Κυριακή 18 Απριλίου 2010

Θρίαμβος Μπάτον, McLaren στην Κίνα

Ο Τζένσον Μπάτον πανηγύρισε την δεύτερη φετινή του νίκη στη βρεγμένη κούρσα της Κίνας, μια επιτυχία που τον φέρνει σε ρόλο οδηγού στη μάχη του πρωταθλήματος. Πίσω του τερμάτισε ο team mate του, Λιούις Χάμιλτον, συμπληρώνοντας έτσι το θριαμβευτικό 1-2 της McLaren.

Στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Νίκο Ρόσμπεργκ της Mercedes, ανεβαίνοντας για δεύτερη σερί φορά στο βάθρο. Ο Φερνάντο Αλόνσο πήρε την τέταρτη θέση για λογιαριασμό της Ferrari, ενώ ο poleman Σεμπάστιαν Φέτελ με Red Bull ήταν έκτος, ανάμεσα στις Renault των Ρόμπερτ Κούμπιτσα και Βιτάλι Πετρόφ.

Και όμως, τα πράγματα άρχισαν ιδανικά για τον Φερνάντο Αλόνσο. Ο Ισπανός Αλόνσο ξεκίνησε εκπληκτικά και με το που έσβησαν τα φώτα κατάφερε να ξεπεράσει τις δύο Red Bull. Αλλά η χαρά δεν κράτησ επολύ, αφού ο Λιούτσι έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του με συνέπεια να έρθει σε επαφή με τους Κομπαγιάσι και Μπουεμί, αναγκάζοντας το αυτοκίνητο ασφαλείας να μπει στην πίστα.

Τα άσχημα για τον Αλόνσο δεν σταμάτησαν εδώ, αφού μετά την αλλαγή ελαστικών ο Ισπανός δέχτηκε ποινή διεύλεσης επειδή ξεκίνησε πιο νωρίς. Έτσι, ο Ρόζμπεργκ ανέλαβε να οδηγεί τη κούρσα, αφού δεν μπήκε για αλλαγή ελαστικών, με τους Μπάτον, Κούμπιτσα και Αλόνσο να ακολουθούν. Η βροχή άρχισε και δυνάμωνε, κάτι που το εκμεταλλεύτηκε ο Μίκαελ Σουμάχερ ο οποίος από την 17η θέση ανέβηκε έξι θέσεις.

Την βαθμολογούμενη 10άδα συμπλήρωσαν κατά σειρά οι Μαρκ Ουέμπερ (Red Bull), Φελίπε Μάσα (Ferrari) και Μίκαελ Σουμάχερ (Mercedes).

Ο 5ος αγώνας της σεζόν θα γίνει στην Βαρκελώνη της Ισπανίας σε τρεις εβδομάδες (7-9/5).

Δεν υπάρχουν σχόλια: