Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

«Είχαν εκτελέσει τον Ηρακλή»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο έγκριτος νομικός, Ανδρέας Μαλάτος και μίλησε για τον υπό διαβούλευση νέο αθλητικό νόμο.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
«Έχουν ληφθεί αρκετά πράγματα από το προηγούμενο προσχέδιο στο καινούριο αλλά και πάλι υπάρχουν αρκετές ελλείψεις από τη πρώτη ματιά που έριξα. Είναι σημαντικό και πρέπει να πιστώσουμε στον κ. Ανδριανό το ότι έφερε για δημόσια διαβούλευση μια πρόταση  κάτι που δεν τόλμησε να κάνει ο κ. Ιωαννίδης. Φυσικά σε τέτοια θέματα πάντα θα υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Σημασία έχει να βγει προς τα έξω και να συζητηθεί. Διαβούλευση σημαίνει πως κάνει κάποιος μια πρόταση, έχουν γίνει κάποιες προγενέστερες συζητήσεις και συζητιέται το θέμα.  Αυτό είναι που δεν καταλάβαινε ο κ. Ιωαννίδης. Ο κ. Ανδριανός τώρα μας έχει προσφέρει μια βάση συζήτησης».
Για την αναφορά που γίνεται στις αθλητικές ομοσπονδίες:
«Αυτό ισχύει μόνο για την ΕΠΟ που έχει ως μέλη της τις Ενώσεις. Με αυτή τη πρόταση η ΕΠΟ θα πρέπει να τροποποιήσει το καταστατικό της και υποχρεωτικά και υιοθετήσει ως μέλη της όλα τα σωματεία. Οι Ενώσεις θα υπάρχουν αλλά δεν θα είναι μέλη της ΕΠΟ. Αν υπάρχουν «μαύρα λεφτά» δεν τα γλυτώνεις ποτέ αλλά γίνεται ένα βήμα στον εκδημοκρατισμό των εκλογών της ΕΠΟ.  Επίσης, εμείς στο δικό μας προσχέδιο είχαμε υιοθετήσει αυτό που είχαμε προτείνει με τον κ. Ορφανό, να έχουν οι Ενώσεις τόσες ψήφους ανάλογα με τα σωματεία που έχουν. Πάλι όμως εκεί η Ένωση θα είχε τις ψήφους στα χέρια της. Αυτό το προσχέδιο πάει ένα βήμα μπροστά».
Για το αν καταργείται η Επιτροπή Επαγγελματικού αθλητισμού:
«Με αυτό το προσχέδιο καταργείται και πολύ καλά κάνει.  Η Επιτροπή αποδείχθηκε στη πράξη πως εκτελούσε «συμβόλαια θανάτου» και πρόσφατα αναδείχθηκε το θέμα του Ηρακλή που ήταν ένα από αυτά. Τον εκτέλεσαν τον Ηρακλή και αυτό το λέγαμε από τότε. Οι αρμοδιότητες της Επιτροπής Γενικού Αθλητισμού θα πρέπει με σαφήνεια να περάσουν στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ή αλλιώς στο Υπουργείο Ανάπτυξης. Αυτός ο έλεγχος από το κράτος πρέπει να γίνεται. Έχουμε το κράτος που μπορεί να κάνει τον έλεγχο και δεν χρειάζεται να δημιουργηθεί κάτι άλλο. Μπορεί και αυτοί να μην κάνουν σωστά την δουλειά τους αλλά δεν χρειάζεται ειδική επιτροπή».
Για τις επιπτώσεις του νόμου στον Άρη:
«Αυτό δεν το έχω δει ακριβώς πως περιγράφεται όμως η γενική νομική θέση είναι πως εάν επιτρέπεται στο οποιοδήποτε ερασιτεχνικό σωματείο, το οποίο έχει δημιουργήσει ΠΑΕ  και μετά για κάποιο λόγο λύεται, να συμμετέχει στα επαγγελματικά πρωταθλήματα όπως εμείς προβλέπαμε να συμμετέχει στη Β’ εθνική τότε δεν υπάρχει πρόβλημα για το σωματείο. Η Β’ εθνική θα είναι μια μικτή κατηγορία. Αν όμως αυτός ο περιορισμός ισχύει και στην Α’ εθνική τότε είναι αντισυνταγματικός. Δεν μπορείς να απαγορεύσεις από ένα σωματείο την συμμετοχή του επειδή μια παλιά ΠΑΕ είχε κάποια χρέη. Αυτό πρέπει να αλλάξει αν είναι έτσι. Μπορούν να πουν πως μόνο μια φορά μπορεί να δημιουργηθεί ΠΑΕ».
 Για τα αθλητικά δικαιοδοτικά όργανα:
«Από μια ματιά που έριξα είδα ένα λάθος που αναφέρεται σε μονομελή συμβούλια. Αυτό δεν υπάρχει».
*Πηγή: arenafm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: