Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

«Λίο» και στο κρύο!!

Επί ρωσικού εδάφους δεν είχε σκοράρει ποτέ... Πάει κι αυτό! Με 2 γκολ ο Μέσι, πλησιάζει τον Μίλερ και οδήγησε την Μπάρτσα (3-0 την Σπάρτακ) σε... περίπατο.
Οι Καταλανοί είχαν μόνο μία νίκη σε 6 επισκέψεις και ο ίδιος δεν είχε σκοράρει ποτέ στην Ρωσία, η οποία ήταν η μοναδική χώρα που του είχε ξεφύγει. Ο Αργεντινός ζωντανός θρύλος πέτυχε δύο γκολ κόντρα στην Σπαρτάκ στο «Λουζνίκι», συμπλήρωσε το ευρωπαϊκό παζλ του, έφτασε τα 80 γκολ μέσα στο 2012 και πλέον βρίσκεται μόλις 6 μακριά από το να κάνει μόνο δικό του το ρεκόρ όλων των εποχών, το οποίο για μερικές εβδομάδες ακόμα βρίσκεται στα... πόδια του Γκερντ Μίλερ (85). Ακόμα 7 παιχνδία για τον 25χρονο για να τα καταφέρει.

Μέσα σε όλα τα εκπληκτικά του Μέσι, η Μπαρτσελόνα πέτυχε την 4η νίκη της σε 5 ματς στον 7ο όμιλο του Champions League και σφράγισε την παρουσία της  (κατά πάσα πιθανότητα) ως πρώτη στη φάση των «16» της διοργάνωσης.
Παρά τον έναν βαθμό θερμοκρασία που υπήρχε στην Μόσχα η Μπαρτσελόνα δεν είχε πρόβλημα και από τα πρώτα λεπτά έπαιξε μονότερμα την Σπαρτάκ, η οποία από την πλευρά της δεν έδειξε διάθεση να κλειστεί πίσω. Στο 12' χάθηκε η πρώτη φάση για τους Μπλαουγκράνα, με τον Πέδρο από κοντά να μην μπορεί να νικήσει τον Ντίκαν. Στο 14' απάντησαν οι γηπεδούχοι με τον Ντμίτρι Κομπάροφ να σουτάρει άουτ από καλή θέση και δύο λεπτά μετά οι Καταλανοί άνοιξαν το σκορ με τον Ντάνι Αλβες να πιάνει εξαιρετικό σουτ με το εξωτερικό εκτός περιοχής και να γράφει το 0-1.

Η Σπαρτάκ δεν πτοήθηκε και στο 23' θα μπορούσε να έχει ισοφαρίσει, όμως ο Σουχί μόνος του από το πέναλτι δεν σημάδεψε σωστά και όπως και στην προηγούμενη φάση των Ρώσων, η Μπάρτσα απάντησε με γκολ. Στο 27' ο Μέσει άνοιξε αριστερά στον Ινιέστα, εκείνος έκανε ωραία κίνηση και σουτ, ο Ντίκαν απέκρουσε όμως ο Αργεντινός ήταν εκεί που έπρεπε για να πάρει την απόκρουση και να σκοράρει με δεξί σκαστό σουτ (0-2).
Στο 35' είχαμε νέα φάση για την ομάδα του Ουνάι Εμερι, με τον Εμενίκε, ο οποίος μόνος από την μικρή περιοχή έστειλε τη μπάλα ψηλά και το έργο το είδαμε για τρίτη φορά, με τους Καταλανούς να βάζουν και τρίτο γκολ στο 39' με τον Μέσι που πέρασε τον Ντίκαν μετά από πάσα του Πέδρο και σκόραρε στην κενή εστία (0-3).

Στην επανάληψη η Σπαρτάκ δεν είχε τόσο κουράγιο να φτιάξει φάσεις και ο αγώνας ήταν της Μπαρτσελόνα που μπόρεσε να κάνει και συντήρηση δυνάμεων. Στο 54' ο Φάμπρεγας νικήθηκε από τον Ντίκαν σε τετ α τετ, στο 57' ο Μέσι έδωσε πάρε-βάλε στον Πέδρο, που έκανε αδύναμη κεφαλιά, ενώ τελευταία καλή φάση ήταν στο 77' με τους Ινιέστα και Πέδρο να χάνουν διπλή ευκαιρία.
Σπαρτάκ Μόσχας (Ουνάι Εμερι): Ντίκαν, Σουχί, Ινσαουράλδε, Βακέεβ, Κάλστρομ, Χουράδο, Κίριλ Κομπάροβ, Ντμίτρι Κομπάροβ (63' Γουέλιτον), Ραφάελ Καριόκα (75' Μπριζγκάλοφ), Αρι, Εμενίκε (64' Ανανίτζε).

Μπαρτσελόνα (Τίτο Βιλανόβα): Βαλδές, Αλβες, Πικέ, Μασεράνο, Αλμπα (87' Μοντόγια), Μπουσκέτς, Φάμπρεγας, Τσάβι (81' Σονγκ), Ινιέστα, Πέδρο (85' Ντελοφέου), Μέσι.

Διαιτητής: Ιβάν Μέμπεκ (Κροατία)



πηγή: gazzetta.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: