Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Νίκησε και για το +1 η Γαλατά!!

Νίκησε και για το +1 η Γαλατά
Με τον Λούκσα Άντριτς να κάνει ό,τι θέλει στο παρκέ η Γαλατασαράι επικράτησε με σκορ 64-56 της Αναντολού Εφές και τώρα έρχεται στο ΣΕΦ για να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στην τελευταία αγωνιστική του TOP 16 της Ευρωλίγκας, για να πάρει τη νίκη ή να μην ηττηθεί με πάνω από ένα πόντο.

Ο Κροάτης σέντερ τελείωσε το ματς με 15 πόντους, όσους είχε ο Σάσα Βούγιασιτς από την πλευρά των ηττημένων.

Από το πρώτο -κιόλας- δεκάλεπτο έδειξε τις ορέξεις της η Γαλατασαράι, καθώς είχε το προβάδισμα, το οποίο δεν έχασε ποτέ κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης. Μόνο στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου έδειξε πως μπορεί να κάνει κάτι η Αναντολού, με τον Σάσα Βούγιασιτς (50-45). Αλλά, η ομάδα του Οκτάι Μαχμούτι στο τελευταίο δεκάλεπτο, έφτασε τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό (60-49), «κλειδώνοντας» τη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 20-13, 39-32, 50-45, 64-56

Γαλατασαράι (Μαχμούτι): Σιπ 9 (1), Λάκοβιτς 9 (2), Κοκσάλ, Τοπάλογλου 2, Σούμπερτ 6 (2), Άντριτς 15, Μπούκερ, Αλντεμίρ 4, Λούκας 9 (1), Αρσλάν 8 (2), Οζέρ, Σάβοβιτς 2.

Αναντολού Εφές (Σαρίτσα): Μπαλμπάι, Κίνσεϊ 2, Τουντσερί 3 (1), Ακιόλ, Γκονλούμ, Μπατίστα 4, Βούγιασιτς 15 (2), Σαβάνοβιτς 4, Γκιουλέρ 7 (1), Λαφαγέτ 5 (1), Σιρίν, Μπάρατς 16.

πηγή: sportfm.gr

Μαντσίνι: «Κανένα πρόβλημα με Τέβες. Θέλω τελικό!»

Μαντσίνι: «Κανένα πρόβλημα με Τέβες. Θέλω τελικό!»
Πορεία μέχρι τον τελικό του Europa League ονειρεύεται ο Ρομπέρτο Μαντσίνι, όπως δήλωσε μετά το 4-0 της Μαν. Σίτι επί της Πόρτο για τους «32, ενώ επιβεβαίωσε την επάνοδο του Κάρλος Τέβες στις προπονήσεις των «πολιτών».

«Ήταν μια καλή βραδιά για μας, αλλά όχι εύκολη. Η Πόρτο είναι από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη κι έπαιξε πολύ καλά. Χαίρομαι που περάσαμε στους ‘16’. Στόχος μας είναι να φτάσουμε στον τελικό, αλλά θα είναι δύσκολο. Με ομάδες όπως η Μαν. Γιουνάιτεντ, η Βαλένθια και η Σάλκε, το επίπεδο είναι σαν το Champions League. Θέλαμε ένα γρήγορο γκολ, επειδή η Πόρτο είναι επικίνδυνη ομάδα», είπε ο Ιταλός τεχνικός.

Για την επιστροφή του… ασώτου Τέβες δήλωσε: «Ο Κάρλος ζήτησε συγγνώμη και δεν έχω πρόβλημα. Θα συναντηθούμε αύριο πριν την προπόνηση και θα αρχίσει να δουλεύει μαζί μας. Χρειάζεται 2-3 εβδομάδες για να βρει τη φόρμα του, αλλά στη συνέχεια θα είναι εντάξει και θα μπορεί να παίζει όπως οι υπόλοιποι. Ο Κάρλος ξέρει καλά την ομάδα, είναι παίκτης κορυφαίας κλάσης και μπορεί να μας βοηθήσει».

πηγή: sportfm.gr

«Ψεύτικο σκορ το 4-0»

«Ψεύτικο σκορ το 4-0»
Παντελώς άδικο θεωρεί το 4-0 σε βάρος της ομάδας του ο Βίτορ Περέιρα, όπως δήλωσε μετά την ήττα της Πόρτο από τη Μαν. Σίτι για τους «32» του Europa League.

«Σήμερα είδα μια εξαιρετική Πόρτο. Μέχρι το 2-0 εμείς κυριαρχούσαμε στο γήπεδο και η Σίτι έπαιζε με αντεπιθέσεις προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί τα λάθη μας», δήλωσε ο Πορτογάλος τεχνικός και πρόσθεσε: «Παίξαμε καλά, δημιουργήσαμε ευκαιρίες και αξίζαμε καλύτερης τύχης. Το αποτέλεσμα δεν αντικατοπτρίζει σε καμία περίπτωση την εικόνα του αγώνα. Το 4-0 είναι ψεύτικο σκορ. Δυστυχώς μετά το 2-0 όλα τελείωσαν, αποδιοργανωθήκαμε και η Σίτι πέτυχε άλλα δύο γκολ».

πηγή: sportfm.gr

Τα παιδιά της… αλλαγής!!

Τα παιδιά της… αλλαγής!
Τη σφραγίδα των δύο ποδοσφαιριστών που πέρασαν ως αλλαγή φέρει το «χρυσό» γκολ με το οποίο η Βασιλεία επικράτησε 1-0 της Μπάγερν Μονάχου και πήρε προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Champions League. Ζουά και Στόκερ συνδυάστηκαν άψογα και ο δεύτερος βρήκε δίχτυα στο 86’. Φανταστικό παιχνίδι από τους Ελβετούς, που είχαν δύο δοκάρια, μεγάλες ευκαιρίες έχασαν οι Βαυαροί.

Μόνο με… παραμύθι ή ανέκδοτο μπορεί να συγκριθεί το γεγονός πως Βασιλεία και Μπάγερν Μονάχου θα έμεναν στο 0-0. Τα δοκάρια «καθάρισαν» δυο φορές για λογαριασμό των Βαυαρών που νικήθηκαν σε πολλές περιπτώσεις (ακόμη και σε τετ-α-τετ) από τον εκπληκτικό τερματοφύλακα των γηπεδούχων, Γιαν Ζόμερ.



Ένας θεός ξέρει (αυτός που προφανώς κοιμόταν) πώς έμεινε το 0-0 στην αναμέτρηση του «Σεντ Γιάκομπ Παρκ», αφού Βασιλεία και Μπάγερν Μονάχου έχασαν ευκαιρίες με το «τσουβάλι». Οι Βαυαροί προσπάθησαν να πετύχουν ένα γκολ και θα μπορούσαν να το έχουν κάνει αν κατάφερνε έστω και μία φορά στα πρώτα 30 λεπτά ο Ριμπερί να βγει νικητής από τις κόντρες του με τον Ζόμερ. Όμως και τις τρεις φορές που οι δυο τους βρέθηκαν ενώπιος ενωπίω, επικράτησε κατά κράτος ο τερματοφύλακας της ελβετικής ομάδας, κρατώντας το «μηδέν» για λογαριασμό των συμπαικτών του.

Στον αντίποδα, για να μείνουν ασάλευτα τα δίχτυα της Μπάγερν χρειάστηκε όχι μόνο η συνδρομή του Νόιερ, αλλά και η παροιμιώδης –για πολλούς- γερμανική… τύχη, αφού σε δύο περιπτώσεις και από εξαιρετικές θέσεις, προσπάθειες των Ντράγκοβιτς και Άλεξ Φράι σταμάτησαν στα δοκάρια.

Πώς περιγράψαμε το πρώτο ημίχρονο; Ε, λοιπόν, καμία σχέση με αυτό δεν είχε το δεύτερο! Με εξαίρεση τον Γιαν Ζόμερ που αποδείχθηκε αξεπέραστο εμπόδιο και για τον Γκόμες σε ακόμη ένα τετ-α-τετ, οι καλές φάσεις αποτέλεσαν είδος προς εξαφάνιση. Άλλωστε, όσο περισσότερο περνούσε ο χρόνος, τόσο οι δύο ομάδες συμβιβάζονται με την ιδέα μιας ισοπαλίας που άφηνε ελπίδες και στις δύο εν όψει της ρεβάνς.

Ελάχιστα λεπτά, όμως, πριν τη λήξη το «όνειρο» που είχε δει ο τεχνικός των Ελβετών περνώντας στο ματς τους Ζουά και Στόκερ βγήκε αληθινό. Οι δύο ποδοσφαιριστές συνδυάστηκαν άψογα και μετά από σπουδαία ατομική ενέργεια του πρώτου, ο δεύτερος βρέθηκε σε θέση βολής. Δεν αστόχησε και χάρισε στην ομάδα του μια σπουδαία νίκη που βάζει τη Βασιλεία στη θέση του οδηγού.






ΒΑΣΙΛΕΙΑ: Ζόμερ, Παρκ, Ντράγκοβιτς, Άμπραχαμ, Σταϊνχόφερ, Χούγκελ, Σακίρι (83’ Ζουά), Φ.Φράι (66’ Στόκερ), Τσάκα, Στρέλερ, Α.Φράι (89’ Καμπράλ).

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ: Νόιερ, Ραφίνια, Μπόατενγκ, Λαμ, Μπαντστούμπερ, Ριμπερί (71’ Μίλερ), Ρόμπεν, Αλάμπα, Κρος (88’ Όλιτς), Τίμοστσουκ, Γκόμες.


πηγή: sportfm.gr

Σε ευρωπαϊκό… Ρου!!

Σε ευρωπαϊκό… Ρου
Στον… δρόμο του Champions League έβαλε τη Λιλ ο Νολάν Ρου (76'), με το μοναδικό τέρμα που σημείωσε στην εκτός έδρας νίκη με σκορ 1-0 κόντρα στη Σοσό.

Αντίθετα, σε «μπελάδες» έχει μπει για τα καλά η ομάδα του Μπαζντάρεβιτς, καθώς παραμένει στην τελευταία θέση της Ligue 1.

Στα άλλα δύο εξ αναβολής της 22ης αγωνιστικής, η Σεντ Ετιέν επικράτησε με 4-2 της Λοριάν και η Καέν, 2-1, της Οσέρ.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την Σεντ Ετιέν κόντρα στη Λοριάν ήταν ο Ομπαμεγιάνγκ, ο οποίος σημείωσε τρία τέρματα. Μάλιστα, κάθε άλλο παρά εύκολα ήρθε η νίκη για τους «στεφανουά», καθώς μέχρι το 88ο λεπτό η αναμέτρηση ήταν στο 2-2, όταν σε εκείνο το χρονικό σημείο ο Σακό τους έδωσε το προβάδισμα. Το τελικό 4-2 διαμόρφωσε ο διεθνής φορ της Γκαμπόν, δύο λεπτά αργότερα.

Πέντε λεπτά ήταν αρκετά για την Καέν, ώστε να ανατρέψει το εις βάρος της 1-0 (από το τέρμα του Κοντού στο 60’) και να πάρει τη νίκη με το τελικό 2-1. Τα γκολ για τους γηπεδούχους, σημείωσαν οι Τραορέ στο 71’ και Ναμπάμπ στο 76’.


Αναλυτικά τα εξ αναβολής αποτελέσματα της 22ης αγωνιστικής:

Καέν-Οσέρ 2-1
(71’ Τραορέ, 76’ Ναμπάμπ-60’ Κοντού)

Σοσό-Λιλ 0-1
(76’ Ρου)

Σεντ Ετιέν-Λοριάν 4-2
(56’, 68’, 90’ Ομπαμεγιάνγκ, 88’ Σακό-49’ πεν. Εμβουεμπά, 75’ Οτρέ)

πηγή: sportfm.gr

Παρουσίασε προτάσεις ο Αθανασιάδης!!

Παρουσίασε προτάσεις ο Αθανασιάδης
Δύο επενδυτικές προτάσεις, που αποτελούν διαφορετικές περιπτώσεις ενδιαφερόμενων αλλά η μία δεν αναιρεί την άλλη, παρουσίασε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης, Θανάσης Αθανασιάδης, κατά τη γενική συνέλευση της Λέσχης Φίλων Άρη.

Η μία εξ αυτών λόγω προθεσμιών δεν παρουσιάστηκε ολοκληρωμένα, αλλά μπορεί αυτό να συμβεί στο μέλλον. Η δεύτερη, ωστόσο, αφορά-όπως είπε ο πρόεδρος της ΠΑΕ-έναν επενδυτικό όμιλο με τον οποίο έκανε τις επαφές ο ίδιος σε ταξίδι του με τον Τάσο Ορφανίδη και τον Γιάννη Κόντη. Ο κ. Αθανασιάδης δεν κατονόμασε τον επενδυτικό όμιλο κάνοντας λόγο για ρήτρα εμπιστευτικότητας. Είπε, ωστόσο, πως έχει εκφράσει ενδιαφέρον σε πρώτη φάση να διευκολύνει ταμειακά την ΠΑΕ με 2,5 εκατ. ευρώ μέχρι το καλοκαίρι. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι πως ο χρηματοδότης δεν θα συμβληθεί με την ΠΑΕ (δηλαδή δεν θα πάρει μετοχές ή θέση στο ΔΣ), αλλά με τους εκπροσώπους της ΠΑΕ. Πρόκειται δηλαδή για κάτι σαν προσωπικό ρίσκο της διοίκησης…

Εφόσον η παραπάνω πρόταση ψηφιστεί από τα μέλη της λέσχης, τα χρήματα θα μπουν άμεσα (εντός δεκαημέρου) στα ταμεία της ΠΑΕ, κάτι που σημαίνει πως θα ξεπεραστεί ο σκόπελος της αδειοδότησης και θα πληρωθούν οι παίκτες. Εφόσον, δε, η ΠΑΕ εξυγιανθεί στον επόμενο ενάμιση χρόνιο και το καλοκαίρι το άνοιγμα δεν ξεπερνά τα 4,5-5 εκατ. ευρώ, ίσως τεθεί θέμα από τον επενδυτικό όμιλο να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο της ομάδας.

Στο μεταξύ, μετά τα όσα απαιτούνται από το νέο αθλητικό νόμο, το όνομα του Φορέα άλλαξε από «Λέσχη Φίλων Άρη» σε «Κοινωνία Μελών Άρη».

πηγή: sportfm.gr

Γκράθια: «Είχαμε έλλειψη δυναμισμού…»

Γκράθια: «Είχαμε έλλειψη δυναμισμού…»
Στην έλλειψη δυναμισμού σε ορισμένες φάσεις, μία αδυναμία που έχει διαπιστώσει πολλές φορές φέτος στην Κέρκυρα, απέδωσε ο προπονητής της ομάδας, Χάβι Γκράθια, την ήττα με 1-0 από τον Αστέρα στα προημιτελικά του Κυπέλλου.

«Έγινε ένας αγώνας καλός. Μπήκαμε καλά στο πρώτο μισάωρο. Δε δεχθήκαμε ευκαιρίες από τον αντίπαλο. Στο τελευταίο τέταρτο κάναμε μακρινές μπαλιές και δώσαμε ευκαιρία στον αντίπαλο να κάνει παιχνίδι και να σκοράρει σε μια φάση όπου δείξαμε έλλειψη δυναμισμού. Αυτό μας έχει κοστίσει φέτος. Ο αντίπαλος πήρε το προβάδισμα και μετά κλείστηκε καλά στην άμυνα, κάτι που ξέρει καλά. Συγχαρητήρια στον Αστέρα και του εύχομαι να πάει όσο πιο ψηλά γίνεται», τόνισε.

Για την πτώση της απόδοσης της Κέρκυρας μετά το πρώτο ημίωρο, ο Ισπανός προπονητής ανέφερε: «Όταν αλλάζει ένα παιχνίδι έχουν μερίδιο και οι δύο πλευρές. Εγώ επικεντρώνομαι στις αιτίες που εμείς δεν κάναμε αυτά που έπρεπε. Ο Μπαρτολίνι και ο Χουανίτο απομάκρυναν εύκολα τις μακρινές μπαλιές».

Τέλος, ερωτηθείς ποια ομάδα θεωρεί μεταξύ Ατρομήτου και Αστέρα πως θα περάσει στον τελικό, απάντησε: «Εύχομαι στον Αστέρα να πάει ψηλά. Αλλά εμένα με απασχολεί το να καταφέρουμε να σωθούμε. Έχουμε αρκετή δουλειά να κάνουμε για να μπορέσουμε να παραμείνουμε στην κατηγορία».

Τσιώλης: «Τεράστια επιτυχία»

Τσιώλης: «Τεράστια επιτυχία»
Σπουδαία επιτυχία αποτελεί για τον Αστέρα Τρίπολης η πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου, όπως δήλωσε ο Σάκης Τσιώλης προσθέτοντας πως η ομάδα του αποτελεί πολιτιστικό γεγονός για την Αρκαδία!

«Είναι ένα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα. Μια τεράστια επιτυχία για την ομάδα μας. Η πρόκριση είναι αφιερωμένη στον κόσμο της Τρίπολης και φυσικά στους ιδιοκτήτες που έχουν δημιουργήσει αυτή τη μεγάλη ομάδα που πλέον αποτελεί και πολιτιστικό γεγονός για την Αρκαδία», τόνισε και στάθηκε στην ανοδική πορεία της ομάδας: «Στο δεύτερο γύρο έχουμε κάνει έξι νίκες και μια ισοπαλία, στην κανονική ροή. Έχουμε κάνει μεγάλη επιτυχία και στους δύο στόχους που έχουμε. Και ποιότητα έχουμε και προϋποθέσεις έχουμε να διεκδικήσουμε υψηλούς στόχους».

Ο Αστέρας θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά τον Ατρόμητο. «Έχουμε να παίξουμε με μια πολύ καλή ομάδα. Οδηγός μας θα είναι η νίκη επί του Ατρόμητου στο πρωτάθλημα. Θα παλέψουμε για να πάμε στον τελικό. Είναι η τρίτη φορά που ως προπονητής φτάνω στα ημιτελικά. Εύχομαι να είναι η τρίτη και η τυχερή. Μετά από τρεις φορές στα ημιτελικά δικαιούμαι μια ευκαιρία. Δεν κρύβω ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε έναν οργανωμένο αντίπαλο. Σαν ποδοσφαιριστής έχω κατακτήσει το Κύπελλο. Θα είναι μεγάλη υπόθεση να το κάνω και ως προπονητής».

Για το γεγονός ότι από την κερκίδα ακούστηκε σήμερα για πρώτη φορά ρυθμικά το όνομά του, είπε: «Μέσα από έναν προπονητή θέλουν να εκφράσουν τα συναισθήματα για την ομάδα. Νοιώθουμε όμορφα όλοι μας. Είναι κλειδί το δέσιμο που έχουμε. Μακάρι να μπορέσουμε να δώσουμε μεγάλη χαρά στον κόσμο μας».\

Ερωτηθείς αν προτιμά τη συμμετοχή στον τελικό του Κυπέλλου ή την πρόκριση στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας, απάντησε: «Στο Κύπελλο είναι πιο σύντομος ο δρόμος. Θα προτιμούσα μέσω του τελικού να πάμε Ευρώπη».

Όσο για το πώς θα προσγειώσει τους παίκτες του, ανέφερε: «Το ρόστερ έχει τέτοια ποιότητα που αντέχει τις επιτυχίες. Δε νομίζω ότι οι παίκτες αρκούνται σε αυτά που έχουν κάνει».

«Ανάσανε» η Κατάνια!!

«Ανάσανε» η Κατάνια!
Σημαντική νίκη, στην προσπάθεια που καταβάλλει για να ξεφύγει από τη ζώνη του υποβιβασμού, πανηγύρισε η Κατάνια επί της Σιένα με σκορ 1-0 για την εξ’ αναβολής αναμέτρηση της 21ης αγωνιστικής της Serie A.

Ο Λόντι με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 23’ χάραξε το δρόμο για το «ζωτικής» σημασίας διπλό της ομάδας του στην δυνατή έδρα της Σιένα.

Με τη νίκη της αυτή, η Κατάνια έφτασε τους 30 βαθμούς και απομακρύνθηκε από την επικίνδυνη ζώνη, ενώ η Σιένα παρέμεινε δύο πόντους πάνω από τις… απαγορευμένες θέσεις.

πηγή: sportfm.gr

H αποκάλυψη της νέας φανέλας της Εθνικής!!

H αποκάλυψη της νέας φανέλας της Εθνικής
Στην διάθεση των Ελλήνων φιλάθλων βρίσκεται η επίσημη εμφάνιση της Εθνικής ομάδας, την οποία θα φορέσει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2012. Η Adidas, η οποία ντύνει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα τα τελευταία χρόνια, παρουσίασε τη νέα φανέλα σε μια εκδήλωση μέσα σε ένα πολύ ευχάριστο κλίμα.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο Γιώργος Θαναηλάκης ενώ εκεί βρέθηκαν παίκτες της Εθνικής, ο Φερνάντο Σάντος, ο Σοφοκλής Πιλάβιος αλλά και ο Σάκης Ρουβάς!

Από την μεριά των διεθνών ποδοσφαιριστών, οι οποίοι φορούσαν την λευκή φανέλα, μίλησε ο αρχηγός, Γιώργος Καραγκούνης, ο οποίος δήλωσε, «Εξαιρετική η νέα φανέλα! Ελπίζουμε να την αγαπήσετε όλοι σας, όπως κι εμείς. Θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό στο Euro».

Ο Σάκης Ρουβάς έκανε δηλώσεις και στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Όλοι οι Έλληνες χρειαζόμαστε αυτή την στιγμή, Να μας δώσει αυτή η ομάδα χαρά και περηφάνιας που χρειαζόμαστε αυτή την στιγμή όσο ποτέ. Είμαι κι εγώ θαυμαστής της Εθνικής ομάδας. Μας χρειάζεται όλους, όπως κι εμείς για να μας χαρίσει ψυχική ανάταση και δυνατές στιγμές. Όλοι μαζί σαν μία ομάδα πάμε για το Euro 2012» το σχόλιο του Έλληνα καλλιτέχνη στον πρώτο αθλητικό σταθμό της χώρας.

Τους έκανε… «Δρακουλίνια»

Τους έκανε… «Δρακουλίνια»
Χωρίς να πατήσει το γκάζι, η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε 4-0 της Πόρτο και προκρίθηκε στους «16» του Europa League. Οι «πολίτες» έκαναν τους «Δράκους» να φαίνονται… «Δρακουλίνια», δεν άφησαν κανένα περιθώριο αμφιβολίας και πλέον περιμένουν να μάθουν τον αντίπαλο τους στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Αγούερο, Τζέκο, Σίλβα και Πιζάρο τα γκολ για τους Άγγλους.

Η Σίτι προηγήθηκε με γκολ από τα αποδυτήρια αφού στην πρώτη κιόλας φάση του ματς, ο Οταμέντι έκανε το λάθος και έχασε την μπάλα από τον Ντε Γιονγκ, πάσαρε στον Τουρέ και ο Ιβοριανός με την σειρά του στον Αγουέρο, ο οποίος πλάσαρε άψογα, κάνοντας το 1-0. Το τέρμα μπήκε στα 19 δευτερόλεπτα και έγινε το γρηγορότερο γκολ του φετινού Europa League.

Στο 30’, ο Αργεντινός πλησίασε στο 2-0 αλλά σημάδεψε το δοκάρι, αν και πέρασε και τον Έλτον και η εστία ήταν κενή. Στο δεύτερο μέρος, οι Πορτογάλοι μπήκαν με διάθεση να ανατρέψουν την κατάσταση και πίεσαν τους Άγγλους. Ο Λούτσο Γκονζάλες βρήκε λίγο χώρο στο 52’ και σούταρε αλλά η μπάλα κατέληξε λίγο άουτ. Στο 57’, η Πόρτο έφτασε στο γκολ αλλά σωστά ακυρώθηκε ως οφ-σάιντ.

Από εκεί και πέρα, η Σίτι πήρε το πάνω χέρι και στο 76’ έφτασε στο δεύτερο γκολ ύστερα από εξαιρετική ενέργεια του Αγουέρο και πάσα την κατάλληλη στιγμή στον Τζέκο, ο οποίος πλάσαρε εξαιρετικά και νίκησε τον Έλτον. Στο 84’, οι «Δράκοι» έκαναν και πάλι το λάθος στην άμυνα, εκεί βρέθηκε ο Πιζάρο που πάσαρε παράλληλα στον Σίλβα και ο Ισπανός έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα.

Το τελικό 4-0, διαμόρφωσε ο Πιζάρο ύστερα από ωραία συνεργασία με τον Τζέκο (τον βοήθησαν και λίγο οι κόντρες στους αμυντικούς της Πόρτο) και πλάσαρε τον Έλτον.

Στην επόμενη φάση, η Σίτι περιμένει τον νικητή της αναμέτρησης Λέγκια Βαρσοβίας-Σπόρτινγκ Λισαβόνας, με το πρώτο ματς στην Πολωνία να έχει λήξει 2-2.

Μάντσεστερ Σίτι: Χαρτ, Ρίτσαρντς, Κομπανί, Λέσκοτ, Κλισί, Μπάρι (57’ Μίλνερ), Νασρί (69’ Τζέκο), Γ. Τουρέ, Αγουέρο (80’ Πιζάρο), Σίλβα

Πόρτο: Έλτον, Μαϊκόν, Ρολάντο, Άλεξ Σάντρο, Οταμέντι (63’ Σαπουνάρου), Λούτσο Γκονζάλες, Μοουτίνιο, Τζέιμς Ροντρίγκες (80’ Ντεφούρ), Χουλκ, Φερνάντο, Βαρέλα (63’ Κριστιάν Ροντρίγκες)

πηγή: sportfm.gr

«Ένεση ζωής» στην ΑΕΚ!!

«Ένεση ζωής» στην ΑΕΚ!
Τον τρόπο που θα κρατήσει «ζωντανή» την ΑΕΚ δείχνουν στους μετόχους της ΠΑΕ οι Ντέμης Νικολαΐδης και Χάρης Οικονομόπουλος!

Με την αδράνεια να συνεχίζεται βασανιστικά για τον κόσμο της ομάδας -και μπροστά στον κίνδυνο εκείνη να διαλυθεί- 2 εκατ. ευρώ από τον δανεισμό που έχει εξασφαλιστεί, θα μπουν άμεσα στα άδεια ταμεία!

Σε οφειλές προς το Δημόσιο, σφράγιση εισιτηρίων και πληρωμές εργαζομένων η διάθεσή τους κατόπιν συνεννόησης με τον Ανδρέα Δημητρέλο.

Σύμφωνα με τα όσα είχε αποκαλύψει ο Ντέμης Νικολαΐδης, απαραίτητη προϋπόθεση για να μπουν τα 2 εκατ. ευρώ (συν το 1 εκατ. έναντι της οφειλής Ψωμιάδη) στα ταμεία της ΠΑΕ θα ήταν οι μέτοχοι να έχουν καταθέσει άλλα 4 εκατ.

Μπροστά, όμως, στην ανεξήγητη -στα όρια της προκλητικής- κωλυσιεργίας, στα προβλήματα που πλήττουν από κάθε πλευρά την ομάδα (αθέτηση ρυθμίσεων με την εφορία, αδυναμία σφράγισης εισιτηρίων, εργαζόμενοι που έχουν φτάσει στα όρια τους) και ενόψει του κινδύνου να παρουσιαστεί την Πέμπτη η ΑΕΚ στην UEFA απλά για ν' ακούσει τη «λυπητερή», η πλευρά Νικολαΐδη-Οικονομόπουλου έκανε πως η οικονομική ενίσχυση δεν μπορεί να περιμένει.

Έστω κι αν χρειάστηκε, λοιπόν, ν' αλλάξουν τους όρους της συμφωνίας με τον δανειστή (με δεδομένο τον κίνδυνο να μην υπάρξει χρηματοδότηση από τους μετόχους και η ΑΕΚ να υποβιβαστεί, εύλογα θα του παραχωρηθούν τα έσοδα από Ιούνιο και Ιούλιο και όχι από τα τηλεοπτικά της επόμενης σεζόν) και καλύπτοντας οι ίδιοι το επιτόκιο 1,2% που απαιτείται βάσει νόμου, θα δώσουν τη δυνατότητα στην ΠΑΕ να αναπνεύσει οικονομικά.

Θα το κάνουν, ωστόσο, εξασφαλίζοντας (κατόπιν συνεννόησης με τον Ανδρέα Δημητρέλο) πως τα χρήματα θα διατεθούν για νέο διακανονισμό με την Εφορία, κάλυψη των οφειλών που θα επιτρέπει σφράγιση εισιτηρίων και πληρωμή υπαλλήλων.

Ελπίζουν, δε, πως με αυτή την κίνηση θα καταφέρουν αυτό που από το απόγευμα έχουν αρχίσει να επιδιώκουν εμπράκτως και οι οπαδοί της ΑΕΚ: Να υπενθυμίσουν στους μετόχους την κρισιμότητα των στιγμών και να τους θέσουν προ της ευθύνης του να διαλυθεί επί των ημερών τους ο σύλλογος.


Αναλυτικά η δήλωση του Χάρη Οικονομόπουλου

«Σε συνέχεια της δήλωσης του Ντέμη Νικολαϊδη στις 7 Φεβρουαρίου για την εξεύρεση τριών εκατομμυρίων ευρώ ως ταμειακή διευκόλυνση προς την ΑΕΚ, με τους όρους που έχουν γνωστοποιηθεί σε κάθε ενδιαφερόμενο και περιλαμβάνονται στην δήλωσή μου της 16ης Φεβρουαρίου, η ΠΑΕ ΑΕΚ εξακολουθεί να μην μπορεί να πληρώσει τους εργαζομένους σε αυτήν, εξακολουθεί να μη μπορεί να ρυθμίσει τις οφειλές της προς το Δημόσιο και τους ασφαλιστικούς οργανισμούς. Κινδυνεύει έτσι όχι απλά με τεράστια οικονομική ζημιά, που οι μέτοχοί της δεν φαίνεται να έχουν ακόμη συνειδητοποιήσει, αλλά με διάλυση.

Από τους όρους που οι ενδιαφερόμενοι γνωρίζουν ότι τέθηκαν, μέχρι στιγμής υφίσταται μόνο η δήλωση του κ. Παππά της 16ης Φεβρουαρίου για τη συμφωνία του με την Morgan Stanley. Δεν έχω κανένα λόγο να αμφισβητήσω την παραπάνω δήλωση ενός ανθρώπου που μέχρι σήμερα έχει προσφέρει ιδιαίτερα στην ΠΑΕ ΑΕΚ, αναμένοντας απλά την ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας εξόφλησης, του ποσού και του τρόπου καταβολής του. Η ιστορική ΑΕΚ χρειάζεται όμως άμεσα χρήματα, κάτι που η παραπάνω συμφωνία δεν μπορεί να προσφέρει.

Παρά το ότι δεν έχει εκπληρωθεί ο ουσιώδης όρος της προηγούμενης χρηματοδότησης από τους μετόχους της ΑΕΚ με, τουλάχιστον, €4.000.000 για την ταμειακή διευκόλυνση των €2.000.000, έπειτα από συνεννόηση με τη διοίκηση της ΠΑΕ αναμένεται η λήψη των σχετικών στοιχείων για την ταχύτερη δυνατή εκταμίευση.

Το σχετικό ποσό θα χρησιμοποιηθεί, μετά από συνεννόηση με τον κ. Δημητρέλο για τη ρύθμιση των οφειλών της προς το Δημόσιο και τους ασφαλιστικούς οργανισμούς, την σφράγιση εισιτηρίων και την πληρωμή των εργαζομένων.

Απευθύνω ξανά έκκληση σε όσους συμμετέχουν στο μετοχικό κεφάλαιο της ΠΑΕ, σε όσους γνωρίζουν ή θεωρούν ότι έχουν απέναντι στην ΑΕΚ υποχρέωση νομική, υποχρέωση ηθική ή έστω απλά και μόνο δυνατότητα και διάθεση στήριξης ή δανεισμού της, να συσπειρωθούμε για να σταματήσει ο κατήφορος.

Ώσπου να βρεθούν τα αναγκαία, πέρα από το παραπάνω δάνειο και το ένα εκατομμύριο ευρώ που έχει βρεθεί έναντι της οφειλής Ψωμιάδη, είναι απαραίτητη η ευρύτερη δυνατή συνέγερση.

Αυτή η πρόσκληση δεν απευθύνεται αποκλειστικά στους «Ενωσίτες», αλλά σε κάθε φίλαθλο της Ελλάδας ή της διασποράς που, ανεξάρτητα από οπαδικά συναισθήματα, δεν αντέχει άλλη «χαμένη πατρίδα».

Γιατί από το καθαρό ποδόσφαιρο, μπορεί να δοθεί το παράδειγμα για καθαρή κοινωνία.

Όταν δούμε ασφαλή γήπεδα, μπορούμε να συνεργαστούμε και για να εξασφαλίσουμε μία ασφαλή χώρα.

Και εάν σε έναν από τους πιο διεφθαρμένους χώρους καταφέρουμε να αποκαταστήσουμε τη διαφάνεια, τη συνέπεια και το ήθος, μπορεί τότε να συμβάλουμε αποτελεσματικά στην προσπάθεια της ευρύτερης και κοινωνικά οριζόντιας συσπείρωσης για μια ανεξάρτητη, δυνατή, δίκαιη και καλοδιοικούμενη πατρίδα.

Τώρα μιλάνε οι πράξεις. Όλων.

Aθήνα, 22 Φεβρουαρίου 2012

Χάρης Οικονομόπουλος»

Λάμψη Αστέρα στα ημιτελικά!!

Λάμψη Αστέρα στα ημιτελικά!
Για δεύτερη φορά στην ιστορία του ο Αστέρας Τρίπολης προκρίνεται στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι Αρκάδες επικράτησαν 1-0 της Κέρκυρας και πέρασαν στους «4» του θεσμού όπου σε διπλά παιχνίδια κόντρα στον Ατρόμητο θα διεκδικήσουν την παρθενική συμμετοχή τους σε τελικό. Ο Σολάκης «χρυσός» σκόρερ στο 44’. ΟΦΗ-Ολυμπιακός το άλλο ζευγάρι, μετά το 3-0 των Κρητικών με τον Πανσερραϊκό.

Οι γηπεδούχοι του Σάκη Τσιώλη ζουν μέρες της περιόδου 2008-09, όταν έπεσαν ηρωικά στην ημιτελικά απέναντι στον Ολυμπιακό (2-2 στην Τρίπολη και ήττα 2-1 στον Πειραιά) και ελπίζουν πως θα έχουν καλύτερη τύχη στα προσεχή παιχνίδια με την ομάδα του Γιώργου Δώνη.



Ήταν όλα έτοιμα για να ξεκινήσει ο προημιτελικός του Κυπέλλου Ελλάδας στην Τρίπολη με μία εξαίρεση: τους ποδοσφαιριστές των γηπεδούχων που χρειάστηκαν ένα ημίωρο μέχρι να κάνουν την παρουσία τους αισθητή. Από εκείνο το χρονικό σημείο και μετά, το μέχρι τότε μοιρασμένο παιχνίδι που παρακολουθούσαν οι θεατές, μετετράπη σε παράσταση για ένα ρόλο.

Με αιχμές τους Μπρέσκα και Σολάκη οι Άρκαδες δημιούργησαν πολλές επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά στην εστία του Αναστασόπουλου και τελικά είδαν τους κόπους τους να μετουσιώνονται σε γκολ λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου. Ο διαιτητής Δασκαλόπουλος είπε όχι σε ανατροπή του Ροζέριο από τον Γραμμόζη, αλλά ο Σολάκης αντί να διαμαρτυρηθεί για την απόφαση αυτή, εκμεταλλεύτηκε το γεγονός πως η μπάλα έφτασε σε αυτόν και ψύχραιμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Η Κέρκυρα είχε τις δικές της καλές στιγμές νωρίτερα με κύριο εκφραστή τον Αγρίτη, όμως στο δεύτερο μέρος, όταν δηλαδή θα περίμενε κανείς πως θα πίεζε περισσότερο, δεν κατάφερε σε κανένα σημείο να πιέσει αποτελεσματικά τους γηπεδούχους.
Ίσως για τους «Φαίακες» να είναι και θέμα προτεραιοτήτων, αφού είναι ξεκάθαρο πως η σωτηρία αποτελεί το νούμερο 1 στόχο της ομάδας του Χάβι Γκράθια. Αντίθετα, οι Αρκάδες από την άνεση που τους δίνει η ως τώρα βαθμολογική τους θέση μπορούν να ονειρεύονται όχι απλά τη συμμετοχή σε έναν τελικό, αλλά πιθανότατα και ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο που μπορεί να έρθει είτε μέσω Κυπέλλου είτε μέσω πλέι οφ…

Πλέον, προέκυψαν τα ζευγάρια των ημιτελικών όπου σε διπλά ματς θα βγουν και οι δύο ομάδες που θα διεκδικήσουν το τρόπαιο. ΟΦΗ-Ολυμπιακός και Ατρόμητος-Αστέρας Τρίπολης θα συγκρουστούν σε ημερομηνίες που θα ορίσει η ΕΠΟ.






ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Μπαντής, Αργυρόπουλος, Μπαρτολίνι, Πουλίδο, Πιπίνης, Ουσέρο, Χουανίτο, Μπρέσκα (70’ Αρσενίεβιτς), Σολάκης (85’ Περόνε), Ροζέριο (61’ Φορμίκα), Ναβάρο.

Στον πάγκο: Στεφανάκος, Λαδάκης, Μπακασέτας, Κουρμπέλης.

ΚΕΡΚΥΡΑ: Αναστασόπουλος, Γραμμόζης, Καραλής (57’ Ιωάννου), Αγρίτης (69’ Καλαντζής), Ερίθε, Μαϊστόροβιτς, Χάμπλ, Κοντοδήμος, Γκουστάβο, Ζιάμπαρης, Εντουάρντο.

Στον πάγκο: Γκαλίνοβιτς, Σακελαρίου, Μίχος, Αμπντούλ, Βιόπουλος

Διαιτητής: Δασκαλόπουλος. Βοηθοί: Καρσιώτης, Τάτσης.

πηγή: sportfm.gr

Μικροεπεισόδιο με Θεοδωρίδη!!

Στόχος μερίδας φιλάθλων του ΟΦΗ έγινε ο Πέτρος Θεοδωρίδης. Ο πρόεδρος του Πανσερραϊκού παρέμεινε στον πάγκο της ομάδας, έπειτα από τη λήξη του αγώνα στο Γεντί Κουλέ και τα... άκουσε από κάποιους φίλους των κρητικών.
Μικροεπεισόδιο με Θεοδωρίδη
Ωστόσο, έδωσε την απάντησή του, τη στιγμή που ο Αντώνης Κουτάντος επιχειρούσε να τον συνοδέψει στα αποδυτήρια με την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης. Πάντως, ο ισχυρός άνδρας των «λιονταριών» είχε φραστικό επεισόδιο και με τους ανθρώπους των Ομιλιτών στα αποδυτήρια, όμως εκεί παρενέβησαν οι ψυχραιμότεροι για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν έγινε δεκτή η παραίτηση Γερουλάνου!!

Δεν έγινε δεκτή από τον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, η παραίτηση που είχε υποβάλει ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος για λόγους ευθιξίας, μετά την κλοπή των αρχαίων αντικειμένων από το Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας.
Δεν έγινε δεκτή η παραίτηση Γερουλάνου!
Σε σημερινή τους συνάντηση ο Λ. Παπαδήμος ενημερώθηκε για τις έρευνες στην υπόθεση, ζήτησε να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια για τη διαλεύκανσή της και να επιδειχθεί αυστηρότητα στη διεξαγωγή των ερευνών.
Πηγή: ethnos.gr

Πάει στη Νιόν την Πέμπτη...

Ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής της UEFA θα βρεθεί το μεσημέρι της Πέμπτης (15:00) η αντιπροσωπεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός που θα ταξιδέψει αυθημερόν στην Νιόν.
Πάει στη Νιόν την Πέμπτη...
Στην ελβετική πόλη θα βρεθούν ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γόντικας, ο επιχειρησιακός διευθυντής Βαγγέλης Πέτσος και το μέλος του οικονομικού επιτελείου της ομάδας, Γιάννης Χειμάρας προκειμένου να απολογηθούν στην επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.
Οι Πράσινοι έχουν στείλει εδώ και ημέρες το σχετικό υπόμνημα στην Eιδική Eπιτροπή της ΟΥΕΦΑ, ενώ θα στηρίξουν την υπερασπιστική τους γραμμή στην "σφικτή" οικονομική πολιτική που ακολουθούν εδώ και μήνες, παρουσιάζοντας όλες τις εναλλακτικές λύσεις για το διοικητικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο σύλλογος.
πηγή: sportdog.gr

«Οι νόμοι ισχύουν, αδιακρίτως, για όλους»

Με δήλωση στην οποία προέβη λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση του Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής, απαντά στην απόφαση της διοργανώτριας να τροποποιήσει το καταστατικό της και να παρακάμψει ουσιαστικά την αδειοδότηση των ομάδων από την ΕΕΑ.
«Οι νόμοι ισχύουν, αδιακρίτως, για όλους»
Αναλυτικά η δήλωση:
«Σχετικά με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της Super League, για την τροποποίηση του καταστατικού της, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Οι νόμοι του ελληνικού κράτους ισχύουν, αδιακρίτως, για όλους, όσοι βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια. Η ισχύς των νόμων δεν εξαρτάται από καταστατικά σωματείων και συνεταιρισμών. Η συμμόρφωση προς τους νόμους αποτελεί υποχρέωση κάθε πολίτη».

"Δυο μέτρα και δυο σταθμά"

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Παναθηναϊκός για την πειθαρχική δίωξή που ασκήθηκε στον Ζεσουάλδο Φερέιρα από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα, Κωνσταντίνο Πετρόπουλο για τις δηλώσεις που έκανε ο Πορτογάλος τεχνικός μετά το τέλος του αγώνα με τον Εργοτέλη, κάνοντας λόγια για "δυο μέτρα και δυο σταθμά"...
"Δυο μέτρα και δυο σταθμά"
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Από τα ΜΜΕ ενημερωθήκαμε για την πρόθεση του Αθλητιικού Εισαγγελέα να ασκήσει δίωξη στον προπονητή της ομάδας μας, κ. Φερέιρα! Από τα ΜΜΕ μάθαμε επίσης ότι η δίωξη αυτή ασκήθηκε χωρίς να μας έχει κοινοποιηθεί τίποτα σχετικό!
Εν αναμονή λοιπόν και της επίσημης ενημέρωσής μας (ασφαλώς κατά προτεραιότητα μετά την ενημέρωση του συνόλου των ΜΜΕ) θεωρούμε ότι η εν λόγω δίωξη προκαλεί πολλά ερωτηματικά ως προς τη δικαιολογητική της βάση.
Τρέφουμε το δέοντα σεβασμό για τους θεσμούς, ωστόσο δεν μας μένει κανένα περιθώριο διαφορετικής ερμηνείας όταν ενδεικτικά μόνο: μετά από αγώνα Κυπέλλου, ποδοσφαιριστής των φιλοξενούμενων κατήγγειλε δημόσια ότι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού μέσα στους χώρους του Σταδίου και στο θέμα δεν δόθηκε καμιά συνέχεια, ενώ αμέσως μετά τη λήξη αγώνα πρωταθλήματος του β΄γύρου ποδοσφαιριστής και παράγοντες ομάδας επιτέθηκαν φραστικά με χυδαίο τρόπο στον βοηθό διαιτητή της αναμέτρησης. Το τελευταίο περιστατικό μάλιστα καταγράφηκε από κάμερα και το είδε όλη η Ελλάδα, αλλά προφανώς δεν κρίθηκε άξιο οποιασδήποτε πειθαρχικής αντιμετώπισης.
Μετά από όλα τα παραπάνω, το να καλείται να απολογηθεί ο κ. Φερέιρα επειδή σε συνέντευξη Τύπου αμφισβήτησε την ορθότητα των αποφάσεων διαιτητή μοιάζει τουλάχιστον κωμικό και δημιουργεί ερωτηματικά ως προς την τήρηση δύο μέτρων και δύο σταθμών εκ μέρους της Αθλητικής Δικαιοσύνης.
Επειδή μάλιστα όπως μαθαίνουμε (ασφαλώς από τα ΜΜΕ) έχει ασκηθεί από τον Ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα Δίωξη σε ομάδα της Football League για δυσμενείς κρίσεις που έγιναν τον Δεκέμβρη του 2011, δηλαδή πριν ο συγκεκριμένος λειτουργός αναλάβει τα καθήκοντά του, είναι προφανές ότι μπορεί να ασκήσει και αναδρομικές διώξεις εφόσον το κρίνει σκόπιμο. Εκτός αν μόνο οι κκ. Φερέιρα και Δώνης θίγουν τους θεσμούς με τα λεγόμενά τους...

«Φροντιστήριο» από Βασσάρα στον Ατρόμητο!!

Για περίπου δύο ώρες ο διευθυντής ανάπτυξης διαιτησίας, Κύρος Βασσάρας, «επιμόρφωσε» τους παίκτες του Ατρομήτου για τους πρόσφατους κανονισμούς και απάντησε σε όλες τις απορίες τους.
«Φροντιστήριο» από Βασσάρα στον Ατρόμητο!
Ο παλαίμαχος διεθνής ρέφερι ανέλυσε με τη βοήθεια βίντεο συγκεκριμένες φάσεις στους ποδοσφαιριστές αλλά και τον Γιώργο Δώνη, που παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον.
Στη συνέχεια ακολούθησε προπόνηση, που αφιερώθηκε στη φυσική κατάσταση. Ο Τάσος Καραμάνος ξεκίνησε ισομετρικές ασκήσεις, ενώ ο Σαρλ Ιτάνζ έκανε θεραπεία κι ενδυνάμωση. Οι υπόλοιποι τερματοφύλακες δούλεψαν ξεχωριστά με τον προπονητή τους.

πηγή: sportdog.gr

"Ήρθαμε για την πρόκριση"

Βαρύς και... ασήκωτος εμφανίστηκε στην συνέντευξη Τύπου ο τεχνικός της Ρούμπιν Καζάν, Κούρμπαν Μπερντίεφ, που δεν είχε όρεξη για πολλά λόγια και τόνισε πως η ομάδα του ήρθε στην Αθήνα για προκριθεί.
"Ήρθαμε για την πρόκριση"
Το θα εάν επιχειρήσει η ομάδα του να σημειώσει ένα γρήγορο γκολ: Η μόνη λύση είναι να περάσουμε στον επόμενο γύρο. Το πως θα γίνει δεν έχει σημασία.
Τι έχει στο μυαλό του: Έχω κάνει κάποια συγκεκριμένα πλάνα και θα δείξει αύριο ο αγώνας εάν θα βγάλουν αυτά θετικό αποτέλεσμα.
Την ενδεκάδα και την σύστασή της: Μοναδικό ερωτηματικό είναι ο Ανσάλντι. Κατά τ' άλλα η Ρουμπίν δεν έχει προβλήματα.
Το γήπεδο και το φυσικό χόρτο και το εάν θα επηρεάσει την ομάδα του: Όχι, εμείς θα παίξουμε με τον ίδιο τρόπο.
Για την ατμόσφαιρα στις κερκίδες και το εάν θα παίξει ρόλο: Όχι δεν θα μας επηρεάσει η κερκίδα. Ό,τι θέλουμε να κάνουμε, θα το κάνουμε.
Για το εάν θα παίξει με τρεις στόπερ: Δεν έχω ακόμα οριστικοποιήσει το σύστημα ή την ενδεκάδα. Δεν μπορώ να πω κάτι.
Για το ματς: Το μόνο που με νοιάζει είναι να περάσουμε στην συνέχεια.
Για το εάν θα έχει κάποιους παίκτες που του έλλειπαν πριν: Δεν έχω ακόμα ενδεκάδα . Θα την ξέρω πριν τον αγώνα.
Τον Ολυμπιακό και το εάν υπολογίζει σε κάποια ονόματα: Όπως είπα και πριν ο Ολυμπιακός είναι καλός σαν σύνολο. Έχει ονόματα που ξεχωρίζουν. Είναι καλός και σε επίθεση και σε άμυνα.
Για τον Βαλβέρδε που τον παρομοιάζουν με τον Γκουαρντιόλα και ότι κέρδισε με την πρώτη φορά την Ρουμπίν και όχι με την τρίτη: Δεν έχω κανένα σχόλιο επ' αυτού.
Για το προηγούμενο ματς, τα κενά που είχε η ομάδα του και τις προσπάθειες που έκανε για να βελτιώσει την εικόνα της: Φυσικά και προσπαθήσαμε. Θα κάνουμε το ίδιο και αύριο. Ο Ολυμπιακός έχει πιο πολλά ματς στα πόδια του. Είναι πιο έτοιμος ο Ολυμπιακός. Είναι λογικό γιατί παίζει πρωτάθλημα ενώ εμείς είχαμε αποχή. Το ματς αυτό θα είναι διαφορετικό από το προηγούμενο. Θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε τον σκοπό μας που είναι να περάσουμε.
Το εάν θα έχει δυνάμεις η ομάδα του: Φυσικά και θα έχουμε δυνάμεις. Θα το δείξουμε αύριο.
Τις θέσεις στο γήπεδο: Κανένα σχόλιο.

"Σήμερα το χαιρόμαστε, από αύριο ΑΕΚ"

Ο Νίκος Αναστόπουλος δήλωσε χαρούμενος για τη νίκη-πρόκριση του ΟΦΗ επί του Πανσερραϊκού, όμως τόνισε πως από αύριο σκέφτονται ήδη τον αγώνα με την ΑΕΚ.
"Σήμερα το χαιρόμαστε, από αύριο ΑΕΚ"
"Σήμερα είναι μια ευχάριστη μέρα και πολύ σημαντική γιατί μετά από 22 χρόνια, η τελευταια φορά που πήγε ο ΟΦΗ ήταν το 1990. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι, όσον αφορά την πρόκριση που ήταν και ο στόχος. Ειδικά για την εμφάνιση μας στο πρώτο ημίχρονο και κατά διαστήματα στο δεύτερο. Το 3-0 δεν αντικατοπτρίζει σε καμία περίπτωση την εικόνα του αγώνα. Πετύχαμε 3 πολύ ωραία τέρματα και γενικά είμαστε πολύ ευχαριστημένοι.
Σήμερα το χαιρόμαστε και από αύριο ετοιμαζόμαστε γιατί γνωρίζετε ότι την Κυριακή έχουμε το παιχνίδι με την ΑΕΚ που κανονικά έπρεπε να είχε γίνει ήδη. Μπράβο στα παιδιά αλλά και στον κόσμο που παρότρυνε τους παίκτες. Δεν είναι κάτι ανησυχητικό η αλλαγή του Παπουλή", είπε αρχικά ο "Αναστό"
Για τον Ολυμπιακό, είπε: "Παιζουμε με την καλύτερη ομάδα της Ελλάδας και δεν μπορείς να τα προδικάσεις. Δεν έχουν καμία σχέση οι αγώνες πρωταθλήματος με το κύπελλο. Δεν θα έχουμε άγχος, θα το ευχαριστηθούμε. Θα κάνουμε το καθήκον μας. Επειδη ξέρουμε τι εκφράζει σαν σύλλογος ο ΟΦΗ και σε καμία περίπτωση δεν θα παρατούσαμε αμαχητί τους αγώνες. Απο εκει και πέρα, βλέπουμε παιχνίδι με παιχνίδι τι θα κάνουμε. Όταν θα έρθει η κατάλληλη στιγμή, θα δούμε τι έχουμε πετύχει".
Για τον Μάντζιο: Μέχρι την Κυριακή θα δούμε τι θα γινει με τον Μαντζιο.
Για την αναβολή του πρωταθλήματος: Το θετικό της αναβολής είναι ότι είχαμε χρόνο για αποθεραπεία κάποιων παικτών. Το αρνητικό ήταν ότι είχαμε προετοιμαστεί για να παιξουμε και καπως μας χάλασε. Το καλό είναι οτι το παιχνίδι οριστηκε Κυριακη και δεν θα ξεφυγουμε απο τον ρυθμό μας.

«Δίνει ρυθμό ο κόσμος…»

Ο αμυντικός της Ουντινέζε Μαουρίτσιο Ντομίτσι εκπροσώπησε τους ποδοσφαιριστές της ομάδας του στην συνέντευξη Τύπου που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στην Τούμπα και τόνισε πως η ατμόσφαιρα στο γήπεδο θα δώσει μεγαλύτερο κίνητρο στους παίκτες.
«Δίνει ρυθμό ο κόσμος…»
Αρχικά ο Ντομίτσι σχολίασε την απουσία του Ντι Νατάλε: «Είναι αισθητή η απουσία κάθε τέτοιου παίκτη σε οποιαδήποτε ομάδα επιπέδου. Από εκεί και πέρα όμως και ο Φλόρο Φλόρες μπορεί να κάνει καλή δουλειά στην επίθεση».
Όταν ο Ιταλός αμυντικός ρωτήθηκε για το τι του άρεσε από τον ΠΑΟΚ, ανέφερε: «Δεν θα μιλήσω μεμονωμένα για κάποιον παίκτη αλλά για το σύνολο, που λειτουργεί αρκετά καλά. Τους είδαμε και στην Ιταλία αλλά και σε βίντεο ότι είναι μία ομάδα που ξέρει πως στέκεται μέσα στο γήπεδο».
Για τις ομοιότητες που μπορεί να έχουν οι δύο αγώνες ο Ντομίτσι ανέφερε: «Εμείς πρέπει να πιέσουμε όπως στο πρώτο ημίχρονο του προηγούμενου αγώνα. Ο ΠΑΟΚ θα είναι καλύτερος αφού παίζει εντός έδρας, από εκεί και πέρα όμως πρέπει να έχουμε το δικό μας σκεπτικό για να φθάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα».
Σε ερώτηση για την επιρροή που μπορεί να έχει η κερκίδα, ο Ιταλός ανέφερε: «Και στο Ούντινε οι οπαδοί του ΠΑΟΚ έδιναν ρυθμό και αυτό θα γίνει αύριο. Είναι μία άλλη αίσθηση. Δεν μας απασχολεί τόσο και πιστεύω ότι δεν θα μας προκαλέσει φόβο, αλλά θα μας δώσει μεγαλύτερο κίνητρο να κερδίσουμε».

«Να σκοράρουμε για να συνεχίσουμε»

Ο τεχνικός της Ουντινέζε, Φραντζέσκο Γκουιντολίν στην συνέντευξη Τύπου ενόψει του ματς με τον ΠΑΟΚ χαρακτήρισε δύσκολο το παιχνίδι, ενώ συνεχώς στεκόταν στο πρώτο παιχνίδι και την ευκαιρία που έχασε η ομάδα του να πετύχει έστω ένα τέρμα.
«Να σκοράρουμε για να συνεχίσουμε»
  «Είναι ένας δύσκολος αγώνας αν και αξίζαμε κάτι περισσότερο. Πρέπει να βάλουμε γκολ όπως και ο ΠΑΟΚ για να προχωρήσουμε παρακάτω».
Για το κλίμα που θα δημιουργηθεί στην Ιταλία σε περίπτωση αποκλεισμού είπε: «Είναι ένας αγώνας που είσαι ή μέσα ή έξω. Στην Ιταλία θα δημιουργηθεί πόλεμος εάν αποκλειστούμε και είναι σημαντικό να μείνουμε μέσα. Αναλαμβάνουμε το μέρος της ευθύνης που μας αναλογεί σαν Ουντινέζε, αλλά το να αναλάβουμε την ευθύνη για το ιταλικό ποδόσφαιρο, δεν θεωρώ πως πρέπει».
Για το ότι η Ουντινέζε δεν πέτυχε κάποιο γκολ στο ματς με την Κάλιαρι: «Σίγουρα το γκολ μας λείπει. Πιστεύω πως μπορούμε να σκοράρουμε. Μπορεί να μην βάλαμε γκολ, αλλά παίξαμε πολύ καλά. Σαφώς και το γκολ ήταν το επιθυμητό αποτέλεσμα».
Για το ότι δήλωσε ο Τσιρίλο πως ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να σκοράρει από το ξεκίνημα του αγώνα: «Περιμένω ένα δύσκολο αγώνα. Έχουμε κουράγιο, έχουμε θέληση και μπορούμε να τα καταφέρουμε».
Για το αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τους παίκτες του: «Όσους έχω είναι σε καλή κατάσταση».
Για το αν ενδεχόμενη νίκη θα τους δώσει ώθηση στο πρωτάθλημα της Ιταλίας: «Θεωρώ πως είναι σημαντικό να πάρουμε την νίκη. Εύχομαι όλοι οι παίκτες μου να είναι καλά, να μην έχουν κάποιον τραυματισμό και όλα να κυλήσουν ομαλά».
Για το ότι υπάρχει ο... μύθος της Τούμπας: «Ξέρω πως υπάρχει ένα θερμό κλίμα εδώ, το έχω ακούσει, αλλά θα δείξει».
 

Πλάκωσε βαρυχειμωνιά στη Μόσχα...!!

Ασορτί με τη... θερμοκρασία στη ρωσική πρωτεύουσα ήταν ο Ολυμπιακός, καθώς στη χειρότερη φετινή του εμφάνιση ηττήθηκε με 96-64 από την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα και πλέον στρέφει την προσοχή του στο ματς με τη Γαλατασαράι.
Πλάκωσε βαρυχειμωνιά στη Μόσχα...
Τραγωδία ήταν το ματς για τον Ολυμπιακό, αλλά συγχωρείστε μας, όταν μια ομάδα έχει σε ένα σημείο του ματς 10/10 τρίποντα, σηκώνεις και τα χέρια ψηλά, όπως δηλαδή έκαναν και οι παίκτες του Ίβκοβιτς... Για το πόσο κακοί ήταν οι Κυπελλούχοι αρκεί να επισημανθεί πως έγινε η ελληνική ομάδα με το χειρότερο ημίχρονο στην ιστορία της Ευρωλίγκας (54-26). Η ΤΣΣΚΑ σφράγισε με τη νίκη αυτή την πρωτιά, ενώ οι ερυθρόλευκοι θα παίξουν την πρόκριση στο ματς με τη Γαλατασαράι στο ΣΕΦ στις 1/3.
Όταν μια ομάδα ξεκινά τον αγώνα με 10-0 στην πλάτη και η περίοδος τελειώνει με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας να έχει 6/6 τρίποντα, τότε οποιαδήποτε κριτική είναι περιττή. Ο Ολυμπιακός δεν μπήκε στο ματς, οι Ρώσοι κινούνταν και... εκτελούσαν από την περιφέρεια και τη ρακέτα, με τον Βοροντσέβιτς να κάνει πάρτι και το 30-16 να μοιάζει φυσιολογικό.
Τώρα με την ΤΣΣΚΑ να έχει στο 15` 10/10 (!!!) τρίποντα και να χάνει το πρώτο στο 16`, τους ερυθρόλευκους να έχουν 0/7, τι να γράψουμε και πώς να το πιστέψετε... ΟΚ ο Ολυμπιακός ήταν παθητικός, έπαιζε κακή άμυνα, αλλά... ήμαρτον! Oι Ρώσοι δεν άφηναν το πόδι από το γκάζι, ενώ οι δυστυχώς ακόμα και οι παίκτες έμοιαζαν να τα έχουν παρατήσει με το 54-26 να είναι σκορ ημιχρόνου.
Το δεύτερο μέρος ήταν καθαρά διαδικαστικό με τη διαφορά να κυμαίνεται στους +/- 30 πόντους, αλλά από τουλάχιστον έχασαν και κάπιοια τρίποντα οι Ρώσοι... (13/17!!) και το 3ο δεκάλεπτο να λήγει 72-44. Το ίδιο και το αυτό ήταν και η τελευταία περίοδος με την ΤΣΣΚΑ να συντηρεί αυτή τη διαφορά και τελικά το ματς να λήγει με 96-64.
Δεκάλεπτα: 30-16, 54-26, 72-44, 96-64

πηγή: sportdog.gr

Με τρεις "μπαλωθιές" στους 4!!

Ο ΟΦΗ νίκησε εύκολα 3-0 τον Πανσερραϊκό στο "Γεντί Κουλέ" και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου θα αντιμετωπίσει σε διπλούς αγώνες τον Ολυμπιακό! Τα γκολ οι Ταυλαρίδης, Παπουλής και Ζορμπάς!
Με τρεις "μπαλωθιές" στους 4!
90+3` Λήξη του ματς
89` Aτομική προσπάθεια του Ζορμπά που μπήκε κατά μέτωπο και με πολύ ωραίο σουτ έκανε το 3-0 για τον ΟΦΗ
45+1` Δυνατό συρτό σουτ του Παπουλή από το ημικύκλιο της περιοχής, η μπάλα στην δεξιά γωνία του Γουμάγια και 2-0
28' Γύρισμα του Παπουλή από αριστερά, ο Σίσιτς ολομόναχος από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Γουμάγια
15΄ ΓΚΟΟΟΛ! Ο ΟΦΗ ανοίγει το σκορ με τον Ταυλαρίδη! Ο Λόπεζ εκτέλεσε το φάουλ κοντά στο κόρνερ και ο Ταυλαρίδης πήρε την κεφαλιά στην καρδιά της περιοχής του Πανσερραϊκού και άνοιξε το σκορ.
1΄ Έναρξη
Οι συνθέσεις:
ΟΦΗ: Βεζυρίδης, Γαλανόπουλος, Γεωργίου Ταυλαρίδης, Πίτσος, Βερόν, Χόρχε Λόπεζ, Κάλαϊτζιτς, Σίσιτς, Παπουλής, Καμπάνταης.
Πανσερραϊκός: Γουμαγιάς, Σαλαμαστράκης, Μιλένκοβιτς, Τριανταφύλλου, Παντελιάδης, Σιάκκας, Παρασκευαΐδης, Βουτσιάς, Ανάκογλου, Τάντιτς, Στεφανίδης.

πηγή: sportdog.gr

Ημέρα… κρίσης!!

O Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει για την Λέσχη, τους επενδυτές και την προοπτική που υπάρχει στον Άρη
Ημέρα… κρίσης
Πολλές φορές έχουμε αναφερθεί για κρίσιμα παιχνίδια. Φέτος έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα στην ουσία έχουμε μπροστά μας 8 τελικούς.
Μετά τα… όργια που είδαμε για μία ακόμα φορά στην Τούμπα, μπορούμε να επικεντρωθούμε άπαντες στην ΓΣ της Λέσχης Φίλων ΑΡΗ, όπου θα κριθεί το μέλλον της ΠΑΕ, αλλά και της ΚΑΕ ΑΡΗΣ.
Ξεκινώντας ανάποδα ήδη από ότι μαθαίνουμε, αλλά σημείωσε και ο Πρόεδρος της Λέσχης κ. Γρανούζης έχει δρομολογηθεί το πρόγραμμα σωτηρίας της ΚΑΕ ΑΡΗΣ με την συμμετοχή όλων των αρμόδιων φορέων και θα ανακοινωθεί στον κόσμο του ΑΡΗ στην ΓΣ.
Από κει και πέρα το καίριο θέμα-ζήτημα είναι οι εξελίξεις στην ΠΑΕ και το επενδυτικό ενδιαφέρον που θα παρουσιάσει η διοίκηση της ΠΑΕ. Είναι ξεκάθαρο από τις δημόσιες τοποθετήσεις των μελών του ΔΣ της Λέσχης (Γρανούζης, Νικολαίδης, Γιαννόπουλος), αλλά και της ΠΑΕ (Σαρρής), ότι τα μέλη της Λέσχης θα κληθούν να αποφασίσουν όχι για παραχώρηση μετοχών (τουλάχιστον σε αυτή την φάση), αλλά εισροή κεφαλαίων στην ΠΑΕ από ξένη εταιρία με αντίτιμο την ανάληψη του μάνατζεμεντ.
Το πώς, πόσα χρήματα και υπό ποιες ακριβώς προυποθέσεις θα τα ακούσουμε από τον Πρόεδρο της ΠΑΕ Θανάση Αθανασιάδη. Το γεγονός ότι το βλέπουν θετικά και τα μέλη του ΔΣ της Λέσχης που γνωρίζουν τις λεπτομέρειες είναι ένα ενθαρρυντικό στοιχείο.
Το κύριο θέμα που προκύπτει είναι το κατά πόσο αποτελεί μονόδρομο η επιλογή αυτή. Δεν μπορώ να αντιληφθώ γιατί την στιγμή που ΟΛΕΣ οι ομάδες ψάχνουν για κεφάλαια με δεδομένη την οικονομική λαίλαπα που έχει χτυπήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο, στον ΑΡΗ μπαίνουν… εκβιαστικά διλλήματα του τύπου « θα μας θέσουν εκβιαστικό δίλλημα επενδυτές ή καταστροφή;».
Το λάθος της διοίκησης που διέκρινε το πρόβλημα εγκαίρως θα ήταν να μην αναζητούσε διέξοδο, λύση, αλλά στην ΓΣ να σήκωνε τα χέρια ψηλά και να καλούσε σε… αρειανή πανστρατεία για να σωθεί η ομάδα.
Αντιλαμβάνομαι ότι στον κόσμο έρχεται λίγο… ξαφνικό το να υπάρχει πρόβλημα, όταν το προηγούμενο καλοκαίρι οι προοπτικές ήταν τελείως διαφορετικές κι άκουγε για διπλά… παπλώματα.
Θα σημειώσω ότι ευτυχώς που υπήρχε το διπλό πάπλωμα συγκεκριμένων ανθρώπων και αντιμετωπίστηκε η πρωτόγνωρη οικονομική αιμορραγία στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο ΑΡΗΣ έχει στην διοίκηση ανθρώπους δεδομένης οικονομικής επιφάνειας πολύ μεγαλύτερης ενδεχομένως από τον μέσο αρειανό, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να καλύψουν απώλειες εσόδων 2-3 εκ ευρώ (από τα οποία τα 2 το καλοκαίρι ήταν στο πρόγραμμα) με ταυτόχρονη έλλειψη ρευστότητας, αλλά και ολοκληρωτικής ανατροπής θεμάτων ρύθμισης οφειλών προς την Πολιτεία λόγω της ελληνικής οικονομίας και των γνωστών μνημονιακών ζητημάτων. Αν δεν υπήρχε, λοιπόν, μέχρι σήμερα το… πάπλωμα ίσως να μην έφταναν ούτε οι… επενδυτές για να σωθεί το καράβι. Όπως αν δεν υπήρχαν πολλές οφειλές προηγούμενων ετών , το πάπλωμα θα έμπαινε στο… σεντούκι και θα κοιμόμασταν άνετα με… σεντονάκι.
Προσέξτε δεν θέτω σε καμία περίπτωση το θέμα παλιότερων οφειλών με στόχο τον αποπροσανατολισμό και απόδοση ευθυνών σε πρότερα διοικητικά σχήματα. Μπορεί να είναι δεδομένη η ευθύνη τους, αλλά σήμερα το ζητούμενο είναι το αύριο.
Ο ΑΡΗΣ έχει τον τρόπο και άδεια να πάρει και προοπτική να αναπτύξει για κάτι καλύτερο το καλοκαίρι και τα επόμενα χρόνια σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα των ανθρώπων που έχουν χειριστεί την υπόθεση των επενδυτών. Προφανώς κι αυτά θα τα ακούσουμε πλέον και… επίσημα στην Λέσχη.
Από την άλλη είναι δεδομένο ότι αν εμείς οι ίδιοι απορρίψουμε αυτή την προοπτική τότε θα πρέπει να ψάξουμε μαζί με την διοίκηση το plan b της σωτηρίας της ομάδας χωρίς να είναι σίγουρα τα αποτελέσματα της επιτυχίας. Κι όταν προσπαθούμε να… σωθούμε σημασία δεν έχει να αποδώσουμε ευθύνες ( ο καταλογισμός τους θα είναι εύκολος), αλλά να σωθεί το καράβι. Κι όταν αυτό συμβεί τότε ο κάθε… κατεργάρης (αν υπάρχει) θα πάει στον πάγκο του.
Σε κάθε περίπτωση όμως για το ΝΑΙ πρέπει να μας πείσουν αυτοί που θα παρουσιάσουν το πλάνο τους. Και εφόσον υπάρχει η προοπτική τότε ο κόσμος δεν θα δυσκολευτεί. Κάθε άλλο. Θα ανακουφιστεί.
Το ΟΧΙ όμως δεν πρέπει να πρεσβεύει απλά και μόνο την αντίθεση- αντιπολίτευση στην τωρινή διοίκηση άνευ επιχειρημάτων, αλλά να ακολουθείται και από την πρόταση σωτηρίας της ομάδας.
Γιατί η ημέρα της κρίσης στην ΓΣ της Λέσχης θα είναι σκληρή και αληθινή για όλους μας.
Υ.Γ.1 Αν αποτελεί δικαίωση για κάποιους ότι ο Μπίκας δεν παρέπεμψε τον Σιδηρόπουλο, περιμένω με αγωνία τις τοποθετήσεις τους και για ανάλογες κρίσεις παρατηρητών που «δικαίωναν» τους διαιτητές που αθώωναν τους ρέφερι που «έσφαζαν» για χάρη ΟΣΦΠ και ΠΑΟ. Σε πρώτη φάση ας δει το βιντέακι και ο κ. Μπίκας για να δει πόσο πολύ εκτέθηκε κι αυτός και το εργοστάσιο… αγιοποίησης του Σιδηρόπουλου.
http://www.allaboutaris.com/item.asp?id=5601
Υ.Γ.2 Ο ΑΡΗΣ πρότεινε κόντρα στον ΠΑΟ την αναβολή της αγωνιστικής κι έφαγαν τα μούτρα τους οι Φιλλιπινέζες. Την ίδια στιγμή αγωνιστικά βολεύει η αναβολή γιατί θα αποθεραπευτούν Καστίγιο, Ακόστα, Γιαννιώτας. Και υπάρχουν… αρειανοί που βγαίνουν και λένε ΟΧΙ στην αναβολή γιατί την πρόταση την κατέθεσε ο Γιάννης Κόντης (μαζί με τον Πρόεδρο Θανάση Αθανασιάδη την προηγούμενη Παρασκευή). Πώς λέγεται ακριβώς αυτό;

Πηγή: allaboutaris.com

Εργα πορνό και μπάλα!!

Λένε πως η μισή Ελλάδα έχει κατάθλιψη. Αν το άκουγα από τα δελτία ειδήσεων θα έλεγα πως είναι ψέμα. Το ακούω όμως από ανθρώπους κάθε μέρα.
Εργα πορνό και μπάλα
Γράφει ο Αντώνης Πατσούρας...
Φίλους, γνωστούς και αγνώστους. Στήνεις άθελα σου αυτί μέσα στο μετρό την ώρα που ανεβαίνεις στη δουλειά και ακούς. Ακούς ζωές να καταστρέφονται και αναρωτιέσαι πως φτάσαμε έως εδώ. Πως θα επανέλθουν όλοι αυτοί; Ποιοι θα είναι οι επόμενοι; Υπάρχει λύση; Κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με σιγουριά σε όλα αυτά τα ερωτήματα και ειδικά στο τελευταίο. Είναι βασανιστικό και ακόμη και το πιο κοφτερό μυαλό να διαθέτεις άκρη δεν θα βγάλεις.
Την κατάθλιψη αυτή την εισπράττουμε και από τον αθλητισμό. Εκείνοι που τον ζουν από μέσα ή μιλούν με αυτούς που είναι μέσα του νοιώθουν, ξέρουν, γνωρίζουν. Ξέρουν πως πίσω από έναν τρελό πανηγυρισμό κρύβεται ένας μεγάλος προβληματισμός. Πίσω από την υψωμένη γροθιά κάποιου που έβαλε γκολ και χαροποίησε τον κόσμο κρύβεται ένα μεγάλο ερωτηματικό για το αύριο. Είναι σαν να φοράς ένα θεατρικό κουστούμι, να παίζεις τον ρόλο σου, και μετά να βυθίζεσαι στα προβλήματα σου. Αυτά ισχύουν για το μεγαλύτερο μέρος των αθλητών μας και κυρίως των Ελλήνων. Διότι οι ξένοι και δη οι «αστέρες» έχουν να λαμβάνουν τρελά λεφτά και απλά ώρες ώρες διαπιστώνουν που έχει φτάσει η Ελλάδα.
Ένας στιχουργός και δημοσιογράφος, ο Γιώργος Οικονομέας, έγραφε πριν από πολλά χρόνια ένα τραγούδι. Ήταν «Η Στέλλα». Το 1982. Σε ένα στίχο του εκείνο το τραγούδι έλεγε «φώτα μικρά μεγάλα έργα πορνό και μπάλα για τους φτωχούς». Την εποχή εκείνη ήταν ένας στίχος που ταίριαζε. Πριν από λίγα χρόνια ήταν μακρινός. Τώρα επανέρχεται δυναμικά στο προσκήνιο. Όλη η Ελλάδα φτωχαίνει… Τι μένει; Πολλές οικογένειες της ευημερίας δεν είναι πια οικογένειες και μένουν απλές διασκεδάσεις. Ένα ποτό, ένα τάβλι, μια ωραία γκόμενα έστω και μέσα από ένα περιοδικό ή από μια φωτογραφία στο ίντερνετ και η μπάλα. Αυτά πλέον σε κάνουν να γελάς για λίγο. Μετά βυθίζεσαι στις σκέψεις σου.
Είναι θλιβερό ένας άνθρωπος της πιάτσας, ένας άνθρωπος που έχει μαγαζί στο κοσμικό και χλυδάτο Κεφαλάρι να σου λέει πως όλοι οι πελάτες δεν διασκεδάζουν. Κανείς λέει δεν γελάει. Το πιο θλιβερό είναι πως σε αυτούς είναι μέσα και 18χρόνα, και 20χρόνα και… Νεολαία σε κατάθλιψη. Πώς να μην είναι όταν δεν έχει δουλειά και όταν ακούει ότι θα είναι μειωμένος κατά 32% ο μισθός σου; Αστείοι. Ο ίδιος άνθρωπος έλεγε πως για να δεις άνθρωπο να γελάει στο μαγαζί του πρέπει να έχει πιει κάποια ποτηράκια μπύρα και θα έχει ξεφύγει… Δεν θέλω να πιστέψω πως όλα τελείωσαν αλλά τίποτε πλέον δεν θα είναι όπως παλιά. Ψάξε λοιπόν αυτά που σε κάνουν να περνάς καλά, έστω και για λίγο μέσα στη μέρα, και περίμενε να μοιραστεί ξανά η τράπουλα. Τα δευτερεύοντα της ζωής (όπως είναι η μπάλα) εάν σε κάνουν να είσαι καλά ανέβασε τα.. ψηλά.
Πηγή: theinsiders.gr

Ντέακ πρότεινε ο Μπόλονι!!

Υπάρχουν κάποια μικρά θεματάκια με τον Λάζλο Μπόλονι, αλλά προς το παρόν η συνέχιση της συνεργασίας του με τον ΠΑΟΚ και την νέα χρονιά είναι πιο κοντά από το διαζύγιο.
Ντέακ πρότεινε ο Μπόλονι
Ο Ρουμάνος περνάει καλά (πολύ καλά λένε κάποιοι που ξέρουν καλά) στην Θεσσαλονίκη, δεν καίγεται από το γεγονός ότι οι πληρωμές του δεν είναι πάντα στην ώρα τους (κονομημένος γαρ) και αντιλαμβάνεται ότι έχει στα χέρια του μία καλή ομάδα και πως δουλεύει σε ένα πρότζεκτ που τον εξιτάρει.
Κι ας μην είναι ο ίδιος πάντα συνεπής στις υποχρεώσεις του, κυρίως σε ότι έχει να κάνει με τις πρωινές προπονήσεις!Δεν είναι όμως αυτό το θέμα μας. Το θέμα είναι πως μία απόδειξη πως ο Ρουμάνος σκέφτεται την επόμενη του μέρα στον ΠΑΟΚ έχει να κάνει με το γεγονός ότι ήδη προτείνει παίκτες για την επόμενη σεζόν!Στην κορυφή της λίστας του για τον Δικέφαλο ένας συμπατριώτης του.
Ο Τσίπριαν Ντέακ, ο οποίος πριν από ένα χρόνο αγοράστηκε από την Σάλκε έναντι 3 εκατομμυρίων ευρώ, δεν έπιασε στην Γερμανία και φέτος παίζει δανεικός (με εξαιρετικές επιδόσεις, ήτοι 5 γκολ και 4 ασίστ στον πρώτο γύρο) στην Ραπίντ Βουκουρεστίου.Ο 25χρονος διεθνής (11 φορές) Ρουμάνος εξτρέμ αρέσει στον Μπόλονι για δύο λόγους. Ο πρώτος έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει ρόστερ του αριστεροπόδαρο εξτρέμ με τέτοια προσόντα και πως ο Ντέακ συνδυάζει την τεχνική με εξαιρετική φυσική κατάσταση, αφού θεωρείται από τους πλέον καλογυμνασμένους Ρουμάνους παίκτες.
Θεωρείται βέβαιο πως το προσεχές καλοκαίρι θα επιστρέψει στην Σάλκε, η οποία όμως δεν φαίνεται να τον υπολογίζει για το μέλλον, κάτι που μπορεί να κάνει τον ΠΑΟΚ πρώτο φαβορί σε περίπτωση που θελήσει να κινηθεί για τον δανεισμό του.Κάτι τέτοιο τουλάχιστον διαδίδει τις τελευταίες ημέρες στην Ρουμανία ο ατζέντης του παίκτη, Βίκτορ Μπεκάλι, που έχει εξαιρετικές προσωπικές σχέσεις με τον Λάζλο Μπόλονι.Ο ΠΑΟΚ της σεζόν 2012-13 ήδη αρχίζει και μπαίνει σε σχεδιασμό κι αυτό μόνο θετικό μπορεί να είναι σε μία ομάδα που δείχνει τα τελευταία χρόνια ότι κινείται ευρωπαϊκά σε ότι αφορά τον τρόπο λειτουργίας και την φιλοσοφία της…
Δείτε ένα βίντεο με τον Ντέακ σε δράση και θα καταλάβετε για ποιον λόγο τον θέλει ο προπονητής του ΠΑΟΚ...


Πηγή: transfernews.gr

Ο Μπόλονι κτυπά το κεφάλι του στον τοίχο!!

Είπε – κι ήξερε τι έλεγε και που θα κατέληγε - ο Λάζλο Μπόλονι : «Η μόνη ομοιότητα Άρη κι Ουντινέζε είναι ο αριθμός των παικτών τους»! Γράφει ο Άρις Νικολάκης.
Ο Μπόλονι κτυπά το κεφάλι του στον τοίχο!
Τι σημαίνει αυτό; Πολύ απλά, ότι ο Ρουμάνος προπονητής κτυπάει – που λέει ο λόγος – το κεφάλι του στον τοίχο. Μήπως και κατεβάσει μια νέα …καινοτόμο ιδέα για τη σύνθεση του ΠΑΟΚ ενόψει Γιουρόπα Λιγκ. Και τούτο επειδή οι επιλογές του είναι περιορισμένες αλλά … Κι επειδή ο Λάζλο Μπόλονι αρέσκεται στις εκπλήξεις. Είναι και κάτι άλλο βέβαια. Είναι η ολοκληρωτική αλλαγή πλάνων του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, με την Ουντινέζε μετά τον αγώνα στο «Φρίουλι».
Για την ισοπαλία στο Ούντινε βλέπετε, ο ΠΑΟΚ είχε άλλα πλάνα. Για τη νίκη στη Θεσσαλονίκη έχει διαφορετικά. Αυτό προκαλεί πονοκεφάλους στον Λάζλο Μπόλονι του οποίου τα χέρια είναι δεμένα. Αιτία; Αφ ενός μεν, από την στενότητα του ρόστερ του και αφ ετέρου δε, από την έλλειψη εμπειριών των παικτών του. Όσο πάντως, και να κτυπά το κεφάλι του στον τοίχο, ιδέες δεν κατεβαίνουν. Στέρεψαν μετά την υπερκατανάλωση τους για την κάλυψη των δεινών του ΠΑΟΚ από την παρουτσία φέτος, στη ζωή του όλων των κακών της μοίρας – της οποίας όμως, είναι άξιος - του …
Είπε επίσης - κι ήξερε πάλι, τι έλεγε και που θα κατέληγε - ο Λάζλο Μπόλονι: «Αισθάνομαι την ομάδα μου, ήρεμη» ! Εάν η αίσθηση του αυτή ακριβής, ο ΠΑΟΚ έκανε ήδη ένα βήμα πρόκρισης. Η συνταγή της νίκης (είναι μονόδρομος …) κόντρα στην Ουντινέζε χρειάζεται απαραιτήτως κι ανυπερθέτως δυο «υλικά» : Ηρεμία και καθαρό μυαλό (αυτά πάνε «πακέτοι») κι υπομονή. Το 0-0 στο Ούντινε είναι πονηρό αποτέλεσμα. Η ιταλική ομάδα περνά με νίκη κι όλες τις ισοπαλίες εκτός της «λευκής». Η ελληνική μόνο με νίκη. Κι η ελληνική ομάδα δεν είναι καλύτερη της ιταλικής. Ως εκ τούτου εύλογα ο βαθμός δυσκολίας του ΠΑΟΚ στον αγώνα της Πέμπτης είναι ο υψηλότερος εντός έδρας για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.
Ο Λάζλο Μπόλονι – λένε πάρα πολλοί μετά βεβαιότητας– δε θα αλλάξει μόνον, φυσικά πρόσωπα και στρατηγικές σχετικά με τον αγώνα της περασμένης Κυριακής. Θα παρουσιάσει τον ΠΑΟΚ διαφορετικό σχετικά και με τον αγώνα της περασμένης Πέμπτης. ΚΙ εάν τηρήσει το …χόμπι τους με τις εκπλήξεις; Θα ξαφνιάσει με την ενδεκάδα του. Με άλλα λόγια; Εξ ανάγκης θα πάρει ρίσκο. Με μονόδρομο τη νίκη ο ΠΑΟΚ δεν έχει άλλη επιλογή από αυτή της «φουλ επίθεσης» …
Τώρα, πως θα εφαρμόσει τέτοια στρατηγική με τόσες απουσίες στη μέση και τόσα κενά στην άμυνα; Ο Θεός και το μυαλό του Λάζλο Μπόλονι!
Πηγή: pamesports.gr

Βλέπουν μπάλα με 5 ευρώ!!

Βλέπουν μπάλα με 5 ευρώ!
Δεν είναι μόνο η Ελλάδα που υποφέρει από την κρίση, καθώς και άλλες χώρες -κυρίως του ευρωπαϊκού νότου- μαστίζονται από πολλά συγγενή προβλήματα, περιμένοντας τη… σειρά τους. Στην Ισπανία ο νούμερο 1 εχθρός είναι η ανεργία που πλήττει ιδιαίτερα τους νέους, γεγονός που οδήγησε τη διοίκηση της Ράγιο Βαγιεκάνο στη λήψη μιας απόφασης ενόψει του προσεχούς αγώνα της κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Η ισπανική ομάδα θα διαθέσει χίλια εισιτήρια προς 5 ευρώ αποκλειστικά σε φίλους του συλλόγου που δεν έχουν δουλειά. Έτσι κι αλλιώς πάντως, οι τιμές είναι πλήρως εναρμονισμένες με τη σκληρή πραγματικότητα, αφού κυμαίνονται από 20-25 ευρώ.

Η ανεργία αποτελεί δομικό στοιχείο της καταχρεωμένης ισπανικής οικονομίας, με το ποσοστό των εγγεγραμμένων να αγγίζει το 23%, το υψηλότερο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με την Ελλάδα, πάντως, να πλησιάζει επικίνδυνα και να απειλεί πως θα κάνει δική της ακόμη μια θλιβερή πρωτιά.

Στους νέους ηλικίας 20-29 ετών, που αποτελούν το παραδοσιακό ποδοσφαιρικό target group, το αντίστοιχο ποσοστό φτάνει στο 40% του πληθυσμού.


πηγή: sportfm.gr

Εξιτήριο για Εουσέμπιο!!

Εξιτήριο για Εουσέμπιο
Αίσιο τέλος είχε η νέα περιπέτεια υγείας του Εουσέμπιο. Ο θρύλος του παγκοσμίου ποδοσφαίρου νοσηλευόταν από τη Δευτέρα με κρίση υπέρτασης σε νοσοκομείο της Λισαβόνας.

Το μεσημέρι πήρε εξιτήριο, ωστόσο σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς θα πρέπει να υποβληθεί σε καρδιολογικές εξετάσεις την επόμενη εβδομάδα. Ο 70χρονος Εουσέμπιο είχε νοσηλευτεί με πνευμονία στα τέλη του 2011.

πηγή: sportfm.gr

Παραιτήθηκε από τη Λάτσιο ο Ρέχα!!

Παραιτήθηκε από τη Λάτσιο ο Ρέχα!
Την παραίτησή του από την τεχνική ηγεσία της Λάτσιο, μία ημέρα πριν την ρεβάνς με την Ατλέτικο Μαδρίτης για τη φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ, υπέβαλε ο Έντι Ρέχα. Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, ο 66χρονος Ιταλός προπονητής, έστειλε την παραίτησή του στα γραφεία της ομάδας με φαξ (!) σήμερα το μεσημέρι και προκάλεσε αναστάτωση στην διοίκηση. Εντός της ημέρας το Δ.Σ. του συλλόγους της Ρώμης για το αν θα κάνει αποδεκτή την απόφασή του.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, ο Ρέγα αποφάσισε να αποχωρήσει από την Λάτσιο, λόγω των διαταραγμένων σχέσεών του με τον ιδιοκτήτη της ομάδας Κλαούντιο Λοτίτο και τον τεχνικό διευθυντή, Ίγκλι Τάρε. Το τελευταίο διάστημα, είχε εκφράσει την δυσαρέσκειά του για τις κινήσεις της διοίκησης στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Η ήττα της Κυριακής με σκορ 5-1 από την Παλέρμο για το πρωτάθλημα, ήταν η…σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της…υπομονής του, αφού όπως υποστήριζε, δεν μπορούσε πλέον να δουλέψει όπως επιθυμούσε.

Αν τελικά η παραίτηση γίνει δεκτή, ο ιταλικός Τύπος θεωρεί πιθανότερο αντικαταστάτη του τον Πάολο Ντι Κάνιο, που στην παρούσα φάση είναι προπονητής της αγγλικής Σουίντον.

πηγή: sportfm.gr

Αντιμέτωποι με τον… Στόιτσκοφ!!

Αντιμέτωποι με τον… Στόιτσκοφ
Οριστικοποιήθηκε σήμερα το φιλικό του Άρη με τη Λίτεξ Λόβετς. Οι «κίτρινοι» με την ευκαιρία της αναστολής της 23ης αγωνιστικής θα ξεμουδιάσουν το Σάββατο απέναντι στη βουλγαρική ομάδα, που έχει στον πάγκο της τον θρύλο του ποδοσφαίρου της γειτονικής χώρας, Κρίστο Στόιτσκοφ.

Το παιχνίδι θα γίνει στις 15:00 στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και μάλιστα η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό. Στο μεταξύ, οι προπονήσεις των «κίτρινων» συνεχίστηκαν με τον Μανουέλ Μασάδο να μην έχει στη διάθεσή του τους Καστίγιο, Ακόστα, Γιαννιώτα και Μίσελ, οι οποίοι συνεχίζουν ατομικό πρόγραμμα.

πηγή: sportfm.gr

Πήρε Γιόργκενσεν η Αϊντχόφεν!!

Πήρε Γιόργκενσεν η Αϊντχόφεν
Την απόκτηση του Ματίας Γιόργκενσεν ανακοίνωσε η Αϊντχόφεν. Ο Δανός διεθνής αμυντικός θα ενταχθεί στο δυναμικό της ολλανδικής ομάδας με τη λήξη της περιόδου, όταν εκπνέει το συμβόλαιό του με την Κοπεγχάγη.

Ο 21χρονος άσος, που έχασε το μεγαλύτερο μέρος της φετινής σεζόν λόγω τραυματισμού στο γόνατο, υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το 2016.

πηγή: sportfm.gr

Εκτός με Άγιαξ ο Ρούνεϊ!!

Εκτός με Άγιαξ ο Ρούνεϊ
Χωρίς τον Γουέιν Ρούνεϊ θα παραταχθεί η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κόντρα στον Άγιαξ την ερχόμενη Πέμπτη, με τον 26χρονο επιθετικό να ταλαιπωρείται από λοίμωξη στο λαιμό, η οποία δεν του επέτρεψε να συμμετάσχει στην τελευταία προπόνηση των «κόκκινων διαβόλων».

Η νίκη (2-0) στην Ολλανδία, έδινε ούτως ή άλλως τη δυνατότητα στον σερ Άλεξ Φέργκιουσον να χαρίσει «ανάσες» στον 26χρονο επιθετικό, ενόψει της εκτός έδρας αναμέτρησης με τη Νόριτς για την 26η αγωνιστική του πρωταθλήματος, αλλά και για τη δύσκολη συνέχεια τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων.

Πλέον όμως η αγωνία αρχίζει να μεγαλώνει και άπαντες στο στρατόπεδο της Γιουνάιτεντ περιμένουν να μάθουν αν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας θα είναι έτοιμος για το παιχνίδι της ερχόμενης Κυριακής.

Ο Ρούνεϊ είχε τα πρώτα συμπτώματα πριν αναχωρήσει η αποστολή από την Ολλανδία για το Μάντσεστερ με την κατάσταση ωστόσο να μην βελτιώνεται παρά την φαρμακευτική αγωγή που του χορηγήθηκε.

Στα ευχάριστα της προπόνησης, η επιστροφή του Άντερσον, ο οποίος ακολούθησε ολόκληρο το πρόγραμμα, δείχνοντας πως ξεπέρασε πλήρως το πρόβλημα που τον ταλαιπωρούσε στο γόνατο.

πηγή: sportfm.gr

Νασρί: «Εμείς το πλεονέκτημα»

Νασρί: «Εμείς το πλεονέκτημα»
Σίγουρος ότι η Μάντσεστερ Σίτι θα περάσει στην επόμενη φάση του Europa League εμφανίστηκε ο Σαμίρ Νασρί. Οι «πολίτες» είχαν νικήσει με σκορ 2-1 στην έδρα της Πόρτο και ο Γάλλος μέσος τόνισε πως η ομάδα του έχει το πρώτο λόγο για την πρόκριση.

«Η Πόρτο είναι μια πολύ καλή ομάδα στις αντεπιθέσεις. Δεν μπορεί να παίξει όπως την Μάντσεστερ Σίτι, επειδή εμείς έχουμε το πλεονέκτημα. Νομίζω πως θα πρέπει να παίξει ανοιχτά και εμείς να πιέσουμε ψηλά», ανέφερε αρχικά ο διεθνής άσος στην επίσημη ιστοσελίδα της UEFA και συνέχισε:

«Όσον αφορά τους παίκτες που έχουν, ο Μουτίνιο είναι ένας καλός μέσος, που είναι πλέι μέικερ τους. Υπάρχει ο Χουλκ, ο οποίος είναι πολύ επικίνδυνος μπροστά. Ο Χάμες Ροντρίγκες είναι ένας καλός ντριμπλέρ και προσφέρει ποιότητα. Υπάρχει ο Λούτσο, ο οποίος έχει την εμπειρία του».

πηγή: sportfm.gr

Μπόλονι: «Θα προσπαθήσουμε…»

Μπόλονι: «Θα προσπαθήσουμε…»
Στην επόμενη φάση της διοργάνωση θα προσπαθήσει να περάσει ο ΠΑΟΚ, όπως δήλωσε ο Λάζλο Μπόλονι εν όψει του αυριανού αγώνα με την Ουντινέζε για τη φάση των «32» του Europa League. «Κατά την γνώμη μου πρέπει να υπάρχει χαρά για αυτό το παιχνίδι και ανυπομονησία για να παίξουμε», τόνισε ο Ρουμάνος τεχνικός. «Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ακόμη ένα βήμα, παρά το ότι ξέρω ότι είναι δύσκολο», πρόσθεσε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του 59χρονου προπονητή

Για το αυριανό παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Ουντινέζε

«Και οι δύο ομάδες έχουν την ίδια ιδέα στο μυαλό τους που είναι η νίκη. Νομίζω ότι εμείς δεν έχουμε τόσο πίεση. Αισθάνομαι την ομάδα μου ήρεμη και αισθάνομαι ότι στον τομέα της φυσικής κατάστασης είμαστε καλύτερα. Νομίζω ότι αυτά θα επηρεάσουν θετικά το τεχνικό μας κομμάτι. Αυτή την στιγμή έχω δύο ερωτηματικά που πρέπει να δώσω απαντήσεις, αλλά κατά την γνώμη μου πρέπει να υπάρχει χαρά γι’ αυτό το παιχνίδι και ανυπομονησία για να παίξουμε. Αυτό αισθάνομαι ότι γίνεται. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ακόμη ένα βήμα, παρά το ότι ξέρω ότι είναι δύσκολο».

Για το γεγονός ότι και οι δύο ομάδες προέρχονται από αγώνες χωρίς να σκοράρουν

«Κατά την εκτίμησή μου αυτό το δεύτερο παιχνίδι αποκλείεται να λήξει 0-0»

Για το αν θα δώσει μεγαλύτερο βάρος σε άμυνα ή επίθεση

«Το ίδιο βάρος θα πέσει και στους δύο τομείς. Δεν υπάρχει διαφορά».

Για το σχόλιο του Μαλεζά ότι αυτή είναι η καλύτερη ομάδα που αντιμετώπισε σε επίπεδο τακτικής

«Πρώτα απ’ όλα θεωρώ ότι ο Μαλεζάς θα γίνει καλός προπονητής. Από εκεί και πέρα σέβομαι την Ουντινέζε αλλά εμένα μου αρέσει ο ΠΑΟΚ ως ομάδα. Εκείνοι έχουν μεγάλη δύναμη, γρήγορους παίκτες και αυτοκυριαρχία στο παιχνίδι τους».

Για τα στοιχεία που θα πρέπει να έχει ο ΠΑΟΚ για να κερδίσει το παιχνίδι

«Νομίζω ότι η συγκέντρωσή μας, η τακτική μας συνέπεια, η φυσική δύναμή μας ήταν σε καλά επίπεδα στον αγώνα στην Ιταλία, αλλά πρέπει να πιστέψουμε περισσότερο στη δύναμή μας. Πρέπει επίσης να είμαστε πιο δυνατοί στο επίπεδο της τεχνικής και με αυτόν τον τρόπο θα είμαστε καλός αντίπαλος».

Για την φυσική κατάσταση της ομάδας και τους τραυματισμού

«Προσπαθούμε να χτίσουμε κάτι, βήμα-βήμα, δεν μπορείς σε δύο ημέρες να φτιάξεις το επίπεδο της φυσικής κατάστασής του. Διατηρούμε το πρόγραμμά μας, κάποιες φορές είμαστε ικανοποιημένοι, άλλες προβληματιζόμαστε για το τί συμβαίνει κι έχουμε τόσους τραυματισμούς. Αυτό που νομίζω είναι ότι πρέπει να αλλάξουμε τη κουλτούρα της δουλειάς μας, χωρίς όμως να είμαι σίγουρος 100%».

Για το αν πιθανή πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη επιτυχία της ομάδας

«Δεν μου αρέσει να χαρακτηρίζω μεγαλύτερο στόχο, αυτό που έχω μπροστά μου. Ως ποδοσφαιριστής και πλέον ως προπονητής, πάντα προσπαθούσα και προσπαθώ για το καλύτερο δυνατό. Αυτό θα προσπαθήσω και τώρα, βλέποντας το καλό του συλλόγου που υπηρετώ».

Χωρίς εκπλήξεις ο ΠΑΟΚ!!

Χωρίς εκπλήξεις ο ΠΑΟΚ
Με τα γνωστά προβλήματα ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για τον αυριανό αγώνα με την Ουντινέζε, στο πλαίσιο της φάσης των «32» του Europa League.

Συγκεκριμένα, ο Ρουμάνος τεχνικός δεν υπολογίζει τον τιμωρημένο Φωτάκη και τους τραυματίες Έτο, Ίβιτς, Γλύκο και Κατσικά.

Από εκεί και πέρα, ο Ρουμάνος τεχνικός πήρε δεκαεννιά ποδοσφαιριστές στην αποστολή:

Αθανασιάδης, Αποστολόπουλος, Γεωργιάδης, Γιάννου, Μαλεζάς, Μπαλάφας, Παπάζογλου, Σαλπιγγίδης, Σταφυλίδης, Τσουκαλάς, Χαλκιάς, Λίνο, Τσιρίλο, Γκαρσία, Κρέσιτς, Λάζαρ, Νιμανί, Ρομπέρ και Σνάουτσνερ.

Μαλεζάς: «Καλή ομάδα η Ουντινέζε»

Μαλεζάς: «Καλή ομάδα η Ουντινέζε»
Την άποψη ότι η Ουντινέζε είναι μία από τις καλύτερες τακτικά ομάδες που έχει αντιμετωπίσει εξέφρασε ο Στέλιος Μαλεζάς εν όψει του αυριανού αγώνα του ΠΑΟΚ, στο πλαίσιο της φάσης των «32» του Europa League. «Η Ουντινέζε είναι καλή ομάδα, η καλύτερη που αντιμετώπισα τακτικά και τους δίνω προβάδισμα», τόνισε ο διεθνής στόπερ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του αρχηγού του ΠΑΟΚ στη συνέντευξη Τύπου

Για το αυριανό παιχνίδι με την Ουντινέζε

«Δε θα δούμε διαφορετικά αυτό το παιχνίδι από τα υπόλοιπα. Έχουμε στόχο να δώσουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να πάρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα».

Για τα στοιχεία που χρειάζεται να κρατήσει ο ΠΑΟΚ από το πρώτο αγώνα στο Ούντινε

«Στο πρώτο παιχνίδι παίξαμε με την κατά την γνώμη μου καλύτερη ομάδα που αντιμετώπισα ποτέ. Αυτή η ομάδα έχει διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού και αυτό το σύστημα μας μπέρδεψε. Εμείς όμως πρέπει να έχουμε τον ίδιο τρόπο σκέψης. Θα πρέπει να μπούμε ταπεινά χωρίς βέβαια να φοβηθούμε τον αντίπαλο».

Για την εικόνα του «Δικεφάλου του Βορρά» στην Ιταλία

«Εμείς θα πρέπει να κάνουμε εμφάνιση ανάλογη του πρώτου αγώνα από το 20΄ και μετά βέβαια. Αν μπούμε όπως στο πρώτο εικοσάλεπτο θα έχουμε μεγαλύτερα προβλήματα».

Για τον αν εκείνος και οι συμπαίκτες του έχουν άγχος εν όψει μίας τόσο σημαντικής αναμέτρησης

«Άγχος δε νομίζω ότι πρέπει να υπάρχει. Μόνο κέρδος θα έχουμε από τον αγώνα αυτό. Το άγχος θεωρώ ότι κάνει κακό και πρέπει να το αποβάλουμε όσο νωρίτερα».

Για το ότι ο κόσμος θα επιθυμεί από την ομάδα να παίξει πιο επιθετικά

«Αν σκεφτόμαστε εμείς όπως θέλει κόσμος και ανοιχτούμε θα έχουμε τεράστια προβλήματα. Να κάνουμε το παιχνίδι μας και ο κόσμος το δικό του».

Για τα προγνωστικά του

«Δεν είμαι καλός σε προγνωστικά. Η Ουντινέζε είναι καλή ομάδα, η καλύτερη που αντιμετώπισα τακτικά και τους δίνω προβάδισμα».

Έρχεται με απουσίες η Ουντινέζε!!

Έρχεται με απουσίες η Ουντινέζε
Χωρίς τους Ντι Νατάλε, Ίσλα και Μπαντού, που παραμένουν τραυματίες, αλλά με τον Ασαμόα που αποθεραπεύτηκε, έρχεται στη Θεσσαλονίκη η Ουντινέζε για τη ρεβάνς των «32» του Europa League απέναντι στον ΠΑΟΚ. Ο Φραντσέσκο Γκουιντολίν επέλεξε 20 παίκτες για την αποστολή της ομάδας του, που ολοκλήρωσε την προετοιμασία της στην Ιταλία και απλώς θα επισκεφτεί το γήπεδο της Τούμπας το απόγευμα.

Αναλυτικά η αποστολή:

Τερματοφύλακες: Χαντάνοβιτς, Παντέλι, Ρόμο.

Αμυντικοί: Αρμέρο, Μπάστα, Μπενάτια, Ντανίλο, Ντομίτσι, Έκστραντ, Φερονέτι, Νέουτον, Πασκουάλε.

Μέσοι: Αμπντί, Ασαμόα, Μπατόκιο, Μπεντίν, Πατσιέντσα.

Επιθετικοί: Φαμπρίνι, Φλόρο Φλόρες, Μαρσούρα.

Τραβάει το σχοινί η Σούπερ Λίγκα!!

Τραβάει το σχοινί η Σούπερ Λίγκα!
Στα άκρα πιθανό να οδηγηθούν πλέον οι σχέσεις οργανωμένου ποδοσφαίρου και Πολιτείας!

Μετά από εντολή της ΕΠΟ -και ενάντια στη βούληση των θεσμικών οργάνων του κράτους- η Σούπερ Λίγκα αποφάσισε ομόφωνα την τροποποίηση του άρθρου 5, που προέβλεπε αδειοδότηση από την ΕΕΑ για τη συμμετοχή στο πρωτάθλημα.

Έτσι, τίθεται πλέον εν αμφιβόλω η προσφορά για χορηγία από τον ΟΠΑΠ -η οποία ούτως ή άλλως κρίθηκε μη ικανοποιητική από τις ΠΑΕ.

Μπορεί, λοιπόν, ο οργανισμός να τη βελτίωσε κατά τι (όσον αφορά στους όρους και όχι στο οικονομικό κομμάτι) ωστόσο η διοργανώτρια εξακολουθεί να μην τη δέχεται. Γι’ αυτό το λόγο, δε -και με την ελπίδα να καταλήξουν οι δυο πλευρές σε συμφωνία- αποφασίστηκε η δημιουργία επιτροπής που θα συναντηθεί και θα συζητήσει το θέμα με τον Παύλο Γερουλάνο.

Όλα αυτά, όμως, την ώρα που θεωρείται δεδομένο ότι στις τάξεις της πολιτικής ηγεσίας του αθλητισμού υπάρχει πολύ έντονη δυσαρέσκεια για την απόφαση της Λίγκας (μετά από εντολή της ΕΠΟ) να βγάλει εκτός παιχνιδιού την ΕΕΑ.

πηγή: sportfm.gr

«Ακόμα και η Μπαρτσελόνα χάνει…»

«Ακόμα και η Μπαρτσελόνα χάνει…»
Σύνθημα για… ψυχραιμία ενόψει της μάχης παραμονής (που ακόμα δεν χάθηκε) έδωσε ο Μάκης Μπελεβώνης.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Παναιτωλικού παραδέχθηκε πως έτσι που τα κατάφεραν οι Αγρινιώτες, θα πρέπει να παλέψουν σκληρά για να μείνουν στη Σούπερ Λίγκα.

Τόνισε ωστόσο ότι μπορεί να αντιστραφεί το κλίμα και αφού ανέφερε πως «ακόμα και η Μπαρτσελόνα χάνει», ξεκαθάρισε ότι το ρόστερ της ομάδας άξιζε για ακόμα μεγαλύτερους στόχους από την παραμονή.

Απαντώντας, εξάλλου, σε σχετικές κατηγορίες που του αποδίδονται, ο Μάκης Μπελεβώνης τόνισε πως ουδέποτε έκανε μόνος μεταγραφές ή αναμείχθηκε στο έργο κάποιου προπονητή, ενώ υπογράμμισε πως δεν θα μπορούσε ποτέ να προδώσει ένα συνεργάτη σαν τον Φώτη Κωστούλα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μάκης Μπελεβώνης στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αγρίνιο 9.37»

Για το αν περίμενε την σημερινή βαθμολογική θέση της ομάδας: «Κανείς από τους φιλάθλους του Παναιτωλικού και κανένας Έλληνας φίλαθλος δεν περίμεναν. Τα Χριστούγεννα είχαμε μια καλή συγκομιδή βαθμών με λιγότερα παιχνίδια που τα θεωρούσαμε εύκολα. Όλοι πιστεύαμε ότι η ομάδα θα είχε εξασφαλίσει την παραμονή της και θα κοιτούσαμε πιο ψηλά».

Για το τι έφταιξε: «Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν κανόνες να πεις αυτό φταίει κι αυτό είναι. Είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων. Παίξαμε 10 ματς με 10 παίκτες και αυτό είναι ευθύνη της ομάδας και σε δυο ματς στην Τρίπολη και με τον Λεβαδειακό με παίκτη λιγότερο λόγω τραυματισμών. Είχαμε τραυματίες παίκτες σε πολλά ματς και διαιτησίες που μας στέρησαν βαθμούς, όπως στα ματς με την Τρίπολη, την Κέρκυρα και το πέναλτι με τον Λεβαδειακό.

Οι πέντε βαθμοί δεν θα μας έκαναν να κοιτάμε προς τα κάτω αλλά προς τα πάνω. Μετά τα άσχημα αποτελέσματα στα τελευταία ματς έχουμε πλέον και κακή ψυχολογία. Δεν είναι πάντως δικαιολογία μόνο η διαιτησία καθώς θεωρούσαμε ότι η ομάδα θα μπορούσε να ξεπεράσει και αυτό το πρόβλημα»
.

Για το πώς αντέδρασε η ΠΑΕ στις κακές διαιτησίες: «Είχαμε στείλει και επιστολή στον κύριο Βασσάρα και σε άλλους ανθρώπους της διαιτησίας. Άλλοι δεν μπήκαν καν στον κόπο να μας απαντήσουν κι άλλοι μας έδωσαν αστείες δικαιολογίες. Λένε να έχουμε κάποιον που να μπορεί να φοβίζει ή να επηρεάζει τους διαιτητές. Εμείς δεν θέλουμε τέτοιο ποδόσφαιρο».

Για το αν οι παίκτες νιώθουν… δημόσιοι υπάλληλοι: «Δεν νομίζω ότι ισχύει αυτό. Ήταν καθοριστικά ματς, όπου η ομάδα δεν ήταν όπως την περιμέναμε. Πιθανώς να μην ήταν σε καλή μέρα ή να μην πέρασαν την κακή ψυχολογική κατάσταση στην οποία ήταν. Όλοι προσπαθούν με τον καλύτερο τρόπο. Εκτιμούν τις συνθήκες που έχουν βρει στον Παναιτωλικό και την συνέπεια που έχει απέναντι τους. Εμείς σαν διοίκηση με την σύμφωνη γνώμη των προπονητών δώσαμε ένα ρόστερ που θα μπορούσε να πετύχει τον στόχο της παραμονής. Επιλέξαμε έμπειρους προπονητές και είμαστε κοντά τους. Περιμένουμε από όλη αυτή την προσπάθεια τα αποτελέσματα».

Για τον μεταγραφικό σχεδιασμό του καλοκαιριού: «Κάθε φορά, τελειώνοντας ένα πρωτάθλημα, είναι σίγουρο ότι το ρόστερ αλλάζει. Από κάποιους περίμενες περισσότερα και δεν τα έδωσαν, άλλοι δίνουν και το παραπάνω. Παντού γίνεται αυτό. Επειδή γίνεται μια επίθεση προς το πρόσωπο μου, θέλω να πω κάτι. Ποτέ δεν υπήρξα στην ομάδα σκάουτερ και ποτέ τεχνικός διευθυντής. Όλες οι μεταγραφές είναι με προτάσεις προπονητών.

Ποτέ δεν έγινε μια της διοίκησης χωρίς την γνώμη του προπονητή και όποιος το πει θα είναι ψεύτης. Κάποιοι θέλουν να με ονομάζουν αρχισκάουτερ και να λένε ότι φέρνω ή διώχνω παίκτες δημιουργώντας μια στοχοποίηση. Δεν υπάρχει μεταγραφή που πήγαμε στον προπονητή και του είπαμε θα πάρεις αυτό τον παίκτη. Αντίθετα, σε πολλές περιπτώσεις -αν και διαφωνούσαμε- δεχτήκαμε προτάσεις των προπονητών. Καμία, μα καμία μεταγραφή, δεν παρουσιάσαμε παίκτες, εκτός από περιπτώσεις που αυτόματα συμφωνούν όλοι με ποδοσφαιριστές εγνωσμένης αξίας»
.

Για όσα καταλογίζονται περί καθυστέρησης στον σχεδιασμό: «Αυτή η καθυστέρηση δεν δημιούργησε πρόβλημα στην ομάδα. Τα Χριστούγεννα είχαμε 16 βαθμούς που έδειχναν άνετη παραμονή. Όπως κι αν έχει αυτός ο κακός προγραμματισμός που μας χρεώναμε δεν ζημίωσε την ομάδα. Ήμασταν πλήρεις σε όλες τις θέσεις. Και στην επίθεση όπου ο Καμαρά είναι παίκτης αξίας και ο Μπαμόγκο που είναι κρίμα που δεν έπαιξε, ο Χαριστέας όνομα, ο Μπουμάλ που περιμέναμε ότι θα έκανε ένα καλό πρωτάθλημα.

O ίδιος ο προπονητής ο Μπάμπης Τεννές δεν πίστευε ότι θα είχαμε πρόβλημα παραμονής. Για πιο ψηλά κοιτάγαμε, έστω κι αν δεν το λέγαμε. Είχαμε στόχο την πρώτη επαρχιακή ομάδα. Υπάρχει ρόστερ που όλοι οι προπονητές και οι δικοί μας και οι αντίπαλοι παραδέχονται ότι είναι για πιο ψηλά».


Για το αν μπορεί ο Παναιτωλικός να σωθεί: «Έτσι όπως τα καταφέραμε, δυσκόλεψε η κατάσταση. Αυτό που είπαμε στους παίκτες είναι ότι πιστεύουμε στις δυνατότητες των παικτών και είναι σημαντικό ότι το πιστεύει κι ο προπονητής. Μέχρι να ξεκαθαρίσουν και μαθηματικά τα πράγματα, εμείς θα το παλέψουμε».

Για τα όσα ακούγονται για τις κλίκες στα αποδυτήρια: «Και σε αυτό έχει περάσει μια υπερβολή από τα δημοσιεύματα που τα πέρασαν στον κόσμο. Αυτοί που έγραφαν για τα… κουμπαράκια. Μέχρι και για πρόβλημα στις σχέσεις Χαριστέα-Θεοδωρίδη έγραφαν. Πάντα υπάρχουν προβλήματα και μικροπαρέες στα αποδυτήρια, αλλά δεν είναι αυτό το πρόβλημα για την εικόνα της ομάδας».

Για το παρασκήνιο: «Ακούγονταν παλιά, ακούγεται ακόμη και σήμερα να μας λένε "μα πως θέλετε να σωθείτε αν δεν είστε πάνω στο τάδε άρμα. Δεν το ακούτε αυτό"; Το λένε συνέχεια. Εμείς όμως αντιλαμβανόμαστε διαφορετικά το ποδόσφαιρο. Δεν ονειρευόμαστε έτσι τον Παναιτωλικό καλώς ή κακώς».

Για τα όσα του καταμαρτυρούν για τις σχέσεις με προπονητές: «Στα 7 χρόνια δεν έχω επιβάλει ούτε ένα ποδοσφαιριστή, ούτε ένα προπονητή. Δεν έχω κάνει καμία παρέμβαση σε προπονητή, πέρα από την κουβέντα που κάνουμε μετά από αγώνες. Είμαι πάντα δίπλα στους προπονητές. Δεν έχω μάθει την ενδεκάδα ποτέ πριν από τον πρώτο φίλαθλο που είναι στο γήπεδο.

Ποτέ δεν έχω πει κακή κουβέντα για ένα προπονητή, έστω κι αν δεν είχαμε τα αποτελέσματα. Είναι μύθος ότι επιβάλλω παίκτες. Πείτε μου έναν προπονητή που έφυγε και δεν ευχαρίστησε για την συνεργασία. Ποτέ δεν υπήρξε μομφή από προπονητή ότι κάνουμε παρέμβαση στο έργο του».


Για τα περί «αυλής Κωστούλα»: «Ο πρόεδρος έχει έντονη προσωπικότητα και έχουμε πάρει μαθήματα όσοι βρεθήκαμε κοντά του. Έχει διώξει πολλούς στο παρελθόν που δεν του έκαναν. Οπότε δεν το κάνει τώρα από χάρη το ότι είμαστε εκεί. Τον συγκεκριμένο άνθρωπο που με εμπιστεύτηκε με ειλικρίνεια δεν μπορώ να τον πουλήσω ποτέ.

Πολλές φορές κρύβουμε και γεγονότα για να μην τον επηρεάζουν. Ίσως κάποιοι ενοχλούνται και με την καλή φιλία που έχουμε με τον πρόεδρο. Αν αυτό είναι κακό, κατηγορήστε μας. Τις ευθύνες, όπως μου τις αποδίδουν, δεν τις δέχομαι. Έχω μάθει να μην φεύγω από τις μάχες, αλλά επειδή έγινε έτσι, είπα ότι μπορώ να φύγω αν χρειάζεται. Δυστυχώς ο κόσμος δεν πρόκειται να αλλάξει την γνώμη για το πρόσωπο μου και γι’ αυτό θεώρησα ότι πρέπει να το κάνω και να υποβάλλω την παραίτηση. Αλλά από την άλλη, δεν θα μπορούσα να προδώσω τον πρόεδρο».


Για τις αποδοκιμασίες προς τον Χαριστέα: «Ίσως και με ένα διάστημα κακής απόδοσης να γίνονται όλα αυτά. Το παιδί προσπαθεί και είναι τιμή για την πόλη που φόρεσε την φανέλα του Παναιτωλικού. Την πόλη μας την έχει διαφημίσει με τα λόγια του σε πολύ κόσμο σε Ελλάδα και εξωτερικό και το λέω για την πρόσφατη συνέντευξη που απομονώθηκαν κάποια πράγματα.

Τον Άγγελο τον στηρίζουμε και όλα τα παιδιά που προσπαθούν. Στο τέλος θα κρίνουμε από τα αποτελέσματα την συνέχιση ή όχι της συνεργασίας. Αυτό πρέπει να γίνεται να στηρίζουμε τους ανθρώπους. Εμείς στον Παναιτωλικό είμαστε με την ομάδα. Μας αρέσουν οι επιτυχίες, αλλά πρώτα είμαστε με την ομάδα. Αν κάποιοι είναι μόνο με τις επιτυχίες, ας αλλάξουν ομάδα. Ακόμη και η Μπαρτσελόνα χάνει».


Για το σύνθημα της εξέδρας προς το πρόσωπο του: «Από την αστυνομία που πέρασα πολλά χρόνια είδα και νοοτροπίες “μπάτσων”, αλλά και παλικάρια. Δεν ξέρω γιατί οι “μπάτσοι” δεν μπορούν να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο και μπορεί ένας 14χρονος ή ένας χασάπης ή ένας ηλεκτρολόγος. Είναι κι αυτό παράξενο. Κάποιοι με τα συναισθήματα που τρέφουν για μένα έχουν καταντήσει γραφικοί»!

Για τις δηλώσεις Λεμονή ότι πρέπει να αλλάξουν πολλά: «Στον Παναιτωλικό έχουν πολλές συνθήκες για να δουλέψουν όλοι επαγγελματικά και είναι στο χέρι των προπονητών να το κάνουν. Αν για παράδειγμα ένας προπονητής δεν χρησιμοποιεί το γυμναστήριο, δεν είναι δικό μας θέμα. Εδώ βρίσκουν συνθήκες που σε καμία άλλη ομάδα δεν τις βρίσκουν. Αυτές ο Λεμονής τις έχει στον Παναιτωλικό και είμαστε δίπλα του».

Για το ενδεχόμενο αποχώρησης του Κωστούλα: «Δεν θα ήθελα να αναφερθώ στο θέμα. Καλό θα ήταν να τοποθετηθεί ο ίδιος ο πρόεδρος. Είτε είμαστε μέσα στον Παναιτωλικό, είτε σαν φίλαθλοι το καλό της ομάδας μας νοιάζει. Γιατί ακούμε κι αυτό ότι δεν είμαστε Παναιτωλικοί. Φτάσαμε στην υπερβολή. Ακόμη κι από παράγοντα που έριξε την ομάδα στην Δ’ εθνική άκουσα ότι η ομάδα χρειάζεται αλλαγή νοοτροπίας και στελεχών. Τι να πω»;

Για το ενδεχόμενο να παραμείνει η ομάδα στην Λίγκα επειδή άλλες δεν θα εξασφαλίσουν αδειοδότηση: «Δεν θα ήθελα ο Παναιτωλικός να μείνει με αυτό τον τρόπο. Ειλικρινά δεν θα το ήθελα αν και πιστεύω ότι δύσκολα κάποιες ομάδες θα μπορέσουν να πάρουν άδεια».