Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Ολική - και πανηγυρική - επαναφορά του ΠΑΟΚ!!

Η «απίθανη πτήση» (με χαμόγελα της τύχης) του «δικέφαλου» στο Ηράκλειο τον επαναφέρει σε τροχιά κορυφής. Και στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα! Αναπτερώνοντας φυσικά, το ηθικό του για την δύσκολη συνέχεια εντός κι εκτός συνόρων.
Ολική - και πανηγυρική - επαναφορά του ΠΑΟΚ!
Γράφει ο Άρις Νικολάκης...
Ο ΠΑΟΚ «καθάρισε» νωρίς τον αγώνα. Στο 38ο λεπτό με 2-0. Με γκολ του ανατέλλοντος εκ Αυστραλίας ορμώμενου Απόστολου Γιάννου!
Και στη συνέχεια το συντήρησε (με πολύ ρίσκο και με πολλά λάθη παικτών και προπονητών) μέχρι το 90ο λεπτό …
Ίσως – το αναφέρουμε δίχως στάλα υπερβολής – ο ΠΑΟΚ αδικείται από το σκορ του Α’ ημιχρόνου. Μέχρι το 45ο οι φιλοξενούμενοι ήταν κυρίαρχοι του παιγνιδιού. Οι γηπεδούχοι; Ήταν κομπάρσοι επί σκηνής «Γεντί Κουλέ»!
Ίσως δε – κι αυτό δίχως στάλα υπερβολής το αναφέρουμε – ο Νίκος Αναστόπουλος υπερεκτίμησε τις δυνάμεις του ΟΦΗ. Και υποτίμησε την καρδιά του ΠΑΟΚ. Προκάλεσε λοιπόν, έκπληξη η εικόνα κι η τακτική του ΟΦΗ μέχρι το 46ο λεπτό. Η επιλογή του Λάζλο Μπόλονι με τον Άλβες Λίνο σε ρόλο «αντι - Βιεϊρίνια» βάραινε το κέντρο της κρητικής ομάδας. Ο ΠΑΟΚ δε συνάντησε σθεναρή αντίσταση. Είχε Γιώργο Φωτάκη σε φόρμα. Βλάνταν Ίβιτς με πάθος. Και Πάμπλο Γκαρσία σε κέφια. Πήρε την υπεροχή. Και πίεσε ...
Ο Απόστολος Γιάννου – το «καγκουρό» στη μηχανή του «δικέφαλου» - ήταν η αιχμή του δόρατος της τιμωρίας του ΟΦΗ για την υπεροψία του. Στο 24ο λεπτό και στο 38ο λεπτό σκόραρε με περισσή άνεση. Κι έβαλε τον ΠΑΟΚ μπροστά κι αγωνιστικά και ψυχολογικά. Η ομάδα της  Θεσσαλονίκης μάλιστα, είχε κι άλλες πολύ καλές ευκαιρίες για σκορ ευρειών διαστάσεων !
Η απόλυτη κυριαρχία του ΠΑΟΚ σε μία πολλή δύσκολη έδρα οφείλεται ουσιαστικά, στην καλύτερη του προετοιμασία. Πήγε στο Ηράκλειο για το νυν υπέρ πάντων αγώνα του. Άφησε την ήττα κόντρα στον Ολυμπιακό στη Θεσσαλονίκη. Αντίθετα ο ΟΦΗ (φάνηκε ότι …) κουβάλησε στο Ηράκλειο τη νίκη του από το Παγκρήτιο κόντρα στον Εργοτέλη. Εκείνες οι δάφνες όμως, της παρελθούσας αγωνιστικής αποδείχτηκαν αγκάθια στην τρέχουσα.
Ο ΟΦΗ έκανε την πρώτη καλή του ευκαιρία μόλις στο 55ο λεπτό. Και το σουτ του Χρήστου Μπούρμπου απέκρουσε εντυπωσιακά ο Ντάριο Κρέσιτς. Είναι αλήθεια βέβαια, ότι οι γηπεδούχοι μετά το 46ο λεπτό αναπτύχθηκαν καλύτερα. Αποτέλεσμα; Έγινε ομορφότερη η εικόνα του αγώνα. Αυτοί έγιναν πιο απειλητικοί. Κι οι φιλοξενούμενοι πιο σοβαροί αλλά κι υπερβολικά σίγουροι. Η σιγουριά τους μάλιστα, θα μπορούσε – πάλι δίχως σάλα υπερβολής -  να γυρίσει μπούμερανγκ !
Δεν γύρισε όταν ο Φώτης Παπουλής στο 66ο λεπτό βρήκε με το κλασσικό βολέ του το οριζόντιο δοκάρι του Ντάριο Κρέσιτς και στην επιστροφή της  μπάλας ο Ζόρντι Λόπεθ αστόχησε προ κενός εστίας. Δεν έφτανε πάντως, το ένα δοκάρι. Είχε και δεύτερο στο 76ο λεπτό …
Στο τελευταίο 20λεπτο έπαιζαν πλέον, η κόπωση του ΠΑΟΚ κόντρα στην συντετριμμένη ψυχολογία του ΟΦΗ. Με τους γηπεδούχους να βγαίνουν μπροστά και τους φιλοξενούμενους να οπισθοχωρούν. Ο Νίκος Αναστόπουλος στήριξε το κέντρο του με τον Ματίας Βερόν. Κι ο Λάζλο Μπόλονι απάντησε με τον «κόφτη» Γιώργο Τσουκαλά στη θέση του Βλάνταν Ίβιτς. Ο Ρουμάνος θα έπρεπε νωρίτερα να αντιδράσει ενισχύοντας κι αυτός το κέντρο του. Δεν αντέδρασε κι ο ΠΑΟΚ απειλήθηκε.
Τελικά, οι επιλογές και οι τακτικές των δύο προπονητών δεν άλλαξαν το ρου του αγώνα! Και τούτο παρά την αυξημένη πίεση του ΟΦΗ επειδή ο Ντάριο Κρέσιτς και τα δοκάρια προέβαλαν σθεναρή αντίσταση !
Για τον ΠΑΟΚ πάντως, πέρα από την ευτυχία της νίκης (και της επιστροφής στον ορθό δρόμο του Πρωταθλήματος …) έχει και την αγωνία για τους τραυματισμούς Βλάνταν Ίβιτς και Κώστα Σταφυλίδη. Ο εφτάψυχος  «δικέφαλος» πάντως, αντέχει ακόμη όταν δεν τον πάει κόντρα η γκίνια (θυμίζουμε τα δυο δοκάρια του Φώτη Παπουλή) κι όταν τον πάνε οι μεσαίοι … σπόνδυλοι του. Βάλτε και την ανατολή ενός σκόρερ: Του Απόστολου Γιάννου. Ε, κι έχετε το λεβέντικο πέρασμα του από το «Γεντί Κουλέ»!
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: