Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Κόμπι-Καλντερόν... σημειώσατε 1!!

Κόμπι-Καλντερόν... σημειώσατε 1
Ο Χοσέ Καλντερόν πήγε να κερδίσει μόνος του τους Λέικερς, αλλά ο τελευταίος λόγος ανήκε στον Κόμπι Μπράιαντ. Ο σούπερ σταρ των «λιμνανθρώπων» σκόραρε 4’’ πριν το τέλος και χάρισε στους Λέικερς τη νίκη με 94-92 στο Τορόντο. Δώδεκα δευτερόλεπτα νωρίτερα, ο Ισπανός πλέι μέικερ είχε δώσει προβάδισμα με 92-91 στους Ράπτορς φτάνοντας τους 30 πόντους.

Όμως ο ηγέτης των Λέικερς, που είχαν προηγηθεί και με+17 στη δεύτερη περίοδο, με ένα καλάθι και 1/2 βολές χάρισε στους φιλοξενούμενους μόλις την πέμπτη τους νίκη σε 15 ματς εκτός έδρας. Στην τελευταία επίθεση, ο Ντεμάρ ΝτεΡόζαν έκανε air-ball σε προσπάθεια τριών πόντων.

Δωδεκάλεπτα: 19-34, 46-54, 67-73, 92-94.

Ράπτορς (9-20): Καλντερόν 30, Κλέιζα 15, Μπαρμπόσα 12, Ντέιβις 9, ΝτεΡόζαν 8, Τζ. Τζόνσον 7, Γκρέι 4, Μαγκλόιρ 4, Κάρτερ 3, Α. Τζόνσον.

Λέικερς (16-12): Μπράιαντ 27, Γκασόλ 16 (17 ριμπ.), Μπάινουμ 14, Πις 9, Μπλέικ 7, Γκάουντλοκ 7, Μέρφι 6, Φίσερ 4, Μπαρνς 4.

πηγή: sportfm.gr

Σε φόρμα ο Ζεσουάλντο, πάνω στην ώρα ο Λάζαρος και ο «Κάρα»

Σε φόρμα ο Ζεσουάλντο, πάνω στην ώρα ο Λάζαρος και ο «Κάρα»
Εν τη απουσία των Λέτο, Κατσουράνη, και του Κουίνσι, στην 18αδα του Παναθηναϊκού υπήρχαν μόνο τρεις ποδοσφαιριστές της «κάνω τη διαφορά» κατηγορίας.

Ο Κλέιτον στην 11αδα, ο Χριστοδουλόπουλος και ο Καραγκούνης στον πάγκο.

Για διαφορετικούς λόγους και οι τρεις είναι αρώματα σε μικρό μπουκάλι. Ο Ζεσουάλντο Φερέιρα όμως έχει τη γνώση, την σοφία και την εμπειρία για να τα διαχειριστεί.
  Γράφει ο Βασίλης Σαμπράκος

Σε ένα βράδυ που ο προπονητής ήταν σε φόρμα, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να διαχειριστεί σωστά ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, απέναντι σε μια πολύ καλοδουλεμένη και επικίνδυνη ομάδα και να βγει νικητής, βαθμολογικά και ψυχολογικά, σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή του πρωταθλήματος.

Ο Λάζαρος το καθάρισε και ο «Κάρα» το κλείδωσε. Και οι δυο τους με ενέργειες ποιότητας που έκαναν τη διαφορά και καθόρισαν τη μοίρα του Παναθηναϊκού και του παιχνιδιού. Ο Λάζαρος δεν θα μπορούσε να παίξει περισσότερη ώρα. Ίσως έκρυβε ρίσκο και η επιλογή να μπει από την αρχή του β’ ημιχρόνου. Ο Καραγκούνης απαιτεί λεπτή διαχείριση για να παραμένει πολύτιμος για τον Παναθηναϊκό, όπως σήμερα.

Οι δύο πρωταγωνιστές ήταν τα μεγάλα επιμέρους οφέλη αυτής της νίκης, για έναν Παναθηναϊκό που έχει ανάγκη αυτή την εποχή να βρίσκει κι άλλους winners, για να τους βάζει δίπλα ή στη θέση του Λέτο και του Κατσουράνη. Καλές οι στιγμές του Ζέκα, καλή η παρουσία του Πετρόπουλου, καλό για τον Τοτσέ που έσπρωξε τη μπάλα που πήγαινε μέσα. Τα μεγάλα κέρδη όμως είναι η επιστροφή του Λάζαρου και η συμβολή του Καραγκούνη. Με τέτοιες βοήθειες ο Παναθηναϊκός μπορεί, μετά από καιρό, να ξαναπάρει τα πάνω του και να πιστέψει παραπάνω στον εαυτό του.

πηγή: sportfm.gr

O MVP Λάζαρος και ο «αγανακτισμένος» Καραγκούνης!

O MVP Λάζαρος και ο «αγανακτισμένος» Καραγκούνης!
Η πίεση είναι άγνωστο αν του έκανε καλό ή κακό με βάση την εικόνα του ματς, με βάση το αποτέλεσμα, μία χαρά ήταν για τον ΠΑΟ που έπαιξε με την πλάτη στον τοίχο. Ο τρόπος μάλιστα με τον οποίο έφτασε στην τελική επικράτηση, μετατρέπει μία νίκη από αυτές που αν πηγαίνεις για τίτλο, θεωρούνταν αυτονόητες, σε θρίαμβο.

Γράφει ο Μιχάλης Τσόχος

Με Λέτο, Κατσουράνη, Κούινσι, Μπουμσόνγκ, Καντέ εκτός, το πρώτο ημίχρονο άγονο και την Ξάνθη στις αρχές του δευτέρου να φτάνει δύο τρεις φορές κοντά στο γκολ και να γεμίζει με αυτοπεποίθηση, η πίεση έπεφτε στους ώμους των παικτών του ΠΑΟ σαν βαρίδι. Εν τέλει χάρη στον MVP της αναμέτρησης Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο ο ΠΑΟ έφτασε σε έναν θρίαμβο που περισσότερο και από τους τρεις βαθμούς και την παραμονή στην κορυφή θα του προσφέρει ηρεμία, αυτοπεποίθηση και ψυχολογία που θα είχαν χαθεί αν δεν κέρδιζε.

Οσο για τον «αγανακτισμένο» Καραγκούνη (γράφω αμέσως μετά τη λήξη του ματς, οπότε δεν ξέρω αν θέλησε να εξηγήσει και με δηλώσεις προς τι η αντίδραση του) που προφανώς τα έχει με τον προπονητή του που δεν του δίνει παρά ελάχιστες ευκαιρίες, δύο πράγματα μπορεί να πει κανείς. Πρώτον ότι ακόμη και αν έχει δίκιο, μπορείς να στείλεις το μήνυμα χωρίς άσεμνες χειρονομίες. Δεύτερον σε γενικές γραμμές όσο ο ΠΑΟ έπαιζε εκείνο το εντυπωσιακό και θελκτικό ποδόσφαιρο το 2011 ήταν φανερό γιατί δεν παίζει ο Καραγκούνης, στο 2012 όμως που ο ΠΑΟ προσπαθεί με την ατομική κλάση των παικτών του να πάρει τα ματς, ίσως να έπρεπε να πάρει περισσότερο χρόνο.

Κατά τα λοιπά η 21η αγωνιστική επιβεβαίωσε ότι σε όλα τα επίπεδα και σε όλες τις μάχες του πρωταθλήματος υπάρχει πολύ δρόμος. Φυσικά στην κορυφή ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, φυσικά για τα πλέι οφ, όπου μετά τον ΟΦΗ, τον Ατρόμητο, την Ξάνθη, τον Αρη, μας προέκυψε μία ακόμη ομάδα που μπήκε στη μάχη και αυτή είναι ο Αστέρας Τρίπολης με τους 28 βαθμούς. Οσο για την ουρά κανείς πλέον δεν είναι ήσυχος. Θεωρητικά ο κίνδυνος για Πανιώνιο και Εργοτέλη είναι μικρός, όχι όμως ανύπαρκτος. Από εκεί και πέρα η μέχρι πρότινος αδιάφορη και ωραία Δόξα Δράμας, έπαψε να είναι τέτοια. Απέχει πλέον έξι βαθμούς από την γραμμή της σωτηρίας με δύο ματς λιγότερα. Η Κέρκυρα είναι σε κατακόρυφη πτώση, αλλά δεν έχει πάψει να ελπίζει, ο Λεβαδεικός έχασε έδαφος με την εντός έδρας ήττα από τον Αστέρα, αλλά δεν του ξέφυγε και κανείς. Ο ΠΑΣ πήρε ένα μόλις βαθμό στη Νέα Σμύρνη, ενώ ο Παναιτωλικός ηττήθηκε για δεύτερη φορά από την Δόξα. Η ομάδα του Αγρινίου συνεχίζει να αυτοκτονεί σε κάθε ματς της και πλέον με την ψυχολογία στο ναδίρ έχει ίσως το πιο μεγάλο πρόβλημα και ας έχει το καλύτερο θεωρητικά ρόστερ.

Όπως και να έχει το θρίλερ σε όλα τα επίπεδα συνεχίζεται και αν η κατάσταση έξω από το ποδόσφαιρο δεν ήταν τόσο άσχημη, θα μπορούσαμε να απολαύσουμε όλοι μας πολύ περισσότερο αυτό το ωραίο θρίλερ.

πηγή: sportfm.gr

Ουζουνίδης: «Δεν δικαιούμαστε να χάσουμε»

Ουζουνίδης: «Δεν δικαιούμαστε να χάσουμε»
Εμφανώς δυσαρεστημένος από την ήττα και το εύρος του σκορ (3-0), στο παιχνίδι της Ξάνθης με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, παρουσιάστηκε ο τεχνικός των Ακριτών, Μαρίνος Ουζουνίδης.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε:

«Χάσαμε ένα παιχνίδι με 3-0 που σε καμία περίπτωση δεν δικαιούμαστε να το χάσουμε. Ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι εμείς το ισορροπήσαμε αλλά καμία ομάδα δεν είχε ευκαιρίες στο πρώτο μέρος και δικαίως πήγαμε με το 0-0 στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο μέρος μέχρι τη φάση του γκολ του Παναθηναϊκού θεωρώ ότι εμείς ήμασταν καλύτεροι και η εικόνα του αγώνα έδειχνε ότι αν κάποιος έβαζε ένα γκολ αυτοί θα ήμασταν εμείς. Είχαμε καλύτερες προϋποθέσεις αλλά δεν τα καταφέραμε.

Μετά το γκολ του Παναθηναϊκού δείξαμε ότι πρέπει να δουλέψουμε πολύ στη νοοτροπία της ομάδας καθώς σταματήσαμε να παίζουμε. Μπορεί να χάσεις ένα παιχνίδι αλλά ο τρόπος με τον οποίο τελειώσαμε την αναμέτρηση αδικεί την εικόνα μας και τη προσπάθειά μας σε όλη την διάρκεια του αγώνα εκτός του τελευταίου διαστήματος».

Φερέιρα: «Πάθος, όρεξη και θέληση»

Φερέιρα: «Πάθος, όρεξη και θέληση»
Ικανοποιημένος ήταν από την εμφάνιση της ομάδας του αλλά και τη νίκη επί της Ξάνθης, εμφανίστηκε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα. Ο Πορτογάλος τεχνικός αναφέρθηκε στην καλή εμφάνιση του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου, όμως ξεκαθάρισε πως ο Παναθηναϊκός είναι πάνω από πρόσωπα. Παράλληλα ξεκαθάρισε πως η ποιότητα στις εμφανίσεις θα έρθει μέσα από τις νίκες.

«Ήταν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Αυτή η ομάδα της Ξάνθης είναι καλή. Ουσιαστικά προσπάθησε να εκμεταλλευτεί λάθη δικά μας και να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Στο πρώτο ημίχρονο δεν είχαμε τις φάσεις που δημιουργήσαμε στο δεύτερο. Ο αντίπαλος έπρεπε να προσαρμοστεί στο σύστημα που παίζαμε. Το δεύτερο μέρος ήταν πιο ζωντανό και είχε περισσότερο τρέξιμο.

Όπως και στο παρελθόν έτσι και σήμερα χάσαμε ευκαιρίες, αλλά όπως στη ζωή έτσι και στο ποδόσφαιρο συμβαίνουν πράγματα που δεν μπορείς να τα εξηγήσεις. Ολοκληρώσαμε το ματς με τρία τέρματα και πετύχαμε μια δίκαιη νίκη. Θέλω να συγχαρώ τους παίκτες μου επειδή μετά από μια ήττα έδειξαν χαρακτήρα και πήραμε μια σημαντική νίκη. Συνεχίζουμε πρωτοπόροι, υπολείπονται ακόμα εννέα αγώνες για το τέλος του πρωταθλήματος και θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν μέχρις εσχάτων για να προχωρήσουμε έτσι».

Δεδομένων των προβλημάτων που υπήρχαν πριν το ματς θεωρείτε πως τέτοιες νίκες δημιουργούν χαρακτήρα πρωταθλητή και ατσαλώνουν την ομάδα;

«Οι νίκες φέρνουν αύξηση της ποιότητας παιχνιδιού της ομάδας και της αυτοπεποίθησης. Και όπως είπα καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα παίξαμε με έναν επιθετικό τρόπο αναγκάζοντας τον αντίπαλο να προσαρμοστεί στο δικό μας παιχνίδι. Θα έλεγα πως σε όλο το 90λεπτο κάναμε μια πολύ καλή εμφάνιση με πολύ όρεξη και μεγάλη θέληση».

Παρά τις απουσίες είδαμε πως με την είσοδο δύο παικτών, του Χριστοδουλόπουλου και του Καραγκούνη, άλλαξαν οι ισορροπίες στο επιθετικό πνεύμα της ομάδας. Ενόψει των αγώνων που έρχονται και θα κρίνουν το πρωτάθλημα θεωρείτε πως θα αλλάξει η ισορροπία της ομάδας με την επάνοδο και των τραυματιών που υπάρχουν;

«Καταρχήν, υπεράνω οποιουδήποτε παίκτη βρίσκεται η ομάδα. Έτσι είναι τα πράγματα μαζί μου και έτσι θα συνεχίσουν να είναι μέχρι τέλους. Επιστρέφοντας οι τραυματίες στην ομάδα, εφόσον δείξουν πως θα είναι καλύτεροι από αυτούς που παίζουν φυσικά και θα αγωνιστούν. Η ομάδα δεν θα χάσει την ταυτότητά της γιατί δουλεύουμε με συγκεκριμένο τρόπο επειδή επανεμφανίζονται δύο ή τρεις παίκτες. Με απλά λόγια επιθυμώ να επιστρέψουν όλοι και να είναι σε καλή κατάσταση, ώστε να παίζουν οι καλύτεροι αυτών, όπως πάντα κάναμε.
Τους θέλουμε όλους για να έχουμε και περισσότερες εναλλακτικές μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Είναι πάντοτε καλό παίκτες σαν τον Λάζαρο, που ήταν έξι μήνες τραυματίας, να επιστρέφουν σε τέτοια κατάσταση. Έπαιξε ένα πολύ καλό ημίχρονο. Το ίδιο θα συμβεί και με τον Νίνη όταν επιστρέψει. Είναι σημαντικό να καταλάβουμε όλοι πως όταν ένας παίκτης επιστρέφει μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα τραυματισμού, πρέπει να έχει σταδιακή επιστροφή και στις προπονήσεις και στον αγώνα.

Αν αυτή η είσοδος γίνει πριν την κατάλληλη στιγμή ενδεχομένως να διαιωνίζουμε ένα πρόβλημα και να μην βρίσκουμε τη λύση. Θα ήθελα να γίνει σαφές πως η φυσική κατάσταση ενός παίκτη χρειάζεται ένα μήνα για να φτάσει στο κατάλληλο σημείο και να είναι ετοιμοπόλεμος. Και μην ξεχνάμε λοιπόν πως όταν αυτή η χρονική διάρκεια που μένει εκτός είναι μεγάλη χρειάζεται και πνευματική προετοιμασία. Άρα όταν θα επιστρέψουν οι τραυματίες θα πρέπει να σταθμίσω το επίπεδο ετοιμότητάς τους και να διαλέξω τους καλύτερους. Επαναλαμβάνω, υπεράνω όλων η ομάδα».

«Μπλόκο» στη Νίκαια!!

«Μπλόκο» στη Νίκαια!
Τέλος στο νικηφόρο σερί της Παρί Σεν Ζερμέν έβαλε η Νις, μετά το 0-0, στο «Μουνισιπάλ» της Νίκαιας.

Μέτρια εμφάνιση από τους πρωτευουσιάνους, οι οποίοι είχαν μόλις μία-δύο απειλητικές στιγμές στην εστία του Οσπίνα.

Έτσι, μετά τη νίκη της Μονπελιέ επί της Αζαξιό (3-0) η διαφορά μειώθηκε στον πόντο, με την αναμέτρηση στο «Παρκ ντε Πρενς» την 24η αγωνιστική ανάμεσα στις δύο ομάδες να αποκτά ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Αναλυτικά η 23η αγωνιστική

Σάββατο 11/2

Εβιάν-Μαρσέιγ αναβλήθηκε

Μονπελιέ-Αζαξιό 3-0
(53’ πεν. Μπελαντά, 64’ Καμπελά, 67’ Ζιρού)

Λιόν-Καέν 1-2
(86’ πεν. Λισάντρο-13’ Αμουμά, 73’ Ναμπάμπ)

Οσέρ-Λοριάν 1-1
(18’ Μπολί-90+2΄Εμεγκάρα)

Βαλανσιέν-Νανσί 1-0
(90+2’ Σαμασά)

Ρεν-Σοσό 1-0
(16’ Ερντίνγκ)

Μπρεστ-Ντιζόν 1-1
(90+3’ Χεντιλέτι-76’ Κακουτά)

Κυριακή 12/2

Λιλ-Μπορντό 4-5
(8’ Ρόζεναλ, 65’ Αζάρ, 75’ Ντεμπισί, 90’ Ρου-3’, 51’ Μορίς-Μπελαΐ, 17’, 90+3’ Ομπρανιάκ, 60’ Γκουφράν)

Νις-Παρί Σεν Ζερμέν 0-0

22.00 Τουλούζ-Σεντ Ετιέν

πηγή: sportfm.gr

Στεγνό καθάρισμα!!

Στεγνό καθάρισμα!
Ποιο ντέρμπι; Με τη… Μονς περισσότερο ζορίστηκε!

Η εξαιρετική Μπριζ έκανε βόλτα στη Γάνδη και καθαρίζοντας σαν αυγό (3-1) την ομώνυμη ομάδα, απαλλάχθηκε από την παρέα της στη δεύτερη θέση της Jupiler League.

Τα γκολ των Ζορντί, Ρεφαέλοφ και Ακπάλα είχαν τελειώσει ήδη από το 60’ τη σεμνή τελετή και επέτρεψαν στην Μπριζ να διατηρήσει τις (λίγες πάντως) ελπίδες της μήπως προλάβει την πρωτοπόρο Άντερλεχτ.

Τραγική η ομάδα του Τροντ Σόλιντ, κατάφερε απλά να μειώσει στο τέλος με τον Γιόργκενσεν και υποχώρησε πλέον στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.


Αναλυτικά η 25η αγωνιστική

Σάββατο, 11/2

Γκενκ-Λόκερεν 0-1
(10’ Ντε Κουλέρ)

Γκέρμιναλ-Σιντ Τρούιντεν 3-2
(49’, 63’, Νταγιάν, 55’ Μίκουλιτς - 29’ Ροσίνι, 79’ Κρίστερ)

Κορτράικ-Μονς 2-2
(2’ Νφορ, 40’ Ζουκάνοβιτς - 56’ Μάθις, 63’ Μάρτιν αυτ.)

Λιρς-Ζούλτε Βάρεγκεμ 2-1
(60’, 90’ πεν. Μάριτς - 70’ Ντε Φο)

Βέστερλο-Λέουβεν 1-3
(43’ Ρεϊνάλντο - 33’ Γιακοβένκο, 60’ Ρειμέκερς, 75’ Ρίμακλ)

Σερκλ Μπριζ-Μαλίν 1-0
(71’ Μπάλντ)


Κυριακή, 12/2

Σταντάρ Λιέγης-Άντερλεχτ 1-2
(8’ πεν. Τσιτέ - 75’ Γιουχάζ, 87’ Εμποκανί)

Γάνδη-Κλαμπ Μπριζ 1-3
(87’ Γιόργκενσεν - 15’ Ζορντί, 48’ Ρεφαέλοφ, 59’ Ακπάλα)


Η επόμενη αγωνιστική (26η)

Σάββατο, 18/2

Λόκερεν-Γάνδη (19:00)
Σιντ Τρούιντεν-Λιρς (21:00)
Λέουβεν-Σερκλ Μπριζ
Μαλίν-Γκέρμιναλ
Μονς-Γκενκ

Κυριακή, 19/2

Άντερλεχτ-Βέστερλο (15:30)
Κλαμπ Μπριζ-Κορτράικ (19:00)
Ζούλτε Βάρεγκεμ-Σταντάρ Λιέγης

πηγή: sportfm.gr

Όσο… ζει, ελπίζει!!

Όσο… ζει, ελπίζει!
Σε σταθερά ανοδική πορεία παρέμεινε η Βιγιαρεάλ, που νίκησε με σκορ 3-1 τη Γρανάδα και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα ενόψει της συνέχειας της Πριμέρα Ντιβισιόν!

Τα «κίτρινα υποβρύχια» δεν συνάντησαν σθεναρή αντίσταση από την αντίπαλό τους στο «Μαδριγάλ» και εξασφάλισαν το τρίποντο, που ανέβασε την ομάδα πάνω από την επικίνδυνη ζώνη!

Αρχικά, ο Ρούμπεν στο 16’ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, ενώ στο 50’ η Γρανάδα… πάγωσε για λίγο το «Μαδριγάλ» ισοφαρίζοντας με τον Λόπες. Η συνέχεια, ωστόσο, ανήκει ολοκληρωτικά στη Βιγιαρεάλ, η οποία χάρη στα τέρματα του Βαλέρο και το αυτογκόλ του Σέζαρ «κλείδωσαν» τη νίκη.

Το πρόγραμμα της 23η αγωνιστικής:
Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου
Ρασίνγκ Σανταντέρ – Ατλέτικο Μαδρίτης 0-0

Οσασούνα – Μπαρτσελόνα 3-2
(5', 22' Λούκιτς, 56' Γκαρσία-51' Σάντσες, 73' Τέγιο)

Μπέτις – Αθλέτικ Μπιλμπάο 2-1
(10' Κάστρο, 90+1'-22' Μαρτίνεζ)

Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου
Εσπανιόλ – Σαραγόσα 0-2
(55’ Ντα Σίλβα, 92’ Κάρλος)

Μάλαγα – Μαγιόρκα 3-1 (11’ Φερνάντες, 55’ Τουλαλάν, 69’ Ρόντον/ 4’ Περέιρα)

Ράγιο Βαγιεκάνο – Χετάφε 2-0 (34’ Μίκου, 64’ Κόστα)

Βαλένθια – Σπόρτινγκ Χιχόν 4-0 (34’ Φεγκουλί, 73’ αυτ. Μπότια, 90+1’, 90+3’ Ζόνας)

Βιγιαρεάλ – Γρανάδα 3-1 (16’ Ρούμπεν, 64’ Βαλέρο, 73’ αυτ. Σέζαρ/ 50’ Λόπες)

Ρεάλ Μαδρίτης – Λεβάντε (22:30)

Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου
Σοσιεδάδ – Σεβίλλη (22:00)

Η επόμενη αγωνιστική (24η)
Σάββατο, 18/02
Χετάφε – Εσπανιόλ (19:00)
Ρεάλ Μαδρίτης – Σανταντέρ (21:00)
Σεβίλλη – Οσασούνα (23:00)

Κυριακή, 19/02
Γρανάδα – Σοσιεδάδ (13:00)
Αθλέτικ Μπιλμπάο – Μάλαγα (17:00)
Σπόρτινγκ Χιχόν – Ατλέτικο Μαδρίτης (19:00)
Μαγιόρκα – Βιγιαρεάλ (19:00)
Λεβάντε – Ράγιο Βαγιεκάνο (20:45)
Μπαρτσελόνα – Βαλένθια (22:30)

Δευτέρα, 20/02
Σαραγόσα – Μπέτις (22:00)

πηγή: sportfm.gr

Ούμπιντες: «Δεν ήθελε να μπει…»

Ούμπιντες: «Δεν ήθελε να μπει…»
Στην αναποτελεσματικότητα του Άρη να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν απέδωσε ο Χαβιέ Ούμπιντες το γεγονός ότι δεν έφτασε τελικά στη νίκη στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη (1-1).

Οι δηλώσεις του Αργεντινού χαφ:

«Είμαστε στεναχωρημένοι γιατί θέλαμε να νικήσουμε. Ήταν σημαντικό παιχνίδι γιατί βρισκόμασταν σε απόσταση αναπνοής από την πεντάδα. Δεν ήρθε η νίκη όμως και για αυτό είμαστε στεναχωρημένοι. Μπορεί να μην κάναμε το καλύτερό μας παιχνίδι σε σχέση με αυτά που προηγήθηκαν, ωστόσο αξίζαμε την νίκη. Κάναμε καλές ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά δεν ευτυχήσαμε να σκοράρουμε. Σαν να μην ήθελε η μπάλα να μπει. Η τύχη δεν ήταν μαζί μας. Ωστόσο ο Άρης του δευτέρου γύρου δείχνει πόσο μεγάλη είναι και πόσο καλούς παίκτες διαθέτει στο ρόστερ. Έχουμε τις δυνατότητες, πρόκειται για το ντέρμπι της πόλης και θεωρώ ότι μπορούμε να νικήσουμε (τον ΠΑΟΚ) στην Τούμπα».

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στην Αθήνα!!

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στην Αθήνα
Στις φλόγες έχουν παραδοθεί αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας εμπορικά καταστήματα κι τράπεζες.

Η πυροσβεστική δεν μπορεί να προσεγγίσει στα σημεία λόγω του όγκου των διαδηλωτών που βρίσκεται στους δρόμους και λόγω προφανούς ασυνεννοησίας με την αστυνομία.

«Είναι απίστευτο αυτό με τις αποβολές»

«Είναι απίστευτο αυτό με τις αποβολές»
Στην αποβολή του Ντολεζάι στάθηκε μετά το τέλος του παιχνιδιού του Παναιτωλικού με την Δόξα, ο Γιώργος Θεοδωρίδης. Ο έμπειρος μέσος τόνισε πως είναι απίστευτο να έχει εννέα αποβολές, ενώ από την πλευρά του ο Άγγελος Χαριστέας εξέφρασε την απογοήτευσή του με τις δηλώσεις του.

Ο Θεοδωρίδης, είπε: «Όταν παίζεις με παίκτη λιγότερο και καταφέρνεις να προηγηθείς στο σκορ, τότε πρέπει να δείξεις στοιχεία έμπειρης και ήρεμης ομάδας. Δεν ξέρω τι πήγε στραβά και δεν μπορέσαμε να κρατήσουμε το υπέρ μας αποτέλεσμα. Δεχτήκαμε γρήγορα την ισοφάριση και όταν βρεθήκαμε πίσω στο σκορ δεν μπορέσαμε να αντιδράσουμε. Όταν παίζεις με παίκτη λιγότερο, είναι δύσκολο να γυρίσεις το ματς.

Είναι πραγματικά απίστευτο πως μέχρι στιγμής σε εννιά παιχνίδια τελειώσαμε την αναμέτρηση με δέκα παίκτες. Θα πρέπει όλοι να είμαστε πιο συγκρατημένοι για το καλό της ομάδας. Δεν βοηθάνε κανέναν οι αποβολές».

Σε ότι αφορά τη συνέχεια του πρωταθλήματος, τόνισε πως: «Κοιτάμε ήδη την επόμενη αναμέτρηση. Θα πρέπει να καλύψουμε το χαμένο έδαφος και να πάρουμε τους βαθμούς που μας λείπουν».

Ο Χαριστέας, τόνισε: «Όταν χάνεις είναι λογικό να μη νιώθεις καλά. Πόσο μάλλον όταν χάνεις εδώ και πολύ καιρό. Έχουμε μείνει πίσω βαθμολογικά και είναι λογικό η ψυχολογία μας να μην είναι στα καλύτερά της. Θα πρέπει να δουλέψουμε πολύ, να δούμε τα λάθη μας και στα επόμενα ματς να πάρουμε τους βαθμούς που χρειαζόμαστε».

Μπορεί και με τα ...Κάρα!!

Παρά τις απουσίες Λέτο, Κατσούρ, Κουίνσι και τη μέτρια απόδοση, ο Παναθηναϊκός 3-0 την Ξάνθη με τις ρεζέρβες του Φερέιρα. Σόλο Λάζαρου (78΄, το έβαλε ο Τοτσέ), γκολάρα Κάρα (89΄) και Πετρό (90΄+). Πέρασε πάλι πρώτος, στο +2 από Ολυμπιακό.
Μπορεί και με τα ...Κάρα!
Πολύ πιο δύσκολα από ότι μαρτυρά το τελικό 3-0 ο Παναθηναϊκός νίκησε την Ξάνθη, αφού ως το 78` το ματς ήταν 0-0 και η Ξάνθη είχε ανέβει απειλητικά. Όμως σε εκείνο το σημείο μίλησε ο Λάζαρος που με ένα σόλο στην άμυνα των ακριτών έδωσε στο πιάτο το 1-0 για τον Τοτσέ. Τα υπόλοιπα δυο γκολ μπήκαν από τις άλλες αλλαγές του Φερέιρα, τον "Κάρα" και τον "Πετρό" που έκαναν το 2-0 και 3-0 αντίστοιχα.
Το καλό για τους πράσινους ήταν η νίκη και το +2 από τον Ολυμπιακό, όμως και παλι η ομάδα του Φερέιρα χωρίς Λέτο, Κουίνσι και Κατσουράνη... έφτυσε αίμα για να νικήσει την αξιόμαχη Ξάνθη.
Κατοχή, αλλά...
Ο Παναθηναϊκός είχε την κατοχή και προσπαθούσε κυρίως από δεξιά με τους Μαρίνο και Ζέκα να αναπτυχθεί, αλλά η άμυνα της Ξάνθης ήταν καλά οργανωμένη και προσπαθούσε να χτυπήσει στην κόντρα με τον Βλαχοδήμο. Οι πράσινοι απείλησαν ουσιαστικά μόνο στη φάση του 17`, όταν η κεφαλιά του Κλέιτον πέρασε λίγο άουτ. Νωρίτερα, στο 13` ο Μαρκόφσκι ξέφυγε του Μπιέρσμιρ, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή στη σέντρα του Βλαχοδήμου
Από το 20` και για κανά 10λεπτο ο ρυθμός έπεσε στο ΟΑΚΑ, καθώς η Ξάνθη είχε εγκλωβίσει τους πράσινους, αλλά οι γηπεδούχοι ανέβασαν και πάλι την πίεση τους, με τον Κλέιτον να κάνει παιχνίδι, δίχως όμως να απειλήσουν άμεσα.
Σέντρα, σέντρα, σέντρα...
Ο Φερέιρα πέρασε τον Λάζαρο αντί του Μαυρία, αλλά η Ξάνθη μπήκε πιο δυνατά έχοντας δυο καλές φάσεις με Βλαχοδήμο (50`) και Εντιμάρ (53`) με τους γηπεδούχους να ψάχνουν ακόμα λύσεις, κάνοντας... προπόνηση με σέντρες στον Βιβιανί.
Run ang gun!
Ενώ το ματς είχε ανοίξει, μπήκε στο παιχνίδι και ο Πετρόπουλος, ο οποίος με την είσοδο του είχε μια ευκαιρία, στην οποία απάντησε ο Μαρκόφσκι! Ο Τοτσέ στο 69` έχασε το... γνωστό γκολ και το παιχνίδι είχε γίνει... run and gun!
Λάζαρος και Σία!
ΟΚ, το γκολ στο 78` το έβαλε ο Ισπανός, αλλά πάνω από το... μισό ανήκει στον Λάζαρο που χόρεψε την άμυνα της Ξάνθης για να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα ο Τοτσέ. Ο Παναθηναϊκός κυνήγησε το 2-0 και τελικά το πέτυχε με άλλη μια αλλαγή του Φερέιρα, τον Καραγκούνη που με πολύ ωραίο φάουλ έγραψε το 2-0 και ο "Πετρό" με επίσης ωραίο σουτ στις καθυστερήσεις διαμόρφωσε το 3-0.
90+3` Λήξη του ματς
90+2` Ο Πετρόπουλος με ωραίο δυνατό σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 3-0 με το αριστερό
89` Ωραία εκτέλεση φάουλ του Καραγκούνη, η μπάλα στα δίχτυα για το 2-0
88` Κίτρινη στον Στάσιακ
85' Σουτ του Ζέκα από δεξιά, η μπάλα άουτ χωρίς να ανησυχήσει τον Βιβιανί
81` Σέντρα σουτ του Καραγκούνη από αριστερά, δεν μπόρεσε ο Πετρόπουλος
80` Σουάνης αντί του Πόι
78` Aτομική προσπάθεια του Λάζαρου στην περιοχή και σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Εντιμάρ και ο Τοτσέ την έσπρωξ στα δίχτυα
76` Κίτρινη στον Χριστοδουλόπουλο
73` Kαραγκούνης αντί Κλέιτον
72' Σουτ του Μαρσελίνιο από το ύψος του πέναλτι, η μπάλα κόντραρε στους αμυντικούς των γηπεδούχων και κατέληξε στην αγκαλιά του Καρνέζη
69` Σέντρα Κλέιτον από δεξιά, ο Τοτσέ για λίγο δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα!
67` Κίτρινη στον Μαρσελίνιο
66` Σέντρα του Μαρσελίνιο από αριστερά, ο Μαρκόφσκι πετάχτηκε και έκανε την προβολή με τη μπάλα να φεύγει δίπλα από την εστία του Καρνέζη
65` O Zέκα έκοψε από αριστερά στον Πετρόπουλο, σούταρε υπό πίεση και η μπάλα έφυγε κόρνερ
63` Πετρόπουλος αντί Βιτόλο
57' Σουτ του Κλέιτον από τα όρια της περιοχής και αριστερά, η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ
55` Κίτρινη σε Κλέιτον
53` Ωραία εκτέλεση φάουλ του Εντιμάρ από δεξιά, απέκρουσε ο Καρνέζης
50` Δυνατό σουτ του Βλαχοδήμου από τη γωνία της περιοχής δεξιά, άουτ
46' Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό, ο Χριστοδουλόπουλος στη θέση του Μαυρία
46` Έναρξη του δευτέρου μέρους
45+1` Λήξη του πρώτου μέρους
41' Γύρισμα του Μαυρία από αριστερά, σουτ του Τοτσέ από το ύψος του πέναλτι, η μπάλα κόντραρε στον Κομεσίδη και απομακρύνθηκε
36' Σέντρα του Βιτόλο από δεξιά, ο Βιβιανί προ του Τοτσέ με γροθιές απομάκρυνε
27` Κίτρινη στον Μάνταλο
25` Ο Κλέιτον ελίχθηκε έξω από την περιοχή και αριστερά, σούταρε με το δεξί η μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι
17` Σέντρα του Μαρίνου από δεξιά, κεφαλιά του Κλέιτον, άουτ, λίγο έξω από το κάθετο δοκάρι
13` Ο Βλαχοδήμος έκανε την μπαλιά από δεξιά, ο Μαρκόφσκι δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή, υπό την πίεση του Μπιέρσμιρ...
5' Δυνατό και συρτό σουτ του Βλαχοδήμου από δεξιά, ο Καρνέζης μπλόκαρε σταθερά
1` Έναρξη του αγώνα
Οι συνθέσεις:
Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καρνέζης, Μαρίνος, Σαριέγκι, Μπιάρσμιρ, Σπυρόπουλος, Σιμάο, Βιτόλο, Ζέκα, Μαυρίας, Κλέιτον, Τοτσέ
Ξάνθη (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βιβιάνι, Μπέρτος, Εντιμάρ, Πόι, Μαρκόφσκι, Βασιλακάκης, Βλαχοδήμος, Μάνταλος, Φλίσκας, Κομεσίδης, Στάσιακ.

πηγή: sportdog.gr

Οι «νυχτερίδες» είναι εδώ!!

Οι «νυχτερίδες» είναι εδώ!
Αυτή ναι, είναι Βαλένθια! Οι «νυχτερίδες» άφησαν πίσω τα πέντε σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα, «ισοπεδώνοντας» στην έδρα τους την Σπόρτινγκ Χιχόν με σκορ 4-0!

Οι ποδοσφαιριστές του Ουνάι Έμερι σηκώθηκαν από τον… αγωνιστικό τους λήθαργο και πανηγύρισαν την πρώτη τους νίκη μετά από περίπου δύο μήνες, διατηρώντας την απόσταση ασφαλείας από την 4η θέση της Πριμέρα Ντιβισιόν!

Στο 34’ ο Φεγκουλί άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους και στο 73’ το αυτογκόλ του Μπότια έθεσε τις βάσεις για το τρίποντο. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στις καθυστερήσεις με τα δύο τέρματα του Ζόνας.

Το πρόγραμμα της 23η αγωνιστικής:
Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου
Ρασίνγκ Σανταντέρ – Ατλέτικο Μαδρίτης 0-0

Οσασούνα – Μπαρτσελόνα 3-2
(5', 22' Λούκιτς, 56' Γκαρσία-51' Σάντσες, 73' Τέγιο)

Μπέτις – Αθλέτικ Μπιλμπάο 2-1
(10' Κάστρο, 90+1'-22' Μαρτίνεζ)

Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου
Εσπανιόλ – Σαραγόσα 0-2
(55’ Ντα Σίλβα, 92’ Κάρλος)

Μάλαγα – Μαγιόρκα 3-1 (11’ Φερνάντες, 55’ Τουλαλάν, 69’ Ρόντον/ 4’ Περέιρα)

Ράγιο Βαγιεκάνο – Χετάφε 2-0 (34’ Μίκου, 64’ Κόστα)

Βαλένθια – Σπόρτινγκ Χιχόν 4-0 (34’ Φεγκουλί, 73’ αυτ. Μπότια, 90+1’, 90+3’ Ζόνας)
Βιγιαρεάλ – Γρανάδα (20:45)
Ρεάλ Μαδρίτης – Λεβάντε (22:30)

Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου
Σοσιεδάδ – Σεβίλλη (22:00)

Η επόμενη αγωνιστική (24η)
Σάββατο, 18/02
Χετάφε – Εσπανιόλ (19:00)
Ρεάλ Μαδρίτης – Σανταντέρ (21:00)
Σεβίλλη – Οσασούνα (23:00)

Κυριακή, 19/02
Γρανάδα – Σοσιεδάδ (13:00)
Αθλέτικ Μπιλμπάο – Μάλαγα (17:00)
Σπόρτινγκ Χιχόν – Ατλέτικο Μαδρίτης (19:00)
Μαγιόρκα – Βιγιαρεάλ (19:00)
Λεβάντε – Ράγιο Βαγιεκάνο (20:45)
Μπαρτσελόνα – Βαλένθια (22:30)

Δευτέρα, 20/02
Σαραγόσα – Μπέτις (22:00)

πηγή: sportfm.gr

Ακόστα: «Για το τρίποντο στην Τούμπα»

Ακόστα: «Για το τρίποντο στην Τούμπα»
Ο Ακόστα επέστρεψε με γκολ στις υποχρεώσεις του Άρη, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να έρθει η νίκη στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη (1-1). Για άδικο αποτέλεσμα έκανε λόγο ο Ισπανός μεσοεπιθετικός που έστρεψε την προσοχή στο ντέρμπι που ακολουθεί με τον ΠΑΟΚ.

Οι δηλώσεις του:

«Είμαστε ενοχλημένοι με το αποτέλεσμα γιατί βγήκαμε στον αγωνιστικό χώρο και υπολογίζαμε ότι πρέπει να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Μας μένει ο εκνευρισμός γιατί παρόλο που σκόραρα δεν καταφέραμε να πάρουμε το ματς. Παρότι η ομάδα δεν κατάφερε να κάνει το καλύτερό της παιχνίδι σίγουρα αξίζαμε τη νίκη. Πρέπει να κοιτάξουμε το επόμενο παιχνίδι στην Τούμπα και να πάρουμε το τρίποντο».

Οι συνέπειες του «ναι» και του «όχι» στο νέο μνημόνιο!!

Οι συνέπειες του «ναι» και του «όχι» στο νέο μνημόνιο
Τις επιπτώσεις των δύο επιλογών που έχουν απόψε οι βουλευτές ενόψει της ψήφισης του νομοσχεδίου περιέγραψε ο υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευ. Βενιζέλος, προειδοποιώντας για αρνητικές συνέπειες αν υπερισχύσει το όχι.Ο κ. Βενιζέλος παρέθεσε τις κατά τη γνώμη του επιπτώσεις τις υπερψήφισης και τις καταψήφισης του νομοσχεδίου που καλούνται να ψηφίσουν απόψε οι 300.

Αναλυτικότερα σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης το «ναι» σημαίνει:

-Διαγραφή χρέους 100 δισ. ευρώ ώστε αυτό να καταστεί βιώσιμο με πιθανότητα αυτό να μειωθεί το 2020 στο 120% του ΑΕΠ.
-Λήψη νέου δανείου 130 δισ. ευρώ (που μαζί με τα 110 δισ. του πρώτου μνημονίου φτάνουν τα 240 δισ. ευρώ) ώστε να χρηματοδοτηθούν οι ανάγκες της χώρας έως το 2015, το PSI και το τραπεζικό σύστημα.
-Μείωση του μέσου επιτοκίου κατά 1,5 μονάδα και των τόκων εξυπηρέτησης κατά 3,5 δισ. ευρώ.
-Μετακινείται η λήξη των ομολόγων κατά 40 χρόνια.
- Η ασφάλιση των τραπεζικών καταθέσεων
-Εξασφάλιση της λειτουργίας των ασφαλιστικών ταμείων
-Εγγύηση της ενδιάμεσης ρευστότητας των τραπεζών
-Καλύτερη διαχείριση των κοινοτικών κονδυλίων.
-Εφαρμογή των διαρθρωτικών αλλαγών.
-Λειτουργία μηχανισμού επιτήρησης και συμπίεσης των τιμών στην αγορά.
-Πρόσθετα μέτρα 3 δισ. ευρώ για φέτος.
-Πρόσθετα μέτρα για το 2013 και το 2014.
-Μείωση του κατώτατου μισθού και περιορισμός των συλλογικών συμβάσεων και ταυτόχρονη κατοχύρωση 13ου και 14ου μισθού και της ισχύος της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης
-Μείωση των επικουρικών την ποία χαρακτήρισε αναγκαία αλλά και των κύριων συντάξεων μόνο στα ταμεία με αδικαιολόγητα υψηλές επιχορηγήσεις και συντάξεις.
-Παραμονή στο ευρώ.

Το «όχι» σημαίνει

-Επαναδιαπραγμάτευση; «Έγινε η σκληρότερη διαπραγμάτευση που έχει γίνει ποτέ και κάποιοι που μιλούσαν για επαναδιαπραγμάτευση έχουν πάψει να μιλούν ια αυτή.
-Μπλοφάρουν οι εταίροι; Αυτά τα λένε μόνο όσοι έχουν άγνοια κινδύνου και δεν γνωρίζουν την κατάσταση την Ευρώπη και το κλίμα στο ΔΝΤ από χώες μέλη όπως η Κίνα, η Βραζιλία, η Ινδία και η Ρωσία».
-Παραμονή στο ευρώ χωρίς πρόγραμμα και μέτρα; Είναι αδύνατο.
-Συντεταγμένη χρεοκοπία με διαγραφή χρέους 200 δισ. ευρώ; «Αυτό προϋποθέτει ακόμα αυστηρότερο πρόγραμμα και μέτρα».
-Όπως είπε ο κ. Βενιζέλος κλείνοντας απομένει η ασύντακτη χρεοκοπία. Αυτό σύμφωνα με τον ίδιο ενέχει τον κίνδυνο κατάρρευσης του τραπεζικού συστήματος και των καταθέσεων, θα αυξήσει την ανεργία, θα προκαλέσει αδυναμία λειτουργίας του εισαγωγικού και εξαγωγικού εμπορίου και δημιουργήσει την ανάγκη εξόδου από το ευρώ για να επιβιώσουμε και επιστροφή στη δραχμή με μεγάλες υποτιμήσεις του νομίσματος, κατάρρευση φορολογικών εσόδων, δραστική περικοπή των δαπανών για να επιτευχθεί ισοσκελισμένη πρωτογενής διαχείριση αφού θα χρηματοδοτούμε οι ίδιοι τις ανάγκες μας και με άμεση και δραματική απαξίωση ων τιμών των ακινήτων, «όπου είναι επενδυμένες οι ελπίδες του ελληνικού λαού».

Πηγή: newsbeast.gr

Ο Πάμπλο της τελευταίας στιγμής!!

Ο Πάμπλο της τελευταίας στιγμής
Ένα γκολ του Πάμπλο Γκερέρο λίγα λεπτά πριν το τέλος του αγώνα έδωσε στο Αμβούργο μια σπουδαία εκτός έδρας νίκη με σκορ 1-0 επί της Κολωνίας για την 21 αγωνιστική της Bundesliga.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν σε γενικές γραμμές καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, όμως δεν μπορούσαν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα. Τη λύση έδωσε στο 88’ ο Πάμπλο Γκερέρο, με τον Περουβιανό σέντερ φορ να ολοκληρώνει με τον καλύτερο τρόπο προσπάθεια και πάσα του Πέτριτς.

Με τη νίκη αυτή το Αμβούργο ξεπέρασε την αντίπαλό του στη βαθμολογία και έφτασε στη 10η θέση του πίνακα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 10/2

Βόλφσμπουργκ-Φράιμπουργκ 3-2
(5’, 61’ Γίρατσεκ, 14’ Σέφερ-12’ Φλουμ, 38’ Καλιγκιούρι)

Σάββατο 11/2 (16:30)

Ντόρτμουντ-Λεβερκούζεν 1-0
(45’ Καγκάουα)

Μάιντς-Ανόβερο 1-1
(7’ Ζιντάν-89’ Σόμπιεχ)

Μπάγερν Μονάχου-Καϊζερσλάουτερν 2-0
(6’ Γκόμεζ, 30’ Μίλερ)

Βέρντερ Βρέμης-Χόφενχαϊμ 1-1
(90’ Αρναούτοβιτς-4’ Βέστεργκαρντ)

Στουτγκάρδη-Χέρτα Βερολίνου 5-0
(24’ Ιμπίσεβιτς, 28’, 41’ 58’ Χάρνικ, 31’ Οκαζάκι)

Γκλάντμπαχ-Σάλκε 3-0
(2’ Ρόις, 15’ Χάνκε, 30’ Αράνγκο)

Κυριακή 12/2

Άουγκσμπουργκ-Νυρεμβέργη 0-0
Κολωνία-Αμβούργο 0-1
(88’ Γκερέρο)

Το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής:

Παρασκευή 17/2

Χόφενχαϊμ-Μάιντς 21:30

Σάββατο 18/2 (16:30)

Χέρτα Βερολίνου-Ντόρτμουντ
Αμβούργο-Βέρντερ Βρέμης
Νυρεμβέργη-Κολωνία
Καϊζερσλάουτερν-Γκλάντμπαχ
Λεβερκούζεν-Άουγκσμπουργκ
Φράιμπουργκ-Μπάγερν Μονάχου 19:30

Κυριακή 19/2

Σάλκε-Βόλφσμπουργκ 16:30
Ανόβερο-Στουτγκάρδη 18:30

πηγή: sportfm.gr

"Πήραμε τη ρεβάνς μας"

Ο Σάκης Τσιώλης τόνισε ότι στον Αστέρα ήθελαν να πάρουν "εκδίκηση" από το Λεβαδειακό, για την ήττα στην Τρίπολη και τα κατάφεραν.
"Πήραμε τη ρεβάνς μας"
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σάκη Τσιώλη:
"Χαίρομαι που επέστρεψα στη Λιβαδειά μετά από 3 χρόνια, καθώς με την ομάδα είχαμε πετύχει άνοδο στη Super League. Εύχομαι ο Λεβαδειακός να πετύχει και θα πετύχει γιατί έχει καλή ομάδα.
Από την επόμενη ημέρα της ήττας του Αστέρα στη Λιβαδειά, μετά την Τετάρτη, όλοι οι παίκτες ανυπομονούσαν να έρθει η Κυριακή για να πάρουν ρεβάνς για την πρώτη ήττα εντός έδρας.
Σίγουρα είχαμε πάθος και δύναμη, που είναι χαρακτηριστικά του παιχνιδιού μας. Αφού σταθήκαμε τυχεροί στη φάση του Πιπίνη στο 79', βάλαμε γκολ που μας έδωσε μια σπουδαία νίκη και μας δίνει τη δυνατότητα να βρεθούμε κοντά στην 6-7 θέση που είναι και ο στόχος μας. Προχωρούμε. Και οι δύο ομάδες θέλανε μόνο τη νίκη, την πετύχαμε εμείς και προχωράμε".

Λεμονής: «Πρέπει να πάρουμε αποτελέσματα»

Λεμονής: «Πρέπει να πάρουμε αποτελέσματα»
Το ντεμπούτο του Τάκη Λεμονή δεν στέφθηκε με επιτυχία αφού η ομάδα του γνώρισε την ήττα από την Δόξα Δράμας στη Θεσσαλονική. Ο προπονητής του Παναιτωλικού, έκανε λόγο για χαμένες ευκαιρίες που πρέπει να βρει λύσεις η ομάδα του, αλλά και για την καλή παρουσία που είχε. Παράλληλα έδωσε συγχαρητήρια στην Δόξα για την σπουδαία νίκη, ενώ τόνισε πως πλέον η ομάδα του είναι αναγκασμένη να πάρει πολλά αποτελέσματα για να μην μπει σε περιπέτειες.

«Αν φεύγαμε από εδώ με τον βαθμό της ισοπαλίας, δεν θα αισθανόμασταν καλά και τελικά κατορθώσαμε και χάσαμε αυτό το παιχνίδι. Σε καμία περίπτωση δεν αξίζαμε να χάσουμε, ήμασταν καλύτεροι από τον αντίπαλο, αλλά το ότι όταν προηγηθήκαμε δεχτήκαμε νωρίς την ισοφάριση, είχαμε μια αποβολή, δυσκόλεψαν αρκετά τα πράγματα. Αλλά και με δέκα παίκτες είχαμε το έλεγχο του παιχνιδιού. Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια της ομάδας, έχει ποιότητα, αλλά πρέπει να παίρνουμε και τα αποτελέσματα», ανέφερε αρχικά ο τεχνικός του Παναιτωλικού.

Για την γκρίνια που ακούγεται για την ομάδα, είπε: «Πριν το ματς είχαν αρχίσει να υπάρχουν αμφιβολίες για την ομάδα κι αυτό είναι το σημείο που πρέπει να εστιάσουμε. Η ομάδα χρειάζεται ένα καλό αποτέλεσμα για να βρει την ηρεμία της. Αυτό που μένει είναι το αποτέλεσμα και πρέπει να βελτιωθούμε σε κάποιους τομείς. Η φάση της αποβολής και του δεύτερου γκολ είναι παρόμοιες. Είχαμε την μπάλα, έγινε μια απόκρουση και δεν αντιδράσαμε σωστά. Επίσης είναι ο τομέας στο τελείωμα των φάσεων που δεν τις τελειώνουμε σωστά».

Τέλος, κατέληξε: «Προσπαθήσαμε και με δέκα παίκτες να έχουμε καλή αμυντική και επιθετική λειτουργία. Ήταν καθοριστική η φάση του γκολ της ισοφάρισης που πρέπει να είναι πέναλτι. Συγχαρητήρια στη Δόξα Δράμας».

Ίβκοβιτς: «Να δουλέψουμε στην διάρκεια»

Ίβκοβιτς: «Να δουλέψουμε στην διάρκεια»
Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την απόδοση του Ολυμπιακού για τρία δεκάλεπτα, δήλωσε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς στην συνέντευξη Τύπου του ντέρμπι. Ο Σέρβος τεχνικός στάθηκε στην ανάγκη που έχει η ομάδα να δουλέψει στην διάρκειά της.

«Πιστεύω ότι κερδίσαμε δίκαια και θέλω να πω συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Εμείς αντιμετωπίσαμε έναν Παναθηναϊκό που βρισκόταν σε πολύ καλή κατάσταση. Στα τρία πρώτα δεκάλεπτα η άμυνα μας δέχτηκε 42 πόντους, παίξαμε πολύ καλά. Ως νέα ομάδα πρέπει να δουλέψουμε στη διάρκειά μας. Το ίδιο που έγινε στο τέλος τώρα έγινε και στην Κωνσταντινούπολη. Ο Παναθηναϊκός που «κυνηγούσε» στο σκορ μας έβαλε πάνω από 30 πόντους στο τέλος», ήταν τα λόγια του προπονητή των «ερυθρόλευκων» που πρόσθεσε:

«Δίκαια κερδίσαμε και συνεχίζουμε. Είναι θέμα πρώτα από όλα καθαρού μυαλού και στη συνέχεια το διάβασμα. Με τον Παναθηναϊκό το παιχνίδι δεν τελειώνει ποτέ, μόνο με τη λήξη. Κερδίσαμε έναν Παναθηναϊκό που είναι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση».

«Συγχαρητήρια στους διαιτητές»

«Συγχαρητήρια στους διαιτητές»
Ειρωνικός τόσο κατά του Άρη, όσο και κατά των διαιτητών, εμφανίστηκε ο Νίκος Καραγεωργίου του Εργοτέλη μιλώντας στην συνέντευξη Τύπου. Ο Καβαλιώτης τεχνικός έδωσε συγχαρητήρια στον διαιτητής της αναμέτρησης κ. Δασκαλόπουλο, ενώ σε ίδιο ειρωνικό τόνο ευχαρίστησε και την διοίκηση του Άρη για τον χώρο στον οποίο γίνεται η συνέντευξη Τύπου.

Ο Καραγεωργίου, ξεκίνησε: «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι όπως όλα. Το έκανε δύσκολο και το γρήγορο γκολ του Άρη αλλά βρήκαμε μια φάση και σημειώσαμε γκολ και πήραμε βαθμό που είναι χρήσιμος για τη συνέχεια. Το πρωτάθλημα είναι δύσκολο για μας γιατί κάνουμε πρωταθλητισμό. Δεν ήταν αξιόλογο παιχνίδι, ήταν παιχνίδι πάθους και δύναμης και στο τέλος σταθήκαμε και τυχεροί σε κάποιες φάσεις όταν ο Άρης έφερνε τη μπάλα στην περιοχή μας. Πήραμε ένα χρήσιμο βαθμό για μας».

Όσον αφορά στην διαιτησία και τα λάθη σε βάρος του Άρη, απάντησε: «Εγώ έδωσα συγχαρητήρια στους διαιτητές και να παίζουνε έτσι είτε στο Παγκρήτιο είτε έξω. Τους συγχαίρω. Το αν έκανε τελικές ο Άρης περισσότερες δεν μπορώ να το πω. Τελική μπορεί να θεωρηθεί και μια πάσα προς την εστία. Δεν ήταν καλό παιχνίδι ούτε για μας ούτε για τον αντίπαλο. Ο Άρης άλλες χρονιές ήταν καλύτερος. Δεν μας δημιούργησε πολλά προβλήματα εκτός από το τέλος που πιεστήκαμε λίγο παραπάνω».

Τέλος, ο Καβαλιώτης προπονητής, σχολίασε: «Θα πρέπει να ευχαριστήσω τη διοίκηση του Άρη γιατί όλα αυτά τα χρόνια που ερχόμαστε εδώ μας υποβάλλει στο μαρτύριο να περνάμε μέσα από τον κόσμο για να έρθουμε στη συνέντευξη Τύπου».

Στην… κατάψυξη ο Ολυμπιακός!!

Στην… κατάψυξη ο Ολυμπιακός
Στη Μόσχα βρίσκεται η αποστολή του Ολυμπιακού από το απόγευμα της Κυριακής με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν ξεκινήσει ήδη την προσπάθεια προσαρμογής στο δριμύ ψύχος που επικρατεί στη ρωσική πρωτεύουσα. Στους -23 βαθμούς Κελσίου το θερμόμετρο, τη Δευτέρα προπονούνται οι Πειραιώτες ενόψει του αγώνα με τη Ρούμπιν Καζάν για το Europa League.

Η πτήση από την Αθήνα διήρκησε κάτι παραπάνω από τρεις ώρες -χωρίς προβλήματα- άλλωστε αυτά περίμεναν στη Μόσχα. Ο περίφημος… ρωσικός χειμώνας υποδέχθηκε τα μέλη της ελληνικής ομάδας, που μετέβησαν αμέσως από το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο όπου θα καταλύσει η αποστολή.

Οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να προσαρμοστούν σε αυτές τις ακραίες και ασυνήθιστες καιρικές συνθήκες, όπως άλλωστε είχε πει κατά την αναχώρηση και ο τεχνικός του συλλόγου, Ερνέστο Βαλβέρδε.

Η προπόνηση του Ολυμπιακού είναι προγραμματισμένη για τη Δευτέρα, ενώ οι αξιωματούχοι της UEFA παρακολουθούν στενά την κατάσταση με τον καιρό. Για την ώρα το ματς –καιρού επιτρέποντος- να ξεκινήσει την Τρίτη στις 15:00 ώρα Ελλάδας.

πηγή: sportfm.gr

Παράσχος: «Ο αγώνας μας συνεχίζεται»

Παράσχος: «Ο αγώνας μας συνεχίζεται»
Χρυσή ευκαιρία έχασε ο Λεβαδειακός να πάρει ξανά τη νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης, σύμφωνα με τον Γιώργο Παράσχο. Ο Έλληνας τεχνικός τόνισε πως πρέπει εκείνος και οι ποδοσφαιριστές του να συνεχίσουν τον αγώνα τους έτσι ώστε να παρουσιαστούν ακόμα καλύτεροι και να πιάσουν τον στόχο τους, να παραμείνουν στην Σουπερλίγκα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Παράσχος στην συνέντευξη Τύπου:

Για τον αγώνα:
«Χάσαμε μία χρυσή ευκαιρία για να κάνουμε τρίτη νίκη και να πάρουμε μεγάλη βαθμολογική ανάσα. Δυστυχώς η τύχη και η κούραση έπαιξαν ρόλο. Δεν έμελλε να μπορέσουμε να πάρουμε αυτή τη νίκη. Ήταν ένα κλειστό παιχνίδι που όποιος σκόραρε θα κέρδιζε. Στο πρώτο μέρος δώσαμε περισσότερο χώρο στον αντίπαλο απ ότι θα έπρεπε, όμως δεν κινδυνεύσαμε. Από την άλλη ούτε εμείς μπορέσαμε να γίνουμε επικίνδυνοι. Στο δεύτερο μέρος είχαμε τέσσερις κλασσικές ευκαιρίες, αλλά δεν μπορέσαμε να προηγηθούμε στο σκορ και δυστυχώς από μία αβλεψία στην άμυνα και ένα λάθος στα μαρκαρίσματα δεχθήκαμε το γκολ και χάσαμε άλλο ένα παιχνίδι ακόμη».

Για τη συνέχεια στο πρωτάθλημα: «Ο αγώνας συνεχίζεται. Πρέπει να κοντρολάρουμε την κούραση μας. Δυστυχώς παίζουμε σε βαριά γήπεδα και στο 4ο σερί ματς, αυτό κόντρα στον Παναιτωλικό πρέπει τουλάχιστον να παρουσιαστούμε καλύτεροι. Πιστεύω ότι θα είμαστε καλύτεροι και να βγάλουμε τη ζημιά που πάθαμε σήμερα».

Για το επιθετικό παιχνίδι: «Είναι εύκολο να το λες, δύσκολο να το κάνεις να παίξεις με περισσότερο θράσος, τουλάχιστον στην Λιβαδειά. Το να παίζεις με περισσότερους επιθετικούς κι επειδή έχουμε κάποια προβλήματα στην άμυνα, δεν είναι και τόσο εύκολο. Με όσες ομάδες παίξαμε και προσπαθήσαμε μηδέν, έστω και με μισό γκολ πήραμε το αποτέλεσμα. Δεν είναι μόνο θράσος θέλει και άλλα πράγματα. Αν νομίζετε ότι ο Λεβαδειακός μπορεί να παίζει κάθε αντίπαλο στο μισό και να τον βομβαρδίζει, πλανάστε».

πηγή: sportfm.gr

Η μάχη του κέντρου έκρινε τον νικητή!!

Όταν περιμένεις να δεις έναν αγώνα μεταξύ των δύο πιο πετυχημένων ομάδων της Αγγλίας, θεωρείς δεδομένη την ανταγωνιστικότητα, το πάθος, την προσπάθεια των παικτών για να βγουν νικητές μέσα από τον αγωνιστικό χώρο. Διαβάστε την ανάλυση στο Γιουνάιτεντ-Λίβερπουλ.
Η μάχη του κέντρου έκρινε τον νικητή
Όταν όμως μία από τις δύο παρουσιάζει καλύτερη τακτική παιδεία, ατομική ποιότητα παικτών, αυξημένο κίνητρο και γνώση των αδύνατων σημείων του αντιπάλου τότε το ντέρμπυ γίνεται ένας αγώνας με έναν πρωταγωνιστή και ένα κομπάρσο.
Ο Sir Alex, μετά τον αποκλεισμό από το F.A. Cup πριν λίγες ημέρες, έστησε μία ομάδα στο γήπεδο που σκοπό είχε να νικήσει και όχι να εκδικηθεί. Γνωρίζοντας τον τρόπο παιχνιδιού της αντιπάλου έκανε τακτικές προσαρμογές πάνω στα μειονεκτήματα της και εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την ατομική διαφορά ποιότητας των παικτών του σε σχέση μ’ αυτούς της Λίβερπουλ. Ο Νταλγκλίς πίστεψε ότι όπως κέρδισε στο Κύπελλο έτσι θα κέρδιζε και τον αγώνα στην έδρα της Γιουνάϊτεντ. Αυτό πολλές φορές έχει αποδειχθεί παγίδα και δεν είναι ούτε έξυπνο, ούτε αποτελεσματικό. Είναι μεγάλο το πρόβλημα μεταξύ μέσων και επιθετικών είτε αφορά τις συνεργασίες είτε τους αυτοματισμούς που πρέπει να έχει κάθε ομάδα.
Το 4-4-2 της Γιουνάϊτεντ
Ο Φέργκιουσον έχει ανακαλύψει το «ελιξίριο» της νεότητας. Δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά η φοβερή απόδοση των Γκίγκς και Σκόουλς που ήταν τα βασικά εργαλεία στον σχηματισμό του 4-4-2 που εφάρμοσε ο προπονητής της Γιουνάϊτεντ στον αγώνα.
Αναλυτικά:
  • Εφάρμοσε 4-4-2 με δύο κεντρικούς χαφ και ένα ελεύθερο παίκτη πίσω από τους επιθετικούς.
  • Κοντινές αποστάσεις μεταξύ των γραμμών
  • Πλάτος στην δεξιά πλευρά του γηπέδου με τον Βαλέντσια να υπερτερεί του Ενρίκε σε ταχύτητα και τεχνική.
  • Γρήγορο passing game στον άξονα και κάθετες πάσες προς την επίθεση.
  • Οι επιθετικοί έπαιξαν έξω από την περιοχή για να έχουν λιγότερη πίεση.
  • Υποδέχονταν την μπάλα με πρόσωπο στην αντίπαλη εστία.
  • Οι τέσσερις του κέντρου έπαιξαν στην ευθεία και πολύ κοντά ο ένας με τον άλλο όταν αμύνονταν.
  • Στην αριστερή πλευρά ο Εβρά στο πρώτο ημίχρονο έπαιξε ως Full back
  • Η άμυνα έπαιξε σε κλείσιμο χώρου.
  • Οι παίκτες της Γιουνάϊτεντ κέρδισαν σχεδόν όλες τις μονομαχίες και έβγαιναν πρώτοι στην μπάλα.
Η αμυντική διάταξη της Γιουνάϊτεντ με κοντινές αποστάσεις στις γραμμές
Η αμυντική διάταξη της Γιουνάϊτεντ με κοντινές αποστάσεις στις γραμμές
Στο δεύτερο ημίχρονο και μετά την επίτευξη των δύο τερμάτων ο Γκίκς έμεινε στην αριστερή πλευρά για να κόψει τα ανεβάσματα του Τζόνσον και ο σχηματισμός έγινε 4-4-2 με πλάτος και στις δύο πλευρές του γηπέδου.
Βαρόμετρο ο Τζέραρντ
Είναι σίγουρο ότι ο Νταλγκλίς θέλει να κάνει την Λίβερπουλ πρωταθλήτρια. Είναι σίγουρο ότι ο ίδιος μπορεί να μεταδώσει και να μάθει στους παίκτες του πως γίνεσαι πρωταθλητής. Είναι σίγουρο ότι στο ρόστερ της ομάδας του υπάρχουν αξιόλογοι παίκτες. Χρειάζεται όμως χρόνος για να καταφέρει να λειτουργεί η ομάδα του σε υψηλές αποδόσεις και απαιτήσεις. Ο προπονητής ήθελε να πετύχει μία νίκη με αναμενόμενο σχέδιο. Μία φορά πέτυχε στο Κύπελλο, είναι δύσκολο να επαναληφθεί ειδικά απέναντι σε ομάδες με το επίπεδο της Γιουνάϊτεντ.
  • Εφάρμοσε 4-1-4-1.
  • Ήθελε να κόψει την κυκλοφορία της μπάλας και την εύκολη πάσα της αντιπάλου.
  • Έπαιξε με πλάτος σε όλο το γήπεδο.
  • Προσπάθησε να πιέσει στην πρώτη πάσα.
  • Ήθελε χαμηλό τέμπο στο παιχνίδι.
  • Ο σέντερ φορ έπαιξε μόνος στην επίθεση.
  • Οι δύο κεντρώοι με τους πλάγιους ήταν σε ευθεία και ένας έπαιξε μπροστά από τους κεντρικούς αμυντικούς σε ρόλο «σκούπας».
Αυτό ήταν το σχέδιο με την έναρξη του αγώνα. Στην ουσία τίποτα απ’ όλα αυτά δεν απέδωσαν στον αγωνιστικό χώρο. Μερικοί από τους λόγους της κακής εφαρμογής του συστήματος ήταν:
  • Η πολύ κακές αποστάσεις των γραμμών.
  • Η έλλειψη κίνησης χωρίς την μπάλα
    Η κίνηση του Γκίγκς στο πρώτο ημίχρονο. Πέτυχε να βγάλει εκτός παιχνιδιού τον Τζόνσον και να κάνει τον ελεύθερο παίκτη στην επίθεση
    Η κίνηση του Γκίγκς στο πρώτο ημίχρονο. Πέτυχε να βγάλει εκτός παιχνιδιού τον Τζόνσον και να κάνει τον ελεύθερο παίκτη στην επίθεση
  • Η ακατανόητη πίεση στην πρώτη πάσα με τους τρεις κεντρώους σε διάταξη «βέλους». Ο ένας μπροστά έξω από την αντίπαλη περιοχή, ο δεύτερος στο κέντρο του γηπέδου και ο τρίτος ανάμεσα σε κέντρο και μεγάλη περιοχή της ομάδας του. Αντί για πίεση δημιουργούσαν εύκολους χώρους στους αντιπάλους.
  • Η απομόνωση του σέντερ φορ χωρίς δυνατότητα συνεργασιών με τους συμπαίκτες του.
  • Έλλειψη πάθους.
  • Κάκιστες σέντρες προς την περιοχή ακόμα και όταν στο δεύτερο ημίχρονο με τις αλλαγές μπήκε ο Κάρολ.
  • Η κακή απόδοση του Τζέραρντ. Ήταν από τους αγώνες που ο ηγέτης της ομάδας πρέπει να παρασύρει και τους υπόλοιπους για ένα καλό παιχνίδι. Ο ίδιος δεν ήταν σε καλή κατάσταση και αυτό είχε ως αποτέλεσμα την χαμένη μάχη στο κέντρο του γηπέδου. Δεν δημιούργησε αλλά ούτε και απείλησε. Από την στιγμή που δεν υπήρχε άλλος που να μπορεί να δημιουργήσει επόμενο ήταν η ορθολογική ανάπτυξη να κυμανθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα.
Η Λίβερπουλ δεν δικαιολόγησε την παρουσία της στο ντέρμπυ του Lancashire. Άνευρη,  με παίκτες που λειτουργούσαν χωρίς καθαρό μυαλό, με λάθος επιλογές μέσα στο παιχνίδι  έδειξαν την κακή τους εικόνα. Η έλλειψη συνοχής είναι φανερή και η αδυναμία στον χώρο του κέντρου κάνει προβληματική την ανάπτυξη και την αποτελεσματικότητα.
Συμπέρασμα
Δίκαιη νικήτρια η ομάδα του Μάντσεστερ, με απόλυτη κυριαρχία στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού. Όλο το παιχνίδι παίζεται γύρω από τον Γκίγκς, που ανανέωσε το συμβόλαιο του για έναν χρόνο ακόμα, ο οποίος με την εμπειρία του και τις αδιαμφισβήτητες ικανότητες του διευθύνει το παιχνίδι της ομάδας είτε σε ρυθμό είτε σε αξιοποίηση των συμπαικτών του και αναδεικνύεται σε ηγέτης της. Το κυνήγι του τίτλου συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον και η Γιουνάϊτεντ δεν φαίνεται διατεθειμένη να χαρίσει βαθμούς ειδικά εντός έδρας. Με μόλις τρεις ήττες και τέσσερις ισοπαλίες  μέχρι τώρα στην Premier League, καταδιώκει την Σίτυ σ’ έναν αγώνα κυριαρχίας στο Μάντσεστερ.
Τα στατιστικά του αγώνα
Τα στατιστικά του αγώνα
Η Λίβερπουλ απογοήτευσε. Η αγωνιστική της παρουσία ήταν η χειρότερη της φετινής περιόδου.   Παρουσιάστηκε απροετοίμαστη σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι και φάνηκαν οι συνολικές της αδυναμίες. Έχει δρόμο να διανύσει ώστε να φτάσει σε επίπεδο διεκδίκησης πρωταθλήματος. Σύντομα ελπίζουμε να δούμε την αντίδρασή της και το κατά πόσο είναι σε θέση να αναρριχηθεί στην βαθμολογία.

πηγή: overlap.gr

"Μας έμεινε η πικρή γεύση"

Στην αναποτελεσματικότητα των παικτών στάθηκε ο Μανούελ Μασάδο μετά το ματς με τον Εργοτέλη, κάνοντας λόγο για "πικρή γεύση" εξαιτίας του 1-1.
"Μας έμεινε η πικρή γεύση"
"Ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο χρειαζόμασταν την νίκη. Κατεβήκαμε στον αγωνιστικό χώρο με αυτό αυτοσκοπό, για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Η ομάδα έδωσε μεγάλη "μάχη", ωστόσο δεν είχαμε το καθαρό μυαλό για να επιλύσουμε τις καταστάσεις που μας έτυχαν στον αγωνιστικό χώρο. Ευτυχήσαμε να ανοίξουμε το σκορ, πράγμα σημαντικό όταν αντιμετωπίζεις μια ομάδα που ήρθε για να παίξει αμυντικά.
Ο αντίπαλος στη μοναδική του ευκαιρία στο γήπεδο κατάφερε να ισοφαρίσει. Όπως είναι φυσικό στο β΄ μέρος ανεβάσουμε ρυθμούς, όμως λόγω της έντασης δεν είχαμε το καθαρό μυαλό. Ωστόσο ακόμη και έτσι, κάναμε 4-5 κλασικές ευκαιρίες δίχως όμως να πετύχουμε το γκολ. Αυτό μας αφήνει μια πικρή γεύση". Από εκεί και πέρα δεν έγινε καμία ερώωτηση στον πορτογάλο τεχνικό, ο οποίος αποχώρησε φανερά προβληματισμένος απο την αίθουσσα Τύπου.

Τι σημαίνει χρεοκοπία; Τι γίνεται με καταθέσεις, δάνεια, ακίνητα;

Εντονη ανησυχία έχουν προκαλέσει σε μεγάλο μέρος της κοινωνίας οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, καθώς οι πολίτες θεωρούν ότι το ενδεχόμενο μιας χρεοκοπίας της χώρας και μάλιστα άτακτης δεν μπορεί να αποκλειστεί αν δεν υπάρξει αποδοχή των όρων που θέτουν πιεστικά οι δανειστές μας. Τι σημαίνει όμως μια χρεοκοπία για τις καταθέσεις μας, τα δάνεια μας, τα ακίνητα μας, την δουλειά μας και τους μισθούς μας;
Τι σημαίνει χρεοκοπία; Τι γίνεται με καταθέσεις, δάνεια, ακίνητα;
Τι μπορεί να συμβεί στην κοινωνία από ένα τέτοιο ενδεχόμενο;
Η απάντηση δεν είναι απλή, διότι το τελευταίο πρόσφατο παράδειγμα είναι αυτό της Αργεντινής, μιας χώρας που δεν ήταν συνδεδεμένη με κοινό νόμισμα και δεν συμμετείχε σε κάποια οικονομική ένωση. 
Στην περίπτωση της Ελλάδας που συμβαίνει αυτό, υπάρχουν πολλά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν
-Αν η Ελλάδα φύγει από το ευρώ και επιστρέψει στη δραχμή ή όποιο άλλο νόμισμα, πού θα κλειδώσει η ισοτιμία;
-Θα υπάρξει αυτόματη υποτίμηση ή θα καθορίσουν την ισοτιμία οι αγορές;
-Που θα διαμορφωθούν τα επιτόκια της δραχμής;
-Τι θα γίνει με τα δάνεια; Θα παραμείνουν σε ευρώ ή θα μετατραπούν σε δραχμές;
 -Αν μετατραπούν σε δραχμές, με ποια ισοτιμία θα κλειδώσουν και με ποιο επιτόκιο θα επιβαρυνθεί ο δανειολήπτης σε ένα δάνειο συνδεδεμένο με το ΕΚΤ;
Αυτά και άλλα πολλά απασχολούν τους πολίτες αυτές τις κρίσιμες ώρες. Και είναι λογικό, διότι υπάρχει ένα γενικότερο σκοτάδι γύρω από το καθεστώς που θα ισχύσει, κυρίως για τα δάνεια, την επόμενη μέρα.

Το fpress.gr συνομίλησε με τραπεζικούς παράγοντες για το θέμα. Ομως, ξεκάθαρη απάντηση δεν πήρε.

Υπάρχουν κάποιοι που λένε ότι στο 1ο δευτερόλεπτο μετά την έξοδο της χώρας από το ευρώ η ισοτιμία θα επιστρέψει στις 340,75 δραχμές. Το τι θα γίνει τα επόμενα λεπτά, ώρες ή μέρες είναι κάτι που θα καθορίσει η κυβέρνηση της χώρας, στην περίπτωση υποτίμησης, και βεβαίως οι αγορές αφού είναι σίγουρο ότι θα αρχίσει ένα τρελό παιχνίδι στην αγορά συναλλάγματος που κανείς δεν ξέρει που θα οδηγήσει το νόμισμά μας έναντι των υπολοίπων και ασφαλώς τα επιτόκια του.
Υπάρχουν και οι άλλοι που υποστηρίζουν ότι η ισοτιμία της δραχμής με το ευρώ θα καθοριστεί σε νέα επίπεδα που αντιπροσωπεύουν τα σημερινά δεδομένα, πριν να ανοίξουν οι αγορές και πριν αρχίσει να διαπραγματεύεται στην συναλλαγματική αγορά. Από εκεί και πέρα ένας θεός ξέρει που θα "προσγειωθεί" όταν οι καρχαρίες των αγορών ανοίξουν τα σαγόνια τους.

Ενα άλλο ερώτημα και μάλιστα σοβαρό είναι τι θα συμβεί στο ευρώ από το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας;
Και το σημειώνουμε αυτό, διότι είναι πάρα πολλοί οι συμπολίτες μας που έχουν "βγάλει" αρκετά χρήματα στο εξωτερικό. Αυτοί σίγουρα θα είναι οι ευννοημένοι της υπόθεσης. Οσο και να "πληγωθεί" το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, αν δεν διαλυθεί η ευρωζώνη, είναι σίγουρο ότι δεν θα πληγωθεί όσο η δραχμή.
Υπό την προυπόθεση ότι η Ελληνική χρεοκοπία δεν συμπαρασύρει Ιταλία, Ισπανία, Ιρλανδία, Πορτογαλία και Ιρλανδία σε έναν οικονομικό "στρόβιλο" που θα έχει ως αποτέλεσμα τη διάλυση της ευρωζώνης και του κοινού νομίσματος. Τραβηγμένα αλλά όχι απίθανα τα σενάρια που περιγράφονται και έχουν αποκλειστικό σκοπό την ενημέρωση και μόνο


Πάντως από την "βιβλιογραφία" προκύπτει ότι η πτώχευση ενός κράτους επιβαρύνει τους πάσης φύσεως πιστωτές του, το ίδιο το κράτος, την Οικονομία του και τους Πολίτες του. Αναλυτικότερα:

Όπως είναι φυσικό, οι πιστωτές ενός κράτους χάνουν εξ’ ολοκλήρου ή ένα μέρος αυτών που του έχουν δανείσει, καθώς επίσης τους τόκους των χρημάτων τους. Συχνά βέβαια, στα πλαίσια διεθνών διαπραγματεύσεων, συμφωνείται η πληρωμή ενός ποσοστού των χρεών (για παράδειγμα, στη γνωστή κρίση της Αργεντινής οι πιστωτές έχασαν μέχρι και το 75% των απαιτήσεων τους), η αποπληρωμή των οποίων «ρυθμίζεται» διαφορετικά, συνήθως ανάλογα με το «είδος» των πιστωτών (εσωτερικού, εξωτερικού, ιδιώτες, κράτη κλπ).
Όταν πτωχεύσει ένα κράτος, μηδενίζει (περιορίζει σημαντικά) τις υποχρεώσεις του απέναντι στους πιστωτές του - γεγονός που «ελαφρύνει» τον προϋπολογισμό του, τόσο κατά το ποσόν των τόκων, όσο και των δόσεων επιστροφής των δανείων (χρεολυσίων). Το ίδιο το κράτος «επιβαρύνεται» κυρίως λόγω της απώλειας της εμπιστοσύνης και της αξιοπιστίας του, η οποία έχει ως αποτέλεσμα τον πιστοληπτικό του «θάνατο». Δηλαδή, το κράτος δεν είναι πλέον σε θέση να δανείζεται από τις χρηματαγορές, πόσο μάλλον με λογικά επιτόκια.

Τα αποτελέσματα της χρεοκοπίας ενός κράτους στην Οικονομία του είναι καταστροφικά. Αμέσως μετά ακολουθεί:
-μία πολύ μεγάλη τραπεζική κρίση (οι τράπεζες είναι συνήθως αυτές που κατέχουν σημαντικό μέρος των ομολόγων δημοσίου, τα οποία υποχρεούνται να «αποσβέσουν»),
-μία εκτεταμένη οικονομική κρίση (η εσωτερική ζήτηση μειώνεται, οι επενδυτές αποσύρουν μαζικά το σύνολο των χρημάτων τους, η παραγωγή συρρικνώνεται, ο πληθωρισμός «καλπάζει», το χρηματιστήριο καταρρέει, η αγορά των ακινήτων επίσης, λόγω απουσίας αγοραστών κλπ) και
-μία νομισματική κρίση (οι ξένοι επενδυτές «αποφεύγουν» για μεγάλο χρονικό διάστημα τη «χρεοκοπημένη» Οικονομία).


Η χρεοκοπία ενός κράτους σημαίνει πρακτικά για τους Πολίτες του τη μείωση των αποταμιεύσεων τους, είτε επειδή είναι πιστωτές του κράτους τους, είτε επειδή το νόμισμα υποτιμάται ραγδαία (δεν ισχύει για τις χώρες του Ευρώ,), ενώ δεν προλαβαίνουν να κάνουν αναλήψεις από τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.
Η έμμεση επιβάρυνση τους όμως από τα καταστροφικά αποτελέσματα στην Οικονομία του κράτους (τράπεζες, επιχειρήσεις κλπ) είναι πολύ πιο επώδυνη, κυρίως λόγω της υψηλής ανεργίας που ακολουθεί, καθώς επίσης της απώλειας όλων σχεδόν των κοινωνικών παροχών (παιδεία, υγεία κλπ) που απολάμβαναν.

πηγή: fpress.gr

Παρέμβαση Κάμερον για το ρατσισμό!!

Παρέμβαση Κάμερον για το ρατσισμό
Στα χέρια του παίρνει την κατάσταση για το θέμα των ρατσιστικών επιθέσεων στο χώρο του αθλητισμού ο Ντέιβιντ Κάμερον, με τον Άγγλο πρωθυπουργό να έχει προγραμματίσει συνάντηση με τις ποδοσφαιρικές αρχές. Παρόντες και οι εκπρόσωπο των παικτών, όπως και ο υπουργός Πολιτισμού, Τζέρεμι Χαντ.

Όπως αποκαλύπτει η «Sunday Telegraph», η Downing Street είναι αποφασισμένη να κάνει δυναμική παρέμβαση, ώστε να γίνει σαφές ότι ο ρατσισμός απασχολεί όλη τη βρετανική κοινωνία.

Τα τελευταία κρούσματα ρατσιστικών επιθέσεων προβληματίζουν την κυβέρνηση, αφού βγάζουν στην επιφάνεια παθογένειες της αγγλικής κοινωνίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η συνάντηση Κάμερον-Χαντ με τους υπευθύνους της Πρέμιερ Λιγκ και της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας θα γίνει στα τέλη Φεβρουαρίου, ενώ σε αυτή αναμένεται να δώσουν το «παρών» και οι εκπρόσωποι των παικτών. «Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο. Δεν θα ανεχτούμε το ρατσισμό στη Βρετανία. Δεν υπάρχει χώρος για τέτοια φαινόμενα στην κοινωνία και όπου έχουν κάνει την εμφάνισή τους, είμαστε αποφασισμένοι να τον πατάξουμε», τόνισε μέσα στον Ιανουάριο ο Κάμερον, δείχνοντας τις προθέσεις του.

Πηγή: england365.gr

Όπως τα άφησε η Σίτι… (video)

Όπως τα άφησε η Σίτι… (video)
Εκεί ακριβώς που βρισκόταν πριν από μια εβδομάδα επανήλθε η Μάντσεστερ Σίτι!

Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι επικράτησε 1-0 της Άστον Βίλα για την 25η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ και πήρε ξανά το… ασανσέρ για την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, εκεί που βρέθηκε προσωρινά η Γιουνάιτεντ μετά τη νίκη επί της Λίβερπουλ.

Ο Τζόλεον Λέσκοτ σκόραρε για τους «πολίτες» στο 63ο λεπτό και η Σίτι έφυγε νικήτρια από το «Βίλα» Παρκ» για πρώτη φορά μετά το 2006! Το κλίμα για τον Άλεξ ΜακΛις στη Βίλα βάρυνε ακόμη περισσότερο μετά το νέο αρνητικό αποτέλεσμα και με τους φίλους του συλλόγου να έχουν προετοιμάσει ήδη πορείες υπέρ της απομάκρυνσης του προπονητή!

Α’ ημίχρονο:

Όσο κι αν οι εμφανίσεις των δύο ομάδων μπέρδευαν κάπως τους ποδοσφαιριστές, με αποτέλεσμα πολλές μπαλιές να καταλήγουν σε πόδια αντιπάλων, οι παίκτες του Ρομπέρτο Μαντσίνι φάνηκαν λίγο πιο συγκεντρωμένοι. Τόσο, που απέκτησαν την κατοχή της μπάλας, κυριάρχησαν στο χώρο του κέντρου και ανάγκασαν την Άστον Βίλα σε ολοκληρωτική οπισθοχώρηση! Οι «πολίτες» έφτασαν κοντά στο γκολ στο 28ο λεπτό με το δυνατό, συρτό σουτ του Άνταμ Τζόνσον που σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Γκίβεν, ενώ υπήρξαν στιγμές που ακόμη και ο Εμίλ Χέσκεϊ επέστρεφε στα μετόπισθεν των «χωριατών» για να απομακρύνει κινδύνους από στημένες μπαλιές.

Β’ ημίχρονο:

Το ξεκίνημα της Μάντσεστερ Σίτι δεν ήταν τόσο δυναμικό όσο αυτό του πρώτου μέρους, αλλά στην επανάληψη, η υπεροχή της ομάδας ήταν πιο ουσιαστική και οδήγησε στο γκολ! Στο 63ο λεπτό, ο Τζόλεον Λέσκοτ από κόρνερ του Μίλνερ και κεφαλιά πάσα του Μπάρι, δεν δυσκολεύτηκε να σπρώξει από κοντά τη μπάλα στα δίχτυα και να ανοίξει το σκορ για να αποβάλει το άγχος από τους συμπαίκτες του! Το γκολ, όπως ήταν λογικό, βοήθησε τους παίκτες του Μαντσίνι να αποκτήσουν ακόμη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για την επιστροφή στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ και να συνεχίσουν να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στον αγωνιστικό χώρο του «Βίλα Παρκ» μέχρι το φινάλε του αγώνα. Ο Μπεντ ήταν αυτός που προσπάθησε το 90’ να κλέψει τον βαθμό της ισοπαλίας, αλλά ο Χαρτ βροντοφώναξε «όχι»!


Aston Villa 0 - 1 Manchester C. από Anatolly7

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άστον Βίλα: Γκίβεν, Χάτον, Νταν, Κόλινς, Κουεγιάρ, Ολμπράιτον (77’ Άιρλαντ), Πετρόφ, Γκάρντνερ, Μπεντ, Χέσκεϊ (69’ Ενζόγκμπια), Κιν

Μάντσεστερ Σίτι: Χαρτ, Κομπανί, Ζαμπαλέτα, Λέσκοτ, Κολάροφ, Μίλνερ, Τζόνσον (84’ Νασρί), Μπάρι, Σίλβα, Ντε Γιόνγκ, Αγουέρο (89’ Τζέκο)

Το πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής:

Σάββατο 11/2

Μαν. Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ 2-1
(47’, 50’ Ρούνεϊ – 80’ Σουάρες)

Μπλάκμπερν – ΚΠΡ 3-2
(15’ Γιακούμπου, 23’ Ενζονζί, 45’ + 5’ αυτ. Ονουόχα – 71’, 90’ + 2’ Μακί)

Μπόλτον – Γουίγκαν 1-2
(67’ Μ. Ντέιβις – 43’ Κάλντουελ, 76’ ΜακΆρθουρ)

Έβερτον – Τσέλσι 2-0
(5΄Πίεναρ, 71’ Στρακουαλούρσι)

Φούλαμ – Στόουκ 2-1
(16’ Πογκρέμπνιακ, 28’ αυτ. Σόρενσεν – 78’ Σόουκρος)

Σάντερλαντ – Άρσεναλ 1-2
(70’ ΜακΚλιν - 75’ Ράμσεϊ, 90’ + 1’ Ανρί)

Σουόνσι – Νόριτς 2-3
(23’ Γκρέιαμ, 87’ Γκρέιαμ – 47’, 63’ Χολτ, 51’ Πίλκινγκτον)

Τότεναμ – Νιούκαστλ 5-0
(4’ Άσου Εκοτό, 6’, 20’ Σαχά, 34’ Κράνιτσαρ, 64’ Αντεμπαγιόρ)

Κυριακή 12/2

Γουλβς – Γουέστ Μπρομ 1-5
(45’ + 1’ Φλέτσερ – 34’, 77’, 88’ Οντεμβίγκι, 64’ Όλσον, 85’ Άντριους)

Άστον Βίλα – Μαν. Σίτι 0-1
(63’ Λέσκοτ)

πηγή: sportfm.gr

Γράφτηκαν αρκετά στο φύλλο αγώνα!!

Γράφτηκαν αρκετά στο φύλλο αγώνα!
Μακροσκελέστατη ήταν η… αναφορά των διαιτητών στο φύλλο αγώνα του ντέρμπι στο ΣΕΦ, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.

Παρόλο που δεν σημειώθηκε κάποια διακοπή στο ματς, οι «άρχοντες» της αναμέτρησης έχουν καταγράψει στην έκθεσή τους ρίψη κροτίδων, υβριστικά συνθήματα, χρήση λέιζερ και τις τρεις προειδοποιήσεις-συστάσεις που έγιναν από τα μεγάφωνα προς τους «κόκκινους» οπαδούς.

πηγή: sportfm.gr

Τεσσάρα η Αϊντχόφεν, μόνος του ο Γκουιντέτι!!

Τεσσάρα η Αϊντχόφεν, μόνος του ο Γκουιντέτι!
Στην κορυφή της Eredivisie βρέθηκε και πάλι η Αϊντχόφεν, αφού νίκησε 4-1 την Ντε Γκράαφτσαπ και έπιασε την Άλκμααρ. Χατ τρικ ο Γκουιντέτι στη νίκη της Φέγενορντ επί της Φίτεσε με 3-1.

Η Αϊντχόφεν νίκησε εύκολα την ουραγό Ντε Γκράαφτσαπ και έφτασε τους 45 βαθμούς, απολαμβάνοντας την κορυφή, μαζί με την Άλκμααρ. Μέσα σε ένα ημίχρονο οι γηπεδούχοι καθάρισαν το ματς με γκολ των Μέρτενς (8’), Τοϊβόνεν (26’), Μάταβζ (29’) και Λενς (43’), με τους γηπεδούχους να μειώνουν απλά με τον Βερμούτ στο 52’.

Σε προσωπικό του σόου μετέτρεψε ο Τζον Γκουιντέτι την αναμέτρηση της Φέγενορντ με τη Φίτεσε. Ο Σουηδός φορ πέτυχε και τα τρία γκολ της ομάδας του στη νίκη με 3-1 και της χάρισε μια σημαντική νίκη που την έφερε στην τετράδα του πρωταθλήματος. Ο Χοφς είχε μειώσει προσωρινά σε 2-1 στο 41’ με πέναλτι.

Το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής:
Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου
Τβέντε-Χέρκαλες 2-3
(73’, 90+3’ Ντε Γιονγκ-33’, 84’ Έβερτον, 81’ Ντάγκλας)

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου
Άλκμααρ-Εξέλσιορ 2-0
(58’, 60’ Μάρτενς)

Ρόντα-Ναιμέγκεν 1-0
(56’ Μαλκί)

Φένλο-Γκρόνιγκεν 2-0
(15’Γουίλντσουτ, 29’ Νουαφόρ)

Μπρέντα-Άγιαξ 0-2
(68’ Μπουλίκιν, 89’ Λοδέιρο)

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου
Ουτρέχτη-Ντεν Χάαγκ 1-1
(30’ Ντεμούρζ – 43’ Ίμερς)

Αϊντχόφεν-Ντε Γκράαφτσαπ 4-1
(8’ πεν. Μέρτενς, 26’ Τοϊβόνεν, 29’ Μάταβζ, 43’ Νενς – 52’ Βερμούτ)

Βάαλβικ-Χέρενφεν 0-1
(40’ Βαν Λα Πάρα)

Φέγενορντ-Φίτεσε 3-1
(12’, 31’ πεν., 83’Γκουντέτι – 41’ πεν. Χοφς)

Η επόμενη (22η) αγωνιστική:
Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου
Χέρενφεν-Μπρέντα (21:00)

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου
Φέγενορντ-Βάαλβικ (19:45)
Ντεν Χάαγκ-Εξέλσιορ (20:45)
Ντε Γκράαφτσαπ-Φένλο (20:45)
Χέρακλες-Ρόντα (21:45)

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου
Χρόνιγκεν-Αϊντχόφεν (13:30)
Άγιαξ-Ναιμέγκεν (15:30)
Ουτρέχτη-Άλκμααρ (15:30)
Φίτεσε-Τβέντε (17:30)

πηγή: sportfm.gr

«Ο κύριος Γκόντας τα έκανε όλα»

«Ο κύριος Γκόντας τα έκανε όλα»
Αρκετός εκνευρισμός επικρατούσε στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού, ύστερα από την ήττα κόντρα στον Ολυμπιακό (78-77) και με τον τρόπο που ήρθε.

Μάλιστα, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έκανε και ειδική αναφορά σε έναν από τους διαιτητές της αναμέτρησης, τον Σπύρο Γκόντα.

«Ρωτήστε τον κύριο Γκόντα, αυτός τα έκανε όλα…», είπε ο «Ζοτς» έξω από τα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού, ερωτώμενος –από εκπροσώπους του Τύπου- για το τι έγινε στην τελευταία φάση με το καλάθι του Μπατίστ, το οποίο μέτρησε για δύο πόντους.

Εργο-τέλος στο σερί του Άρη

Το νικηφόρο σερί των τριών αγώνων του Άρη σταμάτησε κόντρα στον Εργοτέλη, καθώς οι Κρητικοί απέσπασαν ισοπαλία 1-1 στο "Κλ.Βικελίδης". Οι δυο ομάδες σκόραραν στο πρώτο μέρος με τους Ακόστα και Κατσικοκέρη, ενώ ο στο 84` ο Φατί είχε δοκάρι. Αποβλήθηκε στις καθυστερήσεις ο Ολίσε.
Εργο-τέλος στο σερί του Άρη
Το ματς στο πρώτο μέρος παρά τα δύο γκολ δεν είχε πολλές φάσεις, ενώ στο δεύτερο μέρος ο Άρης πίεσε στο τέλος, κυνήγησε τη νίκη και είχε ένα δοκάρι με τον Φατί στο 84`, ενώ ο Πίρσον στις καθυστερήσεις έκανε την επέμβαση του αγώνα!
Μία σου και μία μου...
Το πρώτο ημίχρονο στο "Κλ.Βικελίδης" δεν είχε άσχημο ρυθμό αλλά είχε λιγοστές φάσεις τις οποίες πάντως εκμεταλλεύτηκαν με πανομοιότυπο τρόπο οι δύο ομάδες. Στο 14` ο Ακόστα πήρε την κάθετη του Καπετάνου και με πλασέ έκανε το 1-0, ενώ στο 31` σε φάση καρμπόν ο Φραγκουλάκης βρήκε τον Κατσικοκέρη που ισοφάρισε.
Το δεύτερο μέρος δεν είχε τον ρυθμό του πρώτου στο ξεκίνημα του, με τον Άρη πάντως να απειλεί και να προσπαθεί να απειλήσει κυρίως από τα στημένα. Οι δυο ομάδες προσπαθούσαν να κρατήσουν την μπάλα και όποτε τους δινόταν η ευκαιρία να απειλήσουν στην επίθεση.
Ο Καστίγιο στο 66` έφτασε κοντά στο 2-1, ενώ ο Άρης ανέβασε την πίεση του ψάχνοντας το δεύτερο γκολ της νίκης. Στο 84` η κεφαλιά του Φατί βρήκε το κάθετο δοκάρι του Πίρσον και τελικά παρά τις προσπάθειες των γηπεδούχων το 1-1 έμεινε ως το τέλος, αφού ο Πίρσον απέκρουσε την κεφαλιά του Λαζαρίδη!
Το φιλμ του αγώνα:
90+5` Λήξη του αγώνα
94` Κεφαλιά του Λαζαρίδη, ο Πίρσον έπεσε στη γωνία του και απέκρουσε!
92` Δεύτερη κίτρινη και αποβολή σε Ολίσε
91` Κίτρινες σε Κατίδη και Νέτο
90` Κίτρινη στον Σασιασβίλι
85` Κίτρινη στον Σαρρή
84' Εκτέλεση κόρνερ του Ούμπιντες από αριστερά, ο Φατί έπιασε τη δυνατή κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε στο δεξί δοκάρι και πέρασε άουτ
83' Ο Γιαλούσης αντί του Δάρλα
77` Κατίδης αντί του Καπετάνου
75` Kαρέλης αντι Χαλκιαδάκη
66' Ατομική προσπάθεια και σουτ του Καστίγιο από αριστερά της περιοχής, η μπάλα πέρασε παράλληλα από την εστία του Πίρσον που βρήκε την μπάλα με τα ακροδάχτυλα..
65` Παπαζαχαρίας αντί Ακόστα
51' Σουτ του Καστίγιο έξω από την περιοχή και δεξιά, η μπάλα πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι
46` Έναρξη του δευτέρου μέρους
46` Γιαννιώτας αντί του Τριανταφυλλάκου
45+2` Λήξη του πρώτου μέρους
39` Κίτρινη ο Δάρλας
35' Αναγκαστική αλλαγή για τον Εργοτέλη. Ο Λεάλ άφησε τη θέση του στον Χαλκιαδάκη
31` Κάθετη πάσα του Φραγκουλάκη, ο αμαρκάριστος Κατσικοκέρης με σουτ από δεξιά της περιοχής, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βελλίδη για το 1-1
14` Φοβερή κάθετη του Καπετάνου στον κενό χώρο, ο Ακόστα με πλασέ κάνει το 1-0 για τον Άρη
7' Σουτ του Μπούντιμιρ έξω από την περιοχή και δεξιά, μπλόκαρε ο Βελλίδης...
1` Έναρξη του αγώνα
Oι συνθέσεις:
Άρης (Μανουέλ Μασάδο): Βελλίδης, Νέτο, Μίσελ, Καστίγιο, Φατί, Σανκαρέ, Γιαννιώτας, Καπετάνος, Λαζαρίδης, Ούμπιδες, Ακόστα.
Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Πίρσον, Σαρρής, Χίμπλινγκερ, Δάρλας, Λεάλ, Μπέτο, Σασιασβίλι, Κατσικοκέρης, Ολίσε, Μπούντιμιρ, Φραγκουλάκης.

Πρώτος στην… τρίχα!!

Πρώτος στην… τρίχα
Όσοι νόμιζαν ότι τα είχαν δει όλα σε ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού, αναγκάστηκαν σήμερα να αναθεωρήσουν! Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν 78-77 τους «πράσινους» για την 18η αγωνιστική της Α1, το οποίο χρειάστηκε instant replay στο σουτ του Μπατίστ στην εκπνοή για να αποδειχθεί αν όντως… τελείωσε! Οι Πειραιώτες έτσι σχεδόν «κλείδωσαν» την πρωτιά στην κανονική διάρκεια της σεζόν, χωρίς να κρατήσουν όμως την διαφορά των τεσσάρων πόντων του πρώτου αγώνα.

Το «τριφύλλι» βρέθηκε πίσω στο σκορ ακόμα και με 18 πόντους στο τέλος της τρίτης περιόδου αλλά δεν τα παράτησε… Ροκάνισε την διαφορά, άγχωσε τον αντίπαλό του και έκανε το τελευταίο λεπτό να φαίνεται… «αιώνας» σε όσους βρέθηκαν στο ΣΕΦ. Με το σκορ στο 78-75, ο Μπατίστ (16 π) πήρε το μεγαλύτερο σουτ του αγώνα στην εκπνοή και ευστόχησε αλλά μετά από τρία ή τέσσερα replay, έγινε φανερό ότι ο παίκτης των «πράσινων» πατούσε την γραμμή και έτσι το καλάθι του δεν ήταν αρκετό για να δώσει στην ομάδα του την νίκη.

Οι Πειραιώτες για 35 λεπτά ήταν ανώτεροι του αντιπάλου τους… Διατηρούσαν την διαφορά πάνω από τους 12 πόντους σταθερά και όταν στην τρίτη περίοδο ο Παναθηναϊκός αντεπιτέθηκε και μείωσε στους τέσσερις, είχαν την απάντηση και ξαναέφεραν το ματς εκεί που ήθελαν. Όλα αυτά μέχρι το φινάλε όπου η εμπειρία των «πράσινων» και η σωστή τακτική στην αντιμετώπιση του ματς, έπαιξαν ρόλο και έφεραν την αναμέτρηση σε σημείο να κριθεί στην… τρίχα.

Αν ο Ολυμπιακός δεν κάνει άλλη ήττα στην κανονική περίοδο, εξασφαλίσει την πρωτιά και το απόλυτα πλεονέκτημα έδρας για τα πλέι οφ. Για την ομάδα του Ίβκοβιτς, εξαιρετική εμφάνιση έκαναν Ντόρσεϊ, Πρίντεζης και Μάντζαρης.

Το ματς:

Ο Ντόρσεϊ έκανε την διαφορά…

Στο αρχικό σχήμα του Ολυμπιακού ο Ντούσαν Ίβκοβιτς προτίμησε να ρίξει τον Βαγγέλη Μάντζαρη που πήγε αμέσως στο μαρκάρισμα του Δημήτρη Διαμαντίδη και μάλιστα ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικός. Στα πρώτα λεπτά του αγώνα όμως, αυτός που έδειξε ότι είναι εξαιρετικά χρήσιμος παίκτης ήταν ο Ντόρσεϊ ο οποίος έβγαινε σωστά στην βοήθεια αλλά και πρώτος στις πάσες μέσα στην ρακέτα και ήταν αυτός που έβαλε τις βάσεις για το 4-0 της ομάδας του.

Από την δική του μεριά ο Παναθηναϊκός επιχειρούσε να ποστάρει με τον Διαμαντίδη και να βγάζει ελεύθερα σουτ στους συμπαίκτες του στην περιφέρεια με σωστή πάσα. Αυτά ήταν άστοχα στο ξεκίνημα και μάλιστα έδιναν στον Ολυμπιακό την ευκαιρία να τρέχει στον αιφνιδιασμό και να φτάσει δια χειρός Σπανούλη στο 9-3.

Ο Παναθηναϊκός μετά το πρώτο τάιμ άουτ του Ομπράντοβιτς, «έσφιξε» την άμυνά του αλλά επιθετικά δυσκολευόταν να πλησιάσει στο αντίπαλο καλάθι, με τον Ντόρσεϊ να παίζει εξαιρετική άμυνα στον χώρο. Μεγάλο ενδιαφέρον και στην μάχη των πάγκων με τους δύο προπονητές να προσαρμόζουν σχήματα και παίκτες ανάλογα με τις κινήσεις των αντιπάλων.

Τα λάθη των «πράσινων» συνεχίζονταν στην επίθεση και με τον Ντόρσεϊ να σκοράρει δύο συνεχόμενες φορές στον αιφνιδιασμό, ο Ολυμπιακός πήγε στο 20-13 και έκλεισε την πρώτη περίοδο με σκορ 22-15.

Τον… εγκλώβισε

Ο Ίβκοβιτς έκανε αρκετές αλλαγές στην πεντάδα του Ολυμπιακού με τον Άντιτς, τον Λο, τον Σλούκα και τον Χάινς να μπαίνουν στο παρκέ… Από την άλλη ο Παναθηναϊκός διατήρησε Βουγιούκα, Γιασικεβίτσιους και Περπέρογλου στο σχήμα του. Το τρίποντο του Κέσελ έκανε το 26-16 και έφερε για πρώτη φορά την διαφορά πάνω από τους δέκα πόντους.

Όσο ο Ντόρσεϊ ήταν εκτός, ο Ομπράντοβιτς επέμενε να πηγαίνει η μπάλα στον Βουγιούκα κοντά στο καλάθι αλλά ακόμα και έτσι οι «πράσινοι» είχαν πρόβλημα στο σκοράρισμα. Το +13 των «ερυθρόλευκων» στα μέσα της περιόδου ανάγκασε τον τεχνικό των «πράσινων» να ανακατέψει ακόμα περισσότερο την τράπουλα…

Τα ήδη υψηλά ποσοστά του Ολυμπιακού, ανέβασε ακόμα περισσότερο ο Άντιτς με το μακρινό τρίποντο που έφτασε το ματς στο 32-18. Η άμυνα της ομάδας του Ίβκοβιτς ήταν υποδειγματική και είχε εγκλωβίσει τον Διαμαντίδη και την περιφέρεια του Παναθηναϊκού.

Στα τέλης της περιόδου, ο Διαμαντίδης και ο Μπατίστ αφυπνιστήκαν… Έδωσαν πόντους στην ομάδα τους και την βοήθησαν να ρίξει την διαφορά στους 12 πόντους (43-31), στο τέλος του ημιχρόνου.

Δράση-αντίδραση και ξανά… αντίδραση

Η συγκέντρωση με την οποία είχε μπει στο ματς ο Ολυμπιακός, είχε πάει περίπατο στις πρώτες φάσεις του τρίτου δεκαλέπτου, αποτέλεσμα της πίεσης του Παναθηναϊκού. Το 11-0 σερί των «πράσινων» που έτρεχε από την προηγούμενη περίοδο έφερε το παιχνίδι στο 43-37. Το +17 των «ερυθρολεύκων» χάθηκε σε λίγα λεπτά, αποτέλεσμα λαθών στην επίθεση και κακών επιλογών των γηπεδούχων.

Τα τρία συνεχόμενα τρίποντα του Ολυμπιακού, δύο από Μάντζαρη και ένα από Πρίντεζη, πήγαν ξανά την διαφορά από τους τέσσερις στους 13 και το σκορ έγινε 53-40. Το 11-0 του Ολυμπιακού ως απάντηση σε εκείνο του Παναθηναϊκού είχε φέρει τους «ερυθρόλευκους» ξανά στο +15, την ώρα που ο Διαμαντίδης έμενε μακριά από τον καλό του εαυτό και αυτό είχε συνέπειες για όλη την λειτουργία της ομάδας του. Το 59-42 στο τέλος της περιόδου, έδινε μεγάλο πλεονέκτημα για την νίκη στους γηπεδούχους.

Φινάλε όπως τους αξίζε...

Στην τελευταία περίοδο ο Ολυμπιακός ήθελε να παίξει με μεγάλες επιθέσεις και καλές επιλογές προκειμένου να διατηρήσει την διαφορά του. Οι σπασμωδικές κινήσεις των «πράσινων» ήταν αποτέλεσμα του miss mach ανάμεσα σε Χάινς και Βουγιούκα. Ο σέντερ του Παναθηναϊκού νικούσε κατά κράτος και έδωσε πόντους με αποτέλεσμα να μειωθεί η διαφορά στους 12.

Ο Ντόρσεϊ επέστρεψε στο ματς για τον λόγο αυτό αλλά ο Παναθηναϊκός δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα. Με Περπέρογλου και Γιασικεβίτσιους να σκοράρουν και τον Σπανούλη στην επίθεση του Ολυμπιακού να μην βρίσκει τρόπο να ανταποδώσει το σκορ πήγε στο 67-60. Το τρίποντο του Περπέρογλου μάλιστα έφερε στο -5 τους «πράσινους» αλλά η απάντηση του Γκετσεβίτσιους ήταν άμεση.

Το τελευταίο ενάμιση λεπτό φάνηκε… αιωνιότητα. Πολλές βολές, παιχνίδια τακτικής γύρω από την διαφορά των τεσσάρων πόντων και μάχη στους πάγκους και την γραμματεία περιγράφουν το σκηνικό. Το τρίποντο του Σάτο έκανε το σκορ 76-75 αλλά οι βολές του Σλούκα έκαναν το 78-75 για να έρθει το δίποντο του Μπατίστ στην εκπνοή και να κάνει το 78-77.

Τα δεκάλεπτα: 22-15, 43-31, 59-42, 78-77

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 6, Λο 6, Άντιτς 7(2), Σπανούλης 10, Ντόρσεϊ 6, Κέσελ 6(1), Γκετσεβίτσιους 5(1), Πρίντεζης 13(3), Παπανικολάου 1, Μάντζαρης 11(3), Σλούκας 7.

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Περπέρογλου 10(2), Μπατίστ 16, Λόγκαν 7(1), Τσαρτσαρής 3(1), Διαμαντίδης 11(2), Βουγιούκας 12, Καλάθης 3, Καϊμακόγλου 5(1), Γιασικεβίτσιους 3(1).

πηγή: sportfm.gr