Τα... δεύτερα της Λιλ της έδωσαν την πρώτη της νίκη στο Champions League 2-0 την ΜΠΑΤΕ στη Λευκορωσία, όμως οι «λιλουά» έμειναν οριστικά εκτός Ευρώπης. Πρόκριση για Βαλένθια.
Η Λιλ είχε ήδη αποκλειστεί από το Champions League και έχοντας χάσει από τη ΜΠΑΤΕ 3-0 στη Γαλλία ο Ρούντι Γκαρσία αποφάσισε να δώσει την ευκαιρία σε αρκετούς αναπληρωματικούς του να του δείξουν τια αξίζουν. Τελικά, οι «λιλουά» απαλλαγμένοι από το άγχος, βρέθηκαν να προηγούνται 2-0 στο ημίχρονο, πλησιάζοντας στην ανατροπή, που θα τους έδινε την ευκαιρία να συνεχίσουν στην Ευρώπη. Οι γηπεδούχοι μπήκαν στο παιχνίδι, έχοντας ως στόχο την κατοχή.
Τα κατάφεραν, μόνο που άλλαζαν πάσες μόνο στην... άμυνά τους, με αποτέλεσμα η Λιλ να ανοίξει το σκορ στην πρώτη της επίσκεψη στα καρέ του Γκορμπούνοβ, όταν ο Σιντιμπέ στο 14' με εκπληκτικό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Οι Λευκορώσοι πίεσαν στη συνέχεια για την ισοφάριση, είχαν αρκετές καλές στιγμές, με κορυφαία την ευκαιρία του Ροντιόνοβ, όμως οι «λιλουά» με το δεύτερο σουτ τους εντός εστίας έφτασαν και σε δεύτερο γκολ! Ήταν το 31', όταν ο Ντιν έκανε ωραία προσπάθεια από αριστερά, γύρισε την μπάλα στην περιοχή και ο Μπρούνο από κοντά έκανε το 0-2. Οι γηπεδούχοι από εκείνο το σημείο και μετά τα είχαν... χαμένα, με τους Γάλους να θέλουν ακόμη ένα γκολ, για να μπορέσουν να διεκδικήσουν την 3η θέση και τη συνέχεια στο Europa League.
Στην επανάληψη, όμως, ο ρυθμός έπεσε, ο Γκαρσία έκανε αλλαγές για να βοηθήσει την ομάδα του, όμως το μόνο άξιο αναφοράς ήταν η δεύτερη κίτρινη που δέχθηκε στο 73' ο Σιντιμπέ, αφήνοντας τη Λιλ με 10 παίκτες. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, με τους «λιλουά» να φτάνουν στη νίκη, όμως να μένουν οριστικά στην τελευταία θέση, ενώ η Βαλένθια προκρίθηκε και η Μπάγερν θέλει 1 βαθμό για να αφήσει την ΜΠΑΤΕ οριστικά στην 3η θέση.
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ (Βίκτορ Γκοντσαρένκο): Γκορμπούνοβ, Φιλιπένκο, Ράντκοβ, Πολιάκοβ, Μπορντάντσεβ, Μπαγκά, Μπρεσάν, Χλεμπ (77' Σιβακόβ), Βολόντκο (46' Κοντσεβόι), Ολένκοβιτς (84' Βάσιλιουκ), Ροντιόνοβ

Λιλ (Ρούντι Γκαρσία): Ελανά, Σιντιμπέ, Ρόζεναλ, Μπάσα, Ντιν, Γκουέγ, Πεντρετί, Μαρτέν (77' Μπονάρ), Καλού (69' Παγέ), Ροντλέν, Μπρούνο (65' Ρου)



πηγή: gazzetta.gr