Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

«Η Γαλλία αυτοκτόνησε ομαδικά…»

«Η Γαλλία αυτοκτόνησε ομαδικά…»
Μια εξαιρετικά αποκαλυπτική συνέντευξη αναφορικά με τα χρόνια που υπήρξε εκλέκτορας της εθνικής Γαλλίας έδωσε στην «L’ Equipe» ο Ρεϊμόντ Ντομενέκ.

Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του με το χαρακτηριστικό τίτλο «Ολομόναχος», ο 60χρονος τεχνικός μίλησε γιa την διένεξη με τον Ανελκά στο Μουντιάλ του 2010, την απεργία των παικτών σε εκείνη τη διοργάνωση αλλά και τον παραγκωνισμό του Γκουρκίφ.

Ο Γάλλος προπονητής κάθισε στον πάγκο των «τρικολόρ» για 6 χρόνια στη διάρκεια των οποίων έζησε, όπως υποστηρίζει, πολλές χαρές αλλά και αρκετές πίκρες. Η χειρότερη περίοδος στη θητεία του είναι αναμφίβολα το Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής, εποχή για την οποία έβγαλε πολλά στη φόρα.

Αναφορικά με την κόντρα που είχε με τον Νικολά Ανελκά στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής σχολίασε:

«Ήταν η στιγμή που ένιωσα πιο μόνος από ποτέ»
, δήλωσε, δικαιολογώντας και τον τίτλο του βιβλίου του.

«Όταν με προσέβαλε, χάθηκε όλη η ιεραρχία της ομάδας, κατέρρευσε ο κόσμος γύρω μου. Ένιωσα δυστυχισμένος, σοκαρισμένος».

Όσον αφορά τον παραγκωνισμό του Γκουρκίφ, ο Ντομενέκ τον απέδωσε στην κακή σχέση που είχε με κάποιους συμπαίκτες του: «Συνειδητοποίησα ότι πολλοί παίκτες δεν του έδιναν πάσα, ακόμα κι αν βρισκόταν σε καλύτερη θέση από τον ποδοσφαιριστή που τελικά δεχόταν τη μπάλα. Ήμουν αυστηρός μαζί του, αλλά αν δεν άφηνα εκείνον έξω, θα έπρεπε να αλλάξω 4 ή 5 παίκτες. Δεν μπορούσα να κάνω τίποτα άλλο, προσπάθησα να προστατέψω και εκείνον».

Τα όσα συνέβησαν στη Νότιο Αφρική αποτέλεσαν αναμφίβολα την αρχή του τέλους για τον ίδιο στην τεχνική ηγεσία της Γαλλίας, αφού ούτε η ενωτική παρουσία του Ανρί μπορούσε να αντιστρέψει το άσχημο κλίμα:

«Ο φυσικοθεραπευτής ήρθε στα χέρια με τον Εβρά και τους χώρισα. Λάθος μου. Έπρεπε να του αφήσω να πάνε ως τα άκρα με τον παραλογισμό τους. Έπειτα δεν έπρεπε να αφήσω τους παίκτες να προχωρήσουν στην απεργία.

Έπρεπε να απαιτήσω από αυτούς να προπονηθούν χωρίς να διαπραγματευτώ μαζί τους. ο Ανρί προσπάθησε να τους λογικεύσει, αλλά είδα ότι η επιρροή του ήταν μηδενική, όσο και η δική μου. Επί της ουσίας εκείνο το σύνολο “αυτοκτόνησε” ομαδικά
», κατέληξε ο Γάλλος προπονητής, ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να γυρίσει στους πάγκους αν προκύψει κάποια ενδιαφέρουσα πρόταση, παρότι ύστερα από το 2010 δεν έχει αναλάβει άλλη ομάδα.



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: