Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Μνημόνιο… 0-2 στην Κρήτη!!

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει για την εντυπωσιακή εμφάνιση και τα δύο γκολ του Γιάννου στη νίκη του ΠΑΟΚ επί του ΟΦΗ.
Μνημόνιο… 0-2 στην Κρήτη
Στο δικό του μνημόνιο, ο Απόστολος Γιάννου ήταν σαφής. Δεν χρειάστηκε καν την παρέμβαση του ΔΝΤ για να επιβάλλει μέσα σε είκοσι λεπτά το 0-2 στο Γεντί Κουλέ.

Αντιμετώπισε με την απαιτούμενη σοβαρότητα μια αναμέτρηση που οι συμπαίκτες του, αν δεν υπήρχε ο ίδιος, ίσως να μην κατάφερναν το ίδιο εύκολα. Μάλιστα, στο δεύτερο μέρος, ο Κρέσιτς και τα δοκάρια του αναδείχθηκαν μορφές του αγώνα, σταματώντας τον υπερκινητικό Μπούρμπο και τον Παπουλή που είχαν βάλει σκοπό να ισορροπήσουν το παιχνίδι.

Ίσως να μην ήταν τόσο τραγικό, αλλά, είναι βέβαιο ότι ο ΠΑΟΚ κινδύνευσε στο δεύτερο μέρος, προσέφερε αρκετό χώρο στον ΟΦΗ και δεν είχε καμία απολύτως σχέση με την ομάδα που μπήκε στο γήπεδο για να επιβάλει τους δικούς της όρους και να πετύχει –όπως και έγινε τελικά- μια καθαρή νίκη.

Το ευχάριστο είναι ότι επανήλθε πολύ γρήγορα μετά από την ήττα στην Τούμπα, από τον Ολυμπιακό κι αυτό θα τον βοηθήσει σημαντικά όσο προετοιμάζεται για τον αγώνα με την Ουντινέζε.

Όσο στηρίχθηκε στις αγωνιστικές του αρετές και κυρίως χάρη στην προσωπικότητα των ποδοσφαιριστών του, ο ΟΦΗ φάνηκε να είναι εύκολος αντίπαλος. Δεν απειλήθηκε η εστία του Κρέσιτς, ίσα που ήρθε σε επαφή με τη μπάλα χωρίς να ανησυχήσει. Δεν εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το δυνατό του σημείο, το κέντρο του, δεν ήταν ο Γκαρσία ή κάποιος άλλος που ξεχώρισε για να καθοδηγήσει τον ΠΑΟΚ, αλλά, οι φάσεις βγήκαν μετά συνολικά καλή δουλειά και κατέληξαν στον εκτελεστή Γιάννου.

Τα οφέλη του διπλού στην Κρήτη αφορούν τόσο στον Γιάννου που σημείωσε τα πρώτα του γκολ, όσο και στον Κρέσιτς που επανατοποθετήθηκε. Ο Κροάτης «ζεστάθηκε» για τα καλά, μετά από αρκετό καιρό απουσίας και ενώ στο ντεμπούτο του, την προηγούμενη αγωνιστική, έπεσε πάνω στον Ολυμπιακό με την επιβλητική του εμφάνιση και τη νίκη στην Τούμπα.

Προφανώς δημιουργείται ευνοϊκό κλίμα ενόψει Φρίουλι. Κι αν δεν υπάρχει νέα απώλεια με τραυματισμό, τότε ο ΠΑΟΚ θα ταξιδέψει στην Ιταλία με τις καλύτερες συνθήκες.

Τέλος, ο Νιμανί πήρε χρόνο συμμετοχής κι αυτό σημαίνει ότι σύντομα θα τον δούμε να διεκδικεί κάτι περισσότερο από τα χθεσινά 20 πρώτα του λεπτά. Η προσθήκη του σε μια ομάδα που δεν έχει εναλλακτικές λύσεις για πολλές από τις θέσεις του βασικού σχήματος κι όταν καποιος τραυματίζεται δημιουργούνται κενά, εκτιμάται ως πολύτιμη.
Πηγή: Sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: