Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

«Όταν χάνεις, υπάρχει πίεση»

«Όταν χάνεις, υπάρχει πίεση»
Το… αυτονόητο παραδέχθηκε ο προπονητής της Τσέλσι, Ρομπέρτο Ντι Ματέο, μετά την ήττα 3-0 από τη Γιουβέντους για την 5η αγωνιστική του 5ου ομίλου του Champions League. Οι πρωταθλητές Ευρώπης βρίσκονται με το ένα πόδι εκτός συνέχειας, με τον Ιταλό να δηλώνει: «Σε μια μεγάλη ομάδα, όταν υπάρχουν άσχημα αποτελέσματα, υπάρχει και πίεση. Πρέπει να σηκώσουμε κεφάλι».

«Πίστευα ότι με τους παίκτες που επέλεξα, μπορούσαμε να κερδίσουμε τη Γιουβέντους. Ο Αζάρ είχε την πρώτη καλή ευκαιρία για μας και νομίζω ότι τα πήγε καλά σήμερα. Με την χρησιμοποίηση του, ήθελα να δημιουργήσω προβλήματα στον αντίπαλο με διαφορετικούς τρόπους. Αυτό έκανε ο Αζάρ, αφού έβγαζε εκτός περιοχής τους τρεις κεντρικούς αμυντικούς. Όταν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, όλοι αμφισβητούνται. Πρέπει να σηκωθούμε ξανά» ήταν το πρώτο σχόλιο του Ρομπέρτο Ντι Ματέο, που συνέχισε λέγοντας:

«Το πρώτο γκολ νομίζω ότι ήταν κάπως τυχερό, αλλά η ουσία είναι ότι δεχόμαστε εύκολα γκολ. Θα πρέπει να βελτιωθούμε σε αυτό τον τομέα και να προσπαθήσουμε να κερδίζουμε τα παιχνίδια. Αν δεν το κάνουμε αυτό, τα πράγματα θα είναι δύσκολα.

Μαθηματικά έχουμε ελπίδες πρόκρισης και όλα είναι πιθανά. Σε μια μεγάλη ομάδα, όπως η Τσέλσι, αν έχεις μερικά άσχημα αποτελέσματα, εκ των πραγμάτων θα είσαι υπό πίεση. Αυτό ίσχυε και θα ισχύει πάντα. Πρέπει να ζούμε με την πίεση και να προσπαθήσουμε να ανυψώσουμε το ηθικό των παικτών».



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: