Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Άλλοι Europa και άλλοι ...Νευρο-copa;

Το έχετε σκεφτεί ότι η Πέμπτη είναι μια μέρα πολύ σημαδιακή για το ελληνικό ποδόσφαιρο; Όχι μόνο γιατί Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ παίζουν την πρόκριση στους "16" του Europa League...
Άλλοι Europa και άλλοι ...Νευρο-copa;
Ξημερώνει Τετάρτη, λοιπόν. Και είναι πολύ καθοριστικό το προσεχές 24ωρο, τόσο για τον Παναθηναϊκό όσο και για την ΑΕΚ, που πρέπει στο πι και φι να βρούνε λύσεις στα οικονομικά τους θέματα, έτσι ώστε την επομένη να πάνε στην πειθαρχική της UEFA.
Κι εκεί που την Πέμπτη θα παιχθεί το έργο στην UEFA για το μέλλον του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ, δυο άλλες ελληνικές ομάδες θα διεκδικούν την πρόκριση στους «16» του δεύτερου θεσμού της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας. Μιλάμε για το Europa League (αφού η Νο1 διοργάνωση είναι το Champions League).
Ο Ολυμπιακός είναι σούπερ φαβορί για να περάσει στην επόμενη φάση του Εuropa μετά το 1-0 επί της Ρούμπιν στη Ρωσία, ενώ και ο ΠΑΟΚ έχει ένα μικρό προβάδισμα σε σχέση με την Ουντινέζε, επειδή παίζει στην έδρα του μετά το 0-0 της Ιταλίας. Και, μάλιστα, ο Δικέφαλος του Βορρά τα βόλεψε και πήρε μια πολύ σημαντική παράταση - αναστολή, όταν πήγε κι αυτός να απολογηθεί στην UEFA.
Ενώ, λοιπόν, ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ θα παίξουν την Πέμπτη στο Europa, ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ θα κινδυνεύουν με το… Νευρο-copa. Αν, δηλαδή, δεν πείσουν την UEFA, τότε κινδυνεύουν με ευρωπαϊκή καμπάνα και με σπάσιμο νεύρων των οοπαδών τους από την καζούρα των αντιπάλων. Κι αυτό το χτύπημα θα είναι ολέθριο για τους δυο ιστορικούς ελληνικούς συλλόγους.
Γι’ αυτό λέμε ότι έχουμε να κάνουμε με ένα πολύ σημαντικό 48ωρο απ’ όλες τις απόψεις. Και μακάρι όλα να πάνε καλά για τις ελληνικές ομάδες. Τόσο ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ να προκριθούνε, όσο και ο Παναθηναϊκός με την ΑΕΚ να καταφέρουν έστω και την τελευταία στιγμή να πάρουν το πράσινο φως από την UEFA...

πηγή: sportdog.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: