Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

2-2 O Oλυμπιακος με τον Π.Α.Σ


Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Μπόζινταρ Μπάντοβιτς, επισήμανε πως η ομάδα του έκανε ένα καλό παιχνίδι. Ωστόσο κρίνοντας εκ του αποτελέσματος δεν έμεινε ικανοποιημένοςΑρχικά τόνισε πως «θεωρώ ότι κάναμε στην μεγάλη διάρκεια του ματς ένα καλό παιχνίδι με πάρα πολλές ευκαιρίες Σίγουρα δεν είμαστε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα.Στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα κάναμε ωραίους συνδυασμούς και βγάλαμε πάρα πολλές ευκαιρίες.

Είμαστε άτυχοι με τα δύο γκολ που δεχθήκαμε. Στο Β’ μέρος χάσαμε την ηρεμία μας για 15 με 20 λεπτά. Δεν είχαμε ηρεμία και υπομονή. Τα παιδιά προσπάθησαν μέχρι το τέλος και βγάλανε ευκαιρίες. Η άμυνά μας είχε πρόβλημα με την κόντρα επίθεση αλλά αυτό συνέβαινε επειδή πιέζαμε για να βάλουμε και άλλο γκολ. Είμαι ευχαριστημένος. Τα παιδιά τα έδωσαν όλα».

Για τις ευκαιρίες είπε:

Σίγουρα μπήκαμε λίγο νευρικοί στο Β’ μέρος. Στο Α’ ημίχρονο λειτουργήσαμε πιο καλά από τα πλάγια. Θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει πιο πολλά πράγματα.


Στο Α’ μέρος βγάζαμε πιο πολλούς παίκτες από τα πλάγια. Στο ημίχρονο είπα στα παιδιά πως πρέπει να ηρεμήσουμε και να μην αφήνουμε οποιαδήποτε απόφαση του διαιτητή να μας επηρεάζει. Εκεί χάσαμε ένα τέταρτο ή είκοσι λεπτά.

Για το πώς είναι από εδώ και πέρα τα πράγματα ενόψει Μπορντό:

Και εγώ και τα παιδιά πρέπει να δούμε την δύναμή μας. Πρώτος εγώ δεν θέλω να σκύψω το κεφάλι και δεν θα το κάνω.

Θα συνεχίσω μέσα από την προπόνηση να δουλεύω όπως ξέρω. Θέλουμε μέσα από αυτό να βγάλουμε κάποια θετικά πράγματα. Και στο Β’ μέρος με τον Ηρακλή αλλά και σήμερα είχαμε καλή κυκλοφορία και βγάζαμε ωραίες φάσεις.

Όταν σου λείπει το αποτέλεσμα κρίνεις από αυτό. Έτσι είναι. Και εγώ πρώτος λέω πως πρέπει να συνεχίσουμε. Έτσι θα προσπαθήσω να το περάσω και στα παιδιά. Ήμασταν άτυχοι και με τον Ηρακλή, όπως ήμασταν άτυχοι και σήμερα.

Για τον Όσκαρ:

Ο Όσκαρ έχει πρόβλημα στο γόνατο. Έκανε τρεις με τέσσερις προπονήσεις και προχθές ένιωσε ενοχλήσεις. Θεωρώ ότι μπορεί να μας βοηθήσει στο κέντρο, διότι έχει καλή αντίληψη. Στην συνέχεια θα του δοθούν ευκαιρίες.

Για τους νεαρούς σε ηλικία παίκτες, όπως ο Γ. Παπαδόπουλος και εάν πρέπει να χρησιμοποιούνται πιο πολύ:

Είναι στο μυαλό μου. Ο Γιάννης για έξι μήνες ήταν ξεχασμένος. Εγώ πρώτος σας είπα ότι δούλεψε καλά 1 με 1,5 μήνα. Πηγαίνοντας στον αγώνα με την Εθνική και παίζοντας και μ’ εμάς αποδείχθηκε πως δουλεύει πολύ καλά και θα του δοθούν ευκαιρίες.

Για τον ΠΑΣ και το πώς τον είδε:

Δεν χρειάζεται να το πω αυτό. Ήταν αυτό που περίμενα.

AEK Καβάλα 3-0

Για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν η ΑΕΚ δεν... έσπασε τα νεύρα των οπαδών της, νικώντας με 3-0 (33' πεν. Μπλάνκο, 50' Λεονάρντο, 81' Μαντούκα) την Καβάλα. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς παρέταξε την ΑΕΚ με σύστημα 4-4-2, έχοντας τον Μανωλά δίπλα στον Γιάχιτς στο κέντρο της άμυνας και τον Γκέντσογλου παρτενέρ του Καφέ στο χώρο του κέντρου. Ο Άαντε Ντε Μος, από την άλλη πλευρά, προτίμησε το 4-2-3-1 για την Καβάλα, με τον Ιωάννου μοναδικό προωθημένο και τους Ονουάτσι, Ορούμα και Λάκη πίσω του. Το ματς άρχισε με την ΑΕΚ να δείχνει διάθεση να παίξει κυρίως από αριστερά, με τους Γεωργέα και Σκόκο, αλλά από τη συγκεκριμένη πλευρά έριχνε το μεγαλύτερο βάρος και η Καβάλα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι κιτρινόμαυροι να κάνουν κάτι καλό. Το κακό για την Ένωση δεν ήταν μόνο αυτό, αλλά το γεγονός ότι δυσκολευόταν γενικά να δημιουργήσει φάση, καθώς δεν είχε ρυθμό στο παιχνίδι της. Σε αυτό έπαιξαν σημαντικό ρόλο και οι φιλοξενούμενοι, καθώς κρατούσαν τις θέσεις τους, δεν άφηναν κενούς χώρους και δεν επέτρεπαν το παραμικρό στους γηπεδούχους.

Η ΑΕΚ αναγκάστηκε να καταφύγει σε μακρινά σουτ των Σκόκο και Γκέντσογλου τα οποία δεν είχαν αποτέλεσμα, ενώ η Καβάλα θα μπορούσε σε κάποιες περιπτώσεις να φανεί απειλητική στην κόντρα, αλλά γινόταν πάντα λάθος από τους παίκτες της στην τελική πάσα. Έτσι, το παιχνίδι συνεχιζόταν χωρίς κάτι το αξιόλογο και είναι χαρακτηριστικό ότι η πρώτη φάση στην οποία το ΟΑΚΑ… ζεστάθηκε ήταν ένα σουτ του Λεονάρντο στο 25’. Οι κιτρινόμαυροι έψαχναν τον τρόπο για να κάνουν κάτι καλό αλλά ήταν δύσκολο να τον βρουν μέσα από ατομική ενέργεια, ενώ οι Καβαλιώτες έδειχναν ικανοποιημένοι από το πώς κυλούσε το ματς, καθώς δεν προσπαθούσαν ιδιαίτερα για να βγουν στην επίθεση.

Αν άλλαζε κάτι θα γινόταν με κάποια ατομική ενέργεια και έτσι έγινε στο 32’ με το πέναλτι που κέρδισε ο Καφές, που μπήκε κατά μέτωπο στην αντίπαλη περιοχή, μετά την ανατροπή από τον Μουρ. Η εύστοχη εκτέλεση του Μπλάνκο για το 1-0 έφερε άμεσα και την πρώτη αλλαγή για τους φιλοξενούμενους, με τον Ντε Μος να περνάει τον Γιάννου στη θέση του Ιωάννου, να ανεβάζει στην επίθεση ως παρτενέρ τον Ονουάτσι και να γυρίζει το σύστημα σε 4-4-2. Κίνηση, πάντως, που μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου δεν έφερε κάποια βελτίωση για τους φιλοξενούμενους. Αντιθέτως, η ΑΕΚ ήταν αυτή που θα μπορούσε να καθαρίσει από το πρώτο 45λεπτο, αλλά ο Τζιμπούρ σε δύο περιπτώσεις που βρέθηκε απέναντι από τον Ιτάνζ δεν κατάφερε να σκοράρει.

Στην ανάπαυλα ο Ντε Μος προχώρησε και στη δεύτερη αλλαγή του, με τον Σμολάρεκ να παίρνει τη θέση του Λάκη. Ο Ολλανδός τεχνικός, μάλιστα, λίγο έλειψε να… δικαιωθεί στο 48’, αλλά το πλασέ του Πολωνού στο τετ α τετ κατέληξε άουτ. Κι αφού δεν έγινε εκεί το 1-1, η ΑΕΚ έκανε το 2-0 στο 50’ με το σουτ στην κίνηση από τον Λεονάρντο εκτός περιοχής και ουσιαστικά καθάρισε το ματς. Ο Ντε Μος αποφάσισε να τα παίξει όλα για όλα, ρίχνοντας στον αγώνα και τον Σόσιν αντί του Ντομπρασίνοβιτς, γυρνώντας ουσιαστικά το σύστημα της ομάδας του σε… 4-2-4, την ίδια ώρα που οι οπαδοί της ΑΕΚ από το πέταλο ασχολούνταν με τον Μάκη Ψωμιάδη, φωνάζοντας διάφορα εναντίον του.

Ο Μπάγεβιτς άρχισε τις αλλαγές στο 68’, με τον Μαντούκα αντί του καλού Λεονάρντο, γυρίζοντας έτσι και το σύστημα σε 4-3-3. Το παιχνίδι, ουσιαστικά, είχε κριθεί καθώς η Καβάλα δεν μπορούσε να απειλήσει την ΑΕΚ, η οποία πάντως δεν έκατσε στο 2-0 αλλά κυνήγησε και κάποιο άλλο γκολ. Ευκαιρίες δημιουργήθηκαν αλλά ο Ιτάνζ ήταν σταθερότατος σε όλες τις προσπάθειες του Μπλάνκο και των συμπαικτών του. Το ματς είχε ανοίξει, η ΑΕΚ το ήλεγχε σε απόλυτο βαθμό και στο 81’ έδωσε μεγαλύτερες διαστάσεις στη νίκη της, κάνοντας το 3-0 με το πλασέ του Μαντούκα που βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, από την υπέροχη μπαλιά του Τζιμπούρ. Και κάπως έτσι, με τον κόσμο να χειροκροτεί και τον Νέμεθ που μπήκε ως αλλαγή στο τελευταίο 10λεπτο αντί του «τρομοκράτη», η σεμνή τελετή έλαβε τέλος…

Man of the match: Πέτυχε το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ, με ωραίο σουτ στην κίνηση, καθαρίζοντας το ματς και γενικά ήταν ορεξάτος και είχε καλές στιγμές. Ο Λεονάρντο, για τον οποίο ο λόγος, ήταν αυτός που ξεχώρισε από την Ένωση, καθώς θα μπορούσε να πετύχει κι άλλο γκολ.

Αδύναμος κρίκος: Η άμυνα της Καβάλας έκανε εύκολα το λάθος και αυτό το πλήρωσε. Τόσο με το πέναλτι για το 1-0 της ΑΕΚ, όσο και με άλλες ευκαιρίες που έδωσε στους κιτρινόμαυρους. Το γεγονός ότι δεν έγιναν κι αυτές γκολ, είναι τυχαίο. Από το πουθενά, πάντως, οι Καβαλιώτες έμπαιναν μόνοι τους σε δύσκολη θέση.

Στο ύψος του: Σε αντίθεση με τα προηγούμενα παιχνίδια, αυτή τη φορά ο Γιάχιτς ήταν θετικός. Δεν έκανε λάθος στην άμυνα πέραν μιας κεφαλιάς που έχασε, έβγαινε γρήγορα στις φάσεις και γενικά ήταν αρκετά καλός.

Η γκάφα: Στο 41ο λεπτό ο Μουρ, στην άμυνα της Καβάλας, έδειξε πώς... δεν πρέπει να διώχνει ένας αμυντικός. Στην προσπάθεια του να γυρίσει με το κεφάλι στον Ιτάνζ έβγαλε σε θέση βολής τον Τζιμπούρ, ο οποίος πάντως αστόχησε.

Το στραγάλι: Ο Σιδηρόπουλος είχε σχετικά μια καλή διαιτησία. Ελέγχεται μόνο για τη φάση στην οποία ζήτησε πέναλτι η ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο, για ανατροπή στον Τζιμπούρ. Από εκεί και πέρα δεν έκανε κάποιο λάθος. Το ίδιο και οι βοηθοί του.

Το ταμείο του Gazzetta: Η επιστροφή στις νίκες ήταν επιβεβλημένη για την ΑΕΚ μετά την τραγική εμφάνιση της στη Λάρισα. Ο στόχος επετεύχθη, η συμμετοχή στα πλέι οφ εξασφαλίστηκε και στα θετικά μπορεί να μπει και το γεγονός ότι ο Μανωλάς τα πήγε αρκετά καλά, όπως και ο Γιάχιτς. Για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό η Ένωση δεν κινδύνεψε ουσιαστικά από τον αντίπαλο της. Οσο για την Καβάλα, από τη στιγμή που βρέθηκε πίσω στο σκορ δεν κατάφερε ποτέ να αντιδράσει, ο Ντε Μος έκανε διάφορα... τρελά πράγματα με τις αλλαγές του αλλά την ήττα δεν την απέφυγε. Δικαίως.

Οι συνθέσεις
ΑΕΚ (Μπάγεβιτς): Σάχα, Αραούχο, Γιάχιτς, Μανωλάς, Γεωργέας, Καφές, Γκέντσογλου, Λεονάρντο (68’ Μαντούκα), Σκόκο, Τζεμπούρ (84’ Νέμεθ), Μπλάνκο (88’ Χέρσι).

ΚΑΒΑΛΑ (Ντε Μος): Ιτάνζ, Ντικρόκ, Μουρ, Ψωμάς, Παβίσεβιτς, Οικονόμου, Ντομπρασίνοβιτς (55’ Σόσιν), Λάκης (46’ Σμολάρεκ), Ορούμα, Ονουάτσι, Ιωάννου (34’ Γιάννου).

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

2’ Σουτ του Σκόκο, η μπάλα πέρασε άουτ.

25’ Σουτ του Λεονάρντο, απέκρουσε ο Ιτάνζ.

30’ Σουτ του Σκόκο, μπλόκαρε ο Ιτάνζ.

32’ Πέναλτι για την ΑΕΚ σε ανατροπή του Καφέ από τον Μουρ.

33’ Γκολ! 1-0 η ΑΕΚ! Εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπλάνκο.

41’ Ευκαιρία για την ΑΕΚ, καθώς ο Παβίσεβιτς έκανε λάθος γύρισμα προς τον Ιτάνζ, αλλά ο Τζιμπούρ δεν κατάφερε με σουτ στην κίνηση από κοντά να σκοράρει.

45’ Κάθετη πάσα για τον Τζιμπούρ που βρέθηκε απέναντι από τον Ιτάνζ, ο οποίος απέκρουσε το πλασέ του Αλγερινού.

48’ Ευκαιρία για την Καβάλα, καθώς ο Σμολάρεκ βρέθηκε απέναντι απ΄ τον Σάχα, έκανε το ψηλοκρεμαστό πλασέ κα η μπάλα έφυγε άουτ.

50’ Γκολ! 2-0 η ΑΕΚ! Σουτ του Λεονάρντο στην κίνηση, εκτός περιοχής, και η μπάλα καταλήγει στα δίχτυα.

64’ Σουτ του Ντικρόκ, μπλόκαρε ο Σάχα.

65’ Ωραία προσπάθεια του Γκέντσογλου και πάσα για τον Λεονάρντο, που έκανε το δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής κι έστειλε την μπάλα λίγο άουτ.

72’ Σέντρα του Γεωργέα από αριστερά, σουτ του Μπλάνκο στην κίνηση και εντυπωσιακή απόκρουση του Ιτάνζ.

81’ ΓΚΟΛ! 3-0 Η ΑΕΚ! Κάθετη πάσα του Τζιμπούρ για τον Μαντούκα, που βρέθηκε τετ α τετ και πλάσαρε ιδανικά τον Ιτάνζ.

Με Ζαγοράκη αρχηγό

Παρουσία του Θόδωρο Ζαγοράκη και χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το αυριανό (14/3) παιχνίδι με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Ο πρόεδρος της ΠΑΕ θα ηγηθεί της αποστολής.Αλώβητος θέλει να φύγει ο ΠΑΟΚ από την έδρα του συμπολίτη με σκοπό την διεκδίκηση του Πρωταθλήματος μέχρι το τέλος. Ξέρουν στον Δικέφαλο ότι το έργο τους δεν είναι εύκολο όμως είναι αποφασισμένοι να το παλέψουν αύριο, αλλά και στις υπόλοιπες αγωνιστικές.

Ο Φερνάντο Σάντος και οι παίκτες του μπορεί να μην έχουν στο πλευρό τους φιλάθλους της ομάδας όμως θα έχουν δίπλα τους σύσσωμη την διοίκηση της ΠΑΕ. Αρχηγός αποστολής ο Θόδωρος Ζαγοράκης που θα παρακολουθήσει για πρώτη φορά από τότε που ανέλαβε τα ηνία της ομάδας παιχνίδι μεταξύ των δύο «αιωνίων αντιπάλων» στο Χαριλάου.

Ο «Ζαγορ» που βρέθηκε και σήμερα στην προπόνηση που έλαβε χώρα στο γήπεδο της Τούμπας δεν θέλησε να μιλήσει τους παίκτες προτίμησε να κρατήσει χαμηλούς τόνους, όπως έκαναν στον ΠΑΟΚ από το ξεκίνημα τον αγωνιστικό υποχρεώσεων. Άλλωστε το μότο της διοίκηση και όλων των ΠΑΟΚτσήδων είναι
«Χαμηλά την μπάλα. Βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά»


Με την τελευταία προπόνηση, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο γήπεδο της Τούμπας, ολοκληρώθηκε η προετοιμασία τoυ ΠΑΟΚ για την εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Άρη.

Αμέσως μετά το τέλος της προπόνησης ο Φερνάντο Σάντος ανακοίνωσε την αποστολή στην οποία δεν βρίσκεται ο Θανάσης Παπάζογλου και αποτελείται από τους 18 παρακάτω ποδοσφαιριστές: Χαλκιάς, Κρέσιτς, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Εντίνιο, Γκαρσία, Ίβιτς, Μουν, Μουσλίμοβιτς, Λίνο, Σορλέν, Σναόυτσνερ, Βιεϊρινια, Βιτόλο, Αραμπατζής, Κουτσιανικούλης, Μαλεζάς και Φωτάκης.

Ο ΠΑΟΚ θα αγωνιστεί με το γνωστό σύστημα 4-2-3-1. Ο Σάντος θα επαναφέρει στην 11αδα τον Βιερίνια, ενώ οι υπόλοιπες θέσεις θα παραμείνουν οι ίδιες σε σχέση με το παιχνίδι με τον Πανθρακικό. Τερματοφύλακας θα παίξει ο Χαλκιάς κεντρικό δίδυμο οι Κοντρέρας-Μαλεζάς, αριστερό μπακ ο Λίνο, δεξιά ο Σνάουτσνερ. Τα δύο αμυντικά χαφ οι Γκαρσία-Βιτόλο, πιο μπροστά ο Ίβιτς και στα πλάγια οι Βιερίνια και Σορλέν, ενώ στην κορυφή της επίθεσης θα παίξει ο Μουσλίμοβιτς.

Νικητές οι Έφηβοι

Το ελληνικό μπάσκετ έχει παρόν, παρελθόν και -κυρίως- μέλλον. Στο νεόδμητο κλειστό του Ηρακλείου οι Έφηβοι επικράτησαν των Νέων με 91-89 στην αυλαία του 18oυ All Star Game. Χρειάστηκε να επιστρατευτεί ο… Σοφοκλής Σχορτσιανίτης στα τελευταία λεπτά ώστε οι Under 20 να κερδίσουν τους Under 22, ανατρέποντας το εις βάρος τους -19! Ο «Σόφο» άρπαξε τη φανέλα του Λίνου Χρυσικόπουλου και έδωσε ξεχωριστό τόνο στην αναμέτρηση των ελπίδων του ελληνικού μπάσκετ, σε ένα παιχνίδι που έλειψαν μεν οι σκοπιμότητες ωστόσο δεν απουσίασαν τα καρφώματα, οι όμορφες φάσεις και ο ενθουσιασμός.

Τα δεκάλεπτα
: 29-18, 54-35, 67-63, 89-91
ΝΕΟΙ (Πρίφτης): Γιαννόπουλος 17 (1), Γιαννακίδης 8 (1), Καραγκιολίδης 2, Καλάθης 9 (1), Τσαϊρέλης 22, Αθηναίου 3 (1), Τσακαλέρης 4, Μπόγρης 16, Μαρίνος 2, Θεοδωράκος 6 (2)
ΕΦΗΒΟΙ (Λινάρδος): Παπανικολάου 32 (2), Χρυσικόπουλος 8, Αντωνάκης, Σλούκας 5, Παπαδάκης, Κασελάκης 3 (1), Παπαντωνίου 7, Μάντζαρης, Γιάνκοβιτς 12 (3), Παππάς 12 (1), Μούρτος 12 (2), Μαρούγκας

Η αποστολή για τον αγώνα με τον Αρη


Εκτος αποστολης αποφασισε να κρατησει τον Σακη Παπαζογλου ο Φερναντο Σαντος και να επιλεξει αντι αυτου ενα αμυντικογενη ποδοσφαιριστη,τον Μπραις Μουν.
Εκτός αποστολής επισης είναι οι Φιλομένο, Σαβίνι και Κριστιάνο. Την αποστολή αποτελούν οι : Χαλκιάς, Κρέσιτς, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Εντίνιο, Γκαρσία, Ίβιτς, Μουν, Μουσλίμοβιτς, Λίνο, Σορλέν, Σνάουτσερ, Βιερίνια, Βιτόλο, Αραμπατζής, Κουτσιανικούλης, Μαλεζάς και Φωτάκης.


Η.Καρα'ι'ωσηφ

«Έχουν βρει διάδοχο»


Ο Άαντ Ντε Μος μίλησε στα μέσα της πατρίδας του για το μέλλον του λέγοντας ότι πλέον έχει τριάντα προτάσεις στα χέρια του, ενώ αποκάλυψε ότι η οικογένεια Ψωμιάδη έχει ήδη έτοιμο τον διάδοχό του σε περίπτωση που αυτός δεν συνεχίσει στον πάγκο.«Πριν αναλάβω την Καβάλα είχα δέκα προτάσεις, αλλά τώρα έχω τριάντα», ανέφερε ο Ολλανδός τεχνικός στο Voetbal International για να αποκαλύψει στη συνέχεια ότι η οικογένεια Ψωμιάδη έχει ήδη έτοιμο τον διάδοχό του σε περίπτωση που αυτός δεν συνεχίσει στον πάγκο.

«Στην Ελλάδα υπάρχουν ελάχιστες εγγυήσεις. Γνωρίζω πως με τα ίδια χρήματα (σ.σ.: που δίνουν σε αυτόν) στο παρασκήνιο ήδη έχουν ετοιμάσει το έδαφος για νέο τεχνικό εν όψει της νέας σεζόν.

Στην Ελλάδα λοιπόν ποτέ δεν ξέρεις» ήταν η τοποθέτησή του. Ο 63χρονος προπονητής επανάλαβε πως στα τέλη του μήνα θα λάβει την οριστική του απόφαση, υποστηρίζοντας: «Ο Μάρτιος είναι κρίσιμος για μας και γι' αυτό θα δώσω όλη την ενέργεια στην ομάδα μου. Μετά θα πάρω την απόφασή μου για το μέλλον. Η ηγεσία του συλλόγου πρέπει να με πείσει. Εγώ τα θέλω όλα».

Σύνθημα νίκης από Βιεϊρίνια!


Προσγειωμένος εν όψει του μεγάλου ντέρμπι με τον Άρη εμφανίστηκε με δηλώσεις του σε συνδρομητικό κανάλι ο Αντρές Βιεϊρίνια, ο οποίος πάντως τόνισε ότι ο ΠΑΟΚ πάει για τη νίκη.Ο νεαρός Πορτογάλος άσος του «δικέφαλου» του Βορρά, μίλησε στο Novasports για το ντέρμπι της Κυριακής και φάνηκε ιδιαίτερα προσγειωμένος και συνειδητοποιημένος, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι η ομάδα του θα αντιμετωπίσει και αυτό το ματς όπως όλα τα άλλα παιχνίδια.

«Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, σε μια πολύ δύσκολη έδρα, η οποία γίνεται ακόμη πιο δύσκολη από τη στιγμή που δεν θα είναι στο γήπεδο οι δικοί μας οπαδοί. Σεβόμαστε τον Αρη, αλλά ξέρουμε τι θέλουμε στο γήπεδο και από αυτό το παιχνίδι. Εμείς θα παραταχθούμε όπως σε όλα τα παιχνίδια, για να κερδίσουμε».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο πως θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ το ματς με τον Άρη. «Ακολουθούμε συγκεκριμένη φιλοσοφία και στυλ από την αρχή της χρονιάς κι αυτό είναι κάτι που έχει αποτέλεσμα, γιατί για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια είμαστε μόνο δύο βαθμούς πίσω από την κορυφή».

Για να συμπληρώσει: «Και για αυτόν το λόγο δεν έχουμε να κάνουμε τίποτα παραπάνω από το να παραμείνουμε ο εαυτός μας και σε αυτό το παιχνίδι. Θα είναι τεράστιο λάθος να εγκαταλείψουμε όλα όσα κάναμε μέχρι τώρα, τον τρόπο δηλαδή με τον οποίο αντιμετωπίζουμε όλα τα παιχνίδια και να ακολουθήσουμε διαφορετική οδό από αυτήν που ακολουθούσαμε μέχρι σήμερα».

«Μποναμάς» για Παντελή από Ανόρθωση

«Μποναμάς» για Παντελή από Ανόρθωση

Το ποσό των 103.390 ευρώ καλείται να επιστρέψει ο Ανδρέας Παντελή στην ομάδα της Ανόρθωσης σύμφωνα με δημοσιεύματα που υπάρχουν στην Κύπρο από τις εφημερίδες «Ο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ» και «ΠΟΛΙΤΗΣ». Μάλιστα, οι συγκεκριμένες εφημερίδες παρουσιάζουν ορισμένα έγγραφα, όπου αποδεικνύεται ότι ο Παντελή θα πρέπει να πληρώσει αυτό το ποσό στην ομάδα της Ανόρθωσης. Παράλληλα, γίνεται αναλυτική αναφορά στα χρήματα αυτά. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για 25.000 ευρώ με τόκο 5,5% ετησίως από 20/10/2008 μέχρι εξοφλήσεως και 78. 390 ευρώ με τόκο 5,5% ετησίως από 26/11/2008 μέχρι εξοφλήσεως. Πρόκειται για μια απόφαση του επαρχιακού δικαστηρίου Λάρνακας που υπήρξε στα τέλη Σεπτεμβρίου και είχε να κάνει με αγωγή που είχε κατατεθεί από μέλη της διοίκησης της κυπριακής ομάδας. Μάλιστα, υπάρχουν κατά τη διάρκεια της χθεσινής μέρας και δηλώσεις του κύπριου επιχειρηματία στην ιστοσελίδα kerkida.net, όπου αναφέρεται στο θέμα. «Με όλα αυτά ασχολούνται οι δικηγόροι μου. Δεν θέλω να πάρω θέση. Θα περιμένουμε.. Πρέπει να κάνουμε λίγες μέρες υπομονή και πολλά θα ξεκαθαρίσουν με την κάθοδό μου στην Κύπρο…», ήταν μόνο οι κουβέντες του Κύπριου επιχειρηματία. Επίσης, ο Ανδρέας Παντελή αναφέρθηκε και για την παρουσία του στην ομάδα του Ηρακλή, λέγοντας μεταξύ των άλλων, χαρακτηριστικά: «Υπήρξε μία παρεξήγηση όσον αφορά τις εισπράξεις του αγώνα με τον Ολυμπιακό, αλλά τέλος καλό όλα καλά. Τα πράγματα ξεκαθάρισαν και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Απλώς πρέπει να δουλέψουμε σε διαφορετική βάση -απ’ ότι δούλευαν μέχρι τώρα στον Ηρακλή- σε όλους τους τομείς, προκειμένου να… ορθοποδήσει ο Ηρακλής. Χρειάζεται δουλειά».

Επίσκεψη Ρέμου στην αποστολή

Επίσκεψη Ρέμου στην αποστολή

Ο Αντώνης Ρέμος επισκέφθηκε και αυτός το ξενοδοχείο της αποστολής. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, όπως έχει κάνει και άλλες φορές, έτσι και χθες το βράδυ πήγε εκεί όπου έχει καταλύσει η ομάδα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει κάτι τέτοιο, ειδικά σε μία περίοδο, όπου τα προβλήματα εξακολουθούν να υφίστανται στην ομάδα. Το γεγονός, ότι η ομάδα βρήκε έναν ρυθμό και άρχισε να παίρνει αποτελέσματα, είναι αναμφίβολα ένα σημαντικό σημείο, ωστόσο και οι παίκτες περιμένουν εδώ και καιρό κάποια πράγματα, που δεν έχουν γίνει ακόμη πράξη. Τόσο από τον Αντώνη Ρέμο, όσο και από τον Ανδρέα Παντελή. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ηρακλής ζήτησε τη νίκη στο σημερινό παιχνίδι για να τελειώνει το θέμα με την παραμονή της ομάδας και μαθηματικά, ενώ σταδιακά ενημέρωσε και πάλι τους παίκτες ότι θα τελειώσουν τα προβλήματα, αφού θα ξεκινήσουν πληρωμές. Βέβαια, η κύρια παρουσία του προέδρου της ΠΑΕ το ξενοδοχείο ήταν για να παρουσιάσει και επίσημα τον Κύπριο, Ανδρέα Παντελή, ως το νέο άνθρωπο, που θα είναι κοντά στην ομάδα. Προφανώς, ο Ρέμος με αυτή την κίνηση ήθελε να επισημοποιήσει την παρουσία του Κύπριου και να βάλει ένα τέλος παράλληλα στα όποια προβλήματα, πήγαν να δημιουργηθούν.

Στοιχημα-Redoto_BET

Γεια σας αδέρφια…..πλούσιο το πρόγραμμα σήμερα πάμε γρήγορα στις επιλογές.ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-1….είναι καλύτερη ομαδα και σχεδόν κομπλέ ηρα εχει δυο πολύ σημαντικες απουσιες ιακομπ,κονε.αρα εχει προβλημα στο γκολ.εχει και δυο νικες σερι,νομιζω θα χασει δεν εγινε και μπαρτσα!....ΑΕΚ-ΟΒΕΡ…η αεκ εχει εξω τα δυο στοπερ μαιστοροβιτς,ζεραλδο και η καβαλα ντουγκλαο,ντιε, παικτες σημαντικοι δηλ και για τους δυο στην αμυνα.βλεπω να μπαινουν γκολακια και να εχει σχετικα καλο ρυθμο το ματς…….ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΟΒΕΡ…ο γαυρος χρωσταει ένα καλο ματς.αν και γενικως δεν βλέπεται εχει την ευκαιρια να βαλει αρκετα γκολ απεναντι στον τραγικο πας που και αυτος θελει μονο νικη για να ελπιζει.βλεπω να παιζει ανοιχτα ο πας και ότι βρεξει ας κατεβασει.ουτως η άλλος πέφτει………….επισης σε ένα δελτιο θα με απασχολησουν …..ΠΟΡΤΟ-2….μετα την πενταρα θα αντιδρασει σαν μεγαλη ομαδα που είναι.ο εγωισμος και το παθος για νικη θα φερουν την νικη για την πορτο.ειναι και δεδομενες οι πολύ καλες σχεσεις των δυο ομαδων.η ακαδεμικα αδιαφορη βαθμολογικα.ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΟ 2 ΤΗΣ ΠΟΡΤΟ!!!......ΝΑΠΟΛΙ-1…την προηγουμενη αγωνιστικη ειδα το ματς της ναπολι.επαιξε μπαλαρα αλλα πολύ ατυχη.νομιζω εχει καλες τυχες ο ασσος σημερα απεναντι στην κουρασμενη και απογοητευμενη φιορεντινα που εχει και απουσιες Βάργκας (4 γκολ), Μαρκιόνι (5 γκολ) και οι στόπερ, Γκαμπερίνι, Νατάλι..ασσος με καρδια!.................
Υ.Γ. ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ LATIN DRIVER ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ…………..ΜΠΑΝΦΙΛΝΤ-ΑΡΣΕΝΑΛ ΣΑΡΑΝΤΙ=1


Salute magkes!

Goal και χρήμα



Καλησπέρα σας,έκανα σήμερα μια τετραδούλα με αρκετο ρίσκο και όποιος θέλει ακολουθεί:


244 Ατρόμητος-Ηρακλής Άσος
235 Χέρτα-Νυρεμβέργη Άσος
329 Μονακό-Μπορντό 1Χ
341 Σεβίλλη-Λα Κορούνια Άσος

Καλή μας επιτυχία!

Επιμέλεια:Χρήστος Ακριτόπουλος

Ξανά στην αποστολή ο Αλεξόπουλος


Στην αποστολή ο Αλεξόπουλος Ο Γιώργος Αλεξόπουλος δεν το έβαλε ποτέ κάτω και φαίνεται πως δικαιώνεται για την προσπάθεια που έκανε 10 μήνες. Ο 33χρονος αμυντικός που τραυματίστηκε τον περασμένο Μάιο στον αγώνα με τη Λάρισα για τα πλέι οφ βρίσκεται για πρώτη φορά φέτος στην αποστολή της ΑΕΚ.

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς συμπεριέλαβε τον άσο της ΑΕΚ στην αποστολή, καθώς τόσο ο Μαίστόροβιτς (τιμωρημένος), όσο και ο Ζεράλδο Αλβες (τραυματίας) θα παρακολουθήσουν την αναμέτρηση με την Καβάλα από την εξέδρα και έτσι οι επιλογές για το κέντρο της άμυνας είναι λίγες.

Αυτό φαίνεται και από τα πλάνα που καταστρώνει ο τεχνικός της ΑΕΚ, όπου υπολογίζει να παρατάξει στα μετόπισθεν τον Γιάχιτς και τον νεαρό Μανωλά, ο οποίος αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Ενωσης. Επίσης αλλαγή θα υπάρχει και στη θέση του αμυντικού χαφ, όπου παρτενέρ του Παντελή Καφέ θα είναι ένας εκ των Γιαχάγια, Μαντούκα, με τον πρώτο να έχει το προβάδισμα. Ο Γρηγόρης Μάκος δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί, καθώς δεν έχει ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετωπίζει από τον αγώνα με τη Λάρισα στο Αλκαζάρ την προηγούμενη αγωνιστική.

Η πιθανή ενδεκάδα που θα παρατάξει ο Ντούσαν Μπάγεβιτς είναι: Σάχα, Αραούχο, Μανωλάς, Γιάχιτς, Γεωργέας, Γιαχάγια, Καφές, Λεονάρντο, Σκόκο, Τζιμπούρ Μπλάνκο.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ


ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΔΟΣΕΩΝ

08:00 Sport+ Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου (Ζ)Στίβος
14:00 conn-X TV sports 2 ΚΑΡΛΣΡΟΥΗ - ΑΟΥΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ B' κατηγορία Γερμανίας
14:45 NOVASPORTS 1 ΤΟΤΕΝΑΜ - ΜΠΛΑΚΜΠΕΡΝ Αγγλικό Πρωτάθλημα
15:00 ET-3 ΕΘΝΙΚΟΣ - ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ Β' Εθνική
15:00 ET-3 Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου (Ζ)Στίβος
15:00 NOVASPORTS 7 Παγκόσμιο Κύπελλο, 1η μέρα Ενόργανη Γυμναστική
15:30 Sport+ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ – ΖΑΦΕΙΡΑΚΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣΧάντμπολ
16:30 conn-X TV sports 2 ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ - ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚΓερμανικό Πρωτάθλημα
16:45 ΣΚΑΪ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ Σούπερ Λίγκα
18:00 ET-1 ΕΦΗΒΩΝ (Ζ) All Star Game
19:00 NOVASPORTS 1 ΑΕΚ - ΚΑΒΑΛΑ Σούπερ Λίγκα
19:00 Sport+ ΒΑΛΕΝΘΙΑ - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ Ισπανικό πρωτάθλημα μπάσκετ
19:00 conn-X TV Sports ΧΕΤΑΦΕ - ΜΑΓΙΟΡΚΑ Ισπανικό Πρωτάθλημα
19:30 NET ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ Σούπερ Λίγκα
19:30 conn-X TV sports 2 ΜΠΑΓΕΡΝ - ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ Γερμανικό Πρωτάθλημα
19:30 NOVASPORTS 2 ΧΑΛ ΣΙΤΙ - ΑΡΣΕΝΑΛ Αγγλικό Πρωτάθλημα
20:00 NOVASPORTS 3 ΜΟΝΑΚΟ - ΜΠΟΡΝΤΟ Γαλλικό Πρωτάθλημα
21:00 conn-X TV Sports ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΧΙΧΟΝ - ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ Ισπανικό Πρωτάθλημα
21:45 conn-x TV Sports 3 ΝΑΠΟΛΙ - ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ Ιταλικό Πρωτάθλημα
22:00 NOVASPORTS 2 ΛΙΟΝ - ΣΕΝΤ ΕΤΙΕΝ Γαλλικό Πρωτάθλημα
23:00 ΣΚΑΪ ΣΕΒΙΛΛΗ - ΛΑ ΚΟΡΟΥΝΙΑ Ισπανικό Πρωτάθλημα

Β' Εθνική-Στο Ελληνικό ανοίγει η αυλαία


Φάση από το παιχνίδι Αγροτικός Αστέρας-Εθνικός Η συνάντηση του Εθνικού με τον Αγροτικό Αστέρα, που θα διεξαχθεί το μεσημέρι του Σαββάτου, θα ανοίξει την αυλαία της 25ης αγωνιστικής στο Πρωτάθλημα της Β' Εθνικής. H oμάδα του Πειραιά θα αναζητήσει την τρίτη διαδοχική νίκη της, ενώ οι Θεσσαλονικείς θέλουν βαθμό ή βαθμούς για να διατηρηθούν κοντά στην εξάδα.

Ο τεχνικός του Εθνικού, Μιχάλης Γρηγορίου δεν υπολογίζει στα πλάνα του τον τραυματία Σεβερίνο, καθώς και τους Φαρινόλα και Σιλιγαρδάκη μιας και είναι τιμωρημένοι.

Από την άλλη πλευρά, ο προπονητής Μάκης Χάβος άφησε εκτός αποστολής τον τιμωρημένο Ν. Παπαδόπουλο και τον Ιντι που είναι τραυματίας. Ο τεχνικός του Αγροτικού Αστέρα δήλωσε ενόψει της αναμέτρησης: "Προετοιμαστήκαμε κατάλληλα για αυτό το παιχνίδι κατά τη διάρκεια όλης της εβδομάδας. Δυστυχώς δεν θα έχουμε τον Ιντι μαζί μας λόγω των ενοχλήσεών του.

Παίζουμε κόντρα σε μία πολύ καλή ομάδα που επίσης θέλει να σιγουρέψει την είσοδο στα πλέι όφ, το παιχνίδι είναι δύσκολο, με δουλειά και καθαρό μυαλό, θα αγωνιστούμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα".

Μέσι ο κορυφαίος!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/471fe8ff2a100e2f819eee396ec73d8a_L.jpg?1268404737?1268404737?1268404737Οδήγησε την Μπαρτσελόνα στην κατάκτηση όλων των τίτλων και με την εικόνα του έκανε ακόμα πιο λαμπερή την Πριμέρα Ντιβιζόν. Ο Λίονελ Μέσι αναδείχθηκε από την ισπανική λίγκα ως ο κορυφαίος Λατιοναμερικάνος της σεζόν 2008-2009.Ιβάν Ζαμοράνο, Ρονάλντο και πλέον Λίονελ Μέσι! Ο Αργεντίνος μεσοεπιθετικός της Μπαρτσελόνα ανήκει πλέον σε αυτό το κλειστό κλαμπ, των Λατινομαερικάνων ποδοσφαιριστών που έχουν τιμηθεί από την ισπανική λίγκα ως οι καλύτεροι πρεσβευτές. Ο Αργεντίνος οδήγησε τους Καταλανούς στην κατάκτηση όλων των τροπαίων και δίκαια του απονεμήθηκε αυτό το βραβείο με τους Φορλάν, Ιγκουάιν να ακολουθούν.

Αναλυτικά η λίστα των νικητών από το 1990

1990-91
Ρομέλ Φερναντέζ (Παναμάς, Τενερίφη)

1991-92
Χοσέ Λουίς Ζαλαζάρ (Ουρουγουάη, Αλμπαθέτε)

1992-93
Ιβάν Ζαμοράνο (Χιλή, Ρεάλ Μαδρίτης)

1993-94
Ρομάριο (Βραζιλία – Μπαρτσελόνα)

1994-95
Ιβάν Ζαμοράνο (Χιλή, Ρεάλ Μαδρίτης)

1995-96 Ντιέγκο Σιμεόνε (Αργεντινή, Ατλέτικο Μαδρίτης)

1996-97 Ρονάλντο (Βραζιλία, Μπαρτσελόνα)

1997-98
Ρομπέρτο Κάρλος (Βραζιλία, Ρεάλ Μαδρίτης)

1998-99
Ριβάλντο (Βραζιλία, Μπαρτσελόνα)

1999-00 Μαρτίν Ερέρα (Αργεντινή, Αλαβές)

2000-01 Ρομπέρτο Ακούνα (Παραγουάη, Σαραγόσα)

2001-02
Χαβιέ Σαβιόλα (Αργεντινή, Μπαρτσελόνα)

2002-03
Ρονάλντο (Βραζιλία, Ρεάλ Μ.)

2003-04
Ροναλντίνιο (Βραζιλία, Μπαρτσελόνα)

2004-05
Ντιέγκο Φορλάν (Ουρουγουάη, Βιγιαρεάλ)

2005-06 Πάμπλο Αϊμάρ (Αργεντινή, Βαλένθια)

2006-07 Λίονελ Μέσι (Αργεντινή, Μπαρτσελόνα)

2007-08 Σέρχιο Αγκουέρο (Αργεντινή, Ατλέτικο Μαδρίτης)

2008-09 Λίονελ Μέσι (Αργεντινή, Μπαρτσελόνα)

Τον κυνήγησε με το μπαστούνι

http://www.contra.gr/images/m/Cuban_baseball_m.jpgΦοβερά πράγματα στο πρωτάθλημα μπέιζμπολ της Κούβας, όταν ο Λίσμπονς Κορέα άρχισε να κυνηγά με το μπαστούνι του, τον Γιάνελ Σόσα.φορμή αποτέλεσε το γεγονός ότι ο τελευταίος, αντί να πετάξει το μπαλάκι σε περιοχή που θα μπορούσε να χτυπήσει (ως παίκτης βάσης), το έστειλε στον παίκτη της Sancti Spiritus. Αυτό τον εξόργισε και κατευθείαν έτρεξε πάνω του με άγριες διαθέσεις, με αποτέλεσμα συνάδελφός του, της Industrial άρχισε να τρέχει για να σωθεί.

Μάλιστα η σύρραξη πήγε να γενικευτεί, αλλά χάρη στην επέμβαση των ψυχραιμότερων και της Αστυνομίας τα πνεύματα ηρέμισαν.

Ερασιτεχνική η λήψη, αλλά άκρως ξεκαρδιστική η σκηνή!

Ρόσμπεργκ στο 2ο σκέλος

http://www.sport.gr/files/news/2010-03-12/1268417910_a8_250x.jpgΑλλαγή σκηνικού στο απογευματινό σκέλος ελεύθερων δοκιμών του GP Μπαχρέιν, καθώς στις τέσσερις πρώτες θέσεις βρέθηκαν ισάριθμα μονοθέσια με κινητήρα Mercedes.

Ταχύτερος ήταν ο Νίκο Ρόσμπεργκ της εργοστασιακής ομάδας της Mercedes με επίδοση 1:55.409, ακολουθούμενος από τον Λιούις Χάμιλτον της McLaren, ο οποίος ήταν 0.45" πιο αργός.

Στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Μίκαελ Σουμάχερ, μισό δευτερόλεπτο πίσω από τον team mate του Ρόσμπεργκ και δύο δέκατα μπροστά από τον Τζένσον Μπάτον με την δεύτερη McLaren.

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ έμεινε ένα δευτερόλεπτο εκτός ρυθμού στην πέμπτη θέση, ενώ ο άλλος οδηγός της Red Bull, Μαρκ Ουέμπερ, είχε ένα πολύ δύσκολο session, καθώς ένα πρόβλημα στον κινητήριο άξονα περιόρισε σημαντικά τους χρονομετρημένους γύρους του στην πίστα.

Ο Νίκο Χούλκενμπεργκ έφερε την Williams στην έκτη θέση μπροστά από τον Φελίπε Μάσα, ενώ ο Βιτάλι Πετρόφ της Renault μπήκε σφήνα στην κατάταξη ανάμεσα στις δύο Ferrari, αφήνοντας ένατο τον Φερνάντο Αλόνσο.

Το 3ο σκέλος ελεύθερων δοκιμών είναι προγραμματισμένο για τις 10:00GR το πρωί του Σαββάτου (13/3), ενώ οι κατατακτήριες δοκιμές ξεκινούν στη 13:00GR το μεσημέρι την ίδια μέρα και θα μεταδοθούν στη 01:20GR μετά τα μεσάνυχτα σε μαγνητοσκόπηση από τον ΑΝΤ1.

Οι καλύτεροι χρόνοι στο 2ο σκέλους ελεύθερων δοκιμών του GP Μπαχρέιν:

Θέση Οδηγός Μονοθέσιο Χρόνος Γύροι

1. Ρόσμπεργκ Mercedes 1:55.409 23
2. Χάμιλτον McLaren-Mercedes 1:55.854 + 0.445 22
3. Σουμάχερ Mercedes 1:55.903 + 0.494 23
4. Μπάτον McLaren-Mercedes 1:56.076 + 0.667 28
5. Φέτελ Red Bull-Renault 1:56.459 + 1.050 18
6. Χούλκενμπεργκ Williams-Cosworth 1:56.501 + 1.092 26
7. Μάσα Ferrari 1:56.555 + 1.146 30
8. Πετρόφ Renault 1:56.750 + 1.341 26
9. Αλόνσο Ferrari 1:57.140 + 1.731 25
10. Ντε λα Ρόσα Sauber-Ferrari 1:57.255 + 1.846 24
11. Κομπαγιάσι Sauber-Ferrari 1:57.352 + 1.943 27
12. Σούτιλ Force India-Mercedes 1:57.361 + 1.952 29
13. Μπαρικέλο Williams-Cosworth 1:57.452 + 2.043 21
14. Λιούτσι Force India-Mercedes 1:57.833 + 2.424 29
15. Κούμπιτσα Renault 1:58.155 + 2.746 29
16. Αλγκουερσουάρι Toro Rosso-Ferrari 1:59.799 + 4.390 31
17. Ουέμπερ Red Bull-Renault 2:00.444 + 5.035 12
18. Κοβαλάινεν Lotus-Cosworth 2:00.873 + 5.464 23
19. Τρούλι Lotus-Cosworth 2:00.990 + 5.581 14
20. Γκλοκ Virgin-Cosworth 2:02.037 + 6.628 3
21. Ντι Γκράσι Virgin-Cosworth 2:02.188 + 6.779 21
22. Σένα HRT-Cosworth 2:06.968 + 11.559 17
23. Μπουεμί Toro Rosso-Ferrari - 1
24. Τσάντχοκ HRT-Cosworth -

Με τις λιγότερες απώλειες ο Λεβαδειακός


Μουλόπουλος και Καρντόσο σε φάση από το φιλικό Λεβαδειακός -  Αστέρας Τρίπολης Η προετοιμασία του Λεβαδειακού για την αναμέτρηση με την Σκόντα Ξάνθη, που θα κρίνει κατά μεγάλο ποσοστό την παραμονή της ομάδας στην κατηγορία, συνεχίστηκε κανονικά την Παρασκευή. Ο Δημήτρης Φαράντος δεν έχει ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα να επιλύσει, καθώς μόνο δύο είναι οι... απώλειες.

Συγκεκριμένα ο Μουλόπουλος, ο οποίος δεν έχει προπονηθεί καθόλου όλη την εβδομάδα, ουσιαστικά δεν υπολογίζεται, όπως και ο Μασάδο, ο οποίος είναι τιμωρημένος και έχει δηλωθεί να εκτίσει την ποινή του.

Νέο πρόβλημα με Βενετίδη στην Λάρισα


Ο Στέλιος Βενετίδης σε προσπάθεια του "Εκτός μάχης" για την αναμέτρηση της Λάρισας με τον Εργοτέλη, τέθηκε ο Στέλιος Βενετίδης. Ο έμπειρος αμυντικός τραυματίστηκε στην προπόνηση της Παρασκευής και η πρώτη διάγνωση του ιατρικού επιτελείο κάνει λόγο για κάκωση έσω πλαγίου συνδέσμου.

Δύσκολα θα προλάβει να παίξει ο Κουζέν, ο οποίος συνεχίζει την θεραπεία του. Ουσιαστικά η συμμετοχή του θα κριθεί στην προπόνηση του Σαββάτου, όμως οι πιθανότητες να αγωνιστεί είναι λιγοστές.

Ο Γιάννης Παπακώστας ουσιαστικά δεν μπορεί να υπολογίζει και στους Ιγκλέσιας, Αμπουχατζίρα και Βλασόπουλο, που επίσης αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών και ακολουθούν θεραπεία.

Καραγεωργίου: "Νίκη σημαίνει παραμονή"


Ηρεμία ζητάει ο Καραγεωργίου Ο προπονητής του Εργοτέλη, Νίκος Καραγεωργίου, παραχώρησε την Παρασκευή την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, στην οποία αναφέρθηκε στο παιχνίδι με την Λάρισα στο Αλκαζάρ. Οπως τόνισε, σε περίπτωση νίκης, η ομάδα του θα έχει καταφέρει τον στόχο της οριστικής παραμονής στην κατηγορία.

"Το προηγούμενο παιχνίδι με τον Ατρόμητο δεν μας έδωσε τη δυνατότητα να εξασφαλίσουμε τον αρχικό μας στόχο που είναι η παραμονή στην κατηγορία. Την Κυριακή αντιμετωπίζουμε μια πολύ καλή ομάδα σε ένα σημαντικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες, ώστε να καταφέρουν να υλοποιήσουν το στόχο της παραμονής. Η Λάρισα πέτυχε το Σάββατο μια μεγάλη νίκη δείχνοντας καλά στοιχεία τόσο σε ομαδικό, όσο και σε ατομικό επίπεδο. Η νίκη αυτή έδωσε στον αντίπαλο μας ψυχολογία, που κάνει το έργο μας πιο δύσκολο. Πιστεύω ότι οι ποδοσφαιριστές της ομάδας μας ξέρουν τι πρέπει να κάνουν για να πάρουμε τους βαθμούς που χρειαζόμαστε, ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας", είπε αρχικά.

Στη συνέχεια, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ο Νίκος Καραγεωργίου αναφέρθηκε, στα προβλήματα που υπάρχουν: "Είναι γνωστά τα προβλήματα που έχουμε τόσο με τους τραυματισμούς όσο και με τους τιμωρημένους. Εχουμε σημαντικές απουσίες, ωστόσο αυτό δεν πρέπει να μας απασχολεί. Συνεχίζουμε και ετοιμαζόμαστε, σύμφωνα με τις δυνατότητες που έχουνε στο ρόστερ μας, για το παιχνίδι της Κυριακής. Οι παίκτες που θα αγωνιστούν θα ανταποκριθούν στις δυσκολίες του αγώνα. Οι Τσεσνάουσκις, Βερπακόφσκις πιστεύω ότι θα είναι έτοιμοι στο παιχνίδι με την Καβάλα".

Για την κούραση στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο, είπε: "Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα φυσικής κατάστασης στην ομάδα μας όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκομαι στον Εργοτέλη. Οι συνεργάτες μου έχουν λειτουργήσει με τον καλύτερο τρόπο. Αλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι έχουμε κάνει αρκετές ανατροπές, αλλά έχουμε και καλή παρουσία στο δεύτερο ημίχρονο. Στο προηγούμενο παιχνίδι υπήρχε ένα θέμα με την φρεσκάδα που έδειξαν κάποιοι παίκτες και αυτό μπορεί να οφείλεται σε αρκετούς παράγοντες. Αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό γιατί και οι παίκτες άνθρωποι είναι, δεν είναι ρομπότ".

Για τις 100 συμμετοχές του Κορδονούρη στον Εργοτέλη, σχολίασε: "Είναι ένα σημαντικό γεγονός για τον ίδιο και τον σύλλογο. Εύχομαι να είναι γερός, να είναι υγιής και να τις κάνει πολλές περισσότερες τις συμμετοχές του στον Εργοτέλη".

Στον αγωνιστικό τομέα, ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν την Παρασκευή οι Βίσιο, Βερπακόφσκις, Τσεσνάουσκις, ενώ δεν προπονήθηκε ο Κοιλιάρας λόγω ενοχλήσεων στα πλευρά. Από το παιχνίδι στο Αλκαζάρ, θα απουσιάσουν οι τιμωρημένοι Τζούνιορ, Ρομάνο.

«Δεν με ενόχλησαν από Ολυμπιακό»

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/798f88cc00e0c60501156518a87c2e1e_L.jpg?1268418049?1268418049?1268418049Κόντρα στον Παναθηναϊκό ήταν σούπερ και έκανε ζημιά στους «πράσινους». Ωστόσο ο Μίλαν Γιοβάνοβιτς ακόμα δεν λέει μεγάλα λόγια. Ο διεθνής Σέρβος μίλησε στο gazzetta.gr για όλα τονίζοντας πως ουδέποτε δέχθηκε πρόταση από τον Ολυμπιακό. - Η Σταντάρ έκανε ένα μεγάλο βήμα για την πρόκριση στα προημιτελικά, και συ το καλύτερό σου φετινό παιχνίδι
«Ναι, μπορώ να πω πως έχουμε ένα σοβαρό πλεονέκτημα, όμως δεν έχει τελειώσει τίποτα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ποιον αντίπαλο έχουμε απέναντί μας. Ο Παναθηναϊκός νίκησε δυο φορές τη Ρόμα και μάλιστα σκόραρε και στην Ιταλία τρία γκολ. Πρέπει να είμαστε πολύ πολύ προσεκτικοί. Εγώ έκανα αυτό που έπρεπε να κάνω για να βοηθήσω την ομάδα μου να βρεθεί στα προημιτελικά, είναι μια μεγάλη στιγμή για μας».

- Τι πιστεύεις πως έφταιξε και ο Παναθηναϊκός υπέστη στην έδρα του μια τέτοια ήττα. Τα λάθη στην άμυνα;
«Εγώ θα έλεγα πως ρόλο έπαιξε το παιχνίδι που κάναμε, ήταν φανταστικό, το καλύτερό μας παιχνίδι. Είχαμε διαβάσει πολύ καλά το ματς και δεν αφήσαμε τον Παναθηναϊκό να κάνει πολλά. Σε ένα παιχνίδι παίζει ρόλο και η τύχη. Δεν πρέπει όμως να μείνουμε σε αυτό το ματς...».

- Πιστεύεις πως βρίσκεστε ήδη στα προημιτελικά;
«Όχι, σε καμία περίπτωση. Δεν πρέπει να το κάνουμε αυτό. Από την επόμενη εβδομάδα θα το σκεφτούμε πολύ σοβαρά το ματς. Θέλω πολύ να παίξουμε στην επόμενη φάση, αλλά να μην βρεθούμε απέναντι στη Λίβερπουλ...Επαναλαμβάνω πάντως πως ακόμα και μετά το 3-1 πρέπει να είμαστε αρκετά σοβαροί»


«Αν επικοινωνούσαν θα το σκεφτόμουν»



- Κάποιοι περίμεναν να βγάλεις φανέλα του Ολυμπιακού μετά την επίτευξη του γκολ

«Κανείς δεν μου έδωσε φανέλα, οποτέ...».

- Αν σου έδιναν φανέλα θα την φορούσες;
«Χθες αγωνιζόμουν με την φανέλα της Σταντάρ Λιέγης...».

- Φήμες ανέφεραν πως δέχθηκες τηλεφώνημα από τον Ολυμπιακό, για να διαπιστωθεί αν έχεις κλείσει οριστικά στη Λίβερπουλ
«Όχι δεν ισχύει κάτι τέτοιο, δεν μου τηλεφώνησε κανείς».

- Είναι σίγουρο πια πως θα αγωνίζεσαι από τη νέα περίοδο στη Λίβερπουλ;
«Ναι, έχω υπογράψει συμβόλαιο και τη Δευτέρα θα είμαι στην Αγγλία για να περάσω από ιατρικές εξετάσεις. Είναι ότι καλύτερο για μένα να παίξω σε μια ομάδα όπως η Λίβερπουλ».

- Αυτό σίγουρα στεναχώρησε τους φίλους του Ολυμπιακού
«Με περίμεναν;».

- Σε θεωρούν ιδανικό αντικαταστάτη του Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς
«Αυτό είναι πολύ καλό, όταν οι οπαδοί μιας ομάδας και ειδικά του Ολυμπιακού με αγαπούν τόσο. Και 'γω πάντως τους έχω μέσα στην καρδιά μου, είναι εξαιρετικοί. Όλοι οι Έλληνες είναι... κορυφή! Αλλά... υπέγραψα στη Λίβερπουλ».

- Πολλά ακούστηκαν πως ο Ολυμπιακός ενδιαφέρθηκε για σένα. Τι πραγματικά ισχύει;
«Δέχθηκα προτάσεις από πολλά ευρωπαϊκά κλαμπ, αλλά μιλάω ειλικρινά και σου λέω πως από τον Ολυμπιακό ποτέ δεν μου τηλεφώνησαν για να μου πουν πως ενδιαφέρονται για μένα. Είναι ένα εξαιρετικό κλαμπ, αλλά με εμένα δεν υπήρξε επικοινωνία. Έχω ακούσει πολλά, αλλά λέω την αλήθεια, δεν υπήρξε ποτέ επίσημο ενδιαφέρον για να μου πουν κάτι».

- Αν το είχαν κάνει τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά;
«Αν υπήρχε επικοινωνία πριν η Λίβερπουλ μου κάνει την πρόταση, αλήθεια θα το σκεφτόμουν πολύ σοβαρά. Είναι μεγάλο κλαμπ, έχω πολύ καλή άποψη για την ομάδα και τους φιλάθλους και σίγουρα θα μελετούσα το ενδιαφέρον του».

Η μοντέλα, ο ποδοσφαιριστής και οι… κιοφτέδες

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/ae27421d9c5ce3c310016d1d789208f0_L.jpg?1268407471?1268407471?1268407471Αυτά παθαίνεις όταν αφήνεις το σπίτι σου και τρέχεις στη ζούγκλα με μια κάμερα να σε παρακολουθεί νύχτα-μέρα. Κατά τα άλλα είναι μια… απλή νοικοκυρά και μαμά κι όσο για τον σύζυγο πού να προλάβει κι αυτός ο έρμος να την αρπάξει από το μαλλί και να την βάλει στην κουζίνα να του φτιάξει κάνα… κιοφτέ, αφού κι αυτός τρέχει μέσα στα γήπεδα.Η εικονιζόμενη είναι η μοντέλα Nicola McLean και οι αποκαλυπτικές φωτό από το reality “ I'm A Celebrity... Get Me Out Of Here!”, σύζυγος- με δόξα και τιμή- αυτή την τελευταία άντε να τη βρεις…- του ποδοσφαιριστή της Peterborouh United, Tom Williams. Τώρα περιμένουν να φέρει ο… πελαργός (αν τους πετύχει πουθενά με τόοοοσες δραστηριότητες) το δεύτερο παιδί τους. Η μοντέλα ξεκίνησε την καριέρα της- να’ χαμε να λέγαμε δηλαδή- από τη σελίδα 3 της “The Sun” κι από τότε, πού τη χάνεις πού τη βρίσκεις σε γυμνές φωτογραφήσεις για τις βρετανικές ταμπλόιντ.

Η ίδια δήλωσε ότι έτσι κι αλλιώς βγάζει πολλά λεφτά- κακούργα κοινωνία που άλλους τους ανεβάζεις κι άλλους τους ρίχνεις σε ξένα χέρια- και το μετάνιωσε που πέρασε τόοοσο δύσκολα στο reality για 7.500 λίρες. Εχει κάνει δυο αυξητικές επεμβάσεις στήθους. Ε, τόσο το πλήρωσε, να μη το δείξει;

Τον βοηθάει η φαλάκρα!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/0027bf40c1a501438e2367019e4b4e2c_L.jpg?1268454715?1268454715?1268454715Τη δική του εξήγηση με αρκετή δόση χιούμορ έδωσε ο Γουέιν Ρούνεϊ για το γεγονός ότι φέτος σκοράρει πολύ συχνά με το κεφάλι, με αφορμή τα τρία από τα τέσσερα γκολ που σημείωσε κόντρα στη Μίλαν. «Το μυστικό είναι στην περιοχή που δεν έχει καθόλου μαλλιά. Αυτή με βοηθάει να πετυχαίνω τις κεφαλιές», ήταν η εξήγηση που έδωσε ο 24χρονος Άγγλος επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μιλώντας στη «Daily Mail».

Αρης-Π.Α.Ο.K Οι παίκτες-κλειδιά του ντέρμπι

http://www.contra.gr/images/m/arispaokpaikteskleidia_m.jpgΟι παίκτες που αναμένεται να κρίνουν με την απόδοσή τους την έκβαση του ντέρμπι.Σέρχιο Κόκε
Μπορεί να χαρακτηριστεί ο... Βλάνταν Ιβιτς του ΠΑΟΚ. Μπορεί να μην έχει φέτος συχνή επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα, έχει όμως περισσότερες αρμοδιότητες στο οργανωτικό κομμάτι και αποτελεί το συνδετικό κρίκο της μεσαίας γραμμής με τον φουνταριστό (Κάμπορα). Έχει την κάθετη πάσα και μπορεί να κάνει τη ζημιά στην άμυνα του ΠΑΟΚ. Το βασικότερο, έχει το κίνητρο να αποδείξει ότι μπορεί να διακριθεί σε ένα μεγάλο παιχνίδι, όπως είχε κάνει πρόπερσι όταν σχεδόν μόνος του πήρε από τον χέρι τον Αρη και τον οδήγησε σε ένα άνετο 3-1 επί του ΠΑΟΚ.

Μεχντί Ναφτί
Ως είθισται τα ντέρμπι κρίνονται κυρίως στον νευραλγικό χώρο της μεσαίας γραμμής και ο Ναφτί είναι από τους παίκτες που θα «τραβήξουν κουπί» στο κυριακάτικο ματς. Μαζί με τον Σάκη Πρίττα έχουν την δύσκολη αποστολή να πάρουν τον χώρο του κέντρου, να κερδίσουν την μάχη με Γκαρσία και Βιτόλο και να βγάλουν την ομάδα μπροστά. Ο Τυνήσιος μέσος έχει δείξει και τις ικανότητές του στο σκοράρισμα, ενώ δεν διστάζει να δοκιμάζει σουτ όταν του παρουσιάζεται η ευκαιρία. Η απόδοσή του θα είναι το βαρόμετρο του Αρη και θα παίξει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της αναμέτρησης.

Τόνι Κάλβο
Με τον Εκτορ Ραούλ Κούπερ στον πάγκο έχει σταθερή θέση στην ενδεκάδα και όχι άδικα, αφού ο Αργεντινός τεχνικός είναι αυτός που αναγνώρισε όσο κανείς άλλος τα ποδοσφαιρικά του προσόντα. Είναι από τους παίκτες που μπορούν να ξεχωρίσουν στα δύσκολα και να πάρουν ένα παιχνίδι μόνοι τους. Η πρόσφατη εμφάνιση στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Καβάλα έδειξε ότι ο Ισπανός είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Μαζί με τον Κόκε είναι από τους ποδοσφαιριστές που έχουν την κάθετη πάσα και φυσικά την τελική προσπάθεια. Ουκ ολίγες φορές ο Κάλβο έχει βοηθήσει στο σκοράρισμα χαρίζοντας σημαντικούς βαθμούς στην ομάδα του.

Πάμπλο Γκαρσία
Το Α και το Ω του φετινού ΠΑΟΚ. Όχι τόσο για την -αδιαμφισβήτητη- ποδοσφαιρική του αξία, όσο για την ψυχή και το τσαμπουκά που βγάζει στον αγωνιστικό χώρο. Στοιχεία που συνήθως στα ντέρμπι υπερτερούν των αγωνιστικών δυνατοτήτων και καλύπτουν τις όποιες αδυναμίες. Ο αγαπημένος της εξέδρας, Πάμπλο Γκαρσία, μαζί με τον Βιτόλο είναι οι δύο ποδοσφαιριστές που συνδέουν άμυνα και επίθεση και έχουν καταφέρει με την απόδοσή τους να φέρουν τον ΠΑΟΚ πολύ κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ζει και αναπνέει για τα ντέρμπι, πόσο μάλλον αν αυτό είναι κόντρα στον Αρη.

Αντελίνο Βιεϊρίνια
Από τις αποκαλύψεις του φετινού ΠΑΟΚ. Σταθερός, δαιμόνιος και σκόρερ ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός, αποτελεί μία από τις σταθερές αξίες της φετινής ομάδας. Τον τελευταίο καιρό βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα και αυτό φάνηκε ειδικά στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Ξάνθη. Είναι από τους παίκτες-βαρόμετρο του ΠΑΟΚ και στην καλύτερή του μέρα μπορεί να «σκοτώσει» οποιονδήποτε αντίπαλο, πόσο μάλλον να δημιουργήσει βοηθώντας στο επιθετικό κομμάτι. Το βασικότερο ατού του Βιεϊρίνια είναι ότι δεν «χάνεται» στα μεγάλα παιχνίδια εκεί όπου πραγματικά φαίνονται οι μεγάλοι παίκτες.

Βλάνταν Ιβιτς
Δίχως αμφιβολία κάνει την πιο μεστή καριέρα του μέχρι στιγμής. Δεν είναι μόνο τα 7 γκολ που έχει σημειώσει μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα, αλλά η συνολική του παρουσία και η βοήθεια που έχει δώσει στον ΠΑΟΚ τόσο στο οργανωτικό όσο και στο αμυντικό κομμάτι. Και να φανταστεί κανείς πως πολλοί ήταν εκείνοι που στην αρχή της χρονιάς πίστευαν ότι ο Σέρβος μέσος δεν θα είναι στα πλάνα του Σάντος και θα αγωνίζεται κυρίως ως αλλαγή. Όχι μόνο παίζει βασικός στην ενδεκάδα, αλλά σε κάθε παιχνίδι δείχνει πως έχει κερδίσει με το σπαθί του θέση σε αυτή.Πηγη contra.gr

Διέψευσε τα περί Γιουβέντους, ανανεώνει με τη Φιορεντίνα ο Πραντέλι

http://www.contra.gr/images/pradelli_fiorentina_120310.jpgΟργίασε το τελευταίο διάστημα η φημολογία γύρω από το μέλλον του Τσέζαρε Πραντέλι τόσο που ο ίδιος ο προπονητής της Φιορεντίνα θέλησε να βάλει κάποια πράγματα στη θέση τους. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Tύπου ο 53χρονος τεχνικός βρίσκεται σε προχωρημένες επαφές με τη διοίκηση της Γιουβέντους προκειμένου να μετακομίσει από τη Φλωρεντία στο Τορίνο αναλαμβάνοντας τα ηνία αντί του Αλμπέρτο Τζακερόνι.

Ωστόσο ο Πραντέλι, για πρώτη φορά στην καριέρα του όπως διευκρίνισε, μπήκε στη διαδικασία να διαψεύσει πληροφορίες που διέρρευσαν στον Τύπο.

"Θα ήθελα να κάνω ένα απλό σχόλιο. Αν και δεν είναι του στιλ μου, ούτε έχω επαναλάβει κάτι τέτοιο όσο είμαι στη Φιορεντίνα, δηλώνω πως είμαι εδώ, έτοιμος να καθίσω και να συζητήσω με τη διοίκηση την ανανέωση του συμβολαίου μου. Είμαι έτοιμος να ανανεώσω ακόμη και για πέντε χρόνια, αν χρειαστεί", τόνισε ο γεννημένος στην Μπρέσια κόουτς. Και ολοκληρώνοντας ζήτησε "οι συζητήσεις και οι φήμες να σταματήσουν εδώ"

Ρονάλντο: "Ιγκουαΐν εσύ φταις"

http://www.contra.gr/images/m/marca_m.jpgΕμφύλιος έχει ξεσπάσει στην Ρεάλ Μαδρίτης μεταξύ του Κριστιάνο Ρονάλντο και του Γκονζάλο Ιγκουαΐν, επειδή ο Αργεντίνος δεν πάσαρε σε δύο περιπτώσεις στον Πορτογάλο.Την Παρασκευή μάλιστα, η «Marca» είχε πρωτοσέλιδο το συγκεκριμένο θέμα, αναφερόμενος στην κόντρα που υπάρχει στη «Βασίλισσα». Η ακριβότερη μετεγγραφή του κόσμου καταλογίζει στον πρώτο σκόρερ των «μερένχες» εφέτος, πως τουλάχιστον σε δύο περιπτώσεις σκέφτηκε ατομικά.

Δεν έδωσε τη μπάλα στον «CR9» που ήταν μόνος του, στη φάση του 27’, ενώ στην αντεπίθεση του 58ου λεπτού δεν επέλεξε να την μοιράσει στον άξονα προκειμένου να συνεχιστεί το 4 εναντίον 3, που βρισκόταν σε εξέλιξη. Φυσικά στα παραπάνω συγκαταλέγεται και η ευκαιρία του 25ου λεπτού όπου ο Αργεντίνος βρέθηκε προ κενού τέρματος και έστειλε τη μπάλα στο δεξί δοκάρι.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Ισπανική εφημερίδα, η κόντρα αυτή έχει ξεσπάσει εδώ και καιρό με αφορμή τον τίτλο του πρώτου σκόρερ, καθώς ο Κριστιάνο Ρονάλντο βλέπει τον Γκονζάλο Ιγκουαΐν να του παίρνει προς το παρόν τον τίτλο με δύο γκολ διαφορά (16-14). Στο θέμα, εμμέσως πλην σαφώς αναφέρθηκε και ο Γκούτι, λέγοντας: «θα έπρεπε να είμαστε περισσότερο ομαδική, αντί ο κάθε ένας να σκέφτεται περισσότερο τον εαυτό του».

1959-60: Η 19η αγωνιστική σαν σήμερα


Ο Βούλης (Θεόδωρος) Σπανόπουλος του Αρη 13 Μαρτίου 1960... Η 19η αγωνιστική της Α' Εθνικής πριν από 50 χρόνια, χαρακτηρίστηκε από τη μεγάλη νίκη του Αρη μέσα στη Νέα Σμύρνη με το εμφατικό 3-0, που έφερε την ομάδα της Θεσσαλονίκης στην 5η θέση.
Οι τέσσερις πρωτοπόροι προχώρησαν με νίκη. Η ΑΕΚ επικράτησε στη Θεσσαλονίκη του Ηρακλή, με τον τελευταίο να χάνει πέναλτι και να παίζει με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Λώλου Χασεκίδη. Ο Παναθηναϊκός δεν είχε πρόβλημα με τον Μέγα Αλέξανδρο Κατερίνης, ενώ ο Ολυμπιακός με δύο γκολ του Υφαντή πήρε το πειραϊκό ντέρμπι. Ο Απόλλων ήταν καταιγιστικός στο δεύτερο ημίχρονο και ισοπέδωσε τον Εθνικό.

Να σημειώσουμε ότι μέχρι τον Φεβρουάριο η Κυριακή της περιόδου 1959-60 με αυτή του 2009-10 συνέπιπτε, αλλά από τον Μάρτιο η Κυριακή του 1960 είναι μια μέρα πίσω. Αυτό συμβαίνει γιατί το 1960 ήταν δίσεκτο, ο Φεβρουάριος τράβηξε 29 και έτσι ενώ το 2010 η πρώτη Κυριακή του Μαρτίου ήταν 7, η πρώτη του 1960 ήταν 6. Ετσι η αναδρομή μας στο novasports.gr θα δημοσιεύεται κάθε Σάββατο πλέον, ώστε να συμπίπτει η ημερομηνία με υατή του 1960.

  • Μετά από 19 αγωνιστικές η βαθμολογία ήταν:

    ΑΕΚ 49
    Παναθηναϊκός και Απόλλων Αθηνών 46
    Ολυμπιακός 45
    Αρης 41
    Πανιώνιος και Δόξα Δράμας 40
    ΠΑΟΚ 39
    Ηρακλής και Προοδευτική 38
    Εθνικός Πειραιά και Παγκορινθιακός 35
    Απόλλων Καλαμαριάς 33
    Παναιγιάλειος 32
    Μ. Αλέξ. Κατερίνης 29
    ΑΕ Νίκαιας 23

    Ας δούμε αναλυτικά τα οκτώ φύλλα αγώνα...

  • Κυριακή 13.03.1960, 15.45
    Ηρακλής - ΑΕΚ 0-1
    Γήπεδο: "Κλεάνθης Βικελίδης"
    Εισιτήρια: 11075
    Διαιτητής: Αλμπέρ Γκινάρ (Ελβετία)
    Γκολ: 31' σουτ Αμπος.
    Κόκκινη: 69' Θ. Χασεκίδης.
    Χαμένο πέναλτι: 83' Ο Ιωαννίδης έστειλε τη μπάλα άουτ (δεν υπάρχουν πληροφορίες για τον τρόπο που έγινε το πέναλτι)
    Ηρακλής (Πάνος Μάρκοβιτς): Καραπατής, Μπερεδήμας, Παπαθανασίου, Θ. Χασεκίδης, Ράμμος, Μπέλλης, Τσίγκος, Παπαδόπουλος, Ιωαννίδης, Ασβεστάς, Τουμπέλης.
    ΑΕΚ (Λούκας Χάρι Αουρέντνικ): Σεραφείδης, Μαρδίτσης, Βερνέζης, Αναστασιάδης, Σοφιανίδης, Πολύζος, Πετρίδης, Εμμανουηλίδης, Νεστορίδης, Σταματιάδης, Αμπος.

  • Κυριακή 13.03.1960, 15.45
    Παναθηναϊκός - Μ. Αλέξ. Κατερίνης 3-0
    Γήπεδο: "Απόστολος Νικολαΐδης"
    Εισιτήρια: 9957
    Διαιτητής: Γιόζεφ Γκούλντε (Ελβετία)
    Γκολ: 42' σουτ Γεωργιάδης, 62' κεφαλιά Θεοφάνης, 76' σουτ Μπενάρδος.
    Παναθηναϊκός (Αντώνης Μηγιάκης): Βουτσαράς, Τζουνάκος, Λινοξυλάκης, Αγγελόπουλος, Ανδρέου, Νεμπίδης, Δομάζος, Θεοφάνης, Γεωργιάδης, Μπενάρδος, Παπαεμμανουήλ.
    Μ. Αλέξανδρος Κατερίνης (Λέοπολντ Ρες): Δρανδάκης, Καρανταγλίδης, Θ. Κυζίρογλου, Θ. Αναστασιάδης, Β. Καραφουλίδης, Καραουλάνης, Καρπούζας, Ορφανίδης, Ταξίδης, Μπίκας, Μπαλούκας.

  • Κυριακή 13.03.1960, 15.45
    Πανιώνιος - Αρης 0-3
    Γήπεδο: Πανιωνίου ΓΣΣ
    Εισιτήρια: 2458
    Διαιτητής: Βαγγέλης Βερναρδάκης (Πειραιάς)
    Γκολ: 13' κεφαλιά Σπανόπουλος, 78' σουτ Παπουτσόπουλος, 86' σουτ Παπουτσόπουλος.
    Πανιώνιος (Γιάννης Χέλμης): Σώχος, Π. Παπουλίδης, Χρήστου, Ερμείδης, Γ. Παπουλίδης, Μαυρίδης, Γεωργόπουλος, Σαραβάκος, Γ. Γιαννακόπουλος, Μπραουδάκης, Καρράς.
    Αρης (Σβέτισλαβ Γκλίσοβιτς): Πετράκης, Νανάκος, Γιαννακόπουλος, Παπαδόπουλος, Κεμαλίδης, Χατζηκώστας, Πέρρος, Σπανόπουλος, Παπουτσόπουλος, Καλλιοντζής, Πασχαλίδης.

  • Κυριακή 13.03.1960, 15.45
    ΠΑΟΚ - Παναιγιάλειος 2-0
    Γήπεδο: Τούμπας
    Εισιτήρια: 2140
    Διαιτητής: Αλέξανδρος Μοναστηριώτης (Πειραιάς)
    Γκολ: 46' σουτ Συμεωνίδης, 67' σουτ Κιουρτζής
    ΠΑΟΚ (Ζάρκο Μιχάιλοβιτς): Πρόγιος, Χασιώτης, Ραπτόπουλος, Μαργαρίτης, Κεμανίδης, Κερμενίδης, Νικολαϊδης, Χαβανίδης, Συμεωνίδης, Κιουρτζής, Σαλούστο.
    Παναιγιάλειος (Δημήτρης Κόλλιας): Βουλόγκας, Ζουμπούλης, Μαργαρίτης, Γρηγοριάδης, Καρακατσάνης, Χαλκιάς, Κορνηλάκης, Ζευγώλης, Ραδίτσας, Σοφιανός, Αγγελίνας.

  • Κυριακή 13.03.1960, 15.45
    Προοδευτική - Ολυμπιακός 1-2
    Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"
    Εισιτήρια: 9142
    Διαιτητής: Δημοσθένης Σταθάτος (Αθήνα)
    Γκολ: 74' σουτ Χριστοφίδης - 63' σουτ Υφαντής, 80' σουτ Υφαντής.
    Προοδευτική (Γιούρκας Σεϊταρίδης): Αναστασιάδης, Φίλιος, Χ. Βεργίδης, Γεωργιτσάκης, Γερμενής, Βαραμέντης, Γαβριήλ, Σουρούνης, Μπέσης, Χριστοφίδης, Μητώσης.
    Ολυμπιακός (Μπρούνο Βάλε): Θεοδωρίδης, Ρωσσίδης, Στεφανάκος, Ξανθόπουλος, Γκαβέζος, Κοτρίδης, Μπέμπης, Σιδέρης, Ψύχος, Κ. Παπάζογλου, Υφαντής.

  • Κυριακή 13.03.1960, 15.45
    Δόξα Δράμας - ΑΕ Νίκαιας 2-1
    Γήπεδο: Δόξας Δράμας
    Εισιτήρια: 1696
    Διαιτητής: Κώστας Ζώγας (Αθήνα)
    Γκολ: 8' σουτ Θ. Λουκανίδης, 22' σουτ Γρηγοριάδης - 31' σουτ Κοσμίδης.
    Δόξα Δράμας (Τάκης Παπαρσενίου): Διονυσιάδης, Κοτρίδης, Ανδρεάδης, Θ. Λουκανίδης, Γεωργιάδης, Τζαφέρης, Πιστικός, Γρηγοριάδης, Ν. Λουκανίδης, Ναλμπάντης, Ιωάννου.
    ΑΕ Νίκαιας (Αλέκος Χατζησταυρίδης): Μάλλης, Λούμος, Σπετσιέρης, Σκαραμαγκάς, Φλωρέντζος, Δημητριάδης, Αντωνιάδης, Αντωνιάδης, Γιαγτζόγλου, Κοσμίδης, Μπάλκος.

  • Κυριακή 13.03.1960, 15.45
    Απόλλων Αθηνών - Εθνικός Πειραιά 6-1
    Γήπεδο: "Νίκος Γκούμας"
    Εισιτήρια: 3136
    Διαιτητής: Αριστείδης Ιωαννίδης-Αποστόλου (Θεσσαλονίκη)
    Γκολ: 4' πέναλτι Μαυρόπουλος (χέρι Γλυνού), 10' σουτ Σεραφείδης, 51' σουτ Γ. Καμάρας, 60' σουτ Σεραφείδης, 82' σουτ Χολέβας, 88' σουτ Χολέβας - 30' σουτ Πέστροβας.
    Απόλλων Αθηνών (Τζίνα Κίριλ Σιμονόφσκι): Ταουξής, Μαυρόπουλος, Βασιλείου, Μουστάκης, Δερμάτης, Α. Καμάρας, Σκορδάς, Μαστρακούλης, Χολέβας, Γ. Καμάρας, Σεραφείδης.
    Εθνικός Πειραιά (Ετόρε Τρεβιζάν): Μακρυωνίτης, Πέστροβας, Γλυνός, Βασιλόπουλος, Κλικόπουλος, Καρνασόπουλος, Τσερεγκώφ, Γράφας, Σιδέρης, Γιαννίτσας, Γεωργούλης.

  • Τετάρτη 16.03.1960, 15.45
    Παγκορινθιακός - Απόλλων Καλαμαριάς 2-2
    Γήπεδο: Στρατοπέδου Κορίνθου
    Εισιτήρια: 1779
    Διαιτητής: Αναστάσιος Φατούρος (Αθήνα)
    Γκολ: 10' σουτ Κόης, 76' σουτ Τασίνος - 25' αυτογκόλ Παπαφίλης, 63' σουτ Αβραμίδης.
    Παγκορινθιακός (Γαβριήλ Γαζής): Χατζής, Παπαφίλης, Μήττας, Πατριαρχέας, Νέζης, Αδαμαντίδης, Τασίνος, Βασιλόπουλος, Κόης, Μιχαλάκης, Κόλλιας.
    Απόλλων Καλαμαριάς (Νίκος Αγγελάκης):Ξαρχάκος, Μαλιόγλου, Π. Σακελλαρίδης, Μαυρόπουλος, Ζαφειράκης, Θ. Παπαδόπουλος, Σ. Σακελλαρίδης, Κυπριανίδης, Ασλανίδης, Αβραμίδης, Μυταριώτης.
  • Ανύψωση ηθικού και παρατηρήσεις


    Ο Νίκος Νιόπλιας στο παιχνίδι με την ΑΕΚ Η πρώτη προπόνηση του Παναθηναϊκού μετά την ήττα από την Σταντάρ, δεν ήταν ευχάριστη. Κι αυτό επειδή κανείς στο «πράσινο» στρατόπεδο δεν αισθανόταν καλά μετά τα όσα έγιναν με τους Βέλγους. Ο Νίκος Νιόπλιας θέλησε να ανυψώσει το ηθικό των παικτών του, αλλά δεν παρέλειψε να κάνει και παρατηρήσεις στους ποδοσφαιριστές για την εμφάνισή τους.

    «Δεχτήκαμε χαζά γκολ. Ουσιαστικά τους δώσαμε το παιχνίδι στο πρώτο μέρος. Τώρα δεν στεκόμαστε άλλο εδώ. Έχουμε το δύσκολο ματς στην Τρίπολη για τον μεγάλο μας στόχο και δεν πρέπει να χάνουμε την αυτοπεποίθησή μας», τόνισε ο τεχνικός των «πράσινων».

    Από εκεί και πέρα, δεν παρέλειψε να κάνει παρατηρήσεις στον Σεμπάστιαν Λέτο κυρίως για το γεγονός ότι διαρκώς διαμαρτυρόταν στους συμπαίκτες του όσο αγωνίστηκε. «Δεν πρέπει να συμπεριφέρεσαι έτσι επειδή εκνευρίζεις όλη την ομάδα», ήταν τα λόγια του Νιόπλια, με τον Αργεντινό να απαντά πως «μου βγαίνει το πάθος και η θέληση να βοηθήσω την ομάδα γι' αυτό αντιδρώ έτσι».

    Τέλος, ο Έλληνας τεχνικός ζήτησε εξηγήσεις από τον Δάρλα για το γεγονός ότι δεν έπεσε κάτω αφού είχε τραυματιστεί και συνέχισε να παίζει, με τον αριστεροπόδαρο μπακ να απαντά ότι δεν κατάλαβε την εντολή από τον πάγκο.

    Από εκεί και πέρα, το ευχάριστο της προπόνησης έχει να κάνει με τον Αλέξανδρο Τζόρβα ο οποίος ξεπέρασε την γαστρεντερίτιδα που τον ταλαιπωρούσε και τέθηκε στη διάθεση του προπονητή για το ματς στην Τρίπολη.

    Για παν ενδεχόμενο...
    Το να πάρουν οπαδοί του Παναθηναϊκού από την Αρκαδία εισιτήρια για το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης, δεν είναι απίθανο. Όμως η «πράσινη» ΠΑΕ με ανακοίνωσή της, θέλησε να ξεκαθαρίσει ότι δεν έχει την παραμικρή ευθύνη για το γεγονός, τονίζοντας πως συνεχίζει να ισχύει η απαγόρευση μετακινήσεων.

    Αναλυτικά: «Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ενημερώνει, όπως υποχρεούται από την απόφαση για τα μέτρα τήρησης τάξης κατά τη διεξαγωγή του αγώνα Αστέρας Τρίπολης - Παναθηναϊκός που θα διεξαχθεί την Κυριακή, 14 Μαρτίου για τα ακόλουθα:
    * Στην ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ δεν διατέθηκαν εισιτήρια.
    * Μέχρι το Σάββατο, 13 Μαρτίου, θα διατίθενται εισιτήρια μόνο σε φιλάθλους του Αστέρα, καταγόμενους από το νομό Αρκαδίας πάντα με την επίδειξη ταυτότητας ή Διαβατηρίου και την αναγραφή των στοιχείων τους επί των εισιτηρίων.
    * Την Κυριακή, 14 Μαρτίου, ημέρα διεξαγωγής του αγώνα, δεν θα διατίθενται εισιτήρια.
    * Σε κάθε περίπτωση δεν θα επιτραπεί η προσέγγιση φιλάθλων με διακριτικά του Παναθηναϊκού ή τυχόν άλλης ομάδας, δηλαδή, φανέλες, κασκόλ, σκούφους, καπέλα, μπουφάν, μπλούζες κλπ., πλην της γηπεδούχου.
    * Τέλος, δεν θα επιτρέπεται η προσέγγιση στο γήπεδο σε κανέναν ο οποίος δεν θα είναι κάτοχος εισιτηρίου».

    Διευκρινίσεις και... απειλές!

    http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/d26c956f0bcf16e25f8ef27a87e88e8e_L.jpg?1268404814?1268404814?1268404814Με επίσημη ανακοίνωση της η ΠΑΕ ΑΕΚ διευκρινίζει τι γίνεται με τις οφειλές της και υπενθυμίζει στον Τύπο ότι ισχύει ο νόμος περί συκοφαντικής δυσφήμησης. Ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Σαχνιωίδης γνωστοποίησε ότι οι ΠΑΕ και ΚΑΕ στην Ελλάδα χρωστάνε συνολικά... κάτι εκατοντάδες εκατ. ευρώ και η ΠΑΕ ΑΕΚ είναι στην πρώτη θέση με 70,6 εκατ. ευρώ. Δε χρειάζεται, όμως, να υπάρξει πανικός, από τη στιγμή που το μεγαλύτερο μέρος αυτών των 70 εκατ. ευρώ είναι ρυθμισμένα καθώς έχουν μπει στο άρθρο 44.

    Η κιτρινόμαυρη ΠΑΕ, μάλιστα, το τόνιζε επισήμως αυτό και έβγαλε και επίσημη ανακοίνωση στην οποία εξηγεί πως ακριβώς έχουν τα πράγματα, ξεκαθαρίζει ότι πληρώνει κανονικά τους ρυθμισμένους φόρους της και δεν κρύβει τη δυσαρέσκεια της για τις αναλύσεις από μερίδα του Τύπου, λέγοντας πως υπάρχει και ο νόμος περί συκοφαντικής δυσφήμησης από τον Τύπο! Η ανακοίνωση αναφέρει τα ακόλουθα.

    «Σχετικά με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο υφυπουργός Οικονομικών κ.Σαχινίδης και αφορούν στην ΠΑΕ ΑΕΚ δηλώνουμε τα παρακάτω:

    Εκ του συνολικού ποσού των 70.669.618,74 ευρώ, τα 22.733.111,38 είναι αντικείμενο προσφυγών που δεν έχουν τελεσιδικήσει ακόμη.

    Επειδή οι οφειλές αυτές αναφέρονται στην περίοδο πριν το άρθρο 44, η πιθανή υποχρέωση της ΠΑΕ ανέρχεται σε 1,17 εκ. ευρώ περίπου, πληρωτέα μέχρι το 2014.

    Εκ του ποσού των ληξιπρόθεσμων οφειλών 47.936.507,36 ευρώ, το μεγαλύτερο μέρος (41.034.746,02 ευρώ) είναι ρυθμισμένο ήδη, στο πλαίσιο του άρθρου 44 και άλλων ρυθμίσεων (Ν.3606/2007) και έχει ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την εξόφληση του υπολοίπου (6,9 εκ. ευρώ).
    Άρα το μέγιστο που πιθανόν θα κληθεί να πληρώσει η ΑΕΚ είναι 8,07 εκ. ευρώ, εκ των οποίων τα 6,9 είναι ρυθμισμένα μέχρι το 2017.

    Η ΠΑΕ ΑΕΚ δηλώνει για πολλοστή φορά ότι πληρώνει κανονικά τους ρυθμισμένους φόρους της.

    Υ.Γ. 1: Έλεος πια με τους αυτόκλητους αναλυτές των οικονομικών της.

    Υ.Γ. 2: Υπενθυμίζεται ότι ο νόμος περί συκοφαντικής δυσφήμισης δια του Τύπου βρίσκεται πάντα σε ισχύ.

    ΠΑΕ ΑΕΚ».

    Στο επίκεντρο ο προπονητής

    http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/dcd71a5c59c8c04a320e61a38549b772_L.jpg?1268421364?1268421364?1268421364

    Στα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός στην Αλεξάνδρας βρέθηκε χθες ο ισχυρός άνδρας της ομάδας, Σωκράτης Κόκκαλης. Ο κ. Κόκκαλης είχε επαφή με τον Γιάννη Χρυσικόπουλο για τρέχοντα ζητήματα της ομάδας. Στην συνάντηση έδωσε το παρών και ο Δημήτρης Θεοδωρίδης. Μεταξύ άλλων σύμφωνα με πληροφορίες συζητήθηκε και το θέμα του Ερνέστο Βαλβέρδε και το τι μπορεί να γίνει με τον Ισπανό προπονητή, με τον κ. Κόκκαλη να εμφανίζεται πιο θετικός και πιο διαλλακτικός σε σχέση με το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

    Προς το παρόν πάντως φαίνεται πως υπάρχει ακόμη... δρόμος για το συγκεκριμένο ζήτημα, ωστόσο ο Ισπανός προπονητής αποτελεί τον πρώτο στόχο για τον πάγκο της ομάδας. Φυσικά εξετάζονται και άλλες περιπτώσεις κυρίως από το εξωτερικό, όπως έχει γράψει προ ημερών το gazzetta.gr. Άλλα δύο ονόματα που έχουν διαρρεύσει για τον Ολυμπιακό είναι αυτά των Φατίχ Τερίμ και Λάζλο Μπόλονι. Περαιτέρω εξελίξεις αναμένονται μες στην επόμενη εβδομάδα. Πάντως ο κ. Χρυσικόπουλος μετέβη -σύμφωνα με πληροφορίες- σήμερα στην Γαλλία με τις φήμες να δίνουν και να παίρνουν...

    Μάτια σε Μανγκαλά

    Από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός έχει στρέψει την μεταγραφική του προσοχή στον Γάλλο μέσο Ελιακίμ Μανγκαλά, που αγωνίζεται στην Σταντάρ Λιέγης. Οι πρωταθλητές Ελλάδας πρόκειται ν' ασχοληθούν σοβαρά με αυτήν την περίπτωση.

    ΒΟΛΕΙ: Τιμωρήθηκε ο ΠΑΟΚ με δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών

    Ο αθλητικός δικαστής της ΕΟΠΕ/ΕΣΑΠ, Παναγιώτης Λεβενιώτης τιμώρησε με 2 αγωνιστικές ημέρες ( κεκλεισμένων των θυρών)τον ΠΑΟΚ για τη ρίψη αντικειμένων και κροτίδων των φιλάθλων του στον αγώνα ΠΑΟΚ – ΑΡΗΣ στις 6/3/2010 για την Α1 εθνική κατηγορία ανδρών ΤΑΠ. Ο πρώτος αγώνας στον οποίο ο ΠΑΟΚ θα παίξει χωρίς φιλάθλους ειναι αυτός με τον Παναθηναικό

    Ματς «κλειδί» για ΠΑΟΚ

    Ματς «κλειδί» για ΠΑΟΚ

    Ένα παιχνίδι, αλλά κι ένα πρωτάθλημα, μια ολόκληρη πορεία, μπορεί να κριθεί από ένα και μόνο αγώνα, από ένα αποτέλεσμα και για τον ΠΑΟΚ η φετινή σεζόν κρίνεται σε αρκετά μεγάλο βαθμό από το αυριανό ματς. Από το αποτέλεσμα του αγώνα στο Χαριλάου θα εξαρτηθεί η παραπέρα πορεία του ΠΑΟΚ και η υλοποίηση του μεγάλου στόχου που έθεσε από τα μισά της χρονιάς και μετά. Τη διεκδίκηση και κατάκτηση του πρωταθλήματος, 25 χρόνια μετά την προηγούμενη παρόμοια επιτυχία του. Για το αυριανό αυτό παιχνίδι ο ΠΑΟΚ είναι έτοιμος και μάλιστα σε κάθε επίπεδο. Αγωνιστικά και ψυχολογικά έχει προετοιμαστεί ο Δικέφαλος και αυτό που θα επιδιώξει είναι να σταθεί με τη γνωστή αγωνιστική του πληρότητα στον αγωνιστικό χώρο, να εκμηδενίσει τις επιθετικές προσπάθειες των γηπεδούχων και να φθάσει στο ζητούμενο που είναι το γκολ και η νίκη. Μέσα στο γήπεδο ο ΠΑΟΚ έχει τον τρόπο του να φθάσει στο σκοπό του με την τακτική και την αποτελεσματικότητα που τον χαρακτηρίζει. Έχει άλλωστε και υπεροπλία υλικού, αφού επιστρέφει ο Αντελίνο Βιεϊρίνια και ο Γιώργος Φωτάκης και ο Φερνάντο Σάντος μπορεί να συγκροτήσει την ενδεκάδα του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και σχηματισμό. Σήμερα οι παίκτες θα έχουν την τελευταία τους προπόνηση στην Τούμπα στις 16.30 το απόγευμα και στη συνέχεια θα αποσυρθούν σε ξενοδοχείο για ανάπαυση. Ο Πορτογάλος τεχνικός, που φέτος είναι νικητής και σε ντέρμπι, έχει τις δικές του σκέψεις που όμως είναι φανερές. Δεν έχει κάτι να κρύψει και αυτό που ζητά από τους παίκτες του είναι η διάρκεια, η προσήλωση, η αγωνιστικότητα και το τελικό αποτέλεσμα. Όλα τα άλλα θα έρθουν και ο ΠΑΟΚ περιμένει πανέτοιμος το αυριανό παιχνίδι.Πηγη Μετροσπορ

    Αρης-Μια και σήμερα…

    Μια και σήμερα…

    Το μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής σχεδόν έφθασε. Μετά από μια δύσκολη εβδομάδα σκληρής προετοιμασίας, Έκτορ Κούπερ και ποδοσφαιριστές δηλώνουν έτοιμοι για το αυριανό παιχνίδι. Ο 55χρονος τεχνικός, όπως τόνισε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, είναι απόλυτα ικανοποιημένος για την όρεξη, την διάθεση και το πάθος που έδειξαν οι παίκτες του όλες αυτές τις ημέρες. Οι παραπάνω, έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό στις προπονήσεις και κάτι ανάλογο σκοπεύουν να κάνουν και στον αγωνιστικό χώρο.
    Από εκεί και πέρα σήμερα το πρωί, οι «κίτρινοι» θα ολοκληρώσουν την προετοιμασία τους στις εγκαταστάσεις του Ρύσιου. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της προπόνησης, ο Αργεντινός τεχνικός θα ανακοινώσει την αποστολή, η οποία θα καταλύσει το απόγευμα στο ξενοδοχείο του συλλόγου.

    «Παίζουν» δύο θέσεις

    Πάνω-κάτω η ενδεκάδα που θα παραταχθεί στο αυριανό παιχνίδι είναι η γνωστή. Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει, ότι δεν υπάρχουν κάποια ερωτηματικά για συγκεκριμένες θέσεις. Και για την ακρίβεια δύο στον αριθμό. Σε αυτή του αριστερού χαφ, προστέθηκε και αυτή του αριστερού μπακ, μετά τις δοκιμές του Κούπερ στο δίτερμα της Πέμπτης. Ο Αργεντινός, εκτός από τον Αρανό δοκίμασε και τον Βανγκέλι, ο οποίος είναι πιο αμυντικογενείς ποδοσφαιριστής και πιθανόν να ταιριάζει καλύτερα στο μαρκάρισμα του Βιερίνια. Όσον αφορά τον αριστερό χαφ τα πράγματα δεν έχουν αλλάξει. Ο 55χρονος τεχνικός έχει κατασταλάξει ποιον από τους Μεριέμ, Αντού και Χαβίτο(αν ξεκινήσει ο Ισπανός, τότε θα παίξει δεξιά και ο Κάλβο αριστερά) θα χρησιμοποιήσει στο αρχικό σχήμα, δίχως όμως να έχει κάνει γνωστή την απόφαση του στους παίκτες του(θα το κάνει σήμερα στη τελευταία προπόνηση). Σχετικά τώρα με τους υπόλοιπους είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο, ότι Σηφάκης, Νέτο, Νασούτι, Ρονάλντο, Ναφτί, Πρίττας, Κάλβο, Κόκε και Κάμπορα θα πάρουν φανέλα βασικού, ενώ να σημειωθεί ότι ο Έκτορ Κούπερ δοκίμασε στα χαφ και τον Γκαρσία, ο οποίος όμως έχει λίγες πιθανότητες να ξεκινήσει στο παιχνίδι.

    Ευχάριστος «πονοκέφαλος»

    Η κατάρτιση της αποστολής δεν είναι καθόλου εύκολο πράγμα για τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ. Το γεγονός ότι δεν αντιμετωπίζει προβλήματα απουσιών, παρά μόνο του Φερνάντες, σαφώς και είναι ευχάριστο για τον ίδιο, καθώς έχει όλους τους παίκτες στη διάθεση του. Παράλληλα όμως, βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να αποκλείσει κάποιους παίκτες, οι οποίοι κάλλιστα θα μπορούσαν να βοηθήσουν στο αυριανό παιχνίδι.

    Ηρακλής-Έτοιμος να διευρύνει το σερί

    Έτοιμος να διευρύνει το σερί

    Αποφασιστικός και δυνατός ο Ηρακλής αντιμετωπίζει σήμερα στις 4:45 το απόγευμα τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, με αποκλειστικό στόχο να διευρύνει το αήττητο σερί του, ευελπιστώντας να πετύχει τη δεύτερη διαδοχική εκτός έδρας νίκη του και τρίτη συνεχόμενη στο πρωτάθλημα. Οι «κυανόλευκοι» του Γιόζεφ Μπουμπένκο θα παραταχθούν δίχως τις βοήθειες των Γιάκομπ, Κονέ, Παπαστεριανού, Βουτσιά και Μάρκες, με τον Γιαννούλη ωστόσο να επιστρέφει από τιμωρία και τον Απόστολο Βέλλιο μετά από πολύ καιρό στην αποστολή. Ο Ημίθεος βρίσκεται από χθες στην Αθήνα, με τους Φερνάντες, Μπαντή, Κατσαμπή, Παπαζαχαρία, Γιαννούλη, Σαρακατσάνο, Mάρτος, Λέκι, Ριμόλντι, Καρλίνιος, Γκαρσία, Mάρα, Mιλάνο, Eπστάιν, Kομπαγιάσι, Ηλιάδη, Γιάντση και Βέλλιος να αποτελούν τη 18μελη του αποστολή.

    Εκθεση της Λίβερπουλ στο Ολυμπιακό Μουσείο


    Το σήμα της Λίβερπουλ Παρουσία περίπου 500 φίλων του ποδοσφαίρου και της ιστορικής ομάδας Λίβερπουλ, έγιναν την Παρασκευή το βράδυ τα εγκαίνια της έκθεσης ενθυμημάτων του κορυφαίου ποδοσφαιρικού κλαμπ στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Είναι χαρακτηριστικό, ότι από το Λίβερπουλ ήρθε ειδικά για την εκδήλωση ο υπεύθυνος του Μουσείου Στηβ Νταν, ο οποίος έφερε και το κύπελλο πρωταθλητριών Ευρώπης, που είχε κατακτήσει η Λίβερπουλ στον τελικό της Κωνσταντινούπολης το 2005.

    Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του προέδρου του Συνδέσμου Φίλων Λίβερπουλ Θεσσαλονίκης Μιχάλη Φωτιαδη, που μεταξύ άλλων είπε: «Είμαι πολύ συγκινημένος που διοργανώνεται αυτή η έκθεση. Πριν 15 χρόνια, όταν μια παρέα κάναμε τον Σύνδεσμο, δεν περιμέναμε ότι θα φτάσουμε μέχρι εδώ. Και όμως σήμερα διοργανώνουμε μια τέτοια έκθεση, και μάλιστα με το κύπελλο πρωταθλητριών που κατέκτησε η ομάδα στην Πόλη. Θέλω να ευχαριστήσω τον Στηβ Νταν, αλλά και το Ολυμπιακό Μουσείο. Όλα τα εκθέματα είναι από μέλη του συνδέσμου. Σας ευχαριστώ όλους».

    Ακολούθως τον λόγο πήρε ο Στέλιος Αγγελούδης, πρόεδρος του Ολυμπιακού Μουσείου, που συνεχάρη τους διοργανωτές, ενώ ευχήθηκε να ακολουθήσουν και άλλες παρόμοιες εκθέσεις με τις ομάδες της πόλης μας, αλλά και ομάδων του εξωτερικού. Μάλιστα ο πρόεδρος του μουσείου κάλεσε δίπλα του τους βετεράνους ποδοσφαιριστές που ήταν στην αίθουσα.

    Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι βετεράνοι ποδοσφαιριστές της Θεσσαλονίκης Γιώργος Κούδας, Ντίνος Κούης, Κώστας Αιδίνιου, Κυριάκος Φυτίλης, αλλά και ο Νικος Σαργκάνης ήρθε από την Αθήνα. Όλοι τους απεύθυναν σύντομο χαιρετισμό. Το παρών έδωσαν επίσης η «χρυσή» Ολυμπιονίκης Βούλα Πατουλίδου, καθώς και οι βουλευτές Θόδωρος Καράογλου και Θωμάς Ρομπόλουλος. Οι βετεράνοι ποδοσφαιριστές πάντως αποκάλυψαν και τις συμπάθειες τους. Ο Γιώργος Κούδας δήλωσε φίλος της Μάντσεστερ, ενώ ο Ντίνος Κούης και ο Κώστας Αιδίνιου οπαδοί της Λίβερπουλ.

    Nϊκησε με ανατροπή η Τβέντε


    Οι παίκτες της Τβέντε πανηγυρίζουν Με πρωταγωνιστή τον Ρουίζ, που πέτυχε δύο γκολ (33ο, 56ο), η πρωτοπόρος του ολλανδικού πρωταθλήματος, Τβέντε, πήρε το "τρίποντο", επικρατώντας με σκορ 3-1 της Ντεν Χάαγκ, στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής. Η ομάδα του Στιβ Μακ Λάρεν είχε βρεθεί πίσω στο σκορ από γκολ του Βερχόεκ στο 1ο μόλις λεπτό.

    Το πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής

    Παρασκευή


    Τβέντε-Αντο Ντεν Χάαγκ 3-1
    (33', 56' Ρουίζ, 69' Πέρεζ - 1' Βερχόεκ

    Σάββατο
    Μπρέντα-Γκρόνινγκεν (19:45)
    ’λκμααρ-Βάλβαϊκ (20:45)
    Φένλο-Ουτρέχτη (20:45)
    Ναϊμέγκεν-Ρόντα (21:45)

    Κυριακή (15:30)
    Φέγενορντ-Χέρακλες
    Φίτεσε-Χέρενφεν
    Βίλεμ-Σπάρτα Ρότερνταμ
    ’γιαξ-Αϊντχόφεν (17:30)

    Πέρασε στην κορυφή η Σάλκε


    Ο Κουράνι σκόραρε εναντίον του Λέμαν Στην κορυφή της βαθμολογίας ανέβηκε την Παρασκεύή το βράδυ η Σάλκε, καθώς σε αγώνα για την 26η ημέρα της Μπουντεσλίγκα, νίκησε στην έδρα της 2-1 τη Στουτγκάρδη. Ο Εντού άνοιξε το σκορ στο πρώτο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου για τους "μπλε του βασιλιά" και παρά το γεγονός πως ο Τάσι ισοφάρισε με κεφαλιά στο 50ο λεπτό, πέντε λεπτά αργότερα ο Κουράνι με το 14ο φετινό του γκολ χάρισε την νίκη στην ομάδα του Φέλιξ Μάγκατ, που έφτασε τους 54 βαθμούς, έναν περισσότερο από την Μπάγερν Μονάχου.

    Το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής
    Σάλκε-Στουτγκάρδη 2-1
    (46' Εντου, 55' Κουράνι - 50' Τάσκι)

    Γκλάντμπαχ-Βόλφσμπουργκ 13/3
    Μπόχουμ-Ντόρτμουντ 13/3
    Μάιντς-Κολονία 13/3
    Ανόβερο-Aϊντραχτ Φρανκφούρτης 13/3
    Χέρτα Βερολίνου-Νυρεμβέργη 13/3
    Μπάγερν Μονάχου-Φράιμπουργκ 13/3
    Χοφενχάιμ-Βέρντερ Βρέμης 14/3
    Λεβερκούζεν-Αμβούργο 14/3

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 25 αγώνες)
    Σάλκε 54 -26αγ.
    Μπάγερν Μονάχου 53
    Λεβερκούζεν 50
    Αμβούργο 43
    Ντόρτμουντ 42
    Βέρντερ Βρέμης 39
    Στουτγκάρδη 35 -26αγ.
    Αϊντραχτ Φρανκφούρτης 35
    Μάιντς 35
    Βόλφσμπουργκ 34
    Χοφενχάιμ 32
    Γκλάντμπαχ 30
    Κολονία 27
    Μπόχουμ 27
    Νυρεμβέργη 21
    Ανόβερο 20
    Φράιμπουργκ 20
    Χέρτα Βερολίνου 15

    H Kατάνια κατατρόπωσε την Ιντερ!


    Η Κατάνια κατατρόπωσε τον Ετο και την παρέα του Νέα τροπή στο πρωτάθλημα της Ιταλίας καθώς σε αγώνα για την 28η ημέρα η πρωτοπόρος Ιντερ, αν και προηγήθηκε στο σκορ, γνώρισε την ήττα με 3-1 από την Κατάνια, η οποία πήρε βαθμολογική ανάσα. Ετσι η Μίλαν, που την Κυριακή παίζει στην έδρα της με την Κιέβο, θα έχει την ευκαιρία να μειώσει στον ένα βαθμό τη διαφορά από την συμπολίτισσά της.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ιντερ έμεινε με δέκα παίκτες στο 81', καθώς αποβλήθηκε με 2η κίτρινη ο Μουνταρι στη φάση που η Κατάνια κέρδισε πέναλτι και πήρε το προβάδισμα στο σκορ.

    Το πρόγραμμα της 28ης αγωνιστικής του Καμπιονάτο
    Κατάνια-Ίντερ 3-1
    (74' Μάξι Λόπεζ, 81' πεν. Μασκάρα, 90' Μαρτίνεζ - 54' Μιλίτο)

    Νάπολι-Φιορεντίνα 13/3
    Τζένοα-Κάλιαρι 14/3
    Λάτσιο-Μπάρι 14/3
    Λιβόρνο-Ρόμα 14/3
    Ουντινέζε-Παλέρμο 14/3
    Πάρμα-Αταλάντα 14/3
    Γιουβέντους-Σιένα 14/3
    Μπολόνια-Σαμπντόρια 14/3
    Μίλαν-Κιέβο 14/3

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 27 αγώνες)
    Ιντερ 59 -28αγ.
    Μίλαν 55
    Ρόμα 52
    Παλέρμο 46
    Γιουβέντους 44
    Σαμπντόρια 43
    Νάπολι 41
    Κάλιαρι 39
    Τζένοα 39
    Φιορεντίνα 35
    Μπάρι 35
    Κιέβο 35
    Μπολόνια 34
    Πάρμα 34
    Κατάνια 31 -28αγ.
    Ουντινέζε 28
    Λάτσιο 26
    Λιβόρνο 23
    Αταλάντα 22
    Σιένα 21