Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Ο μάγος και το «σκυλί» του ΠΑΟ

Ο Σισοκό μπορεί να πάρει από το χέρι τον Παναθηναϊκό αγωνιζόμενος στον άξονα. Ο Βιτόλο με δυο πρωτιές αποτελεί ιδανικό παρτενέρ του Ιβοριανού στα χαφ.
Ο Ιμπραχίμ Σισοκό είναι με διαφορά η καλύτερη μεταγραφή που έκανε ο Παναθηναϊκός το περασμένο καλοκαίρι.Κάλλιστα μπορεί να παίξει στα άκρα, όμως ο Ζεσουάλντο Φερέιρα πίστευε ότι έχει τις ικανότητες να παίξει στον άξονα ως «8άρι» και το ίδιο θεωρεί και ο Χουάν Ραμόν Ρότσα. Ο «Ινδιάνος» τοποθέτησε τον Ιβοριανό αριστερό εσωτερικό χαφ κόντρα στον ΠΑΟΚ και ο Αφρικανός τον δικαίωσε.
Τακτικά, αν και είναι μικρός σε ηλικία (21 ετών) είναι πειθαρχημένος. Πρεσάρει, παίζει με τη μία την μπάλα και κάθετα και το μόνο του μειονέκτημα είναι το γκολ... Εχει την ντρίμπλα και την ευελιξία, ώστε να δημιουργήσει πλεονέκτημα για την ομάδα του όταν παίζει ένας εναντίον ενός και σαφώς είναι παίκτης-κλειδί για το «τριφύλλι». Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Σισοκό στον Παναθηναϊκό είναι δεύτερος σε κερδισμένα φάουλ(έχει πάρει 21 και έχει υποπέσει σε 23) κι επίσης δεύτερος και σε κλεψίματα(22) αν και μεσοεπιθετικός ποδοσφαιριστής. Αδυναμία του τα λάθη. Επειδή περνάει συχνά η μπάλα από τα πόδια του, έχει κάνει 87 λάθη και οι σωστές πάσες είναι 88.

Ιδανικός παρτενέρ του Σισοκό στα χαφ, φαντάζει ο Βιτόλο. Σταθερός φέτος σε απόδοση στα περισσότερα ματς, με αδιάκοπο τρέξιμο, ο Ισπανός πέτυχε κόντρα στον ΠΑΟΚ το πρώτο του γκολ με το«τριφύλλι». Εκτέλεσε εύστοχα πέναλτι, συνεχίζοντας την καλή παράδοση που είχε από την άσπρη βούλα όταν έπαιζε στον «Δικέφαλο του Βορρά». Είναι μάλιστα πρώτος σε δύο στατιστικές κατηγορίες. Στις εύστοχες πάσες με 147 και στα κλεψίματα με27. Μετά τον Καρνέζη παράλληλα είναι ο παίκτης με τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής (942 λεπτά).
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: