Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

29η αγ: Ο Τότι "εκτέλεσε" τη Λάτσιο. Γκέλαρε η Μίλαν, συνήλθε η Νάπολι!!



Στο καλάθι των αχρήστων πέταξε η Μίλαν την ευκαιρία να αυξήσει τη διαφορά από την Ίντερ και να πάρει σαφές προβάδισμα για τον τίτλο, μένοντας στο 1-1 με την ουραγό Μπάρι στο "Σαν Σίρο".
Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου στο παιχνίδι, με τέρμα του Ρούντολφ (39'), ενώ για τους "ροσονέρι" ισοφάρισε ο Κασάνο στο 82'. Πάντως το αποτέλεσμα διατήρησε την ομάδα του Αλέγκρι στο +5 από τους "νερατζούρι". Την υπογραφή του Φραντσέσκο Τότι έφερε η επικράτηση της Ρόμα επί της Λάτσιο στο ντέρμπι της Ρώμης. Ο "κάπτεν" των "τζιαλορόσι", ο οποίος τις προηγούμενες ημέρες όπου βρισκόταν και στεκόταν μιλούσε για το μεγάλο παιχνίδι στο "Ολίμπικο", έβγαλε τον εγωισμό του στον αγωνιστικό χώρο και πετυχαίνοντας δύο γκολ διαμόρφωσε το 2-0 επί των συμπολιτών. Για 70 λεπτά το ντέρμπι δεν είχε πολλά να προσφέρει, ωστόσο από τη στιγμή που ο 35χρονος άσος άνοιξε το σκορ με δυνατό σουτ που... εξέθεσε τον Μουσλέρα, πήρε φωτιά. Οι "λατσιάλι" έχασαν τον εαυτοέλεγχό τους και στο φινάλε βρέθηκαν με εννέα παίκτες στο γήπεδο. Ο Ράντου αποβλήθηκε στο 88', ενώ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων (92') ήταν η σειρά του Λεντέσμα μετά από ανατροπή του Σιμπλίσιο. Ο Τότι δεν έχασε την ευκαιρία από την άσπρη βούλα και έγραψε το τελικό 2-0, πανηγυρίζοντας μαζί με τους φανατικούς.
Αξια της μοίρας της είναι η Γιουβέντους, η οποία δεν μπόρεσε να κερδίσει ούτε την 17η ομάδα της βαθμολογίας. Στην έδρα της Τσεζένα, η Μεγάλη Κυρία προηγήθηκε 0-2 στο 35' με ισάριθμα τέρματα του Μάτρι, αλλά οι γηπεδούχοι δεν παράτησαν το ματς και πήραν ένα σημαντικό βαθμό στη μάχη που δίνουν για την αποφυγή του υποβιβασμού. Στο 41' ο Χιμένεθ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι μείωσε το σκορ, δύο λεπτά αργότερα η Γιούβε έμεινε με 10 παίκτες μετά την αποβολή με δεύτερη κίτρινη του Μότα και στο 80ο λεπτό ο Παρόλο διαμόρφωσε το τελικό 2-2.
Η απάντηση της Νάπολι στις δύο σερί γκέλες ήταν το διπλό στο "Ένιο Ταρντίνι". Μπορεί ο Καβάνι να μην σκόραρε και ο Παλαντίνο να έβαλε μπροστά την Πάρμα στο 29', ωστόσο οι Χάμσικ, Λαβέτσι και Μάτζιο έφεραν τα πάνω κάτω στο δεύτερο ημίχρονο. Την αρχή έκανε ο Σλοβάκος, ο οποίος ισοφάρισε στο 52', ενώ ο Αργεντινός έκανε το 1-2 πέντε λεπτά αργότερα. Η αποβολή του Γκαλόπα στο 60' απλούστευσε το έργο των "παρτενοπέι", οι οποίοι κράτησαν όχι μόνο μέχρι τέλους το προβάδισμα και πήραν αυτό που ήθελαν σε μια δύσκολη έδρα, αλλά έφτασαν στο τρίτο γκολ στο 87'.
Εντυπωσίασε για άλλη μια αγωνιστική η Ουντινέζε, η οποία σε μια σκληρή έδρας όπως το "Σαντ Ελία" της Σαρδηνίας, πέτυχε τέσσερα γκολ (0-4)! Οι "μπιανκονέρι" του Φρίουλι καθάρισαν μέσα σε λίγα λεπτά την Κάλιαρι, καθώς ο Μπενατιά άνοιξε το σκορ στο 43', ο Σάντσες χτύπησε ένα λεπτό αργότερα (44'), ενώ στο πρώτο δεκάλεπτο του δεύτερου ημιχρόνου (48', 54') ο πρώτος σκόρερ του Καμπιονάτο Αντόνιο ντι Νατάλε ήταν εκείνος που έκανε όλη τη δουλειά.
Πολύ σημαντική νίκη πέτυχε στο "Βία ντελ Μάρε" η Μπολόνια του Αλμπέρτο Μαλεζάνι. Χάρη στο γκολ του Ραμίρες από το 33' οι "ροσομπλού" απέκτησαν το αβαντάζ έναντι της Λέτσε και το προφύλαξαν μέχρι τέλους κατακτώντας με το 1-0 τους τρεις βαθμούς. Ο Βαγγέλης Μόρας επιστρατεύτηκε από τον προπονητή του στις καθυστερήσεις (αντικατέστησε τον Μάρκο ντι Βάιο) προκειμένου η ενδεκάδα να ενισχυθεί στα μετόπισθεν.
Σε τροχιά Ευρώπης επιχειρεί να επανέλθει η Φιορεντίνα και το διπλό στη Βερόνα με 1-0 επί της Κιέβο τη βοήθησε βαθμολογικά και ψυχολογικά. Ο Βάργκας ήταν εκείνος που πέτυχε το μοναδικό γκολ του αγώνα. Με αντίστοιχο σκορ νίκησε η Τζένοα την Παλέρμο, καθώς η Κατάνια τη Σαμπντόρια.
Την Παρασκευή, στον αγώνα που άνοιξε την αγωνιστική, η Ιντερ κλήθηκε να δείξει χαρακτήρα στο "Ρικαμόντι" κόντρα στην Μπρέσια και εκ του αποτελέσματος (1-1) μπορεί να πει κανείς ότι απέτυχε. Οι "νερατζούρι" προηγήθηκαν νωρίς, μόλις στο 18' με το τέρμα του Ετό αλλά στη συνέχεια δεν φρόντισαν να διευρύνουν το προβάδισμά τους παίζοντας με τη φωτιά. Εν τέλει, η ομάδα του Λεονάρντο τιμωρήθηκε, αφού ο Καράτσιολο ισοφάρισε στο 85' και χάρισε έναν πολύτιμο βαθμό στην Μπρέσια. Οι γηπεδούχοι μάλιστα έχασαν τεράστια ευκαιρία για να πάρουν τους τρεις βαθμούς της νίκης, καθώς το πέναλτι (πάλι) του Καράτσιολο στο 90' απέκρουσε έξοχα Σέζαρ (στη φάση της παράβασης αποβλήθηκε ο Κόρντομπα). Για την Μπρέσια αγωνίστηκαν και στα 90 λεπτά της αναμέτρησης ο Παναγιώτης Κονέ (είχε ένα πολύ καλό σουτ στο 85') και ο Περπαρίμ Χετεμάι, ενώ αποβλήθηκε ο σκόρερ στις καθυστερήσεις.

Tα αποτελέσματα της 29ης αγωνιστικής
Μπρέσια-Ιντερ 1-1(85' Καράτσιολο - 18' Ετό)
Τσεζένα-Γιουβέντους 2-2
(41'πεν. Χιμένες, 80' Παρόλο - 19', 35' Μάτρι)
Μίλαν-Μπάρι 1-1
(82' Κασάνο - 39' Ρούντολφ)
Τζένοα-Παλέρμο 1-0
(77' Φλόρο Φλόρες)
Λέτσε-Μπολόνια 0-1 (33' Ραμίρες)
Κάλιαρι-Ουντινέζε 0-4
(43', Μπενατιά, 44' Σάντσες, 48', 54' Ντι Νατάλε)
Κιέβο-Φιορεντίνα 0-1
(48' Βάργκας)
Κατάνια-Σαμπντόρια 1-0
(75' Γιάμα)
Ρόμα-Λάτσιο 2-0(70', 92'πεν. Τότι)
Πάρμα-Νάπολι 1-2
(29' Παλαντίνο - 52' Χάμσικ, 57' Λαβέτσι, 87' Μάτζιο)

Μπρέσια-Ίντερ 1-1

Δεν υπάρχουν σχόλια: