Τετάρτη 3 Ιουνίου 2009

Μεταγραφή ρεκόρ για Μπέρμιγχαμ


Ο Κριστιάν Μπενίτες Ενισχύεται η Μπέρμιγχαμ ενόψει της επιστροφής της στην πρέμιερσιπ, καθώς η διοίκηση των «μπλε» ανακοίνωσε σήμερα την απόκτηση για τρία χρόνια -έναντι ποσού ρεκόρ για το σύλλογο- του Κριστιάν Μπενίτες από τη μεξικανική Σάντος Λαγκούνα.

Ο αγγλικός σύλλογος έκανε γνωστό ότι ο 23χρονος επιθετικός από τον Ισημερινό συμφώνησε στους προσωπικούς όρους του συμβολαίου του και πως την επόμενη εβδομάδα θα υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις. Το κόστος της μεταγραφής του Μπενίτες δεν έγινε γνωστό, ωστόσο είναι μεγαλύτερο από τα 5.8 εκατομμύρια λίρες που κατέβαλε το 2004 η Μπέρμιγχαμ στη Λίβερπουλ, προκειμένου να εντάξει στο δυναμικό της τον Εμίλ Χέσκι.

Την τελευταία διετία ο Κριστιάν Μπενίτες, ο οποίος το 2006 αγωνίστηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Γερμανίας, σημείωσε 31 τέρματα σε 58 αγώνες της Α΄ κατηγορίας στο Μεξικό. Πρόσφατα υποβλήθηκε σε επέμβαση στον ώμο και είναι απίθανο να ενισχύσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στις αναμετρήσεις με Περού (7/6) και Αργεντινή (10/6) για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η διοίκηση της Μπέρμιγχαμ εξέφρασε την αισιοδοξία ότι ο παίκτης θα πάρει άδεια εργασίας, επειδή την τελευταία διετία έχει αγωνιστεί στο 86,5% των επίσημων αναμετρήσεων του Ισημερινού, ποσοστό που είναι κατά πολύ υψηλότερο του απαιτούμενου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: