Κυριακή 18 Απριλίου 2010

Σηφάκης: «Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα, θα τα δώσουμε όλα»

Ο Μιχάλης Σηφάκης δεν έκρυψε την εκτίμηση που έχει στον Εκτορ Ραούλ Κούπερ, για τον οποίο μίλησε με τα πιο κολακευτικά λόγια σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Bήμα».Ο 26χρονος διεθνής τερματοφύλακας τόνισε πως με τον Αργεντινό τεχνικό ο Αρης απέκτησε νοοτροπία νικητή, αναφέρθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, ξεκαθαρίζοντας πως δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα από τον Παναθηναϊκό, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι μπορούν να πάρουν την πρώτη θέση στα πλέι οφ.
Αναλυτικά:
«Αποκτήσαμε νοοτροπία νικητή»

-Πόσο άλλαξε τον Αρη η παρουσία του Εκτορ Ραούλ Κούπερ;

«Η ομάδα απέκτησε νοοτροπία νικητή. Αυτό είναι δείγμα μεγάλων ομάδων. Εκείνο που θέλει είναι να μην επαναπαυόμαστε ύστερα από κάποια επιτυχία. Εχει εκφραστεί δημοσίως, πάντως, για μένα και για άλλα παιδιά. Οταν συνεργάζεσαι με κάποιους ανθρώπους καθημερινά, δεν είναι ανάγκη να σου πει με λόγια το ‘μπράβο’. Το καταλαβαίνεις. Ο Κούπερ μάς ενέπνευσε. Μόλις τον βλέπεις τον σέβεσαι. Δεν σου αφήνει περιθώρια για να λουφάρεις ή να κάνεις χαβαλέ. Θα το κάνει ο ίδιος εκεί που πρέπει και στο μέτρο που πρέπει».

-Στον τελικό Κυπέλλου του 2008 μεταξύ Αρη- Ολυμπιακού ήσουν αντιμέτωπος με την τωρινή ομάδα σου. Τι αίσθηση είχατε τότε για το κλίμα που επικρατούσε στον Αρη;

«Αυτό που θυμάμαι χαρακτηριστικά ήταν ότι τα μηνύματα που έρχονταν στην Αθήνα φανέρωναν ότι στον Αρη ένιωθαν σαν να είχαν ήδη κατακτήσει το Κύπελλο. Κι αυτό ήταν λάθος, όπως αποδείχθηκε. Ενα λάθος που δεν πρέπει να επαναλάβουμε. Το καλό είναι ότι όλοι εμείς οι παίκτες κρατάμε την μπάλα χαμηλά. Το πάθημα έγινε μάθημα. Θα τα δώσουμε όλα. Αν είμαστε όπως πρέπει δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτε».

-Τι πιστεύεις ότι λείπει από τον Αρη για να είναι ανταγωνιστικός ως προς τις ομάδες που διεκδικούν το πρωτάθλημα;

«Δεν νομίζω ότι του λείπει κάτι. Αυτό που πρέπει ίσως να προσέξουμε είναι να κάνουμε σταδιακά βήματα. Δεν μπορείς από το 1 να πας στο 8 ή στο 9. Είναι σημαντικό να μείνει ο Κούπερ στον Αρη και αν ήταν από την αρχή της περιόδου η βαθμολογία μας θα ήταν καλύτερη. Αυτό που προέχει είναι η σταθερότητα. Να διατηρηθούμε στις υψηλές θέσεις κοντά σε Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και ο χρόνος θα φέρει την ομάδα στην κορυφή. Για να μπορέσει στο άμεσο μέλλον να διεκδικήσει κάτι καλύτερο. Η ομάδα έχει ταλέντο και αν εξαιρέσουμε τον Ρονάλντο Γκιάρο και τον Λαμπριάκο που είναι πάνω από 33 οι υπόλοιποι είναι από 19 ως 30 ετών».

«Ασφαλώς και μπορούμε»

-Μετά τον τελικό Κυπέλλου πιστεύεις ότι ο Αρης μπορεί να φτάσει ως την πρώτη θέση στα πλέι οφ;

«Ασφαλώς και μπορεί. Και δεν θα είναι ταβάνι, ούτε υπέρβαση. Θα παίξει σημαντικό ρόλο το αποτέλεσμα του τελικού. Αν κατακτήσουμε το Κύπελλο κατά κάποιον τρόπο θα έλεγα ότι θα είμαστε και το φαβορί για τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα και από θέμα ψυχολογίας, καθώς από τις τέσσερις ομάδες θα έχουμε κάνει την πιο επιτυχημένη πορεία. Δεν θα έχουμε τίποτε να χάσουμε και τα πόδια μας θα είναι πιο ελεύθερα».

-Το καλοκαίρι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός πιθανότατα θα κινηθούν για τερματοφύλακα. Τι απαντάς στο ενδεχόμενο μιας πρότασης που θα σε αφορούσε;

«Δεν έχω να απαντήσω κάτι. Για μένα αυτή τη στιγμή υπάρχουν σημαντικά παιχνίδια, ο τελικός, τα πλέι οφ, το Μουντιάλ. Να είμαι υγιής ως το τέλος. Εχω άλλα δύο χρόνια συμβόλαιο με τον Αρη και όποιος θέλει κάτι από μένα ας απευθυνθεί πρώτα στον Αρη και μετά σε μένα».

-Μετά τον τελικό και τα πλέι οφ υπάρχει η εθνική ομάδα και το Μουντιάλ. Πώς φαντάζεσαι αυτή την εμπειρία;

«Είναι λίγο περίεργο. Αν σκεφτούμε ότι στο παρελθόν μόλις μία φορά βρεθήκαμε σε τελική φάση Μουντιάλ και αν σκεφτούμε επίσης ποιοι παίκτες έπαιξαν σε αυτή την Εθνική και δεν κατάφεραν να πάρουν μέρος σε Μουντιάλ, τότε είναι λογικό να νιώθω πολύ τυχερός που σ΄ αυτή την ηλικία θα πάρω γεύση από την κορυφαία διοργάνωση».

«Αδικη κριτική για Ρεχάγκελ»

-Την ατμόσφαιρα της Εθνικής την έχεις ζήσει πάντως. Τελικά, τι είναι ο κ. Ρεχάγκελ για εσάς τους διεθνείς;

«Ο Ρεχάγκελ κατακρίθηκε αδίκως. Αυτή τη στιγμή εκφράζει τη σύγχρονη ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μας πήγε δύο φορές σε τελική φάση Εuro, μία φορά σε Μουντιάλ, κατακτήσαμε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Αυτή τη στιγμή το κλίμα είναι άριστο. Υπάρχουν οι παλιοί από την εποχή της Πορτογαλίας και οι νέοι που διψούν για διάκριση. Και το μείγμα είναι εξαιρετικό».

-Καριέρα στο εξωτερικό;

«Θα ήθελα κάποια στιγμή να ζήσω την εμπειρία. Και να πάρω παραστάσεις. Στο εξωτερικό έχουν άλλη αίσθηση για το ποδόσφαιρο. Δεν το ονειρεύομαι γιατί δεν θέλω να κάνω όνειρα, προτιμώ να έχω στόχους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: