Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

«Ακόμα και η Μπαρτσελόνα χάνει…»

«Ακόμα και η Μπαρτσελόνα χάνει…»
Σύνθημα για… ψυχραιμία ενόψει της μάχης παραμονής (που ακόμα δεν χάθηκε) έδωσε ο Μάκης Μπελεβώνης.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Παναιτωλικού παραδέχθηκε πως έτσι που τα κατάφεραν οι Αγρινιώτες, θα πρέπει να παλέψουν σκληρά για να μείνουν στη Σούπερ Λίγκα.

Τόνισε ωστόσο ότι μπορεί να αντιστραφεί το κλίμα και αφού ανέφερε πως «ακόμα και η Μπαρτσελόνα χάνει», ξεκαθάρισε ότι το ρόστερ της ομάδας άξιζε για ακόμα μεγαλύτερους στόχους από την παραμονή.

Απαντώντας, εξάλλου, σε σχετικές κατηγορίες που του αποδίδονται, ο Μάκης Μπελεβώνης τόνισε πως ουδέποτε έκανε μόνος μεταγραφές ή αναμείχθηκε στο έργο κάποιου προπονητή, ενώ υπογράμμισε πως δεν θα μπορούσε ποτέ να προδώσει ένα συνεργάτη σαν τον Φώτη Κωστούλα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μάκης Μπελεβώνης στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αγρίνιο 9.37»

Για το αν περίμενε την σημερινή βαθμολογική θέση της ομάδας: «Κανείς από τους φιλάθλους του Παναιτωλικού και κανένας Έλληνας φίλαθλος δεν περίμεναν. Τα Χριστούγεννα είχαμε μια καλή συγκομιδή βαθμών με λιγότερα παιχνίδια που τα θεωρούσαμε εύκολα. Όλοι πιστεύαμε ότι η ομάδα θα είχε εξασφαλίσει την παραμονή της και θα κοιτούσαμε πιο ψηλά».

Για το τι έφταιξε: «Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν κανόνες να πεις αυτό φταίει κι αυτό είναι. Είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων. Παίξαμε 10 ματς με 10 παίκτες και αυτό είναι ευθύνη της ομάδας και σε δυο ματς στην Τρίπολη και με τον Λεβαδειακό με παίκτη λιγότερο λόγω τραυματισμών. Είχαμε τραυματίες παίκτες σε πολλά ματς και διαιτησίες που μας στέρησαν βαθμούς, όπως στα ματς με την Τρίπολη, την Κέρκυρα και το πέναλτι με τον Λεβαδειακό.

Οι πέντε βαθμοί δεν θα μας έκαναν να κοιτάμε προς τα κάτω αλλά προς τα πάνω. Μετά τα άσχημα αποτελέσματα στα τελευταία ματς έχουμε πλέον και κακή ψυχολογία. Δεν είναι πάντως δικαιολογία μόνο η διαιτησία καθώς θεωρούσαμε ότι η ομάδα θα μπορούσε να ξεπεράσει και αυτό το πρόβλημα»
.

Για το πώς αντέδρασε η ΠΑΕ στις κακές διαιτησίες: «Είχαμε στείλει και επιστολή στον κύριο Βασσάρα και σε άλλους ανθρώπους της διαιτησίας. Άλλοι δεν μπήκαν καν στον κόπο να μας απαντήσουν κι άλλοι μας έδωσαν αστείες δικαιολογίες. Λένε να έχουμε κάποιον που να μπορεί να φοβίζει ή να επηρεάζει τους διαιτητές. Εμείς δεν θέλουμε τέτοιο ποδόσφαιρο».

Για το αν οι παίκτες νιώθουν… δημόσιοι υπάλληλοι: «Δεν νομίζω ότι ισχύει αυτό. Ήταν καθοριστικά ματς, όπου η ομάδα δεν ήταν όπως την περιμέναμε. Πιθανώς να μην ήταν σε καλή μέρα ή να μην πέρασαν την κακή ψυχολογική κατάσταση στην οποία ήταν. Όλοι προσπαθούν με τον καλύτερο τρόπο. Εκτιμούν τις συνθήκες που έχουν βρει στον Παναιτωλικό και την συνέπεια που έχει απέναντι τους. Εμείς σαν διοίκηση με την σύμφωνη γνώμη των προπονητών δώσαμε ένα ρόστερ που θα μπορούσε να πετύχει τον στόχο της παραμονής. Επιλέξαμε έμπειρους προπονητές και είμαστε κοντά τους. Περιμένουμε από όλη αυτή την προσπάθεια τα αποτελέσματα».

Για τον μεταγραφικό σχεδιασμό του καλοκαιριού: «Κάθε φορά, τελειώνοντας ένα πρωτάθλημα, είναι σίγουρο ότι το ρόστερ αλλάζει. Από κάποιους περίμενες περισσότερα και δεν τα έδωσαν, άλλοι δίνουν και το παραπάνω. Παντού γίνεται αυτό. Επειδή γίνεται μια επίθεση προς το πρόσωπο μου, θέλω να πω κάτι. Ποτέ δεν υπήρξα στην ομάδα σκάουτερ και ποτέ τεχνικός διευθυντής. Όλες οι μεταγραφές είναι με προτάσεις προπονητών.

Ποτέ δεν έγινε μια της διοίκησης χωρίς την γνώμη του προπονητή και όποιος το πει θα είναι ψεύτης. Κάποιοι θέλουν να με ονομάζουν αρχισκάουτερ και να λένε ότι φέρνω ή διώχνω παίκτες δημιουργώντας μια στοχοποίηση. Δεν υπάρχει μεταγραφή που πήγαμε στον προπονητή και του είπαμε θα πάρεις αυτό τον παίκτη. Αντίθετα, σε πολλές περιπτώσεις -αν και διαφωνούσαμε- δεχτήκαμε προτάσεις των προπονητών. Καμία, μα καμία μεταγραφή, δεν παρουσιάσαμε παίκτες, εκτός από περιπτώσεις που αυτόματα συμφωνούν όλοι με ποδοσφαιριστές εγνωσμένης αξίας»
.

Για όσα καταλογίζονται περί καθυστέρησης στον σχεδιασμό: «Αυτή η καθυστέρηση δεν δημιούργησε πρόβλημα στην ομάδα. Τα Χριστούγεννα είχαμε 16 βαθμούς που έδειχναν άνετη παραμονή. Όπως κι αν έχει αυτός ο κακός προγραμματισμός που μας χρεώναμε δεν ζημίωσε την ομάδα. Ήμασταν πλήρεις σε όλες τις θέσεις. Και στην επίθεση όπου ο Καμαρά είναι παίκτης αξίας και ο Μπαμόγκο που είναι κρίμα που δεν έπαιξε, ο Χαριστέας όνομα, ο Μπουμάλ που περιμέναμε ότι θα έκανε ένα καλό πρωτάθλημα.

O ίδιος ο προπονητής ο Μπάμπης Τεννές δεν πίστευε ότι θα είχαμε πρόβλημα παραμονής. Για πιο ψηλά κοιτάγαμε, έστω κι αν δεν το λέγαμε. Είχαμε στόχο την πρώτη επαρχιακή ομάδα. Υπάρχει ρόστερ που όλοι οι προπονητές και οι δικοί μας και οι αντίπαλοι παραδέχονται ότι είναι για πιο ψηλά».


Για το αν μπορεί ο Παναιτωλικός να σωθεί: «Έτσι όπως τα καταφέραμε, δυσκόλεψε η κατάσταση. Αυτό που είπαμε στους παίκτες είναι ότι πιστεύουμε στις δυνατότητες των παικτών και είναι σημαντικό ότι το πιστεύει κι ο προπονητής. Μέχρι να ξεκαθαρίσουν και μαθηματικά τα πράγματα, εμείς θα το παλέψουμε».

Για τα όσα ακούγονται για τις κλίκες στα αποδυτήρια: «Και σε αυτό έχει περάσει μια υπερβολή από τα δημοσιεύματα που τα πέρασαν στον κόσμο. Αυτοί που έγραφαν για τα… κουμπαράκια. Μέχρι και για πρόβλημα στις σχέσεις Χαριστέα-Θεοδωρίδη έγραφαν. Πάντα υπάρχουν προβλήματα και μικροπαρέες στα αποδυτήρια, αλλά δεν είναι αυτό το πρόβλημα για την εικόνα της ομάδας».

Για το παρασκήνιο: «Ακούγονταν παλιά, ακούγεται ακόμη και σήμερα να μας λένε "μα πως θέλετε να σωθείτε αν δεν είστε πάνω στο τάδε άρμα. Δεν το ακούτε αυτό"; Το λένε συνέχεια. Εμείς όμως αντιλαμβανόμαστε διαφορετικά το ποδόσφαιρο. Δεν ονειρευόμαστε έτσι τον Παναιτωλικό καλώς ή κακώς».

Για τα όσα του καταμαρτυρούν για τις σχέσεις με προπονητές: «Στα 7 χρόνια δεν έχω επιβάλει ούτε ένα ποδοσφαιριστή, ούτε ένα προπονητή. Δεν έχω κάνει καμία παρέμβαση σε προπονητή, πέρα από την κουβέντα που κάνουμε μετά από αγώνες. Είμαι πάντα δίπλα στους προπονητές. Δεν έχω μάθει την ενδεκάδα ποτέ πριν από τον πρώτο φίλαθλο που είναι στο γήπεδο.

Ποτέ δεν έχω πει κακή κουβέντα για ένα προπονητή, έστω κι αν δεν είχαμε τα αποτελέσματα. Είναι μύθος ότι επιβάλλω παίκτες. Πείτε μου έναν προπονητή που έφυγε και δεν ευχαρίστησε για την συνεργασία. Ποτέ δεν υπήρξε μομφή από προπονητή ότι κάνουμε παρέμβαση στο έργο του».


Για τα περί «αυλής Κωστούλα»: «Ο πρόεδρος έχει έντονη προσωπικότητα και έχουμε πάρει μαθήματα όσοι βρεθήκαμε κοντά του. Έχει διώξει πολλούς στο παρελθόν που δεν του έκαναν. Οπότε δεν το κάνει τώρα από χάρη το ότι είμαστε εκεί. Τον συγκεκριμένο άνθρωπο που με εμπιστεύτηκε με ειλικρίνεια δεν μπορώ να τον πουλήσω ποτέ.

Πολλές φορές κρύβουμε και γεγονότα για να μην τον επηρεάζουν. Ίσως κάποιοι ενοχλούνται και με την καλή φιλία που έχουμε με τον πρόεδρο. Αν αυτό είναι κακό, κατηγορήστε μας. Τις ευθύνες, όπως μου τις αποδίδουν, δεν τις δέχομαι. Έχω μάθει να μην φεύγω από τις μάχες, αλλά επειδή έγινε έτσι, είπα ότι μπορώ να φύγω αν χρειάζεται. Δυστυχώς ο κόσμος δεν πρόκειται να αλλάξει την γνώμη για το πρόσωπο μου και γι’ αυτό θεώρησα ότι πρέπει να το κάνω και να υποβάλλω την παραίτηση. Αλλά από την άλλη, δεν θα μπορούσα να προδώσω τον πρόεδρο».


Για τις αποδοκιμασίες προς τον Χαριστέα: «Ίσως και με ένα διάστημα κακής απόδοσης να γίνονται όλα αυτά. Το παιδί προσπαθεί και είναι τιμή για την πόλη που φόρεσε την φανέλα του Παναιτωλικού. Την πόλη μας την έχει διαφημίσει με τα λόγια του σε πολύ κόσμο σε Ελλάδα και εξωτερικό και το λέω για την πρόσφατη συνέντευξη που απομονώθηκαν κάποια πράγματα.

Τον Άγγελο τον στηρίζουμε και όλα τα παιδιά που προσπαθούν. Στο τέλος θα κρίνουμε από τα αποτελέσματα την συνέχιση ή όχι της συνεργασίας. Αυτό πρέπει να γίνεται να στηρίζουμε τους ανθρώπους. Εμείς στον Παναιτωλικό είμαστε με την ομάδα. Μας αρέσουν οι επιτυχίες, αλλά πρώτα είμαστε με την ομάδα. Αν κάποιοι είναι μόνο με τις επιτυχίες, ας αλλάξουν ομάδα. Ακόμη και η Μπαρτσελόνα χάνει».


Για το σύνθημα της εξέδρας προς το πρόσωπο του: «Από την αστυνομία που πέρασα πολλά χρόνια είδα και νοοτροπίες “μπάτσων”, αλλά και παλικάρια. Δεν ξέρω γιατί οι “μπάτσοι” δεν μπορούν να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο και μπορεί ένας 14χρονος ή ένας χασάπης ή ένας ηλεκτρολόγος. Είναι κι αυτό παράξενο. Κάποιοι με τα συναισθήματα που τρέφουν για μένα έχουν καταντήσει γραφικοί»!

Για τις δηλώσεις Λεμονή ότι πρέπει να αλλάξουν πολλά: «Στον Παναιτωλικό έχουν πολλές συνθήκες για να δουλέψουν όλοι επαγγελματικά και είναι στο χέρι των προπονητών να το κάνουν. Αν για παράδειγμα ένας προπονητής δεν χρησιμοποιεί το γυμναστήριο, δεν είναι δικό μας θέμα. Εδώ βρίσκουν συνθήκες που σε καμία άλλη ομάδα δεν τις βρίσκουν. Αυτές ο Λεμονής τις έχει στον Παναιτωλικό και είμαστε δίπλα του».

Για το ενδεχόμενο αποχώρησης του Κωστούλα: «Δεν θα ήθελα να αναφερθώ στο θέμα. Καλό θα ήταν να τοποθετηθεί ο ίδιος ο πρόεδρος. Είτε είμαστε μέσα στον Παναιτωλικό, είτε σαν φίλαθλοι το καλό της ομάδας μας νοιάζει. Γιατί ακούμε κι αυτό ότι δεν είμαστε Παναιτωλικοί. Φτάσαμε στην υπερβολή. Ακόμη κι από παράγοντα που έριξε την ομάδα στην Δ’ εθνική άκουσα ότι η ομάδα χρειάζεται αλλαγή νοοτροπίας και στελεχών. Τι να πω»;

Για το ενδεχόμενο να παραμείνει η ομάδα στην Λίγκα επειδή άλλες δεν θα εξασφαλίσουν αδειοδότηση: «Δεν θα ήθελα ο Παναιτωλικός να μείνει με αυτό τον τρόπο. Ειλικρινά δεν θα το ήθελα αν και πιστεύω ότι δύσκολα κάποιες ομάδες θα μπορέσουν να πάρουν άδεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια: