Κυριακή 18 Απριλίου 2010

Μελισσανίδης: «Η ΑΕΚ έχει μικρύνει πολύ, ο Σκόκο στην εξέδρα»!

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_MF78OBkAnh.jpgΑγανακτισμένος παρουσιάζεται ο Δημήτρης Μελισσανίδης με τα όσα συμβαίνουν αυτόν τον καιρό στην Ένωση.Ο «Τίγρης» που παρακολούθησε και το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης από κοντά, δήλωσε μετά το φινάλε της αναμέτρησης αποχωρώντας από το γήπεδο: «Η ΑΕΚ έχει μικρύνει τόσο που δεν πάει άλλο. Δεν μπορεί ο κόσμος άλλο αυτή την κατάσταση. Ο Σκόκο έχει ένα χρόνο ακόμα συμβόλαιο, τον βάζεις στην εξέδρα και έπειτα να πάει να φύγει»!

Σε ερώτηση για το αν προτίθεται να εμπλακεί ξανά με τα διοικητικά, δεν απάντησε καν και αποχώρησε.

Κούπερ: «Ο Σηφάκης ήταν εκπληκτικός»

Κούπερ: «Ο Σηφάκης ήταν εκπληκτικός»

Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ δεν δίστασε να καταδείξει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον καλύτερο ποδοσφαιριστή του Άρη, που ήταν ο Μιχάλης Σηφάκης ενώ σε ότι αφορά το σημερινό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό υπογράμμισε: «Ήταν ένα ματς με δύο διαφορετικά ημίχρονα. Πιστεύω ότι κάναμε ένα πρώτο ημίχρονο αρκετά καλό. Είχαμε ένα παιχνίδι που είχαμε καλό έλεγχο της μπάλας. Το δεύτερο ημίχρονο ήταν τελείως διαφορετικό και ο τερματοφύλακάς μας έκανε ένα μεγαλειώδης παιχνίδι. Δεν είχαμε την ικανότητα να επιλύσουμε κάποιες καταστάσεις. Η αποβολή του Αράνο μας έφερε στα ίσια όσον αφορά στον αριθμό των παικτών, θέλαμε να κερδίσουμε, αλλά μετά από αυτή την εξέλιξη χάθηκαν οι πιθανότητες. Επίσης θέλω να επαναλάβω ότι ο Σηφάκης ήταν εκπληκτικός. Έσωσε σίγουρα τρία γκολ. Είχαμε τις ευκαιρίες με τον Κόκε και τον Χαβίτο, αλλά δεν τα καταφέραμε».

Για το κατά πόσο επηρεάστηκε η εικόνα του ματς από την διακοπή του είπε: «Δεν επηρεάστηκε το παιχνίδι από τη διακοπή. Διακόπηκε και για τις δύο ομάδες, όχι μόνο για εμάς. Το πρόβλημά μας ήταν άλλο, δεν είχε σχέση με αυτό. Το θέμα είναι ότι το μυαλό του παίκτη συνήθως σκέφτεται το παιχνίδι που υπάρχει και όχι τον τελικό με τον Παναθηναϊκό που ακολουθεί».

Για τον Αράνο που αποβλήθηκε και χάνει τον τελικό τόνισε πως: «έχω ήδη μια εναλλακτική λύση στο μυαλό μου. Δεν θα μας προκαλέσει κάποια ιδιαίτερη επιπλοκή».

Σάντος: «Θα είμαστε πανέτοιμοι στα play off»

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/b1aae56374d2442e5f6cbde26bedfb6e_L.jpg?943912800?943912800?943912800Ο Φερνάντο Σάντος ούτε και σήμερα αναφέρθηκε στην περίπτωση παραμονή του στον ΠΑΟΚ. Ο Πορτογάλος αναφέρθηκε στην νίκη επί του Εργοτέλη, στα play off, αλλά και στον δουλειά που θα γίνει το επόμενο διάστημα. Ο Φερνάντο Σάντος χαρακτήρισε δίκαιη τη νίκη ενώ στάθηκε και στο μαγικό 30λεπτό του πρώτου ημιχρόνου εκεί όπου η ομάδα του πέτυχε τα τέσσερα γκολ. «Μία νίκη δίκαιη, σαφώς μπορούμε να πούμε 30 λεπτά πως πήγαμε πολύ καλά, είναι αλήθεια πως η ομάδα μπήκε συγκεντρωμένη στο παιχνίδι. Δεν επέτρεψε στον αντίπαλο να παίξει, δεν είχε κατοχή μπάλας ο Εργοτέλης, απορία της πίεσης που ακούσαμε. Μετά ανοίγαμε το παιχνίδι από τα πλάγια και για αυτό έγινε εύκολο το παιχνίδι. Πετύχαμε τέσσερα γκολ σε ένα διάστημα μισής ώρα και μετά χαλαρώσαμε, χάσαμε την πειθαρχία μας και το παιχνίδι έγινε φιλικό. Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα μου ήταν πάλι καλύτερη, χωρίς να έχει τόσες καθαρές φάσεις, αλλά σε κάθε περίπτωση το πιο σημαντικό είναι η νίκη.

Στην συνέχεια μίλησε για τα play off. «Σε αυτό το τουρνουά που γίνεται ,είναι πολύ σημαντικό για τον ΠΑΟΚ, θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να έχουμε τη φιλοδοξία να το κερδίσουμε και να έχουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Είναι έξι παιχνίδια σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, δύσκολο για εμάς και για όλους ξεκινάμε με πολλές φιλοδοξίες.Αυτό θα το δούμε, οι αντίπαλοι θα είναι διαφορετικοί. Δεν είναι σαν πρωτάθλημα, το πρωτάθλημα είναι μαραθώνιος ενώ τώρα θα πρέπει να διαχειριστούμε έξυπνα την κόπωση των παικτών. Για αυτό και εμείς, εξαρτάται από τον αντίπαλο για το πώς θα κινηθούμε».

Για τον Βιερίνια σχολίασε:
«Είναι ένας εκρηκτικός ποδοσφαιριστής και η τάση των αντιπάλων είναι να τον αντιμετωπίσουν σκληρά. Τέτοιου τύπου ποδοσφαιριστές θα πρέπει να προστατεύονται από τους διαιτητές. Είναι ποδοσφαιριστές με έμπνευση που φέρουν φιλάθλους στο γήπεδο».

Που θα ρίξει το βάρος ενόψει της προετοιμασίας είπε: «Κάναμε πολύ δουλειά ενόψει πλέι οφ. Θα συνεχίσουμε να δουλέψουμε και στη συνέχεια μέχρι να ξεκινήσει η διαδικασία. Πρέπει να χαμηλώσουμε την ένταση των προπονήσεων, για να μπορέσουν οι παίκτες να μαζέψουν όσο ενέργεια γίνεται, αφού έξι παιχνίδια σε 18 μέρες είναι κάτι πολύ δύσκολο. Από την πλευρά μας θα στηρίξουμε τους παίκτες να είναι καλοί σε επίπεδο φυσικής κατάστασης».

Για το θέμα της παραμονή του είπε: «Νομίζω την κατάλληλη στιγμή θα δούμε τι θα γίνει. Δεν είναι μόνο στα δικά μου χέρια, αλλά είναι και στα δικά μου. Υπάρχει ισχυρός δεσμός με τον πρόεδρο, μεγάλη φιλία και για αυτό όπως έχω πει πολλές φορές θα πάρουμε την απόφαση που είναι καλύτερη για όλους».

Μια... ανάσα μακριά!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/1b2ab8bbff59af98a844878992b559e2_L.jpg?1271592438?1271592438?1271592438Ένα βήμα μακριά από τον φετινό τίτλο βρίσκεται η Τβέντε η οποία και επιβλήθηκε εντός έδρας της Φέγενορντ με 2-0. Ο Άγιαξ παραμένει ένα πόντο πίσω από την κορυφή, αφού διέσυρε τη Χέρακλες με 4-0.
Το θρίλερ συνεχίζεται στην Ολλανδία, αν και η Τβέντε με τη σημερινή της νίκη 2-0 επί της Φέγενορντ βρέθηκε ακόμα πιο κοντά στον τίτλο. Οι Ν' Κούφο, Στοτς πέτυχαν τα δυο γκολ και διατήρησαν την ομάδα τους ένα βαθμό πάνω από τον Άγιαξ. Μάλιστα, την τελευταία αγωνιστική οι πρωτοπόροι δοκιμάζονται στην έδρα της Μπρέντα που μάχεται για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ
Ο «Αίαντας» δεν είχε κανένα πρόβλημα απέναντι στη Χέρακλες επιβλήθηκε 4-0 με τους Ντε Γιόνγκ, Πάντελιτς να πετυχαίνουν από δυο τέρματα! Η τελευταία στροφή βρίσκει τον Άγιαξ να δοκιμάζεται στην έδρα της αδιάφορης, Ναϊμέγκεν!


Αποτελέσματα

Ντεν Χάαγκ-Βάαλβικ 4-0

Αγιαξ-Αλμέλο 4-0

Τβέντε-Φέγενορντ 2-0

Αϊντχόφεν-Γκρόνινγκεν 3-1

Χέρενφεν-Μπρέντα 0-0

Σπάρτα Ρότερνταμ-Ουτρέχτη 0-3

Φίτεσε-Ρόντα 2-5

Φένλο-Ναϊμέγκεν 2-0

Βίλεμ-Αλκμααρ 0-3

Χάνει τον τελικό ο Αράνο


Η κόκκινη κάρτα που δέχθηκε σήμερα από τον διαιτητή Ντάκο ο Κάρλος Αράνο ήταν μοιραία, αφού θα αναγκαστεί να παρακολουθήσει από την κερκίδα τον τελικό του κυπέλλου. Ο Αργεντινός δεν έχει πλέον δικαίωμα συμμετοχής στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και αυτό είναι σίγουρα ένα μεγάλο πλήγμα για τον Άρη.

Έτσι μπαίνουν στα play-off

Έτσι μπαίνουν στα play-off

Μετά το τέλος της 30ης αγωνιστικής και από την στιγμή που η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε, τα βλέμματα όλων πλέον στρέφονται στα play-off. Εκεί όπου θα συμμετέχουν ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ και ο Άρης. Πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Παναθηναϊκός, ενώ στην Β΄ εθνική κατηγορία θα αγωνίζονται ο Πανθρακικός, ο ΠΑΣ Γιάννινα και ο Λεβαδειακός. Μετά τα σημερινά αποτελέσματα, διαμορφώθηκε οριστικά και ο βαθμολογικός πίνακας των play-off. Αυτός πλέον έχει ως εξής:

1. Ολυμπιακός 4β.
2. ΠΑΟΚ 3β.
3. ΑΕΚ 1β.
4. Άρης 0β.

Θυμίζουμε ότι η διαδικασία της κλήρωσης του προγράμματος των play-off θα διεξαχθεί αύριο στις 14:00

Ολα "Χ" στην Κύπρο


Φάση από τον αγώνα Απόλλων Λεμεσού - Ομόνοια Ισόπαλα έληξαν τα δυο ντέρμπι στην Κύπρο με την Ανόρθωση να παραχωρεί "Χ" με 1-1 στον ΑΠΟΕΛ και τον Απόλλωνα, παρά τις πολλές απουσίες που είχε, να σταματάει την Ομόνοια με τις δυο ομάδες να τελειώνουν το ματς χωρίς γκολ. Ετσι, η ομάδα του Τάκη Λεμονή εξακολουθεί να είναι στο +4.

Το ματς της Ανόρθωσης με τον ΑΠΟΕΛ διακόπηκε δυο φορές από το διαιτητή Ελι Χάκμον, επειδή οι οπαδοί του πρωταθλητή έριξαν αντικείμενα και φωτοβολίδες στον αγωνιστικό χώρο τόσο στο 80ό όσο και στο 86ο.

Τα αποτελέσματα

  • Ανόρθωση - ΑΠΟΕΛ 1-1
    0-1 4' Κοσόφσκι
    1-1 40' Καφού

    ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Νάγκι, Τζανίσιο, Λειβακαμπέσι, Κατσαβάκης, Κωνσταντίνου (71' Σεϊρού), Μαραγκός (58' Οκκάς), Σκοπελίτης, Ράμος (65' Τόφας), Μπάκλεϊ, Λαμπάν, Καφού.
    ΑΠΟΕΛ: Χιώτης, Πουρσαϊτίδης, Κόντης, Χατζί, Μιχαήλ, Μπρούερς, Πίντο, Αλεξάνδρου (85' Παπαθανασίου), Κοσόφσκι, Παουλίστα (85' Μπρέσκα), Ζεβλάκοφ (66' Σολωμού).

  • Απόλλων - Ομόνοια 0-0
    ΑΠΟΛΛΩΝ: Σβαλόφσκι, Σάλες, Μερκής, Θεοφίλου, Αβραάμ, Κιντέρος, Λάι (35' Μασμανίδης), Ατόρνο, Μπακούρα (85' Νεβά), Νούνιεζ (67' Σταύρου), Ματούσοβιτς.

    ΟΜΟΝΟΙΑ: Γιωργαλλίδης, Κακά, Βέντζελ (46' Καρυπίδης), Χαραλάμπους, Πατσατζόγλου, Λεάντρο (46' Ζουράφσκι), Κασέκε, Μακρίδης, Αλωνεύτης, Εφραίμ (80' Χριστοφή), Κωνσταντίνου.
  • Εντυπωσιακή η Λιλ. Έμφραγμα για Μονπελιέ

    Τον καλό της εαυτό θυμήθηκε η Λιλ, η οποία επέστρεψε στις νίκες ύστερα από δύο στείρες αγωνιστικές, συντρίβοντας με 4-0 τη Μονακό στο «Μετροπόλ».Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους γηπεδούχους ο Καμπαγιέ που πέτυχε δύο τέρματα και διατήρησε τους «λιλουά» σε τροχιά εξόδου στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν.

    Το συγκρότημα του Ρούντι Γκαρσία, είχε την ευκαιρία μάλιστα να μειώσει και στον έναν πόντο την διαφορά από την τέταρτη Μονπελιέ, η οποία την ίδια ώρα παραχωρούσε ισοπαλία στην Τουλούζ στο «Μοσόν». Η ομάδα του Ρενέ Ζιράρ κρατούσε του τρεις βαθμούς της νίκης μέχρι και το 90’, όταν και ο Καζίμ ισοφάρισε στο τελικό 1-1 για τους φιλοξενούμενους.

    Τέλειωσε όπως ξεκίνησε o ΠΑΟ

    ΕΝΑ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ (1-0) ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΑΣ, ΗΘΙΚΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ.-Με νίκη ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του ο πρωταθλητής Παναθηναϊκός στην φετινή διοργάνωση της Σούπερ Λίγκα. Παρότι παρατάχθηκαν με αρκετούς αναπληρωματικούς, οι «πράσινοι» επέβαλλαν τον νόμο τους στους Ζωσιμάδες, επικράτησαν με 1-0 και το επόμενο Σάββατο φιλοδοξούν να κάνουν το νταμπλ, απέναντι στον Άρη. Καλός στην επανεμφάνιση του ο Σπυρόπουλος, λίγα πράγματα ξανά από Ρουκάβινα, το «πάλεψε» ο Χριστοδουλόπουλος που είχε δοκάρι με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 69’, αγωνίστηκε για λίγο και ο Φέτσης.

    Έκλεψε την παράσταση ο κόσμος του ΠΑΣ

    Σε γενικές γραμμές το παιχνίδι ήταν καλύτερο από το αντίστοιχο παιχνίδι Κυπέλλου που διεξήχθη την προηγούμενη εβδομάδα στο ίδιο γήπεδο. Ο Παναθηναϊκός διατήρησε την υπεροχή στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και πήρε δίκαια το «τρίποντο», εκείνοι όμως που έκλεψαν την παράσταση ήταν οι φίλαθλοι του ΠΑΣ που έδωσαν βροντερό «παρών» στο γήπεδο, παρότι η ομάδα τους ήδη ετοιμάζει «βαλίτσες» για το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Ο κόσμος του «Άγιαξ της Ηπείρου» βοήθησε και το ίδιο το παιχνίδι να πάρει ρυθμό, συμπεριφερόμενος με ευπρεπή τρόπο πλην ελάχιστων εξαιρέσεων, καθώς σπουδαίο κίνητρο δεν υπήρχε σε καμία πλευρά.

    Στο πρώτο μέρος και συγκεκριμένα μετά το πρώτο «αναγνωριστικό» δεκάλεπτο, οι «πράσινοι» πήραν την πρωτοβουλία, δημιούργησαν κάποιες προϋποθέσεις και απειλήθηκαν σποραδικά από τους παίκτες του Αναστόπουλου. Η πρώτη φάση δημιουργήθηκε στο 12’, όταν Ζαφειρόπουλος και Κώτσιος πρόλαβαν τον Πετρόπουλο σε σέντρα του Μαρίνου από δεξιά. Ο 23χρονος επιθετικός απείλησε και με το κεφάλι στο 16’ ενώ στο 18’ από προσπάθεια που ξεκίνησαν Γκάμπριελ και Ρουκάβινα, ο Χριστοδουλόπουλος είδε το σουτ που επιχείρησε από πλεονεκτική θέση να κοντράρει στους αμυντικούς και να καταλήγει κόρνερ.

    Μετά το 20λεπτο και αφού πρώτα ο Πετρόπουλος είχε ακόμα μια προσπάθεια για γκολ στο 25’ από σέντρα του Σπυρόπουλου, οι Ηπειρώτες βγήκαν στην επίθεση αλλά ούτε οι δικές τους προσπάθειες έφεραν αποτέλεσμα. Από προσπάθεια του Μπακαγιόκο, ο Ρόβας σούταρε από κοντά πάνω στον Καρνέζη στο 26’ και στο 27’ ο Ιβοριανός ανατράπηκε εκτός περιοχής από τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού, αλλά ο Λαμπρόπουλος δεν έδειξε το φάουλ που θα ισοδυναμούσε και με κίτρινη κάρτα για τον Καρνέζη.

    Έδωσε την λύση ο Γκάμπριελ

    Το ματς είχε σχετικά καλό ρυθμό, όμως για να προκύψουν νέες ενδιαφέρουσες φάσεις έπρεπε να περάσει περίπου μισή ώρα αγώνα. Μια ωραία ενέργεια του Σπυρόπουλου από αριστερά, έφερε την μπάλα μέσα στην περιοχή του ΠΑΣ και ο Γκάμπριελ που ακολουθούσε, πρώτα προσποιήθηκε και ύστερα σούταρε με το δεξί, με την μπάλα να βρίσκει ελαφρώς στο πόδι του Κώτσιου και στην συνέχεια να καταλήγει στα δίχτυα του Ζαφειρόπουλου στο 56’…

    Οι παίκτες του ΠΑΣ δεν απογοητεύθηκαν από αυτήν την εξέλιξη και ο Αράς προσπάθησε με ατομική ενέργεια και σουτ να ισοφαρίσει στο 59’, η μπάλα όμως δεν του έκανε το χατίρι. Νέες ευκαιρίες χάθηκαν στα δύο επόμενα λεπτά από Χριστοδουλόπουλο και Μπακαγιόκο, αμφότερες με προσωπικές προσπάθειες των δύο παικτών. Η τελευταία συνεισφορά του Χριστοδουλόπουλου στο ματς ήρθε στο 69’ (αντικαταστάθηκε από τον Σαλπιγγίδη αμέσως μετά), όταν η απευθείας εκτέλεση φάουλ που επιχείρησε σταμάτησε στην δεξιά συμβολή των δοκαριών του Ζαφειρόπουλου…

    Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Λαμπρόπουλου, το παιχνίδι παρέμενε «ανοικτό». Ο ΠΑΣ δεν κατάφερε να δώσει χαρά στον συγκινητικό κόσμο του με ένα γκολ και μια τιμητική ισοπαλία, παρότι δεν έμοιαζε να είναι κάτι πέρα από τις δυνατότητες του. Κύριος υπεύθυνος για το ότι δεν συνέβη ήταν ο Ορέστης Καρνέζης που τόσο στο 77’ όσο και στο 83’ σταμάτησε τις προσπάθειες του Ιμπραχίμα Μπακαγιόκο. Στην συνέχεια ο Ζαφειρόπουλος τον μιμήθηκε λέγοντας «όχι» στους Σαλπιγγίδη και Ρουκάβινα και το ματς ανάμεσα στον πρωταθλητή και της μιας εκ των τριών ομάδων που αποχαιρετούν την Σούπερ Λίγκα ,έληξε δίχως άλλες συγκινήσεις…

    ΠΑΣ Γιάννινα: Ζαφειρόπουλος, Στάθης (71' Μιχαλόπουλος), Βάντερσον, Βαρτζιώτης, Κώτσιος, Ανδράλας, Ρόβας, Καζναφέρης (46' Τζάνης), Σίσιτς (66' Σενόνε), Μπακαγιόκο, Αράς

    Παναθηναϊκός: Καρνέζης, Μαρίνος, Κατσουράνης, Μπιάρσμιρ, Σπυρόπουλος, Ζιλμπέρτο, Σιμάο, Γκάμπριελ, Χριστοδουλόπουλος (70' Σαλπιγγίδης), Ρουκάβινα (88' Φέτσης), Πετρόπουλος (65' Κλέιτον)

    Βούτσινιτς, ο νέος ρωμαίος αυτοκράτορας!

    Η Ρόμα πήρε το μεγάλο ντέρμπι της ιταλικής πρωτεύουσας κερδίζοντας 2-1 την Λάτσιο με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Βούτσινιτς και πλέον είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου! Ένα βήμα πιο κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος βρίσκεται η Ρόμα, η οποία κέρδισε με 2-1 την Λάτσιο και πλέον είναι το μεγάλο φαβορί! Οι «τζιαλορόσι» έχουν δύο εντός έδρας ματς με την Σαμπντόρια και την Κάλιαρι και ισάριθμα εκτός με τις αδιάφορες Πάρμα και Κιέβο και ως εκ τούτου θα μοιάζει με αυτοκτονία μια πιθανή απώλεια του τίτλου!

    Η νίκη της ομάδας του Ρανιέρι στο μεγάλο ντέρμπι της Ρώμης πέρασε από χίλια κύματα! Η Λάτσιο ήταν πολύ καλύτερη στο πρώτο μέρος, προηγήθηκε μόλις στο 14' με πλασέ του Ρόκι και είχε τον απόλυτο έλεγχο μέχρι και το 47ο λεπτό. Σε εκείνο το σημείο, έχασε μοναδική ευκαιρία να πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων, καθώς ο Ζούλιο Σέρτζιο απέκρουσε το πέναλτι του Φλοκάρι που είχε κερδίσει ο Κολάροφ από τον Κασέτι.

    Η απώλεια του πέναλτι άλλαξε την ψυχολογία και έξι λεπτά αργότερα η Ρόμα έφερε την ισορροπία στο ντέρμπι! Ο Κολάροφ ανέτρεψε τον Ταντέι και ο Βούτσινιτς δεν μιμήθηκε τον Φλοκάρι, γράφοντας το 1-1. Ο Μαυροβούνιος άφησε το... όπλο του για μόλις δέκα λεπτά, καθώς στο 63' με φανταστική εκτέλεση φάουλ έδωσε το προβάδισμα στην Ρόμα. Προβάδισμα που έμεινε μέχρι το τέλος, με την Λάτσιο να πιέζει αλλά να μένει κιόλας με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Λεντέσμα.

    Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 34ης αγωνιστικής:
    Παρασκευή (16/04)

    Ιντερ – Γιουβέντους 2-0 (75’ Μαϊκόν, 90’+ Ετό)

    Σάββατο (17/04)
    Κιέβο Βερόνα – Λιβόρνο 2-0 (28’ Πελισιέρ, 88’ Αμπρουσκάτο)

    Κυριακή (18/04)
    Κατάνια – Σιένα 2-2 (11’ Μάξι Λόπες, 50’ Μπιαγκνιάτι – 49’ Μακαρόνε, 69’ Βεργκασόλα)
    Ουντινέζε – Μπολόνια 1-1 (90’ Ντι Νατάλε – 3’αυτ. Ζαπάτα)
    Μπάρι – Νάπολι 1-2 (75’ Αλμιρόν – 28’, 57’ Λαβέτσι)
    Πάρμα – Τζένοα 2-3 (59’ Τζακάρντο, 62’αυτ. Μποτσέτι – 33, 51’ Παλάσιο, 72’ Φάτιτς)
    Κάλιαρι – Παλέρμο 2-2 (28’ Κόσου, 87’ Τζέντα – 88’ Μίκολι, 90’ Ερνάντες)
    Αταλάντα – Φιορεντίνα 2-1 (6’, Πίντο, 68’ Τιριμπότσι – 75’ Μοντολίβο)
    Σαμπντόρια – Μίλαν 2-1 (54’πεν. Κασάνο, 90’+1’ Πατσίνι – 20’Μποριέλο)
    Λάτσιο – Ρόμα 1-2 (14’ Ρόσι – 53’πεν., 63’ Βούτσινιτς)

    Καβάλα-Πανιώνιος 1-1

    http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/1c338afe3a6c47b8b053316eb329db9f_L.jpg?1271604413?1271604413?1271604413Η Καβάλα έμεινε χωρίς νίκη από τα τέλη Φεβρουαρίου, ωστόσο κατάφερε να εξασφαλίσει το πριμ της 6ης θέσης. Η ισοπαλία 1-1 με τον Πανιώνιο ήταν αρκετή για τους «αργοναύτες» που όμως για ακόμα μια φορά δεν ικανοποίησαν... ο παιχνίδι δεν ήταν της... φωτιάς, ωστόσο υπήρχε το κίνητρο της 6ης και φυσικά το πριμ. Η Καβάλα είχε να γευτεί τη νίκη από τα τέλη Φεβρουαρίου, αλλά τα 250.000 ήταν ένας σημαντικός λόγος για να πάρει τους τρεις βαθμούς κόντρα στους «κυανέρυθρους». Το τελικό 1-1 μπορεί να μην έδωσε το «τρίποντο» στους γηπεδούχους, ωστόσο η ήττα του Αστέρα στο ΟΑΚΑ έδωσε από το «παράθυρο» την προνομιούχο 6η θέση.

    Πρώτο τέταρτο και... τέλος!

    Τελευταία νίκη της Καβάλας ήταν στα τέλη Φεβρουαρίου και οι «αργοναύτες» ήθελαν να κλείσουν τη σεζόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να σπάσουν το άσχημο σερί και φυσικά να βρεθούν στην 6η θέση. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και μόλις στο 7' ο Ρινκόν δέχθηκε με... ευχαρίστηση την ασίστ του και με ωραία προσπάθεια άνοιξε το σκορ. Η χαρά όμως των γηπεδούχων κράτησε μόλις για έξι λεπτά και... υπεύθυνος ήταν ο Ιτάνζ. Λάθος του Γάλλου γκολκίπερ και ο Γουνδουλάκης με εξαιρετικό σουτ ισοφάρισε σε 1-1. Κάπου εκεί όμως τελείωσαν όλα..., ο ρυθμός έπεσε και οι φιλοξενούμενοι απλά πίεζαν την Καβάλα. Οι «κυανέρυθροι» είχαν τον έλεγχο, προσπάθησαν, όμως δεν κατάφεραν να απειλήσουν.

    Καρδιοχτύπι με Ντιέ

    Το ίδιο σκηνικό συνεχίστηκε και στην επανάληψη, με τις δυο ομάδες να μην είναι διατεθειμένες να προσφέρουν πολλά. Ο Πανιώνιος είχε ένα σουτ με τον Μπουβάλ στο 47', ωστόσο η μπάλα κατέληξε άουτ και αυτή ήταν ήταν και η καλύτερη φάση του β' μέρους. Αυτό που τράβηξε τα βλέμματα όλων, δυστυχώς δεν ήταν κάτι αγωνιστικό, αλλά ο τραυματισμός του Ντιέ στο 78'. Στο φάουλ του Μπάλαμπαν, η μπάλα βρήκε το πρόσωπο του παίκτη της Καβάλας και ο τελευταίος έχασε τις αισθήσεις του. Μάλιστα, ο Ντουγκλάο τον πήρε αγκαλιά για να τον βγάλει γρήγορα έξω και ο παίκτης αποχώρησε με ασθενοφόρο από το γήπεδο της Καβάλας. Οι δυο ομάδες το μόνο που... κατάφεραν ήταν να τελειώσουν το ματς με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής των Οικονόμου στο 81' και Σάμαρη στο 86'. Συνθέσεις:
    Καβάλα: Ιτάνζ, Παβίσεβιτς, Σιόντης, Σμολάρεκ, Ρινκόν (77' Γιάννου), Οικονόμου, Σόσιν (61' Σουλτανίδης), Φερέιρα, Ντιέ (61' Πετκάκης), Ονουάτσι, Θεωδορέλλης

    Πανιώνιος: Μπέλιτς, Μπαρόνι (89' Κουμορτζί), Όμο, Σκούφαλης, Μπάλαμπαν, Κούκετς (72' Λουκίνας), Γουνδουλάκης, Μπουβάλ (72' Μανιάτης), Σάμαρης, Αναστόπουλος, Κοντοές

    Ατρόμητος-Πανθρακικός 3-1

    http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/2b598718650222f6116cf5b104b27bd0_L.jpg?1271603511?1271603511?1271603511Το έργο στο Δημοτικό Γήπεδο Περιστερίου ήταν λίγο-πολύ γνωστό πριν από τη σέντρα. Όχι τόσο από πλευράς σκορ, αλλά περισσότερο από πλευράς κινήτρου. Με τον Ατρόμητο να έχει εξασφαλίσει εδώ και λίγες αγωνιστικές την παραμονή του στη Superleague και με τον Πανθρακικό να την έχει «αποχαιρετήσει» σχεδόν με το «καλημέρα», οι δυο ομάδες βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο χωρίς άγχος για την τελική έκβαση της αναμέτρησης και, παίζοντας ελεύθερα, αποζημείωσαν όσους βρέθηκαν στις εξέδρες με 4 γκολ κι αρκετές φάσεις.

    Τα δύο πρώτα γκολ, βέβαια, προήλθαν από την... φαντασία του διαιτητή Κωνσταντινέα (Μεσσηνίας), που έστειλε από μία φορά την κάθε ομάδα να σκοράρει από την άσπρη βούλα, σε παραβάσεις τις οποίες μόνο ο ίδιος είδε. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 26' με τον Αναστασάκο, «απάντησε» στο 30' ο Μπέλεκ, πριν στο 59' ο Καραλής με ωραία ενέργεια κάνει το 2-1, για να έρθει σχεδόν με τη λήξη ο Περόνε να πλασάρει τον Ρόκα για το τελικό 3-1.

    Έτσι, η oμάδα του Γιώργου Δώνη είπε στη φετινή Superleague «αντίο» με νίκη, τη χαρά της οποίας είχε να γευτεί από τις 13/3 και την 26 αγωνιστική στο εντός έδρας 2-1 επί του Ηρακλή, ενώ ο Πανθρακικός, που εδώ και καιρό σκεφτόταν την περιπέτεια της νέας χρονιάς στη Β' Εθνική, πήρε για... αναμνηστικό την 24η ήττα του σε 30 συναντήσεις.

    Ατρόμητος (Δώνης): Καραγκιολίδης, Νάστος, Ολιβέιρα, Αποστολόπουλος (55' Μελισσάς), Μπιλαγί, Τάτος, Σφακιανάκης, Καραγκούνης (67' Περόνε), Μπρίτο, Καραλής (77' Καλαντζής), Αναστασάκος
    Πανθρακικός (Δερμιτζάκης): Ρόκα, Αργυρίου, Χαριτωνίδης (87' Χαριτωνίδης), Ιασωνίδης, Σακελλαρίου, Λόπεζ, Ολίσε (59' Πυθαρούλης), Παπουλής (68' Στόικος), Ρομπέρ, Καζάκης, Μπέλεκ

    Κέρδισε αλλά έπεσε...

    http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/b7557617d7709ec43a03ccc6c209a968_L.jpg?1271603971?1271603971?1271603971Έπειτα από τρεις σεζόν στα μεγάλα σαλόνια, ο Λεβαδειακός αποχαιρέτησε την κατηγορία καθώς, παρά τη νίκη του στην Λάρισα με 2-1, η Ξάνθη κέρδισε στην Θεσσαλονίκη. Στον «τελικό» του 2006, ο Λεβαδειακός είχε χάσει από τον ΟΦΗ και έπεσε στην Β'Έθνική. Σήμερα, πήρε το παιχνίδι στην Λάρισα αλλά αυτό δεν έφτανε καθώς την ίδια ώρα η Ξάνθη πετύχαινε την πρώτη της εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα και παρέμενε αυτή στα μεγάλα σαλόνια.

    Η Λάρισα ξεκίνησε ελαφρώς καλύτερα το παιχνίδι, δείχνοντας στα πρώτα λεπτά πως είχε την... όρεξη να πάρει κάτι καλό από αυτό το αδιάφορο (για αυτήν) παιχνίδι. Στο έβδομο λεπτό, μάλιστα, ο Κολοβέτσιος με κεφαλιά έπειτα από κόρνερ του Μετίν στο δοκάρι του Βαλέχο, όμως αυτό φαίνεται πως... ξύπνησε τους παίκτες του Λεβαδειακού, οι οποίοι πάντως την ίδια ώρα μάθαιναν πως η Ξάνθη κέρδιζε στην Θεσσαλονίκη.

    Οι Βοιωτοί δεν πτοήθηκαν και ανέβασαν στροφές, φτάνοντας κοντά στο γκολ στο 16', όταν ο Μπάρκογλου δεν μπόρεσε από κοντά να νικήσει τον Σωτηρίου. Το κατάφεραν, όμως, έξι λεπτά αργότερα, όταν ο Ταραλίδης είδε το μεγάλο κενό στην άμυνα της Λάρισας και πάσαρε στον Σερτζίνιο που με ωραίο πλασέ έγραψε το 1-0. Ο Λεβαδειακός εξακολούθησε να έχει τον έλεγχο, κυκλοφορούσε καλύτερα την μπάλα, όμως τα σουτ του Ταραλίδη είτε δεν βρήκαν στόχο είτε βρήκαν σε ετοιμότητα τον Σωτηρίου.

    Η Λάρισα αντέδρασε με την έναρξη του δευτέρου μέρους, με την είσοδο του Κουζέν να αναγκάζει τους φιλοξενούμενους να οπισθοχωρήσουν καθώς η πίεση αυξήθηκε αρκετά. Στο 57', οι Θεσσαλοί έφεραν το παιχνίδι στα ίσια όταν ο Κυριακίδης έκανε το μακρινό συρτό σουτ, ο Βαγιέχο άργησε να αντιδράσει και έτσι η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα.

    Την ίδια ώρα, ο Ηρακλής κατάφερνε να ισοφαρίσει και αυτός γρήγορα την Ξάνθη, γεγονός που δημιούργησε ελπίδες στον Λεβαδειακό! Οι παίκτες του Φαράντου βγήκαν μπροστά, πίεσαν την άμυνα της Λάρισας και έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 68' με τον Σερτζίνιο να μην μπορεί να κερδίσει τον Σωτηρίου σε ανεπανάληπτο τετ α τετ. Δύο προσπάθειες του Μπάρκογλου δεν έφεραν καρπούς και κάπου στο 73' τα νέα από την Θεσσαλονίκη έγιναν και πάλι δυσάρεστα. Η Ξάνθη πήρε το προβάδισμα, έκανε και το 4-2 και κάπου εκεί κρίθηκαν τα πάντα. Ο Αγκάλι με κεφαλιά στο 84' απλά έδωσε μία τιμητική νίκη στον Λεβαδειακό που από τη νέα σεζόν θα αλλάξει στόχους και δεν θα σκέφτεται την παραμονή στην Super League αλλά την άνοδο σε αυτήν...Οι συνθέσεις:
    Λάρισα (Γιάννης Παπακώστας): Σωτηρίου, Μπουκουβάλας, Βενετίδης, Κυριακίδης, Μετίν, Σίμιτς (79' Πούρι), Ααράμπ, Τριποτσέρης, Κολοβέτσιος (77' Τουάμα), Σιατραβάνης (46' Κουζέν), Αμπουχατζίρα.

    Λεβαδειακός (Δημήτρης Φαράντος): Βαγιέχο, Μουλόπουλος, Μασάδο, Ζησόπουλος, Κόλτζος, Ταραλίδης (76' Σόλα), Σερτζίνιο, Μπεγκόνια, Μπάρκογλου, Ναπολεόνι (85' Βασιλείου), Αγκάλι

    ΑΕΚ-Αστέρας Τρίπολης 2-0

    http://www.contra.gr/images/xl/scoccoaekexw1804_xl.jpgΤο κλίμα συλλαλητηριου μεταφέρθηκε και στο ΟΑΚΑ με αφορμή την παρουσία του Σκόκο, ο οποίος έγινε στόχος άγριων αποδοκιμασιών. Στο στόχαστρο των οπαδών της ΑΕΚ και ο Αδαμίδης, ο οποίος φυγαδεύτηκε. Το ομαδικό ξενυχτιι της Παρασκευής ενισχύει την εικόνα διάλυσης που παρουσιάζει αυτή την ώρα η ΑΕΚ.13ο λεπτό: Απέναντι από τον Ντεγκρά ο Νέμεθ, το πλασέ του έφυγε άουτ.

    37ο λεπτό: Ανάποδο "ψαλίδι" του Μανωλά, η μπάλα πέρασε πάνω από το δοκάρι.

    48ο λεπτό: Γκολ για την ΑΕΚ! Κόντρα επίθεση της Ένωσης, τελικός αποδέκτης ο Τζιμπούρ, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

    65ο λεπτό: Έντονες ήταν οι αποδοκιμασίες των οπαδών της Ένωσης προς τον Νάτσο Σκόκο όταν μπήκε στο παιχνίδι αντί του Γκουστάβο Μαντούκα. "Φύγε από δω, φύγε από και πήγαινε στον π... τον Ολυμπιακό", τραγουδούσε εν χορώ η κερκίδα.

    73ο λεπτό: Αμαρκάριστος ο Τσέζαρεκ στη μικρή περιοχή, έβαλε λάθος το σώμα του και δεν έπιασε καλά την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα άουτ.

    Διακόπηκε για περίπου 10 λεπτά η αναμέτρηση λόγω επεισοδίων στις κερκίδες. Οπαδοί της ΑΕΚ από το πέταλο των οργανωμένων έσπασαν τα προστατευτικά κιγκλιδώματα και κινήθηκαν με απειλητικές διαθέσεις προς τα επίσημα. Άλλοι δε εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο. Οι δυνάμεις ασφαλείας και των ΜΑΤ προσπάθησαν να αποτρέψουν την κίνηση και ακολούθησαν "μάχες". Ο διαιτητής Αμπάρκιολης, παρακολουθώντας τα έκτροπα, κάλεσε τους βοηθούς και αποφάσισε την προσωρινή διακοπή του αγώνα έως ότου ηρεμήσουν κάπως τα πνεύματα.

    101ο λεπτό: Γκολ για την ΑΕΚ! Ωραία προσπάθεια του Νέμεθ, ο οποίος πάσαρε στον Καφέ κι αυτός με ωραίο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.Διαιτητής: Αμπάρκιολης
    Βοηθοί: Γενναίος, Παπαχαραλάμπους

    Συνθέσεις

    Α.Ε.Κ.:

    Γιάννης Αραμπατζής, Κώστας Μανωλάς, Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς, Σάββας Γκέντσογλου, Νίκος Γεωργέας, Γρηγόρης Μάκος (84' Παντέλης Καφές), Περέιρα Λεονάρντο (72' Γιουσούφ Χέρσι), Παναγιώτης Λαγός, Κρίστιαν Νέμεθ, Γκουστάβο Μαντούκα (65' Ιγκνάσιο Σκόκο), Ραφίκ Τζιμπούρ

    Αστέρας Τρίπολης:

    Ματίας Ντεγκρά, Σωκράτης Φυτανίδης, Λεωνίδας Αργυρόπουλος, Μπρούνο Ουριμπάρι, Οράσιο Καρντόσο, Σαλόζε Ουντόζι (58' Λούκας Βίλτσες), Λιονέλ Ρίος (62' Ισραελ Νταμόντε), Νίκος Λαζαρίδης, Αντώνης Λαδάκης, Εντερ, Ντάνιελ Τσέζαρεκ


    Την παραμονή της στη Superleague πανηγύρισε η Ξάνθη

    http://www.metrosport.gr/wp-content/themes/metro/scripts/timthumb.php?src=/http://www.metrosport.gr/wp-content/uploads/iraklis2-200x200.jpg&w=200&h=210&zc=1

    Την παραμονή της στη Superleague πανηγύρισε η Ξάνθη επικρατώντας 2-4 του Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο. Οι «κυανόλευκοι» έκλεισαν με ήττα τη σεζόν, έχοντας σε γενικές γραμμές και δη στο πρώτο μέρος κακή παρουσία, δίνοντας την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να προηγηθούν 0-2. Στο δεύτερο μέρος ισοφάρισαν ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοσή τους, ωστόσο η πίεση της Ξάνθης απέφερε δύο ακόμη τέρματα στην ακριτική ομάδα που με το τελικό 2-4 παρέμεινε στην κατηγορία.

    5′ ΓΚΟΛ (0-1): Εκτέλεση φάουλ του Μαρσελίνιο, η μπ άλα περνάει από όλους και ο Μπέρτος από κοντά σκοράρει για τους φιλοξενούμενους, από ελεγχόμενη θέση οφσάιντ

    Κίτρινη κάρτα στον Στίνγκα

    Κίτρινη κάρτα στον Μάρτος

    15′ Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μαρσελίνιο, με δυσκολία ο Μπαντής παραχωρεί κόρνερ

    17′ Πλασέ του Πόι μέσα από την περιοχή και αριστερά, ο Μπαντής μπλοκάρει

    21′ Πάσα του Κιντάνα στον Μπούγκα που σουτάρει στην κίνηση, αλλά αστοχεί

    22′ Κόρνερ του Μάρα από δεξιά, στο δεύτερο δοκάρι ο Παπαζαχαρίας επιχειρεί το πλασέ, αλλά στέλνει τη μπάλα απελπιστικά άουτ

    25′ ΓΚΟΛ (0-2): Φάουλ του Μαρσελίνιο, ο Μπούγκα σηκώνεται πιο ψηλά απ’ όλους και με κεφαλιά σκοράρει για το 0-2

    30′ Δυνατό σουτ του Πόι από αριστερά, μπλόκαρε ο Μπαντής

    45+ Απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Γκαρσία, στο οριζόντιο δοκάρι και άουτ

    Κίτρινη κάρτα στον Γιάκομπ

    49′ Σέντρα του Μάρτος από δεξιά, κεφαλιά του Μάρα, μπλοκάρει ο Γκσπούρνινγκ

    52′ Ο Γκαρσία εκτελεί πλασαριστά φάουλ για τον Γιάκομπ που σουτάρει με δύναμη, αλλά αστοχεί

    54′ ΓΚΟΛ (1-2): Σέντρα του Γκαρσία από αριστερά, αφύλακτος ο Κονέ επιχειρεί την κεφαλιά και μειώνει για τον Ηρακλή

    56′ Δυνατό φαλτσαριστό σουτ από αριστερά του Μαρσελίνιο, η μπάλα παίρνει περίεργη τροχιά και προσκρούει στη συμβολή δεξιού και οριζόντιου δοκαριού του Μπαντή

    Κίτρινη κάρτα στον Φλίσκα

    59′ ΓΚΟΛ (2-2): Ατομική προσπάθεια και σέντρα του Κομπαγιάσι από αριστερά, δίνει την ευκαιρία στον Γιάκομπ να πετύχει με σουτ το 11ο γκολ του στο φετινό πρωτάθλημα για το 2-2

    69′ Ο Μάρα βγαίνει μόνος απέναντι στον Γκσπούρνινγκ από αριστερά, όμως με προβολή ο Βάλλας έσωσε το 3-2.

    71′ ΓΚΟΛ (2-3): Ο Πόι στην αντεπίθεση για την Ξάνθη βρίσκεται μπροστά στον Μπαντή και πλασάρει εύστοχα για το 2-3.

    73′ ΓΚΟΛ (2-4): Εξαιρετική σέντρα του Κιντάνα από αριστερά, κεφαλιά του Έλινγκτον, ο Μπαντής σώζει με φανταστική απόκρουση και ο Παπαζαχαρίας ανατρέπει τον τον Πόι με τον Δαλούκα να σφυρίζει πέναλτι. Ο Έλιγκτον ανέλαβε την εκτέλεση καικ έκανε το 2-4

    83′ Ο Μάρα εκτελεί πλασαριστά φάουλ δίνοντας στον Γιάκομπ που με δυνατό σουτ στέλνει τη μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Γκσπούρνινγκ

    87′ Δεύτερη κίτρινη κάρτα για τον Βικτοράς Γιάκομπ που αποβάλλεται… καταχειροκροτούμενος, δίνοντας χειραψία με τον Γιώργο Δαλούκα που τον απέβαλλε φέτος για τρίτη φορά!!!

    Διαιτητής: Γ. Δαλούκας (Θεσσαλίας)
    Βοηθοί: Ευθυμιάδης Δ. (Πιερίας), Μπαλτάς Χ. (Αχαΐας)
    4ος διαιτητής: Χαραλαμπίδης Ν. (Καβάλας)

    Ηρακλής: Μπαντής, Μάρτος, Παπαζαχαρίας, Κατσαμπής, Σαρακατσάνος, Ηλιάδης, Μάρα, Γκαρσία (76′ Επστάιν), Κομπαγιάσι (65′ Γιάντσης), Κονέ (76′ Μιλάνο), Γιάκομπ
    Αναπληρωματικοί: Φερνάντες, Επστάιν, Μιλάνο, Γιάντσης, Περπερίδης, Κατσικάς, Βέλλιος

    Ξάνθη: Γκσπούρνινγκ, Τζάγκι, Κωστούλας, Μπέρτος, Βάλλας, Στρμπά, Στίνγκα (54′ Φλίσκας), Κιντάνα, Πόι, Μαρτσέλο (89′ Βασιλακάκης), Μπούνγκα (61′ Έλινγκτον)
    Αναπληρωματικοί: Λυμπερόπουλος, Σουάνης, Έλινγκτον, Φλίσκας, Βασιλακάκης, Τζιωρτζιόπουλος, Ριζογιάννης

    Ήττα του Άρη από τον Ολυμπιακό με 2-1

    Ήττα του Άρη από τον Ολυμπιακό με 2-1

    Ο Άρης πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε στο «Γ. Καραϊσκάκης», χάνοντας 2-1 από τον Ολυμπιακό, στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, πριν την έναρξη του play – off. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με τον Ζεβλάκοφ στο 32΄, αλλά οι «κίτρινοι» απάντησαν με πέναλτι του Κάλβο στο 43΄. Οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα με εκτέλεση πέναλτι του Μαρέσκα και διατήρησαν το υπέρ τους σκορ μέχρι το φινάλε. Οι δύο ομάδες τελείωσαν τον αγώνα με δέκα παίκτες, λόγω αποβολών του Πάρντο και του Αράνο.

    Οι συνθέσεις:
    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πάρντο, Πάντος (86΄Γκαλίτσιος), Κ. Παπαδόπουλος, Ζεβλάκοφ, Ντομί, Μαρέσκα, Γ. Παπαδόπουλος (40΄Κόβατς), Τοροσίδης, Όσκαρ, Λούα Λούα, Ντιόγο (34΄Λεονάρντο).
    ΑΡΗΣ: Σηφάκης, Αράνο, Κουλουχέρης, Ρονάλντο, Βανγκέλι, Φερνάντες, Πρίττας, Κάλβο (67΄Νέτο), Χαβίτο, Μεριέμ (56΄Κόκε), Τζόνσον (60΄Αραβίδης).
    ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ντάκος (Ξάνθη)

    ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

    1΄Σουτ του Λούα Λούα, μπλοκάρει ο Σηφάκης
    9΄Συνεργασία Κάλβο – Μεριέμ, σουτ του Πρίττα έξω από την περιπχή, η μπάλα φεύγει ψηλά άουτ
    11΄Σουτ του Λούα Λούα μέσα από την περιοχή, μπλοκάρει ο Σηφάκης
    14΄Σουτ του Βανγκέλι έξω από την περιοχή, μπλοκάρει ο Πάρντο
    17΄Σουτ του Χαβίτο έξω από την περιοχή, η μπάλα φεύγει λίγο άουτ
    18΄Ο αγώνς διεκόπη λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας που δημιουργήθηκε, από τη χρήση δακρυγόνων έξω από το γήπεδο. Οι παίκτες των δύο ομάδων αποσύρθηκαν στα αποδυτήρια, ενώ αρκετοί οπαδοί αποχωρούν από τις κερκίδες.
    Ο αγώνας ξεκινά και πάλι μετά από 8 λεπτά διακοπής.
    27΄Σουτ του Χαβίτο έξω από την περιοχή, η μπάλα φεύγει άουτ
    32΄Σέντρα του Όσκαρ, κεφαλιά του Ζεβλάκοφ η μπάλα στα δίχτυα
    36΄Ωραία προσπάθεια του Πρίττα, που βγαίνει απέναντι από τον Πάρντο, αλλά ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού τον πρόλαβε κι έδιωξε
    38΄Ο Τζόνσον κερδίζει πέναλτι, αφού ανατρέπεται από τον Πάρντο, με τον γκολκίπερ του Ολυμπιακού να αποβάλλεται, αφού ήταν τελευταίος παίκτης.
    43΄Ο Κάλβο εκτελεί και στέλνει την μπάλα στα δίχτυα
    45΄Σουτ του Χαβίτο έξω από τη περιοχή, μπλοκάρει ο Κόβατς
    45+ 4΄Ο Πάντος ανατρέπεται από τον Ρονάλντο Γκιάρο και κερδίζει πέναλτι. Ο Μαρέσκα αναλαμβάνει την εκτέλεση και στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.
    ΗΜΙΧΡΟΝΟ: 2-1
    55΄Απευθείας κόκκινη κάρτα στο Αράνο
    58΄Σουτ του Κάλβο έξω από την περιοχή, μπλοκάρει ο Κόβατς
    63΄Σουτ του Όσκαρ μέσα από την περιοχή, μπλοκάρει ο Σηφάκης
    69΄Κίτρινη κάρτα στον Κουλουχέρη
    71΄Ο Τοροσίδης περνάει και τον Σηφάκη, αλλά από πλάγια θέση σουτάρει άουτ
    80΄Ο Ντομί απέναντι από τον Σηφάκη, πλασάρει αλλά ο γκολκίπερ του Άρη διώχνει
    84΄Ο Κόκε απέναντι από τον Κόβατς πλασάρει, ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού διώχνει, ο Κόκε πλασάρει εκ νέου, αλλά ο Ζεβλάκοφ διώχνει πέφτοντας με το χέρι
    87΄Ο Μαρέσκα πλασάρει μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα φεύγει λίγο άουτ
    89΄Ο Λούα Λούα απέναντι από τον Σηφάκη, διώχνει σε κόρνερ ο γκολκίπερ του Άρη
    90΄Κίτρινη κάρτα στον Κόβατς
    ΤΕΛΙΚΟ 2-1

    Σε ρυθμό ρελαντί… ΠΑΟΚ-Εργοτέλης 4-1

    Σε ρυθμό ρελαντί… ΠΑΟΚ-Εργοτέλης 4-1

    Καταιγιστικός στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ, πέτυχε τέσσερα γκολ και τελικώς επικράτησε με 4-1 του Εργοτέλη στην Τούμπα, για την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας…

    Στο 2′ σέντρα του Βιεϊρίνια από δεξιά, σουτ του Σορλέν, η μπάλα στα δίχτυα, 1-0. Στο 10′ σέντρα του Λίνο κεφαλιά του Μουσλίμοβιτς, η μπάλα ξανά στα δίχτυα, 2-0. Στο 17′ εκτέλεση φάουλ του Βιεϊρίνια από δεξιά, ο Τσιρίλο με σουτ στην καρδιά της κρητικής άμυνας, πέτυχε το 3-0. Στο 22′ σέντρα του Σορλέν, προβολή του Παπάζογλου, άουτ. Στο 24′ πλασέ του Βερπακόφσκις από πολύ πλάγια θέση, η μπάλα έφυγε παράλληλα από την εστία του Χαλκιά. Στο 27′ ο Παπάζογλου έκλεψε την μπάλα από τον Σαρρή και με πλασέ σημείωσε το 4-0 σε ρυθμό ρελαντί.
    Στο 46′ ο Χρυσοφάκης ξεπέρασε τον Λίνο και με σουτ εντός περιοχής μείωσε σε 4-1. Στο 50′ σέντρα του Σορλέν από αριστερά, πλασέ στην κίνηση στο πρώτο δοκάρι του Μουσλίμοβιτς, η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Στο 69′ σουτ του Μουσλίμοβιτς, απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Αθανασίου.
    Διαιτητής: Παπασταμάτης (Αθηνών).
    Κίτρινη: Ορφανός.
    ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Αραμπατζής, Γκαρσία, Βιτόλο, Τσιρίλο, Σορλέν (71′ Κουτσιανικούλης), Μουσλίμοβιτς (76′ Εντίνιο), Παπάζογλου (64′ Φιλομένο), Λίνο, Βιεϊρίνια, Σαβίνι.
    ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Αθανασίου, Ρομάνο, Βερπακόφσκις (64′ Καρέλης), Ορφανός, Τζούνιορ, Μπερτόσα, Γιαλούσης, Φραγκουλάκης (71′ Σιάκκας), Τσεσνάουσκις, Σασιασβίλι, Σαρρής (46′ Χρυσοφάκης).

    (Επανο)μή Β΄Εθνικής…

    http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/04c7537d0d5b98299c81d5ed6a500081_L.jpg?1271593594?1271593594?1271593594Η Αναγέννηση Επανομής ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι επί της Βέροιας με 1-0 και απέκτησε προβάδισμα για την άνοδο. Πλησίασαν τα Τρίκαλα με τη νίκη 2-0 μέσα στον Βόλο επί της τοπικής Νίκης.Εορδαϊκός- Οδυσσέας Αναγέννηση Σερρών 0-1 (87΄ Ζαγοριανός)
    Φωκικός-Αναγέννηση Γιαννιτσών 3-0 (20΄ Σπυριδάκης, 63΄ Τζέκος)
    Νίκη Βόλου-Τρίκαλα 0-2 ((18΄ και 56΄ Χρυσάφης)
    Δόξα Κρανούλας-Πυρσός Γρεβενών 2-1 (22΄ Χατζηβασιλειάδης)
    Μακεδονικός-Κοζάνη 2-0 (30΄ Μουζαουί, 55΄ Ναζλίδης)
    Εθνικός Φιλιππιάδας-Θερμαϊκός 5-2 (28' Τρούλης , 35', 41' Λάππας , 38' Λέντζος, 72' Μπούρμπος - 30' Ξαγοράρης)
    Αναγέννηση Επανομής-Βέροια 1-0 (20΄ Δαμιανίδης)
    Ρεπό: ΠΑΟΝΕ

    Πήρε κεφάλι ο Βύζας

    http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/ad48514375f6457c5a3fe3df9913aa6e_L.jpg?1271593541?1271593541?1271593541Σημαντικό τρίποντο πήρε ο Βύζας Μεγάρων όπου έκαμψε την αντίσταση του ΠΑΟ Ρουφ με 2-0 και βρίσκεται μόνος στην κορυφή της βαθμολογίας. Την ήττα με 3-2 γνώρισε η Παναχαϊκή στην Ζάκυνθο.

    Νότιος όμιλος

    Ζάκυνθος-Παναχαϊκή 3-2 ((1'και 67' Μαρίνος, 35' Μόσκαλ - 25' Κοζανίδης, 45+4' Ουρτάδο )
    Σαρωνικός-Κεραυνός Κερατέας 2-1 ((33', 43' Λαναράς - 28' Κουτρομάνος)
    Χαϊδάρι-Παναργειακός 1-2

    Καλλιθέα-Πλατανιάς 3-2 (14', 31' Κατσαρός , 82' Μαρουκάκης - 33' Μπελεβέτης, 78' Πάγκαλος )

    Παναιγιάλειος-Ασπρόπυργος 4-2 18', 24' Γκάτσης , 28' Παπαδόπουλος, 30' Ντόμας - 15' αυτ Σανδραβέλης, 23' Χαλιμούρδας)
    Βύζας Μεγάρων-ΠΑΟ Ρουφ 2-0 (67΄ αυτ. Βιδάλης)
    Κόρινθος-Αγία Παρασκευή 2-0 (4΄ και 16΄ Νταμιάνο)
    Ατσαλένιος-Χερσόνησος 1-0 (34΄ Καστελλιανάκης)
    Ρεπό: Αίας Σαλαμίνας

    "Κόλλησαν" στο μηδέν στο Αιγάλεω


    Φάση από τον αγώνα Αιγάλεω - Δόξα Δράμας Δεν ανέδειξε νικητή η αναμέτρηση μεταξύ του Αιγάλεω και της Δόξας Δράμας, καθώς οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0. Το παιχνίδι δεν ήταν ιδιαίτερα καλό και μόνο στην επανάληψη ικανοποίησε -ως ένα βαθμό- τους λιγοστούς φιλάθλους που το παρακολούθησαν.

    Στο πρώτο ημίχρονο, το Αιγάλεω ήταν καλύτερο -σε γενικές γραμμές- από τους Μακεδόνες ωστόσο οι ευκαιρίες ήταν μοιρασμένες, από μία για κάθε πλευρά.

    Στην επανάληψη, ο ρυθμός ανέβηκε με τους "μαυραετούς" να ασκούν πίεση στην εστία των Αθηναίων αναζητώντας το γκολ. Η ομάδα του Στράτου Βουτσακέλη έφτασε αρκετές φορές κοντά στηνεπίτευξη τέρματος αλλά δεν τα κατάφερε.

    Επιπλέον, μετά τα μέσα του δεύτερου μέρους, ο ρυθμός έπεσε και κατά συνέπεια το 0-0 παρέμεινε ως το τέλος.

    Αιγάλεω (Σούλης Παππάς): Στεφανάκος, Βελέτης (85' Φρίμπονγκ), Κωνσταντόπουλος, Παντίδος, Ουμούρι, Τεγούσης, Μουστόγιαννης, Κακαράς, Πουλάκος, Νάστος, Φραντζεσκί.
    Δόξα Δράμας (Στράτος Βουτσακέλης): Καρατζιοβαλής, Πακάλτσης, Σαμαράς, Χ. Μουρατίδης (46' Τσιμπλίδης), Γκονζάλες, Αγγος, Τσουκαλάς (70' Κριστιάνο), Μαρκόφσκι, Μπαξεβανίδης, Παρμαξίδης, Χλωρός.

    Κέρδισε στο... παρά τρία ο Πανσερραϊκός!


    Γεωργιάδης και Τάντιτς πανηγυρίζουν... Δύσκολη αλλά δίκαη νίκη με 1-0 σε βάρος της Ηλιούπολης πέτυχε ο Πανσερραϊκός και πραγματοποίησε σημαντικό βήμα για την είσοδο στα πλέι οφ. Καλύτεροι οι Μακεδόνες αλλά αντιμετώπισαν προβλήματα από τους φιλοξενούμενους, που τελικά λύγισαν στο 87'.

    Στο πρώτο μέρος, ο Πανσερραϊκός ήταν αυτός που επέβαλε το ρυθμό του και δημιούργησε ορισμένες ευκαιρίες, τις οποίες όμως δεν αξιοποίησε. Από την άλλη, οι Αθηναίοι προσπάθησαν να απειλήσουν με αντεπίθεσεις αλλά δεν προβλημάτισαν ιδιαίτερα τους γηπεδούχους.

    Στην επανάληψη, οι Σερραίοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και είχαν κάποιες καλές φάσεις αλλά η μπάλα δεν έμπαινε στο... πλεκτό!

    Τελικά, στο 87' ο νεοεισελθών Τράκις με κεφαλιά, έπειτα από σέντρα του Τάντιτς, σκόραρε με κεφαλιά και λύτρωσε την ομάδα του που έφτασε στη νίκη.
    Εύκολη νίκη για τον Ολυμπιακό Βόλου
    Οι παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου πανηγυρίζουν... Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, ο Ολυμπιακός Βόλου επικράτησε με το θριαμβευτικό 4-1 του Αγροτικού Αστέρα μπροστά σε περίπου 5.000 οπαδούς του, οι οποίοι είχαν δημιουργήσει πολύ όμορφη ατμόσφαιρα στο ΕΑΚ. Μία... ανάσα πλέον απέχουν από την άνοδο οι "ερυθρόλευκοι".

    Η ομάδα της Θεσσαλονίκης αιφνιδίασε τους Θεσσαλούς και στο 16' προηγήθηκε με κεφαλιά του Τσουκαλίδη, η οποίος αξιοποίησε τη σέντρα του Τσούκλη.

    Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να φτάσουν στην ισοφάριση και στο 22' ο Σιαλμάς είχε σουτ στο δοκάρι. Τα κατάφεραν λίγο αργότερα, όμως, και συγκεκριμένα στο 33' με σέντρα σουτ του Ούμπιντες, αν και οι Μακεδόνες διαμαρτύρονται για φάουλ του Σολάκη στον τερματοφύλακα Γιακουμή.

    Λίγα δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός πήρε το προβάδισμα καθώς ο Ροτζέριο από δεξιά επιχείρησε τη σέντρα και ο Σολάκης με κεφαλιά, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

    Δέκα λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης, η ομάδα του Σάκη Τσιώλη έφτασε και στο τρίτο γκολ με κεφαλιά του Λιαπάκη έπειτα από κόρνερ του Ούμπιντες και έθεσε τις βάσεις για την κατάκτηση της νίκης.

    Στο 68' ο Ολυμπιακός πέτυχε και τέταρτο τέρμα με πέναλτι του Σολάκη, το οποίο κέρδισε ο Αλβάρες από τονΣκλιοπίδη, που τον έσπρωξε.

    Το αποτέλεσμα αυτό ήταν και το τελικό μιας και στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε.

    Πέρασε από τη Φυλή ο ΟΦΗ


    Πανηγυρισμοί για το γκολ του Ογκουνσότο Με τους βαθμούς της νίκης... δραπέτευσε από τη Φυλή ο ΟΦΗ, ο οποίος επικράτησε 1-0 του Θρασύβουλου. Οι Κρητικοί δεν ήταν καλύτεροι από τους αντιπάλους τους αλλά ήταν πιο ουσιαστικοί και κέρδισαν χάρη σε γκολ του Ογκουνσότο. Δύο δοκάρια για τους γηπεδούχους.

    Οι δύο ομάδες αναζήτησαν το γκολ από την αρχή και δημιούργησαν ευκαιρίες με πιο σημαντική αυτή του 13' όταν σε κεφαλιά του Σαπάνη, η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι των Κρητικών.

    Οι γηπεδούχοι σιγά σιγά επέβαλαν το ρυθμό τους στο ματς και μετέφεραν το παιχνίδι στα καρέ της ομάδας του Ηρακλείου, όμως ο ΟΦΗ ήταν αυτός που έφτασε στο γκολ. Ηταν το 39' όταν ο Ζορμπάς επιχείρησε σουτ, ο Μπαρτζώκας απέκρουσε και ο Ογκουνσότο με πλασέ, άνοιξε το σκορ.

    Στο δεύτερο μέρος, ο Θρασύβουλος μπήκε δυνατά και περιόρισε σε παθητικό ρόλο τον ΟΦΗ αλλά για μία ακόμη φορά στάθηκε άτυχος αφού το σουτ του Ντελγκάδο στο 57', η μπάλα σταμάτησε και πάλι στο δοκάρι.

    Ομως, στο 65' ο Χατζηπαντελίδης αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε την ομάδα του με αριθμητικό μειονέκτημα στον αγωνιστικό χώρο, γεγονός που... βοήθησε τον ΟΦΗ να κρατήσει μέχρι τέλους το υπέρ του αποτέλεσμα.

    Πήρε το ντέρμπι ο Εθνικός


    Ο Φαρινόλα με τη φανέλα του Εθνικού Ο Εθνικός ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι με την Κέρκυρα, της οποίας επιβλήθηκε 1-0 και διατήτρησε στο ακέραιο τις ελπίδες του για την είσοιδο στα πλέι οφ. Ανώτεροι οι Πειραιώτες, έφτασαν δίκαια στην κατάκτηση των τριών βαθμών αφού ο ΑΟΚ έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό.

    Στο πρώτο ημίχρονο, το παιχνίδι δεν ήταν καλό. Οι δύο ομάδες δεν δημιούργησαν ευκαιρίες και αρκέστηκαν σε μονομαχίες κυρίως στο χώρο της μεσαίας γραμμής.

    Το ματς ήταν αμφίρροπο στο μεγαλύτερο διάστημα αλλά στο 62' οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ όταν μετά από σέντρα από τα αριστερά, ο Φαρινόλα με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα διχτυα του ΑΟΚ.

    Ο Εθνικός ανέβηκε κι άλλο και είχε ευκαιρίες για να ανεβάσει το δείκτη του σκορ, όμως το 1-0 έμεινε ως το τέλος.

    Εθνικός (Μιχάλης Γρηγορίου): Συμεωνίδης, Ψιάνος, Γκράιμς, Σύρος, Μοσχογιάννης, Κορακάκης, Τσεμπερίδης, Φερέιρα, Ροντρίγκο, Φαρινόλα, Κωστάκης (46' Νικολόπουλος).
    Κέρκυρα (Μπάμπης Τεννές): Αποστολίδης, Μπουτζίκος, Ρεπερνέ, Γιαννιτσανάκης, Κολοτούρος, Παρασκευαΐδης, Τσίγκας, Πελαγίας (47' Κοντοδήμος), Μακρυδημήτρης, Λουρένσο, Σίλβα.
    Νίκη με... υπογραφή Βιλλάρ η Ρόδος
    Οι παίκτες της Ρόδου πανηγυρίζουν το γκολ του Κακλαμάνου Η Ρόδος αξιοποίησε το πλεονέκτημα της έδρας απέναντι στον Παναιτωλικό, του οποίου επιβλήθηκε 1-0 πραγματοποιώντας βήμα για την παραμονή στην κατηγορία. Το γκολ της νίκης ο Βιλλάρ πέντε λεπτά πριν από τη λήξη. Αντίθετα, οι Αγρινιώτες έχασαν έδαφος στην προσπάθεια που καταβάλουν για να μπουν στα πλέι οφ.

    Η νησιώτικη ομάδα ήταν περισσότερο κινητική στη διάρκεια του πρώτου μέρους και διατήρησε την πρωτοβουλία στο μεγαλύτερο μέρος. Mάλιστα, στο 12'... άγγιξε το γκολ αλλά το σουτ που επιχείρησε ο Δανάς, σταμάτησε στο δοκάρι του συγκροτήματος του Αγρινίου.

    Στην επανάληψη, το... σκηνικό δεν άλλαξε, η Ρόδος διατήρησε την πρωτοβουλία και ενέτεινε τις προσπάθειές της για το γκολ, το οποίο ήρθε τελικά στο 85' με τον Βιλάρ. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός, μάλιστα, είχε μπει στο γήπεδο μόλις έξι λεπτά νωρίτερα.

    Λίγο αργότερα αποβλήθηκε ο Ζιλβάν της Ρόδου με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

    Κανονικά οι ημιτελικοί του Τσάμπιονς Λιγκ


    Το σήμα του Τσάμπιονς Λιγκ....... Κανονικά θα διεξαχθούν τα δύο παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ αυτή την εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου, ωστόσο δεν έχει παρθεί απόφαση σχετικά με τους ημιτελικούς του Γιουρόπα Λιγκ. Τις επόμενες ημέρες η UEFA θα γίνει γνωστό αν τελικά θα πραγματοποιηθούν τα παιχνίδια.

    Μπαρτσελόνα και Μπάγερν Μονάχου θα πάνε οδικώς ή με τρένο σε Μιλάνο και Λιόν, αντίστοιχα, ενώ η UEFA θα ορίσει και αναπληρωματικούς διαιτητές σε περίπτωση που η τετράδα δεν θα μπορέσει να ταξιδεύσει στον προορισμό της.

    Αρχικά υπήρχε η σκέψη μήπως αναβληθούν όλοι οι ημιτελικοί αυτή την εβδομάδα, λόγω της ηφαιστειακής τέφρας που έχει απλωθεί σε όλη την Ευρώπη, που έχει ως αποτέλεσμα την ματαίωση των περισσοτέρων πτήσεων.

    Πόλο: Αναβλήθηκε ο αγώνας της εθνικής με την Κροατία

    Το χάος που επικρατεί στις αεροπορικές πτήσεις, εξαιτίας της ηφαιστειακής σκόνης, οδήγησε στην αναβολή του αγώνα της εθνικής πόλο των ανδρών με την Κροατία, για το World League, που επρόκειτο να γίνει την Τρίτη.Η μετακίνηση της ελληνικής ομάδας στο Ντουμπρόβνικ ήταν αδύνατη κι έτσι ο αγώνας που δεν έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον μεταφέρθηκε για τις 3 Ιουλίου.

    Έτσι η προετοιμασία της εθνικής για τα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος θα συνεχιστεί στην Αθήνα.

    Μάλιστα, το συγκρότημα του Τάσου Δούμπα θα κάνει κοινές προπονήσεις με την ομάδα της Σλοβακίας, που μετείχε στο «Σαμαρτζίδης Καπ» και για τον ίδιο λόγο δεν μπορεί ακόμη να επιστρέψει στην Μπρατισλάβα.

    Ο Λεμπ νίκησε και στην Τουρκία!

    Ασταμάτητος δείχνει ο Σεμπάστιαν Λεμπ στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι.Ο Γάλλος οδηγός της Citroen δεν πτοήθηκε από τη σημερινή λάσπη στο οδόστρωμα, που δημιουργήθηκε λόγω της βροχής, και κέρδισε άνετα στην Τουρκία, πετυχαίνοντας την τρίτη σερί του νίκη για το 2010.

    «Ήταν ένα πολύ καλό ράλι. Πίστεψα χθες ότι θα είχαμε μάχη, αφού ο Μίκο και ο Σόλμπεργκ ήταν πολύ κοντά μου αλλά όλα πήγαν καλά, έκανα καλές επιλογές στα ελαστικά μου και κέρδισα», τόνισε περιχαρής ο Λεμπ, που παραμένει πρώτος στη βαθμολογία με 93 βαθμούς.

    Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Πέτερ Σόλμπεργκ, ο οποίος επεσήμανε: «Είμαι πολύ χαρούμενος. Μετά την κακή εμφάνιση στη Σουηδία, συνεχίζουμε με πολύ καλές εμφανίσεις. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ομάδα μου».

    Τυχερός μέσα στην ατυχία του στάθηκε ο Μίκο Χίρβονεν! Ο οδηγός της Ford είχε κλαταρισμένο λάστιχο, χάνοντας την τρίτη θέση. Όμως, ο Ντάνι Σόρντο αναγκάστηκε να εγκαταλείψει από σπασμένη ανάρτηση και εγκατέλειψε, με αποτέλεσμα ο Χίρβονεν να πάρει πίσω τη θέση του.

    Τα αποτελέσματα:

    1. Σεμπαστιέν Λοέμπ - Citroen Total 23 3h01:38.7
    2. Πέτερ Σόλμπεργκ - Petter Solberg WRT 23 +54.5
    3. Μίκο Χίρβονεν - BP-Ford Abu Dhabi 23 +1:43.4
    4. Σεμπαστιάν Οζιέ - Citroen Junior Team 23 +3:46.0
    5. Κίμι Ράικονεν - Citroen Junior Team 23 +6:44.3
    6. Φεντερίκο Βιγιάγκρα - Munchi`s Ford 23 +7:56.7
    7. Μάθιου Γουίλσον - Stobart VK M-Sport Ford 23 +8:29.8
    8. Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα - BP-Ford Abu Dhabi 23 +19:44.2
    9. Ντένις Κάιπερς - Stobart VK M-Sport Ford 23 +23:22.2
    10. Ααρον Μπούρκαρτ - Burkart - Suzuki 23 +27:04.7
    Κεν Μπλοκ - Monster +55:48.5
    Χένινγκ Σόλμπεργκ - Stobart VK M-Sport Ford +56:03.6
    -Ντάνι Σόρντο - Citroen Total 21 Εγκατάλειψη

    Βαθμολογία Οδηγών:

    1. Σεμπαστιέν Λοέμπ (Citroen Total) 93
    2. Πέτερ Σόλμπεργκ (Petter Solberg WRT) 53
    3. Μίκο Χίρβονεν (BP-Ford Abu Dhabi) 52
    4. Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα (BP-Ford Abu Dhabi) 47
    5. Σεμπαστιάν Οζιέ (Citroen Junior Team) 45
    6. Ντάνι Σόρντο (Citroen Total) 24
    7. Μάθιου Γουίλσον (Stobart VK M-Sport Ford) 22
    8. Φεντερίκο Βιγιάγκρα (Munchi`s Ford) 20
    9. Χένινγκ Σόλμπεργκ (Stobart VK M-Sport Ford) 18
    10. Κίμι Ράικονεν (Citroen Junior Team) 14
    11. Χέβι Πονς (Nupel Global Racing) 5
    12. Μαντς Οστμπεργκ (Adapta) 4
    13. Ντένις Κάιπερς (Stobart VK M-Sport Ford) 2
    14. Μάρτιν Πρόκοπ (Czech Ford National Team) 2
    15. Περ-Γκούναρ Αντερσον (P-G Antersson) 1
    16. Αρμίντο Αραούχο (Ralliart Italy) 1.
    17. Ααρον Μπούρκαρτ (Burkart - Suzuki) 1
    18. Καλίντ Αλ Κασίμι (BP-Ford Abu Dhabi) 0
    19.Μάρκους Γκρόνχολμ (Stobart VK M-Sport Ford) 0
    20. Κεν Μπλοκ (Monster) 0\

    Βαθμολογία Κατασκευαστών:
    1. Citroen Total 126
    2. BP-Ford Abu Dhabi 111
    3. Citroen Junior Team 75
    4. Stobart VK M-Sport Ford 56
    5. Munchi`s Ford 26

    Την... τελείωσε!

    http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/c773a499f95382103fae985f7ec3102f_L.jpg?1271592319?1271592319?1271592319Η ανατροπή της χρονιάς στην Πρέμιερ Λιγκ και η Γουίγκαν με τη νίκη 3-2 έκανε ένα τεράστιο βήμα παραμονής. Μέσα σε ένα δεκάλεπτο πέτυχε τρία γκολ και έριξε στο καναβάτσο την Άρσεναλ που έχασε κάθε ελπίδα για τίτλο!Δεν μπορούσε να συνειδητοποιήσει ο Αρσέν Βενγκέρ πως χάθηκε ένα τέτοιο ματς πους ως το 80' η ομάδα του κέρδιζε 2-0 τη Γουίγκαν. Η μεγαλύτερη ανατροπή στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ είχε... θύμα την Άρσεναλ, που έχασε κάθε ελπίδα για τίτλο, και τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν ουσιαστικά την παραμονή τους στην κατηγορία. Οι «κανονιέρηδες» αν και προηγήθηκαν με τους Γουόλκοτ, Σιλβέστρ δέχθηκαν τρία τέρματα σε ένα δεκάλεπτο. Ο Γουότσον στο 80' μείωσε σε 2-1, ο Μπραμπλ στο 89' εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Φαμπιάνσκι και ισοφάρισε σε 2-2, ενώ ο Ν'Ζογκμπία στο 90' με ένα απίστευτο σουτ έδωσε τους τρεις βαθμούς στους γηπεδούχους.

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 35 αγώνες)

    Τσέλσι 77

    Μάντσεστερ Γ. 76

    Αρσεναλ 71

    Τότεναμ 64 34αγ.

    Μάντσεστερ Σίτι 62 34αγ.

    Λίβερπουλ 56 34αγ.

    Αστον Βίλα 55 33αγ.

    Εβερτον 54

    Μπέρμιγχαμ 47

    Στόουκ Σίτι 43 34αγ.

    Μπλάκμπερν 43

    Φούλαμ 43 34αγ.

    Σάντερλαντ 41

    Μπόλτον 35

    Γουίγκαν 35

    Γουλβς 34

    Γουέστ Χαμ 31 34αγ.

    Χαλ 28 34αγ.

    Μπέρνλι 27

    Πόρτσμουθ 15 34αγ.

    Νέα «γκέλα» για ΤΣΣΚΑ

    Η αστοχία πίσω από τη γραμμή των 6.25μ. στοίχισε στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας την αναμέτρηση με τη Ντιναμό, με την ομάδα του Ευγένι Πασούτιν να γνωρίζει τη δεύτερη σερί ήττα της με 85-82 στην παράταση. Η ΤΣΣΚΑ είχε το απογοητευτικό 9/40 τρίποντα κι έτσι «έπεσε» στο 15-3 στην πρώτη φάση των playoffs της ρωσικής Superleague, με την Κίμκι (14-3) να έχει την ευκαιρία να την «πιάσει» στην πρώτη θέση, σε περίπτωση που επικρατήσει της Ούνικς Καζάν (10-7). Η Ντιναμό, από την πλευράς της, πήγε στο 9-9.

    Τα δεκάλεπτα: 18-8, 37-33, 60-56, 74-74, 85-82
    Ντιναμό Μόσχας (Μπαζάρεβιτς): Κχβοστόφ 11 (2τρίπ., 5ασ., 4λ.), Μπίκοφ 27 (4/10τρίπ., 8λ.), Μόνια 13 (1τρίπ., 8ρ., 5λ.), Ντομάνι 2, Σαβρασένκο 16 (11ρ.), Βασίλιεφ 2, Σβεντ 10 (5ασ.), Ζουκανενέκο 4, Γκλαζούνοφ
    ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Πασούτιν): Κουρμπάνοφ 17 (3), Κεϊρού 2, Σμόντις 10 (1), Σισκάουσκας 2, Χόλντεν 15 (3/13τρίπ.), Πονκράσοφ 9 (0/5τρίπ., 6ασ.), Βοροντσέβιτς, Λάνγκτον 6 (1/5τρίπ.), Σοκόλοφ 2, Κριάπα 13 (1/6τρίπ., 14ρ.), Πλάνινιτς 6 (0/2τρίπ.)

    Τίτλοι τέλους για Μίλαν!

    Με το γκολ του Πατζίνι στις καθυστερήσεις, η Σαμπντόρια κέρδισε με 2-1 τη Μίλαν και μηδένισε τις λίγες ελπίδες που είχαν οι «ροσονέρι» για τον τίτλο, ανεβαίνοντας παράλληλα στην τέταρτη θέση! Αταλάντα-Φιορεντίνα 2-1 (7' Πίντο, 69' Τιριμπόκι - 75' Μοντολίβο)
    Μπάρι-Νάπολι 1-2 (75' Αλμιρόν - 28', 47' Λαβέτσι)
    Κάλιαρι-Παλέρμο 2-2 (29' Κόσου, 86' Γιέντα - 99' Μίκολι, 90' Ερνάντεζ)
    Πάρμα-Τζένοα 2-3 (59' Ζακάρντο, 62' αυτ. Μποκέτι - 33', 52' Παλάσιο, 73' Φάτικ)
    Σαμπντόρια-Μίλαν 2-1 (54' πεν. Κασάνο, 90' Πατζίνι - 20' Μποριέλο)
    Ουντινέζε-Μπολόνια 1-1 (90' Ντι Νατάλε - 3' αυτ. Ζαπάτα)
    Κατάνια-Σιένα 2-2 (11' Λόπεζ, 50' Μπιαγκάντι - 49' Μακαρόνε, 69' Βεργκάσολα)
    Λάτσιο-Ρόμα (19:30)

    Η βαθμολογία (34 αγώνες)
    Ίντερ 70
    Ρόμα 68 *
    Μίλαν 64
    Σαμπντόρια 57
    Παλέρμο 55
    Νάπολι 52
    Γιουβέντους 51
    Τζένοα 48
    Φιορεντίνα 46
    Πάρμα 46
    Μπάρι 43
    Κάλιαρι 41
    Κιέβο 41
    Κατάνια 40
    Ουντινέζε 39
    Λάτσιο 37 *
    Μπολόνια 36
    Αταλάντα 34
    Σιένα 30
    Λιβόρνο 26* με παιχνίδι λιγότερο

    Διαφωνούν οι γιατροί για Τόρες


    Περιμένει μεταγραφές ο Τόρες Ούτε οι γιατροί δεν γνωρίζουν πότε θα επιστρέψει ο Φερνάντο Τόρες στα παιχνίδια της Λίβερπουλ. Αυτό μπορεί να γίνει από τον αγώνα της Πέμπτης με την Ατλέτικο Μαδρίτης ή από τη νέα αγωνιστική χρονιά. Ο Ισπανός λέει πως αισθάνεται έτοιμος, αλλά το ιατρικό τιμ των "κόκκινων" έχει διαφορετική άποψη.

    Ο Τόρες ταξίδευσε στη χώρα του, όπου ειδικός γιατρός που τον είδε του είπε ότι θα μπορέσει να αγωνιστεί κόντρα στην πρώην του ομάδα, ενώ στην Αγγλία οι γιατροί θεωρούν ότι πρέπει να υποβληθεί σε νέα επέμβαση στο πόδι του.

    Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο με την επίσκεψη του Ισπανού ιατρού στην Αγγλία, για να εξετάσει μαζί με τους Αγγλους συναδέλφους του τον Τόρες.

    Στον αέρα από τον αέρα οι ευρωπαϊκοί αγώνες


    Ο πρόεδρος της UEFA Μισέλ Πλατινί Το ηφαίστειο που έγινε γνωστό για το παράξενο όνομα του (Εϊγιαφγιαλαγιοεκούλ) και τις ματαιώσεις που επέφερε στις πτήσεις, ίσως γίνει η αιτία για να αναβληθούν οι πρώτοι ημιτελικοί σε Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ, όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η "Marca".

    Η ηφαιστειακή τέφρα που έχει καλύψει σχεδόν όλη την Ευρώπη θα αναγκάσει την Μπαρτσελόνα να πάει οδικώς μέχρι το Μιλάνο για να αντιμετωπίσει την Ιντερ, αν απαγορευθεί η πτήση της, ενώ η Μπάγερν Μονάχου από τη Γερμανία θα πρέπει να πάει στη Λιόν με τον ίδιο τρόπο ή να φτάσουν με το αεροπλάνο στην κοντινότερη πόλη και μετά να μεταβεί στον προορισμό της με πούλμαν. Τα πράγματα δεν αλλάζουν και στο Γιουρόπα Λιγκ στις αναμετρήσεις Ατλέτικο Μαδρίτης-Λίβερπουλ και Αμβούργο-Φούλαμ.

    Ετσι δεν αποκλείεται η ΟΥΕΦΑ να πάρει την απόφαση να ματαιώσει τα παιχνίδια, αν κριθεί αναγκαίο και ανάλογα μέχρι που θα μπορούν να φτάσουν οι πτήσεις των ομάδων.

    Ο Μπενκερένσα στο Μιλάνο

    Ο Ολεγκάριο Μπερκερένσα θα είναι ο διαιτητής στην αναμέτρηση ανάμεσα στην Ίντερ και την Μπαρτσελόνα που θα διεξαχθεί στο Μιλάνο.Ο Πορτογάλος ρέφερι ορίστηκε να διευθύνει τον πρώτο ημιτελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης που θα διεξαχθεί την προσεχή Τρίτη.

    Μπάτον: Η καλύτερή μου νίκη!

    Ως την καλύτερη νίκη της καριέρα του χαρακτήρισε αυτή που πανηγύρισε σήμερα στο Grand Prix της Κίνας ο Τζένσον Μπάτον.«Για μένα ήταν η καλύτερή μου νίκη. Ολες οι νίκες γίνονται οι καλύτερές σου, αλλά αυτή ήρθε μέσα σε αρκετά δύσκολες συνθήκες», εξήγησε ο περσινός Παγκόσμιος πρωταθλητής, που βρίσκεται πλέον στην κορυφή του πρωταθλήματος των Οδηγών με 60 βαθμούς.

    Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως δεν ήταν τυχαίο το γεγονός ότι η McLaren κυριάρχησε στη Σαγκάη: «Το καλό ήταν ο ρυθμός μας ήταν πολύ καλός σήμερα. Στο τέλος ήμασταν δύο δευτερόλεπτα πιο γρήγοροι από οποιοδήποτε άλλον. Δεν ήταν τύχη που βγήκαμε πρώτοι σήμερα. Διαβάσαμε σωστά τις συνθήκες και κάναμε τη σωστή επιλογή».

    Χάμιλτον: Συγχαρητήρια Τζένσον…

    Από την πλευρά του, ο Λούις Χάμιλτον, που εντυπωσίασε με την εμφάνισή του, έδωσε τα συγχαρητήριά του στον team mate του: «Συγχαρητήρια στον Τζένσον, έκανε εκπληκτική δουλειά και καλύτερη επιλογή με τα λάστιχα. Ηταν δύσκολο στην αρχή, δεν ήταν εύκολο με βάση τον καιρό να αποφασίσεις να αλλάξεις λάστιχα. Το επέλεξα την τελευταία στιγμή, στα μισά της στροφής, και προφανώς δεν ήταν η σωστή επιλογή». επιλογή».

    Οδικώς στο Μιλάνο η Μπαρτσελόνα

    Τελικά οι άνθρωποι της Μπαρτσελόνα αποφάσισαν να μη το ριψοκινδυνεύσουν και θα μεταβούν οδικώς στο Μιλάνο για το παιχνίδι με την Ίντερ για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Το πρωί της Δευτέρας θα ξεκινήσουν το ταξίδι τους για το Μιλάνο. Η «Μπάρτα» θα ταξιδέψει έξι ώρες την Κυριακή και άλλες έξι την επομένη για να πάει στην Ιταλία. Οι Καταλανοί αποφάσισαν να μην περιμένουν πότε θα ανοίξει το αεροδρόμιο της Βαρκελώνης και θα αναχωρήσουν την Κυριακή στις 17:00 (ώρα Ελλάδας), και αναμένεται να είναι το βράδυ στις Κάννες, όπου θα διανυκτερεύσουν .

    Μόνο νίκες θέλει ο Πελεγκρίνι

    Η ισοπαλία της Μπαρτσελόνα με την Εσπανιόλ έδωσε και πάλι ελπίδες στην Ρεάλ Μαδρίτης με τον προπονητή της, Μανουέλ Πελεγκρίνι να θέλει μόνο νίκες μέχρι το τέλος της Πριμέρα Ντιβιζιόν.Ο Χιλιανός τεχνικός έχει δει την ομάδα του να τα βγάζει φέτος πέρα παρά τις όποιες δυσκολίες προέκυψαν: «Η ομάδα πάντα έχει ανταποκριθεί σε όσες δυσκολίες αντιμετώπισε φέτος. Το έκανε μετά τον αποκλεισμό στο Κύπελλο, το έκανε μετά τον αποκλεισμό από το Τσάμπιονς Λιγκ, το κάνει μετά την ήττα στο clasico. Το μόνο λοιπόν που μας απασχολεί είναι να τελειώσουμε τη σεζόν μόνο με νίκες και τότε να δούμε αν ήταν αρκετές».

    Τα ρεκόρ που κυνηγά ο ΠΑΟΚ

    Ο ΠΑΟΚ θα επιδιώξει να πετύχει απόψε κόντρα στον Εργοτέλη ένα μοναδικό ρεκόρ. Εάν δεν δεχθεί γκολ θα κλείσει το πρωτάθλημα με μόνο 15 γκολ εις βάρος του. Πιθανό ρεκόρ και στα εισιτήρια

    Πέρυσι, ο ΠΑΟΚ καταφέρε να δεχτεί μόλις 16 γκολ στα 30 παιχνίδια της κανονικής περιόδου και έσπασε ένα ρεκόρ που κρατούσε 29 χρόνια. Mέχρι σήμερα ο «Δικέφαλος» έχει δεχτεί 15 γκολ και αν κρατήσει την εστία του απαραβίαστη, τότε θα σπάσει το περσινό του ρεκόρ, πετυχαίνοντας κάτι ανεπανάληπτο!
    Ο ΠΑΟΚ είχε πέρυσι 39 γκολ υπέρ και 16 κατά και φέτος έχει ήδη 37 γκολ υπέρ και 15 κατά, δείχνοντας σταθερότητα στην επίθεση και στην άμυνα.

    Κυνηγάει ρεκόρ και στα εισιτήρια!

    Με κομμένα 232.913 εισιτήρια στα 14 παιχνίδια φετινά ματς στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στην τρίτη θέση του σχετικού πίνακα, πίσω από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Απόψε Ο ΠΑΟΚ κυνηγά να σπάσει το φράγμα των 250 χιλιάδων εισιτηρίων μέσα σε μια σεζόν εάν κοπούν περισσότερο από 17.000 εισιτήρια σήμερα κόντρα στον Εργοτέλη. Πάντως η προπώληση δεν δείχνει μια τέτοια παρουσία των οπαδών

    «Δεν είναι φαβορί η Ρόμα»

    Ο Κλαούντιο Ρανιέρι δεν θέλησε να φορτώσει με περισσότερο άγχος τους παίκτες του ενόψει του αποψινού ντέρμπι με τη Λάτσιο. Ο προπονητής της Ρόμα τόνισε πως δεν υπάρχει φαβορί στην αναμέτρηση.Ο Ιταλός τεχνικός δεν θεωρεί πως η νίκη της Ιντερ την Παρασκευή θα παίξει ρόλο: «Η νίκη της Ιντερ δεν αλλάζει τίποτα στη δική μας ψυχολογία. Εμείς κάναμε πάλι ανοικτό το πρωτάθλημα και αυτό είναι υπέροχο, αλλά ο πρωταθλητής θα ξεκαθαρίσει στο τελευταίο λεπτό της τελευταίας αγωνιστικής. Στα ντέρμπι δεν υπάρχουν φαβορί, δεν μετρούν οι βαθμολογικές διαφορές. Ισως εμάς να μας προσθέτει κάποιο άγχος και να είναι δύσκολο να το διαχειριστούμε, επειδή η Λάτσιο είναι πιο χαμηλά από τη Ρόμα. Αλλά έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου και είμαι σίγουρος ότι θα κάνουμε πολύ καλό παιχνίδι».

    Στοίχημα από Redoto Bet

    γεια σας αδερφια....τελευταια ειμαι για τα σκυλια,μπανανα να ανοιξω αδεια θα ειναι!ας ελπισουμε οτι το ντεφορμαρισμα που συνβαινει παντα σε ολους θα φυγει.....σημερα εχω πολλες επιλογες,δεν ξερω αν ειναι καλο η κακο αλλα παμε να τις δουμε.......απο ελλαδα εχω...
    ΚΑΒΑΛΑ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ=1..η καβαλα με νικη βγαινει 6 και καλυτερη περιφερεικη ομαδα της σουπερ λιγκα.βασει συνφωνιας αυτη η θεση πριμοδοτειται με 250000 ευρω απο την διοργανωτρια.ο πανθηρας παει με σενα και με μενα.εκτος ειναι οι Τζαβέλλας (11 ασίστ), Μανιάτης (3 γκολ), Λάτκα (3 γκολ) και Τσότσαλιτς είναι τιμωρημένοι, ενώ οι Γιόνσον, Καστελιόνε, Εστογιανόφ, Νικολάου και Σιόβας, πρώτος σκόρερ Μπάλαμπαν (8 γκολ) τραυματιες.στο 1,90 ο ασσος
    ΛΑΡΙΣΑ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ=2..η λαρισα σφυριζει αδιαφορα και χρωσταει περυσινα στον κομποτη.τα νεα απο καυτατζογλειο λενε οτι ο ηρα θα χτυπησει το ματς,οποτε ο κυριος κομποτης κερδιζει και περιμενει.δυσκολα να σωθει τελικα αλλα πιστευω οτι αυτος θα το παρει το ματς.στο 1,50 το διπλο
    ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ-ΟΒΕΡ...αδιαφορο με πολλα γκολ αναμενεται.το ειπε και ο δερμιτζακης.να χαρισουμε θεαμα.στο 1,82 το οβερ.
    ΗΡΑ-ΞΑΝΘΗ=ΟΒΕΡ....το ματς αρχικα θα το χτυπησει ο ηρα.μετα δεν ξερωτι θα γινει!η ξανθη θα ριξει πολυ κλαμα για νατο παρει το ματς.βλεπω αρχικα να σκοραρουν και οι δυο και να πεφτει πολυ σεναριο και τηλεφωνο μετα.οβερ στο 1,77
    ΣΕΡΡΕΣ-ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ=1ο προπονητης της ηλιουπολης ειπε δεν εχουν ορατο στοχο πλεον.αδιαφορη δηλ.η σερρες θελουν νικη για να ειναι μεστα στα πλει οφ.η τετραδα μπροστα Γεωργιάδης, Κωνσταντινίδης, Λεοζίνιο – Μπανγκούρα. θα το παρει το ματς.στο 1,50 ο ασσος.
    ΑΙΓΑΛΕΩ-ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ=2...το αιγαλεω θα βαλει πολλους νεους παικτες για δοκιμες και πειραματα.η δοξα θελει το ματς για να μπει στα πλει οφ.νομιζω θα το παρει.στο 1,85 το διπλο.
    ΤΒΕΝΤΕ-ΦΕΓΕΝΟΡΝΤ=1...με δυο νικες στα τελευταια δυο κατακτα το πρωταθλημα.παιζει κομπλε.η φεγενορντ ειναι αδιαφιορη και μισητος αντιπαλος του αγιαξ.οι οπαδοι ζητησαν να χασει η ομαδα τους για να μην παρει το πρωταθλημα ο αγιαξ.και θα χασει δεν ειναι και μαλακες!!!στο 1,50 ο ασσος.
    ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ-ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ=1...ειναι στο -4 απο την κορυφηκαι αφου κερδισαν μπουρσακαι γαλατα θελει οπωσδηποτε νικη.στο καυτο σαρατσογλου θα την παρει την νικη σημερα.απο το κεντρο και μπροστα με τους Santos – Mehmet Topuz, Emre, Selcuk, Hurmaci – Alex – Guiza.
    θα παρει το ματς νομιζω.στο 1,90
    ΡΕΑΛ-ΒΑΛΕΝΘΙΑ=ΟΒΕΡ 3,5...αναμενεται τρελο ματς με παρα πολλες φασεις.και οι δυο ομαδες ειναι κακες αμυντικα με πλουσιο ταλεντο επιθετικα.ελπιζω να ειναι και λιγο ευστοχοι σημερα.το οβερ 3,5 δινει 2,00
    ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ-ΜΙΛΑΝ=1...η σαμπ ειναι σε παρα πολυ καλη κατασταση.η μιλαν αιναι πραγματικα για τα σκυλια!κομπλε η σαμπ με ισχυρο κινητρο το τσαμπιονς λιγκ και μεγαλη διψα.η μιλαν εχει εξω Πίρλο και τραυματίες οι Νέστα, Φαβάλι, Φλαμινί, Πάτο, Μπέκαμ και Καλάντζε.ασσος ρισκου στο 2,70.
    ΥΓ.ΦΥΣΙΚΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΛΩ ΟΛΑ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ.ΤΙ ΘΑ ΠΑΙΞΩ ΕΓΩ;
    ΠΑΝΙΩΝΙΟ-ΣΕΡΡΕΣ-ΤΒΕΝΤΕ-ΛΑΡΙΣΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΟΥ.
    ΗΡΑ-ΟΒΕΡ,ΦΕΝΕΡ-1,ΡΕΑΛ-ΟΒΕΡ 3,5, ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ
    salute magkes!

    «Οι ΠΑΕ ευθύνονται για τη βία»

    Αναλυτικά η συνέντευξη του Πάνου Μπιτσαξή στο Goal.

    Τι βρήκατε στη ΓΓΑ όταν αναλάβατε τα καθήκοντά σας;

    «Πρέπει να δούμε τι είναι αυτό που οδήγησε τη ΓΓΑ να χρωστά χρόνια ατελείωτα τις επιχορηγήσεις του σωματειακού αθλητισμού και να οδηγεί το σύνολο του ελληνικού αθλητισμού σε κατάρρευση. Θα πρέπει να εξηγήσουμε πού πήγαν τα χρήματα και ποιες ήταν οι προτεραιότητες που υπήρξαν. Αν δεν το κάνουμε, δεν θα γίνει αντιληπτό γιατί δυσκολευόμαστε αυτή την περίοδο και γιατί αγωνιζόμαστε ευρώ προς ευρώ να κρατήσουμε σε τάξη και κανονική λειτουργία το ελληνικό αθλητικό κίνημα.

    Η πρώτη εικόνα που αντικρίσατε δηλαδή ποια ήταν;

    «Διαχρονικές δομές πελατειακού κράτους που έπρεπε με αποφασιστικότητα να σπάσουν».

    Ποιο νομίζετε ότι θα είναι το μέλλον του ελληνικού αθλητισμού;

    «Είμαι φύσει αισιόδοξος άνθρωπος. Ο ελληνικός αθλητισμός θα επιβιώσει, θα ακμάσει και θα ανθίσει σε όλα τα επίπεδα γιατί τον στηρίζουν η αγάπη και η θέληση του ελληνικού λαού. Αυτό μπορεί να τον κρατήσει όρθιο. Ο αθλητισμός δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο, έχει τα πάντα χωρίς να στοχεύει αναγκαστικά στις νίκες, αλλά στη χαρά της άθλησης και της αθλητικής προσπάθειας. Εμείς κινούμαστε προς μία κατεύθυνση στην οποία πολιτικά και ουσιαστικά καλούμαστε σταδιακά να κάνουμε πράξη την προγραμματική δέσμευση του ΠΑΣΟΚ ότι ο αθλητισμός δεν ανήκει στους πλούσιους, στους ισχυρούς και στους παράγοντες, αλλά είναι δημόσιο αγαθό και ανήκει σε όλους τους Ελληνες πολίτες. Αυτή η απλή εντολή του ελληνικού λαού καθοδηγεί όλες μας τις πράξεις».

    Τι θα θέλατε να έχετε πετύχει όταν θα φύγετε από τη θέση του γγΑ;

    «Να έχουμε περάσει από το πελατειακό κράτος στον εθνικό αθλητικό σχεδιασμό που θα στηρίζεται στις βαθύτερες αξίες που κληροδοτούν η ελληνική παράδοση, ο καθαρός και ειρηνικός αθλητισμός, ο αθλητισμός για όλους».

    Είπατε για καθαρό αθλητισμό, είστε ευχαριστημένος με τα βήματα που έχουν γίνει στη μάχη κατά του ντόπινγκ;

    «Εκτός από την ιδεολογική πλευρά του ζητήματος, που έχει ξεκαθαριστεί πλήρως, μακριά από εμάς η μεταλλιολαγνεία και η οποιαδήποτε σκέψη να διαπραγματευόμαστε επιτυχίες που γίνονται με μέσα που δεν ανήκουν στο πεδίο του ευ αγωνίζεσθαι και του καθαρού αθλητισμού. Παραλάβαμε ένα μηχανισμό στα όρια της διάλυσης και προχωράμε βήμα βήμα με τη συγκρότηση του ΕΣΚΑΝ με ανεξάρτητη μορφή, με την επαναλειτουργία του ΕΚΑΕ έπειτα από έξι χρόνια και με την πληρωμή των δειγματοληπτών, που ήταν 17 μήνες απλήρωτοι».

    «Να αποδείξουν τη φερεγγυότητα»

    Ο κ. Μπιτσαξής έχει αναλάβει και τη διεκπεραίωση της αποστολής των ύποπτων να έχουν στηθεί για το στοίχημα αγώνων σύμφωνα με τους φακέλους της UEFA και, όπως λέει, το ποδόσφαιρο θα πρέπει να αποδεικνύει καθημερινά τη φερεγγυότητά του.

    Βρισκόμαστε ένα βήμα πριν από τη δημοσιοποίηση των ύποπτων αγώνων;

    «Μελετάμε δύο ερωτήσεις στη Βουλή. Δεν έχουμε δώσει τους φακέλους στη δημοσιότητα λόγω του τεκμηρίου της αθωότητας και του γεγονότος ότι περιέχουν στοιχεία που δεν υπερβαίνουν τις απλές ενδείξεις και τις υπόνοιες. Ο κοινοβουλευτικός όμως έλεγχος αποτελεί εκδήλωση της λαϊκής κυριαρχίας. Το αν θα δοθούν ή όχι οι φάκελοι στη Βουλή είναι ένα θέμα που θα αποφασιστεί από τον υπουργό Πολιτισμού».

    Γνωρίζετε για τέταρτο φάκελο;

    «Οχι, δεν γνωρίζω τίποτα, το διαβάζω στις εφημερίδες».

    Η δική σας αίσθηση για αυτήν την υπόθεση ποια είναι;

    «Οσο η υπόθεση εξελίσσεται και η σκιά εξακολουθεί και βαραίνει το ελληνικό ποδόσφαιρο, ανακύπτει γενικότερα το ζήτημα του ''είναι'' και του ''φαίνεσθαι'' της φερεγγυότητας των πρωταθλημάτων. Οι διοργανώτριες αρχές οφείλουν να προσέχουν και το ''είναι'' και το ''φαίνεσθαι'' με κάθε τρόπο».

    Πιστεύετε ότι είναι φερέγγυα τα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα στην Ελλάδα;

    «Η ειλικρινής απάντηση είναι ότι η φερεγγυότητα των ελληνικών πρωταθλημάτων είναι μέγεθος που πρέπει να κατακτάται καθημερινά και έχει πολλά να κάνει το ελληνικό ποδόσφαιρο προς την κατεύθυνση που επιβάλλεται έτσι ώστε ο απλός φίλαθλος να έχει την αίσθηση ότι τα πρωταθλήματα είναι φερέγγυα. Η τυχόν αφερεγγυότητα προκύπτει από δηλώσεις των ίδιων των παραγόντων που αμφισβητούν τη φερεγγυότητα των πρωταθλημάτων. Πολλά πρέπει να γίνουν για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των Ελλήνων στη φερεγγυότητα των πρωταθλημάτων και ειδικά στη Β’ Εθνική».

    Πόσο κοντά είμαστε στο να επιστρέψουν οι οικογένειες στο γήπεδο;

    «Δυστυχώς δεν είμαστε ακόμη κοντά. Εχω πει δημόσια πως, αν είχα μικρά παιδιά, δεν θα τα άφηνα να πάνε στο γήπεδο».

    Τελικά πόσο εύκολο είναι να καταπολεμηθεί η βία;

    «Δεν είναι καθόλου εύκολο, αλλά είναι βέβαιο ότι θα περιοριστεί και θα εξαλειφθεί τελικά μέσα από τους αθλητικούς χώρους αν συστρατευθούν οι υγιείς δυνάμεις του αθλητισμού, που αριθμητικά υπερτερούν. Αρκεί να βρουν τον τρόπο να συνεννοηθούν για να ληφθούν τα απαιτούμενα μέτρα, τουλάχιστον στα επεισόδια μεγάλης κλίμακας».

    Το επόμενο βήμα για την καταπολέμηση της βίας ποιο θα είναι;

    «Αυτή την ώρα ο λόγος είναι στην ΕΠΟ, που κινείται σε σωστή κατεύθυνση με τρόπο σταθερό. Η βούληση του κ. Πιλάβιου είναι να συμβάλλει ουσιαστικά στην κατεύθυνση της καταπολέμησης της βίας. Τελείωσε ένας λεπτομερής και σε βάθος διάλογος με το συντεταγμένο ποδόσφαιρο. Αναμένουμε κινήσεις προς την κατεύθυνση ενός αυστηρού πειθαρχικού κώδικα που θα πρέπει να κινείται σε τέσσερις άξονες: να ανταποκρίνονται οι ποινές και να έχουν λογική σχέση με την έκταση των επεισοδίων, πρέπει να είναι χρηματικές και βαθμολογικές και σε οριακές περιπτώσεις ακόμη και υποβιβασμός ομάδων που έχουν ροπή και σταθερή έξη σε επεισόδια μεγάλης κλίμακας. Συντεταγμένο πλαίσιο για οργανωμένη μετακίνηση οπαδών, η απαγόρευση ήταν ένα μέτρο έκτακτων συνθηκών και βοήθησε γιατί απέτρεψε πολλά γνωστά και άγνωστα. Πρέπει να βρεθεί πλαίσιο για να μετακινούνται οι φίλαθλοι χωρίς να δημιουργούνται επεισόδια και, αν δημιουργούνται, την ευθύνη να έχουν οι ομάδες. Το τρίτο είναι η αξιόπιστη αθλητική Δικαιοσύνη και σε αυτό θα πρέπει να συμβάλλουμε και εμείς ως πολιτεία με υιοθέτηση συστήματος με το οποίο στα δικαιοδοτικά όργανα να πλεονεκτούν έμπειροι δικαστικοί, τακτικοί ή συνταξιούχοι. Το τέταρτο ζήτημα, που είναι πολύ βασικό, είναι το πλαίσιο διακοπής ή αναβολής αγώνα όταν κυοφορούνται επεισόδια μεγάλης κλίμακας».

    Ο γγΑ επαναλαμβάνει για μία ακόμη φορά πως η μεγάλη ευθύνη για τη βία ανήκει στις ΠΑΕ.

    «Ενα ποσοστό είναι η βία που παράγεται ενδογενώς από την κρίση του συστήματος, την οικονομική κρίση, τα ναρκωτικά, τα νεανικά αδιέξοδα και τα κοινωνικά προβλήματα που αποτελούν μία από τις αιτίες της βίας που τη χαρακτηρίζουμε ενδογενή» αναφέρει ο κ. Μπιτσαξής και προσθέτει: «Σε συνθήκες γηπέδου και μάζας υπάρχει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό, το μεγαλύτερο, που είναι βία διαχρονικά ποδηγετούμενη και καθοδηγούμενη με διάφορες μορφές, με τη μορφή της πρόκλησης, της ανοχής ή με τη μη συγκεκριμένη ανάληψη δράσεων για την αποφυγή της. Συχνά δε όπως το έχω πει το φιτίλι της βίας το ''ανάβουν'' οι ΠΑΕ. Αρκετά με αυτήν την ιστορία των βεγγαλικών, των κροτίδων, της δυναμίτιδας και κάθε είδους αντικειμένου, το οποίο με πρόσχημα της φαντασμαγορικής ατμόσφαιρας και υπό την ανοχή πολλών ΠΑΕ, για να μην πω υπό την ευθύνη πολλών ΠΑΕ, μπαίνουν στο γήπεδο και δημιουργούν άμεσο κίνδυνο τραυματισμών και θα έλεγα πως ο καλός Θεός και η τύχη μάς έχουν βοηθήσει να μην έχουμε θρηνήσει θύματα. Ακόμη και στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, στη Μυτιλήνη, ένα νέο παιδί οδηγήθηκε στο νοσοκομείο από βαρελότο, με κίνδυνο να χάσει την ακοή του».

    Η Μελίνα, ο Μαγκάκης και οι μειονότητες
    Οταν ο εκ Ξάνθης καταγόμενος Παναγιώτης Μπιτσαξής ανέλαβε γενικός γραμματέας Αθλητισμού, πολλοί αναρωτήθηκαν ποια ήταν η σχέση του με τον αθλητισμό. Την απάντηση τη δίνει ο ίδιος: «Παρακολουθώ τον αθλητισμό από μικρό παιδί ως φίλαθλος και, όσο και αν έχω παχύνει τον τελευταίο καιρό, προσπαθώ να αθλούμαι».

    Ο 54χρονος σήμερα Παναγιώτης Μπιτσαξής σπούδασε νομικά στη νομική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Από το 1980 έως και την ημέρα που ανέλαβε γγΑ ασκούσε μάχιμη δικηγορία. Εχει αναλάβει πολλές υποθέσεις θρησκευτικών μειονοτήτων και θρησκευτικών ελευθεριών και είναι συγγραφέας ενός βιβλίου με τίτλο «Θρησκευτική ελευθερία και δημοκρατία».

    Ως δικηγόρος έχει πολλές δίκες στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που αφορούν κυρίως θρησκευτικές μειονότητες, ακόμη και χριστιανούς ορθοδόξους που εκτός Ελλάδας είναι σε αρκετά μέρη μειονότητα. Ηταν δικηγόρος της εκκλησίας της Κύπρου και είχε φέρει εις πέρας με επιτυχία την υπόθεση επαναπατρισμού των κλεμμένων εικόνων από μοναστήρια στα κατεχόμενα.

    Διετέλεσε ειδικός σύμβουλος στο υπουργείο Δικαιοσύνης (1982-86) επί Γεωργίου-Αλεξάνδρου Μαγκάκη και όπως λέει ο ίδιος: «Με τίμησε με την ευθύνη της εκπόνησης των περισσοτέρων νομοθετημάτων για θέματα νομοθετικής πολιτικής, ενώ είχα δουλέψει τη νομοθετική πολιτική της παρουσίας της Ελλάδας στην ΕΟΚ».

    Το 1986 συνεργάστηκε με την αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη στο υπουργείο Πολιτισμού για τρία χρόνια. Αρχικά ως σύμβουλός της, στη συνέχεια ως πρόεδρος του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και ως γενικός γραμματέας λαϊκής επιμόρφωσης που τότε ανήκε στο Πολιτισμού (σήμερα ανήκει στο Παιδείας) με υφυπουργό Πολιτισμού μάλιστα για ένα διάστημα τον σημερινό πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

    Από το 1989 μέχρι σήμερα δεν κατείχε καμία κυβερνητική θέση και ασκούσε μάχιμη δικηγορία, ενώ όσοι τον γνωρίζουν από παλιά λένε ότι στα φοιτητικά του χρόνια ανήκε στην ΚΝΕ, κάτι που μπορεί να γίνει αντιληπτό και από το λόγο του...

    Να φύγει με ψηλά το κεφάλι

    Προσπάθησε αλλά δε τα κατάφερε ο Πανελλήνιος απέναντι στη Βαλένθια και το απόγευμα (19:00-Eurosport 2) θα αντιμετωπίσει την Μπιλμπάο του Φώτη Κατσικάρη στον μικρό τελικό του Φάιναλ Φορ του Eurocup που διεξάγεται στη ΒιτόριαΗ ομάδα του Ηλία Ζούρου προσπάθησε απέναντι στο μεγάλο φαβορί αλλά η ανωτερότητα των «νυχτερίδων» ήταν εμφανέστατη. Παρόλα αυτά και μόνο η παρουσία της ομάδας αποτελεί μεγάλη επιτυχία, και οι «Ολυμπιονίκες» θα παλέψουν για την τρίτη θέση απέναντι στην Μπιλμπάο.

    Θρίαμβος Μπάτον, McLaren στην Κίνα

    Ο Τζένσον Μπάτον πανηγύρισε την δεύτερη φετινή του νίκη στη βρεγμένη κούρσα της Κίνας, μια επιτυχία που τον φέρνει σε ρόλο οδηγού στη μάχη του πρωταθλήματος. Πίσω του τερμάτισε ο team mate του, Λιούις Χάμιλτον, συμπληρώνοντας έτσι το θριαμβευτικό 1-2 της McLaren.

    Στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Νίκο Ρόσμπεργκ της Mercedes, ανεβαίνοντας για δεύτερη σερί φορά στο βάθρο. Ο Φερνάντο Αλόνσο πήρε την τέταρτη θέση για λογιαριασμό της Ferrari, ενώ ο poleman Σεμπάστιαν Φέτελ με Red Bull ήταν έκτος, ανάμεσα στις Renault των Ρόμπερτ Κούμπιτσα και Βιτάλι Πετρόφ.

    Και όμως, τα πράγματα άρχισαν ιδανικά για τον Φερνάντο Αλόνσο. Ο Ισπανός Αλόνσο ξεκίνησε εκπληκτικά και με το που έσβησαν τα φώτα κατάφερε να ξεπεράσει τις δύο Red Bull. Αλλά η χαρά δεν κράτησ επολύ, αφού ο Λιούτσι έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του με συνέπεια να έρθει σε επαφή με τους Κομπαγιάσι και Μπουεμί, αναγκάζοντας το αυτοκίνητο ασφαλείας να μπει στην πίστα.

    Τα άσχημα για τον Αλόνσο δεν σταμάτησαν εδώ, αφού μετά την αλλαγή ελαστικών ο Ισπανός δέχτηκε ποινή διεύλεσης επειδή ξεκίνησε πιο νωρίς. Έτσι, ο Ρόζμπεργκ ανέλαβε να οδηγεί τη κούρσα, αφού δεν μπήκε για αλλαγή ελαστικών, με τους Μπάτον, Κούμπιτσα και Αλόνσο να ακολουθούν. Η βροχή άρχισε και δυνάμωνε, κάτι που το εκμεταλλεύτηκε ο Μίκαελ Σουμάχερ ο οποίος από την 17η θέση ανέβηκε έξι θέσεις.

    Την βαθμολογούμενη 10άδα συμπλήρωσαν κατά σειρά οι Μαρκ Ουέμπερ (Red Bull), Φελίπε Μάσα (Ferrari) και Μίκαελ Σουμάχερ (Mercedes).

    Ο 5ος αγώνας της σεζόν θα γίνει στην Βαρκελώνη της Ισπανίας σε τρεις εβδομάδες (7-9/5).

    Σηφάκης: «Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα, θα τα δώσουμε όλα»

    Ο Μιχάλης Σηφάκης δεν έκρυψε την εκτίμηση που έχει στον Εκτορ Ραούλ Κούπερ, για τον οποίο μίλησε με τα πιο κολακευτικά λόγια σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Bήμα».Ο 26χρονος διεθνής τερματοφύλακας τόνισε πως με τον Αργεντινό τεχνικό ο Αρης απέκτησε νοοτροπία νικητή, αναφέρθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, ξεκαθαρίζοντας πως δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα από τον Παναθηναϊκό, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι μπορούν να πάρουν την πρώτη θέση στα πλέι οφ.
    Αναλυτικά:
    «Αποκτήσαμε νοοτροπία νικητή»

    -Πόσο άλλαξε τον Αρη η παρουσία του Εκτορ Ραούλ Κούπερ;

    «Η ομάδα απέκτησε νοοτροπία νικητή. Αυτό είναι δείγμα μεγάλων ομάδων. Εκείνο που θέλει είναι να μην επαναπαυόμαστε ύστερα από κάποια επιτυχία. Εχει εκφραστεί δημοσίως, πάντως, για μένα και για άλλα παιδιά. Οταν συνεργάζεσαι με κάποιους ανθρώπους καθημερινά, δεν είναι ανάγκη να σου πει με λόγια το ‘μπράβο’. Το καταλαβαίνεις. Ο Κούπερ μάς ενέπνευσε. Μόλις τον βλέπεις τον σέβεσαι. Δεν σου αφήνει περιθώρια για να λουφάρεις ή να κάνεις χαβαλέ. Θα το κάνει ο ίδιος εκεί που πρέπει και στο μέτρο που πρέπει».

    -Στον τελικό Κυπέλλου του 2008 μεταξύ Αρη- Ολυμπιακού ήσουν αντιμέτωπος με την τωρινή ομάδα σου. Τι αίσθηση είχατε τότε για το κλίμα που επικρατούσε στον Αρη;

    «Αυτό που θυμάμαι χαρακτηριστικά ήταν ότι τα μηνύματα που έρχονταν στην Αθήνα φανέρωναν ότι στον Αρη ένιωθαν σαν να είχαν ήδη κατακτήσει το Κύπελλο. Κι αυτό ήταν λάθος, όπως αποδείχθηκε. Ενα λάθος που δεν πρέπει να επαναλάβουμε. Το καλό είναι ότι όλοι εμείς οι παίκτες κρατάμε την μπάλα χαμηλά. Το πάθημα έγινε μάθημα. Θα τα δώσουμε όλα. Αν είμαστε όπως πρέπει δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτε».

    -Τι πιστεύεις ότι λείπει από τον Αρη για να είναι ανταγωνιστικός ως προς τις ομάδες που διεκδικούν το πρωτάθλημα;

    «Δεν νομίζω ότι του λείπει κάτι. Αυτό που πρέπει ίσως να προσέξουμε είναι να κάνουμε σταδιακά βήματα. Δεν μπορείς από το 1 να πας στο 8 ή στο 9. Είναι σημαντικό να μείνει ο Κούπερ στον Αρη και αν ήταν από την αρχή της περιόδου η βαθμολογία μας θα ήταν καλύτερη. Αυτό που προέχει είναι η σταθερότητα. Να διατηρηθούμε στις υψηλές θέσεις κοντά σε Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και ο χρόνος θα φέρει την ομάδα στην κορυφή. Για να μπορέσει στο άμεσο μέλλον να διεκδικήσει κάτι καλύτερο. Η ομάδα έχει ταλέντο και αν εξαιρέσουμε τον Ρονάλντο Γκιάρο και τον Λαμπριάκο που είναι πάνω από 33 οι υπόλοιποι είναι από 19 ως 30 ετών».

    «Ασφαλώς και μπορούμε»

    -Μετά τον τελικό Κυπέλλου πιστεύεις ότι ο Αρης μπορεί να φτάσει ως την πρώτη θέση στα πλέι οφ;

    «Ασφαλώς και μπορεί. Και δεν θα είναι ταβάνι, ούτε υπέρβαση. Θα παίξει σημαντικό ρόλο το αποτέλεσμα του τελικού. Αν κατακτήσουμε το Κύπελλο κατά κάποιον τρόπο θα έλεγα ότι θα είμαστε και το φαβορί για τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα και από θέμα ψυχολογίας, καθώς από τις τέσσερις ομάδες θα έχουμε κάνει την πιο επιτυχημένη πορεία. Δεν θα έχουμε τίποτε να χάσουμε και τα πόδια μας θα είναι πιο ελεύθερα».

    -Το καλοκαίρι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός πιθανότατα θα κινηθούν για τερματοφύλακα. Τι απαντάς στο ενδεχόμενο μιας πρότασης που θα σε αφορούσε;

    «Δεν έχω να απαντήσω κάτι. Για μένα αυτή τη στιγμή υπάρχουν σημαντικά παιχνίδια, ο τελικός, τα πλέι οφ, το Μουντιάλ. Να είμαι υγιής ως το τέλος. Εχω άλλα δύο χρόνια συμβόλαιο με τον Αρη και όποιος θέλει κάτι από μένα ας απευθυνθεί πρώτα στον Αρη και μετά σε μένα».

    -Μετά τον τελικό και τα πλέι οφ υπάρχει η εθνική ομάδα και το Μουντιάλ. Πώς φαντάζεσαι αυτή την εμπειρία;

    «Είναι λίγο περίεργο. Αν σκεφτούμε ότι στο παρελθόν μόλις μία φορά βρεθήκαμε σε τελική φάση Μουντιάλ και αν σκεφτούμε επίσης ποιοι παίκτες έπαιξαν σε αυτή την Εθνική και δεν κατάφεραν να πάρουν μέρος σε Μουντιάλ, τότε είναι λογικό να νιώθω πολύ τυχερός που σ΄ αυτή την ηλικία θα πάρω γεύση από την κορυφαία διοργάνωση».

    «Αδικη κριτική για Ρεχάγκελ»

    -Την ατμόσφαιρα της Εθνικής την έχεις ζήσει πάντως. Τελικά, τι είναι ο κ. Ρεχάγκελ για εσάς τους διεθνείς;

    «Ο Ρεχάγκελ κατακρίθηκε αδίκως. Αυτή τη στιγμή εκφράζει τη σύγχρονη ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μας πήγε δύο φορές σε τελική φάση Εuro, μία φορά σε Μουντιάλ, κατακτήσαμε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Αυτή τη στιγμή το κλίμα είναι άριστο. Υπάρχουν οι παλιοί από την εποχή της Πορτογαλίας και οι νέοι που διψούν για διάκριση. Και το μείγμα είναι εξαιρετικό».

    -Καριέρα στο εξωτερικό;

    «Θα ήθελα κάποια στιγμή να ζήσω την εμπειρία. Και να πάρω παραστάσεις. Στο εξωτερικό έχουν άλλη αίσθηση για το ποδόσφαιρο. Δεν το ονειρεύομαι γιατί δεν θέλω να κάνω όνειρα, προτιμώ να έχω στόχους».

    Καστίγιο: Μακάρι να έρθω…

    Δεν είναι αρνητικός στο ενδεχόμενο να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην ΑΕΚ ο Σεγούντο Αλεχάντρο Καστίγιο.Ο 28χρονος διεθνής μέσος από το Εκουαδόρ επιβεβαίωσε τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι υπάρχουν επαφές ανάμεσα στις δύο πλευρές, ωστόσο, ξεκαθάρισε πως ακόμη δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη πρόταση.
    «Έχω πληροφορηθεί μέσω του μάνατζέρ μου ότι τον έχει πλησιάσει μία ομάδα από την Ελλάδα. Επίσης, γνωρίζω πως πρόκειται για την ΑΕΚ. Για να είμαι ειλικρινής, μαζί μου ακόμα δεν έχει επικοινωνήσει άμεσα και κανείς από την Ελλάδα. Αυτό που μου έχει μεταφερθεί ότι κάποιος ενδιάμεσος εκπρόσωπος έχει μεσολαβήσει για να εκφράσει το ενδιαφέρον της ομάδας. Δεν είμαι όμως σε θέση να γνωρίζω περισσότερες λεπτομέρειες», τόνισε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα «Εξέδρα».

    Για τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, τον οποίο είχε προπονητή στον Ερυθρό Αστέρα, σχολίασε: «Θα ήταν εξαιρετική η περίπτωση να αγωνιστώ σε μία καλή ομάδα που δίνει το παρών στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Θα μου άρεσε πολύ η προοπτική της Ελλάδας και θα με βοηθούσε το ότι γνωρίζω και εκτιμώ τον προπονητή με τον οποίο είχα μία πολύ καλή σεζόν».

    Όσο για το πότε θα υπάρξουν εξελίξεις τόνισε: «Περιμένω να ολοκληρωθεί η σεζόν που δεν είναι καλή για μένα. Τότε θα επιστρέψω για λίγο στο Εκουαδόρ για να αξιολογήσω με ηρεμία τις προτάσεις που θα έχω. Μακάρι να πάνε όλα καλά και να έρθω στην πατρίδα σας. Πάντως, ξέρω ότι υπάρχει ενδιαφέρον και από Σερβία και Γαλλία».

    Δύο α λα... Νέμεθ!

    Ο Σταύρος Αδαμίδης πετάει αύριο για την Αγγλία και το Λίβερπουλ με σκοπό να διαπραγματευτεί με τη διοίκηση των «κόκκινων» την επέκταση του δανεισμού του Κρίστιαν Νέμεθ.

    Ωστόσο, ο Ούγγρος επιθετικός δεν θα είναι το μοναδικό αντικείμενο συζήτησης ανάμεσα στις δυο πλευρές, μια και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της ΑΕΚ θα συζητήσει με τους Άγγλους το ενδεχόμενο της απόκτησης κι άλλων α λα… Νέμεθ παικτών.

    Συγκεκριμένα, δύο ποδοσφαιριστές λέγεται ότι έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον της «Ένωσης». Πρόκειται για τον 19χρονο αριστερό μπακ, Κρις Μαβινγκά, και τον 23χρονο εξτρέμ, Ναμπίλ ελ Ζαρ.

    Ο αντί-Καράμπελας

    Όσον αφορά τον Μαβινγκά αποκτήθηκε από την ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ το περασμένο καλοκαίρι από την Παρί Σεντ Ζερμέν.

    Ο Γάλλος αμυντικός -διεθνής στις μικρές ομάδες- αγωνίζεται ως αριστερός μπακ, μιας θέσης που η ΑΕΚ ψάχνει ενίσχυση, μια και ο Νίκος Καράμπελας δεν έπεισε φέτος ότι μπορεί να αποτελέσει βασική επιλογή.

    Ο Μαβινγκά, που βρισκόταν στο «στόχαστρο» και του Αρσέν Βενγκέρ, μπορεί υπό προϋποθέσεις να αγωνιστεί και ως σέντερ μπακ.

    «Πασπαρτού»

    Όσον αφορά τον Ελ Ζαρ είναι Μαροκινός διεθνής και πέρυσι ανανέωσε το συμβόλαιό του με τους «reds» έως το 2012. Είναι κάτοικος «Άνφιλντ» από το 2006 όταν πήρε μεταγραφή στην ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ από τη Σεντ Ετιέν.

    Έχει κάνει το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα από τις 29 Νοεμβρίου του 2006 κόντρα στην Πόρτσμουθ, ενώ συνολικά έχει 20 συμμετοχές στην πρώτη ομάδα.

    Μπορεί να χαρακτηριστεί παίκτης «πασπαρτού» αφού αγωνίζεται και στα δύο άκρα της μεσαίας γραμμής αλλά και ως δεύτερος επιθετικός.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι βάσει των κανονισμών της UEFA μια ομάδα μπορεί να δανείσει σε μια άλλη μέχρι δυο παίκτες.

    Εμπόδιο η Σαμπντόρια

    Εξάλλου, για τον Νέμεθ υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από τη Σαμπντόρια (άνθρωπός της θα βρεθεί σήμερα στο ΟΑΚΑ) το οποίο δεν αρνήθηκε με δηλώσεις του και ο ίδιος ο παίκτης.

    Φήμες για επιστροφή Σηφάκη στον Ολυμπιακό

    Έντονη είναι η φημολογία που έχει ξεσπάσει από χθες το βράδυ σύμφωνα με την οποία ο Μιχάλης Σηφάκης βρίσκεται και πάλι στο στόχαστρο του Ολυμπιακού.Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται από καμία πλευρά παρόλο που είναι πιθανό ο διεθνής πορτιέρο του Άρη να βρίσκεται στη λίστα των «ερυθρολεύκων».

    Θυμίζουμε ότι οι Πειραιώτες, που θα ενισχυθούν σίγουρα στον «άσο» το καλοκαίρι, δεν είχαν πληρώσει πριν δύο χρόνια στον ΟΦΗ τη ρήτρα αγοράς του παίκτη (ύψους 300 χιλ. ευρώ) προκειμένου να τον αποκτήσουν μετά από μονοετή δανεισμό.

    Πασιένσα ως άλλος Σάντος;

    Συνεχή είναι τα δημοσιεύματα στην Πορτογαλία για τον αντικαταστάτη του Φερνάντο Σάντος στον ΠΑΟΚ. Η εφημερίδα «A'Bola» αναφέρει πως ο δικέφαλος κοιτάζει την περίπτωση του Ντομινγκός Πασιένσα της Μπράγκα.

    Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει κάνει την Μπράγκα να βρίσκεται στην δεύτερη θέση του πρωταθλήματος και να διεκδικεί μέχρι και το πρωτάθλημα ενώ δεν δείχνει να κινδυνεύει από την τρίτη Πόρτο. Οπως αναφέρουν οι Πορτογάλοι ο Πιασένσα έχει επαφή με τον Σέρτζιο Κονσεϊσάο αλλά κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται.

    Από την διοίκηση του «δικεφάλου» δεν επιθυμούν την προπονητολογία καθώς αυτό κάνει κακό στην ομάδα ενόψει των πλέι οφ. Οπως τονίζουν στην Τούμπα το θέμα της τεχνικής ηγεσίας θα ξεκαθαρίσει μετά το πέρας των πλέι οφ.

    Προβάδισμα για Σέλτικς-Νάγκετς

    Σέλτικς και Νάγκετς έκαναν το 1-0 επικρατώντας των Χιτ και Τζαζ αντίστοιχα. Η ομάδα της Βοστώνης νίκησε με 85-76 ενώ αυτή του Ντένβερ με 126-113 παίρνοντας το προβάδισμα.

    Οι Σέλτικς δυσκολεύτηκαν αρκετά για να κάμψουν την αντίσταση του Μαϊάμι και φαίνεται πως δεν θα έχουν εύκολο έργο στα υπόλοιπα παιχνίδια. Από την άλλη οι Νάγκετς επικράτησαν εύκολα της Γιούτα σκοράροντας σαν... πυροβόλα, με τον Καρμέλο Άντονι να σταματάει στους 42 πόντους.

    Μπόστον Σέλτικς - Μαϊάμι Χιτ 85-76

    Μπόστον Σέλτικς: Πιρς 16, Γκαρνέτ 15, Άλεν 14, Ρόντο 10

    Μαϊάμι Χιτ: Ουέιντ 26, Ρίτσαρντσον 15, Ο’Νιλ 8.

    Ντένβερ Νάγκετς - Γιούτα Τζαζ 126-113

    Ντένβερ Νάγκετς: Άντονι 42, Σμιθ 20, Νενέ 19, Μπίλαπς 15, Αφλάλο 12, Λόσον 11, Μάρτιν 7,.

    Γιούτα Τζαζ: Ουίλιαμς 26, Μπούζερ 19, Μάιλς 17,Μίλσαπ 15, Κόρβερ 13.

    Tenorio - Στοίχημα...Aυτή την εποχή παίζουμε κίνητρο...


    Επιμέλεια - Tenorio

    Την καλησπέρα μου σε όλα τα φιλαράκια.


    Δεν ασχολήθηκα στα χθεσινά γιατί δεν είχε κάτι πού να μού αρέσει έτσι ζεστά ΄ώστε να
    το προτείνω από τη στήλη.Έχω την εντύπωση ότι σήμερα είναι πολύ καλύτερα, τουλάχιστον
    από πληθώρα επιλογών σημείων.



    Sheffield Wednesday - Sheffield Unidet (1)

    Tοπικό ντέρμπι το παιχνίδι με μεγάλη αντιπαλότητα.Βαθμολογικά βολεμένη η Sheffield United πού όπως δείχνουν οι καταστάσεις δεν φαίνεται να προλαβαίνει τα μπαράζ.Καίγεται η Sheffield Wensday πού παίζει σήμερα τα ρέστα της γιά την υπόθεση τις σωτηρίας.Αν οί φιλοξενούμενοι έχουν ένα λόγο κινήτρου γιά το γόητρο, ώς ντέρμπι το παιχνίδι.Οί γηπεδούχοι έχουν ένα παραπάνω λόγο, το κίνητρο τις επιβίωσης στην κατηγορία.


    Θα ρισκάρω στον άσο της Sheffield Wednesday σε απόδοση (2.40)



    Atalanta - Fiorentina (1)

    Σε πολύ δύσκολη βαθμολογική θέση βρίσκεται πλέον η Atalanta μετά καί την ήττα τις περασμένης αγωνιστικής με αντίπαλο την Roma.Σκούρα τα πράμματα στούς γηπεδούχους η οποίοι είναι τέσσερις βαθμούς πίσω από την ομάδα της Bolognia, πού είναι καί η ομάδα πού σώνεται.Στις επόμενες αγωνιστικές η Atalanta, παίζει εκτός έδρας με την Inter, αμέσως μετά υποδέχεται την Bolognia, παίζει εκτός με την Napoli, καί τελειώνει εντός με το Palermo.Εντός έδρας παρουσιάζεται δυνατή εκεί όπου στα τελευταία 7 παιχνίδια έχει
    (5 νίκες . 1 ισοπαλία , καί μόλις 1 ήττα).

    Ήττα ,αποκλεισμός ,καί απογοήτευση στο κύπελλο για την Fiorentina στο μεσοβδόμαδο αγώνα με αντίπαλο την Inter.Στο πρωτάθλημα έχει βέβαια κάποιες βλέψεις γιά Ευρώπη μετά καί την χθεσινή ήττα της Juventus, αλλά με τέτοιες εμφανίσεις καί αποτελέσματα κυρίως στα εκτός έδρας δεν μπορεί να ελπίζει γιά κάτι καλό.Μακριά από την βάση της στα τελευταία 8 παιχνίδια μετρά 1 μόλις νίκη , 3 ισοπαλίες καί 4 ήττες.

    Μεγάλο το κίνητρο επιβίωσης στην Atalanta , τελικός το παιχνίδι.Θα ρισκάρω στον άσο σε απόδοση (2,35)


    Sampdoria - Milan (1)

    Η Sampdoria είναι μιά από τις ομάδες πού μας έχουν δικαιώσει αρκετές φορές φέτος με καλά σημεία κυρίως εντός έδρας, καί σε πολύ καλές αποδόσεις.

    Αήττητη εντός έδρας με εντυπωσιακό απολογισμό, (10 νίκες, 6 ισοπαλίες, καί καμία ήττα, με τέρματα 26-9) !! Διεκδικεί με πολύ μεγάλες αξιώσεις την έξοδο της στο Champions Legaue.Βρίσκεται γενικώς σε πολύ καλή φόρμα καθώς στα τελευταία 15 παιχνίδια μετρά (8 νίκες, 5 ισοπαλίες καί μόλις 2 ήττες).

    Σαφώς σε καλύτερη ψυχολογική, καί αγωνιστική κατάσταση η Sampdoria.Δεν με πείθει
    η Milan γενικά με την εικόνα της.


    Επιλογή μου η Sampdoria σε απόδοση (2.65)



    Sion - Young Boys (2)

    Πρώτη ήττα, μετά από 6 σερί νίκες για την πρωτοπόρο Young Boys.Βρίσκεται στην πρώτη θέση τις βαθμολογίας με 3 βαθμούς διαφορά από την δεύτερη Basel.

    Η Sion τα πάει καλά τελευταία έχει βλέψεις πλέον για Ευρώπη αλλά θεωρώ ανώτερη την Young Boys σαν ομάδα.

    Θέλει να παραμείνει στην πρώτη θέση η Young Boys καί να αυξήση αν είναι δυνατόν την διαφορά από την Basel.Σε 15 παιχνίδια ανεξαρτήτως έδρας με αντίπαλο την Sion, η Young Boys μετρούν (11 νίκες, καμία ισοπαλία, καί 4 ήττες.)

    Young Boys <Νεαρά αγόρια> είμαστε, γιά το πρωτάθλημα πάμε, καλύτερη ομάδα έχουμε, παράδοση έχουμε, καί πάνω από όλα έχουμε κίνητρο.Με το διπλό της Young Boys είμαι σε απόδοση (2.10)



    Cadiz - Villarreal (1)

    Πολύ καλή ομάδα η Villarreal B, οί ειδικοί στην Ισπανία κάνουν λόγο γιά την καλύτερη
    Β΄ ομάδα τα τελευταία χρόνια στην Segunda Division .Βαθμολογικά είναι σε τροχιά ανόδου αλλά δεν έχει δικαίωμα προβιβασμού της στην Primera Division.

    Μονόδρομος η νίκη για την ομάδα της Cádiz πού βρίσκεται 4 βαθμούς κάτω από την ζώνη τού υποβιβασμού .Δύο παιχνίδια σερί στην έδρα της έχει η Cádiz , αυτό με την Villarreal B , καί το αμέσως επόμενο πάλι εντός με την Chirona.

    Γιά τελικό κάνουν λόγο στούς γηπεδούχους.Θεωρώ πίο έμπειρη καί πίο αλανιάρα ομάδα την Cádiz στην κατηγορία από την Villarreal B.

    Θα προτιμήσω τον άσο της Cadiz σε απόδοση (2.35)


    Στο σύνολον σε σύστημα με ζητούμενα...

    Sheffield Wednesday - Atalanta - Sampdoria - Young Boys - Cadiz


    Επίσης σε μία δυαδούλα έχω επιλέξει το διπλό της Valerenga σε απόδοση (2.90) καί το διπλό της Boca Juniors σε απόδοση (2.80) Βαση της κατάστασης των ομάδων θεωρώ πολύ καλές τις αποδόσεις για πιθανές τούς νίκες......


    Αυτά γιά σήμερα παίδες, καλά να περνάτε, τα σέβη μου....