Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

«Να γίνει πρόταση από την κυβέρνηση»

orfanos
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Γιώργος Ορφανός. Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην συνάντηση του με τον Ιβάν Σαββίδη, στο θέμα των χρεών του ΠΑΟΚ αλλά και στο θέμα του γηπέδου του Ηρακλή.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γιώργος Ορφανός:
Για την συνάντηση του με τον Ιβάν Σαββίδη:
«Είχα μια πρόσκληση από την διοίκηση του ΠΑΟΚ να παραβρεθώ και να δω το παιχνίδι παρέα με τον κ. Σαββίδη. Βέβαια, αυτός ήταν συνέχεια όρθιος και είχε άγχος. Ήταν όμως πιο ήρεμος με τα γρήγορα γκολ. Το άγχος πάντα όμως υπάρχει γιατί στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται».
 Για την απόδοση του ΠΑΟΚ:
«Ελπιδοφόρα θα την χαρακτήριζα την εμφάνιση. Ο ΠΑΟΚ έχει πολλά περιθώρια να βελτιωθεί, ο προπονητής αγαπάει την ομάδα, ο κόσμος είναι κοντά και η διοίκηση κάνει την δική της προσπάθεια. Είναι ευκαιρία ο ΠΑΟΚ να φτιάξει ομάδα για τα επόμενα χρόνια».
Για τον κόσμο του ΠΑΟΚ:
«Έδωσε ώθηση με την συμπαράσταση στα κατάλληλα σημεία. Μπορεί να ήταν εύκολο παιχνίδι όμως στο ποδόσφαιρο αλλά πάντα θες στήριξη. Αυτός που αγαπάει την ομάδα φωνάζει, μπορεί και να διαμαρτύρεται αλλά υπάρχουν κάποια όρια που δεν πρέπει να τα υπερβαίνει».
Για το ξεκίνημα της ομάδας:
«Έχει μπροστά του μεγάλη πορεία ο ΠΑΟΚ. Είναι το πρωτάθλημα, το κύπελλο και η Ευρώπη. Το κάθε παιχνίδι πρέπει να είναι αφορμή για να χτίζεται κάτι».
Για το αν μίλησε με τον Ιβάν Σαββίδη για το θέμα της ρύθμισης των χρεών:
«Όχι, δεν μπορούσαμε να μιλήσουμε. Ήταν τόσοι πολλοί που μπαινοβγαίνουν που ήταν πρακτικά αδύνατο».
Για την ρύθμιση των χρεών:
«Είναι σε πορεία ελέγχου η χώρα και τέλη Σεπτεμβρίου θα γίνει ο τελευταίος έλεγχος από την Τρόικα. Εκεί παίρνουν μέρος όλες αυτές οι συζητήσεις. Θα πρέπει να κινηθούμε όλοι με αυτά που θα συμφωνηθούν. Ο κ. Σαββίδης ότι πρέπει να πληρώσει το κεφάλαιο το θεωρεί δεδομένο. Πρέπει να υπάρχει μια πρόταση  από την κυβέρνηση και να γίνει μια συγκεκριμένη συζήτηση. Να υπάρξει ανταλλαγή απόψεων σε τελικό επίπεδο. Ο μήνας που διανύουμε είναι σημαντικός. Αυτά που διεκδικούμε πρέπει να κλείσουν. Ελπίζω να υπάρχει ένα τελικό αποτέλεσμα που θα φέρει κάτι θετικό και στην χώρα και σε αυτό το κομμάτι του ΠΑΟΚ».
 Για την επιθυμία του Παπαθανασάκη να κάνει γήπεδο στην Μίκρα:
«Έχει στην περιουσία του ο Ηρακλής τον χώρο όπου προπονούνται. Έχει τα 30 στρέμματα αλλά παρήλθε ο ελάχιστος χρόνος που είχε ο Ηρακλής καθώς προέκυψαν προβλήματα από άλλες κατευθύνσεις. Το πρόβλημα έχει φύγει από το χέρι του Ηρακλή αλλά όταν είναι έτοιμη η ομάδα θα μπει ξανά στο τραπέζι. Υπάρχει το θέμα της ιδιοκτησίας καθώς ο Γ.Σ έχει το θέμα με τα πλαστά τιμολόγια. Δεν μπορεί να κάνει κίνηση η ΠΑΕ όταν το ΑΦΜ του συλλόγου έχει τεράστια φορτία. Θέλει μια λύση, έχω κάτι στο μυαλό αλλά δεν είναι απλό και εύκολο να γίνει. Ο Ηρακλής θα χρειαστεί μια συνολική λύση σε αυτό το πρόβλημα. Ο χώρος δεν μπορεί να παραχωρηθεί σε πρόσωπο. Ανήκει στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Το παραχώρησαν στον Ηρακλή να κάνει το γήπεδο του. Δεν γίνεται να το καταχωρήσει σε ιδιώτη. Στην Λάρισα έχει γίνει παραχώρηση στον Αθλητικό Σύλλογο. Στο ποδοσφαιρικό σύλλογο δεν γίνεται. Αυτό είναι το κρισιμότερο θέμα. Υπάρχει κάτι που σκέφτομαι και σχεδιάζω στο χαρτί αλλά δεν είναι εύκολη λύση. Θέλει και δυνατότητα να μας επιτρέψουν από την Τρόικα για να το κάνουμε».
*Πηγή: arenafm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: