Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Με τον Πεπ κερδισμένη η ιδια η Πρεμιερ Λιγκ!!


Με τον Πεπ κερδισμένη η ιδια η Πρεμιερ Λιγκ!

Η προοπτική το νέο πρωτάθλημα την επόμενη σεζόν να έχει και τον Πεπ Γκουαρντιόλα ανάμεσα στους προπονητές που βρίσκονται στον πάγκο μιας απο τις κορυφαίες ομάδες, προκαλεί σίγουρα ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Και το μόνο ερώτημα είναι σε ποια από τις ομάδες πρωταθλητισμού θα βρίσκεται ο 44χρονος Καταλανος την επόμενη περίοδο. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος
Ίσως ο επόμενος προορισμός του θα είναι το Μαντσεστερ και η "μπλε" πλευρά. Μιλάμε για μία ομάδα με ατελείωτα χρήματα που αυτή τη στιγμή αποτελεί το πιο ακριβό project στον πλανήτη ποδόσφαιρο με την πρόθεση να επενδυθούν περισσότερα από 700 εκατομμύρια λίρες τα επόμενα χρόνια όχι μόνο στην αγορά ποδοσφαιριστών αλλά και στην ολοκλήρωση των έργων υποδομής. Η προοπτική να προσπαθήσει η Σιτι να πάρει ακόμα και τον Λέο Μέσι
από την Μπαρτσελόνα μπορεί για κάποια άλλη ομάδα να ακουγόταν ως εντελώς ανέφικτη! Ομως με τα χρήματα όμως που μπορεί να διαθέσουν οι ιδιοκτήτες από το Αμπού Ντάμπι  μοιάζει ως κάτι πολύ πιθανό ή τουλάχιστον καθόλου ανέφικτο και αυτο ειναι το μεγαλύτερο επίτευγμα που έκαναν οι Άραβες μετατρέποντας μια ομάδα τρίτης ταχύτητας που ηταν η Σιτι το 2008 σε ελκυστικό προορισμό για ανθρώπους σε πλήρη ποδοσφαιρική ακμη!
Ωστόσο δεν πρέπει να αποκλείεται μία έκπληξη και από πλευράς Τσέλσι. Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς έχει αποφασίσει να δώσει όσα χρήματα χρειάζονται για να φέρει τον Γκουαρντιόλα στο δυτικό Λονδίνο.Ένας απρόσμενος σύμμαχος για τον Αμπραμοβιτς,  προκειμένου ο Καταλανός προπονητής να πειστεί και να πάει στην αγγλική πρωτεύουσα αντί για το βορρά,  είναι η σύζυγος του Γκουαρντιόλα, Κριστίνα η οποία φέρεται να προτιμά το Λονδίνο από το Μαντσεστερ! Φυσικά και η Τσέλσι είναι ένας σύλλογος με προοπτική για να δουλέψει και να φέρει εις πέρας αυτό που έχει στο μυαλό του ο Γκουαρντιόλα. Απλά για την επόμενη-τουλάχιστον - σεζον όλα δείχνουν πως δεν θα υπάρχει η προοπτική του τσάμπιονς λιγκ για τους "μπλε" και αυτό ίσως είναι ένας ανασταλτικός παράγοντας. Από την άλλη θα είναι πολύ πιο εύκολη πιθανως  η αναστήλωση της ομάδας και ο Γουαρντιολα θα έχει έναν πιο εύκολο ρόλο σε αντίθεση με αυτόν που θα του ανατεθει πηγαίνοντας στο Etihad και την Μάντσεστερ Σίτι.
Όμως αυτό που θα είναι σίγουρα υπέρ του, εφόσον τελικά διαλέξει τη δουλειά στο βορρά, θα είναι πως οι συνεργάτες του και οι άνθρωποι που θα στηρίζουν τις επιλογές του είναι δύο γνωριμες φιγούρες από την εποχή της Μπαρτσελόνα. Ο Σοριάνο και ο Μπεγκιριστάιν. Και αυτό πιθανώς να βαρύνει πάρα πολύ στην γνώμη και στην απόφαση του.
Υπάρχει βέβαια πάντα και μία πιθανή έκπληξη με την παρουσία του, την επόμενη σεζόν, στο πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο σύλλογος έχει τη δυναμική, το όνομα, την ιστορία αλλά και τα χρήματα για να προσελκύσει έναν προπονητή της κλάσης του Γκουαρντιόλα. Αυτό όμως μοιάζει, τουλάχιστον τη στιγμή που συζητάμε, πιο δύσκολο γιατί ακόμα και αν απομακρυνθεί ο Φαν Χάαλ η πιο πιθανή επιλογη θα είναι ο Ζοσέ Μουρίνιο.
Το μόνο σίγουρο είναι άνω κάτω. Πως ένας από τους κορυφαίους προπονητές της τελευταίας δεκαετίας στον κόσμο επόμενη χρονιά θα είναι στη Πρεμιερ Λιγκ και με την προϊστορία του και το ποδόσφαιρο το οποιο του αρέσει κερδισμένο σίγουρα θα είναι το ίδιο το αγγλικό πρωτάθλημα.


Πηγή: england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: