Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Το... κούνησε η Σακίρα!! (pics)

Η Σακίρα τράβηξε πάνω της όλα τα βλέμματα στην τελετή λήξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου!

Το... κούνησε η Σακίρα! (pics)
Τον μοναδικό ίσως λόγο για να στηθεί κανείς μπροστά από την οθόνη του, πριν τη σέντρα στο Γερμανία-Ισπανία προσέφερε η Σακίρα.
Η Κολομβιανή σταρ τραγούδησε και... κουνήθηκε στους ρυθμούς του «La La La» προκαλώντας... εγκεφαλικά στις εξέδρες του Μαρακανά!

inner

inner

inner

inner

inner

inner


Πηγή: sport-fm.gr

Οι συνθέσεις του Γερμανία-Αργεντινή!

Δείτε τις ενδεκάδες των δύο μονομάχων του τελικού στο 20ο Παγκόσμιο Κύπελλο, ανάμεσα σε Γερμανία και Αργεντινή!

Οι συνθέσεις του Γερμανία-Αργεντινή
Ομάδες που είτε διασύρουν τον αντίπαλό τους (Γερμανία), είτε παίρνουν την πρόκριση για τον τελικό στα πέναλτι (Αργεντινή) δεν αλλάζουν!

Οι δύο φιναλίστ του τελευταίου αγώνα για το 20ο Μουντιάλ της ιστορίας κατεβαίνουν με τους ίδιους «11» που έπαιξαν και στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Ο Ντι Μαρία παρά τις ενέσεις, παρά την υπερπροσπάθεια που έκανε για να είναι έτοιμος, εν τέλει δεν τα κατάφερε κι έμεινε εκτός!

Αναλυτικά οι συνθέσεις:

Γερμανία: Νόιερ, Λαμ, Χούμελς, Μπόατενγκ, Χέβεντες, Σβαϊνστάιγκερ, Κεντίρα, Μίλερ, Κρόος, Εζίλ, Κλόζε

Αργεντινή: Ρομέρο, Ζαμπαλέτα, Ντεμικέλις, Γκαράι, Ρόχο, Έντσο Πέρεζ, Μασεράνο, Μπίλια, Λαβέτσι, Ιγκουαΐν, Μέσι
Πηγή: sport-fm.gr

«Γύρο του θριάμβου μέσα στη Βραζιλία!»

aguero-650_7
Ο Σέρχιο Αγκουέρο μίλησε στα Μέσα της Αργεντινής λίγες ώρες πριν τον μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου με αντίπαλο την Γερμανία.
Ο επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι τόνισε μεταξύ άλλων πως το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η κατάκτηση του τροπαίου.
Ο Αγκουέρο μίλησε στην εφημερίδα «Ole» και χαρακτηριστικά είπε: «Ελπίζω να μπορέσω να αγωνιστώ αλλά αυτό είναι το τελευταίο που με ενδιαφέρει τη συγκεκριμένη στιγμή. Αυτό που θέλω είναι να κατακτήσουμε το τρόπαιο. Θα είναι απίστευτο να κάνουμε το γύρο του θριάμβου μέσα στη Βραζιλία».
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην Γερμανία, λέγοντας: «Πράγματι είναι εξαιρετική ομάδα. Θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί ειδικά στο χώρο του κέντρου ώστε να μην χάνουμε εύκολα την μπάλα γιατί είναι πολύ καλοί στις αντεπιθέσεις. Όμως θα πρέπει και αυτοί να νιώθουν κάποιο φόβο. Στο κάτω κάτω είμαστε η Αργεντινή».
Για τη δήλωση του Νεϊμάρ, πως υποστηρίζει την Αργεντινή, ο Αγουέρο χαρακτηριστικά είπε: «Είναι Βραζιλιάνος, οπότε δε νομίζω ότι θέλει να πάρουμε το τρόπαιο».
Πηγή: arenafm.gr

«Κλείνει» σε Σίτι ο Μανγκαλά!!

eliaquim-mangala-440581
Ο  Ελιακίμ Μανγκαλά πέρασε τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και τις επόμενες ώρες αναμένεται να ανακοινωθεί από την Μάντσεστερ Σίτι.
Ο Γάλλος αμυντικός της Πόρτο θα κοστίσει στους “πολίτες” 40 εκατομμύρια ευρώ συνολικά. Έχει αγωνιστεί τρία χρόνια στην Πόρτο, με την οποία κατέκτησε δύο πρωταθλήματα, ενώ έχει παίξει και τρεις φορές με την εθνική ομάδα της Γαλλίας.
Πηγή: arenafm.gr

Το Βατικανό στα χρώματα της Αργεντινής!!

Η πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό ντύθηκε... αλμπισελέστε, με τον κόσμο να προσεύχεται για κατάκτηση του Μουντιάλ από την Αργεντινή!  
Ο Πάπας Φραγκίσκος είναι Αργεντινός και συχνά-πυκνά αναφέρεται στον ενωτικό ρόλο που μπορεί να παίξει το ποδόσφαιρο.  «Τα Μουντιάλ φέρνουν κοντά ανθρώπους από διαφορετικές χώρες και θρησκείες. Πάντα το άθλημα προωθεί την κουλτούρα της ενότητας», έγραψε χαρακτηριστικά στo twitter.
 Έτσι, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Βατικανό τη μέρα του τελικού, συγκέντρωσε πλήθος Αργεντινών, που με φανέλες, σημαίες και πανό, έδωσαν.. μουντιαλικό χρώμα στην πλατεία του Αγίου Πέτρου! Φυσικά, υπήρχαν και μερικοί Γερμανοί, αλλά οι προσευχές των Αργεντινών ήταν οι πιο δυνατές και η ομάδα του Σαμπέγια πηγαίνει στον τελικό με την ευχή του Πάπα!

Πηγή: gazzetta.gr

Οι Γερμανοί πήραν Παγκόσμιο Κύπελλο στις δημόσιες σχέσεις!!

Ο Βασίλης Σαμπράκος βγάζει το καπέλο στην ιδέα των Γερμανών να πάρουν τους Βραζιλιάνους με το μέρος τους και στους τρόπους που βρήκαν για να την υλοποιήσουν.  
Τούτη την φορά ο τρόπος της Εθνικής Γερμανίας, στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2014, δεν με εξέπληξε για την μεθοδικότητα και την προσήλωση στην εφαρμογή των ποδοσφαιρικών μεθόδων. Δεν με εξέπληξε ούτε που επέλεξαν να χτίσουν δικό τους προπονητικό κέντρο και ξενοδοχείο, προτιμώντας αυτή την επένδυση από την ενοικίαση ενός έτοιμου, ούτε που έχουν μπει στην εποχή που οι ποδοσφαιριστές έχουν κατεβασμένη στο smart phone τους μια εφαρμογή μέσω της οποίας λαμβάνουν όλες τις πληροφορίες, και μάλιστα εξατομικευμένες, για τον προσεχή αντίπαλο ώστε να διαβάζουν παντού και με την απλούστερη μέθοδο, μέσα από απεικονίσεις, όλα τα δεδομένα που τους βοηθούν να προετοιμαστούν αποτελεσματικά για τα παιχνίδια.
Αυτό που με εξέπληξε τούτη τη φορά στον τρόπο των Γερμανών ήταν η γενικότερη ιδέα τους για να επιτύχουν έναν στόχο υπερβατικό, να γίνουν οι πρώτοι Ευρωπαίοι που θα κατακτήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Νότια Αμερική. Ο τρόπος που επιχείρησαν να γίνουν συμπαθείς, έως και αγαπητοί στους Βραζιλιάνους, η συντονισμένη προσπάθειά τους να γίνουν αρεστοί με στόχο να τύχουν υποστήριξης στον τελικό, από τον οποίο θα απουσίαζε η Βραζιλία, εφόσον κατάφερναν να την αποκλείσουν.

Δεν χρειάζεται να κάνεις πολλά για να το αντιληφθείς. Αρκεί να ρίξεις μια ματιά στα twitter accounts των ποδοσφαιριστών της Γερμανίας. Να δεις τα “σ' ευχαριστούμε Βραζιλία”, τα “οι Βραζιλιάνοι είστε μοναδικοί”, τα “καλή τύχη Βραζιλία στον μικρό τελικό” και τόσα άλλα που έχουν τουιτάρει ο Σβάινστάιγκερ, ο Ποντόλσκι και τα άλλα παιδιά, όπως και ένα σωρό μηνύματα από τα social media accounts της γερμανικής ομοσπονδίας και της Εθνικής ομάδας της Γερμανίας. Συντονισμένοι σε όλο αυτό είναι και αρκετοί δημοφιλείς Γερμανοί πρώην διεθνείς ποδοσφαιριστές, ακόμη και γερμανικά media. Ο Ποντόλσκι έφτασε να “μάθει” να τουιτάρει στην γλώσσα των Βραζιλιάνων για να τους φέρει πιο κοντά. Την ίδια ώρα που η γερμανική ομοσπονδία επικοινωνεί μέσω των media όλες τις φιλανθρωπικές πράξεις και δράσεις των Γερμανών κατά την παραμονή τους στη Βραζιλία.

Ενα από τα πιο έξυπνα τρικ που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι η επιλογή της “μαύρο – κόκκινο” φανέλας, που μοιάζει πολύ με αυτή της Φλαμένγκο και έχει ξεπουλήσει αυτές τις μέρες στο Ρίο, όπως πολλές φορές μου είπε ο Αλέξης Σπυρόπουλος που βρίσκεται εκεί για να μεταδώσει τον τελικό.
Με τούτα και με εκείνα, οι Γερμανοί έχουν καταφέρει να γίνουν αρκετά συμπαθείς στους Βραζιλιάνους, κι ας έγινε το 7-1. Και επειδή απέναντί τους θα έχουν μια Εθνική που με το “Βrasil decime que se siente”, το σύνθημα – hit αυτού του Μουντιάλ, έχουν καταφέρει να εξοργίσουν τους Βραζιλιάνους, οι οποίοι έτσι κι αλλιώς δεν ήθελαν να τους δουν να φτάνουν στον τελικό, απόψε η Γερμανία είναι πολύ πιθανό να έχει μαζί της την πλειονότητα της κοινωνίας του “Μαρακανά” κι ας είναι οι Γερμανοί λιγότεροι από 12 χιλιάδες, σε αντίθεση με τους Αργεντινούς που έχουν “κουβαλήσει” περισσότερους από 100 χιλιάδες στο Ρίο και σίγουρα θα είναι περισσότεροι εντός γηπέδου.
Ολο αυτό δεν έγινε στην τύχη. Οι Γερμανοί ήξεραν ότι αν τα κατάφερναν να φτάσουν στον τελικό θα είχε μεγάλη σημασία να έχουν προηγουμένως επενδύσει στην επικοινωνία τους με τους Βραζιλιάνους θεατές των αγώνων, επειδή η Βραζιλία θα έλειπε από το τερέν. Και τώρα που τους “έκατσε” να βρίσκεται στον τελικό η Αργεντινή, καταφέρνουν να γράψουν ιστορία, αφού θα γίνουν η πρώτη ευρωπαϊκή ομάδα που θα παίζει στη Νότια Αμερική με ομάδα της Νότιας Αμερικής και παρ' όλα αυτά θα έχει την υποστήριξη της πλειοψηφίας των ντόπιων θεατών. Είτε κατακτήσουν τον Παγκόσμιο Κύπελλο είτε όχι, οι Δημόσιες Σχέσεις τους ήταν οι καλύτερες που έχει κάνει ομάδα σε Μουντιάλ.
Πηγή: gazzetta.gr

Ο Μέσι στο FourFourTwo!!

Λίγες ώρες πριν τον Τελικό της ζωής του ο Λίονελ Μέσι μιλά στο FourFourTwo και τον Αντριου Μάρεϊ σε μια μοναδική συνέντευξη. Ο ηγέτης της Αργεντινής λέει για Ντιέγκο, Κούπες και Σαμπέγια!
Είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο η μεγαλύτερη διοργάνωση του Πλανήτη;
Το Παγκόσμιο Κύπελλο ειναι το μεγαλύτερο τουρνουά, αλλά το Τσάμπιονς Λιγκ είναι επίσης μια σπουδαία διοργάνωση σε επίπεδο συλλόγων, που έχω την τύχη να παίξω και να κερδίσω.
- Ποια είναι η ατμόσφαιρα στην Αργεντινή στη διάρκεια του Μουντιάλ;
Οι Αργεντίνοι ζουν για αυτή την ατμόσφαιρα και ανυπομονούν. Εχουν πολλές προσδοκίες και η στήριξή τους μας βοήθησε να φτάσουμε στον τελικό. Υπάρχει μεγάλη προσμονή.
- Τι θυμάσαι μεγαλώνοντας από το Μουντιάλ;
Θυμάμαι το Μουντιάλ στη Γαλλία, όταν η Αργεντινή έχασε από την Ολλανδία στα προημιτελικά με το γκολ του Μπέργκαμ... Θυμάμαι επίσης το Μουντιάλ του 2002, όταν η Αργεντινή παρουσιάστηκε ως ένα από τα φαβορί αλλά ήταν άτυχη στη φάση των ομίλων. 
 -Ποια είναι η πρώτη σου μνήμη από Μουντιάλ;
Ημουν πολύ νέος το 1994, και δεν το θυμάμαι. Από το 1998 στη Γαλλία κατάλαβα πόσο σημαντικό είναι το Παγκόσμιο Κυπέλλο. Δεν θα ξεχάσω ποτέ το γκολ του Ζανέτι κόντρα στην Αγγλία. Αυτό το ματς το θυμάμαι πολύ καλά. 
Javier Zanetti makes in 2-2 against England back in June 1998.
 - Εχεις κερδίσει τα πάντα με τη Μπαρτσελόνα. Τι θα  σήμαινε για σένα να κερδίσεις το Μουντιάλ;
Θα σήμαινε τα πάντα. Για κάθε παίκτη το να κερδίσει το Μουντιάλ είναι μοναδικό. Πήρα πολλά τρόπαια με τη Μπαρτσελόνα και όλα ήταν ιδιαίτερα. Αν τα καταφέρουμε θα είναι η μεγαλύτερη επιτυχία στην καριέρα μου. Αν θα μπορούσα να ανταλλάξω τη Χρυσή Μπάλα με ένα μετάλλιο νικητή; Ναι. Εχω πει πως οι μεμονωμένες επιτυχίες δεν σημαίνουν τόσα  πολλά για μένα όσο αυτά που κερδίζω με την ομάδα μου. 
- Ο Σέρχιο Αγουέρο είπε πως έχετε μια τηλεπαθητική σχέση στο γήπεδο. Μπορείς να περιγράψεις αυτή τη σχέση;
Γνωριζόμαστε τόσα χρόνια. Είμαστε ζευγάρι στην επίθεση από 14-15 ετών. Εχουμε απολαύσει μαζί πολλές επιτυχίες. Είμαστε πολύ καλοί φίλοι και αυτό μας βοηθά και μέσα στο γήπεδο. Είναι ένας παίκτης πολύ διαφορετικός από τους άλλους, αφού μπορεί να κάνει εξαιρετικά πράγματα.
 - Ο Κουν μας είπε ότι είστε συνεργάτες και στο «FIFA»...
Ναι, παίζουμε μαζί όταν είμαστε μακριά από την Αργεντινή. Δεν θα έλεγα πως είμαστε Βασιλιάδες της κονσόλας, αλλά κερδίζουμε τις περισσότερες φορές...
- Κέρδισες το Χρυσό Μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του 2008. Αυτή είναι η καλύτερή σου στιγμή με την Αργεντινή;
Εχω βιώσει πολλά πράγματα με την Αργεντινή, καλά και άσχημα. Το πιο όμορφο ήταν το Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων U20 το 2005 και οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Είχαμε μια μεγάλη ομάδα το 2007 στο Copa America, αλλά δυστυχώς χάσαμε στον τελικό. Ναι, το Χρυσό μετάλλιο ήταν η καλύτερή στιγμή.
"...and it's in my favourite colour."
 - Μπορείς να μας περιγράψεις τον Σαμπέγια;
Είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος. Ξέρει πολλά για το ποδόσφαιρο και έχεις ξεκάθαρες ιδέες για το πως θέλει να παίξει η ομάδα. Είμαστε μια ομάδα με εξαιρετικούς παίκτες και ξέρει πως να μας διαχειριστεί. Στα προκριματικά και στα φιλικά μας βοήθησε να γίνουμε ομάδα και να τα πάμε πολύ καλά. Έχουμε ενισχυθεί πολύ τα τελευταία δυο χρόνια. Έχει ένα εξαιρετικό ποδοσφαιρικό μυαλό και ξέρει πως να μας το μεταδώσει.
- Υπάρχουν πάντα οι συγκρίσεις με σένα και τον Μαραντόνα. Λένε πως η μεγάλη διαφορά είναι πως δεν έχεις κερδίσει ποτέ το Παγκόσμιο Κύπελλο. Μήπως αυτό είναι μια πηγή έμπνευσης για σένα.
Ποτέ δεν έχω σκεφτεί αυτές τις συγκρίσεις και δεν δίνω σημασία. Δεν είναι κακό να συγκρίνομαι με τον Ντιέγκο, αλλά δεν είναι κίνητρο για μένα ώστε να κερδίσω το Μουντιάλ. Θέλω να νικήσω γιατί θα είναι κάτι λαμπρό τόσο για την Αργεντινή όσο και για την ομάδα μας. Ελπίζω να το πετύχουμε. 
- Δεν είχες γεννηθεί όταν ο Ντιέγκο σήκωσε το τρόπαιο του 1986. Τι ξέρεις γι αυτό το τουρνουά, τον τελευταίο θρίαμβο της Αργεντινής;
Μεγάλωνα με αυτή την επιτυχία, όλοι άνθρωποι μιλούσαν για αυτό το τρόπαιο. Μου έδειχναν φωτογραφίες από το Μουντιάλ. Εχω μάθει πολλά γι' αυτή την επιτυχία. Θα ήταν υπέροχο για μένα, τους συμπαίκτες και τη χώρα να το επαναλάβουμε. Ελπίζω να τα καταφέρουμε.
 - Είναι το πεπρωμένο σου να κερδίσεις το Μουντιάλ;
Ελπίζω. Μόνο ο Θεός μπορεί να απαντήσει σε αυτό!

Πηγή: gazzetta.gr

Που θα κριθεί ο τελικός!!

Ο Κ. Νικολακόπουλος επισημαίνει στο blog του στο gazzetta την παράμετρο-κλειδί του αποψινού μεγάλου τελικού!
Ποιο μπορεί να είναι το στοιχείο-κλειδί ενόψει του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου; Νομίζω ότι αυτός που θα ανοίξει το σκορ, σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή, θα έχει και τον πρώτο λόγο.
Κοίταξα από περιέργεια τα νοκ άουτ παιχνίδια στα τέσσερα τελευταία Μουντιάλ, στις φάσεις-φωτιά: προημιτελικά, ημιτελικά και τελικούς. Σε ένα σύνολο 27 αγώνων, στους 19 οι ομάδες που προηγήθηκαν κέρδισαν! Σε άλλα τρία παιχνίδια τουλάχιστον δεν έχασαν-πήγαν τα ματς στην παράταση η, στα πέναλτι (άλλα τρία ματς έληξαν 0-0 και πήγαν σε παράταση και πέναλτι)
Η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα; Προημιτελικός 2010 Ολλανδία-Βραζιλία 2-1 από 0-1 και προημιτελικός 2002 Βραζιλία-Αγγλία 2-1 από 0-1.
Κατά τα άλλα, από πλευράς εικόνας των δύο ομάδων του αποψινού τελικού, η Γερμανία θεωρητικά έχει τον πρώτο λόγο, από την στιγμή που έχει κάνει παιχνίδια όπως το 7-1 επί της διοργανώτριας Βραζιλίας και το 4-0 επί της Πορτογαλίας. Και δυσκολεύθηκε πιο πολύ τελικά με αντιπάλους από την…Αφρική (2-2 με Γκάνα και 2-1 στην παράταση επί της Αλγερίας)-την Αμερική και τη Γαλλία τις κέρδισε στο «κανονικό» 90λεπτο.
Από την άλλη, η Αργεντινή όλα τα παιχνίδια της τα πήγε στο όριο: κέρδισε στο γκολ όχι μόνο τα νοκ άουτ (1-0 Ελβετία, αλλά και Βέλγιο), αλλά και τη Νιγηρία, τη Βοσνία με το Ιράν (3-2, 2-1 κι 1-0 αντίστοιχα). Και στο πιο κρίσιμο ματς, στα ημιτελικά, απέκλεισε την Ολλανδία στα πέναλτι.
Η ποδοσφαιρική λογική λέει πως δεν μπορεί μία ομάδα να πάρει ένα Παγκόσμιο κύπελλο παίρνοντας όλα (!) τα παιχνίδια της οριακά. Όμως, η Αργεντινή θα παίζει ας πούμε σαν στο σπίτι της, δεν έχει φάει γκολ σε κανένα ματς νοκ άουτ, έχει τον Μέσι και μην ξεχνάμε τι λέει η ιστορία…
Καμία ομάδα της Ευρώπης δεν έχει πάρει Παγκόσμιο κύπελλο σε έδαφος αμερικάνικο. Μόνο που, πάντοτε ιστορικά, αν μία ομάδα μπορεί να το σπάει αυτό, είναι η Γερμανία…
Πηγή: gazzetta.gr

Ο δεκάλογος της αποψινής βραδιάς!!

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος παρουσιάζει τι πρέπει να περιλαμβάνει η αποψινή βραδιά για να χαρακτηριστεί ιδανική. Άλλωστε τέσσερα ολόκληρα χρόνια περιμέναμε τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου και θέλουμε όλα να είναι στην εντέλεια.
Για 32 ημέρες ο ποδοσφαιρικός πλανήτης κινήθηκε στους ρυθμούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου και με τον τελικό Γερμανία-Αργεντινή ολοκληρώνεται απόψε η μεγάλη γιορτή της μπάλας. Κι επειδή τελικό Μουντιάλ θα έχουμε ξανά σε τέσσερα χρόνια από τώρα, συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε τα 10 tips που θεωρούνται απαραίτητα, ώστε να θεωρηθεί άκρως επιτυχημένη η σημερινή βραδιά.
Να μην καθυστερήσει η πίτσα ή τα σουβλάκια
Το ματς είναι στις 10, οπότε φροντίστε να παραγγείλετε εγκαίρως, αφού απόψε τα delivery θα πάρουν... φωτιά. Ιδανικό θα είναι το φαγητό να έρθει στο ημίχρονο, ώστε να μη χάσουμε δευτερόλεπτο από τον τελικό και φυσικά μη τυχόν και πάθουμε ότι στον ημιτελικό Βραζιλία-Γερμανία. Που ήρθε το φαγητό στο 0-1 και μέχρι να το βγάλουμε στο τραπέζι, το ματς είχε γίνει 0-5.
Οι μπύρες να είναι παγωμένες
Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόλαυση σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα από το συνδυασμό πίτσα/σουβλάκι με παγωμένη μπύρα. Γι’ αυτό φροντίστε να βάλετε στο φουλ το ψυγείο μέχρι το βράδυ. Και φυσικά να αγοράσετε μπόλικες μπύρες, όσοι δεν το έχετε κάνει ακόμα.
Στην παρέα να μην υπάρχουν γυναίκες
Νομίζω δε χρειάζεται ερώτημα σε αυτό. Η αποψινή βραδιά είναι αποκλειστικά για άνδρες. Μια ακόμη ημέρα «ελευθερίας» μας έμεινε, αφήστε μας να την απολαύσουμε όπως θέλουμε. Με τα φιλαράκια μας και βλέποντας μπάλα. Από αύριο επιστρέφουμε στη δική σας, σκληρή, πραγματικότητα. Γιατί ποιος ξέρει τι απωθημένα θα έχετε μαζί μας μετά από ένα μήνα Μουντιάλ.
Απαγορεύονται οι ερωτήσεις ή «άλλαξε κανάλι»
Άντε και κάποιοι δεν τα καταφέρνουν να «ξεφορτωθούν» τη γυναίκα από το σπίτι, γιατί τώρα της έκατσε να δει κι εκείνη τον τελικό του Μουντιάλ (ανάθεμα κι αν ξέρει έστω τον Μέσι). Απαγορεύονται... δια ροπάλου εκφράσεις του τύπου «ποιος είναι αυτός που έπεσε κάτω» ή «εξήγησε μου σε παρακαλώ, ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΦΣΑΪΝΤ». Όπως επίσης απαγορεύεται έστω και η απόπειρα αλλαγής καναλιού, ακόμη και στο ημίχρονο. Κορίτσια, ένα μήνα υπομονή κάνατε, δε θα πάθετε τίποτα για λίγη ώρα ακόμα.
Να μην έρθει η παρέα μετά την έναρξη του αγώνα
Πόσες φορές σας έχει συμβεί να περιμένετε παρέα στο σπίτι και εκείνη να έρχεται αφότου έχει ξεκινήσει το ματς; Γιατί κάτι... έτυχε! Απόψε απαγορεύεται να τύχει το οτιδήποτε, η προσέλευση στον «ιερό» χώρο του σαλονιού ή του μπαλκονιού είναι υποχρεωτική μια ώρα πριν. Μην ξεχνάμε ότι έχουμε να παραγγείλουμε κιόλας!
Κατάλληλη παρέα, χωρίς σχολιασμό λείπει το... αλατοπίπερο
Απαγορεύονται οι «άμπαλοι» στην παρέα απόψε. Αυτοί που θα δουν τον τελικό γιατί απλά δεν έχει κάποια καλή ταινία στην τηλεόραση. Φροντίστε να δείτε το ματς με ανθρώπους που το κατέχουν το τόπι και όχι με όσους δεν ξέρουν αν η μπάλα είναι στρογγυλή ή τετράγωνη. Γιατί το «αλατοπίπερο» σε τέτοιους αγώνες είναι ο σχολιασμός κάθε φάσης. Και αυτό δεν μπορούν να το κάνουν όλοι.
Να μην υποστηρίζουμε όλοι την ίδια ομάδα
Γερμανία-Αργεντινή. Δεν είναι «ξενέρα» αν όλοι είναι με τα «πάντσερ» ή όλοι με την «αλμπισελέστε»; Γι’ αυτό το ιδανικό θα είναι να είμαστε μοιρασμένοι στην παρέα. Έτσι, για να υπάρχει και η ανάλογη καζούρα και το σχετικό πείραγμα στους... απέναντι ανάλογα με την εξέλιξη του τελικού.
Να είναι θεαματικός ο τελικός
Καλό θα είναι να κερδίσει η ομάδα που υποστηρίζουμε, αλλά επειδή στον τελικό δεν παίζει και η Ελλάδα, προτιμότερο θα είναι να παρακολουθήσουμε έναν συναρπαστικό τελικό και όχι ένα ματς... ύπνου. Αν δε, μπουν αρκετά γκολ και – γιατί όχι – ο αγώνας κριθεί σε παράταση ή πέναλτι, θα είναι το ιδανικό φινάλε σε μια διοργάνωση που μας πρόσφερε μεγάλες συγκινήσεις.
Ένα στοιχηματάκι... για το καλό
Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που δεν υποστηρίζουν καμία ομάδα (ενδεχομένως οι «Βραζιλιάνοι»). Γι’ αυτό, λοιπόν, ένα μικρό ποντάρισμα θα τους βάλει κι αυτούς στο παιχνίδι και θα δουν το ματς με μεγαλύτερη αγωνία. Αν υπάρχει μια έμπνευση για το ποιος παίκτης θα σκοράρει, πόσα γκολ θα μπουν ή ποια ομάδα θα νικήσει, δε θα ήταν άσχημο ένα στοιχηματάκι. Έτσι... για το καλό, για να υπάρχει σασπένς.
Μια καλή πρόταση για μετά
Τι κι αν είναι Κυριακή, καλοκαιράκι έχουμε. Το ματς θα τελειώσει γύρω στις 12 (αν κριθεί στην κανονική διάρκεια) ή γύρω στη 1 (αν πάει παράταση ή πέναλτι), οπότε τι καλύτερο για ένα βραδινό ποτάκι μετά; Και φυσικά κερνάνε οι νικητές ή οποίος έχει κερδίσει το στοίχημα!
Πηγή: gazzetta.gr

ΛεΜπρον: «Καλύτερη η Γερμανία, αλλά υπάρχει κι ο Μέσι»

Ο ΛεΜπρον Τζέιμς βρίσκεται στο Ρίο ντε Τζανέιρο για τον τελικό του Mundial ανάμεσα στη Γερμανία του συνόλου και στην Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι, αποφεύγοντας τα προγνωστικά. «Δε μπορείς πιο ψηλά απ' αυτό το επίπεδο» είπε στο περιθώριο εκδήλωσης ο 30χρονος φόργουορντ των Καβαλίερς και πάλι και συνέχισε: «Είναι μεγαλύτερη υπόθεση κι απ' τους Τελικούς του ΝΒΑ, αφού πρόκειται για παγκόσμιο επίπεδο και συμμετέχουν τόσες πολλές χώρες».
Ποια ομάδα θα φτάσει μέχρι την κορυφή του κόσμου; Ο «King» προτίμησε τη διπλωματική απάντηση: «Δεν είμαι σίγουρος. Νομίζω πως η Γερμανία είναι καλύτερη ομάδα στο σύνολό της, αλλά η Αργεντινή έχει έναν απ' τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο, ίσως τον καλύτερο, τον Μέσι. Αλλά γι' αυτό παίζουμε το άθλημα και θα δούμε τι θα συμβεί. Εύχομαι να γίνει ένας μεγάλος τελικός».
Πηγή: gazzetta.gr

Προκαλεί τη μοίρα της η Αργεντινή!!

Αν μη τι άλλο, φαίνεται πως στην Αργεντινή δεν καταλαβαίνουν από προκαταλήψεις και δεισιδαιμονίες αφού λίγες ώρες πριν τον τελικό με τη Γερμανία προκαλεί με τις επιλογές της την ίδια της τη μοίρα!

Προκαλεί τη μοίρα της η Αργεντινή!
Σιγά-σιγά όλα παίρνουν τη θέση που τους αξίζει στον ποδοσφαιρικό γαλαξία των τελευταίων ημερών στο κέντρο του οποίου βρίσκεται ο αποψινός τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Τα τηλέφωνα έχουν πέσει, τα παρεάκια έχουν κανονιστεί, τα εφόδια έχουν μπει στην κατάψυξη, οι παραγγελίες θα πέσουν τις αμέσως επόμενες ώρες… Τι μας έμεινε; Μα φυσικά, τα γούρια! Όλοι, λίγο-πολύ, έχουμε τέτοια. Για ορισμένους είναι μια συγκεκριμένη θέση στον καναπέ, για άλλους ένα αντικείμενο-φετίχ που βλέπει μαζί τους μπάλα. Για κάποιους είναι απλά μια τυχερή φανέλα (παντελόνι, σώβρακο ή σουτιέν, για να συμπεριλάβουμε και το γυναικείο πληθυσμό).

Τιμώντας, λοιπόν, τον μικρό Γιάννη Ιωαννίδη που κρύβουμε μέσα μας, ας αφήσουμε το ποδόσφαιρο στην άκρη και ας πιάσουμε αυτά που πραγματικά μετράνε στο άθλημα και μπορούν να κάνουν τη διαφορά σε έναν αγώνα. Ας μιλήσουμε για τα «σημάδια» που αποκαλύπτουν τα μελλούμενα και τις συμπτώσεις που όταν επαναλαμβάνονται έχουν την τάση να στριμώχνουν στα σχοινιά τη λογική που παραδίδεται στις ορέξεις του υπερφυσικού και ανεξήγητου.

inner

Αυτές είναι οι εμφανίσεις με τις οποίες θα αγωνισθούν οι δύο ομάδες απόψε. Ωραιότατα! Τι παρατηρεί το έμπειρο μάτι του ανθρώπου που αποφεύγει τις μαύρες γάτες και δεν περνάει κάτω από ανοιχτές σκάλες; Μα φυσικά πως το ματς έχει ήδη κριθεί πριν καν αρχίσει.

Η Γερμανία -ως γηπεδούχος- θα φορά την κλασική της εμφάνιση, ενώ αντίθετα η Αργεντινή αφήνει εκείνη με τις κάθετες ρίγες για χάρη της δεύτερης, πιο σκούρας που διαθέτει.

Δύο φορές στο παρελθόν οι δυο τους είχαν συναντηθεί σε τελικό Μουντιάλ. Η πρώτη, το μακρινό 1986, όταν ο Μαραντόνα (και κάποιοι άλλοι μαζί του) οδήγησαν την «αλμπισελέστε» στο 3-2 επί της Γερμανίας. Ναι, καλά θυμάστε, η Αργεντινή τότε είχε αγωνιστεί με τις φανέλες που αργότερα έγιναν η νέα παγκόσμια μόδα στο ποδόσφαιρο, ενώ τα «πάντσερ» για ένα ματς έγιναν πράσινα και το πλήρωσαν με την απώλεια του τίτλου.



Τέσσερα χρόνια αργότερα οι ρόλοι αντιστράφηκαν. Στον τελικό του 1990 ξανά ο Μαραντόνα (και κάποιοι άλλοι) ήταν συνεπής στο ραντεβού. Μόνο που εκείνη τη φορά, ίσως επειδή δεν φορούσε τη ριγέ εμφάνιση, ο σούπερ ήρωας της Αργεντινής δεν μπόρεσε να βγάλει στο γήπεδο της αλλόκοσμες δυνάμεις του και να την οδηγήσει σε ακόμη έναν τίτλο δίχως λογική. Πανηγύρισαν οι Γερμανοί, που (σωστά κατάλαβες) την κρίσιμη ώρα έκαναν τη σωστή στυλιστική επιλογή.



Στους δύο περασμένους τελικούς μεταξύ Γερμανίας και Αργεντινής, νίκησε η ομάδα που φορούσε την κλασική εμφάνισή της, όχι εκείνη που είχε την ατυχή έμπνευση να απαρνηθεί το… λουκ που την καθιέρωσε στις συνειδήσεις του κόσμου.

Μια παλιά κινέζικη παροιμία λέει πως αν κάτι έχει συμβεί μόνο μια φορά, ενδεχομένως να μην επαναληφθεί ποτέ. Αν όμως έχει γίνει ήδη δύο φορά, τότε θα υπάρξει σίγουρα και τρίτη. Ο αποψινός αγώνας θα είναι ένα πρώτης τάξεως τεστ που θα δοκιμάσει τη σοφία του λαού της αχανούς αυτής χώρας και το κατά πόσο τα γνωμικά του έχουν οποιαδήποτε θέση στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.Πηγή: sport-fm.gr

Η… πασαρέλα του τελικού!!

Εκτός από τους ποδοσφαιριστές της Γερμανίας και της Αργεντινής, οι οποίοι απόψε θα παλέψουν στο «Μαρακανά» για την κατάκτηση του Μουντιάλ, την παράσταση κλέβουν οι γυναίκες ή οι συντρόφοι τους.

Η… πασαρέλα του τελικού
Γερμανία και Αργεντινή θα διεκδικήσουν απόψε το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο «Μαρακανά».
Από τις εξέδρες ή το σπίτι οι γυναίκες και οι σύντροφοι των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων θα παρακολουθούν τον αγώνα με μεγάλη αγωνία.

Αν λάβουμε υπ’ όψιν μας το γνωστό ρητό που λέει «πίσω από κάθε μεγάλο άνδρα, βρίσκεται μία μεγάλη γυναίκα» απόψε θα δούμε μπαλάρα!

Για αυτό έχουμε και λέμε…

Από την Γερμανία ξεχωρίζουν

Η εντυπωσιακή κοπέλα του Μάριο Γκέτσε, Αν-Κατρίν Μπρόμελ

inner

inner

Η ξανθιά καλλονή του Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ, Σάρα Μπράντνερ

inner

inner

Η σύζυγος του Τόμας Μούλερ, Λίζα

inner

inner

Η σύντροφος του Μεσούτ Εζίλ, η Γερμανοϊταλίδα τραγουδίστρια και μοντέλο, Μάντι Καπρίστο

inner

inner

Η Λένα Τζοάνα Γκέρτσκε, σύντροφος του Σάμι Κεντίρα.

inner

inner

Μάτια που σε στέλνουν έχει η Μοντάνα Γιορκ, κοπέλα του Αντρέ Σίρλε

inner

inner

Πάμε τώρα στην Αργεντινή!

Ελιάνα Γκουέρσιο, γυναίκα του Σέρχιο Ρομέρο

inner

inner

Η γυναίκα του Λιονέλ Μέσι, Αντονέλα.

inner

inner

Τι να πει κανείς για την Εβαντζελίνα Άντερσον, γυναίκα του Μάρτιν Ντεμικέλις.

inner

inner

Χωρίς σχόλια και για την Ταμάρα Γκόρο, του Εζικιέλ Γκαράι.

inner

inner

Μελαχρινή… κόλαση η Γιανίνα Σκρεπάντε, σύντροφος του Εζεκιέλ Λαβέτσι.

inner

inner

Ατελείωτα τα πόδια της Γκιζέλα Ντούλκο, γυναίκα του Φερνάντο Γκάγκο

inner

inner


Πηγή: sport-fm.gr

Και τώρα... τελικός!!

Ο Χρήστος Σούτος γράφει για την τελική αναμέτρηση του Μουντιάλ κι αναλύει τις δυνάμεις Αργεντίνων και Γερμανών.

Και τώρα... τελικός!
Φθάσαμε στο τέλος λοιπόν. Από σήμερα το βράδυ ένα ακόμα Μουντιάλ θα περάσει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Αντίπαλοι στο μεγάλο τελικό η Αργεντινή και η Γερμανία. Η ομάδα του Σαμπέγια αν και δεν έθελξε με το ποδόσφαιρο που έπαιξε ήταν, ειδικά στα νοκ- άουτ ματς, ιδιαιτέρως αποτελεσματική. Η ομάδα του Λεβ από την άλλη παρουσίασε, μαζί με την Ολλανδία του φαν Χάαλ, το καλύτερο θέαμα χωρίς να αφήνει στο περιθώριο και την ουσία ή την σκοπιμότητα όπου αυτή χρειάστηκε. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το παιχνίδι κόντρα στην Γαλλία όπου το γρήγορο γκολ του Χούμελς το διαχειρίστηκε υποδειγματικά.
Πολλοί κατηγορούν τον προπονητή της Αργεντινής για τον τρόπο που αγωνίζεται η ομάδα του. Χωρίς φαντασία, αν και διαθέτει στις τάξεις της τον κορυφαίο παίκτη του κόσμου Λιονέλ Μέσι και αρκετούς ποδοσφαιριστές πρώτης γραμμής, με σαφείς αμυντικούς προσανατολισμούς επιδιώκει κατά βάση να μην δεχθεί κάποιο τέρμα. Αναχρονιστικό στυλ που έφερε όμως το επιθυμητό αποτέλεσμα αφού η Albiceleste έφθασε σε τελικό 24 ολόκληρα χρόνια μετά την τελευταία της παρουσία. Η Γερμανία από την άλλη φθάνει στην τετράδα για τέταρτη συνεχόμενη φορά, αλλά σε τελικό έχει να παίξει από το 2002 όταν και ηττήθηκε από την μεγάλη Βραζιλία του Ρονάλντο. Οι Λατίνοι έχουν κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο δύο φορές, το 1978 και το 1986 στο τουρνουά του Ντιέγκο, ενώ τα πάντσερ τρεις, το μακρινό 1954 στο λεγόμενο θαύμα της Βέρνης, το 1974 εντός έδρας και το 1990 με ένα πέναλτι εφεύρεση του Μεξικανού διαιτητή Κοδεσάλ απέναντι στην σημερινή τους αντίπαλο. Πρόκειται για ένα ζευγάρι με μακρά ιστορία στα Παγκόσμια Κύπελλα. Από το 1958 που βρέθηκαν για πρώτη φορά αντιμέτωποι σε φάση ομίλων έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι. Δύο τελικοί, το 1986 και το 1990 με μια νίκη για τον καθένα, δύο αναμετρήσεις σε προημιτελική φάση, το 2006 και το 2010, στις οποίες επικράτησαν οι Ευρωπαίοι, στην Ν.Αφρική μάλιστα πριν από τέσσερα χρόνια με εμφατικό τρόπο.
Τι περιμένουμε να δούμε σήμερα; Δύσκολο να πει κανείς με βεβαιότητα τι θα γίνει. Θα μπορέσει η παρέα του Μέσι να κρατήσει μακρία από την εστία του Ρομέρο τους Γερμανούς επιθετικούς; Πως θα αντιδράσει αν βρεθεί, για πρώτη φορά σε αυτό το Μουντιάλ, πίσω στο σκορ; Θα αλλάξει ο Λεβ τις συνήθειες του και θα προσαρμόσει την αμυντική του τακτική σε έναν παίκτη ή θα ακολουθήσει την πεπατημένη των προηγούμενων αγώνων όπου οι Γερμανοί αγωνίζονταν με το ίδιο σύστημα ανεξαρτήτως αντιπάλου;
Σε κάθε περίπτωση ο σημερινός τελικός δεν έχει ξεκάθαρο φαβορί. Μπορεί η εντυπωσιακή παρουσία στον ημιτελικό με την Βραζιλία να έκανε πολλούς να πιστέψουν ότι οι Ευρωπαίοι έχουν σημαντικό προβάδισμα έναντι των Λατίνων αλλά τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση. Δύο φορές στα νοκ- άουτ ματς οι Αργεντίνοι βραχυκύκλωσαν επιθετικές ομάδες, το Βέλγιο και την Ολλανδία, οπότε γιατί να μην το κάνουν και τρίτη. Τεχνικά το ματς θα κριθεί στην μάχη του κέντρου. Αν το σύνολο του Σαμπέγια δεν θέλει να έχει προβλήματα πρέπει να μαρκάρει πολύ κι με αρκετούς παίκτες. Μόνος του ο Μασεράνο δεν αρκεί. Από την άλλη είναι η πρώτη φορά που η ψηλή και δυσκίνητη άμυνα της ομάδας του Λεβ θα βρει απέναντι της παίκτες με τα χαρακτηριστικά του Λαβέτσι, του Αγκουέρο και των υπολοίπων. Στη σκακιέρα των πάγκων ο εκλέκτορας της Αργεντινής μάλλον είναι ο πιο αδύναμος κρίκος. Δεν έχει δείξει σε κανέναν αγώνα πως με τις αλλαγές του επιχειρεί να διαφοροποιήσει τον ρυθμό ή να διορθώσει τα κακώς κείμενα. Μάλλον με αλλαγές που έχει προαποφασίσει πριν την έναρξη του ματς μοιάζουν. Ο Γερμανός τεχνικός έχει άλλη φιλοσοφία. Δεν προσαρμόζεται στις συνθήκες του αγώνα ή στο προφίλ των αντιπάλων του. Επιχειρεί να φέρει το ματς στα μέτρα του και να έχει την πρωτοβουλία η ομάδα του.
Τελειώνοντας το Μουντιάλ μας αφήνει έχω την αίσθηση μια γλυκόπικρη γεύση. Από την μία η χαμένη ευκαιρία της εθνικής μας και από την άλλη τα αρκετά γκολ και το όμορφο θέαμα που μας προσέφεραν, κυρίως στην φάση των ομίλων, οι ομάδες. Από τη μία τα μεγάλα αστέρια δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα, με ελάχιστες εξαιρέσεις, από την άλλη όμως, με φωτεινή εξαίρεση τον Κολομβιανό Ροντρίγκεζ, ούτε νέους ήρωες γέννησε η διοργάνωση. Λίγοι νέοι παίκτες ξεχώρισαν, σημαντικές εθνικές ομάδες απέτυχαν παταγωδώς. Το Μουντιάλ αυτό θα περάσει στην ιστορία ως το τουρνουά των τερματοφυλάκων.Πηγή: sport-fm.gr

Ένα «Μαρακανά» γεμάτο... φαντάσματα που γκομενίζουν!!

Γελάτε; Γιατί γελάτε; Τα... φαντάσματα του "Μαρακανά" υπάρχουν! Και μάλιστα, όχι μόνο δεν τρομάζουν με την παρουσία τους αλλά αν ακούσεις αυτά που έχουν να πουν μέχρι και... γκόμενα βγάζεις απόψε...

Ένα «Μαρακανά» γεμάτο... φαντάσματα που γκομενίζουν
Κάθε μεγάλο παιχνίδι έχει τον τρόπο του να "στοιχειώνει" την Ιστορία. Πολλές φορές κιόλας, δεν είναι καν η σημασία και το ειδικό βάρος του αγώνα το στοιχείο που κρίνει το αν ο "σκληρός δίσκος" που κουβαλάνε οι άνθρωποι θα αποφασίσει να τον κρατήσει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη του.

Γράφει ο Νικόλας Ακτύπης

Όπως και να 'χει, σε λίγες ώρες Γερμανία και Αργεντινή κοντράρονται -όχι για πλάκα- αλλά με φόντο ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Για τους ποδοσφαιριστές, τους λαούς των δύο χωρών αλλά και τους... εκασταχού φίλους τους, αυτοσκοπός είναι η κατάκτησή του.

Οι περισσότεροι από εμάς τους υπόλοιπους νιώθουμε σαν υποψηφίους δημοτικών εκλογών που δεν πέρασαν στο δεύτερο γύρο. Μέχρι τον επαναληπτικό, τη σέντρα δηλαδή, θα πρέπει να αποφασίσουμε ποιον θα στηρίξουμε. Ελάχιστοι είναι εκείνοι που δεν θα πάρουν θέση πάνω στο θέμα, γιατί -διάολε- τελικός Μουντιάλ είναι, αίμα κυλάει στις φλέβες σου, δεν είναι δυνατόν να τον αντιμετωπίσεις (with all due respect) σαν παράσταση στο Μέγαρο!

Παραμένοντας στο... μεσαίο χώρο, πέφτουμε τετ-α-τετ και με τα "φαντάσματα" του "Μαρακανά". Με τα γεγονότα που σμίλεψαν μύθους κι έγιναν συλλογική μνήμη, κτήμα ακόμη και όσων δεν τα έζησαν από κοντά, αλλά τα διηγούνται σαν να το έκαναν.

Τώρα εμείς έχουμε μπροστά μας μια ευκαιρία που δεν παρουσιάζεται συχνά. Να παρακολουθήσουμε ένα ματς που με κάποιο τρόπο -ανεξάρτητα από το νικητή- θα βρει τη θέση του στην Ιστορία και θα στοιχειώσει το μυαλό μας, αναγκάζοντάς μας να γίνουμε εμείς τα "φαντάσματα" του αύριο. Να μετατραπούμε σε "γραφικούληδες -και καλά- cool θείους" που παπαρολογούν ακατάπαυστα ενώπιον βαριεστημένων ακροατηρίων για τα κατορθώματα κάποιων άλλων...

Μέχρι να 'ρθει εκείνη η άγια ώρα που θα βρούμε τη θέση που μας αρμόζει στις οικογενειακές συγκεντρώσεις, λοιπόν, ας ακούσουμε τις περιπέτειες (λυπάμαι, δεν είναι ερωτικού περιεχομένου) που έχουν να μας εξιστορήσουν τα "φαντάσματα" του "Μαρακανά" για όσα έχουν δει τα μάτια τους να συμβαίνουν στο σπουδαιότερο ναό του ποδοσφαίρου.

16 Ιουλίου 1950 Βραζιλία-Ουρουγουάη 1-2

Είναι βέβαιο πως και οι λίγοι που δεν γνώριζαν το κάζο του αιώνα, μετά την "εφτάρα" της Γερμανίας κόντρα στη "σελεσάο", κάτι θα έμαθαν για τη δεύτερη -πλέον- μεγαλύτερη ξεφτίλα που έχει νιώσει στο πετσί της. Τα επίσημα στοιχεία της FIFA λένε πως την "κηδεία" στο "Μαρακανά" παρακολούθησαν 173.850 άνθρωποι και αρκετοί από αυτούς μετά την ήττα και την απώλεια του τίτλου αναγκάστηκαν να πάνε και σε άλλες (κανονικές) κηδείες, αφού αναφέρθηκαν μέχρι και αυτοκτονίες. Η απουσία αυτοχείρων πια δείχνει πως σε ολοένα και περισσότερα μέρη του κόσμου αντιλαμβάνεται κανείς πως δεν αξίζει να πεθάνει για καμία ομάδα.



19 Νοεμβρίου 1969 Σάντος-Βάσκο ντα Γκάμα 2-1

Οι επικριτές του Πελέ υποστηρίζουν πως για να φτάσει στο αστρονομικό νούμερο των 1.281 γκολ που ισχυρίζεται πως έχει σημειώσει, μετρά ακόμη και κάποια που έβαλε απέναντι σε αμερικανούς ναύτες σε φιλικά πάνω σε αεροπλανοφόρα. Βέβαια και τα 650 επίσημα τεμάχια, λίγα δεν τα λες. Αποδεχόμενοι τη "βασιλική" καταμέτρηση, φτάνουμε στο Φθινόπωρο του 1969, όταν ο Πελέ σημειώνει -από το σημείο του πέναλτι- το χιλιοστό μέσα στο "Μαρακανά", προσθέτοντας ακόμη ένα παράσημο στο μυθικό αυτό γήπεδο. Αν και ο ίδιος δεν το παραδέχθηκε ποτέ, υπάρχουν λόγοι να πιστεύει κανείς πως το σκηνικό στήθηκε επίτηδες έτσι προκειμένου να το γιορτάσει μπροστά στους... υπηκόους του. Ισχυρή τονωτική ένεση στα σενάρια των συνομωσιολόγων αποτελεί το γεγονός πως όταν πέτυχε το 999ό έπαιξε... τερματοφύλακας για να αποτρέψει νέο ραντεβού με τα δίχτυα που θα του έδινε το ρεκόρ σε κάποιο επαρχιακό και άσημο στάδιο.



19 Σεπτεμβρίου 1993 Βραζιλία-Ουρουγουάη 2-0

Τι λέγαμε για τους cool θείους; Αν είστε πάνω από 35 κι εκεί που θα δείτε τον τελικό απόψε πετύχετε κάνα νέτο που λόγω ηλικίας μόνο τον άθλιο τον Φρεντ έχει δει να προσποιείται το σέντερ φορ στη Βραζιλία, ιδού ένα tip. Σαγηνεύστε την με τη γοητεία της ωριμότητας (όχι, αυτή δεν εξαντλείται στο τρίπτυχο μπάκα-αρχή καράφλας-γκρίζοι κρόταφοι). Μιλήστε της για τις όχι και τόσο μακρινές μέρες όταν σε αυτήν τη θέση βρισκόταν ο Ρομάριο. Ένας από τους μεγαλύτερους mother fuckers που πάτησαν ποτέ σε χορτάρι. Εκείνο το βράδυ, η "σελεσάο" βρίσκεται ένα βήμα πριν τον αποκλεισμό για μοναδική φορά στην ιστορία της από τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο διάολος έχει βάλει την ουρά του και απέναντί της βρίσκει την Ουρουγουάη... Στο "Μαρακανά"... Τα "φαντάσματα" που λέγαμε τρίβουν τα χέρια τους γνωρίζοντας πως ακόμη ένα θα προστεθεί κατά πάσα πιθανότητα στην παρέα τους μετά το τέλος του ματς. Όλη η πίεση βρίσκεται πάνω στον Ρομάριο που επέστρεψε άρον-άρον στην εθνική μετά από τριετή απουσία με μία και μόνη αποστολή: Να σκοράρει κόντρα στη μισητή Ουρουγουάη. Όσοι τον προλάβατε να παίζει μπάλα, ξέρετε... Δύο γκολ που έφεραν τη σφραγίδα του διαμόρφωσαν το τελικό σκορ κι έδειξαν πως στο ποδόσφαιρο μπορεί να παίζουν έντεκα, αλλά πολύ συχνά μετατρέπεται στο άθλημα του ενός. Εκείνου που βρίσκει τον τρόπο να ξεχωρίζει για όλους τους καλούς (ή και κακούς) λόγους αυτού του κόσμου. Η Βραζιλία "ξόρκισε" το "δαίμονα" κι μερικούς μήνες μετά στις ΗΠΑ θα κατακτούσε το Παγκόσμιο Κύπελλο. Σ' εκείνη την αποστολή θα βρισκόταν κι ένα νεαρό -τότε- αγόρι που αν και δεν πήρε λεπτό συμμετοχής θα γινόταν αργότερα ο κορυφαίος σέντερ φορ της γενιάς του -και ένας θεός ξέρει τι άλλο- αν δεν είχε τόσους σοβαρούς τραυματισμούς. Ο Ρονάλντο... Και το κοριτσάκι έχει δει τον.. Φρεντ... Μάθε της μπαλίτσα απόψε!



Πηγή: sport-fm.gr

Στο πλευρό της Αργεντινής ο «Τσόρι»!

Την στήριξή του στην εθνική Αργεντινής εξέφρασε από το προσωπικό του προφίλ που διατηρεί σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο άσος του Ολυμπιακού, Αλεχάντρο Ντομίνγκες.

Στο πλευρό της Αργεντινής ο «Τσόρι»
Στο… πλευρό της Αργεντινής είναι ο μέσος του Ολυμπιακού, Αλεχάντρο Ντομίνγκες, ο οποίος ανάρτησε τη σημαία της «αλμπισελέστε» στο προφίλ του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης που διατηρεί.

Η πιο… μεγάλη ώρα είναι τώρα. Και για την Αργεντινή, αλλά και για τη Γερμανία. Αμφότερες θέλουν από τη στιγμή που έφτασαν στην… πηγή να πιουν νερό.

Στο πλευρό της Αργεντινής και της εθνικής του, είναι και ο παίκτης του Ολυμπιακού, Αλεχάντρο Ντομίνγκες.





Πηγή: sport-fm.gr