Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

«Φοβάμαι το παρασκήνιο»

GITSIOUDIS-610x320
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Γιάννης Γκιτσιούδης. Μίλησε για την επική ανατροπή και πρόκριση στη Τούμπα για το κύπελλο το 1991 (νίκη 3-0) επί του Ολυμπιακού και τόνισε πως ο ΠΑΟΚ χρειάζεται απόψε αποφασιστικότητα και τύχη.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γιάννης Γκιτσιούδης:
Για την ανατροπή το 1991:
“Υπήρχε μια πίεση προς το τέλος, έκανε ορισμένες ευκαιρίες ο Ολυμπιακός, αλλά ήμασταν αποφασισμένοι και τυχεροί, αντεπεξήλθαμε και πήραμε την πρόκριση. Μέτρησε βέβαια και η ικανότητα”.
Για το αποψινό ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός:
“Το ματς το φοβάμαι από άποψη παρασκηνίου. Να μην βοηθηθεί ο Ολυμπιακός λίγο παραπάνω από την διαιτησία, επίσης φοβάμαι πως ο ΠΑΟΚ δεν αντέχει στην πίεση τα τελευταία χρόνια στο τέλος της σεζόν. Πάντα φτάνουμε στο τέλος και προκύπτει ένα μικρό ντεφορμάρισμα. Στο τέλος ρίχνουμε τον κουβά με τον γάλα. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα και πολλές φορές στο τέλος της σεζόν αυτοκτονήσαμε. Θέλει πολύ ο Ολυμπιακός και ο κ. Μαρινάκης το νταμπλ. Όσο πιο πολύ τρως, τόσο πιο πολύ σου ανοίγει, η όρεξη”.
Για το πώς πρέπει να μπει ο ΠΑΟΚ:
“Ο κ. Γεωργιάδης ξέρει τι πρέπει να κάνει. Οι παίκτες πρέπει να είναι αποφασιστικοί, να μπουν δυνατά, να μην χαλαρώσουν. Θέλουμε λίγο τύχη και προσοχή. Ο Ολυμπιακός δεν είναι αυτός που ήταν στην αρχή και περνάει ντεφορμάρισμα”.
Για τα στοιχεία που είχε παλαιότερα η ομάδα:
“Είχαμε την θέληση και αγαπούσαμε την ομάδα. Τώρα τα πράγματα είναι πιο ψυχρά και επαγγελματικά. Παίζουν πολλοί ξένοι. Το καλό είναι πως και ο Ολυμπιακός έχει πολλούς ξένους”.
Για την διαιτησία:
“Παλιά το παρασκήνιο ήταν μεγαλύτερο από τώρα. Υπήρχαν παίκτες που εδώ ήταν μέτριοι και όταν πήγαιναν κάτω αποκτούσαν θράσος και νόμιζαν ότι έγιναν παικταράδες. Μας έβλεπαν υπεροπτικά. Ο Ολυμπιακός έχει καλή ομάδα όπως και ο ΠΑΟΚ, κόσμο από πίσω του και δυνατό πρόεδρο όπως και ο ΠΑΟΚ. Έχουν, όμως, αυτοί την νοοτροπία του νικητή και εμπειρία σε διαχείριση μεγάλων ματς από το Τσάμπιονς Λιγκ”.
Για την συμπαράσταση του κόσμου:
“Πρέπει να βοηθήσει και ο κόσμος πολύ. Μια ανάποδη στο παιχνίδι δεν πρέπει να φέρει δυσφορία στην κερκίδα. Αυτό επιδρά στον ποδοσφαιριστή . Όσοι δεν έχουν παίξει στη Τούμπα δεν το καταλαβαίνουν. Τα πόδια του παίκτη του ΠΑΟΚ στη Τούμπα είναι… 500 κιλά. Πρέπει μέχρι το τέλος να προσπαθούμε, γιατί μπορεί να έρθει και η ανατροπή. Τόσες φορές το κάναμε φέτος. Είμαστε η ομάδα των ανατροπών”.
Για τα ατού των δύο ομάδων:
“Ο Ολυμπιακός δεν έχει κάτι τι ιδιαίτερο. Ο Βαλντέζ είναι καλός και έχει καλά πόδια αλλά δεν ξεχωρίζω κάποιον άλλον. Εμείς έχουμε καλό σύνολο και πρέπει να παίξουμε με ομαδικότητα. Αν ο ένας κάνει λάθος, ο άλλος πρέπει να τον στηρίξει, να τον καλύψει και να ανταποκριθούμε με ομαδικότητα. Αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας απόψε”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: