Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

«Mε αξιοκρατία θα περάσει ο ΠΑΟΚ»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Χρήστος Τερζανίδης. Μίλησε για τον ημιτελικό της Τούμπας και τόνισε χαρακτηριστικά πως ξυπνάν μνήμες στο μυαλό του από τις εποχές που ο Ολυμπιακός έχανε τα παιχνίδια πριν καν αυτά ξεκινήσουν. Επιπλέον, επεσήμανε πως δεν πρέπει να γίνουν έκτροπα και πως με αξιοκρατία ο “Δικέφαλος” θα έχει την δύναμη να επικρατήσει και να προκριθεί.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Χρήστος Τερζανίδης:
Για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται:
“Εμείς που αγωνιζόμαστε ακόμα είμαστε σε καλή κατάσταση. Ήμασταν Λάρισα, Τρίκαλα και γενικότερα με τους βετεράνους αγωνίζομαι ακόμα και με ταλαιπωρούνε.  Έχουμε τον Μπέλη προπονητή που μας έχει σαν επαγγελματίες και δεν δέχεται τίποτα”.
Για τον ημιτελικό του κυπέλλου μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού:
“Μου θυμίζει εκείνα τα χρόνια που ο Ολυμπιακός είχε χαμένο το παιχνίδι πριν ξεκινήσει. Αυτό που εγώ σαν Τερζανίδης θέλω να προσέξουν είναι να μην γίνουν έκτροπα. Πιστεύω πως η διαιτησία θα σταθεί στο ύψος τους γιατί δεν τους παίρνει. Εφόσον υπάρχει 50-50 και αξιοκρατία ο ΠΑΟΚ έχει την δύναμη να κερδίσει τον Ολυμπιακό”.
Για το πώς πρέπει να προσεγγίσει το παιχνίδι ο ΠΑΟΚ:
“Είναι ένα συλλογικό άθλημα, θέλει προσοχή, το γνωρίζει όλος ο κόσμος. Είναι ο Ολυμπιακός, θέλει καλή διαχείριση και αυτό που πιστεύω είναι πως πρέπει να δώσουν ψυχή οι παίκτες. Τα παιχνίδια κερδίζονται με δύναμη. Τα 19 χρόνια που δεν περνούσε ο Ολυμπιακός δεν είχαμε καλύτερη ομάδα αλλά ψυχή. Όταν παίζουν και οι 11 με δύναμη δεν νομίζω πως ακόμα και ο Ολυμπιακός ο πρωταθλητής με μεγαλύτερο μπάτζετ μπορεί να κερδίσει. Θα είναι 11 λιοντάρια και 12ο ο κόσμος”.
Για την βεντέτα που δημιουργήθηκε με τον Κούδα:
“Η βεντέτα ξεκίνησε με τον Κούδα. Ο Ολυμπιακός τον είχε αλλά έπαιζε μόνο φιλικά και προπονήσεις επειδή δεν τον έδινε μεταγραφή ο ΠΑΟΚ. Το 1968 επέστρεψε που είχα έρθει και εγώ και ο Παρίδης. Το 1971 χάσαμε στο Καραϊσκάκη τελικό και αργότερα από τον Παναθηναϊκό. Πήραμε δύο κύπελλα στην Αθήνα που είναι μεγάλη υπόθεση”.
Για τον άλλον ημιτελικό:
“Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να περάσουμε στον τελικό γιατί το αξίζουμε. Το άλλο το βλέπουμε. Ο ΟΦΗ έχει καλή ομάδα και δεν είναι σίγουρο πως περνά ο Παναθηναϊκός. Περνάμε σήμερα και βλέπουμε”.
Για το αν μπορεί να προκριθεί ο ΠΑΟΚ:
“Δεν θα επιτρέψει ο ΠΑΟΚ τον Ολυμπιακό να παίξει φουλ επίθεση. Θα υποστηρίξει το 2-1 ο Ολυμπιακός και όλοι θα πρέπει να προσέχουν να μην φάμε γκολ. Αισθάνομαι πως δεν θα επιτρέψουμε στον Ολυμπιακό να μας πιέσει και να δημιουργήσει πολλά προβλήματα”.
Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: