Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Στοίχημα με τον Giorgio Garo!!

Buona sera, φίλες και φίλοι. Η χθεσινή ημέρα δεν πήγε όπως θα θέλαμε καθώς είχαμε 1/4 επιλογές καθώς τα G/G της Σπαρτάκ Μόσχας και της Τσέλσι δεν ήρθαν ποτέ (ήρθαν όμως over) ενώ και η Μπράγκα ενώ μας έδειξε άλλα στοιχεία δεν μπόρεσε να πάρει βαθμό στην Ρουμανία.

Στο σημερινό πρόγραμμα έχουμε την 5η αγωνιστική για τους ομίλους 1-4 του Champions League. Το παιχνίδι στην Ρωσία μεταξύ Ζενίτ-Μάλαγα τελείωσε 2-2, οπότε αλλάζει τα δεδομένα σε όσον αναφορά για το ματς Άντερλεχτ-Μίλαν, οι Ροσονέρι βολεύονται και με το Χ δεν θα ρισκάρουν πολύ, θα επιδιώξουν να ρίξουν τον ρυθμό για να τσιμπήσουν βαθμό και με την τελευταία αγωνιστική να υποδέχεται την Ζενίτ στο Μιλάνο να πάρει την πρόκριση, οπότε θα πάω με τα λίγα γκολ.Στην Γερμανία θα «παίξει τα ρέστα του» ο Ολυμπιακός απέναντι στην Σάλκε, δεν ξέρω αν μπορέσει να τσιμπήσει βαθμό, πιστεύω ότι θα σκοράρει και θα έχουμε εκατέρωθεν γκολ. Στην Ολλανδία ο Άγιαξ υποδέχεται την Ντόρτμουντ, οι Ολλανδοί θέλουν την νίκη, θα παίξουν επιθετικά, οι Γερμανοί βολεύονται και με Χ, πιστεύω ότι θα δούμε εκατέρωθεν γκολ. Τέλος στην Ουκρανία η Ντιναμό Κιέβου υποδέχεται την Παρί σεν Ζερμέν, οι Γάλλοι με Χ προκρίνονται, πιστεύω ότι θα δούμε παιχνίδι κλειστό, όπως και το προηγούμενο της Ντιναμό με την Πόρτο με την οποία η Παρί θα παίξει την τελευταία αγωνιστική στην έδρα της για την πρωτιά του ομίλου.  

Πρόταση (σε ελεύθερη επιλογή):

ΑΓΙΑΞ-ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ   G/G (1,53)
ΣΑΛΚΕ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  G/G (1.80)
ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ-ΜΙΛΑΝ  UNDER(2.5) (1.75)  
ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ-ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ UNDER(2.5) (1.75)  

Οι αποδόσεις είναι της Goalbet.com (στη εικόνα Kaytee Bees)

Ci vediamo di nuovo! Ciao bella!!

«Ο Ρονάλντο έχει πρόβλημα ίματζ»

«Ο Ρονάλντο έχει πρόβλημα ίματζ»
Τη πεποίθηση ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο εξέφρασε ο Πέπε, ωστόσο πιστεύει πως αυτό δεν είναι καθολικά αποδεκτό εξαιτίας της κακής δημόσιας εικόνας του Πορτογάλου σταρ.

«Ο Κριστιάνο είναι για πολλούς ο σπουδαιότερος ποδοσφαιριστής αυτή τη στιγμή, χάρη σε εκείνον πήραμε το πρωτάθλημα με τη Ρεάλ την περασμένη σεζόν»
, υποστήριξε ο μπακ των Μαδριλένων.

«Όμως ο Τύπος έχει δημιουργήσει μια άσχημη εικόνα για εκείνον προς τον κόσμο. Του έχουν δώσει το προφίλ του κακού παιδιού. Ελπίζουμε πάντως πως είναι χαρούμενος στην ομάδα και θα συνεχίσει να μας βοηθά. Αν ήταν στο χέρι μου, θα επέκτεινα το συμβόλαιό του όσο το δυνατόν περισσότερο».
Όσον αφορά το επικείμενο παιχνίδι κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι, σχολίασε: «Μπορούμε να τους νικήσουμε, έχουμε το δικό μας στυλ παιχνιδιού κι αν κάνουμε αυτό που μας ζητά ο προπονητής θα πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε». 



πηγή: sport-fm.gr
 

Ο Ιβάν έρχεται αποφασισμένος (;) να λύσει προβλήματα και αδιέξοδα!!

Θα έλεγα, πως όλα όσα συνέβησαν πριν, κατά την διάρκεια και μετά τον αγώνα της Κυριακής θα μπορούσαν να αποτελέσουν την αφορμή, για ένα σαρωτικό «ξεσκαρτάρισμα», σε όλα τα επίπεδα, μέσα στον ΠΑΟΚ. Και θα υποστήριζα και μάλιστα με φανατισμό αυτή την άποψη, αν διαισθανόμουν απλά, πως εκείνοι που έχουν την ηθική ευθύνη για την κατάσταση την οποία βιώνει σήμερα ο λαοφιλής σύλλογος, θα αποτολμούσαν την αφορμή αυτή να την εκλάβουν σαν ουρανοκατέβατη ευκαιρία, για να αλλάξουν το γκρίζο σκηνικό και να δημιουργήσουν νέες αισιόδοξες προοπτικές.
Γράφει ο Γιώργος Μπούζας
Κάτι τέτοιο όμως, από ότι άφησε να φανεί η σχεδόν ανεπαίσθητη (μη αντίδραση) των σημερινών διοικούντων, είναι δύσκολη υπόθεση. Ο λόγος; Κατά πάσα πιθανότητα ο ερμαφρόδιτος τρόπος διοίκησης και διαχείρισης… και το κενό «εξουσίας» το οποίο είναι ορατό ακόμη και διά γυμνού οφθαλμού. Στην διαπίστωση αυτή, συμφωνώ και μάλιστα σε απόλυτο βαθμό με την εύστοχη επισήμανση του Νίκου Τζαντζαρά στη χθεσινή του εκπομπή. Ο ΠΑΟΚ δεν διοικείται… όπως θα έπρεπε και όπως το απαιτούν οι τρέχουσες συνθήκες, αλλά και εξελίξεις.

Η «διακυβέρνηση», με αντιπρόσωπους και έμπιστους μέχρι στιγμής αποδεικνύεται ατελέσφορη, έως αυτοκαταστροφική. Οι λόγοι και σ? αυτή την περίπτωση, «ορατοί» και «εξόφθαλμοι» ο κυριότερος και βασικότερος; Οπωσδήποτε είναι η συστηματική διάβρωση των «εμπίστων» του μεγαλομετόχου. Οι τελευταίοι αποδείχθηκαν εύκολη «λεία» συγκεκριμένων επιτηδείων πρώην «αυλικών» με αποτέλεσμα να «περάσουν» προς τον Ιβάν Σαββίδη ακόμη και την εξωφρενική πρόταση για τον Γκαγκάτση!!! Ένδειξη αφέλειας, παντελούς άγνοιας, αλλά και το βασικότερο, ενός «προσηλυτισμού» και μιας επιρροής τύπου… Ρασπούτιν.

Οι «πληγές» που πρέπει να κλείσει με τον ερχομό του ο Ιβάν Σαββίδης

Νομίζω, ότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως το νέο αφεντικό του ΠΑΟΚ διαθέτει και μυαλό και καθαρή σκέψη αλλά και μεγάλη οικονομική ισχύ. Επομένως, θα ήταν πολύ εύκολο από μέρους του, να λύσει και μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ, τα προβλήματα που προκλήθηκαν, τόσο από την ατολμία της σημερινής διοίκησης, η οποία για να είμαστε δίκαιοι, μπορεί και να οφείλεται στην έλλειψη αρμοδιοτήτων, όσο και από την αποτυχημένη προσέγγιση των εμπίστων του σε πρόσωπα και καταστάσεις. Οι οποίοι έμπιστοι, σε τελική ανάλυση υπέκυψαν όπως αποδείχθηκε στην «γοητεία»… προσωπικών γνωριμιών και φιλικών διασυνδέσεων, με συνέπεια η ενημέρωση που του παρέχουν να μην είναι η ενδεδειγμένη (κορυφαίο δείγμα το πλασάρισμα Γκαγκάτση).

Επανερχόμενοι, όμως στα περί ευφυΐας και δύναμης του Ρώσου ομογενή, υποστηρίζουμε ότι… «τα αδιέξοδα» που προέκυψαν σε αγωνιστικό, αλλά και διοικητικό επίπεδο μπορούν να αντιμετωπιστούν άνετα από μέρους του. Αρκεί να ασχοληθεί ο ίδιος προσωπικά και από κοντά δίχως «έμπιστους» και «αντιπρόσωπους». Δεν είναι καθόλου δύσκολο η σαφέστατη και αυστηρή προειδοποίησή του, για τους απείθαρχους παίκτες, να συνδεθεί με την εφαρμογή ενός νέου κανονισμού.

Μέσα στον οποίο οι συνέπειες για τους παραβάτες να είναι αδυσώπητες. Τα όσα εξήγγειλε στην πρώτη επίσημη εμφάνισή του, επιβάλλεται επίσης να μπουν σε ένα θεσμικό πλαίσιο. Να γίνουν «νόμος των αποδυτηρίων» ή και ολόκληρης της Τούμπας μια και θα συμπεριλαμβάνουν και τους γνωστούς περιθωριακούς μπερδεμένους και ανεγκέφαλους οι οποίοι αποτελούν και την μεγαλύτερη πληγή του συλλόγου.

Το «κενό» εξουσίας μπορεί και πρέπει να κλείσει εύκολα και άμεσα. Είτε με την στενότερη παρακολούθηση των διαδραματιζομένων από μέρος του, χωρίς παρεμβάσεις, σπασμένα τηλέφωνα και διαθλασμένες τακτικές των εμπίστων, είτε με την παραχώρηση αρμοδιοτήτων στην ήδη «παράλυτη» διοίκηση την οποία όμως ο ίδιος επέλεξε.

Ιβάν, Δώνης και Χακόμπο το τρίγωνο των Βερμούδων

Κρίνεται και θεωρείται χρήσιμο και επιβεβλημένο να ξεκαθαρίσουν, με προσεκτική παρέμβαση του μεγαλομετόχου τόσο η θολή περιρρέουσα και αποσταθεροποιητική φημολογία, όσο και τα αντίστοιχα σενάρια συνομοσιολογίας των γνωστών μυθοπλαστών. Δύο κουβέντες από μέρος του είναι σε θέση να «τελειώσουν» και να κλείσουν αυτόν τον επικίνδυνο κύκλο της εσωστρέφειας και της οπαδικής αντιπαράθεσης.

Η στήριξη του προπονητή (παρά τις αμφισβητήσεις), είναι κάτι που θα πρέπει να γίνει με όρους ειλικρίνειας και σοβαρής ποδοσφαιρικής προσέγγισης. Όσο για την περίπτωση Χακόμπο θεωρείται και είναι επίσης χρήσιμο ο ίδιος ο μεγαλομέτοχος να «πάρει επάνω του» και αποκλειστικά το χειρισμό της και με την οποιαδήποτε απόφασή του (εξοστρακισμός ή δεύτερη ευκαιρία) να στείλει και το προσωπικό του μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.

Μπορεί και πρέπει λοιπόν ο Ιβάν Σαββίδης, να δώσει ένα τέλος σ? αυτή την μπερδεμένη κατάσταση που πληγώνει και εκθέτει τον σύλλογο. Με απλές αποφασιστικές και δυναμικές παρεμβάσεις. Η διαιώνιση της απαισιοδοξίας δεν ωφελεί. Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται υγεία και καθαρό αέρα και το κυριότερο, άλλη ψυχολογία εν όψει του κυριακάτικου αγώνα.




πηγή: metrosport.gr
 

Διευκόλυνση από Πορτίγια!!

Ο Κριστιάν Πορτίγια φαίνεται πως έχει αποφασίσει να «χαρίσει» ένα σημαντικό ποσό από τα χρήματα που του οφείλει ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης, το οποίο φτάνει τις 330.000 ευρό.

Πιο συγκεκριμένα ο Ισπανός ποδοσφαιριστής έχει λαμβάνειν ένα ποσό το οποίο ανέρχεται στις 420.000 ευρό. Αυτά είναι και τα χρήματα που ζήτησε από τη Φίφα ο Ισπανός πριν λίγο καιρό, τα οποία περιλαμβάνουν τις 120.000 ευρό δεδουλευμένα και 300.000 η ρήτρα της «προστατευόμενης περιόδου».

Μετά από διαπραγματεύσεις που είχε με τους ανθρώπους της ομάδας, φάνηκε θετικός στο ενδεχόμενο να αποσυρθεί από την διεκδίκηση των χρημάτων της ρήτρας και ταυτόχρονα να δεχτεί και μια μείωση στα δεδουλευμένα του, της τάξης του 25% (περίπου 30.000 ευρό).

Έτσι ο πρώην ποδοσφαιριστής των «κιτρίνων» απαλλάσσει τον Άρη από ένα σημαντικό αγκάθι, αποδεικνύοντας έμπρακτα την σχέση αγάπης που είχε αναπτύξει στην περίοδο παραμονής του στη Θεσσαλονίκη.



πηγή: metrosport.gr
 

Αναστασίου: «Μιλάω με Άρη, δεν υπάρχει τίποτα επίσημο»

Ο Γιάννης Αναστασίου, υποψήφιος για τη θέση του προπονητή του Άρη, μίλησε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» του «Αθλητικού Metropolis» για το ενδιαφέρον που δείχνει ο Άρης, για το αν υπάρχει ενδεχόμενο συνεργασίας και για τον Νίκο Νταμπίζα που όπως υπογράμμισε δεν τον ενδιαφέρεται για συνεργασία.
Αναλυτικά η συνέντευξη:

Για το αν επιθυμεί να δουλέψει πρώτα στην Ολλανδία:
«Θα δούλευα σαν προπονητής εδώ, ανάλογα με το πρότζεκτ και τι προοπτικές θα υπάρχουνε. Δουλεύω ήδη δυο χρόνια εδώ αλλά έχει να κάνει με το τι προοπτικές υπάρχουνε.»
Για το ενδιαφέρων των ελληνικών ομάδων:
«Ευχαριστώ πολύ για αυτό, είναι σημαντικό που ακούγεται το όνομά μου σε ομάδες που έχουν τέτοια δυναμική. Τώρα το τι βγαίνει και γράφεται δεν ξέρω από που προέρχεται. Είναι μια αναγνώριση για μένα που κάποιοι άνθρωποι έχουν γνώσεις το που είμαι και τι κάνω.»

Για το ενδιαφέρον του Άρη:
«Αυτό πρέπει να το ρωτήσετε στους ανθρώπους του Άρη. Υπάρχει μια επικοινωνία και μια επαφή αλλά έχει να κάνει με το κατά πόσο θέλεις μια συνεργασία και κατά πόσο είναι επίσημο. Υποθετικά θα μπορούσα να πω ναι ή χι αλλά καλύτερα να το αφήσουμε και να δούμε πως θα εξελιχτούν τα πράγματα. Ξέρω καλά την ιστορία του Άρη. Αν υπήρχε κάτι επίσημο θα μπορούσαμε να πούμε πιο πολλά. Μιλάω με αρκετούς ανθρώπους του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα. Θα μου ήταν εύκολο να πω πως μιλάω με άλλες ομάδες αλλά όταν υπάρχει κάτι επίσημο είναι διαφορετικό. Ευχαριστώ πολύ τον κόσμο, είναι σημαντικό να σε εμπιστεύεται κάποιος και να ρισκάρει να σου δώσει τη θέση του προπονητή. Υπάρχουν προπονητές και νέοι που θα έρχονται το θέμα είναι κατά πόσο θα δούνε οι παράγοντες το κατά πόσο έχεις τις γνώσεις και θα σου εμπιστευτεί και θα σου πει προχώρα.»

Για το αν παρακολουθεί τον Άρη:
«Παρακολουθώ φέτος τον Άρη, είναι μια ομάδα σε μια μεταβατική περίοδο όπως αρκετές στην Ελλάδα. Είναι πολλές φορές δύσκολο να αναλύσεις από την τηλεόραση αλλά ο Άρης έχει κάποιους παίκτες ποιοτικούς, ο κόσμος στηρίζει την ομάδα σε δύσκολες στιγμές. Δεν μπορώ να πω πως υπάρχει μεγάλη ποιότητα στο ελληνικό πρωτάθλημα, το θετικό είναι πως νέα παιδιά παίρνουν ευκαιρίες.»

Για τους νέους σε ηλικία ποδοσφαιριστές:
«Προτιμάω να συνεργάζομαι με νέα παιδιά γιατί ταιριάζουν στη φιλοσοφία μου. Όμως χρειάζονται και έμπειροι μέσα στα αποδυτήρια για να διατηρούν τι ισορροπίες. Δε γίνεται μόνο με νέα παιδιά ή μόνο με έμπειρους. Οι νέοι θα εξελιχτούν και ίσως φέρουν χρήματα στην ομάδα.»

Για το αν έχει πάει να δει τον Άρη τελευταία:
Είχα παει στο Χαριλάου με τον Νταμπίζα να δούμε το Άρης- Κέρκυρα μιας και είχα βρεθεί για λίγο στην Ελλάδα. Ήταν ευκαιρία, μου αρέσει να βλέπω παιχνίδια από κοντά. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον κόσμο που παρότι η εικόνα της ομάδας δεν είναι αυτή που έχουν συνηθίσει, δίνουν δυναμικά το παρόν.»

Για τον Νίκο Νταμπίζα και το ενδεχόμενο να συνεργαστούν οι δυό τους:
«Υπάρχουν πολλοί συνδυασμοί αλλά νομίζω ότι δεν τον ενδιαφέρει κάτι τέτοιο τον Νταμπίζα, όποτε δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει. Δεν ξέρω από που βγήκε. Θα σας πω κάτι. Όταν πήγα βοηθός του Τεν Κάτε, είχαν γράψει πιο πριν πως συναντήθηκα και φάγαμε και μου πρότεινε να συνεργαστούμε. Κάτι που δεν έγινε ποτέ. Μετά από δυο βδομάδες με πήρε ο Τεν Κάτε και μου είπε πως ρώτησε τον δημοσιογράφο γιατί είχε γράψει κάτι τέτοιο ενώ δεν ίσχυε. Και του είπε πως κάποιος φίλος του μας είχε δει σε ένα εστιατόριο.»

Για το αν είναι ρίσκο να αναλάβει τον Άρη:
«Επειδή δεν ξέρω τα προβλήματα που υπάρχουν, δεν μπορώ να πω ναι ή όχι αλλά από πλευράς ονόματος, δυναμικής, ιστορίας και υλικού που έχει είναι ενδιαφέρον. Αλλά υπάρχουν πολλά προβλήματα που δε γνωρίζω, αν μιλήσω με κάποιον και πάρω μια καλύτερη πληροφορία θα έχω καλύτερη άποψη.»

Για το ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός:
«Είναι ένα παιχνίδι όμορφο, ανέκαθεν ήταν έτσι. Ο Ολυμπιακός έχει ένα δύσκολο παιχνίδι απόψε, ο ΠΑΟΚ έχασε την Κυριακή και προσγειώθηκε ανώμαλα αλλά τα παιχνίδια στην Τούμπα είναι διαφορετικά. Ο ΠΑΟΚ έχει άλλη εικόνα εντός έδρας, ελπίζω να γίνει ένα καλό παιχνίδι και χωρίς παρατράγουδα.»

Για το ποια ομάδα είναι πιο κοντά στη δεύτερη θέση:
«Είναι ανοιχτή η 2η θέση. Με 2 νίκες συνεχόμενες έχεις πλεονέκτημα. Υπάρχουν ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ, ο Πανιώνιος που είναι ψηλά, ο Αστέρας Τρίπολης ή ο Παναθηναϊκός. Είναι όλα ανοιχτά. Αν υπάρξει ενίσχυση στον ΠΑΟΚ, που βρίσκεται σε καλύτερη θέση από τους υπόλοιπους, να κάνει το βήμα προς τα πάνω και να διατηρηθεί στη δεύτερη θέση, αλλά είναι δύσκολο να πεις πως ξεχωρίζει μια ομάδα.»



πηγή: metrosport.gr