Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Αυτός ο Παναθηναϊκός, μπορεί!!!

Πάλεψε, έχασε χρυσή ευκαιρία να κάνει το break, αλλά μπορεί να προκριθεί. Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 77-74 από την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα, αλλά έπεισε πως μπορεί να επιστρέψει με νίκη από τη Ρωσία.

Αυτός ο Παναθηναϊκός, μπορεί!
Μία μεγάλη ευκαιρία να «σπάσει» με το καλημέρα την έδρα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας έχασε ο Παναθηναϊκός γνωρίζοντας την ήττα με 77-74. Όμως με την εικόνα που παρουσίασε έδειξε πως ό,τι δεν ολοκλήρωσε τη Μεγάλη Τετάρτη, μπορεί να το πετύχουν δύο μέρες μετά.

Οι «πράσινοι», που βρέθηκαν και στο -13 στο τρίτο δεκάλεπτο, έφτασαν να προηγούνται με +5 τρία λεπτά πριν το τέλος, αλλά ο Γουίμς φρόντισε να στείλει το ματς στην παράταση. Εκεί ο Διαμαντίδης έχασε πολλά σουτ, ο Παναθηναϊκός έμεινε για 4:40 χωρίς σκορ και οι γηπεδούχοι έφτασαν στη νίκη.

Γουίμς (21π.) και Χριάπα (17π., 11 ριμπ.) ήταν οι κορυφαίοι της ΤΣΣΚΑ, ενώ Λάσμε και Ματσιούλις είχαν από 14 πόντους για τον Παναθηναϊκό. Μοιραίος στο τέλος ο Διαμαντίδης, που είχε 10 πόντους, 7 ασίστ, αλλά και 4 λάθη με 2/10 τρίποντα.

Δεν το εξαργύρωσε και το πλήρωσε

Διαμαντίδης, Ούκιτς, Ματσιούλις, Φώτσης και Λάσμε ήταν η πρώτη πεντάδα του Παναθηναϊκού, ενώ Τζάκσον, Γουίμς, Χριάπα, Κρστιτς και Χάινς ξεκίνησαν για την ΤΣΣΚΑ. Οι «πράσινοι» είχαν σωστό αμυντικό πλάνο στο ξεκίνημα του αγώνα (4-6) με τέσσερα κλεψίματα και ανάγκασαν τους αντιπάλους σε πέντε λάθη στο πρώτο τρίλεπτο, ωστόσο δεν εξαργύρωσαν αυτή την αποτελεσματικότητα στην άμυνα σε σκορ. Έχοντας 0/7 τρίποντα και μοναδική αιχμή τον Ματσιούλις με έξι πόντους, δεν θα μπορούσε να είναι και διαφορετικά… Έτσι όταν αρχικά ο Γουίμς με πέντε κι εν συνεχεία ο Χάινς με εννιά πόντους πήραν μπρος, οι γηπεδούχοι ξέφυγαν με 17-8 κι έκλεισαν το δεκάλεπτο με 21-14 σκοράροντας στην εκπνοή του με τον Μίτσοβ.

Μικρό το κακό

Με τον Ράιτ να δίνει ώθηση από τον πάγκο οι «πράσινοι» πλησίασαν στους έξι (24-18), αλλά το ξέσπασμα του Φριτζόν και η κακή παρουσία του «τριφυλλιού» στις δύο πλευρές του παρκέ είχαν σαν αποτέλεσμα να ξεφύγει η ΤΣΣΚΑ με 31-18 στα μέσα της περιόδου. Οι παίκτες του Μεσίνα συνέχιζαν να έχουν υψηλά ποσοστά ευστοχίας (4/8 τρίποντα), ωστόσο Μαυροκεφαλίδης και Κάρι πρόσφεραν λύσεις από τον πάγκο περιορίζοντας τη ζημιά. Ο Παναθηναϊκός έκλεισε το ημίχρονο στο -7 (40-33), που θα μπορούσε να είναι και -4 αν ο Φώτσης δεν είχε το όγδοο άστοχο τρίποντο σε ισάριθμες άστοχες προσπάθειες για την ομάδα του.

Έβρεξε τρίποντα

Με δύο εντυπωσιακά καλάθια του Λάσμε η ομάδα οι «πράσινοι» πλησίασαν και στους τρεις (40-37) με την έναρξη της επανάληψης, ενώ μετά από δέκα άστοχα τρίποντα, τα πέντε από τον Διαμαντίδη, ο Ματσιούλις έσπασε το ρόδι από τα 6,75μ. (44-40) και «ξαναχτύπησε» από μακριά φέρνοντας τον Παναθηναϊκό στο καλάθι (47-45). Ο Χριάπα με προσωπικά καλάθια κρατούσε όρθια την ΤΣΣΚΑ (53-48), αλλά ο Φώτσης με δύο συνεχή τρίποντα (53-51) είχε τις απαντήσεις και τον μιμήθηκε ο Διαμαντίδης με το τρίτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με τον εξάστερο με 5/8 τρίποντα και σε απόσταση δύο πόντων, 58-56.

Θρίλερ χωρίς… τέλος

Το θρίλερ συνεχίστηκε στην τελευταία περίοδο. Ο Διαμαντίδης έφερε τον Παναθηναϊκό στον πόντο (60-59), ενώ ο Λάσμε ανέλαβε να του δώσει το πρώτο του προβάδισμα μετά τα πρώτα λεπτά (60-62) στα μέσα του δεκαλέπτου. Ο αρχηγός και ο Γκαμπονέζος σέντερ με διαδοχικούς πόντους έφεραν τον Παναθηναϊκό και στο +5 (62-67) τρία λεπτά πριν το φινάλε, την ώρα που η άμυνα έκανε πολύ καλά τη δουλειά της. Το τρίποντο του Γουίμς έδωσε φιλί ζωής στους γηπεδούχους (65-67) τη στιγμή που ο Λάσμε αποχωρούσε με πέμπτο φάουλ, ενώ με ένα ακόμη ο Αμερικανός ισοφάρισε σε 70-70 ένα λεπτό πριν το τέλος. Ο Γκιστ με φόλοου (αν κι έχασε τη συμπληρωματική βολή) επανέφερε μπροστά τον Παναθηναϊκό (70-72), για να ισοφαρίσει ο Χάινς από τη γραμμή (72-72) στα 30’’ για το τέλος. Ο Διαμαντίδης «κόλλησε» από την καλή άμυνα της ΤΣΣΚΑ και ο Μπράμος αναγκάστηκε να σουτάρει από μακριά κάνοντας air ball, με τους γηπεδούχους να έχουν τα τελευταία 4,1’’, αλλά τον Τζάκσον να αστοχεί απελπιστικά.

Κρίμα

Ο Διαμαντίδης με απίθανη ασίστ στον Ράιτ επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να πετύχει το πρώτο καλάθι της παράτασης (72-74), αλλά είχε στη συνέχεια 0/2 βολές κι ένα air ball τρίποντο. Ο Χριάπα με μία βολή και ο Χάινς με ένα προσωπικό δίποντο έβαλαν μπροστά την ΤΣΣΚΑ (75-74), ο Γκιστ ακολούθησε την τύχη του Λάσμε με πέμπτο φάουλ και ο Γουίμς με μια βολή έκανε το 76-74 ένα λεπτό πριν το τέλος. Το χαμένο τρίποντο του Ματσιούλις αποδείχτηκε καθοριστικό, ο Γουίμς με 1/2 βολές δεν «καθάρισε» το ματς, αλλά ο Διαμαντίδης ήταν άτυχος στο τελευταίο σουτ και η ΤΣΣΚΑ πήρε τη νίκη.

Δεκάλεπτα: 21-14, 40-33, 58-56, 72-72, 77-74.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Μεσίνα): Μίτσοβ 2, Φριτζόν 10, Τζάκσον 5, Πάργκο 1, Κρστιτς 5, Γουίμς 21, Βοροντσέβιτς, Κάουν 1, Χριάπα 17, Χάινς 15.

Παναθηναϊκός (Αλβέρτης): Μπράμος, Κάρι 3, Μπατίστ, Φώτσης 6, Ούκιτς 2, Λάσμε 14, Μαυροκεφαλίδης 4, Διαμαντίδης 12, Γκιστ 9, Ματσιούλις 14, Ράιτ 10.

Διαιτητές: Γκαρθία Ορτίθ (Ισπανία), Ράντοβιτς (Κροατία), Μπολτάουζερ (Σλοβενία).Πηγή: sport-fm.gr

Θεοδωρίδης: «Εξευτελισμός του ποδοσφαίρου»

Συνθήκες τρομοκρατίας στην Τούμπα κατήγγειλε πριν το ματς με τον ΠΑΟΚ ο Σάββας Θεοδωρίδης. Ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού τόνισε ότι κάηκε ο πάγκος και μίλησε για εξευτελισμό του ποδοσφαίρου.

Θεοδωρίδης: «Εξευτελισμός του ποδοσφαίρου»
Έξαλλος με τις συνθήκες που επικρατούν στην Τούμπα πριν την έναρξη του ημιτελικού Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ εμφανίστηκε ο Σάββας Θεοδωρίδης.

Μιλώντας στο «otesports», ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού κατήγγειλε την ατμόσφαιρα που υπάρχει και αφού σημείωσε ότι κάηκε ο πάγκος της ομάδας, μίλησε για εξευτελισμό του ποδοσφαίρου.

«Είναι αίσχος. Είναι ντροπή. Απευθύνομαι στους φιλάθλους όλων των ομάδων. Είναι τρομοκρατία αυτό που συμβαίνει εδώ. Μας κάψανε τον πάγκο. Αυτό που ζούμε σήμερα είναι εξευτελισμός του ποδοσφαίρου», είπε ανάμεσα σε άλλα.

Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι πέραν του καπνογόνου που έπεσε στον πάγκο των φιλοξενούμενων, ένας απ’ τους λόγους που καθυστερεί η έναρξη του αγώνα είναι πως πρέπει να καθαριστεί, καθώς στις θέσεις του είχαν τοποθετηθεί… ψάρια,Πηγή: sport-fm.gr

Τέλη κυκλοφορίας με τον... μήνα!!

Νέες ρυθμίσεις για όσους έχουν καταθέσει τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους

Τέλη κυκλοφορίας με τον... μήνα
Θέμα ημερών είναι η ενεργοποίηση της νομοθετικής διάταξης που ψηφίστηκε πρόσφατα και η οποία δίνει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες Ι.Χ αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, που έχουν καταθέσει τις πινακίδες για τα οχήματα αυτά, να καταβάλουν τα τέλη κυκλοφορίας για τους επόμενους μήνες του χρόνου, ανακτώντας έτσι τις πινακίδες.

Η σχετική εγκύκλιος του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη αναμένεται να υπογραφεί άμεσα, ενδεχομένως και εντός της ημέρας, προκειμένου να ξεκινήσει η ενεργοποίηση του μέτρου.

Πηγή: Parapolitika.gr

Η Εμμανουέλα του ΟΦΗ!!

Ήταν μια ακόμα οπαδός του ΟΦΗ που πήγαινε στο «Γεντί Κουλέ» να δει την ομάδα της. Μέχρι που την… τσάκωσε ο φωτογραφικός φακός και τη λάτρεψε.

Η Εμμανουέλα του ΟΦΗ!
Η Εμμανουέλα Κουκλινού μίλησε στο νέο τεύχος του Top Scorer που κυκλοφορεί για τον ΟΦΗ και πολλά ακόμα. Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

Πώς προέκυψε η αγάπη σου για το ποδόσφαιρο και τον ΟΦΗ;

«Λόγω του μπαμπά μου που είναι φανατικός φίλαθλος του ΟΦΗ. Από 5-6 χρόνων με έπαιρνε στο γήπεδο. Στην αρχή δεν καταλάβαινα πολλά πράγματα, όμως τώρα ξέρω τα πάντα για τον ΟΦΗ και έχω άποψη για ότι κάνει στο γήπεδο».

Τι είναι για σένα ο ΟΦΗ;

«Ο ΟΦΗ είναι η ζωή μου!»

Ποιος είναι ο αγαπημένος σου παίκτης από τη φετινή ομάδα και ποιος από τις παλιές δόξες του ΟΦΗ;

«Από τους παλιούς ο Σήφης Δασκαλάκης, γιατί είναι Κρητικός. Δικό μας παιδί. Μου αρέσει επίσης ο Παπάζογλου και από αυτούς που ήρθαν το προηγούμενο καλοκαίρι, ο Γκαλέτι. Μεγάλη προσωπικότητα!»

Είσαι ικανοποιημένη από την πορεία του ΟΦΗ φέτος;

«Αν και ξεκίνησε λίγο άσχημα τις πρώτες αγωνιστικές, κατάφερε να πάρει τους βαθμούς που χρειάστηκε και έφτασε και στα ημιτελικά του κυπέλλου.»
Διαβάστε περισσότερα στο περιοδικό Top Scorer που κυκλοφορεί

Έριξαν ψάρια στον πάγκο του Ολυμπιακού!!

Ψάρια στον πάγκο του Ολυμπιακού έριξαν οπαδοί του ΠΑΟΚ, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η έναρξη της αναμέτρησης μέχρι να καθαριστεί.

Έριξαν ψάρια στον πάγκο του Ολυμπιακού
Πυρ και μανία με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ ήταν οι άνθρωποι της αποστολής του Ολυμπιακού. Αφορμή στάθηκε το γεγονός πως οπαδοί του «δικέφαλου του Βορρά», λίγα λεπτά πριν τη σέντρα και ενώ οι δύο ομάδες έκαναν την είσοδό τους στον αγωνιστικό, έριξαν ψάρια στον πάγκο των «ερυθρόλευκων».

Το συγκεκριμένο γεγονός, σε συνδυασμό με την αποπνικτική ατμόσφαιρα που είχε δημιουργηθεί από τα χιλιάδες καπνογόνα, προκάλεσε την «έκρηξη» του Σάββα Θεοδωρίδη αλλά και την καθυστέρηση της έναρξη της αναμέτρησης προκειμένου να καθαριστεί ο πάγκος και να κάτσει η αποστολή του Ολυμπιακού. Πηγή: sport-fm.gr

Πήρε… φωτιά η Τούμπα!! (video)

«Καμίνι» η Τούμπα κατά την είσοδο του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού στον αγωνιστικό χώρο. Δείτε τα πλάνα λίγα λεπτά πριν τη σέντρα.

Πήρε… φωτιά η Τούμπα! (video)
Τη νύχτα μέρα έκαναν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ κατά την είσοδο των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο.

Οι περίπου 30.000 φίλαθλοι των γηπεδούχων δημιούργησαν εντυπωσιακή ατμόσφαιρα ανάβοντας χιλιάδες καπνογόνα λίγα λεπτά πριν τη σέντρα του δεύτερου ημιτελικού του Κυπέλλου Ελλάδας απέναντι στον Ολυμπιακό.

Δείτε τα πλάνα που ανέβασε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ:






Πηγή: sport-fm.gr

«Θα κάναμε πρόταση στον... Ρουί Κόστα»!

Στη διάψευση των δημοσιευμάτων του ολλανδικού Τύπου που θέλουν τον ΠΑΟΚ να έχει κάνει πρόταση στον τεχνικό διευθυντή της Άλκμααρ, Τόον Γκέρμπραντς, προχώρησε η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ.

«Θα κάναμε πρόταση στον... Ρουί Κόστα»!
Κατηγορηματικά διαψεύδουν στον ΠΑΟΚ τις πληροφορίες από την Ολλανδία που θέλουν την «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ να έχει καταθέσει πρόταση στον τεχνικό διευθυντή της Άλκμααρ, Τον Γκέρμπραντς.

Συγκεκριμένα, οι Θεσσαλονικείς τονίζουν πως ουδέποτε στον συγκεκριμένο παράγοντα, ώστε να αναλάβει στο μέλλον πόστο στη διοίκηση του συλλόγου.

Μάλιστα, υποστηρίζουν πως σε περίπτωση που ήθελαν να τον εντάξουν στο δυναμικό τους κάποιον παράγοντα από τους αντιπάλους που συνάντησε η ομάδα στην πορεία της στην Ευρώπη, θα προτιμούσαν να το κάνουν με κάποιον πιο ειδικό με το ποδόσφαιρο, συγκριτικά με τον Γκέρμπραντς, όπως για παράδειγμα ο Ρουί Κόστα!Πηγή: sport-fm.gr

Αποφυλακίστηκε ο Σπανός!

Ελεύθερος μέχρι να γίνει το δικαστήριο αφέθηκε σήμερα ο Γιώργος Σπανός, ο οποίος κατέβαλε εγγύηση ύψους 300.000 ευρώ.

Αποφυλακίστηκε ο Σπανός
Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες που ήθελαν τον Γιώργο Σπανό να αφήνεται ελεύθερος.

Συγκεκριμένα, μετά τη θετική απάντηση του εισαγγελέα και ο ανακριτής είπε το «ναι» στο σχετικό αίτημα που είχε καταθέσει ο πρόεδρος του Ατρομήτου, και αποφυλακίστηκε μέχρι να γίνει το δικαστήριο.

Μάλιστα, ο ισχυρός άνδρας της «κυανόλευκης» ΠΑΕ κατέβαλε εγγύηση ύψους 300.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σπανός είχε συλληφθεί τον περασμένο Φεβρουάριο με την κατηγορία για λαθρεμπόριο καυσίμων.Πηγή: sport-fm.gr

Στους υποψηφίους για τους κορυφαίους οι «αιώνιοι»

Πολλοί παίκτες των «αιωνίων» είναι μεταξύ των υποψηφίων για τις δύο καλύτερες πεντάδες, αλλά και το βραβείο του MVP της φετινής Ευρωλίγκας.

Στους υποψηφίους για τους κορυφαίους οι «αιώνιοι»
Πέντε παίκτες του Ολυμπιακού, τέσσερις του Παναθηναϊκού, αλλά και τρεις ακόμη Έλληνες που διαπρέπουν στο εξωτερικό είναι μεταξύ των 57 παικτών από τους οποίους κοινό και δημοσιογράφοι καλούνται να επιλέξουν τις δύο καλύτερες πεντάδες της φετινής Ευρωλίγκας, αλλά και τον MVP.

Οι Μπράιαντ Ντάνστον, Γιώργος Πρίντεζης, Ματ Λοτζέσκι, Στράτος Περπέρογλου και Βασίλης Σπανούλης από τον Ολυμπιακό και οι Δημήτρης Διαμαντίδης, Τζέιμς Γκιστ, Γιόνας Ματσιούλις και Στεφάν Λάσμε από τον Παναθηναϊκό είναι μεταξύ των επιλογών, ενώ στη λίστα βρίσκονται επίσης οι Κώστας Παπανικολάου, Γιάννης Μπουρούσης και Σοφοκλής Σχορτσανίτης.

Κάθε φίλαθλος μπορεί να ψηφίσει πέντε παίκτες ανεξάρτητα από θέση και μπορεί να ψηφίσει μόνο μία φορά ανά μέρα από την ίδια IP διεύθυνση. Η ψηφοφορία ολοκληρώνεται στις 28 Απριλίου και η ψήφος του κοινού θα μετρήσει κατά 25%, με το υπόλοιπο 75% να προέρχεται από την ψηφοφορία των δημοσιογράφων.Πηγή: sport-fm.gr

Ξανά τρι-φύλλι!!

Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει παντού! Μια μέρα μετά την εξασφάλιση της ευρωπαϊκής παρουσίας, οι πράσινοι έβαλαν και παραπάνω απ' όσα ήθελαν κόντρα στον ΟΦΗ (3-0 στην παράταση) και πάνε για το 18ο Κύπελλο.

Ξανά τρι-φύλλι!
Χθες, χαμογέλασε με την εξασφάλιση της ευρωπαϊκής του παρουσίας για τη νέα σεζόν.

Σήμερα, γιατί μπορεί να ονειρεύεται την επιστροφή του στους τίτλους!

Παρά το εις βάρος του σκορ απ' τον πρώτο αγώνα (1-0) και παρά το ότι χρειάστηκε την παράταση στην κατάμεστη Λεωφόρο, ο Παναθηναϊκός... δάγκωσε τον ΟΦΗ με σκορ 3-0 και θα διεκδικήσει το 18ο Κύπελλο στην ιστορία του!

Ο Αμπέντ έδωσε το έναυσμα για τους πανηγυρισμούς (20'), ο Λαγός στο φινάλε της κανονικής διάρκειας έχασε... δύο άχαστα (δοκάρι και κλασική ευκαιρία), αλλά στον έξτρα χρόνο ο ηγέτης του τριφυλλιού, ο Μπεργκ "καθάρισε" την μπουγάδα (με δύο γκολ) κι έστειλε την ομάδα του στον τελικό του θεσμού!

«Τρελαμένος ο κόσμος ζητούσε εν χορώ την κατάκτηση του τροπαίου!

Το ματς:

Δεν χρειαζόταν και μαντικές ικανότητες για να προβλέψει κάποιος το πώς θα εξελισσόταν το παιχνίδι. Πίεση του Παναθηναϊκού εξ’ αρχής, άμυνα ο ΟΦΗ και… βλέπουμε. Όσο περνούσαν τα λεπτά, οι πράσινοι όλο και περισσότερο αύξαναν την πρωτοβουλία τους με τον Αμπέντ από κοντά να χάνει την πρώτη μεγάλη στιγμή και την κατάμεστη Λεωφόρο να «ζεσταίνεται» για τα καλά. Και λίγο μετά… πήρε φωτιά! Διότι ο Αναστασίου δικαιώθηκε πλήρως για την επιλογή του να παίξει με Πέτριτς στην επίθεση, αφού ο Κροάτης έκανε εξαιρετική ενέργεια, γύρισε στον Αμπέντ κι ο Αλγερινός στο 20’ άνοιξε το σκορ!

Κατά το ήμισυ το τριφύλλι είχε κάνει τη δουλειά. Είχε ισοφαρίσει το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα. Αλλά δεν του αρκούσε και συνέχισε την πίεση για να σκοράρει ξανά και να μπει σε θέση ισχύος στην υπόθεση πρόκριση. Και με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα και δίχως να ‘χει απειλήσει μέχρι τότε, ο ΟΦΗ λίγο έλειψε να βάλει… θηλιά γύρω απ’ το λαιμό του τριφυλλιού, όμως η κεφαλιά του Παπάζογλου πέρασε ελάχιστα άουτ, ενώ στιγμές αργότερα ο Φερνάντεζ δήλωσε «παρών» στο τετ-α-τετ με τον (εξαιρετικό) Πέτριτς και τον Παναθηναϊκό να πηγαίνει με προβάδισμα στα αποδυτήρια.

Ο Αναστασίου έριξε στον αγώνα τον Καρέλη. Αλλά η ομάδα του έδειχνε αγχωμένη και τον νεοεισελθόντα άσο να μην μπορεί να βρει λύσεις. Οι γιόμες διαδεχόταν η μία την άλλη που φυσικά δεν έφερναν αποτέλεσμα, την ώρα που και ο Πέτριτς ήταν κουρασμένος. Την προσπάθεια των γηπεδούχων για ένα γκολ πρόκρισης πήγε να «ξεράνει» ο Παπάζογλου, αλλά ο Σίλντενφελντ στα μισά του δεύτερου μέρους έβαλε το πιο καθοριστικό τάκλιν της σεζόν(;) Προφανώς οι δύο ομάδες δεν ήθελαν να ρισκάρουν περισσότερο. Τα πάντα… κρέμονταν σε μια κλωστή. Και σίγουρα ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να τα βάλει με την ατυχία του! Διότι ο Λαγός (που είχε μπει σαν αλλαγή) είχε μοναδική ευκαιρία να χαρίσει στην ομάδα του την πρόκριση, αλλά μία το δοκάρι και μια ο Φερνάντεζ στην εκπνοή του το στέρησαν, με την παράταση να έρχεται σαν… φυσιολογικό επακόλουθο.

Άγχος δεν υπήρχε μόνο στους πράσινους. Υπήρχε και στους οπαδούς. Άλλωστε τα πάντα θα μπορούσαν πλέον να συμβούν. Αλλά το κλισέ που λέει πως οι ηγέτες είναι για τα δύσκολα, βρήκε εφαρμογή ξανά. Κι ο Μπεργκ ήταν ο «υπεύθυνος» γι αυτό. Διότι στο 96’ μπορεί ο γκολκίπερ του ΟΦΗ να είπε εκ νέου «όχι» στον Καρέλη, αλλά δεν ήταν αρκετό για να σταματήσει τον Σουηδό απ’ το γκολ (παίρνοντας το ριμπάουντ) και το σκορ πρόκρισης. Κι αφού η καρδιά των οπαδών του τριφυλλιού πήγε κι ήρθε (στο δοκάρι του Νούνιες στο 105’), δέκα λεπτά μετά ο Μπεργκ σκόραρε για δεύτερη φορά (απ’ την άσπρη βούλα και μετά από ανατροπή του Ζόρο στον Καρέλη) δίνοντας πανηγυρική νότα στον θρίαμβο για το 3-0!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός: Κοτσόλης, Σίλντενφελντ, Μέντες, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Αμπεΐντ, Ζέκα, Πράνιτς (105’ Δώνης), Κλωναρίδης (46’ Καρέλης), Πέτριτς (68’ Λαγός), Μπεργκ.

Στον πάγκο: Καπίνο, Χουχούμης, Ατζαγκούν, Ρισβάνης.

ΟΦΗ: Φερνάντες, Τριποτσέρης, Ζόρο, Παπάζογλου, Ντουντού (54’ Κουτσιανικούλης), Καλάιτζιτς, Ζε Εντουάρντο, Περογαμβράκης (76’ Ροβίθης), Μπούρμπος (101’ Νούνιες), Μακρής, Μιλιάζες.

Στον πάγκο: Γιαγκόζης, Δαμιανάκης, Φραγκουλάκης, Στάθης. Πηγή: sport-fm.gr

«Η Τούμπα θα δώσει την ώθηση…»

Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο Αλέξης Αλεξίου για το σημερινό(16/4) μεγάλο ντέρμπι της Τούμπας ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό. Αναφέρθηκε στην δύναμη της Τούμπας, στην κατάσταση των δυο ομάδων αλλά και στο που πρέπει να πάει το παιχνίδι ο «δικέφαλος».
Αναλυτικά τα όσα είπε στον Arena FM 89,4:
«Είναι ένα παιχνίδι το οποίο έχει πάρει πολύ μεγάλη δημοσιότητα. Είναι οι δυο καλύτερες ομάδες της Ελλάδας. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να δει το παιχνίδι σε τακτικό κομμάτι, πρέπει να είναι πολύ σοβαρός και να χτυπήσει σωστά το παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός μπορεί να έχει πλεονεκτήματα αλλά έχει και μειονεκτήματα. Θέλει πίεση ψηλά για να μην τον αφήσεις να κυκλοφορήσει την μπάλα, αυτό θα του δημιουργήσει πολλά προβλήματα. Δεν πρέπει να έχει κατοχή μπάλας και να μην του δώσει χώρο.
Από το ξεκίνημα του παιχνιδιού θέλει πίεση ψηλά, έτσι ώστε ο ΠΑΟΚ να καταφέρει να πετύχει ένα γρήγορο γκολ που θα τα λύσει του πόδια. Είναι ένα παιχνίδι που θέλει υπομονή αλλά και μεγάλη προσοχή για να μπορέσεις να πετύχεις τον στόχο σου. Θέλει και υπομονή από τον κόσμο, δεν πρέπει από την αρχή του παιχνιδιού να αρχίζει να ζητάει πράγματα».
Για το πόσο θα επηρεάσει η Τούμπα: «Θα δώσει δύναμη στους παίκτες για να ανεβάσουν την απόδοση τους. Αν ένας ποδοσφαιριστής  η απόδοση του είναι στο εφτά, θα πάει στο οκτώ, δίνει ώθηση η Τούμπα».
Για το 2-1 σκορ του πρώτου παιχνιδιού: «Αυτό που πρέπει να κοιτάξει ο ΠΑΟΚ είναι να μην φάει γκολ. Από εκεί και πέρα θέλει ένα γκολ για να πάει την πρόκριση».
Αναφορικά με την κατάσταση των δυο ομάδων: «Ο Ολυμπιακός δεν πατάει καλά στα πόδια του, κυρίως μετά τον αποκλεισμό από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Δεν έχει τα τρεξίματα που είχε στις προηγούμενες αγωνιστικές. Ο ΠΑΟΚ έχει βελτιωθεί μεσοεπιθετικά, έχει παίκτες ποιοτικούς που αν βρεθούν σε καλή μέρα μπορούν να κάνουν την ζημιά.
Θεωρώ ότι είναι το ματς της χρονιάς για τον ΠΑΟΚ, ο μοναδικός στόχος που του έμεινε είναι το κύπελλο αλλά και η έξοδος στο Τσάμπιονς Λιγκ».
Πηγή: metrosport.gr

«Πιο κοντά από ποτέ ο ΠΑΟΚ»

sakis-tsiolis-aek-protasi-thomas-mavros
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο πετυχημένος προπονητής, Σάκης Τσιώλης και αναφέρθηκε στο μεγάλο σημερινό(16/4) παιχνίδι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και στον Ολυμπιακό. Τόνισε ότι ο «δικέφαλος» είναι πιο κοντά από ποτέ για να πάρει την πρόκριση και να πάει στον μεγάλο τελικό, ενώ αναφέρθηκε και στην σπουδαιότητα του Δημήτρη Σαλπιγγίδη. Μίλησε για τους διαιτητές της αναμέτρηση όπου όπως είπε, δεν περιμένει κραυγαλέα πράγματα.
Αναλυτικά τα όσα είπε ο Σάκης Τσιώλης στον Arena FM 89,4 :
«Ο ΠΑΟΚ είναι πιο κοντά από ποτέ να κάνει μια μεγάλη νίκη και να πάρει μια μεγάλη πρόκριση. Θεωρώ ότι είναι στο χέρι του ΠΑΟΚ να κάνει το παιχνίδι του, και έχει μια χρυσή ευκαιρία να επιστρέψει σε τελικό μετά από πολλά χρόνια. Ο Ολυμπιακός κυρίως μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό άρχισε μια άσχημη περίοδος, ήρθε και ο αποκλεισμός από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός είναι σε πτωτική πορεία. Όλα συγκλίνουν ότι ο ΠΑΟΚ είναι πιο κοντά από ποτέ για να πάρει την πρόκριση και να πάει στον μεγάλο τελικό».
Για τι θα παίξει ρόλο στο συγκεκριμένο παιχνίδι: «Ο ΠΑΟΚ πρέπει να κοιτάξει να είναι καλά δεμένος, να προσέξει τις αντεπιθέσεις του Ολυμπιακού αλλά και να μην δεχτεί γκολ στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Το γκολ θα έρθει για τον ΠΑΟΚ, η μεσοεπιθετική του γραμμή είναι πολύ δυνατή και εγώ έχω σε πολύ μεγάλη εκτίμηση τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη. Θεωρώ ότι σε τέτοια παιχνίδια είναι πολύτιμος, είναι ένας πάρα πολύ σημαντικός ποδοσφαιριστής, δεν είναι μόνο τα γκολ που βάζει αλλά όλη η αγωνιστική συμπεριφορά που έχει. Ο ΠΑΟΚ έχει την δυνατότητα και μπορεί να κάνει και το ένα αλλά και το δεύτερο γκολ που χρειάζεται. Η άμυνα αλλά και ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού ,περνούν μια περίοδο κάμψης. Από εκεί και πέρα θέλει μεγάλη συγκέντρωση στην ανασταλτική λειτουργία».
Για τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη: «Αν ήμουν εγώ θα τον ξεκινούσα στην βασική ενδεκάδα. Μακάρι να μπορούσα να τον είχα σαν ποδοσφαιριστή, αλλά δεν ευτύχησα, το πάθος του , η μαχητικότητα του, το πείσμα του για να σκοράρει, παρασέρνει και τους συμπαίκτες του αλλά και τον κόσμο. Δεν μπορείς ποτέ με τον Σαλπιγγίδη να είσαι σίγουρος, δεν μπορείς να τον έχεις αντίπαλο, είναι πολύ γρήγορος , με αντίληψη χώρου ο οποίος έχει χαρίσει πολλές προκρίσεις και στην Εθνική ομάδα».
Για τον Νάτχο: «Έχει βοηθήσει πολύ στο δημιουργικό παιχνίδι και ίσως είναι ότι καλύτερο έχει ο ΠΑΟΚ σε αυτή την θέση. Είναι ο παίκτης που συγκεντρώνει πάνω του το οργανωμένο επιθετικό παιχνίδι του ΠΑΟΚ και είναι αυτός που θα αξιοποιήσει τους Στοχ, Λούκας και Αθανασιάδη».
Για την διαιτησία και αν μπορεί να επηρεάσει: «Μπορεί να παίξει ρόλο αν δοθούν οι ευκαιρίες. Με την κρισιμότητα που έχει το παιχνίδι αλλά και την τηλεθέαση που θα έχει νομίζω ότι δεν θα γίνει κάτι. Ο ΠΑΟΚ άλλωστε δεν είναι ομάδα που μπορείς να την κοντράρεις εύκολα και κυρίως μέσα στην Τούμπα και δύσκολα μπορείς  να κάνεις πράγματα εις βάρος του. Κάποια σφυρίγματα ίσως πάρει ο Ολυμπιακός για να ξεκουράσει την ομάδα αλλά δεν βλέπω να γίνονται κραυγαλέα πράγματα».
Για τον Άρη: «Είναι ευκαιρία να ανασκουμπωθούν και να βάλουν τις βάζεις έτσι όπως πρέπει . Να ξηλωθούν τα πάντα και όλο το σάπιο πράγμα που υπάρχει εκεί μέσα και να ξεκινήσουν από την αρχή. Ο Άρης δεν είναι ομάδα που θα χαθεί, έχει την κόσμο, την δυναμική και την ιστορία και θα επιστρέψει. Απλά πρέπει να επιστρέψει δυνατός και πρωταγωνιστής, έτσι όπως του αρμόζει στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Σίγουρα είναι δύσκολη κατάσταση, δύσκολο να το δεχτείς, αλλά τουλάχιστον να επουλώσει τις πληγές του κα να επιστρέψει πιο δυνατός γιατί το Ελληνικό ποδόσφαιρο τον έχει ανάγκη».
Πηγή: metrosport.gr

«Mε αξιοκρατία θα περάσει ο ΠΑΟΚ»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Χρήστος Τερζανίδης. Μίλησε για τον ημιτελικό της Τούμπας και τόνισε χαρακτηριστικά πως ξυπνάν μνήμες στο μυαλό του από τις εποχές που ο Ολυμπιακός έχανε τα παιχνίδια πριν καν αυτά ξεκινήσουν. Επιπλέον, επεσήμανε πως δεν πρέπει να γίνουν έκτροπα και πως με αξιοκρατία ο “Δικέφαλος” θα έχει την δύναμη να επικρατήσει και να προκριθεί.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Χρήστος Τερζανίδης:
Για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται:
“Εμείς που αγωνιζόμαστε ακόμα είμαστε σε καλή κατάσταση. Ήμασταν Λάρισα, Τρίκαλα και γενικότερα με τους βετεράνους αγωνίζομαι ακόμα και με ταλαιπωρούνε.  Έχουμε τον Μπέλη προπονητή που μας έχει σαν επαγγελματίες και δεν δέχεται τίποτα”.
Για τον ημιτελικό του κυπέλλου μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού:
“Μου θυμίζει εκείνα τα χρόνια που ο Ολυμπιακός είχε χαμένο το παιχνίδι πριν ξεκινήσει. Αυτό που εγώ σαν Τερζανίδης θέλω να προσέξουν είναι να μην γίνουν έκτροπα. Πιστεύω πως η διαιτησία θα σταθεί στο ύψος τους γιατί δεν τους παίρνει. Εφόσον υπάρχει 50-50 και αξιοκρατία ο ΠΑΟΚ έχει την δύναμη να κερδίσει τον Ολυμπιακό”.
Για το πώς πρέπει να προσεγγίσει το παιχνίδι ο ΠΑΟΚ:
“Είναι ένα συλλογικό άθλημα, θέλει προσοχή, το γνωρίζει όλος ο κόσμος. Είναι ο Ολυμπιακός, θέλει καλή διαχείριση και αυτό που πιστεύω είναι πως πρέπει να δώσουν ψυχή οι παίκτες. Τα παιχνίδια κερδίζονται με δύναμη. Τα 19 χρόνια που δεν περνούσε ο Ολυμπιακός δεν είχαμε καλύτερη ομάδα αλλά ψυχή. Όταν παίζουν και οι 11 με δύναμη δεν νομίζω πως ακόμα και ο Ολυμπιακός ο πρωταθλητής με μεγαλύτερο μπάτζετ μπορεί να κερδίσει. Θα είναι 11 λιοντάρια και 12ο ο κόσμος”.
Για την βεντέτα που δημιουργήθηκε με τον Κούδα:
“Η βεντέτα ξεκίνησε με τον Κούδα. Ο Ολυμπιακός τον είχε αλλά έπαιζε μόνο φιλικά και προπονήσεις επειδή δεν τον έδινε μεταγραφή ο ΠΑΟΚ. Το 1968 επέστρεψε που είχα έρθει και εγώ και ο Παρίδης. Το 1971 χάσαμε στο Καραϊσκάκη τελικό και αργότερα από τον Παναθηναϊκό. Πήραμε δύο κύπελλα στην Αθήνα που είναι μεγάλη υπόθεση”.
Για τον άλλον ημιτελικό:
“Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να περάσουμε στον τελικό γιατί το αξίζουμε. Το άλλο το βλέπουμε. Ο ΟΦΗ έχει καλή ομάδα και δεν είναι σίγουρο πως περνά ο Παναθηναϊκός. Περνάμε σήμερα και βλέπουμε”.
Για το αν μπορεί να προκριθεί ο ΠΑΟΚ:
“Δεν θα επιτρέψει ο ΠΑΟΚ τον Ολυμπιακό να παίξει φουλ επίθεση. Θα υποστηρίξει το 2-1 ο Ολυμπιακός και όλοι θα πρέπει να προσέχουν να μην φάμε γκολ. Αισθάνομαι πως δεν θα επιτρέψουμε στον Ολυμπιακό να μας πιέσει και να δημιουργήσει πολλά προβλήματα”.
Πηγή: metrosport.gr

«Βρήκα όσα μου έλειπαν στον ΠΑΟΚ»

Συνέντευξη στο επίσημο περιοδικό της ΠΑΕ ΠΑΟΚ έδωσε ο Μπίρμπας Νάτχο. Ο Ισραηλινός άσσος  μίλησε για το πολύ σημαντικό παιχνίδι με τον ΟΣΦΠ αλλά και για του λόγους που υπέγραψε στον ΠΑΟΚ.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο μέσος του Δικεφάλου:
Μπίμπρας αισθάνεσαι πίεση απ΄αυτό;
Όχι, δεν το είδα ποτέ έτσι. Το μεταφράζω ως αγάπη, ως εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου. Αισθάνομαι την αποδοχή τους από την πρώτη στιγμή. Αυτό είναι το ζητούμενο για έναν ποδοσφαιριστή και τους ευγνωμονώ καθημερινά για τον τρόπο που έχουν αποδεχτεί εμένα και την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη.
 Τι τους απαντάς όταν σου ζητούν να μείνεις για πολύ καιρό στον ΠΑΟΚ;
Τους λέω ότι μόνο ο Θεός ξέρει το μέλλον μας! Φυσικά εγώ θα πάρω μια απόφαση, αλλά αυτή θα παρθεί στη σωστή στιγμή, αφού ζυγιστούν όλα τα ενδεχόμενα. Η ποδοσφαιρική καριέρα δεν είναι μεγάλη σε χρόνια. Προσεύχομαι να είμαι υγιής και να μπορώ να απολαμβάνω το ποδόσφαιρο, όπως αυτή τη στιγμή. Τα υπόλοιπα, ειλικρινά, θα συζητηθούν όταν θα πρέπει, μετά το τέλος των υποχρεώσεών μας που είναι πολλές μέχρι το τέλος της σεζόν. Οι συμπαίκτες μου κι εγώ θέλουμε να ανταποδώσουμε αυτή την αγάπη που λαμβάνουμε από τον κόσμο και έχουμε τις ευκαιρίες να το κάνουμε, κατακτώντας το Κύπελλο και την πρώτη θέση στα πλέι οφ.
Τι έχει να αντιπαρατάξει ο ΠΑΟΚ απέναντι σε πολύ γνωστές ευρωπαϊκές ομάδες που σε διεκδικούν;
Να ξεκαθαρίσω κάτι. Όσο αγωνίζομαι στον ΠΑΟΚ τα αυτιά μου είναι κλειστά και η αυτοσυγκέντρωσή μου είναι στο μάξιμουμ για την ομάδα μου. Για τα υπόλοιπα υπάρχουν άλλοι άνθρωποι που με βοηθούν. Επίσης, θα σας αποκαλύψω κάτι. Όταν ήρθα στη Θεσσαλονίκη, δεν ήρθα απαραίτητα για να υπογράψω, αλλά για να δω την ομάδα, το κλίμα της, τους ανθρώπους. Την επόμενη μέρα το πρωί είχα αποφασίσει να υπογράψω! Είδα όλα αυτά που μου έλειψαν στη Ρωσία. Οικογενειακό κλίμα, πάθος για ποδόσφαιρο, κόσμο που ζει για την ομάδα… Είδα, επίσης, οργάνωση υψηλού επιπέδου, δυναμική, προδιαγραφές. Είδα μια καταπληκτική πόλη, εξαιρετικά φιλική σε μένα και την οικογένειά μου. Και τέλος είδα ένα πρωτάθλημα παρεξηγημένο μεν, αλλά με ικανοποιητικό επίπεδο ομάδων και ποδοσφαιριστών, που θεωρώ ότι έχει προοπτικές να γίνει πιο ανταγωνιστικό. Όλα αυτά υπάρχουν και όταν θα κληθώ να πάρω μια απόφαση θα μπουν στη ζυγαριά.

Ας μην σε πιέζουμε κι εμείς περισσότερο για μια απάντηση τώρα. Όταν ο κόσμος θα διαβάζει τη συνέντευξη αυτή εσύ θα ετοιμάζεσαι για μια μεγάλη μάχη απέναντι στον Ολυμπιακό. Τι προαίσθημα έχεις;
Ο Ολυμπιακός είναι μια πολύ καλή ομάδα, με ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Το ίδιο όμως είμαστε και εμείς. Μπορεί να έχουμε διαφορά στο πρωτάθλημα, αυτό όμως συνέβη περισσότερο επειδή εμείς κάναμε λάθη σε παιχνίδια που δεν έπρεπε, χάσαμε την αυτοσυγκέντρωσή μας και αρκετούς βαθμούς σε ματς που δείξαμε ότι θα μπορούσαμε να κερδίσουμε. Επιπλέον στην Τούμπα όσο είμαι εγώ δεν χάσαμε ματς, ενώ απ΄ότι έμαθα και πριν η ομάδα έκανε μόλις μια ισοπαλία. Πιστεύω, λοιπόν, ότι θα γίνει ένα πολύ αμφίρροπο παιχνίδι. Και οι δυο έχουμε τις πιθανότητές μας, όμως εγώ βλέπω μεγάλη δίψα στην ομάδα μας για την κατάκτηση του Κυπέλλου. Αν καταφέρουμε αυτή την ανάγκη για διάκριση να τη βγάλουμε δημιουργικά στο γήπεδο και όχι με τη μορφή άγχους, πιστεύω ότι θα είμαστε εμείς που θα χαμογελάμε στο τέλος.
 Το αποτέλεσμα του πρώτου ματς είναι καλό;
Ποτέ μια ήττα δεν είναι καλή. Όταν παίζεις σε υψηλό επίπεδο, όταν είσαι ΠΑΟΚ δεν μπορείς να είσαι ικανοποιημένος με μια ήττα. Αυτή είναι η μια ανάγνωση. Η άλλη έχει ως εξής: στο πρώτο ματς εμείς δεν μπήκαμε καλά, αυτό είναι γεγονός. Για 20 λεπτά ψάχναμε να βρούμε τα «πατήματά» μας και στο ίδιο διάστημα δώσαμε δώρο δυο γκολ στον Ολυμπιακό. Μετά συνήλθαμε, προσπαθήσαμε να κάνουμε το παιχνίδι μας και καταφέραμε να βάλουμε το γκολ που μας έβαζε ξανά στο ματς. Κι εκείνη τη στιγμή ο διαιτητής έπαθε μπλακ άουτ! Πήρε λάθος απόφαση, κι ενώ έπρεπε εμείς να βρεθούμε με παίκτη παραπάνω, ή στη χειρότερη με ίδιους παίκτες στο γήπεδο, βρεθήκαμε εμείς με 10 κι ο αντίπαλος με 11. Το ότι καταφέραμε και δεν δεχτήκαμε άλλο γκολ, πρέπει να μας πιστωθεί. Όμως εγώ πιστεύω ότι μπορούσαμε να έχουμε πάρει και καλύτερο αποτέλεσμα αν οι ομάδες έμεναν 11 με 11.
 Έχει παίξει τέτοια ματς στην καριέρα σου. Που πιστεύεις ότι θα κριθεί;
Είναι ένα ματς που και οι δυο ομάδες δεν μπορούν να πάρουν αλόγιστα ρίσκα. Και οι δυο πρέπει να προσέχουμε την άμυνά μας, ενώ εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να κυνηγήσουμε το γκολ. Εχουμε παίξει με τον Ολυμπιακό ήδη τρεις φορές μέσα στη σεζόν, κανείς δεν μπορεί να εκπλήξει τον άλλον με κάποιο τρικ. Δεν πρέπει να αγχωθούμε, πρέπει να έχουμε μυαλό και υπομονή και το ίδιο θα κάνει και ο κόσμος μας. Η Τούμπα είναι για εμάς πλεονέκτημα, που ίσως αντισταθμίζει το μειονέκτημα από την ήττα στο πρώτο ματς.
Τώρα που το αναφέρεις, είσαι εκείνος που μετά τα ματς στην Τούμπα μένει περισσότερο στο γήπεδο ανταλλάσσοντας χειροκροτήματα με τον κόσμο…
Ίσως γιατί εμένα μου έχει λείψει περισσότερο να παίζω σε γήπεδο με τόσο πάθος, με τέτοια ατμόσφαιρα. Δεν έχω κανένα παράπονο από τη Ρουμπίν Καζάν και το ρώσικο πρωτάθλημα, όμως οι φίλαθλοι εκεί δεν είναι εκδηλωτικοί, δεν υπάρχουν καυτές έδρες, ένταση τέτοιου είδους στα παιχνίδια. Καλύπτω έτσι το χαμένο έδαφος (γέλια)!
 Αν σε γνωρίσει κάποιος εκτός γηπέδου όμως, δεν αντιλαμβάνεται ότι είσαι από τους τύπους που «θρέφεται» με τον καλώς εννοούμενο φανατισμό στις κερκίδες…
Η αλήθεια είναι ότι είμαι πολύ ήρεμος εκτός γηπέδου. Όλο μου το χρόνο τον διαθέτω στην Τάλια –τη γυναίκα μου- και τον Άκραμ, το γιο μου. Πιστεύω ότι η ολοκλήρωση του ανθρώπου έρχεται μέσα από την οικογένεια και είμαι ευτυχισμένος που είναι συνέχεια κοντά μου. Από κει και πέρα, ασφαλώς και δεν είμαι άνθρωπος που χαίρεται με τη βία –λεκτική ή φυσική- στα γήπεδα ή ακραίες αντιδράσεις. Η ένταση, το πάθος, η χαρά, η λύπη, όλα τα συναισθήματα όμως που προκαλούνται από το ποδόσφαιρο είναι αυτά που κάνουν το επάγγελμά μας μοναδικό! Και στην Τούμπα χαίρεσαι το ποδόσφαιρο και τα συναισθήματά του στο μάξιμουμ!
 Είσαι επίσης ένας άνθρωπος που πιστεύει πολύ στον Θεό του. Ήταν δύσκολο να μεγαλώσεις ως μουσουλμάνος στο Ισραήλ;
Όπως έχω ξαναπεί όχι. Μεγάλωσα σε μια περιοχή που δεν αντιμετωπίσαμε ποτέ πρόβλημα λόγω της θρησκείας μας. Ίσως μας κάνουν λίγο περισσότερο έλεγχο στο αεροδρόμιο, αλλά οκ… Η αλήθεια είναι ότι εμβάθυνα στην πίστη των προγόνων μου μόλις έχασα τον πατέρα μου, ο οποίος ήταν πολύ πιστός άνθρωπος. Θεωρώ ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να πιστεύει σε όποια θρησκεία επιλέξει χωρίς να αντιμετωπίζει προβλήματα και χωρίς φυσικά να δημιουργεί πρόβλημα στον διπλανό του. Η μουσουλμανική θρησκεία ίσως είναι παρεξηγημένη και γι΄αυτό φταίει η ημιμάθεια όσων δηλώνουν μουσουλμάνοι προάγοντας παράλληλα τη βία. Εκείνοι κάνουν κακό σε όλους τους υπόλοιπους μουσουλμάνους, επειδή δεν έχουν αντιληφθεί προφανώς ότι η θρησκεία μας πρεσβεύει το ακριβώς αντίθετο.
Η σεζόν ολοκληρώνεται σε περίπου ένα μήνα. Με τι θα ήσουν απόλυτα ικανοποιημένος;
Με το Κύπελλο και την πρώτη θέση στα πλέι οφ. Πιστεύω ότι η ομάδα αξίζει να τελειώσει έτσι τη σεζόν και να αποτελέσει αυτό μια βάση για ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες την επόμενη.
Πηγή: metrosport.gr

Έδωσε ενδεκάδα ο Γεωργιάδης!!

Δείτε τους έντεκα παίκτες που επέλεξε ο Γιώργος Γεωργιάδης να παρατάξει στο βασικό σχήμα.

Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Γλύκος, δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα οι Σκόνδρας, Ινσαουράλδε, Βίτορ και Τζαβέλας. Στον χώρο της μεσαίας γραμμής θα βρίσκονται οι Κατσουράνης, Κάτσε και Νάτχο και επιθετική τριπλέτα οι Στοχ, Σαλπιγγίδης και Αθανασιάδης.Πηγή: metrosport.gr

Επεισόδια έξω από την Τούμπα, λιποθύμησε οπαδός του ΠΑΟΚ στα επίσημα!

Αποπνικτική η ατμόσφαιρα στην Τούμπα μία ώρα πριν από την έναρξη του μεγάλου ντέρμπι. Δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν αλόγιστη χρήση χημικών για να διαλύσουν το πλήθος. Ο αέρας έχει μεταφέρει τα δακρυγόνα μέσα στην Τούμπα και ο κόσμος δυσκολεύεται να αναπνεύσει. Οπαδός του ΠΑΟΚ λιποθύμησε από τα δακρυγόνα στην θύρα 1 και τρέχουν από το ΕΚΑΒ!Πηγή: metrosport.gr

Σαλπιγγίδης: «Οφείλουν να κάνουν το καθήκον τους οι διαιτητές»

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης τόνισε πως στο μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό η διαιτησία θα πρέπει να σταθεί στο ύψος των απαιτήσεων και να αφήσει τους παίκτες να πρωταγωνιστήσουν.

Αναλυτικά ο αρχηγός του ΠΑΟΚ είπε:

«Εγώ δεν θα σταθώ στους διαιτητές του σημερινού ματς. Οφείλουν να κάνουν το καθήκον τους και να συμβάλλουν στην καλή διεξαγωγή ενός κρισιμότατου αγώνα, απέναντι στις κατά τεκμήριο δύο καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα.

Σ' ένα τέτοιο ματς πρωταγωνιστές πρέπει να είναι οι ποδοσφαιριστές. Δεν θέλω να πιστεύω ότι θα δούμε πάλι δύο μέτρα και δύο σταθμά και μακάρι όλα να κυλήσουν ομαλά σ' αυτόν τον τομέα».

Ο μεγάλος πόθος του Ιβάν!!

Η κατάκτηση του Κυπέλλου είναι πόθος του Ιβάν Σαββίδη από την εποχή που ήταν ιδιοκτήτης της Ροστόφ. Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ έχει τάση να θυμάται συχνά εκείνη την περίοδο και είναι προφανές ότι για να τη βγάλει από το μυαλό του πρέπει να πάρει τον πρώτο τίτλο του με τον ΠΑΟΚ. Από αυτή την άποψη έχει αξία να καταγράφουμε τις αντιδράσεις του αυτές τις μέρες. Χθες, πάντως, ήρθε πολύ ήρεμα στη Θεσσαλονίκη και μέχρι αργά το βράδυ είχε αποφύγει να μιλήσει στους παίκτες. Ίσως να είναι κάτι που έχει προγραμματίσει για τις τελευταίες ώρες πριν το μεγάλο ματς. Πηγή: metrosport.gr

Αιώνια πιστός ο Διαμαντίδης!!

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης δεν βρήκε ποτέ έναν… καλό λόγο να αφήσει τον Παναθηναϊκό και γιατί να το κάνει όταν ο ίδιος εξηγεί ότι οι «πράσινοι» καλύπτουν απολύτως τις φιλοδοξίες του.

Αιώνια πιστός ο Διαμαντίδης!
Σε γαλλικό περιοδικό μίλησε ο Δημήτρης Διαμαντίδης εκφράζοντας την απόλυτη αφοσίωση του στον Παναθηναϊκό. Ο αρχηγός των «πράσινων» κρατώντας όπως συνηθίζει χαμηλό προφίλ ανέφερε ότι ποτέ δεν βρήκε έναν καλό λόγο να αφήσει την ομάδα του, τονίζοντας παράλληλα πως κάτι τέτοιο δεν χρειάστηκε καθώς το «τριφύλλι» είναι από τους συλλόγους που ικανοποιούν τις φιλοδοξίες κάθε παίκτη.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Καστοριανός γκαρντ

- Είσαι ένας θρύλος του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Μπορείς να μου πεις πότε ένιωσες ότι μπορείς να παίξεις σε αυτό το επίπεδο;

«Πρώτα από όλα δεν αισθάνομαι ότι είμαι θρύλος ή οτιδήποτε τέτοιο. Είμαι ένας παίκτης που προσπαθεί να κάνει ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να βοηθήσει την ομάδα του να κερδίσει. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο από αυτό.
Σε ό,τι αφορά στο επίπεδο, είναι κάτι που έχει να κάνει με την ομάδα που παίζω. Όταν υπογράφεις σε μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός ξέρεις ότι θα αγωνιστείς σε υψηλό επίπεδο. Έχει να κάνει με την ομάδα, με οποιονδήποτε μπορεί να πάρει την απόφαση να αγωνιστεί με αυτή τη φανέλα».

- Για δέκα χρόνια φοράς τη φανέλα του Παναθηναϊκού και πριν από αυτό για πέντε χρόνια αγωνιζόσουν στον Ηρακλή. Ποτέ δεν θέλησες να δοκιμάσεις να παίξεις σε ένα άλλο πρωτάθλημα;

«Ειλικρινά, όχι! Έχω απαντήσει πολλές φορές σε ανάλογες ερωτήσεις στο παρελθόν, ότι είμαι χαρούμενος στον Παναθηναϊκό. Και για να το πάω πιο... μακριά, είμαι σε μια ομάδα που μπορεί να καλύψει κάθε φιλοδοξία που κάθε παίκτης μπορεί να έχει. Οπότε γιατί ν' αφήσω τον Παναθηναϊκό για να πάω σε άλλη ομάδα; Ποτέ δεν βρήκα έναν αρκετά καλό λόγο για να αφήσω την ομάδα».

- Πέρυσι, ένας θρύλος της Ελλάδας ήταν κόουτς στην Γαλλία (Παναγιώτης Γιαννάκης στη Λιμόζ). Τα Μέσα Ενημέρωσης και οι φίλαθλοι μιλούσαν για σένα. Είχες επαφές με τη Λιμόζ ή ήταν απλά δικό τους όνειρο;

«Όχι. Κανείς από τη Λιμόζ δεν μίλησε μαζί μου. Ποτέ δεν είχα προσφορά από την ομάδα».

- Φέτος, είναι πιθανό να κατακτήσετε το ελληνικό πρωτάθλημα. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός είναι ξεκάθαρα μπροστά από τις υπόλοιπες ομάδες. Πώς βλέπεις το τέλος της σεζόν;

«Η κανονική διάρκεια πλησιάζει στο τέλος της. Έχουμε εξασφαλίσει την πρώτη θέση και συνεχίζουμε. Είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για τους τελικούς. Η φιλοσοφία μας είναι να σκεφτόμαστε μόνο το επόμενο παιχνίδι που έχουμε μπροστά μας. Τίποτα πιο μακριά από αυτό. Το δεδομένο είναι ότι θα προετοιμάσουμε τους εαυτούς μας για μια δυνατή σειρά παιχνιδιών απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο».

- Στην Ευρωλίγκα, η Μπαρτσελόνα, η Μιλάνο, η ΤΣΣΚΑ και η Ρεάλ είναι πολύ δυνατές ομάδες, αλλά έχετε κάποιες ευκαιρίες να κερδίσετε. Τι πιστεύεις εσύ;

«Η Ευρωλίγκα είναι το ανώτερο επίπεδο που θα μπορούσες να αγωνιστείς στην Ευρώπη. Φέτος, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, ζήσαμε μια πραγματικά ανταγωνιστική σεζόν, με πολλές καλές ομάδες και καλούς παίκτες. Κάποιες ομάδες είναι σχετικά νέες, με πολύ ισχυρό κίνητρο και μερικές παραδοσιακές. Η τελική εντύπωση είναι πως πρόκειται για μια πολύ δυνατή διοργάνωση, που προκαλεί τους φιλάθλους να την παρακολουθήσουν».

- Έχει κατακτήσει όλα τα τρόπαια (εκτός από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2006). Ποιo τρόπαιο θέλεις τώρα;

«Από τη στιγμή που πλέον δεν παίζω στην Εθνική ομάδα, οι στόχοι μου έχουν να κάνουν πάντα σε σχέση με τον Παναθηναϊκό. Και δεν διαφέρουν από αυτούς που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια και από αυτούς που θα έχουμε στο μέλλον. Όταν παίζεις για τον Παναθηναϊκό, ο στόχος είναι να πανηγυρίζεις τίτλους. Έχουμε σκοπό να κάνουμε το ίδιο και τη φετινή σεζόν».

- Η καλύτερη και η χειρότερη ανάμνησή σου;

«Η καλύτερή μου ανάμνηση ήταν το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ του 2005 με την Εθνική ομάδα των ανδρών. Και η πρώτη φορά που πανηγύρισα την κατάκτηση της Ευρωλίγκας στην Αθήνα το 2007. Μια από τις χειρότερες ήταν ο πρόωρος αποκλεισμός μας από την Ευρωλίγκα το 2010. Ήταν ένας αποκλεισμός που δεν είχαμε μάθει να ζούμε. Την επόμενη μέρα, οι φίλαθλοί μας ήρθαν στο ΟΑΚΑ στην προπόνηση και μας είπαν πως θα είναι πάντα δίπλα μας. Ήταν μια μαγική στιγμή».

- Όταν συναντήσεις τον νέο Δημήτρη, στην αρχή της καριέρας του, ποια συμβουλή θα του έδινες;

«Να προπονείται, να προσέχει τον εαυτό του, να τον προετοιμάζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δεν ξέρω. Τα απλά πράγματα έχουν σημασία».

- Για να κλείσουμε τη συνέντευξη, μπορείς να διαλέξεις έναν άλλον θρύλο του μπάσκετ με τον οποίο θα ήθελες να αγωνιστείς;

«Πάντα μου άρεσε ο τρόπος που έπαιζε ο Φάνης Χριστοδούλου. Ένας all around παίκτης που έκανε πολλά πράγματα στο γήπεδο».

Χόλντεν: «Δυνατός ο ΠΑΟ, αλλά θα περάσει η ΤΣΣΚΑ»

Αν και δεν υποτιμά τον Παναθηναϊκό, ο Τζέι Αρ Χόλντεν θεωρεί πως η ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα περάσει στο Final Four της Ευρωλίγκας.

Χόλντεν: «Δυνατός ο ΠΑΟ, αλλά θα περάσει η ΤΣΣΚΑ»
Υπήρξε μέλος της «χρυσής» ομάδας της ΤΣΣΚΑ, αλλά ο Τζέι Αρ Χόλντεν ακόμη και σαν παλαίμαχος παρακολουθεί την πορεία της. Ο Αμερικανός γκαρντ εκτιμά πως η ρωσική ομάδα θα πάρει την πρόκριση απέναντι στον Παναθηναϊκό.

«Θα γίνουν ενδιαφέροντα παιχνίδια. Ο Παναθηναϊκός είναι δυνατή ομάδα με πολύ καλούς παίκτες. Δεν θα είναι εύκολο το έργο της ΤΣΣΚΑ, αλλά πιστεύω πως στο τέλος αυτή θα φτάσει στο Final Four. Δεν αμφιβάλω γι’ αυτό», ανέφερε ο Χόλντεν.Πηγή: sport-fm.gr

«Δεν είναι δραματική η απόσταση Ρεάλ-Ολυμπιακού»

Η διαφορά μεταξύ Ρεάλ και Ολυμπιακού δεν είναι όση φάνηκε στο χθεσινό πρώτο ματς για τα play offs, όπως δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Μάνος Μανουσέλης. Τι συνιστά για τη συνέχεια στους αιώνιους.

«Δεν είναι δραματική η απόσταση Ρεάλ-Ολυμπιακού»
Μη αντιπροσωπευτική της πραγματικής διαφοράς των δύο ομάδων είναι η εικόνα του πρώτου αγώνα της σειράς των play offs μεταξύ Ρεάλ και Ολυμπιακού, όπως δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Μάνος Μανουσέλης. Ο προπονητής της Εθνικής Παίδων θεωρεί πως πρόβλημα των Πειραιωτών ήταν η επίθεση κι όχι τόσο η άμυνα, ενώ μίλησε για το τι πρέπει να κάνουν οι «αιώνιοι» στη συνέχεια.

Αναλυτικά, ο Μάνος Μανουσέλης μίλησε στον πρώτο αθλητικό σταθμό της χώρας για

-τη χθεσινή ήττα του Ολυμπιακού στην έδρα της Ρεάλ Μαδρίτης:

«Η διαφορά σε σχέση με το Λονδίνο είναι ότι πρόκειται για σειρά αγώνων που κρίνεται στις τρεις νίκες. Χρειάζεται υπομονή. Όσο και αν δεν την ξέρουμε αυτή τη λέξη στην Ελλάδα».

-το αν μπορούν τη νίκη στο δεύτερο ματς οι Πειραιώτες:

«Δεν νομίζω ότι είναι δραματική η απόσταση που χωρίζει τις δύο ομάδες».

-την εικόνα της ισπανικής ομάδας:

«Είναι δύσκολο να την κρατήσεις χαμηλά στο σκορ. Δεν μπορείς να κερδίσεις τη Ρεάλ με χαμηλούς πόντους. Θα πρέπει να ιδρώσουν και να πονέσουν για να τους κερδίσεις. Χρειάζεται να είσαι σκληρός και δυνατός και να μπαίνεις όσο πιο δυνατά γίνεται στις μάχες».

-το τι πρέπει να κάνουν οι πρωταθλητές Ευρώπης:

«Ο Ολυμπιακός δεν πρόκειται να παίξει την άμυνα που πρέπει, αν δεν είναι καλός στην επίθεση. Το πρόβλημα του Ολυμπιακού ξεκινάει από την επίθεση και μεταφέρεται στην άμυνα. Αν παρατηρήσουμε τον τρόπο που επιτίθεται η Ρεάλ. Πιο πολύ πονάει ο Ολυμπιακός από τους αιφνιδιασμούς και τα ριμπάουντ που χάνει. Ακούω ότι υπάρχει κριτική για τον Μπαρτζώκα, όμως πρέπει οι αθλητές να μπουν στο πνεύμα του αγώνα».

-τη χρησιμοποίηση του Περπέρογλου πάνω στο Ρούντι Φερνάντεθ:

«Δεν μπορούμε να συζητάμε ότι ο Ολυμπιακός έχει αμυντικό πρόβλημα και να ρωτάμε γιατί έπαιξε ο Περπέρογλου. Δεν είναι σκόρερ, απλά είναι σημείο αναφοράς. Πρέπει να πάει στο λόου πόστ και να επιτεθεί από εκεί στον αντίπαλο».

-το σημερινό ματς του Παναθηναϊκού με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας:

«Η ΤΣΣΚΑ έχει τα φόντα να φτάσει μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης. Είναι πολύ δύσκολη και σκληρή ομάδα. Έχει την τεχνογνωσία που απαιτείται για να είναι κάθε χρόνο στο Final Four και υπάρχει μεγάλη ισορροπία στον πάγκο, αλλά και προπονητής ο Μεσίνα, την αξία του οποίου δεν μπορεί να την αμφισβητήσει κανείς».

-τον προπονητή των Ρώσων, Έτορε Μεσίνα:

«Έχω την εντύπωση ότι ο Μεσίνα είναι ένας προπονητής που διαβάζει τις εξελίξεις στο μπάσκετ και είναι ο καλύτερος στην παρουσία ιδεών και στο να βάζει προβληματισμούς στον αντίπαλο και να φέρνει πιο κοντά τη λογική του ΝΒΑ με το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Μάλιστα, είναι αρκετά πιθανό να επιστρέψει στο ΝΒΑ. Είναι πολύ σημαντικό να έχεις ένα τόσο ανοιχτό μυαλό στον πάγκο σου και προσαρμόζεται απίστευτα με το υλικό που έχει στη διάθεσή του».

-τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να παίξει ο Παναθηναϊκός:

«Πρέπει να είναι καλός σε αυτά που κάνει καλά. Να είναι καλός στην άμυνα, να ξεκινήσει καλά σε αυτό τον τομέα και στη συνέχεια να σκοράρει από μακριά, αφού τα πράγματα στη ρακέτα είναι αρκετά δύσκολα. Χρειάζεται να παίξει άμυνα και να μην κάνει ό,τι έκανε ο Ολυμπιακός, αφού εκεί έχασε στο ματς με τη Ρεάλ. Ο Παναθηναϊκός έχει τον αστερισμό του ευρωπαϊκού μπάσκετ στη συνείδησή του και για αυτό τον κάνει ξεχωριστό. Αυτό που χρειάζεται από τον Διαμαντίδη είναι την ενέργειά του και όχι τα μεγάλα σουτ. Αν τον διαχειριστεί ο Αλβέρτης με τρόπο που θα τον κάνει να είναι δυνατά τα πόδια του στο παρκέ, θα καταφέρει ο Παναθηναϊκός να πάρει το πάνω χέρι στην αναμέτρηση».

«Μνηστήρας» για Απόλλωνα!

Έντονη φημολογία έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες πως ο Παναγιώτης Μονεμβασιώτης φέρεται να ενδιαφέρεται να εμπλακεί στα διοικητικά του Απόλλωνα Σμύρνης.

«Μνηστήρας» για Απόλλωνα
Την ώρα που κανείς δεν είναι σίγουρος για την επόμενη μέρα του Απόλλωνα Σμύρνης, ύστερα από τον υποβιβασμό της ομάδας στη Football League και την προαναγγελθείσα αποχώρηση του Σταμάτη Βελλή από τη διοίκηση της ΠΑΕ, ένα νέο όνομα για την ανάληψη των ηνίων του συλλόγου έρχεται στο προσκήνιο.

Συγκεκριμένα, έπειτα από σχετική φημολογία που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ώρες ο Παναγιώτης Μονεμβασιώτης παρουσιάζεται έτοιμος να κάνει επίσημη κρούση για να διοικήσει την «Ελαφρά Ταξιαρχία».

Ο ιδιοκτήτης επιχειρήσεων τροφίμων και αφεντικό της αλυσίδας των φούρνων «Βενέτης», ενώ ταυτόχρονα είναι και πρόεδρος της Πεύκης (που συμμετέχει στη Γ’ Εθνική), είχε κινηθεί πριν από μερικά χρόνια για να πάρει τον Απόλλωνα, όμως τότε δεν είχε βρεθεί λύση στο οικονομικό.

Ο κ. Μονεμβασιώτης είναι δηλωμένος οπαδός της ομάδας και, μάλιστα, παρακολουθεί συχνά αγώνες της ομάδας και φέρεται να περίμενε εδώ και καιρό να τελειώσει η σεζόν, περιμένοντας ταυτόχρονα να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του ο Βελλής, για να προχωρήσει το ενδιαφέρον του.

Τέλος, αναμένεται το επόμενο διάστημα να υπάρξει επικοινωνία του γνωστού επιχειρηματία με τον Ερασιτέχνη, ώστε να συζητήσουν το ενδεχόμενο να αναλάβει ο πρώτος την ομάδα στη Football League.
Πηγή: sport-fm.gr

Ερέμιν: «Προσοχή στον Παναθηναϊκό»

Δεν παρασύρεται από όσους θεωρούν απόλυτο φαβορί απέναντι στον Παναθηναϊκό την ΤΣΣΚΑ Μόσχας ο Στάνισλαβ Ερέμιν.

Ερέμιν: «Προσοχή στον Παναθηναϊκό»
Ο Στάνισλαβ Ερέμιν έχει αρκετά μεγάλη πορεία στο μπάσκετ για να γνωρίζει πως δεν πρέπει να υποτιμάται ένα μέγεθος σαν τον Παναθηναϊκό. Ο Ρώσος τεχνικός, που είχε οδηγήσει σε εννιά πρωταθλήματα κι ένα Final Four την ομάδα της Μόσχας, συνιστά προσοχή στην ΤΣΣΚΑ εν όψει των play offs.

«Οι παίκτες της ΤΣΣΚΑ θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για να υπερασπιστούν το πλεονέκτημα έδρας απέναντι στον Παναθηναϊκό. Ο αντίπαλος είναι μία έμπειρη ομάδα σε αυτό το επίπεδο. Δεν έχει σημασία ποια ήταν η εικόνα του πρέπει τα play offs, είναι βέβαιο πως θα παίξει καλό μπάσκετ τώρα που μετρά. Έχουν παίκτες με πολλές παρουσίες σε τελικούς και η ΤΣΣΚΑ πρέπει να είναι πολύ συγκεντρωμένη, όσο κι αν όλοι λένε πως έχει πιο δυνατή ομάδα από τους Έλληνες», ανέφερε ο Στάνισλαβ Ερέμιν.Πηγή: sport-fm.gr

Φριτζόν: «Δυνατός με Αλβέρτη ο Παναθηναϊκός»

Ο Βιτάλι Φριτζόν θεωρεί πως ο Παναθηναϊκός με την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Φραγκίσκο Αλβέρτη έχει βελτιωθεί.

Φριτζόν: «Δυνατός με Αλβέρτη ο Παναθηναϊκός»
Δύσκολη σειρά περιμένει απέναντι στον Παναθηναϊκό για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας ο Βιτάλι Φριτζόν. Ο σούτινγκ γκαρντ της ρωσικής ομάδας παρουσιάστηκε καλά διαβασμένος για τον αντίπαλο.

«Ο Αλβέρτης έπαιζε σχεδόν 20 χρόνια στην ομάδα, ξέρει καλά τον Διαμαντίδη με τον οποίο κατέκτησαν τόσους τίτλους. Η ψυχολογία της ομάδας βελτιώθηκε με την παρουσία του. Ο Παναθηναϊκός παίζει πολύ δυνατά, έχε τη δεύτερη καλύτερη άμυνα στην Ευρωλίγκα και θα είναι σκληρός αντίπαλος. Δεν ήταν σταθερός στη σεζόν, αλλά τα play offs είναι μια άλλη ιστορία, μία σειρά αγώνων που παίζεις για την επιβίωσή σου και κάθε αγώνας είναι πολύ σημαντικός. Εμείς θα πρέπει να παίξουμε με το ίδιο πάθος», ανέφερε ο διεθνής άσος.Πηγή: sport-fm.gr

«Έμπειρος ο Μάνταλος»

kasnaferis_xanthi_171110-610x350
Στον Arena FM 89,4 μίλησε σήμερα (16/04) ο πρώην διαιτητής ΦΙΦΑ και νυν τηλεκριτικός διαιτησίας, Γιώργος Κασναφέρης. Σχολίασε τον ορισμό των διαιτητών στον ημιτελικό ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού και τόνισε ότι ο Μάνταλος είναι ένας έμπειρος και πράος διαιτητής, που μπορεί να ανταποκριθεί στο παιχνίδι. Αναφέρθηκε και στον τελικό της Νέας Φιλαδέλφειας, τον πρώτο τελικό κυπέλλου που σφύριξε, τις κατηγορίες που δέχθηκε ότι ήταν υποχείριο του Ολυμπιακού, αλλά και την σημασία των δημόσιων σχέσεων στο ποδόσφαιρο και γενικότερα στην ελληνική κοινωνία.
Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Γιώργος Κασναφέρης:
Για τους διαιτητές του αγώνα ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός:“Είναι τρεις έμπειροι και καλοί διαιτητές. Το να είσαι βοηθός είναι πιο δύσκολο από το να είσαι διαιτητής. Πρέπει να έχεις τρία μάτια, να είσαι αλλήθωρος και πολύ οξυδερκής. Παίζουν με την κόψη του ξυραφιού, εμείς οι τηλεκριτικοί ο κόσμος αλλά και οι παράγοντες φωνάζουν για την μια φάση οφσάιντ που είναι πολύ δύσκολη. Είναι πολύ γρήγορο το ποδόσφαιρο και πρέπει να παίρνουν γρήγορες αποφάσεις από πολύ λεπτή θέση. Άρα θεωρώ πως και οι τρεις έχουν τα εχέγγυα, την εμπειρία και την ικανότητα και με την βοήθεια του Θεού και της τύχης θα βγάλουν το παιχνίδι. Όλοι οι διαιτητές έχουν καλές και κακές στιγμές και προσπαθούν να ισορροπήσουν και να ακροβατήσουν μέσα στην κατάσταση που υπάρχει στο Ελληνικό ποδόσφαιρο και στην Ελληνική κοινωνία. Ο Μάνταλος χει βγάλει πάρα πολλά παιχνίδια με επιτυχία, είναι ένας ήρεμος, αθόρυβος διαιτητής, έχει εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα από εμένα που είχα την ικανότητα να δώσω μπουνιά στο μαχαίρι είτε από το ταπεραμέντο μου είτε από χαρακτήρα είτε από χαβαλέ και να γίνει χαμός. Ο Μάνταλος έχει αυτήν την ηρεμία και την γλυκιά πραότητα να βγάλει το παιχνίδι χωρίς ακρότητες. Είναι καλό παιδί, καλός διαιτητής και από εκεί και πέρα εύχομαι να βγάλει το παιχνίδι χωρίς λάθη η τα λάθη του να μην είναι τόσο ουσιαστικά για να πιαστεί μια ομάδα. Για να μπει γκολ πρέπει να γίνουν λάθη είτε από τους παίκτες είτε από τον διαιτητή. Αν κάνει ένα πέναλτι όμως ο αμυντικός και είναι καθαρό δεν θα σταθεί κανείς στον αμυντικό. Αυτή είναι η μοίρα του διαιτητή και πρέπει να βρει την ισορροπία του στην κατάσταση που επικρατεί”.
Για το τι συμβουλή θα έδινε ο ίδιος στον Μάνταλο:“Δεν μπορώ να του δώσω συμβουλές και δεν είναι σωστό. Θα πρέπει να είναι ψύχραιμος, να έχει διαβάσει και μελετήσει συμπεριφορές παραγόντων, φιλάθλων και παικτών ώστε να έχει κάνει σενάρια με το μυαλό πως θα αντιδράσουν όλοι ανά πάσα στιγμή. Να έχει την ηρεμία και την συνεργασία από τους γύρω – γύρω τους βοηθούς. Οι διαιτητές ένιαι έξι που είναι και καλό και κακό. Μπορεί και να σε μπερδέψουν κιόλας και να σου πουν μια άποψη που είναι μεταξύ σωστού και λάθους. Όσο πιο πολλοί τόσο χειρότερα. Έξι είναι υπερβολικοί και μπορεί να πετάξει το μπαλάκι ο ένας στον άλλον. Μπορεί να ρωτήσει ο Μάνταλος και να του πουν δεν είδα πάρει εσύ την απόφαση. Παίρνεις την καυτή πατάτα και την δίνεις αλλού”.
Για τις φήμες ότι είχε τον ύμνο του Ολυμπιακού ως ήχο κλήσης στο κινητό του:“Δεν είμαι τόσο βλάκας ώστε να έχω τον ύμνο του Ολυμπιακού. Νομίζω κανείς διαιτητής δεν είναι τόσο βλάκας να έχει ύμνο μιας ομάδας στο κινητό του. Κανένας διαιτητής δεν θεωρώ πως σφυρίζει με το οπαδικό συναίσθημα,  που είχε όταν ήταν παιδάκι. Όλοι ήμασταν οπαδοί κάποια ομάδας. Ευτυχώς, δεν θα διοικήσω την διαιτησία, αλλά αν το έκανα το πρώτο πράγμα που θα ρωτούσα τους διαιτητές θα ήταν τι ομάδα υποστηρίζουν. Αν κάποιος μου έλεγε εθνική Ελλάδας θα τον έστελνα σπίτι του! Αυτός θα ήταν περαστικός από το ποδόσφαιρο ή θα κορόιδευε την κοινωνία. Θα ήθελα να έχει το θάρρος και το θράσος να παραδεχτεί τι ομάδα ήταν μεγαλώνοντας. Από εκεί και πέρα το πώς σφυρίζεις είναι θέμα προσωπικότητας, ικανότητας και διαχείρισης της πίεσης μέσα στο γήπεδο”.
Για τις καταγγελίες που γίνονται στον χώρο του ποδοσφαίρου: “Κατά καιρούς όλοι λένε για όλους. Όλα αυτά τα χρόνια λέγονται διάφορα για διάφορους. Το θέμα είναι να γίνεται στο σωστό πλαίσιο και η πολιτεία να είναι πιο ουσιαστική και να συνδράμει στο θέμα του αυτοδιοίκητου. Δεν είναι ωραίο να υπάρχουν κατηγορίες, καταγγελίες και μομφές για ανθρώπους χωρίς ουσιαστικές αποδείξεις. Είμαστε μια 20αετία μεταξύ της φθοράς και της αφθαρσίας. Δεν μπορούμε να πούμε πως το ποδόσφαιρο είναι αγγελικός και ιδεατός χώρος. Όμως, το ποδόσφαιρο δεν είναι διαφορετικό από την ελληνική κοινωνία”.
Για τις κατηγορίες ότι ήταν υποχείριο του Ολυμπιακού:“Δεν ήμουν υποχείριο κανενός. Βολές δέχομαι και για την τηλεκριτική που κάνω. Όλα αυτά τα χρόνια είχα την προσωπικότητα μου και προσπάθησα να ισορροπήσω και να κολυμπήσω στην κατάσταση του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Το πρώτο παιχνίδι που είχα παίξει ήταν το Ολυμπιακός – Καλαμάτα 2-2 και τιμωρήθηκα ενώ είχα βαθμολογηθεί από τον παρατηρητή διαιτησία με 9! Τότε ο Ολυμπιακός έκανε ένσταση επειδή η ποινή που είχα φάει ήταν μόνο 15 μέρες και έπρεπε θεωρητικά να φάω παραπάνω. Αν λοιπόν ένα νέο παιδί ξεκίνησε την διαιτησία με όραμα, στο πρώτο του παιχνίδι τρώει δύο σφαλιάρες. Άρα ξεκινάς να αναθεωρείς πράγματα και σκέψεις για το πώς αντιμετωπίζεις το ποδόσφαιρο. Είναι ξεκάθαρα τα πράγματα, δεν χρειάζεται να λέμε παραμύθια. Για κάποιους ήμουν καλός και για κάποιους κακός. Δεν θα προσπαθήσω ούτε να αγιοποιηθώ ούτε να αλλάξω την γνώμη του καθενός για το ποιος είναι ο Κασναφέρης. Για κάποιους είμαι ο κορυφαίος και γι’ άλλους ο χειρότερος”.
Για το γεγονός πως η Θεσσαλονίκη βρίσκεται πολύ πίσω στις δημόσιες σχέσεις: “Οι δημόσιες σχέσεις είναι απαραίτητες στην καθημερινή μας ζωή. Ακόμα και στον φούρνο, αν δεν σε ξέρει ο φούρναρης μπορεί να πάρεις πιο παλιό ψωμί. Είναι χρήσιμες οι καλές δημόσιες σχέσεις. Οι ομάδες της Θεσσαλονίκης είχαν την τύχη να περάσουν από αυτές μεγάλοι επιφανείς επιχειρηματίες όπως ο Κοντομηνάς, ο Μυτιληναίος και όπως ο ΙΒάν Σαββίδης οι οποίοι για Χ λόγους δεν μπόρεσαν να σταδιοδρομήσουν και να μεγαλώσουν τις ομάδες. Αν δεν μεγαλώσουν οι ομάδες πρώτα ποδοσφαιρικά και μετά παραγωγικά δεν έχουν μέλλον και επιτυχία. Τώρα ο Ιβάν Σαββίδης ξεκινάει μια νέα προσπάθεια που είναι χρήσιμη και ωφέλιμη για το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Σε αυτήν την δύσκολη οικονομική συγκυρία έρχονται και βάζουν τα λεφτά τους και στηρίζουν μια ομάδα από τις κορυφαίες στην Ελλάδα. Αυτό το θέλουμε, το επικροτούμε και το επιβραβεύουμε. Ήρθε από μια χώρα του εξωτερικού με άλλη νοοτροπία και άλλο ταπεραμέντο και προσπαθεί να μάθει τις καταστάσεις. Έρχεται ο καθένας και του λέει ‘διώξε τον Βρύζα ή κράτα τον’, ‘διώξε τον Ζαγοράκη και κράτα τον τάδε’ κλπ. Μέχρι να μπορέσει να αξιολογήσει ο άνθρωπος το τι γίνεται θα πρέπει να υπάρξει κάποιος χρόνος. Για να έχει φτάσει τόσο ψηλά στην ζωή του δεν είναι βλάκας για να μπορεί να δει το καλό του ΠΑΟΚ και του ελληνικού ποδοσφαίρου”.
Για το παιχνίδι της 27ης Νοεμβρίου 2000 στην Τούμπα: “Όντως έτρεχε αίμα από το πρόσωπο μου. Έφαγα έναν αναπτήρα ή ένα κέρμα, δεν ξέρω, πάνω από την μύτη στα μαλακά μόρια. Το αν έτρεξε πολύ η λίγο αίμα δεν έχει σημασία. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι στο οποίο ο ΠΑΟΚ ζήτησε σ’ ένα ημίχρονο πέντε πέναλτι. Του Γεωργιάδη δεν ήταν, αλλά ήταν ένα άλλο. Μπορεί να μην ήταν κανένα από τα πέντε μπορεί να ήταν και τα πέντε. Δεν είχα δυστυχώς την οξυδέρκεια, την ψυχραιμία και την εμπειρία και απέβαλα τον Γεωργιάδη που εκβίασε δύο – τρεις φορές πέναλτι. Ήταν κακή διαχείριση του αγώνα γιατί υπάρχει το γράμμα του κανονισμού αλλά υπάρχει και το πνεύμα. Έτσι έδωσα τροφή για σχόλια και έδωσα πάτημα να διαμαρτύρονται οι οπαδοί και οι παίκτες και να έχω μια κακή κριτική. Ήταν μέτρια διαιτησία αλλά ήταν δύσκολο παιχνίδι, είχε ιδιαιτερότητες και δεν είχα την εμπειρία. Μου βγήκαν πολλές φάσεις μαζεμένες, έβρεχε και δεν ξέραμε αν θα γίνει ου παιχνίδι, δεν είχα την κατάλληλη προετοιμασία ψυχολογική και το πλήρωσα με την κριτική και την βαθμολογία. Σωστά παραπέμφθηκα εκείνη την εποχή και ο κόσμος με κατέκρινε γιατί όταν δεν είσαι καλός δέχεσαι και την κριτική. Είναι εμπειρίες αυτές. Θυμάμαι ένας Άρης – ΠΑΟΚ, όπου ο Μπορμπόκης προκαλούσε να πάρει κόκκινη κάρτα στο τελευταίο λεπτό και είχα την ηρεμία να μην αποβάλλω έναν παίκτη σ’ ένα τελειωμένο παιχνίδι. Μέσα από τις εμπειρίες μαθαίνεις και βελτιώνεσαι. Ο διαιτητής είναι ερασιτέχνης μέσα στο ποδόσφαιρο. Ο ποδοσφαιριστής έχει 20 άτομα γύρω του να του λένε τι πρέπει να προσέχει μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια ενώ ο διαιτητής δεν έχει κανέναν και πρέπει μόνος του να τα κάνει όλα”.
Για τον τελικό στη Νέα Φιλαδέλφεια: “Ήταν ο πρώτος μου τελικός,  παρά το γεγονός πως ο Ολυμπιακός ήταν το φαβορί ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος έκανε μια καθαρή νίκη  με εξαιρετική απόδοση, το ήθελε πιο πολύ και πήρε το κύπελλο. Από την αρχή του αγώνα ο ΠΑΟΚ ήταν ξεκάθαρα καλύτερος.  Ήταν ωραίες στιγμές και ήταν ανώτερο το επίπεδο των ποδοσφαιριστών. Η ποιότητα των ποδοσφαιριστών ήταν μεγαλύτερη και ήταν και οι ομάδες πιο μεστές. Υπήρχε ο καλός ο Άρης, ο Ηρακλής, η Λάρισα και γενικότερα ομαδάρες”.
Για τον ημιτελικό του ΠΑΟΚ  με τον Ολυμπιακό: “Είναι ανοιχτό παιχνίδι. Μ’ ένα γκολ μπορεί να περάσει η μια ή ή άλλη ομάδα. Αν βάλει ο Ολυμπιακός ένα γκολ δύσκολα είναι για τον ΠΑΟΚ γιατί πρέπει να βάλει μετά τρία και δεν τρώει εύκολα γκολ. Από την άλλη ο ΠΑΟΚ έχει την ικανότητα να κρατήσει πίσω το μηδέν και να περάσει με ένα γκολ. Θα είναι ένα ενδιαφέρον παιχνίδι. Πρέπει να μείνουν συγκεντρωμένοι και οι 22 ποδοσφαιριστές γιατί είναι εύκολο να παρασυρθείς από την ατμόσφαιρα. Δεν πρέπει οι παίκτες του ΠΑΟΚ η του Ολυμπιακού να ενδώσουν σε κάποιες τυχόν ατυχείς συμπεριφορές. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ πρέπει να απομονώσουν τον εχθρό μονάχα εντός αγωνιστικού χώρου, να δέχονται τις ιαχές του κόσμου γιατί το χειρότερο πράγμα είναι ένα άδειο γήπεδο και με την τύχη αύριο να μιλάμε για το καλό του ποδοσφαίρου. Παίζουν οι δύο καλύτερες ομάδες της Ελλάδας και ελπίζω να μην σχολιάζουμε αύριο μια κακή διαιτητική απόφαση ή κάποια κακή συμπεριφορά ποδοσφαιριστή”.
Για το αν θα ήθελε να σφυρίξει σ’ αυτό το παιχνίδι: ” Μακάρι να είχα λίγα… μαλλιά περισσότερα και λίγα κιλά λιγότερα και να μπορούσα να παίξω το παιχνίδι. Τώρα μου λείπουν και τα μαλλιά και τα λιγότερα κιλά!”.
Πηγή: arenafm.gr

«Φοβάμαι το παρασκήνιο»

GITSIOUDIS-610x320
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Γιάννης Γκιτσιούδης. Μίλησε για την επική ανατροπή και πρόκριση στη Τούμπα για το κύπελλο το 1991 (νίκη 3-0) επί του Ολυμπιακού και τόνισε πως ο ΠΑΟΚ χρειάζεται απόψε αποφασιστικότητα και τύχη.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γιάννης Γκιτσιούδης:
Για την ανατροπή το 1991:
“Υπήρχε μια πίεση προς το τέλος, έκανε ορισμένες ευκαιρίες ο Ολυμπιακός, αλλά ήμασταν αποφασισμένοι και τυχεροί, αντεπεξήλθαμε και πήραμε την πρόκριση. Μέτρησε βέβαια και η ικανότητα”.
Για το αποψινό ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός:
“Το ματς το φοβάμαι από άποψη παρασκηνίου. Να μην βοηθηθεί ο Ολυμπιακός λίγο παραπάνω από την διαιτησία, επίσης φοβάμαι πως ο ΠΑΟΚ δεν αντέχει στην πίεση τα τελευταία χρόνια στο τέλος της σεζόν. Πάντα φτάνουμε στο τέλος και προκύπτει ένα μικρό ντεφορμάρισμα. Στο τέλος ρίχνουμε τον κουβά με τον γάλα. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα και πολλές φορές στο τέλος της σεζόν αυτοκτονήσαμε. Θέλει πολύ ο Ολυμπιακός και ο κ. Μαρινάκης το νταμπλ. Όσο πιο πολύ τρως, τόσο πιο πολύ σου ανοίγει, η όρεξη”.
Για το πώς πρέπει να μπει ο ΠΑΟΚ:
“Ο κ. Γεωργιάδης ξέρει τι πρέπει να κάνει. Οι παίκτες πρέπει να είναι αποφασιστικοί, να μπουν δυνατά, να μην χαλαρώσουν. Θέλουμε λίγο τύχη και προσοχή. Ο Ολυμπιακός δεν είναι αυτός που ήταν στην αρχή και περνάει ντεφορμάρισμα”.
Για τα στοιχεία που είχε παλαιότερα η ομάδα:
“Είχαμε την θέληση και αγαπούσαμε την ομάδα. Τώρα τα πράγματα είναι πιο ψυχρά και επαγγελματικά. Παίζουν πολλοί ξένοι. Το καλό είναι πως και ο Ολυμπιακός έχει πολλούς ξένους”.
Για την διαιτησία:
“Παλιά το παρασκήνιο ήταν μεγαλύτερο από τώρα. Υπήρχαν παίκτες που εδώ ήταν μέτριοι και όταν πήγαιναν κάτω αποκτούσαν θράσος και νόμιζαν ότι έγιναν παικταράδες. Μας έβλεπαν υπεροπτικά. Ο Ολυμπιακός έχει καλή ομάδα όπως και ο ΠΑΟΚ, κόσμο από πίσω του και δυνατό πρόεδρο όπως και ο ΠΑΟΚ. Έχουν, όμως, αυτοί την νοοτροπία του νικητή και εμπειρία σε διαχείριση μεγάλων ματς από το Τσάμπιονς Λιγκ”.
Για την συμπαράσταση του κόσμου:
“Πρέπει να βοηθήσει και ο κόσμος πολύ. Μια ανάποδη στο παιχνίδι δεν πρέπει να φέρει δυσφορία στην κερκίδα. Αυτό επιδρά στον ποδοσφαιριστή . Όσοι δεν έχουν παίξει στη Τούμπα δεν το καταλαβαίνουν. Τα πόδια του παίκτη του ΠΑΟΚ στη Τούμπα είναι… 500 κιλά. Πρέπει μέχρι το τέλος να προσπαθούμε, γιατί μπορεί να έρθει και η ανατροπή. Τόσες φορές το κάναμε φέτος. Είμαστε η ομάδα των ανατροπών”.
Για τα ατού των δύο ομάδων:
“Ο Ολυμπιακός δεν έχει κάτι τι ιδιαίτερο. Ο Βαλντέζ είναι καλός και έχει καλά πόδια αλλά δεν ξεχωρίζω κάποιον άλλον. Εμείς έχουμε καλό σύνολο και πρέπει να παίξουμε με ομαδικότητα. Αν ο ένας κάνει λάθος, ο άλλος πρέπει να τον στηρίξει, να τον καλύψει και να ανταποκριθούμε με ομαδικότητα. Αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας απόψε”.
Πηγή: arenafm.gr

«Είμαστε μόνοι»

171636
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο ποδοσφαιριστής του Άρη, Ερωτόκριτος Νταμαρλής. Μίλησε για τις συνθήκες που επικρατούσαν στην ομάδα αλλά και στις υποσχέσεις που είχαν γίνει από την προηγούμενη χρονιά αλλά δεν κρατήθηκαν.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Ερωτόκριτος Νταμαρλής:Για την χρονιά που πέρασε:“Ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά και περάσαμε τα ίδια και πέρυσι. Τα προβλήματα δεν ήταν μόνο οικονομικά αλλά και αγωνιστικά. Μας έλεγαν και πιστεύαμε πως φέτος τα πράγματα θα ήταν καλύτερα αλλά ήταν χειρότερα και μοιραία ήρθαν  τα πράγματα”.
Για το πότε κατάλαβε πως τα πράγματα ήταν ακόμα χειρότερα:“Αυτό έγινε λίγο μετά τα Χριστούγεννα, οι υποσχέσεις ήταν πολλές, ξέραμε πως δεν υπήρχαν χρήματα και είχαμε μείνει μόνοι. Είμαστε οι περισσότεροι νεαρά παιδιά και δεν είχαμε βρεθεί σε αυτή την θέση άλλη φορά. Δεν μπορέσαμε να ανταπεξέλθουμε σε αυτές τις καταστάσεις. Κάποια παιδιά δεν είχαν λεφτά για βενζίνη στην προπόνηση. Κάποιοι είχαν δανεικά και κάποιοι άλλοι δεν είχαν φαγητό. Υπήρχε ένα συμβάν για ένα παιδί που του είχαν κόψει το φαγητό. Κάποιοι δεν είχαν να αγοράσουν τα απαραίτητα. Οι διοικήσεις υπήρχαν αλλά δεν υπήρχε κάποιος να μας μιλήσει. Όπως δεν ήρθε κάποιος και χθες να μας πει κάντε λίγο υπομονή. Δεν περίμενα κιόλας να μας μιλήσει κάποιος χθες γιατί γίνεται όλη την χρονιά. Στα δύσκολα όλοι λείπουν”.
Για τις διαφορές από την περσινή χρονιά:“Την προηγούμενη χρονιά είχαμε κάποιους μεγάλους που μας βοηθούσαν αλλά δεν υπήρχαν φέτος. Μας έλεγαν πως με τα 100 χρόνια θα ήταν τα πράγματα καλύτερα. Είμαι 10-11 χρόνια στον Άρη από το παιδικό. Με αυτά που είδαμε με τις αλλαγές και την νέα διοίκηση πιστέψαμε πως κάτι αλλάζει. Δεν πιστεύαμε πως γινόταν χειρότερα αλλά φτάσαμε σε σημείο να πέσει η ομάδα κατηγορία και από το καλοκαίρι έγιναν όλα λάθος”.
Για το μέλλον του:“Εγώ θέλω να ηρεμήσω, να είμαι υγιής, να δούμε με την νέα διοίκηση αν θα μας μιλήσουν και τι θα γίνει. Εγώ έχω ακόμα δύο χρόνια συμβόλαιο, είμαι εδώ και περιμένω. Απλά πρέπει να γίνει κάτι σύντομα, αυτό περιμένουν όλα τα παιδιά”.
Για τον κόσμο του Άρη:“Όταν παίζεις σε μια ομάδα όπως ο Άρης ο κόσμος είναι πάντα μαζί σου. Στο τέλος βγήκε η αγανάκτηση. Ήξερε πως δεν φταίμε μόνο εμείς αν και έχουμε μερίδιο. Ενώ είχαμε πέσει μας στήριξαν και στην Τρίπολη και στα Γιάννενα. Μας καταλάβαινε ο κόσμος. Θέλω να του πω μονάχα ένα συγγνώμη και πρέπει να μείνουμε όλοι ενωμένοι. Τα τελευταία χρονιά έγιναν πολλά λάθη, φταίμε και εμείς σίγουρα αλλά υπήρχε και η πίεση. Αν σωνόμασταν πιστεύω τα ίδια θα ήταν και του χρόνου”.
Πηγή: arenafm.gr

Μένουν πέντε στην ΚΜΑ!!

koinwnia
Οι εξελίξεις στα διοικητικά δρώμενα της ΠΑΕ επιφέρουν διαφοροποιήσεις στο ΔΣ της Κοινωνίας Μελών Άρη.
Ως γνωστόν, οι Παναγιώτης Στεφανίδης και Βασίλης Φουρλίγκας θα μεταπηδήσουν απ’ το ένα δσ στο άλλο, αν και ο πρώτος οφείλει να λάβει άδεια απ’ τον δικηγορικό σύλλογο αν σκοπεύει να αναλάβει καθήκοντα προέδρου στην ΠΑΕ. Ως εκ τούτου, στο διοικητικό συμβούλιο της ΚΜΑ απομένουν πέντε μέλη, οι οποίοι είναι οι Ταμπακούλης, Τανούλας, Τατάκης, Παπαδόπουλος και Μισιρλής. Βάσει καταστατικού, ο φορέας μπορεί να λειτουργήσει με πέντε μέλη, ωστόσο πρέπει να αποφασιστεί ποιος θα αναλάβει καθήκοντα προέδρου.
Πηγή: arenafm.gr

Στο πλευρό του μικρού Αριστοτέλη ο ΠΑΟΚ!

Μέρος των εσόδων από τον αγώνα με τον Ολυμπιακό θα διαθέσει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τον μικρό Αριστοτέλη, που δίνει μάχη να αντιμετωπίσει κάποια κινητικά προβλήματα.

Στο πλευρό του μικρού Αριστοτέλη ο ΠΑΟΚ
Έναν μικρό του φίλο που πραγματικά το έχει ανάγκη θα βοηθήσει ο ΠΑΟΚ. Μέρος των εσόδων από τον αποψινό αγώνα με τον Ολυμπιακό για τα ημιτελικά του Κυπέλλου θα δοθεί στην οικογένεια του μικρού Αριστοτέλη, ο οποίος μετά από τον τραυματισμό του σε τροχαίο αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα, έχει ήδη υποβληθεί σε αρκετές χειρουργικές επεμβάσεις και θα χρειαστεί κι άλλες για να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Πιο πολύ κι από το βαρύ τραύμα πονάει ο βάναυσος «θάνατος» του ονείρου. Ο Αριστοτέλης όταν έκλεινε τα μάτια του φανταζόταν τον εαυτό του να πρωταγωνιστεί στην Τούμπα με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Το ποδόσφαιρο του χάριζε χαρά και η προοπτική να παίξει στην ομάδα της καρδιάς του ήταν η δύναμη που τον έσπρωχνε μπροστά.

Η μοίρα, όμως, είχε διαφορετικά σχέδια. Η φόρα του μικρού σταμάτησε απότομα. Ένα τροχαίο ατύχημα στο δρόμο για παιχνίδι με την ακαδημία του Πανσερραϊκού και το ποδόσφαιρο μπήκε δεύτερο στη λίστα των προτεραιοτήτων. Η μάχη για τη ζωή και την όσο το δυνατόν καλύτερη ποιότητα ζωής είναι πια το πρώτο μέλημα του μικρού και της οικογένειάς του.

Το ατύχημα προκάλεσε ακινησία στα κάτω άκρα του Αριστοτέλη που εδώ κι ενάμιση χρόνο δίνει το δικό του αγώνα. Εχει υποβληθεί σε τέσσερις επεμβάσεις στην Ελλάδα κι άλλες τέσσερις σε εξειδικευμένο γιατρό στη Σουηδία. Στο προσεχές μέλλον ο εννιάχρονος φίλος του ΠΑΟΚ θα κάνει άλλα δύο χειρουργεία, ενώ αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο στάδιο δοκιμασίας ειδικού νάρθηκα προκειμένου με τη βοήθεια ηλεκτρονικού αμαξιδίου να συνεχίσει κανονικά το σχολείο του.

Στον αγώνα με τον Ολυμπιακό, ο ΠΑΟΚ, μέσω της κοινωνικής δράσης του PAOK Action, βοηθά τον αγώνα του μικρού Αριστοτέλη. Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στην οικογένεια του 9χρονου φίλου του Δικεφάλου. Ολοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τον κόσμο λίγο καλύτερο
».

H K15 έχασε από την Σάουθάμπτον!

Την ήττα με 3-0 από την αγγλική Σάουθάμπτον γνώρισε η ομάδα Κ15 του Αρη, στον τελικό διεθνούς παιδικού τουρνουά που έγινε σήμερα στο Κλεάνθης Βικελίδης. Η Σάουθάμπτον (αγωνίστηκε με ομάδα Κ16) πήρε τη νίκη με τα γκολ των Μόλαλοουζ (2) και Ενλούντουλου.

Αρης: Στεργιάκης (30? Παπουτσής. 50? Μαυροματίδης)), Στογιάννης (45? Μήτογλου), Ορφανίδης (40? Γκόλτσιος), Πότσι (55? Καλλίδης), Μπινίκος, Αθανασιάδης (40? Δουζδαμπάνης), Μπαξεβάνος (55? Δεμιρτζόγλου), Μπουλγκουρίδης, Τσεμεκίδης, Ψωματάκης (30? Θεοδοσίου), Ταχματζίδης (40? Λαδάς).

Σάουθάμπτον: Παρκς, Χάμπλιν, Τζέιβεν, Ρίτσαρντς, Ριντ, Τζιουκς, Μόλαλοουζ, Ρόουθορν, Ενλούντουλου, Λονγκ, Νάιμαν. Για την αγγλική ομάδα έπαιξαν ακόμη οι Ακρομπαϊρ, Χίγκινς, Χίλτον-Τζόουνς, Ράνταλ, Ράμντιν, Στούντμαν και Εντουαρντς.
Πηγή: metrosport.gr

«Παίζουμε για την ιστορία»! (video)

Αφιερωμένη στον αποψινό δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στον Ολυμπιακό είναι αφιερωμένη η αρχική σελίδα της επίσημης ιστοσελίδας του ΠΑΟΚ.

«Παίζουμε για την ιστορία»! (video)
Με τεράστια γράμματα «ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ» υποδέχεται ο ΠΑΟΚ όποιος χρήστη του διαδικτύου επισκεφτεί την ιστοσελίδα του για να διαβάσει τα τελευταία νέα της ομάδας.

Στο επίσημο σάιτ του «Δικέφαλου του Βορρά» γίνεται αναφορά στην αποψινή αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό, στο πλαίσιο της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας.

Μάλιστα, στο κέντρο της σελίδας υπάρχει και ένα βίντεο με τίτλο: «Ώρα Κυπέλλου, ώρα πρόκρισης», ενώ μέσα αναφέρονται: «Τα δίνουμε όλα. Παίζουμε για την ομάδα. Παίζουμε για την ιστορία. Παίζουμε για τον τίτλο. Μια καρδιά, μια φωνή».

Δείτε το σχετικό βίντεο


Πηγή: sport-fm.gr

Αμπέντ: «Για τέτοια ματς γίναμε ποδοσφαιριστές»

Ο Μεχντί Αμπέντ δεν κρύβει την ανυπομονησία του για τον αποψινό επαναληπτικό ημιτελικό Κυπέλλου του Παναθηναϊκού με τον ΟΦΗ.

Αμπέντ: «Για τέτοια ματς γίναμε ποδοσφαιριστές»
Μήνυμα πρόκρισης στέλνει ο Μεχντί Αμπέντ. Ο Αλγερινός μέσος του Παναθηναϊκού μέσω Twitter δεν κρύβει την ανυπομονησία του για τον επαναληπτικό ημιτελικό του Κυπέλλου με τον ΟΦΗ.

«Σημαντικό παιχνίδι σήμερα. Γίναμε ποδοσφαιριστές για να παίζουμε σε τέτοιους αγώνες. Όλοι μαζί, για τον ίδιο στόχο, τη νίκη. Πάμε Παναθηναϊκέ», αναφέρει το μήνυμα του νεαρού άσου, που αναμένεται να ξεκινήσει βασικός.
Πηγή: sport-fm.gr

Εισιτήρια τέλος!!

Εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια για τη σημερινή αναμέτρηση Κυπέλλου ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον ΟΦΗ.

Εισιτήρια τέλος!
Με γεμάτη Λεωφόρο θα υποδεχθεί ο Παναθηναϊκός τον ΟΦΗ, στον επαναληπτικό ημιτελικό Κυπέλλου, στη ρεβάνς του 1-0 υπέρ των Κρητικών. Η «πράσινη» ΠΑΕ ανακοίνωσε ότι τα «μαγικά χαρτάκια» εξαντλήθηκαν.

Η ανακοίνωση

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει ότι εξαντλήθηκαν όλα τα εισιτήρια για τον σημερινό ημιτελικό με τον ΟΦΗ και ως εκ τούτου όποιος δεν κατάφερε να προμηθευτεί καλό θα είναι να μην έρθει στο γήπεδο. «Ευχαριστούμε τους οπαδούς του Παναθηναϊκού για την μαζική ανταπόκρισή τους. Σας περιμένουμε όλους από νωρίς στη Λεωφόρο. Φωνάζουμε για τον Παναθηναϊκό μας, τον σπρώχνουμε στον τελικό, προστατεύουμε το Σπίτι ΜΑΣ»

Στο τέλος περνάει μόνο ένας!!

ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός αναμετρώνται απόψε στην Τούμπα, στον επαναληπτικό του Κυπέλλου Ελλάδας, με το βλέμμα και των δύο να είναι στην κατάκτηση του τίτλου.

Στο τέλος περνάει μόνο ένας!
Λίγες ώρες έχουν απομείνει για την διεξαγωγή του δεύτερου ημιτελικού στο Κύπελλο Ελλάδας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό (20:00, OTE Sport 1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Στόχος και των δύο, για διαφορετικούς λόγους, είναι να περάσουν στον τελικό της διοργάνωσης και να κατακτήσουν το τρόπαιο.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας θέλουν να διατηρήσουν τα κεκτημένα, ενώ παράλληλα θέλουν να ισοφαρίσουν την επίδοση που είχαν σημειώσει την δεκαετία του ’50, όταν είχαν κάνει τρεις φορές σερί το νταμπλ.

Ο Μίτσελ γνωρίζει πως οι παίκτες του θέλουν να αποδείξουν μέσα στην έδρα του «Δικέφαλου του Βορρά» πως είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα.

Από την πλευρά τους, οι Θεσσαλονικείς θέλουν να βρεθούν στον τελικό του θεσμού μετά από 11 χρόνια, όταν και το είχαν κατακτήσει απέναντι στον συμπολίτη Άρη με σκόρερ τον τωρινό τους προπονητή Γιώργο Γεωργιάδη. Πηγή: sport-fm.gr

Σισκάουσκας: «Όποιος υποτιμήσει τον ΠΑΟ, θα κάνει λάθος»

Φαβορί χρίζει την ΤΣΣΚΑ, αλλά ο Ραμούνας Σισκάουσκας προειδοποιεί πως αν υποτιμήσει τον Παναθηναϊκό θα έχει… κακά ξεμπερδέματα.

Σισκάουσκας: «Όποιος υποτιμήσει τον ΠΑΟ, θα κάνει λάθος»
Υπηρέτησε Παναθηναϊκό και ΤΣΣΚΑ, έπαιξε με τις φανέλες και των δύο στους μεταξύ τους τελικούς το 2007 και το 2009 και τώρα δίνει τα «φώτα» του για τα play offs. Ο λόγος για τον Ραμούνας Σισκάουσκας, ο οποίος δίνει προβάδισμα για το Final Four στη ρωσική ομάδα, αλλά ξεκαθαρίζει πως οι «πράσινοι» δεν θα παραδοθούν αμαχητί.

«Πιστεύω πως η ΤΣΣΚΑ έχει περισσότερες πιθανότητες πρόκρισης. Όμως κανείς δεν πρέπει να υποτιμά τον Παναθηναϊκό, έστω κι αν τερμάτισε τέταρτος στον όμιλό του στο Top 16. Αν κάνεις κάτι τέτοιο απέναντι σε αυτόν τον αντίπαλο, θα είναι μεγάλο λάθος. Ίσως ο Παναθηναϊκός να μη δείχνει τόσο δυνατός όσο στο παρελθόν και τα αποτελέσματά του να μην εντυπωσιάζουν, αλλά παραμένει μια ομάδα ικανή να παλέψει για τον τίτλο», δήλωσε ο Λιθουανός παλαίμαχος φόργουορντ. Πηγή: sport-fm.gr

Τουρκικά βλέμματα σε Κάτσε!

Στην Αλβανία αναφέρουν ότι τουρκικοί σύλλογοι εξετάζουν την περίπτωση του Έργκους Κάτσε, με την Μπεσίκτας να ενδιαφέρεται «ζεστά» για την απόκτηση του διεθνούς χαφ του ΠΑΟΚ.

Τουρκικά βλέμματα σε Κάτσε
Νέα δημοσιεύματα από την Αλβανία, με την μορφή έντονης φημολογίας, αναφέρουν ότι ο Εργκους Κάτσε έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον αρκετών τουρκικών συλλόγων.

Συγκεκριμένα, τα αλβανικά Μέσα αναφέρουν ότι στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο η Μπεσίκτας είχε κάνει πρόταση για τον διεθνή μέσο του ΠΑΟΚ.

Ωστόσο, τότε οι Θεσσαλονικείς δεν είχαν φέρει στην επιφάνεια τίποτα άλλο πέρα από εκείνη την Κιέβο Βερόνα.

Τώρα οι Αλβανοί υποστηρίζουν ότι οι τουρκικές ομάδες θα επανέλθουν και θα προσφέρουν περισσότερα από 1,2 εκατ. ευρώ για να μπορέσουν να κάνουν δικό τους τον 21χρονο παίκτη. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν έχουν τέλος τα «παραμύθια»

«Παραμύθια» χαρακτηρίζουν στον Ολυμπιακό τη φημολογία που έχει αναπτυχθεί και θέλει τους Πειραιώτες να έχουν συμφωνήσει με τον Πανιώνιο για τον Μητρόπουλο. Σενάρια και για Κούρντι.

Δεν έχουν τέλος τα «παραμύθια»
Στη διάψευση των δημοσιευμάτων που θέλουν τον Ολυμπιακό να έχει έρθει σε συμφωνία για την απόκτηση ενός ακόμη ποδοσφαιριστή του Πανιωνίου προχώρησε η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ.

Μετά τους Μανιάτη, Σάμαρη, Κολοβό και Αυλωνίτη, υπήρξαν φήμες που ήθελαν τους Πειραιώτες να κλείνουν ακόμη έναν «κυανέρυθρο». Ο λόγος για τον Τάσο Μητρόπουλο, τον οποίο έλεγαν πως είναι στο χέρι των πρωταθλητών Ελλάδας.

Ωστόσο, η διοίκηση του συλλόγου επανέλαβε πως οι αποφάσεις για τα μεταγραφικά θα ληφθούν μετά το τέλος της περιόδου, μετά το Κύπελλο δηλαδή.

Εν τω μεταξύ, το βράδυ ακούστηκε ένα ακόμη όνομα από τον Πανιώνιο, αυτό του αμυντικού Κούρντι, ενώ στη Γαλλία έγραφαν και πάλι για τον Ιβοριανό Σέρι.

Τέλος, σήμερα ο «Γαύρος» γράφει πως στον Ολυμπιακό βλέπουν με καλό μάτι την περίπτωση του Δημήτρη Γούτα της Skoda Ξάνθη, ο οποίος και αυτός φέρεται να παρακολουθείται από την ΑΕΚ.
Πηγή: sport-fm.gr

Τσατσένκο: «Μάλλον θα πάει 3-0 η ΤΣΣΚΑ»

Σίγουρος για πρόκριση της ΤΣΣΚΑ επί του Παναθηναϊκού παρουσιάζεται ο άλλοτε σέντερ της ομάδας, Βλάντιμιρ Τσατσένκο.

Τσατσένκο: «Μάλλον θα πάει 3-0 η ΤΣΣΚΑ»
Η… τρομακτική φιγούρα του Βλάντιμιρ Τσατσένκο έχει συνδεθεί από τους περισσότερους με το Ευρωμπάσκετ του 1987 και τον τελικό της Ελλάδας με τη Σοβιετική Ένωση. Ο θηριώδης (2,21μ.) άλλοτε σέντερ μίλησε στον ρωσικό Τύπο για τις αναμετρήσεις της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, όπου αγωνίστηκε για επτά χρόνια, με τον Παναθηναϊκό και εμφανίστηκε βέβαιος για εύκολη πρόκριση της ρωσικής ομάδας.

«Πιστεύω πως το πιθανότερο είναι η σειρά να λήξει με 3-0 ή στη χειρότερη περίπτωση να πάρει ένα παιχνίδι στην έδρα του ο Παναθηναϊκός. Η ΤΣΣΚΑ είναι ισχυρότερη σε όλα από τον Παναθηναϊκό. Θα ήταν χειρότερο γι’ αυτή να παίξει με τον Ολυμπιακό. Στον Παναθηναϊκό εξαρτώνται σχεδόν όλα από τον Διαμαντίδη, που όμως δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση. Η απουσία του Τεόντοσιτς δεν θα είναι απώλεια, ειδικά από τη στιγμή που ο Τζάκσον δείχνει να ανταποκρίνεται μια χαρά σε αυτό το ρόλο», τόνισε ο Τσατσένκο.Πηγή: sport-fm.gr