Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Μίλαν-Γιουβέντους: 5 λόγοι που δεν το χάνεις (vid)

Μίλαν και Γιουβέντους έχουν 2x2 και συγκρούονται στην 3η αγωνιστική της Serie A. Ο Γιώργος Κοντογεώργης γράφει 5 λόγους που πρέπει οπωσδήποτε να δεις το μεγαλύτερο ντέρμπι στην Ιταλία.
Η κληρωτίδα έκανε φέτος το χατίρι στους φίλους του ποδοσφαίρου και έβγαλε πολύ νωρίς το κορυφαίο ντέρμπι της Serie A. Μίλαν και Γιουβέντους έχουν ξεκινήσει τη σεζόν κάνοντας το απόλυτο και η μεταξύ τους κόντρα αποτελεί αναπόφευκτα ένα πολύ γερό τεστ ενόψει της συνέχειας μετά από ένα καλοκαίρι στο οποίο αμφότερες είχαν αντικατάσταση στους πάγκους. Πίπο Ιντζάγκι και Μασιμιλιάνο Αλέγκρι έχουν μία κόντρα που κρατάει από το 2010 όταν ο νυν προπονητής της Γιουβέντους άφησε τον τότε επιθετικό της Μίλαν εκτός της λίστας για το Champions League και ενώ κυνηγούσε να σπάσει το ευρωπαϊκό ρεκόρ γκολ όλων των εποχών που κατέχει ακόμα ο Ραούλ. Ο Αλέγκρι επιστρέφει στο γήπεδο που ήταν προπονητής επί 3.5 χρόνια σαν αντίπαλος και θα τεθεί αντιμέτωπος με τον πρώην παίκτη του σε ένα ματς που εκτός από τρεις βαθμούς και γόητρο σημαίνει πολλά περισσότερα, αφού βρισκόμαστε μόλις στις 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Πάμε να δούμε τους 5 λόγους για τους οποίους δεν μπορεί να χάσεις αυτό το derby...
Επειτα από δέκα χρόνια ξανά κοντά στη βαθμολογία
Μπορεί Μίλαν και Γιουβέντους να είναι οι μεγαλύτερες ομάδες στην Ιταλία, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι πάντα ξεκινούν το ίδιο καλά τις υποχρεώσεις τους στην Serie A. Στα δύο πρώτα παιχνίδια το σύνολο του Ιντζάγκι λύγισε Λάτσιο-Πάρμα, αυτό του Αλέγκρι Κιέβο-Ουντινέζε και οι δύο τους άρχισαν με 2x2 για πρώτη φορά μετά από έντεκα χρόνια. Συγκεκριμένα, κάτι ανάλογο είχε να συμβεί από τη σεζόν 2003-04, όταν οι Ροσονέρι νίκησαν Ανκόνα-Μπολόνια και οι Μπιανκονέρι Εμπολι-Κιέβο. Το ντέρμπι έρχεται πολύ νωρίς για τις δύο και εκτός από το status που έχει το ζευγάρι στο ευρωπαϊκό ποδοσφαριο, φέτος η μεταξύ τους μονομαχία πέρα από το γόητρο έχει και ρεαλιστικό ενδιαφέρον αφού είναι ισόβαθμες και μαζί με την Ρόμα μοναδικές στον πίνακα που έχουν το απόλυτο σε δύο αγωνιστικές. Αν κάποιος είναι... κολλημένος με την προϊστορία, μπορεί να δώσει περισσότερες πιθανότες για νίκη στην Μίλαν, η οποία την τελευταία φορά που μπήκε με 2x2, κατέκτησε το Scudetto.

Πρώτο δυνατό τεστ για Ιντζάγκι
Υστερα από μία σεζόν στους μικρούς της Μίλαν και άλλη μία στην Primavera, ο Πίπο Ιντζάγκι, είδε τον εαυτό του να αντικαθιστά τον Κλάρενς Ζέεντορφ στον πάγκο της πρώτης ομάδας. Λάτρης του επιθετικού ποδοσφαίρου, ο Superpippo το έδειξε αυτό από την αρχή, με την Μίλαν να βάζει στα δύο πρώτα ματς 8 γκολ (!), όμως η άμυνα κάθε άλλο παρά σιγουριά ενέπνεε. Η παρθενική σεζόν του 41χρονου ως πρώτος προπονητής, συμπίπτει με ένα καλό ξεκίνημα στην Serie A μετά από τρία χρόνια για τους Ροσονέρι που μόλις την 3η αγωνιστική καλούνται να αντιμετωπίσουν το πιο ψηλό εμπόδιο που θα βρεθεί στο γήπεδό τους. Ο πάλαι ποτέ bomber βρίσκεται νωρίς μπροστά σε ένα πολύ δύσκολο τεστ και έχει τη δυνατότητα να το μετατρέψει σε ευκαιρία.
Με την Μίλαν να έχει πάρει την κάτω βόλτα μετά το Scudetto του 2011, ακόμα και η ισοπαλία με την Γιουβέντους εντός έδρας θα πιστωθεί στον αλενατόρε σαν θετικό αποτέλεσμα, αφού με αυτόν τον τρόπο η ομάδα θα διατηρηθεί αήττητη και στις πρώτες θέσεις του πίνακα. Ακόμα και σε περίπτωση ήττας, αν αυτή έρθει ύστερα από ένα κλειστό και μοιρασμένο ματς, δεν θα είναι καταστροφική για την εικόνα των Ροσονέρι και τον Ιντζάγκι, ο οποίος έχει το πλεονέκτημα ότι στην πρώτη σκληρή μάχη έχει περισσότερα να κερδίσει παρά να χάσει.
Επιστροφή Αλέγκρι στο «Σαν Σίρο»
Μετά από μία σχεδόν τετραετία στο Μιλάνο, ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι επιστρέφει σαν αντίπαλος στο γήπεδο στο οποίο στέφθηκε πρωταθλητής Ιταλίας αλλά και αποδοκιμάστηκε στο φινάλε της θητείας του. Ο 47χρονος θα πατήσει ξανά το χορτάρι του «Σαν Σίρο» αυτή τη φορά με το κοστούμι της Γιουβέντους γνωρίζοντας ότι γυρίζει έχοντας κάνει ένα πολύ μεγάλο βήμα στην καριέρα του. Το ξεκίνημά του στη σεζόν δύσκολα θα μπορούσε να είναι καλύτερο, αφού εκτός από τις δύο νίκες στην Serie A, οδήγησε την Γιούβε σε νίκη στην πρεμιέρα του Champions League και ενώ δεν έχει δεχθεί ακόμα γκολ.
Με διπλό σε βάρος της πρώην ομάδας του θα επιβεβαιώσει τις καλές εμφανίσεις των Μπιανκονέρι σε αυτό το πρώτο κομμάτι της σεζόν, θα δώσει μία σχετική σιγουριά στους τιφόζι των Μπιανκονέρι που θα δουν τον αλενατόρε να τα βγάζει πέρα σε ένα πολύ μεγάλο ματς και θα συνεχίσει τον δρόμο του προς το να γράψει ιστορία. Εχοντας ήδη πανηγυρίσει το Scudetto ως Ροσονέρο, ο Αλέγκρι έχει τη σούπερ ευκαιρία να γίνει ο 6ος τεχνικός που το κατακτά με δύο διαφορετικές ομάδες. Ολα δείχνουν καλά για τον Μασιμιλιάνο, εκτός από το ότι στα χρόνια της Μίλαν, πολύ δύσκολα έπαιρνε αποτέλεσμα σε ντέρμπι...

Μενέζ vs Τέβες
Μπορεί πολλοί παράγοντες εκτός των τεσσάρων γραμμών να παίζουν σημαντικό ρόλο για το πως θα αποδώσει μία ομάδα, όμως ο λόγος που τα ντέρμπι τραβούν τα βλέμματα και όλοι θέλουν να τα παρακολουθούν, είναι οι παικταράδες που παίζουν. Για την Μίλαν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στις δύο πρώτες αγωνιστικές είναι ο Ζερεμί Μενέζ. Ο Γάλλος επιθετικός ήρθε ελεύθερος από την Παρί Σεν Ζερμέν και με μόλις δύο εμφανίσεις έχει κάνει τους Ροσονέρι να τρελαθούν και τους αντιπάλους να... ζηλέψουν που δεν τον έχουν στην ομάδα τους. Ο 27χρονος έχει κερδίσει δύο πέναλτι και τα έχει μετατρέψει σε γκολ, ενώ κόντρα στην Πάρμα στο «Ταρντίνι» το γκολ που πέτυχε με τακουνάκι είναι μάλλον το καλύτερο που έχουμε δει μέχρι στιγμής στα ευρωπαϊκά γήπεδα.
Μετά την πολύ γρήγορη προσαρμογή του την περσινή σεζόν και τα 21 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, ο Καρλίτος Τέβες μπήκε στο 2014-15 πολύ δυνατά και έχει δείξει αποφασισμένος να παίξει και πάλι πρωταγωνιστικό ρόλο στην Γιουβέντους. Ο Αργεντινός σε δύο ματς στην Serie A έχει ένα γκολ και μία ασίστ, ενώ μαζί με τα παιχνίδια του Champions League έχει τρία τέρματα σε τρεις αγώνες. Ο Απάτσι αναμένεται να είναι και φέτος ο άνθρωπος που θα σκοτώνει και θα δημιουργεί στην επίθεση για την Vecchia Signora και ειδικά στο ματς του «Σαν Σίρο» μπαίνει με σούπερ ψυχολογία αφού πέρυσι σε αυτό το γήπεδο έβαλε ένα φοβερό γκολ με σουτ οριζόντιο-και-μέσα έξω από την περιοχή.
Και στην τελική, είναι Μίλαν-Γιουβέντους
Οταν παίζει Μίλαν-Γιουβέντους ολόκληρη η Ιταλία είναι στο πόδι και οι πραγματικοί φίλοι του ποδοσφαίρου δεν θέλουν με τίποτα να χάσουν το ντέρμπι ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες τροπαιοθήκες του calcio. Μπορεί τα καλύτερά τους χρόνια να βρίσκονται στο παρελθόν και ειδικά τη δεκαετία του '90 που μεσουρανούσαν σε Ιταλία και Ευρώπη, όμως η λάμψη του τεράστιου αγώνα λίγο ξεθωριάζει. Το τερέν του «Σαν Σίρο» θα είναι γεμάτο παικταράδες που θα τα δώσουν όλα για τη νίκη και στις εξέδρες θα βρίσκονται τιφόζι και των δύο ομάδων που θα δημιουργήσουν εκπληκτική ατμόσφαιρα θυμίζοντας ότι το να βλέπεις derby στην Serie A είναι αλλιώς...




*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: