Ο Μιχάλης Τσόχος εξηγεί στο backstage γιατί η Σάλκε δεν είναι μία διαλυμένη ομάδα και γιατί . υπερέχει σχεδόν σε όλα από τον Ολυμπιακό. Γίνεται ο πρωταθλητής Ελλάδας να νικήσει, αλλά δεν είναι το πιθανότερο...
Διαβάζεις τις τελευταίες ημέρες στις εφημερίδες για την μεγάλη κρίση που βιώνει η Σάλκε και λιγάκι απορείς. Διαβάζεις για το τεράστιο πρόβλημα που έχει στην άμυνά της, ειδικά όταν πιεστεί και βλέπεις ποιοι αμυντικοί παίζουν στην ομάδα και απορείς διπλά.
Ναι η Σάλκε ήταν πολύ κακή με την Λεβερκούζεν και εκτός από την ήττα είχε και πολύ προβληματική αγωνιστική παρουσία. Μέχρι εκεί όμως. Διότι νωρίτερα είχε κάνει μία σειρά από εντυπωσιακές εμφανίσεις που ειδικά στο Τσάμπιονς Λιγκ, την έχουν διατηρήσει αήττητη και με μεγάλη ευκολία. Μάλιστα από σύμπτωση δεν έχει ήδη περάσει, αφού από σύμπτωση αναδείχτηκε ισόπαλη εντός έδρας με την Μονπελιέ.

Μιλάμε για την ομάδα που έκανε πλάκα στο Emirates στην Αρσεναλ και την νίκησε με 2-0, αντί για 4-0, για την ίδια ομάδα που στο Καραϊσκάκη όποτε ήθελε έβαζε γκολ (πέτυχε δύο, της ακυρώθηκε ένα κανονικό και έχασε και ένα πέναλτι), για την ίδια ομάδα που είναι δεύτερη στη Γερμανία και έχει σε έξι ματς στην έδρα της, πέντε νίκες και μία ήττα από την σούπερ Μπάγερν και συνολικά τέρματα 12-4!
Μιλάμε για την ομάδα που ο σέντερ φορ της ο Χούντελαρ ίσως πάει στη Σίτι τον Γενάρη με 20 εκατ. ευρώ, που το δεκάρι της, ο Χόλτμπι, είναι ο μεγάλος στόχος του Βενγκέρ που θέλει να δώσει 25 εκατ. ευρώ για να τον αγοράσει. Η ίδια ομάδα που δεν έδωσε τον βασικό στόπερ της, τον Κυριάκο Παπαδόπουλο πριν από τρεις μήνες για 20 εκατ. ευρώ και που σε αυτήν παίζουν παίκτες όπως ο Αφελάι, ο Φαρφάν και το νέο μεγάλο αστέρι του γερμανικού ποδοσφαίρου ο Ντράξλερ.  

Είναι λοιπόν χωρίς δεύτερη κουβέντα, χωρίς την παραμικρή αμφιβολία το απόλυτο φαβορί του ματς και μάλιστα κόντρα σε μία ομάδα που δεν έχει καν το πλεονέκτημα να της κάνει η ισοπαλία. Ο Ολυμπιακός αν θέλει να προκριθεί θα πρέπει να την νικήσει, εκτός αν υποθέτει ότι η Αρσεναλ δεν θα νικήσει εντός έδρας τη Μονπελιέ οπότε σε αυτήν την περίπτωση θα του κάνει και η ισοπαλία.

Οι όποιες γκέλες ή οι κακές εμφανίσεις κάνει η Σάλκε στην Μπουντεσλίγκα έχουν εξήγηση. Την ίδια ακριβώς εξήγηση που έχει και η πολύ κακή κατάσταση της Ντόρτμουντ με την ίδια λογική. Η πρωταθλήτρια Γερμανία τα δύο τελευταία χρόνια είναι τέταρτη και εννιά βαθμούς μακριά από την κορυφή γιατί έχει ρίξει όλο το βάρος στο Τσάμπιονς Λιγκ, εκεί όπου κάνει πλάκα στην Ρεάλ, την Σίτι και τον Αγιαξ. Το ίδιο κάνει και η Σάλκε. Διαπίστωσε ότι η φετινή Μπάγερν δεν παίζεται και έριξε το βάρος στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αλλωστε τόσο η Σάλκε όσο και η Ντόρτμουντ γνωρίζουν ότι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στις πρώτες τέσσερις θέσεις της Μπουντεσλίγκα θα είναι και πάλι ώστε να παίξουν ξανά την επόμενη σεζόν Τσάμπιονς Λιγκ.

Αυτός είναι εξάλλου και ο λόγος που ο Στέφενς είναι σε κόντρα με κάποιους παίκτες. Επειδή καταλαβαίνει ότι δεν τα δίνουν όλα σε κάποια ματς της Μπουντεσλίγκα διότι έχουν το μυαλό του στο Τσάμπιονς Λιγκ και φυσικά αυτό τον κάνει έξω φρενών.
Ναι έχει τις πιθανότητές του ο Ολυμπιακός να κάνει “διπλό”. Κυρίως γιατί έχει αρχίσει και το πιστεύει ως ομάδα και φυσικά και γιατί έχει ωριμάσει. Είναι λίγες όμως οι πιθανότητες και πολύ φοβάμαι ότι αν μπει στο τρυπάκι να παίξει ανοικτά, να πιέσει ψηλά και να κυνηγήσει με πολλά ρίσκα τη νίκη από το πρώτο λεπτό, ο κίνδυνος θα είναι πιο μεγάλος από μία απλή ήττα. 



πηγή: gazzetta.gr