Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Ο Μπόλονι κτυπά το κεφάλι του στον τοίχο!!

Είπε – κι ήξερε τι έλεγε και που θα κατέληγε - ο Λάζλο Μπόλονι : «Η μόνη ομοιότητα Άρη κι Ουντινέζε είναι ο αριθμός των παικτών τους»! Γράφει ο Άρις Νικολάκης.
Ο Μπόλονι κτυπά το κεφάλι του στον τοίχο!
Τι σημαίνει αυτό; Πολύ απλά, ότι ο Ρουμάνος προπονητής κτυπάει – που λέει ο λόγος – το κεφάλι του στον τοίχο. Μήπως και κατεβάσει μια νέα …καινοτόμο ιδέα για τη σύνθεση του ΠΑΟΚ ενόψει Γιουρόπα Λιγκ. Και τούτο επειδή οι επιλογές του είναι περιορισμένες αλλά … Κι επειδή ο Λάζλο Μπόλονι αρέσκεται στις εκπλήξεις. Είναι και κάτι άλλο βέβαια. Είναι η ολοκληρωτική αλλαγή πλάνων του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, με την Ουντινέζε μετά τον αγώνα στο «Φρίουλι».
Για την ισοπαλία στο Ούντινε βλέπετε, ο ΠΑΟΚ είχε άλλα πλάνα. Για τη νίκη στη Θεσσαλονίκη έχει διαφορετικά. Αυτό προκαλεί πονοκεφάλους στον Λάζλο Μπόλονι του οποίου τα χέρια είναι δεμένα. Αιτία; Αφ ενός μεν, από την στενότητα του ρόστερ του και αφ ετέρου δε, από την έλλειψη εμπειριών των παικτών του. Όσο πάντως, και να κτυπά το κεφάλι του στον τοίχο, ιδέες δεν κατεβαίνουν. Στέρεψαν μετά την υπερκατανάλωση τους για την κάλυψη των δεινών του ΠΑΟΚ από την παρουτσία φέτος, στη ζωή του όλων των κακών της μοίρας – της οποίας όμως, είναι άξιος - του …
Είπε επίσης - κι ήξερε πάλι, τι έλεγε και που θα κατέληγε - ο Λάζλο Μπόλονι: «Αισθάνομαι την ομάδα μου, ήρεμη» ! Εάν η αίσθηση του αυτή ακριβής, ο ΠΑΟΚ έκανε ήδη ένα βήμα πρόκρισης. Η συνταγή της νίκης (είναι μονόδρομος …) κόντρα στην Ουντινέζε χρειάζεται απαραιτήτως κι ανυπερθέτως δυο «υλικά» : Ηρεμία και καθαρό μυαλό (αυτά πάνε «πακέτοι») κι υπομονή. Το 0-0 στο Ούντινε είναι πονηρό αποτέλεσμα. Η ιταλική ομάδα περνά με νίκη κι όλες τις ισοπαλίες εκτός της «λευκής». Η ελληνική μόνο με νίκη. Κι η ελληνική ομάδα δεν είναι καλύτερη της ιταλικής. Ως εκ τούτου εύλογα ο βαθμός δυσκολίας του ΠΑΟΚ στον αγώνα της Πέμπτης είναι ο υψηλότερος εντός έδρας για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.
Ο Λάζλο Μπόλονι – λένε πάρα πολλοί μετά βεβαιότητας– δε θα αλλάξει μόνον, φυσικά πρόσωπα και στρατηγικές σχετικά με τον αγώνα της περασμένης Κυριακής. Θα παρουσιάσει τον ΠΑΟΚ διαφορετικό σχετικά και με τον αγώνα της περασμένης Πέμπτης. ΚΙ εάν τηρήσει το …χόμπι τους με τις εκπλήξεις; Θα ξαφνιάσει με την ενδεκάδα του. Με άλλα λόγια; Εξ ανάγκης θα πάρει ρίσκο. Με μονόδρομο τη νίκη ο ΠΑΟΚ δεν έχει άλλη επιλογή από αυτή της «φουλ επίθεσης» …
Τώρα, πως θα εφαρμόσει τέτοια στρατηγική με τόσες απουσίες στη μέση και τόσα κενά στην άμυνα; Ο Θεός και το μυαλό του Λάζλο Μπόλονι!
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: