Τετάρτη 3 Ιουνίου 2009

Φεύγει ο Καρβάλιο από την Τσέλσι

Καρβάλιο Το "πράσινο φως" να διαπραγματευθεί τη μεταγραφή του σε οποιονδήποτε σύλλογο επιθυμεί, πήρε ο Ρικάρντο Καρβάλιο από την Τσέλσι. Αυτό αποκάλυψε ο Πορτογάλος αμυντικός, που βρίσκεται στο Ομπίντος και προετοιμάζεται για τον αγώνα της εθνικής ομάδας της χώρας του με την Αλβανία.

Βέβαια, οι "μπλε" που πριν από πέντε χρόνια δαπάνησαν περίπου 30 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσουν από την Πόρτο, δεν πρόκειται να τον αφήσουν ελεύθερο. "Πρέπει να συμφωνήσει και ο σύλλογός μου, αλλά υπάρχουν αρκετές ομάδες που ενδιαφερονται", δήλωσε ο 31χρονος σέντερ μπακ.

Οσο για την εμπειρία του από την τελευταία σεζόν στην Τσέλσι, δήλωσε: "Πέρασα τέσσερα υπέροχα χρόνια και μόνο αυτή η τελευταία χρονιά δεν ήταν τόσο καλή. Κι αυτό επειδή δεν έπαιξα πολύ. Πάντως, ακόμα κι αν δεν πραγματοποιηθεί μεταγραφή, θα είμαι μια χαρά στο Λονδίνο".

Αραγονές: "Να πας να γ......."


Ο Λουίς Αραγονές... Εκτός από ικανός προπονητής, ο Λουίς Αραγονές είναι κατά γενική ομολογία μια από τις γραφικότερες φυσιογνωμίες του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Γεγονός, μάλιστα, που φροντίζει να υπενθυμίζει συχνά πυκνά στους εκπροσώπους του Τύπου. Ενας εξ αυτών άκουσε να εξ αμάξης...

Ο δημοσιογράφος από το κανάλι «Antena 3» προσέγγισε τον πρωην τεχνικό της Φενέρμπαχτσε και τον ρώτησε σχετικά με την απόλυσή του από την τούρκικη ομάδα. Προφανώς ο γέρος θίχτηκε από την ερώτηση -λες και άκουσε κάτι που δεν ίσχυε- και άρχισε τα... γαλλικά.

Με το μικρόφωνο ανοικτό, ο περίεργος και αντιπαθέστατος -ακόμη και στην πλειοψηφία των Ισπανών- προπονητής είπε: "Να μας να γ.... ηλίθιε. Είσαι τελείως ηλίθιος". Ευγενέστατος ως συνήθως ο παππούς.

Οικοδέσποινα του Κόπα Αμέρικα η Αργεντινή

monumental.jpgΓια πρώτη φορά μετά από 22 χρόνια... ξηρασίας η Αργεντινή θα διοργανώσει το Κόπα Αμέρικα. Όπως έκανε γνωστό η Συνομοσπονδία της Λατινικής Αμερικής οι Αργεντινοί θα φιλοξενήσουν τον σπουδαίο αυτόν θεσμό.

Μετά την διεξαγωγή ενός συνεδρίου στις Μπαχάμες ελήφθη η απόφαση της ανάθεσης της διοργάνωσης του Κόπα Λιμπερταδόρες 2011 στην Αργεντινή. Απ' την μεριά της η Συνομοσπονδία της Λατινικής Αμερικής προέβη σήμερα στην σχετική ανακοίνωση.

Τσέλσι Δίνουν περισσότερα οι "μπλε" για τον Κακά

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αγγλία η Τσέλσι κάτεθεσε πρόταση στην Μίλαν για τον Κακά, πολύ καλύτερη από αυτή της Ρεάλ Μαδρίτης.

Συγκεκριμένα, το "SkySports" αναφέρει πως οι "μπλε" προσέφεραν 73.500.000 λίρες στην Μίλαν, δηλαδή περίπου 85.000.000 ευρώ, όταν η "βασίλισσα" έχει προσφέρει μόλις (!) 65.000.000 ευρώ.

Μάλιστα, πάντα σύμφωνα με την αγγλική ιστοσελίδα, η Τσέλσι προσφέρει στον ποδοσφαιριστή 10.000.000 λίρες για χρόνο συμβολαίου (κάτι περισσότερο από 11.000.000 ευρώ), ενώ οι Ισπανοί του δίνουν 9.000.000 ευρώ.

Διαψεύδει ο σύλλογος

Δεν άργησε πάντως η Τσέλσι να βγάλει ανανοίνωση-διάψευση: "Δεν κάναμε ποτέ πρόταση στην Μίλαν για τον Κακά και ειδικά τόσο μεγάλη. Επίσης, δεν έχουμε συζητήσει με τον ποδοσφαιριστή για τον μισθό του. Όλες οι αναφορές είναι ψευδείς".

Το... σήριαλ της μετεγγραφής του Κακά συνεχίζεται ενώ ο ποδοσφαιριστής προετοιμάζεται για την αναμέτρηση της Βραζιλίας με την Ουρουγουάη για τα προκριματικά του ΠΚ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ


Επανερχομαι στο ερασιτεχνικο ποδοσφαιρο και ειμαι ετοιμος να κανω μια πληρη αναφορα για το τελος της φετινης σεζον,για το ποτε θα αρχισει η επομενη και για το τι προετοιμασια πρεπει να κανουν οι ομαδες ετσι ωστε να φανουν ετοιμες να ανταπεξελθουν στην νεα χρονια.Δινουμε ιδιαιτερη εμφαση στο ερασιτεχνικο ποδοσφαιρο γιατι οπως εχω ηδη προαναφερει απο εδω προερχονται οι νεοι γεματοι φιλοδοξιες Ελληνες ποδοσφαιριστες.

Οι ομαδες που εχουν κερδισει την ανοδο τους στην Α1 κατηγορια οπως και αυτες που παρεμειναν σε αυτη θα ξεκινησουν στα τελη ιουλιου την προετοιμασια τους και μαζι με τα φιλικα θα επακολουθησουν και οι αγωνες κυπελου.Η νεα χρονια ειναι πολυ απαιτητικη και προβλεπεται ανταγωνιστικη διοτι τα οικονομικα των ομαδων εχουν στενεψει,επομενως θα ειναι πανω-κατω ισαξιες ως προς τα μπατζετ και θα μετρησουν αλλοι παραγοντες στην διεκδικηση του τιτλου οπως τα ψυχικα αποθεματα των παικτων,η διαχειρηση του εψυχου υλικου απο τον προπονητη,και οι σχεσεις στο εσωτερικο της ομαδας.

Οι υπολοιπες κατηγοριες θα αρχισουν τον μηνα Αυγουστο τις προετοιμασιες τους και βασισμενες στην οργανωση και στους καταλληλους παικτες που θα βρισκονται στις καταλληλες θεσεις συμφωνα με την κριση των προπονητων θα διεκδικησουν την ανοδο τους στην επομενη για αυτους ερασιτεχνικη κατηγορια.Οσο αναφορα τον επιλογο της φετινης σεζον που ολοκληρωθηκε με το τελος των πλει οφ δεν υπηρχαν εκπληξεις και σχεδον ολα ηταν αναμενομενα.

Θελω να ελπιζω σε ενα πολυ καλυτερο πρωταθλημα την νεα χρονια,σε περισσοτερες χορηγιες για τα σωματια ετσι ωστε να υπαρχουν πιο πολλα χρηματα στα ταμεια των ομαδων, αρα καλυτεροι ποιοτικα παικτες που θα συνθεσουν σωστοτερο κορμο για την σεζον που ερχεται και αυτος ο κορμος ειναι αυτος ο οποιος θα αποτελεσει θεαμα για το φιλαθλο κοσμο.ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΑΤΣΩΡΧΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΗΡΑΚΛΗΣ:ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΕΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ TΟΥ ΗΡΑΚΛΗ!














Επιμέλεια:Γρηγόρης Παπαγιαννάκης

"Αναφορικά με δημοσιεύματα που είδαν το φως σε μερίδα του Τύπου και αφορούν στο όψιμο ενδιαφέρον του φερόμενου ως «επενδυτή» κ. Βασίλειου Ξενιάδη για την Π.Α.Ε. ΗΡΑΚΛΗΣ και τον πακτωλό χρημάτων που προτίθεται να δαπανήσει για την ενίσχυση της ομάδας, θα ήθελα να επισημάνω τα εξής : 1. Από την πρώτη ημέρα που είχα την τιμή να αναλάβω την θέση του Προέδρου της Π.Α.Ε. ΗΡΑΚΛΗΣ δεν είχα ποτέ «παρατρεχάμενους». Είχα και έχω πολύτιμους και ισότιμους συνεργάτες που αγαπάνε τον ΗΡΑΚΛΗ, προέρχονται από τα σπλάχνα της οικογένειάς του, μοιραζόμαστε μαζί το κοινό όραμα για την αγωνιστική σταθεροποίηση της αγαπημένης ομάδας μας και την οριστική ανάκαμψη της Π.Α.Ε. και είναι νυχθημερόν αντιμέτωποι με τα προβλήματα της ομάδας. 2. Έχω επαναλάβει και κατά το πρόσφατο παρελθόν ότι όποιος ενδιαφέρεται να επενδύσει στην Π.Α.Ε. ΗΡΑΚΛΗΣ ξέρει που θα με βρει. «Επενδύσεις» δεν γίνονται ούτε με δηλώσεις στις εφημερίδες, ούτε με κούφιες υποσχέσεις και παχιά λόγια. Και ασφαλώς δεν μπορούν να αποτελούν ούτε αντικείμενο δημόσιας διαβούλευσης ή πλειοδοσίας . Αν υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση και συγκεκριμένο ποσό , και εγώ και η Π.Α.Ε. ΗΡΑΚΛΗΣ με χαρά θα ακούσουμε και θα υποδεχθούμε όποιον έχει την διάθεση να βοηθήσει. Αν υπάρχουν είκοσι εκατομμύρια ευρώ προς διάθεση για την ομάδα, όπως ο κ. Ξενιάδης διατείνεται, ας μας τα φέρει να τα δούμε και να αρχίσουμε να μιλάμε σοβαρά. Οτιδήποτε διαφορετικό είναι λόγια του αέρα. 3. Όσο εγώ είμαι Πρόεδρος της Π.Α.Ε. και για όσο διάστημα θα διαρκέσει η εκπλήρωση της υπόσχεσης που έδωσα απέναντι στον ΗΡΑΚΛΗ, τους φιλάθλους του και τον ίδιο μου τον εαυτό για την οριστική έξοδο της Π.Α.Ε. από το αδιέξοδο στο οποίο είχε οδηγηθεί, παιχνίδια στην πλάτη του ΗΡΑΚΛΗ είτε με την ιστορία της ομάδας, είτε με την αγωνία των φιλάθλων της δεν θα παίξει κανείς. Εάν ο κ. Ξενιάδης ενδιαφέρεται να εξασφαλίσει την προβολή του μέσω του ΗΡΑΚΛΗ, καλύτερα να το ξεχάσει και να βρει άλλους τρόπους δημόσιας προβολής, ίσως μέσω άλλων ομάδων, ίσως και μέσω ομάδων άλλων κατηγοριών. Ο ΗΡΑΚΛΗΣ δεν θα γίνει όχημα στις «φιλοδοξίες» κανενός. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ Αντώνης Ρέμος"

Εκτός Euroleague o Άρης

Το εισιτήριο για την επόμενη Euroleague σφράγισε το Μαρούσι, κερδίζοντας με 76-72 τον Άρη στο κατάμεστο “Αλεξάνδρειο”. Η ατμόσφαιρα στο κατάμεστο Παλέ ήταν από την αρχή εκπληκτική και θύμιζε εικόνες από το ένδοξο παρελθόν των «κίτρινων». Η αναμέτρηση ξεκίνησε με καθυστέρηση, καθώς τα πολλά χαρτάκια και οι κορδέλες που πετάχτηκαν στον αγωνιστικό χώρο εμπόδιζαν την έναρξή του.

Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Άρης μπήκε δυνατά, με μεγάλη διάθεση και με δύο τρίποντα των Γκαβέλ και Κλάρκ προηγήθηκε 6-2. Στη συνέχεια ωστόσο το Μαρούσι έκανε αντεπίθεση διαρκείας και με τον Στίβενσον (15 πόντους στο δεκάλεπτο!) ως κύριο εκφραστή των επιθετικών προσπαθειών έτρεξε ένα σερί 13-0 παίρνοντας κεφάλι στο σκορ, το οποίο και διατηρεί με τα φοβερά στατιστικά ευστοχίας.
Μετά από το σερί του Αμαρουσίου στο πρώτο δεκάλεπτο, ήταν σειρά του Άρη να φέρει τα πάνω-κάτω και με ένα φοβερό 16-0, η διαφορά όχι απλά εξανεμίστηκε, αλλά οι
“κίτρινοι” πέρασαν και μπροστά στο σκορ, αφήνοντας τον αντίπαλό τους χωρίς καλάθι για πάνω από πέντε λεπτά. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 39-36. Στο τρίτο δεκάλεπτο, το Μαρούσι πέρασε μπροστά με 49-48, αλλά ο Άρης με ένα σερί 8-0 έκανε το 56-49. Το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε τελικά με τους “κίτρινους” να προηγούνται με 58-50. Στο τέταρτο δεκάλεπτο το Μαρούσι με ένα μικρό σερί έκανε το 61-57 και στην συνέχεια με ένα καλάθι του Κουμπούρα μείωσε στους 2 πόντους (61-59). Με 4 πόντους του Μπετς όμως και ένα τρίποντο του Τσαλδάρη, ο Άρης έφτασε στο 68-59. Ο Καϊμακόγλου έβαλε και πάλι στο παιχνίδι το Μαρούσι μειώνοντας με τρίποντο στους 6 (70-64) και μάλιστα με τρίποντο του Στίβενσον και καλάθι του Καϊμακόγλου η διαφορά έπεσε στον πόντο (70-69). Στα 13 δευτερόλεπτα πριν από το φινάλε, το Μαρούσι πέρασε μπροστά με 72-71 με μία ελεύθερη βολή του Χαραλαμπίδη. Ο Κλάρκ έχασε το λέι απ και το Μαρούσι με 2 βολές του Στίβενσον έκανε το 71-74, 3 δευτερόλεπτα πριν από το φινάλε. Ο Τσαλδάρης έβαλε μία από τις δύο βολές και μείωσε σε 72-74, αλλά ο Μαυροκεφαλίδης με 2 βολές έγραψε το τελικό 72-76 και άφησε τον Άρη εκτός Ευρωλίγκα.

Δεκάλεπτα: 19-27, 39-36 (ημίχρονο), 58-50, 72-76.

Οι αρχικές συνθέσεις:
Άρης (Αντρέα Ματσόν): Γκαβέλ, Κλάρκ, Νέλσον, Μπάρλος, Μπέτς
Μαρούσι (Σούλης Μαρκόπουλος): Χαραλαμπίδης, Στίβενσον, Καϊμακόγλου, Κις, Γλυνιαδάκης

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να κάνει την υπέρβαση με τον Σάντος;

Επιμέλεια : Γιώργος Βένης

Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του ΠΑΟΚ τελείωσαν εδώ και λίγες μέρες, μετά από μία -κατά κοινή ομολογία- απόλυτα επιτυχημένη χρονιά, ειδικά μετά την περσινή που οδήγησε στον οφθαλμίατρο την πλειοψηφία των Παοκτσήδων, οργανωμένων και μη…

Είτε τοποθετούμε την ομάδα 2η είτε 4η, βάση των αποτελεσμάτων στα play off, το μόνο σίγουρο είναι πως η ομάδα φέτος πέτυχε τον στόχο της που ήταν από την αρχή της σεζόν η επιστροφή στην Ευρώπη και απέτυχε μόνο να κάνει την υπέρβαση, καθώς της δόθηκε η ευκαιρία, δηλαδή με τους 3 βαθμούς που ξεκίνησε στα play off, να παλέψει για την συμμετοχή στα προκριματικά του champions league ή έστω να κατακτήσει την 2η θέση, που θα την έστελνε στον 1ο προκριματικό του ανανεωμένου κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, κάτι που θα σήμαινε πως θα χρειάζονταν να δώσει μόνο 2 αγώνες και όχι 4-όπως τώρα…- για να μπει στους ομίλους του νέου ΟΥΕΦΑ!!!

Δεν θα χρησιμοποιήσω την καραμέλα της εχθρικής διαιτησίας που αντιμετώπισε δήθεν ο ΠΑΟΚ, όπως υποστηρίζουν κάποιοι γραφικοί, που από φερέφωνα του Γούμενου εξελίχθηκαν σε αυλοκόλακες του Ζαγοράκη και γελά ο κόσμος μαζί τους στο γνωστό καφέ της Αριστοτέλους όπου ξημεροβραδιάζονται για να τρώνε και να πίνουν κούτρα…, για να δικαιολογήσω τα αδικαιολόγητα στις εμφανίσεις του ΠΑΟΚ στα ντέρμπυ, όπου οι 0 νίκες σε 10 αγώνες κατά των ομάδων του τέως ΠΟΚ, με 3 μόλις γκολ υπέρ και 16 κατά αλλά και 5 αποβολές , αποδεικνύουν μάλλον ότι δεν είναι στραβός ο γιαλός, αλλά στραβά αρμένιζε η ομάδα, τουλάχιστον στα συγκεκριμένα παιχνίδια!

Θα μου πείτε εύλογα κάποιοι, καλά πέρσι η ομάδα έφτασε μέχρι και να κινδυνέψει και συ ζητάς από την μια μέρα στην άλλη να κάνει υπερβάσεις? Σωστό επιχείρημα, αλλά μόνο για όσους ήρθαν στην πόλη και έγιναν ΠΑΟΚ τα τελευταία 2 χρόνια, γιατί εγώ στα 39 μου πια, θυμάμαι την ομάδα και σε προηγούμενες χρονιές και μάλιστα με πολύ χειρότερο υλικό, τουλάχιστον στα ντέρμπυ να διαθέτει παίκτες που έτρωγαν σίδερα και κέρδιζαν, παίζοντας με ψυχή και πάθος , πολύ καλύτερους αντιπάλους που φορούσαν την φανέλα του Ολυμπιακού, του ΠΑΟ ή της ΑΕΚ!

Η μαγκιά για έναν προπονητή δεν είναι να πετυχαίνει στόχους εφικτούς με το καλύτερο έμψυχο δυναμικό, αλλά να κάνει την υπέρβαση, κερδίζοντας το ανέφικτο και μάλιστα όχι έχοντας πάντα το καλύτερο δυνατό ρόστερ. Η ικανότητα ενός ολοκληρωμένου κόουτς, που ταυτόχρονα πρέπει να είναι και ψυχολόγος, είναι να μπορεί να πάρει το 100% από τους αθλητές του και μάλιστα συχνά να πετυχαίνει να μετατρέπει τα πρόβατα σε λιοντάρια…

Θεωρώ πως ο Φερνάντο Σάντος, που διαχειρίστηκε άψογα φέτος το υλικό του ΠΑΟΚ, αλλά και γνωρίζοντας και το τι πέτυχε στις προηγούμενες θητείες του στην Ελλάδα, με ΑΕΚ και ΠΑΟ, θα τολμήσω να πω ότι το προπονητικό του ταβάνι ολοκληρώθηκε φέτος. Μακάρι να διαψευστώ, αλλά πολύ φοβάμαι ότι ο στόχος του 3ετούς πλάνου της διοίκησης, που μιλά για διεκδίκηση του πρωταθλήματος στην νέα σεζόν, θα μείνει όνειρο απατηλό…όχι γιατί ο Πορτογάλος δεν είναι καλός προπονητής, αλλά γιατί δεν έχει το μέταλλο που απαιτείται για όποιον κάθεται σε αυτόν τον πάγκο! Δεν έχει το medalite , που απαιτεί πέρα από τις ικανότητες του σαν τεχνικού, να έχει πάθος και τόλμη, τρέλα που θα τον οδηγεί στην ανάληψη ρίσκων, για να μπορεί να χτυπά και τα ντέρμπυ, ανεξάρτητα από το δυναμικό του αντιπάλου…

Δυστυχώς το χείριστο σενάριο για την ΠΑΕ και τον Θόδωρο Ζαγοράκη, που υπερασπίστηκε με πάθος πέρσι την παραμονή του Σάντος, τότε που όλοι ζητούσαν την κεφαλή του επί πίνακι και δικαιώθηκε φέτος με την 2η θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, θα είναι να ξεκινήσει η νέα σεζόν με αποκλεισμό από την Ευρώπη, όπου ήδη τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα με τον ΠΑΟΚ να είναι στους αδύνατους και να πρέπει να αποκλείσει 2 ομάδες για αν μπει σε όμιλο, κάτι που θα λειτουργήσει ως μπούμερανγκ στην συνέχεια και για τις υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα, ένα πρωτάθλημα όπου θεωρητικά αποκλείεται ο ΠΑΟ και η ΑΕΚ να εμφανιστούν με τόσα προβλήματα , όσα αντιμετώπισαν φέτος! Πέρα όμως από όλα αυτά που είναι θεωρίες, πιστεύω ότι ο Σάντος δεν σεβάστηκε τον Ζαγοράκη, που τον στήριξε ειδικά πέρσι τόσο όσο δεν θα τον στήριζε ούτε συγγενής του Φερνάντο εξ αίματος…

Και αναφέρομαι στις συζητήσεις που είχε ο Πορτογάλος πίσω από την πλάτη του Θόδωρου για αρκετές εβδομάδες μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψαν οι υπεύθυνοι της αραβικής Αλ Αχλί και αν θέλουμε να τους πιστέψουμε…για να πάει εκεί, την στιγμή που ο Ζαγοράκης έφτασε στο σημείο-και είναι γνωστό σε πολλούς άσχετα αν δεν δημοσιοποιήθηκε- να κοντραριστεί και με στενούς του συνεργάτες, παίρνοντας το μέρος του Πορτογάλου. Το να αντιληφθεί ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ ότι το ταβάνι του Σάντος ήταν η φετινή πορεία, όταν θα είναι αργά, δεν ξέρω αν θα δημιουργήσει προβλήματα στο πλάνο του για τον Δικέφαλο, σίγουρα δεν θα επηρεάσει αρνητικά τον κόσμο του ΠΑΟΚ που θα συνεχίσει να τον στηρίζει και αν τον πιστεύει, ίσως όμως πικράνει τον πρόεδρο της ΠΑΕ και τον αναγκάσει να αναθεωρήσει κάποια από τα πιστεύω και τα πλάνα του, που είχαν να κάνουν με την απόλυτη στήριξη και εμπιστοσύνη στον Πορτογάλο τεχνικό. Μακάρι να διαψευστώ, αλλά καλύτερα να κρούσω τον κώδωνα του κινδύνου τώρα , παρά να κάνω τον μετά Χριστό προφήτη, όταν θα είναι πια ήδη αργά!!!

Σάλπιγγίδης: "Έχω δεθεί με τον Παναθηναϊκό!"

Σας παραθέτουμε κάποια αποσπάσματα από συνέντευξη του Σαλπιγγίδη:
Για τη χρονιά που πέρασε, ο "Σάλπι" τόνισε:
"Ηταν μια χρονιά που άφησε γλυκόπικρη γεύση. Στην Ευρώπη πήγαμε καλά προχωρήσαμε στους 16, και εκεί τελείωσε αυτό το ταξίδι. Η πικρία που μας έμεινε είναι ότι για μια ακόμη χρονιά δεν πήρα το πρωτάθλημα και συμβιβαστήκαμε με τη δεύτερη θέση. Μερίδιο σε μια αποτυχία έχουν όλοι στην ομάδα. Οι πρωταγωνιστές είμαστε οι ποδοσφαιριστές και εμείς έχουμε το μεγαλύτερο. Αυτό που έφταιξε ήταν η έλλειψη σταθερότητας. Μπορεί να μην πήραμε τα ντέρμπι, αλλά αυτό που μας στοίχισε ήταν κάποιοι βαθμοί με ομάδες μικρές. Χάσαμε πολλούς βαθμούς εκεί".

Για το τι έφταιξε και ο Παναθηναϊκός δεν πήρε πάλι το πρωτάθλημα, σχολίασε: "Φέτος μείναμε αρκετά νωρίς πίσω. Πρέπει να πάρουμε το πρωτάθλημα. Οταν μιλάμε για μια ομάδα που κυνηγάει τον τίτλο και τα τελευταία 13 χρόνια έχει πάρει ένα, δεν είναι καλή συγκομιδή. Πολλοί παράγοντες έπαιξαν ρόλο για να μην πάρουμε το πρωτάθλημα. Δεν θέλω να τα πω όλα για να μη φανώ γκρινιάρης. Για εμάς δεν είχαμε σταθερότητα, αλλά για τα υπόλοιπα δεν θέλω να αναφερθώ. Δεν θα τα χρησιμοποιήσω σαν δικαιολογία. Εμείς αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας".

Για τα όσα ακούστηκαν περί "επιλογής παιχνιδιών από τους παίκτες" που γίνεται από πολλούς, είπε: "Είμαι κάθετος ενάντια σε αυτό. Δεν νομίζω ότι κάποιο παιδί σκέφτεται έτσι. Με τις μικρότερες ομάδες χάσαμε βαθμούς, όχι γιατί έπαιξαν καλύτερα, αλλά γιατί έπαιξαν πιο έξυπνα. Πρόσεξαν την άμυνά τους, οι χώροι ήταν λίγοι και σε κάποια κόντρα μπορεί να δεχθείς γκολ. Δεν έπαιξαν πολύ καλύτερα. Εχουμε πρόβλημα στις κλειστές άμυνες και όταν μας πιάνει η αντίπαλη ομάδα στον ύπνο δεχόμαστε γκολ. Η σταθερότητα έλειπε από εμάς. Το ότι επιλέγουμε παιχνίδια, εγώ σαν Δημήτρης είμαι αντίθετος και δεν συμφωνώ".

Για το αν θα μείνει στον ΠΑΟ και τις φήμες περί επιστροφής του στον ΠΑΟΚ, ανέφερε: "Εγώ είμαι το θύμα ενός παιχνιδιού. Πολύς κόσμος με ρωτάει στον δρόμο με ωραίο ή άσχημο τρόπο για το τι θα κάνω ή τι θέλει ο κάθε ένας να κάνω εγώ. Κάποιες φορές είναι ευχάριστο και κάποιες όχι. Αυτή τη στιγμή το μόνο που σκέφτομαι είναι ότι έχω ένα ακόμη χρόνο συμβόλαιο. Από τη στιγμή που ο ΠΑΟ δεν με έχει φωνάξει και δεν έχω μιλήσει με άλλη ομάδα, δεν μπορώ να μπω στη διαδικασία τι θα κάνω του χρόνου"

Για το γεγονός ότι δεν διστάζει να δηλώνει τι ομάδα υποστήριζε από μικρός, δήλωσε: "Είναι θέματα που γνωρίζει όλος ο κόσμος. Για το τι ομάδα υποστήριζα από μικρός, αλλά και ότι έχω δεθεί τώρα με τον Παναθηναϊκό. Είμαι παίκτης του Παναθηναϊκού, είμαι καλά, και αν με φωνάξει ο Παναθηναϊκός να ανανεώσω με χαρά θα συζητήσω".

Για τον κόσμο του Παναθηναϊκού και τη στήριξη του, σχολίασε: "Σε σχέση με πέρυσι και πρόπερσι ο κόσμος στήριξε την ομάδα. Παρά το γεγονός ότι δεν έχει πάρει τις χαρές που του αξίζει. Θέλουμε να του δώσουμε χαρές. Εξακολουθώ, όμως, να παραμένω στα λόγια. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τον ευχαριστήσουμε για την αγάπη του".

Για το αν η αλλαγή θέσεων μέσα στην ενδεκάδα επηρεάζει έναν ποδοσφαιριστή, είπε: "Πάντα ο προπονητής μας έβαζε ένα ψηλό μπροστά και ζητούσε από εμένα να κλείνω προς τα μέσα. Να παίζω σαν δεύτερος πλάγιος επιθετικός, αλλά να έχω και το μυαλό μου στη γραμμή για να μαρκάρω. Είναι διαφορετικά να παίζεις με δυο επιθετικούς και διαφορετικά με έναν. Στα περισσότερα ματς που έπαιζε δεξιά, σε σχέση με τον αριστερό συμπαίκτη, είχα περισσότερες επιθετικές ευθύνες. Αλλα είχα και την ευθύνη να μαρκάρω".

Για την κριτική που του γίνεται όταν χάνει ευκαιρίες και αν επηρεάζεται, τόνισε: "Εχω πλήρη επίγνωση του τι είμαι και τι μου λείπει. Απλά κάποια πράγματα περνούν από τα αυτιά μου και φεύγουν. Κάθε χρόνο προσπαθώ να βελτιώνομαι. Σαν επιθετικός θα βάλω γκολ, θα χάσω γκολ. Προσπαθώ να βελτιώνομαι. Συμβαίνουν αυτά στο ποδόσφαιρο. Η αγωνιστικότητα και η επιμονή μου νομίζω ότι είναι τα καλύτερα μου στοιχεία. Τα υπόλοιπα βελτιώνονται. Στο τελείωμα παίζει σημαντικό ρόλο και η ψυχολογία".

Για το αν υπάρχει περισσότερη πίεση στα παιχνίδια του Champions League, δήλωσε: "Εγώ αυτά τα παιχνίδια δεν τα έβλεπα με τόση πίεση, όσο στο πρωτάθλημα. Εγώ προσωπικά έτσι το βλέπω".

Για το αν υπάρχει συμπαίκτης του για τον οποίο έχει τη μεγαλύτερη εμπιστοσύνη, σχολίασε: "Ο Παναθηναϊκός έχει πολλούς αξιόλογους ποδοσφαιριστές. Θα θεωρούσα άδικο να αναφέρω κάποιον. Ακόμη και να ένιωθα έτσι δεν θα το έλεγα. Εγώ αισθάνομαι με όλα τα παιδιά καλά. Ο Καραγκούνης είναι η ψυχή της ομάδας και όλοι το ξέρουν. Είναι ένα παιδί που αγαπάει το ποδόσφαιρο και τον Παναθηναϊκό και το δείχνει. Δεν χρειάζεται να πω κάτι παραπάνω. Αγαπάει αυτό που κάνει".

Για το αν θα πήγαινε ποτέ στον Ολυμπιακό, είπε χαρακτηριστικά: "Παίρνοντας μεταγραφή από τον ΠΑΟΚ στον Παναθηναϊκό, βίωσα κάτι άσχημο από λίγο κόσμο, δεν θα ήθελα να ξανανιώσω τα ίδια, παρά το ότι έφυγα με ψηλά το κεφάλι. Έχουν ειπωθεί πράγματα που δεν ισχύουν και δέχθηκα βολές. Είχαν κάποιοι όπλα όταν έφυγα και με πολέμησαν".

Για το αν έχει προτίμηση για την κλήρωση των προκριματικών του Champions League, τόνισε: "Θα υπάρχουν κάποιες προτιμήσεις, αλλά η φετινή παρουσία μας στην Ευρώπη, δείχνει ότι όποια ομάδα και να είναι έχουμε τη δυνατότητα να προκριθούμε στους ομίλους"

Για τον Ζιλμπέρτο Σίλβα, ο "Σάλπι" σχολίασε: "Είναι ένας χαρακτήρας χαμηλών τόνων και μεγάλη προσωπικότητα ταυτόχρονα. Αυτά που μας λέει δεν περνούν απαρατήρητα. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που η παρουσία του είναι τόσο δυνατή, που δεν εξηγείται με λέξεις εύκολα".

Για τις αναταραχές στη διοίκηση και αν αυτό τους επηρέασε, σχολίασε: "Εμείς θέλουμε έναν Παναθηναϊκό ενωμένο. Από εκεί και πέρα, αυτά είναι θέματα που εμείς δεν μπορούμε να τα αλλάξουμε. Αν μπαίνεις σε μια διαδικασία να σε επηρεάζουν όλοι οι εξωγενείς παράγοντες είναι ότι χειρότερο. Δεν γίνεται να μας επηρεάζουν όλα όσα γίνονται γύρω μας. Εμείς πρέπει να κοιτάμε τη δουλειά μας"

Για το ποιος είναι ο δυσκολότερος αμυντικός και ο καλύτερος προπονητής στον ΠΑΟ, εξαιρουμένου του Τεν Κάτε, είπε: "Ο Νασίφ Μόρις όταν έπαιζα στον ΠΑΟΚ, αλλά και ο Λουκάς Βύντρα, που έχει κάνει εξαιρετική χρονιά. Ο Νασίφ παίζει έξυπνα, είναι "καθαρός" αμυντικός και γρήγορος. Ηταν ο δυσκολότερος για μένα ως αντίπαλος. Για καλύτερο προπονητή, θα πω τον Μουνιόθ. Είναι προπονητής που έρχεται κοντά στους ποδοσφαιριστές. Εδειξε ότι προσαρμόστηκε εύκολα στην ελληνική νοοτροπία. Εκανε πολύ καλή προπόνηση. Τον κύριο Μπάκε δεν τον έζησα πολύ".

Για την Εθνική ομάδα, ο διεθνής φορ είπε: "Είμαστε σε καλό δρόμο. Είναι κρίσιμο το επόμενο παιχνίδι στην Ελβετία. Αν πάρουμε διπλό εκεί, μόνο μόνοι μας μπορούμε να βγάλουμε τα μάτια μας. Δεν είναι υπερδύναμη η Ελβετία και η Εθνική έχει δείξει ότι μπορεί να τα καταφέρει".

Για την άποψή του για τους Νίνη και Πετρόπουλο, είπε: "Ο Νίνης έκανε το μεγάλο μπαμ με το που ήρθε. Εμεινε πίσω με τους κοιλιακούς, τον αδίκησε και λίγο ο Πεσέιρο. Είναι ένα ταλαντούχο παιδί. Νομίζω ότι έχει πολύ μέλλον στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Φέτος δέχθηκε πολλά βέλη. Πρέπει να φανεί σκληρός και να κοιτάξει μπροστά. Είναι πράγματα που του τα λέω. Θα τα καταφέρει. Εχει πείσμα, ποιότητα και χαρακτήρα. Είναι ένα παιδί που μπήκε στην ομάδα από 16,5. Ισως να έχει κάνει κάποια λάθη. Να του τα συγχωρήσουμε, αν και έχουν ειπωθεί πολλά άσχημα για τον Σωτήρη και πολλά δεν ισχύουν. Ο Πετρόπουλος είναι ένα παιδί που δίνει τη ζωή στα αποδυτήρια. Πρόκειται για έναν πολύ καλό ποδοσφαιριστή, ειδικά μέσα στην περιοχή".

Για το πως βλέπει για συμπαίκτη του τον Κατσουράνη, ανέφερε: "Πολύ σημαντικός ποδοσφαιριστής ο Κώστας. Συζητάει με τον Παναθηναϊκό, σκέφτεται να έρθει. Καλώς να έρθει. Σίγουρα τον θέλουμε γιατί είναι σημαντικός πολύ".

Για το γκολ που δεν θα ξεχάσει ποτέ, σημείωσε: "Χάρηκα πολύ το γκολ που έβαλα με την Εθνική τώρα. Είναι πιο φρέσκο. Βέβαια, έχω χαρεί και άλλα. Αυτό που χαρήκαμε περισσότερο στον Παναθηναϊκό, ήταν το γκολ του Παπαδόπουλου στο Καραϊσκάκη. Ήταν και το χρονικό σημείο τότε. Είχα χαρεί πολύ τη νίκη τότε, όπως και τη νίκη με την Ιντερ, στο Μεάτσα".

Για το ως αισθάνεται όταν έρχεται ένας άλλος επιθετικός στην ομάδα, σχολίασε: "Θέλω να υπάρχουν καλοί παίκτες στην ομάδα. Δεν το βλέπω ανταγωνιστικά, συναγωνιζόμαστε ο ένας τον άλλον και ο καλύτερος παίζει. Το θέμα είναι το καλό της ομάδας".


Δεν θέλω να φανώ εμπαθής, αλλά μάλλον μετά βίας λέει πια τη λέξη ΠΑΟΚ... άλλωστε πού να τολμήσει να επιστρέψει, αφού θα τον "κατασπαράξουν" οι ασπρόμαυροι φίλαθλοι! Θα πρέπει να άλλαξε πολλά χρώματα όταν τον ρωτούσαν για "φήμες" ή για τη φυγή του.

Επιμέλεια : Άννα Παπαδοπούλου

Τέλος ο Δανίδης, πήρε το γυμναστή του ΠΑΟΚ

To ξεκαθάρισμα στο ρόστερ του Πανθρακικού συνεχίζεται με τον Θανάση Δανίδη να βλέπει την πόρτα της εξόδου από το σύλλογο. Ο επιθετικός των Θρακιωτών αφήνει την ομάδα μετά από πολυετή παρουσία σ’ αυτή, αφού δεν βρίσκεται στα πλάνα του Ίλιε Ντουμιτρέσκου.

Από εκεί και πέρα ο Πανθρακικός γνωστοποίησε πως μέχρι τις 15 Ιουνίου θα γίνει προσπάθεια για να κλείσει το ρόστερ της επόμενης περιόδου. Ο Ρουμάνος τεχνικός επιθυμεί να έχει πλήρη εικόνα της ομάδας, ώστε να διαπιστώσει στην πορεία αν υπάρχουν κενά και κατά πόσο μπορούν να συμπληρωθούν.

Τέλος, ανακοινώθηκε η έναρξη της συνεργασίας της ΠΑΕ, με το γυμναστή, Λεωνίδα Μπιλή, που τα δύο τελευταία χρόνια ήταν στον ΠΑΟΚ.

Κοντά σε Φάμπρεγκας η Μπαρτσελόνα!

Ο Σεσκ Φάμπρεγκας πανηγυρίζει για τα γκολ του επί της Μίντλεσμπρο Ο Σεσκ Φάμπρεγκας, σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα "Ας", είναι πολύ κοντά στη Μπαρτσελόνα! Ο Πέπε Γκουαρντιόλα θέλει τον 22χρονο μέσο της Αρσεναλ, με τον τελευταίο να δηλώνει πρόσφατα ότι δεν υπάρχει άνθρωπος, που δεν θα ήθελε να παίξει στην πρωταθλήτρια Ευρώπη
Μάλιστα η ισπανική εφημερίδα ισχυρίζεται ότι υπάρχει συμφωνία και τον άλλο μήνα ο Φάμπρεγκας, που κάποτε έπαιζε στις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα, θα είναι και πάλι παίκτης της.

Μαζί με τα ανταλλάγματα, η Μπαρτσελόνα φαίνεται έτοιμη να ξοδέψει 40 εκατομμύρια ευρώ. Τις μεταγραφές διαπραγματεύεται ο διευθυντής ποδοσφαίρου Τσίκι Μπεγκιριστάιν, που ήδη έχει καταλήξει στους στόχους, μετά τις προτάσεις του Γκουαρντιόλα.

Ο Βραζιλιάνος αμυντικός Ενρίκε, που έπαιξε δανεικός στη Λεβερκούζεν, θα επιστρέψει, ενώ θα αποκτηθεί ο δεξιός μπακ της Αλμερία Μπρούνο Σαλτόρ, για αλλαγή του Ντάνι Αλβες. Ακόμα η Μπαρτσελόνα κινείται για αριστερό μπακ και εξτρέμ, χωρίς να έχουν ακόμα διαρρεύσει ονόματα.

Συνέχεια στα σενάρια για Μπάρτσα και Ζλάταν
Η Ισπανία και η Μπαρτσελόνα δεν αποκλείεται να είναι ο επόμενος σταθμός στην καριέρα του Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς, σύμφωνα τουλάχιστον με τα δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει την Τετάρτη η εφημερίδα «Gazzetta dello sport» ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Ζοάν Λαπόρτα, σχεδιάζει να δώσει στην Ίντερ τον Σάμουελ Ετό, προσφέροντας της επιπλέον 30 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει τα δικαιώματα του Σουηδού σούπερ σταρ.

Εκανε το χρέος του και έφυγε ο Σιλβίνιο


Τέλος ο Σιλβίνιο για την Μπαρτσελόνα Ο Σιλβίνιο έπαιξε κατ' ανάγκη στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, κατέκτησε το τρόπαιο πραγματοποιώντας, μάλιστα, πολύ καλή εμφάνιοση και πλέον αποτελεί παρελθόν από τους πρωταθλητές Ευρώπης αναζητώντας αλλού την τύχη του.

Ο Σιλβίνιο που έχει κάνει καριέρα σε Θέλτα, Αρσεναλ, είναι πλέον 35 ετών και είναι πολύ δύσκολο να βγάλει ολόκληρη χρονιά ως βασικός και μάλιστα στο άκρο της άμυνας. Πάντως, φεύγει με ευχάριστες αναμνήσεις από το καμάρι της Καταλονίας...

Μεταγραφή ρεκόρ για Μπέρμιγχαμ


Ο Κριστιάν Μπενίτες Ενισχύεται η Μπέρμιγχαμ ενόψει της επιστροφής της στην πρέμιερσιπ, καθώς η διοίκηση των «μπλε» ανακοίνωσε σήμερα την απόκτηση για τρία χρόνια -έναντι ποσού ρεκόρ για το σύλλογο- του Κριστιάν Μπενίτες από τη μεξικανική Σάντος Λαγκούνα.

Ο αγγλικός σύλλογος έκανε γνωστό ότι ο 23χρονος επιθετικός από τον Ισημερινό συμφώνησε στους προσωπικούς όρους του συμβολαίου του και πως την επόμενη εβδομάδα θα υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις. Το κόστος της μεταγραφής του Μπενίτες δεν έγινε γνωστό, ωστόσο είναι μεγαλύτερο από τα 5.8 εκατομμύρια λίρες που κατέβαλε το 2004 η Μπέρμιγχαμ στη Λίβερπουλ, προκειμένου να εντάξει στο δυναμικό της τον Εμίλ Χέσκι.

Την τελευταία διετία ο Κριστιάν Μπενίτες, ο οποίος το 2006 αγωνίστηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Γερμανίας, σημείωσε 31 τέρματα σε 58 αγώνες της Α΄ κατηγορίας στο Μεξικό. Πρόσφατα υποβλήθηκε σε επέμβαση στον ώμο και είναι απίθανο να ενισχύσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στις αναμετρήσεις με Περού (7/6) και Αργεντινή (10/6) για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η διοίκηση της Μπέρμιγχαμ εξέφρασε την αισιοδοξία ότι ο παίκτης θα πάρει άδεια εργασίας, επειδή την τελευταία διετία έχει αγωνιστεί στο 86,5% των επίσημων αναμετρήσεων του Ισημερινού, ποσοστό που είναι κατά πολύ υψηλότερο του απαιτούμενου.

Τσιρίλο: «Θέλω Τούμπα»

Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Μπρούνο Τσιρίλο μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό για το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ. Ο Ιταλός αμυντικός παραδέχθηκε ότι υπάρχει μια συζήτηση του Ζήση Βρύζα με τον εκπρόσωπό του. Επιθυμία και του ιδίου είναι να έρθει στην Ελλάδα από την οποία έχει μόνο ευχάριστες αναμνήσεις όπως τόνισε «Φυσικά και ενδιαφέρομαι είμαι ανοιχτός σε οποιαδήποτε συνεργασία».
Ο Ιταλός κεντρικός αμυντικός φιλοξενήθηκε στον 102fmτης ΕΡΤ3 και ανέφερε χαρακτηριστικά «Απότο πρωί δέχομαι δεκάδες τηλέφωνα από Ελλάδα σχετικά με ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ. Δεν μπορώ να πω όμως τίποτα περισσότεροαυτή την στιγμή». Ο δυναμικός αμυντικόςρωτήθηκε εάν είχε συνομιλίες με ανθρώπουςτου «Δικεφάλου» και ποιο συγκεκριμένα τους Ζήση Βρύζα και Φερνάντο Σάντος. «Δεν έχω μιλήσει με τους εκπροσώπους του ΠΑΟΚ απευθείας, αλλά ο εκπρόσωπός μου με τον κ. Βρύζα».

Αν θα ήθελε να μετακινηθεί στην Τούμπα και ν’ αγωνιστεί με τα χρώματα του Δικεφάλου.« Φυσικά και ενδιαφέρομαι είμαι ανοιχτός σε οποιαδήποτε συνεργασία. ΟΠΑΟΚ έχει μια πολύ καλή ομάδα με ανθρώπουςπου γνωρίζουν το ποδόσφαιρο όπως κ.Ζαγοράκη που είναι πρόεδρος της ομάδας.Ο Φερνάντο Σάντος είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές και έχω ευχάριστες αναμνήσεις».

Σχετικάμε την δέσμευση που έχει με την νυν ομάδα του της Ρετζίνα είπε: «Είμαι ελεύθερος. Το συμβόλαιο μου λήγει και θα μπορώ να διαπραγματευτώ την μεταγραφή με οποιαδήποτε ομάδα. Πιστεύω ότι σύντομα θα υπάρχουν νεότερα στο θέμα της μεταγραφής μου».

Βιτόλο: “Είμαι παίκτης της Σανταντέρ”

Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Μιλώντας από την Ισπανία, και τα Καναρια Νησιά, όπου περνά τις διακοπές του, ο Βικτορ Βιτολο, μίλησε αποκλειστικά στο ΑΘΛΗΤΙΚΟ Metropolis και στην εκπομπή ΤΡΙΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ. Ξεκινώντας τις τοποθετήσεις τους ο Βιτόλο σημείωσε: ” Δεν έχω μιλήσει με καμία ομάδα ακόμη. Στέκομαι στο συμβόλαιο όπου έχω με την Ρασίνγκ Σανταντερ, που ισχύει για ένα χρόνο ακόμη, από την οποία και περιμένω να μου πει τι θα γίνει με το ποδοσφαιρικό μου μέλλον. Πρέπει να σας πώς, ότι είχα μια δυνατή χρονιά, και πρέπει να ξεκουραστώ, για να είμαι επίσης δυνατός την επόμενη χρονιά. Δεν εχω μιλήσει απολύτως με καμία ομάδα και με κανένα άνθρωπο, και με κανένα δημοσιογράφο πριν από εσάς. Ο μάνατζερ είναι αυτός που έχει ολο το βάρος να μιλήσει με κάποια ομάδα και να με βρει δουλειά, για να παίξω ποδόσφαιρο. Δεν είναι δική μου δουλειά να μιλάω με ομάδες. Ο μάνατζερ μου είναι εενας πολύ σημαντικός επαγγελματίας, που ουδέποτε θα με διέκοπτε στις διακοπές μου, για να μου πει κάτι αόριστο. Θα με πάρει όταν θα έχει τελείως συγκεκριμένη πρόταση, για να συζητήσω τη ομάδα που θα πάω”. Όταν ρωτήθηκε αν θεωρεί πιθανόν να παίξει ποδόσφαιρο στην Σανταντέρ την νέα χρονιά απάντησε: “Κοιτάζω μόνο την πραγματικότητα, η οποία για την ώρα λέει πως έχω συμβόλαιο με την Σανταντερ. Σκέφτομαι βέβαια ότι και τα αλλά δυο χρόνια είχα συμβόλαιο αλλά δεν έπαιζα. Αν φέτος θα παίξω, θα εξαρτηθεί από τον πρόεδρο και το τεχνικό τημ της Ρασινγκ. Δεν θα με πείραζε να γυρίσω στην Ελλάδα, για να παίξω ποδόσφαιρο, ούτε βέβαια να μείνω στην Ισπανία.” Κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα που τον έφερναν να δηλώνει ότι ζήτησε από την Ράσινγκ να τον στείλει στον ΠΑΟΚ, ο Βιτόλο ήταν κατηγορηματικός: ” Τώρα είναι η πρώτη φορά που μιλάω από τότε που έφυγα από την Θεσσαλονίκη, σε κάποιο μέσο. Ποτέ δεν είπα στην Σανταντερ να με στείλει στον ΠΑΟΚ. Όσοι το έγραψαν αυτό έβαλαν λόγια στο στόμα μου, χωρίς να επικοινωνήσουν ποτέ μαζί μου. Δεν ξέρω πότε θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Περιμένω τηλέφωνο από την Σανταντερ να με ειδοποιήσουν για το μέλλον μου.” Στην ερώτηση τι θυμάται περισσότερο από την Ελλάδα απάντησε: “Την αγάπη του κόσμου, από τους φιλάθλους του Άρη, που έδειξαν την στήριξη τους σε όλα τα παιχνίδια, ακόμη και στις δύσκολες στιγμές”. Ερωτηθείς για τις πιθανότητες να μείνει στην Σανταντερ, είπε: ” Την δεδομένη στιγμή δίνω 100% πιθανότητες να μείνω. Το τι θα γίνει την επόμενη εβδομάδα ή σε τρεις εβδομάδες δεν το ξέρω. Αυτή την στιγμή είμαι παίκτης της Σανταντερ. Αυτό ξέρω.” Σε ερώτηση αν θα μπορούσε να παίξει στον ΠΑΟΚ κάποια στιγμή τόνισε: “Είμαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Από αυτό ζω την οικογένεια μου. Δεν ξέρω πως θα τα φέρει η ζωή στο μέλλον. Αν υπήρχε μία πολύ καλή πρόταση που άφηνε και εμένα και τον μάνατζερ μου ικανοποιημένους τότε θα το έκανα. Αλλά τώρα δεν ξέρω τι θα γίνει”. Ολοκληρώνοντας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιστρέψει στον Άρη, σημειώνοντας: “Ο Άρης είναι μια μεγάλη ομάδα, έμεινα πολύ ευχαριστημένος, με δέχθηκαν με μεγάλη αγάπη και με χαρά θα το ξανάκανα, να παίξω δηλαδή για τον Άρη”.

Ψιθυροι......................

  • Ο Κώστας Πηλαδάκης ήταν ο πρώτος που αποχώρησε από τα γραφεία της ΕΠΟ, περίπου μία ώρα μετά την έναρξη της συνεδρίασης για την ανάδειξη νέου αρχιδιαιτητή. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει αποφασιστεί ομόφωνα το πρόσωπο που θα αναλάβει τον ρόλο, ωστόσο ακόμα δεν υπάρχει ενημέρωση για το ποιο είναι αυτό
  • Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης αποφάσισε να βάλει τέλος στην πλούσια καριέρα του και η ΚΑΕ Παναθηναϊκός θα τον τιμήσει με έναν ξεχωριστό τρόπο. Η φανέλα του "Φράγκι" με το νούμερο 4 αποσύρεται και θα κρεμαστεί στην οροφή του ΟΑΚΑ.
  • O Ροναλντίνιο πήρε γεύση από την "Athens by night", καθώς διασκέδασε μέχρι τα ξημερώματα της Τετάρτης (3/6) στο κέντρο "Frangelico". Στην παρέα του βραζιλιάνου άσου βρέθηκε κι ο Αντώνης Ρέμος.

Π.Α.Ο Το παλεύουν για Παλάσιο

rodrigo_palacio_boca_milan.jpgΣτο προσκήνιο έχουν έρθει και πάλι οι παίκτες από την Αργεντινή για τον Παναθηναϊκό. Η «Ole» επιμένει για προχωρημένες επαφές του «τριφυλλιού» με τον Χοσέ Σαντ, ενώ γίνεται και πάλι λόγος από την αργεντίνικη εφημερίδα για τον Ροντρίγκο Παλάσιο και τον Πάμπλο Μόουτσε. «Μας έχει προταθεί» λένε στον ΠΑΟ για τον Παλάσιο της Μπόκα Τζούνιορς.

Για τον Σαντ αναφέρεται ότι οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού έχουν ήδημιλήσει με τους ιθύνοντες της Λανούς, αλλά και με τους εκπροσώπους τουπαίκτη. Η Λανούς θέλει περίπου 7 εκατ. δολλάρια για τον επιθετικό της,ωστόσο το θέμα αυτό αναμένεται να ξεκαθαρίσει την επόμενη εβδομάδα. Ηδιάθεση που υπάρχει πάντως, είναι ο παίκτης να συνεχίσει στην Ευρώπη.

Όσο για τον Ροντρίγκο Παλάσιο η «Ole» αναφέρει ότι μια από τιςσημαντικότερες ομάδες της Ελλάδας, ο Παναθηναϊκός θέλει τον άσο τηςΜπόκα Τζούνιορς και συγκεκριμένα να αγοράσει το 50% των δικαιωμάτωντου. Τέλος γίνεται λόγος και για τον Μόουτσε για τον οποίο υπάρχειενδιαφέρον και από την Γερμανία και τη Ρωσία.

Αρης Θα βουλιάξει το αεροδρόμιο

gracian.jpgΗ απόκτηση του ΛεάντροΓκρασιάν για λογαριασμό Άρη έφερε όπωςήταν αναμενόμενο σκόρπισε ενθουσιασμόστις τάξεις των φιλάθλων. Οι «κίτρινοι»με την προσθήκη του Αργεντινού μέσουδυναμώνουν αρκετά σε μια θέση που τηνφετινή χρονιά υπήρξε πρόβλημα. Η διοίκησητης ΠΑΕ Άρης κατάφερε και πέτυχε τον απεγκλωβισμότου ποδοσφαιριστές από τις υποχρεώσειςτης Μπόκα. Ο Γκρασιάν έρχεται την Παρασκευήστην Θεσσαλονίκη και το αεροδρόμιο «Μακεδονία»αναμένεται να ζήσει μεγάλες στιγμές. Την Παρασκευή αναμένεταιστην Θεσσαλονίκη ο Λεάντρο Γκρασιάν.Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Άρη θαξεκινήσει την Τετάρτη το βράδυ από τοΜπουένος Άιρες και είναι προγραμματισμένομε βάση τις ανταποκρίσεις των πτήσεωννα φτάσει μέσω Μαδρίτης στο αεροδρόμιο«Μακεδονία» στις 18:45.
Από το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας(Πέμπτη 4-6) στο ARIS MEGASTORE θα διατίθενταιοι επίσημες εμφανίσεις της ομάδας μετο όνομα του ποδοσφαιριστή και το νούμερο11 που επέλεξε και είναι αυτό το οποίοείχε και στην Μπόκα Τζούνιορς.
Το πρωί του Σαββάτου 6 Ιουνίου ο ποδοσφαιριστήςθα βρίσκεται στο χώρο του ARIS MEGASTORE προκειμένουνα έχει μία πρώτη γνωριμία με τον κόσμοτης ομάδας. Ο Αργεντινός μέσος θα παραμείνειμέχρι την Κυριακή στην Θεσσαλονίκη καιστην συνέχεια θα επιστρέψει στην πατρίδατου για να ξεκουραστεί μέχρι την έναρξητων επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεωντου ΑΡΗ.

Έλα και με την Μαλένα

malena-gracia-drenthe.jpgΟ Ρόιστον Ντρέντε δήλωσεότι θέλει να έρθει στην Ελλάδα και τονΠαναθηναϊκό και αν τελικά υπάρξεισυμφωνία το αεροδρόμιο θα... βουλιάξει.Ο λόγος δεν είναι μόνο ο Ολλανδός μέσοςαλλά και η γυναίκα του Μαλένα Γκαρσία.Η 39χρονη Ισπανίδα μοντέλα, τραγουδίστριακτλ., έχει δύο παιδιά με τον ανηψιό τουΝτάβιντς ενώ έχει φωτογραφηθεί ουκολίγες φορές για το «Playboy».

Δημητρης Μελισσανιδης

Τέλος στα σενάρια περί επιστροφής του στα διοικητικά της ΠΑΕ ΑΕΚ έβαλε ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Ο "τίγρης" ξεκαθάρισε πως δεν μπορεί να βοηθήσει την αγαπημένη του Ένωση, καθώς υπάρχει διαφορά φιλοσοφίας. Μάλιστα "κάρφωσε" τους Νοτιά και Θανόπουλο αναφορικά με τη μη ύπαρξη πρόθεσης να επενδύσουν χρήματα.

Ενδιαφέρον της Τζένοα για τον Ζουνίνιο


Ο Ζουνίνιο Περναμπουκάνο Ενδιαφέρον για τον μέχρι πρότινος παίκτη της Λιόν, Ζουνίνιο Περναμπουκάνο, δείχνει η Τζένοα, ενώ, όπως αναφέρεται την Τετάρτη στην επίσημη ιστοσελίδα του ιταλικού συλλόγου, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα έχει τελειώσει και το θέμα της απόκτησης του Ερνάν Κρέσπο.

Ο Κρέσπο, ο οποίος βρισκόταν στο "στόχαστρο" και της Φιορεντίνα, θα περάσει τις προσεχείς ημέρες από ιατρικές εξετάσεις μαζί με τον στράικερ της Αταλάντα, Σέρτζιο Φλοκάρι, ενώ, όπως αναφέρουν πηγές προσκείμενες σε διοικητικούς κύκλους του συλλόγου της Γένοβας, εξακολουθεί να υφίσταται το "φλερτ" με τον Πορτογάλο άσο της Ιντερ, Ρικάρντο Κουαρέσμα.

Από πρόεδρος... διευθυντής ο Βασσάρας


Κύρος Βασσάρας Ο νέος κανονισμός διαιτησίας, υπερψηφίστηκε από το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ. Η διετία για να αναλάβει κάποιος την προεδρία της ΚΕΔ μετά την αποχώρησή του από την ενεργό δράση, παρέμεινε και πλέον ο Κύρος Βασσάρας δεν μπορεί να πάρει την θέση. Αντίθετα θα γίνει διευθυντής διαιτησίας.

Οπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, πέρασε η θέση του Παναθηναϊκού και πλέον θα πρέπει να περιμένουμε την ανακοίνωση για τις αλλαγές που θα γίνουν στην κεντρική επιτροπή διαιτησίας.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2009
ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΔΟΣΕΩΝ


15:00 EUROSPORT ΡΟΛΑΝ ΓΚΑΡΟΣ: ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΓΚΡΑΝ ΣΛΑΜ
15:00 ΕΤ1 ΡΟΛΑΝ ΓΚΑΡΟΣ: ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΓΚΡΑΝ ΣΛΑΜ
17:00 Mακεδονία ΤV Α1: Αρης-Μαρούσι
19:30 Eurosport 2 U23: Αίγυπτος-ΗΑΕ
21:45 EUROSPORT ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 23: ΟΛΛΑΝΔΙΑ - ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

Απέκτησε Κάιο η Λάρισα

Ανακοίνωσε τον Κάιο η Λάρισα Μία ακόμα επένδυση για το μέλλον της πραγματοποίησε την Τετάρτη η Λάρισα. Οπως ανακοίνωσε η διοίκηση της ομάδας, αποκτήθηκε ο νεαρός Βραζιλιάνος επιθετικός, Κάιο Βινίσιους Ματέντι Φερέιρα, που υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Η ανακοίνωση της ομάδας, αναφέρει: "Η ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 ανακοινώνει τη συμφωνία της με τον ποδοσφαιριστή Κάιο Βινίσιους Ματέντι Φερέιρα, προκειμένου να ενταχθεί στο ρόστερ της ομάδας για τα επόμενα 5 χρόνια. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός είναι γεννημένος στις 3 Απριλίου του 1990 και προέρχεται από την ομάδα Ατλέτικο Ντο Πόρτο της 3ης κατηγορίας. Τον περασμένο μήνα είχε συμμετάσχει ως υπό δοκιμήν στις προπονήσεις της ομάδας μας αφήνοντας άριστες εντυπώσεις, για να ακολουθήσει η θετική εισήγηση του Μαρίνου Ουζουνίδη.".

Πάντως ο Κάιο αρχικά θα στελεχώσει την ομάδα Νέων, μέχρι να αποκτήσει κοινοτικό διαβατήριο. Μόλις ξεπεράσει το πρόβλημα αυτό, τότε θα ενταχθεί στην ανδρική ομάδα, καθώς ο Μαρίνος Ουζουνίδης πιστεύει ότι μπορεί να προσφέρει.

Τέλος, καμία εξέλιξη δεν υπάρχει στο θέμα του Τσέρνατ. Ο παίκτης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΑΕΛ, Κώστα Πηλαδάκη στην Αθήνα, όμως συμφωνία δεν υπήρξε και οι δύο πλευρές θα τα ξαναπούν τις επόμενες ημέρες.

Λουάνα Μπελέτι, το νέο αμόρε του Κριστιάνο

Λουάνα Μπελέτι Η 24χρονη πανέμορφη αδελφή του Τζουλιάνο Μπελέτι, Λουάνα είναι το νέο αμόρε του Κριστιάνο Ρονάλντο, όπως αναφέρουν τα σκανδαλοθηρικά έντυπα σε Ιταλία και Ισπανία. Ο Πορτογάλος αστέρας πρόσφατα έκανε τις διακοπές του στην Ιταλία και ο φωτογραφικός φακός των paparazzi εντόπισε το ζευγάρι σε τρυφερές στιγμές.

Υπογράφει στη Μάντσεστερ Σίτι ο Τέβες!


Ο Κάρλος Τέβες έχει ισοφαρίσει τη Γουϊγκαν και πανηγυρίζει Η Μάντσεστερ Σίτι κερδίζει τη μάχη της διεκδίκησης του Κάρλος Τέβες, ο οποίος είναι έτοιμος να φύγει από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Σύμφωνα με τα σχετικά ρεπορτάζ του αγγλικού Τύπου η Σίτι έχει έτοιμη μια προσφορά που ξεπερνά τα 45 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει τα δικαιώματα του!

Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι ο τεχνικός των «Σίτιζενς», Μαρκ Χιουζ, προσφέρει εγγυήσεις στον Τέβεζ ότι θα του εξασφαλίσει θέση βασικού, σε αντίθεση με αυτό που συμβαίνει στην Γιουνάιτεντ και τον οδήγησε στην απόφαση να φύγει από το «Ολντ Τράφορντ».

Για την απόκτηση του Αργεντινού σταρ έχουν δείξει ενδιαφέρον, επίσης, Τότεναμ και Λίβερπουλ, αλλά η Σίτι είναι αυτή που τελικά θα εξασφαλίσει την υπογραφή του.

ΠΑΟΚ: Στην προετοιμασία της ομάδας 6 Νέοι


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Συνολικά έξι ποδοσφαιριστές της ομάδας Νέων θα συμμετάσχουν στην προετοιμασία της πρώτης ομάδας του ΠΑΟΚ.

Συγκεκριμένα στην προετοιμασία θα πάρουν μέρος οι:

Αλέξης Αποστολόπουλος (μέσος), Άγγελος Καραντασιάδης (αμυντικός), Αριστοτέλης Καρασαλίδης (αμυντικός), Φώτης Κουτζαβασίλης (τερματοφύλακας), Λάζαρος Μωυσιάδης (επιθετικός) και Κώστας Παντίδης (μέσος).

Για την απόκτηση του Τσιρίλο κινείται ο ΠΑΟΚ

Μετά την ανακοίνωση της απόκτησης των Βασίλη Κουτσιανικούλη, Μοχάμεντ Αμπουμπακαρί, Ντάριο Κρέσιτς, Θανάση Παπάζογλου και Γιώργου Φωτάκη ο σχεδιασμός της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την επόμενη αγωνιστική περίοδο συνεχίζεται.

Στην ομάδα της Θεσσαλονίκης όπως φαίνεται τα κομμάτια που επιθυμούν να προσθέσουν στον υπάρχον κορμό είναι ποδοσφαιριστές που γνωρίζουν το ελληνικό πρωτάθλημα αλλά και έχουν την νοοτροπία του πρωταθλητή.

Σε αυτή την λογική στον ΠΑΟΚ για τρίτη φορά τα τελευταία δύο χρόνια για την απόκτηση του πρώην ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ Μπρούνο Τσιρίλο. Το πρώτο φλερτ με τον Ιταλό αμυντικό είχε γίνει πριν από δύο καλοκαίρια εκείνο του 2007 όταν και μετά την «Ένωση» είχε αποφασίσει τελικά να συνεχίσει την καριέρα του στην Ισπανία και την Λεβάντε.

Το επόμενο ήταν την μεταγραφική περίοδο που ακολούθησε του Ιανουαρίου του 2008 χωρίς όμως και πάλι να ευδοκιμήσει ενώ το περασμένο καλοκαίρι ο Τσιρίλο επέστρεψε στην πατρίδα του και την Ρετζίνα. Αυτό που απομένει πλέον αν η τρίτη απόπειρα από πλευράς του ΠΑΟΚ στεφθεί με επιτυχία.

Στα ατού για την ομάδα της Θεσσαλονίκης είναι το ότι στην θέση του προέδρου της ΠΑΕ βρίσκεται ο Θοδωρής Ζαγοράκης όπως και πριν από δύο χρόνια έχοντας υπάρξει συμπαίκτης του Ιταλού στην ΑΕΚ. Επιπλέον όμως σημαντικό ρόλο αναμένεται να παίξει και η παρουσία του Φερνάντο Σάντος που τον είχε ποδοσφαιριστή στην "Ένωση".

Από εκεί και πέρα από το εξωτερικό στον ΠΑΟΚ έχουν ήδη κινηθεί για την απόκτηση του Ζοάο Πάολο Αντράντε από την Πόρτο όπως και του Βιεϊρίνια που φέτος είχε αγωνιστεί στην ομάδα της Θεσσαλονίκης ως δανεικός.

Κατά τα άλλα η περίπτωση του Νούνο Ασίς από την Γκιμαράες φαίνεται να «παγώνει» ενώ στο στόχαστρο είναι και ο Βίκτορ Βιτόλο που στην περσινή αγωνιστική περίοδο είχε αγωνιστεί στον Άρη ως δανεικός από την Ρασίνγκ Σανταντέρ.
Για την απόκτηση του Τσιρίλο κινείται ο ΠΑΟΚ

Άρης Κάμπορα: "Θα μας βοηθήσει πολύ η μεταγραφή του Γκρασιάν

Με τα καλύτερα λόγια για τον συμπατριώτη αλλά και από χθες το βράδυ νέο συμπαίκτη του στον Άρη Λεάντρο Γκρασιάν μίλησε σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Αργεντινός επιθετικός της ομάδας της Θεσσαλονίκης, Χαβιέρ Κάμπορα."Από όσο γνωρίζω εδώ στην χώρα μου το κλίμα είναι θετικό στο να πραγματοποιηθεί αυτή η μεταγραφή. Ο Γκρασιάν είναι ένας παίκτης ξεχωριστός, είναι ένας παίκτης που μπορεί να αλλάξει της ισορροπίες σε μία ομάδα, παίζει 10αρι, οργανώνει το παιχνίδι.

Το κύριο το χαρακτηριστικό του ότι μοιράζει πολλές τελικές πάσες και βάζει γκολ, έχει καλή σχέση με τα δίχτυα. Τον έχω αντιμετωπίσει αντίπαλο όταν αγωνιζόμουν στην Χαγκουάρες ντε Τσιάπας, ο Γκρασιάν έπαιζε στην Μοντερεϊ και είχαμε χάσει 2-0 με δύο δικά του γκολ. Το θυμάμαι πολύ καλά...".


Δεν έμεινε όμως εκεί με τον 26χρονο επιθετικό του Άρη να πρόσθεσε: "Με την παρουσία του εμάς τους παίκτες θα μας κάνει πολύ χαρούμενους. Η παρουσία ενός τέτοιου παίκτη σε οποιαδήποτε ομάδα είναι μεγάλο όφελος. Με λίγα λόγια είναι ένας πλήρης μεσοεπιθετικός".

Για τον χαρακτήρα του συμπατριώτη του ο Κάμπορα δήλωσε: "Είναι ένας απλός και μετρημένος άνθρωπος, ένα καλό παιδί και είναι πολυτέλεια για όποια ομάδα τον έχει όχι μόνο για την ποδοσφαιρική του αξία αλλά και τον συνεσταλμένο χαρακτήρα του, που δημιουργεί συμπάθειες στα αποδυτήρια. Μακάρι να έχουμε την δυνατότητα να τον έχουμε στην δικιά μας ομάδα.

Εμείς οι συμπατριώτες του θα τον βοηθήσουμε να προσαρμοστεί όσο ταχύτερα και καλύτερα γίνεται. Όσο για το ποδοσφαιρικό κόμματι δεν νομίζω ότι θα έχει πρόβλημα, γιατί είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής".


Κι όσο για τον ίδιο ο Κάμπορα είπε: "Θέλω να επιστρέψω όσο πιο γρήγορα μπορώ και τους ευχαριστώ όλους για την βοήθεια αυτούς τους έξι μήνες στην Θεσσαλονίκη", για να καταλήξει: "Θα ήθελα πολύ να συνεχίσω για πολλά περισσότερα χρόνια στον Άρη".

ΕΝΑΣ ΤΡΕΛΟΣ ΤΡΕΛΟΣ ΗΓΕΤΗΣ


Ο λογος για τον ποδοσφαιρστη του Παοκ τον Παμπλο Γκαρσια,το αγαπημενο παιδι της εξεδρας του δικεφαλου,ο ανθρωπος συμβολο για το κεντρο της νεας ομαδας που χτιζει ο Παοκ μας εξεπληξε ολους με τις απιστευτες δηλωσεις που εκανε σχετικα με τις διακοπες που θα κανει το καλοκαιρι.Ο Παμπλο θα παει στις οχθες ενος ποταμου να κατασκηνωσει μαζι με τον Τζοε Μπιζερα και ακομη 4 πρωσοπικους τους φιλους για 10 μερες.Ο ηγετης του Παοκ ειπε πως θα παει εκει χωρις χρηματα και χωρις τροφημα αλλα με ενα τοξο μονο και με αυτο θα προσπαθησουν να σκωτοσουν ορισμενα ζωα ετσι ωστε να επιβιωσουν στην αγρια φυση.ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΑΤΣΩΡΧΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΗΡΑΚΛΗΣ-ΒΟΛΕΥ:ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΥΒΑΝΟ ΑΚΡΑΙΟ ΚΑΛΑ.

Επιμέλεια:Γρηγόρης Παπαγιαννάκης







Ο Γιοσλέιντερ Καλά γεννήθηκε στις 22 Οκτωβρίου του 1984 και ανέδειξε εξαιρετικές ικανότητες ως ακραίος. Ψηλός για τη θέση του (2.02), εκρηκτικός επιθετικός, δύσκολος στο να του αντισταθούν οι αντίπαλες αμυντικές διατάξεις, όσο και καλά προσαρμοσμένες επάνω του κι αν είναι. Μεγάλο άλμα, θεαματικότητα και νεύρο στο παιχνίδι του, μαχητικός στο μπλοκ, πολύ επικίνδυνος σέρβερ.

Eθνική Ελλάδος: Στη 17η θέση της FIFA η Ελλάδα

Eπιμελεια: Δ.Μ.

Στην 17η θέση της παγκόσμιας κατάταξης της FIFA βρέθηκε η Εθνική Ανδρών τον Ιούνιο, υποχωρώντας τέσσερις θέσεις σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Οι θέσεις που κατέλαβαν οι αντίπαλοι της Εθνικής στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010 είναι οι εξής: Ελβετία 16η (+2), Ισραήλ 25η (-4), Λετονία 59η (+2), Μολδαβία 106η (-13), Λουξεμβούργο 120ή (+6).

Το Top Ten
1. Ισπανία
2. Ολλανδία (+1)
3. Γερμανία (-1)
4. Ιταλία (+1)
5. Βραζιλία (-1)
6. Αγγλία (+1)
7. Αργεντινή (-1)
8. Κροατία
9. Ρωσία
10. Γαλλία

Ρεάλ Μαδρίτης - Φήμες για Κακά

Οι φήμες "οργιάζουν" στην Ισπανία πως η Ρεάλ Μαδρίτης συμφώνησε για την απόκτηση του Κακά έναντι 65.000.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, ο ραδιοφωνικός σταθμός "Cadena SER" μετέδωσε την συγκεκριμένη πληροφορία, παρουσιάζοντας το ζήτημα τελειωμένο.

Λέγεται λοιπόν πως η "βασίλισσα" τα βρήκε με την Μίλαν στα 65.000.000 ευρώ και πως το μόνο που μένει είναι να συμφωνήσει με τον Βραζιλιάνο, ο οποίος αναμέται να υπογράψει συμβόλαιο πέντε ετών με 9.000.000 ευρώ τον χρόνο.

Νωρίτερα, ο μάνατζερ του Κακά επιβεβαίωσε πως υπάρχει επίσημη πρόταση από τον σύλλογο της Μαδρίτης, μικρότερη σαφώς από αυτήν της Μάντσεστερ Σίτι τον Ιανουάριο (100.000.000 ευρώ), ενώ υποστήριξε πως δεν υπάρχει συμφωνία.

Φήμες από την Ιταλία μάλιστα θέλουν τον πρόεδρο των "ροσονέρι", Σίλβιο Μπερλουσκόνι, να δήλωσε πως η πρόταση της Ρεάλ είναι πολύ καλή για την αρνηθεί κανείς.

Το μόνο σίγουρο είναι πως ο διεθνής άσος βρίσκεται στην Βραζιλία και προετοιμάζεται για το σημαντικό παιχνίδι με την Ουρουγουάη για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ιταλικά ΜΜΕ υποστηρίζουν πως ο Κακά έχει συμφωνήσει με την Ρεάλ στους όρους του συμβολαίου και μένει μόνο η ανακοίνωση.

Πάντως, πληροφορίες θέλουν την Τσέλσι να έχει μπει δυναμικά στην διεκδίκηση του παίκτη, ποντάροντας στο γεγονός πως πλέον εχει στην τεχνική της ηγεσία τον Κάρλο Αντσελότι.

ΠΑΟΚ: O Νίκος Αραμπατζής στην Ομόνοια Κύπρου

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Νίκος Αραμπατζής θα δοθεί δανεικός για 1 χρόνο στην Ομόνοια Κύπρου.
Στην φετινή περίοδο ο Έλληνας αμυντικός είχε 7 συμμετοχές με την ομάδα του ΠΑΟΚ.

Έτσι απλά... με το Στέλιο Γελαστό

Πολύ καλημέρα σας.
Τα "κουρέλια" τραγουδάνε ακόμα! Παίρνοντας αφορμή από την ταινία του αείμνηστου Νικολαΐδη και ακούγοντας χθες το βράδυ σε διάφορες ραδιοφωνικές εκπομπές τους αρειανούς φιλάθλους να είναι χαρούμενοι για την 1η μεταγραφή του Άρη, ε ναι τα "κουρέλια" τραγουδάνε ακόμα! Η μεταγραφή του Leandro Gracian ήταν μια τονωτική ένεση για το ηθικό των φιλάθλων των κιτρίνων. Απ' ό,τι λένε οι πληροφορίες μου, έπεται συνέχεια...

Λέτε να δούμε τον Ιμπραήμ Μπακαγιόκο με την κίτρινη φανέλα; Αλλά ποια κίτρινη φανέλα; Του Άρη ή του Εργοτέλη; Γιατί και οι δύο ομάδες έχουν βάλει στο μάτι τον πρώτο σκόρερ του ΠΑΟΚ στην αγωνιστική περίοδο που πέρασε.

Και πάμε λίγο στο μπάσκετ : Μεγάλο παιχνίδι στις 5 στο Παλαί, όπου ο Άρης υποδέχεται το Μαρούσι στο νυν υπερπάντων αγώνα για την Ευρωλίγκα. Ο Αντρέα Μαντσόν είναι αισιόδοξος, όπως και οι παίκτες του, ενώ αναμένεται για μιά ακόμη φορά οι φίλαθλοι να κατακλείσουν το Παλαί ώστε να θυμήσει ξανά εποχές "Αυτοκράτορα".

Συνεχίζει ο ΠΑΟΚ τις μεταγραφές, αλλά οι φίλαθλοί του θέλουν το κάτι παραπάνω. Η συντριπτική πλειοψηφία ζητάνε επιμόνως από το Θ. Ζαγοράκη να τους φέρει το "βαψομαλλιά" Εστογιάνοφ στην Τούμπα. Για να δούμε τι θα δούμε... Θεωρώ πολύ καλή την "επιστροφή" του Φωτάκη στην Τούμπα. Μην ξεχνάμε ότι ο Φωτάκης ξεκίνησε την καριέρα του στον ΠΑΟΚ.

Γρίφος τα διοικητικά του Ηρακλή, ανησυχία στις τάξεις των φιλάθλων του "Γηραιού" και όλοι περιμένουν τις κινήσεις του Α. Ρέμου. Πάντως οι δύο πρώτες μεταγραφές γίνανε και επιμένω για μια ακόμη φορά, ότι η μεταγραφή του Ντίκα θα δώσει πολλά αγωνιστικά ωφέλη στον Ηρακλή. Αλλά βλέποντας τις κινήσεις των άλλων δύο ομάδων της πόλης, οι φίλαθλοι ζητάνε κι άλλες μεταγραφές.

Διάβασα ότι ο Ατρόμητος "χτυπάει" τον Αυστραλό φορ Βίντουκα, ο οποίος έχει κάνει καριέρα σε πολλές ομάδες στη Μ.Βρετανία. Ξέρετε ότι, πριν από χρόνια, ο εν λόγω ποδοσφαιριστής έχει δοκιμαστεί από ομάδα της θεσ/νίκης όταν αυτή προετοιμαζόταν στην Αυστραλία και απορρίφτηκε; Ο λόγος; Ο τότε προπονητής της ομάδας θεώρησε το Βίντουκα κοντό και χοντρό!

Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Ολυμπιακός αρχίζουν σιγά σιγά να κινούνται μεταγραφικά. Στον Παναθηναϊκό πρώτος στόχος ο Καντέ, στον ολυμπιακό ο Μπόμπο και στην ΑΕΚ ο Μάκος, ο οποίος μιλάει και με τη Μόναχο 1860.

Τα μάθατε τα νέα; Ο νέος προπονητής της Τσέλσι, ο Ιταλός Κ. Αντσελότι πρωταγωνιστούσε σε ταινίες. Αν με ρωτήσετε ποιος προπονητής από τις ομάδες της Θεσ/νίκης θα μπορούσε να παίξει σε ταινία, η γνώμη μου είναι ότι ο Φερνάντο Σάντος θα ηταν ιδανικός για ταινίες western!

Μπασκετ Αρης-Μαρουσι

ΑΡΗΣ - ΜΑΡΟΥΣΙ
ΓΗΠΕΔΟ: Αλεξάνδρειο
ΩΡΑ: 5μ.μ.

Ο πρωταθλητής αναδείχθηκε, ωστόσο το πρωτάθλημα ακόμη δεν έχει τελειώσει. Οι μικροί τελικοί καλά κρατούν και το απόγευμα της Τετάρτης θα... βγει και η τρίτη ομάδα. Ο Αρης υποδέχεται το Μαρούσι στο πέμπτο παιχνίδι της σειράς με τον νικητή να βγαίνει Ευρωλίγκα.

Διαιτητές στο εν λόγω παιχνίδι δεν έχουν βγει ακόμα, καθώς θα γίνει κλήρωση στο Αλεξάνδρειο μιάμιση ώρα πριν από την έναρξη του αγώνα. Στην κληρωτίδα θα μπουν τα ονόματα των Κουκουλεκίδη, Μαστραφτσή, Μουζάκη, Τανατζή, Κορομηλά.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η παρουσία του Δημήτρη Μαυροειδή είναι αμφίβολη, καθώς ο νεαρός σέντερ δεν έχει ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετωπίζει. Αντίθετα, ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης είναι σε καλή κατάσταση και θα παίξει. Ο Αρης δεν έχει προβλήματα με τραυματισμούς.

"Δίνουμε τον τελευταίο αγώνα της σαιζόν και τον πιο σημαντικό. Ο νικητής παίρνει το εισιτήριο για την Ευρωλίγκα, παίζουμε στην έδρα μας και δεν σκεφτόμαστε καν το ενδεχόμενο της ήττας", τόνισε ο Λάζαρος Αγαδάκος και πρόσθεσε: "Δεν υπάρχει άγχος. Ίσως να υπήρχε λίγο στην αρχή, αλλά από την στιγμή που τους έχουμε αντιμετωπίσει ήδη έξι φορές είναι επόμενο να ξέρουμε τι θα αντιμετωπίσουμε. Μέσα στην έδρα μας όμως δεν έχουμε περιθώρια για να σκεφτόμαστε κάτι διαφορετικό παρά μόνο τη νίκη. Το έχουμε ξεχάσει αυτό. Το θέμα είναι να κερδίσουμε είτε ο αντίπαλος μας λέγεται Μαρούσι, είτε κάποιος άλλος. Έχουμε φτάσει στον πέμπτο τελικό, θα παίξουμε στην έδρα μας, το γήπεδο θα είναι γεμάτο και πιστεύω ότι αξίζουμε να παίξουμε στην Ευρωλίγκα. Έχουμε μιλήσει για τον κόσμο χίλιες φορές. Στο σημαντικότερο παιχνίδι της σεζόν θα είναι κοντά μας. Έχουν τις ίδιες προσδοκίες και με εμάς. Μπαίνουν στον παλμό του παιχνιδιού και αυτό μας αρέσει πάρα πολύ».

Όσο για το που θα κριθεί ο νικητής που θα πάρει και το εισιτήριο για την Ευρωλίγκα της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου υπογράμμισε ότι «όπως έχω ξανά πει, αυτό που θα μετρήσει περισσότερο είναι το πάθος και η συγκέντρωση. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι δεν πρέπει να σκέφτεσαι τίποτα άλλο παρά μόνο πως θα κερδίσεις τον αντίπαλο. Αυτό έχουμε εμείς από τώρα στο μυαλό μας. Για αυτό το παιχνίδι εξάλλου μαχόμαστε όλη την σεζόν. Όλοι θα δούμε αύριο ένα εκπληκτικό παιχνίδι με πολύ πάθος ειδικότερα από την μεριά του Αρη".

Ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης από την πλευρά του σχολίασε: "Είναι ένας πραγματικός τελικός μεταξύ δυο ποιοτικών ομάδων με διαφορετικό στυλ παιχνιδιού. Το κίνητρο της 3ης θέσης είναι πολύ μεγάλο. Ο Αρης έχει το πλεονέκτημα της έδρας με ό, τι αυτό συνεπάγεται. Ωστόσο εμείς πιστεύουμε στην ομάδα μας και ξέρουμε ότι εφόσον μείνουμε συγκεντρωμένοι μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο μας. Σημαντικότεροι τομείς που θα κρίνουν το αποτέλεσμα είναι τα λάθη και τα ριμπάουντ".

Ηθοποιός ο Αντσελότι

ancelotti.jpgΑν δεν ήταν προπονητής θα μπορούσε να είχε ακολουθήσει την καριέρα του ηθοποιού. Ο Κάρλο Αντσελότι το 1983 ανέδειξε μια άλλη πτυχή του εαυτού του δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο τις ικανότητές του στην υποκριτική.

Συγκεκριμένα το 1983 ο Ιταλός προπονητής της Τσέλσι πρωταγωνίστησε σε τρεις ταινίες. Σε μια από αυτές υποδυόταν έναν ποδοσφαιριστή που έπαιζε αντίπαλος με έναν ιερά τον Δον Καμίλο σε έναν αγώνα ανάμεσα σε αγγέλους και δαίμονες.

Παράλληλα, συμπρωταγωνίστησε μαζί με έναν γνωστό σταρ της εποχής, τον Τέρενς Χιλ σε μια ταινία με πολύ ξύλο. Ο Αντσελότι έκανε έναν από τους κακούς και είχε ρίξει αρκετές φάπες σε όλη την διάρκεια της ταινίας.

Γκουαρντιόλα: «Δεν υπολογίζω Ετό»

barca_etoo.jpgΤο ελεύθερο να αποχωρήσει από την Μπαρτσελόνα έδωσε στον Σάμουελ Ετό ο τεχνικός των πρωταθλητών Ευρώπης, Πεπ Γκουαρντιόλα. Όπως ανέφερε ο ραδιοφωνικός σταθμός RAC1 ο Καταλανός τεχνικός ενημέρωσε τον Καμερουνέζο επιθετικό ότι δεν τον υπολογίζει ενόψει της νέας σεζόν και αν θέλει μπορεί να αλλάξει ομάδα.

Ο Ετό δεσμεύεται με συμβόλαιο με την Μπαρτσελόνα μέχρι το 2010 και ο ίδιος φαίνεται πως θα παραμείνει και την επόμενη χρονιά στη Βαρκελώνη ώστε στη συνέχεια το 2010 ελεύθερος να συμφωνήσει με κάποια άλλη ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του.

Η ιστορία δεν βγαίνει για πρώτη φορά στην επιφάνεια, αφού και το προηγούμενο καλοκαίρι ο Καμερουνέζος επιθετικός βρισκόταν στη μαύρη λίστα του Γκουαρντιόλα, αλλά επειδή δεν υπήρξε ούτε η κατάλληλη πρόταση, αλλά ούτε και οι κατάλληλοι αντικαταστάτες παρέμεινε και συνέδεσε το όνομά του με το τριπλ κράουν της ομάδας, ενώ τερμάτισε στη δεύτερη θέση των σκόρερ της Πριμέρα Ντιβιζιόν πίσω από τον Φορλάν.

Φεύγει από Μπάγερν ο Ζε Ρομπέρτο

ze_roberto.jpgΗ καριέρα του Ζε Ρομπέρτο στο Μόναχο φαίνεται να φτάνει στο τέλος της. Ο Βραζιλιάνος μέσος όπως όλα δείχνουν θα μετακομίσει στη Σαουδική Αραβία αν και ενδιαφέρονται ομάδες από την πατρίδα του αλλά και οι Λος Άντζελες Γκάλαξι.

Ο 34χρονος άσος δεν ήρθε σε συμφωνία με τους Βαυαρούς για ανανέωση της συνεργασίας τους αφού η γερμανική ομάδα του προσφέρει μονοετές συμβόλαιο το οποίο και δεν αποδέχεται. Ο Ούλι Χένες, μάλιστα έκανε και δηλώσεις δίνοντας ως παράδειγμα τον Μαρκ Φαν Μπόμελ «Δεν φτάσαμε σε συμφωνία με τον Ζε Ρομπέρτο. Δεν μπορούμε να προσφέρουμε στον Μαρκ φαν Μπόμελ, που είναι 32 χρονών, ετήσιο συμβόλαιο και μετά να προσφέρουμε σε έναν 34χρονο διετές».

«Να με αγοράσει ο Άρης»

gracian_leandro.jpgΟ Άρης έκανε το μπαμ με την απόκτηση του Λεάντρο Γκρασιάν. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός δεν θέλει απλά να περάσει μια χρονιά στους Θεσσαλονικείς αλλά επιθυμεί ο Άρης να αποκτήσει όλα τα δικαιώματα του. Ο 27χρονος άσος θέλει να μείνει στην Ευρώπη για πολλά χρόνια ενώ τόνισε ότι έφυγε από την Μπόκα αφού δεν χώραγε λόγω του Ρικέλμε.

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε στην «SportDay»:

Τι σημαίνει αυτό για την καριέρα σου;

«Είναι μια σπουδαία ευκαιρία. Το όνειρό μου είναι να παίξω στην Ευρώπη. Εξάλλου, στην Μπόκα δεν υπάρχει χώρος για μένα εξαιτίας του Ρικέλμε. Πρέπει να ομολογήσω ότι είμαι δυσαρεστημένος, διότι κανένας προπονητής δεν μου έδειξε εμπιστοσύνη εδώ και δεν μου έδωσε την ευκαιρία να παίξω μαζί με τον Ρόμαν στην ίδια ενδεκάδα».


Εχεις συλλέξει κάποιες πληροφορίες για τον Αρη;

«Δεν ξέρω καν τα χρώματα του Αρη! Γνωρίζω ότι ο Μπατιόν, ο Ρεγκέιρο και ο Κάμπορα παίζουν σε αυτή την ομάδα. Εχω παίξει εναντίον του Μπατιόν, ξέρω τον Ρεγκέιρο από την Ουρουγουάη και έχω κοντράρει τον Κάμπορα στο Μεξικό. Εγώ ήμουν στη Μοντερέι και αυτός στην Ταπατσούλα. Και οι τρεις είναι πολύ καλοί και σημαντικοί παίκτες. Ο Μπατιόν είναι σπουδαίος μέσος και ο Κάμπορα έχει ανοιχτή γραμμή με τα δίχτυα. Σήμερα (σ.σ.: χθες) βρήκα το τηλέφωνο του Μπατιόν και μίλησα μαζί του για την ομάδα. Θα ξαναμιλήσουμε πολλές φορές μέχρι να έρθω. Θα ενημερωθώ για τα πάντα».


Ποιος είναι ο στόχος σου;

«Εύχομαι να έχω μια πολύ καλή χρονιά στην Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή αυτό που σκέφτομαι είναι ο Αρης να αγοράσει τα δικαιώματά μου μετά το πέρας του δανεισμού. Το όνειρό μου είναι να παίξω για κάποια χρόνια στην Ευρώπη. Η γυναίκα μου, η Βερόνικα, ενθουσιάστηκε όταν της είπα ότι είναι πάρα πολύ πιθανό να πάμε στην Ελλάδα. Ο μάνατζέρ μου, μου είπε ότι η Θεσσαλονίκη είναι μια πανέμορφη πόλη».

Α.Ε.Κ Πακέτο» Μάκος -Λεονάρντο

makos.jpgΓια διπλό μεταγραφικό χτύπημα κινείται η ΑΕΚ όπου βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τους Μάκο και Λεονάρντο και προσπαθεί να εντάξει τους δύο παίκτες στο «κιτρινόμαυρο» ρόστερ. Σήμερα αναμένεται να τοποθετηθεί επίσημα ο Δημήτρης Μελισσανίδης σε ότι αφορά ενδεχόμενη εμπλοκή με τα διοικητικά της «Ένωσης».

Από την στιγμή που τοποθετήθηκαν επίσημα χτες οι ιθύνοντες της ΑΕΚ και εξέφρασαν την στήριξη προς το πρόσωπο του Ντούσαν Μπάγεβιτς, ξεκινάει πλέον ο μεταγραφικός σχεδιασμός. Οι «κιτρινόμαυροι» έχουν βάλει εδώ και αρκετό καιρό στο...μάτι τον Βραζιλιάνο του Λεβαδειακού Λεονάρντο ο οποίος και αποτελεί τον διακαή πόθο του Σερβοέλληνα προπονητή. Οι ιθύνοντες του «δικέφαλου» ετοιμάζονται να ασκήσουν πίεση στους Βοιωτούς μέσα στις επόμενες ημέρες ώστε να καταφέρουν να πάρουν το πράσινο φως για την απόκτηση του.

Παράλληλα συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με τον Γρηγόρη Μάκο και τον Πανιώνιο καθώς οι Γερμανοί της Μόναχο 1860 φαίνεται να χαμήλωσαν την προσφορά τους και πλέον οι «κιτρινόμαυροι» θέλουν να μπουν δυναμικά για την διεκδίκηση του παίκτη. Η τεχνική ηγεσία του «δικέφαλου» έχει εκφράσει την επιθυμία της για την απόκτηση του

Π.Α.Ο Μετά τον Καντέ... Ντρέντε

drenthe.jpgΟ Σεντρίκ Καντέ ήδη προβάρει τα πράσινα, η περίπτωση του Πουιγκρενιέ είναι σε καλό δρόμο και ο Παναθηναϊκός κοιτάζει και την περίπτωση του Ρόιστον Ντρέντε. Ο Ολλανδός μέσος της Ρεάλ αποχωρεί από τη Μαδρίτη και τόνισε πως θα ήθελε να συνεργαστεί με τον συμπατριώτη του, Χενκ τεν Κάτε. Μετά την εθνική αποφασίσει ο Μίλαν Γιοβάνοβιτς.

Ολυμπιακος "Ντου" από παντού!

Mεταγραφικός οργασμός στον Ολυμπιακό, ο οποίος προσπαθεί να κλείσει σημαντικές εκκρεμότητες. Συνάντηση του Φίχερ με τους Χρυσικόπουλο - Θεοδωρίδη, για την απόκτηση του Μπόμπο από την Μπεσίκτας. Δεδομένη η συμφωνία για τον βραζιλιάνο. Προσπάθειες να πέσουν οι υπερβολικές απαιτήσεις των Λίβερπουλ και Μπλάκμπερν για Λέτο και Ντάρμπισαϊρ, αντίστοιχα, ενώ ανοιχτό παραμένει το θέμα του Μέλμπεργκ. Και άλλα μεταγραφικά σενάρια από εφικτά ως... επιστημονικής φαντασίας.

Ειπε..........................

"Έχω πει ότι σε δυο ομάδες δεν θα μπορούσα να είμαι προπονητής στον Ολυμπιακό και τον Ερυθρό Αστέρα..."

Ζέλικο Ομπράντοβιτς

(... ο προπονητής του Παναθηναϊκού για το αν θα αναλάμβανε ποτέ την τεχνική ηγεσία των "ερυθρολεύκων")

Ψιθυροι......................

  • O Ροναλντίνιο πήρε γεύση από την "Athens by night", καθώς διασκέδασε μέχρι τα ξημερώματα της Τετάρτης (3/6) στο κέντρο "Frangelico". Στην παρέα του βραζιλιάνου άσου βρέθηκε κι ο Αντώνης Ρέμος.
  • Τα μεταγραφικά σενάρια για τον μπασκετικό Ολυμπιακό ξεκίνησαν ήδη. Τζέι Αρ Χόλντεν και Αντονι Πάρκερ οι βασικοί στόχοι από το εξωτερικό.
  • Τον Αντρέας Ιβανσιτς που θα αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό γλυκοκοιτάζει ο Αρης (Γάτα).

Μπότος: "Πρώτος στόχος του Κλέιτον, το εξωτερικό"

Ο μάνατζερ του Σίλβα Κλέιτον, Κώστας Μπότος, με δηλώσεις του στο "Αθλητικό Metropolis" επιβεβαίωσε ότι ο Βραζιλιάνος μέσος του "τριφυλλιού" δεν υπολογίζεται για τη νέα σεζόν από τον προπονητή του Παναθηναϊκού ωστόσο δύσκολα θα προτιμήσε την ισάξια πρόταση των "κιτρινόμαυρων" της Θεσσαλονίκης για να αγωνιστεί στο "Κλεάνθης Βικελίδης".

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο μάνατζερ του Κλέιτον:

Παναθηναικός με έχει ενημερώσει ότι δεν ταιριάζουν τα… χνώτα του με τον προπονητή. Αλλά έχει 23 συμμετοχές και εννέα γκολ. Σεβαστό όμως. Με ενημέρωσαν λοιπόν ότι από την στιγμή που μένει ο Τεν Κάτε ότι δεν θέλουν τον Κλέιτον, μου είπαν ότι δεν πουλάει στην παρούσα φάση, μόνο δανείζει τον παίκτη.

Ο κ. Αντωνίου με ενημέρωσε ότι ο Άρης και συγκεκριμένα ο Γιάννης Κόντης έκανε μία πρόταση στον Παναθηναϊκό για τον Κλέιτον με τη μορφή δανεισμού και με προοπτική αγοράς. Μου το έθεσε κι εμένα ο Γιάννης Κόντης, μου έκανε μία γενναιόδωρη πρόταση στο οικονομικό επίπεδο που καλύπτει τον πελάτη μου, όπως και τα μπόνους συμμετοχών", είπε και συμπλήρωσε:

"Μιλάμε για ένα συμβόλαιο που μπορούσε να καλύψει τις 700.000 ευρώ, που είναι αυτό που έχει στον Παναθηναικό. Του είπα ότι θα το δω με τον πελάτη μου, σε πρώτο βαθμό μας ενδιαφέρει στο εξωτερικό. Το βλέπω δύσκολο για τον Άρη, δεν το λέω με υποτιμητικό τρόπο.

Ο Κλέιτον έχει μιλήσει και τον προπονητή του Άρη, τον κ. Μαζίνιο. Πρώτος στόχος του Κλέιτον είναι το εξωτερικό μετά η Ελλάδα. Έχει προτάσεις από την Ρωσία και την Γερμανία, είτε με την μορφή δανεισμού είτε με αγορά".

Τέλος, ο κ. Μπότος, διευκρίνησε πως δύσκολα θα προχωρήσει η συγκεκριμένη μεταγραφή, αναφέροντας: "Προσπαθούμε να διαχειριστούμε σωστά την επόμενη χρονιά, θα γίνει Έλληνας και μπορεί να παίξει ακόμα και στην Εθνική. Έχω μιλήσει με τον νέο πρόεδρο της ΕΠΟ που έχει μιλήσει με τον αρμόδιο Υπουργό και προχωράει η διαδικασία της έκδοσης ελληνικού διαβατηρίου.

Ο Γιάννης Κόντης είναι ικανός και τους παίκτες που είπα στην προεκλογική εκστρατεία μπορεί να τους φέρει. Του είπα ξεκάθαρα γιατί είμαι φίλος του, είναι τιμητικό το ενδιαφέρον αλλά δεν βλέπω να κανουμε deal.

Λάρισα Στην Ελλάδα βρίσκεται ο Φλορίν Τσέρνατ

Στην Ελλάδα βρίσκεται ο Φλορίν Τσέρνατ που θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της ΑΕΛ Κώστα Πηλαδάκη, με σκοπό να συζητήσουν το ενδεχόμενο συνεργασίας.

Αυτό το κείμενο θα μπορούσε να γραφόταν πριν ένα χρόνο, καθώς τέτοια εποχή πέρυσι η Λάρισα ήταν πολύ κοντά στην απόκτηση του Φλορίν Τσέρνατ, που αν και άργησε λίγο βρίσκεται τελικά στην χώρα μας για να διαπραγματευτεί με τον Κώστα Πηλαδάκη.

Ο Ρουμάνος μέσος θα μιλήσει την Τετάρτη με τον ισχυρό άνδρα της ΑΕΛ, αφού έμεινε ελεύθερος από την ομάδα του (Ντιναμό) και ψάχνει τον νέο "σταθμό" που θα συνεχίσει την καριέρα του.

Βέβαια αξίζει να πούμε ότι οι διαπραγματεύσεις θα είναι δύσκολες, καθώς το κασέ του είναι ιδιαίτερα υψηλό, ενώ όπως ακούγεται ίσως μιλήσει και με άλλους συλλόγους από την χώρα μας.

Παρελθόν ο Κώτσιος;

Όπως όλα δείχνουν ο Ηλίας Κώτσιος θα αποτελέσει παρελθόν από την ΑΕΛ, καθώς σε συνάντηση που είχε με τον Κώστα Πηλαδάκη συμφώνησαν να λύσουν την συνεργασία τους.

ΗΡΑΚΛΗΣ:ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕ ΓΚΑΡΣΙΑ-ΣΤΑΣΙΜΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΓΡΑΦΩΝ!


Επιμέλεια:Γρηγόρης Παπαγιαννάκης
Ο κ.Πολύκαρπος μίλησε στο ράδιο Αθλητικά νέα 9.87 για ακόμη μια φορά για την οικονομική εξυγίανση:« Η κατάσταση που βρήκαμε ήταν χαοτική. Πλέον τα οικονομικά έχουν βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό, όσον αφορά τις υποχρεώσεις και τα παλιά χρέη. Στο τέλος του καλοκαιριού θα έχει ολοκληρωθεί το 95% της εξυγίανσης. Υπάρχουν βέβαια κάποιες υποχρεώσεις την επόμενη χρονιά, οι οποίες θα πληρωθούν με προσωπικές επιταγές του προέδρου και δικές μου. Έχουν δοθεί αυτές οι επιταγές και θα εξοφληθούν την στιγμή που πρέπει. Αντιμετωπίζουμε την συνέχεια με μεγαλύτερη αισιοδοξία». Οι διοικούντες του Ηρακλή έκαναν δυνατό «μπάσιμο» στο μεταγραφικό παζάρι με την απόκτηση των Όπερ και Ντίκα. « Όλα αυτό το διάστημα κινηθήκαμε αθόρυβα και πιστεύω πως αποκτήσαμε δύο πάρα πολύ καλούς παίκτες. Τόσο ο Άντρες Όπερ, όσο και ο Νικουλάε Ντίκα είναι παίκτες μεγάλου βεληνεκούς. Έγιναν οι κινήσεις σε μια περίοδο που κανείς δεν το περίμενε. Έτσι όπως έχουμε προχωρήσει το τελευταίο διάστημα με την απόκτηση παικτών, με την απόκτηση του προπονητή, έτσι θα συνεχίσουμε και τώρα. Πάντα σκεφτόμαστε με γνώμονα το καλό του Ηρακλή και θα προσπαθήσουμε να φέρουμε ακόμα καλύτερους παίκτες», ήταν τα λόγια του αντιπροέδρου της ΠΑΕ. Στη συνέχεια ερωτώμενος για την επόμενη αγωνιστική σεζόν, τόνισε: « Γνώμη και πεποίθηση μου είναι ότι θα πάμε πολύ καλύτερα, καθώς τα περισσότερα προβλήματα έχουν ουσιαστικά λυθεί. Πλέον είμαστε πιο έμπειροι και μπορούμε να διαχειριστούμε πιο εύκολα τις καταστάσεις. Δεν κρύψαμε ποτέ ότι ήμασταν άπειροι στο ξεκίνημα. Έχουμε μάθει να λειτουργούμε μέσα από δύσκολες καταστάσεις. Δεν σκύβουμε το κεφάλι και με περισσότερη δουλειά θα πάμε ακόμα καλύτερα», ενώ για τον θέμα των παραιτήσεων των τριών διοικητικών συμβούλων, είπε: « Με το θέμα του διοικητικού συμβουλίου ασχολείται αποκλειστικά και μόνο ο Αντώνης Ρέμος. Γίνονται κινήσεις και το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν εξελίξεις όσον αφορά την πλαισίωση του διοικητικού συμβουλίου». Τέλος τοποθετήθηκε και για τα εισιτήρια διαρκείας της επόμενης χρονιάς, αλλά και για την στάση που θα πρέπει να δείξει ο κόσμος, λέγοντας: « Είναι μέσα στα πλάνο μας, να ξεκινήσουμε μία καμπάνια για τα εισιτήρια διαρκείας της επόμενης χρονιάς. Εμείς θα περιμένουμε την στήριξη των φιλάθλων μας. Δεν ζητάμε από τον κόσμο της ομάδας να κάνει υπομονή. Ούτε εμείς οι ίδιοι έχουμε. Θέλουμε να βρίσκονται πολύ κοντά στην ομάδα, να την εμψυχώνουν από την πρώτη μέρα που θα ξεκινήσει η προετοιμασία, μέχρι και το τέλος της σεζόν. Όπως οι φίλαθλοι μας είναι αγωνιστές, αγωνιστές θα είναι και οι παίκτες και η διοίκηση. Πρέπει να υπάρχει συνεχής παρουσία δίπλα στην ομάδα».
Μεταγραφές- Γκαρσία
Ενα θέμα που προβληματιίζει τον Ηρακλή είναι και η περίπτωση του Πίτου Γκαρσία.Σύμφωνα με πληροφορίες η Ούνιον Σάντα Φε στην οποία ανήκουν τα δικαιώματα του Πίτου ζητάει το ποσό των 200.000 ευρώ για την παραχώρηση του παίκτη,Ο Ηρακλής δεν είναι διατεθημένος να δώσει τόσα στην Αργεντίνικη ομάδα.Το θέμα θα ξεκαθαρίσει μέχρι την επόμενη εβδομάδα για το αν ο Πίτου θα φοράει και του χρόνου τα κυανόλευκα.Οσο αναφορά το θέμα των μεταγραφών πάντα στο προσκήνιο είναι η περίπτωση Λόβρεκ αλλά και άλλες δυο περιπτώσεις οι οποίες φένεται να είναι πολυ κοντά στον γηραιό!
Ψίθυροι-Ψίθυροι
*Ή Ούνιον ζητάει 200,αλήθεια ο Πόι πόσα θα ήθελε;
*Ιδιες οι τιμές στα διαρκείας αλλά όχι και 25 ευρώ το εισητίριο στην θύρα 13.
*Ανυσηχία επικρατεί στον κόσμο του Ηρακλή για το θέμα μεταγράφων λετε να σκάσει κάτι καλο;
*Τι γίνεται με τις αποδεσμέυεις(Βούκοβιτς-Εξουσίδης,Μπούρμπος);Να τελειώνουμε γρήγορα και από αυτο το θέμα λένε οι φίλαθλοι.
*Κοντα σε χορηγία βρίσκεται ο Ηρακλής και οπου να ναι θα την ανακοινώσει.
*Πότε θα γίνει η συνέντευξη της ΠΑΕ Ηρακλής;
*Ένας χώρος 1700 τ.μ. για τον οποίο ένας ένθρωπος που έχει ένα κομμάτι γης στην περιοχή θέλει να χτίσει οικοδομή.
* “Είναι σοβαρό το θέμα”, δήλωσε ο πρόεδρος του ΓΣ, Δημήτρης Τριανταφύλλου.Από τώρα να το λύσετε το πρόβλημα κύριοι οχι πάλι τελευταία στιγμή!
* Είναι εξαιρετικά σοβαρό το θέμα και πρέπει άμεσα να λυθεί.Μην ξεχνάτε κύριοι του Γ.Σ ο,τι έχουμε εκλογές (θυμηθήτε και επωφεληθήτε.....)