Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Η Σεβίλλη το ντέρμπι μίσους και το εισιτήριο για τους «8»


Η Σεβίλλη το ντέρμπι μίσους και το εισιτήριο για τους «8» (vids)

Την ανωτερότητά της στο ντέρμπι της Ανδαλουσίας απέδειξε η Σεβίλλη, επικρατώντας της Μπέτις (0-2) και ουσιαστικά εξασφάλισε την πρόκρισή της στα προημιτελικά του Κυπέλλου. Έχασαν πέναλτι οι γηπεδούχοι

Χωρίς να εντυπωσιάσει και κάνοντας απλά τα βασικά, η Σεβίλλη πιστοποίησε ότι είναι ποιοτικά ανώτερη από τη «συμπολίτισσά», Μπέτις και επικράτησε εκτός έδρας με 2-0 για τη φάση των «16» του Copa del Rey και εξασφάλισε σε μεγάλο βαθμό την πρόκρισή της στα προημιτελικά.

Από πολύ νωρίς, οι φιλοξενούμενοι επέβαλαν το ρυθμό τους και με ένα… σόλο του Κρον Ντέλι στο 13’ άνοιξαν το σκορ. Οι γηπεδούχοι έδειχναν να θέλουν, αλλά να μην μπορούν, κάτι που φάνηκε και στο β’ μέρος. Λίγα λεπτά μετά την έναρξή του και συγκεκριμένα στο 49’ ο Κριχόβιακ έκανε το 2-0, χαρίζοντας ουσιαστικά τη μεγάλη νίκη για την ομάδα του.

Η Μπέτις έχασε την ευκαιρία να μειώσει και να μπει στο παιχνίδι της διεκδίκησης στο 82’, όταν ο Ρουμπέν Κάστρο αστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι, στέλνοντας την μπάλα άουτ. Στο 86’, μάλιστα, ο Εντιαγέ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.


Επική ανατροπή Μπιλμπάο, Νέβιλ του… Copa del Rey

Το μενού των σημερινών αγώνων του Κυπέλλου Ισπανίας άρχισε με ματσάρα… ολκής και αφορούσε το πιο αμφίρροπο ζευγάρι του γύρου των «16», ανάμεσα στην Αθλέτικ Μπιλμπάο και τη Βιγιαρεάλ.

Οι φιλοξενούμενοι άρχισαν ονειρικά το ματς, καθώς μόλις στο 38’ κατάφεραν να προηγηθούν με 2-0 χάρη στα γκολ των Μπαπτιστάο (17’) και Γκαρσία (38), αλλά στο β’ μέρος οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε έδειξαν... καρδιά και κατάφεραν να ανατρέψουν το εις βάρος τους αποτέλεσμα. Το έναυσμα για την αντεπίθεση έδωσε στο 54’ ο Ινιάκι Ουίλιαμς ενώ ισοφάρισε ο Άριτζ Αντούριθ στο 68’, δίνοντας ακόμα περισσότερο κουράγιο στην Μπιλμπάο να φτάσει στην ολική ανατροπή. Τελικά, οι Βάσκοι τα κατάφεραν και στο 81’ με σκόρερ τον Λαπόρτ πήραν ισχνό προβάδισμα για την πρόκριση.

Σε άνετη επικράτηση που της δίνει την πρόκριση έφτασε και η Βαλένθια του Γκάρι Νέβιλ που δείχνει ότι τουλάχιστον στο Copa del Rey τα πάει μια χαρά. Οι «νυχτερίδες» επικράτησαν 4-0 της Γρανάδα και σκέφτονται ήδη τον επόμενο γύρο. Οι γηπεδούχοι είχαν σε τρομερή μέρα τον Νεγκρέδο που πέτυχε χατ-τρικ έστω και με δύο πέναλτι (8’, πέν. 63’, πέν. 83’) ενώ το 2-0 είχε διαμορφώσει ο Ροντρίγκο στο 35’.


Προβάδισμα για την πρόκριση απέκτησε και η Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, που πήρε την ισοπαλία (1-1) στην έδρα της Μιράντες.


Αναλυτικά τα ζευγάρια στης φάσης των «16»:

Αθλέτικ Μπιλμπάο-Βιγιαρεάλ 3-2

Μιραντές-Ντεπορτίβο Λα Κορούνια 1-1

Βαλένθια-Γρανάδα 4-0

Μπέτις-Σεβίλλη 0-2

Μπαρτσελόνα – Εσπανιόλ 21:30

Ράγιο Βαγιεκάνο-Ατλέτικο Μαδρίτης 23:05

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου

Εϊμπάρ – Λας Πάλμας 21:30
Κάντιθ - Θέλτα 21:30
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: