Τετάρτη 3 Ιουνίου 2009

Μπασκετ Αρης-Μαρουσι

ΑΡΗΣ - ΜΑΡΟΥΣΙ
ΓΗΠΕΔΟ: Αλεξάνδρειο
ΩΡΑ: 5μ.μ.

Ο πρωταθλητής αναδείχθηκε, ωστόσο το πρωτάθλημα ακόμη δεν έχει τελειώσει. Οι μικροί τελικοί καλά κρατούν και το απόγευμα της Τετάρτης θα... βγει και η τρίτη ομάδα. Ο Αρης υποδέχεται το Μαρούσι στο πέμπτο παιχνίδι της σειράς με τον νικητή να βγαίνει Ευρωλίγκα.

Διαιτητές στο εν λόγω παιχνίδι δεν έχουν βγει ακόμα, καθώς θα γίνει κλήρωση στο Αλεξάνδρειο μιάμιση ώρα πριν από την έναρξη του αγώνα. Στην κληρωτίδα θα μπουν τα ονόματα των Κουκουλεκίδη, Μαστραφτσή, Μουζάκη, Τανατζή, Κορομηλά.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η παρουσία του Δημήτρη Μαυροειδή είναι αμφίβολη, καθώς ο νεαρός σέντερ δεν έχει ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετωπίζει. Αντίθετα, ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης είναι σε καλή κατάσταση και θα παίξει. Ο Αρης δεν έχει προβλήματα με τραυματισμούς.

"Δίνουμε τον τελευταίο αγώνα της σαιζόν και τον πιο σημαντικό. Ο νικητής παίρνει το εισιτήριο για την Ευρωλίγκα, παίζουμε στην έδρα μας και δεν σκεφτόμαστε καν το ενδεχόμενο της ήττας", τόνισε ο Λάζαρος Αγαδάκος και πρόσθεσε: "Δεν υπάρχει άγχος. Ίσως να υπήρχε λίγο στην αρχή, αλλά από την στιγμή που τους έχουμε αντιμετωπίσει ήδη έξι φορές είναι επόμενο να ξέρουμε τι θα αντιμετωπίσουμε. Μέσα στην έδρα μας όμως δεν έχουμε περιθώρια για να σκεφτόμαστε κάτι διαφορετικό παρά μόνο τη νίκη. Το έχουμε ξεχάσει αυτό. Το θέμα είναι να κερδίσουμε είτε ο αντίπαλος μας λέγεται Μαρούσι, είτε κάποιος άλλος. Έχουμε φτάσει στον πέμπτο τελικό, θα παίξουμε στην έδρα μας, το γήπεδο θα είναι γεμάτο και πιστεύω ότι αξίζουμε να παίξουμε στην Ευρωλίγκα. Έχουμε μιλήσει για τον κόσμο χίλιες φορές. Στο σημαντικότερο παιχνίδι της σεζόν θα είναι κοντά μας. Έχουν τις ίδιες προσδοκίες και με εμάς. Μπαίνουν στον παλμό του παιχνιδιού και αυτό μας αρέσει πάρα πολύ».

Όσο για το που θα κριθεί ο νικητής που θα πάρει και το εισιτήριο για την Ευρωλίγκα της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου υπογράμμισε ότι «όπως έχω ξανά πει, αυτό που θα μετρήσει περισσότερο είναι το πάθος και η συγκέντρωση. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι δεν πρέπει να σκέφτεσαι τίποτα άλλο παρά μόνο πως θα κερδίσεις τον αντίπαλο. Αυτό έχουμε εμείς από τώρα στο μυαλό μας. Για αυτό το παιχνίδι εξάλλου μαχόμαστε όλη την σεζόν. Όλοι θα δούμε αύριο ένα εκπληκτικό παιχνίδι με πολύ πάθος ειδικότερα από την μεριά του Αρη".

Ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης από την πλευρά του σχολίασε: "Είναι ένας πραγματικός τελικός μεταξύ δυο ποιοτικών ομάδων με διαφορετικό στυλ παιχνιδιού. Το κίνητρο της 3ης θέσης είναι πολύ μεγάλο. Ο Αρης έχει το πλεονέκτημα της έδρας με ό, τι αυτό συνεπάγεται. Ωστόσο εμείς πιστεύουμε στην ομάδα μας και ξέρουμε ότι εφόσον μείνουμε συγκεντρωμένοι μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο μας. Σημαντικότεροι τομείς που θα κρίνουν το αποτέλεσμα είναι τα λάθη και τα ριμπάουντ".

Δεν υπάρχουν σχόλια: