Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Μοιάζει με Χουντίνι ο Μπόλονι...!!

Ο Κώστας Πετρωτός γράφει για τη μοναδική ικανότητα του Λάσλο Μπόλονι να σηκώνει τον ΠΑΟΚ από το καναβάτσο.
Μοιάζει με Χουντίνι ο Μπόλονι...
Θέλεις, δεν θέλεις είσαι υποχρεωμένος να κρίνεις τον Λάσλο Μπόλονι με μεγαλύτερη επιείκεια σε σχέση με τους προκατόχους του. Εκείνοι είχαν την άνεση να δουλεύουν σε έναν ΠΑΟΚ που το χρήμα έρεε άφθονο-για τα δεδομένα του συλλόγου-και αυτό είχε το ανάλογο αντίκτυπο στο βάθος και την ποιότητα του έμψυχου δυναμικού του.
Ο Ρουμάνος, όμως, ανέλαβε τα ηνία στην εποχή των ισχνών αγελάδων, παρότι κάποια στιγμή βρέθηκε με την προοπτική να έχει από πάνω του έναν... επενδυτή να αποφασίζει. Δυστυχώς, όμως ο Βασίλης Φλωρίδης, περί ου ο λόγος, πέρασε σαν κομήτης από την Τούμπα αφήνοντας μόνο μερικά καπέλα Παναμά προκειμένου να ικανοποιήσει την περιέργεια κάποιων παικτών.
Ο Μπόλονι είδε την ομάδα του να αποδυναμώνεται για να αντέξει στις πιέσεις της UEFA, χάνοντας παίκτες όπως ο Κοντρέρας και ο Βιεϊρίνια. Ο Πορτογάλος, όπως και οι Γκαρσία, Σαλπιγγίδης είναι οι τρεις παίκτες για τους οποίους ο Μπόλονι είχε κάνει αναφορά το περασμένο καλοκαίρι λέγοντας πώς αν φύγει κάποιος από αυτούς θα πρέπει ίσως να αλλάξει τους όρους τους συμβολαίου του.
Πολλοί είχαν βιαστεί να προβλέψουν ότι ο ΠΑΟΚ, μετά την εφαρμογή της σκληρής οικονομικής πολιτικής που του επέβαλε η UEFA, θα κατέρρεε. Αυτές οι φωνές είχαν ενταθεί αμέσως μετά τον άδοξο αποκλεισμό από τον Ατρόμητο στο Κύπελλο και τα όσα ακολούθησαν. Προς το παρόν ο ΠΑΟΚ τους διαψεύδει και στέκεται με αξιοπρέπεια στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Μπόλονι έχει αποδειχθεί πολύ ικανός στην διαχείριση του έμψυχου δυναμικού του, παίρνοντας από κάθε παίκτη ό,τι μπορεί να προσφέρει στην ομάδα.
Το εντυπωσιακότερο όλων είναι πώς αυτή η ομάδα αντιδρά μετά από μεγάλες πίκρες. Μετά τον αποκλεισμό από τον Ατρόμητο πήρε δια περιπάτου το ντέρμπι με την ΑΕΚ και μία εβδομάδα μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό πήγε με ανεβασμένη ψυχολογία στο Ηράκλειο και "καθάρισε" τον ΟΦΗ.
Αν κανείς επιχειρήσει να δει πώς είχε αντιδράσει η ομάδα μετά τον περσινό ημιτελικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ μάλλον θα οδηγηθεί εύκολα στο συμπέρασμα ότι ο τωρινός προπονητής έχει τελείως διαφορετική θεώρηση των πραγμάτων. Για τον Μπόλονι είναι προφανές πώς δεν υπάρχουν παιχνίδια χωρίς αύριο. Θέλει να διαπιστώνει μία συνέχεια στην ομάδα του και αυτό δεν μπορεί να κριθεί από το αποτέλεσμα της Κυριακής. Αυτό του δίνει την νεση να λειτουργεί χωρίς πίεση που συνήθως υπάρχει με τους προπονητές του ΠΑΟΚ.
Εδώ, όμως, μπαίνει η παράμετρος του πόσο πολύ μετρά ένα όνομα. Και ο Μπόλονι, με το παρελθόν στην Σπόρτινγκ και την Σταντάρ Λιέγης και τη φημη του ανθρώπου που ανέδειξε τον Κριστιάνο Ρονάλντο να τον συνοδεύει, αντιμετωπίζεται με σεβασμό και υπομονή από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Υπομονή που δείχνει να έχει αποτελέσματα καθώς, η ομάδα και καλό αγωνιστικό πρόσωπο στο πρωτάθλημα έχει και νέα πρόσωπα ξεπηδούν σιγά-σιγά.
Επί Μπόλονι μάθαμε τον Σταφυλίδη, προωθήθηκε ο Γιάννου που σκόραρε δις στο Ηράκλειο και ο άτυχος Κατσικάς, αρχίζει να αξιοποιείται ο Γεωργιάδης. Είναι ξεκάθαρο ότι, ακόμη κι αν δεν έρθει η πολύ μεγάλη διάκριση στο εσωτερικό, ο Μπόλονι θα αφήσει τον ΠΑΟΚ με πολύ στέρεες βάσεις για το μέλλον του.
Ήδη η ομάδα έχει αρχίσει να παρουσιάζει ένα πιο ελκυστικό πλάνο ποδοσφαίρου και να παίρνει "καθαρές" νίκες. Όχι ότι ακόμη έχουμε δει τον εντυπωσιακό, προ διετίας, ΠΑΟΚ. Είναι, όμως, βέβαιο πώς, αν πάνε όλα καλά, θα δούμε από του χρόνου μία πραγματικά επιθετική ομάδα.
Υ.Γ. Είναι πραγματικά πολύ... άβολο να πρέπει να ασχολείσαι με το επάγγελμα του αθλητικογράφου στις μέρες μας, όταν όλη η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα κατάρρευσης. Οι απόψεις για το τι είναι σωστό ή όχι διίστανται Ας αφήσουμε το ελληνικό κοινοβούλιο να πάρει την απόφασή του για το αν θα υπογράψει το Μνημόνιο 2. Καλό είναι, όμως, πριν το κάνει οι βουλευτές να σταθμίσουν όλα τα δεδομένα και να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.
Πηγή: Sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: