Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Ρότσα: «Κοιτάω μόνο τη βελτίωση της ομάδας»

Ο Χουά ν Ραμόν Ρότσα ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να αλλάξει σύστημα, αλλά πως θα προσπαθήσει να βελτιώσει την εικόνα του Πανθηναϊκού, ενώ τόνισε πως η ομάδα θέλει τη νίκη κόντρα στην Μάριμπορ.


Αναλυτικά τα όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου:

Για το αν θα κάνει αλλαγές στην τακτική: "Στην πρώτη ομιλία που έκανα στην ομάδα, ζήτησα απ' όλους να είναι έτοιμοι γιατί τους χρειάζομαι όλους. Είναι μία περίοδος με πολλά παιχνίδια. Τώρα θα δω σε τι κατάσταση βρίσκονται οι ποδοσφαιριστές και θα επιλέξω ποιους θα χρησιμοποιήσω. Σύστημα δεν θα αλλάξω. Το πρώτο μου μέλημα είναι να βελτιώσω την εικόνα. Την Κυριακή σας είπα ότι η ομάδα βελτιώθηκε και ο κόσμος που έρχεται στο γήπεδο, έφυγε χαμογελαστός. Αυτό έχει σημασία. Και αν μπορώ να χρησιμοποιήσω τα παιχνίδια αυτά για ένα βήμα προς το καλύτερο, είναι θετικό. Ξέρουμε τη βαθμολογική μας κατάσταση, αλλά μας ενδιαφέρει να βελτιωνόμαστε, γιατί έχουμε πολλά παιχνίδια έως τις 19 Δεκεμβρίου".


Για το ματς στη Σολοβενία: "Ότι έγινε, έγινε. Το παρελθόν μου είναι μακρινό. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι στον Παναθηναϊκό και σε ένα ευρωπαϊκό ματς. Είμαι λίγες μέρες κοντά στην ομάδα. Έχω την αίσθηση ότι το θέλουν οι παίκτες, έχουμε καλή επικοινωνία και αυτό είναι σημαντικό. Ξέρω τα νέα παιδιά, αλλά βρίσκω και έμπειρους επαγγελματίες. Τώρα, κοιτάω μόνο την ομάδα μας, τη βελτίωση της και τίποτα άλλο".


Σε τι ποσοστό μπορεί να βελτιωθεί ο Παναθηναϊκός: "Δεν ξέρουμε. Θέλουμε σε κάθε ματς να βελτιωθούμε. Δεν ξέρω ακριβώς το περιθώριο. Είμαστε μία ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό, με πλούσια ιστορία, αυτό που θέλει ο κόσμος και εμείς, είναι να δείξουμε μία ελκυστική ομάδα, που έχει την πρωτοβουλία, που ικανοποιεί τον κόσμο και θα φέρνει αποτελέσματα. Ελπίζω βήμα-βήμα και σιγά-σιγά, να πάμε στο σημείο που θέλουμε".

Για το ποια τακτική θα ακολουθήσει η ομάδα: "Έχω πει ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει να παίζει επιθετικά. Όταν είσαι μία ομάδα με περγαμηνές δεν μπορείς να κάνεις διαφορετικά. Από τη φύση του, ο Παναθηναϊκός πρέπει να είναι επιθετικός. Αλλιώς δεν κάνεις πρωταθλητισμό".


Για το παιχνίδι της προηγούμενης Κυριακής: "Μου άρεσε καταρχάς ότι δημιουργήσαμε αρκετές ευκαιρίες για γκολ. Αυτό σημαίνει ότι ήμασταν επιθετικοί. Έχουμε πολλή δουλειά, αλλά δυστυχώς δεν έχουμε χρόνο ανάμεσα στα παιχνίδια, αλλά νομίζω ότι την Κυριακή παίξαμε καλά, είχαμε κοντά τις γραμμές, σωστές τοποθετήσεις. Αλλά η Κυριακή είναι παρελθόν και τώρα παίζουμε στην Ευρώπη, είναι διαφορετικό. Αλλά θέλω να ακολουθήσουμε το σκεπτικό που χαράξαμε την Πέμπτη.΄Νομίζω ότι οι ποδοσφαιριστές μου το κατάλαβαν. Θέλει δουλειά και υπομονή".

"Εύχομαι να έχει καλό καιρό και να έρθουν πολλοί θεατές. Χρειαζόμαστε ένα καλό παιχνίδι, το έχουμε ανάγκη. Είμαι 33 χρόνια και θέλω η αγάπη σε μένα να πάει σε όλους. Θέλω να είμαστε ενωμένοι. Τα εσωτερικά προβλήματα δημιουργούν τα μεγαλύτερα προβλήματα. Από τους εμφυλίους πολέμους κανείς δεν κέρδισε. Θέλω όλοι να βοηθήσουν την ομάδα, όσο μπορεί ο καθένας, για να έρθουν καλύτερες μέρες".



Δεν υπάρχουν σχόλια: