Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Ο ευχαριστημένος Χιμένεθ!

Για δεύτερη σερί εβδομάδα ο Μανόλο Χιμένεθ ήταν απολύτως ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του, ενώ αναφέρθηκε στη ρεβάνς της Τούμπας, τα όσα γίνονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά και τον Αμπντούν.
Ακολουθούν αναλυτικά όσα είπε ο Χιμένεθ.

«Θεωρώ ότι πετύχαμε ένα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα με έναν σοβαρό αντίπαλο. Μία ομάδα καλά φτιαγμένη, που παίζει πολύ παθιασμένα. Δε δίνουν κανένα πλεονέκτημα σε καμία διεκδίκηση της μπάλας κι εμείς με τη σπουδαιότητα του αγώνα της Τετάρτης που είναι μπροστά μας, έπρεπε με κάθε τρόπο να κερδίσουμε σήμερα αλλά να απελευθερώσουμε και τους παίκτες από οποιαδήποτε επιβάρυνση. Για να κερδίσεις την Καβάλα πρέπει να προσπαθήσεις πολύ.

Το πρώτο ημίχρονο δεν ήταν καλό, λίγες ευκαιρίες. Ηταν ένα παιχνίδι που σεβαστήκαμε πολύ η μία ομάδα την άλλη. Φαινόταν στα πρώτα 15-20 λεπτά ότι είχαμε τον έλεγχο και δε θα τους αφήναμε να κάνουν το παιχνίδι τους αλλά εκεί ήρθε ισορροπία στο παιχνίδι και δεν ξέραμε πώς να το ελέγξουμε. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν πιο επιθετικοί, είχαμε έξι ευκαιρίες για γκολ κόντρα σε ομάδα που δε σου δίνει ευκαιρίες. Δεν είναι το ίδιο να έχεις 5-6 ευκαιρίες με οποιαδήποτε ομάδα και να τις έχεις και με την Καβάλα.

Με παίκτη παραπάνω δε χάσαμε το μυαλό μας όπως έγινε με τον ΠΑΟΚ, όπου δεν παίξαμε αυτό που έπρεπε. Σήμερα δώσαμε πλάτος στο γήπεδο, μερικές φορές κάναμε λάθη αλλά ήταν πολλές οι περιπτώσεις που κυκλοφορήσαμε την μπάλα με σωστές μεταφορές και αυτός ήταν ο μόνος τρόπος για να φτάσουμε στο γκολ.

Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την προσπάθεια όλων των παικτών, ανεξάρτητα από το αν ήμασταν ή όχι αποτελεσματικοί.

Εχω περίπου την 11άδα της Τετάρτης στο μυαλό μου. Τώρα κάποιοι μπορεί να μην είναι 100% έτοιμοι όπως ο Γεωργέας. Ακόμη κι αν ρισκάραμε πολύ θέλαμε να βάλουμε και τον Μανωλά να παίξει, να δω πως θα παίξει στα δεξιά. Ακόμη κι αν χάνω τη φωνή μου για να του δίνω οδηγίες, κερδίζουμε τον Μανωλά στα δεξιά. Ο Γιάχιτς δεν ήταν απολύτως έτοιμος. Σήμερα θέλω να ξεκουραστώ λίγο, από αύριο το πρωί θα προετοιμάσω το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Από σήμερα θα σκέφτομαι αυτό το ματς. Πρέπει να ξεκουραστούμε σήμερα, να βρούμε τον τρόπο να δώσουμε χαρά στον κόσμο.

Δε θα είναι εύκολο, θα έχουμε απέναντι μια ομάδα με πολλή διάθεση αλλά θα προσπαθήσουμε να πάμε στον τελικό. Η πίεση δεν πρόκειται να επηρεάσει κανέναν σε αυτό το ματς, για το καλό του ποδοσφαίρου.

Η αλήθεια είναι ότι απαιτώ πάρα πολλά από τους παίκτες μου. Είναι κάτι που δεν επιθυμώ αλλά ίσως κάποιοι σε αυτή την αίθουσα να μην κατανοούν. Η μία είναι η πραγματική οικογένεια μου και η άλλη οικογένεια μου είναι η ομάδα που έχω, που ανήκω και για μένα είναι η καλύτερη. Πολλοί δεν καταλαβαίνουν τι θέλω να πω. Οταν τα παιδιά μου δεν έχουν καλού βαθμούς εκνευρίζομαι αλλά τα αγαπάω. Το ίδιο και με τους παίκτες μου όταν κάνουν λάθη. Είμαι ευχαριστημένος με όλους και το ποδόσφαιρο θα μας βάλει εκεί που πραγματικά αξίζουμε. Εκεί θα καταλήξουμε. Νομίζω έχουν καταλάβει όλοι ότι μόνο με τη φανέλα δεν κερδίζουμε. Ολοι αυτοί που βραβεύουμε πριν την έναρξη του ματς, είναι αυτοί που έγραψαν ιστορία. Τώρα πρέπει να συνεχίσουμε εμείς. Στα τελευταία ματς δείχνουμε ότι είμαστε σε πολύ καλό δρόμο.

Είχα πει ότι ήταν θέμα χρόνου για Ματέος-Μίτσελ, ο Μπαχά μπορούσε να βάλει γκολ και κάθε μέρα θα είναι καλύτερος. Παίζει με την πλάτη και σε αυτόν φαίνεται περισσότερο η έλειψη παιχνιδιών. Πιστεύω ότι θα είναι πολύ σημαντικός στα επόμενα ματς. Είμαι πολύ ικανοποιημένος με τη δουλειά και των τριών αλλά και με όλους τους υπόλοιπους.

Από την πρώτη μέρα που ήρθα εδώ έχω πει ότι ευχαριστώ πολύ τον κόσμο που δείχνει τη συμπάθεια του προς το πρόσωπο μου αλλά υπήρχαν πράγματα που με εντυπωσίασαν θετικά και αρνητικά. Δε θέλω να πάρω ένα παθητικό ρόλο. Δεν ήρθα εδώ για να κερδίσω λεφτά, ήρθα εδώ για να ανταγωνιστώ και να μεταφέρω όλα αυτά που έχω μάθει στα χρόνια που είμαι επαγγελματίας. Ημουν πολλά χρόνια ως ποδοσφαιριστής και τώρα ως προπονητής. Οσα μπορώ να προσφέρω για το ελληνικό ποδόσφαιρο θα το κάνω. Θα έπρεπε, όμως, να αρχίσουμε να μη δίνουμε μεγάλη σημασία σε πράγματα που δεν είναι τόσο σημαντικά. Να μην κάνουμε διαφήμιση, να μιλάμε περισσότερο για ποδόσφαιρο. Εμείς, προπονητές και παίκτες, πρέπει να προσπαθήσουμε για να βελτιώνεται το ελληνικό ποδόσφαιρο. Εγώ θα κάνω τα πάντα για αυτό από την ΑΕΚ και από οπουδήποτε αλλού μπορώ. Στο ποδόσφαιρο μπορείς να κάνεις πολλά λάθη αλλά όταν τελειώνει το ματς, όπς συνηθίζουμε να λέμε, η μπάλα χαμηλά.

Ο Αμπντούν; Εχω πει ότι μου αρέσει να έχω τους καλύτερους. Οι καλύτεροι, για μένα, είναι οι δικοί μου. Ο Αμπντούν ανήκει στην Καβάλα και δεν έχω να σκεφτώ κάτι άλλο πέραν της ομάδας μου. Εχει μεγάλη αξία πάντως και είναι αξιόλογο ότι όλη η επιθετική λειτουργεία τους στηρίζεται σε αυτόν τον παίκτη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: