Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Αθανασιάδης: «Είμαι πιο ήρεμος, να πάμε ψηλά τον ΠΑΟΚ»

Μετά την ανανέωση του συμβολαίου του με τον ΠΑΟΚ ο Στέφανος Αθανασιάδης έχει πετύχει τέσσερα γκολ σε δύο ματς και, μιλώντας στη SportDay, εξηγεί τους λόγους που παρουσιάζεται… δαιμονισμένος.

Αθανασιάδης: «Είμαι πιο ήρεμος, να πάμε ψηλά τον ΠΑΟΚ»
Πέντε γκολ σε έξι αγώνες μετράει από την έναρξη της σεζόν ο Στέφανος Αθανασιάδης, με τα τέσσερα από αυτά να είναι κόντρα στη Νίκη Βόλου και τη Ντιναμό Μινσκ μετά την ανανέωση του συμβολαίου του με τον ΠΑΟΚ.

Ο διεθνής φορ παρουσιάζεται ιδιαίτερα… κεφάτος και, μιλώντας στη SportDay, εξηγεί τους λόγους που είναι φορμαρισμένος και παράλληλα δίνει το σύνθημα για τις επόμενες υποχρεώσεις του «Δικεφάλου του Βορρά».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο 26χρονος επιθετικός στη SportDay

Είσαι ο πρώτος παίκτης ΠΑΟΚ που σημείωσε χατ τρικ στην Ευρώπη...

«Καταρχάς πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια σε όλους μέσα στην ομάδα, για τη μεγάλη νίκη που πετύχαμε στην Ευρώπη. Σε ό,τι αφορά στο δικό μου ρεκόρ, είμαι χαρούμενος για το χατ τρικ, το δεύτερο στην καριέρα μου μετά από εκείνο με την Καλλιθέα. Πάντως θέλω να πανηγυρίσω κι άλλες τέτοιες στιγμές στα τέσσερα χρόνια του συμβολαίου μου».

Αισθάνεσαι απελευθερωμένος μετά την υπογραφή του νέου σου συμβολαίου;

«Είμαι απλά πιο ήρεμος. Υπήρχε πολλή πίεση νωρίτερα. Πλέον είμαι πιο ήρεμος και στο παιχνίδι».

Ο ΠΑΟΚ πάει από νίκη σε νίκη, έχει τέσσερις συνεχόμενες, 17-1 γκολ. Τι άλλαξε σε σχέση με το νωθρό ξεκίνημα;

«Εμείς δουλεύουμε σκληρά στην προπόνηση και θέλουμε να βγαίνει αυτό στο γήπεδο. Τελευταία συμβαίνει αυτό, αλλά πρέπει γρήγορα να ξεχάσουμε την ευρεία νίκη επί της Μινσκ και να επικεντρώσουμε την προσοχή μας στο πολύ δύσκολο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό».

Η ομάδα του Αγρινίου κάνει ζημιές, ειδικά μέσα στην έδρα της. Πώς το βλέπετε εσείς αυτό;

«Θα αναλύσουμε τα μειονεκτήματα και τα πλεονεκτήματα του αντιπάλου μας και θα είμαστε έτοιμοι, για τη νίκη, στον αγώνα της Δευτέρας».

Ανεβαίνεις διαρκώς σκαλοπάτια στη λίστα των σκόρερ του ΠΑΟΚ...

«Μακάρι να έρθουν κι άλλα γκολ. Δεν το έχω στο μυαλό μου, επειδή τα ματς είναι συνεχόμενα σε Ελλάδα κι Ευρώπη».

Το φετινό είναι από τα καλύτερα ξεκινήματα της καριέρας σου...

«Θέλω να έχω ακόμη καλύτερη συνέχεια, να κερδίζει η ομάδα, να είμαστε χαρούμενοι και να πάμε τον ΠΑΟΚ ψηλά, εκεί που πρέπει».

Τελικά έφθασε η ώρα να πάρεις τον ΠΑΟΚ στις πλάτες σου; Να χτιστεί η ομάδα γύρω σου;

«Βρίσκομαι πάρα πολλά χρόνια στην ομάδα και ξέρω καλύτερα από τους περισσότερους τον σύλλογο. Θέλουμε να πετύχουμε πολλά με αυτήν την ομάδα κι είμαι έτοιμος γι' αυτό. Είμαι εδώ, έχω συμβόλαιο για τα επόμενα τέσσερα χρόνια κι ό, τι είναι να ’ρθει, θα έρθει. Πάντως αυτά που ζω φέτος είναι ό, τι καλύτερο μου έχει συμβεί από τη μέρα που υπέγραψα επαγγελματικό συμβόλαιο».

Θα συναντήσεις, στον αγώνα με τον Παναιτωλικό, τον Στέλιο Μαλεζά... Πώς αισθάνεσαι γι’ αυτό;

«Είναι περίεργο το συναίσθημα. Μεγαλώσαμε μαζί στον ΠΑΟΚ και διατηρούμε άριστες σχέσεις».

Μιλάτε τηλεφωνικά, του είπες κάτι για τον αγώνα;

«Μιλάμε συχνά, είμαστε φίλοι, όμως μέσα στο γήπεδο θα είμαστε αντίπαλοι για όσο διαρκέσει ο αγώνας. Αυτό που του ανέφερα τελευταία ήταν: “Θα τα πούμε στο γήπεδο” (σ.σ.: γέλια)».

Δεν υπάρχουν σχόλια: