Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

«Σκαρφάλωσε» η Γκενκ!!

Μια νίκη ήταν αρκετή! Η Γκενκ κατόρθωσε να φύγει με τους τρεις βαθμούς από την έδρα της Μουσκρόν (2-1) και να ανέβει στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας. Κακό ποιοτικά παιχνίδι απ’ τις δύο ομάδες.

«Σκαρφάλωσε» η Γκενκ
Σε ένα ματς που δε χρίζει... δάφνης στεφάνων, η Γκενκ νίκησε με 2-1 εκτός έδρας τη Μουσκρόν για την 8η αγωνιστική του βελγικού πρωταθλήματος.

Παρά τα τρία γκολ, το θέαμα που πρόσφεραν οι δύο ομάδες ήταν φτωχό και υπήρξε λίγο πιο έντονο ενδιαφέρον προς τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης. «Σκαρφάλωσαν» στην 4η θέση της βαθμολογίας οι φιλοξενούμενοι.

Πολύ φτωχό θέαμα και από τις δύο ομάδες στο πρώτο ημίχρονο. Δύο ήταν ουσιαστικά οι μεγάλες ευκαιρίες. Η πρώτη για τους γηπεδούχους στο 4’ και η δεύτερη για τους φιλοξενούμενους, 40 λεπτά αργότερα. Στο ενδιάμεσο, η Γκενκ είχε την πρωτοκαθεδρία των κινήσεων, αλλά περιορίστηκε σε ανούσια κατοχή και ακίνδυνες ευκαιρίες.

Ίδιος ρυθμός και στο δεύτερο ημίχρονο, όμως χάρη σε ένα εκπληκτικό γκολ του Σεκού Σισέ στο 54’, οι φιλοξενούμενοι έκαναν το 1-0. Μάλιστα, συνεχίζοντας να έχουν τον πλήρη έλεγχο του αγώνα, κατόρθωσαν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους στο στο 82’ αυτή την φορά με τον Μ’ Μπογιό. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ντιαμπί έκανε το 2-1, αλλά παρά τα πέντε λεπτά των καθυστερήσεων, δεν άλλαξε κάτι.

Οι ενδεκάδες:

Μουσκρόν: Κοντού (89’ Γκάνο), Κρος, Ντιαμπί, Ντινγκόμ, Ζενβιέρ, Λανζίλ, Μεζάκου, Μισέλ, Μοντεϊνέ, Πεϊρέ, Βαντεντρίσε (64’ Μπάντρι)

Γκενκ: Μπουφέλ, Καστάνιε, Σισέ, Γκοριού, Καμπασέλε, Κάρα, Κετέλες, Κουμορτζί (65’ Χάιλαντ), Μ’ Μπογιό, Ν’΄Γκονγκά, Οκριασβίλι (68’ Σρίβερς)

Δείτε εδώ την βαθμολογία του βέλγικου πρωταθλήματος.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής:

Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου
Σαρλερουά - Ζούλτε Βάρεγκεμ 2-1
(6’ Κιταμπάλα, 86’ Γκάλβες - 54’ Τροϊσί)

Σάββατο, 20 Σεπτεμβρίου
Μουσκρόν - Γκενκ 1-2
(86’ Ντιαμπί - 54’ Σισέ, 82’ Μ’ Μπογιό)
Άντερλεχτ - Σερκλ Μπριτζ (21:00)
Οστάνδη - Γάνδη (21:00)
Βέστερλο - Λιρς (21:00)

Κυριακή, 21 Σεπτεμβρίου
Μπέβερεν - Σταντάρ Λιέγης (15:30)
Κλαμπ Μπριζ - Κόρταϊκ (19:00)
Λόκερεν - Μαλίν (21:00)

Η επόμενη (9η) αγωνιστική:

Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου
Ζούλτε Βάρεγκεμ - Άντερλεχτ (19:00)
Σερκλ Μπριζ - Βέστερλο (21:00)
Μαλίν - Μπέβερεν (21:00)
Κόρτραϊκ - Μουσκρόν (21:00)
Γκενκ - Σαρλερουά (21:30)

Κυριακή, 28 Σεπτεμβρίου
Γάνδη - Λόκερεν (15:30)
Σταντάρ Λιέγης - Λιρς (19:00)
Οστάνδη - Κλαμπ Μπριζ (21:00) *Πηγή: sport-fm.gr*

«Σκότωσε» την Μπιλμπάο!

Με μεγάλο διπλό έφυγε απ’ το «Σαν Μαμές» η Γρανάδα, που επικράτησε 1-0 της Μπιλμπάο.

«Σκότωσε» την Μπιλμπάο
Κάτι το Τσάμπιονς Λιγκ, κάτι η κούραση απ’ τα συνεχή ματς, φαίνεται πως επηρέασε την Μπιλμπάο! Οι Βάσκοι ηττήθηκαν μέσα στο σπίτι τους απ’ την Γρανάδα με σκορ 1-0, χάρη στο γκολ του Κόρντομπα απ’ το 40’.

Στο δεύτερο μέρος οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε προσπάθησαν να αντιδράσουν, έπαιζαν σχεδόν μονότερμα, αλλά οι λίγες -είναι η αλήθεια- φάσεις που δημιούργησαν, είτε κατέληξαν άουτ, είτε ο αντίπαλος γκολκίπερ κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Στους 8 βαθμούς ύστερα από τέσσερις αγωνιστικές οι νικητές, που είναι έστω και προσωρινά δεύτεροι αυτή τη στιγμή, ενώ απ' την άλλη οι ηττημένοι συνεχίζουν πολύ μέτρια στις εγχώριες διοργανώσεις με μόλις τρεις πόντους.

Αναλυτικά, η τέταρτη αγωνιστική:

Παρασκευή 19/9
Έλτσε-Εϊμπάρ 0-2
(Γκαρσία 3΄, Αλπεντόσα 42΄)

Σάββατο 20/9
Λα Κορούνια-Ρεάλ Μαδρίτης 2-8
(52’ Μεντούνιανιν, 84’ Τοτσέ – 28’, 41’, 78’ Κριστιάνο, 36’ Χάμες, 66’, 74’ Μπέιλ, 88’ 92’ Τσιτσαρίτο)

Μπιλμπάο-Γρανάδα 0-1
(40' Κόρντομπα)

Ατλέτικο Μαδρίτης-Θέλτα Βίγκο 21:00
Εσπανιόλ-Μάλαγα 23:00

Κυριακή 21/9
Ρεάλ Σοσιεδάδ-Αλμερία 13:00
Βιγιαρεάλ-Ράγιο Βαγεκάνο 18:00
Κόρδοβα-Σεβίλλη 20:00
Λεβάντε-Μπαρτσελόνα 22:00

Δευτέρα 22/9
Χετάφε-Βαλένθια 21:45

Η επόμενη (πέμπτη) αγωνιστική:

Τρίτη 23/9
Ρεάλ Μαδρίτης-Έλτσε 21:00
Θέλτα-Λα Κορούνια 23:00

Τετάρτη 24/9
Αλμερία-Ατλέτικο Μαδρίτης 21:00
Εϊμπάρ-Βιγιαρεάλ 21:00
Ράγιο Βαγεκάνο-Μπιλμπάο 21:00
Γρανάδα-Λεβάντε 23:00
Μάλαγα-Μπαρτσελόνα 23:00
Σεβίλλη-Ρεάλ Σοσιεδάδ 23:00

Πέμπτη 25/9
Εσπανιόλ-Χετάφε 21:00
Βαλένθια-Κόρδοβα 23:00 *Πηγή: sport-fm.gr*

«Σεφτέ» με ανατροπή!!

Τον πρώτο της βαθμό στη φετινή Serie A πήρε η Έμπολι, η οποία αν και βρέθηκε να χάνει με δύο γκολ διαφορά, τελικά ήρθε ισόπαλη (2-2) εκτός έδρας με την Τσεζένα.

«Σεφτέ» με ανατροπή
Ξεκόλλησε από το «μηδέν» η Έμπολι, η οποία μετρούσε μέχρι στιγμής δύο ήττες στην Serie A, αλλά κατάφερε να «τσιμπήσει» βαθμό στην έδρα της Τσεζένα στην τρίτη αγωνιστική.

Οι γηπεδούχοι βρέθηκαν μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα με δύο γκολ μπροστά, καθώς ο Μαριλούντζο έκανε το 1-0 στο 30’ και πριν προλάβουν να… κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, ο Ντεφρέλ στο 32’ έκανε το 2-0. Ο Ταβάνο μείωσε σε 2-1 στο 55’, ευστοχώντας μέσω εκτέλεσης πέναλτι. Στο 72’ ο Ρουγκάνι διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Δείτε εδώ την βαθμολογία του πρωταθλήματος.

Η τρίτη αγωνιστική της Serie A:

Σάββατο, 20/9
Τσεζένα-Έμπολι 2-2
(30' Μαριλούντζο, 32' Ντεφρέλ-55' Ταβάνο πέναλτι, 72' Ρουγκάνι)

Μίλαν-Γιουβέντους 21:45

Κυριακή, 21/9
Κιέβο-Πάρμα 13:30
Τζένοα-Λάτσιο 16:00
Ρόμα-Κάλιαρι 16:00
Σασουόλο-Σαμπντόρια 16:00
Αταλάντα-Φιορεντίνα 19:00
Ουντινέζε-Νάπολι 19:00
Παλέρμο-Ίντερ 21:45
Τορίνο-Βερόνα 21:45

Η επόμενη (4η) αγωνιστική:

Τρίτη, 20/9
Έμπολι-Μίλαν 21:45

Τετάρτη, 24/9 (21:45)
Κάλιαρι-Τορίνο
Φιορεντίνα-Σασουόλο
Ίντερ-Αταλάντα
Γιουβέντους-Τσεζένα
Νάπολι-Παλέρμο
Πάρμα-Ρόμα
Σαμπντόρια-Κιέβο
Βερόνα-Τζένοα

Πέμπτη, 25/9
Λάτσιο-Ουντινέζε 21:45 *Πηγή: sport-fm.gr*

Εχθρός και σύμμαχος μαζί!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta την πιο σοβαρή πραγματικότητα αυτή την στιγμή στον Ολυμπιακό! 
Φίλοι μου μπορεί ο Ολυμπιακός την Τρίτη να λύγισε τη φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ και πρωταθλήτρια Ισπανίας Ατλέτικο Μαδρίτης, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έλυσε το μεγάλο θέμα που έχει η ομάδα του. Και το μεγάλο θέμα είναι, πάντοτε, το πόσο γρήγορα θα «δέσουν» οι παλιοί παίκτες με τους καινούργιους.
ADVERTISEMENT
Μην την πατήσετε και σκεφθείτε, «μα εδώ ο Ολυμπιακός έδειξε τόσο συμπαγής κόντρα σε ολάκερη Ατλέτικο την Τρίτη, θα έχει πρόβλημα τέσσερις ημέρες μετά με τη Βέροια;». Βεβαίως και μπορεί να έχει! Διότι, όταν παίζεις Ευρώπη και δη στο πιο υψηλό επίπεδο, χρειάζεται και να αμυνθείς. Ίσως περισσότερο χρειάζεται να αμυνθείς, παρά να επιτεθείς. Κι είναι πάντα πιο εύκολο να αμυνθείς, παρά να επιτεθείς...Ακόμη, στο Τσάμπιονς Λιγκ, με αντιπάλους ισοδύναμους η, και καλύτερούς σου, θα βρεις χώρους. Κι όταν μία ομάδα καλή βρίσκει χώρους, μπορεί πολύ πιο εύκολα να κάνει καλές επιθέσεις κι αντεπιθέσεις.
Το πρόβλημα είναι όταν έρθει η ώρα να παίξεις στο ελληνικό πρωτάθλημα και είσαι μία νέα ομάδα, που τώρα δημιουργείται. Γιατί στο ελληνικό πρωτάθλημα και δη στα θεωρητικά πιο εύκολα παιχνίδια-αν και με τον Ολυμπιακό όλοι άμυνα παίζουν, αλλά τέλος πάντων-εσύ πρέπει να είσαι αυτός που συνεχώς θα κάνει παιχνίδι, εσύ πρέπει να φτιάξεις φάσεις, εσύ πρέπει να βρεις τρόπους να σπάσεις τα…πούλμαν που θα σου βάλουν οι αντίπαλες ομάδες μπροστά στην εστία τους.
Και είναι δύσκολη αυτή η διαδικασία από μόνη της, όμως γίνεται ακόμη πιο δύσκολη, ακριβώς γιατί ο Ολυμπιακός τώρα μοντάρεται, τώρα δένει ως ομάδα, τώρα ψάχνουν οι παίκτες τη λεγόμενη χημεία. Σε αυτά τα ματς, όπως λ.χ. το αποψινό με τη Βέροια (σημειωτέον ομάδα που στην επίθεση έχει ταλέντο και ταχύτητα-Καλτσάς, Ντουμίτριου, Μπαργκάν, Γεωργιάδη-αλλά κι εμπειρία-βλέπε Κάμπορα), χρειάζονται περισσότερο απ΄όλα τα παιχνίδια, οι αυτοματισμοί στην επίθεση κι οι συγχρονισμοί στην ανάπτυξη. Αλλά πως μπορεί να υπάρχουν αυτά τα στοιχεία αυτή την εποχή, όταν π.χ. ο Μήτρογλου έχει παίξει 35 λεπτά δίπλα στον Ντουρμάζ και 82’ δίπλα στον Αφελάϊ. Χωρίς καν να έχουν κάνει οι τρεις τους μαζί προετοιμασία…
Όποιος δεν το καταλαβαίνει, είναι λάθος-τώρα είναι που ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη την υπομονή και την στήριξη του κόσμου του. Στο πρωτάθλημα κι όχι τόσο στην Ευρώπη! Στο πρωτάθλημα, όπου είναι πολύ πιο εύκολο να διασπάσεις τις κλειστές άμυνες όταν είσαι ομάδα με συνοχή και ομοιογένεια, παρά όταν είσαι στην κατάσταση που είναι τώρα ο Ολυμπιακός, όπου ο ένας παίκτης μαθαίνει τον άλλο μέσα στα παιχνίδια. Γιατί καλές είναι οι προπονήσεις, αλλά πραγματικές συνθήκες παιχνιδιού υπάρχουν μόνο μέσα στους αγώνες...
Σκεφθείτε πόσο δύσκολα ο Ολυμπιακός απειλούσε τον ΟΦΗ το περασμένο Σάββατο μέχρι την στραβοκλοτσιά-αυτογκόλ του στόπερ Αντελέγε. Η, πόσο ακόμη πιο δύσκολα ο Ολυμπιακός απειλούσε τις προάλλες τον Ολυμπιακό στο Αγρίνιο μέχρι να ανοίξει το σκορ με την έναρξη του β΄ημιχρόνου και να ανοίξει στη συνέχεια το παιχνίδι. Σε όλα αυτά τα ματς, το φάρμακο είναι το γρήγορο γκολ κι ει δυνατόν και το γρήγορο 2-0!
Αυτή την στιγμή ο  χρόνος είναι μαζί σύμμαχος και εχθρός του Ολυμπιακού! Σύμμαχος γιατί όσο δουλεύει η ομάδα, τόσο θα γίνεται πιο δυνατή, αλλά κι εχθρός γιατί είναι ακόμη νωρίς και δεν μπορούν να βγουν π.χ. οι συνεργασίες που θα έχει η ομάδα μετά από ένα-δύο μήνες. Άρα, χρειάζεται καλή διαχείριση αυτού του παράγοντα, πρώτα απ΄όλα από προπονητή και παίκτες, αλλά στη συνέχεια κι από τον κόσμο του Ολυμπιακού…
*Πηγή: gazzetta.gr*

Γκίνια... «στοπ»

Τέλος στην γκίνια των πρώτων αγωνιστικών έβαλε η Πεναφιέλ, που επικράτησε 2-0 της Σετούμπαλ στην πέμπτη αγωνιστική του πορτογαλικού πρωταθλήματος και πήρε το πρώτο τρίποντο για φέτος.

Γκίνια... «στοπ»
Την πρώτη της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα πανηγύρισε η Πεναφιέλ, επικρατώντας 2-0 της Σετούμπαλ στην πέμπτη αγωνιστική του πορτογαλικού πρωταθλήματος.

Μετά από τέσσερα ματς που δεν κατάφεραν να επικρατήσουν, οι γηπεδούχοι μπήκαν αποφασισμένοι και άνοιξαν το σκορ στο 11’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γκιντές, ο Φοντές στο 73’ διπλασίασε τα τέρματα.

Οι φιλοξενούμενοι από την άλλοι δεν κατάφεραν να… συνέλθουν μετά την βαριά ήττα απ’ την Μπενφίκα (5-0) και για τρίτη σερί αγωνιστική έμειναν μακριά απ’ τη νίκη.

Σ’ αυτό συντέλεσαν και οι αποβολές, αφού δύο παίκτες της Σετούμπαλ είδαν… νωρίς τον δρόμο για τα αποδυτήρια, με τον Αντβινκούλα να βλέπει απευθείας κόκκινη κάρτα στο 51’ και τον Μανού να αποβάλλεται με δύο κίτρινες σε τέσσερα λεπτά.


Η 5η αγωνιστική:

Γκιμαράες - Πάσος Φερέιρα 1-1
(65΄ Άλβεζ - 3΄Μορέιρα)

Σάββατο 20/9

Πεναφιέλ - Σετούμπαλ 2-0
(11’ πεν. Γκιντές, 73’ Φοντές)

Νασιονάλ Μαδέιρα - Μπράγκα (22.15)

Κυριακή 21/9

Μπελενένσες - Μαρίτιμο (18.00)

Ριο Άβε - Αρούκα (18.00)

Μπενφίκα - Μορεϊρένσε (19.00)

Ζιλ Βιθέντε - Σπόρτινγκ Λισαβόνας (20.00)

Πόρτο - Μποαβίστα (22.15)

Δευτέρα 22/9
Ακαντέμικα - Εστορίλ (22.00)

Η επόμενη (6η) αγωνιστική:
Παρασκευή 26/9

Σπόρτινγκ - Πόρτο (22.30)

Κυριακή 28.9
Αρούκα - Ακαντέμικα (18.00)
Μποαβίστα - Ζιλ Βιθέντε
Μπράγκα - Ρίο Άβε
Εστορίλ - Μπενφίκα
Πάσος Φερέιρα - Μπελενένσες
Μαρίτιμο - Γκιμαράες
Μορεϊρένσε - Πενιάφελ
Σετούμπαλ - Νασιονάλ *Πηγή: sport-fm.gr*

Mεγαλώνει το σερί η Μαρσέιγ!!

Την 4η συνεχόμενη νίκη της σημείωσε η Μαρσέιγ με τον Ζινιάκ να σφραγίζει τη νίκη με 3-0 απέναντι στη Ρεν κι έπιασε την Μπορντό στους 13 πόντους

Mεγαλώνει το σερί η Μαρσέιγ
Οι Φωκαείς ήταν καταιγιστικοί στο δεύτερο μέρος και με τρία γκολ ξεπέρασαν το εμπόδιο της ομάδας από την Βρετάνη. Ο Ζινιάκ άνοικε το σκορ στο 50ο λεπτό, ενώ στο 63’ έκανε το 2-0. Ο Αλεσαντρινί στις καθυστερήσεις διαμόρφωσε το 3-0, με την Μαρσέιγ να πιάνει στην κορυφή, την Μπορντό με 13 πόντους μετά από έξι παιχνίδια. Αυτό ήταν το 4ο σερί τρίποντο για την ομάδα του Μαρσέλο Μπιέλσα

Αναλυτικά η 6η αγωνιστική:

Παρασκευή (19/9)

Μπορντό-Εβιάν 2-1
(19’ Ρολάν, 56’ Καζρί-86’ Τεχέδα)

Σάββατο (20/9)

Μαρσέιγ-Ρεν 3-0
(50’, 63’ Ζινιάκ, 90’ Αλεσαντρινί)

Λοριάν-Ρεμς (21:00)
Μετς-Μπαστιά (21:00)
Ναντ-Νις (21:00)
Τουλούζ-Καέν (21:00)

Κυριακή (21/9)

Λιλ-Μονπελιέ (15:00)
Λανς-Σεντ Ετιέν (18:00)
Μονακό-Γκινγκάμπ (18:00)
Παρί Σεν Ζερμέν-Λιόν (22:00)

Επόμενη (7η) αγωνιστική:

Τρίτη (23/9)

Ρεμς-Μαρσέιγ (20:00)
Ρεν-Τουλούζ (22:00)

Τετάρτη (24/9)

Μπαστιά-Ναντ (20:00)
Εβιάν-Λανς (20:00)
Γκινγκάμπ-Μετς (20:00)
Λιόν-Λοριάν (20:00)
Μονπελιέ-Μονακό (20:00)
Νις-Λιλ (20:00)
Καέν-Παρί Σεν Ζερμέν (20:00)

Πέμπτη (25/9)

Σεντ Ετιέν-Μπορντό (22:00)
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Μπαρούτι» η Άρσεναλ!!

Μάζευε, μάζευε, μάζευε, μέχρι που… εξερράγη η Άρσεναλ! Οι «κανονιέρηδες» θίχθηκαν από τ’ αρνητικά τελευταία αποτελέσματα και μέσα σε 4 λεπτά έκαναν «στάχτη» την αήττητη ως σήμερα, Άστον Βίλα (3-0).

«Μπαρούτι» η Άρσεναλ!
Επιτέλους… νευρίασε η Άρσεναλ!

Η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ άφησε πίσω το… soft πρόσωπο των προηγούμενων αγώνων κι έκανε πλάκα στην έδρα της Άστον Βίλα (3-0).

Μέσα σε τέσσερα λεπτά, κατά τη διάρκεια των οποίων σκόραρε με Εζίλ και Γουέλμπεκ και ανάγκασε κι έναν αντίπαλο να κάνει το ίδιο στο… τέρμα του (Σισοκό) οι Λονδρέζοι καθάρισαν τους «χωριάτες».

Τους ανάγκασαν, έτσι, στην πρώτη τους φετινή ήττα και πλησίασαν οι ίδιοι στις θέσεις της κορυφής.


Ακόμα κι έτσι όμως, παραμένουν κάτω απ’ την εκπληκτική Σαουθάμπτον! Μ' ένα γκολ του Γουανιάμα στο τέλος, η ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα από το 39’ (αποβολή Μπονί) και άλωσε για πρώτη φορά φέτος την έδρα της Σουόνσι (1-0).


Την ίδια ώρα, απ’ του χάρου τα δόντια γλίτωνε η Νιούκαστλ! Μέσα σε γενική… κατακραυγή για τον Άλαν Πάρντιου, η Χαλ πήγε να επωφεληθεί κι εκείνη απ’ την κατάσταση, ωστόσο ο Παπί Σισέ ήρθε από τον πάγκο και σκοράροντας δυο φορές σ’ ένα τέταρτο, έσωσε την παρτίδα (2-2).


Όσο για τις Μπέρνλι και Σάντερλαντ, θα συνεχίσουν και την… επόμενη βδομάδα την αναζήτηση της πρώτης τους νίκης. Διότι σέρβιραν μια σούπα αντάξια της βαθμολογικής τους θέσης κι έμειναν στο άνοστο 0-0.

Δείτε αναλυτικά την κατάταξη στην Premier League.


Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής

Σάββατο, 20/9 (17:00)

ΚΠΡ-Στόουκ 2-2
(42’ Κόκερ, 88’ Κράνιτσαρ - 11’ Ντιουφ, 51’ Κράουτς)

Άστον Βίλα-Άρσεναλ 0-3
(33’ Εζίλ, 34’ Γουέλμπεκ, 36’ αυτ. Σισοκό)

Μπέρνλι-Σάντερλαντ 0-0

Νιούκαστλ-Χαλ 2-2
(74’, 88’ Σισέ - 49’ Γέλαβιτς, 68’ Ντιαμέ)

Σουόνσι-Σαουθάμπτον 0-1
(80’ Γουανιάμα)

Γουέστ Χαμ-Λίβερπουλ (19:30)

Κυριακή, 21/9

Λέστερ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (15:30)
Τότεναμ-Γουέστερν Μπρομ (15:30)
Έβερτον-Κρίσταλ Πάλας (18:00)
Μάντσεστερ Σίτι-Τσέλσι (18:00)

Η επόμενη αγωνιστική (6η)

Σάββατο, 27/9 (17:00)

Λίβερπουλ-Έβερτον (14:45)
Τσέλσι-Άστον Βίλα
Κρίσταλ Πάλας-Λέστερ
Χαλ-Μάντσεστερ Σίτι
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Γουέστ Χαμ
Σαουθάμπτον-ΚΠΡ
Σάντερλαντ-Σουόνσι
Άρσεναλ-Τότεναμ (19:30)

Κυριακή, 28/9

Γουέστ Μπρομ-Μπέρνλι (18:00)

Δευτέρα, 29/9

Στόουκ-Νιούκαστλ (22:00)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ποιος είδε τη Ρεάλ και δεν φοβήθηκε; (video)

Η αντεπίθεση της Ρεάλ συνεχίζεται! Μετά την πεντάρα στο Τσάμπιονς Λιγκ, η «βασίλισσα» ισοπέδωσε και τη Λα Κορούνια (8-2!), με τον Κριστιάνο να πετυχαίνει χατ-τρικ. Γκολ οι Τσιτσαρίτο (x2) και Τοτσέ!

Ποιος είδε τη Ρεάλ και δεν φοβήθηκε; (video)
Άκουσε πολλά αρνητικά σχόλια. Και φαίνεται πως η Ρεάλ Μαδρίτης «θύμωσε»!

Λίγες μέρες, λοιπόν, μετά την πεντάρα επί της Βασιλείας, η «βασίλισσα» πήγε στο Ριαθόρ και έκανε… κομμάτια την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, επικρατώντας με το «εξωπραγματικό» 8-2, βάζοντας τόσα πολλά γκολ σε εκτός έδρας ματς για πρώτη φορά στην ιστορία της (στο πρωτάθλημα)!

Μπορεί αρχικά να δυσκολευόταν να βρει διαδρόμους, αλλά αφότου μπήκε το πρώτο (με φοβερή κεφαλιά Κριστιάνο), η συνέχεια ήταν… καταιγιστική. Με τον Χάμες να πιάνει σουτάρα αλά… Μουντιάλ (στο 36’) και τον Πορτογάλο να κάνει το 0-3 του ημιχρόνου, χάρη στην… εκτός τόπου και χρόνου έξοδο του αντίπαλου γκολκίπερ.

Απ’ τη Σοσιεδάδ την είχε πατήσει και είχε πέσει θύμα ανατροπής. Κάτι τέτοιο... επιχείρησε να κάνει και η νεοφώτιστη ομάδα με τον Μεντουνιανίν (πέναλτι) να μειώνει προσωρινά στο 51’. Αλλά μέχρι εκεί. Οι Μαδριλένοι δεν είχαν διάθεση ούτε να κάνουν… πλάκα, ούτε να αφήσουν περιθώρια αμφισβήτησης.

Και γι' αυτό... ισοπέδωσαν τους αντιπάλους τους! Με τον Μπέιλ να βρίσκει δίχτυα δύο φορές (66’, 74’) τον Κριστιάνο να ολοκληρώνει το χατ-τρικ του (78’) και τον Τσιτσαρίτο στη δεύτερη εμφάνισή του να σκοράρει δις και να βάζει γερά το όνομά του στην πίνακα των σκόρερ. Εκεί όπου μπήκε –προς τιμήν του- και ο Τοτσέ, με τον πρώην επιθετικό του Παναθηναϊκού να πετυχαίνει πολύ όμορφο τέρμα!



Deportivo 2-8 Real Madrid ~ All Goals... από michaelwarwickmjv

Αναλυτικά, η τέταρτη αγωνιστική:

Παρασκευή 19/9
Έλτσε-Εϊμπάρ 0-2
(Γκαρσία 3΄, Αλπεντόσα 42΄)

Σάββατο 20/9
Λα Κορούνια-Ρεάλ Μαδρίτης 2-8
(52’ Μεντούνιανιν, 84’ Τοτσέ – 28’, 41’, 78’ Κριστιάνο, 36’ Χάμες, 66’, 74’ Μπέιλ, 88’ 92’ Τσιτσαρίτο)

Μπιλμπάο-Γρανάδα 19:00
Ατλέτικο Μαδρίτης-Θέλτα Βίγκο 21:00
Εσπανιόλ-Μάλαγα 23:00

Κυριακή 21/9
Ρεάλ Σοσιεδάδ-Αλμερία 13:00
Βιγιαρεάλ-Ράγιο Βαγεκάνο 18:00
Κόρδοβα-Σεβίλλη 20:00
Λεβάντε-Μπαρτσελόνα 22:00

Δευτέρα 22/9
Χετάφε-Βαλένθια 21:45

Η επόμενη (πέμπτη) αγωνιστική:

Τρίτη 23/9
Ρεάλ Μαδρίτης-Έλτσε 21:00
Θέλτα-Λα Κορούνια 23:00

Τετάρτη 24/9
Αλμερία-Ατλέτικο Μαδρίτης 21:00
Εϊμπάρ-Βιγιαρεάλ 21:00
Ράγιο Βαγεκάνο-Μπιλμπάο 21:00
Γρανάδα-Λεβάντε 23:00
Μάλαγα-Μπαρτσελόνα 23:00
Σεβίλλη-Ρεάλ Σοσιεδάδ 23:00

Πέμπτη 25/9
Εσπανιόλ-Χετάφε 21:00
Βαλένθια-Κόρδοβα 23:00*Πηγή: sport-fm.gr*

Νέα γκέλα η Μπάγερν, γλίτωσε η Σάλκε!!

Δεύτερη απώλεια βαθμών σε ισάριθμα εκτός έδρας παιχνίδια για τη Μπάγερν, που έμεινε στο 0-0 με το Αμβούργο. «Γλίτωσε» η Σάλκε, που επέστρεψε από το 0-2 και πήρε τον βαθμό (2-2) απέναντι στην Άιντραχτ.

Νέα γκέλα η Μπάγερν, γλίτωσε η Σάλκε (videos)
Όταν δεν κερδίζει η Μπάγερν είναι είδηση. Πόσω μάλλον, όταν αυτό συμβαίνει και στο δεύτερο φετινό παιχνίδι της μακριά από το Μόναχο. Οι Βαυαροί, μετά τη γκέλα με τη Σάλκε, έμειναν στο 0-0 και απέναντι στο Αμβούργο, κάτι (δύο σερί εκτός έδρας ισοπαλίες) που είχε να συμβεί από τον Φεβρουάριο του 2012.

Από την άλλη, η ομάδα του λιμανιού της βόρειας Γερμανίας δεν κατάφερε να σκοράρει ούτε στο τέταρτο παιχνίδι του στη Μπουντεσλίγκα. Ωστόσο, το ντεμπούτο του Τζόε Τσινμπάουερ (μέχρι πρότινος προπονητής της U-23) μπορεί να χαρακτηριστεί πετυχημένο, αν αναλογιστεί κανείς την δυναμικότητα του αντιπάλου.

Σπουδαίο παιχνίδι ήταν αυτό ανάμεσα στη Σάλκε και την Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Οι φιλοξενούμενοι πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων (15’ Μέιερ και 24’ Ρους), εκμεταλλευόμενοι τις απουσίες, αλλά και την κούραση των γηπεδούχων από την αναμέτρηση του Champions League με την Τσέλσι, όμως, οι «βασιλικοί μπλε» βρήκαν το κουράγιο να «γυρίσουν» το παιχνίδι, μειώνοντας αρχικά με πέναλτι του Τσούπο-Μοτίνγκ στο 40ο λεπτό και φτάνοντας στην ισοφάριση με τον Ντράξλερ στο 49’. Στη συνέχεια, το ματς… ξέφυγε, αφού από πλευράς Σάλκε αποβλήθηκαν οι Μπόατενγκ (61’) και Ντράξλερ (71’) και από πλευράς Άιντραχτ ο Μεντόγεβιτς (85’).


Χωρίς νίκη και πλέον στην τελευταία θέση της βαθμολογίας είναι η Στουτγάρδη, η οποία ηττήθηκε 2-0 εντός έδρας από τη Χοφενχάιμ, ενώ σπουδαίες νίκες πανηγύρισαν η Άουγκσμπουργκ, που επικράτησε 4-2 της Βέρντερ Βρέμης και η Πάντερμπορν, η οποία νίκησε 2-0 το Αννόβερο.

Αναλυτικά, η 4η αγωνιστική:

Παρασκευή, 19/9

Φράιμπουργκ-Χέρτα 2-2
(30’ Κεμπφ, 79’ Κλάους - 36’, 90+6’ Ρόνι)

Σάββατο, 20/9

Σάλκε-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 2-2
(40’ πεν. Τσούπο-Μοτίνγκ, 49’ Ντράξλερ - 15’ Μέιερ, 24’ Ρους)

Άουγκσμπουργκ-Βέρντερ Βρέμης 4-2
(14’ Μπάιερ, 45+3’ πεν. Φερχάεχ, 77’ Βέρνερ, 90+3’ Μάταβζ - 3’ Σέλκε, 56’ πεν. Ντι Σάντο)

Στουτγκάρδη-Χόφενχαϊμ 0-2
(15’ Μοντέστε, 84’ Ελιουνούσι)

Αμβούργο-Μπάγερν Μονάχου 0-0

Πάντερμπορν-Ανόβερο 2-0
(71’ Κατσούνγκα, 90+3’ Στόπελκαμπ)

Μάιντς-Ντόρτμουντ (19:30)

Κυριακή, 21/9
Βόλφσμπουργκ-Λεβερκούζεν (16:30)
Κολωνία-Γκλάντμπαχ (18:30)

Η επόμενη (5η) αγωνιστική:

Τρίτη 23/9 (21:00)
Μπάγερν Μονάχου-Πάντερμπορν
Χόφενχαϊμ-Φράιμπουργκ
Βέρντερ Βρέμης-Σάλκε
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Μάιντς

Τετάρτη 24/9 (21:00)
Ντόρτμουντ-Στουτγκάρδη
Λεβερκούζεν-Άουγκσμπουργκ
Γκλάντμπαχ-Αμβούργο
Ανόβερο-Κολωνία
Χέρτα Βερολίνου-Βόλφσμπουργκ*Πηγή: sport-fm.gr*

Πρώτα Κράουτς, μετά… άουτς!!

Με οδυνηρό τρόπο έχασε το διπλό στην έδρα της ΚΠΡ η Στόουκ! Πάνω που πίστεψε ότι ο Κράουτς θα της έδινε μεγάλη νίκη με ανατροπή, ένα φάουλ του Κράνιτσαρ στο τέλος την πόνεσε γράφοντας το 2-2.

Πρώτα Κράουτς, μετά… άουτς!
Την μπουκιά απ’ το στόμα της Στόουκ έκλεψε ο Νίκο Κράνιτσαρ.

Η ομάδα του Μαρκ Χιούζ πήγαινε ολοταχώς για το δεύτερο διπλό της στο πρωτάθλημα, ωστόσο ο Κροάτης το έκλεψε στο τέλος κι έδωσε έναν πόντο… παρηγοριά στην ΚΠΡ (2-2).

Με την ίδια αποτελεσματικότητα που είχαν δείξει και στις προηγούμενες εξόδους τους (ισοπαλία στο Χαλ και διπλό στο Μάντσεστερ) οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν νωρίς με τον Ντιούφ. Και παρόλο που ο Κόκερ ισοφάρισε λίγο πριν την ανάπαυλα, ο Κράουτς ξανάκανε αφεντικό τη Στόουκ στο 52'.

Ωστόσο την τελευταία λέξη την είπε ο Κράνιτσαρ. Εκτελώντας όμορφα ένα φάουλ στο 88’ και απαγορεύοντας (εκτός του πόντου που έδωσε στην ομάδα του) στη Στόουκ ν’ απομακρυνθεί στη βαθμολογία. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Καμπάνια»… απόλυσης για Πάρντιου!! (pics)

Σε μεγάλη μερίδα οπαδών της Νιούκαστλ είναι ανεπιθύμητος ο Άλαν Πάρντιου. Κι έχοντας τις «καρακάξες» στον πάτο της Πρέμιερ Λιγκ, τους δίνεται (δυνατό) πάτημα να ζητούν εκ νέου το… κεφάλι του!

«Καμπάνια»… απόλυσης για Πάρντιου (pics)
Κρατάει… καιρό αυτή η «κολόνια»! Οι φίλοι της Νιούκαστλ δεν θέλουν τον Άλαν Πάρντιου στον πάγκο της ομάδας τους. Το έχουν εκφράσει πολλές φορές, με πολλούς τρόπους, αλλά για την ώρα δεν γίνεται το… χατίρι τους.

Βέβαια δεν χάνουν την ευκαιρία να επαναλαμβάνουν πόσο ανεπιθύμητος είναι ο Άγγλος τεχνικός. Όπως και σήμερα στο ματς με την Χαλ (στο οποίο εν τέλει... τσιμπήθηκε ο βαθμός), όπου υψώθηκαν αρκετά πλακάτ, ζητώντας ουσιαστικά απ’ τη διοίκηση να τον απολύσει.

inner

Κι έχουν και τα… δίκια με το μέρος τους (εν μέρει), καθώς βλέπουν τις «καρακάξες» να είναι ουραγοί στην Πρέμιερ Λιγκ (με μόλις 3 βαθμούς σε 5 ματς).

inner

Και την ίδια ώρα... πετάγονται και οι φίλοι της Σάντερλαντ για να πικάρουν τους «αιώνιους» εχθρούς! Ζητώντας την... παραμονή του Πάρντιου στον πάγκο της Νιούκαστλ!

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Γκάλης και... φουτμπαλέρα!!

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για τον τεράστιο Νίκο Γκάλη, αλλά και τον “Γκάλη” της... φουτμπαλέρας!
Το...ΣΚ που ξεκίνησε εδώ και λίγες ώρες φιλοξενείται στην Μητρόπολη του Ελληνικού μπάσκετ, την Θεσσαλονίκη ένα τουρνουά που κάνει φέτος την εμφάνισή του, αλλά σε κάθε περίπτωση αναμένεται να εξελιχθεί σε θεσμό και μάλιστα με την σφραγίδα της FIBA.
ADVERTISEMENT
To Νick Galis Cup με την συμμετοχή του ΑΡΗ, του Παναθηναικού, της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και της Μπάνβιτ είναι γεγονός και θα συγκεντρώσει στην σάλα Νίκος Γκάλης, δίπλα στους 21 τίτλους του Αυτοκράτορα του ελληνικού μπάσκετ και ακόμα 116!!! Μεγαθήρια στην κυριολεξία του ευρωπαικού μπάσκετ με τον Παναθηναικό στην ουσία να έχει διαδεχθεί τον ΑΡΗ στην συλλογή τίτλων και την ρώσικη αρκούδα να λειτουργεί ως...μονοπώλιο στην Ρωσία, όπως δηλαδή και ο ΑΡΗΣ την δεκαετία του 80.
Όταν δηλαδή ο Γκάλης, ο Γιαννάκης, ο Φιλίππου και τα άλλα παιδιά έμπαιναν κάθε Πέμπτη βράδυ στα σπίτια όλων των Ελλήνων φιλάθλων ανεξάρτητα από οπαδικές προτιμήσεις. Ο ΑΡΗΣ εκείνης της εποχής είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ελληνική ομάδα που έτυχε καθολικής αποδοχής και αναγνώρισης από όλο το φίλαθλο κοινό της Ελλάδας με μοναδική ίσως εξαίρεση τους φίλους του συμπολίτη που για ευνόητους λόγους στήριζαν την ανάπτυξη των κινηματογράφων που βέβαια αναγκάστηκαν κάθε Πέμπτη να καθιερώσουν μειωμένο εισιτήριο.
Το κακό για αυτούς είναι ότι έπρεπε να την βγάζουν με πατατάκια και την όποια ταινία έδειχνε το “Αριστοτέλειον” ή η “Βακούρα” αφού δεν υπήρχαν οι σημερινοί πολυχώροι, ενώ εμείς έχουμε στην διάθεσή μας πέρα από τον καναπέ, την πίτσα, την μπύρα, αλλά και καμιά 300 άλλα ματς να σούμε στην συνδρομητική τηλεόραση.
Τότε έβλεπες ΜΟΝΟ ΑΡΗ! Ο...κύριος υπεύθυνος για αυτό ήταν ο μεγάλος, ο τεράστιος, ο ανυπέρβλητος Νίκος Γκάλης. Πέρσι αποκαταστάθηκε μία αδικία, αλλά όσοι προσπαθούν να διαβάλουν τις σχέσεις του με τον σύλλογο που μεγαλούργησε, έκαναν μία τρύπα στο νερό. “Εδώ είναι το σπίτι μου, εσείς είστε η οικογένειά μου”, είπε ο θεός του ελληνικού μπάσκετ.
Και σήμερα θα θυμηθούμε τα παλιά: “Και εσύ Γιαννάκη, πάρτους τα μυαλά και συ Γκάλη...”, “Με τον Γκάλη, τον Γιαννάκη, τον Φιλίππου και τα άλλα παιδιά”, αλλά πάνω από όλα το “ΑΡΗ ΘΥΜΙΣΟΥ πριν λίγα χρόνια μέσα στα ευρωπαικά σαλόνια...”
Το μπάσκετ τον έχει βρει τον δρόμο του και αυτό οφείλεται από την μία στους ανθρώπους που με συγκεκριμένο πλάνο και σχέδιο πέτυχαν αρχικά να το σώσουν από την διάλυση, να το βάλλουν στον ίσιο δρόμο, να πετύχουν την έναρξη της εξυγίανσης- και αυτό οφείλει όλος ο Αρειανός κόσμος να τους το πιστώσει και αναγνωρίσει- και πλέον φυσικά και να τους κρίνει αν θα πετύχουν και την αγωνιστική αναγέννηση του τμήματος.
Ότι δηλαδή δεν πέτυχε κανείς ως τώρα στο ποδόσφαιρο και θεωρώ ότι δυο είναι οι λόγοι. Καταρχήν η στοχευμένη-στημένη και προς εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων αντιπολίτευση που δεν υπήρξε στο μπάσκετ. Αντιπολίτευση όλων προς όποιον ήταν... κυβέρνηση. Με μίρλα, γκρίνια, λάσπη, παρεμβάσεις προς πάσα κατεύθυνση σε ένα ανελέητο παιχνίδι εξουσίας με στόχο την...εξουσία. Τελικά όλοι όσοι απαξίωναν, υποβάθμιζαν και καθημερινά πλήγωναν τον ΑΡΗ για να τον πάρουν στα χέρια τους, κατάφεραν να του πετύχουν τέτοια χτυπήματα που μας άφησε για την Γ εθνική.
Ακόμα και εκεί όμως τα...συμφέροντα είναι πολλά. Ο ΑΡΗΣ μέσα σε 5 μέρες... έφερε 150.000, σκεφτείτε σε ένα χρόνο, χωρίς χρέη και με τις προοπτικές της επόμενης σεζόν, αλλά πάνω από όλα της επιστροφής στην Λίγκα καθαρός.
Ευτυχώς η... τελευταία αναταραχή κράτησε μόλις μία μέρα γιατί οι Ισπανοί “επενδυτές” μια εβδομάδα μετά την περίφημη συνάντηση, ήρθαν Θεσσαλονίκη, αλλά εγγυητική δεν είχαν μαζί τους. Προσωπικά θεωρώ ότι θα ήταν καλό, αν κάποιος έχει...χρήμα και διάθεση πρώτα να παρουσιάζει το χρήμα, για να μας φτιάξει την διάθεση. Διαφορετικά ας αφήσουμε άπαντες τον άνθρωπο που πήρε τις τύχες της ομάδας από τον ΑΣ, να κάνει την προσπάθειά του για να ανέβει η ομάδα. Και ο Γαλανός θα κριθεί, αλλά για να συμβεί αυτό πρέπει άπαντες να του δώσουμε το δικαίωμα να υλοποιήσει όσο έχει υποσχεθεί.
Από κει και πέρα για να...επιστρέψω στις διαφορετικές συνθήκες της...φουτμπαλέρας- όπως αποκαλεί ο προπονητής μου πριν από 23 χρόνια στο καμπ της Βοστώνης Γιωργής Μπουσβάρος- το ποδόσφαιρο θα πρέπει να βρεθεί ο... ποδοσφαιρικός Γκάλης. Μέχρι τώρα δεν υπήρχε για να μπει ένα στοπ σε όλους αυτούς τους...παρτάκηδες που νόμιζαν ότι ο ΑΡΗΣ ανήκει στον εαυτό τους.
Ένας άνθρωπος που άπαντες θα τον σέβονται, άπαντες θα σκέφτονται πριν να πουν το οτιδήποτε, άπαντες θα στέκονται προσοχή. Προσωπικά νομίζω ότι μόνο ο...ορίτζιναλ Γκάλης μπορεί να το κάνει αυτό, οπότε για να φύγει η...λέρα και να μείνει μόνο το φούτμπολ καταρχήν πρέπει ο σύλλογος να ανακτήσει την αξιοπιστία του (και αυτό καλείται να το πετύχει ο Γιώργος Γαλανός) και στην συνέχεια ο “Γκάλης” να είναι το πρόσωπο που όλοι περιμένουν για το ποδόσφαιρο. ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ...
*Πηγή: gazzetta.gr*

Γιαννακόπουλος: «Μόνο τιμές και σεβασμός για τον Γκάλη»

Υποκλίνεται στον Νίκο Γκάλη ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, εν όψει της συμμετοχής της ομάδας του στο τουρνουά προς τιμήν του θρύλου του ελληνικού μπάσκετ.

Γιαννακόπουλος: «Μόνο τιμές και σεβασμός για τον Γκάλη»
Κάποιες ανειλημμένες επαγγελματικές υποχρεώσεις δεν θα επιτρέψουν τελικά στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να βραβεύσει ο ίδιος τον Νίκο Γκάλη για την προσφορά του στο μπάσκετ, αλλά και τον Παναθηναϊκό, στο τουρνουά που διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο προς τιμήν του.

Ο ισχυρός άνδρας των «πράσινων», πάντως, με δήλωσή του υποκλίθηκε στο μεγαλείο του Νικ και συνεχάρη τον Άρη για την πρωτοβουλία του να τον τιμήσει και να τον ενεργοποιήσει.

«Δεν υπάρχει άνθρωπος που αγαπά τον αθλητισμό και δεν γνωρίζει τι σημαίνει ο Νίκος Γκάλης. Χάρη σ' εκείνον χιλιάδες ανθρώπων ασχολήθηκαν με το μπάσκετ ενώ κατέκτησε δικαίως την αναγνώριση και τον σεβασμό φίλων κι αντιπάλων. Στον Νίκο Γκάλη αξίζουν μόνο τιμές και σεβασμός και από την πλευρά μας δίνουμε τα συγχαρητήριά μας στην ΚΑΕ Άρης για την εξαιρετική πρωτοβουλία της να διοργανώσει αυτό το τουρνουά το οποίο ευχόμαστε να γίνει θεσμός. Ως Παναθηναϊκός δεν θα μπορούσαμε παρά να είμαστε παρόντες και ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού κι αναγνώρισης να τιμήσουμε τον Νίκο Γκάλη για την ανεκτίμητη προσφορά του στο άθλημα που αγαπάμε αλλά και στον Ελληνικό αθλητισμό γενικότερα», αναφέρει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ, Μάνος Παπαδόπουλος, θα είναι αυτός που θα απονείμει τιμητική πλακέτα στον θρύλο του ελληνικού μπάσκετ εκ μέρους του Παναθηναϊκού. *Πηγή: sport-fm.gr*

Αλόνσο ξανά, Χάμιλτον… παραλίγο!!

Ο Φερνάντο Αλόνσο αναδείχθηκε για δεύτερη φορά πρώτος στις κατατακτήριες στην πίστα της Σιγκαπούρης. Δεύτερος ο Ρικιάρντο, τρίτος ο Ρόσμπεργκ, παραλίγο ατύχημα για Χάμιλτον.

Αλόνσο ξανά, Χάμιλτον… παραλίγο
Μετά τη «νίκη» του στον πρώτο γύρο ελεύθερων δοκιμών στην πίστα της Σιγκαπούρης, ο Φερνάντο Αλόνσο τα κατάφερε και στον τρίτο.

Ο πιλότος της Ferrari έδειξε να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση κι άφησε πίσω του τον Ντάνιελ Ρικιάρντο με Red Bull (+0,051) και τον Νίκο Ρόσμπεργκ με Mercedes (+0,189), ενώ πέμπτος ήταν ο Σεμπάστιαν Φέτελ (+0,412) και έκτος ο Λιούις Χάμιλτον (+0,439).

Ο Βρετανός πιλότος μάλιστα είχε σπινάρισμα και παραλίγο να καταλήξει σε… τοίχο, αλλά απέφυγε τη σύγκρουση.

Αναλυτικά η κατάταξη:

1.Αλόνσο, Ferrari
2. Ρικιάρντο, Red Bull
3. Ρόσμπεργκ, Mercedes
4. Βερνιέ, Toro Rosso
5. Φέτελ, Red Bull
6. Χάμιλτον, Mercedes
7. Μάσα, Williams
8. Μπότας, Williams
9. Ραϊκόνεν, Ferrari
10. Γκουτιέρες, Sauber
11. Χούλκενμπεργκ, Force India
12. Μάγκνουσεν, McLaren
13. Μπάτον, McLaren
14. Κβίατ, Toro Rosso
15. Πέρες, Force India
16. Σούτιλ, Sauber
17. Γκροσάν, Lotus
18. Μαλδονάδο, Lotus
19. Μπιανκί, Marussia
20. Κομπαγιάσι, Caterham
21. Τσίλτον, Marussia
22. Έρικσον, Caterham
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ναπολεόνι: «Ελπίζω να πικράνω τον Γκατούζο»

Την επιθυμία του να… πικράνει τον Τζενάρο Γκατούζο εξέφρασε ο Στέφανο Ναπολεόνι. «Θα χαρώ πολύ να τον γνωρίσω κι ελπίζω να του δώσω λίγο πίκρα», τόνισε ο Ιταλός φορ για τον συμπατριώτη του προπονητή.

Ναπολεόνι: «Ελπίζω να πικράνω τον Γκατούζο»
Στον Τζενάρο Γκατούζο, τον οποίο θα βρει αντιμέτωπο στο εκτός έδρας παιχνίδι του Σαββάτου με τον ΟΦΗ, στάθηκε ο Στέφανο Ναπολεόνι. Από εκεί και πέρα, ο Ιταλός φορ ανέλυσε τα στοιχεία που πρέπει να αλλάξει ο Ατρόμητος, ώστε να παρουσιαστεί καλύτερος στο… καυτό «Γεντί Κουλέ».

Μια ιδιαίτερη «κόντρα» θα κλέψει για λίγο το ενδιαφέρον από το Ατρόμητος-ΟΦΗ. Ο λόγος για τον Τζενάρο Γκατούζο και τον Στέφανο Ναπολεόνι, με τον πρώτο να είναι γνωστός για τη θητεία του από τη Μίλαν και με τον 29χρονο άσο του Ατρόμητου να κατάγεται από τη Ρώμη και ενόψει αυτού και του αγώνα δήλωσε:

«Θα είναι ωραίο για μένα να μπορώ να τον δω, γιατί εντάξει ο Γκατούζο είναι Γκατούζο. Μπορεί εγώ να είμαι από τη Ρώμη κι αυτός να έπαιζε στη Μίλαν, αλλά είναι πάντα ένας παίκτης που τον βλέπαμε και στην Εθνική. Οπότε θα χαρώ πολύ να τον δω και να τον γνωρίσω έστω και για λίγο να του μιλήσω κι ελπίζω να του δώσω λίγο πίκρα μετά το παιχνίδι, να φύγουμε εμείς με τους τρεις βαθμούς και να είναι λίγο στεναχωρημένος στο τέλος».

Για το ότι η ομάδα έχει ξεκινήσει πολύ καλά αμυντικά, αλλά δυσκολεύεται επιθετικά και αν χρειάζεται περισσότερη δουλειά για να βελτιωθείτε σε αυτόν τον τομέα:

«Στο τελευταίο παιχνίδι δεν είχαμε πολλές ευκαιρίες. Στα προηγούμενα όμως βγάλαμε πολλές ευκαιρίες, αλλά ήμασταν άτυχοι. Θέλει δουλειά. Στην προπόνηση εμείς προσπαθούμε να γινόμαστε καλύτεροι. Πιστεύω ότι στο τελευταίο παιχνίδι μας έλειπε η τελική πάσα για να κάνουμε μια καθαρή ευκαιρία. Δουλεύουμε και θα προσπαθήσουμε να το δείξουμε το Σάββατο στο γήπεδο».

Για το πως περιμένει το...καυτό ''Γεντί Κουλέ'':

«Όπως πάντα όταν πας να παίξεις εκεί μέσα, σίγουρα ξέρουμε πως μας περιμένει ένα καυτό κλίμα, οι φίλαθλοι εκεί στηρίζουν πολύ καλά την ομάδα, οπότε εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι και να μην σκεφτόμαστε που παίζουμε. Μόνο να κάνουμε το παιχνίδι μας και να πάρουμε το τρίποντο».

Για το δεύτερο ημίχρονο με τον Παναιτωλικό:

«Δεν το ξεχνάμε αυτό. Πρέπει να το δούμε για να βελτιωθούμε. Σίγουρα στα προηγούμενα παιχνίδια παίξαμε καλύτερα και κάναμε και παραπάνω ευκαιρίες. Απέναντί μας ήταν μια δύσκολη ομάδα που παίζει κλειστά. Το Σάββατο θα είναι άλλο παιχνίδι, δουλεύουμε σκληρά και σίγουρα θα είμαστε έτοιμοι».

«Τουλάχιστον ισοπαλία»

Το λιγότερο που θα επιδιώξει ο Λεβαδειακός από τον εκτός έδρας αγώνα με τη Skoda Ξάνθη (20/9) θα είναι η ισοπαλία, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Σαβιέ Τομάς.

«Τουλάχιστον ισοπαλία»
Η ισοπαλία είναι το λιγότερο δυνατό που θα επιχειρήσει να πάρει από τον Σαββατιάτικο εκτός έδρας αγώνα με τη Skoda Ξάνθη, ο Λεβαδειακός, όπως υποστήριξε στην κάμερα του Novasports, ο 29χρονος αμυντικός της ομάδας, Σαβιέ Τομάς.

Ο σύλλογος της Λειβαδιάς βρίσκεται στη δέκατη τέταρτη θέση του πρωταθλήματος, δίχως να έχει καταφέρει να κερδίσει κάποιον αγώνα (δυο ισοπαλίες, μια ήττα) και για την τέταρτη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας θα αντιμετωπίσει στη Ξάνθη τη SKODA.

Οι δηλώσεις:

«Πρέπει να προετοιμαστούμε αυτή την εβδομάδα και να προσπαθήσουμε στο εκτός έδρας ματς τουλάχιστον να πάρουμε έναν βαθμό», ανέφερε ο αρχικά Γάλλος αμυντικός, ενώ εν για το όσον αφορά το τι θα πρέπει να διορθώσει ο Λεβαδειακός στο παιχνίδι του συμπλήρωσε:

«Πρέπει να δουλέψουμε, να δουλέψουμε, να δουλέψουμε. Έχουμε πάρα πολλούς καινούριους παίκτες, ξανά να δουλέψουμε».

Το θέμα είναι ο Αναστασίου!!

Ο Βασίλης Σαμπράκος κοιτάζει πίσω από τα “αυτός δεν έκανε μεταγραφές” και τις αγωνιστικές αδυναμίες που φανερώνει ο Παναθηναϊκός, εκεί που κρύβεται η ουσία για την προοπτική της ομάδας.
Θα μπορούσε κανείς να κάνει μεγάλη συζήτηση σχετικά με τα όσα έγιναν ή δεν έγιναν στον Παναθηναϊκό στη διάρκεια του καλοκαιριού, πάνω στον σχεδιασμό, το χτίσιμο του ρόστερ, τις μεταγραφικές επιλογές. Το ίδιο ουσιαστική είναι και η συζήτηση της κριτικής για όσα λάθη έχει κάνει μέχρι σήμερα στα παιχνίδια του ο Παναθηναϊκός και όσες αδυναμίες έχει φανερώσει. Μεγαλύτερη ουσία και σημασία όμως για τον Παναθηναϊκό είναι αυτή που κρύβεται στην κουβέντα σχετικά με τον τρόπο που διευθύνεται σήμερα ο Παναθηναϊκός και τους ανθρώπους που τον διευθύνουν. Διότι αν αυτοί πιστεύουν ότι “γυρίζει”, η ιστορία (δηλαδή η περσινή σεζόν) αποδεικνύει ότι “γυρίζει”. Αν δεν το πιστεύουν όμως...
ADVERTISEMENT
Οσα έκανε και δεν έκανε αυτό το καλοκαίρι ο Γιάννης Αναστασίου αφήνουν τον μυημένο παρατηρητή με την εντύπωση ότι δεν λειτούργησε με καθαρό μυαλό. Ειδικά στο 10ήμερο πριν και μετά τη ρεβάνς με την Σταντάρ. Ισως επηρεασμένος και από την αναστάτωση της πρότασης από την Γκενκ, ίσως και επειδή τον παρέσυρε η εικόνα που είχε σχηματίσει για το ρόστερ του από την περίοδο της προετοιμασίας, ο Αναστασίου όχι μόνο δεν ζήτησε μεταγραφές αλλά τις εμπόδισε με την “είμαστε πλήρεις” εκτίμησή του. Δεν έχει μεγάλη σημασία αν σήμερα το έχει ή όχι μετανιώσει αυτό ο προπονητής του Παναθηναϊκού. Σημασία έχει αν εκείνος πιστεύει ή όχι ότι ο Παναθηναϊκός του θα επαναλάβει το διάγραμμα της περσινής πορείας και θα “σηκωθεί”. Η εικόνα που παρουσιάζει ως στιγμής ο Παναθηναϊκός είναι και σε αυτόν τον τομέα ανησυχητική. Δεν δείχνει ομάδα που εμπνέεται από το σχέδιο που υπηρετεί. Ομάδα που εμπνέεται και παρακινείται από τον προπονητή της, όπως συνέβαινε στο μεγαλύτερο διάστημα της περσινής σεζόν.
Σχετική με το παραπάνω είναι η συζήτηση που αφορά τα διοικητικά στελέχη και πιο ειδικά τους ποδοσφαιρανθρώπους που φέρουν την ευθύνη του τμήματος και είναι άμεσοι συνεργάτες του προπονητή. Αν ο Αναστασίου δεν έχει την βοήθεια του Νίκου Νταμπίζα, κυρίως αυτού, και του Τάκη Φύσσα, θα δυσκολευτεί πολύ. Πέρα από όλα τα άλλα, για να λειτουργήσει αποτελεσματικά ένας προπονητής συχνά χρειάζεται να νιώθει ότι τον εμπιστεύονται και τον στηρίζουν. Και ο Αναστασίου άκουγε μέχρι πριν από μερικές εβδομάδες κουβέντες για επέκταση – αναπροσαρμογή συμβολαίου και σήμερα ακούει, έστω σε καφενειακό επίπεδο, ότι η θέση του και το μέλλον του κρίνεται από τα αποτελέσματα των επόμενων αγώνων.
Δεν είναι απόσταγμα σοφίας η εκτίμηση ότι στη σημερινή στιγμή ο Παναθηναϊκός έχει άμεση ανάγκη από θετικά αποτελέσματα. Στο καλό σενάριο, που αυτά έρθουν, δεν χρειάζεται μεγάλη ανάλυση για την προοπτική της εξέλιξης του πλάνου που ξεκίνησε πέρσι. Η αναπάντητη ερώτηση είναι αυτή που αφορά την στρατηγική του Παναθηναϊκού και τις επιλογές που αυτός θα κάνει, διοικητικά, αν η δοκιμασία κρατήσει περισσότερο, δηλαδή αν τα αποτελέσματα δεν βοηθήσουν. Εκεί κρύβεται ο κίνδυνος, που έχει αρχίσει να αχνοφαίνεται. Οχι ο κίνδυνος να “χαθεί” μια σεζόν, αλλά ο κίνδυνος να ακυρωθεί ένα σχέδιο που βρίσκεται στο δεύτερο έτος της εξέλιξής του.

*Πηγή: gazzetta.gr*

«Μπράιαν Κλαφ, ο μεγαλύτερος Άγγλος manager»

Με αφορμή τα 10 χρόνια από το θάνατο του  Μπράιαν Κλαφ, ο Θάνος Σαρρής συζητά με τον Ντέιβ Άρμιτατζ, συγγραφέα δύο βιβλίων για τον μεγάλο προπονητή.
Δέκα χρόνια, λοιπόν, χωρίς τον Μπράιαν Κλαφ. Τον μεγαλύτερο κατά πολλούς -και κατά τον γράφοντα- manager που έχει αναδείξει το Νησί. Με τις ιδιαιτερότητές του, με τα κουσούρια του, αλλά και με την ευφυΐα του, το εκπληκτικό του χάρισμα στο man management και την επιλογή παικτών, σε συνεργασία με το προπονητικό έτερο του ήμισυ, τον Πίτερ Τέιλορ. Στον «Κλάφι» έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές. Στο Πρωτάθλημα και τα δύο συνεχόμενα Κύπελλα Πρωταθλητριών Ευρώπης με τη Φόρεστ, στο Πρωτάθλημα και τον άδικο αποκλεισμό στα ημιτελικά της Ευρώπης με τη Ντέρμπι και στις ιστορίες που έχτισαν το μύθο του. Στα link που ακολουθούν στο τέλος του κειμένου μπορείτε να δείτε περισσότερα.
Με αφορμή τα δέκα χρόνια από το θάνατό του, επικοινώνησα με έναν άνθρωπο που τον γνώριζε κάτι παραπάνω από καλά. Ο Ντέιβ Άρμιτατζ τον έζησε ως δημοσιογράφος στα χρόνια που μεσουρανούσε με τη Ντέρμπι και τη Φόρεστ. Στη συνέχεια, έγραψε δύο βιβλία για τον Κλαφ. Το «150BC: Cloughie the Inside Stories» και το «Clough Confidential».  Ακολούθως, εκδόθηκε ένας τόμος με τις πενήντα καλύτερες ιστορίες και από τις εκδόσεις, με τον τίτλο «Clough Gold». Ο Άρμιτατζ είχε περάσει πολλές ώρες συζήτησης με τον gaffer, τον είχε γνωρίσει από την καλή και από την ανάποδη και ως άνθρωπος των ΜΜΕ είχε κατανοήσει πλήρωας την τεράστια επιρροή του. Έχοντας βαρεθεί να ακούει συνεχώς ιστορίες για τον Φέργκιουσον, τον Σάνκλι και τον Μουρίνιο, αποφάσισε να εξωτερικεύσει τις δικές του εμπειρίες από τον θρυλικό Μπράιαν.

Ο Ντέιβ, αρχικά, φρόντισε να μου θυμίσει ένα παράγοντα που συνήθως ξεχνούμε. Τον παράγοντα τηλεόραση. «Ο Μπράιαν Κλαφ ήταν μια σπουδαία προσωπικότητα. Δεν ξέρω πως θα ακουστεί σε εσάς τους νεότερους, αλλά τότε στη δεκαετία του '70 ήταν πρωτόγνωρο για μια τέτοια προσωπικότητα να μονοπωλεί το τηλεοπτικό ενδιαφέρον. Ήταν ετοιμόλογος και χαρισματικός με το λόγο, γεγονός που τον έκανε μεγάλο αστέρα στην τηλεόραση. Οι εμφανίσεις του ήταν πολύ συχνές και μην ξεχνάτε ότι λόγω αυτών δημιουργήθηκε θέμα με τη Ντέρμπι. Έγινε ένας αστέρας της TV και κέρδισε τον κόσμο. Στις τηλεοπτικές του μονομαχίες ήταν εκπληκτικός. Άνθρωποι του ποδοσφαίρου τότε δεν είχαν τη σχέση με την κάμερα που έχουν τώρα, οπότε αυτό βοηθούσε στο να δουν όλοι το πόσο χαρισματικός ήταν. Κάποτε, ο Μοχάμεντ Άλι, μια άλλη μεγάλη προσωπικότητα της εποχής, έφτασε στο σημείο να του πει «Hey Clough, that's enough». Έβλεπε ότι η λάμψη του ξεπερνούσε και τον ίδιο. Έτσι όμως τον έκανε ακόμα πιο γνωστό.
 Ο Κλαφ ήταν η πρώτη μεγάλη τηλεοπτική προσωπικότητα, ήταν κάτι παραπάνω από ένας σπουδαίος προπονητής. Έλεγε οργισμένα λόγια στον αέρα και κάποιοι τον θεωρούσαν τρελό. Εκείνοι που ήταν όμως απέναντί του είχαν πρόβλημα, επειδή συνέχιζε να νικάει. Τον έλεγαν ξεροκέφαλο, ισχυρογνώμονα, αλλά εκείνος νικούσε και κέρδιζε τον κόσμο. Έτσι, στα μέσα της δεκαετίας, όταν ο Ντον Ρίβι έφυγε από την Εθνική Αγγλίας οι περισσότεροι ήθελαν να αναλάβει ο Κλαφ. Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία όμως τον φοβόταν. Ήθελαν έναν ήρεμο προπονητή, που να μην ερχόταν σε κόντρα μαζί τους. Τρομοκρατήθηκαν και μόνο στη σκέψη να τον προσλάβουν. Πολλά χρόνια μετά, ο Κλάφι είπε "Έλεγαν ότι αν με έπαιρναν θα ήθελα να τρέχω εγώ όλο το σόου. Ήταν έξυπνοι, επειδή αυτό ακριβώς θα έκανα". Μην αμφιβάλλετε ότι αν τον έπαιρνε, η Αγγλία θα κέρδιζε πολλά περισσότερα...».
Ξεκάθαρα, ο gaffer ήταν για κάποιος αμφιλεγόμενη προσωπικότητα. Πώς κατάφερνε όμως να κερδίζει πάντα τους παίκτες του; Αναζητώντας δηλώσεις τους, μπορεί κανείς να δει ότι όλοι έχουν μόνο καλά λόγια να πουν. Είδαν άλλωστε έναν προπονητή να τους αναλαμβάνει σε μια ομάδα της επαρχίας και να τους οδηγεί στην κορυφή της Αγγλίας. Κάποιους, στην κορυφή και της Ευρώπης. «Επειδή ήταν winner», μου λέει ο Άρμιτατζ. «Εκτός από ορισμένους άγνωστους, πήρε παίκτες που για πολλούς ήταν τελειωμένοι, θεωρούνταν ότι έχουν αφήσει στο παρελθόν τις καλές τους μέρες. Μαζί τους σήκωσε Ευρωπαϊκή Κούπα.

Κάποιοι τον είπαν τυχερό. Μετά το ξανάκανε. Τότε δεν είχαν τίποτα να πουν. Ακόμα και όταν ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον αργότερα κατέκτησε τα πάντα, το έκανε με ένα τεράστιο μέγεθος όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Είναι τελείως διαφορετικό. Ο Κλαφ το έκανε με μια ομάδα που βρισκόταν μέχρι πρόσφατα στη δεύτερη κατηγορία και με ποδοσφαιριστές που πολλοί υποτιμούσαν. Mε τη Ντέρμπι, αποκλείστηκε άδικα στα ημιτελικά από τη Γιουβέντους. Ποιος ξέρε τι θα γινόταν αν δεν υπήρχαν οι αποφάσεις του διαιτητή. Θυμάμαι, όταν κάποτε τον ρώτησαν για τον "Φέργκι", είπε "κέρδισε πολλά, αλλά δεν έχει αυτά τα δύο που έχω εγώ. Και δεν εννοούσε τα... μπαλάκια του. Βέβαια αργότερα, ο Φέργκιουσον πήρε και δεύτερο Champions League!».
Τρομερός προπονητής, εξαιρετικός με τα media, ιδιόρρυθμος χαρακτήρας. Αρκετοί νεότεροι τον συγκρίνουν με τον Μουρίνιο. Έχουν βάση οι συγκρίσεις; «Νομίζω ναι. Κάποτε ο Κλαφ είχε πει ότι "αυτός ο Μουρίνιο είναι αρκετά όμορφος τύπος και μου θυμίζει τον εαυτό μου όταν ήμουν νεότερος». Είχε κοινά μαζί του επίσης και στον τομέα της ψυχοσύνθεσης. Ο Μουρίνιο ξέρει καλά τι θέλουν οι δημοσιογράφοι και η τηλεόραση και τους χειρίζεται. Σε αυτό δεν υπήρχε κανείς καλύτερος από τον Κλαφ», τονίζει ο έμπειρος συγραφέας.
Σε συνέντευξή του στο gazzetta.gr, ο Βιβ Άντερσον, πρωταθλητής Ευρώπης με τη Φόρεστ και πρώτος μαύρος που φόρεσε τη φανέλα της Εθνικής Αγγλίας, είχε δηλώσει ότι σήμερα ο Κλαφ θα τρελαινόταν. Ο Άρμιτατζ συμφωνεί. «Θα τον τρέλαιναν οι σύγχρονοι παίκτες. Δεν είμαι σίγουρος αν θα τα κατάφερνε μαζί τους. Ήταν λαμπρός και ιδιοφυΐα, αλλά κάποιες από τις προσεγγίσεις του προς τους παίκτες ήταν αρκετά extreme. Πλέον, οι ποδοσφαιριστές είναι πανίσχυροι, κερδίζουν απίστευτα χρήματα και έχουν μάθει σε ένα lifestyle που θέλει τα πάντα να κινούνται γύρω από αυτούς. Ίσως δεν θα μπορούσε να προσαρμοστεί απέναντί τους».

Ζήτησα από τον Ντέιβ να θυμηθεί μια προσωπική στιγμή που του έχει μείνει από τον Μπράιαν. «Όταν με προσκάλεσε για πρώτη φορά στο σπίτι του, του πήρα δώρο ένα CD του Φρανκ Σινάτρα. Στη συνέχεια πήγα ξανά στο σπίτι του, ήθελα να μιλάμε για ποδόσφαιρο, για την ομάδα και αν μπορούσα να βγάλω κάποιο ρεπορτάζ. Όταν βαριόταν, μου το έδειχνε με τον εξής τρόπο: Κάποια στιγμή, φώναζε τη γυναίκα του, τη Μπάρμπαρα και έβαζε εκείνο το CD του Σινάτρα. Ο Μπράιαν ξεκινούσε να τραγουδάει μαζί του. Το μπλοκάκι μου έμενε άδειο... Βεβαία σκεφτείτε πως θα ακουγόταν σήμερα αν ένας απλός ρεπόρτερ πήγαινε στο σπίτι του Μουρίνιο ή του Βενγκέρ για τσάι... Η συναναστροφή μου μαζί του με βοήθησε να μαζέψω πολλές ιστορίες και να γράψω τα βιβλία μου». Ο Κλαφ ήταν και ο λόγος που μπήκε... μια δόση πράσινου στο κόκκινο των Tricky Trees. Το αγαπημένο του πράσινο πουλόβερ έχει συνδεθεί με την εποχή των επιτυχιών και ο Ντέιβ μας λέει για την αρχή της παράδοσης. «Ξεκίνησε από τον Σίλτον. Μια φορά φορούσε ένα πράσινο φούτερ με τον αριθμό "1". Ο Κλαφ τον είδε και του είπε: "Υπάρχει μόνο ένα νούμερο "1" σε αυτό το σύλλογο και αυτό δεν είσαι εσύ". Την επόμενη μέρα, εμφανίστηκε ο ίδιος με πράσινο φούτερ και το καθιέρωσε».
Κλείνοντας, δεν απέφυγα να τον ρωτήσω κάτι που έχουν προσπαθήσει να απαντήσουν αρκετοί από τους κοντινούς του. Ντέρμπι ή Φόρεστ; Ποια από τις δύο είχε μεγαλύτερο κομμάτι στην καρδιά του; «Και οι δύο. Στο Ντέρμπι όμως ζούσε η οικογένειά του και έφυγε από εκεί έχοντας μία αίσθηση ότι δεν πέτυχε όλα όσα θα μπορούσε να πετύχει. Ο δρόμος που ενώνει τις δύο πόλεις λέγεται Brian Clough Way. Ήταν ο μόνος που κατάφερε να τις φέρει κοντά», απαντάει διπλωματικά.

Όσον αφορά το αν είναι ο μεγαλύτερος manager που έχει γεννήσει η Αγγλία; «Νομίζω πως είναι. Αρκεί να δείτε τις επιτυχίες του σε συνάρτηση με τις ομάδες του...».





*Πηγή: gazzetta.gr*

Η παλιά κατάρα του «Ριαθόρ» (vids)

Ενόψει της εκεί επίσκεψης της, ο Γιώργος Καραμάνος θυμάται τα 18 χρόνια (1992-2010) που η Ρεάλ δεν νικούσε στην έδρα της -τότε Super Depor- Λα Κορούνια.
Εμπαινε ο Οκτώβριος του 1992 και το ξεκίνημα της Λα Κορούνια έμοιαζε ονειρικό. Ο Αρσένιο Ιγκλέσιας που λίγους μήνες νωρίτερα είχε καταφέρει να τη σώσει την τελευταία αγωνιστική, είχε αρχίσει την επόμενη σεζόν με πέντε στα πέντε. Σε αυτή την κατάσταση ως μόνη 1η η ομάδα των Φραν, Μάουρο Σίλβα, Τζούκιτς, Μπεμπέτο, θα υποδεχόταν τη Ρεάλ των Ιέρο, Μίτσελ, Ζαμοράνο, Μπουτραγκένιο, Λουίς Ενρίκε, Προσινέτσκι. Οι Μαδριλένοι που υπολόγιζαν σε σχετικά εύκολο πέρασμα από τη Γαλικία, είδαν από νωρίς τους Ιέρο, Ζαμοράνο να τους βάζουν μπροστά στο σκορ. Ωστόσο, θα έβρισκαν τον μπελά τους.
ADVERTISEMENT
Ηταν η εποχή που ο Βραζιλιάνος φορ Μπεμπέτο βρισκόταν σε δαιμονιώδη κατάσταση. Δύο δικά του γκολ και ένα αυτογκόλ του Ρικάρντο Ρότσα στο 80' έφεραν την ανατροπή και την ήττα με 3-2. Κανείς όμως δεν μπορούσε να φανταστεί εκείνη τη στιγμή το ταυτόχρονο ξεκίνημα δύο θρύλων: εκείνον της Super Depor που για περίπου 15 χρόνια έπαιξε εκπληκτικό ποδόσφαιρο και της κατάρας του «Ριαθόρ» για τους Μερένγκες.




Από εκείνη την ημέρα και για το 18 ακόλουθα χρόνια, η Ρεάλ θα χρειαζόταν να υποστεί την ταπείνωση χωρίς νίκη σε αυτό το γήπεδο (σ.σ.: ένα από τα ελάχιστα που έχει αρνητικό συντελεστή με 16 ήττες, 14 ισοπαλίες και 12 νίκες). Σε αυτό το διάστημα μετά το 3-2, η Βασίλισσα βίωσε 11 σφαλιάρες, ενώ πέντε φορές κατάφερε να αποδράσει από εκεί με το βαθμό. Μάλιστα ορισμένες ήττες δεν ήταν απλές, αλλά τρομεροί διασυρμοί, όπως το 4-0 που ήρθε δύο φορές και ένα 5-2 (με ένα απίθανο σόου του Βραζιλιάνου Τζαλμίνια).
Η λύτρωση θα ερχόταν τον Γενάρη του 2010. Ο Γκρανέρο άνοιξε νωρίς το σκορ και το 2-0 ήρθε με μαγικό τρόπο, με τον Γκούτι να επιδεικνύει την ποδοσφαιρική ιδιοφυΐα του (σ.σ.: ασχέτως εάν ήταν τεμπελάκος και περίεργος χαρακτήρας), καθώς βρέθηκε σε τετ α τετ και αντί να πλασάρει, πάτησε ένα εκπληκτικό τακουνάκι στον Μπενζεμά. Ο Γάλλος έβαλε δύο γκολ και τελικά η Ρεάλ έσπασε εκείνο το βράδυ την κατάρα, επικρατώντας 3-1. Εκτοτε, δυστυχώς η Λα Κορούνια έγινε ασανσέρ, γνωρίζοντας δύο υποβιβασμούς. Μαζί όμως με τη νίκη του... Γκούτι, οι Μαδριλένοι έχουν πλέον στήσει το δικό τους μικρό σερί (2 νίκες, 1 ισοπαλία) σε αυτό το άλλοτε κατηφορικό για τους αντιπάλους άντρο.




Οι... δαίμονες του Αντσελότι
Η Ρεάλ μπορεί λοιπόν να έχει ξεπεράσει εκείνη την κατάρα, αλλά ο Κάρλο Αντσελότι καλείται το απόγευμα του Σαββάτου (17:00) να ξορκίσει τα δικά του φαντάσματα στη Γαλικία. Ως προπονητής της Ρεάλ πέρσι ηττήθηκε εκεί τριγύρω από τη Θέλτα, από την οποία κάποτε ως κόουτς της Γιουβέντους διασύρθηκε με 4-0. Φυσικά αξέχαστο παραμένει αυτό που συνέβη με εκείνον τον απίθανο αποκλεισμό από τη Λα Κορούνια. Ηταν το 2004 στους «8» του Champions League,όταν η Ντέπορ διέλυσε 4-0 με ασύλληπτη εμφάνιση τη Μίλαν (4-1 στο Μιλάνο) και βρέθηκε για μοναδική φορά στα ημιτελικά. Στις σφαλιάρες από τους Γαλιθιάνους προς τον Καρλέτο θα πρέπει να προσθέσουμε και το 1-2 της Θέλτα στο «Σαν Σίρο» τον Δεκέμβρη του 2003. Η λογική πάντως ορίζει ότι ήρθε η ώρα ο Ιταλός κόουτς να ξεπεράσει το άσχημο παρελθόν του. Ειδάλλως, τυχών τρίτη σερί γκέλα στο πρωτάθλημα, θα βγάλει την ομάδα του πρώιμα εκτός τίτλου...
* Η τελευταία νίκη της Λα Κορούνια ήταν το 2-1 του 2008.
* Εντός- εκτός έδρας η Ρεάλ έχει έξι νίκες σε επτά αήττητα ματς με τη Ντεπορτίβο.
* Το «Ριαθόρ» είναι ένα από τα δύο γήπεδα της φετινής Primera (το άλλο το «Ανοέτα» της Σοσιεδάδ), όπου ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν έχει βρει δίχτυα.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Μίλαν-Γιουβέντους: 5 λόγοι που δεν το χάνεις (vid)

Μίλαν και Γιουβέντους έχουν 2x2 και συγκρούονται στην 3η αγωνιστική της Serie A. Ο Γιώργος Κοντογεώργης γράφει 5 λόγους που πρέπει οπωσδήποτε να δεις το μεγαλύτερο ντέρμπι στην Ιταλία.
Η κληρωτίδα έκανε φέτος το χατίρι στους φίλους του ποδοσφαίρου και έβγαλε πολύ νωρίς το κορυφαίο ντέρμπι της Serie A. Μίλαν και Γιουβέντους έχουν ξεκινήσει τη σεζόν κάνοντας το απόλυτο και η μεταξύ τους κόντρα αποτελεί αναπόφευκτα ένα πολύ γερό τεστ ενόψει της συνέχειας μετά από ένα καλοκαίρι στο οποίο αμφότερες είχαν αντικατάσταση στους πάγκους. Πίπο Ιντζάγκι και Μασιμιλιάνο Αλέγκρι έχουν μία κόντρα που κρατάει από το 2010 όταν ο νυν προπονητής της Γιουβέντους άφησε τον τότε επιθετικό της Μίλαν εκτός της λίστας για το Champions League και ενώ κυνηγούσε να σπάσει το ευρωπαϊκό ρεκόρ γκολ όλων των εποχών που κατέχει ακόμα ο Ραούλ. Ο Αλέγκρι επιστρέφει στο γήπεδο που ήταν προπονητής επί 3.5 χρόνια σαν αντίπαλος και θα τεθεί αντιμέτωπος με τον πρώην παίκτη του σε ένα ματς που εκτός από τρεις βαθμούς και γόητρο σημαίνει πολλά περισσότερα, αφού βρισκόμαστε μόλις στις 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Πάμε να δούμε τους 5 λόγους για τους οποίους δεν μπορεί να χάσεις αυτό το derby...
Επειτα από δέκα χρόνια ξανά κοντά στη βαθμολογία
Μπορεί Μίλαν και Γιουβέντους να είναι οι μεγαλύτερες ομάδες στην Ιταλία, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι πάντα ξεκινούν το ίδιο καλά τις υποχρεώσεις τους στην Serie A. Στα δύο πρώτα παιχνίδια το σύνολο του Ιντζάγκι λύγισε Λάτσιο-Πάρμα, αυτό του Αλέγκρι Κιέβο-Ουντινέζε και οι δύο τους άρχισαν με 2x2 για πρώτη φορά μετά από έντεκα χρόνια. Συγκεκριμένα, κάτι ανάλογο είχε να συμβεί από τη σεζόν 2003-04, όταν οι Ροσονέρι νίκησαν Ανκόνα-Μπολόνια και οι Μπιανκονέρι Εμπολι-Κιέβο. Το ντέρμπι έρχεται πολύ νωρίς για τις δύο και εκτός από το status που έχει το ζευγάρι στο ευρωπαϊκό ποδοσφαριο, φέτος η μεταξύ τους μονομαχία πέρα από το γόητρο έχει και ρεαλιστικό ενδιαφέρον αφού είναι ισόβαθμες και μαζί με την Ρόμα μοναδικές στον πίνακα που έχουν το απόλυτο σε δύο αγωνιστικές. Αν κάποιος είναι... κολλημένος με την προϊστορία, μπορεί να δώσει περισσότερες πιθανότες για νίκη στην Μίλαν, η οποία την τελευταία φορά που μπήκε με 2x2, κατέκτησε το Scudetto.

Πρώτο δυνατό τεστ για Ιντζάγκι
Υστερα από μία σεζόν στους μικρούς της Μίλαν και άλλη μία στην Primavera, ο Πίπο Ιντζάγκι, είδε τον εαυτό του να αντικαθιστά τον Κλάρενς Ζέεντορφ στον πάγκο της πρώτης ομάδας. Λάτρης του επιθετικού ποδοσφαίρου, ο Superpippo το έδειξε αυτό από την αρχή, με την Μίλαν να βάζει στα δύο πρώτα ματς 8 γκολ (!), όμως η άμυνα κάθε άλλο παρά σιγουριά ενέπνεε. Η παρθενική σεζόν του 41χρονου ως πρώτος προπονητής, συμπίπτει με ένα καλό ξεκίνημα στην Serie A μετά από τρία χρόνια για τους Ροσονέρι που μόλις την 3η αγωνιστική καλούνται να αντιμετωπίσουν το πιο ψηλό εμπόδιο που θα βρεθεί στο γήπεδό τους. Ο πάλαι ποτέ bomber βρίσκεται νωρίς μπροστά σε ένα πολύ δύσκολο τεστ και έχει τη δυνατότητα να το μετατρέψει σε ευκαιρία.
Με την Μίλαν να έχει πάρει την κάτω βόλτα μετά το Scudetto του 2011, ακόμα και η ισοπαλία με την Γιουβέντους εντός έδρας θα πιστωθεί στον αλενατόρε σαν θετικό αποτέλεσμα, αφού με αυτόν τον τρόπο η ομάδα θα διατηρηθεί αήττητη και στις πρώτες θέσεις του πίνακα. Ακόμα και σε περίπτωση ήττας, αν αυτή έρθει ύστερα από ένα κλειστό και μοιρασμένο ματς, δεν θα είναι καταστροφική για την εικόνα των Ροσονέρι και τον Ιντζάγκι, ο οποίος έχει το πλεονέκτημα ότι στην πρώτη σκληρή μάχη έχει περισσότερα να κερδίσει παρά να χάσει.
Επιστροφή Αλέγκρι στο «Σαν Σίρο»
Μετά από μία σχεδόν τετραετία στο Μιλάνο, ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι επιστρέφει σαν αντίπαλος στο γήπεδο στο οποίο στέφθηκε πρωταθλητής Ιταλίας αλλά και αποδοκιμάστηκε στο φινάλε της θητείας του. Ο 47χρονος θα πατήσει ξανά το χορτάρι του «Σαν Σίρο» αυτή τη φορά με το κοστούμι της Γιουβέντους γνωρίζοντας ότι γυρίζει έχοντας κάνει ένα πολύ μεγάλο βήμα στην καριέρα του. Το ξεκίνημά του στη σεζόν δύσκολα θα μπορούσε να είναι καλύτερο, αφού εκτός από τις δύο νίκες στην Serie A, οδήγησε την Γιούβε σε νίκη στην πρεμιέρα του Champions League και ενώ δεν έχει δεχθεί ακόμα γκολ.
Με διπλό σε βάρος της πρώην ομάδας του θα επιβεβαιώσει τις καλές εμφανίσεις των Μπιανκονέρι σε αυτό το πρώτο κομμάτι της σεζόν, θα δώσει μία σχετική σιγουριά στους τιφόζι των Μπιανκονέρι που θα δουν τον αλενατόρε να τα βγάζει πέρα σε ένα πολύ μεγάλο ματς και θα συνεχίσει τον δρόμο του προς το να γράψει ιστορία. Εχοντας ήδη πανηγυρίσει το Scudetto ως Ροσονέρο, ο Αλέγκρι έχει τη σούπερ ευκαιρία να γίνει ο 6ος τεχνικός που το κατακτά με δύο διαφορετικές ομάδες. Ολα δείχνουν καλά για τον Μασιμιλιάνο, εκτός από το ότι στα χρόνια της Μίλαν, πολύ δύσκολα έπαιρνε αποτέλεσμα σε ντέρμπι...

Μενέζ vs Τέβες
Μπορεί πολλοί παράγοντες εκτός των τεσσάρων γραμμών να παίζουν σημαντικό ρόλο για το πως θα αποδώσει μία ομάδα, όμως ο λόγος που τα ντέρμπι τραβούν τα βλέμματα και όλοι θέλουν να τα παρακολουθούν, είναι οι παικταράδες που παίζουν. Για την Μίλαν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στις δύο πρώτες αγωνιστικές είναι ο Ζερεμί Μενέζ. Ο Γάλλος επιθετικός ήρθε ελεύθερος από την Παρί Σεν Ζερμέν και με μόλις δύο εμφανίσεις έχει κάνει τους Ροσονέρι να τρελαθούν και τους αντιπάλους να... ζηλέψουν που δεν τον έχουν στην ομάδα τους. Ο 27χρονος έχει κερδίσει δύο πέναλτι και τα έχει μετατρέψει σε γκολ, ενώ κόντρα στην Πάρμα στο «Ταρντίνι» το γκολ που πέτυχε με τακουνάκι είναι μάλλον το καλύτερο που έχουμε δει μέχρι στιγμής στα ευρωπαϊκά γήπεδα.
Μετά την πολύ γρήγορη προσαρμογή του την περσινή σεζόν και τα 21 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, ο Καρλίτος Τέβες μπήκε στο 2014-15 πολύ δυνατά και έχει δείξει αποφασισμένος να παίξει και πάλι πρωταγωνιστικό ρόλο στην Γιουβέντους. Ο Αργεντινός σε δύο ματς στην Serie A έχει ένα γκολ και μία ασίστ, ενώ μαζί με τα παιχνίδια του Champions League έχει τρία τέρματα σε τρεις αγώνες. Ο Απάτσι αναμένεται να είναι και φέτος ο άνθρωπος που θα σκοτώνει και θα δημιουργεί στην επίθεση για την Vecchia Signora και ειδικά στο ματς του «Σαν Σίρο» μπαίνει με σούπερ ψυχολογία αφού πέρυσι σε αυτό το γήπεδο έβαλε ένα φοβερό γκολ με σουτ οριζόντιο-και-μέσα έξω από την περιοχή.
Και στην τελική, είναι Μίλαν-Γιουβέντους
Οταν παίζει Μίλαν-Γιουβέντους ολόκληρη η Ιταλία είναι στο πόδι και οι πραγματικοί φίλοι του ποδοσφαίρου δεν θέλουν με τίποτα να χάσουν το ντέρμπι ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες τροπαιοθήκες του calcio. Μπορεί τα καλύτερά τους χρόνια να βρίσκονται στο παρελθόν και ειδικά τη δεκαετία του '90 που μεσουρανούσαν σε Ιταλία και Ευρώπη, όμως η λάμψη του τεράστιου αγώνα λίγο ξεθωριάζει. Το τερέν του «Σαν Σίρο» θα είναι γεμάτο παικταράδες που θα τα δώσουν όλα για τη νίκη και στις εξέδρες θα βρίσκονται τιφόζι και των δύο ομάδων που θα δημιουργήσουν εκπληκτική ατμόσφαιρα θυμίζοντας ότι το να βλέπεις derby στην Serie A είναι αλλιώς...




*Πηγή: gazzetta.gr*

Γκατούζο: «Χρειαζόμαστε τον κόσμο μας»

Τη βοήθεια του κόσμου του ΟΦΗ ζήτησε ο Τζενάρο Γκατούζο στον αποψινό αγώνα με τον Ατρόμητο, με τον Ιταλό να απευθύνει κάλεσμα στους οπαδούς να βρεθούν στο «Γεντί Κουλέ».

Γκατούζο: «Χρειαζόμαστε τον κόσμο μας»
Τη στήριξη του κόσμου στον αποψινό αγώνα του ΟΦΗ με τον Ατρόμητο ζήτησε ο Τζενάρο Γκατούζο, ο οποίος απηύθυνε πρόσκληση στον κόσμο να βρεθεί απόψε στο «Γεντί Κουλέ».

Από εκεί και πέρα, ο Ιταλός προπονητής αναφέρθηκε στη μέχρι τώρα παρουσία των Κρητικών, τα νέα αποκτήματα και την ώθηση που δίνει στην ομάδα το γεμάτο γήπεδο της ομάδας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γκατούζο στο Novasports

Για το αν είναι ευχαριστημένος από την αγωνιστική παρουσία και τη βαθμολογική συγκομιδή του ΟΦΗ μετά από τρεις αγωνιστικές:

«Πιστεύω πως έχουμε κάνει δύο καλά παιχνίδια. Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, σίγουρα για μας ήταν ένας άλλος πλανήτης, όμως ακόμα και κόντρα στον Ολυμπιακό εγώ είδα μία ομάδα ζωντανή. Παίξαμε αμυντικά, αλλά η ομάδα μου έδειξε πως σύντομα θα πείσει. Μην ξεχνάμε πως συνέχεια έρχονται νέοι παίκτες και γι' αυτό πιστεύω πως μπορούμε να τα πάμε καλά».

Για τα δύο τελευταία αποκτήματα του ΟΦΗ και πότε τους υπολογίζει:

«Εγώ και οι συνεργάτες μου δουλεύουμε πάνω σε αυτό, είναι δύο καλοί παίκτες που τους ήθελα με κάθε κόστος για να ενισχύσουν την ομάδα. Θα δούμε. Εγώ και ο συνεργάτες μου θα αποφασίσουμε αν είναι έτοιμοι να αγωνιστούν από το πρώτο λεπτό ή όχι».

Για το ματς με τον Ατρόμητο:

«Ο Ατρόμητος είναι μία δυνατή, έμπειρη ομάδα, με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Δύσκολο να διασπαστεί η άμυνά του. Έχω μεγάλο σεβασμό, όμως επαναλαμβάνω πως θα πάμε να παίξουμε. Έχω μεγάλη πίστη στους παίκτες μου, αλλά ξέρουμε πως παίζουμε με μία ομάδα που είναι μαζί πολλά χρόνια και συνεχώς παίζει στην Ευρώπη. Υπάρχει μεγάλος σεβασμός, αλλά μέσα στο γήπεδό μας θα το παλέψουμε σίγουρα».

Για το αν η μεγάλη προσέλευση στους εντός έδρας αγώνες του ΟΦΗ προσθέτει πίεση στην ομάδα:

«Όχι, οι οπαδοί δεν πιέζουν τους παίκτες. Όταν έπαιζα εγώ, μου ανέβαζαν την αδρεναλίνη. Ο κόσμος του ΟΦΗ για μένα είναι ένα όνειρο, πρέπει να του δώσω συγχαρητήρια, γιατί τις δύο φορές που παίξαμε η ατμόσφαιρα ήταν απίστευτη. Τους ζητάω να έρθουν και να μας βοηθήσουν. Τους έχουμε ανάγκη και σίγουρα χωρίς αυτούς δεν θα μπορέσουμε να βγούμε από την περίοδο των αρνητικών αποτελεσμάτων. Ελπίζω πως θα έρθουν και θα μας συμπαρασταθούν έως το 90ό λεπτό και θα είναι κοντά μας. Η πόλη μιλάει πάντα για τον ΟΦΗ, υπάρχει μεγάλο πάθος. Για μένα είναι μία πολύ ιδιαίτερη σεζόν για τον ΟΦΗ. Εγώ, ο πρόεδρος και οι άνθρωποι του συλλόγου έχουμε δουλέψει πολύ. Υπάρχουν προβλήματα, αλλά έχουμε καταφέρει να φτιάξουμε μία νέα ομάδα. Έφυγαν εννέα παίκτες και ήρθαν 10-11 νέοι. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνά ο κόσμος. Ξέρουν τις δυσκολίες και γι' αυτό τους έχουμε ανάγκη. Μετά το τέλος της σεζόν θα γίνει ο απολογισμός. Σίγουρα όμως αν είμαστε ενωμένοι σαν οικογένεια, εμείς στο γήπεδο, οι άνθρωποι που δουλεύουν στον σύλλογο και οι οπαδοί, πιστεύω πως αυτή η σεζόν θα είναι σημαντική και θα μας προσφέρει μεγάλη ικανοποίηση».

Αυτό είναι ντέρμπι!

Η ανανεωμένη Μίλαν υποδέχεται την πρωταθλήτρια Γιουβέντους στο μεγάλο ντέρμπι της τρίτης αγωνιστικής της Serie A.

Αυτό είναι ντέρμπι
Όλα τα φώτα είναι στο «Σαν Σίρο» απόψε, καθώς για την τρίτη αγωνιστική της Serie A η Μίλαν υποδέχεται τη Γιουβέντους, σε ένα ντέρμπι με τα όλα του.

Όχι μόνο γιατί οι δύο ομάδες (μαζί με τη Ρόμα) συγκατοικούν στην κορυφή, αλλά και γιατί οι «ροσονέρι» μετά από χρόνια παρακμής δείχνουν ξανά δυνατοί και ικανοί να κοιτάξουν στα μάτια τους πρωταθλητές. Μπονέρα, Μοντολίβο, Λόπεθ και Άλεξ δεν υπολογίζονται από τον Πίπο Ιντζάγκι, που δείχνει πολύ καλά δείγματα στα πρώτα του βήματα σαν προπονητής και θα αντιμετωπίσει την ομάδα που υπηρέτησε ως παίκτης από το 1997 μέχρι το 2001. Η «Γιούβε» μετρά εννιά σερί νίκες από πέρσι στο πρωτάθλημα και προέρχεται από το άνετο 2-0 επί της Μάλμε για το Champions League, ενώ Πίρλο και Μπαρτζάλι θα λείψουν από τους «μπιανκονέρι» του Μάσιμο Αλέγκρι, που αναμετράται με την ομάδα που ο ίδιος οδήγησε στον τίτλο το 2011.

Η Ρόμα με την ψυχολογία στα ύψη μετά το 5-1 επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας φιλοξενεί την Κάλιαρι. Ο Κώστας Μανωλάς, που «καθιερώθηκε» αμέσως, αναμένεται και πάλι στο βασικό σχήμα, ενώ μάλλον στον πάγκο θα βρίσκονται Τοροσίδης και Χολέμπας.

Η Ουντινέζε υποδέχεται τη Νάπολι, η Παλέρμο την Ίντερ και η Τζένοα τη Λάτσιο, ενώ η Κιέβο την Πάρμα.

Η τρίτη αγωνιστική της Serie A:

Σάββατο, 20/9
Τσεζένα-Έμπολι 19:00
Μίλαν-Γιουβέντους 21:45

Κυριακή, 21/9
Κιέβο-Πάρμα 13:30
Τζένοα-Λάτσιο 16:00
Ρόμα-Κάλιαρι 16:00
Σασουόλο-Σαμπντόρια 16:00
Αταλάντα-Φιορεντίνα 19:00
Ουντινέζε-Νάπολι 19:00
Παλέρμο-Ίντερ 21:45
Τορίνο-Βερόνα 21:45

Η επόμενη (4η) αγωνιστική:

Τρίτη, 20/9
Έμπολι-Μίλαν 21:45

Τετάρτη, 24/9 (21:45)
Κάλιαρι-Τορίνο
Φιορεντίνα-Σασουόλο
Ίντερ-Αταλάντα
Γιουβέντους-Τσεζένα
Νάπολι-Παλέρμο
Πάρμα-Ρόμα
Σαμπντόρια-Κιέβο
Βερόνα-Τζένοα

Πέμπτη, 25/9
Λάτσιο-Ουντινέζε 21:45 *Πηγή: sport-fm.gr*

Ένα ντέρμπι, μια ιστορία!

Η πρωταθλήτρια Σίτι υποδέχεται την πρωτοπόρο Τσέλσι στο Μάντσεστερ και ο Φρανκ Λάμπαρντ τίθεται αντιμέτωπος της μεγάλης του αγάπης στην πέμπτη αγωνιστική της Premiership.

Ένα ντέρμπι, μια ιστορία
Σπουδαίο ματς, από κάθε άποψη, διεξάγεται για την πέμπτη αγωνιστική της Premiership. Η Μάντσεστερ Σίτι υποδέχεται την Τσέλσι και ο Φρανκ Λάμπαρντ αντιμετωπίζει την ομάδα που «υπηρέτησε» πιστά σε 648 αγώνες.

Οι «πολίτες», που θα στερηθούν τις υπηρεσίες των Γιόβετιτς και Φερνάντο, θέλουν τη νίκη γιατί απέχουν ήδη πέντε βαθμούς από την κορυφή και δεν θέλουν να απομακρυνθούν κι άλλο από τους «μπλε». Οι Λονδρέζοι με τη σειρά τους θέλουν να συνεχίσουν το απόλυτο στο πρωτάθλημα, ενώ ο Ζοσέ Μουρίνιο δεν αντιμετωπίζει το παραμικρό αγωνιστικό πρόβλημα.

Η εντυπωσιακή Άστον Βίλα, που είναι δεύτερη με δέκα βαθμούς, υποδέχεται την προβληματική μέχρι τώρα Άρσεναλ, που μετρά μόλις έξι βαθμούς. Ο Αρσέν Βενγκέρ δεν υπολογίζει στους Ζιρού, Ντεμπισί και Μονρεάλ.

Η Λίβερπουλ, που είναι ισόβαθμη των «κανονιέρηδων», δοκιμάζεται στην πρωτεύουσα απέναντι στη Γουέστ Χαμ χωρίς Στάριτζ και Φλάναγκαν, ενώ η Μαν. Γιουνάιτεντ κοντράρεται με τη Λέστερ θέλοντας να δώσει συνέχεια στο 4-0 επί της ΚΠΡ. Πιθανώς να κάνει ντεμπούτο ο Λιούκ Σο.

Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής

Σάββατο, 20/9 (17:00)
ΚΠΡ-Στόουκ (14:45)
Άστον Βίλα-Άρσεναλ
Μπέρνλι-Σάντερλαντ
Νιούκαστλ-Χαλ
Σουόνσι-Σαουθάμπτον
Γουέστ Χαμ-Λίβερπουλ (19:30)

Κυριακή, 21/9
Λέστερ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (15:30)
Τότεναμ-Γουέστερν Μπρομ (15:30)
Έβερτον-Κρίσταλ Πάλας (18:00)
Μάντσεστερ Σίτι-Τσέλσι (18:00)

Η επόμενη αγωνιστική (6η)

Σάββατο, 27/9 (17:00)
Λίβερπουλ-Έβερτον (14:45)
Τσέλσι-Άστον Βίλα
Κρίσταλ Πάλας-Λέστερ
Χαλ-Μάντσεστερ Σίτι
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Γουέστ Χαμ
Σαουθάμπτον-ΚΠΡ
Σάντερλαντ-Σουόνσι
Άρσεναλ-Τότεναμ (19:30)

Κυριακή, 28/9
Γουέστ Μπρομ-Μπέρνλι (18:00)

Δευτέρα, 29/9
Στόουκ-Νιούκαστλ (22:00)*Πηγή: sport-fm.gr*

Μάχη… κορυφής στο Καραϊσκάκη!!

Την πρωτοπόρο της βαθμολογίας, Βέροια, υποδέχεται απόψε ο Ολυμπιακός, ο οποίος φιλοδοξεί να περάσει εκείνος στην κορυφή. Σε Ξάνθη και Ηράκλειο οι άλλοι δύο αγώνες της ημέρας για την 4η αγωνιστική.

Μάχη… κορυφής στο Καραϊσκάκη
Ποιος να το περίμενε πως στην 4η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας θα είχαμε… μονομαχία για την πρώτη θέση ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Βέροια;

Κι όμως, η «βασίλισσα του Βορρά» με το 3 στα 3 πηγαίνει με άλλον αέρα στο Καραϊσκάκη, απέναντι στους Πειραιώτες που προέρχονται από τη σπουδαία επικράτηση επί της Ατλέτικο Μαδρίτης για την πρεμιέρα του Champions League.

Ο Μίτσελ τόνισε ότι δεν χρειάζεται να θυμώσουν τους οπαδούς και για αυτό το λόγο οι «ερυθρόλευκοι» πρέπει να κάνουν το καθήκον τους κόντρα στην ομάδα του Χουάν Κάρλος Γκρανέρο.

Από εκεί και πέρα, στο σημερινό πρόγραμμα της Σούπερ Λίγκας υπάρχουν άλλες δύο αναμετρήσεις. Το παιχνίδι του ΟΦΗ με τον Ατρόμητο, με τους Κρητικούς να θέλουν να επιστρέψουν στις νίκες και τους Περιστεριώτες να θέλουν να δώσουν συνέχεια στις καλές εμφανίσεις.

Νωρίτερα, στις 16:00, η Skoda φιλοξενεί στην Ξάνθη τον Λεβαδειακό, στη μετα-Τσιώλη εποχή και στόχος της είναι επιτέλους να πάρει την πρώτη της νίκη, κάτι που βέβαια ψάχνουν και οι Βοιωτοί.

Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής

Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου

Skoda Ξάνθη-Λεβαδειακός (16:00): Αριστομένης Κουτσιαύτης (Άρτας)
ΟΦΗ-Ατρόμητος (18:15): Γιώργος Λιαχούδης (Μακεδονίας)
Ολυμπιακός-Βέροια (20:30): Χαράλαμπος Καλογερόπουλος (Αθηνών)

Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου

Αστέρας Τρίπολης-Καλλονή (16:00): Αναστάσιος Παπαπέτρου (Αθηνών)
Κέρκυρα-ΠΑΣ Γιάννινα (18:15): Γιάννης Δελφάκης (Αρκαδίας)
Πανθρακικός-Πανιώνιος (18:15): Ηλίας Σπάθας (Πειραιά)
Νίκη Βόλου-Εργοτέλης (18:15): Ανδρέας Παππάς (Αθηνών)
Πλατανιάς-Παναθηναϊκός (20:30): Αλέξανδρος Αρετόπουλος (Τρικάλων)

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου

Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ (19:30): Μιχάλης Κουκουλάκης (Ηρακλείου)

Η επόμενη (5η) αγωνιστική

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου

Πλατανιάς-Αστέρας Τρίπολης (16:00)
Πανιώνιος-Skoda Ξάνθη (18:15)
Ατρόμητος-Ολυμπιακός (20:30)

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου

Παναθηναϊκός-Νίκη Βόλου (16:00)
Βέροια-ΠΑΣ Γιάννινα (18:15)
Εργοτέλης-Παναιτωλικός (18:15)
Λεβαδειακός-Καλλονή (18:15)
ΠΑΟΚ-ΟΦΗ (20:30)

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου

Καλλονή-Πανθρακικός*Πηγή: sport-fm.gr*

Αργεντινή: Ακούμπησε κορυφή η Λανούς!! (video)

Δύο γκολ σε ισάριθμα λεπτά διαμόρφωσαν το εκτός έδρας 2-0 της Λανούς επί της Κίλμες για την Inicial της Αργεντινής.
Μάλιστα, οι «βυσσινί» ισοβάθμησαν με τη Ρίβερ Πλέιτ στην κορυφή της κατάταξης, τη στιγμή που οι «μιλονάριος» έχουν δύο παιχνίδια λιγότερα. Όσον αφορά το μοναδικό αποψινό ματς του αργεντίνικου πρωταθλήματος, ο Σίλβιο Ρομέρο μετέτρεψε αυστηρό πέναλτι σε γκολ στο 41ο λεπτό, ενώ στο 42ο ο Αλεχάντρο Καμπράλ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα με αυτογκόλ.
Παρακάτω η βαθμολογία:
ΟΜΑΔΕΣ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Ρίβερ Πλέιτ
6
16
Λανούς
8
16
Νιούελς Ολντ Μπόις
7
15
Ιντεπεντιέντε
7
15
Βελέζ Σάρσφιλντ
7
13
Ατλέτικο Ραφαέλα
7
12
Ροζάριο Σεντράλ
7
10
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
7
9
Ρασίνγκ Κλουμπ
6
9
Μπόκα Τζούνιορς
6
9
Άρσεναλ Σαραντί
6
9
Μπελγκράνο
7
8
Ντεφένσα Ι Χουστίσια
7
8
Γοδόι Κρουζ
7
8
Τίγκρε
7
7
Σαν Λορένζο
6
7
Μπάνφιλντ
7
6
Χιμνάσια Λα Πλάτα
7
6
Κίλμες
8
6
Ολίμπο
6
4
-Ο πρωταθλητής εξασφαλίζει «εισιτήριο» στο Κόπα Λιμπερταδόρες του 2015.



*Πηγή: onsports.gr*

MLS: Απάντηση με… πέντε γκολ για Ρέαλ!!

Βρέθηκε πίσω στο σκορ, αλλά η Ρέαλ Σολτ Λέικ εκμεταλλεύτηκε κακή βραδιά του αντίπαλου γκολκίπερ και συνέτριψε τους Κολοράντο Ράπιντς με 5-1.
Ο 26χρονος Ισπανός μέσος, Χοσέ Μαρί, άνοιξε μεν το σκορ στο 20ό λεπτό, αλλά στο υπολειπόμενο διάστημα της αναμέτρησης πρωταγωνίστησε αρνητικά ο τερματοφύλακας της ομάδας του, Τζο Νάσκο. Δεν έφερε ευθύνη στο γκολ του 31ου, με το οποίο ισοφάρισε ο Χοάο Πλάτα έπειτα από ασίστ του Νεντ Γκραβαμπόι, αλλά στο 32ο ο Χαβιέρ Μοράλες ολοκλήρωσε την ανατροπή εκμεταλλευόμενος αδράνεια του αντίπαλου τερματοφύλακα, ο οποίος με την αστάθειά του επέτρεψε στον Κρις Σούλερ να διαμορφώσει το 3-1 στο 36ο. Επίσης, ο Νάσκο χρεώθηκε αυτογκόλ στο 44ο και με ένα ακόμα λάθος επέτρεψε στον Κάρλος Σαλσέντο να σημειώσει το τελικό αποτέλεσμα στο 62ο.
Δείτε highlights του παιχνιδιού στην επίσημη ιστοσελίδα του MLS.
Παρακάτω οι βαθμολογίες:
ΑΝΑΤΟΛΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Ντι Σι Γιουνάιτεντ
28
47
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
29
45
Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον
28
42
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
28
38
Κολόμπους Κρου
28
37
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
28
37
Τορόντο
27
34
Χιούστον Ντάιναμο
27
32
Σικάγο Φάιρ
27
30
Μόντρεαλ Ίμπακτ
28
21
ΔΥΣΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Π-Σιάτλ Σάουντερς
27
54
Λος Άντζελες Γκάλαξι
28
51
Ρέαλ Σολτ Λέικ
29
49
Ντάλας
28
45
Βανκούβερ Ουάιτκαπς
28
37
Πόρτλαντ Τίμπερς
28
36
Κολοράντο Ράπιντς
29
31
Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς
27
28
Σίβας ΗΠΑ
28
24
-Οι πρώτες πέντε ομάδες από κάθε περιφέρεια προκρίνονται στα playoffs.
Π-Προκρίθηκε στα playoffs
*Πηγή: onsports.gr*

Σε Φάληρο και Τρίπολη ο Ντάλας!!

Τα πρώτα του ματς από κοντά θα παρακολουθήσει στην 4η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας ο Χιου Ντάλας, ο οποίος θα βρεθεί στο Καραϊσκάκη και στην Τρίπολη. Επίσης, θα μιλήσει και με τα αφεντικά των ΠΑΕ.

Σε Φάληρο και Τρίπολη ο Ντάλας
Στενά παρακολουθεί το ελληνικό πρωτάθλημα και την απόδοση των διαιτητών ο Χιου Ντάλας, ο οποίος βρίσκεται αυτές τις μέρες στην Ελλάδα και θα πάρει από κοντά μία πρώτη γεύση.

Συγκεκριμένα, ο Σκοτσέζος αρχιδιαιτητής σκοπεύει να παρακολουθήσει από κοντά δύο από τους αγώνες της 4ης αγωνιστικής.

Ο Ντάλας θα βρεθεί απόψε στο Καραϊσκάκη για τον αγώνα του Ολυμπιακού με τη Βέροια, τον οποίο θα διευθύνει ο Αθηναίος Χαράλαμπος Καλογερόπουλος. Αύριο θα πάει στην Τρίπολη, για τον αγώνα του Αστέρα με την Καλλονή και θα επιβλέψει τις αποφάσεις του επίσης Αθηναίου Τάσου Παπαπέτρου.

Από εκεί και πέρα, ο Σκοτσέζος είχε ήδη την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Σαρρή, και τα μέλη της ΚΕΔ, αλλά την πιο ενδιαφέρουσα συνάντηση θα την έχει τη Δευτέρα.

Παράλληλα, θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά τους ιδιοκτήτες των ΠΑΕ και θα τους αναλύσει τη φιλοσοφία του γύρω από το ποδόσφαιρο, την πολιτική του σχετικά με τις τιμωρίες των διαιτητών. *Πηγή: sport-fm.gr*