Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Ροντρίγκεθ και Φερνάντεθ απ” όλες τις μπάντες!

Ο Ολυμπιακός πρέπει να ανασυγκροτηθεί άμεσα, δεν έχει περιθώρια να περιμένει, αλλά να βρει τι έφταιξε.

Ροντρίγκεθ και Φερνάντεθ απ” όλες τις μπάντες
Για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους, αυτό που έκανε τη διαφορά στη Μαδρίτη είναι ότι οι ερυθρόλευκοι δεν ήταν μια γροθιά στο Παλάθιος Ντε Λος Ντε Πόρτες, δεν ήταν καλοί στο ομαδικό κομμάτι για 40 λεπτά.

Μόνο με έναν τρόπο θα κερδίσει μέσα στη Μαδρίτη ο Ολυμπιακός. Αν παίξει ως ομάδα, όχι αν ο καθένας παίξει καλά ατομικά. Βλέπω διάφορα σχόλια και διαπιστώνω ότι οι περισσότεροι στέκονται στην ατομική εικόνα, στις ατομικές επιδόσεις των παικτών του Ολυμπιακού. Δεν είναι έτσι, είναι ομαδικό το άθλημα, όχι ατομικό.
Γιατί αν δούμε το ρόστερ των δύο ομάδων, οι παίκτες της Ρεάλ ατομικά είναι καλύτεροι από του Ολυμπιακού. Ο μόνος τρόπος να νικήσουν οι ερυθρόλευκοι είναι να γίνουν καλύτερο σύνολο. Μόνο έτσι θα φτάσουν στο μπρέικ.
Μόνο για μικρό χρονικό διάστημα έπαιξε σωστά ο Ολυμπιακός, από το 10′ μέχρι το 19′. Για ένα λεπτό χαλάρωσε και έκανε λάθη και έφυγε για 7 πόντους στο ημίχρονο η Ρεάλ. Δεν φτάνει μία περίοδος ή μικρά χρονικά διαστήματα μέσα στο ματς για να γίνει το διπλό. Χρειάζεται απόλυτη συγκέντρωση για 40 λεπτά από τον Ολυμπιακό.
Διότι έφερε κάποια στιγμή το παιχνίδι στα μέτρα του ο Ολυμπιακός, αλλά όταν ανοίγει η ψαλίδα και δεν υπάρχει διάρκεια, είναι θέμα χρόνου να ξεφύγει η Ρεάλ. Τα λάθη στη Μαδρίτη δεν συγχωρούνται, η Ρεάλ τα μετατρέπει σε λέι απ. Δεν γίνεται τέτοιες ομάδες να τις κυνηγάς συνέχεια, κάποια στιγμή θα φύγουν μακριά σου. Ή θα τις κοιτάς όπως τα Καρουσέλ με τα παιδάκια.
Εχει αδύνατα σημεία η Ρεάλ, πρέπει να τα διαβάσει ο Ολυμπιακός. Ο Ρούντι δεν δίνει την μπάλα από το ένα χέρι στο άλλο, αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτούν οι ερυθρόλευκοι. Οταν έχεις κάτι στο μυαλό σου και δεν βγαίνει, διαβάζεις το παιχνίδι κατά τη διάρκειά του και βρίσκεις λύσεις. Δεν περιμένεις να δεις το βίντεο για να πάρεις μαθήματα, γιατί θα πάρεις τα μαθήματα, αλλά θα έχεις χάσει.
Μυαλό χρειάζεται, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Ας μην ξεχνάμε και κάτι άλλο. Η Ρεάλ είναι μια ομάδα που προβοκάρει με το παιχνίδι και τη συμπεριφορά της, αν πέσεις στην παγίδα της και χάσεις το μυαλό σου, είσαι χαμένος από χέρι. Οπως λέει ο λαός, «τσίμπησες». Ο Ολυμπιακός εκνευρίστηκε και κερδισμένη βγήκε η Ρεάλ. Ομως αν αντιμετωπίσει με ψυχραιμία και ηρεμία την κατάσταση, θα φέρει τούμπα το παιχνίδι. Αλλιώς, Ροντρίγκεθ και Φερνάντεθ, απ” όλες τις… μπάντες.

Πηγή: Superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: