Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Το who is who του Γιούρι Μαμούτε!! (pics & vids)

Ο Παναθηναϊκός έχει συμφωνήσει με τη Γκρέμιο για τον δανεισμό του Γιούρι Μαμούτε για τον επόμενο 1,5 χρόνο και το sport-fm.gr σας παρουσιάζει το προφίλ του 20χρονου Βραζιλιάνου επιθετικού.

Το who is who του Γιούρι Μαμούτε (pics & vids)Μεταγραφικός οργασμός επικρατεί τις τελευταίες ώρες στον Παναθηναικό, αφού οι Πράσινοι έχουν φθάσει σε συμφωνία για τον δανεισμό του Λούκας Εβανγκελίστα από την Ουντινέζε και του Γιούρι Μαμούτε από την Γκρέμιο.

Ποιος είναι όμως ο Γιούρι Μαμούτε; Γεννημένος στις 7 Μαΐου του 1995 στο Πόρτο Αλέγκρε της Βραζιλίας, ξεκίνησε να… κλωτσάει το τόπι στις ακαδημίες της Γκρέμιο και έδειξε από νωρίς τα προσόντα του. Ξεχώριζε ανάμεσα στα υπόλοιπα παιδιά για τον σωματότυπό του, αφού ήταν από μικρός ιδιαίτερα ανεπτυγμένος. Γι’ αυτό άλλωστε και του… κόλλησαν το «Μαμούτε», το οποίο δεν είναι το επώνυμό του αλλά ένα παρατσούκλι, που σημαίνει μαμούθ. Το πραγματικό του όνομα είναι Γιούρι Σόουζα Αλμέιδα. Αξίζει να σημειωθεί πως έχει έναν μικρό γιο, ονόματι Χοακίμ, με την αγαπημένη του Τέφι.

Δείτε τον γιο του Μαμούτε

inner

Δείτε και την «αγαπημένη» του Μαμούτε

inner

Σε ηλικία 16 ετών ανέβηκε στην πρώτη ομάδα της Γκρέμιο και έκανε το ντεμπούτο του στις 8 Οκτωβρίου, στην αναμέτρηση Κοριτίμπα-Γκρέμιο (2-0) για την 28η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Τις επόμενες δύο χρονιές αγωνίστηκε σε 8 ματς και πέτυχε 2 τέρματα. Ωστόσο, οι λίγες του συμμετοχές δεν του στάθηκαν εμπόδιο να αγωνιστεί στην U21 της Βραζιλίας. Στις 29 Μαΐου του 2013 έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Σελεσάο κόντρα στο Βέλγιο, το οποίο κύλησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αφού κατάφερε να σκοράρει στο 46ο λεπτό. Με την U21 κατέγραψε 4 ματς και δύο γκολ.

Ο Μαμούτε με τη φανέλα της U21 inner

Στην Γκρέμιο συνέχισε να αγωνίζεται μέχρι το καλοκαίρι του 2014, όταν και παραχωρήθηκε δανεικός στην Μποταφόγκο για ένα χρόνο. Εκεί, κατάφερε να σκοράρει και πάλι στο ντεμπούτο του, στις 4 Σεπτεμβρίου του 2014, στην αναμέτρηση Σεαρά-Μποταφόγκο 3-4 (πέτυχε το δεύτερο γκολ της ομάδας του στο 47ο λεπτό). Με τη φανέλα της Μποταφόγκο κατέγραψε 19 συμμετοχές και ένα τέρμα, αυτό στο ντεμπούτο του.

Στις αρχές του 2015, ήρθε ακόμη ένα παράσημο για τον Μαμούτε, αφού κλήθηκε στην ομάδα U20 της Βραζιλίας και έκανε το ντεμπούτο του στο ματς κόντρα στην αντίστοιχη ομάδα της Ουρουγουάης (0-2). Με την U20 έχει αγωνιστεί σε 7 ματς και έχει πετύχει 1 τέρμα (στις 29 Ιανουαρίου στο 0-2 επί της Παραγουάης), ενώ έχει υπάρξει συμπαίκτης και με το έτερο νέο απόκτημα του Παναθηναϊκού, Λούκας Εβανγκελίστα.

Ο Μαμούτε με τη φανέλα της U20 inner

Το 2015, τον βρήκε, πάντως, να επιστρέφει στην Γκρέμιο και να αγωνίζεται σε 30 παιχνίδια και να βρίσκει τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα 4 φόρες.

Η κύρια θέση στην οποία αγωνίζεται είναι αυτή του σέντερ φορ, ωστόσο στις μικρές ομάδες της Εθνικής Βραζιλίας έπαιζε κυρίως ως αριστερός εξτρέμ, παρότι είναι δεξιοπόδαρος. Αξίζει να σημειωθεί, πως σε ορισμένα παιχνίδια με τη φανέλα της Γκρέμιο είχε χρησιμοποιηθεί ως εσωτερικός μέσος, κυρίως λόγω του εντυπωσιακού σωματότυπού του, αλλά και της ταχύτητάς του.

Δείτε βίντεο με τα επιτεύγματα του Μαμούτε









*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: