Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Νεκρός επικεφαλής της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Νιγηρίας!!


Νεκρός επικεφαλής της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Νιγηρίας

Ο Ιμπραΐμ Αμπουμπακάρ πυροβολήθηκε θανάσιμα στο σπίτι του από ένοπλους ληστές.

Ένα από τα βασικότερα μέλη της θρηνεί από χθες το βράδυ η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Νιγηρίας. Ο Ιμπραΐμ Αμπουμπακάρ έπεσε θύμα ληστών μέσα στο σπίτι του, οι οποίοι τον πυροβόλησαν και τον σκότωσαν ακαριαία.

Ο Αμπουμπακάρ, σύζυγος και πατέρας τριών παιδιών, θα κηδευθεί στην Καντούνα ενώ η είδηση του θανάτου του σκόρπισε τη θλίψη στον χώρο του νιγηριανού ποδοσφαίρου. Ο Νουάνκο Κανού χαρακτήρισε το γεγονός ως «Άσχημα και θλιβερά νέα» μέσω των social media, ενώ ο εκπρόσωπος Τύπου των Super Eagles δήλωσε πως ο φόνος του ήταν «σοκαριστικός και τραγικός».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τριετές πλάνο και «σκούπα» των κορυφαίων ετοιμάζει για Σίτι ο Γκουαρντιόλα!! (pics)

Ως πρόκληση ζωής αντιλαμβάνεται την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Σίτι ο Πεπ Γκουαρντιόλα που έχει έτοιμο πλάνο για να κάνει τους «σίτιζενς» κορυφαία ομάδα στον πλανήτη. Δείτε το πλάνο του.

Τριετές πλάνο και «σκούπα» των κορυφαίων ετοιμάζει για Σίτι ο Γκουαρντιόλα (pics)Ο Πεπ Γκουαρντιόλα έχει μαζέψει σε επτά χρόνια προπονητικής καριέρας, περισσότερους τίτλους από όσους έχει κερδίσει η Μάντσεστερ Σίτι σε 136 χρόνια ιστορίας, με τους «σίτιζενς» να βλέπουν τον Ισπανό τεχνικό ως...Μίδα.

Σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα, ο Πεπ Γκουαρντιόλα έχει σχεδόν αποφασίσει ότι θα κάτσει στον πάγκο της Σίτι, έχοντας μάλιστα ετοιμάσει πλάνο τριετίας, στο οποίο έχει ως στόχο να κάνει τους «πολίτες» την κορυφαία ομάδα στον πλανήτη.

Βρετανικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι στις διαπραγματεύσεις που έγιναν ανάμεσα στην ομάδα και τον προπονητή, ο Γκουαρντιόλα παρουσίασε το φιλόδοξο πλάνο του, το οποίο περιλαμβάνει «σκούπισμα» της αφρόκρεμας του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Ο Γκουαρντιόλα φαίνεται πως έχει ζητήσει την απόκτηση του Λιονέλ Μέσι, πάνω στον οποίο θέλει να κτίσει το νέο του οικοδόμημα, με τους ανθρώπους της Σίτι να ξεκαθαρίζουν πως θα κάνουν τα πάντα για να τον πάρουν τον Αργεντινό σούπερ σταρ στο «Έτιχαντ».

Επιπλέον στις μεταγραφές που έχει σκοπό να κάνει ο Γκουαρντιόλα, συμπεριλαμβάνονται τα ονόματα των Πικέ, Αλάμπα και Πογκμπά, ενώ φαίνεται να έχει συζητήσει ακόμα και το ενδεχόμενο μετακίνησης του αργότερα στην «αδελφή» Σίτι της Νέας Υόρκης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Sun», αυτή είναι η ομάδα που θέλει να φτιάξει ο Πεπ

inner *Πηγή: sport-fm.gr*

«Στο στόχαστρο της Σάντερλαντ ο Μαζουακού»


«Στο στόχαστρο της Σάντερλαντ ο Μαζουακού»

Κανέναν βασικό ποδοσφαιριστή του δεν προτίθεται να πουλήσει ο Ολυμπιακός, όμως τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν αν έρθει μία πολύ καλή πρόταση από την Σάντερλαντ για τον Αρτούρ Μαζουακού.

Πιθανό είναι το ενδεχόμενο η Σάντερλαντ να καταθέσει σύντομα επίσημη πρόταση στον Ολυμπιακό για τον Αρτούρ Μαζουακού.

Οι Πειραιώτες αυτή τη στιγμή δεν προτίθενται να πουλήσουν κάποιο από τα βασικά στελέχη τους, όμως τα δεδομένα μπορεί να ανατραπούν αν οι «μαυρόγατες» καταθέσουν μία εξαιρετική πρόταση για τον Γάλλο μπακ-χαφ.

Ο βρετανικός σύλλογος βρίσκεται στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας της Premier League και μέσα στον Ιανουάριο θα προσπαθήσει να ενισχυθεί με στόχο την παραμονή του και του χρόνου στη μεγάλη κατηγορία της Αγγλίας, με τον 23χρονο άσο να είναι ψηλά στη μεταγραφική τους λίστα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Χίτσφλεντ: "Ο Ζιντάν κέρδισε το λαχείο"


Χίτσφλεντ:

"Τρελή" χαρακτήρισε την απόφαση των υπευθύνων της Ρεάλ Μαδρίτης να δώσουν τα «κλειδιά» της ομάδας στον Ζιντάν, ο Ότμαρ Χίτσφελντ.

«Ο Ζιντάν ‘’ζει’’ στο ποδόσφαιρο ακόμη λόγω του ονόματός του ως αθλητής»...

Ο Ότμαρ Χίτζφελντ διαφοροποίησε τη στάση του από τους περισσότερους προπονητές και παίκτες που τάχθηκε υπέρ της παρουσίας του Ζιντάν στην τεχνική ηγεσία της Ρεάλ.

«Είναι σαν να κέρδισε το λαχείο. Είναι κάτι τρελό. Ο Ζιντάν δεν έχει γευτεί ακόμη τίποτα ως προπονητής. Και μάλιστα από την πρώτη στιγμή θα έχει υπό των εντολών του κάποιους από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο», ανέφερε ο Γερμανός τεχνικός ο οποίος συνέχισε εκτιμώντας ότι ο γάλλος θα τα πάει καλά στον πάγκο της «βασίλισσας» παρά τις δυσκολίες.

«Είναι κάτι πάρα πολύ δύσκολο αυτό που αναλαμβάνει αλλά νομίζω ότι θα τα πάει καλά», κατέληξε.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Έξαλλος ο Σουάρες: «Για ελάτε! Σας περιμένω!»


Έξαλλος ο Σουάρες: «Για ελάτε! Σας περιμένω!»

Στη φυσούνα του γηπέδου περίμενε ο Λουίς Σουάρες τους παίκτες της Εσπανιόλ για ένα τρίτο ημίχρονo.

Πολλά γκολ, πολλές κάρτες, πολύ ξύλο και πολύ βρίσιμο είχε η χθεσινοβραδινή αναμέτρηση της Μπαρτσελόνα με την Εσπανιόλ (4-1) για την φάση των 16 του ισπανικού Κυπέλλου με βασικό πρωταγωνιστή τον Λουίς Σουάρες.

Οι καβγάδες του ποδοσφαιριστή των Καταλανών με αυτούς της Εσπανιόλ, συνεχίστηκαν και μετά τη λήξη του παιχνιδιού. Μάλιστα ο Ουρουγουανός επιθετικός περίμενε στην φυσούνα του Καμπ Νου (μεταξύ άλλων και) τον Ντιόπ, ο οποίος του έβριζε (όπως αναφέρει το φύλλο αγώνα) την μάνα, φωνάζοντας: «Σας περιμένω, ελάτε! Τσάμπα χώρο πιάνετε».

Στο φύλλο αγώνα, ο διαιτητής με την αναφορά του στο φύλλο αγώνα, επιβεβαιώνει πως ο Ντιόπ μιλούσε με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για την μητέρα του Σουάρες, πράγμα που πυροδότησε τις σκηνές «φαρ γουέστ» που ακολούθησαν: «Στο τέλος του αγώνα ο παίκτης με το νο9, Λουίς Σουάρες περίμενε στα σκαλιά και φώναζε στους αντιπάλους του. Αυτό προκάλεσε σύρραξη μεταξύ των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η επέμβαση των σεκιούριτι αλλά και των προπονητών».

Σε μια προσπάθειά του να υποβαθμίσει τα παραπάνω επεισόδια, ο Ινιέστα δήλωσε: «Η λέξη «βίαια» είναι πολύ βαριά. Σε τέτοιου είδους παιχνίδια υπάρχει έντονη αντιπαλότητα και επαφή».

Τα... κάλαντα του Ενρίκε

Ο προπονητής της Μπαρτσελόνα Λουίς Ενρίκε, από την μεριά του, είχε την δική του εκδοχή για ό,τι έγινε στην φυσούνα: "Όλα αυτά που ακούστηκαν ήταν απλώς χριστουγεννιάτικα κάλαντα"!
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Φεύγει το καλοκαίρι από τη Ρεάλ ο Ρονάλντο»


«Φεύγει το καλοκαίρι από τη Ρεάλ ο Ρονάλντο»

Κοντά στο ενδεχόμενο να αποχωρήσει από τη Ρεάλ Μαδρίτης το καλοκαίρι βρίσκεται ο Κριστιάνο Ρονάλντο, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται από «μέσα» η Telegraph. Φαβορί η Παρί, από κοντά η Γιουνάιτεντ.

Στην πόρτα της εξόδου της Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται ο Κριστιάνο Ρονάλντο που σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα που επικαλούνται πηγή από το στρατόπεδο των «μερένχες», θα αποτελέσει παρελθόν το προσεχές καλοκαίρι.

Σύμφωνα με την «Telegraph» που τονίζει πως έχει πληροφορίες από «μέσα» ο Πορτογάλος σούπερ σταρ θα αποχωρήσει από τη Ρεάλ Μαδρίτης στο τέλος της περιόδου, με την Παρί Σεν Ζερμέν να ετοιμάζει πρόταση «μαμούθ» για να τον αποκτήσει.

Παράλληλα και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φαίνεται πως εξετάζει την περίπτωση επιστροφής του παίκτη στο «Ολντ Τράφορντ» και βρίσκεται μέσα στο παιχνίδι, την ώρα που η Ρεάλ δεν είναι αρνητική στο να εξετάσει προτάσεις.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Παίζει κανονικά ο Μπουρούσης!!


Παίζει κανονικά ο Μπουρούσης!

Στη Βιτόρια έφτασε ο Γιάννης Μπουρούσης το απόγευμα της Πέμπτης (7/1), με αυτό να σημαίνει πως θα αγωνιστεί κανονικά στην αναμέτρηση της Λαμποράλ Κούτσα με τον Ολυμπιακό.

Στη διάθεση του Βέλιμιρ Περάσοβιτς τέθηκε ο Γιάννης Μπουρούσης! Ο Έλληνας σέντερ βρίσκεται ήδη στη Βιτόρια και έτσι αναμένεται να αγωνιστεί κανονικά στην αναμέτρηση της Λαμποράλ Κούτσα με τον Ολυμπιακό.

Ο Γιάννης Μπουρούσης είχε έρθει στην Ελλάδα το βράδυ της Τετάρτης (6/1) λόγω του αιφνίδιου θανάτου του πεθερού του, Μάκη Ψωμιάδη και το πρωί της Πέμπτης (7/1) επέστρεψε στην Ισπανία για να αγωνιστεί.

Μάλιστα, μετά το τέλος του ματς, ο Έλληνας σέντερ θα φύγει εκ νέου από την Βιτόρια (πιθανότατα με το τσάρτερ του Ολυμπιακού), προκειμένου να παραστεί στην κηδεία που είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή (8/1).
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ανεβαίνει ο Γλύκος, χωρίς Τζιόλη με ΠΑΣ!!


Ανεβαίνει ο Γλύκος, χωρίς Τζιόλη με ΠΑΣ

Ευχάριστα νέα με τον Γλύκο στον ΠΑΟΚ, καθώς σημειώθηκε βελτίωση στην κατάσταση του την Πέμπτη. Δίχως τον Τζιόλη θα αγωνιστεί κόντρα στον ΠΑΣ η ομάδα του Τούντορ. Τακτική από τον Κροάτη.

Αφήνουν πίσω τους την ήττα με 2-1 από την Καλλονή στον ΠΑΟΚ και κοιτάνε την αναμέτρηση της Κυριακής κόντρα στον ΠΑΣ για την 17η αγωνιστική της Super League, καθώς σήμερα ξεκίνησε η προετοιμασία για το προσεχές ματς.

Ο Ιγκόρ Τούντορ είδε τον Παναγιώτη Γλύκο, να ακολουθεί μέρος του προγράμματος των τερματοφυλάκων αρχικά και στη συνέχεια έκανε αποκατάσταση. Ο Ρικάρντο Κόστα έκανε ασκήσεις με μπάλα κι ο Γκάρι Ροντρίγκες πρόγραμμα φυσικής κατάστασης. Οι ποδοσφαιριστές του «Δικεφάλου του Βορρά» που αγωνίστηκαν στο ματς της Τετάρτης, ακολούθησαν ειδικό πρόγραμμα αποθεραπείας κι αποκατάστασης με τρέξιμο κι ασκήσεις στο γυμναστήριο.

Η προπόνηση της Πέμπτης διήρκεσε σχεδόν δύο ώρες, ο 38χρονος τεχνικός έριξε το βάρος στην κυκλοφορία της μπάλας και στην ανάπτυξη του παιχνιδιού τόσο από τον άξονα όσο κι από τα άκρα. Επίσης, οι παίκτες του ΠΑΟΚ έκαναν ασκήσεις φυσικής κατάστασης και έπαιξαν δίτερμα σε μικρό χώρο.

Ο Αλέξανδρος Τζιόλης, ο οποίος δεν αγωνίστηκε κόντρα στην Καλλονή, ώστε να πάρει ανάσες, δηλώθηκε να εκτίσει την ποινή του (λόγω καρτών) κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Σοβαρό πρόβλημα με Σάντσεθ!


Σοβαρό πρόβλημα με Σάντσεθ

Ο Ισπανός αμυντικός αποχώρησε από το παιχνίδι του ΠΑΟ με τον ΠΑΣ Γιάννινα, λόγω τραυματισμού στον ώμο και μεταφέρεται στο νοσοκομείο.

Με μια αναγκαστική αλλαγή ξεκίνησε η προσπάθεια του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον ΠΑΣ στα Γιάννενα. Μόλις στο 8ο λεπτό, ο Σέρχιο Σάντσεθ τραυματίστηκε και αποχώρησε από το παιχνίδι, δυο λεπτά αργότερα, για να πάρει τη θέση του ο Κουτρουμπής.

Ο Ισπανός χτύπησε σοβαρά στον ώμο, όταν έπειτα από φάουλ του Ακόστα σηκώθηκε για κεφαλιά, αλλά συγκρούστηκε με τον Στέφανο Κοτσόλη με αποτέλεσμα να τραυματιστεί. Αυτή την ώρα μεταφέρεται στο νοσοκομείο της πόλης.

Μόλις γίνει γνωστό το μέγεθος της ζημιάς του Ισπανού στόπερ, θα σας ενημερώσουμε.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Έτσι «ντόπαρε» τους παίκτες του εν όψει «Μπάρτσα» ο Σφαιρόπουλος!! (video)


Έτσι «ντόπαρε» τους παίκτες του εν όψει «Μπάρτσα» ο Σφαιρόπουλος (video)

Η Ευρωλίγκα έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο από τα… παρασκήνια του αγώνα του Ολυμπιακού με την Μπαρτσελόνα στην πρεμιέρα του Top 16. Δείτε τις τελευταίες οδηγίες του Γιάννη Σφαιρόπουλου κι όχι μόνο.

«Το πιο σημαντικό είναι να είμαστε συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά. Να αρχίσουμε επιθετικά, να ξεκινάμε πάντα από την άμυνα και να παλεύουμε για κάθε μπάλα. Να κάνουμε τα μικρά πράγματα, σε άμυνα κι επίθεση, και να παίζουμε όλοι μαζί. Πάμε!».

Αυτά τα λόγια χρησιμοποίησε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος για να τονώσει την ψυχολογία των παικτών του Ολυμπιακού λίγο πριν τη μεγάλη μάχη με την Μπαρτσελόνα. Και έπιασαν τόπο… Σε αντίθεση με όσα είπε ο Τσάβι Πασκουάλ, που προϊδέασε τους παίκτες του για την επιθετική άμυνα των γηπεδούχων, αλλά δεν υπήρξε ανταπόκριση.







*Πηγή: sport-fm.gr*

Με Μπουμάλ βασικό στα Γιάννινα!!


Με Μπουμπάλ βασικό στα Γιάννινα

Ντεμπούτο με τη φανέλα του Παναθηναϊκού θα κάνει σήμερα ο Ολιβιέ Μπουμάλ στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα για το Κύπελλο.

Την πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα του Παναθηναϊκού θα κάνει σήμερα στα Γιάννινα ο Ολιβιέ Μπουμάλ.

Ο Αντρέα Στραματσόνι συμπεριέλαβε τον νέο άσο του τριφυλλιού στην 11άδα για το παιχνίδι Κυπέλλου με τον ΠΑΣ.


Αναλυτικά η 11άδα: Κοτσόλης, Εσιέν, Αμπέιντ, Ζέκα, Βέμερ, Καρέλης, Σάντσεθ, Τελάντερ, Μπουμάλ, Πράνιτς, Πέτριτς.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Χαλάρωμα ο Ολυμπιακός στη Βιτόρια!! (video)


Χαλάρωμα ο Ολυμπιακός στη Βιτόρια (video)

Στο γήπεδο το πρωί οι παίκτες του Ολυμπιακού για ένα χαλάρωμα πριν το παιχνίδι στη Βιτόρια.

Με προπόνηση στο γήπεδο της Βιτόρια σήμερα το πρωί ολοκληρώθηκε σήμερα και τυπικά η προετοιμασία του Ολυμπιακού για το αποψινό παιχνίδι με την Λαμποράλ Κούτσα.

Οι παίκτες των ερυθρολεύκων έκαναν ένα χαλάρωμα με σουτ και στη συνέχεια τακτική από τον προπονητή της ομάδας, Γιάννη Σφαιρόπουλο.

Ο τεχνικός των ερυθρολεύκων δεν μπορεί να υπολογίζει μόνο στις υπηρεσίες του Λοτζέσκι ο οποίος είναι τραυματίας.







*Πηγή: sport-fm.gr*

«Ερωτηματικό» για τη συμμετοχή του Μπουρούση!!


«Ερωτηματικό» για τη συμμετοχή του Μπουρούση

Έντονοι οι άνεμοι στην Ισπανία, βάζουν σε «ερωτηματικό» τη συμμετοχή του Μπουρούση.

Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην Ισπανία βάζουν... δύσκολα στην προσπάθεια του Γιάννη Μπουρούση να προβάλει το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.

Στη χώρα της Ιβηρικής και την Βιτόρια επικρατούν έντονοι άνεμοι με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται προβλήματα στην εναέρια κυκλοφορία.

Οι υπεύθυνοι των αεροδρομίων που έχουν στα χέρια τους τις εκτιμήσεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας μάλιστα, τονίζουν ότι υπάρχει το ενδεχόμενο οι άνεμοι να γίνουν περισσότερο ισχυροί τις επόμενες ώρες.

Κάτι τέτοιο εικάζουν ότι θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα στη συνέχεια, με αποτέλεσμα να υπάρξουν καθυστερήσεις στις πτήσεις αν όχι ακυρώσεις. Έτσι το ενδεχόμενο να μην προλάβει ο Μπουρούσης να αγωνιστεί παραμένει τονίζουν οι υπεύθυνοι της ισπανικής ομάδας.

Θυμίζουμε ότι ο Μπουρούσης βρίσκεται στην Ελλάδα λόγω του θανάτου του πεθερού του, Μάκη Ψωμιάδη.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ανέστης: «Δύσκολο να ξεκολλήσει το μυαλό μου από το λάθος που έκανα»


Ανέστης: «Δύσκολο να ξεκολλήσει το μυαλό μου από το λάθος που έκανα»

Πίσω θέλει να αφήσει τη φάση του γκολ που δέχθηκε από τον Λεβαδειακό και το λάθος που έκανε ο Γιάννης Ανέστης, που θέλει να επιστρέψει με καλύτερες εμφανίσεις στο άμεσο μέλλον.

Με «απάντηση» στους επικριτές του τα δύο τελευταία ματς της ΑΕΚ στα οποία κράτησε ανέπαφη την εστία του, ο Γιάννης Ανέστης ξεκαθαρίζει πως θέλει να αφήσει πίσω του το λάθος που έκανε στο πρόσφατο ματς με το Λεβαδειακό για το πρωτάθλημα.

Το πρόγραμμα του αγώνα με τη Ξάνθη στο ΟΑΚΑ, φιλοξενεί δηλώσεις του τερματοφύλακα της «Ένωσης» που μεταξύ άλλων σχολιάζει πως ήταν δύσκολο να ξεπεράσει τη φάση και το γκολ που δέχθηκε η ομάδα του από δικό του λάθος.

«Είναι αλήθεια ότι εκείνες τις μέρες το σκεφτόμουν συνεχώς. Ηταν δύσκολο να ξεκολλήσει το μυαλό μου από τη συγκεκριμένη φάση και από το λάθος που έκανα. Δύσκολη στιγμή σε κάθε περίπτωση που δεν την ξεπερνάς εύκολα. Δεν είχα και πολλές επιλογές. Είναι μία φάση την οποία συζήτησα πολύ με τον κ. Καμπόλη, αναλογίστηκα τι δεν πήγε καλά και από εκεί και πέρα προσπάθησα να την ξεχάσω, να την αφήσω πίσω μου και να συγκεντρωθώ στη δουλειά μου με μεγαλύτερο πείσμα για να βοηθήσω την ομάδα μου» δήλωσε ο παίκτης.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Χωρίς Κουζμίνσκας η Μάλαγα!


Χωρίς Κουζμίνσκας η Μάλαγα

Με μια μεγάλη απώλεια για την Μάλαγα για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.

Μια μεγάλη απουσία θα έχει η Μάλαγα στο παιχνίδι της με τον Παναθηναϊκό αύριο στο κλειστό του ΟΑΚΑ.

Όπως έκανε γνωστό η ισπανική ομάδα θα ταξιδέψει για την Αθήνα χωρίς τον Μιντάουγκας Κουζμίνσκας. Ο Λιθουανός άσος έμεινε εκτός αποστολής ταλαιπωρείται από μια ίωση και έχει πυρετό.

Ο Κουζμίνσκας είναι ο καλύτερος παίκτης της ισπανικής ομάδας, με φετινό ΜΟ πόντων 13,2 στην Ευρωλίγκα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Αναλαμβάνει τεχνικός διευθυντής στη Μαγιόρκα ο Ντελ Πιέρο!!


Αναλαμβάνει τεχνικός διευθυντής στη Μαγιόρκα ο Ντελ Πιέρο

Ο Στιβ Νας, ο οποίος βρίσκεται στην διοίκηση της ισπανικής ομάδας έχει συμφωνήσει με τον Ιταλό!

Το πόστο του τεχνικού διευθυντή στη Μαγιόρκα πρόκειται να αναλάβει σύντομα ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο!

Αυτό υποστηρίζουν τα ισπανικά ΜΜΕ σήμερα τα οποία αναφέρουν ότι απομένουν τα τακτοποιηθούν κάποιες εκκρεμότητες για να ολοκληρωθεί το deal.

Πρόκειται για μια απόφαση του Στιβ Νας ο οποίος είναι καλός φίλος με τον Ιταλό και κατάφερε να τον πείσει να αναλάβει το πρότζεκτ της ομάδας. Θυμίζουμε ότι η Μαγιόρκα πλέον ανήκει στον παλαίμαχο άσο του ΝΒΑ αλλά και τον αμερικανό μεγαλοεπιχειρηματία Ρόμπερτ Σάρβερ, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης των Σανς.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Με τα Μέσα μετακινείται ο Τσεχ!! (pic)


Με τα Μέσα μετακινείται ο Τσεχ (pic)

Αντισυμβατικός στη μετακίνηση του είναι ο Πετρ Τσεχ, αφού ο τερματοφύλακας της Άρσεναλ επιλέγει να μετακινηθεί με τρένο αντί με κάποιο σπορ αυτοκίνητο.

Είναι σχεδόν δεδομένο ότι οι ποδοσφαιριστές έχουν αδυναμία στα σπορ και γρήγορα αυτοκίνητα.

Ο Πετρ Τσεχ είναι μια διαφορετική όμως περίπτωση, αφού προτιμάει ένα διαφορετικό και κυρίως αντισυμβατικό τρόπο για τις μετακινήσεις του.

Ο 33χρονος τερματοφύλακας της Άρσεναλ επέλεξε στο ρεπό του να μετακινηθεί με τρένο και μάλιστα σε ώρα αιχμής στο Λονδίνο, αφήνοντας στην άκρη τυχόν... βεντετισμούς.

Όπως ήταν λογικό οι συνεπιβάτες του έμειναν άφωνοι από την παρουσία τoυ στον συρμό.

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Βλέπουν Ράμος στη Μπέτις!


Βλέπουν Ράμος στη Μπέτις

Φουντώνουν οι φήμες που θέλουν τον Πέπε Μελ να αποτελεί σύντομα παρελθόν από τον πάγκο της Μπέτις.

Παρελθόν από τον πάγκο της Μπέτις εκτιμούν τα ισπανικά ΜΜΕ ότι θα αποτελέσει σύντομα ο Πέπε Μελ καθώς τα κακά αποτελέσματα της ομάδας συνεχίζονται.

Μάλιστα, τα δημοσιεύματα δεν μένουν εκεί αλλά υποστηρίζουν ότι οι διοικούντες την ισπανική ομάδα έχουν εντοπίσει και τον νέο τεχνικό της.

Αυτός, σύμφωνα με το ABC de Sevilla θα είναι ο Χουάντε Ράμος. Ο Ισπανός τεχνικός είναι εδώ και μήνες χωρίς ομάδα.

Ο Ράμος και στο παρελθόν έχει διατελέσει προπονητής της Μπέτις και μάλιστα με επιτυχία. Είχε αναλάβει την ομάδα στη σεζόν 2001-2 και είχε καταφέρει να την οδηγήσει στο Κύπελλο UEFA.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Προς Φρανκφούρτη δανεικός ο Σκραμπ!!


Προς Φρανκφούρτη δανεικός ο Σκραμπ

Στους Φράπορτ Σκαϊλάινερς αναμένεται να δοθεί δανεικός από την ΑΕΚ ο Φιλ Σκραμπ μέχρι το τέλος της σεζόν.

Αδειάζει μια ακόμη θέση ξένου στην ΑΕΚ. Ο Φιλ Σκραμπ αναμένεται να δοθεί δανεικός μέχρι το τέλος της σεζόν στους Φράπορτ Σκαϊλάινερς.

Η ομάδα της Φρανκφούρτης έχει Καναδό προπονητή, τον Γκόρντον Χέρμπερτ, που εκτιμά τις δυνατότητες του παίκτη και τον θέλει στο γερμανικό σύλλογο.

Ο Σκραμπ έχει υπογράψει διετές συμβόλαιο με την «Ένωση» και οι «κιτρινόμαυροι» πιστεύουν στο ταλέντο του, αλλά δεν τον θεωρούν ακόμη έτοιμο να προσφέρει.

Φέτος ο 23χρονος άσος είχε 2,3 πόντους, 0,8 ριμπάουντ και 0,7 ασίστ σε 9,2 λεπτά κατά μέσο όρο και σε συνολικά 11 συμμετοχές με την ΑΕΚ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Έλαμψε πάλι ο Ντόρσεϊ!


Έλαμψε πάλι ο Ντόρσεϊ

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ έκανε μια ακόμη μεγάλη εμφάνιση στο NCΑΑ οδηγώντας σε νίκη το Oregon. Ήττες για Μήτογλου και Μαραγκό.

Από νίκη σε νίκη οδηγεί το Oregon (12-3) ο Τάιλερ Ντόρσεϊ. Ο 19χρονος γκαρντ, που το καλοκαίρι φόρεσε για πρώτη φορά το εθνόσημο, βοήθησε την ομάδα του να επιβληθεί 68-65 της California (12-4) τελειώνοντας τον αγώνα με 17 πόντους (4/6 τρίποντα, 1/2 βολές, 2/5 δίποντα) σε 34 λεπτά.

Δεν χαμογέλασαν ο Ντίνος Μήτογλου και ο Πάρης Μαραγκός. Το Wake Forest (9-5) έχασε με 91-75 από το ισχυρό Duke (13-2) με τον 19χρονο πάουερ φόργουορντ να έχει 7 πόντους (2/2 βολές, 1/1 δίποντο, 1/2 τρίποντα), 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 2 λάθη σε 15 λεπτά, ενώ το American (2-12) γνώρισε μια ακόμη ήττα, αυτή τη φορά με 72-54 από το Bucknell (6-8) με τον 21χρονο σέντερ να έχει 2 πόντους (1/6 δίποντα), 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 λάθος σε 13 λεπτά.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Απέρριψε Γιουνάιτεντ ο Αντσελότι για χάρη της Μπάγερν


Απέρριψε Γιουνάιτεντ ο Αντσελότι για χάρη της Μπάγερν

Την πρόταση που του έκανε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας, απέρριψε σύμφωνα με τη «Daily Mail» ο Κάρλο Αντσελότι, που προτίμησε να πει το «ναι» στη Μπάγερν.

«Πόρτα» στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φαίνεται πως έριξε ο Κάρλο Αντσελότι, απορρίπτοντας πρόταση που του έκαναν οι «κόκκινοι διάβολοι», να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας το προσεχές καλοκαίρι.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Daily Mail», ο εκτελεστικός διευθυντής της Γιουνάιτεντ, Εντ Γούντγουορντ είχε τετ – α – τετ με τον Ιταλό τεχνικό, εκφράζοντας την επιθυμία του συλλόγου να κάτσει στον πάγκο της ομάδας από το προσεχές καλοκαίρι.

Ο Αντσελότι ωστόσο, θεώρησε μεγαλύτερη πρόκληση τη Μπάγερν Μονάχου με την οποία συμφώνησε τελικά, με τον περιβάλλον του Ιταλού να ισχυρίζεται ότι ο ίδιος θεώρησε πως οι Βαυαροί τον ήθελαν περισσότερο.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Ο Ζιντάν είναι ένας μύθος»


«Ο Ζιντάν είναι ένας μύθος»

Ο Ραϊμόν Ντομενέκ έπλεξε το εγκώμιο του Ζιντάν αν και τόνισε ότι δεν είναι ένας καλός "τύπος".

Την άποψή του για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Ρεάλ Μαδρίτης από τον Ζινεντίν Ζιντάν κατέθεσε ο Ραϊμόν Ντομενέκ στην «Le Monde».

«Ο Ζιντάν είναι ένας μύθος. Ένας μύθος, ο οποίος όμως πάντα δεν είναι και καλός. Δεν είναι ένα καλός τύπος. Είναι ικανός για όλα και αυτό είναι που τον κάνει και έναν θεό στα μάτια των ανθρώπων», ανέφερε και συνέχισε:

«Νομίζω ότι θα είναι επιτυχημένη η θητεία του στη Ρεάλ. Πλέον τα πράγματα έχουν αλλάξει για έναν προπονητή. Σήμερα υπάρχει ένας άνθρωπος ο οποίος προετοιμάζει τις προπονήσεις και κάποιος άλλος ο οποίος αναλαμβάνει την φυσική κατάσταση».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πικέ σε οπαδούς Εσπανιόλ: «Ούτε το γήπεδό σας δεν γεμίζετε»


Πικέ σε οπαδούς Εσπανιόλ: «Ούτε το γήπεδό σας δεν γεμίζετε»

Οι δηλώσεις του Ζεράρ Πικέ, μετά το τέλος της αναμέτρησης ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και την Εσπανιόλ δεν βοήθησαν ιδιαίτερα στο να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Μάλλον το αντίθετο…

Καμία διάθεση εκτόνωσης της έντασης από την χθεσινοβραδινή αναμέτρηση δεν φαίνεται να υπάρχει από τον Ζεράρ Πικέ. Ο ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα τα έβαλε τόσο με τους παίκτες όσο και με τους οπαδούς της Εσπανιόλ με τον γνωστό, καυστικό του τρόπο: «Εδώ παίζουμε (ευρωπαϊκό) ποδόσφαιρο, όχι αμερικάνικο. Στον προηγούμενο αγώνα (για το πρωτάθλημα) είχαμε έναν διαιτητή που τους άφησε να γλιτώσουν με ό,τι έκαναν, αλλά απόψε (χθες) δεν είχαν».

Ο 28χρονος αμυντικός πίκαρε τους οπαδούς της Εσπανιόλ αναρωτώμενος αν θα καταφέρουν να γεμίσουν το γήπεδο: «Αυτοαποκαλούνται «υπέροχη μειονότητα», αλλά είναι τέτοια μειονότητα που δεν μπορούν να γεμίσουν ούτε καν το γήπεδό τους. Για να δούμε αν θα τα καταφέρουν στον επαναληπτικό γιατί στο ματς για το πρωτάθλημα δεν ήταν γεμάτο».

Ο Πικέ πάντως τόνισε επίσης πως παρά το 4-1, η υπόθεση πρόκριση δεν έχει κλείσει για την Μπαρτσελόνα, υπενθυμίζοντας στραβοπατήματα του παρελθόντος: «Όλα μπορούν να συμβούν. Ακόμα θυμάμαι την εκτός έδρας ήττα με 4-0 από την Χετάφε, μετά την νίκη μας με 5-2 στο πρώτο παιχνίδι».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Η ημέρα των «αιωνίων» στο Κύπελλο!!


Η ημέρα των «αιωνίων» στο Κύπελλο

Με τους αγώνες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού ολοκληρώνεται η πρώτη αγωνιστική της φάσης των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Στην έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα δοκιμάζεται ο Παναθηναϊκός στον πρώτο αγώνα της σημερινής ημέρας για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας και δύο ώρες αργότερα ο Ολυμπιακός φιλοξενείται από τα Χανιά στην Κρήτη.

Οι «πράσινοι» θα αγωνιστούν με τους Κοτσόλη, Κουτρουμπή, Σάντσεθ, Βέμερ, Πράνιτς, Εσιέν, Ζέκα, Αμπέντ, Καλτσά, Καρέλη και Μπεργκ. Οι γηπεδούχοι θα παραταχθούν με τους Βελλίδη, Τζημόπουλο, Μιχαήλ, Καρανίκα, Ναδάλες, Τσουκαλά, Γαρουφαλιά, Γιάκο, Ηλιάδη, Ακόστα και Μανιά.

Στον πάγκο του «τριφυλλιού» θα βρίσκονται οι Γιαννακόπουλο, Κότσαρης, Λαγός, Μαρινάκης, Ατζαγκούν, Τελάτερ, Πέτριτς και Στάικος. Ο κ. Πετράκης υπολογίζει επίσης στους Περιστερίδη, Κολιοφούκα, Λίλα, Μπέριο, Ίλιτς, Σκόνδρα και Μασούρα.

Ο Σίλβα, από την πλευρά του, αναμένεται να χρησιμοποιήσει από την αρχή τους Καπίνο, Αυλωνίτη, Σιόβα, Σαλίνο, Τσιμίκα, Καμπιάσο, Ζντιέλαρ, Κολοβό, Πάρντο, Σεμπά και Ιντέγε. Στον πάγκο έχει τους Χουτεσιώτη, Βούρο, Σάλιακα, Πουλίδο, Μανιάτη, Κασάμι και Ερνάνι.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των πρώτων αγώνων της 3ης φάσης

Τρίτη (05/01)

Λάρισα - Αστέρας Τρίπολης 0-3
Βέροια - Ηρακλής 0-1

Τετάρτη (06/01)

Πλατανιάς – Ατρόμητος 0-0
Εργοτέλης - Πανιώνιος 0-1
Λεβαδειακός - ΑΕΚ 0-1
Καλλονή - ΠΑΟΚ 2-1

Πέμπτη (07/01)

ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός (15:00)
Χανιά - Ολυμπιακός (17:15)

- Οι ρεβάνς διεξάγονται στις 12, 13 και 14 Ιανουαρίου
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ενοχλημένος ο Τζανετόπουλος!!


Ενοχλημένος ο Τζανετόπουλος

Ενοχλημένος από τον παραγκωνισμό του και το γεγονός πως δεν υπολογίζεται από τον Γκουστάβο Πογιέτ είναι ο Άνταμ Τζανετόπουλος, που σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την ΑΕΚ.

Μπορεί ο Γκουστάβο Πογιέτ να τονίζει πως υπολογίζει τον Άνταμ Τζανετόπουλο, όμως κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να συμβαίνει στην πράξη, αφού ο παίκτης δεν ήταν καν στους 19 για το ματς κυπέλλου στη Λιβαδειά.

Σύμφωνα με τη «Live Sport», ο νεαρός στόπερ είναι ενοχλημένος από τον παραγκωνισμό του και σκέφτεται σοβαρά το μέλλον του στην «Ένωση».

Πληροφορίες λένε ότι υπάρχει ενδιαφέρον για τον παίκτη από ομάδες του εξωτερικού που τον παρακολουθούν, με τον ίδιο να εμφανίζεται θετικός στο ενδεχόμενο να αποχωρήσει προκειμένου να πάρει χρόνο συμμετοχής.

Στην ΑΕΚ πάντως το προηγούμενο διάστημα ξεκαθάριζαν ότι ο παίκτης ούτε πωλείται, ούτε δανείζεται.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ένας Ίρβινγκ για... φίλημα!


Ένας Ίρβινγκ για... φίλημα

Η εξαιρετική εμφάνιση του Ίρβινγκ στην τέταρτη περίοδο, σημείωσε 21 πόντους, ήταν καθοριστική στην εκτός έδρας νίκη των Καβαλίερς επί των Ουίζαρντς.

Ο Λε Μπρον ήταν καλός. Πάρα πολύ καλός. Οι 34 πόντοι και τα 10 ριμπάουντ το αποδεικνύουν. Ωστόσο ο Ίρβινγκ ήταν εκείνος που έκλεψε την παράσταση στη νίκη 121-115 των Καβαλίερς επί των Ουίζαρντς εκτός έδρας.

Και αυτό γιατί στην τελευταία περίοδο κατάφερε να πετύχει 21 πόντους και να δώσει την απαιτούμενη ώθηση στην ομάδα του Κλίβελαντ για να φύγει από το DC με το κεφάλι ψηλά.

Μέχρι τότε οι Τζέιμς και Σμιθ είχαν πάρει από το χέρι τους Καβαλίερς και τους κρατούσαν μπροστά στο σκορ. Στην τρίτη περίοδο ο ΛεΜπρον μπόρεσε μόνος του να ανεβάσει τη διαφορά στους 18 πόντους. Αλλά η απάντηση των γηπεδούχων δεν άργησε. Ισοφάρισαν σε 95-95 στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου με τον Γουόλ και τον Τεμπλ να έχουν καθοριστική παρουσία στο ματς.

Εκεί έπιασε... δουλειά ο Ίρβινγκ. Σημείωσε –αρχικά- 10 πόντους στη σειρά, έφτασε το σκορ στο 105-95 και στη συνέχεια και άλλους 11 με αποτέλεσμα το Κλίβελαντ να φτάσει στη μεγάλη νίκη.

Σε άλλο παιχνίδι που έγινε τα ξημερώματα, η Νέα Υόρκη επικράτησε 98-90 του Μαϊάμι εκτός έδρας αποδεικνύοντας ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Κορυφαίος των νικητών ο Άντονι ο οποίος πέτυχε 25 πόντους, ενώ συμμετοχή είχε και ο Λόπες με 19 πόντους.

Τα αποτελέσματα στα παιχνίδια του ΝΒΑ που έγιναν τα ξημερώματα

Ουάσινγκτον Ουίζαρντς – Κλίβελαντ Καβαλίερς 115-121
(Τεμπλ 21, Γουόλ 20, Νιλ 13 – Τζέιμς 34, Ίρβινγκ 32, Σμιθ 25)

Ορλάντο Μάτζικ – Ιντιάνα Πέισερς 86-95
(Ολαντίπο 20, Βούτσεβιτς 17, Φέρνιερ 13 – Τζορτζ 20, Έλις 19, Χιλ 16)

Μαϊάμι Χιτ – Νιου Γιορκ Νικς 90-98
(Μπος 28, Γουέιντ 18, Ντράγκιτς 10 – Άντονι 25, Λόπες 19, Γουίλιαμς 13)

Μπόστον Σέλτικς – Ντιτρόιτ Πίστονς 94-99
(Τόμας 22, Τέρνερ 17, Κράουντερ 16 – Τζάκσον 24, Καλντγουελ-Ποουπ 20, Ντράμοντ 13)

Μπρούκλιν Νετς – Τορόντο Ράπτορς 74-91
(Λόπες 24, Μπογκντάνοβιτς 12, Γιανγκ 11 – Βαλαντσιούνας 22, Λάουρι 17, Τζόζεφ 10)

Νιου Όρλεαν Πέλικανς – Ντάλας Μάβερικς 91-100
(Ντέιβις 26, Έβανς 16, Γκόρντον 14 – Φέλτον 22, Πάρσονς 21, Πάουελ 13)

Μινεσότα Τίμπεργουλβς – Ντένβερ Νάγκετς 74-78
(Τάουνς 14, Πέκοβιτς 12, Γουίγκινς 11 – Γκαλινάρι 20, Νέρκιτς 15, Μπάρτον 7)

Σαν Αντόνιο Σπερς – Γιούτα Τζαζ 123-98
(Ντάνκαν 18, Λέοναρντ 15, Γουέστ 14 – Μπερκ 21, Χεϊγουορντ 18, Γουίθι 10)

Φίνιξ Σανς – Σάρλοτ Χόρνετς 111-102
(Τελέτοβιτς 19, Νάιτ 18, Γουόρεν 17 – Γουόκερ 25, Γουίλιαμς 15, Λιν 15)

Οκλαχόμα Θάντερ – Μέμφις Γκρίζλις 112-102
(Ντουαρντ 26, Γουέστμπρουκ 20, Γουέιτερς 15 – Τσάλμερς 23, Μπαρνς 13, Ράντολφ 12)

Πόρτλαντ ΤρέιλΜπλέιζερς – Λος Άντζελες Κλίπερς 98-109
(Λίλαρντ 20, Πλάμπι 19, Ντέιβις 12 – Πολ 21, Ρέντικ 20, Πιρς 17)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Αγαπητέ κ. Βεζυρτζή, αυτά είναι πιο σημαντικά προβλήματα!!


Αγαπητέ κ. Βεζυρτζή, αυτά είναι πιο σημαντικά προβλήματα

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr και στέλνει μήνυμα στον σεβαστό Νίκο Βεζυρτζή για τον ΠΑΟΚ που δεν αξίζει να συμμετέχει σε σκηνικό αποκλεισμού από το κύπελλο.

Σας το είπα από μέρες: Δεν είναι ο Γκαλίτσιος το θέμα μας. Είναι άλλα τα προβλήματα του ΠΑΟΚ.

Βλέποντας να παίζει κάτι σαν ποδόσφαιρο, αναρωτιόμουνα πως μια ομάδα που δεν έχει αρχή και τέλος, δεν φαίνεται να στέκεται καλά στα πόδια της, δεν υπάρχει ουδεμία σταθερότητα ή ακόμη και σοβαρότητα σε επιλογές, διαχείριση υλικού και άλλα πολλά, που κατά κόρον λείπουν, είχε οκτώ μέρες αργία τα Χριστούγεννα. 

Με την ικανοποίηση της εμφάνισης κόντρα στον Πλατανιά ή με το χαμόγελο μιας ισοπαλίας στη Λειβαδιά τους έστειλε αυτός ο αθεόφοβος να κάνουν οκτώ μέρες διακοπές. Μέχρι το Ντουμπάι έφτασε η χάρη τους. Και καλά να κάνουν τα παιδιά, να ζήσουν τη ζωάρα τους. Αυτός ο Τούντορ, επειδή όλοι είναι ενθουσιασμένοι με τη δουλειά που γίνεται και κυρίως με την εικόνα της ομάδας έκρινε ότι θα πρέπει να ξεκουραστούν όλοι τους και να επιστρέψουν μετά από τόσο μεγάλης διάρκειας αργία;

Αν ο Γκαλίτσιος ήθελε κανά δυό μήνες για να επανέλθει μετά από οκτώ μήνες αποχή, οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ δεν ήθελαν και δύο μέρες να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους; Προφανώς, είναι η απάντηση. Οπότε, ένα δεκαήμερο μέσα στο νερό χαμένο. Ε, να τα αποτελέσματα από ομάδα με σύνθεση που κανείς δεν μπορεί να… πιθανολογήσει καν ότι θα αποδώσει και θα παίξει ποδόσφαιρο έστω και για να επικρατήσει της Καλλονής.

Την αλήθεια σας λέω: Την Καλλομνή, ο Ηρακλής την έκανε φουρφούρι με τρεις τελικές. Ένα σουτ είχε με τον Μανούσο, στο Καυτανζόγλειο και αυτό ήταν το καλύτερο που έκανε. Ούτε που ενοχλήθηκε ο εξαιρετικός Χουάντερσον, που λέγανε ότι δεν σκέφτονται καν να πάρουν στην Τούμπα το περασμένο καλοκαίρι.

Να πω και κάτι άλλο:

Φεύγει ο Όλσεν γιατί είναι ανθρώπινο να πάει να δει τη νεογέννητη κόρη του. Πράττει σωστά όποιος του δίνει άδεια;

Μην τρελαθούμε κιόλας. Σε ενδιαφέρει το κύπελλο και στέλνεις τον μοναδικό σου τερματοφύλακα στη Σουηδία; Και δεν είναι βέβαιο ότι θα γυρίσει για να παίξει με τον ΠΑΣ (Κυριακή, 15:00).

Δεν μπορούσε να φύγει μετά το παιχνίδι στη Μυτιλήνη; Να φύγει και να επιστρέψει εγκαίρως αν υποθέσουμε ότι είναι ανθρώπινο να αφήσεις τον άνθρωπο να πάει να δει το παιδί του και τη γυναίκα του.

Και μην τρελαθούμε κιόλας… Το πότε θα γεννήσει μια έγκυος, είναι γνωστό από καιρό. Δεν είναι όπως στον κινηματογράφο, «τρέχα έσπασαν τα νερά». Τώρα οι γιατροί παίρνουν τα μέτρα τους και γνωρίζουν πότε και πως ακριβώς θα γεννήσει.

Ας τα αφήσω στην άκρη αυτά τα θέματα διότι είναι ευαίσθητα και θα παραδεχθώ ότι κάνω λάθος στην περίπτωση του Όλσεν.

Να είστε σίγουροι πάντως ότι θα τα έλεγα κι αν είχε κερδίσει ο ΠΑΟΚ με τον Μελίσσα. Που το παιδί δεν παίζει και με το δέχθηκε το πρώτο γκολ άρχισε να αγχώνεται περισσότερο.

Επαναλαμβάνω, λοιπόν, ότι κάνω λάθος και δεν λαμβάνω υπόψη το θέμα Όλσεν. Είναι όμως ομάδα ο ΠΑΟΚ, που ακόμη και με τον τρίτο τερματοφύλακά του, να χάσει από την Καλλονή με 2-0, σε αγώνα κυπέλλου, που υποτίθεται ότι είναι ένας από τους στόχους που κυνηγάς;

Κύριε Νίκο Βεζυρτζή,

Δεν γνωρίζω τι δεν πήγε τελικά καλά στο θέμα του Γκαλίτσιου, αλλά, μου φαίνεται ότι αυτό αποτελεί πταίσμα μπροστά σε ένα σωρό άλλα θέματα, που δεν μπορώ να είμαι σίγουρος αν τελικά τα προλαβαίνετε.

Διαφημίζουν ότι προλάβατε το κάζο με τον Γκαλίτσιο και λένε ότι γλιτώσατε τον Ιβάν από πεντακόσια χιλιάρικα. Φροντίστε να μη χαθούν μαζί και οι στόχοι (αν όχι τίτλος, όπως το κύπελλο) μαζί με πολλά περισσότερα χρήματα.

Κι αν προλάβατε να μην έρθει ο Γκαλίτσιος, που ενδεχομένως να μην έλυνε προβλήματα και σίγουρα δεν θα δημιουργούσε παραπάνω από όσα υπάρχουν, να προλάβετε εγκαίρως να γίνουν μεταγραφές και όχι μόνο ποδοσφαιριστών. Και νοοτροπίας.

Κι αυτά τα καταθέτω με τεράστιο σεβασμό σε ένα πρόσωπο που θαυμάσαμε σε άλλους στίβους και σε άλλες εποχές και τώρα δοκιμάζετε στα πιο δύσκολα.

Επίσης, να σας πω το εξής, περί κουτσομπολιών:

Μια ομάδα που είναι ισχυρή παντού, μια ομάδα που αποδεικνύει πόσο δυνατή είναι σε όλα της και πρώτα από όλα στη βιτρίνα της, στο αγωνιστικό τμήμα και εντός γηπέδου, γιατί να την αγγίξουν τα κουτσομπολιά;

Έλεγαν ότι τα… «κουτσομπολιά βολεύουν μόνο όσους θέλουν να μας κάνουν να φύγουμε από τον δρόμο μας». Τα κουτσομπολιά οδηγούν τον ΠΑΟΚ εκτός Ευρώπης, εκτός πρωταθλήματος και ίσως εκτός κυπέλλου;

Θέλω να κλείσω, εκτιμώντας ότι ο ΠΑΟΚ θα περάσει την Καλλονή και θα προκριθεί στους «οκτώ» του κυπέλλου. Ευτυχώς, στο 89΄σημείωσε σχεδόν τη μισή πρόκριση. Γιατί μπορεί κι αν σοβαρευτεί τα πράγματα θα γίνουν εύκολα στη ρεβάνς της Τούμπας. Πιστεύω ότι η ανατροπή είναι απολύτως μέσα στις δυνατότητές του.

Δεν αξίζει όμως το κόπο να νιώθει κανείς μειονεκτικά έναντι ενός αντιπάλου σαν την αξιόμαχη μεν Καλλονή, υποδεέστερη δε και σε τεράστια απόσταση από τον μεγαλύτερου μεγέθους ΠΑΟΚ.

Τι να λέμε τώρα…
*Πηγή: sport-fm.gr*

Καλώς τον... Αρντά Τουράν!! (video)


Καλώς τον... Αρντά Τουράν (video)

Ο Αρντά Τουράν έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα στο ματς κυπέλλου με την Εσπανιόλ, έξι μήνες μετά την απόκτηση του. Δείτε τις καλύτερες στιγμές του από το παιχνίδι.

Μπορεί ο Αρντά Τουράν να έδωσε τα χέρια με τη Μπαρτσελόνα τον περασμένο Ιούλιο, όμως χρειάστηκε εξαιτίας του «παγώματος» των μεταγραφών των Καταλανών από την UEFA, να περιμένει έξι μήνες για το ντεμπούτο του.

Ο Τούρκος συμπεριλήφθηκε στην εντεκάδα στο χθεσινό ματς κυπέλλου στο «Καμπ Νου» με την Εσπανιόλ, στην πρώτη επίσημη εμφάνιση του με τα «μπλαουγκράνα».

Δείτε ένα βίντεο με τις καλύτερες στιγμές του





*Πηγή: sport-fm.gr*

Ο Γουέστμπρουκ κάνει και το... replay!!


Ο Γουέστμπρουκ κάνει και το... replay

Τα κάνει όλα μέσα στο παρκέ ο Ράσελ Γουέστμπρουκ. Μετά από ένα όμορφο καλάθι του στον αγώνα της Θάντερ με τους Γκρίζλις, ο All Star γκαρντ επιστρέφοντας στην άμυνα έκανε και το... replay.









*Πηγή: sport-fm.gr*

Με τον Πεπ κερδισμένη η ιδια η Πρεμιερ Λιγκ!!


Με τον Πεπ κερδισμένη η ιδια η Πρεμιερ Λιγκ!

Η προοπτική το νέο πρωτάθλημα την επόμενη σεζόν να έχει και τον Πεπ Γκουαρντιόλα ανάμεσα στους προπονητές που βρίσκονται στον πάγκο μιας απο τις κορυφαίες ομάδες, προκαλεί σίγουρα ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Και το μόνο ερώτημα είναι σε ποια από τις ομάδες πρωταθλητισμού θα βρίσκεται ο 44χρονος Καταλανος την επόμενη περίοδο. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος
Ίσως ο επόμενος προορισμός του θα είναι το Μαντσεστερ και η "μπλε" πλευρά. Μιλάμε για μία ομάδα με ατελείωτα χρήματα που αυτή τη στιγμή αποτελεί το πιο ακριβό project στον πλανήτη ποδόσφαιρο με την πρόθεση να επενδυθούν περισσότερα από 700 εκατομμύρια λίρες τα επόμενα χρόνια όχι μόνο στην αγορά ποδοσφαιριστών αλλά και στην ολοκλήρωση των έργων υποδομής. Η προοπτική να προσπαθήσει η Σιτι να πάρει ακόμα και τον Λέο Μέσι
από την Μπαρτσελόνα μπορεί για κάποια άλλη ομάδα να ακουγόταν ως εντελώς ανέφικτη! Ομως με τα χρήματα όμως που μπορεί να διαθέσουν οι ιδιοκτήτες από το Αμπού Ντάμπι  μοιάζει ως κάτι πολύ πιθανό ή τουλάχιστον καθόλου ανέφικτο και αυτο ειναι το μεγαλύτερο επίτευγμα που έκαναν οι Άραβες μετατρέποντας μια ομάδα τρίτης ταχύτητας που ηταν η Σιτι το 2008 σε ελκυστικό προορισμό για ανθρώπους σε πλήρη ποδοσφαιρική ακμη!
Ωστόσο δεν πρέπει να αποκλείεται μία έκπληξη και από πλευράς Τσέλσι. Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς έχει αποφασίσει να δώσει όσα χρήματα χρειάζονται για να φέρει τον Γκουαρντιόλα στο δυτικό Λονδίνο.Ένας απρόσμενος σύμμαχος για τον Αμπραμοβιτς,  προκειμένου ο Καταλανός προπονητής να πειστεί και να πάει στην αγγλική πρωτεύουσα αντί για το βορρά,  είναι η σύζυγος του Γκουαρντιόλα, Κριστίνα η οποία φέρεται να προτιμά το Λονδίνο από το Μαντσεστερ! Φυσικά και η Τσέλσι είναι ένας σύλλογος με προοπτική για να δουλέψει και να φέρει εις πέρας αυτό που έχει στο μυαλό του ο Γκουαρντιόλα. Απλά για την επόμενη-τουλάχιστον - σεζον όλα δείχνουν πως δεν θα υπάρχει η προοπτική του τσάμπιονς λιγκ για τους "μπλε" και αυτό ίσως είναι ένας ανασταλτικός παράγοντας. Από την άλλη θα είναι πολύ πιο εύκολη πιθανως  η αναστήλωση της ομάδας και ο Γουαρντιολα θα έχει έναν πιο εύκολο ρόλο σε αντίθεση με αυτόν που θα του ανατεθει πηγαίνοντας στο Etihad και την Μάντσεστερ Σίτι.
Όμως αυτό που θα είναι σίγουρα υπέρ του, εφόσον τελικά διαλέξει τη δουλειά στο βορρά, θα είναι πως οι συνεργάτες του και οι άνθρωποι που θα στηρίζουν τις επιλογές του είναι δύο γνωριμες φιγούρες από την εποχή της Μπαρτσελόνα. Ο Σοριάνο και ο Μπεγκιριστάιν. Και αυτό πιθανώς να βαρύνει πάρα πολύ στην γνώμη και στην απόφαση του.
Υπάρχει βέβαια πάντα και μία πιθανή έκπληξη με την παρουσία του, την επόμενη σεζόν, στο πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο σύλλογος έχει τη δυναμική, το όνομα, την ιστορία αλλά και τα χρήματα για να προσελκύσει έναν προπονητή της κλάσης του Γκουαρντιόλα. Αυτό όμως μοιάζει, τουλάχιστον τη στιγμή που συζητάμε, πιο δύσκολο γιατί ακόμα και αν απομακρυνθεί ο Φαν Χάαλ η πιο πιθανή επιλογη θα είναι ο Ζοσέ Μουρίνιο.
Το μόνο σίγουρο είναι άνω κάτω. Πως ένας από τους κορυφαίους προπονητές της τελευταίας δεκαετίας στον κόσμο επόμενη χρονιά θα είναι στη Πρεμιερ Λιγκ και με την προϊστορία του και το ποδόσφαιρο το οποιο του αρέσει κερδισμένο σίγουρα θα είναι το ίδιο το αγγλικό πρωτάθλημα.


Πηγή: england365.gr

Ψάχνει τρόπο να πάει στην Τσέλσι ο Ντρογκμπά!!


Ψάχνει τρόπο να πάει στην Τσέλσι ο Ντρογκμπά

Τη φόρμουλα με την οποία θα λύσει το συμβόλαιο του με τη Μόντρεαλ Ίμπακτ για να αναλάβει χρέη βοηθού στην Τσέλσι ψάχνει ο Ντιντιέ Ντρογκμπά. Διαψεύδει την οριστική απόσυρση του.

Σε διάψευση δημοσιευμάτων που ανέφεραν πως αποσύρεται οριστικά από το ποδόσφαιρο προέβη ο Ντιντιέ Ντρογμπά, που ανέφερε ότι βρίσκεται απλά σε συζητήσεις με τη Μόντρεαλ Ίμπακτ προκειμένου να βρεθεί τρόπος να λυθεί το συμβόλαιο του.

Ο Ιβοριανός αποτελεί επιλογή του Γκους Χίτινγκ και του Ρομάν Αμπράμοβιτς, για να βρεθεί στο τεχνικό επιτελείο της Τσέλσι, αναλαμβάνοντας χρέη βοηθού προπονητή.

Ο Ντρογκμπά φαίνεται πως θέλει και ο ίδιος να επιστρέψει στους «μπλε» από άλλο πόστο, αλλά η κατάσταση δεν είναι απολύτως στο χέρι του, με τη Μόντρεαλ Ίμπακτ με τη φανέλα της οποίας έχει σκοράρει 12 φορές φέτος, να θέλει να τον κρατήσει στη ενεργό δράση.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Έχει ευθύνες ο Σαββίδης, λάθος με Τούντορ»


«Έχει ευθύνες ο Σαββίδης, λάθος με Τούντορ»

Την άποψη ότι ο Ιβάν Σαββίδης έχει επιλέξει τους λάθους ανθρώπους να ασχολούνται με τον ΠΑΟΚ εξέφρασε ο Κούλης Αποστολίδης, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και χαρακτήρισε «άπειρο» τον Ιγκόρ Τούντορ.

Και ο Ιβάν Σαββίδης έχει ευθύνη για την πορεία του ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια, αφού δεν κάνει σωστές επιλογές στους συνεργάτες του που θα ασχολούνται με την «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ, όπως δήλωσε ο Κούλης Αποστολίδης στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Παράλληλα, ο παλαίμαχος άσος της ομάδας χαρακτήρισε «άπειρο» τον Ιγκόρ Τούντορ, αφού δεν μπορεί να διαχειριστεί το πλάνο που καλείται να δουλέψουν αυτή τη στιγμή στον «Δικέφαλο του Βορρά».

Σε κάθε περίπτωση, όμως, ο κ. Αποστολίδης ανέφερε πως το… ταμείο θα γίνει στο τέλος της σεζόν.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κούλης Αποστολίδης στην εκπομπή «Αντεπίθεση» με τους Βασίλη Βέργη και Σάββα Λιβάνιο

Για τη φετινή πορεία του ΠΑΟΚ και τα όσα έγιναν χθες μετά την ήττα από την Καλλονή: «Δεν περίμενα κάτι τέτοιο. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε περίμενα τον ΠΑΟΚ να βρίσκεται σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση. Αυτό είναι σαφές. Από το καλοκαίρι έχει ξεκινήσει μία διαδικασία να φτιαχτεί μία ομάδα σε βάθος χρόνου. Θέλει χρόνο και υπομονή με την προϋπόθεση ότι η δουλειά που γίνεται στο ποδοσφαιρικό τμήμα, θα έχει ως στόχο τη βελτίωση της ομάδας από μήνα σε μήνα. Δεν βλέπουμε όμως κάτι τέτοιο. Απεναντίας η ομάδα τον τελευταίο μήνα η ομάδα είναι σε πτωτική πορεία».

Για τις μεταγραφές και την υπόθεση Γκαλίτσιου: «Και εγώ είμαι της άποψης ότι σε μία ποδοσφαιρική ομάδα, πρέπει να υπάρχει ένα συγκεκριμένο οργανόγραμμα, να υπάρχουν συγκεκριμένες θέσεις εργασίας και να είναι επανδρωμένα με στελέχη που μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτές τις απαιτήσεις. Χρειάζεται ένα ξεκάθαρο σύστημα και όχι πολλοί σύμβουλοι. Τα προηγούμενα σχήματα είχαν αποτύχει, και τώρα κάνει ένα μείγμα του τεχνοκρατικού κόσμου με το ΠΑΟΚτσίδικο στοιχείο. Χρειάζεται να λαμβάνονται πιο σύντομα οι αποφάσεις».

Για τις φετινές μεταγραφές του ΠΑΟΚ και τη μεταγραφή του Ροντρίγκες: «Η αίσθηση αυτή η υπάρχει στον περιβάλλοντα χώρο της ομάδας. Τόσο ο Άρνεσεν όσο και ο Τούντορ είναι δύο άνθρωποι που δεν είχαν τον χρόνο να δουλέψουν, με πολλά προβλήματα από τα capital controls. Βεβαίως αποδείχθηκε στην πράξη ότι μία – δύο μεταγραφές πετυχαίνουν».

Για την παρουσία του Φρανκ Άρνεσεν στην ΠΑΕ και εκείνη του Τούντορ στην ομάδα: «Από τη στιγμή που υπάρχει ο Άρνεσεν, υπάρχει ένας αθλητικός διευθυντής, και έχει τις απαραίτητες γνώσεις, η δουλειά του προπονητή είναι να αναφέρει τις ανάγκες που έχει στην ομάδα, ας πούμε ένα δεκάρι που θα έχει συγκεκριμένες ιδιότητες και να προτείνει ένα – δύο ονόματα. Εκείνος που θα αποφασίσει είναι ο αθλητικός διευθυντής.

Από εκεί και πέρα, μπορεί να αποφασίσει και ο ίδιος για κάποια περίπτωση που δεν αποφασίσει ο προπονητής. Ασχέτως αν ο ιδιοκτήτης μπορεί να διαθέσει πολλά εκατομμύρια, η ομάδα πρέπει να λειτουργεί σαν οργανισμός και να δουλεύει με αυτάρκεια. Σαφέστατα μπαίνει και θέμα οικονομικού συντελεστή.

Επειδή το αγωνιστικό κομμάτι είναι το πιο βασικό, στο ποδόσφαιρο όλες οι διαδικασίες που είναι εκτός γηπέδου, εξαρτώνται άμεσα από την πορεία της ομάδας. Για αυτό θα έλεγα ότι εκείνο που φαίνεται για εμένα, είναι πως η επιλογή του Τούντορ για αυτή τη φάση της ομάδας για να δημιουργηθεί μία ομάδα έχει ένα βασικό μειονέκτημα. Είναι ένας άπειρος προπονητής, αφού δεν έχει την εμπειρία να βοηθήσει την ομάδα να φτιαχτεί.

Σε 3-5 χρόνια μπορεί να αλλάξει αυτό, όμως για αυτή τη διαδικασία χρειαζόταν εκ των πραγμάτων ένας προπονητής που μπορεί να κάνει αυτή τη δουλειά, κάτι που δεν μπορεί να κάνει ο Τούντορ. Προσωπικά, πιστεύω πως έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον οι κινήσεις που θα κάνουν τώρα ο Τούντορ και ο Άρνεσεν, που δεν υπάρχει μεγάλη δυνατότητα, και κυρίως το καλοκαίρι. Στο τέλος της σεζόν θα γίνει η κίνηση. Ακούγονται διάφορα πράγματα πως φεύγει ο Τούντορ, φεύγει ο Άρνεσεν».

Για τις ευθύνες που αναλογούν στο μεγαλομέτοχο του συλλόγου, Ιβάν Σαββίδη: «Οι ευθύνες του Σαβββίδη είναι πως ένας επιχειρηματίας που έχει πολλά αντικείμενα ενασχόλησης, χρειάζεται να επιλέγει τους κατάλληλους συνεργάτες, με σκοπό να έχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η επιλογή αυτή ανήκει στον Σαββίδη. Μέχρι τώρα ο Σαββίδης μέχρι το καλοκαίρι σε αυτό το κομμάτι δεν τα είχε πάει καλά, και προσπαθούσε να μάθει.

Ψάχνει και βρίσκει τα κατάλληλα στελέχη, ώστε να μπορεί να τα συντονίσει. Τα πολλά λεφτά και η μεγάλη οικονομική ευμάρεια αυξάνει τις απαιτήσεις του κόσμου και των Μέσων για καλύτερα και γρηγορότερα αποτελέσματα. Αν προσθέσουμε σε αυτό πως ο ΠΑΟΚ με μεγάλη ιστορία και δυναμική δεν έχει κατακτήσει ελάχιστους τίτλους που αντιστοιχούν σε αυτά, και παράλληλα λέγαμε πάμε για πρωτάθλημα και Κύπελλο, έχει αυξήσει τις προσδοκίες και τις απαιτήσεις του κόσμου.

Η διαφορά είναι ότι ο Ζαγοράκης, ο Βρύζας και ο Σάντος ήταν μόνοι τους και αποφάσιζαν οι ίδιοι. Ο Σαββίδης έχει λύσει το οικονομικό, αλλά μία εταιρεία πόσω μάλλον μία ποδοσφαιρική εταιρεία δεν διοικείται μέσω Skype. Ειδικότερα στον ΠΑΟΚ, χρειάζεται να επιλέξει τους κατάλληλους ανθρώπους και εκείνος να έχει το ρόλο του μεγαλοιδιοκτήτη και όχι το τζένεραλ μάνατζερ. Δεν χρειάζεται τέτοια διαδικασία όπως έγινε με τον Γκαλίτσιο».

Για το ενδεχόμενο να αποκτηθεί ένας νέος «Νάτχο»: «Και αυτό είναι ένα μεγάλο θέμα. Πείτε πως θα πάρουμε τον Ιανουάριο ένα δεκάρι και ένα στόπερ που θα είναι ηγέτες στις θέσεις του, όμως μην έχουμε τη λανθασμένη εντύπωση πως έρθουν αυτοί οι δύο η ομάδα θα αλλάξει πρόσωπο πολύ γρήγορα. Το κύριο θέμα σε μία τέτοια υπόθεση είναι να έχεις καλούς μάγειρες».

Το Χίλσμπορο θα τιμηθεί για τελευταία φορά στο Άνφιλντ!!


Το Χίλσμπορο θα τιμηθεί για τελευταία φορά στο Άνφιλντ

Ο Σύλλογος Υποστήριξης Οικογενειών του Χίλσμπορο αποφάσισε η φετινή επιμνημόσυνη δέηση των νεκρών της τραγωδίας του 1989 να γίνει για τελευταία φορά στο γήπεδο της Λίβερπουλ.

Η φετινή 15η Απριλίου για τους οπαδούς της Λίβερπουλ θα είναι -ακόμα πιο- ιδιαίτερη. Η τιμή στην μνήμη των θυμάτων στην τραγωδία του Χίλσμπορο που θα δοθεί στο Άνφιλντ θα είναι και η τελευταία.

Αυτή ήταν η ομόφωνη απόφαση του Συλλόγου Υποστήριξης Οικογενειών του Χίλσμπορο η οποία έχει οργανώσει και τις 27 επετείους στο γήπεδο.

«Οι 96 δεν θα ξεχαστούν ποτέ. Είναι πολύ πιθανό οι έρευνες (για την τραγωδία) να ολοκληρωθούν πριν από την ημερομηνία της επετείου, κι έτσι με την φετινή επιμνημόσυνη δέηση θα προσφερθεί στις οικογένειες το κλείσιμο ενός κύκλου», δήλωσε η πρόεδρος του Συλλόγου Μάργκαρετ Ασπινάλ.

Η Ασπινάλ ευχαρίστησε όλους όσους υποστήριξαν τις τελετές όλα αυτά τα χρόνια όπως επίσης και την ομάδα της Λίβερπουλ και έκλεισε λέγοντας: «Ελπίζουμε ο κόσμος και οι φίλαθλοι να σεβαστούν την απόφαση του Συλλόγου και ο καθένας να θυμάται τα 96 θύματα με τον δικό του τρόπο».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μετά από Ολαϊτάν και Φορτούνη, ποιος;


Μετά από Ολαϊτάν και Φορτούνη, ποιος;

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει μέσα από το sport-fm.gr δύο πράγματα, με αφορμή το παιχνίδι του Ολυμπιακού στο Κύπελλο.

• Θα μου πείτε τώρα, ποιος ασχολείται με το Κύπελλο, με τον Ολυμπιακό να παίζει στα Χανιά, μία μάλλον μέτρια ομάδα της Β΄ Εθνικής.

• Εγώ, πάντως, ασχολούμαι. Είναι ένα επίσημο παιχνίδι του Ολυμπιακού κι από τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζονται και τέτοια παιχνίδια, βλέπεις και τη σοβαρότητα γενικά της ομάδας.

• Το μόνο θέμα είναι να μην υπάρχουν τραυματισμοί, είτε από τον αγωνιστικό χώρο, είτε από άσχημα μαρκαρίσματα.

• Από εκεί και πέρα, αυτό που ξέρω είναι ότι τα τελευταία χρόνια, το Κύπελλο είναι ένα θεσμός που αναδεικνύει παίκτες για τον Ολυμπιακό! Παίκτες που βρίσκονται συνήθως μεταξύ 18άδας κι εξέδρας, αλλά βρίσκουν την ευκαιρία μέσα από τέτοια παιχνίδια να δείξουν την αξία τους και να κερδίσουν τους προπονητές τους.

• Μεγαλύτερο παράδειγμα δεν υπάρχει από τον Φορτούνη, που πέρσι έκανε κατάθεση ποιότητας σε τέτοια παιχνίδια και σε κωλοτερέν όπως της Παναχαϊκής και του Φωστήρα κι έτσι σιγά σιγά κέρδισε με το σπαθί του περισσότερο χρόνο συμμετοχής και στο πρωτάθλημα, σε μία περσινή σεζόν στην οποία «ψήθηκε», με συνέπεια να τον βλέπουμε τώρα να θριαμβεύει…

• Ένα χρόνο πριν τον Φορτούνη ήταν ο Ολαϊτάν, που έπαιζε σοβαρά και καλά με τον Φωκικό και κέρδιζε πόντους, μέχρι που εκμεταλλευόμενος τον τραυματισμό του Μήτρογλου έκανε το μπαμ. Τον ξεχνάμε τον Μάικλ, αλλά αν δεν είχε εκείνη την απίστευτη περιπέτεια με την υγεία του, τώρα ο Ολυμπιακός δεν θα ήθελε άλλο σέντερ φορ, αν θυμηθούμε τι είχε δείξει αυτό το παιδί στα 20 χρόνια του με την ερυθρόλευκη φανέλα.

• Παρεμπιπτόντως, είναι καλά στην υγεία του κι έχει παίξει 15 παιχνίδια (11 βασικός) στο φετινό ολλανδικό πρωτάθλημα με την Τβέντε, ως δανεικός από τον Ολυμπιακό.

• Και για να επιστρέψουμε στα τωρινά τα του Κυπέλλου. Γιατί να μην «βγει» και φέτος μέσα από το Κύπελλο ένα λαχείο για τον Ολυμπιακό! Θα έλεγα ο Κολοβός. Στο χέρι του είναι…
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ρώτησε για Βιγιαφάνες ο Στραματσόνι!


Ρώτησε για Βιγιαφάνες ο Στραματσόνι

Την περίπτωση του Λούκας Βιγιαφάνες φαίνεται πως εξετάζει ο Παναθηναϊκός, αφού ο Αργεντινός άσος του Παναιτωλικού κέντρισε το ενδιαφέρον του Αντρέα Στραματσόνι.

Μεταγραφικός πυρετός επικρατεί στον Παναθηναϊκό, με το όνομα του Λούλα Βιγιαφάνες να βρίσκεται ανάμεσα στα ονόματα που εξετάζουν οι «πράσινοι».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Goal», ο Αντρέα Στραματσόνι ξεχώρισε την παρουσία του Αργεντινού στο πρόσφατο ματς του «τριφυλλιού» με τον Παναιτωλικό και ρωτούσε λεπτομέρειες σχετικά με τον παίκτη.

Μάλιστα ο Ιταλός τεχνικός μίλησε με καλά λόγια για τον 24χρονο μεσοεπιθετικό στη συνέντευξη Τύπου, με τον Παναθηναϊκό να «ψάχνεται» πλέον για τον παίκη.

Ο Βιγιαφάνες είναι δανεικός από την Ιντιπεντιέντε με την ομάδα του Αγρινίου να έχει δικαίωμα αγοράς του παίκτη ως τις 31 Μαρτίου, με το «τριφύλλι» να εξετάζει πιθανό deal για το καλοκαίρι.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Στα δικαστήρια για τον Βλαχοδήμο!!


Στα δικαστήρια για τον Βλαχοδήμο!

Στις δικαστικές αίθουσες μπορεί να οδηγηθεί η μεταγραφή του Παναγιώτη Βλαχοδήμου στον Παναθηναϊκό, καθώς ο Ολυμπιακός είχε «δέσει» με ρήτρα τον παίκτη σε περίπτωση που πήγαινε σε άλλη ελληνική ομάδα.

Νέα κόντρα μπορεί να υπάρξει στο άμεσο μέλλον ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, με «αιτία» αυτή τη φορά τη μεταγραφή του Παναγιώτη Βλαχοδήμου στο «τριφύλλι».

Συγκεκριμένα, οι Πειραιώτες είχαν υπογράψει ρήτρα με την οποία αν ο 24χρονος μεσοεπιθετικός πήγαινε σε άλλη ελληνική ομάδα μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2016, τότε εκείνη καλείται να καταβάλει το ποσό των 300.000 ευρώ. Αυτή τη στιγμή, όπως γράφει το Goal, υπάρχουν δύο ενδεχόμενα για τον Βλαχοδήμο.

Το πρώτο αναφέρει πως αν ο παίκτης αποδείξει στον Αντρέα Στραματσόνι πως είναι στο επιθυμητό επίπεδο φυσικής κατάστασης, τότε οι «πράσινοι» θα κυνηγήσουν το θέμα στα δικαστήρια, υποστηρίζοντας πως η παραπάνω ρήτρα δεν βασίζεται πουθενά από τη στιγμή που ο παίκτης ήταν ελεύθερος.

Το δεύτερο και πιο απίθανο σενάριο είναι ο Βλαχοδήμος, αν δεν βρίσκεται στην επιθυμητή κατάσταση, να μείνει στο Κορωπί μέχρι το καλοκαίρι και να δηλωθεί το δελτίο του τον Ιούλιο στην ΕΠΟ
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ο Βέλλιος κρίνει τη μεταγραφή του…!!


Ο Βέλλιος κρίνει τη μεταγραφή του…

Ένα σημαντικό ποσοστό που ενδεχομένως μπορεί να κρίνει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του φέρεται να κατέχει ο Απόστολος Βέλλιος.

Μέρος των δικαιωμάτων του κατέχει ο Απόστολος Βέλλιος, όπως αποκαλύπτει σήμερα η Live Sport.

Η εφημερίδα αναφέρει πως ο Έλληνας επιθετικός του Ηρακλή είναι κάτοχος του 20% των δικαιωμάτων του, κάτι που σημαίνει πως δεν θα πάρει όλα τα χρήματα ο «Γηραιός» σε ενδεχόμενη μεταγραφή του.

Τη φετινή σεζόν ο 24χρονος επιθετικός έχει ξεχωρίσει με τις εμφανίσεις που πραγματοποιήσει στους Θεσσαλονικείς, στους οποίους έχει 9 γκολ και 2 ασίστ σε 16 αγώνες.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ασχοληθεί μαζί του ο Ολυμπιακός, ο οποίος φημολογείται ότι είχε έρθει σε συμφωνία με τον Ηρακλή για την απόκτηση του Βέλλιου με ένα ποσό που αγγίζει το 1,5 εκατ. ευρώ, δηλαδή από αυτό το ποσό το 80% θα πήγαινε στην ομάδα και το υπόλοιπο στον παίκτη.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μακ: «Ομάδες όπως την Καλλονή πρέπει να τις κερδίζουμε»


Μακ: «Ομάδες όπως την Καλλονή πρέπει να τις κερδίζουμε»

Στους λόγους για τους οποίους ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε την Τετάρτη από την Καλλονή στο Κύπελλο αναφέρθηκε ο Ρόμπερτ Μακ, ο οποίος τόνισε πως ομάδες όπως οι νησιώτες οι Θεσσαλονικείς πρέπει να τις κερδίζουν.

Στους λόγους για τους οποίους ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε την Τετάρτη από την Καλλονή στο Κύπελλο αναφέρθηκε ο Ρόμπερτ Μακ, ο οποίος τόνισε πως οι Θεσσαλονικείς πρέπει να κερδίζουν ομάδες όπως οι νησιώτες.

Αναλυτικά όσα έγραψε ο Σλοβάκος μεσοεπιθετικός στην προσωπική του ιστοσελίδα: «Το γκολ μου είναι για το μόνο με το οποίο είμαι χαρούμενος. Ξεκινήσαμε καλά. Οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα στο ξεκίνημα του αγώνα. Μετά είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού, αλλά το πρόβλημά μας ήταν ότι δεν μπορούσαμε να συνεργαστούμε στην επίθεση. Το γκολ ήρθε στο τέλος του αγώνα, αλλά μπορεί να είναι πολύ σημαντικό. Διαφορετικά παίζεις όταν έχεις ήττα με ένα και όχι δύο γκολ διαφορά. Το μόνο σίγουρο είναι ότι πρέπει να βελτιωθούμε. Ομάδες όπως την Καλλονή πρέπει να τις κερδίζουμε».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Κάλεσμα Μίτσελ σε Μανιάτη!


Κάλεσμα Μίτσελ σε Μανιάτη

Το ενδεχόμενο να συνεργαστούν εκ νέου, αυτή τη φορά στη Μαρσέιγ, φέρονται να έχουν συζητήσει ο Μίτσελ με τον Γιάννη Μανιάτη.

Την επικοινωνία του Μίτσελ με τον Γιάννη Μανιάτη, ώστε οι δυο τους να συνεργαστούν ξανά – αυτή τη φορά στη Μαρσέιγ – αποκαλύπτει σήμερα η Live Sport.

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα αναφέρει πως οι δύο άνδρες έχουν συζητήσει το παραπάνω ενδεχόμενο, αφού ο Ισπανός τεχνικός τρέφει ιδιαίτερη εκτίμηση για τον αρχηγό του Ολυμπιακού, ο οποίος φαίνεται πως δεν υπολογίζεται από τον Μάρκο Σίλβα μετά τον σοβαρό τραυματισμό του.

Ο διεθνής άσος, από την πλευρά του, παρουσιάζεται θετικός σε αυτό το ενδεχόμενο, καθώς η Μαρσέιγ είναι μία από τις κορυφαίες γαλλικές ομάδες αλλά και της Ευρώπης γενικότερα.

Η υλοποίηση όμως της μεταγραφής δεν εξαρτάται από τον ίδιο τον Μίτσελ, αφού για τις μεταγραφές αποφασίζουν οι ιθύνοντες του συλλόγου, λόγω και των σκαμπανεβασμάτων που έχει στην απόδοσή της η ομάδα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Κάτι της χρωστά!


Κάτι της χρωστά

Το 2/2 στο Top 16 είναι αποφασισμένος να κάνει απόψε ο Ολυμπιακός που δοκιμάζεται από τη Λαμποράλ Κούτσα στη Βιτόρια που πάντα περνά… δύσκολα. Εκτός ο Λοτζέσκι, πρώτη για Τζόνσον-Όντομ.

Με μοναδικό απόντα τον τραυματία Ματ Λοτζέσκι και νέο πρόσωπο τον Ντάριους Τζόνσον-Όντομ, ο Ολυμπιακός αναμετράται απόψε (21:30, ΕΡΤ, ΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr) με τη Λαμποράλ Κούτσα στην κατάμεστη «Φερνάντο Μπουέσα Αρένα» της Βιτόρια έχοντας στόχο να «χτίσει» πάνω στη μεγάλη νίκη της πρεμιέρας απέναντι στην Μπαρτσελόνα.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θα στηριχτεί και πάλι στην εξαιρετική άμυνα της ομάδας του, που είναι πρώτη στον συγκεκριμένο τομέα στην Ευρωλίγκα με παθητικό 68,55 ανά αγώνα. Βέβαια αυτή τη φορά θα έχει δύσκολο έργο, καθώς οι αντίπαλοι διαθέτουν την τρίτη καλύτερη επίθεση της διοργάνωσης με 85,73.

Το έργο των «ερυθρόλευκων» δεν θα είναι εύκολο, αφού οι αντίπαλοι προέρχονται επίσης από νικηφόρα πρεμιέρα, κόντρα στη Ζαλγκίρις στο Κάουνας, αλλά και από θρίαμβο επί της Ρεάλ για το πρωτάθλημα. Ο Γιάννης Μπουρούσης βρίσκεται σε οργιώδη φόρμα (πρώτος σε αξιολόγηση σε Ευρωλίγκα και ACB), ωστόσο και σε πένθος καθότι απεβίωσε ο πατέρας της συζύγου του, Μάκης Ψωμιάδης. Οι Βάσκοι δεν έχουν αγωνιστικά προβλήματα πέραν της γνωστής απουσίας του ανέτοιμου ακόμη Μπέρτανς.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Ίλια Μπελόσεβιτς (Σερβία), Ματέι Μπολτάουζερ (Σλοβενία) και Όλεγκς Λάτισεβς (Λετονία).

Η στατιστική σύγκριση των δύο ομάδων:
inner

Ζόρια στη Βιτόρια

Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί 30 φορές και στις εννιά από τις τελευταίες δέκα σεζόν της Ευρωλίγκας, με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν 16 νίκες έναντι 14 των Βάσκων. Ο Ολυμπιακός, ωστόσο, έχει μόλις τέσσερις νίκες σε 15 επισκέψεις στη Βιτόρια, όπου πέρσι έχασε δύο φορές και μετρά τρεις διαδοχικές ήττες. Αναλυτικά η προϊστορία:

22/02/2001 Ολυμπιακός-Ταουγκρές 72-78 (Προημιτελικά)
28/02/2001 Ταουγκρές-Ολυμπιακός 98-76 (Προημιτελικά)
20/11/2003 Ταουγκρές-Ολυμπιακός 92-77(Κανονική Περίοδος)
21/01/2004 Ολυμπιακός-Ταουγκρές 81-72 (Κανονική Περίοδος)
10/03/2004 Ολυμπιακός-Ταουγκρές 83-85 (Top 16)
07/04/2004 Ταουγκρές-Ολυμπιακός 87-82 (Top 16)
25/10/2006 Ολυμπιακός-Ταουγκρές 97-78 (Κανονική Περίοδος)
13/12/2006 Ταουγκρές-Ολυμπιακός 89-74 (Κανονική Περίοδος)
03/04/2007 Ταουγκρές-Ολυμπιακός 84-59 (Play offs)
05/04/2007 Ολυμπιακός-Ταουγκρές 89-95 (Play offs)
25/10/2007 Ολυμπιακός-Ταουγκρές 95-90 (Κανονική Περίοδος)
12/12/2007 Ταουγκρές-Ολυμπιακός 75-64 (Κανονική Περίοδος)
05/02/2009 Ολυμπιακός-Ταουγκρές 73-70 (Top 16)
12/03/2009 Ταουγκρές-Ολυμπιακός 80-88 (Top 16)
28/01/2010 Κάχα Λαμποράλ-Ολυμπιακός 85-89 (Top 16)
04/03/2010 Ολυμπιακός-Κάχα Λαμποράλ 102-85 (Top 16)
02/11/2011 Κάχα Λαμποράλ-Ολυμπιακός 81-79 (Κανονική Περίοδος)
08/12/2011 Ολυμπιακός-Κάχα Λαμποράλ 84-82 (Κανονική Περίοδος)
11/10/2012 Ολυμπιακός-Κάχα Λαμποράλ 85-81 (Κανονική Περίοδος)
17/11/2012 Κάχα Λαμποράλ-Ολυμπιακός 72-89 (Κανονική Περίοδος)
27/12/2012 Κάχα Λαμποράλ-Ολυμπιακός 82-74 (Top 16)
22/03/2013 Ολυμπιακός-Λαμποράλ Κούτσα 82-74 (Top 16)
24/01/2014 Λαμποράλ Κούτσα-Ολυμπιακός 70-89 (Top 16)
21/03/2014 Ολυμπιακός-Λαμποράλ Κούτσα 89-59 (Top 16)
24/10/2014 Ολυμπιακός-Λαμποράλ Κούτσα 63-57 (Κανονική Περίοδος)
27/11/2014 Λαμποράλ Κούτσα-Ολυμπιακός 89-70 (Κανονική Περίοδος)
23/01/2015 Ολυμπιακός-Λαμποράλ Κούτσα 76-64 (Top 16)
20/03/2015 Λαμποράλ Κούτσα-Ολυμπιακός 74-73 (Top 16)
23/10/2015 Λαμποράλ Κούτσα-Ολυμπιακός 96-89 πρτ.
26/11/2015 Ολυμπιακός-Λαμποράλ Κούτσα 59-52 (Κανονική Περίοδος)

Το πρόγραμμα της αγωνιστικής

Ε’ Όμιλος
Νταρουσάφακα-Τσεντεβίτα 21:00
Λοκομοτίβ Κουμπάν-Αναντολού Εφές (8/1, 19:00)
Ερυθρός Αστέρας-Φενέρμπαχτσε (8/1, 21:00)
Παναθηναϊκός-Μάλαγα (8/1, 21:45)

Στ’ Όμιλος
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ρεάλ Μαδρίτης 19:00
Λαμποράλ Κούτσα-Ολυμπιακός 21:30
Μπαρτσελόνα-Χίμκι 21:45
Μπάμπεργκ-Ζαλγκίρις Κάουνας (8/1, 21:00)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ήττα για Θανάση Αντετοκούνμπο!


Ήττα για Θανάση Αντετοκούνμπο

Την ήττα με 105-103 από τους Τέξας Λέτζεντς γνώρισαν οι Γουέστσεστερ Νικς του Θανάση Αντετοκούνμπο, που ήταν μεν άστοχος, αλλά με... γεμάτη στατιστική.

Ο Τζίμερ Φριντέτ αστόχησε σε τρίποντο στο φινάλε και οι Γουέστσεστερ Νικς έχασαν με 105-103 από τους Τέξας Λέτζεντς.

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο είχε 4 πόντους (2/8 δίποντα), 7 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 2 κλεψίματα σε 27 λεπτά συμμετοχής για τη θυγατρική ομάδα των Νιου Γιορκ Νικς.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πονάει ο Μπεργκ, δεν ξεκινάει στα Γιάννενα!


Πονάει ο Μπεργκ, δεν ξεκινάει στα Γιάννενα

Με τίποτα δεν μπορεί να ησυχάσει ο Μάρκους Μπεργκ! Ο Σουηδός ένιωσε ενοχλήσεις στα Γιάννενα (σε άλλο σημείο απ’ αυτό που είχε τραυματιστεί) και δεν θα ξεκινήσει στο ματς Κυπέλλου. Βασικός ο Μπουμάλ.

Δεν λέει να εγκαταλείψει η ατυχία τον Μάρκους Μπεργκ!

Κατά την παραμονή του Παναθηναϊκού στα Γιάννενα για το παιχνίδι της Πέμπτης με τον ΠΑΣ, ο Σουηδός αισθάνθηκε ενοχλήσεις (σε διαφορετικό σημείο απ’ αυτό που είχε τραυματιστεί και είχε μείνει καιρό εκτός δράσης).

Ήταν τέτοια μάλιστα η ανησυχία που προκλήθηκε στους ανθρώπους της ομάδας, που ειδοποιήθηκε να είναι σε ετοιμότητα ο Κλωναρίδης, ώστε να ταξιδέψει αν χρειαστεί στην Ήπειρο και να αντικαταστήσει τον Μπεργκ στην αποστολή.

Ωστόσο ο ίδιος ο Σουηδός δεν θέλησε να αφήσει την ομάδα και σε συνεννόηση με τον Αντρέα Στραματσόνι, θα μείνει στον πάγκο και εφόσον απαιτηθεί, θα χρησιμοποιηθεί στη διάρκεια του αγώνα.

Όσο για τη θέση του στην ενδεκάδα, αυτή θα καλυφθεί πιθανότατα από τον Πέτριτς (με αουτσάιντερ τον Καρέλη), ενώ ως βασικός θα κάνει το ντεμπούτο του ο Ολιβιέ Μπουμάλ, που αναμένεται να βρίσκεται στο αρχικό σχήμα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Υποδοχή με… χειροκροτήματα και ειρωνείες για τον ΠΑΟΚ!!


Υποδοχή με… χειροκροτήματα και ειρωνείες για τον ΠΑΟΚ!

Πολύ βαριά έπεσε στους φίλους του ΠΑΟΚ η ήττα από την (ουραγό στο πρωτάθλημα) Καλλονή. Περίπου 50 άτομα υποδέχθηκαν με ειρωνείες και χειροκροτήματα την αποστολή στο αεροδρόμιο.

Μόνο «στο ντούκου» δεν πέρασαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ την ήττα από την Καλλονή.

Μετά τις αποδοκιμασίες που ακούστηκαν από την εξέδρα των φιλοξενούμενων στη λήξη του αγώνα Κυπέλλου, το κράξιμο στην ομάδα συνεχίστηκε με το πού πάτησε κιόλας στο πόδι της στη Θεσσαλονίκη.

Περίπου 50 άτομα λοιπόν περίμεναν την αποστολή στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» και όταν εμφανίστηκαν οι παίκτες, τους υποδέχθηκαν με ειρωνικά χειροκροτήματα. Δεν έλειψαν, δε, και βαριές εκφράσεις, αλλά και προτροπές του τύπου «πηγαίνετε στα μπουζούκια τώρα» ή «έχετε βρει τον Σαββίδη και τον αρμέγετε όλοι».

Τουλάχιστον η όποια ένταση δημιουργήθηκε δεν κράτησε για πολλή ώρα, με τους οπαδούς να μην παρεκτρέπονται και τα μέλη της ομάδας να αποχωρούν εντέλει για τα σπίτια τους χωρίς περαιτέρω προβλήματα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Κακός-χαμός στη Γερμανία με την επιλογή της Μπάγερν να πάει στο Κατάρ!!


Κακός-χαμός στη Γερμανία με την επιλογή της Μπάγερν να πάει στο Κατάρ!

Πολιτικοί, ανθρωπιστικές οργανώσεις αλλά και μεγάλη μερίδα οπαδών της Μπάγερν τα έβαλαν με την διοίκηση του συλλόγου επειδή επέλεξε το Κατάρ για την χειμερινή προετοιμασία του συλλόγου. Δείτε τον λόγο


Μπορεί στην Γερμανία να μην υπάρχει ακόμη αγωνιστική δράση όμως η Μπάγερν βρίσκεται στην… τσίτα, με τον λόγο να μην είναι αγωνιστικός.

Δεν πρόκειται για κάποια μεταγραφή, αλλά για την επιλογή του συλλόγου να μεταβεί στο Κατάρ για να πραγματοποιήσει την προετοιμασία λόγω του break των υποχρεώσεων στην Bundesliga.

Η απόφαση αυτή μόνο καλά δεν… έκατσε σε πολιτικούς, ανθρωπιστικές οργανώσεις αλλά και σε μεγάλη μερίδα των οπαδών των Βαυαρών. Αιτία αποτελεί το γεγονός πως το Κατάρ ανήκει στη Σαουδική Αραβία, η οποία κατηγορείται για σωρεία παραβιάσεων τόσο πολιτικών όσο και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Οι σφοδρές αντιδράσεις έφεραν την Μπάγερν σε θέση άμυνας. Ο πρόεδρος, Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε να τονίζει πως η επιλογή του Κατάρ δεν κρύβει πολιτικά κριτήρια. Χαρακτηριστική είναι και η τοποθέτηση του αρχηγού, Φίλιπ Λαμ: «Ολόκληρη η ομάδα παρακολουθεί όσα συμβαίνουν στο Κατάρ και δεν κλείνουμε τα μάτια μας».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Λουκάκου… Λούκυ Λουκ!! (video)


Λουκάκου… Λούκυ Λουκ! (video)

Πιο γρήγορα -όχι από τη σκιά του, αλλά από κάθε άλλον επιθετικό εσχάτως στην Αγγλία- πυροβολεί ο Ρομέλου Λουκάκου! Φτάνοντας τα 12 γκολ σε ισάριθμα ματς, τάβλιασε τη Μαν. Σίτι (2-1) στο Λιγκ Καπ.

Άλλαξε ο χρόνος, γιορτές μεσολάβησαν, αλλά ο Ρομέλου Λουκάκου συνεχίζει τον… χαβά του!

Το ίδιο καυτός με τις εμφανίσεις των τελευταίων μηνών του 2015, ο Βέλγος πήρε πάνω του την Έβερτον στη ματσάρα με τη Μάντσεστερ Σίτι και της έδωσε προβάδισμα πρόκρισης (2-1) στην επόμενη φάση του Λιγκ Καπ.

Μετά από ένα μέτριο πρώτο ημίχρονο -κι ενώ φαινόταν ότι οι ομάδες θα πάνε ισόπαλες στην ανάπαυλα- τα «ζαχαρωτά» πήραν προβάδισμα στις καθυστερήσεις, χάρη σε προβολή του Φούνες Μόρι (έπειτα από απόκρουση του Καμπαγιέρο).

Κι αφού οι «πολίτες» αντεπιτέθηκαν στο δεύτερο και πίεσαν σταδιακά, ανταμείφθηκαν με την ισοφάριση (όταν ο Νάβας αξιοποίησε με ωραίο πλασέ την ασίστ του Αγουέρο στο 76’). Δυστυχώς για ‘κείνους όμως, η χαρά τους θα είχε ημερομηνία λήξης. Και μάλιστα μικρότερη από δυο λεπτά.

Γιατί ήρθε ο Λουκάκου στο 78’ να εξαργυρώσει την άψογη σέντρα του Μπάρκλεϊ και σκοράροντας το 12ο γκολ του στα ισάριθμα τελευταία παιχνίδια για όλες τις διοργανώσεις, έδωσε τη νίκη-προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς.



Αναλυτικά οι ημιτελικοί του Λιγκ Καπ (οι ρεβάνς στις 26 και 27 Ιανουαρίου)

Τρίτη, 5/1

Στόουκ-Λίβερπουλ 0-1
(37' Άιμπ)

Τετάρτη, 6/1

Έβερτον-Μάντσεστερ Σίτι 2-1
(45'+1' Φούνες Μόρι, 78' Λουκάκου - 76' Νάβας) *Πηγή: sport-fm.gr*

Συμπαίκτης του Καϊμακόγλου ο MVP!!


Συμπαίκτης του Καϊμακόγλου ο MVP

Ο Κίνο Κολόμ της Ούνιξ Καζάν αναδείχθηκε MVP της πρεμιέρας του Last 32 του Eurocup, λόγω της εμφάνισής του στη νίκη επί της Νίζνι Νόβγκοροντ.

Ένας φοβερός και τρομερός Κίνο Κόλομ έκανε τα πάντα ώστε η Ούνιξ να μπει με το… δεξί στο Last 32 του Eurocup και παράλληλα αναδείχθηκε MVP της πρώτης αγωνιστικής.

Ο γκαρντ της ομάδας του Καζάν αγωνίστηκε για 38:11’’ και είχε 25 πόντους (5/8 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 6/7 βολές), 5 ριμπάουντ, 12 ασίστ, 1 κλέψιμο, 3 λάθη και 8 κερδισμένα φάουλ, συγκεντρώνοντας έτσι 41 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ζιντάν και… Σακίρα μαζί! (pic)


Ζιντάν και… Σακίρα μαζί! (pic)

Οι μέρες περνάνε, αλλά η… Ζινταν-ολογία καλά κρατεί στην Ισπανία! Και στο πλαίσιο του σχετικού χαβαλέ, δεν θα μπορούσε να μην ξεθαφτεί μια φωτογραφία του νέου τεχνικού της Ρεάλ με τη Σακίρα!

Αλλάζουν οι καιροί. Και γυρίζει ο τροχός. Γι’ αυτό ενίοτε πρέπει να προσέχεις -εκτός του τι λες- και με ποιον… φωτογραφίζεσαι.

Γιατί ποιος θα πίστευε το 2005 ότι θα ήταν κακό η Σακίρα να βρεθεί στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» για να παρακολουθήσει ντέρμπι της Ρεάλ με την Ατλέτικο;

Και ότι μια από τις πόζες της με τους τότε σταρ της «βασίλισσας», αυτή με τον νέο τεχνικό της Ζινεντίν Ζιντάν, θα πρωταγωνιστούσε στον διαδικτυακό χαβαλέ που γίνεται ενόψει των επόμενων clasico;

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*