Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Ο Κούης στον Άρη!!

kouis_1110-610x350
Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του Άρη Ντίνος Κούης, απάντησε θετικά στην πρόταση συνεργασίας με τους «κιτρίνους».
Σε επικοινωνία που είχε με τους ανθρώπους των «κιτρινόμαυρων» τόνισε ότι μπορεί να βοηθήσει σε ορισμένους τομείς όπως οι ακαδημίες και η εκπροσώπηση της ομάδας σε κέντρα αποφάσεων .
Πηγή: arenafm.gr

«Πέταξε» για Ολλανδία!! (Pics)

PABLO
Αναχώρησε η ομάδα του ΠΑΟΚ για το βασικό στάδιο προετοιμασίας. Αρχικός προορισμός το Ντίσελντορφ της Γερμανίας κι από εκεί θα μεταβούν οδικώς στο Oosterbeek, το οποίο θα είναι η έδρα του Δικεφάλου για τις επόμενες 17 μέρες.
Δείτε φωτογραφίες κατά την αναχώρηση της ομάδας:



Πηγή: arenafm.gr

«Περπατάνε» τα διαρκείας!!

arisfans
Θετικά είναι ως τώρα τα μηνύματα από την κίνηση των εισιτηρίων διαρκείας στον Άρη, όπως αναφέρει σήμερα (10/7) η εφημερίδα ArenaPress.
Την στιγμή που η καχυποψία, η αβεβαιότητα και οι δυσοίωνες προβλέψεις βρίσκονται στο μυαλό της συντριπτικής πλειοψηφίας των φίλων του Άρη, οι ιθύνοντας της ΠΑΕ διαπιστώνουν καθημερινά ότι υπάρχουν πολλοί φίλοι της ομάδας που μένουν αμέτοχοι σε… διαμάχες, φήμες και προβλήματα και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να παρακολουθούν τον Άρη σε όποια κατηγορία και αν αγωνίζεται και με όπους παίκτες και αν βρ΄σικοντα στο ρόστερο του.
Πηγή: arenafm.gr

Χαμός στο CAS με ΠΑΟΚ!!

Σε μαραθώνιο εξελίχθηκε η συνεδρίαση του CAS για την αφαίρεση των 3 βαθμών του ΠΑΟΚ. Σφοδρή κόντρα του Δικέφαλου του Βορρά με την ΕΠΟ και η απόφαση βγαίνει την Δευτέρα. Ποία η στάση του Παναθηναϊκού.

Χαμός στο CAS με ΠΑΟΚ!
Επεισοδιακή αποδείχτηκε η συνεδρίαση του CAS την Πέμπτη, σχετικά με την υπόθεση της αφαίρεσης βαθμών από τον ΠΑΟΚ από το πρωτάθλημα των πλέι-οφ της Σούπερ Λίγκας. Η ακροαματική διαδικασία που ξεκίνησε από το πρωί διήρκεσε σχεδόν έξι ώρες, καθώς οι εκπρόσωποι της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ είχαν ολομέτωπη κόντρα με τους αντίστοιχους της ΕΠΟ.

Αιτία, στάθηκε το γεγονός πως στον «δικέφαλο του Βορρά» παρουσίασαν έγγραφα στα οποία η Ομοσπονδία συναινούσε στο γεγονός πως δεν υπάρχει τρίτος βαθμός δικαιοσύνης στην Ελλάδα.

Παρά τις έντονες αντιδράσεις των εκπροσώπων της ΕΠΟ σχετικά με αυτή την κίνηση από πλευράς ΠΑΟΚ, το Ανώτατο Διαιτητικό Δικαστήριο άφησε την διαδικασία να «τρέξει». Αυτό, το σημάδι κρίνεται μάλιστα και ως θετικό στοιχείο από τους Θεσσαλονικείς.

Ιδιαίτερη σημασία έχει και η στάση από πλευράς Παναθηναϊκού. Οι «πράσινοι», οι οποίοι έχουν έννομο συμφέρον από την συγκεκριμένη υπόθεση, κράτησαν συναινετική στάση, συμφωνώντας ουσιαστικά με το επιχείρημα του ΠΑΟΚ, ότι δηλαδή δεν μπορεί μια ποινή από ματς Κυπέλλου (τον ημιτελικό της Τούμπας απέναντι στον Ολυμπιακό) να μεταφέρεται στο πρωτάθλημα. Κατά την διαδικασία κατατέθηκαν δημοσιεύματα αλλά και φωτογραφικό υλικό από το συγκεκριμένο ματς.

Στον ΠΑΟΚ διατηρούν τις ελπίδες τους πως το CAS θα αναλάβει την αρμοδιότητα της υπόθεσης και θα δικαιώσει την ΠΑΕ για την αφαίρεση βαθμών. Πάντως έπειτα από την μαραθώνια ακροαματική διαδικασία η απόφαση αναμένεται να γνωστοποιηθεί μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας και όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά.
Πηγή: sport-fm.gr

Πράσινες σημειώσεις…!!

Το sport-fm.gr κράτησε σημειώσεις από το πρώτο φιλικό του Παναθηναϊκού, ενόψει της νέας περιόδου και σας τις παρουσιάζει.

Πράσινες σημειώσεις…
Γράφει ο Διονύσης Δεσύλλας
Ένα ποδοσφαιρικό κλισέ, που γράφεται ή λέγεται κυρίως τους θερινούς μήνες, κάνει λόγο για «χρήσιμα συμπεράσματα για τον προπονητή». Ένα άλλο, λέει πως «δεν έχει σημασία το αποτέλεσμα σε ένα φιλικό, αλλά αυτά που θα δει ο προπονητής».

Ας τα αφήσουμε, λοιπόν, αυτά στην άκρη και ας δούμε το απλό: Τι μας έδειξε ο Παναθηναϊκός στο πρώτο του φιλικό με την Αρκα Γκντίνια. Δίχως «χρήσιμα συμπεράσματα» και μπλα, μπλα, μπλα…

Χημεία
Οι «πράσινοι» ξεκινούν από εντελώς διαφορετική αφετηρία φέτος. Πέρσι, ήταν μια ομάδα με πολλά νέα πρόσωπα, ενώ η προετοιμασία θύμιζε… πενταήμερη, λόγω των πολλών παικτών από την ακαδημία. Φέτος, η κατάσταση είναι αλλιώς. Όχι γιατί οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές δεν είναι νεαροί, αλλά διότι ο βασικός κορμός είναι ο ίδιος. Αυτό σημαίνει ότι οι «πράσινοι» γνωρίζονται και γνωρίζουν το ποδόσφαιρο που ζητά ο Γιάννης Αναστασίου απ’ αυτούς.

Η χημεία και η ομοιογένεια έκανε μπαμ, στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης με την Αρκα. Όταν, δηλαδή, οι λεγόμενοι «βασικοί» (σ.σ. πλην Μπεγκ, Πέτριτς που έπαιξαν στο πρώτο ημίχρονο) μπήκαν στο γήπεδο. Ηταν εντυπωσιακό, για πρώτο φιλικό το πόσο εύκολο «βρίσκονταν». Τι δείχνει αυτό; Ότι οι «πράσινοι» ξεκινούν από εκεί που σταμάτησαν πέρυσι…

Ταχύτητα

Ο Παναθηναϊκός έδειξε και στα δυο ημίχρονο γρήγορος. Μπορεί στο πρώτο να δυσκολευόταν να αναπτυχθεί, κυρίως λόγω του γεγονότος ότι η τετράδα του κέντρου δεν είχε παίξει ποτέ ξανά μαζί (Λαγός, Χουχούμης, Μαλτντίν, Ατζαγκούν), αλλά η… σπιρτάδα υπήρχε. Πόσο μάλλον, στην επανάληψη, όταν οι «πράσινοι» έγιναν και πιο ουσιαστικοί και έβγαλαν φάσεις. Το επιθετικό τους παιχνίδι ήταν ταχύτατο, με τους ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού» να… λυσσάνε στο τρέξιμο τους αντιπάλους τους.

Πέτριτς – Μπεργκ

Ο Αναστασίου ξεκίνησε με το συγκεκριμένο επιθετικό δίδυμο και απ’ ότι φαίνεται το έχει στο μυαλό του για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Τουλάχιστον, αυτό το πρώτο συμπέρασμα μπορούμε να βγάλουμε. Ο «Ολλανδός» ποντάρει πολλά στους συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές, που, αποτελεί κοινή συνείδηση το γεγονός ότι, είναι οι πλέον ποιοτικοί στο ρόστερ της ομάδας. Το θετικό για το «τριφύλλι» είναι ότι ο Κροάτης δείχνει καλά. Ξεκίνησε προετοιμασία, δίχως προβλήματα και χθες σημείωσε γκολ, το πρώτο της ομάδας για τη νέα σεζόν.

Ατζαγκούν
Όπως σας γράψαμε και παραπάνω, ο Ατζαγκούν ξεκίνησε στο πρώτο μέρος, στον ρόμβο του Γιάννη Αναστασίου, ως ο παίκτης πίσω από τους επιθετικούς. Αν και ακόμη είναι νωρίς, ας έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας να χρησιμοποιηθεί ο Νιγηριανός στα πρώτα παιχνίδια για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ ως βασικός. Σε γενικές γραμμές, κινήθηκε σε ρηχά νερά, μην παίρνοντας πολλές φορές την μπάλα. Του χρεώνεται, όμως, η ασίστ στον Πέτριτς και η πάσα στον στον Μπεργκ, στη δεύτερη ευκαιρία του Παναθηναϊκού στο πρώτο μέρος.

Ζέκα

Η είσοδός του στην επανάληψη, μεταμόρφωσε το «τριφύλλι». Αγωνιζόμενος ως εσωτερικός δεξιός μέσος και έχοντας μαζί του στη μεσαία γραμμή τους Δώνη, Ντίνα και Νιούμαν, αποτέλεσε τον κινητήριο μοχλό της ομάδας στην επιθετική ανάπτυξη. Πολύ τρέξιμο, πίεση, κλεψίματα, αλλά και πάσες που είτε έβγαζαν σε καλή θέση τους επιθετικούς, Καρέλη, Κλωναρίδη, είτε τον Νάνο, που ανέβαινε από αριστερά. Ο Πορτογάλος ήταν, δίχως αμφιβολία, ο κορυφαίος του Παναθηναϊκού.Πηγή: sport-fm.gr

Έμαθε τον θάνατο του άντρα της, από tweet του Σιμεόνε!! (pic)

Άσχημα φέρθηκε η μοίρα στη σύζυγο του Χόρχε Λόπες, του δημοσιογράφου που πέθανε στη Βραζιλία, καθώς έμαθε πως ο άντρας της είναι νεκρός από συλλυπητήριο tweet του Ντιέγκο Σιμεόνε.

Έμαθε τον θάνατο του άντρα της, από tweet του Σιμεόνε! (pic)
Πριν από λίγες μέρες ο απεσταλμένος της αργεντίνικης «Ole» σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα, σοκάροντας τη χώρα αλλά και όλο τον πλανήτη. Το απίστευτο είναι πως η γυναίκα του δεν έμαθε το δυστύχημα από την αστυνομία ή τους ανθρώπους που ήταν μαζί με άντρα της στη Βραζιλία, αλλά από το twitter!

Ο Ντιέγκο Σιμέονε έσπευσε να συλλυπηθεί την οικογένεια του αδικοχαμένου του Χόρχε Λόπες και αυτό το tweet έφερε τα άσχημα μαντάτα στην Βερόνικα Μπρουνάτι.

«Δεν ήταν μόνο ένας σπουδαίος δημοσιογράφος, αλλά ήταν φίλος. Πονάει πολύ ο χαμός του. Τα συλλυπητήρια μου στη σύζυγό του, Βερόνικα Μπρουνάτι και την οικογένεια του», έγραψε στη προσωπική του σελίδα ο τεχνικός της Ατλέτικο.

Diego Pablo Simeone         @Simeone
No sólo se fue un gran periodista, se fue también un amigo. Mucho dolor. Mis condolencias a @verobrunati y familia. DEP Jorge "Topo" López.



Λίγη ώρα μετά η Μπρουνάτι απάντησε: «Όχι. Ντιέγκο μη μου πεις. Σας παρακαλώ κάποιος να με καλέσει, είμαι στο ξενοδοχείο στο Σάο Πάουλο»! Πηγή: sport-fm.gr

Το φόλοου-κάρφωμα του Μποχωρίδη!! (video)

Δείτε τις καλύτερες φάσεις των χθεσινών αγώνων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων με το κάρφωμα του Λευτέρη Μποχωρίδη να βρίσκεται στην κορυφή.

Το φόλοου-κάρφωμα του Μποχωρίδη (video)
Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων προσφέρει πλούσιο θέαμα και όμορφες φάσεις. «Υπεύθυνος» για την καλύτερη εξ αυτών στους αγώνες της Τετάρτης ήταν ένας Έλληνας.

Ο Λευτέρης Μποχωρίδης, που ήταν ο κορυφαίος στη νίκη επί της Λετονίας, έκανε ένα εντυπωσιακό φόλοου-κάρφωμα μετά από άστοχη προσπάθεια του Δημήτρη Αγραβάνη.

Ποιος είπε ότι οι πλέι μέικερ δεν καρφώνουν;



Πηγή: sport-fm.gr

Ή ταν ή… Επιτάσιο!!

Ένα νέο πρόσωπο είχε η σημερινή προπόνηση του Εργοτέλη, καθώς πήρε μέρος σε αυτήν ο Βραζιλιάνος επιθετικός, Επιτάσιο, ο οποίος θα δοκιμαστεί αυτές τις μέρες και αν πείσει θα αποκτηθεί.

Ή ταν ή… Επιτάσιο
photo: ergotelis.gr
Προπονήσεων συνέχειας στον Εργοτέλη, όπου πραγματοποίησε σήμερα την κατά σειρά δεύτερη προπόνησή του σε πιο έντονους ρυθμούς από την χθεσινή.

Πρώτη για τον 19χρονο Βραζιλιάνο επιθετικό, Επιτάσιο (τον ανακάλυψε ο Σταύρος Λαμπράκης) που έχει ήδη σχηματίσει πολύ καλή άποψη στους ανθρώπους της ομάδας και θα δοκιμασθεί από τον τεχνικό των Κρητικών, Χουάν Φεράντο.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου της ΠΑΕ:

Στο βοηθητικό γήπεδο του Παγκρητίου Σταδίου διεξήχθη το πρωινό πρόγραμμα της Πέμπτης για τους παίκτες του Εργοτέλη.

Η προπόνηση είχε υψηλή ένταση και περιελάμβανε, μετά το καθιερωμένο ζέσταμα, κυκλικό πρόγραμμα δύναμης και στη συνέχεια αερόβιο τρέξιμο.

Το «παρών» στις εγκαταστάσεις του Παγκρητίου Σταδίου έδωσε και ο Βραζιλιάνος επιθετικός Επιτάσιο, ο οποίος θα συμμετέχει στο πρόγραμμα της ομάδας προκειμένου να δοκιμαστεί από τον Χουάν Φεράντο.

Το επόμενο ραντεβού έχει προγραμματιστεί για το απόγευμα στις 19.00.

inner
Πηγή: sport-fm.gr

Κασάμι; «παρών»

Ενσωματώθηκε στον Ολυμπιακό το τελευταίο μεταγραφικό του απόκτημα, Παϊτίμ Κασάμι, καθώς μετέβη στο Ζέεφελντ.

Κασάμι; «παρών»
Την πρώτη του προπόνηση, φορώντας τα ερυθρόλευκα έκανε σήμερα (10/7) ο Παϊτίμ Κασάμι, ο οποίος βρίσκεται πλέον στο Ζέεφελντ της Αυστρία, όπου κάνει βασικό στάδιο της προετοιμασίας του ο Ολυμπιακός.

Η απόκτηση του Ελβετού μέσου ανακοινώθηκε την Τετάρτη και την επομένη έδωσε το παρών στο προπονητικό κέντρο, όπου «χτίζεται» η νέα του ομάδα ενόψει της σεζόν 2014-15.






Πηγή: sport-fm.gr

Σουάρες με… μαθηματική ακρίβεια!!

Με το deal να πέφτει κοντά στα 73 εκατ. ευρώ, η Μπαρτσελόνα πιθανότατα να μην χρειαστεί να βάλει καν τα χέρια στις τσέπες της για να πάρει τον Λουίς Σουάρες. Δείτε πως μπορεί να πραγματοποιηθεί αυτό.

Σουάρες με… μαθηματική ακρίβεια
Προς την ολοκλήρωσή της φαίνεται πως είναι η πολυαναμενόμενη μεταγραφή του Λουίς Σουάρες στην Μπαρτσελόνα, καθώς όπως αναφέρουν τα ισπανικά δημοσιεύματα, οι Καταλανοί έδωσαν τα χέρια με την Λίβερπουλ για ένα ποσό της τάξης των 73 εκατ. ευρώ (σχεδόν 20 εκατ. λιγότερα από αρχικά).

Μπορεί το ποσό αυτό να μοιάζει ιλιγγιώδες, ωστόσο με ένα συγκεκριμένο σενάριο, ο πρόεδρος των «μπλαουγκράνα», Ζοζέπ Μαρία Μπαρτομέου θα είναι σε θέση να πραγματοποιήσει την μετακίνηση αυτή, δίχως να βγάλει δεκάρα απ’ τα ταμεία του συλλόγου.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η «Mundo Deportivo», τα χρήματα της αποχώρησης του Σέσκ Φάμπρεγκας και αυτά που αναμένονται από τον Αλέξις Σάντσες, είναι αρκετά για να πληρώσουν τους «κόκκινους».

Έχει ήδη παραλάβει 33 εκατ. ευρώ από την μετακίνηση του Ισπανού μέσου στην Τσέλσι και στο μέλλον μπορεί να αποκομίσει ακόμα τρία. Επιπλέον, θα προστεθούν άλλα 38 από την Άρσεναλ για τον Χιλιανό επιθετικό, ενώ μπορούν να κερδίσουν ακόμα δύο αν καταφέρει να πιάσει τα μπόνους.

Με λίγα λόγια, τα στάνταρ έσοδα θα είναι 71 εκατ. ευρώ, με προοπτική να φτάσουν τα 76. Αυτό σημαίνει πως στην χειρότερη περίπτωση, η Μπαρτσελόνα θα πρέπει να προσθέσει μόλις δύο εκατ. ευρώ για την απόκτηση του Σουάρες. Πηγή: sport-fm.gr

«Φωτιά» για τον ένα, βατά για τον άλλο!!

Διακρίσεις έκανε η κληρωτίδα της Ευρωλίγκας μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού. Σε όμιλο-«φωτιά» οι «πράσινοι», πολύ καλύτερα τα πράγματα για τους «ερυθρόλευκους». Δείτε αναλυτικά.

«Φωτιά» για τον ένα, βατά για τον άλλο
Η πιο δύσκολη κλήρωση στην ιστορία του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα είναι αυτή που προέκυψε για την πρώτη φάση της σεζόν 2014/15, σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που είχε καλύτερη… αντιμετώπιση από τη Θεά Τύχη.

Οι «πράσινοι» θα αντιμετωπίσουν την πρωταθλήτρια Ισπανίας Μπαρτσελόνα, τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, την πρωταθλήτρια Ιταλίας Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο, την πρωταθλήτρια Γερμανίας Μπάγερν Μονάχου και την πρωταθλήτρια Πολωνίας Τούροβ.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα βρουν στο δρόμο τους την κάτοχο του Eurocup και ημιφιναλίστ της ισπανικής λίγκας Βαλένθια, τη Λαμποράλ Κούτσα, τη δευτεραθλήτρια Τουρκίας Γαλατάσαραϊ, τον δευτεραθλητή Σερβίας Ερυθρό Αστέρα και τη δευτεραθλήτρια Λιθουανίας Νεπτούνας.

inner

Αναλυτικά οι όμιλοι:

Α’ Όμιλος: Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία), Αναντολού Εφές (Τουρκία), Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία), Νίζνι (Ρωσία), Σάσαρι (Ιταλία), Ομάδα από προκριματικά.

Β’ Όμιλος: ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία), Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ), Ουνικάχα Μάλαγα (Ισπανία), Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία), Τσεντεβίτα (Κροατία), Λιμόζ (Γαλλία).

Γ’ Όμιλος: Μπαρτσελόνα (Ισπανία), Παναθηναϊκός (Ελλάδα), Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ (Τουρκία), Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία), Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία), Τούροβ (Πολωνία).

Δ’ Όμιλος: Ολυμπιακός (Ελλάδα), Βαλένθια (Ισπανία), Λαμποράλ Κούτσα (Ισπανία), Γαλατάσαραϊ (Τουρκία), Ερυθρός Αστέρας (Σερβία), Νεπτούνας (Λιθουανία)

Υπενθυμίζεται πως οι τέσσερις πρώτες ομάδες κάθε ομίλου προκρίνονται στο Top 16, όπου σχηματίζονται δύο νέοι όμιλοι των οκτώ ομάδων. Από αυτούς προκρίνονται στα προημιτελικά οι τέσσερις πρώτοι και προκύπτουν τα ζευγάρια των play offs, που κρίνονται στις τρεις νίκες. Το Final Four, που φέτος θα γίνει στη Μαδρίτη, θα διεξαχθεί 15 με 17 Μαΐου.

Τα προκριματικά

Η 24η ομάδα των ομίλων θα προκύψει από τα προκριματικά, που θα γίνουν υπό τη μορφή Final 8 στο γήπεδο της Οστάνδης στις 23 με 26 Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικά τα ζευγάρια των προημιτελικών:

1. Ούνιξ Καζάν (Ρωσία)-Ζιελόνα Γκόρα (Πολωνία)
2. Χάποελ Ιερουσαλήμ (Ισραήλ)-Νίμπουρκ (Τσεχία)
3. Βιλερμπάν (Γαλλία)-Οστάνδη (Βέλγιο)
4. Ρίγα (Λετονία)-Στρασμπούρ (Γαλλία)

Τα «σταυρώματα» των τελικών:

Νικητής 1-Νικητής 2
Νικητής 3-Νικητής 4

inner

Πηγή: sport-fm.gr

«Όχι» από Γιαννάκη, στροφή σε Πρίφτη!!

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης απαντά αρνητικά στην πρόταση του Άρη να αναλάβει τα ηνία της ομάδας. Πρώτη επιλογή πλέον ο Δημήτρης Πρίφτης.

«Όχι» από Γιαννάκη, στροφή σε Πρίφτη
Τελικά δεν θα υπάρξει, τουλάχιστον για την ώρα, επιστροφή του Παναγιώτη Γιαννάκη στον Άρη. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο «δράκος» θα απαντήσει τελικά αρνητικά στην πρόταση που του έγινε να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Οι «κίτρινοι» στρέφονται πλέον ξανά στον Δημήτρη Πρίφτη, ο οποίος είναι στο νέο τεχνικό τιμ της Εθνικής υπό τον Φώτη Κατσικάρη και δεν έχει ομάδα μετά την αποχώρησή του από τη θέση του συνεργάτη του Φραγκίσκου Αλβέρτη στον Παναθηναϊκό. Πηγή: sport-fm.gr

Θα μας τρολάρει και στον τελικό το Μουντιάλ;

Ο Θανάσης Λιοντζόπουλος γράφει για τους ημιτελικούς διαφορετικών ταχυτήτων, άλλου τύπου ομορφιάς και αναρωτιέται, αν αυτό το 20ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα συνεχίσει να μας τρολάρει και στον τελικό Γερμανίας- Αργεντινής! 
Συνεχίζει να μας... τρολάρει αυτό το Μουντιάλ. Γιατί πως μπορεί να εξηγηθεί ότι οι δύο ημιτελικοί ήταν των... άκρων; Δηλαδή από το 7-1 της Γερμανίας κόντρα στη Βραζιλία στο 0-0 μεταξύ της Αργεντινής και της Ολλανδίας ακόμη και στην παράταση;
Πως μπορεί να εξηγηθεί το τόσο υψηλό σκορ κόντρα στη διοργανώτρια, σε έναν ημιτελικό που όσο ήταν διαφήμιση, ήταν άλλο τόσο δυσφήμιση για το ποδόσφαιρο από πλευράς ανταγωνισμού; Από τα πρώτα λεπτά το υποτιθέμενο ντέρμπι είχε... σχολάσει, αφού νόμιζες ότι στο γήπεδο υπήρχαν μόνο οι άδειες από ψυχολογία, φανέλες της σελεσάο...
Σαφώς υπάρχει εξήγηση, ωστόσο δεν παύει να έχει αυτό το Μουντιάλ, μια άγρια ομορφιά, που σε κάνει να τα περιμένεις... όλα! Και το πιό απρόσμενο. Για παράδειγμα ό,τι έπαθε η Εθνική μας από την Κόστα Ρίκα στα πέναλτι, υπέστη η τελευταία από την Ολλανδία. Και πάλι με τη σειρά της, ο Ρομέρο της Αργεντινής έγινε... Κρουλ και στην ουσία δήμιος της! Σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας.
Ο Φαν Γκάαλ από την άλλη έριξε στο ματς τον Χούντελαρ και όχι τον Κρουλ, αν και έβλεπε ότι δεν ήταν απίθανο το σενάριο να πάνε ξανά στα πέναλτι. Το γκολ από τον υψηλόσωμο φορ δεν ήρθε και ο Σίλισεν έγινε έρμαιο των διαθέσεων των καλοκτυπημένων είναι η αλήθεια πέναλτι των παικτών της Αργεντινής!
Πολλές φορές ένα 0-0 μπορεί να σε κρατήσει σε μεγαλύτερη αγωνία από ένα ματς που είχε 8 γκολ! Αν και η ουσία του ποδοσφαίρου είναι το γκολ και για μεγάλο διάστημα η Αργεντινή και η Ολλανδία έδειχναν να αυτοκαταστρέφονται, διαλύοντας ο ένας τα συστήματα και κυρίως τα ατού (Μέσι, Ρόμπεν) του άλλου, εντούτοις αυτό το πάθος, η δύναμη, οι ταχύτητες που έβγαλαν από το 85΄και μετά, κράτησαν την αγωνία και την ένταση του ματς στο ζενίθ!
Ισως πολλοί να διαφωνήσουν, αλλά έχει άγρια ομορφιά ένα ματς που δεν ξέρεις το νικητή, αν και το θέαμα για μεγάλο διάστημα δεν είναι αυτό που θα περίμενε κανείς. Ηταν ένα ματς που έμοιαζε με παρτίδα σκάκι για τους δύο προπονητές. Ισως λίγο αργό στη ροή του, αλλά θέλει μυαλό! Αλλά και στον πρώτο ημιτελικό, η Γερμανία έμοιαζε να παίζει μόνη της, με τους βραζιλιάνους να μοιάζουν χαμένοι από τα αποδυτήρια. Που είναι το άλλοτε φαντεζί παιχνίδι της; Ακόμη και τάκλιν Βραζιλιάνου, δύσκολα θα θυμηθεί κανείς...
Η Αργεντινή πάντως μοιάζει με λερναία ύδρα, κι αυτό θα δώσει επίσης ομορφιά στον τελικό με την Γερμανία, που βάσει και του σκορ στον ημιτελικό, πολλοί έχουν βιαστεί να πουν «το πήρε»! Περίμενε κανείς ότι ο Ρομέρο θα την πήγαινε στον τελικό; Ο Μέσι στην ουσία εξουδετερωμένος, όμως ο Ματσεράνο έπαιξε για αυτόν και για τον... Ντι Μαρία, κάνοντας και το τάκλιν του αγώνα, όταν πήγε να κλέψει τη νίκη ο πανούργος Ρόμπεν κάπου στο 90΄!
Δεν είναι μόνο η βαριά φανέλα που κάνει ομάδα την Αργεντινή. Είναι ότι δεν υπάρχει ποδοσφαιριστής της να μην μαρκάρει, ενώ η άμυνά της βγάζει σκληράδα, τσαμπουκά, ποιότητα, ξέρει... μπάλα!
Το μεγαλύτερο ερωτηματικό για την Αργεντινή απέναντι στο φαβορί για πολλούς Γερμανία, είναι τι θα κάνουν οι μέσοι και οι επιθετικοί της. Γιατί, εκεί θα παιχτεί το παιχνίδι. Αν βρεθεί ο Μέσι στη βραδιά του, ο Αγουέρο και οι υπόλοιποι, η άμυνα της Γερμανίας θα αρχίσει να μπάζει νερά και οι ισορροπίες θα αλλάξουν. Μπορούν άραγε να τους χορέψουν τάνγκο ή θα τους πατήσουν τα πάντσερ; Θα βγάλει φρεσκάδα ο Μέσι; Θα δείξει την κλάση του ο Κλόζε; Η Γερμανία έχει κατακτήσει τρεις φορές τον τίτλο και η Αργεντινή δύο. Η γερμανική μηχανή φαίνεται πιό καλοδουλεμένη και λαδωμένη, αλλά και τα γρανάζια της Αργεντινής αντέχουν σε μεγάλη πίεση, όπως έδειξαν! Το ποδόσφαιρό τους πλέον, σε σύγκριση με το παρελθόν δεν έχει τόσες μεγάλες διαφορές. Με μόνη διαφορά τον ημιτελικό με τη Βραζιλία, που η Γερμανία έβαλε υψηλές ταχύτητες, έκανε ισορροπία σε σχοινί, αλλά με προστατευτικό δίχτυ ασφαλείας- όπως φάνηκε, καθώς δεν έπαιξαν ούτε οι Νειμάρ, Τιάγκο. Με τόσες εκπλήξεις που έχουν γίνει φέτος στο Μουντιάλ, δεν ξέρω μήπως ο τελικός της Κυριακής μας κρατάει άλλη μία, το κερασάκι σε αυτή τη χορταστική τούρτα του ποδοσφαίρου. Ποιός ξέρει;


Πηγή: gazzetta.gr

Ο Σαν τίποτας και η αρχηγάρα!!

O ένας και μοναδικός Αποδυτηριάκιας αρθρογραφεί στο sportdog για τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή στο Αργεντινή – Ολλανδία που βαρέθηκε να είναι μέσα στα σκατά... Επεσε πολύ μελέτη. Στο αμυντικό κομμάτι. Μοιραία είδαμε έναν από τους χειρότερους ημιτελικούς της ιστορίας. Φάση ούτε για δείγμα, χαμένοι Μέσι, Ρόμπεν και σία.
Ο φόβος δεν βοηθά το θέαμα. Ενας την πληρώνει. Αυτή ήταν η Ολλανδία που μπήκε στη διαδικασία των πέναλτυ δυο συνεχόμενες φορές. Ο Φαν Χάαλ ακόμα κι αν δεν χρειαζόταν την τρίτη αλλαγή για να βγάλει τον Φαν Πέρσυ, δεν επρόκειτο να χρησιμοποιήσει ξανά εκείνον τον αλητάμπουρα τον Κρουλ. Ποτέ δεν κάνει το ίδιο κόλπο δυο φορές. Είναι θέμα στυλ.
Ο τερματζής της Αργεντινής είχε σειρά να γίνει ήρωας. Σε μια χώρα της Λατινικής Αμερικής από κάποιος Ρομέρο μπορείς να γίνεις Σαν Ρομέρο σε μια βραδυά. Οπως και ο Γκοϊκοετσέα το 1990. Εμφανίστηκε από σπόντα στην Ιταλία, μετά από τραυματισμό του βασικού γκολκήπερ και έλαμψε δυο φορές στα πέναλτυ. Και απέναντυ στη Σερβία και κόντρα στην Ιταλία.
Αρχηγάρα ήταν ο Μαστσεράνο. Σε παρακαλώ. Ο άνθρωπος μέσα σε όλα. Στις φάσεις, στις κουβέντες, στο κλάμα. "Βαρέθηκα να είμαι μέσα στα σκατά. Να έρχομαι στο μουντιάλ και να χάνω. Θέλω να το κερδίσω", είχε πει στους συμπαίκτες του πριν το ματς με το Βέλγιο. Για πάρτη του η πρόκριση στον τελικό. Πάντως για να κατακτηθεί η κούπα στο Μαρακανά από την Αργεντινή πρέπει να κάνει κάτι περισσότερο ο Μέσι. Σε 120 λεπτά αγώνα δεν μπήκε ούτε μια φορά στη μεγάλη περιοχή της Ολλανδίας με την μπάλλα! Πραγματικότητα, όχι σχήμα λόγου.
Οι Γερμαναράδες έχουν μακράν καλύτερη ομάδα. Για να ισορροπήσει το πράμα, χρειάζεται πολύ μαγεία από τον Μέσι.

ΕΝΑ ΑΝΕΚΔΟΤΟ σκηνικό με Αλφρέδο Ντι Στέφανο και Παναθηναϊκό, αποκαλύπτει ο apodytiriakias.gr 

Παίζει ο Παναθηναϊκός με την Ρεάλ, αγώνας τσάμπιονς ληγκ, στη Μαδρίτη. Πρόεδρος Άγγελος Φιλιππίδης, προπονητής ο μακαρίτης Γιάννης Κυράστας. Μεσημέρι, ανήμερα του παιχνιδιού, η καστιλιάνικη ομάδα έχει καλέσει το “προεδρείο” της ελληνικής ομάδος σε μια κλειστή και σύντομη εκδήλωση. Όχι περισσότερα από 12 άτομα και από τις δύο πλευρές.
Το τραπέζι μακρύ, στενό, σ' ένα χώρο των γραφείων της Ρεάλ. Από τη μία πλευρά οι άνθρωποι της Ρεάλ, από την άλλη του Παναθηναϊκού, μέσα στους οποίους είναι και μια γυναίκα Ελληνα δημοσιογράφου.
Μέσα στην ομάδα της Ρεάλ είναι τρεις πρώην ποδοσφαιριστές της, διαφορετικής γενηάς. Ο Χέντο και οι αργεντίνικης καταγωγής Ντι Στέφανο και Βαλντάνο. Οι δύο κρατάνε πόστο στο τεχνικό επιτελείο, ο Αλφρέντο Ντι Στέφανο τιμής ένεκεν είναι μέλος της διοίκησης.
Η σύζυγος του δημοσιογράφου κατά τύχη κάθεται ακριβώς απέναντι του Ντι Στέφανο. Ήρθε η στιγμή της ανταλλαγής των δώρων. Η έκπληξη! Ο γέρος Ντι Στέφανο δεν έδωσε το πακέτο με το σουβενίρ αξίας στην κυρία, όπως άνετα θα μπορούσε να το κάνει καθιστός, χέρι με χέρι, αλλά σηκώθηκε όρθιος, έκανε τον κύκλο του μεγάλου τραπεζιού, πλησίασε την φιλοξενούμενη και της το πρόσφερε με μία ελαφρά υπόκλιση!
Υπ' όψιν ότι “ο Λένιν του ποδοσφαίρου”, όπως τον έλεγαν διότι είχε μεγάλο μυαλό σαν επιθετικός, δυσκολευόταν να περπατήσει. Κι όμως έδειξε κλάση τζεντλεμαν. Δύο χρόνια πριν πεθάνει, στα 86 του κι ενώ μετακινούνταν με αναπηρικό καροτσάκι, παντρεύτηκε την 40χρονη γραμματέα του.

Πηγή: sportdog.gr

Μια... ανάσα από Καλί!!

Στον Άρη θα καταλήξει, όπως όλα δείχνουν, ο Σιρίλ Καλί, με τον οποίον έχει συνεργαστεί ο προπονητής των «κίτρινων», Δημήτρης Καλαϊτζίδης.

Μια... ανάσα από Καλί
Μέχρι την Παρασκευή αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Σιρίλ Καλί στον Άρη.

Ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον 30χρονο αμυντικό και προσπαθεί να τον «ψήσει» να απαντήσει θετικά και φαίνεται πως τελικά θα πει το «ναι».

Ο συγκεκριμένος παίκτης είναι καθαρά επιλογή του 57χρονου τεχνικού, καθώς τον γνωρίζει από τη συνεργασία που είχαν στη Βέροια.

Τη σεζόν 2013-14 ο Καλί έκανε οκτώ συμμετοχές στο πρωτάθλημα και τρεις στο Κύπελλο, φορώντας τη φανέλα του Παναιτωλικού.Πηγή: sport-fm.gr

Πετάνε για Ιταλία οι Έφηβοι!

Σε δυνατό τουρνουά στην Ιταλία θα λάβει μέρος η Εθνική Εφήβων.

Πετάνε για Ιταλία οι Έφηβοι
Στην κορύφωσή της φτάνει η προετοιμασία της Εθνικής Εφήβων για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί 24/7-3/8 στην Τουρκία.

Η αποστολή της ομάδας του Ηλία Παπαθεοδώρου αναχωρεί το μεσημέρι για την Ιταλία, όπου το προσεχές τριήμερο θα λάβει μέρος στο τουρνουά της πόλης Τσιστερνίνο. Από τους 13 παίκτες που συνεχίζουν στην ομάδα, εκτός αποστολής έμεινε ο Κώστας Ζώρζος.

Το πρόγραμμα του τουρνουά:

Παρασκευή 11/7
19:30 Ισραήλ-Αγγλία
21:30 Ιταλία-Ελλάδα

Σάββατο 12/7
20:00 Ελλάδα-Ισραήλ
22:00 Ιταλία-Αγγλία

Κυριακή 13/7
19:30 Ελλάδα-Αγγλία
21:30 Ιταλία-Ισραήλ

Οι παίκτες που θα έχει στη διάθεσή του ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Ηλίας Παπαθεοδώρου είναι οι εξής:

Αντώνης Κόνιαρης 30.09.1997 1.90 ΠΑΟΚ
Θωμάς Κώττας 27.04.1996 2.04 ΠΑΟΚ
Κώστας Μήτογλου 11.06.1996 2.00 Άρης
Βασίλης Μουράτος 14.11.1997 1.92 Αγ. Ανάργυροι
Σωτήρης Μπιλλής 14.11.1996 1.92 Πανιώνιος
Κώστας Οικονομόπουλος 23.09.1996 1.92 Μίλων
Γιώργος Παπαγιάννης 03.07.1997 2.15
Διονύσης Σκουλίδας 29.07.1997 2.00 Περιστέρι
Δημήτρης Σταμάτης 12.01.1996 1.90 Πανιώνιος
Βασίλης Τολιόπουλος 15.06.1996 1.90 Ίκαρος Καλ.
Κώστας Τσαλμπούρης 22.06.1996 2.06 Πιερικός
Βασίλης Χαραλαμπόπουλος 06.01.1997 2.03 ΠαναθηναϊκόςΠηγή: sport-fm.gr

Ο Αμπιντάλ και οι… υπόλοιποι εν δράσει!! (video)

Παρακολουθήστε το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού, Ερίκ Αμπιντάλ, να προπονείται επί αυστριακού εδάφους με την ερυθρόλευκη φανέλα, όπως και τους υπόλοιπους παίκτες των Πειραιωτών.

Ο Αμπιντάλ και οι… υπόλοιποι εν δράσει (video)
Δείτε highlights από την προπόνηση του Ολυμπιακού την Τετάρτη στο Ζέεφελντ.

Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με 4-2-1-3. Οι νικητές (2-1) είχαν τον Ρομπέρτο τερματοφύλακα, τους Αμπιντάλ, Αυλωνίτη, Λυκογιάννη και Βούρο στην άμυνα, τους Γιαταμπαρέ, Μπουχαλάκη και Τσόρι στο κέντρο, ενώ Σάλιακας και Γκαζαριάν ήταν οι ακραίοι επιθετικοί πίσω από τον Διαμαντάκο. Οι ηττημένοι είχαν τον Μέγερι στο τέρμα, τους Σαλίνο, Παπαδόπουλο, Σιόβα και Βατουσιάδη στην άμυνα, τους Εντινγκά, Φουστέρ και Κολοβό στο κέντρο, ενώ Βλαχοδήμος και Κάταϊ πλαισίωναν τον Βέργο. Επίσης από τον Μίτσελ χρησιμοποιήθηκαν οι Παπάζογλου και Μπονγκ.



Πηγή: sport-fm.gr

«Κάηκε» το Μπουένος Άιρες!! (video/pics)

Δεκάδες χιλιάδες φίλαθλοι της Αργεντινής πλημμύρισαν τους δρόμους και πανηγύρισαν την πρόκριση στον τελικό του Μουντιάλ.

«Κάηκε» το Μπουένος Άιρες (video/pics)
Ήταν πολλά τα 24 χρόνια μακριά από έναν τελικό Μουντιάλ για την Αργεντινή. Κι αυτή η προσμονή μετατράπηκε σε έκρηξη χαράς, όταν κατάφερε να αποκλείσει στα πέναλτι την Ολλανδία και να βρεθεί σε θέση να διεκδικήσει το τρόπαιο για πρώτη φορά μετά το 1990.

inner

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι ξεχύθηκαν στους δρόμους, στο Μπουένος Άιρες αλλά και σε άλλες μικρότερες πόλεις της χώρας, πανηγυρίζοντας με την ψυχή τους την ιστορική επιτυχία και μετατρέποντας τη νύχτα σε μέρα, με την… επιφύλαξη για ένα ακόμη μεγαλύτερο πάρτι αν την Κυριακή έρθει η μεγάλη κούπα στον τελικό απέναντι στη Γερμανία.

inner

inner

inner








Πηγή: sport-fm.gr

«Τίτλους και Ευρώπη με τον ΠΑΟΚ»

Ομάδα σαν τον ΠΑΟΚ έψαχνε ο Ραζβάν Ρατς, ο οποίος δήλωσε χαρούμενος που έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει και πάλι τίτλους και για το γεγονός ότι θα έχει την ευκαιρία να παίξει και πάλι στην Ευρώπη.

«Τίτλους και Ευρώπη με τον ΠΑΟΚ»
Ο Ραζβάν Ρατς ήταν ο μοναδικός από τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, που μίλησαν κατά την αναχώρηση της ομάδας για το Οστερμπεεκ, με ενδιάμεση στάση το Ντίσελντορφ. Ο Ρουμάνος μπακ αναφέρθηκε στην καθυστέρηση που στην υπογραφή του συμβολαίου του και τόνισε ότι υπήρχε συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών και πως η αναμονή που σημειώθηκε, οφείλεται στους δικηγόρους.

Επιπλέον, εμφανίστηκε χαρούμενος που θα διεκδικήσει και πάλι τίτλους και που θα έχει την ευκαιρία να παίξει σε ευρωπαϊκά ματς.

«Είμαι πολύ χαρούμενος, έψαχνα μια ομάδα σαν τον ΠΑΟΚ. Το έχω πει ξανά πως ο ΠΑΟΚ μου δίνει την ευκαιρία να παίξω ξανά στην Ευρώπη και αυτό είναι σημαντικό για εμένα. Ο ΠΑΟΚ μου δίνει τη δυνατότητα να διεκδικήσω ξανά τίτλους. Ο ΠΑΟΚ κυνηγάει το πρωτάθλημα και αυτό είναι σημαντικό για μένα, να είμαι δηλαδή σε μια ομάδα που θα έχει υψηλούς στόχους και θα παίζει στην Ευρώπη. Υπάρχει ένα καλό πρόζεκτ στην ομάδα με την παρουσία του κ. Σαββίδη και είμαι χαρούμενος».

Για το γεγονός ότι καθυστέρησε να υπογράψει, σχολίασε: «Δεν ήταν τόσο δύσκολο. Είχαμε μία συμφωνία εξ αρχής με τον κ. Βρύζα, υπήρξαν κάποιες διαφορές αλλά ήταν θέματα των δικηγόρων τα οποία λύθηκαν».

Αναφερόμενος στο γεγονός ότι υπάρχουν πολλοί νεαροί ποδοσφαιριστές στον ΠΑΟΚ, τόνισε: «Αισθάνομαι και εγώ νέος παρά το ότι είμαι 33 χρονών. Είναι ένα νέο ξεκίνημα για μένα, η αλήθεια είναι πως νιώθω όπως όλοι, μέλος της ομάδας».

Για τις συμβουλές του Λάζαρ: «Το ότι είμαι εδώ, σημαίνει πως μου είπε μόνο καλά πράγματα».Πηγή: sport-fm.gr

Ως έχει στα προκριματικά!!

Με το υπάρχων ρόστερ θα «παλέψει» ο Ατρόμητος στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League, ακόμη και αν πραγματοποιηθεί άμεσα μεταγραφή, ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες για την απόκτηση επιθετικού.

Ως έχει στα προκριματικά
(
Ικανοποιημένος από το επίπεδο ετοιμότητας των ποδοσφαιριστών του Ατρόμητου είναι ο Γιώργος Παράσχος και αναμένει να το πρώτο φιλικό, ώστε να αρχίσει να δουλεύει όσα έχει στο μυαλό του, ενόψει Europa League.

Ο Γιώργος Σπανός και ο Γιάννης Αγγελόπουλος συνεχίσουν τις επαφές για την εξεύρεση ενός επιθετικού, αλλά δεν βιάζονται να κλείσουν τον παίκτη. Σε αυτό παίζει ρόλο και το γεγονός που προαναφέραμε.

Ότι δηλαδή, «τρίβει» τα χέρια του ο τεχνικός των «μπλε» με τους παίκτες του και αυτούς θα ρίξει στη «μάχη» για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League, καθώς το πρώτο ματς θα διεξαχθεί τέλη Ιουλίου. Πάντως, δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε ο ενδεχόμενο να έχουμε σύντομα νεότερα για μεταγραφή.Πηγή: sport-fm.gr

«Καυτή» κλήρωση!!

Στις 13:00 στη Βαρκελώνη, μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού, κληρώνει για τη φάση των ομίλων (αλλά και τα προκριματικά της Ευρωλίγκας). Όλες οι λεπτομέρειες και τα γκρουπ δυναμικότητας.

«Καυτή» κλήρωση
Μέσα στο κατακαλόκαιρο, ως είθισται, θα μπούμε και πάλι σε ρυθμούς Ευρωλίγκας. Κι αυτό γιατί στις 13:00 (Novasports 1, ενημέρωση από τον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και live στο www.sport-fm.gr) θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση για τη φάση των ομίλων, αλλά και τα προκριματικά της νέας σεζόν στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Η Ευρωλίγκα χώρισε-βάσει των αποτελεσμάτων τους στην Ευρώπη την τελευταία τριετία-σε γκρουπ δυναμικότητας τις 23 (η 24η θα γίνει γνωστή από τα προκριματικά) ομάδες της διοργάνωσης και ο Ολυμπιακός συμπεριλαμβάνεται στο πρώτο, ενώ ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο.

Οι «ερυθρόλευκοι» ΔΕΝ μπορούν να κληρωθούν με ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μπαρτσελόνα, και Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ οι «πράσινοι» με Μακάμπι, Βαλένθια και Αναντολού Εφές. Παράλληλα, θα «ψωνίσουν» από έναν αντίπαλο από το καθένα από τα υπόλοιπα πέντε γκρουπ δυναμικότητας.

Δεν μπορούν να βρεθούν στο ίδιο γκρουπ ομάδες από την ίδια χώρα ή την Αδριατική Λίγκα. Εξαίρεση αποτελούν οι ισπανικές ομάδες, καθώς είναι πέντε και οι όμιλοι θα είναι τέσσερις. Υπενθυμίζεται πως οι τέσσερις πρώτοι κάθε γκρουπ περνούν στο Top 16 όπου σχηματίζονται δύο νέοι όμιλοι των οκτώ και οι τέσσερις πρώτοι από τον καθέναν περνούν στα play offs. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, όπως επίσης και οι τουρκικές Αναντολού Εφές και Γαλατάσαραϊ δεν θα παίζουν ταυτόχρονα εντός έδρας.

Πρώτο Γκρουπ: ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μπαρτσελόνα, Ολυμπιακός, Ρεάλ Μαδρίτης.

Δεύτερο Γκρουπ: Μακάμπι, Παναθηναϊκός, Βαλένθια, Αναντολού Εφές.

Τρίτο Γκρουπ: Μάλαγα, Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, Λαμποράλ Κούτσα, Ζαλγκίρις.

Τέταρτο Γκρουπ: Άλμπα Βερολίνου, Γαλατάσαραϊ, Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο, Νίζνι.

Πέμπτο Γκρουπ: Ερυθρός Αστέρας, Τσεντεβίτα, Μπάγερν, Σάσαρι.

Έκτο Γκρουπ: Τούροβ, Νεπτούνας, Λιμόζ, Ομάδα από προκριματικά.

Σε ό,τι αφορά στα προκριματικά της Ευρωλίγκας, στο πρώτο είναι η Ούνιξ Καζάν και η Ρίγα, στο δεύτερο η Χάποελ Ιερουσαλήμ και η Βιλερμπάν, στο τρίτο η Νίμπουρκ και η Οστάνδη, ενώ στο τέταρτο η Ζιέλονα Γκόρα και η Στρασμπούρ. Στον πρώτο γύρο των προκριματικών θα παίξουν οι ομάδες του πρώτου με το τέταρτο γκρουπ και του δεύτερου με το τρίτο. Η Ευρωλίγκα θα ανακοινώσει και πού θα γίνουν τα προκριματικά.
Πηγή: sport-fm.gr

Κοντά στην έξοδο ο Βαρέλα!!

Παρελθόν αναμένεται να αποτελέσει από τον Λεβαδειακό ο Τόνι Βαρέλα. Κλείνουν τέσσερις παίκτες μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας οι «πράσινοι».

Κοντά στην έξοδο ο Βαρέλα
Ο Τόνι Βαρέλα δεν υπολογίζεται από τον Λεβαδειακό και αυτό επιβεβαιώθηκε και από το γεγονός ότι δεν πήρε μέρος στο τελευταία προπόνηση της ομάδας.

Ο 28χρονος μέσος αποκτήθηκε από τον σύλλογο της Βοιωτίας τον περασμένο Ιανουάριο και έκανε 14 συμμετοχές στη Superleague, πετυχαίνοντας δύο γκολ, αλλά θεωρείται απίθανο να συνεχίσει στην ομάδα του Σάββα Παντελίδη.

Σε ότι αφορά τα μεταγραφικά, θα έχουμε σύντομα ανακοινώσεις. Μέχρι την Τρίτη θα υπάρξουν οριστικές εξελίξεις στο θέμα του αριστερού και του κεντρικού μπακ, όπως και σε αυτά των χαφ και επιθετικού. Πηγή: sport-fm.gr

Κοντός ή τριάρι για Ολυμπιακό!!

Σε δίλημμα φαίνεται να βρίσκονται στον Ολυμπιακό για το αν θα αποκτηθεί κι άλλος γκαρντ ή θα γίνει προσθήκη φόργουορντ με τον Μίτσοβ στα υπόψη. Τι γίνεται με Σλούκα και Μάντζαρη.

Κοντός ή τριάρι για Ολυμπιακό
Το όνομα του Βλάντιμιρ Μίτσοβ έχει κυκλοφορήσει τις τελευταίες μέρες και η αλήθεια είναι πως έχει απασχολήσει για τον Ολυμπιακό. Η εύλογη απορία είναι πώς οι «ερυθρόλευκοι» από τη στιγμή που αρχικά κινούνταν για γκαρντ (Ντιλέινι) κι εν συνεχεία για δυάρι (Μπράουν) πλέον στρέφονται σε τριάρι.

Η απάντηση είναι η εξής: το πλάνο του Γιώργου Μπαρτζώκα περιλάμβανε την παρουσία αρκετών ποιοτικών γκαρντ, προκειμένου να παίζει σε τακτά χρονικά διαστήματα ακόμη και με τρεις κοντούς στο ίδιο σχήμα. Αν, ωστόσο, δεν μπορεί να βρει στην αγορά αυτό ακριβώς που ψάχνει και στην τιμή που το ψάχνει, ο Ολυμπιακός μπορεί να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του. Η περιφερειακή γραμμή με τους Σλούκα, Μάντζαρη, Λαφαγέτ και Σπανούλη είναι καλυμμένη, ενώ ο Λοτζέσκι μπορεί να καθιερωθεί περισσότερο στο «2» και τη θέση «3» να καλύψει ένας άλλος παίκτης μαζί με τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Αυτό είναι το σκεπτικό του Ολυμπιακού, που δίνει ευελιξία στις επιλογές του, χωρίς ακόμη να είναι ξεκάθαρο αν τελικά θα αποκτηθεί γκαρντ ή σμολ φόργουορντ. Ο Βλάντιμιρ Μίτσοφ αρέσει, αλλά δεν του έχει γίνει πρόταση και δεν είναι εύκολη περίπτωση καθώς τον θέλουν κι άλλες ομάδες.

Οι κινήσεις του Ολυμπιακού λογικά δεν θα ολοκληρωθούν με την προσθήκη αυτή. Κι αυτό γιατί με την παραμονή του Μπρεντ Πέτγουεϊ σχεδόν δεδομένη, οι «ερυθρόλευκοι» δύσκολα θα παραμείνουν μόνο με τους Ντάνστον, Χάντερ και Καββαδά στη front line. Έστω, λοιπόν, και για τις ανάγκες της… προπόνησης, αναμένεται να γίνει μία ακόμη προσθήκη ψηλού.

Ξεκαθαρίζει με Σλούκα-Μάντζαρη

Λίαν συντόμως θα ξεκαθαρίσουν οι υποθέσεις των Κώστα Σλούκα και Βαγγέλη Μάντζαρη. Με τον πρώτο φημολογείται πως η συμφωνία για επέκταση συμβολαίου μέχρι το 2017 ή το 2018 είναι πολύ κοντά. Όσο για τον δεύτερο, που σε πρώτη φάση δεν τα είχε βρει με την ΚΑΕ, θα γίνει σε εύλογο χρονικό διάστημα, πιθανότατα μακριά από τα φώτα των ΜΜΕ, νέα συνάντηση με στόχο να βρεθεί η χρυσή τομή.
Πηγή: sport-fm.gr

«Ναι μεν, αλλά…» από Καλάθη!

Διέψευσε πως ζήτησε από τους Γκρίζλις να τον αποδεσμεύσουν ο Νικ Καλάθης, αλλά επισήμανε πως οι προτάσεις από την Ευρώπη δεν τον αφήνουν ασυγκίνητο. Λύσεις από… Λας Βέγκας για ψηλό εξετάζει ο ΠΑΟ.

«Ναι μεν, αλλά…» από Καλάθη
Ο Παναθηναϊκός εξακολουθεί να περιμένει τις εξελίξεις στην υπόθεση του Νικ Καλάθη. Με τον ίδιο έχει συμφωνήσει στα 7,5 εκατ. δολάρια για τριετές συμβόλαιο, αλλά τα πάντα εξαρτώνται από τους Γκρίζλις. Ο 25χρονος γκαρντ μιλώντας στο περιθώριο του summer league τόνισε πως ουδέποτε ζήτησε να μείνει ελεύθερος, αλλά δεν έκρυψε πως η ζήτηση (και τα χρήματα) από την Ευρώπη δεν είναι δυνατό να περάσει απαρατήρητη.

«Μόλις δεις μία μεγάλη πρόταση στο τραπέζι, θα το σκεφτείς. Πάντα το σκέφτεσαι. Τόσα πολλά χρήματα μπορούν να σου αλλάξουν τη ζωή. Υπάρχουν σίγουρα μεγάλες προτάσεις στην Ευρώπη. Αλλά το Μέμφις είναι ένα σπουδαίο μέρος. Απλώς εξαρτάται στο τι θα κάνουν οι Γκρίζλις. Φαντάζομαι πως είναι στο χέρι τους. Έχουν το δικαίωμα να με κρατήσουν ή όχι. Θα 'χει ενδιαφέρον να δω τι θα κάνουν», τόνισε.

«Δεν είναι αλήθεια πως ζήτησα να φύγω. Παίζω το άθλημα που αγαπώ, επομένως είμαι πραγματικά ευλογημένος. Ό,τι κι αν συμβεί, θα 'μαι χαρούμενος και θα συμβιβαστώ. Βλέποντας και κάνοντας. Αν το Μέμφις με θέλει κι ενεργοποιήσει την οψιόν, θα παίξω. Αν με αποδεσμεύσουν, θα πάω στην Ευρώπη. Φαντάζομαι πως το μπαλάκι είναι στην πλευρά τους», πρόσθεσε.

Για ψηλό στο Λας Βέγκας

Από το summer league του Λας Βέγκας εξετάζει λύσεις για τη θέση του σέντερ ο Παναθηναϊκός. Άνθρωπος του Ντούσκο Ιβάνοβιτς βρίσκεται εκεί και παρακολουθεί ενδιαφέρουσες περιπτώσεις παικτών, που αν δεν βρουν συμβόλαιο στο ΝΒΑ μπορούν να προσφέρουν στους «πράσινους».

Οι νταμπλούχοι Ελλάδος πιθανώς να στραφούν στην ίδια αγορά και για κοντό (ο Μάρκεζ Χέινς αρέσει, αλλά έχει κι άλλες προτάσεις), αλλά και για σμολ φόργουορντ.

Απάντηση… δεν πήρε

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έθεσε ένα «καυτό» ερώτημα, χωρίς όμως να πάρει ουσιαστική απάντηση στη χθεσινή ευρεία σύσκεψη της Ευρωλίγκας. «Δεν υπάρχει μέλλον χωρίς έσοδα. Τα χρήματα που παίρνουν οι ομάδες είναι λίγα και σίγουρα πρέπει να αυξηθούν. Η οικογένειά μου έχει δώσει πάνω από 300 εκατ. ευρώ και χάνει ετησίως από 10 ως 30 εκατ. Πρέπει να κάνει κάτι η Ευρωλίγκα γι’ αυτό», τόνισε και ρώτησε πώς σκέφτεται η διοργανώτρια να λύσει το πρόβλημα. Η απάντηση «με χορηγίες» δεν φαίνεται να τον κάλυψε.
Πηγή: sport-fm.gr

«Όχι» και πάλι από Κλάους!!

Άκαρπη ήταν και η νέα συνάντηση Βρύζα-Αθανασιάδη για το συμβόλαιο του 25χρονου φορ. Πρόταση 2,5 εκατ. ευρώ για Κουλούρη. Προχωράει… πίστα ο ΠΑΟΚ. Αγωνία για CAS.

«Όχι» και πάλι από Κλάους
Ο ΠΑΟΚ δεν έκανε βήμα μπροστά, ούτε ο Κλάους βήμα πίσω και οι δύο πλευρές θα τα ξαναπούν.

Ο Ζήσης Βρύζας κάλεσε την Τετάρτη στο γραφείο του τον Στέφανο-Κλάους Αθανασιάδη για να μιλήσουν για το συμβόλαιο του Έλληνα επιθετικού, που λήγει το επόμενο καλοκαίρι.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ του ζήτησε να υπογράψει, αλλά αυτός δεν το έκανε. Ουσιαστικά, δεν υπήρξε κάποια διαφοροποίηση συγκριτικά με την πρώτη επίσημη επαφή που είχαν οι δύο πλευρές για το συγκεκριμένο θέμα. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» πρότεινε και πάλι τετραετές συμβόλαιο με 400.000 ευρώ ετησίως, ενώ ο παίκτης ζητάει περισσότερα.

Ο Βρύζας ανέφερε στον Αθανασιάδη ότι επιθυμία και εντολή του Ιβάν Σαββίδη είναι να κλείσει άμεσα η συγκεκριμένη υπόθεση και ο 25χρονος φορ τόνισε πως τότε θα πρέπει να οριστεί ραντεβού του ίδιου με τον μεγαλομέτοχο, που δεν βρίσκεται πάντως στην Ελλάδα.

Θέλουν περισσότερα

Πρόταση γερμανικής ομάδας ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ για τον Ευθύμη Κουλούρη έφερε πρόσφατα στον ΠΑΟΚ ο μάνατζερ του παίκτη, Πολ Κουτσολιάκος, όπως αναφέρει η «Live Sport», αλλά απορρίφθηκε. Ο επιθετικός της Κ-20 που έπαιξε τη σεζόν που έφυγε και κάποια παιχνίδια με την πρώτη ομάδα σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο, χαρίζοντας τη νίκη επί της Καλλονής έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον διάφορων συλλόγων. Ο παίκτης κοστολογείται ακριβότερα και θεωρούν ότι αν περιμένουν, τουλάχιστον έναν χρόνο, πως θα πάρουν αρκετά παραπάνω χρήματα, πουλώντας τον 18χρονο ποδοσφαιριστή.

Σήμερα θα αποφασίσει το CAS για το αν είναι αρμόδιο να δικάσει την του ΠΑΟΚ σχετικά με την τιμωρία της αφαίρεσης τριών βαθμών από τα play-off της αγωνιστικής περιόδου που έφυγε. Ο νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ, Αχιλλέας Μαυρομάτης θα δώσει το παρών στην έδρα του Διεθνούς Αθλητικού Δικαστηρίου, στη Λωζάννη και θα προσπαθήσει, μαζί με τον Ελβετό συνάδελφο του να πείσει για το αίτημα της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Αναμονή για CAS

Ο ΠΑΟΚ θέλει να του επιστραφούν οι τρεις βαθμοί από το μίνι-πρωτάθλημα που του αφαιρέθηκαν λόγω της ποινής που του επιβλήθηκε για τα επεισόδια στον ημιτελικό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, για να πάρει τη θέση του Παναθηναϊκού στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

*Στις 10:10 Π.Μ. αναχωρεί η αποστολή για το Ντίσελντορφ και από εκεί θα πάει στο Οστερμπεεκ της Ολλανδίας, όπου θα παραμείνει για επόμενες 17 ημέρες, καθώς εκεί θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο στάδιο προετοιμασίας της ομάδας. Πηγή: sport-fm.gr

Παίρνουν Πάρσονς οι Μάβερικς!

Οι Μάβερικς υπογράφουν τον Τσάντλερ Πάρσονς. Εκτός κι αν οι Ρόκετς «ματσάρουν» την προσφορά τους, πράγμα που φαντάζει δύσκολο.

Παίρνουν Πάρσονς οι Μάβερικς
Ολοταχώς για Ντάλας οδεύει ο Τσάντλερ Πάρσονς. Ο 25χρονος φόργουορντ είναι έτοιμος να υπογράψει την προσφορά 45 εκατ. δολαρίων για τριετές συμβόλαιο (2+1 με οψιόν του παίκτη) που του έχουν κάνει οι Μάβερικς.

Οι Ρόκετς, που επέτρεψαν στον Πάρσονς να γίνει restricted free agent, θα έχουν τρεις μέρες από τη στιγμή που εκείνος υπογράψει την προσφορά για να καταθέσουν ισόποση και να τον κρατήσουν. Κάτι τέτοιο, πάντως, φαντάζει δύσκολο, καθώς φέρονται να έχουν στραφεί στον Κρις Μπος, ο οποίος ειδικά στην περίπτωση που ο Λεμπρόν Τζέιμς δεν ανανεώσει θα αποχωρήσει από το Μαϊάμι.

Ο Πάρσονς είχε φέτος 16,6 πόντους, 5,5 ριμπάουντ και 4 ασίστ κατά μέσο όρο.Πηγή: sport-fm.gr

Το παλεύει για Μασούντ!!

Μάχη για να ντύσει στα κιτρινόμαυρα τον Σοζέι Μασούντ κάνει η ΑΕΚ. Νέα επαφή με τον Ιρανό εξτρέμ, που είναι θετικός, αλλά ζήτησε προθεσμία. Stand by ο Κιρμ. Εξελίξεις προσεχώς με Τζεμπούρ.

Το παλεύει για Μασούντ
Η απόκτηση του Σοζέι Μασούντ έχει γίνει προτεραιότητα για την ΑΕΚ, καθώς ο Ιρανός εξτρέμ θεωρείται ιδανικός για την ομάδα που θα «χτιστεί». Ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς, που συνεργάστηκε μαζί του φέτος στη Λας Πάλμας, καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να τον «ψήσει» να έρθει στην Ελλάδα, παρότι δεν είναι εύκολο να φύγει από την Ισπανία για να παίξει στη Football League. Ο 30χρονος άσος εμφανίζεται θετικός, αλλά στην τελευταία του επαφή με τον τεχνικό διευθυντή της «Ένωσης» ζήτησε ολιγοήμερη προθεσμία για να απαντήσει, καθώς φαίνεται πως περιμένει κάτι από την ισπανική αγορά.

Στην ΑΕΚ θεωρούν πως αξίζει τον κόπο να περιμένουν τον Μασούντ έχοντας έτοιμη εναλλακτική λύση. Αυτή ακούει στο όνομα Άντραζ Κιρμ, καθώς ο Σλοβένος εξτρέμ είναι έτοιμος να συμφωνήσει και περιμένει ειδοποίηση της «Ένωσης». Φυσικά και ο 29χρονος άσος δεν θα είναι για πολλές μέρες ακόμη στην αναμονή.

Αναμονή για Τζεμπούρ

Πιθανότατα μέσα στη μέρα να καταφέρει να εξασφαλίσει ο Ράφικ Τζεμπούρ την ελευθέρας του από τη Νότιγχαμ. Εφόσον αυτό συμβεί, ο Αλγερινός φορ θα επιδιώξει συνάντηση με την ΑΕΚ μέσα στις επόμενες μέρες. Ο ίδιος είναι απόλυτα θετικός στο να επιστρέψει και να αγωνιστεί στη Football League, αρκεί να ικανοποιηθεί σε χρήματα και διάρκεια συμβολαίου.

Όσον αφορά στις φήμες από την Ισπανία περί ενδιαφέροντος της ΑΕΚ για τον Χαβιέρ Πορτίγιο, δεν επιβεβαιώνονται. Πιθανότατα ο κάποτε φορ της Ρεάλ Μαδρίτης να προτάθηκε και απλώς να εξετάστηκε από την «Ένωση».
Πηγή: sport-fm.gr

Τώρα φορ και ακραίος!!

Έχοντας κλείσει τις περισσότερες εκκρεμότητες του ρόστερ, ο Ολυμπιακός φουλάρει πλέον για φορ και ακραίο. Τι γίνεται με Μπιάνκι, Ντουρμάζ, Άμραμπατ και… Κάμπελ. Μόνο με… διψήφιο «φεύγει» ο Μανωλάς.

Τώρα φορ και ακραίος
Ο Ολυμπιακός με συντονισμένες ενέργειες κατάφερε μέσα σε λίγες μέρες να κλείσει πολλά από τα ανοιχτά «μέτωπα» του ρόστερ της νέας περιόδου. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας οι «ερυθρόλευκοι» περιμένουν να κλείσει και τυπικά το θέμα της μεταγραφής του Άλαν Πουλίδο, παρότι ο Μεξικανός φορ και χθες πήγε στην προπόνηση της Τίγκρες.

Από εδώ και στο εξής, κι εφόσον δεν προκύψουν άλλες ανάγκες για ενίσχυση, το ενδιαφέρον στρέφεται στην απόκτηση του βασικού σέντερ φορ, καθώς κι ενός ακόμη ακραίου. Για τον βασικό τους επιθετικό οι πρωταθλητές είναι αποφασισμένοι να «σπρώξουν» αρκετά χρήματα, κάτι που φάνηκε και από την πρόταση κοντά στα 6 εκατ. ευρώ που έκαναν στη Χέρενφεϊν για τον Άλφρεντ Φινμπόγκασον, που όμως κατέληξε στη Ρεάλ Σοσιεδάδ.

Ο Ρολάντο Μπιάνκι επιμένουν από τον Ολυμπιακό πως απλώς έχει προταθεί, αν και ο 31χρονος άσος της Μπολόνια δήλωσε «… μπορώ να επιβεβαιώσω πως ενδιαφέρεται ο Ολυμπιακός». Πιθανώς ο Ιταλός άσος να είναι για την ώρα μια εναλλακτική λύση και να εξετάζεται κάτι πιο «δυνατό».

Για τον ακραίο, οι επαφές με τη Γκεντσλερμπιρλιγκί για τον Τζίμι Ντουρμάζ είναι προχωρημένες, αλλά ακόμη δεν υπάρχει συμφωνία. Στο προσκήνιο υπάρχει ξανά το όνομα του Νόρντιν Άμραμπατ, καθώς με την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Γαλατάσαραϊ από τον Τσέζαρε Πραντέλι θα αποσαφηνιστεί αν υπολογίζεται ή παραχωρείται. Κάποιοι εξακολουθούν να διατηρούν ελπίδες για τον Τζόελ Κάμπελ, τον οποίο είναι τελικά πολύ πιθανό να ξαναδανείσει η Άρσεναλ (μιας και στους ήδη αρκετούς ακραίους της προστίθεται και ο Αλέξις Σάντσες), ενώ ο Αρσέν Βενγκέρ δεν «καίγεται» να δοθεί σε ομάδα της Αγγλίας.

Μανωλάς με… 10+

Συνεχίζονται οι κρούσεις στον Ολυμπιακό για τον Κώστα Μανωλά. Σύμφωνα με τον «Τρελό του Χωριού» της SportDay, πάντως, οι «ερυθρόλευκοι» δεν προτίθενται να παραχωρήσουν τον νεαρό αμυντικό για λιγότερα από 10 εκατ. ευρώ. Μέχρι στιγμής στις διερευνητικές επαφές που έχουν δεχτεί από ατζέντηδες, τα ποσά που ακούνε κυμαίνονται στα 7-8 εκατ. ευρώ, αλλά η θέση των Πειραιωτών είναι ξεκάθαρη. Πηγή: sport-fm.gr

Πάει να τους… φέρει!!

Στη Μόσχα μεταβαίνει ο Νίκος Νταμπίζας για να εξασφαλίσει την ελευθέρας του Γκόρντον Σίλντενφελντ και την επόμενη εβδομάδα θα είναι στην Ιταλία για τον Φάουστο Ρόσι. Άλλες τρεις ομάδες για Καπίνο.

Πάει να τους… φέρει
Αντίπαλος του Παναθηναϊκού στην απόκτηση του στόπερ είναι ο χρόνος, καθώς το μεγαλύτερο μέρος της προετοιμασίας κυλά χωρίς αυτόν στο ρόστερ κι εφόσον τελικά ΔΕΝ είναι ο Γκόρντον Σίλντενφελντ ο διάδοχος θα χρειαστεί εύλογο χρόνο προσαρμογής και δύσκολα θα είναι έτοιμος στα τέλη Ιουλίου για τον πρώτο αγώνα των προκριματικών του Champions League.

Φαίνεται, πάντως, πως το θέμα του Κροάτη αμυντικού θα έχει αίσιο τέλος. Τόσο ο «Σίφο» όσο και η Ντιναμό Μόσχας έδωσαν διαβεβαιώσεις πως η ελευθέρας του ποδοσφαιριστή θα δοθεί και μέχρι την Παρασκευή αναμένεται το θέμα να κλείσει θετικά. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Νίκος Νταμπίζας είναι πολύ πιθανό να μεταβεί στη ρωσική πρωτεύουσα για να επιταχύνει τις διαδικασίες και να βεβαιωθεί πως όλα θα πάνε καλά. Και ούτε να σκέφτονται δεν θέλουν στον Παναθηναϊκό πως κάτι θα πάει στραβά, καθώς σε αυτή την περίπτωση κινδυνεύουν να χάσουν τους δύο αμυντικούς που έχουν stand by σε περίπτωση «ναυαγίου» με τον 29χρονο άσο.

Από εκεί κι έπειτα, ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ είναι πολύ πιθανό να μεταβεί στην Ιταλία την επόμενη εβδομάδα για απευθείας επαφές με τη Γιουβέντους για τον Φάουστο Ρόσι. Οι «πράσινοι» καλύπτουν τις απαιτήσεις της ομάδας του Τορίνο και ο μόνος φόβος τους είναι μήπως κάποια ομάδα με μεγάλο «πορτοφόλι» από ανταγωνιστικό πρωτάθλημα αποφασίσει να κινηθεί δυναμικά για τον Ιταλό μέσο.

Αναφορικά με τον Μεντί Αμπέντ, ο Νίκος Νταμπίζας συναντήθηκε μαζί του και ο Αλγερινός μέσος δεσμεύτηκε πως μέχρι το τέλος του μήνα (το αργότερο) θα έχει καταφέρει να εξασφαλίσει το «ναι» της Νιούκαστλ για να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό, χωρίς να είναι γνωστό υπό ποιο καθεστώς.

Τέλος, αναφορικά με τον Στέφανο Καπίνο, άλλες τρεις ομάδες του εξωτερικού-γράφτηκε ήδη για τη Μάιντς-έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και μάλιστα προσφέρουν χρήματα ανάλογα με εκείνα της Σπόρτινγκ Λισαβόνας (περί τα 2 εκατ. ευρώ). Εφόσον συμφωνήσει με κάποια εκ των τριών και ο ίδιος ο παίκτης, ο Παναθηναϊκός θα συναινέσει στην πώλησή του και θα κινηθεί για αντικαταστάτη έχοντας ήδη κάνει τις επαφές του.

*Το Σάββατο (12/7) θα δώσει ο Παναθηναϊκός το δεύτερο και τελευταίου του φιλικό επί πολωνικού εδάφους, απέναντι στη Λέγκια Γκντανσκ. Η αποστολή της ομάδας θα επιστρέψει στη βάση της την Κυριακή.
Πηγή: sport-fm.gr

Συνάντηση ναι, απόφαση όχι για Λεμπρόν!!

Ο Λεμπρόν Τζέιμς συναντήθηκε την Τετάρτη με τον πρόεδρο της Χιτ, Πατ Ράιλι, αλλά δεν ανακοίνωσε ακόμη την απόφασή του, την οποία περιμένει και ο Κρις Μπος.

Συνάντηση ναι, απόφαση όχι για Λεμπρόν
Η ώρα της απόφασης πλησιάζει, αλλά δεν ήρθε ακόμη για τον Λεμπρόν Τζέιμς. Ο «βασιλιάς» συναντήθηκε την Τετάρτη με τον πρόεδρο της Χιτ, Πατ Ράιλι, στο Λας Βέγκας. Στη συνάντηση που διήρκεσε περίπου μια ώρα, η πλευρά του Μαϊάμι αναμενόταν να παρουσιάσει στον 29χρονο άσο την πρότασή της, τόσο όσον αφορά στο συμβόλαιό του, όσο και στα σχέδια για τη στελέχωση του ρόστερ, που ενισχύθηκε με τους Ντάνι Γκρέιντζερ και Τζος ΜακΡόμπερτς.

Ο Λεμπρόν αποχώρησε χωρίς να δώσει απάντηση, προφανώς γιατί ήθελε χρόνο να μιλήσει με την οικογένειά του. Την προσεχή Κυριακή αναμένεται να βρεθεί στη Βραζιλία για τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου και πιθανώς η απόφασή του να ανακοινωθεί μέχρι τότε. Η αίσθηση που υπάρχει είναι πως βρίσκεται μεταξύ Χιτ και Καβαλίερς, με την επιστροφή του στην πρώτη του ομάδα στο ΝΒΑ να μοιάζει πάρα πολύ πιθανή.

Την απόφαση του Λεμπρόν φαίνεται πως περιμένει και ο Κρις Μπος, καθώς αν αποχωρήσει από το Μαϊάμι θα τον ακολουθήσει κι αυτός έχοντας πρόταση 88 εκατ. δολαρίων από τους Ρόκετς για τετραετές συμβόλαιο.
Πηγή: sport-fm.gr

Θα το πάρει η Γερμανία...!!

Ο Γιώργος Μαζιάς αναλύει τη στατιστική ακολουθία του Μουντιάλ και γράφει γιατί η "νατσιονάλμανσαφτ" θα κατακτήσει το Μουντιάλ...

Θα το πάρει η Γερμανία...
Με βάση τη θεωρία της στατιστικής συνωμοσίας στην κορυφή πάνε τα "πάντσερ". Δεν υπάρχει επίσημα κάποια τέτοια θεωρία, αλλά πως αλλιώς να ονομάσεις την αλληλουχία των παρακάτω γεγονότων:

Η Ελλάδα, που απέκλεισε με πέναλτι στο τελευταίο λεπτό την Ακτή...

... αποκλείστηκε στα πέναλτι από την Κόστα Ρίκα, η οποία...
... αποκλείστηκε στα πέναλτι από την Ολλανδία, η οποία...
... αποκλείστηκε στα πέναλτι από την Αργεντινή, η οποία...

... παίζει πλέον με τη Γερμανία στον τελικό, την οποία είχε αντιμετωπίσει και την τελευταία φορά που πήγε τελικό (το 1990) έχοντας προκριθεί, όπως τώρα, στα πέναλτι (τότε απέκλεισε την Ιταλία, τώρα την Ολλανδία). Στον τελικό όμως με... πέναλτι του Αντρέας Μπρέμε η Γερμανία νίκησε την Αργεντινή (1-0).

Τότε, στους «16», η Γερμανία είχε αποκλείσει την Ολλανδία και η Αργεντινή τη Βραζιλία.
Τώρα, στους «4», η Γερμανία απέκλεισε τη Βραζιλία και η Αργεντινή την Ολλανδία.

Είπαμε: θεωρίες και παιχνίδια της στατιστικής. Τώρα, μπορεί να πάρει ρεβάνς η Αργεντινή.

Το σίγουρο είναι ότι το Γερμανία-Αργεντινή είναι πια ο τελικός με τις περισσότερες εμφανίσεις (3) στην ιστορία των Μουντιάλ.

Τρία (3) σερί είναι και τα μεταξύ τους παιχνίδια σε Μουντιάλ. Το 2006 στη Γερμανία, το 2010 στη Ν. Αφρική και το 2014 στη Βραζιλία.

Αυτό γιατί οι Αργεντίνοι ισοφάρισαν τους Γερμανούς σε προκρίσεις (4) στα πέναλτι σε όλα τα Παγκόσμια Κύπελλα.

Πώς να μην προκριθούν όταν ο Φαν Χάαλ δεν πρόλαβε να βάλει τον Κρουλ στα πέναλτι (είχε κάνει τις τρεις αλλαγές του).

Εμεινε κάτω από τα δοκάρια ο Σίλεσεν που ποτέ στη ζωή του δεν έχει πιάσει πέναλτι σε τέτοια διαδικασία. Είκοσι του έχουν χτυπήσει, ούτε ένα δεν έχει αποκρούσει.

Ετσι ο Ρομέρο με το 21% σε αποκρούσεις πέναλτι, έπιασε δυο, όπως ο Γκοϊκοετσέα το 1990 και η Αργεντινή πήγε τελικό.

Όλα αυτά σε έναν ημιτελικό, που έγινε ο πρώτος στην ιστορία (έπειτα από 33 ημιτελικούς), ο οποίος έληξε χωρίς να σημειωθεί ούτε ένα γκολ στα 90 ή στα 120 λεπτά.

Η Αργεντινή επίσης νίκησε (απέκλεισε τέλος πάντων) την Ολλανδία για πρώτη φορά μετά από επτά αγώνες στους οποίους το πρώτο ημίχρονο έληξε ισόπαλο.

Ηταν ο τέταρτος ημιτελικός για την Αργεντινή σε Μουντιάλ. Προκρίθηκε από όλους στον τελικό!

Με τη Γερμανία να αποκλείει τη Βραζιλία, δεν θα δούμε τον 100ο αγώνα στην ιστορία ανάμεσα στην Αργεντινή και τη «Σελεσάο».

Μια Αργεντινή που παρέμεινε η μοναδική από τις 32 σε αυτό το Μουντιάλ που δεν έχει βρεθεί ακόμη πίσω στο σκορ. Μόνο ο τελικός της έμεινε… Πηγή: sport-fm.gr

Μαϊντς για Καπίνο!

Στη λίστα της Μαϊντς είναι ο Στέφανος Καπίνο. Η γερμανική ομάδα ψάχνει βασικό τερματοφύλακα και σύντομα αναμένεται να καταθέσει πρόταση στον Παναθηναϊκό.

Μαϊντς για Καπίνο
Μπορεί να μην πήγε στην Σπόρτιγκ Λισαβόνας, φαίνεται όμως ότι ο Στέφανος Καπίνο θα κάνει μεταγραφή αυτό το καλοκαίρι. Ο πορτιέρο του Παναθηναϊκού, σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ, είναι στο στόχαστρο της Μαϊντς.

Η γερμανική ομάδα τον έχει τσεκάρει και σύντομα αναμένεται να καταθέσει πρόταση για την απόκτησή του από τους κυπελλούχους Ελλάδας.

Η Μάιντς, που θα παίξει στο Γιουρόπα Λιγκ, ψάχνει τερματοφύλακα μετά τη φυγή του Ντάριο Κρέσιτς για τη Λεβερκούζεν, αλλά και του αναπληρωματικού του, Κρίστιαν Βέτκλο, για την Ντάρμσταντ. Πηγή: sport-fm.gr

Σαμπέγια: «Μπορούμε να το σηκώσουμε»

Ο Αλεχάνδρο Σαμπέγια εξέφρασε την πίστη πως η Αργεντινή μπορεί να ολοκληρώσει την αποστολή της στο Παγκόσμιο Κύπελλο και να το κατακτήσει.

Σαμπέγια: «Μπορούμε να το σηκώσουμε»
Περήφανος για την ομάδα του και την πρόκρισή της στον τελικό δήλωσε ο Αλεχάνδρο Σαμπέγια μετά την επικράτηση της Αργεντινής επί της Ολλανδίας στα πέναλτι.

«Είμαι πολύ χαρούμενος. Πρωτίστως για τους παίκτες μου, αυτό το εξαιρετικό σύνολο που έδωσε ό,τι είχε και δεν είχε. Φυσικά για το λαό της Αργεντινής, αλλά και για την οικογένειά μου. Αφιερώνουμε τη νίκη στον Χόρχε Λόπες. Στέλνουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του. Αυτό που συνέβη είναι τραγικό», ανέφερε δίχως να ξεχάσει τον δημοσιογράφο που σκοτώθηκε σε τροχαίο.

Η επικράτηση στα πέναλτι δεν ήταν συμπτωματική. «Δεν ήταν μόνο θέμα τύχης. Ο Ρομέρο έχει ένα μεγάλο αρχείο για το πώς χτυπούν οι αντίπαλοι τα πέναλτι. Είχε μελετήσει πολύ», ανέφερε.

Τέλος, για τον μεγάλο αγώνα της Κυριακής είπε: «Είμαστε στον τελικό, ξέρουμε τις δυνατότητές μας, γνωρίζουμε πως μπορούμε να τα καταφέρουμε και θα τα δώσουμε όλα για να φτάσουμε στο στόχο μας. Χρειάζεται πίστη, ταπεινότητα και προσπάθεια για να το πετύχουμε. Αντιμετωπίζουμε μια ομάδα που είναι πολύ ισχυρή, με ποιότητα και οργάνωση, αλλά και ξεκούραστη».
Πηγή: sport-fm.gr

Σνάιντερ: «Εμείς αξίζαμε να περάσουμε»

Αδικημένη από τον αποκλεισμό της θεωρεί την Ολλανδία ο Γουέσλεϊ Σνάιντερ.

Σνάιντερ: «Εμείς αξίζαμε να περάσουμε»
Η Ολλανδία άξιζε να βρεθεί στον τελικό του Μουντιάλ περισσότερο από την Αργεντινή, σύμφωνα με τον Γουέσλεϊ Σνάιντερ. Ο μέσος της Γαλατάσαραϊ ήταν εκ των μοιραίων, καθώς είδε τον Σέρχιο Ρομέρο να αποκρούει το δικό του πέναλτι στη διαδικασία που έκρινε τον αγώνα.

«Πιστεύω πως εμείς αξίζαμε να προκριθούμε. Υπήρχε μια ομάδα που ήθελε να πάει στα πέναλτι κι αυτή ήταν η Αργεντινή. Όταν φτάνεις σε αυτή τη διαδικασία είσαι ταυτόχρονα τόσο κοντά, αλλά και τόσο μακριά από το στόχο σου. Έπρεπε να είχαμε εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες μας νωρίτερα», δήλωσε ο Σνάιντερ. Πηγή: sport-fm.gr

“Εγκληματική οργάνωση”

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει (και) για την Γερμανία που... σκότωσε έναν παγκόσμιο ποδοσφαιρικό μύθο, με τόσο ψυχρό τρόπο που το θεωρείς και... προμελετημένο έγκλημα.
Είναι το θέμα της ημέρας. Η “εγκληματική οργάνωση” είναι η πιο hot φράση εντός των συνόρων λόγω της έρευνας του αθλητικού εισαγγελέα Αριστείδη Κορέα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και εκτός των συνόρων, αν προσπαθήσεις να ερμηνεύσεις το τι συνέβη στο “Μπέλο Οριζόντε” και στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλο ανάμεσα στην Γερμανία και την Βραζιλία.

Στην εντός των συνόρων “εγκληματική οργάνωση” τα πράγματα είναι απλά. Είμαστε στην αρχή ενός δρόμου που αυτή τη φορά ας ελπίσουμε ότι θα έχει και φινάλε. Διότι τέτοιου είδους έρευνες στο ελληνικό ποδόσφαιρο σπανίως έχουν φινάλε και χάνονται μέσα στα βάθη του χρόνου. Οσοι, εμπλέκονται στην υπόθεση, αν πρώτα κριθούν κατηγορούμενοι και στην συνέχεια ένοχοι, επιτέλους ας πληρώσουν. Θα συμβεί; Αγνωστο. Η συγκεκριμένη διαρροή άλλωστε μπορεί να κάνει κακό στην έρευνα, εκτιμούν νομικοί κύκλοι.

Ας ελπίσουμε ότι δεν είναι έτσι. Ας ελπίσουμε ότι αυτή η διαρροή δεν θα σταθεί εμπόδιο, ούτε θα αποτελέσει την αφορμή για να μην φτάσουν οι δικαστικές αρχές μέχρι το τέλος. Διότι κάποια στιγμή θα πρέπει σε αυτή τη χώρα, οι πραγματικοί ένοχοι, όποιοι κι' αν είναι αυτοί να μην αντιμετωπίζουν μόνο την δημόσια αποδοκιμασία, αλλά και τις επιπτώσεις του νόμου. Ναι, είναι ακόμη πολύ νωρίς στην έρευνα, ναι δεν ξέρουμε ακόμη ποιοι είναι αυτοί που εν τέλει θα κατηγορηθούν, αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει να ακούσουμε και συγκεκριμένα αποτελέσματα. Κάποια στιγμή μία έρευνα που ξεκινάει, πρέπει και να ολοκληρώνεται και να μην μένει στη μέση.

Το ξέρετε, το έχετε μάθει, το έχετε διαβάσει, ότι είναι παράνομο κατά την διάρκεια μία έρευνας να δημοσιοποιήσεις στοιχεία της και για αυτό δεν τα διαβάζετε και εδώ στο gazzetta, ξέρετε όμως και ότι το σημαντικό δεν είναι η διαρροή, αλλά το αποτέλεσμα. Και τέτοιο μπορούν να φέρουν μόνο οι δικαστικές αρχές. Διαφορετικά τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει, όπως δεν άλλαξε κι' όλες τις προηγούμενες φορές...

Μία άλλη “εγκληματική οργάνωση”, την ίδια ώρα άφηνε άφωνο τον πλανήτη με εξωπραγματικό 7-1 σε ημιτελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου. Διότι αυτό που έκανε η Γερμανία στην Βραζιλία δεν είναι κάτι που δεν έχει γίνει ΠΟΤΕ στο παρελθόν, αλλά κάτι που δεν θα γίνει ΠΟΤΕ και στο μέλλον.
Σε αυτό το επίπεδο (Μουντιάλ), σε αυτή την φάση (ημιτελικός), με τέτοιου μεγέθους αντίπαλο (Βραζιλία) η οποία ήταν και διοργανώτρια – γηπεδούχος, δεν μπορεί να επαναληφθεί η ιστορία.

Αλλωστε, το να μπεις σε σοβαρή ποδοσφαιρική ανάλυση γιατί συνέβη αυτό, δεν έχει νόημα. Δεν υπάρχει ποδοσφαιρική ανάλυση που μπορεί να εξηγήσει πώς η Βραζιλία δέχτηκε τέσσερα γκολ σε έξι λεπτά σε ημιτελικό Μουντιάλ. Προφανώς και δεν έχει να κάνει με την διαφορά των δύο ομάδων. Ασφαλώς και υπάρχει διαφορά, ασφαλώς και η Γερμανία είναι μία καλύτερη ομάδα, αλλά εδώ μιλάμε για 7-1 σε αυτό το επίπεδο. Εδώ μιλάμε για 4 γκολ σε έξι λεπτά!!!

Ακόμη και η κριτική χάνει το νόημά της. Ακόμη και η εύκολη εξήγηση, ότι ο Τιάγκο Σίλβα και ο Νειμάρ κρατούσαν όρθια αυτή την ομάδα και όταν έλειψαν κατέρρευσε όλη η Βραζιλία, δεν δίνουν εξηγήσεις στο ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ.

Δεν θα μπω λοιπόν στη διαδικασία να προσπαθήσω να εξηγήσω τι συνέβη σε αυτό το ματς. Θα σταθώ όμως στο πως φτάσαμε ως αυτό το ματς.
Για αρχή ας γράψω για μία ακόμη φορά το αυτονόητο. Ας μην μπερδεύουμε την πολιτική με το ποδόσφαιρο. Η Εθνική Γερμανίας λοιπόν δεν έχει καμία άλλη σχέση με την Μέρκελ πέρα από το ότι η τελευταία είναι φανατική οπαδός της.

Ποδοσφαιρικά λοιπόν η Γερμανία είναι η χώρα με την μεγαλύτερη ποδοσφαιρική εξέλιξη τα τελευταία χρόνια. Πάντα ήταν υπερδύναμη. Πάντα ήταν εκεί. Αλλά με διαφορετικούς αγωνιστικούς προσανατολισμούς και άλλα κύρια χαρακτηριστικά που τους οδηγούσαν στις επιτυχίες. Ναι, εκείνες τις Εθνικές ομάδες της Γερμανίας (με μία μικρή εξαίρεση ίσως αυτή του 1990) μπορώ να καταλάβω γιατί ήταν πολλοί αυτοί που τις αντιπαθούσαν.
Η Γερμανία εκείνων των χρόνων στηρίζονταν στην πειθαρχία, στο μέταλλο, στο πάθος, στο καθαρό μυαλό, σε αυτό που αποκαλούσαμε “ποδόσφαιρο των ρομπότ”. Το αναγνώριζες, υποκλινόσουν, αλλά είχες λόγους να μην σου αρέσει...

Τα τελευταία χρόνια όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ. Από το 2006 όταν διοργάνωσαν το Μουντιάλ μέχρι και σήμερα η Εθνική Γερμανίας είναι μία ομάδα που τα έχει σχεδόν όλα, κι' αν δεν είχε πέσει πάνω στο θαύμα της Ισπανίας θα είχε φτάσει και στην κατάκτηση τροπαίων.
Είναι μία Γερμανία που παίζει εκείνο το ποδόσφαιρο που σου φτιάχνει το βράδυ, την διάθεση, εκείνο το ποδόσφαιρο που σε γεμίζει. Δημιουργεί ποδοσφαιριστές καλλιτέχνες, διότι η Γερμανία δεν είναι πλέον 11 Σβαϊνστάιγκερ όπως ήταν κάποτε, πλέον είναι η Γερμανία του Μίλερ, του Οζίλ του Λαμ, του Κρόος και αύριο μεθαύριο του Ρόις, του Ντράξλερ.

Η Γερμανία είναι αυτή που στα δύο τελευταία Παγκόσμια Κύπελλα έχει... προσφέρει απλόχερα συντριβές σε Αγγλία (4-1), Αργεντινή(4-0), Πορτογαλία(4-0) και τώρα Βραζιλία (7-1). Η Γερμανία είναι αυτή που δεν έχεις να της προσάψεις απολύτως τίποτα σε σχέση με τον τρόπο που παίζει. Ισα ίσα που δεν μπορείς παρά να τον χειροκροτήσεις. Η Γερμανία είναι ποδοσφαιρικά η χώρα που έρχονταν εδώ και χρόνια και δεν μπορούσε να το πιστοποιήσει με έναν τίτλο. Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να το κάνει και αυτό. Και μάλιστα, έχω την αίσθηση ότι αυτός ο τίτλος, θα είναι μόνο η αρχή...
Πηγή: gazzetta.gr

Η δίψα, οι «χρυσοί διάδοχοι» και τα... έξτρα κίνητρα!!

Ο Μιχάλης Τσαμπάς γράφει για την φάση της... 28ετίας με τον Μασεράνο και για τα μεγάλα επιπλέον κίνητρα των δύο μονομάχων της Κυριακής!
Οι μισοί θέλουν να ζήσουν μέρες 1986 με τον τεράστιο Ντιέγκο Μαραντόνα να το σηκώνει στο Μεξικό με παρτενέρ Βαλντάνο και Πασαρέλα! Οι άλλοι θέλουν να θυμηθούν το 1990 στην Ιταλία, τότε που ο Ματέους, ο Μπρέμε, ο Κλίνσμαν και οι άλλοι Γερμανοί πήραν την κούπα με τον Ντιέγκο κάτω από την εξέδρα να κλαίει! Όπως κι αν έχει η Κυριακή είναι η μέρα τους. Ο μεγάλος τελικός προέκυψε πια μετά από δύο ημιτελικούς που ήταν αξέχαστοι για τους δικούς τους ο λόγος.
Ο πρώτος για το... επικό 7-1 των «πάντσερ» με το οποίο όλος ο πλανήτης θα ασχολείται για πολύ καιρό και ο άλλος για τον τρόπο που στα πέναλτι η «Αρζεντίνα» πήρε το εισιτήριο του τελικού κόντρα στην μαχητική Ολλανδία που σε ακόμη ένα Μουντιάλ «1-2 βήματα» πριν την πηγή δεν μπορεί να βρέξει τα χείλη της... Για φαβορί ψάξτε αλλού. Όταν μιλάμε για μια κόντρα ανάμεσα σε Μέσι, Μίλερ, Οζίλ, Αγουέρο, Μασεράνο, Λαμ, Νόιερ, Λαβέτσι, Ιγκουαϊν μην ψάχνετε για προβάδισμα.
Ακόμη κι αν η ομάδα του Λεβ έχει την... προίκα την «εφτάρα» της Τρίτης, το ματς ξεκινάει από το μηδέν και οι Γερμανοί ως λαός δεν είναι τέτοιος που ο ενθουσιασμός του θα κρατήσει περισσότερο από όσο πρέπει! Ξέρει πως αν την Κυριακή η κούπα δεν σηκωθεί η νίκη επί της Βραζιλίας περισσότερο θα μείνει στην ιστορία ως «κάζο της σελεσάο» παρά ως δικό τους κατόρθωμα μιας και δεν θα υπάρχει το επιστέγασμα που είναι το... χρυσάφι.
Από την άλλη η Αργεντινή που σε όλα τα προηγούμενα Μουντιάλ από το '94 και μετά είχε... αποτύχει με πάταγο ξέρει καλά πως η παρουσία στον τελικό δεν είναι το τέλος του δρόμου. Αν δεν σηκώσει το κύπελλο, μπορεί ο Σαμπέγια να έχει φτάσει πιο μακριά από τον Μπιέλσα, τον Πέκερμαν και τον Μαραντόνα, αλλά στο... τελικό ταμείο μια ολόκληρη γενιά θα έχει χάσει πάλι την «χρυσή ευκαιρία»!
Και φυσικά πάνω από όλους ο Λίο Μέσι που τα εκατομμύρια Αργεντίνων και φιλο-Αργεντίνων σε όλο τον πλανήτη τον θέλουν παρόντα στα μεγάλα ματς και όχι φυσικά να... καθαρίζει μόνος το Ιράν και την Νιγηρία! Μόνο έτσι θα μπορέσει να κοιτάξει στα μάτια τον Μαραντόνα και δεν θα περάσει κι αυτός στο γκρουπ των «Αιμάρ, Ορτέγκα, Ρικέλμε, Σαβιόλα, Ντ' Αλεσάντρο» που πάντα παρουσιάζονταν ως οι... χρυσοί διάδοχοι αλλά ποτέ δεν τα κατάφεραν!
Οι δύο ομάδες έφτασαν στον τελικό από τελείως διαφορετικούς δρόμους. Η Γερμανία είχε ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα με την τεσσάρα επί της Πορτογαλίας, πέρασε εύκολα στον όμιλο, αγχώθηκε κερδίζοντας στην παράταση τους Αλγερινούς, έκαναν... επαγγελματική νίκη επί των Γάλλων κι ένα βήμα πριν το φινάλε τα... διέλυσαν όλα κόντρα στην Βραζιλία αφήνοντας «άφωνους» τους πάντες!
Από την άλλη η Αργεντινή έκανε το «3 στα 3» στους ομίλους με την Βοσνία και το Ιράν όμως να βάζουν δύσκολα, έφτασε στο 118' για να περάσει την Ελβετία, είχε επίσης αγχωτική πρόκριση επί του Βελγίου και μέσα από τα πέναλτι κόντρα στους Ολλανδούς βρέθηκε στον τελικό!
Έχουν όμως κι ένα μεγάλο κοινό... Την δίψα για το Παγκόμιο Κύπελλο που κρατάει πάνω από 20 χρόνια και για τους 2. Για τα... παιδιά του Ντιέγκο 28 χρόνια και για την «νάσιοναλμανσαφτ» άλλα 24. Οι Γερμανοί βέβαια από τότε έφτασαν μια φορά στον τελικό στο Μουντιάλ το 2002 και άλλες δυο φορές πήραν την τρίτη θέση (2006, 2010) όμως και πάλι «νηστικοί» έφυγαν από την διοργάνωση.
Όμως εκτός από το μεγάλο κίνητρο, υπάρχουν και τα έξτρα κίνητρα που εδώ που φτάσαμε παίζουν τον ρόλο τους. Ίσως κρίνουν και τον νικητή στον τελικό της Κυριακής. Για τους Αργεντίνους το να σηκώσουν το 3ο τους Παγκόσμιο μέσα στην Βραζιλία και το Μαρακανά είναι... ονείρωξη άνευ προηγούμενου. Όνειρο δεκαετιών ενός ολόκληρου λαού που μέσα σε 90' ή 120' μπορεί να γίνει πραγματικότητα.
Για τους Γερμανούς δεν θα υπήρχε καλύτερο σενάριο για να ράψουν ένα 4ο αστέρι έχοντας στην «καρδιά» της Λατινικής Αμερικής ρίξει 7 στην διοργανώτρια Βραζιλία και κερδίζοντας στον τελικό το δεύτερο πιο βαρύ όνομα της ηπείρου αυτής! Πάμε για έναν συγκλονιστικό τελικό ως... κερασάκι σε μια πολύ γλυκιά τούρτα που ήταν όλο το Μουντιάλ!
ΥΓ. Αν τελικά η Αργεντινή πάρει την κούπα ίσως ο «χρυσός διάδοχος» που αναφέρω πιο πάνω να μην χρειαστεί καν να βρεθεί στον τελικό. Θα έχει βρεθεί από τον ημιτελικό και δεν θα είναι άλλος από τον Χαβιέ Μασεράνο! Το τάκλιν στο 90' πάνω στον Ρόμπεν ίσως αποδειχθεί η φάση των τελευταίων 28 ετών για την «αλμπισελέστε»!
Πηγή: gazzetta.gr

Βραζιλία-Γερμανία: Μία εξήγηση για το ανεξήγητο 1-7!!

Ο Γιώργος Καραμάνος αναλύει την αλλαγή τακτικής του Σκολάρι, το τέλειο διάβασμα του Λεβ και προσπαθεί να βρει απαντήσεις για την ιστορική θλίψη ενός λαού που ζει για να κυνηγάει το τόπι.
«Αυτό είναι το στιλ μας. Εάν σου αρέσει καλώς. Ειδάλλως να πας στο διάολο». Αυτή ήταν η θυμωμένη απάντηση του Λουίς Φελίπε Σκολάρι σε έναν ρεπόρτερ μετά το ματς με το Μεξικό που επιμελώς αποσιωπήθηκε, μιας και ακόμα η Βραζιλία βρισκόταν στο δεύτερο παιχνίδι της στη διοργάνωση. Ηταν ένα τουρνουά που είχε στηθεί χωρίς να υπολογιστεί το τεράστιο οικονομικό κόστος και η Σελεσάο έπρεπε να φτάσει μέχρι το τέρμα... at any cost.

Κάπως έτσι θα το είχαν σκεφτεί και στην Ομοσπονδία της χώρας όταν παρέδωσαν και πάλι τα κλειδιά στον μυστακοφόρο τεχνικό. Οι υποστηρικτές του ισχυρίζονταν πως εκείνος ήξερε τον τρόπο, κάτι που φώναξε και ο ίδιος στη συνέντευξη τύπου πριν τον πικρό ημιτελικό: «Η εμπειρία του 2002 μου δείχνει το δρόμο!» Και όμως ο Φελιπάο είχε τα δίκια του. Με τα όπλα που είχε στη διάθεση του, αυτόν τον... κλεφτοπόλεμο μπορούσε να παίξει ή τουλάχιστον αυτή ήταν μία εκδοχή.
Μέχρι το ντροπιαστικό ματς με τη Γερμανία, η Βραζιλία έριξε πολύ κλωτσιά. Ακόμα και με το Καμερούν είχε χρειαστεί να παίξει από δυναμικά έως σκληρά. Με τη Χιλή το πράγμα χειροτέρευσε, για να απογειωθεί στον προημιτελικό με την Κολομβία. Σε μία αναμέτρηση που θα έπρεπε να έχει μείνει με 10 παίκτες (σίγουρα κόκκινη στη φάση του πέναλτι) ή ακόμα και με εννέα από διπλές κίτρινες, η Βραζιλία υπέπεσε σε 31 φάουλ, νούμερο που δεν έχει όμοιο του σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο.
Παρά την πρόκριση, ο Τύπος παγκοσμίως, ακόμα και στην ίδια την χώρα της σάμπα, κατέκρινε τον τρόπο παιχνιδιού των νικητών. Η πίεση ήταν τεράστια και ήταν λογικό και επόμενο ακόμα και ο Σκολάρι να υποκύψει. Αυτή τη φορά βλέπετε το κράξιμο για το αντιαισθητικό ποδόσφαιρο ήταν δίπλα του, πάνω του, ήταν παντού και όχι όπως το 2002 που το τουρνουά διεξαγόταν στην άλλη άκρη της Γης. Και κάπως έτσι έγινε το μεγάλο λάθος και ο ίσως σημαντικότερος λόγος που οδήγησε στην «επτάρα».
Εάν δει κανείς ξανά τα πρώτα λεπτά του ημιτελικού, η Βραζιλιάνοι μπήκαν με τρελό γκάζι. Η πρώτη αίσθηση του αγώνα είναι ότι εκείνοι έχουν τον έλεγχο και πιέζουν δαιμονισμένα, με τους Γερμανούς να διώχνουν στα... κουτουρού. Μετά τα 8-10 λεπτά η κατάσταση αρχίζει και ισορροπεί από το μυαλωμένο και τακτικό παιχνίδι των Πάντσερ, το οποίο άμεσα αναδεικνύει την αναρχία σε εκείνο των αντιπάλων τους. Η Βραζιλία παρά τις δύο τεράστιες απουσίες της δεν πάει σε ήρεμο, κοντρόλ ματς, αλλά θέλει με το καλημέρα να επιβληθεί και να δείξει ότι έχει την απαιτούμενη φούρια, την οποία φυσικά δεν διαθέτει σε όλο το τουρνουά.
Από τη στιγμή που δεν υπάρχει κοντρόλ στο ρυθμό της, μετά το 0-1 χάνεται εύλογα η μπάλα. Εντάξει, το να γράφει ο πίνακας στο 29', 0-5 δεν σηκώνει καμία, μα καμία γήινη ανάλυση. Κοιμήθηκαν θεοί, δαίμονες. Κοιμήθηκαν όμως και οι παίκτες της Σελεσάο και έτσι συνέβη. Τα πουλήματα της μπάλας και ο απόλυτος αιφνιδιασμός ανά δίλεπτο, δεν έχει προηγούμενο σε αυτό το επίπεδο σε Μουντιάλ και ίσως να μην έχει και επόμενο. Ηταν ο ορισμός της απώλειας κάθε επαφής των διεθνών με το περιβάλλον του γηπέδου. Σε αυτό προσθέστε την ολοκληρωτική απομάκρυνση από το αρχικό πλάνο αυτού του Μουντιάλ. Το σκληρό παιχνίδι αντικαταστάθηκε από το... τίποτα και τα μόλις 11 φάουλ στα 90 λεπτά.
Τρεις πολύ καλοί παίκτες με ανασταλτικές ικανότητες όπως οι Λουίζ Γκουστάβο, Φερναντίνιο και Παουλίνιο δεν μπορούσαν να κόψουν, χάριζαν όλες τις μπάλες και φυσικά για δημιουργία παιχνιδιού ούτε λόγος. Ειδικά ο τελευταίος που είχε την ευθύνη να κουβαλήσει λίγο περισσότερο το τόπι μέχρι την αντίπαλη περιοχή, πρέπει να ήταν ο πολυτιμότερος της Γερμανίας έτσι όπως -δεν- έπαιξε. Το να ειπωθεί το οτιδήποτε για τον Φρεντ είναι σπατάλη λέξεων και χρόνου. Αλλωστε άπαντες -και ειδικά όταν κόντρα στη Χιλή εμφανίστηκε με τη μουστακάρα του- του έχουν ρίξει και από ένα καλό βρισίδι.
Ο μοναδικός που θα μπορούσε να μετριάσει το κακό ήταν ο Τιάγκο Σίλβα που με το hip hop καπελάκι του παρακολουθούσε ανήμπορος, απόρροια τους σκληρού παιχνιδιού του με την Κολομβία. Σίγουρα η απουσία του Νεϊμάρ, του μοναδικού σε αυτή την ομάδα που μπορεί πραγματικά να κάνει ατομική ενέργεια, ήταν πολύ μεγάλη, αλλά εάν στο γήπεδο ήταν ο αρχηγός, το σκορ θα ήταν κατά πολύ μικρότερο. Τούτο έχει να κάνει και με τον Νταβίντ Λουίζ. Η παρουσία του Τιάγκο Σίλβα του επιτρέπει να ανεβαίνει με τη μπάλα, να φτάνει ακόμα και στην αντίπαλη εστία, γενικότερα να παίρνει πρωτοβουλίες. Το ίδιο πήγε να γίνει και με τον Ντάντε, αλλά ο σέντερ μπακ της Μπάγερν δεν υπήρχε πουθενά. Κάπως έτσι το κενό που άφηνε ο Νταβίντ Λουίζ στις επελάσεις του, γινόταν χώρος που γέμιζε με αντιπάλους.
Εδώ ήρθε και έδεσε ως τέλεια η επιλογή του Γιόακιμ Λεβ να βάλει τον Κλόζε από την αρχή. Ο Γερμανός εκλέκτορας προφανώς είχε διαβάσει το παιχνίδι του Νταβίντ Λουίζ, συνυπολόγισε την απουσία του Τιάγκο Σίλβα και γέμισε με ένα γερό σκαρί τον χώρο. Αυτό μάλιστα το έκανε όχι μόνο με τον σέντερ φορ του, αλλά και με τον Κεντίρα (μερικές φορές το έκανε  και ο Κρόος) που κινήθηκε πιο επιθετικά από ποτέ στην καριέρα του και γινόταν διαρκώς δεύτερος φορ, καθώς ο Μίλερ έκανε κίνηση πλάγια αριστερά. Ο Χέβεντες άλλωστε δεν χρειαζόταν να ανέβει. Είχε τον Μίλερ μπροστά του ως εξτρέμ, με τον Οζίλ να βρίσκεται επίσης περισσότερο από εκείνη τη μεριά. Αυτή η υπερφόρτωση στα αριστερά είχε ως προφανή σκοπό την απόλυτη ελευθερία κινήσεων στον Λαμ που έπαιρνε μόνος του όλη τη δεξιά πλευρά, κάτι που αποδείχτηκε άκρως αποτελεσματικό!
Ηταν τόσο ειδικά όλα αυτά που συνέβησαν που οι αναλύσεις δεν μπορούν να τα αγγίξουν παρά μονάχα κατά προσέγγιση και επιφανειακά. Σημασία έχει όμως ότι όλοι μας τα παρακολουθήσαμε live, με τους Βραζιλιάνους να βιώνουν ίσως κάτι περισσότερο σκληρό ακόμα και από το μυθικό «Μαρακανάσο». Βλέπετε ο συγκεκριμένος λαός ζει με διαφορετικό τρόπο τη χαρμολύπη που του προσφέρει το ποδόσφαιρο. Είναι μία χώρα που δεν έχει εθνικούς ήρωες από μεγάλους πολέμους που ουσιαστικά δεν έχει κάνει ποτέ. Μία χώρα που ζει εν ειρήνη εδώ και 150 χρόνια και που όλη η εθνική υπερηφάνεια της συγκεντρώνεται γύρω από τις πέντε μεγάλες κούπες και τα επιτεύγματα των 11 τύπων που κυνηγούν το τόπι. Και αυτοί οι παίκτες στη συγκεκριμένη βραδιά υπό την καθοδήγηση ενός ξεπερασμένου προπονητή που δεν είχε το θάρρος να υποστηρίξει μέχρι τέλους τις δικές του -έστω και λανθασμένες- ιδέες, τοποθέτησαν τους εαυτούς τους στην πιο μαύρη σελίδα της ιστορίας της Σελεσάο.

Πηγή: gazzetta.gr

Η... φούσκα του Λεβ!!

Ο Λευτέρης Ντανοβασίλης γράφει για την... αλλαγή του Γιόακιμ Λεβ και την δικαίωση του πλάνου του στη Βραζιλία. Οποιαδήποτε προσπάθεια ανάλυσης ή εξήγησης του 7-1 απλά δεν έχει νόημα. Ήταν ένα βράδυ, στο οποίο η φαντασία συνδυάστηκε με την πραγματικότητα, δημιουργώντας... σουρεαλιστικές σκηνές και αφήνοντας όλους εμάς να έχουμε να λέμε στους επόμενους αυτό που είδαμε. Και άντε να τους το εξηγήσεις...
Ένα βράδυ που είδε το ένα μετά το άλλο ρεκόρ να σπάνε. Ένα βράδυ που ανήκει στον Γιόακιμ Λεβ. Η μεγαλύτερη νίκη του τη στιγμή, που ακόμη και στα ημιτελικά, η αμφισβήτηση ήταν έντονη. Η γκρίνια μπορεί να ξεχαστεί προς το παρόν, όμως είναι δεδομένο ότι θα επιστρέψει. Όχι απαραίτητα γιατί οι Γερμανοί δεν τον γουστάρουν, αλλά απλούστατα γιατί πολλές φορές την προκαλεί μόνος του. Εκτός και αν εκπληρώσει το όνειρο της «χρυσής» γενιάς των Γερμανών.
Στη συνέντευξη τύπου μετά το ματς ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Γερμανίας επανέλαβε πολλές φορές τις λέξεις «ταπεινότητα» και «προσγείωση». Το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τους παίκτες του και τον ίδιο πρωτίστως ανακουφισμένους. Ίσως, φυσικά, να μην είχαν διανοηθεί αυτό που έκαναν. Στις δηλώσεις του Κρόος, όμως, φαίνεται ότι η ψυχραιμία και ο ρεαλισμός είναι όντως γερμανικά χαρακτηριστικά. «Κανένας δεν έχει κερδίσει το Μουντιάλ στα ημιτελικά. Ήρθαμε εδώ για να κατακτήσουμε το τρόπαιο και έχουμε ακόμη έναν αγώνα μπροστά μας», σχολίασε ο μέσος της Μπάγερν.
Χθες (08/07) το πρωί ο Peter Ahrens στο Spiegel εξήγησε γιατί η δουλειά του Λεβ δεν έχει ολοκληρωθεί και θα πρέπει να συνεχίσει ανεξαρτήτως του αποτελέσματος με την Βραζιλία. Ο Γερμανός θυμήθηκε το εκπληκτικό και επιθετικό ποδόσφαιρο του 2010 και το σύγκρινε με το κυνικό του 2014. Η αλλαγή πλέον θεωρείται ως ωριμότητα και ο Λεβ θα πρέπει να πάρει την ευκαιρία να παρουσιάσει ένα «μείγμα» των δύο φιλοσοφιών στο μέλλον. Αυτός, σύμφωνα με τον Ahrens, θα πρέπει να είναι ο επόμενός του στόχος. Ακόμη και αν πολλοί δεν έχουμε πειστεί...
Πριν το Μουντιάλ, με τις πολλές απουσίες και τις ξεροκεφαλιές του Λεβ είχε γίνει εμφανές ότι θα αρνηθεί τη δική του «ιδέα». Τη δική του φιλοσοφία. Δεν το έκρυψε ποτέ, έστω και αν γνώριζε ότι ο Τύπος στην Γερμανία δε θα το δει με καλό μάτι. Τα πράγματα έχουν αλλάξει και όλοι θέλουν το θέαμα να συνδυάζεται με τις νίκες. Δεν φτάνει πλέον το μότο «νίκη με κάθε κόστος».

Έτσι, ταξίδεψε στη Βραζιλία, αποφασισμένος να μην επηρεαστεί από κανέναν. Τώρα φαίνεται ότι έχει κερδίσει την απόλυτη εμπιστοσύνη των παικτών του. Ακόμη και εκείνων, που δεν τον έβλεπαν με καλό μάτι και είχαν – δικαιολογημένα σε πολλές περιπτώσεις – τα παράπονά τους. «Από τα προημιτελικά και μετά θα είναι... άλλη διοργάνωση», είχε πει ο Ντιντιέ Ντεσάν και στα λόγια του βρίσκει απόλυτη εφαρμογή η εικόνα της Γερμανίας.
Από τα... κρύο-ζέστη στα ματς του ομίλου, στην πολύ δύσκολη νίκη επί της Αλγερίας στους «16», στην πειστική εμφάνιση με την Γαλλία και στην απίστευτη νίκη επί της Βραζιλίας. Το πλάνο του Λεβ δουλεύει. Με τα παράδοξά του, με τις παραξενιές του, με τις αδυναμίες του, με τις ελλείψεις του. Η διαπίστωση, φυσικά, θα μπορούσε να γίνει μόνο εκ του αποτελέσματος. Έβγαλε τον Μερτεζάκερ, γύρισε τον Λαμ στο δεξί άκρο της άμυνας, στήριξε τους ανέτοιμους Σβάινσταϊγκερ και Κεντίρα, εμπιστεύτηκε τον Κλόζε. Τα έκανε όταν εκείνος έκρινε ότι οι προϋποθέσεις ήταν αυτές που έπρεπε και εκείνοι την κατάλληλη στιγμή του το ανταπέδωσαν.
Όταν η αποστολή των πάντσερ έφτασε στη Βραζιλία, έπρεπε να ταξιδέψεις με... ποταμόπλοιο, για να φτάσεις στο ξενοδοχείο και κανένας δημοσιογράφος δεν ακολούθησε. Ο Λεβ ζει στη δική του «φούσκα». Δεν το κάνει μόνο για τους παίκτες του, αλλά το έχει καταφέρει και ο ίδιος. Δεν επηρεάζεται από την κριτική στην Γερμανία, αρνείται να ακολουθήσει τις επιταγές των δημοσιογράφων και του κόσμου, όμως δείχνει ότι είναι πιο ανοιχτόμυαλος από ό,τι νομίζαμε. «Απολαμβάνω την πίεση», είχε πει πριν το Μουντιάλ και όλοι νομίζαμε είτε ότι κάνει πλάκα είτε ότι το λέει... απλά για να το πει.

Από το πρώτο ματς με την Πορτογαλία μέχρι και τον ημιτελικό με την Βραζιλία ο Λεβ έχει αλλάξει. Μοιάζει ότι δεν ωριμάζουν μόνο οι παίκτες του, αλλά και ο ίδιος. Ακόμη και μετά από τόσα χρόνια. Τώρα, θα πρέπει να δεχθεί τον τίτλο του φαβορί στον τελικό, ασχέτως με τον αντίπαλο, όμως είναι βέβαιο ότι δεν πρόκειται να επηρεαστεί. Παρά τις επιλογές του στην αποστολή, που προκάλεσαν δικαιολογημένα προβληματισμό, παρά την αλλαγή φιλοσοφίας, που δεν βρήκε πολλούς θαυμαστές και παρά τις εμμονές του, που πάντα θα υπάρχουν, καμιά φορά θα πρέπει να αποδίδουμε τα εύσημα εκεί που πρέπει. Η «φούσκα» του Λεβ, λοιπόν, δεν πρόκειται να σπάσει...
Πηγή: gazzetta.gr