Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Κλάους, ο κατάσκοπος που άντεξε το κρύο!!

Τα γκολ τα κάνουν οι γκολτζήδες. Αυτοί σώζουν την κατάσταση, ακόμα και αν η ομάδα είναι για κλάματα. Γράφει ο αποδυτηριάκιας Δύο φορές ο Αθανασιάδης πήρε ήδη την κατάλληλη θέση για να πυροβολήσει στον στόχο, πριν ακόμα η φάση εξελιχθεί στην αποκορύφωσή της.

Ένα δέκατο του δευτερολέπτου να έχανε στον συγχρονισμό τα δύο γκολ δεν θα γινόντουσταν. Ο μικρούλης ΠΑΟΚ θα έμενε στο 0-0.
Ο Κλάους λειτούργησε πραγματικά σαν κατάσκοπος στο παγωμένο Μινσκ. Όταν τον χρειάστηκε η ομάδα του έκανε την προσωπική του παρέμβαση. Και η φουκαριάρα Δυνάμο έμεινε με την χαρά να μετριάσει στη ρεβάνς με το «Χ» εκείνη την εξάρα του ΠΑΟΚ στην Τούμπα.
Απογοήτευσε ο ΠΑΟΚ. Νωθρός. Άτονος. Μία ενδεκάδα ποδοσφαιριστών που λες τους μάζεψαν από ‘δω κι από ‘κει. Σαν να μην είχαν ξαναπαίξει μαζύ. Και να σκεφτεί κανείς ότι ο ΠΑΟΚ ζητούσε την νίκη σε βάρος αυτής της μετριότατης Δυνάμο.
Πολύ καλύτερος ήταν ο Παναθηναϊκός με την άλλη Δυνάμο, τη μοσχοβίτικη. Σε παιχνίδι χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε με αξιοπρέπεια και περηφάνια. Να, όμως, που παρ’ ό,τι προηγήθηκε με τον Μπερκ έχασε από 2 γκολ απ’ αυτά που αποφεύγονται.

ΧΕΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ φόβο τους οι διαιτητές, αποκαλύπτει ο apodytiriakias.gr 

Θα ξαναρχίσει το πρωτάθλημα; Ρωτάω. Θα γίνουν αγώνες μόνον με ποδοσφαιριστές; Δεν το καταλαβαίνω, και μην κάνετε το κορόιδο. Με ποιους διαιτητές, ρε, θα γίνουν τα παιχνίδια πρωταθλήματος. Μ' αυτούς που είναι χεσμένοι από το φόβο;
Ρωτάω τον οποιονδήποτε. Εσύ αν ήσουνα διαιτητής θα πήγαινες στο γήπεδο με καθαρό μυαλό. Μήπως θα σε βάραινε η σκέψη τι μπορείς να πάθεις αν δεν βοηθήσεις τη μία ομάδα; Δύσκολο να ξεχάσεις τι συνέβη με τον Ζωγράφο. Με τον Σπάθα. Μιλάω για τα φρέσκα κουλούρια. Λοιπόν;
Κωλοκατάσταση. Είναι λίγο να πεις ότι επικίνδυνο επάγγελμα η διαιτησία. Ανθυγιεινό. Το ζήτημα είναι ο φόβος που έχει απλωθεί σ' όλους τους σφυρικτράκηδες. Επειδή κακά τα ψέματα ισχύει πάντα το δόγμα “Υπάρχουν και τα ανθρώπινα λάθη”. Όπως υπάρχει και το άλλο, το πιο άτιμο.
Σφυρίζει ο άλλος στα ίσα. Μοιράζει φίφτυ-φίφτυ και τα σπόρια. Έλα, όμως, που ο έτσι πρόεδρος νομίζει ότι αδικήθηκε. Γιατί να μην το υπολογίζει αυτό ο διαιτητής. Έχουμε γίνει Κολομβία. Δυστυχώς.


*Πηγή: sportdog.gr*

Μπείτε στη νέα εποχή!!

Ο Γιώργος Κογκαλίδης με αφορμή την ήττα του Ολυμπιακού στη Βιτόρια αναφέρεται στους τραυματισμούς της ομάδας και κάνει μία σημαντική επισήμανση... Λένε πως οι ήττες έχουν διδακτικό χαρακτήρα. Ειδικά αυτές που δεν κοστίζουν βαθμολογικά, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μάθημα αποφυγής της επόμενης, ή αναζήτησης του αιτίου και του αιτιατού. Ο Ολυμπιακός έχασε με… κάτω τα χέρια στη Βιτόρια από τη Λαμποράλ Κούτσα και ζητούμενο είναι να αναζητηθεί το "γιατί".
Μια πρώτη ανάγνωση προσφέρει το πρώτο εύκολο συμπέρασμα: Βασικοί παίκτες (όπως ο Ντάρντεν, ο Μάντζαρης), αλλά και παίκτες που έχουν χρόνο συμμετοχής και ρόλο στην ομάδα (όπως ο Λαφαγιέτ, ο Χάντερ) βρέθηκαν σε κακή βραδιά. Κι όταν η δική σου κακή βραδιά μετατρέπεται σε καλή βραδιά για τον αντίπαλο, δημιουργείται διαφορά, ενίοτε και πιο μεγάλη, από αυτή που θα περίμενε κανείς.
Πάμε να διαβάσουμε πίσω από τις γραμμές της… πρώτης ανάγνωσης. Οι ομάδες με υψηλούς στόχους διαθέτουν βάθος στο ρόστερ, προκειμένου να αντιμετωπίσουν αυτές τις "κακές βραδιές" βασικών τους στελεχών. Για να μην περιμένουν να γίνει δυνατό το αδύνατο (να μην έχουν κακές εμφανίσεις, καλοί παίκτες).
Ο Ολυμπιακός "χτίστηκε" με καλά υλικά, προκειμένου για υψηλούς στόχους, αλλά αυτή τη στιγμή είναι… μείον τρεις! Πρίντεζης, Λοτζέσκι και Παπαπέτρου είναι τραυματίες και… με τον Θεό κανείς δεν μπορεί να τα βάλει. Όμως, μπορεί κανείς να εκτιμήσει ότι ο χρόνος αποχής του Γιώργου Πρίντεζη είναι μεγαλύτερος απ' όσο έπρεπε.
Το γιατί δεν θα το απαντήσουμε εμείς. Ούτε ιατρικές γνώσεις έχουμε, ούτε είναι αυτός ο ρόλος μας. Εμείς καταθέτουμε ερωτήσεις, που αναζητούν τη συνάντηση με τις απαντήσεις.
Όσο ο Ολυμπιακός παίζει με ένα "3άρι" (κατ' ουσίαν), όσο ο Ολυμπιακός παίζει χωρίς τον έναν από τους δημιουργούς του (και συνάμα το βασικό του "4άρι"), θα είναι εξαρτημένος από την εμφάνιση 3-4 παικτών. Αλλιώς να ψάχνεις να βρεις 2-3 να πλαισιώσουν τον Βασίλη Σπανούλη (τα έχουμε πει, αυτή είναι η ομάδα του Σπανούλη) ανάμεσα σε 7-8 πρωτοκλασάτους κι αλλιώς να περιμένεις βοήθεια από τον Καββαδά.
Ο Ολυμπιακός έχει τους παίκτες να φτάσει ψηλά, αρκεί να… έχει τους παίκτες στο παρκέ κι όχι με πολιτικά. Δεν φταίει κανείς που κάποιος τραυματίζεται, όταν όμως όλος ο σύγχρονος αθλητικός κόσμος αναζητεί μοντέρνους τρόπους αποθεραπείας, με μειωμένο χρόνο και μηδενικό κίνδυνο υποτροπής, η προσκόλληση σε παραδοσιακές μεθόδους ίασης, ίσως να μην είναι η καλύτερη δυνατή λύση.
Όταν, για παράδειγμα, παίκτες επιπέδου Ντιέγκο Κόστα, Ντι Μαρία και άλλοι αυτού του επιπέδου, βρίσκουν γιατρειά στα βλαστοκύτταρα, όταν οι ομάδες δεν στερούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα των υπηρεσιών των "αστεριών τους", όταν ακόμα και ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ επιλέγει αυτόν τον τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος, τότε πρέπει κι οι "ερυθρόλευκοι" να αναζητήσουν αυτά τα… σύγχρονα βιολογικά θεραπευτικά πρωτόκολλα.
Είναι προφανές ότι ο Ολυμπιακός μπορούσε να χάσει ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι, ακόμα και με τους τρεις (ή έστω έναν από τους τρεις) τραυματίες "μάχιμο" στο παρκέ. Κανείς δεν έχει υπογράψει συμβόλαιο πως ο Πρίντεζης ή ο Λοτζέσκι θα άλλαζαν τη μοίρα του συγκεκριμένου αγώνα, ή οποιασδήποτε αναμέτρησης. Όμως, είναι βέβαιο πως όσο περνά ο καιρός, οι απουσίες -τόσο χτυπητές και τόσο πολλές- θα βαραίνουν στην πλάτη της ομάδας.
*Πηγή: sportdog.gr*

Ρίβερ Πλέιτ – Μπόκα Τζούνιορς 1-0!! (video)

Σε ένα καυτό «Μονουμεντάλ» η Ρίβερ Πλέιτ με τέρμα του Πισκουλίτσι στο 16’ πήρε τη νίκη με 1-0 πανηγυρίζοντας την πρόκριση στον τελικό του Κόπα Σουνταμερικάνα - Χαμένο πέναλτι στο 4' για την Μπόκα
Καυτό όπως αναμενόταν το Superclasico με τη Ρίβερ Πλέιτ να υποδέχεται την Μπόκα Τζούνιορς και τους «εκατομμυριούχους» να φτάνουν στη σπουδαία νίκη με 1-0 που τους έδωσε και την πρόκριση στον τελικό του Κόπα Σουνταμερικάνα.






Το «Μονουμεντάλ» έβραζε και το πάθος των παικτών της Ρίβερ αποδείχθηκε αρκετό για να τους δώσει και τη σπουδαία αυτή νίκη. Ενδεικτικό του… μίσους που επικρατούσε στον αγωνιστικό χώρο, ήταν οι εννέα κίτρινες κάρτες και η μία κόκκινη. Μόλις στο 2’ της αναμέτρησης, ήδη είχαν κιτρινιστεί οι Μερκάδο και Πόντσιο.
Τα πάντα, θα μπορούσαν να είχαν διαφορετική κατάληξη, καθώς μόλις στο 4’ οι «σενέισες» είχαν σπουδαία ευκαιρία να πάρουν το προβάδισμα. Παρόλα αυτά, ο Ζιλιότι αστόχησε σε πέναλτι χάνοντας έτσι τη μεγάλη ευκαιρία.
Κάτι, που κατάφερε να εκμεταλλευτεί άμεσα η Ρίβερ Πλέιτ η οποία έφτασε στο γκολ της νίκης στο 16’ με τέρμα του Πισκουλίτσι. Η… φωτιά που πήρε το γήπεδο, αποδείχθηκε αρκετή έως το τέλος, καθώς τίποτα δεν άλλαξε με τη Ρίβερ να είναι πιο κοντά στο 2-0, παρά στο να δεχτεί την ισοφάριση.
ΡΙΒΕΡ ΠΛΕΪΤ: Μπαροβέρο, Μερκάδο, Μόρι, Πετσέλα, Πόντσιο, Πισκουλίτσι (84’ Σολάρι), Φανχιόνι, Ρόχας, Σάντσες, Γκουτιέρεζ, Μόρα (87’ Καβενάγκι).
ΜΠΟΚΑ ΤΖΟΥΝΙΟΡΣ: Οριόν, Ντίαζ, Φορλίν, Μαρίν, Γκάγκο (41’ Φουενσαλίδα (68’ Τσάβεζ), Κολάσο, Έρβες (86’ Καστεγιάνι), Καρίζο, Μέλι, Ζιλιότι, Καγιέρι.


*Πηγή: onsports.gr*

Μάχη με φόντο τη δεύτερη θέση!!

Κόντρα Ευρωπαίων στην Φόλκσβαγκεν Αρένα, όπου η Βόλφσμπουργκ θα επιχειρήσει να επιβληθεί της Γκλαντμπάχ και να κερδίσει έδαφος στην κατάληψη της δεύτερης θέσης πίσω από την Μπάγερν Μονάχου.

Μάχη με φόντο τη δεύτερη θέση
Η αναμέτρηση της Κυριακής (30/11) ανάμεσα στη δεύτερη Βόλφσμπουργκ και την τρίτη Γκλάντμπαχ ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής της Μπουντεσλίγκα.

Οι δυο ομάδες κουβαλάνε την κούραση από τους αγώνες της Πέμπτης (27/11) για το Γιουρόπα Λιγκ, οπου οι «λύκοι» γνώρισαν την εντός έδρας ήττα από την Έβερτον με 2-0, ενώ τα «πουλάρια» πήραν την ισοπαλία με 2-2 από τη Βιγιαρεάλ μέσα στο Μαδριγάλ.

Την ίδια μέρα η Ντόρτμουντ θα ταξιδέψει μετά το Λονδίνο στη Φρανκφούρτη, όπου θα αγωνιστεί εναντίον της Άιντραχτ και θέλει τη νίκη για να απομακρυνθεί από τις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Στο Βερολίνο το Σάββατο η πρωτοπόρος Μπάγερν θα τεθεί αντιμέτωπη με τη Χέρτα και θα προσπαθήσει να επανέλθει στις νίκες μετά την ήττα από τη Μάντσεστερ Σίτι με 3-2 για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ η Λεβερκούζεν θα φιλοξενήσει τη Μάιντς.

Το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 28/11:
Φράιμπουργκ - Στουτγκάρδη (21.30)

Σάββατο 29/11:
Μπάγερ Λεβερκούζεν - Κολωνία (16.30)
Άουγκσμπουργκ - Αμβούργο (16.30)
Σάλκε - Μάιντς (16.30)
Χέρτα Βερολίνου - Μπάγερν Μονάχου (16.30)
Βέρντερ Βρέμης - Πάντερμπορν (16.30)
Χόφενχαϊμ - Ανόβερο (19.30)

Κυριακή 30/11:
Βόλφσμπουργκ - Γκλάντμπαχ (16.30)
Άιντραχτ Φρανκφούρτης - Μπορούσια Ντόρτμουντ (18.30)

Η επόμενη (14η)αγωνιστική:

Παρασκευή 5/12:
Μπορούσια Ντόρτμουντ - Χόφενχαϊμ (21.30)

Σάββατο 6/12:
Γκλάντμπαχ - Χέρτα Βερολίνου (16.30)
Κολωνία - Άουγκσμπουργκ (16.30)
Ανόβερο - Βόλφσμπουργκ (16.30)
Πάντερμπορν - Φράιμπουργκ (16.30)
Στουτγκάρδη - Σάλκε (16.30)
Μπάγερν Μονάχου - Μπάγερ Λεβερκούζεν (19.30)

Κυριακή 7/12:
Αμβούργο - Μάιντς (16.30)
Άιντραχτ Φρανκφούρτης - Βέρντερ Βρέμης (18.30) *Πηγή: sport-fm.gr*

Και πάλι το Άρης - ΠΑΟΚ!!

Το ΑΣΕΑΔ έκανε δεκτή την προσφυγή της ΚΑΕ Άρης κατά της διακοπής του αγώνα με τον ΠΑΟΚ.

Και πάλι το Άρης - ΠΑΟΚ
Δεκτή έκανε το ΑΣΕΑΔ την προσφυγή της ΚΑΕ Άρης κατά της απόφασης για διακοπής του αγώνα με τον ΠΑΟΚ στο «Nick Gallis Hall» κάτι που σημαίνει ότι οι παίκτες των δύο ομάδων θα δώσουν ραντεβού και πάλι στο παρκέ.

Όπως αναφέρεται στην ίδια απόφαση, μάλιστα, μειώνεται και η ποινή της έδρας των «κίτρινων» από τρεις σε δύο αγωνιστικές!

Ωστόσο υπάρχουν δύο μεγάλες εκκρεμότητες. Η πρώτη είναι εάν το παιχνίδι θα διεξαχθεί από το σημείο που έχει διακοπεί ή θα πραγματοποιηθεί και πάλι από την αρχή του.

Επίσης, δεν διευκρινίζεται εάν στο "Αλεξάνδρειο" θα μπορούν να δώσουν το "παρών" οι οπαδοί του Άρη. Από τους κίτρινους επισημαίνουν ότι δεν έχουν ενημέρωση για κάποιο από τα δύο ζητήματα και πως σίγουρα θα γνωρίζουν τη Δευτέρα.

Το βέβαιο είναι πως ο Άρης πλέον έχει εκτίσει την τιμωρία της έδρας του στα ματς με Κολοσσό και Νέα Κηφισιά.

Αναλυτικά η απόφαση…

Μετά από προσφυγή της ΚΑΕ Άρης κατά της απόφασης του Μ.Δ.Ο. του ΕΣΑΚΕ για την αναμέτρηση με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ της 2ης αγωνιστικής της Basket League ΣΚΡΑΤΣ το ΑΣΕΑΔ αποφάσισε:

«Το Α.Σ.Ε.Α.Δ. με την υπ’ αρ. 95/28-11-2014 απόφαση του, δέχεται εν μέρει την προσφυγή της Καλαθοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΑΡΗΣ ΚΑΕ 2003». Μεταρρυθμίζει την υπ’ αρ. 50/24-10-2014 απόφαση του Μ.Δ.Ο. του Ε.Σ.Α.Κ.Ε. Μειώνει την ποινή της διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές (κεκλεισμένων των θυρών) των δύο (2) αγωνιστικών, που επιβλήθηκε στην προσφεύγουσα ως άνω Κ.Α.Ε. κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 24 α του οικείου Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού, για το παράπτωμα της πρόκλησης επεισοδίων μέσα στον αγωνιστικό χώρο, τα οποία δεν προκάλεσαν την οριστική διακοπή του αγώνα, σε μια (1) αγωνιστική. Διατάσσει την επιστροφή του παραβόλου στην προσφεύγουσα.

Το ΑΣΕΑΔ με την υπ’ αρ. 96/28-11-2014 απόφαση του, δέχεται την προσφυγή της Καλαθοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΑΡΗΣ ΚΑΕ 2003». Ακυρώνει την υπ’ αρ. 51/29-10-2014 απόφαση του Μ.Δ.Ο. του ΕΣΑΚΕ. Δικάζει επί της από 18-10-2014 ενστάσεως της προσφεύγουσας. Δέχεται αυτήν. Ακυρώνει την απόφαση των διαιτητών να προβούν στην οριστική διακοπή του αγώνα καλαθοσφαίρισης του πρωταθλήματος Α1 Κατηγορίας Ανδρών που διεξήχθη στις 18-10-2014, στο Αλεξάνδρειο Αθλητικό Μέλαθρον, μεταξύ της ομάδας της ως άνω ΚΑΕ και αυτής της «ΚΑΕ ΠΑΟΚ». Διατάσσει την επιστροφή του παραβόλου στην προσφεύγουσα».

Μεγάλη δοκιμασία στο «Μεστάγια» για την Μπαρτσελόνα!!

Η Μπαρτσελόνα κοντράρεται με τη Βαλένθια στο «Μεστάγια» σε μια έδρα στην οποία τα τελευταία χρόνια δυσκολεύεται να τα βγάλει πέρα.

Μεγάλη δοκιμασία στο «Μεστάγια» για την Μπαρτσελόνα
Η Μπαρτσελόνα κοντράρεται με τη Βαλένθια στο «Μεστάγια» σε μια έδρα στην οποία τα τελευταία χρόνια δυσκολεύεται να τα βγάλει πέρα.

Συγκριμένα οι Καταλανοί μόνο μια φορά, την περσινή, μπόρεσαν να φύγουν με την νίκη μετά από τέσσερις ανεπιτυχείς προσπάθειες.

Φέτος η προσπάθεια αυτή για την «Μπάρτσα» θα είναι ακόμη πιο δύσκολη. Γιατί;

Διότι η Βαλένθια είναι στην καλύτερη αγωνιστική της κατάσταση αποδίδοντας καλό ποδόσφαιρο και φιγουράροντας στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας.

Μάλιστα, φέτος οι «νυχτερίδες» μετρούν πέντε νίκες και μια ισοπαλία στα παιχνίδια που έχουν δώσει μέχρι στιγμής στην έδρα τους.

Στα αρνητικά για την ομάδα του Λεβάντε είναι η κατάσταση του Αλκάρεθ, ο οποίος –βάσει των τελευταίων πληροφοριών- κάνει αγώνα δρόμου για να παίξει.

Από την πλευρά η Μπαρτσελόνα είναι σε καλή κατάσταση, με τον Λιονέλ Μέσι να προέρχεται από δύο εξαιρετικές εμφανίσεις οι οποίες συνοδεύτηκαν με χατ-τρικ και ισάριθμα ρεκόρ! Ο Λουίς Ενρίκε δεν θα έχει στη διάθεσή του στον Ινιέστα.

Η πρωτοπόρος του πρωταθλήματος, Ρεάλ Μαδρίτης αγωνίζεται εκτός έδρας με αντίπαλο την Μάλαγα. Η «βασίλισσα» έχει μπροστά της μια μεγάλη πρόκληση για το παιχνίδι αυτό. Εάν καταφέρει να νικήσει τότε θα πετύχει ένα μεγάλο ρεκόρ! Θα φτάσει στις 16 νίκες, αριθμός ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος των νικών στη σειρά σε όλες τις διοργανώσεις.

Αντίθετα με όλες τις άλλες ομάδες που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα η Ατλέτικο Μαδρίτης έχει εύκολο έργο. Καλείται να αντιμετωπίσει το «Βιθέντε Καλντερόν» την Λα Καρούνια, την στιγμή που όλοι στην Ισπανία παραδέχονται ότι το σύνολο του Ντιέγκο Σιμεόνε βελτιώνει σταθερά την απόδοσή του στον αγωνιστικό χώρο.

Το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής της Πριμέρα Ντιβισιόν

Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου
Σοσιεδάδ – Έλτσε (21:45)

Σάββατο, 29 Νοεμβρίου
Χετάφε – Αθλέτικ Μπιλμπάο (17:00)
Εσπανιόλ – Λεβάντε (19:00)
Μάλαγα – Ρεάλ Μαδρίτης (21:00)
Θέλτα – Εϊμπάρ (23:00)

Κυριακή, 30 Νοεμβρίου
Ατλέτικο Μαδρίτης – Λα Κορούνια (13:00)
Σεβίλλη – Γρανάδα (18:00)
Κόρντομπα – Βιγιαρέαλ (20:00)
Βαλένθια – Μπαρτσελόνα (22:00)

Δευτέρα, 01 Δεκεμβρίου
Αλμερία – Ράγιο Βαγιεκάνο (21:45)

Το πρόγραμμα της επόμενης (14ης) αγωνιστικής

Σάββατο, 06 Δεκεμβρίου
Έλτσε – Ατλέτικο Μαδρίτης (17:00)
Αθλέτικ Μπιλμπάο – Κόρντομπα (19:00)
Ρεάλ Μαδρίτης – Θέλτα (21:00)
Λα Κορούνια – Μάλαγα (23:00)

Κυριακή, 07 Δεκεμβρίου
Ράγιο Βαγιεκάνο – Σεβίλλη (13:00)
Μπαρτσελόνα – Εσπανιόλ (18:00)
Βιγιαρεάλ – Σοσιεδάδ (20:00)
Γρανάδα – Βαλένθια (22:00)

Δευτέρα, 08 Δεκεμβρίου
Εϊμπάρ – Αλμερία (18:00)
Λεβάντε – Χετάφε (20:00)*Πηγή: sport-fm.gr*

Μυστήριο με Πουλίδο!!

Ερωτηματικά όσον αφορά το μέλλον του δημιουργεί μία ανάρτηση του Άλαν Πουλίδο στο Instagram. Χαρούμενος για τη νέα πρόκληση στην καριέρα του παρουσιάζεται ο Μεξικανός φορ.

Μυστήριο με Πουλίδο
Μυστήριο επικρατεί τις τελευταίες ώρες στο Μεξικό όσον αφορά μία ανάρτηση του Άλαν Πουλίδο στα social media.

Συγκεκριμένα, ο διεθνής επιθετικός έγραψε: «Το όνειρο μου έγινε πραγματικότητα με ένα νέο προορισμό. Ευχαριστώ τον Θεό για όλα».

Δημοσιεύματα από την πατρίδα του δεν διευκρινίζουν τίποτα σχετικά με την υπόθεση, αφού δεν υπάρχει καμία πληροφόρηση για κάποια απόφαση από το Δικαστήριο ή αν τα έχουν βρει ο ποδοσφαιριστής με την Τίγκρες.

Απλώς το μόνο που λένε είναι ότι ο Ολυμπιακός είχε καταθέσει επίσημη πρόταση στον Πουλίδο, ο οποίος έχει υπογράψει προσύμφωνο συνεργασίας. *Πηγή: sport-fm.gr*

Συνεχίζεται το «κυνηγητό»!

Οι εντός έδρας αγώνες των πρωτοπόρων του γαλλικού πρωταθλήματος, Μαρσέιγ και Παρί Σεν Ζερμέν, ξεχωρίζουν στο πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής.

Συνεχίζεται το «κυνηγητό»
Στον δρόμο των επιτυχιών επιθυμούν να παραμείνουν η ΜΑρσέιγ και η Παρί Σεν Ζερμέν, οι οποίες υποδέχονται Ναντ και Νις, αντίστοιχα, για την 15η αγωνιστική του γαλλικού πρωταθλήματος.

Οι Μασσαλοί δεν θέλουν να δώσουν τη δυνατότητα στους Παριζιάνους να περάσουν εκείνοι στην κορυφή του πρωταθλήματος και για αυτό τον λόγο θα προσπαθήσουν να πάρουν το «τρίποντο» με τη Ναντ, η οποία έχει να χάσει από τις 14 Σεπτεμβρίου (4 νίκες και 5 ισοπαλίες)! Οι γηπεδούχοι δεν υπολογίζουν τον Αγιού, ενώ οι φιλοξενούμενοι θα παραταχθούν χωρίς τον τραυματία Τζιτζί.

Από την πλευρά της, η ομάδα του Λοράν Μπλαν υποδέχεται τη Νις, μία ομάδα που έχει να κερδίσει από τις 26 Οκτωβρίου (3 ήττες, 1 ισοπαλία) και θέλει να επιστρέψει στα «τρίποντα» μετά τη νίκη επί της Γκινγκάμπ. Ο Μπλαν δεν υπολογίζει τον Καμπάιγ, ενώ εκτός είναι και ο Βεράτι.

Το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου

Μαρσέιγ-Ναντ (21:30)

Σάββατο 29 Νοεμβρίου

Παρί Σεν Ζερμέν-Νις (18:00)
Καέν-Μονπελιέ (21:00)
Λανς-Μετζ (21:00)
Ρεμ-Μπαστιά (21:00)
Ρεν-Μονακό (21:00)
Τουλούζ-Λοριάν (21:00)

Κυριακής 30 Νοεμβρίου

Μπορντό-Λιλ (15:00)
Εβιάν-Γκινγκάμπ (18:00)
Σεντ Ετιέν-Λιόν (22:00)

Η επόμενη (16η) αγωνιστική

Τρίτη 2 Δεκεμβρίου

Λοριάν-Μαρσέιγ (20:00)
Ναντ-Τουλούζ (20:00)
Μονακό-Λανς (22:00)

Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου (20:00)

Μπαστιά-Εβιάν
Γκινγκάμπ-Καέν
Μετζ-Μπορντό
Μονπελιέ-Σεντ Ετιέν
Νις-Ρεν
Λιλ-Παρί Σεν Ζερμέν (22:00)

Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου

Λιόν-Ρεμ (22:00)*Πηγή: sport-fm.gr*

Λειτουργεί το ΕΑΚ!!

Επιτροπή επιθεώρησε χθες το γήπεδο της Κέρκυρας και εισηγήθηκε υπέρ της λειτουργίας του.

Λειτουργεί το ΕΑΚ
Κανονικά θα μπορέσει να φιλοξενήσει αγώνες ποδοσφαίρου για το επόμενο χρονικό διάστημα το γήπεδο της Κέρκυρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΕΑΚ επιθεώρησε χθες μια επιτροπή η οποία εισηγήθηκε υπέρ της λειτουργίας του.

Θυμίζουμε ότι το ΕΑΚ είχε πάρει προσωρινή άδεια μέχρι τον Φεβρουάριο. Υπήρξαν όμως καταγγελίες με αποτέλεσμα να απαιτείται νέος έλεγχος από μια ειδική επιτροπή για να αποφασίσει εάν μπορεί να συνεχίσει τη λειτουργία του.

Έτσι χθες εκπρόσωπος του σταδίου, του νοσοκομείου, της Αστυνομίας και ο μηχανικός της περιφέρειας το επιθεώρησαν εκ νέου.

Οι τέσσερις αυτοί φορείς μαζί με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής που απουσίαζε αλλά ενημέρωσε για την απόφασή του, πρότειναν με ψήφους 3-2 τη συνέχιση της λειτουργίας του μέχρι να εκπνεύσει η προσωρινή άδεια που έχει πάρει.

Πιθανότατα σήμερα αναμένεται να υπάρξει και η σχετική ανακοίνωση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Σε καλό δρόμο και τα μεταγραφικά!!

Μια… ανάσα από τους «32» του Europa League βρίσκεται ο ΠΑΟΚ και για αυτό τον λόγο οι διοικούντες την «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ εντείνουν τις προσπάθειές τους για την ενίσχυση του υπάρχοντος ρόστερ.

Σε καλό δρόμο και τα μεταγραφικά
Ο Παπαγιαννόπουλος.
Μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ στο Μινσκ επί της Ντιναμό, δίνεται η δυνατότητα στους ιθύνοντες του συλλόγου να δουλέψει πιο «ζεστά» για την ενίσχυση του υπάρχοντος ρόστερ εν όψει της μεταγραφικής περιόδους του Ιανουαρίου.

Η διοίκηση ασχολείται πιο έντονα τις τελευταίες ημέρες με το συγκεκριμένο θέμα και ήδη φαίνεται πως έχουν εξελίξεις για ορισμένες υποθέσεις.

Πρώτα από όλα στην περίπτωση του Σωτήρη Παπαγιαννόπουλο, του 24χρονου στόπερ που την περσινή σεζόν έπαιζε στη σουηδική Ασιρίσκα.

Συγκεκριμένα, ο Άγγελος Αναστασιάδης έχει ανάψει το «πράσινο φως» για την απόκτηση του ομογενή άσου, αφού έμεινε ικανοποιημένος από τα όσα έδειξε το διάστημα που δοκιμάστηκε στη Νέα Μεσημβρία.

Πάντως, προτεραιότητα για τον «Δικέφαλο του Βορρά» παραμένει η απόκτηση ενός ακραίου μεσοεπιθετικού (αριστερό πόδι) και ενός κεντρικού μέσου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της SportDay, για τον ακραίο έχουν γίνει βήματα προόδου κι υπάρχει στόχος για τον οποίο έχουν ξεκινήσει πιο άμεσες και συγκεκριμένες διαπραγματεύσεις.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πελέ: «Είμαι καλά»

Ο Πελέ μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter φρόντισε να καθησυχάσει τους φίλους του ποδοσφαίρου για την κατάσταση της υγείας του.

Πελέ: «Είμαι καλά»
«Είμαι καλά»…

Ο Πελέ φρόντισε να καθησυχάσει τους φίλους του ποδοσφαίρου και φυσικά τους συμπατριώτες του για την κατάσταση της υγείας του.

Μέσω του λογαριασμού που διατηρεί στο twitter, τιτίβισε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και πως όλα είναι καλά.

«Απλώς με τοποθέτησαν σε ένα ειδικό τέτοιο δωμάτιο καθαρά για λόγους ιδιωτικότητας. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και την επιθυμία πολλών να έρθουν και να με δουν αλλά πραγματικά χρειάζομαι να συνεχίσω τη θεραπεία μου με ηρεμία», τόνισε και συνέχισε:

«Είμαι ευλογημένος γιατί λαμβάνω όλη αυτή την αγάπη και την υποστήριξη από όλους εσάς, ευχαριστώ τον Θεό που δεν είναι κάτι σοβαρό. Ανυπομονώ να περάσω τις γιορτές που έρχονται με την οικογένειά μου και να αρχίσω τη νέα χρονιά ανανεωμένος και έτοιμος για νέα ταξίδια σε όλο τον κόσμο τα οποία έχω ήδη προγραμματίσει. Σας ευχαριστώ», κατέληξε.*Πηγή: sport-fm.gr*

«Το ξεχνάμε, πάμε για νίκη»!

Την προσοχή των ποδοσφαιριστών του Άρη στην προσεχή αναμέτρηση με το Βυζάντιο Κοκκινοχώματος επέστησαν οι κ.κ. Κάμπος και Τοπαλίδης, μετά την αποχή που έκαναν οι παίκτες την Τετάρτη.

«Το ξεχνάμε, πάμε για νίκη»!
Αν και ο Πάουλο Κάμπος και ο Γιάννης Τοπαλίδης ήταν αρχικά αντίθετοι με την απόφαση των ποδοσφαιριστών του Άρη να προχωρήσουν σε αποχή, τελικά αποδέχθηκαν αυτή τους την απόφαση.

Ωστόσο, μετά τις εγγυήσεις που έλαβαν οι παίκτες από τον Γιώργο Γαλανό πλέον όλοι θέλουν να πάρουν τη νίκη στο προσεχές παιχνίδι με το Βυζάντιο Κοκκινοχώματος στο «Ανθή Καραγιάννη» για την 8η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής.

«Το ξεχνάμε, λύσαμε τα προβλήματα. Ας πούμε ότι ήταν ένα ρεπό παραπάνω – Πρέπει να ανεβάσουμε ρυθμούς για να μην μας στοιχίσει – Πάμε για τη νίκη και μόνο για τη νίκη», είπαν μεταξύ ο προπονητής και ο τεχνικός διευθυντής των «κιτρίνων» πριν ξεκινήσει η χθεσινή προπόνηση.*Πηγή: sport-fm.gr*

Kρατάει τα θετικά!!

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε άλλη μια ήττα στη Μόσχα από τη Ντιναμό για το Europa League αλλά μπορεί να κρατήσει τα θετικά από την εμφάνισή του.

Kρατάει τα θετικά
Μπορεί το αποτέλεσμα σε άλλον έναν ευρωπαϊκό αγώνα να μην είναι καλό αλλά ο Παναθηναϊκός από το ματς στη Μόσχα με αντίπαλο τη Ντιναμό κέρδισε και κάτι.

Η εμφάνιση των πράσινων στο πρώτο ημίχρονο αφήνει καλές εντυπώσεις και υποσχέσεις για κάτι καλύτερο στη συνέχεια.

«Δυστυχώς για μία ακόμα φορά αδικήσαμε τους εαυτούς μας και είναι κρίμα. Σε αυτό το επίπεδο τα λάθη κοστίζουν», τόνισε ο Γιάννης Αναστασίου μετά το τέλος του αγώνα σχολιάζοντας την εμφάνισή των παικτών του.

Το τελευταίο παιχνίδι στην διοργάνωση για τον Παναθηναϊκό είναι απέναντι στην Εστορίλ σε περίπου δύο εβδομάδες.

Οι πράσινοι και πάλι θα αναζητήσουν την πρώτη τους νίκη στην εφετινή διοργάνωση σκεφτόμενοι το μέλλον και τις επόμενες συμμετοχές τους στην Ευρώπη καθώς επιθυμούν να έχουν όσο το δυνατόν καλύτερη… τύχη στις κληρώσεις τους.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Κάθε… αγώνας στη σειρά του!!

Το «καθήκον» του έκανε ο ΠΑΟΚ στο Μινσκ, όπου επικράτησε της Ντιναμό (με 2-0) και πλέον στρέφει την προσοχή του στους αγώνες με Πανθρακικό και Ολυμπιακό.

Κάθε… αγώνας στη σειρά του
Στα νικηφόρα αποτελέσματα επέστρεψε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος επικράτησε με σκορ 2-0 της Ντιναμό στο Μινσκ για την 5η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League.

Πλέον οι Θεσσαλονικείς πρέπει να κερδίσουν την Γκινγκάμπ στην Τούμπα, στο τελευταίο παιχνίδι της διοργάνωσης, για να περάσουν εκείνους στους «32».

Πριν από τον αγώνα με τους Γάλλους υπάρχουν τρεις αναμετρήσεις για το ελληνικό πρωτάθλημα, με σημαντικότερο όλων το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη την προσεχή Τετάρτη (03/12).

Πριν από το παιχνίδι στο Φάληρο στον «Δικέφαλο του Βορρά» θέλουν τη νίκη κόντρα στον Πανθρακικό, ώστε να παραμείνουν στην κορυφή της βαθμολογίας και να πάνε με καλύτερη ψυχολογία στο παιχνίδι με τους Πειραιώτες.

Ωστόσο, μετά το παιχνίδι στη Λευκορωσία υπήρχαν άσχημα νέα για τον Γιώργο Κατσικά. Ο 24χρονος αμυντικός αποχώρησε με θλάση και θα απουσιάσει περίπου τρεις εβδομάδες, κάτι που σημαίνει ότι ο Αναστασιάδης θα πρέπει να ψάξει στόπερ εν όψει (και) Ολυμπιακού.

Όσον αφορά τον Αθανασιάδη, ο σκόρερ του ΠΑΟΚ έχει μια κάκωση στο πέλμα και η πρώτη εκτίμηση του ιατρικού επιτελείου είναι πως δεν πρόκειται για κάτι ανησυχητικό που μπορεί να του στερήσει την παρουσία στα προσεχή παιχνίδια και ιδίως σε αυτό με τον Ολυμπιακό. *Πηγή: sport-fm.gr*

Περνάει στην… αντεπίθεση η ΕΠΟ!!

Επιστολή στις Ενώσεις, αναφέροντας ότι έχει ήδη απευθυνθεί σε UEFA και FIFA για το αθλητικό νομοσχέδιο, που πλήττει το αυτοδιοίκητο, έστειλε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής, όπως γράφει η SportDay.

Περνάει στην… αντεπίθεση η ΕΠΟ!
Η δράση πολλές φορές προκαλεί αντίδραση και αυτό ισχύει στην περίπτωση της ΕΠΟ, η οποία παρουσιάζεται αποφασισμένη να φτάσει στα άκρα μετά την απόφαση του Γιάννη Ανδριανού να καταθέσει το νομοσχέδιο-φωτιά που αφορά και το ποδόσφαιρο στη Βουλή.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα η SportDay, ο Γιώργος Σαρρής έστειλε χθες επιστολή σε όλες τις ενώσεις ποδοσφαιρικών σωματείων της χώρας και τις ενημέρωσε για τις εξελίξεις, ζητώντας μάλιστα να αφήσουν στην άκρη τις όποιες «εσωτερικές διαφορές» και να συνασπιστούν με στόχο την υπεράσπιση του αυτοδιοίκητου.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας γνωστοποιεί ότι έχει ενημερώσει ήδη εγγράφως τη FIFA και την UEFA για το επίμαχο νομοσχέδιο.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει ότι σύντομα θα σταλθεί επιστολή προς την Πολιτεία από την UEFA που θα αξιώνει την άμεση απόσυρση των επίμαχων διατάξεων του νομοσχεδίου και εφόσον δεν βρεθεί η χρυσή τομή, τότε θα έχουμε μία ολομέτωπη σύγκρουση.

Δείτε την επιστολή που έστειλε η ΕΠΟ στις Ενώσεις, όπως την αποκαλύπτει σήμερα η SportDay

inner

*Πηγή: sport-fm.gr*

Τρεις μεταγραφές «βόμβες»!!

Την ενίσχυση του υπάρχοντος ρόστερ της ΑΕΚ με την απόκτηση ποδοσφαιριστών που θα κάνουν τη διαφορά επιθυμεί ο Δημήτρης Μελισσανίδης, όπως ενημέρωσε όσους συμμετέχουν στον μεταγραφικό σχεδιασμό.

Τρεις μεταγραφές «βόμβες»!
Στην ΑΕΚ δεν επιθυμούν απλώς να ενισχύσουν το υπάρχον ρόστερ για να μπορέσει να ανέβει άμεσα η ομάδα στη Σούπερ Λίγκα, αλλά εκείνο που θέλουν είναι να δημιουργήσουν από τώρα ένα σύνολο που θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της επόμενης σεζόν.

Όλο αυτό το διάστημα ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς έχει «τσεκάρει» διάφορους ποδοσφαιριστές από πολλές χώρες, ώστε η «Ένωση» να είναι έτοιμη να κινηθεί τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα, ο τεχνικός διευθυντής του «Δικεφάλου» έχει ταξιδέψει σε Ουγγαρία και Βραζιλία, αλλά οι παίκτες που είδε δεν θα κάνουν… γκελ στους οπαδούς της ομάδας.

Όπως γράφει η SportDay, στη «κιτρινόμαυρη» λίστα υπάρχουν και ποδοσφαιριστές που είναι ευρέως γνωστοί και δεν χρειάζεται να γίνει αναλυτική παρακολούθηση.

Μάλιστα, υπέρ της απόκτησης τέτοιου είδους παικτών είναι και ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο οποίος – σύμφωνα με την εφημερίδα – έχει εισηγηθεί την απόκτηση εκείνων που και τον κόσμο θα «φτιάξουν» και θα κάνουν τη διαφορά.

Σύμφωνα με πληροφορίες της SportDay, θα γίνουν τουλάχιστον τρεις τέτοιες μεταγραφές. Στην ΑΕΚ δεν περιορίζονται στις θέσεις (δηλαδή αν βρεθεί μια περίπτωση που θα κάνει «μπαμ» δεν θα κολλήσουν στη θέση), αλλά είναι δεδομένο ότι έχει δοθεί προτεραιότητα στον σέντερ φορ και τον αμυντικό χαφ. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Παγώνει» του Καρέλη!!

Στη συνάντηση του Παναθηναϊκού με την πλευρά του Νίκου Καρέλη ο διεθνής φορ επιφυλάχθηκε να απαντήσει στην πρόταση για την επέκταση του υπάρχοντος συμβολαίου και το θέμα μπαίνει στον «πάγο».

«Παγώνει» του Καρέλη
Προτεραιότητα το τελευταίο διάστημα στον Παναθηναϊκό αποτελεί η παραμονή των παικτών που βρίσκονται ήδη στην ομάδα.

Ένας από αυτούς είναι και ο Νίκος Καρέλης, με τον οποίο – σύμφωνα με τη SportDay – υπήρξε συνάντηση για την επέκταση του συμβολαίου του που λήγει το 2017.

Όπως γράφει η εφημερίδα, η πρόταση του «τριφυλλιού» στον διεθνή επιθετικό είναι μέχρι το 2018 με παράλληλη αύξηση των αποδοχών του ύψους 25% (από τα 90.000 ευρώ που αμείβεται αυτή τη στιγμή).

Ωστόσο, ο 22χρονος φορ φάνηκε διστακτικός και επιφυλάχθηκε να απαντήσει, κάτι που βάζει το θέμα στον «πάγο».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μαρινάκης: «Προχωράμε μπροστά»

Το σύνθημα για να κοιτάξουν όλοι μπροστά στον Ολυμπιακό έδωσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Μαδρίτη μετά την ήττα από την Ατλέτικο. Πρώτα ο ΠΑΟΚ, μετά η Μάλμε.

Μαρινάκης: «Προχωράμε μπροστά»
Πολύ στεναχωρημένος ήταν ο Βαγγέλης ΜΑρινάκης για την ήττα του Ολυμπιακού στη Μαδρίτη από την Ατλέτικο, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Champions League.

Παρόλα αυτά, ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου έδωσε βάση στην επόμενη μέρα και έδωσε το σύνθημα να κοιτάξουν όλοι μπροστά. Άλλωστε, σε μία εβδομάδα υπάρχει το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και οι Πειραιώτες δεν επιθυμούν να έχουν άλλες απώλειες στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Όσον αφορά το παιχνίδι στο «Βιθέντε Καλντερόν», ο κ. Μαρινάκης επισήμανε ότι αντίπαλος ήταν μία ομάδα που είναι πρωταθλήτρια Ισπανίας και έφτασε στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, ενώ παράλληλα είναι αήττητη στο γήπεδό της για περισσότερο από ένα χρόνο!

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων σε όσους είχαν συγκεντρωθεί έξω από το γήπεδο των «ροχιμπλάνκος», αναγνωρίζοντας πως η ομάδα ήταν σε κακή βραδιά, αλλά η Ατλέτικο είναι μία ομάδα που δύσκολα αντιμετωπίζεται ιδιαίτερα στην έδρα της.

Πλέον στον Ολυμπιακό επιθυμούν να κερδίσουν στην Κέρκυρα και να προετοιμαστούν κατάλληλα για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη. *Πηγή: sport-fm.gr*

Τσεκ απ και… τσεκ ιν!!

Περιμένοντας να δει αν Μπατίστα και Γιάνκοβιτς θα είναι διαθέσιμοι, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Μπάγερν και με νίκη κλείνει θέση για το Top 16.

Τσεκ απ και… τσεκ ιν
Από κίνητρα… άλλο τίποτα για τον Παναθηναϊκό στον αποψινό αγώνα με την Μπάγερν στο ΟΑΚΑ (21:00, Novasports 2, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και www.sport-fm.gr). Αρχικά με νίκη εξασφαλίζει μαθηματικά την πρόκριση στο Top 16, εν συνεχεία διατηρεί ακέραιες τις ελπίδες του για να τερματίσει δεύτερος στον τρίτο όμιλο και τέλος παίρνει ρεβάνς για τη μοναδική επώδυνη φετινή του ήττα, αυτή με 81-75 στο παιχνίδι του πρώτου γύρου στο Μόναχο.

Η αποστολή, ωστόσο, δεν είναι εύκολη. Όχι μόνο επειδή οι Βαυαροί είναι υπολογίσιμοι και επικίνδυνοι παίζοντας ένα από τα τελευταία τους χαρτιά για πρόκριση. Αλλά κι επειδή πέραν της συνηθισμένης απουσίας του ΝτεΜάρκους Νέλσον που θα είναι στο ΟΑΚΑ, αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Εστέμπαν Μπατίστα και του Βλάντο Γιάνκοβιτς με ενοχλήσεις στη γάμπα και τον προσαγωγό αντίστοιχα. Λίγο πριν το τζάμπολ θα είναι σαφές αν θα μπορέσουν να αγωνιστούν ή όχι. Οι πρωταθλητές Γερμανίας δεν θα έχουν τους τραυματίες Γκαβέλ και Τέιλορ, αλλά είναι από την περασμένη εβδομάδα ενισχυμένοι με τον Μπο ΜακΚάλεμπ.

Οι δύο ομάδες αναμετρώνται για δεύτερη φορά σε επίσημο ματς στην ιστορία τους, ενώ στις 14 Σεπτεμβρίου οι «πράσινοι» είχαν επικρατήσει 85-75 σε φιλικό στη Μιλούζ με 21 πόντους του Νίκου Παππά και 15 του Βλαδίμηρου Γιάνκοβιτς.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Λουίτζι Λαμόνικα (Ιταλία), Σέφι Σέμες (Ισραήλ) και Μπέντζαμιν Χιμένεθ (Ισπανία).

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Α’ Όμιλος
Ρεάλ Μαδρίτης-Ούνιξ Καζάν 75-85
Νίζνι-Ζαλγκίρις Κάουνας (28/11, 19:00)
Αναντολού Εφές-Σάσαρι (28/11, 19:45)
Βαθμολογία: Ρεάλ 5-2, Εφές 4-2, Ζαλγκίρις 3-3, Νίζνι 3-3, Ούνιξ 3-4, Σάσαρι 1-5.

Β’ Όμιλος
Μακάμπι Τελ Αβίβ-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 61-84
Άλμπα Βερολίνου-Ουνικάχα Μάλαγα 79-78
Τσεντεβίτα-Λιμόζ (28/11, 20:30)
Βαθμολογία: ΤΣΣΚΑ 7-0, Μακάμπι 4-3, Μάλαγα 4-3, Άλμπα 3-4, Λιμόζ 1-5, Τσεντεβίτα 1-5.

Γ’ Όμιλος
Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ-Τουρόβ 89-74
Παναθηναϊκός-Μπάγερν Μονάχου (28/11, 21:00)
Μπαρτσελόνα-Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο (28/11, 21:45)
Βαθμολογία: Μπαρτσελόνα 6-0, Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ 5-2, Παναθηναϊκός 4-2, Μπάγερν 1-5, Τουρόβ 1-6.

Δ’ Όμιλος
Ερυθρός Αστέρας-Νεπτούνας 79-62
Λαμποράλ Κούτσα-Ολυμπιακός 89-70
Βαλένθια-Γαλατάσαραϊ (28/11, 22:00)
Βαθμολογία: Ολυμπιακός 6-1, Ερυθρός Αστέρας 4-3, Γαλατάσαραϊ 3-3, Λαμποράλ Κούτσα 3-4, Νεπτούνας 3-4, Βαλένθια 1-5. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Σταχυοφόρος» ο Ερικ!

Ο Μάιλ Ερικ θα αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Ααρικ Μάρεϊ στον Πανελευσινιακό μέχρι το τέλος της φετινής αγωνιστικής περιόδου.

«Σταχυοφόρος» ο Ερικ
Ο 26χρονος Νιγηριανός φόργουορντ-σέντερ συμφώνησε με τους «σταχυοφόρους» και αναμένεται στην Ελλάδα τις επόμενες μέρες για να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο και να ξεκινήσει προπονήσεις.

Ο Ερικ είναι απόφοιτος του Temple και την περυσινή σεζόν αγωνίστηκε στο ΝΒDL με τους Texas Legends.

Ο Αφρικανός "κόπηκε" από τους Μπακς, ενώ το όνομά του ακούστηκε και για τον Πανιώνιο. *Πηγή: sport-fm.gr*

Μπαράλες: «Πιστεύαμε πως θα το ‘γυρνούσαμε’»

Στο γεγονός πως οι παίκτες του Αστέρα Τρίπολης πίστεψαν στην «ανατροπή» κόντρα στην Μπεσίκτας μετά το 0-2, στάθηκε ο Χερόνιμο Μπαράλες.

Μπαράλες: «Πιστεύαμε πως θα το ‘γυρνούσαμε’»
Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός τόνισε πως γνώριζαν πως αντιμετώπιζαν μια μεγάλη ομάδα, όπως μεγάλη είναι και η δική τους και, πως αν υπήρχε περισσότερος χρόνος, θα μπορούσαν να το «γυρίσουν» τελείως, ξεκαθαρίζοντας πως στόχος και για φέτος είναι η έξοδος στην Ευρώπη.

Αναλυτικά: «Παίξαμε απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα, όπως η Μπεσίκτας. Προσπαθήσαμε μετά το 2-0 να "γυρίσουμε" το ματς. Αν είχαμε ακόμα λίγο χρόνο, μπορεί να τα καταφέρναμε.

Το πιστεύαμε ότι θα το "γυρίσουμε" Είμαστε μεγάλη ομάδα με καλούς παίκτες. Ο κόσμος μας έδωσε δύναμη. Αλλά, όπως είπα και πριν, αν είχαμε λίγο χρόνο ακόμα, μπορεί να τα καταφέρναμε.

Θέλουμε να βγούμε ξανά στην Ευρώπη. Δουλεύουμε σκληρά και καθημερινά. Έχουμε τα ψυχικά αποθέματα. Θα το παλέψουμε».

Αμφίβολος για Τούμπα ο Μαρβό!!

Αγωνία για τη συμμετοχή του Σιλβάν Μαρβό στη συνέχεια των επίσημων υποχρεώσεων της Γκινγκάμπ και το ματς με τον ΠΑΟΚ πρόεκυψε στην αναμέτρηση κόντρα στη Φιορεντίνα.

Αμφίβολος για Τούμπα ο Μαρβό
Ο Γάλλος επιθετικός τραυματίστηκε και αποχώρησε λίγο πριν τη λήξη της αναμέτρησης για την πέμπτη αγωνιστική των ομίλων του Europa League και φαίνεται πως αντιμετωπίζει πρόβλημα στο γόνατο.

Όπερ σημαίνει πως αν ισχύει αυτό, ο Μαρβό ενδέχεται να χάσει το ματς της τελευταίας αγωνιστικής των γκρουπ κόντρα στον ΠΑΟΚ στις 11 Δεκεμβρίου στην Τούμπα, που θα κρίνει την πρόκριση στους «32» της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, κάτι που θα φανεί από τις εξετάσεις που θα υποβληθεί τις επόμενες μέρες ο σκόρερ του πρώτου ματς των δυο ομάδων στο «Ρουντουρού». *Πηγή: sport-fm.gr*

Σκόνδρας: «Όταν παίξαμε καλά, νικήσαμε»

Στη βελτίωση της απόδοσης στο δεύτερο ημίχρονο στάθηκε ο Γιάννης Σκόνδρας, ώστε να δικαιολογήσει τη νίκη του ΠΑΟΚ στο Μινσκ επί της Ντιναμό.

Σκόνδρας: «Όταν παίξαμε καλά, νικήσαμε»
Ο διεθνής αμυντικός του «Δικεφάλου» τόνισε πως ήταν επιπόλαιοι στο πρώτο ημίχρονο και στάθηκε στον στόχο των δυο νικών, ήτοι στην αποψινή και την τελευταία αγωνιστική κόντρα στην Γκινγκάμπ για να έρθει η πρόκριση. Στάθηκε στη σημασία της νίκης και στο γεγονός πως δεν απειλήθηκαν πολύ από τους Λευκορώσους.

Αναλυτικά: «Ήρθαμε για να νικήσουμε. Δεν μπήκαμε καλά στο πρώτο ημίχρονο, ήμασταν αρκετά επιπόλαιοι. Στο δεύτερο, ήμασταν καλύτεροι και γι' αυτό νικήσαμε. Αυτή η νίκη έχει μεγάλη σημασία και βαθμολογικά και για εμάς. Ο στόχος είναι να κάνουμε το "δύο στα δύο" ως στο τέλος.

Αυτό που κρατάμε από αυτό το παιχνίδι είναι οι τρεις βαθμοί που είναι πολύ σημαντικοί. Δεν έχει σημασία τόσο η απόδοση, αλλά οι τρεις βαθμοί. Νομίζω είμαστε καλύτερη ομάδα και, κατά διαστήματα, παίξαμε καλό ποδόσφαιρο. Ίσως να μπορούσαμε να πετύχουμε και ένα ακόμα γκολ. Το σημαντικό είναι ότι κρατήσαμε την Ντιναμό Μινσκ μακριά από την εστία μας. Πήραμε τους τρεις βαθμούς και αυτό έχει σημασία».

Κόντρα σε Σλοβακία, Μεξικό, Κίνα η Εθνική βόλεϊ!!

Κόντρα σε Κίνα, Μέξικο και Σλοβακία θα βρεθεί η Εθνική ομάδα βόλεϊ των ανδρών στο World League, όπως προέκυψε, στον έβδομο όμιλο της διοργάνωσης.

Κόντρα σε Σλοβακία, Μεξικό, Κίνα η Εθνική βόλεϊ
Οι πρώτοι αγώνες θα γίνουν στις 12, 13 και 14 Ιουνίου στο Μεξικό. Το δεύτερο σαββατοκύριακο θα αναλάβει το γκρουπ η Ελλάδα στις 19, 20 και 21 Ιουνίου. Το Final 4 του ομίλου θα γίνει στις 3,4,5 Ιουλίου στη Σλοβακία.

Η Τυνησία, το Πουέρτο Ρίκο, η Τουρκία και ο Μαυροβούνιο αποτελούν τον όμιλο F. Η Αίγυπτος, η Βενεζουέλα, η Ισπανία και το Καζακστάν τον όμιλο H.

Από τους συγκεκριμένους ομίλους, θα προκύψει και η τελική τετράδα. Σε περίπτωση που στον ελληνικό όμιλο βγει πρώτη η Σλοβακία, την πρόκριση παίρνει η δεύτερη, οπότε από αυτό το γκρουπ περνούν δύο ομάδες.

Το γκρουπ 2 περιλαμβάνει τους ομίλους C, D και E.

Βουλγαρία, Κούβα, Καναδάς και Αργεντινή βρίσκονται στον όμιλο C. Γαλλία, Ιαπωνία, Κορέα και Τσεχία βρίσκονται στον όμιλο D.
Βέλγιο, Πορτογαλία, Φινλανδία και Ολλανδία βρίσκονται στον όμιλο Ε.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ευεργετικό «ξεγύμνωμα» και Καββαδάς…!!

Πολλές φορές οι νίκες γίνονται «καμουφλάζ». Καλύπτουν με μαεστρικό τρόπο εμφανείς αδυναμίες, δημιουργούν λανθασμένες εντυπώσεις και ενίοτε φέρνουν εφησυχασμό.

Ευεργετικό «ξεγύμνωμα» και Καββαδάς…
Γράφει ο Νίκος Βαγγέλης.
Πέρυσι ο Ολυμπιακός τελείωσε την φάση των ομίλων με 10-0, όμως στο ΤΟΠ-16 οι ήττες έγιναν μαζεμένες και έτσι έπεσε στα… νύχια της Ρεάλ Μαδρίτης με μειονέκτημα έδρας. Φέτος, το προειδοποιητικό «καμπανάκι» ήρθε πιο νωρίς.

Για να τα λέμε όλα, η Λαμποράλ Κούτσα ξεγύμνωσε τον ανήμπορο να αντιδράσει Ολυμπιακό. Τον ανάγκασε σε όλο το παιχνίδι να αποδεχτεί τον ρόλο του κομπάρσου, επιβάλλοντας τον ρυθμό της και αναγκάζοντάς τον να ακολουθεί. Τον πήγε, όμως, μερικά βήματα πίσω ή όχι; Γνώμη μας είναι πως αν οι Πειραιώτες πάρουν το μάθημά τους, οι συντριβή θα αποδειχθεί ευεργετική. Πολύ απλά γιατί καλύτερα που ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είδε τα «χοντρά» λάθη, παρά μετά, όπου καμία ήττα δεν συγχωρείται…
Κάποιοι λένε πως στα προηγούμενα παιχνίδια δεν φαίνονταν οι μεγάλες απουσίες που υπάρχουν… Μήπως δεν έχουν και τόσο δίκιο; Τι, δηλαδή; Μια νίκη θα μας κάνει τυφλούς; Είχε ο Ολυμπιακός στα προηγούμενα ματς το post-up του Γιώργου Πρίντεζη, το «φαρμακερό» σουτ του Ματ Λοτζέσκι ή την ενέργεια της «καλαθομηχανής» που ακούει στ” όνομα Ιωάννης Παπαπέτρου; ΟΧΙ! Αλλά τώρα τις ανακάλυψαν!
Ο Ντάρντεν ήταν ο μοναδικός καθαρόαιμος σμολ φόργουορντ και παρότι η απόδοσή του ήταν κακή, ο Σφαιρόπουλος τον κράτησε μέσα 31 λεπτά και 50 δευτερόλεπτα. Περισσότερα από κάθε άλλον συμπαίκτη του! Μήπως ξαφνικά ο Μάντζαρης ή ο Λαφαγιέτ έγιναν ξαφνικά «τριάρια»; Για να συνέλθουμε λίγο. Τα περιφερειακά σχήματα του Σφαιρόπουλου βασίζονται ως επί το πλείστον σε αλχημείες. Παράλληλα, προσπαθεί να περάσει την φιλοσοφία του, όμως με τις συνθήκες που υπάρχουν τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα.
Όσο για την ρακέτα; Ο Δημήτρης Αγραβάνης ήταν μαχητικός, αλλά λιγότερο συγκεντρωμένος από τις προηγούμενες φορές, ενώ ο Μπρεντ Πέτγουεϊ μετριότατος στην άμυνα και εντελώς ακίνδυνος επιθετικά. Ο Μπράιαντ Ντάνστον έκανε ένα καλό ξέσπασμα 5-6 λεπτών στο πρώτο ημίχρονο και στη συνέχεια εξαφανίστηκε, τη στιγμή που ο Οθέλο Χάντερ ήταν… αλλού και μοναδικό κέρδος, έστω και αν δεν εντυπωσίασε ήταν ο Βασιλης Καββαδάς.
Ο 23χρονος σέντερ βγήκε από την ναφθαλίνη και ανταποκρίθηκε άριστα στον ρόλο του. Πρώτα απ” όλα, «έσβησε» τον Μίρζα Μπέγκιτς που είχε κάνει πάρτι κοντά στο καλάθι με αντίπαλο τον Χάντερ και παράλληλα κατάφερε να βγάλει ενέργεια, πάθος και τσαγανό στο παιχνίδι του, βοηθώντας την υπόλοιπη ομάδα. Στα hedge-out του ήταν δυναμικός και αποφασιστικός, μάζεψε και 5 ριμπάουντ, όμως έχασε δύο εύκολα καλάθια, τα οποία θα… βάλει στη συνέχεια αν συνεχίσει να παίρνει ευκαιρίες, καθώς αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο για την ομάδα του Πειραιά.
Η αλήθεια βρίσκεται πολλές φορές κάπου στη μέση. Ο Ολυμπιακός πλήρης δεν υπήρχε περίπτωση να έχει αυτή την εικόνα στην «Φερνάντο Μπουέσα Αρίνα». Ούτε λέμε πως θα έκανε ό,τι ήθελε πάνω στο παρκέ, αλλά σίγουρα θα είχε περισσότερες λύσεις, πέραν της μόνιμης του εξαιρετικού Βασίλη Σπανούλη. Δεν βγαίνει η χρονιά με 8-9 παίκτες και με μερικούς βασικούς να βρίσκονται διαρκώς στον κόσμο τους… O Σφαιρόπουλος βλέπει, αξιολογεί και όταν έρθει η ώρα θα πάρει τις αποφάσεις που πρέπει.

Πηγή:superbasket.gr

Βεργέτης: «Κερδίσαμε το σεβασμό όλης της Ευρώπης»

Περήφανος για τον Αστέρα Τρίπολης που (και) ο ίδιος έχει δημιουργήσει δήλωσε ο Στάικος Βεργέτης. «Εχθρός του καλού, το καλύτερο» είπε για τις βλέψεις του στο μέλλον, μετά τη φετινή μεγάλη προσπάθεια.

Βεργέτης: «Κερδίσαμε το σεβασμό όλης της Ευρώπης»
Υπόκλιση του Στάικου Βεργέτη στους παίκτες του, κάνοντας μια συνολική αποτίμηση του φετινού μεγάλου ευρωπαϊκού ταξιδιού και λέγοντας χαρακτηριστικά πως: ««Βγάζω το καπέλο στα παιδιά γιατί έσπασαν πολλά ταβάνια».

Ο προπονητής του Αστέρα Τρίπολης μίλησε για την ισοπαλία με την Μπεσίκτας (2-2), η οποία έβαλε… φρένο στο όνειρο της πρόκρισης στη νοκ-άουτ φάση και τόνισε πως οι καλύτερες μέρες -μετά το σεβασμό που κέρδισε η ομάδα του ανά την Ευρώπη- έρχονται!

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βεργέτη στη συνέντευξη Τύπου:

«Γνωρίζοντας από την αρχή τις απαιτήσεις του αγώνα, προετοιμαστήκαμε, αλλά τα πράγματα δεν κύλησαν όπως θέλαμε. Δεχτήκαμε ένα γκολ, το οποίο η Μπεσίκτας διαχειρίστηκε καλά. Είχε καλή οργάνωση και γι' αυτό το λόγο δεν βρήκαμε χώρους να παίξουμε δημιουργικό ποδόσφαιρο. Αναγκαστήκαμε να κάνουμε την ομάδα μας πιο επιθετική γιατί θέλαμε νίκη. Αφήσαμε κενούς χώρους που πληρώσαμε στο πέναλτι. παρόλα αυτά η ομάδα έδειξε χαρακτήρα και προσωπικότητα και παρά το 2-0 εις βάρος της, αντιπαρήλθε αυτή την κατάσταση, πάλεψε, πολέμησε και διεκδίκησε ακόμα και τη νίκη. Συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθεια. Θα κοιτάξουμε να ολοκληρώσουμε την παρουσία μας στην Ευρώπη, κόντρα στην Παρτιζάν και να συγκεντρωθούμε στις εγχώριες υποχρεώσεις».

Για την Μπεσίκτας: «Η Μπεσίκτας μας έδωσε την εικόνα που είχαμε αναλύσει. Έχει ποιοτικούς παίκτες όπως ο Τορέ, ο Σαχάν, ο Μπα, να εξολοθρεύσουν κάθε άμυνα, όπως και έκαναν. Έχουν καλή μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση».

Για το αν βγάζει το καπέλο στους παίκτες του και που συνεχίσει: «Βγάζω το καπέλο στα παιδιά γιατί έσπασαν πολλά ταβάνια. Είσοδος στους ομίλους, καλή εικόνα και η ομάδα κέρδισε τον σεβασμό. Έφερε πόντους στη χώρα μας και κοιτάζει το μέλλον με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση».

Για το τι έλειψε στον Αστέρα για την πρόκριση: «Δεν ήταν θέμα εμπειρίας ή τύχης. Τύχη δεν είχαμε μόνο στην Τότεναμ. Είχαμε όπως πολύ καλούς αντιπάλους να αντιμετωπίσουμε. Εμείς παρουσιαστήκαμε δυνατοί και πειθαρχημένοι και σε μεγάλο βαθμό το κάναμε. Σήμερα φοβόμουν την μετάβαση της Μπεσίκτας και έτσι φάγαμε το πρώτο γκολ. Είναι ποιοτικές οι ομάδες που είχαμε να αντιμετωπίσουμε. Μίλησε η διαφορά επιπέδου των ομάδων αλλά και των πρωταθλημάτων ενδεχομένως».

Για το τι μένει από το ταξίδι στην Ευρώπη: «Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Θεωρώ πως οι προσθήκες θα γίνουν, γιατί η διοίκηση θέλει να βελτιώνει την ομάδα σε κάθε επίπεδο. Είναι αυτονόητο ότι θα γίνει».

Καββαδάς: «Δεν ήταν η βραδιά μας»

Ο Ολυμπιακός είχε μία πολύ κακή βραδιά και έτσι γνώρισε την ήττα από τη Λαμποράλ Κούτσα, σύμφωνα με όσα είπε ο Βασίλης Καββαδάς

Καββαδάς: «Δεν ήταν η βραδιά μας»
Το παιχνίδι δεν εξελίχθηκε όπως το περίμενε ο Ολυμπιακός, με αποτέλεσμα να γνωρίσει την ήττα από τη Λαμποράλ Κούτσα, όπως δήλωσε ο Βασίλης Καββαδάς.

«Δεν ήταν η βραδιά μας. Θα πρέπει να διορθώσουμε τα πράγματα που κάναμε λάθος. Είχαμε ένα δύσκολο ταξίδι και τα πράγματα δεν μας βγήκαν όπως τα περιμέναμε, αλλά θα πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά μας και να κοιτάξουμε το επόμενο παιχνίδι. Πιστεύω πως προσεγγίσαμε λάθος το ματς, ενώ η Λαμποράλ Κούτσα όχι», ήταν τα λόγια του Βασίλη Καββαδά.

Μπίλιτς: «Βγάζω το καπέλο στον Αστέρα»

Μέλι... έσταξε για τον Αστέρα και τις μεγάλες φετινές επιτυχίες του, ο Σλάβεν Μπίλιτς. Ο προπονητής της Μπεσίκτας μίλησε για το 2-2 με τους Αρκάδες και τον πρώτο στόχο που παραμένει το πρωτάθλημα.

Μπίλιτς: «Βγάζω το καπέλο στον Αστέρα»
Με άκρως εγκωμιαστικά σχόλια μίλησε για τον Αστέρα Τρίπολης ο Σλάβεν Μπίλιτς, με τον προπονητή της Μπεσίκτας να υποκλίνεται (μετά το 2-2) στο φετινό... άστρο των Αρκάδων που τους οδήγησε σε πολλές και σπουδαίες επιτυχίες.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μπίλιτς στη συνέντευξη Τύπου:

«Προκριθήκαμε και αυτό είναι το σημαντικότερο για εμάς. Δεν θέλαμε να το αφήσουμε για το τελευταίο παιχνίδι, γιατί θα ήταν ριψοκίνδυνο. Ήταν ένα δύσκολο ματς, ήταν μια ομάδα που μας πίεσε, ειδικότερα στα τελευταία 10-15 λεπτά. Ωστόσο, η αποστολή μας βγήκε εις πέρας. Περιμέναμε και τρίτο γκολ, αλλά δεν ήρθε. Αντίθετα, ήρθε η ισοφάριση για τον Αστέρα από ένα τυχερό γκολ».

Για τον Χάτσιτσον: «Δεν τον έχω ξαναδεί να είναι τόσο εκνευρισμένος. Ξέρω πως είναι ευγενικός, αλλά μπορώ να καταλάβω την αντίδρασή του».

Για το τι άρεσε και τι όχι από την ομάδα του: «Σας είπα, κάναμε το καλύτερο. Προσπαθήσαμε να κάνουμε το καλύτερο, το πρωτάθλημα είναι το σημαντικότερο για εμάς. Αυτό είναι ότι για όλες τις ομάδες τα πάντα. Θέλουμε να τα πάμε καλά στην Ευρώπη, αλλά είναι επικίνδυνη εποχή για εμάς. Τα πάμε καλά, αλλά έχουμε ακόμα πολλά παιχνίδια και συνεχόμενα, πράγμα που κάνει δύσκολα τα πράγματα. Για εμάς ήταν καλό ψυχολογικά που περάσαμε, μας δίνει αυτοπεποίθηση και στο παιχνίδι με την Τότεναμ θα είμαστε πιο χαλαροί, γιατί δεν θα είναι ματς "ζωής ή θανάτου". Σίγουρα θέλαμε να κάνουμε καλύτερα πράγματα, αλλά προσαρμοστήκαμε στις συνθήκες. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε και ψηλά παιδιά, εμείς δεν έχουμε τόσο ψηλούς παίκτες. Εμείς συνεχίζουμε να παίζουμε ποδόσφαιρο και αυτό θα κάνουμε και στο μέλλον».

Για τον Αστέρα: «Έκανε καλά παιχνίδια μέχρι να φτάσει εδώ. Με την Μάιντς, με την Μακάμπι, ήταν δύσκολο να περάσει, αλλά τα κατάφερε. Κόντρα στην Παρτιζάν την διέλυσε, η Τότεναμ ήταν τυχερή που νίκησε εδώ, οπότε έχω μόνο καλά λόγια να πω για τον προπονητή και την ομάδα. Είναι καλή ομάδα, ειδικά στο σπίτι της είναι εξαιρετική. Στην Πόλη ήταν τυχερή, αλλά πρέπει να πω συγχαρητήρια στον προπονητή. Οι παίκτες και η ομάδα έχουν χαρακτήρα, ενέργεια, δεν "κρύβεται", δεν λύγισε από το 2-0, προσπάθησε να επιστρέψει γιατί έχει πολύ καλή ποιότητα. Είμαι πολύ εντυπωσιασμένος από αυτούς και θα είναι στην Ευρώπη ξανά. Τους βγάζω το καπέλο».

Στην κορυφή των Βαλκανίων ο Φιλιππίδης!!

Ο Κώστας Φιλιππίδης αναδείχθηκε την Πέμπτη ο κορυφαίος αθλητής στίβου των Βαλκανίων στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Βουκουρέστι.

Στην κορυφή των Βαλκανίων ο Φιλιππίδης
Ο 28χρονος ήταν παγκόσμιος πρωταθλητής κλειστού στίβου στο επί κοντώ τον περασμένο Μάρτιο στο Γκέτεμποργκ. Κορυφαία αθλήτρια της Ιβηρικής Χερσονήσου αναδείχτηκε η Σέρβα Τατιάνα Γέλατσα, που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου της Ζυρίχης στον ακοντισμό τον περασμένο Αύγουστο.

Ανερχόμενο αστέρι στους άνδρες ήταν ο Κροάτης σφαιροβόλος Μάρτιν Μάρκοβιτς, έκτος στο Παγκόσμιο Εφήβων/Νεανίδων του Γιουτζίν, ενώ στην αντίστοιχη κατηγορία των γυναικών κορυφαία ψηφίστηκε η Ρουμάνα Ιοάνα Γκέοργκε, «ασημένια» στα 200 μέτρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες Παίδων/Κορασίδων. *Πηγή: sport-fm.gr*

Σενγκέλια: «Ήταν ματς “do or die” για εμάς»

Χαρούμενος με τη νίκη επί του Ολυμπιακού, αλλά και την εμφάνιση της Λαμποράλ Κούτσα ήταν ο Τορνίκε Σενγκέλια

Σενγκέλια: «Ήταν ματς “do or die” για εμάς»
Η καλή άμυνα, αλλά και η ομαδικότητα στην επίθεση, ήταν τα στοιχεία που έδωσαν στη Λαμποράλ Κούτσα τη νίκη επί του Ολυμπιακού.

«Ξέραμε από πριν, πως αυτό το ματς ήταν “do or die” για εμάς. Ήταν πολύ σημαντικό παιχνίδι. Κάναμε πολύ καλή δουλειά στην άμυνα, ενώ παίξαμε ομαδικά και στην επίθεση. Και αυτό πιστεύω πως ήταν το “κλειδί” για να πάρουμε τη νίκη», δήλωσε ο Τόρνικε Σενγκέλια.

Ναβάρο: «Δεν σταματήσαμε τον Σπανούλη, αλλά…»

Η καλή άμυνα της Λαμποράλ Κούτσα –εκτός από τη αυτή πάνω στον Σπανούλη- ήταν το «κλειδί» για τη σημαντική νίκη επί του Ολυμπιακού, όπως δήλωσε ο Ίμπον Ναβάρο.

Ναβάρο: «Δεν σταματήσαμε τον Σπανούλη, αλλά…»
Ευχαριστημένος από την καλή άμυνα της Λαμποράλ Κούτσα στη νίκη επί του Ολυμπιακού ήταν ο Ίμπον Ναβάρο, ο οποίος τόνισε πως η ομάδα του έπαιξε ολοκληρωτικό μπάσκετ για 40 λεπτά.

«Παίξαμε ολοκληρωτικό μπάσκετ για 40 λεπτά. Μπορεί να μην σταματήσαμε τον Σπανούλη, αλλά σταματήσαμε όλους τους υπόλοιπους. Είμαστε ακόμα ζωντανοί στην Ευρωλίγκα κι αυτό είναι που μετράει γιατί το θέλαμε όσο τίποτα. Για μένα το κλειδί σήμερα δεν ήταν η επίθεση που βάλαμε 90 πόντους, αλλά η άμυνα που κρατήσαμε χαμηλά μια ομάδα όπως είναι ο Ολυμπιακός», ήταν η δήλωση του Ίμπον Ναβάρο.

Τόμιτς: «Καθόλου συγκέντρωση στην άμυνα»

Η κακή άμυνα στέρησε από τον Ολυμπιακό να διεκδικήσει κάτι καλύτερο απέναντι στη Λαμποράλ Κούτσα και έτσι γνώρισε μοιραία την ήττα, όπως είπε ο Μίλαν Τόμιτς.

Τόμιτς: «Καθόλου συγκέντρωση στην άμυνα»
Αφού ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να κλείσει δεκάλεπτο χωρίς να δεχθεί 20 πόντους από τη Λαμποράλ Κούτσα, γνώρισε δίκαια την ήττα, σύμφωνα με τον Μίλαν Τόμιτς.

«Δεν είχαμε καθόλου συγκέντρωση στην άμυνα με αποτέλεσμα να δεχθούμε πολλούς πόντους. Εμείς ως τώρα προχωρούσαμε από την άμυνα και σε κανένα δεκάλεπτο δεν σταματήσαμε τη Λαμποράλ κάτω από τους 20 πόντους. Δεν παίξαμε καλά στην άμυνα και δεν μπορέσαμε να βρούμε εύκολους πόντους στην επίθεση. Μας πήγαν στο σετ παιχνίδι κι αυτό ήταν το στοιχείο που έφερε την ήττα», ανέφερε ο Μίλαν Τόμιτς.

Η πρώτη φορά που δεν… πονάει!!

Ο Νίκος Ζέρβας, γράφει για την λίγο-πολύ αναμενόμενη κακή εικόνα του Ολυμπιακού στη Βιτόρια και την ανώδυνη πρώτη ευρωπαϊκή ήττα που θα πρέπει όμως να δώσει «τροφή» για… σκέψη και δουλειά.

Η πρώτη φορά που δεν… πονάει
Η πρώτη ήττα του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα, θα μπορούσε κάλλιστα να έχει έρθει την προηγούμενη εβδομάδα κόντρα στην Βαλένθια. Την απεσόβησε ο μοναδικός διακριθείς στη Βιτόρια, Βασίλης Σπανούλης, με το τρίποντο στο τέλος. Τα ίδια συμπτώματα είχαν παρουσιάσει και κόντρα στην ομάδα του Περάσοβιτς οι «ερυθρόλευκοι». Μέτρια έως κακή άμυνα και παίκτες που δεν μπήκαν ποτέ στο κλίμα του αγώνα. Στην Ισπανία, ορθώθηκε ένα ακόμα εμπόδιο, που ονομάζεται κίνητρο-θέληση για τη νίκη. Για την Λαμποράλ Κούτσα ο αγώνας ήταν do or die, για τους παίκτες του Σφαιρόπουλου, άλλη μία μέρα στη δουλειά.

Γράφει ο Νίκος Ζέρβας
Η πρόκριση και η πρώτη θέση έχει εξασφαλιστεί, άπαντες γνωρίζουν (το έμαθαν καλά πέρυσι) πως τα αήττητα στη πρώτη φάση δεν εξασφαλίζουν το παραμικρό (τουναντίον αποπροσανατολίζουν) και έτσι η… χαλάρωση δεν θέλει και πολύ να έρθει. Βάλτε το κοπιαστικό ταξίδι και τις σημαντικές απουσίες που όσο περνάει ο καιρός επιφέρουν κόπωση στους υγιείς και θα καταλάβετε γιατί το μάτι των γηπεδούχων «γυάλιζε» και των φιλοξενούμενων –πλην Σπανούλη που είναι ειδική περίπτωση φιλοσοφίας αθλητή-… αρμένιζε. Όλα αυτά, δεν σημαίνουν πως στον Ολυμπιακό δεν θα πρέπει να σταθούν στην εμφάνιση που επέφερε αυτό το -19, να προβληματιστούν και να δουλέψουν για να βελτιωθούν. Όταν όμως αυτά γίνονται υπό την θαλπωρή που προσφέρει η ήττα που δεν καταστρέφει, έχουν περισσότερες πιθανότητες να έχουν και αποτέλεσμα.

Ο Ολυμπιακός στην Βιτόρια έχασε γιατί έπαιξε ανύπαρκτη περιφερειακή άμυνα στους Σαν Εμετέριο, Ερτέλ και Κοζέρ, ενώ οι Μπέρτανς και Σενγκέλια έδωσαν στους Πέτγουεϊ και Αγραβάνη (4 φάουλ στο 23΄ αμφότεροι) ένα μάθημα για το πώς δεν πρέπει να παίζουν. Έχασε γιατί στην επίθεσή του δεν δημιουργούσε (μόλις 5 ασίστ), δεν κυκλοφορούσε με υπομονή τη μπάλα και ήταν μονοδιάστατος, με πολλές ντρίπλες και ανούσιες κατοχές. Ακόμα και τα 12 επιθετικά ριμπάουντ που μάζεψε δεν τον βοήθησαν αφού πέρασαν σχεδόν όλα ανεκμετάλλευτα. Το πάθος που υπήρχε στις πρώτες ημέρες της θητείας του Σφαιρόπουλου έμεινε στην Αθήνα, οι επιστροφές στην άμυνα ήταν αργές και από τη στιγμή που και το ποσοστό στα τρίποντα έμεινε στο κάκιστο 3/20, δεν χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση…

Με αναιμική άμυνα και… ενάμιση (όπου μισός βάλτε Ντάνστον) παίκτη σε καλή μέρα επιθετικά δεν γίνεται να έχεις καμία απαίτηση, όχι μόνο σε εκτός, αλλά και σε εντός έδρας αγώνα, ιδιαίτερα όταν ο αντίπαλος παίζει την πρόκρισή του. Ο Ολυμπιακός, οφείλει πλέον να κάνει καλή… χρήση της (καλοδεχούμενης σε κάποιο βαθμό) ήττας και να δουλέψει ώστε να βελτιώσει τα κακώς κείμενα. Ίσως ο προγραμματισμός του, να τον διατηρήσει και για τις επόμενες δύο-τρείς αγωνιστικές μέχρι το τέλος της πρώτης φάσης σε χαμηλές ταχύτητες φορμαρίσματος, αφού τα παιχνίδια που θα κρίνουν κάτι γι’ αυτόν, αρχίζουν στις 27 Δεκεμβρίου. Από εκείνο το σημείο και έπειτα όμως, παύουν να υφίστανται οι ανώδυνες ήττες…

Υ.Γ.: Η κατάσταση του Λαφαγέτ συνεχίζει να προβληματίζει. Ο Αμερικανός είναι καλός και χρήσιμος παίκτης, αλλά όσο συνεχίζει να συμπεριφέρεται έτσι αγωνιστικά δε μπορεί να προσφέρει αυτά για τα οποία αποκτήθηκε.

Υ.Γ.1: Ο Πέτγουεϊ, είναι ως γνωστό, ικανός για το καλύτερο και το χειρότερο. Στην Βιτόρια ήταν κακός. Με την επιστροφή του Πρίντεζη (άλλο ένα στοιχείο προβληματισμού για την ΚΑΕ οι υποτροπές στους τραυματισμούς) και τον ενεργό-ανεβασμένο πλέον Αγραβάνη, λογικά η «τρύπα» στο «4» σε μεγάλο βαθμό θα κλείσει. *Πηγή: sport-fm.gr*

Σφαιρόπουλος: «Ήταν καλύτερη η Λαμποράλ»

Απόλυτα δίκαιη ήταν η νίκη της Λαμποράλ Κούτσα επί του Ολυμπιακού, όπως δήλωσε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. Οι «ερυθρόλευκοι» θα πρέπει να κοιτάξουν μπροστά, σύμφωνα με τον Όλιβερ Λαφαγέτ.

Σφαιρόπουλος: «Ήταν καλύτερη η Λαμποράλ»
Ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε κατώτερος των προσδοκιών και γνώρισε δίκαια την ήττα από την πολύ καλύτερη Λαμποράλ Κούτσα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. Η κακή άμυνα των «ερυθρόλευκων» δεν έδωσε ενέργεια στην επίθεση, όπως τόνισε ο Όλιβερ Λαφαγέτ.

«Συγχαρητήρια στη Λαμποράλ για τη νίκη της. Το άξιζε γιατί ήταν πολύ καλύτερη απόψε. Εμείς δεν μείναμε στο πλάνο που είχαμε ετοιμάσει για το παιχνίδι και ειδικά στην άμυνα επιτρέψαμε να πετύχουν εύκολους πόντους και δεν καταφέραμε να σταματήσουμε παίκτες κλειδιά της Λαμποράλ. Όταν ο γηπεδούχος σκοράρει 90 πόντους είναι δύσκολα για τον φιλοξενούμενο να έχει ελπίδες να κερδίσει», δήλωσε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Από την πλευρά του, ο Όλιβερ Λαφαγέτ είπε: «Δεν είχαμε καθόλου ενέργεια στο παιχνίδι μας, δεν ήμασταν επιθετικοί στην άμυνα μας με αποτέλεσμα να μη βρούμε ρυθμό στην επίθεση. Σίγουρα είναι γεγονός ότι εμείς δύσκολα θα χάσουμε την πρώτη θέση κι αυτοί έπαιζαν την ύπαρξή τους μπροστά στο κοινό τους. Πρέπει να αφήσουμε πίσω μας αυτό το παιχνίδι και να κοιτάξουμε μπροστά».

Διατήρησε διαφορά και προβάδισμα η Τουρκία!!

Η Τουρκία διατήρησε τη διαφορά από την Ελλάδα στην κατάταξη της UEFA και συνεχίζει με δύο ομάδες στο Europa League.

Διατήρησε διαφορά και προβάδισμα η Τουρκία
Τον πρώτο λόγο για να τερματίσει στη δωδέκατη θέση της κατάταξης της UEFA έχει η Τουρκία. Με τη νίκη της Τραμπζονσπόρ επί της Μέταλιστ και την ισοπαλία της Μπεσίκτας στην Τρίπολη κόντρα στον Αστέρα, διατήρησε τη διαφορά από την Ελλάδα στους 900 βαθμούς. Ταυτόχρονα οι δύο αυτές ομάδες πέρασαν στους «32» του Europa League (σε αντίθεση με τη Γαλατάσαραϊ που δεν θα συνεχίσει το 2015 στην Ευρώπη), την ώρα που από ελληνικής πλευράς ελπίδες, αλλά όχι σιγουριά για ευρωπαϊκή συνέχεια έχουν Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ.

Η ανακατάληψη της δωδέκατης θέσης στην UEFA θα μας επιτρέψει να έχουμε και το 2016-17 τον πρωταθλητή απευθείας στους ομίλους του Champions League και τον κυπελλούχο σε αυτούς του Europa League. Ακόμη και η 13η θέση μπορεί να έχει τα ίδια προνόμια, αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει πρώτα ο πρωταθλητής Ευρώπης του 2016 να έχει κερδίσει την είσοδό του στους ομίλους απευθείας από το εθνικό του πρωτάθλημα. Αν δεν συμβεί αυτό τότε πρωταθλητής και δευτεραθλητής θα παίξουν προκριματικά.

Η βαθμολογία της UEFA

1. Ισπανία 90.999 6/7
2. Αγγλία 76.820 6/7
3. Γερμανία 74.129 6/7
4. Ιταλία 60.510 6/6
5. Πορτογαλία 59.215 5/6
6. Γαλλία 49.416 5/6
7. Ρωσία 47.832 4/6
8. Ουκρανία 40.832 4/6
9. Ολλανδία 38.979 3/6
10. Βέλγιο 34.000 4/5
11. Ελβετία 32.575 3/5
12. Τουρκία 31.800 3/5
13. Ελλάδα 30.900 4/5
14. Τσεχία 29.125 1/4
15. Ρουμανία 26.299 2/4
16. Αυστρία 25.175 1/4
17. Κροατία 23.000 2/4
18. Κύπρος 22.300 2/5
19. Πολωνία 21.000 1/4
20. Ισραήλ 21.000 0/4 *Πηγή: sport-fm.gr*

Η βροχή σταμάτησε τη… βροχή των γκολ!!

Φαίνεται πως η βροχή των γκολ μπήκε στο… μάτι της κανονικής που έγινε αιτία να διακοπεί οριστικά το ματς Εστορίλ-Αϊντχόφεν κι ενώ οι Πορτογάλοι ήταν μπροστά 3-2 μετά από ένα τρελό πρώτο ημίχρονο.

Η βροχή σταμάτησε τη… βροχή των γκολ!
Βροχή τα γκολ, βροχή και η… βροχή, όμως, στο Εστορίλ!

Η τοπική ομάδα βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ, αλλά εκμεταλλευόμενη την αστάθεια του αντίπαλου τερματοφύλακα που φάνηκε πολύ… κιμπάρης στις αντιδράσεις του, κατάφερε να κάνει απίστευτη ανατροπή.

Όταν ο Ντεπάι άνοιγε το σκορ στο 6’ κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί την εξέλιξη που θα ακολουθούσε. Η απάντηση ήταν άμεση, αφού στο 12’ ο Τόζε ισοφάρισε, αλλά και η… δευτερολογία των Ολλανδών ήταν ακόμη πιο άμεση με τον Νάρσινγκ δύο λεπτά αργότερα να δίνει εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα του Φιλίπ Κοκού.

Τα… καλύτερα έρχονταν όμως για τους γηπεδούχους, που με γκολ των Κούκα (30’) και Αμάντο (39’) έκαναν το 3-2, εμποδίζοντας τους Ολλανδούς να πανηγυρίσουν από απόψε την πρόκριση.

Στο ημίχρονο κι ενώ η βροχή δεν έλεγε να σταματήσει, ο διαιτητής αναγκάστηκε να διακόψει οριστικά το παιχνίδι μιας και το γήπεδο είχε σε πολλά σημεία μετατραπεί σε λίμνη. Πλέον θα συνεχιστεί την Παρασκευή και αν η Εστορίλ καταφέρει να κρατήσει το προβάδισμα, θα μειώσει τη διαφορά στον πόντο και θα παραμείνει στο παιχνίδι της πρόκρισης.



Τα αποτελέσματα:

Ντιναμό-Παναθηναϊκός 2-1
Εστορίλ-Αϊντχόφεν 3-2 (διακοπή στο ημίχρονο)

Βαθμολογία (χωρίς το ματς Εστορίλ-Αϊντχόφεν)

1. Ντιναμό Μόσχας (8-3) 15
2. Αϊντχόφεν (5-4) 7
3. Εστορίλ (3-4) 3
4. Παναθηναϊκός (5-10) 1

Τελευταία αγωνιστική (11/12)

Παναθηναϊκός-Εστορίλ (20:00)
Αϊντχόφεν-Ντιναμό (20:00)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πέρασε... αέρα η Τότεναμ!!

Η Τότεναμ εκμεταλλεύτηκε το στραβοπάτημα της Μπεσίκτας, και επικρατώντας 1-0 της Παρτιζάν όχι μόνο προκρίθηκε αλλά βρίσκεται και αγκαλιά με την πρώτη θέση. Ολιγόλεπτη διακοπή λόγω... εισβολέων.

Πέρασε... αέρα η Τότεναμ!
«Ξυπνώντας» στο δεύτερο ημίχρονο και χάρη σε γκολ του Σταμπουλί, η Τότεναμ επιβλήθηκε 1-0 της Παρτιζάν στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» και εξασφάλισε και μαθηματικά την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Σε συνδυασμό μάλιστα με το στραβοπάτημα της Μπεσίκτας στην έδρα του Αστέρα Τρίπολης (2-2), ανέβηκε στην κορυφή του γκρουπ και της αρκεί ακόμα και η ισοπαλία την τελευταία αγωνιστική στην Τουρκία για να περάσει ως πρώτη, στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ.

Τα «σπιρούνια δεν μπόρεσαν να βρουν ρυθμό στο πρώτο ημίχρονο. Τα πράγματα δυσκόλεψαν ακόμα περισσότερο μετά την ειρηνική εισβολή τριών οπαδών είτε για …selfie, είτε απλά για να «σουλατσάρουν» στον αγωνιστικό χώρο, κάτι που προκάλεσε ολιγόλεπτη διακοπή.

inner

Όμως στο δεύτερο μέρος, μπήκαν με εντελώς διαφορετική ψυχολογία και έτοιμα να καθαρίσουν το ματς. Ο Σταμπουλί έπαιξε το 1-2 με τον Σολδάδο, αυτός σημάδεψε το δεξί δοκάρι, αλλά στην επαναφορά o Γάλλος άνοιξε το σκορ 1-0 στο 49', ενώ στην συνέχεια έχασαν κι άλλες ευκαιρίες για να διευρύνουν το προβάδισμά τους.

Τα αποτελέσματα:

Τότεναμ-Παρτιζάν 1-0
(49’ Σταμπουλί)

Αστέρας Τρίπολης-Μπεσίκτας 2-2
(72’ Μπαράλες, 82’ Πάρα-15’ Μπα, 61’ πεν. Τόρε)

Η βαθμολογία (3ος όμιλος):

1. Τότεναμ 11 (9-3)
2. Μπεσίκτας 9 (10-5)
3. Αστέρας Τρίπολης 5 (7-10)
4. Παρτιζάν 1 (1-9)

Τελευταία αγωνιστική (11/12):

Παρτιζάν-Αστέρας Τρίπολης
Μπεσίκτας-Τότεναμ
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ήττα-πρόκριση για Σέλτικ!!

Παρά την ήττα με 3-1 από την Σάλτσμπουργκ, η Σέλτικ πήρε το εισιτήριο για τη φάση των "32" του Γιουρόπα Λιγκ, αφού η Άστρα επικράτησε 1-0 της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Ήττα-πρόκριση για Σέλτικ
Ο Άλαν με δύο τέρματα έβαλε από νωρίς το νερό στο αυλάκι για την Σάλτσμπουργκ, που παρά την επικράτηση της, δεν επηρέασε την πρόκριση της Σέλτικ, μετά το 1-0 της Άστρα κόντρα στους Κροάτες της Ντιναμό Ζάγκρεμπ με 1-0.

Η βαθμολογία
ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ 13
ΣΕΛΤΙΚ 8
ΑΣΤΡΑ ΓΚΙΟΥΡΓΚΙΟΥ 4
ΝΤΙΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ 3

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ:
ΝΤΙΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ – ΣΕΛΤΙΚ
ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ – ΑΣΤΡΑ ΓΚΙΟΥΡΓΚΙΟΥ

ΣΕΛΤΙΚ – ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ 1-3
(30’ Γιόχανσεν -8’, 13’Αλαν, 92’ Κεϊτά)
Οι Αυστριακοί έδειξαν από νωρίς τις άγριες διαθέσεις τους και στο 8’ προηγήθηκαν με τον Αλαν, μετά από προσπάθεια του Μπρούνο, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο 25χρονος Βραζιλιάνος, από εκτέλεση κόρνερ του Καμπλ και ασίστ του Αντρέ Ραμάλιο έκανε το 2-0. Στο 30ο λεπτό κι αφού τρία λεπτά νωρίτερα, ο Σοριάνο είδε τον διαιτητή να μην μετράει το γκολ του από απευθείας εκτέλεση φάουλ, αφού είχε δείξει έμμεσο, ο Ιζαγκίρε έκανε τη σέντρα και ο Γιόχανσεν μείωσε σε 1-2. Το τελικό 3-1, διαμόρφωσε ο Κεϊτά στο 92ο λεπτό, αλλά και η Σέλτικ παρά την ήττα πήρε επίσης την πρόκριση.

ΑΣΤΡΑ ΓΚΙΟΥΡΓΚΙΟΥ – ΝΤΙΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ 1-0
(50’ Μπουκαρί)

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά και είχαν καλές στιγμές στο πρώτο ημίωρο με τον Εντουάρντο, ωστόσο με την πάροδο του πρώτου μέρους και όσο περνούσε η ώρα οι γηπεδούχοι άρχισαν ν’ ανεβάζουν την απόδοση τους και στο 31’ είχαν καλή στιγμή με τον Μοράις. Τελικά νωρίς στο δεύτερο μέρος, μετά από σέντρα του Σέτο από δεξιά, ο Μπουκαρί κατάφερε ν’ ανοίξει το σκορ και να κρατήσει αυτό το αποτέλεσμα ως το τέλος, αφού ο Λουνγκ σε προσπάθεια του Μασάδο στο 72' κράτησε το 1-0. *Πηγή: sport-fm.gr*

Φινάλε «θρίλερ»

Την έκτη και τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Europa league θα κριθεί ποιες εκ των Τορίνο, Μπριζ και Ελσίνκι, θα είναι οι δυο ομάδες του δεύτερου γκρουπ που θα προκριθούν στους «32».

Φινάλε «θρίλερ»
Η Τορίνο και η Μπριζ ήρθαν ισόπαλες χωρίς τέρματα στο «Ντέλε Αλπι», στο πλαίσιο της πέμπτης αγωνιστικής και εξακολουθούν να έχουν προβάδισμα για την πρόκριση, όμως το 2-1 της Ελσίνκι στις καθυστερήσεις επί της Κοπεγχάγης την κρατά «ζωντανή» και αφήνει οριστικά εκτός συνέχειας τους Δανούς.

Τορίνο-Κλαμπ Μπριζ 0-0

Οι δυο ομάδες μπήκαν δυνατά από την αρχή της αναμέτρησης και προσπάθησαν να δημιουργήσουν κάποιες ευκαιρίες μπροστά στις δυο εστίες. Μετά το πρώτο εικοσάλεπτο, η «γκρανάτα» πήρε την πρωτοβουλία και άρχισε να πιέζει την εστία των Βέλγων και να δημιουργεί ευκαιρίες μπροστά στον Ράιαν. Οι φιναλίστ του Κυπέλλου Πρωταθλητριών του 1978 έβγαιναν σε αντεπιθέσεις και δημιούργησαν κάποιες ευκαιρίες, χωρίς να αλλάξει τίποτα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι Ιταλοί άρχισαν να πιέζουν μετά το 50’ την αντίπαλη εστία, χωρίς να καταφέρουν να σκοράρουν. Ο τεχνικός της Μπριζ προέβη σε αλλαγές για να κρατήσει το αποτέλεσμα, όμως η πίεση της «γκρανάτα» φαινόταν ως γινόταν πιο ανυπόφορη. Οι αλλαγές της ιταλικής ομάδας την έκαναν πιο απειλητική, όμως η μπάλα δεν μπήκε ποτέ στα βελγικά δίχτυα.

Ελσίνκι-Κοπεγχάγη 2-1

Οι δυο ομάδες ξεκίνησαν επιθετικά και δημιούργησαν ευκαιρίες μπροστά στις αντίπαλες εστίες, δείχνοντας αποφασισμένες για τους τρεις βαθμούς. Όμως, στο 29’ οι Φινλανδοί άνοιξαν το σκορ, όταν ο Βαϊρίνεν σούταρε, απέκρουσε ασθενώς ο Αντερσεν και ο Μπάα πήρε το ριμπάουντ και έκανε το 1-0. Μετά το αρχικό σοκ, οι Δανοί βγήκαν μπροστά και έχασαν κάποιες ευκαιρίες μπροστά στην εστία του Ντόμπλας, χωρίς να αλλάξει κάτι μέχρι την ολοκλήρωση του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να πιέζουν από την αρχή και να χάνουν κάποιες ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν, όμως έπεσαν πάνω και στον Ντόμπλας, που έσωσε σε πολλές περιπτώσεις την εστία του. Οι δυο προπονητές προσπάθησαν να αλλάξουν την κατάσταση με τις αλλαγές που πραγματοποίησαν, όμως οι Δανοί είχαν εγκατασταθεί μόνιμα στην περιοχή των γηπεδούχων. Τελικά, οι προσπάθειες τους «καρποφόρησαν» στο 90’, όταν ο Νίλσον βρέθηκε μέσα στην περιοχή και ισοφάρισε. Όμως, στο 93’ ο Κάντζι έκανε το 2-1 μέσα από την περιοχή και έδωσε τη νίκη στην Ελσίνκι σε ένα από τα πιο απίστευτα φινάλε της φετινής σεζόν.



Αναλυτικά, τα αποτελέσματα:


Τορίνο-Κλαμπ Μπριζ 0-0

Ελσίνκι-Κοπεγχάγη 2-1
(29' Μπάα, 93' Κάντζι-93' Νίλσον)


Βαθμολογία:

Κλαμπ Μπριζ 9
Τορίνο 8
Ελσίνκι 6
Κοπεγχάγη 4


Τελευταία αγωνιστική (11/12):

Κλαμπ Μπριζ-Ελσίνκι (22:05)
Κοπεγχάγη-Τορίνο (22:05) *Πηγή: sport-fm.gr*

Οσ-βάλντο, αγόρι μου!!

Τον ήρωά της στον Πάμπλο Οσβάλντο βρήκε η Ίντερ! Πάνω που ‘χαν μείνει με παίκτη λιγότερο και στριμώχνονταν παραπάνω απ’ τη Ντνίπρο, ο Αργεντινός έδωσε τη λύση και την πρόκριση (2-1) στους «νερατζούρι»

Οσ-βάλντο, αγόρι μου!
Έβγαλε την ψυχή των φίλων της, αλλά η Ίντερ βρίσκεται πρόωρα στην επόμενη φάση του Europa League!

Απέναντι σε μια σκληροτράχηλη αντίπαλο όπως η Ντνίπρο κι έχοντας ν’ αντιμετωπίσουν και αριθμητικό μειονέκτημα για ένα ολόκληρο ημίχρονο, οι «νερατζούρι» κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη (2-1) που τους έστειλε στην επόμενη φάση.

Και το οφείλουν σε δυο κυρίους: Αφενός τον Σαμίρ Χαντάνοβιτς που (με το σκορ ήδη στο 0-1 από το γκολ του Ρόταν) απέκρουσε πέναλτι του Κονοπλιάνκα. Κι αφετέρου στον Πάμπλο Οσβάλντο, που πήρε τη σκυτάλη απ’ τον Κουζμάνοβιτς (σ.σ. είχε ισοφαρίσει στο 30’) και λίγο μετά την αποβολή του Ρανόκια, πέτυχε το καθοριστικό -όπως αποδείχθηκε- γκολ.

Την ώρα όμως που η Ίντερ πανηγύριζε πρόκριση και πρωτιά, η Σεντ Ετιέν αδυνατούσε να πανηγυρίσει για ένα ακόμα ματς. Απέναντι στην πεισματάρα Καραμπάγκ, οι Γάλλοι δεν κατάφεραν τίποτα περισσότερο απ’ το να ισοφαρίσουν (21’ Φαν Βολφσβίνκελ) το προβάδισμα που είχε δώσει ο Ναντίροφ (15’).

Μένοντας λοιπόν στην πέμπτη (!) ισοπαλία τους σε ισάριθμα παιχνίδια στον όμιλο (1-1) χρειάζονται καλύτερο αποτέλεσμα από τη σημερινή τους αντίπαλο την τελευταία αγωνιστική (όταν θ’ αντιμετωπίσουν στην Ουκρανία τη Ντνίπρο) για να μη χαιρετίσουν πρόωρα τη διοργάνωση.


Τα σημερινά αποτελέσματα

Ίντερ-Ντνίπρο 2-1
(30’ Κουζμάνοβιτς, 50’ Οσβάλντο - 16’ Ρόταν)

Σεντ Ετιέν-Καραμπάγκ 1-1
(21’ Φαν Βολφσβίνκελ - 15’ Ναντίροφ)

Η βαθμολογία του 6ου ομίλου

Ίντερ (6-2) 11
Καραμπάγκ (3-5) 5
Σεντ Ετιέν (2-2) 5
Ντνίπρο (3-5) 4


Η τελευταία αγωνιστική (11/12)

Ντνίπρο-Σεντ Ετιέν (19:00)
Καραμπάγκ-Ίντερ (19:00) *Πηγή: sport-fm.gr*

Όχι δάκρυα!!

Παραλίγο να... τρελάνει ξανά όλη την Ευρώπη! Ο Αστέρας Τρίπολης πάλεψε σαν «θηρίο» για νέα μεγάλη υπέρβαση, όμως δεν έκανε την ολική ανατροπή και το 2-2 με την Μπεσίκτας τον άφησε εκτός συνέχειας.

Όχι δάκρυα!
Με ψηλά το κεφάλι -και κάτι πολύ παραπάνω- έπεσε ο Αστέρας Τρίπολης!

Οι Αρκάδες ήταν έτοιμοι να τρελάνουν τους πάντες και τα πάντα -όταν βρέθηκαν να χάνουν με δύο γκολ- ωστόσο η ολική ανατροπή δεν ήρθε ποτέ απέναντι στην Μπεσίκτας και το 2-2 τους έκοψε τα όνειρα για συνέχεια στο ευρωπαϊκό ταξίδι, το οποίο ξεκίνησε νωρίς το καλοκαίρι.

Οι παίκτες του Στάικου Βεργέτη, που ήθελαν μόνο νίκη για να μείνουν «ζωντανοί» στο κυνήγι της πρόκρισης την τελευταία αγωνιστική, βρέθηκαν να χάνουν (15’ Μπα, 60’ Τόρε) απ’ τους Τούρκους, έβγαλαν… ελληνική ψυχή, όμως τα δύο τέρματα από Μπαράλες και Πάρα δεν ήταν αρκετά για να πάνε στο Βελιγράδι και να τα παίξουν όλα για όλα.

Έτσι, οι φιλοξενούμενοι παρέα με την Τότεναμ (που νίκησε 1-0 την Παρτιζάν) πέρασαν και μαθηματικά στην επόμενη φάση.

Η βαθμολογία του τρίτου ομίλου (5 αγώνες):

Τότεναμ 11 (9-3)
Μπεσίκτας 9 (10-5)
Αστέρας Τρίπολης 5 (7-10)
Παρτιζάν 2 (1-9)

Η επόμενη (6η) αγωνιστική (11/12):

Παρτιζάν-Αστέρας Τρίπολης
Μπεσίκτας-Τότεναμ


Το ματς:

Ένα απ’ τα πολλά κλισέ, λέει πως «στα μεγάλα παιχνίδια χρειάζεσαι και τύχη». Ε, λοιπόν δεν χρειάστηκε παρά να περάσουν πέντε λεπτά για να το καταλάβει ο Αστέρας Τρίπολης (με το δοκάρι του Νίκο στο 5’)! Κι ενώ στέκονταν καλά στο ματς οι Αρκάδες, σιγά-σιγά η Μπεσίκτας άρχισε να παίρνει τα πάνω της. Να βγάζει την ανωτερότητά της, να στέλνει… μηνύματα. Σε ένα απ’ αυτά, η άμυνα των γηπεδούχων αντέδρασε πολύ άσχημα, ο «εκστασιασμένος» το τελευταίο διάστημα, Μπα, δε μπορούσε να μην «τιμωρήσει» και αφύλαχτος στο 15’ έγραψε το 0-1.

Η εικόνα της ελληνικής ομάδας είχε επηρεαστεί απ’ την εξέλιξη του ματς (χρειαζόταν μόνο νίκη). Δεν υπήρχε η απαιτούμενη ηρεμία (δεδομένου και του χρόνου που απέμενε), οι Αρκάδες βγήκαν πολύ μπροστά και θα μπορούσαν αυτή την προώθησή τους να την πληρώσουν στις «φαρμακερές» αντεπιθέσεις των αντιπάλων τους. Κι αν οι Μπα (κυρίως) και Σόσα ήταν πιο συγκεντρωμένοι στο τελικό σουτ, ίσως να υπήρχε μεγαλύτερο «δράμα». Προς το φινάλε του πρώτου μέρους, οι παίκτες του Βεργέτη ξαναπήραν τα πάνω τους, ανέβασαν εν μέρει στροφές μετά το ημίωρο, αλλά το 0-1 δεν άλλαξε (δίχως την μεγάλη φάση).

inner

Με το… καλημέρα, έριξε νέο επιθετικό (με την είσοδο του Μπαράλες) στο ματς ο Αστέρας. Δεν είχε άλλωστε να χάσει τίποτα (μα τίποτα). Και με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, φάνηκε να μπαίνει οριστική «ταφόπλακα» στα όνειρα του Αστέρα για συνέχεια στο… ευρωπαϊκό ταξίδι. Όταν ο Γκοϊάν ανέτρεψε τον Σαχάν κι ο Τόρε απ’ την άσπρη βούλα έκανε το 2-0 για τους Τούρκους. Πλέον χρειαζόταν ένα θαύμα. Να γίνει η ολική ανατροπή. Σάμπως, όμως, ο Αστέρας δεν μας έχει συνηθίσει φέτος σε τέτοιες «τρέλες»;

Παρά τις… καρέκλες που έριχνε, στο 72’ ο κόσμος «ζεστάθηκε» για τα καλά. Για τα πολύ καλά, όταν ο Μπαράλες μείωσε με κοντινή κεφαλιά (1-2) και έδωσε… αέρα ζωής. Και στο… καπάκι, ο Χάτσχινσον έδωσε ακόμα μεγαλύτερες ελπίδες για το «μπαμ» όταν για «χαζό» λόγο (διαμαρτυρία) άφησε τους φιλοξενούμενους με δέκα παίκτες. Το είχαν βάλει σκοπό της ζωής τους οι Αρκάδες να μην παραδοθούν με τίποτα. Να παλέψουν μέχρι τελικής πτώσεως. Και επιβεβαιώθηκε αυτό στο 82’ όταν -με δόση τύχης- ο Πάρα χρίστηκε σκόρερ (μετά από σουτ του Μπακασέτα) και πλέον η ελληνική ομάδα ήθελε ένα γκολ. Ένα γκολ που θα κρατούσε ζωντανό το όνειρο. Ένα γκολ που θα «τρέλαινε» κόσμο και… κοσμάκι! Ένα γκολ, όμως, που δυστυχώς δεν ήρθε ποτέ (παρά την μεγάλη φάση του Νίκο) και έτσι με το 2-2 ο Αστέρας θα παίξει για την «μαγκιά» του και μην έχοντας βαθμολογικό κίνητρο στο τελευταίο ματς των ομίλων.

inner

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αστέρας Τρίπολης (Βεργέτης): Κοσίτσκι, Λούι, Παντελιάδης, Γκοϊάν, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Κουρμπέλης (62’ Ουσέρο), Μάσα, Νίκο (77’ Μπακασέτας), Γιαννιώτας (46’ Μπαράλες), Πάρα.

Μπεσίκτας (Μπίλιτς): Γκιονέν, Κουρτουλούς, Μότα, Γκιουλούμ, Φράνκο, Κάβλακ, Χάτσχινσον, Τερέ (86' Γιουσάλ), Σόσα, Σαχάν (64΄Κογιουνλού), Ντε Μπα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Αποχαιρέτησε οριστικά ο Απόλλων!!

Τις ελάχιστες πιθανότητες που είχε να μπει ξανά στο παιχνίδι της πρόκρισης αποχαιρέτησε ο Απόλλων που ηττήθηκε 3-1 απ’ τη Ζυρίχη. Χαμός για τις πρώτες θέσεις μετά το 2-2 της Βιγιαρεάλ με τη Γκλάντμπαχ

Αποχαιρέτησε οριστικά ο Απόλλων
Θρίλερ μέχρι τέλους επικρατεί στον πρώτο όμιλο του Europa League, με τον Απόλλων Λεμεσού να είναι η μοναδική ομάδα που αποχαιρέτησε οριστικά τις ελπίδες που είχε για πρόκριση, στην πέμπτη αγωνιστική.

Η κυπριακή ομάδα ηττήθηκε 3-1 απ’ τη Ζυρίχη στην Ελβετία, παρότι μπήκε αποφασισμένη να διεκδικήσει μέχρι τέλους τις ελπίδες της.

Στο 23’ πήρε τα ηνία στο σκορ, όταν ο Ρόσα με πλασέ έκανε το 1-0, όμως στο 31’ ο Τζιμσιτί έφερε το ματς στα ίσια. Λίγα λεπτά αργότερα, ο Τσικαουί έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, με την παράβαση όμως να αμφισβητείται απ’ τον Απόλλωνα, ενώ απ’ την άσπρη βούλα διαμορφώθηκε το τελικό σκορ. Ο Τσικαουί και πάλι κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Αγγελή και έκανε το τελικό 3-1.

Στο άλλο ματς, Βιγιαρεάλ και Γκλάντμπαχ πήραν από έναν βαθμό, με τους Ισπανούς να παίρνουν δύο φορές το προβάδισμα, χωρίς όμως να καταφέρουν να το κρατήσουν.

Φιέτο στο 26’ και Τσερίσεφ στο 63’ έδωσαν δύο φορές τα ηνία στην Βιγιαρεάλ, όμως Ράφαελ (55’) και Χάκα (67’) έδωσαν «χρυσό» βαθμό στη Γκλάντμπαχ, που κρατάει την αγωνία στον πρώτο όμιλο μέχρι τέλους.

Έτσι, η Γκλάντμπαχ συνεχίζει να προηγείται στη βαθμολογία με 9 βαθμούς, ενώ θα διεκδικήσει την κορυφή στο ντέρμπι κόντρα στη Ζυρίχη που βρίσκεται στην τρίτη θέση με 7.

Θεωρητικά πιο εύκολο έργο θα έχει η Βιγιαρεάλ που θα αντιμετωπίσει στη Λεμεσό τον αδιάφορο Απόλλωνα, προκειμένου τουλάχιστον να διατηρήσει τη δεύτερη θέση, όπου βρίσκεται με 8 βαθμούς.

Το πρόγραμμα του πρώτου ομίλου:
Βιγιαρεάλ-Γκλάνμπαχ 2-2
(26΄Φιέτο, 63’ Τσερίσεφ - 55’ Ράφαελ, 67’ Χακα)

Ζυρίχη-Απόλλων 3-1
(32΄Τζιμσιτί, 39’, 59’ Τσικαούι - 23’ Ρόσα)

Βαθμολογία

1. Γκλάντμπαχ (11-4) 9
2. Βιγιαρεάλ (13-7) 8
3. Ζυρίχη (10-11) 7
4. Απόλλων Λεμεσού (4-16) 3

Τελευταία αγωνιστική (11/12)

Γκλάντμπαχ-Ζυρίχη (22:05)
Απόλλων-Βιγιαρεάλ (22:05)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Έπος της Ούνιξ στη Μαδρίτη!!

Κανείς να μην ξεγράψει την Ούνιξ! Η ομάδα του Καζάν έκανε τη μεγάλη έκπληξη στη Μαδρίτη, νικώντας 85-75 τη Ρεάλ, με αποτέλεσμα να διατηρήσει τις ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση της Ευρωλίγκας.

Έπος της Ούνιξ στη Μαδρίτη!
Το «μπαμ» της 7ης αγωνιστικής έκανε η Ούνιξ! Με κορυφαίους τους Ντ’ Ορ Φίσερ και Τζέρελς, η ομάδα του Καζάν ταπείνωσε 85-75 τη Ρεάλ μέσα στη Μαδρίτη και έμεινε «ζωντανή» για την πρόκριση στο TOP16 της Ευρωλίγκας!

Με… θράσος μπήκε από το πρώτο λεπτό η Ούνιξ, με το σκορ στα μισά της πρώτης περιόδου να ήταν στο υπέρ της 15-7. Η Ρεάλ αντέδρασε, μειώνοντας τη διαφορά, αλλά η ομάδα του Καζάν δεν πτοήθηκε και έκλεισε το δεκάλεπτο με 22-23. Όμως, η εικόνα της «βασίλισσας» στο δεύτερο δεκάλεπτο άλλαξε ριζικά. Αρχικά, οι Ρέγες και Μεζρί της έδωσαν το προβάδισμα (37-28), ενώ στη συνέχεια τα τρίποντα των Γιουλ, Ροντρίγκεθ και Νοσιόνι έφτασαν τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό πόντων (46-35). Εκεί, ήρθε μία μικρή αντίδραση από τους φιλοξενούμενους με το σκορ του πρώτου ημιχρόνου να διαμορφώνεται στο 46-42.

Μπορεί η Ρέαλ να έκανε την αντεπίθεσή της στο δεύτερο δεκάλεπτο, ωστόσο η Ούνιξ δεν τα παράτησε! Η ομάδα του Εβγκένι Πασούτιν μπήκε δυνατά στην τρίτη περίοδο, πήρε εκ νέου το προβάδισμα (50-56), ενώ στη συνέχεια έφτασε ακόμα και στο +10 (58-68), με τον Ροντρίγκεθ να διαμορφώνει το 61-68. Στο ίδιο μοτίβο συνέχισαν οι Ρώσοι και στο τέταρτο δεκάλεπτο και, αφού διατηρούσαν μία διαφορά ασφαλείας καθ’ όλη τη διάρκεια, πήραν τη μεγάλη νίκη με το τελικό 85-75.

Τα δεκάλεπτα: 22-23, 46-42, 61-68, 75-85.

Ρεάλ Μαδρίτης (Λάσο): Ρίβερς 3(1), Νοσιόνι 11(1), Ματσιούλις 6, Ρέγες 8, Ροντρίγκεθ 12(3), Αγιόν 10, Κάρολ 4, Γιουλ 8, Μπουρούσης 5(1), Σλότερ 4, Μεζρί 4.

Ούνιξ Καζάν (Πασούτιν): Ουάιτ 11(1), Λάνγκφορντ 14, Ζήσης 8 (2 τρ., 7 ασ.), Μπίκοφ 2, Σανικίντζε, Γκουμπάνοφ, Καϊμακόγλου 2 (4 ριμπ.), Αντίποφ, Φίσερ 25 (8 ριμπ.), Τζέρελς 26 (5). *Πηγή: sport-fm.gr*

Φέρνει και… τον Μπεργκ!!

Ο Βάιος Τσούτσικας γράφει στο www.sport-fm.gr για το πρόβλημα που αύξησε την πίεση στην άμυνα του Παναθηναϊκού και την επανεμφάνιση σε βασική 11άδα του πολύτιμου Σουηδού.

Φέρνει και… τον Μπεργκ
Λογικό κι επόμενο η κριτική να εστιάζει στα λάθη της αμυντικής λειτουργίας που επέτρεψαν στην Ντιναμό να ανατρέψει το σκορ και άφησαν τον Παναθηναϊκό ουραγό με μόλις ένα βαθμό συγκομιδή. Η φάση του 1-1 θύμισε τον τρόπο με τον οποίο η Εστορίλ άνοιξε το σκορ στο ματς στην Πορτογαλία. Για το 2-1 δεν έχεις και πολλά να πεις: όταν πουλάς την μπάλα έξω από την περιοχή θα την πατήσεις. Και ο Παναθηναϊκός το έχει πάθει αρκετές φορές αυτό τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.

Ισως, όμως, το σημαντικότερο πρόβλημα ακόμα και από τα λάθη της πράσινης άμυνας να είναι ή μάλλον να προκλήθηκε από την κούραση των μεσοεπιθετικών του. Από ένα σημείο και μετά οι Πέτριτς και Μπαϊράμι έδειχναν εκτός ματς. Όχι μόνο δεν μπορούσαν να πιέσουν τον αντίπαλο προκαλώντας πρόβλημα στην κυκλοφορία αλλά και όταν έπαιρναν την μπάλα στα πόδια τους αποτύγχαναν να δημιουργήσουν κάποια φάση.

Δημιουργικά, λοιπόν, ο Παναθηναϊκός έψαχνε λύσεις από το δίδυμο του Νάνο με τον Λαγό στα αριστερά. Από τα δεξιά ούτε το δίδυμο του Μπούρμπου με τον Δώνη ούτε αυτό του Δώνη με τον Τριανταφυλλόπουλο απέδωσε. Λιγότεροι μπελάδες για τους αντίπαλους αμυντικούς, περισσότερα μέτρα εμπρός για τους μέσους της Ντιναμό. Ανασταλτικά, δε, το κύριο βάρος στον άξονα το σήκωνε ο Μέντες. Κι έπεσε τόσο βάρος στον Ολλανδό που δικαιολογεί ακόμα και το (χοντρό) λάθος. Ισως, λοιπόν, αν οι μπροστινοί ήταν λίγο πιο φρέσκιοι να άντεχαν λίγο περισσότερο οι πίσω.

Γνωστές, όμως, οι αδυναμίες του ρόστερ της ομάδας. Γνωστές, όμως, και οι δυνατότητές του. Εστω και για κάτι παραπάνω από μισή ώρα ο Παναθηναϊκός έπαιξε ωραία μπάλα κυρίως επειδή ήταν ήρεμος. Οι παίκτες του ήξεραν ακριβώς τι να κάνουν στον αγωνιστικό χώρο και ποιον να ψάξουν για να βοηθήσουν την ομάδα να βγει μπροστά. Διότι οι «πράσινοι» δεν κουβαλάνε μόνο προβλήματα από τη Μόσχα. Φέρνουν μαζί τους και τον Μπεργκ. Ο Σουηδός επέστρεψε σε βασική 11άδα, πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ αλλά – το σημαντικότερο – μας θύμισε πόσο βοηθά με την παρουσία του τον Παναθηναϊκό να παίζει ωραίο ποδόσφαιρο.
*Πηγή: sport-fm.gr*