Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

Θέση στην ενδεκάδα διεκδικεί ο Λίνο


Θέση στην αρχική ενδεκάδα του ΠΑΟΚ διεκδικεί ο Βραζιλιάνος αμυντικός Αλβες Λίνο, που είναι πλέον σε πλήρεις ρυθμούς με την υπόλοιπη ομάδα. Αν συμβεί αυτό, τότε οι Σνάουτσνερ και Μπουσαϊντί θα περιοριστούν στην διεκδίκηση μίας θέσης, αυτήν του δεξιού αμυντικού, με τον Ζλάταν Μουσλίμοβιτς επίσης να διεκδικεί την επιστροφή του στο αρχικό σχήμα, για τον αγώνα της Πέμπτης με την Φενέρμπαχτσε στο γήπεδο της Τούμπας.

Για το παιχνίδι αυτό, το πρώτο μεταξύ των δυο ομάδων στην φάση των πλέι-οφ του Γιουρόπα Λιγκ, υπάρχει τεράστια ζήτηση εισιτηρίων και ως τώρα απέμειναν 6500 εισιτήρια προς διάθεση για τους φίλους του ΠΑΟΚ. Οι Τούρκοι της Φενέρμπαχτσε αναμένονται την Τετάρτη το πρωί και την Πέμπτη ο μεγάλος όγκος των 750 φιλάθλων τους, με την αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλονίκης να καταστρώνει σχέδιο για την αποφυγή κάθε αρνητικής συγκυρίας που θα ευνοούσε γεγονότα και εντυπώσεις.

Το απόγευμα της Τρίτης ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Θοδωρής Ζαγοράκης, έχει προγραμματισμένη συνάντηση με τους επικεφαλής συνδέσμων της ομάδας, ώστε και αυτοί να αναλάβουν στον βαθμό που τους αντιστοιχεί την προστασία του αγώνα και της τάξης στο γήπεδο.

Οι υποψήφιοι για το βραβείο του κορυφαίου


Τους 12 υποψήφιους για το βραβείο του ποδοσφαιριστή της χρονιάς στο Τσάμπιονς Λιγκ, το όνομα του οποίου θα ανακοινωθεί στη διάρκεια της κλήρωσης της 26ης Αυγούστου για τη φάση των ομίλων της διοργάνωσης, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η UEFA.

Κάθε ένας από αυτούς διεκδικεί ακόμη μία διάκριση, καθώς οι παίκτες που βρίσκονται στη σχετική λίστα είναι (ανά τρεις) υποψήφιοι και για τον τίτλο του καλύτερου τερματοφύλακα, του καλύτερου αμυντικού, του καλύτερου μέσου και του καλύτερου επιθετικού.

Τους υποψήφιους επέλεξαν οι προπονητές των ομάδων που έφτασαν στη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ για την αγωνιστική περίοδο 2009-10. Κάθε τεχνικός είχε τη δυνατότητα να ψηφίσει τόσο για το βραβείο του καλύτερου παίκτη ανά θέση, όσο και τον "εκλεκτό" του για το βραβείο του κορυφαίου της χρονιάς.

Τη μερίδα του λέοντος στις επιλογές τους έχει η Ίντερ, καθώς οι πέντε από τους 12 υποψήφιους κατέκτησαν πέρυσι το «τρεμπλ» με τους «νερατζούρι», ακολουθεί η Μπαρτσελόνα με τέσσερις παίκτες, ενώ τη δωδεκάδα συμπληρώνει ένας παίκτης από Λιόν, Μπάγερν Μονάχου και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Οι υποψήφιοι (ανά θέση) για τα βραβεία της χρονιάς στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι οι εξής:

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ
Ζούλιο Σέζαρ (Ίντερ)
Ούγκο Λορίς (Λιόν)
Βίκτορ Βαλντές (Μπαρτσελόνα)

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ
Λούσιο (Ίντερ)
Μαϊκόν (Ίντερ)
Χεράρδ Πικέ (Μπαρτσελόνα)

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΜΕΣΟΣ
Τσάβι Ερνάντεθ (Μπαρτσελόνα)
Αριεν Ρόμπεν (Μπάγερν Μονάχου)
Γουέσλι Σνάιντερ (Ίντερ)

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ
Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)
Ντιέγκο Μιλίτο (Ίντερ)
Γουέιν Ρούνι (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

Μόρας: "Έρχομαι στην ΑΕΚ"


Ο Βαγγέλης Μόρας είναι ο νούμερο ένα υποψήφιος για να αντικαταστήσει τον Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς στην οπισθοφυλακή της ΑΕΚ. Ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός της Μπολόνια, δεν λέει "όχι" στον επαναπατρισμό του και στο ενδεχόμενο να φορέσει και πάλι την κιτρινόμαυρη φανέλα, φτάνει να ικανοποιηθεί οικονομικά.

Με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα aek365, τόνισε χαρακτηριστικά: "Δεν γνωρίζω για συμφωνία της ΑΕΚ και της Μπολόνια. Μπορεί να υπάρχει και να μην είμαι ενήμερος. Μπορεί λοιπόν η ΑΕΚ να επικοινωνήσει με τον εκπρόσωπό μου και να μιλήσουν μαζί του για μένα. Εγώ προσωπικά δεν έχω κάποια ενόχληση.

Ο ατζέντης μου χειρίζεται τα μεταγραφικά θέματα. Αν η ΑΕΚ καλύψει τις οικονομικές απαιτήσεις μου, τότε ευχαρίστως έρχομαι στην ΑΕΚ. Δεν έχω κανένα πρόβλημα επιστροφής μου στην Ελλάδα, αρκεί βέβαια να καλυφθώ οικονομικά".

Ντάξμπαχερ: "Μοιρασμένες οι πιθανότητες"


Ο Αυστριακός προπονητής της Αούστρια Βιέννης, Καρλ Νταξμπάχερ, τοποθετήθηκε το απόγευμα πριν την έναρξη προπόνησης της ομάδας του στην καθιερωμένη Συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα του "Κλεάνθης Βικελίδης" εν όψει του αυριανού πρώτου παιχνιδιού απέναντι στον Άρη για τα πλέι οφ του Europa League (17/08, 19:00)."Θεωρώ ότι οι πιθανότητες πρόκρισης είναι μοιρασμένες. 50-50. Εκτιμώ ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι σε λίγο καλύτερο επίπεδο από το αυστριακό. Ωστόσο θεωρώ ότι ομάδες που είναι στην 4η-5η θέση είναι στο ίδιο επίπεδο με την Αούστρια και άποψή μου είναι ότι είναι πλεονέκτημα για μας ότι το πρώτο παιχνίδι γίνεται στην Θεσσαλονίκη", ξεκίνησε να λέει και συνέχισε."Έχω πάρει τις πληροφορίες μου για τον Άρη μέσα από και από τα δύο παιχνίδια με την Γιαγκελόνια. Ότι προπονητής της ομάδας είναι ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ και ότι συνήθως δύο Έλληνες ποδοσφαιριστές βρίσκονται στην ενδεκάδα της κάτι που σημαίνει ότι έχει καλούς ξένους παίκτες", ήταν το αρχικό σχόλιο του Νταξμπάχερ.

Για το πώς αντιμετωπίζει τον παράγοντα ζέστη αλλά και ότι η νομάδα του έχει περισσότερα παιχνίδια στα πόδια της είπε: "Η ζέστη μπορεί να μας επηρεάσει όπως και τους ποδοσφαιριστές του Άρη. όσο για τα παιχνίδια που έχουμε θα είναι πλεονέκτημα για μας".

Για τον τραυματισμό του Τόμας Γιουν και πως είναι η κατάσταση στην ομάδα του σημείωσε: "Ισχύει ότι κάποιοι ποδοσφαιριστές μου είναι ελαφρά τραυματίες. Σήμερα θα δούμε πως είναι και το αν θα παίξουνε αύριο ή όχι".

Για τους ποδοσφαιριστές του Άρη που ξεχωρίζει τόνισε: "Θεωρώ πολύ καλούς ποδοσφαιριστές του Άρη τον Κόκε, τον Ναφτί και τον Τόχα, τον Κάλβο που είχα ακούσει ότι είναι τραυματίας αλλά και τον Τσέζαρεκ που είχε παίξει συμπαίκτης με τον Γιουν στην Σλάβια Πράγας. Γενικότερα ο Άρης είναι μία καλή ομάδα".

Για την ατμόσφαιρα στο γήπεδο υποστήριξε: "Έχω ακούσει κάποια πράγματα. Οι ποδοσφαιριστές μου, μου λένε ότι τους αρέσει να παίζουν σε γεμάτο γήπεδο σε αντίθεση με τα παιχνίδια μας στον Α΄ γύρο όπου παίξαμε σε άδειο γήπεδο και δεν τους άρεσε".

Για τον στόχο της ομάδας είπε: "Θέλουμε ένα γκολ και θα το ψάξουμε. Θα είναι πολύ σημαντικό για μας και θα το κυνηγήσουμε. Και στον προηγούμενο γύρο που είχαμε αγωνιστεί στην Πολωνία είχαμε παίξει επιθετικά και είχαμε σκοράρει τρία γκολ".

Για το ότι ο μεγαλύτερος σε ηλικία αμυντικός του θα είναι στο αυριανό παιχνίδι 20 χρονών δήλωσε: "Ο πιο νεαρός αμυντικό μου παίζει εδώ και δύο χρόνια στο πρωτάθλημά μας και στην Εθνική ομάδα οπότε δεν πιστεύω ότι θα έχουμε πρόβλημα".

Κι όσο για το που πιστεύει ότι θα κριθεί το αυριανό παιχνίδι: "Αυτό που θα πρέπει να κάνουμε είναι να κρατήσουμε την μπάλα στην κατοχή μας. Να διατηρήσουμε την ηρεμία μας ώστε να μην επηρεαστούμε από την πίεση του Άρη".

«Γάλλοι» Μπασινάς και Χαριστέας


Στην «νεοφώτιστη» στο Σαμπιονά Αρλ θα παίζουν από την νέα σεζόν ο Άγγελος Μπασινάς και ο Άγγελος Χαριστέας. Οι δύο πρωταγωνιστές του «χρυσού» γκολ της Εθνικής στον τελικό του Euro 2004 (δημιουργός ο ένας, σκόρερ ο άλλος) πέρασαν σήμερα από ιατρικές εξετάσεις και υπέγραψαν τα συμβόλαιά τους με τον σύλλογο της Αβινιόν. Ο Μπασινάς αποκτήθηκε με μεταγραφή από την Πόρτσμουθ, ενώ ο Χαριστέας είχε μείνει ελεύθερος από τη Νυρεμβέργη. Αμφότεροι θα είναι διαθέσιμοι για το ματς του προσεχούς Σαββάτου με την Τουλούζ, όπου η Αρλ θα ψάξει τους «παρθενικούς» βαθμούς της στο Σαμπιονά (ξεκίνησε με δύο ήττες).

Καλοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο εεεεεεεε?

Ερώτησης προς Πίτερ Κράουτς: Ρε, άνθρωπε πώς μπόρεσες και απάτησες αυτόν τον άγγελο;

Μπενζεμά: "Δεν ήμουν εγώ μέσα στο γήπεδο"


Μετά από έναν χρόνο στη Μαδρίτη, ο Καρίμ Μπενζεμά δεν έχει πλέον πίστωση χρόνου από τους φίλους της Ρεάλ Μαδρίτης. Το γνωρίζει και σε συνέντευξη Τύπου δεσμεύθηκε ότι την προσεχή σεζόν θα είναι πολύ βελτιωμένος και θα θυμίζει τον ποδοσφαιριστή που "έβγαζε μάτια" όταν αγωνιζόταν στη Λιόν.

"Ο κόσμος με θεωρεί σπουδαίο παίκτη. Οταν έπαιζα στη Λιόν σκόραρα πολύ συχνά. Ομως πέρσι, δεν ήμουν εγώ μέσα στο γήπεδο", είπε ο Γάλλος, αναγνωρίζοντας ότι η περίοδος 2009/2010 ήταν η χειρότερη της καριέρας του. Τα μόλις οκτώ γκολ που πέτυχε στην Πριμέρα Ντιβιζιόν, αλλά κυρίως οι μέτριες εμφανίσεις, τού στέρησαν τη συμμετοχή στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής, καθώς δεν ήταν στους "23" του Ραϊμόν Ντομενέκ (αυτό βέβαια εκ του αποτελέσματος μάλλον δεν ήταν κακό...).

"Τώρα είμαι πιο δυνατός, κυρίως ψυχολογικά, και θέλω να δουλέψω σκληρά. Η τελευταία χρονιά ήταν πολύ δύσκολη, αλλά τώρα τα έχω διαγράψει όλα από το μυαλό μου", δήλωσε ο 23χρονος άσος, που δεσμεύεται με συμβόλαιο έως το 2015 στη "Βασίλισσα".

Ενισχυμένη με Βολκάν η Φενέρμπαχτσε

Ενισχυμένη με Βολκάν η Φενέρμπαχτσε

Στην διάθεση του προπονητή του φαίνεται πως θα τεθεί και ο Βολκάν Ντεμιρέλ που δεν αποδείχθηκε ότι είχε κάτι σοβαρό. Ο διεθνής Τούρκος τερματοφύλακας, που τραυματίστηκε στο παιχνίδι με την Ατάλιασπορ και αντικαταστάθηκε, ακολουθεί θεραπευτική αγωγή, όμως όπως μεταφέρουν οι Τουρκικές ιστοσελίδες, δεν τίθεται προς το παρών θέμα μη συμμετοχής του στο παιχνίδι της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ.

Καταγγελία της Μαγιόρκα για Χοσέμι!

Καταγγελία της Μαγιόρκα για Χοσέμι!

Περιπλέκεται η κατάσταση ή απλά πρόκειται για κίνηση τακτικής; Η Μαγιόρκα στην διάρκεια της σημερινής ημέρας έκανε γνωστό μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της πως καταγγέλει τον ποδοσφαιριστή Χοσέμι, για το γεγονός πως συμφώνησε και υπέγραψε με μία άλλη ομάδα (τον Ηρακλή) την στιγμή που είχε συμβόλαιο με τους Ισπανούς. Αυτό που επισημαίνεται από πλευράς Ηρακλή αλλά και από την πλευτρά του ποδοσφαιριστή είναι πως πρόκειται για κίνηση τακτικής, ώστε ο Χοσέμι να λύσει την συνεργασία του, χαρίζοντας τα περισσότερα χρήματα από τα δεδουλευμένα. Θυμίζουμε ότι ο παίκτης έχει συμφωνήσει με τον «Γηραιό» που περιμένει την λύση του συμβολαίου του με την Μαγιόρκα, για να υποδεχθεί τον παίκτη στην Θεσσαλονίκη.

Ανακοινώθηκε από τη Σέλτικ ο Μαϊστόροβιτς


Και με τη βούλα πλέον ο Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς είναι ποδοσφαιριστής της Σέλτικ. Η σκοτσέζικη ομάδα ανακοίνωσε την απόκτηση του Σουηδού διεθνή κεντρικού αμυντικού, ο οποίος αποχώρησε από την ΑΕΚ. Ο 32χρονος άσος υπέγραψε συμβόλαιο για δύο χρόνια και στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων και το εξής: "Έχει πλούσια εμπειρία σε διεθνές και διασυλλογικό επίπεδο και την προηγούμενη εβδομάδα βοήθησε τη Σουηδία να επικρατήσει 3-0 της Σκοτίας στη Στοκχόλμη".

«Δανεικός στην Μίλαν ο Μπόατενγκ»


Παίκτης της Μίλαν θεωρείται στην Ιταλία ο Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ. Ο Γκανέζος μέσος, όπως αναφέρεται, παραχωρείται δανεικός από την Τζένοα, η οποία μόλις τον απέκτησε από την Πόρτσμουθ. Σύμφωνα με την Gazzetta dello Sport, οι Ροσονέρι καλωσορίζουν το τέταρτο μεταγραφικό τους απόκτημα μετά τους Σωκράτη Παπασταθόοπουλο, Μάρκο Αμέλια και Μάριο Γέπες. Ο 23χρονος Γκανέζος μέσος, που διέπρεψε με τις εμαφνίσεις του στο μουντιάλ, παραχωρείται ως δανεικός στην ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, η οποία διατηρεί το δικαίωμα να αποκτήσει τον πρώην άσο των Χέρτα, Τότεναμ, Ντόρτμουντ και Πόρτσμουθ, με κανονική μεταγραφή.

Την ίδια στιγμή, σενάρια από την γειτονική χώρα θέλουν την Μίλαν να εξετάζει το ενδεχόμενο ανταλλαγής του Κάχα Καλάτζε με τον Φάμπιο Γκρόσο της Γιουβέντους. Εκτός από την περίπτωση της τράμπας, για τους Ροσονέρι γράφεται ότι θα κινηθούν για την απόκτηση του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, του οποίου το μέλλον ακόμα δεν είναι σίγουρο στα πλάνα του Γκουαρδιόλα. Αν οι Μπλαουγκράνα ικανοποιηθούν οικονομικά και το κλαμπ που αποφασίσει να τα... σκάσει, καλύπτει τον Ζλάταν, τότε όλα μπορούν να συμβούν.

Κούπερ: «Δεν υπάρχει εύκολο ματς στην Ευρώπη»

Κούπερ: «Δεν υπάρχει εύκολο ματς στην Ευρώπη»
Στη συνέντευξη Τύπου που τελείωσε πριν από λίγο, ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ μίλησε για τον αυριανό αγώνα του Άρη με την Αούστρια για το Europa League:
«Έχουμε εμπιστοσύνη στους εαυτούς μας και θέλουμε την ώθηση από τον κόσμο του Άρη, που θα γεμίσει το γήπεδο στο παιχνίδι με την Αούστρια. Κανένας δεν μπορεί να υποτιμήσει καμία ομάδα στην Ευρώπη και από την εμπειρία μου έχω μάθει να μη θεωρώ κανένα παιχνίδι εύκολο. Δεν υπάρχει λοιπόν εύκολο μας και πρέπει να παίξουμε πειθαρχημένα για να κερδίσουμε. Αύριο έχουμε το πρώτο ημίχρονο, δεν τελειώνουν όλα, αλλά ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε και κυρίως να αποφύγουμε τα λάθη, γιατί θα τα πληρώσουμε σίγουρα. Η ομάδα μπορεί να κάνει λάθη, αλλά κάποια σωστά, πάνω στα οποία έχουμε δουλέψει και τα υιοθετήσαμε να τα βγάλουμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο».
Και εξήγησε: «Βρισκόμαστε στο 80% της επιθυμητής απόδοσης, αλλά πρέπει να φτάσουμε στο 100%, άρα έχουμε ακόμη περιθώρια».
Σε ερώτηση εάν μπορεί ο Άρης να πάρει την πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι: «Αυτό θα ήταν εξαιρετικό. Είμαι από τους πλέον αισιόδοξους ανθρώπους, αλλά πρέπει να πάρουμε καλό αποτέλεσμα από το πρώτο παιχνίδι για να εξασφαλίσουμε την πρόκριση. Κανένα αποτέλεσμα δε σου δίνει τη δυνατότητα στο ποδόσφαιρο να είσαι ήρεμος στη ρεβάνς. Σκεφτείτε λοιπόν τι αποτέλεσμα πρέπει να πάρουμε εδώ για να περάσουμε στους ομίλους. Η φιλοσοφία μου είναι ότι δεν υπάρχει κανένα παιχνίδι που να το πάρεις στο σπίτι σου με οποιοδήποτε αποτέλεσμα και να είσαι ήσυχος ότι πήρες τηνν πρόκριση».

Το δύο στα δύο έκανε η Εστουντιάντες


Ενας αγώνας απομένει για την ολοκλήρωση της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Apertura της Αργεντινής και πέντε ομάδες μοιράζονται την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Πρώτη λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων η Εστουντιάντες η οποία δυσκολεύτηκε μέχρι να κάμψει την αντίσταση της Κίλμες. Το ματς κρίθηκε στα τελευταία δέκα λεπτά με τον Ροντρίγκο Μπράνα να ανοίγει το σκορ στο 80ό λεπτό για τη γηπεδούχο ομάδα η οποία στο 90' κέρδισε πέναλτι (και αποβολή του Αριέλ Μπρόγκι) το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Ερνάν Λόπες. Στο άλλο ματς που έγινε τα ξημερώματα της Δευτέρας (16/08) η Ολίμπο Μπαϊα Μπλάνκα επικράτησε 1-0 της Χιμνάσια Λα Πλάτα.

Την Κυριακή (15/08) η Ρίβερ Πλέιτ έφυγε με τρεις βαθμούς από την έδρα της Ουρακάν χάρη στο γκολ που πέτυχε στο 12ο λεπτό ο Φακούντο Αφραντσίνο ενώ το Σάββατο (14/08) η Ρασίνγκ Κλουμπ πήρε σπουδαία νίκη στο Μπομπονέρα επικρατώντας 2-1 της Μπόκα Τζούνιορς.

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής:

Κολόν Σάντα Φε - Μπάνφιλντ 0-1
Μπόκα Τζούνιορς - Ρασίνγκ Κλουμπ 1-2
Λανούς - Νιούελς Ολντ Μπόις 1-1
Τίγκρε - Αρσεναλ Σαραντί 1-2
Σαν Λορέντσο - Γοδόι Κρουζ 2-2
Ουρακάν - Ρίβερ Πλέιτ 0-1
Ολ Μπόις - Βελέζ Σάρσφιλντ 1-2
Εστουντιάντες - Κίλμες 2-0
Ολίμπο Μπαϊα Μπλάνκα - Χιμνάσια Λα Πλάτα 1-0
17/08 01:10 Ιντεπεντιέντε - Αρχεντίνος Τζούνιορς

Η Βαθμολογία (σε 2 αγώνες)

1. Εστουντιάντες 6
2. Βελέζ Σάρσφιλντ 6
3. Ρασίνγκ Κλουμπ 6
4. Μπάνφιλντ 6
5. Ρίβερ Πλέιτ 6
6. Λανούς 4
7. Αρσεναλ 3
8. Ουρακάν 3
9. Ολίμπο 3
10. Γοδόι 2
11. Σαν Λορέντσο 2
12. Μπόκα Τζούνιορς 1
13. Κολόν 1
14. Νιούελς Ολντ Μπόις 1
15. Χιμνάσια Λα Πλάτα 1
16. Κίλμες 1
17. Αρχεντίνος Τζούνιορς 0*
18. Ιντεπεντιέντε 0*
19. Ολ Μπόις 0
20.Τίγκρε 0

* 1 ματς λιγότερο

Χάιντς Λίντνερ-Αισιοδοξία και προσοχή σε Σηφάκη


Στην αγωνιστική αξία του Μιχάλη Σηφάκη στάθηκε ο Χάιντς Λίντνερ κατά την άφιξη της Αούστρια Βιέννης στη Θεσσαλονίκη. Ο τερματοφύλακας της αυστριακής ομάδας αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια στον πορτιέρο του Άρη. «Ξέρουμε αρκετά για τον κόσμο του Άρη και για την ατμόσφαιρα που δημιουργεί. Επομένως, ανυπομονούμε να αγωνιστούμε μπροστά σε αυτούς τους οπαδούς. Γνωρίζουμε ότι είναι καλή ομάδα και πως έχει βγει τέταρτη στο ελληνικό πρωτάθλημα», τόνισε αρχικά Λίντνερ.

Στη συνέχεια ο νεαρός τερματοφύλακας της Αούστρια μίλησε για τον Μιχάλη Σηφάκη ξεχωριστά λέγοντας: «Επίσης, διαθέτει έναν πολύ καλό Έλληνα τερματοφύλακα, τον Μιχάλη Σηφάκη, αλλά ελπίζω ότι εμείς θα κερδίσουμε».

Συμφωνία με Βέρντερ για Οζίλ


Παίκτη της Ρεάλ Μαδρίτης χρίζουν σήμερα τον Μεσούτ Οζίλ οι δύο μεγαλύτερες σε κυκλοφορία εφημερίδες της Ισπανίας. Η "Marca", η οποία είναι...κοντά στον πρόεδρο της "βασίλισσας", Φλορεντίνο Πέρεθ, τονίζει ότι η συμφωνία ανάμεσα στη Ρεάλ και τον Οζίλ "είναι οριστική", αλλά "κάποιες λεπτομέρειες" πρέπει να διευθετηθούν με το σύλλογο που ανήκει, τη Βέρντερ Βρέμης.

Στα τέλη της περασμένης εβδομάδας η ομάδα της μπουντεσλίγκα είχε ανακοινώσει ότι απέρριψε επίσημη πρόταση των Μαδριλένων για την απόκτηση του Γερμανού διεθνή μέσου. Χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος του συλλόγου, Κλάους Αλοφς είχε περιγράψει την προσφορά ως "μη αποδεκτή".

Σύμφωνα με τη "Marca", όμως, η διοίκηση της Ρεάλ προγραμματίζει να ανακοινώσει τη μεταγραφή την Τρίτη, αν και οι δευτεραθλητές Ισπανίας δεν είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν το ποσό των 18 εκ. ευρώ που ζητάει η Βέρντερ. Την περασμένη Παρασκευή η Ρεάλ κατέθεσε επίσημη πρόταση ύψους 9 εκ. ευρώ. Οι "μερένχες" εκτιμούν ότι ο ποδοσφαιριστής θα πιέσει και από την πλευρά του τους "πράσινους" να αποδεχτούν την πρόταση, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για τελική συμφωνία στα 14 εκ. ευρώ.

Η "As" προσθέτει ότι η συμφωνία πρόκειται να κλειστεί "μέσα στις επόμενες ώρες", αλλά θεωρεί κλειδί στην υπόθεση το αν ο Οζίλ θα παίξει με τη Βέρντερ Βρέμης στον αγώνα των πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ με τη Σαμπντόρια, την ερχόμενη Τετάρτη. Εαν γίνει κάτι τέτοιο, τότε η Ρεάλ "θα αποσύρει το ενδιαφέρον της", διότι ο παίκτης δεν θα έχει δικαίωμα να συμμετάσχει σε άλλο ευρωπαϊκό παιχνίδι με την φανέλα των "άσπρων". Η "As" ισχυρίζεται επίσης ότι ο Οζίλ "θα αρνηθεί να παίξει" την Τετάρτη κι αυτό θα υποχρεώσει την Βέρντερ να τον πουλήσει. Επίσης φιλοξενεί και δηλώσεις του Ζοζέ Μουρίνιο, ο οποίος φέρεται να είπε ότι "σαν προπονητής δεν μπορώ να πω όχι στην πιθανότητα να έχω έναν τέτοιο παίκτη στην ομάδα μου".

Στη Δ' Εθνική Καλαμάτα, Αιγάλεω, Πυρσός


Στην Δ' Εθνική υποβιβάζονται η Καλαμάτα, το Αιγάλεω και ο Πυρσός Γρεβενών. Οπως ανακοινώθηκε από την Ενωση Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β' & Γ' Εθνικής κατηγορίας.

"Μετά την παρέλευση της ταχθείσης προθεσμίας από την Ένωσή μας, για υποβολή της Δήλωσης Συμμετοχής στα Πρωταθλήματα της Β' και Γ' Εθνικής Κατηγορίας, προέκυψε, ότι δεν υπέβαλαν δήλωση στο Πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής Κατηγορίας, η ΠΑΕ Αιγάλεω, η ΠΑΕ Καλαμάτα και η ΠΑΕ Πυρσός Γρεβενών. Το Δ.Σ. της Ένωσης μετά από έκτακτη συνεδρίαση της 13-08-2010 αποφάσισε ομόφωνα, και σύμφωνα με το άρθρο 7 παράγραφος 3 του Κ.Α.Π. ότι οι προαναφερόμενες ομάδες υποβιβάζονται στην αμέσως κατώτερη κατηγορία".

Να σημειωθεί ότι η Καλαμάτα και το Αιγάλεω ήταν οι δύο ομάδες που φέτος υποβιβάστηκαν απευθείας από την Β' στην Γ' Εθνική, ενώ ο Πυρσός Γρεβενών τερμάτισε στην 7η θέση του 2ου ομίλου της Γ' Εθνικής κατηγορίας.

Θέλει Αντεμπαγιόρ η Μπεσίκτας!


Έτοιμη να τινάξει την «μπάνκα» είναι η διοίκηση της Μπεσίκτας, αφού μετά την απόκτηση των Γκούτι και Ρικάρντο Κουαρέσμα οι Τούρκοι βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με την Μάντσεστερ Σίτι για την μεταγραφή του Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ! Στην κορυφή της Ευρώπης θέλει να δει κάποτε την Μπεσίκτας η διοίκηση του συλλόγου και πλέον ο νέος μεταγραφικός στόχος των Τούρκων είναι ο Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ, ο οποίος δεν υπολογίζεται από την Μάντσεστερ Σίτι και παραχωρείται με ένα ποσό κοντά στα 15 εκατομμύρια ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Αγγλία βρίσκεται ήδη άνθρωπος της Μπεσίκτας και διαπραγματεύεται την μεταγραφή του Τογκολέζου σταρ, ο οποίος μετακόμισε από την Άρσεναλ στους «Πολίτες» αντί 30 εκατομμυρίων ευρώ.

Αν η Μπεσίκτας αποκτήσει και τον Αντεμπαγιόρ πάντως μετά τους Κουαρέσμα και Γκούτι γίνεται πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου στην Τουρκία, ενώ θέτει και τις βάσεις για μία αξιόλογη ευρωπαϊκή πορεία

ΑΡΗΣ: Χωρίς Κάλβο με Αούστρια Βιέννης

ΑΡΗΣ: Χωρίς Κάλβο με Αούστρια Βιέννης

Χωρίς τον Τόνι Κάλβο, ο οποίος δεν κατάφερε να ξεπεράσει τις ενοχλήσεις του στον αχίλλειο τένοντα, θα παραταχθεί αύριο το απόγευμα στις 19:00 ο Άρης απέναντι στην Αούστρια Βιέννης. Στην αποστολή που ανακοινώθηκε από τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ δεν συμπεριλαμβάνονται επίσης ο Θέμης Κουλουχέρης που έχει υποστεί ψύξη, αλλά και ο τρίτος τερματοφύλακας Μάρκος Βελλίδης. Την αποστολή των «κιτρίνων» στελεχώνουν οι: Σηφάκης, Χουάνμα, Μίσελ, Ρονάλντο, Οριόλ, Λαζαρίδης, Νέτο, Παπαζαχαρίας, Τόχα, Μενδρινός, Πρίττας, Νάφτι, Καζναφέρης, Τσεσνάουσκις, Χαβίτο, Τσέζαρεκ, Κόκε, Ρουίς

Μπάγεβιτς κατά διοίκησης για Μαϊστόροβιτς


Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς βρέθηκε το Σάββατο στο Σεντ Μίρεν και "κατασκόπευσε" την Νταντί Γιουνάιτεντ, που ήρθε ισόπαλη 1-1 με την τοπική ομάδα για το πρωτάθλημα.

Εκεί τον εντόπισαν Σκοτσέζοι δημοσιογράφοι και μεταξύ άλλων τον ρώτησαν και για την παραχώρηση του Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς στη Σέλτικ. Ο προπονητής της ΑΕΚ δεν έκρυψε την ενόχλησή του, τουλάχιστον όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του που φιλξενεί η εφημερίδα "Courier":

"Την απόφαση να φύγει πήραν τα μέλη της διοίκησης της ΑΕΚ. Όπως ξέρετε η ομάδα αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα κι έτσι, όταν ήρθε η πρόταση από τη Σέλτικ πριν από λίγες μέρες, η διοίκηση την έκανε αποδεκτή", δήλωσε αρχικά ο Μπάγεβιτς και πρόσθεσε με νόημα:

"Κανείς δεν θέλει να χάνει έναν παίκτη-κλειδί τέσσερις μέρες πριν από ένα μεγάλο ευρωπαϊκό παιχνίδι, αλλά δεν μπορώ να κάνω τίποτα γι' αυτό. Είναι κάτι που δεν περνά από τα χέρια μου, απόφαση που παίρνουν άνθρωποι με μεγαλύτερη δύναμη από μένα.

Είναι πολύ δύσκολο τέσσερις μέρες πριν από το σπουδαίο παιχνίδι για το Europa League με την Νταντί να χάνουμε έναν παίκτη σαν τον Ντάνιελ, επειδή είναι πολύ ξεχωριστός ποδοσφαιριστής. Εξακολουθώ να έχω εμπσιτοσύνη σε όλους τους παίκτες της ομάδας μου. Αλλά μιλάμε ότι χάσαμε έναν παίκτη, που είναι ο αρχηγός της Εθνικής Σουηδίας"!

Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα Courier ο Ντούσκο θέλει ως αντικαταστάτη του Μαϊστόροβιτς τον Κυριακό, αλλά εξέφρασε την αμφιβολία του για το αν θα υπάρξει κάποια συμφωνία μέχρι την Πέμπτη, οπότε θα γίνει ο πρώτος αγώνας με την Νταντί.

"Επικίνδυνη ομάδα η Νταντί"

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς μίλησε στην εφημερίδα και για τα συμπεράσματα που έβγαλε παρακολουθώντας δια ζώσης την Νταντί: "Η Νταντί εμφάνισε δύο πρόσωπα. Στιο πρώτο ημίχρονο δεν έπαιξε τόσο καλά και κυρίως αμυνόταν. Όμως στο δεύτερο μέρος βελτιώθηκε εμφανώς", είπε και πρόσθεσε:

"Είναι πολύ επικίνδυνη ομάδα στις στημένες φάσεις. Γενικά είναι δυνατή και γρήγορη. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω συγκεκριμένους παίκτες, αλλά ο σέντερ φορ είναι πολύ καλός. Κατά τη γνώμη μου αυτό που κάνει τη Νταντί ισχυρότερη είναι ότι διαθέτει ομαδικό πνεύμα. Μάχονται ως το τελευταίο δευτερόλεπτο κι αυτό φάνηκε και σήμερα (σ.σ. το Σάββατο).

Νομίζω ότι ξέρουμε αρκετά πράγματα για τη Νταντί και αυτοί ξέρουν αρκετά για μας. Την σεβόμαστε απόλυτα και στο τέλος θα περάσει ο καλύτερος. Οι πιθανότητες είναι 50-50".

Μαγικά χαρτάκια τα εισιτήρια του αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε


Τρεις ημέρες πριν τον πρώτο αγώνα των playoff του Europa League με αντίπαλο της Φενέρμπαχτσε τέθηκαν στη διάθεση των κατόχων εισιτηρίων διαρκείας του ΠΑΟΚ τα "μαγικά χαρτάκια" της αναμέτρησης της Πέμπτης (19/08) στην Τούμπα. ο πρωί της Δευτέρας (16/8) θα περίμενε κανείς η κίνηση της διάθεσης των εισιτηρίων να έχει πέσει, μιας και η πόλη της Θεσσαλονίκης είναι ακόμη άδεια, λόγω της γιορτής του Δεκαπενταύγουστου.

Ωστόσο, πάνω από 250 άτομα βρίσκονταν έξω από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στα γραφεία της Τούμπας και περίμεναν την σειρά τους για να προμηθευτούν τα εισιτήρια τους. Θυμίζουμε ότι μόνο οι κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας βρέθηκαν στην Τούμπα, αφού τα "ελεύθερα" εισιτήρια έχουν εξαντληθεί εδώ και αρκετές ημέρες.

Μάλιστα, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των φίλων του ΠΑΟΚ, η ΠΑΕ είχε φροντίσει να ανοίξει και το εκδοτήριο έξω από την μπουτίκ. Κάτι που αρκετοί από τους φιλάθλους που ήταν στην Τούμπα δεν είχαν μάθει με αποτέλεσμα οι περισσότεροι να συνωστίζονται στον πρώτο όροφο του γηπέδου της Τούμπας.

Γκολ με απευθείας κόρνερ και απίθανo ψαλίδι!


Τις τελευταίες μέρες έχουν σημειωθεί εξαιρετικά τέρματα στα γήπεδα όλου του κόσμου. Δείτε την μπάλα στα δίκτυα από απευθείας εκτέλεση κόρνερ και ένα φοβερό ψαλίδι.

Πρώτος σταθμός το πρωτάθλημα Apertura της Κόστα Ρίκα όπου η Ντεπορτίβο Σαπρίσα νίκησε 4-1 την Ουνιβερσιντάτ.

Στο 63' του αγώνα και με το σκορ στο 1-1, ο μέσος της Ντεπό Αλόνσο Σόλις ανέλαβε να εκτελέσει ένα κόρνερ στέλνοντας την μπάλα στα δίκτυα!

Στη συνέχεια μεταφερόμαστε στο Περού και στο Copa Sudamericana για τον επαναληπτικό ανάμεσα στις Ουνιβερσιντάτ Σαν Μάρτιν και Ντεπορτίβο Κουίτο.

Στο 82' του αγώνα το σκορ ήταν 1-1 και την πρόκριση έπαιρνε η Ντεπόρ από το Εκουαδόρ, καθώς στο πρώτο παιχνίδι είχε επικρατήσει με 3-2.

Είναι η στιγμή που ο Αργεντίνος Γκερμάν Αλεμάνο σκοράρει με ένα φανταστικό ψαλίδι για το 2-1, που έδωσε την πρόκριση στην Σαν Μάρτιν χάρη στα εκτός έδρας γκολ.

Γιουρόπα Λιγκ -Πρώτος στη... μάχη ο Αρης




Την Τρίτη ανοίγει η αυλαία των πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ με τον Αρη να ρίχνεται στη μάχη. Οι "κίτρινοι" φιλοξενούν την Αούστρια Βιέννης με στόχο να αποκτήσουν από το πρώτο κιόλας παιχνίδι το προβάδισμα για την πρόκριση στους ομίλους της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Ο Εκτορ Ραούλ Κούπερ, αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του με επιθετικούς προσανατολισμούς και ενισχυμένη μεσαία γραμμή, προκειμένου να διασφαλίσει το «μηδέν» στην άμυνα και να εκμεταλλευθεί την πίεση που θα ασκήσουν οι παίκτες του ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα.

Με ανάλογο στόχο, την Πέμπτη, ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί την Φενερμπαχτσέ, με τον Παύλο Δερμιτζάκη να δίνει ιδιαίτερο βάρος στον χώρο του κέντρου, όπου εντοπίζεται η δύναμη της τουρκικής ομάδας. Από την πλευρά της, η ΑΕΚ, δοκιμάζεται στην Σκωτία με την Νταντί Γιουνάιτεντ και στόχος του Ντούσαν Μπάγεβιτς είναι ένα θετικό αποτέλεσμα, που θα καταστήσει την Ενωση φαβορί στον δεύτερο αγώνα της επόμενης εβδομάδας.

Το πρόγραμμα, έχει ως εξής:

Τρίτη 17 Αυγούστου
Αρης-Αούστρια Βιέννης (Αυστρία)
Μπεσίκτας (Τουρκία)-Ελσίνκι (Φινλανδία)

Πέμπτη 19 Αυγούστου
Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)
Λεβερκούζεν (Γερμανία)-Ταβρία Σιμφερόπολ (Ουκρανία)
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Ανόρθωση (Κύπρος)
Χάιντουκ Σπλιτ (Κροατία)-Ουνιρέα Ουρζιτσένι (Ρουμανία)
Φέγενορντ (Ολλανδία)-Γάνδη (Βέλγιο)
Γκενκ (Βέλγιο)-Πόρτο (Πορτογαλία)
Ντεμπρετσένι (Ουγγαρία)-Λίτεξ Λόβετς (Βουλγαρία)
Παλέρμο (Ιταλία)-Μάριμπορ (Σλοβενία)
Γαλατασαράι (Τουρκία)-Καρπάτι Λβιβ (Ουκρανία)
Μπριζ (Βέλγιο)-Ντιναμό Μινσκ (Λευκορωσία)
Ομόνοια (Κύπρος)-Μέταλιστ Χάρκιβ (Ουκρανία)
Βασλούι (Ρουμανία)-Λιλ (Γαλλία)
Νάπολι (Ιταλία)-Έλφσμποργκ (Σουηδία)
Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Πορτογαλία)-Μπρόντμπι (Δανία)
Γκρασχόπερς (Ελβετία)-Στεάουα Βουκουρεστίου (Ρουμανία)
Λίβερπουλ (Αγγλία)-Τραμπζονσπόρ (Τουρκία)
Σέλτικ (Σκωτία)-Ουτρέχτη (Ολλανδία)
Ντόρτμουντ (Γερμανία)-FK Καραμπάχ (Αζερμπαϊτζάν)
ΑΪΚ Στοκχόλμης (Σουηδία)-Λέφσκι Σόφιας (Βουλγαρία)
Στουρμ Γκρατς (Αυστρία)-Γιουβέντους (Ιταλία)
Χετάφε (Ισπανία)-ΑΠΟΕΛ (Κύπρος)
Νταντί Γιουνάιτεντ (Σκωτία)-ΑΕΚ (ΕΛΛΑΔΑ)
Αλκμάαρ (Ολλανδία)-Ακτόμπε (Καζακστάν)
Ντνίπρο Ντνιπροπετρόφσκ (Ουκρανία)-Λεχ Πόζναν (Πολωνία)
Ραπίντ Βιέννης (Αυστρία)-’στον Βίλα (Αγγλία)
ΤΣΣΚΑ Σόφιας (Τουρκία)-TNS (Ουαλία)
Σλόβαν Μπρατισλάβας (Σλοβακία)-Στουτγκάρδη (Γερμανία)
Σιμπίρ Νοβοσιμπίρσκ (Ρωσία)-Αϊντχόφεν (Ολλανδία)
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (Λευκορωσία)-Μαρίτιμο (Πορτογαλία)
Λοζάνη (Ελβετία)-Λοκομοτίβ Μόσχας (Ρωσία)
Γκιόρι ETO (Ουγγαρία)-Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία)
Οντένσε (Δανία)-Μάδεργουελ (Σκωτία)
ΠΑΟΚ (ΕΛΛΑΔΑ)-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)
Βιγιαρεάλ (Ισπανία)-Ντνιεπρ Μόγκιλεφ (Λευκορωσία)
Τιμισοάρα (Ρουμανία)-Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία)

Οι δεύτεροι αγώνες θα διεξαχθούν στις 26 Αυγούστου, με εξαίρεση την αναμέτρηση Ανόρθωση (Κύπρος)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας, που θα γίνει την Τρίτη 24 Αυγούστου.

Ετοιμάζει πρόταση για Ρομπίνιο η Σάλκε


Το ενδεχόμενο επιστροφής του Ρομπίνιο στα ευρωπαϊκά γήπεδα, φαντάζει πλέον αρκετά πιθανό, εφόσον αληθεύει το σημερινό δημοσίευμα της "Equipe". Σύμφωνα, λοιπόν, με την γαλλική εφημερίδα, η διοίκηση της Σάλκε, είναι έτοιμη να δώσει 25 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να αποκτήσει τον Βραζιλιάνο επιθετικό, που το τελευταίο εξάμηνο, αγωνίζεται δανεικός στην Σάντος.

Ο 26χρονος άσος, που το 2005 αποκτήθηκε από την Ρεάλ Μαδρίτης και έχει συμβόλαιο με τον αγγλικό σύλλογο μέχρι το 2013, κόστισε στους "πολίτες" 42 εκατομμύρια ευρώ το 2008.

Οπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα, ο Φέλιξ Μάγκατ θέλει τον βραχύσωμο άσο στην Σάλκε, όπου θα έχει συμπαίκτη τον Ραούλ, με τον οποίο συνυπήρξαν στην επίθεση της Ρεάλ Μαδρίτης από το 2005 μέχρι το 2008.

ΠΑΕ Αρης:«Φιλοξενήστε την Αούστρια!»


Αποφυγή των ακραίων γεγονότων επιθυμεί η διοίκηση του Άρη στο παιχνίδι με την Αούστρια Βιέννης, γι' αυτό το λόγο η «κίτρινη» ΠΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία καλει τους φίλους του Άρη να διδάξουν «οπαδική συμπεριφορά». Η UEFA... καραδοκεί με τιμωρίες και αυστηρές ποινές σε περίπτωση που συμβούν επεισόδια σε ευρωπαϊκές αναμετρήσεις και γι' αυτό το λόγο η διοίκηση του Άρη εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλεί τους φίλους των «κίτρινων» να αποφύγουν ακραίες συμπεριφορές στο παιχνίδι της Τρίτης με την Αούστρια Βιέννης για τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ.Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Αρης:

«Με βάση τους κανονισμούς της UEFA απαγορεύεται ρητά η χρήση πυρσών, καπνογόνων, φωτοβολίδων και λέιζερ κατά τη διάρκεια των αγώνων για τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις και ως εκ τούτου η ΠΑΕ ΑΡΗΣ εφιστά την προσοχή στους φιλάθλους της προκειμένου να μην υπάρξει οποιοδήποτε πρόβλημα . Είναι αυτονόητο ότι δεν πρέπει να πεταχτεί το παραμικρό στον αγωνιστικό χώρο.
Παράλληλα θα πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα ότι σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες της UEFA πριν το παιχνίδι, αλλά και κατά την διάρκειά του, πρέπει να παραμένουν κενά τα διαζώματα σε όλους τους διαδρόμους όλων των θυρών. Σε διαφορετική περίπτωση ο σύλλογος κινδυνεύει με μεγάλη τιμωρία από τις πειθαρχικές επιτροπές της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας.
Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ είναι σίγουρη ότι ο κόσμος της ομάδας για μία ακόμα φορά θα διδάξει οπαδική συμπεριφορά-όπως άλλωστε έπραξε παρά τις προκλήσεις και στον αγώνα με την Γιαγκελόνια- και θα κινηθεί στα απαιτούμενα όρια της καλής φιλοξενίας απέναντι στους φιλάθλους της αυστριακής ομάδας».

Ντελ Πιέρο: "Δεν γίνεται να αποτύχουμε"


Η νίκη και η πρόκριση απέναντι στην Στουρμ Γκρατζ για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, αποτελεί μονόδρομος για τη Γιουβέντους όπως υποστήριξε ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο. Η... σημαία της "γηραιάς κυρίας" με δηλώσεις του στην προσωπική του ιστοσελίδα υποστήριξε πως η ομάδα του δεν γίνεται να αποτύχει, ενώ αναφέρθηκε και στις ήττες που γνώρισε η Γιουβέντους από Μίλαν και Ιντερ στο τουρνουά 45λεπτων που πήρε μέρος την προηγούμενη εβδομάδα.

"Η ήττα ποτέ δεν μας ευχαριστεί, ωστόσο το καλοκαίρι πρέπει να ερμηνεύεις διαφορετικά τα αποτελέσματα. Σε αυτό το σημείο το αποτέλεσμα μετράει πολύ λίγο, ειδικά σε ένα τουρνουά με αγώνες 45 λεπτών.

Η προσοχή μας είναι στραμμένη στα παιχνίδια με την Στουρμ Γκρατζ για το Γιουρόπα Λιγκ. Αυτός είναι ο βασικός μας στόχος αυτή την στιγμή και δεν γίνεται να αποτύχουμε με τίποτα".

Φωτο Ημερας

Ελλάδα - Σερβία (σε όλα) συμμαχία!

Ειπε...................


"Δεν μπορούμε να ξεγελαστούμε, πρέπει να βελτιωθούμε ακόμα πολύ. Δεν είναι η πραγματική μας εικόνα αυτή, ήταν ένα φιλικό παιχνίδι"

Ερνέστο Βαλβέρδε

(... για το εντυπωσιακό 5-1 του Ολυμπιακού επί της Ρόμα)

Ψιθυροι..........

  • Παραμιλούσε ο Αριελ Ιμπαγάσα με την παρουσία των οπαδών του Ολυμπιακού στο φιλικό με τη Ρόμα. "Αυτό δεν το έχω ξαναδεί πουθενά", έλεγε στους συμπαίκτες του στα αποδυτήρια
  • "Χωρίς διαγωνισμό οικόπεδα - φιλέτα στο Νικόλα Πατέρα. Στο στόχαστρο της δικαιοσύνης κι άλλες αγοραπωλησίες της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Βουλιαγμένη" - Real News
  • Τον τελικό του ευρωπαϊκού πόλο των εφήβων, Ελλάδα - Ιταλία, δεν μπορούσε να το δείξει ένα κανάλι; Εδώ έτρεχαν και νοίκιαζαν συνεργία από το εξωτερικό για φιλικά προετοιμασίας...
  • Χαζομπαμπάς για δεύτερη φορά έγινε την Κυριακή (15/8) ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Θοδωρής Ζαγοράκης, καθώς το πρωί η σύζυγός του, Ιωάννα Λίλη έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι βάρους 3,5 κιλών. Το ζευγάρι επέλεξαν ο γιος τους να γεννηθεί ανήμερα της Παναγίας και είχαν προγραμματισμένο ραντεβού στο μαιευτήριο. Ο Θοδωρής και η Ιωάννα ήθελαν να έχει την ίδια μέρα γενέθλια ο γιος τους με την ονομαστική γιορτή της κόρης τους, Μαρίας. Στο ίδιο ιατρικό κέντρο, γέννησε και η σύζυγος του Ολιβιέ Σορλέν, Μελίνα μισή ώρα μετά τα μεσάνυκτα του Σαββάτου (14/8), το δεύτερο παιδί της οικογένειας του γάλλου παίκτη, ένα υγιέστατο κοριτσάκι.

Παρέμβαση της FIFA για το θέμα του Σικαμπάλα ζητά η Αντερλεχτ


Βλέποντας ότι δεν μπορεί να βγάλει άκρη στο θέμα του Μαχμούντ Σικαμπάλα, η Αντερλεχτ ανακοίνωσε επίσημα ότι θα ζητήσει την παρέμβαση της FIFA.

Ο Αιγύπτιος μέσος, ο οποίος έχει φορέσει και τη φανέλα του ΠΑΟΚ, έχει υπογράψει συμβόλαιο με την ομάδα των Βρυξελλών, αλλά η Ζάμαλεκ, σύλλογος στον οποίο αγωνίζεται μετά την επιστροφή του από τη Θεσσαλονίκη, δεν τον αποδεσμεύει. Παρά το γεγονός ότι οι δικηγόροι της Αντερλεχτ ταξίδεψαν την προηγούμενη εβδομάδα στο Κάιρο, λύση δεν βρέθηκε, οπότε η υπόθεση θα καταλήξει στη FIFA.

Οπως θα θυμάστε, ο Σικαμπάλα είχε αποχωρήσει με περιπετειώδη τρόπο από τον ΠΑΟΚ (χωρίς την έγκριση του Δικεφάλου του Βορρά) και για το λόγο αυτό τιμωρήθηκε με έξι μήνες αποκλεισμό από τα γήπεδα.

Αυτοπροτάθηκε στην Αστον Βίλα ο Μαραντόνα


Το ότι ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα θα αυτοπροτεινόταν (μέσω του ατζέντη του) σε αγγλική ομάδα ουδείς θα μπορούσε να το φανταστεί.

Και όμως, συνέβη. Ο μάνατζερ του “Ντιεγκίτο” μυρίστηκε... ψητό μετά τη λύση της συνεργασίας του Μάρτιν Ο Νιλ με την Αστον Βίλα και πρότεινε τον πελάτη του για τη διάδοχη κατάσταση. Μάλιστα, ο Σοριάνο εξήγησε το γιατί ο Μαραντόνα θέλει να δουλέψει στην Αγγλία λέγοντας: “Ο Ντιέγκο αγαπά το αγγλικό ποδόσφαιρο και τον αγγλικό τρόπο ζωής. Θα ήταν πολύ χαρούμενος αν δούλευε σε ένα τόσο μεγάλο σύλλογο όπως είναι η Αστον Βίλα”.

Κατά τα άλλες πληροφορίες, ο Σοριάνο θα ταξιδέψει σύντομα στην Αγγλία για να διαπραγματευτεί με τον ιδιοκτήτη της Βίλα, Ράντι Λέρνερ. Αλήθεια, πως άραγε θα αισθανθούν οι Αγγλοι, βλέποντας το σκόρερ του γκολ με το χέρι του Θεού (στο παιχνίδι Αργεντινή-Αγγλία στο Μουντιάλ του 1986) να δουλεύει στην πατρίδα τους;

Άρης, ΠΑΟΚ στη Nova!


Αν δεν προκύψει κάποια έκπληξη, σημερα η Nova θα ανακοινώσει την απόκτηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των αγώνων Άρη-Αούστρια Β. και ΠΑΟΚ-Φενέρμπαχτσέ για τα πλέι-οφ του Europa League.

Παραμονή του Δεκαπενταύγουστου, οι άνθρωποι του συνδρομητικού έκαναν τις καθοριστικές επαφές με τους ανθρώπους των δύο συλλόγων της Θεσσαλονίκης και επήλθε συμφωνία. Επαναλαμβάνουμε ότι την Δευτέρα αναμένονται οι ανακοινώσεις απ’ την πλευρά της Nova που θα δείξει και τη ρεβάνς ΑΕΚ-Νταντί.

Τώρα για τα εκτός έδρας παιχνίδια των ελληνικών ομάδων, σε Αυστρία, Τουρκία και Σκοτία, τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν τη νέα εβδομάδα. Ο ΟΤΕ για την ρεβάνς του ΠΑΟΚ, ο ΑΝΤ1 και η Nova για το εκτός της ΑΕΚ και ΟΤΕ και Nova για το Αούστρια-Αρης ερίζουν γύρω απ’ τα δικαιώματα.

Χατ-τρικ ο Φαν Νίστελροϊ


Με τον Ρουντ Φαν Νίστελροϊ να πετυχαίνει χατ-τρικ, το Αμβούργο έκανε "περίπατο" στην έδρα της Τόργκελοβερ (ομάδα 5ης κατηγορίας) για τον 1ο γύρο του γερμανικού κυπέλλου, καθώς νίκησε με 5-1.Με γκολ του Γκραφίτε στο 87ο λεπτό, η Βόλφσμπουργκ πήρε τη νίκη με 2-1 στην έδρα της Πρόισεν (ομάδα 4ης κατηγορίας), ενώ με 2-0 πέρασε η Νυρεμβέργη από το Τρίερ επί της Άιντραχτ.

Τα αποτελέσματα του 1ου γύρου του γερμανικού κυπέλλου:

Παρασκευή 13/08

Όσναμπρικ-Καϊζερσλάουτερν 2-3 [παράταση, κ.α. 1-1] (20' Τιράλα, 115' Λίντεμαν / 90'+3 Λάκιτς, 106', 111' Χόφερ)

Λούμπεκ-Ντούισμπουργκ 0-2 (51' αυτ. Μαρχάινεκε, 90'+3 Σάφλερ)

Βίλελμσαβεν-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 0-4 (21' Αμανατίδης, 38' Τζαβέλλας, 59' Οχς, 89' Άλτιντοπ)

Ρέγκενσμπουργκ-Αρμίνια Μπίλεφελντ 1-1 [5-6 στα πέναλτι] (60' αυτ. Μπόλμαν / 31' Αμπέλσκι)

Φρανκφούρτη-Πάντερμπορν 2-0 (57' Τοσούνογλου, 83' Μίλερ)

Ίνγκολσταντ-Καρλσρούη 2-0 (25' Λάιτλ, 72' Χάρτμαν)

Σάββατο 14/08

Μπουργκχάουζεν-Ντόρτμουντ 0-3 (4' Μπάριος, 14' Σούμποτιτς, 48' Γκρόσκροϊτς)

Μπάμπελσμπεργκ-Στουτγκάρδη 1-2 (4' Στρο-Ένγκελ / 21', 25' Κακάου)

Βερλ-Μόναχο 1860 1-2 (8' Μπέρτελς / 69', 73' Άιγκνερ)

Πφούλεντορφ-Χέρτα 0-2 (61' Ράμος, 74' Φρεντ)

Άλεν-Βέρντερ 0-4 (28' Πισάρο, 63' Αλμέιδα, 68' Μπορόβσκι, 82' Μαρίν)

Χάνσα Ρόστοκ-Χόφενχαϊμ 0-4 (14' Μπα, 18', 32' Ιμπίτσεβιτς, 28' Μλαπά)

Πίρμασενς-Μπάγερ Λεβερκούζεν 1-11 (70' Ράιχ / 36', 60' Κίσλινγκ, 47', 58', 65' Ελμς, 62' Αουγκούστο, 67', 88' Σαμ, 84', 90' Ντερντιγιόκ, 87' πέν. Βιδάλ)

Ομπερνόιλαντ-Φράιμπουργκ 0-1 (12' Σισέ)

Τσέμνιτζερ-Ζανκτ Πάουλι 1-0 (6' Ρίχτερ)

Μπράουνσβαϊγκ-Γκρόιτερ Φιρτ 1-2 [παράταση, κ.α. 0-0] (106' Φετς / 91' Νέχριγκ, 119' Χάας)

Έλβερσμπεργκ-Ανόβερο 0-0 [5-4 στα πέναλτι]

Άουε-Γκλάντμπαχ 1-3 (47' Χόχσαϊντ / 38' Μπράντλι, 64' Ιντρίσου, 87' Ρόις)

Σαντχάουζεν-Άουγκσμπουργκ 4-4 [παράταση, κ.α. 3-3, 1-3 στα πέναλτι] (20' Ντάνεμπεργκ, 34' Ουλμ, 51' Πίντο, 119' Ρίστιτς / 14' Ερλ, 79' Καπλάνι, 90' πέν., 112' Ράφαελ)

Κυριακή 15/08

Κόμπλεντς-Φορτούνα Ντίσελντορφ 1-0 (84' Ραν)

Έσεν-Άαχεν 1-2 (81' Βέστερχοφ / 26' Χέγκερ, 41' Γιούνγκλας)

Χέσλινγκεν-Κότμπους 1-2 (60' πέν. Μίκελατ / 32' πέν. Κρούσκα, 45' Ράντου)

Βικτόρια-Ομπερχάουζεν 1-0 (29' Ραν)

Μόιζελβιτζ-Κολονία 0-2 (6' Γιαλτσίν, 45' Νοβάκοβιτς)

Μπερλίν Άνκαρασπορ-Μάιντς 1-2 (83' Κέζερ / 38', 69' Χόλτμπι)

Άιντραχτ Τρίερ-Νυρεμβέργη 0-2 (15' Μπουνιάκου, 89' Εκίτσι)

Χάλεσερ-Ουνιόν Βερολίνου 1-0 (39' Κλίπελ)

Κίκερς Όφενμπαχ-Μπόχουμ 3-0 (33' Φέλντχαν, 45' Χάας, 83' Μπέργκερ)

Πρόισεν-Βόλφσμπουργκ 1-2 (86' αυτ. Ντζέκο / 80' Σίσερο, 87' Γκραφίτε)

Τόργκελοβερ-Αμβούργο 1-5 (43' Πανκάου / 34', 65', 67' Φαν Νίστελροϊ, 54' Γκερέρο, 81' Γιάρολιμ)

Δευτέρα 16/08

Βίντεκ-Μπάγερν Μονάχου (19:00)

Άαλεν-Σάλκε (21:30)

Σίσιτς: "Να συνεχίσω αυτά που άφησα στη μέση"


Στην Θεσσαλονίκη και το αεροδρόμιο "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" έφθασε με σχεδόν μία ώρα καθυστέρηση ο Μίρνες Σίσιτς για λογαριασμό του Ηρακλή που σημερα αναμένεται να υπογράψει το συμβόλαιό του.Ο Σλοβένος παρά την ταλαιπωρία του στις δηλώσεις του θυμήθηκε το προηγούμενο εξάμηνο που αγωνίστηκε με την φανέλα του «Γηραιού» και πρόσθεσε: "Χρωστάω και άλλα στην ομάδα και θέλω να την βοηθήσω να πετύχει τους στόχους της συνεχίζοντας αυτά που άφησα στην μέση".Ο Σίσιτς αναφέρθηκε και στον κόσμο του Ηρακλή και την αγάπη του στο πρόσωπό του λέγοντας: "Είναι πολύ ευχάριστο ότι ο κόσμος με αγαπάει και ήθελε την επιστροφή μου στην ομάδα και πιστεύω ότι θα έχουμε μία πολύ καλή χρονιά".

Ο Σλοβένος έδειξε διαβασμένος για τις αλλαγές στο ρόστερ του Ηρακλή και την έλευση του Μαρίνου Ουζουνίδη αντί του Γιόζεφ Μπουμπένκο δίνοντας την υπόσχεση πως: "Θα αρχίσω προπονήσεις για να είμαι έτοιμος και σε 13-14 μέρες θα πρέπει να είμαστε όλοι έτοιμοι για το πρωτάθλημα και το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό όπου θα κάνω τα πάντα για να φτάσουμε στη νίκη".

"Σκόνταψε" η Μπενφίκα


Εμπόδιο συνάντησε στον πρώτο αγώνα της για να υπερασπιστεί τον τίτλο της η Μπενφίκα, η οποία ηττήθηκε με 2-1 από την Ακαντέμικα στο "Εστάδιο Ντα Λουζ".Οι "αετοί" βρέθηκαν πίσω στο σκορ από το γκολ του Φιντάλγκο στο 26ο λεπτό, αλλά στη συνέχεια εκμεταλλεύτηκαν την αριθμητική υπεροχή τους (αποβολή του Άντι στο 50') και με τον Χάρα στο 62' έφεραν το παιχνίδι στα ίσα.

Ωστόσο στα εναπομείναντα λεπτά δεν κατάφεραν να βρουν και πάλι το δρόμο προς τα δίχτυα, με συνέπεια οι φιλοξενούμενοι να τους τιμωρήσουν και με γκολ του Λάιονελ στις καθυστερήσεις να πάρουν τη σπουδαία νίκη επί των περσινών πρωταθλητών, αγωνιζόμενοι για σχεδόν ένα ημίχρονο με παίκτη λιγότερο.

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 13/08

Μπράγκα-Πορτιμονένσε 3-1 (28' Ματέους, 45' Σέζαρ, 83' Σαλίνο / 55' Ελίας)

Σάββατο 14/08

Μαρίτιμο-Σετούμπαλ 0-1 (59' Ζαΐλσον)

Ναβάλ-Πόρτο 0-1 (83' πέν. Χουλκ)

Πάσος Φερέιρα-Σπόρτινγκ Λισαβόνας 1-0 (59' Ροντόν)

Κυριακή 15/08

Ρίο Άβε-Νασιονάλ 0-1 (69' Λόπες)

Μπέιρα Μαρ-Λεϊρία 0-0

Μπενφίκα-Ακαντέμικα 1-2 (62' Χάρα / 26' Φιντάλγκο, 90' Λάιονελ)

Δευτέρα 16/08

Ολιανένσε-Γκιμαράες (22:15)

Νίκησε την Φέγενορντ η Εξέλσιορ!


Την πρώτη νίκη της στο ολλανδικό πρωτάθλημα σημείωσε η Εξέλσιορ, η οποία κατέβαλε εντός έδρας την αντίσταση της Φέγενορντ με 3-2. Οι γηπεδούχοι «άνοιξαν το σκορ» με τον Φερνάντες στο 29', ωστόσο η Φέγενορντ ανέτρεψε την εις βάρος της κατάσταση με τα τέρματα του Φλάαρ (41') και Φερνάντες (75', αυτογκόλ).

Πάντως, η Εξέλσιορ δεν είχε πει την τελευταία λέξη της και ισοφάρισε με το γκολ του Μπόφενμπεργκ (77'), ενώ ο Φερνάντες στις καθυστερήσεις της χάρισε τους τρεις βαθμούς.

Στα άλλα δύο παιχνίδια, η Ρόντα έφυγε επίσης με το «διπλό» (1-3) από το Ντεν Χάαγκ και παρέμεινε αήττητη, ενώ «σεφτέ» έκανε η Ουτρέχτη, που επικράτησε με το ίδιο σκορ της Μπρέντα.

Κυριακή 15/8

  • Εξέλσιορ- Φέγενορντ 3-2
    (29', 93' Φερνάντες, 77' Μπόβενμπεργκ - 41' Φλαρ, 74' αυτ. Νέλομ)

  • Βίλεμ- Ναϊμέγκεν 3-5
    (6' Χάκολα, 30' Ντεμούγκε, 70' πεν. Λάσνικ - 18' Σόνε, 56' πεν., 62', 94' Βλέμινκς, 70' πεν. Λάσνικ)

  • Ντεν Χάαγκ- Ρόντα 1-3
    (4�' Κούμπικ - 9' πεν. Γιούνκερ, 12' Ντελόρζ, 70' Χέμπτε)

  • Ουτρέχτη- Μπρέντα 3-1
    (13', 80' πεν. Φαν Βολφσβίνγκελ, 46' Μέρτενς - 25' Αμόα)
  • "Πήγε σε ομαδούλα ο Κόουλ"!


    Φαίνεται πως η μετακίνηση του Τζο Κόουλ από την Τσέλσι στην Λίβερπουλ ήταν κάτι που δεν είδε με καθόλου καλό μάτι ο πρόεδρος των «μπλε», Μπρούς Μπακ. Διαβάστε την πρωτοφανή φραστική επίθεση του τελευταίου, ο οποίος χαρακτήρισε την Λίβερπουλ -των πέντε κατακτήσεων του Τσάμπιονς Λιγκ- μικρή ομαδούλα!

    "O Tζο Κόουλ πήγε σε έναν μικρούλη σύλλογο, ο οποίος βρίσκεται κάπου βόρεια από τον αυτοκινητόδρομο Μ25", αυτή ακριβώς η δήλωση υπήρχε στο σαββατιάτικο match programme του αγώνα της Τσέλσι με την Γουεστ Μπρομ.

    Η Σερκλ Μριζ νικήτρια στο ντέρμπι...


    Η Σερκλ Μπριζ ήταν νικήτρια στο τοπικό ντέρμπι. Η Κλαμπ Μπριζ έφυγε με κατεβασμένο το κεφάλι από το γήπεδο, καθώς ηττήθηκε με 3-1, ενώ για το τελευταίο ημίωρο αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο. Ο Πέρισιτς στο 61' αντίκρισε για δεύτερη φορά την κίτρινη και πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια.

    Ο Νέτο άνοιξε το σκορ μόλις στο ένατο λεπτό για τους γηπεδούχους, ενώ στο 56' ο Χέγκενς έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Στο 64' ο Μπόι και στο 71' ο Εβενς διαμόρφωσαν το τελικό 3-1

    "Εχασε μια μεγάλη προσωπικότητα το Καμπιονάτο"


    Με εξαιρετικά λόγια μίλησε για τον Ζοσέ Μουρίνιο ο Κλαούντιο Ρανιέρι σε συνέντευξη που παραχώρησε στην "Corriere dello Sport". Και όλα αυτά παρά το γεγονός πως οι δύο άντρες έχουν επιτεθεί φραστικά αρκετές φορές ο ένας στον άλλον την τελευταία εξαετία...

    "Το ιταλικό πρωτάθλημα έχασε μια μεγάλη προσωπικότητα με την αποχώρηση του Μουρίνιο για τη Μαδρίτη. Ο Μπενίτεθ είναι πολύ διαφορετικός χαρακτήρας", τόνισε χαρακτηριστικά π Ρανιέρι, αναφερόμενος στον Πορτογάλο τεχνικό.

    Πολύ δύσκολα ο Κάλβο


    Μόνο με θαύμα θα προλάβει ο Τόνι Κάλβο την αναμέτρηση του Αρη με την Αούστρια Βιέννης (Τρίτη 19:00) για τα πλέι οφ του Europa League αφού δεν έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του. Ο 23χρονος μέσος των «κίτρινων» δεν κατάφερε να προπονηθεί την Κυριακή με την υπόλοιπη ομάδα και εξακολουθεί να πονάει στον αστράγαλο του δεξιού του ποδιού και πλέον ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ δεν τον υπολογίζει για την βασική ενδεκάδα ενώ δεν αποκλείεται να μείνει και εκτός αποστολής!

    Τεσσάρα της Φενέρ στην πρεμιέρα


    Σε εξαιρετική κατάσταση δείχνει ότι βρίσκεται η Φενερμπαχτσέ, τέσσερις ημέρες πριν το πρώτο παιχνίδι των πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ με τον ΠΑΟΚ. Η ομάδα της Κωνσταντινούπολης, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος Τουρκίας, διέλυσε την Ανταλιασπόρ στο "Σουκρού Σαράτσογλου" με 4-0, αποτέλεσμα που διαμορφώθηκε στα πρώτα 28 λεπτά του αγώνα! Ο Σεντούρκ με δύο τέρματα στο 8΄ και στο 13΄ έδωσε ξεκάθαρο προβάδισμα νίκης και όλα είχαν τελειώσει πριν το πρώτο 30λεπτο, όταν ο Αλεξ έκανε το 3-0 (24΄) και τέσσερα λεπτά αργότερα ο Γκιονιούλ πέτυχε το 4-0.

    Ο Αϊκούτ Κοτσαμάν παρέταξε τους: Ντεμιρέλ (46΄ Γκιουνόκ), Λουγκάνο, Αντρέ Σάντος, Μπίλιτσα, Γκιονιούλ, Εμρέ, Αλεξ (68΄ Ερκίν), Στοχ, Κρίστιαν, Μεχμέτ Τοπούζ (79΄ Χουρμάσι), Σεντούρκ

    Επιστρέφει και λύνει τα προβλήματα ο Λίνο


    Στην τελική ευθεία για το παιχνίδι της Πέμπτης με τη Φενέρμπαχτσε στην Τούμπα μπαίνει ο ΠΑΟΚ και παρά τις υψηλές θερμοκρασίες στη Θεσσαλονίκη, οι προπονήσεις συνεχίστηκαν και ανήμερα της Παναγίας. Σε ό,τι αφορά το παιχνίδι της Πέμπτης, η εικόνα του "δικεφάλου" του βορρά αναμένεται καλύτερη, δεδομένης της επιστροφής του Αλβες Λίνο..

    Ο Βραζιλιάνος μπακ, που είχε πέρυσι τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής σε όλες τις διοργανώσεις, απουσίασε από τα δύο παιχνίδια με τον Αγιαξ και η απουσία του ήταν παραπάνω από αισθητή...

    Οδηγούν την κούρσα Καέν και Τουλούζ


    Τουλούζ και Καέν οδηγούν την κούρσα στο γαλλικό πρωτάθλημα, αφού «ζευγάρωσαν» τις νίκες τους στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του σαμπιονά. Η Τουλούζ κατέβαλε εκτός έδρας την αντίσταση της Μπορντό με 2-1, ενώ η Καέν επιβλήθηκε 3-2 εντός έδρας της Λιόν, η οποία αγωνιζόταν από τις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Ρεβεϊγιέρ με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

  • Καέν-Λιόν 3-2
    (2' Ελ-Αραμπί, 16' Γιαταμπαρέ, 77' Εντιαγέ - 6', 23' Γκομίς)

  • Μπορντό-Τουλούζ 1-2
    (48' Πλάσιλ - 45+3' Μπράατεν, 82' Ντιντό)

  • Λιλ-Παρί Σεν Ζερμέν Έναρξη 22:00

  • Μονακό-Μονπελιέ 17/8
  • Iσοπαλία στο "Ανφιλντ"


    Χωρίς νικητή έληξε η αναμέτρηση της Λίβερπουλ με την Aρσεναλ στο "Aνφιλντ" για την πρεμιέρα του αγγλικού πρωταθλήματος, καθώς οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1. Οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα παίκτες στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, λόγω αποβολής του Τζο Κόουλ με απευθείας κόκκινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Κοσιελνί, ωστόσο "άνοιξαν το σκορ" με την έναρξη του δευτέρου μέρους, χάρη στο γκολ του Νγκογκ.

    Η Aρσεναλ πίεσε να ισοφαρίσει και τα κατάφερε στο 90ο λεπτό: ο Τσαμάκ προσπάθησε να σκοράρει, η μπάλα χτύπησε στο αριστερό δοκάρι του Ρέινα και ο Ισπανός τερματοφύλακας προσπάθησε να την μπλοκάρει, ωστόσο αυτή έφυγε από τα χέρια του και κατέληξε στα δίχτυα.

    Στις καθυστερήσεις του αγώνα η Aρσεναλ έμεινε με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Κοσιελνί με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

    Λίβερπουλ-Αρσεναλ 1-1
    (46' Νγκογκ - 90' αυτ. Ρέινα)

    Εβδομάδα εξελίξεων στον Παναθηναϊκό


    Εβδομάδα εξελίξεων αναμένεται να είναι για τον Παναθηναϊκό αυτή που ξεκινάει. Στο "πράσινο" στρατόπεδο ευελπιστούν πως στις επόμενες ημέρες θα έχουν ολοκληρωθεί οι παραχωρήσεις των ποδοσφαιριστών που έχουν ειδοποιηθεί να βρουν ομάδα, ενώ θα προχωρήσει και η απόκτηση ενός επιθετικού που έχει ζητήσει ο Νίκος Νιόπλιας.

    Ο Μάριο Γκαλίνοβιτς ίσως και τη Δευτέρα να έχει υπογράψει στην Καβάλα, ενώ Μάντζιος και Κλέιτον βρίσκονται σε επαφές με συλλόγους εκτός συνόρων. Οι υποθέσεις τους αναμένεται να έχουν αίσιο τέλος, αφού οι συζητήσεις είναι σε προχωρημένο επίπεδο.

    Για τον Γκάμπριελ υπάρχει ενδιαφέρον, όχι όμως ακόμα πρόταση, ενώ πάντα στη λίστα υπάρχει και ο Μελίσσης.

    Αν οι τρεις πρώτοι αποτελέσουν παρελθόν για τον Παναθηναϊκό μέσα στην εβδομάδα, τότε οι "πράσινοι" θα βάλουν πλώρη για τον επιθετικό. Ο Κρίστιαν Νέμεθ τις επόμενες ημέρες θα ειδοποιηθεί από τη Λίβερπουλ για το ποσό που παραχωρείται ή αν θα δοθεί μόνο ως δανεικός, ενώ οι πρωταθλητές εξετάζουν και την περίπτωση του Ούκρα της Πόρτο, ο οποίος έμεινε στον πάγκο των "δράκων" σε όλη την διάρκεια του αγώνα με τη Ναβάλ εκτός έδρας.

    Τη Δευτέρα το ραντεβού για Σκόκο...


    Για τη Δευτέρα έχει προγραμματιστεί η συνάντηση του Σταύρου Αδαμίδη με τον εκπρόσωπο του Νάτσο Σκόκο, Παύλο Διαννή. Το θέμα της συζήτησης δεν είναι άλλο από την πρόωρη ανανέωση του συμβολαίου που θα προταθεί στον Αργεντινό από τη διοίκηση της ΑΕΚ.

    Πριν από τον Αργεντινό έχουν προηγηθεί οι συζητήσεις με τους Τζιμπούρ, Μπλάνκο, με τον πρώτο να δείχνει θετικός και τον τελευταίο να απορρίπτει την πρόταση της "Ενωσης". Η πολιτική που θα ακολουθηθεί και στην περίπτωση του Σκόκο, είναι η ίδια. Κάποιο σταθερό ποσό που δεν θα είναι μεγάλο, με αυξημένα τα μπόνους συμμετοχών και επίτευξης στόχων.

    Με ενδιαφέρον αναμένεται η στάση του ποδοσφαιριστή και της ΑΕΚ, καθώς εκεί θα φανεί αν η ομάδα θέλει να διατηρήσει τον Σκόκο στο δυναμικό της και μετά το επόμενο καλοκαίρι και φυσικά αν επιθυμεί ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής να παραμείνει στην "Ενωση".

    Πρώτος στόχος ο Ουρτάδο



    Ο Μοϊσές Ουρτάδο είναι η πρώτη επιλογή του Ερνέστο Βαλβέρδε για τη θέση του αμυντικού χαφ στον Ολυμπιακό, όπως αναφέρουν οι Ισπανοί σε δημοσίευμα τους. Συγκεκριμένα η "As" γράφει πως ο Βάσκος τεχνικός ζήτησε από τον Βαγγέλη Μαρινάκη την απόκτηση του άσου της Εσπανιόλ, καθώς θεωρεί πως ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής μπορεί να κάνει στον αγωνιστικό χώρο τις δουλειές που θέλει ο προπονητής του.

    Ο Βαλβέρδε γνωρίζει πολύ καλά τον Ουρτάδο, καθώς οι δυο τους έχουν συνεργαστεί στην ομάδα της Καταλονίας. Ωστόσο η απόκτηση του μόνο εύκολη δεν είναι, αφού όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα ο Ουρτάδο έχει ακόμα δύο χρόνια συμβόλαιο με την Εσπανιόλ και η ρήτρα που υπάρχει φτάνει τα 12 εκατομμύρια ευρώ, ποσό απαγορευτικό για τους "ερυθρόλευκους".

    Οι συζητήσεις μεταξύ των δύο συλλόγων αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα, με τον Βαλβέρδε να αισιοδοξεί πως τόσο η Εσπανιόλ, όσο και ο Ουρτάδο θα δεχθούν την πρόταση του Ολυμπιακού και ο ποδοσφαιριστής θα έρθει στη χώρα μας για να μεγαλώσει την ισπανική αποικία που έχει δημιουργηθεί στους "ερυθρόλευκους".

    Γκσπούρνινγκ: «Μοιρασμένες οι πιθανότητες πρόκρισης»

    Γκσπούρνινγκ: «Μοιρασμένες οι πιθανότητες πρόκρισης»

    Τη γνώμη του συμπατριώτη τους Μίκαελ Γκσπούρνινγκ ζήτησαν τα Αυστριακά μέσα ενημέρωσης προκειμένου ο πανύψηλος τερματοφύλακας να τοποθετηθεί για τις αναμετρήσεις του Άρη με την Αούστρια Βιέννης. Ο γκολκίπερ της Ξάνθης ανέφερε πως οι πιθανότητες πρόκρισης είναι 50/50, ενώ δεν παρέλειψε παράλληλα να εκθειάσει τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ.

    «Πιστεύω πως οι πιθανότητες είναι κλασικά στο 50/50. Ο Άρης στηρίζεται κυρίως στην ατομική ποιότητα των ποδοσφαιριστών του, ενώ η Αούστρια είναι πιο δεμένη σαν ομάδα. Πολλά βέβαια θα εξαρτηθούν από το πως θα παρουσιαστεί η Αούστρια στο πρώτο παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη. Στο γήπεδο του Άρη επικρατεί καταπληκτική ατμόσφαιρα, ενώ ο προπονητής τους Έκτορ Ραούλ Κούπερ είναι ένας τεχνικός παγκόσμιας κλάσης», ήταν οι δηλώσεις του Αυστριακού πορτιέρο.

    Ήρθε στη ζωή ο Ζαγοράκης-τζούνιορ!

    Ήρθε στη ζωή ο Ζαγοράκης-τζούνιορ!

    Πατέρας για δεύτερη φορά έγινε χθες Κυριακή 15 Αυγούστου, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Θοδωρής Ζαγοράκης. Η σύζυγός του Ιωάννα Λίλλη έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι, που ευχόμαστε να γίνει μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό όνομα από τον πατέρα του!
    Να σας ζήσει!