Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Άναψε πράσινο για δεύτερη θέση!!

Ο Παναθηναϊκός βρήκε φάρμακο στις πληγές του με μία ακόμη νίκη επί του Ολυμπιακού και βλέπει καθαρά το στόχο της δεύτερης θέσης. Το www.sport-fm.gr καταγράφει με… ονόματα τους λόγους της επιτυχίας.

Άναψε πράσινο για δεύτερη θέση
Το καλύτερο… παυσίπονο έχει γίνει για τον Παναθηναϊκό ο Ολυμπιακός. Σε μία ακόμη περίοδο κρίσης, μετά τις τρεις σερί ήττες στην Ευρωλίγκα, μία νίκη επί του «αιωνίου» αντιπάλου ήρθε και πάλι να επαναφέρει την ηρεμία. Οι «πράσινοι» κέρδισαν με 66-62 το παιχνίδι και παράλληλα το δικαίωμα να αισθάνονται πιο ασφαλείς για την πρόκρισή τους στα προημιτελικά, αλλά και να πιστεύουν πως θα καταλάβουν τη δεύτερη θέση που εξασφαλίζει πλεονέκτημα έδρας στα play offs.

inner

Η άμυνα ήταν και πάλι το «κλειδί». Αυτή που φέτος σε τέσσερις αγώνες με τον Ολυμπιακό δέχεται από τους «ερυθρόλευκους» μόλις 56 πόντους κατά μέσο όρο, τη στιγμή που ο μέσος όρος τους στην Ευρωλίγκα είναι 78,3. Και αυτή η νίκη είναι προϊόν της δουλειάς συγκεκριμένων ανθρώπων. Το www.sport-fm.gr στέκεται στους πρωταγωνιστές της επιτυχίας:

-Αργύρης Πεδουλάκης: Αντιμέτωπος για μια ακόμη φορά με την κριτική, μετά τις τρεις σερί ήττες στην Ευρωλίγκα, έδωσε απαντήσεις. Ο Παναθηναϊκός παρά τα προβλήματα των Γκιστ και Ούκιτς είχε άριστο πλάνο στην άμυνα κι έκανε τα απαραίτητα στην επίθεση για να κερδίσει. Εξουδετέρωσε ξανά (γιατί σύμπτωση επαναλαμβανόμενη δεν υφίσταται) τον Σπανούλη, «έπαιξε» με την κακή ψυχολογία των παικτών του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ δίνοντας κάποια σουτ, «χτύπησε» στις αδυναμίες του αντιπάλου κι έφτασε στην έκτη νίκη επί του Γιώργου Μπαρτζώκα στις επτά τελευταίες αναμετρήσεις του. Ο «Άρτζι» ξέσπασε στη συνέντευξη Τύπου αφήνοντας αιχμές για όσους αποδίδουν τις νίκες του Παναθηναϊκού σε τύχη, διαιτησία ή mind games.

-Στεφάν Λάσμε: Ότι είναι σπουδαίος αμυντικός, το γνωρίζουμε. Ο Γκαμπονέζος σέντερ εξελίσσεται πλέον και σε επιθετικό όπλο. Πέτυχε 18 υπερπολύτιμους πόντους για τον Παναθηναϊκό, μόλις δύο λιγότερους από το ρεκόρ του στη διοργάνωση, ενώ διανύει την πιο παραγωγική περίοδο της καριέρας του. Στο Top 16 έχει 12,7 πόντους ανά αγώνα (με 65,4% στα δίποντα και 84% στις βολές), ενώ ουδέποτε στην επαγγελματική καριέρα του δεν είχε πάνω από 11 πόντους ανά αγώνα, ακόμη και παίζοντας σε χαμηλότερο επίπεδο.

-Ρόκο Ούκιτς: «Δεν μπορεί να τρέξει, να πηδήξει, να φρενάρει», δήλωσε ο Αργύρης Πεδουλάκης για τον Κροάτη γκαρντ, που όμως θύμισε κάτι από τον περσινό πολύ καλό του εαυτό, όταν δεν είχε λαβωμένους αχίλλειους. Επιδεικνύοντας αυταπάρνηση, καθώς έπαιζε με πόνους και συχνά-πυκνά αναγκαζόταν να ζητήσει ο ίδιος αλλαγή, είχε 14 πόντους, 3 ασίστ, κανένα λάθος αλλά και πολύ καλή άμυνα στον Σπανούλη.

-Δημήτρης Διαμαντίδης: Δεν ήταν πολύ πιο εύστοχος από το αντίπαλο δέος, τον Βασίλη Σπανούλη (2/12 ο ένας, 2/9 ο άλλος), αλλά ο συγκεκριμένος παίκτης δεν είναι ποτέ αρνητικός. Είχε 8 ασίστ και μόλις 2 λάθη, ενώ πήρε κι ένα φάουλ-χρυσάφι με προσωπική ενέργεια από τον Ντάνστον, που αποδείχτηκε καθοριστικό.

-Γιόνας Ματσιούλις: Επιθετικά ήταν σε κακή μέρα (3π. με 1/5 σουτ και 1/2 βολές). Όμως αμυντικά, με εξαίρεση το πρώτο δεκάλεπτο που ταλαιπωρήθηκε από τον Περπέρογλου, ήταν εξαιρετικός. Είχε 5 καθοριστικά κλεψίματα, αλλά και την πολύ καλή άμυνα στην τελευταία επίθεση του Λοτζέσκι πιέζοντας τον αντίπαλό του από την αρχή της φάσης μέχρι και το σουτ.

-Αντώνης Φώτσης: Λόγω του προβλήματος του Γκιστ, αλλά και με τον Μαυροκεφαλίδη να παίζει ελάχιστα και τον Μπατίστ καθόλου, επιστρατεύτηκε για 33 λεπτά και αντεπεξήλθε πολύ καλά. Μπορεί να μην πρόσφερε πέρα από ένα τρίποντο στην επίθεση, αλλά έβγαλε ενέργεια, ενώ βοήθησε σε άμυνα και ριμπάουντ.

Ξεκούραση και ενίσχυση

Ο Παναθηναϊκός πλέον κοιτάζει μπροστά γνωρίζοντας πως ακόμη έχει πολύ δρόμο μπροστά του για να φτάσει στο ζητούμενο, που πέραν της πρόκρισης είναι και το πλεονέκτημα έδρας. Στις επτά εναπομείνασες αγωνιστικές θα έχει μία επιπλέον λύση στην περιφέρεια, αφού ο Ζακ Ράιτ που φτάνει το μεσημέρι στην Αθήνα για να ενσωματωθεί άμεσα.

Στο μεταξύ και πριν από το σημαντικό ματς της επόμενης Πέμπτης με την Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο στην Ιταλία υπάρχει το παιχνίδι της Κυριακής με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Ο Αργύρης Πεδουλάκης προανήγγειλε πως θα ξεκουράσει παίκτες, όπως άλλωστε έχει την πολυτέλεια να κάνει έχοντας εξασφαλίσει την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο της Α1. Γκιστ και Ούκιτς αναμένεται να μην παίξουν καθόλου, ενώ ανάσες θα πάρουν κι άλλοι παίκτες.Πηγή: sport-fm.gr

Τη τελευταία στιγμή η 18αδα του ΟΦΗ!!

Ο ΟΦΗ ολοκλήρωσε την προετοιμασία του για τον αυριανό (22/2) αγώνα με τον Ολυμπιακό στο Ηράκλειο και Ρικάρντο Σα Πίντο, πήρε όλους τους ετοιμοπόλεμους ποδοσφαιριστές στο ξενοδοχείο.

Τη τελευταία στιγμή η 18αδα του ΟΦΗ
Την τελευταία στιγμή θα αποφασίσει ο Ρικάρντο Σα Πίντο για το ποιοι ποδοσφαιριστές θα απαρτίσουν την αποστολή του ΟΦΗ για το αυριανό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό για την 26η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Οι κρητικοί, ολοκλήρωσαν τη προετοιμασία τους με πρωινή προπόνηση και μετά το τέλος της, ο Πορτογάλος τεχνικός γνωστοποίησε ότι όλοι θα αποσυρθούν στο ξενοδοχείο και θα επιλέξει την τελική 18άδα λίγο πριν την έναρξη του αγώνα.

Εκτός μάχης είναι σίγουρα ο τιμωρημένος Μιλιάζες καθώς και οι τραυματίες Λαμπρόπουλος, Μπούρμπος, Φραγκουλάκης, Δασκαλάκης.Πηγή: sport-fm.gr

Στροφή στο πρωτάθλημα!!

Στροφή στο πρωτάθλημαΣτις εγκαταστάσεις της Νέας Μεσημβρίας συγκεντρώθηκαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ την επομένη της ήττας από την Μπενφίκα (1-0) για τη φάση των «32» του Europa League.

Παίκτες και τεχνικό επιτελείο θέλουν να αφήσουν πίσω τους την ήττα και να επικεντρωθούν στο ματς του πρωταθλήματος κόντρα στον Πανθρακικό (23/2), στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Οι ποδοσφαιριστές του Χουμπ Στέφενς, στο σημερινό πρόγραμμα (21/2) χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ, με το πρώτο να αποτελείται από τους παίκτες που αγωνίστηκαν χτες και ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας και αποκατάστασης με ασκήσεις στο γυμναστήριο.

Οι παίκτες του δεύτερου γκρουπ αφιερώθηκαν σε πρόγραμμα φυσικής κατάστασης με μπάλα στο γήπεδο. Κανονικά προπονήθηκε ο Μάρτενς, ο οποίος ξεπέρασε τις ενοχλήσεις που ένιωθε.

Στον αντίποδα, ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Βίτορ. Πηγή: sport-fm.gr

Και «στημένα» πίσω από το λαθρεμπόριο καυσίμων!!

Διαστάσεις και στον χώρο του ποδοσφαίρου παίρνει η έρευνα των αρμόδιων Αρχών, ύστερα από την εξάρθρωση του κυκλώματος λαθρεμπορίας καυσίμων.

Και «στημένα» πίσω από το λαθρεμπόριο καυσίμων
Αποφάσεις και για παιχνίδια του στοιχήματος φαίνεται ότι έπαιρνε το κύκλωμα του λαθραίου πετρελαίου, όπου συμμετείχαν δεκαεπτά άτομα.

Συγκεκριμένα, «Το Βήμα» αναφέρει πως μέσω των συνομιλιών που υπέκλεπτε η ΕΥΠ, κάποιος από τους εμπλεκομένους επικοινώνησε με ποδοσφαιριστή της Σούπερ Λίγκας, ώστε να έχει μειωμένη απόδοση ή να μην συμμετάσχει σε αγώνα του πρωταθλήματος.

Μάλιστα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι στους διαλόγους ακούγεται ο κατηγορούμενος, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης πρατηρίου βενζίνης, να έχει αυτές τις απαιτήσεις από τον ποδοσφαιριστή, προκειμένου να κερδίσει στο στοίχημα, αφού ο συγκεκριμένος παίκτης φέρεται να του χρωστούσε σημαντικό χρηματικό ποσό.

Η ΕΛ.ΑΣ. που διεξάγει τη σχετική έρευνα, έλεγξε τα δεδομένα του αγώνα που ακούγεται στη συνομιλία, και κάλεσε τον Έλληνα ποδοσφαιριστή, ενημερώνοντας σχετικά και τον αρμόδιο Εισαγγελέα.Πηγή: sport-fm.gr

Σοκ με Πουλίδο!

ήξη μηνίσκου έδειξε η μαγνητική τομογραφία του Ρούμπεν Πουλίδο. Αρχικά ο παίκτης θα υποβληθεί σε θεραπείες και μόνο αν δεν υπάρξει βελτίωση θα μπει στο χειρουργείο.


Σοκ με Πουλίδο
Δυσάρεστα νέα επιφύλασσε το αποτέλεσμα της μαγνητικής τομογραφίας στον Ρούμπεν Πουλίδο.

Ο Ισπανός αμυντικός του Άρη έχει υποστεί ρήξη μηνίσκου, η οποία αντιμετωπίζεται με αρθροσκόπηση, με τον χρόνο αποθεραπείας να υπολογίζεται στον ένα μήνα που θα έχει ως αποτέλεσμα ο τεχνικός της ομάδας, Σούλης Παπαδόπουλος, να στερηθεί τις υπηρεσίες του έμπειρου παίκτη του μέχρι το τέλος της σεζόν.

Ωστόσο, το ιατρικό επιτελείο του συλλόγου αποφάσισε αρχικά ο παίκτης να αποφύγει το χειρουργείο, υποβάλλοντας τον σε συντηρητικές θεραπείες και λήψη φαρμακευτικής αγωγής, ώστε μπορέσει να αγωνιστεί σε κάποια ματς του Άρη.
Πηγή: sport-fm.gr

Τους θέλει!!

Το θέμα της παραμονής των Καράσκο και Λούι θα «τρέξουν» άμεσα στον Αστέρα Τρίπολης, διότι οι δύο παίκτες έχουν ικανοποιήσει με την απόδοση τους. Σε καλό δρόμο του Εντό.

Τους θέλει
Θετική άποψη έχουν σχηματίσει στον Αστέρα Τρίπολης για τους Καράσκο και Λούι, οι οποίοι αγωνίζονται ως δανεικοί από Εστουδιάντες Λα Πλάτα και Ρασινγκ αντίστοιχα.

Οι Αρκάδες αναμένεται να ξεκινήσουν σύντομα συζητήσεις με τους δύο συλλογους, ώστε ο 26χρονος επιθετικός και ο 25χρονος πλάγιος μπακ να παραμείνουν στην ομάδα. Ωστόσο, δεν έχει γίνει γνωστό αν πρόθεση της διοίκησης είναι να κινήσει τις διαδικασίες για αγορά ή εκ νέου δανεισμό των δύο ποδοσφαιριστών.

Σε καλό δρόμο είναι το θέμα της ανανέωσης της συνεργασίας με τον Γκιράν Εντό, στο οποίο έχει γίνει πρόταση, όπως έγινε γνωστό από χθες. Πάντως, ο μέσος από τη Σενεγάλη δεν θα δώσει άμεσα την απάντηση του. Πηγή: sport-fm.gr

Τον έστειλε ο ΛεΜπρόν!! (vid)

james
Δείτε το βίντεο με τις 5 καλύτερες φάσεις της χθεσινής βραδιάς στο ΝΒΑ με το καλάθι του ΛεΜπρον μπροστά στον Σερζ Ιμπάκα να κυριαρχεί.










Πηγή: arenafm.gr

Τι είπαν Μαρινάκης-Πλατινί!

Σε εξαιρετικό κλίμα έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής η συνάντηση του Βαγγέλη Μαρινάκη με τον Μισέλ Πλατινί. Τι συζήτησαν οι δύο άνδρες.
Παρουσία και του Κριστιάν Καρεμπέ ο πρόεδρος του Ολυμπιακού και ο ισχυρός άντρας του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου μίλησαν για πολλά θέματα. Στο τραπέζι έγινε κουβέντα για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις αλλά και δομικά ζητήματα του ποδοσφαίρου. Στην ατζέντα ήταν ανάμεσα στα άλλα η ανάπτυξη υποδομών ομάδων και τα δικαιώματα ποδοσφαιριστών και ειδικότερα το ζήτημα, που έχει προκύψει για τα δικαιώματα υπερ τρίτων.
Μνεία έγινε και στα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών και το... status που υπάρχει. Επίσης έγινε συζήτηση για όλα όσα συμβαίνουν στην ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική σκηνή. Ο Μισέλ Πλατινί από μέρους του εκφράστηκε με πολύ καλά λόγια για την πορεία και την πρόοδο του Ολυμπιακού. Συνεχάρη τον Βαγγέλη Μαρινάκη για την πορεία της ομάδας στο Τσάμπιονς Λιγκ και την εν γένει εικόνα της ομάδας τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη.
Πρόκειται για μία παρουσία που σύμφωνα και με τον πρόεδρο της UEFA έχει φέρει τον Ολυμπιακό στην ευρωπαϊκή ελίτ. Ο Μισέλ Πλατινί από μέρους του στάθηκε και στο γεγονός πως ο Ολυμπιακός θα πρέπει να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί και στα ποδοσφαιρικά και στα κοινωνικά ζητήματα, προκειμένου να τον ακολουθήσουν και άλλοι ελληνικοί σύλλογοι.
Εξάλλου με έναν τέτοιο τρόπο θα βοηθηθεί συνολικά και πιο πολύ το ελληνικό ποδόσφαιρο, κάτι το οποίο καταλαβαίνουν πολύ καλά στο Λιμάνι. Οι δύο άνδρες μίλησαν και για την σημαντική συνεργασία του Ολυμπιακού με την Unicef ενώ αντικείμενο συζήτησης αποτέλεσε και η τιμωρία του Ολυμπιακού για το ματς με την Γιουνάιτεντ.
Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού -που ήταν εκείνος που παρέθεσε το γεύμα- τόνισε στον ομόλογό του πως ο Ολυμπιακός έχει ως προτεραιότητά του την καταπολέμηση προβλημάτων όπως η βία και ο ρατσισμός στα γήπεδα. Στην συζήτηση μετείχε ενεργά και ο Κριστιάν Καρεμπέ εκφράζοντας και αυτός τις απόψεις του ενώ είναι σίγουρο πως οι δύο πλευρές θα τα ξαναπούν στο μέλλον.
Το παρών στην συνάντηση έδωσαν και συνεργάτες του Μισέλ Πλατινί. Θυμίζουμε πως ο πρόεδρος της UEFA είχε νωρίτερα συνάντηση και με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά. Η αντιπροσωπεία της UEFA θα αναχωρήσει από την Ελλάδα το βράδυ της Παρασκευής.
Πηγή: gazzetta.gr

Σαρώνει κι ας… ματώνει!!

Ο… ματωμένος Λεμπρόν Τζέιμς με 33 πόντους οδήγησε το Μαϊάμι σε μεγάλη νίκη στην Οκλαχόμα. Πολύ καλή εμφάνιση αλλά ήττα για τον Αντετοκούνμπο.

Σαρώνει κι ας… ματώνει
Ο Λεμπρόν Τζέιμς αποχώρησε 5:50 πριν το τέλος με ματωμένη μύτη μετά από ακούσια χτύπημα του Σερζ Ιμπάκα, αλλά είχε ήδη φροντίσει να κάνει τη δουλειά του. Με 33 πόντους, αλλά και συμπαράσταση από τα άλλα δύο μέλη των Big Three, Ντουέιν Ουέιντ και Κρις Μπος που πρόσθεσαν από 24, το Μαϊάμι πέρασε επιβλητικά με 103-81 από την Οκλαχόμα απέναντι στη Θάντερ. Οι πρωταθλητές έδειξαν τις διαθέσεις τους από το πρώτο δωδεκάλεπτο, όταν και έφτασαν στο 34-17. Η επάνοδος του Ράσελ Γουέστμπρουκ μετά από απουσία 27 ματς λόγω τραυματισμού στο γόνατο ήταν θετική με 16 πόντους σε 24 λεπτά, αλλά όχι αρκετή, ενώ ο Κέβιν Ντουράντ με 28 πόντους δεν είχε ανάλογη βοήθεια από τους υπόλοιπους.

Θάντερ: Ντουράντ 28, Γουέστμπρουκ 16, Ιμπάκα 14, Τζάκσον 9, Τζόουνς 8, Σεφολόσα 2, Λαμπ 2, Φίσερ 2, Πέρκινς, Κόλισον, Άνταμς, Ρόμπερσον.

Χιτ: Τζέιμς 33, Ουέιντ 24 (10 ασίστ), Μπος 24, Τσάλμερς 9, Άλεν 6, Κόουλ 5, Μπατιέ 2, Άντερσεν.

Μιλγουόκι Μπακς-Ντένβερ Νάγκετς 90-101

Οι Μπακς έμειναν η μοναδική ομάδα στο πρωτάθλημα που φέτος δεν έχει δύο σερί νίκες, καθώς μετά από αυτή επί του Ορλάντο, ήρθε η ήττα από τους Νάγκετς με 101-90 στο Μιλγουόκι. Ο Κένεθ Φαρίντ με 26 πόντους ηγήθηκε των φιλοξενούμενων, ενώ πολύ καλή παρουσία είχε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο για τα «ελάφια». Ο 19χρονος άσος είχε 11 πόντους (4/5 βολές, 2/4 δίποντα, 1/3 τρίποντα), 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 3 τάπες και 2 κλεψίματα σε 32:20.

Μπάτλερ 17, Ιλιασόβα 14, Γουόλτερς 12, Χένσον 12, Αντετοκούνμπο 11, Μέιο 11, Μίντλετον 6, Πατσούλια 5, Ραντούλιτσα 2-Φαρίντ 26, Τσάντλερ 15, Χίκσον 14 (10 ριμπ.), Μοζγκόφ 14, Φόι 12 (10 ασίστ), Ράντολφ 8, Φουρνιέ 7, Άρθουρ 5.

Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς-Χιούστον Ρόκετς 102-99 (κ.α. 89-89)

Οι Ουόριορς με απίθανο καλάθι του Στίβεν Κάρι 3,1’’ πριν το τέλος έστειλαν το ματς με τους Ρόκετς στην παράταση και τελικά το κέρδισαν με 102-99. Ο γκαρντ των «πολεμιστών» είχε 25 πόντους και μαζί με τον Ντέιβιντ Λι που πρόσθεσε 28 ήταν οι κορυφαίοι της ομάδας τους. Ο Τζέιμς Χάρντεν σταμάτησε στους 39 για τις «ρουκέτες», που προέρχονταν από οκτώ σερί νίκες.

Λι 28 (14 ριμπ.), Κάρι 25, Τόμπσον 12, Κρόφορντ 12, Ιγκουοντάλα 11, Μπαρνς 5, Γκριν 4, Μπλέικ 3, Ο’ Νιλ 2 (10 ριμπ.), Σπέιτς-Χάρντεν 39, Πάρσονς 21, Χάουαρντ 11 (21 ριμπ.), Λιν 9, Ασίκ 6, Μοτιεγιούνας 5, Κάσπι 3, Τζόουνς 3, Μπέβερλι 2.

Οι βαθμολογίες του ΝΒΑ Πηγή: sport-fm.gr

Με Ζεζίνιο στα Γιάννενα!!

Στις υπηρεσίες του Ζεζίνιο μπορεί να υπολογίζει ο τεχνικός της Βέροιας, Ράτκο Ντόστανιτς, ενόψει της αναμέτρησης με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Με Ζεζίνιο στα Γιάννενα
Στην τελική ευθεία μπαίνει η προετοιμασία της Βέροιας ενόψει της αναμέτρησης κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Ο τεχνικός της «βασίλισσας του βορρά», Ράτκο Ντόστανιτς, είδε τον Ζεζίνιο να συμμετέχει στο κανονικό πρόγραμμα της ομάδας με αποτέλεσμα να μπορεί τον υπολογίζει στην πολύ σημαντική αναμέτρηση.

Ωστόσο, ο Σέρβος προπονητής δεν θα έχει στη διάθεση του τους Γκιγέρμο και Μεληκιώτης, οι οποίοι συνεχίζουν το ατομικό τους πρόγραμμα, όπως και τον τιμωρημένο Σιόντη.Πηγή: sport-fm.gr

Τα είπαν και τα… βρήκαν!!

Λύθηκε η παρεξήγηση που είχε δημιουργηθεί ανάμεσα στον Γιάννη Κομπότη και τους οργανωμένους οπαδούς του Λεβαδειακού.

Τα είπαν και τα… βρήκαν
Τέλος μπήκε στην αποχή των οργανωμένων οπαδών του Λεβαδειακού από τους εντός έδρας αγώνες της ομάδας, ύστερα από τη συνάντηση που είχε η αντιπροσωπεία του συνδέσμου με τον Γιάννη Κομπότη.

Κάποιες παρεξηγήσεις είχαν οδηγήσει στο «πάγωμα» των σχέσεων των δύο πλευρών και με ανακοίνωσή του ο σύνδεσμος γνωστοποίησε την επιστροφή του στην κερκίδα, στο αυριανό παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης.Πηγή: sport-fm.gr

Και ο Παναθηναϊκός για Φορτούνη!!

Γνωστό είναι το «φλερτ» του ΠΑΟΚ με τον Κώστα Φορτούνη, όμως η SportDay αναφέρει σήμερα ότι για τον διεθνή χαφ ενδιαφέρεται και ο Παναθηναϊκός!

Και ο Παναθηναϊκός για Φορτούνη
Στο «κόλπο» για την απόκτηση του Κώστα Φορτούνη μπήκε και ο Παναθηναϊκός, ύστερα από το ενδιαφέρον που είχε εκδηλώσει ο ΠΑΟΚ για τον 21χρονο μεσοεπιθετικό.

Συγκεκριμένα, η στήλη «Τρελός του χωριού» της SportDay αναφέρει πως οι Θεσσαλονικείς εξακολουθούν να παρακολουθούν την πορεία του διεθνούς άσου, όμως έχουν να ανταγωνιστούν και το «τριφύλλι».

Από την πλευρά του, ο πρώην παίκτης του Αστέρα Τρίπολης που ανήκει στην Καϊζερσλάουτερν (φέτος έχει 14 συμμετοχές και μία ασίστ σε 510 αγωνιστικά λεπτά) ενδιαφέρεται να παίξει σε υψηλό επίπεδο και την προοπτική να φορέσει την «πράσινη» φανέλα – λόγω και της δουλειάς που γίνεται στο Κορωπί – τη βλέπει με πολύ ξκαλό μάτι. Πηγή: sport-fm.gr

Βαρύς… τεχνίτης ο Νούνιες!!

Μόνο χαλασμένη δεν ήταν η ζυγαριά που ανέβηκε πάνω ο Λιονέλ Νούνιες, που – σύμφωνα με την SportDay - λίγο έλειψε να αναγράψει τριψήφιο αριθμό!

Βαρύς… τεχνίτης ο Νούνιες
Χωρίς αμφιβολία ο Λίονελ Νούνιες ξέρει πολλά… κιλά μπάλα.

Αυτό το είχε δείξει και στο διάστημα που είχε αγωνιστεί με τη φανέλα του Ολυμπιακού στα ελληνικά γήπεδα.

Το θέμα, όμως, είναι ότι ο Αργεντινός φορ εκτός από εξαιρετικός τεχνίτης ποδοσφαιριστής είναι και καλοφαγάς!

Σύμφωνα με την στήλη «Τρελός του χωριού» της SportDay, o 29χρονος παίκτης, όταν ζυγίστηκε στο παρά ένα δεν έδειξε εκατό!

Πάντως, στον ΟΦΗ έχουν να λένε για τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες. Πηγή: sport-fm.gr

«Κύμα» παραιτήσεων στον Πανιώνιο!!

Την παραίτηση τους υπέβαλαν τέσσερα μέλη του ΔΣ του Πανιώνιου μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος του, Βασίλης Τσάβαλος. Αναβολή από το Πρωτοδικείο θα ζητήσουν οι νομικοί εκπρόσωποι του συλλόγου.

«Κύμα» παραιτήσεων στον Πανιώνιο
Δικαστικός επιμελητής πήγε χθες στα γραφεία του Πανιώνιου και ο λόγος της επίσκεψης του ήταν η γνωστοποίηση της παραίτησης τεσσάρων μελών του ΔΣ του συλλόγου. Πρόκειται για τον πρόεδρο της ομάδας, Βασίλη Τσάβαλο, αλλά και τους Νίκο Γκλεζάκο, Λούκα Τσελέντη και Κώστα Πετρόπουλο.

Όλα αυτά, ενώ δεν έχει ολοκληρωθεί ο διαχειριστικός έλεγχος της ΠΑΕ. Αυτή η εξέλιξη σίγουρα δυσαρεστεί την ομάδα ανθρώπων που έχουν δείξει διάθεση να βοηθήσουν τον σύλλογο, –χωρίς να πάρουν μετοχές- ώστε να γίνει βιώσιμος.

Άλλωστε και την προηγούμενη εβδομάδα στη συζήτηση που είχαν με τον κ. Τσάβαλο του τόνισαν πως δεν επιθυμούν την αποχώρηση του από την ομάδα, διότι οι ίδιοι δεν πρόκειται να αναλάβουν τη διοίκηση των «κυανέρυθρων».

Οι νομικοί εκπρόσωποι του συλλόγου θα ζητήσουν από το Πρωτοδικείο την αναβολή της διαδικασίας, διότι εκκρεμούν διάφορα σημαντικά θέματα. Πηγή: sport-fm.gr

Πόσα θα βάλει ο Γιαννακόπουλος;

Πιθανό είναι το ενδεχόμενο ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος να ενισχύσει οικονομικά τον Παναθηναϊκό άμεσα, ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα με την άδεια. Πόσα λεφτά αναμένεται να δώσει το καλοκαίρι.

Πόσα θα βάλει ο Γιαννακόπουλος;
Δεδομένο είναι ότι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θα ενισχύσει οικονομικά το ερχόμενο καλοκαίρι τον Παναθηναϊκό, αλλά δίχως τη συμβολή κάποιου ξένου επενδυτή, διότι οι Κινέζοι έκαναν πίσω.

Μετοχές δεν είναι διατεθειμένος να πάρει προς το παρόν και θα καταθέσει χρήματα μέσω της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας», όπως φάνηκε και στη συζήτηση που έγινε χθες στα γραφεία της επιχείρησης του με τον Γιάννη Αλαφούζο.

Σιγουριά για το ποσό που θα βάλει δεν υπάρχει, αλλά από τη στιγμή που δεν θα έχειι κάποιο… συμπαίκτη, θα πάει σε πιο χαμηλά στάνταρ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες θα πρόκειται για 2-3 εκατομμύρια αρχικά, αλλά αυτό δεν επιβεβαιώνονται προς το παρόν από τις δύο πλευρές. Δεν είναι λεφτά που μπορούν να… εκτοξεύσουν το «τριφύλλι», όμως είναι σημαντικά για τον σύλλογο και θα του δώσουν «ανάσα» σε μια χρονική στιγμή που έχει πολλές δυσκολίες.

Μετοχές, δεν θέλει να πάρει αυτή τη στιγμή ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, αλλά θα συνεχίσει να στηρίζει την ομάδα και δεν θα το πράξει μόνο αυτό το καλοκαίρι.

Ωστόσο, δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ο πρόεδρος της ΚΑΕ να βοηθήσει και νωρίτερα, δηλαδή άμεσα, ώστε να μην προκύψει κάποιο πρόβλημα με το θέμα της αδειοδότησης. Ο φάκελος θα πρέπει να είναι πλήρης στις 31 Μαρτίου και το ποσό δεν έχει γίνει γνωστό, αλλά όσα λεφτά και αν έρθουν καλοδεχούμενα θα είναι. Πηγή: sport-fm.gr

«Πρόβα» Χολέμπας στην Κρήτη!!

Ιδιαίτερα σημαντικό θεωρεί – μεταξύ άλλων – ο Μίτσελ τον ρόλο του Χοσέ Χολέμπας στο αριστερό άκρο της άμυνας του Ολυμπιακού εν όψει του πρώτου ματς με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Καραϊσκάκη.

«Πρόβα» Χολέμπας στην Κρήτη
Τον Αντόνιο Βαλέντσια έχει ξεχωρίσει ο Μίτσελ πως μπορεί να δημιουργήσει τα περισσότερα προβλήματα στον Ολυμπιακό από όσα έχει δείξει τη φετινή σεζόν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Για αυτό τον λόγο ο Ισπανός προπονητής θέλει να «τσεκάρει» την κατάσταση του Χοσέ Χολέμπας στην προσεχή αναμέτρηση με τον ΟΦΗ στην Κρήτη, αφού σκοπεύει με τον διεθνή μπακ-χαφ να περιορίσει τον «δαιμόνιο» εξτρέμ του βρετανικού συλλόγου.

Ωστόσο, σε αυτό θα βοηθήσει και ο Ιβάν Μαρκάνο, ο οποίος μπορεί ως αριστερός στόπερ να προσφέρει σημαντική βοήθεια προς αυτό τον σκοπό.

Από εκεί και πέρα, δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται το ροτέισον στους Πειραιώτες στο προσεχές ματς με τον ΟΦΗ, με τον 51χρονο προπονητή να κάνει «δοκιμές» εν όψει και του πρώτου ματς με τους «κόκκινους διαβόλους» στο Καραϊσκάκη.

Σίγουρα εκτός είναι ο Βαλντές και ο Σιόβας, ενώ χθες ο Πελέ αισθάνθηκε ενοχλήσεις και ο Παπάζογλου εξακολουθεί να ταλαιπωρείται από ίωση. Φανέλα βασικού θα πάρουν ο Χολέμπας και ο Φουστέρ, οι οποίοι προέρχονται από τραυματισμούς.

Υποψήφιοι, επίσης, είναι ο Μασάντο και ο Σκέποβιτς, ενώ ο Σάμαρης είναι πιθανό να επανέλθει και ο Σαβιόλα θα παραμείνει στο αρχικό σχήμα. Εν τω μεταξύ, σειρά για… ξεκούραση είναι του Μαρκάνο.

Όσον αφορά τον Νέλσον Βαλντές, ο Παραγουανός φορ κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει να είναι έστω στον πάγκο στον αγώνα με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, κάτι που δεν είναι εύκολο. Πηγή: sport-fm.gr

Τα είπε με Σαμαρά ο Πλατινί!

Μόλις δεκαπέντε λεπτά διήρκησε η συνάντηση του Μισέλ Πλατινί με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Τα είπε με Σαμαρά ο Πλατινί
Στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής έφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου ο Μισέλ Πλατίνι, ο οποίος συναντήθηκε με τον Αντώνη Σαμαρά.

Η συνάντηση του προέδρου της UEFA με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας διήρκησε μόλις δεκαπέντε λεπτά.

Τον ισχυρό άνδρα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου συνοδεύουν ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας, Τζιάνι Ινφαντίνο και ο αναπληρωτής γ.γ., Θεόδωρος Θεοδωρίδης.

Από πλευράς ΕΠΟ, το «παρών» έδωσαν ο πρόεδρος Γιώργος Σαρρής και ο εκτελεστικός γραμματέας Παυσανίας Παπανικολάου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βασικός λόγος της συνάντησης ήταν οι λίστες των ομάδων για τους γηγενείς ποδοσφαιριστής που δηλώνονται στις ευρωπαϊκές διοργάνωσες και ζήτησε τη βοήθεια του κ. Σαμαρά, ως προεδρεύοντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Υπενθυμίζεται ότι σε λίγη ώρα ο Πλατινί θα συναντηθεί και με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος θα του παραθέσει γεύμα, παρουσία και του σύμβουλου στρατηγικής της ΠΑΕ, Κριστιάν Καρεμπέ και άλλα στελέχη του ΔΣ των «ερυθρολεύκων».Πηγή: sport-fm.gr

«Δεν τελειώσαμε»!

Κάθε λόγο να αισθάνονται αδικημένοι με την ήττα από την Μπενφίκα στην Τούμπα έχουν στον ΠΑΟΚ, όμως στο «ασπρόμαυρο» στρατόπεδο δεν το βάζουν κάτω και πιστεύουν στην ανατροπή!

«Δεν τελειώσαμε»!
Πικρία και αδικία.

Αυτά είναι τα συναισθήματα που επικρατούν στον ΠΑΟΚ, μία ημέρα μετά την ήττα (1-0) από την Μπενφίκα στην Τούμπα.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» ηττήθηκε, εξαιτίας ενός λάθους που έκανε ο βοηθός του Σταρκ στο 59’, όταν ο Λίμα έστειλε την μπάλα του Γλύκου, με την ομάδα του Χουμπ Στέφενς εκείνη την ώρα να προσπαθεί να ελέγξει το ματς.

Το συγκεκριμένο τέρμα και ο τρόπος με τον οποίο αυτό ήρθε «έκοψε» τα πόδια των παικτών του Ολλανδού τεχνικού, οι οποίοι σε γενικές γραμμές ήταν καλοί και δεν άξιζαν αυτό το αποτέλεσμα.

Μετά το 0-1 ο 61χρονος προπονητής έριξε στη μάχη τον Λούκας, αλλά έδειξε να φοβάται να ρισκάρει παραπάνω. Μάλιστα, καθυστέρησε περίπου 13' να χρησιμοποιήσει και τον ξεκούραστο Στοχ στα αριστερά.

Επίσης, σημαντικό ρόλο έπαιξε και το γεγονός ότι οι τρεις παίκτες στο κέντρο ήταν πάρει κίτρινη κάρτα, κάτι που δυσκόλευε αρκετά να βάλουν τα πόδια τους στη φωτιά.

Πλέον η υπόθεση της πρόκρισης για τον ΠΑΟΚ, στην επόμενη φάση του Europa League, δυσκόλεψε αρκετά, όμως στο «ασπρόμαυρο» στρατόπεδο δεν χάνουν τις ελπίδες τους και σκοπεύουν μέσα στο Ντα Λουζ να διεκδικήσουν τις όποιες πιθανότητες έχουν να περάσουν εκείνοι στους «16» της διοργάνωσης.

Άλλωστε, οι Θεσσαλονικείς έχουν αποδείξει πολλές φορές στην Ευρώπη πως ανταπεξέρχονται καλύτερα στα δύσκολα, με τον «Δικέφαλο του Βορρά» να έχει χάσει μόλις δύο από τα τελευταία 25 παιχνίδια του εκτός έδρας.Πηγή: sport-fm.gr

Με… άρωμα Ευρώπης!!

Η αναμέτρηση Λιλ-Λιόν ξεχωρίζει στην 26η αγωνιστική του Championnat, με τους φιλοξενούμενους να δίνουν… μάχη για τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη. Εκτός έδρας αποστολή για την Παρί Σεν Ζερμέν.

Με… άρωμα Ευρώπης
Παλαιότερα αυτό το ντέρμπι έκρινε και τίτλο… Ωστόσο, η Λιόν θα παίξει την Κυριακή (23/2) εκτός έδρας με τη Λιλ, ώστε να πλησιάσει και άλλο στην τέταρτη θέση, που δίνει «εισιτήριο» για το Europa League.

Πάντως, θα έχει λιγότερες ημέρες ξεκούρασης από τον προσεχή αντίπαλο της, διότι χθες αγωνίστηκαν στη Βουλγαρία με την Τσεσνομόρετς, ενώ θα απουσιάσουν οι Γκουργκίφ, Νταμπό και Μπενζία.

Η Τουλούζ φιλοξενεί την Παρί Σεν Ζερμέν, που προέρχεται από την «τεσσάρα» κόντρα στο Λεβερκούζεν και έχει «μαξιλαράκι» ασφαλείας πέντε βαθμών από τη Μονακό.

Οι «Μονεγάσκοι» θα υποδεχθούν την έβδομη της βαθμολογίας Ρεμς, η οποία νίκησε με 1-0 την Μπορντό. Πλην του Φαλκάο που δεν υπολογίζεται για το υπόλοιπο της σεζόν, ο Ρανιέρι θα έχει εκτός απροόπτου όλους τους παίκτες του στη διάθεση του, καθώς θα επιστρέψει και ο Ερίκ Αμτντάλ.

Αναλυτικά η 26η αγωνιστική

Παρασκευή (21/2)

Μονακό-Ρεμς (21:30)

Σάββατο (22/2, 21:00)

Μαρσέιγ-Λοριάν (18:00)
Μπαστιά- Σεντ Ετιέν
Μπορντό- Εβιάν
Γκινγκάμπ- Νις
Μονπελιέ-Αζαξιό
Βαλανσιάν -Σοσό

Κυριακή (23/2)

Τουλούζ- Παρί Σ.Ζ. (15:00)
Ναντ- Ρεν (18:00)
Λιλ-Λιόν (22:00)

Η επόμενη αγωνιστική (27η)

Παρασκευή (28/2)

Εβιάν-Ναντ (21:30)

Σάββατο (3/1, 21:00)

Σεντ Ετιέν- Μονακό (18:00)
Λοριάν- Μπαστιά
Νις- Τουλούζ
Ρεμς- Βαλανσιάν
Ρεν-Γκινγκάμπ
Σοσό- Μπορντό

Κυριακή (3/2)

Αζαξιό-Λιλ (15:00)
Λιόν- Μονπελιέ (18:00)
Παρί Σ.Ζ.-Μαρσέιγ (22:00)Πηγή: sport-fm.gr

«Λύκοι» στην… εξώπορτα!!

Η Βόλφσμπουργκ φιλοξενεί τη Λεβερκούζεν και θέλει τη νίκη που θα της ανοίξει την πόρτα για την τετράδα της Bundesliga στο παιχνίδι που ξεχωρίζει από την 22η αγωνιστική.

«Λύκοι» στην… εξώπορτα
Το παιχνίδι της πέμπτης Βόλφσμπουργκ με τη Λεβερκούζεν ξεχωρίζει στην 22η αγωνιστική της Bundesliga. Οι «λύκοι» μετά από δύο σερί νίκες απέχουν ελάχιστα από την προνομιούχο τετράδα, ενώ οι «ασπιρίνες» προέρχονται από σειρά αρνητικών αποτελεσμάτων σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Champions League.

Η Μπάγερν δοκιμάζεται στο Ανόβερο χωρίς Ριμπερί και Σακίρι έχοντας πλέον διαφορά 16 βαθμών από τη δεύτερη θέση. Η τρίτη Ντόρτμουντ, τρεις μέρες πριν αντιμετωπίσει τη Ζενίτ στην Αγία Πετρούπολη, παίζει στο Αμβούργο χωρίς Σούμποτιτς, Μπλαστσικόφσκι και Γκουντογκάν.
Η τέταρτη Σάλκε, που προέρχεται από συνεχείς επιτυχίες, πριν υποδεχτεί την Τετάρτη τη Ρεάλ Μαδρίτης αναμετράται με τη Μάιντς.

Αναλυτικά η 22η αγωνιστική:

Παρασκευή 21/2
Σάλκε – Μάιντς (21.30)

Σάββατο 22/2 (16.30)
Γκλάντμπαχ – Χόφενχαϊμ
Στουτγκάρδη – Χέρτα Βερολίνου
Νυρεμβέργη – Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ
Φράιμπουργκ – Άουγκσμπουργκ
Αμβούργο – Ντόρτμουντ
Βόλφσμπουργκ – Λεβερκούζεν (19.30)

Κυριακή 23/2
Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Βέρντερ Βρέμης (16.30)
Ανόβερο-Μπάγερν Μονάχου (18:30)

Η επόμενη αγωνιστική (23η):

Παρασκευή 28/2
Χέρτα Βερολίνου-Φράιμπουργκ (21.30)

Σάββατο 1/3 (16.30)
Γκλάντμπαχ – Άουγκσμπουργκ
Σάλκε-Χόφενχαϊμ
Αμβούργο-Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Ανόβερο-Λεβερκούζεν
Στουτγκάρδη-Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ
Βόλφσμπουργκ-Μπάγερν Μονάχου
Νυρεμβέργη-Βέρντερ Βρέμης (19.30)

Κυριακή 2/3
Χόφενχαϊμ-Βόλφσμπουργκ (16.30)
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Στουτγκάρδη (18:30)Πηγή: sport-fm.gr

Συμφώνησε με Γιουνάιτεντ ο Ρούνεϊ!!

Τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μέχρι τον Ιούνιο του 2019 θα συνεχίσει να φοράει ο Γουέιν Ρούνεϊ, αφού το BBC αποκαλύπτει τη συμφωνία των δύο πλευρών!

Συμφώνησε με Γιουνάιτεντ ο Ρούνεϊ
Σε συμφωνία με τη διοίκηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας ήρθε ο Γουέιν Ρούνεϊ, με τις βδομαδιαίες αποδοχές του - όπως αποκαλύπτει το βρετανικό δίκτυο BBC - να ξεπερνούν τις 360.000 ευρώ.

Έτσι ο διεθνής φορ των «κόκκινων διαβόλων» θα παραμείνει παίκτης της ομάδας μέχρι τον Ιούνιο του 2019, αν και το προηγούμενο έληγε του χρόνου και τα χρήματα ήταν σαφώς λιγότερα.

Ο Βρετανός άσος αποκτήθηκε από την Έβερτον τον Αύγουστο του 2004 και απέχει μόλις 42 γκολ για να ξεπεράσει το αντίστοιχο ρεκόρ του Μπόμπι Τσάρλτον, ο οποίος είχε σκοράρει 249 φορές.

Ο πρώην άσος των «ζαχαρωτών» έχει αγωνιστεί σε 430 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις και έχει σημειώσει 208 γκολ για την προσεχή αντίπαλο του Ολυμπιακού στο Champions Leaguel.

Ο σύλλογος δεν έχει ανακοινώσει επισήμως τη συμφωνία με τον παίκτη για τον οποίο η επόμενη σεζόν – εφόσον η Γιουνάιτεντ δεν κατακτήσει το Champions League – θα είναι η πρώτη μετά από δέκα χρόνια που δεν θα έχει παίξει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Τη φετινή σεζόν ο Ρούνεϊ, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό που τον κράτησε εκτός δράσης για έναν μήνα, έχει παίξει σε 28 αγώνες και έχει σκοράρει 11 φορές. Πηγή: sport-fm.gr

Έξοδος «παγίδα» για Μπαρτσελόνα!!

Δυσκολίες αναμένεται να συναντήσει η Μπαρτσελόνα στην έδρα της Σοσιεδάδ για την 25η αγωνιστική της Primera Division, με τη Ρεάλ να υποδέχεται την Έλτσε και την Ατλέτικο να παίζει στην Οσασούνα.

Έξοδος «παγίδα» για Μπαρτσελόνα
Ζωντανή παραμένει η Σοσιεδάδ στο «κόλπο» της κατάληψης της τέταρτης θέσης που δίνει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League.

Το κίνητρο για τους Βάσκους είναι τεράστιο και αυτός είναι ένας από τους λόγους που θα συναντήσει δυσκολίες η Μπαρτσελόνα.

Οι Καταλανοί προέρχονται από τη σημαντική νίκη (2-0) επί της Μάντσεστερ Σίτι στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και δεν θέλουν να χάσουν επαφή με την κορυφή, όπου συγκατοικούν με τους δύο συλλόγους της Μαδρίτης.

Ο Τάτα Μαρτίνο θα αποφασίσει την τελευταία στιγμή για τον Άλμπα, ο οποίος είναι αμφίβολος. Από την πλευρά τους, οι φιλοξενούμενοι – που παραμένουν αήττητοι κόντρα στους «μπλαουγκράνα» - δεν υπολογίζουν τους Εστράδα και Γκρανέρο.

Όσον αφορά τώρα την Ρεάλ και την Ατλέτικο Μαδρίτης αντιμετωπίζουν την Έλτσε (εντός) και την Οσασούνα (εκτός), αντίστοιχα. Και οι δύο έχουν ως στόχο να παραμείνουν στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, με το ντέρμπι της 26ης αγωνιστικής να ξεκαθαρίζει ενδεχομένως την κατάσταση.

Ο Κάρλο Αντσελότι δεν υπολογίζει τον Ρονάλντο, ο οποίος εκτίει την ποινή της μίας αγωνιστικής που του έχει απομείνει για την αποβολή του στον αγώνα με την Μπιλμπάο. Εν τω μεταξύ, εκτός είναι ο τιμωρημένος Μόντριτς (συμπλήρωσε κίτρινες κάρτες) και ο τραυματίας Κεντίρα.

Από την πλευρά του, ο Ντιέγκο Σιμεόνε καταστρώνει τα πλάνα του για τους «ροχιμπλάνκος», χωρίς τους Φιλίπε Λουίς, Μανκίγιο και Τιάγκο.

Το πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Βαγιαδολίδ-Λεβάντε (22:00)

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Ρεάλ Μαδρίτης-Έλτσε (17:00)
Θέλτα-Χετάφε (19:00)
Σοσιεδάδ-Μπαρτσελόνα (21:00)
Αλμερία-Μάλαγα (23:00)

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Βαγεκάνο-Σεβίλλη (13:00)
Μπέτις-Μπιλμπάο (18:00)
Βαλένθια-Γρανάδα (20:00)
Οσασούνα-Ατλέτικο Μαδρίτης (22:00)

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Εσπανιόλ-Βιγιαρεάλ (23:00)

Η επόμενη (26η) αγωνιστική

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Μπιλμπάο-Γρανάδα (21:30)

Σάββατο 01 Μαρτίου 2014

Μάλαγα-Βαγιαδολίδ (17:00)
Λεβάντε-Οσασούνα (19:00)
Χετάφε-Εσπανιόλ (21:00)
Έλτσε-Θέλτα (23:00)

Κυριακή 02 Μαρτίου 2014

Βιγιαρεάλ-Μπέτις (13:00)
Ατλέτικο Μαδρίτης-Ρεάλ Μαδρίτης (18:00)
Σεβίλλη-Σοσιεδάδ (20:00)
Μπαρτσελόνα-Αλμερία (22:00)
Βαγεκάνο-Βαλένθια (22:00) Πηγή: sport-fm.gr

Ένα σουτ, μια άμυνα, μία αλλαγή, ένας… νόμος!!

Ο Νίκος Ζέρβας, γράφει στο www.sport-fm.gr για τις λεπτομέρειες που έκριναν το «αιώνιο» ντέρμπι Ευρωλίγκας και επισημαίνει το που θα πρέπει να εστιάσουν νικητής και χαμένος ενόψει της συνέχειας.

Ένα σουτ, μια άμυνα, μία αλλαγή, ένας… νόμος
Το ότι ένα ματς ανάμεσα σε ισοδύναμες ομάδες κρίνεται στη λεπτομέρεια, αποτελεί ίσως το μεγαλύτερο κλισέ, αλλά το βράδυ της Τσικνοπέμπτης στο ΟΑΚΑ επιβεβαιώθηκε για μία ακόμα φορά. Στο καλύτερο ποιοτικά παιχνίδι από τα τρία που παρακολουθήσαμε φέτος ανάμεσα στους δύο «αιώνιους» στο ίδιο γήπεδο, ο Παναθηναϊκός βγήκε ξανά νικητής, διότι όταν χρειάστηκε αυτές τις λεπτομέρειες, είχε το καθαρό μυαλό για να τις εκμεταλλευτεί. Νίκησε παίζοντας μέτρια αλλά ψυχωμένα, έναν καλύτερο σε σχέση με τα ματς κυπέλλου και πρωταθλήματος Ολυμπιακό, βάζοντας θεμέλια πρόκρισης στα προημιτελικά, αλλά και για τη διεκδίκηση της δεύτερης προνομιούχου θέσης του ομίλου.

Πήρε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο –νίκη κόντρα στον «αιώνιο»-… οξυγόνο μετά από τρεις σερί ήττες, που αν γίνονταν τέσσερις, θα έβαζαν αμφιβολίες ενόψει της συνέχειας και θα καταρράκωναν τη ψυχολογία στο έπακρο. Από την άλλη οι «ερυθρόλευκοι», έδειξαν καλύτερα προετοιμασμένοι πνευματικά, τακτικά και αγωνιστικά, αλλά για μία ακόμα φορά σε αυτό το γήπεδο, υστέρησαν σε ευστοχία και καθαρό μυαλό στην κρίσιμη στιγμή. Τα δύο αυτά στοιχεία , ο Παναθηναϊκός τα εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο και νίκησε. Διότι δεν είναι καθόλου εύκολο να είσαι πέντε ή έξι φορές πίσω με -3 και -4 και να απομένουν τριάμισι λεπτά και ΠΑΝΤΑ να βρίσκεις απαντήσεις, άσχετο αν βοήθησε και η ανικανότητα του αντιπάλου να παίξει ΜΙΑ σοβαρή άμυνα σε αυτές τις περιπτώσεις. Η νίκη, μάλιστα παίρνει μεγαλύτερη αξία, όταν παίζεις με κλειστό rotation και έχεις ουσιαστικά…. δυόμισι παίκτες σε καλή βραδιά.

Αποδείχθηκε όμως πως στο μπάσκετ, όταν πας τον ρυθμό, το σκορ και το παιχνίδι γενικότερα στα… μέτρα σου, όλα μπορεί να συμβούν. Ο Ολυμπιακός, αν ήταν λίγο πιο τυχερός σε δύο περιπτώσεις μακρινών σουτ υπό εξαιρετικές προϋποθέσεις (Σπανούλης στο 61-61) θα είχε νικήσει και με … under επιθετικά καταστάσεις, αλλά μέσα από το παιχνίδι έχασε πολλάκις την ευκαιρία να δώσει τη χαριστική βολή (π.χ. στο 55-59) και αυτό του στοίχισε. Ο Παναθηναϊκός όμως, ακόμα και σε περίπτωση «διπλού», θα είχε πάει ξανά το παιχνίδι εκεί που ήθελε. Οι «ερυθρόλευκοι» απώλεσαν μόλις δύο αμυντικά ριμπάουντ, παρόλα αυτά δεν μπόρεσαν να τρέξουν στον αιφνιδιασμό, γεγονός που θα τους έβαζε για τα καλά σε θέση «οδηγού». Γιατί δεν έγινε; Πολύ απλά γιατί οι «πράσινοι» είναι μία εξαιρετικά δουλεμένη ομάδα στις επιστροφές, με τρομερούς αθλητές.

Ένα πολύ σημαντικό συμπέρασμα που βγαίνει από όλα αυτά, -λαμβάνοντας υπόψη τη σοβαρή παράμετρο που λέει ότι έχουμε δει τρία σερί παιχνίδια στο ΟΑΚΑ-, είναι ότι ο Αργύρης Πεδουλάκης έχει βρει για τα καλά το «κουμπί» του αντιπάλου, με αποτέλεσμα ακόμα και στην μέτρια βραδιά της, η ομάδα να αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητές της. Κατάφερε να νικήσει με σούπερ Λάσμε, Ούκιτς, υποφερτό δημιουργικά Διαμαντίδη και έναν Γκιστ που πονούσε αλλά «έσφιγγε» τα δόντια για να βοηθήσει. Από εκεί και έπειτα, πλήν του Ματσιούλις αμυντικά, σχεδόν όλοι μέτριοι ως κακοί. Στην αντίπερα όχθη, ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε ετοιμάσει ένα από τα καλύτερα πλάνα για τέτοιο παιχνίδι, με περισσότερο low post παιχνίδι, απελευθέρωση του Σπανούλη (άσχετο αν ήταν και πάλι ανεξήγητα άστοχος στο ΟΑΚΑ) από τα συνεχόμενα πικ εν ρολ που στο πρόσφατο παρελθόν έβρισκαν… τοίχο, αλλά θεωρώ ότι υστέρησε στην κατανομή του χρόνου.

Ο Περπέρογλου κάνει το παιχνίδι της… ζωής του ως παίκτης του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ στο πρώτο δεκάλεπτο και κάθεται ανεξήγητα στον πάγκο για όλο το δεύτερο. Όταν μπαίνει στο δεύτερο ημίχρονο, είναι φανερά εκτός ρυθμού, με αποτέλεσμα να χαθεί μία σούπερ ευκαιρία να αποδειχθεί σε κομβικό για την εξέλιξη του αγώνα στοιχείο. Ελέγχονται επίσης κάποιες αποφάσεις στον χρόνο που αποσύρθηκαν Πρίντεζης-Σπανούλης (έδειχναν να έχουν βρει ρυθμό), ενώ ακόμα και ο Κατσίβελης έδειξε στα έξι λεπτά που έπαιξε πιο έτοιμος για ουσιαστική βοήθεια απ’ ότι ο Κόλινς. Θα αντιπαρατάξει κανείς πως με ένα σουτ παραπάνω, όλα τα προηγούμενα θα είχαν αποπεμφθεί στις καλένδες, όμως η ουσία είναι ότι ο Ολυμπιακός έχασε πάλι, παρόλο που δεν ήταν χειρότερος και απώλεσε ευκαιρία να κάνει τη ζωή του ευκολότερη.

Προτού αναφερθούμε στην επόμενη μέρα που έχει μία κοινή συνισταμένη, αξίζει να αναφέρουμε στοιχεία που προβληματίζουν και για τους δύο. Σκοπός είναι να τους δούμε αμφότερους μέχρι το τέλος της διαδρομής –Μιλάνο-, οπότε είναι ηλίου φαεινότερο ότι, αγωνιστικά, απέχουν αρκετά για να χαρακτηριστούν φαβορί στα προημιτελικά, ανεξάρτητα με ποια θέση θα καταλάβουν στον όμιλο. Ο Παναθηναϊκός, θα πρέπει σε μία τόσο μεγάλη βραδιά, να μην επαναπαυτεί στη νίκη, αφού για ένα ακόμα βράδυ ήταν κακός επιθετικά στο γήπεδό του.

Ο Ράιτ που έρχεται σίγουρα θα βοηθήσει στο να δοθούν «ανάσες», αλλά με τέτοια παραγωγική απόδοση, θα έχει πρόβλημα να προκριθεί ακόμα με πλεονέκτημα έδρας. Ο Ολυμπιακός από την άλλη, οφείλει να απαντήσει στο… πάγιο ερώτημα του τι φταίει και δεν μπορεί να νικήσει εδώ και δώδεκα χρόνια παιχνίδι που κρίνει κάτι σημαντικό στο «κάστρο» του αντιπάλου ή αλλιώς να βρει μπασκετικά και ψυχολογικά τον τρόπο να μην αφήνει τους «πράσινους» να του επιβάλουν τον… νόμο τους. Γιατί για να φτάσουν ψηλά, θα χρειαστεί να νικήσουν ισοδύναμους ή ακόμα και καλύτερους αντιπάλους.

Όσο για την κοινή συνισταμένη; Έχει να κάνει με τις επτά εναπομείνασες αγωνιστικές του Top 16, που τους αναγκάζει να μην μείνουν περισσότερο από εικοσιτέσσερις ώρες στο μεταξύ τους 66-62… Ούτε ο νικητής προκρίθηκε, ούτε ο ηττημένος αποκλείστηκε, οπότε για να… μικρύνουν την απόσταση προς τον τελικό προορισμό, οφείλουν να κοιτάξουν μπροστά και να αποφύγουν πανηγύρια και καταστροφολογία αντίστοιχα…

Υ.Γ. Επιτρέψτε μου να πανηγυρίσω που το πρώτο μετά από δώδεκα χρόνια εν Ελλάδι ντέρμπι Ευρωλίγκας, ήταν πραγματικά τέτοιο. Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού και η ΚΑΕ με τις άξιες συγχαρητηρίων προσπάθειές της, κατάφεραν να δημιουργήσουν μία «θερμή» ατμόσφαιρα και να διεξαχθεί σε υπέρ του δέοντος ευρωπαϊκό πλαίσιο και μάλιστα σε ένα τόσο κρίσιμο και οριακό σε εξέλιξη ματς. Έχουν συμβεί τόσα πολλά, που δυστυχώς ακόμα και τα αυτονόητα θα πρέπει να επιβραβεύονται. Τελικά όταν θέλουμε ή όταν οι τιμωρίες είναι αυστηρές, μπορούμε. Μακάρι να ζήσουμε κάτι ανάλογο και στο ΣΕΦ.

Υ.Γ.1: Η διαφορά… καθαρού μυαλού των δύο ομάδων στο τέλος, αντικατοπτρίζεται πλήρως από δύο πράγματα. Στα 48΄΄ στο 62-61 ο Ολυμπιακός πάει σε αργή επίθεση (βολεύει τον Παναθηναϊκό) αντί να κάνει μία γρήγορη για να έχει και δεύτερη. Από την άλλη ο Παναθηναϊκός, με το σκορ 59-55 κατά του, δεν έχει σουτάρει από μακρινή απόσταση και πάει ΟΛΕΣ τις επιθέσεις του με drive… Πηγή: sport-fm.gr

Πρόταση-χρυσάφι για Σάντος!

santos
Μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται η τελική απάντηση του Φερνάντο Σάντος στην ΕΠΟ για την ανανέωση ή όχι της συνεργασίας των δύο πλευρών μέχρι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2016.
Χθες υπήρξε δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο, ο Πορτογάλος τεχνικός έχει δεχθεί πρόταση ύψους 1,5 εκατ. ευρώ από σύλλογος της Σαουδικής Αραβίας.
Μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί ή διαψευστεί η συγκεκριμένη πληροφορία και παραμένει άγνωστο αν αυτό επηρεάζει τις όποιες σκέψεις είχε μέχρι σήμερα ο ομοσπονδιακός προπονητής για την παραμονή του στον «γαλανόλευκο» πάγκο.
Πάντως, για να μην το έχουμε δεδομένο το «ναι» του Σάντος και την προηγούμενη φορά που είχε γίνει… σίριαλ η παραμονή του στην Εθνική, είχε δεχθεί ξανά πρόταση από αραβικής πλευράς και τελικά απάντησε θετικά στην ΕΠΟ.
Πηγή: arenafm.gr

Χρόνια πολλά Γιάννη!!

skondras
Ενημερώθηκε: 21 Φεβρουαρίου, 2014 12:21
Ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ Γιάννης Σκόνδρας έχει σήμερα (21/2) γενέθλια και η “ασπρόμαυρη” ΠΑΕ του ευχήθηκε χρόνια πολλά.
Το σχετικό κείμενο:
Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εύχεται στον Γιάννη Σκόνδρα χρόνια πολλά για τα γενέθλιά του, με υγεία και πολλές επιτυχίες σε κάθε επίπεδο.
Ο πρώην αρχηγός του Ατρομήτου, που αγωνιζόταν στην ομάδα του Περιστερίου από το 2005, ήταν μέλος των «μικρών» εθνικών ομάδων (Κ17, Κ19, Κ21), ενώ έχει κληθεί (χωρίς να αγωνιστεί ακόμη) και στην εθνική Ανδρών από τον ομοσπονδιακό τεχνικό Φερνάντο Σάντος.
Προτού μετακομίσει στον Ατρόμητο, ο 23χρονος αμυντικός είχε κλέψει τις εντυπώσεις αγωνιζόμενος στον Ασκληπιό Τρικάλων.
Ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα που «σημάδεψε» τα πρώτα βήματα του Γιάννη Σκόνδρα στη μεγάλη κατηγορία. Προερχόμενος από την ομάδα της γενέτειρας του, τον Ασκληπιό Τρικάλων, ο 23χρονος διεθνής αμυντικός μετά από 14 αγώνες στην Β’ Εθνική κατηγορία, έκανε ντεμπούτο στην Super League με τη φανέλα του Ατρόμητου εναντίον του ΠΑΟΚ
Στις 27/09/2009 ο Ατρόμητος υποδέχτηκε τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο του Περιστερίου για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος και ο 19χρονος τότε Σκόνδρας ξεκίνησε στην ενδεκάδα των γηπεδούχων παίρνοντας τη φανέλα με το Νο 32 από τον πρώην προπονητή του ΠΑΟΚ, Γιώργο Δώνη. Για την ιστορία οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0, με τον ΠΑΟΚ να διαμαρτύρεται για το γκολ του Sergio Conceicao στο 22ο λεπτό, που ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Ο μόνος που τον αντιμετώπισε τότε ως αντίπαλο και πλέον θα τον έχει συμπαίκτη είναι ο Alves Maciel Dorvalino…
Συνολικά, ο Γιάννης Σκόνδρας, έχει αγωνιστεί σε 79 αγώνες (εκ των οποίων 8 φορές εναντίον του ΠΑΟΚ) στη Super League από το 2009 έως σήμερα και σε 15 αγώνες Κυπέλλου (εκ των οποίων 1 φορά εναντίον του ΠΑΟΚ).

Τέταρτος σε συμμετοχές ο Σαλπιγγίδης!

Τέταρτος σε συμμετοχές στο Γιουρόπα Λιγκ και πρώην Κύπελλο UEFA, είναι πλέον ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης.

Ο 32χρονος επιθετικό, ο οποίος πέρασε ως αλλαγή στον αγώνα με την Μπενφίκα, έφτασε τις 67 συμμετοχές στη διοργάνωση.

Έτσι έπιασε στην τέταρτη θέση των παικτών με τις περισσότερες συμμετοχές, τον Ουαλίντ Μπαντίερ που έχει επίσης 67.

Στην πρώτη θέση βρίσκεται ο «θρύλος» της Ίντερ, Τζιουζέπε Μπέργκομι με 96, δεύτερος ο Γερμανός τερματοφύλακας Φρανκ Ροστ με 90 ενώ στην τρίτη θέση είναι ένας ακόμη τερματοφύλακας, ο Ιταλός διεθνής Βάλτερ Ζένγκα με 69 συμμετοχές. Πηγή: metrosport.gr

Χατζάρας στο Metropolis: «Μπορεί να παίξει πιο ορθόδοξα ο Άρης»

Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Γιώργος Χατζάρας και αναφέρθηκε στο κρίσιμο ματς του Άρη με τον Πλατανιά.

Αναλυτικά τα όσα τόνισε:

«Είναι από τα ματς που αν τα κερδίσεις έχεις διπλό βαθμολογικό κέρδος. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι ο Άρης θα παίξει με την πλάτη στον τοίχο και το άγχος που βαρύνει τους παίκτες είναι μεγάλο. Είναι ένα καθοριστικό ματς τόσο για τον Άρη, όσο και για τον Πλατανιά, περισσότερο, όμως, για τον Άρη που πρέπει να πάρει από αυτό το μέγιστο βαθμολογικό κέρδος».

Για την παρουσία του Άγγελου Αναστασιάδη στον πάγκο του Πλατανιά: «Δεν παίζουν μπάλα οι προπονητές, ωστόσο, είναι στα θετικά του Πλατανιά που βρίσκεται εκεί ο Άγγελος. Την ξέρει καλά την ομάδα, είναι ένας έμπειρος προπονητής που μπορεί να διαχειρίζεται δύσκολες καταστάσεις».

Για τον τρόπο παιχνιδιού του Άρη: «Πάγια τακτική μου είναι να μην σχολιάζω προπονητές, ωστόσο, θα πω ότι κόντρα στην Βέροια ο Άρης έπαιξε ανορθόδοξα. Έπαιξε με ψηλές μπαλιές από πίσω ενώ ο αντίπαλος είχε ένα ψηλό παιδί στην άμυνα. Το καταλαβαίνω ότι το άγχος μπορεί να σε οδηγήσει σε λάθος πράγματα, ωστόσο, θεωρώ πως ο Άρης μπορεί να παίξει πιο ορθόδοξα».

Για την διαφαινόμενη χρησιμοποίηση του Τάτου ως σέντερ φορ: «Ο Τάτος είναι ένας παίκτης που μπορεί να κρατήσει την μπάλα, να δώσει στήριγμα στους συμπαίκτες του. Δεν θεωρώ πως μπορεί να σταθεί ως φορ, αλλά από την στιγμή που πιθανώς θεωρείται πως δεν υπάρχει κάποια καλύτερη λύση καλώς χρησιμοποιείται».

Για το «αύριο» του Άρη: «Νούμερο ένα πρόβλημα στον Άρη είναι το οικονομικό. Εκεί πρέπει να επικεντρωθούν οι άνθρωποι του συλλόγου για να έρθουν καλύτερες μέρες και να πάει μπροστά ο σύλλογος κάτι που το έχει ανάγκη και η Θεσσαλονίκη και το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα».

Για την ήττα του ΠΑΟΚ από την Μπενφίκα: «Ο ΠΑΟΚ δικαιούταν το θετικό αποτέλεσμα. Το γκολ ήταν ένα μέτρο οφσάιντ. Εκτιμώ πως οι ποιοτικοί παίκτες που μπήκαν στο τελευταίο 20λεπτο θα μπορούσαν να έχουν μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής για να δώσουν μεγαλύτερη ώθηση στον ΠΑΟΚ». Πηγή: metrosport.gr

Κυκλοφόρησαν τα εισιτήρια για το ΠΑΟΚ - Τρίκαλα!!

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ γνωστοποίησε πως από σήμερα (21/2) τέθηκαν σε κυκλοφορία τα εισιτήρια του αγώνα με τα Τρίκαλα που θα διεξαχθεί το Σάββατο 1 Μαρτίου στις 4 το απόγευμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει ότι από την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014 διατίθενται τα εισιτήρια για τον αγώνα ΠΑΟΚ – Τρίκαλα BC Aries που θα διεξαχθεί στο PAOK Sports Arena το Σάββατο 1 Μαρτίου 2014 και ώρα 4μ.μ. για την 20ή αγωνιστική της Basket League.

Ακολουθούν αναλυτικές πληροφορίες για τις τιμές των εισιτηρίων, τον τρόπο απόκτησης, αλλά και τις πληροφορίες που θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι φίλαθλοι που προσέρχονται στο γήπεδο.

Οι τιμές των εισιτηρίων για τον αγώνα ΠΑΟΚ – Τρίκαλα BC Aries είναι…

ΤΙΜΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
10 ευρώ Όλα τα διαζώματα του γηπέδου
15 ευρώ VIP 6,7,8,9
25 ευρώ VIP 1,2,5
50 ευρώ VIP 3,4
70 ευρώ VIP Lounge

Εισιτήρια για τον αγώνα ΠΑΟΚ – Τρίκαλα BC Aries διατίθενται και μέσω Internet από την διεύθυνση

https://buy.tickethour.com/paokbc-ww/showProductList.html με την γνωστή διαδικασία Print @home.

Μέσω του Print@home ο φίλαθλος μπορεί να αγοράσει τη συγκεκριμένη θέση που επιθυμεί, και να εκτυπώσει το εισιτήριό του στο σπίτι του με έναν απλό εκτυπωτή Α4, χωρίς να χρειαστεί να περιμένει στην ουρά των εκδοτηρίων για την παραλαβή των ήδη αγορασμένων εισιτηρίων του.

Για την αγορά του εισιτηρίου είναι απαραίτητη η προσκόμιση Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου, ενώ κάθε φίλαθλος έχει δικαίωμα να προμηθευτεί μέχρι δύο (2) εισιτήρια. Τα εισιτήρια είναι ονομαστικά και ο κάθε φίλαθλος θα πρέπει να καθίσει στην θέση που αναγράφεται στο εισιτήριό του (είτε πρόκειται για απλό, είτε για εισιτήριο διαρκείας).

Ο κάτοχος κάθε εισιτηρίου θα πρέπει να γνωρίζει ότι στο PAOK Sports Arena, λειτουργούν κάμερες ασφαλείας, εντός και εκτός γηπέδου για λόγους ασφαλείας και για την αποφυγή τέλεσης αξιόποινων πράξεων. Οι κάμερες ασφαλείας λειτουργούν επί 24ώρου βάσεως και καταγράφουν τους χώρους του γηπέδου κατά τη διάρκεια της προσέλευσης, εισόδου, παραμονής και αποχώρησης των κατόχων από το γήπεδο».

Η αυτογνωσία του ΠΑΟΚ!!

Ο Αλέξης Σπυρόπουλος γράφει για το λάθος του Δεκεμβρίου με την ΑΖ στην Τούμπα, τη σοφή ρεάλ-πολιτίκ απέναντι στη Μπενφίκα, τα ελληνικά ματς, τη στρατηγική της ηγεσίας.
Συνέπεσε να είμαι στη Θεσσαλονίκη την ημέρα, Δευτέρα, της κλήρωσης ΠΑΟΚ-Μπενφίκα. Είχα ανεβεί για το ματς της Εθνικής του 2004 με τους παλαίμαχους, υπό τον Χάτζι, Ρουμάνους. Μέσες-άκρες, τότε η συζήτηση στο περιβάλλον-ΠΑΟΚ ήταν το δυνητικό κόστος του λάθους στο (νωπό) τελευταίο παιγνίδι του ομίλου, το 2-2 με την ΑΖ στην Τούμπα, αποτέλεσμα που στην ισοβαθμία έφερε τους Ολλανδούς νούμερο-ένα και τον Δικέφαλο νούμερο-δύο. Ως νούμερο-δύο, ο ΠΑΟΚ εκείνο το μεσημέρι τράβηξε τη Μπενφίκα. Ως νούμερο-ένα, η ΑΖ τη Σλόβαν Λίμπερετς. Εχει διαφορά. Η ώρα της αποτίμησης του κόστους, όπως πάντοτε συμβαίνει με τα σφάλματά μας, έφτασε. Η ΑΖ, 0-1 στην Τσεχία. Μια ομάδα, η ολλανδική, που πάει για τους «16» ενώ πολύ εύκολα θα μπορούσε να μη είναι, καν, στα γκρουπ του Γιουρόπα Λιγκ. Αν ο άπειρος Ατρόμητος, τον Αύγουστο, δεν έπαιζε στο Περιστέρι με τέτοια αφέλεια…
Ως συνήθως, πέρα από το μέγεθος-Μπενφίκα αυτό καθαυτό, για τον ΠΑΟΚ ο μεγάλος σκόπελος ήταν ο εντός έδρας αγώνας. Αποδείχθηκε ότι υπήρχε, στον στενό κύκλο της ομάδας, τουλάχιστον η επίγνωση γι’ αυτό. Η προσέγγιση, μια απολύτως ρεάλ-πολιτίκ, ήταν σοφή. Παίζουμε, κατ’ αρχήν, για το 0-0. Για ως εκεί, υπήρχε η αντικειμενική δυνατότητα να σχεδιάσουν. Ετσι κι αλλιώς, δεν διακρίνει κανείς στο παιγνίδι του ΠΑΟΚ κάποιο εμφανές δουλεμένο επιθετικό πλάνο. Αν τώρα ο μεσιέ Πλατινί ήθελε θέαμα, το θέαμα ήταν…στην κερκίδα. Αν επιμένει να θέλει θέαμα, ας πάει στη ρεβάνς του Ντα Λουζ. Εκεί όπου η παρτίδα αναγκαστικά κάποια στιγμή, αργά ή γρήγορα, θ’ ανοίξει.
   
Οι παίκτες είχαν διαβάσει το μάθημα καλά, συγκεντρώθηκαν κι έβγαλαν τη διάθεση που άρμοζε, έβαλαν ένταση στα αμυντικά τρεξίματα και στα μαρκαρίσματα, έστω δίχως την ιδανική ηρεμία και διαύγεια στο μυαλό. Πράγμα, αυτό το τελευταίο, κατανοητό. Ούτε ανεξάντλητες φυσικές δυνάμεις διαθέτουν, για να ‘ναι ήσυχοι μέσα τους ότι θα τα βγάλουν πέρα, ούτε είναι μαθημένοι να δέχονται στις μπάλες τους τέτοια πίεση σαν κι αυτή που ασκούσαν οι Πορτογάλοι. Στη λογική της ρεάλ-πολιτίκ, οι τρεις κεντρικοί μέσοι με ανασταλτικά χαρακτηριστικά ήταν η νορμάλ απόφαση. Γέμισαν τους χώρους στον άξονα, όλοι έμειναν κοντά ο ένας στον άλλον, σφιχτά, όσο για να κρύβει κατ’ αυτόν τον τρόπο ο ένας την αδυναμία του άλλου, κουτσά-στραβά χάλασαν το λουζιτανικό, ας το πούμε, τίκι-τάκα.
   
Ανεση στην κυκλοφορία της μπάλας και στην κίνηση ανάμεσα στις γραμμές δεν υπήρχε, κανείς δεν είχε κάθετη πάσα ή διείσδυση ή γρήγορα ένα-δύο σε λίγα τετραγωνικά, στα μαν-του-μαν των στημένων ο Ινσαουράλδε κλείδωσε την προφανή απειλή-Λουϊζάο, αναπόφευκτα το παιγνίδι έγειρε προς τις άκρες. Αλλ’ οι ακραίοι της αναμέτρησης ήταν, λίγο ως πολύ, νεροπίστολα. Όχι όπλα. Η αλληλοεξουδετέρωση, το ευκταίον δηλαδή, είχε επέλθει. Οι τερματοφύλακες, απλώς, έβλεπαν. Δεν επενέβαιναν, διότι δεν δημιουργούνταν καταστάσεις-γκολ ώστε να επέμβουν. Το 0-0 μπορούσε να σπάσει, μονάχα κατά λάθος. Εσπασε, πραγματικά κατά λάθος. Ένα λάθος του πλαϊνού με τη σημαία.
   
Το 0-0 θα ήταν έξοχο αποτέλεσμα, για τον ΠΑΟΚ. Και το 0-1, πάλι είναι καλύτερο. Απ’ τη βαρύτερη ζημιά που είναι βέβαιον ότι θα γινόταν, εάν ο ΠΑΟΚ ξανοιγόταν για να ισοφαρίσει. Ν’ ανοίξεις το γήπεδο για 1-1, ήταν συνταγή για 0-3. Εδώ, δεν παίζεις για πόντους. Παίζεις, πράγμα που ο Ατρόμητος λησμόνησε τον Αύγουστο στα πλέι-οφ με την ΑΖ, για σκορ. Στο 0-1, αφού έγινε και δεν ξεγίνεται, δεν προέχει το 1-1. Προέχει, μη φας δεύτερο. Και εδώ, μετά το 60’, η εκ μέρους του ΠΑΟΚ προσέγγιση ήταν η ορθή. Δεν παρασύρθηκαν. Μερίμνησαν, κατ’ αρχήν, να κρατήσουν τη συνοχή τους. Η στιγμή για ρίσκο ήταν απ’ το 80’ και πέρα. Οντως, μόνον τότε ο ΠΑΟΚ το ανέλαβε. Με τον Σαλπιγγίδη, αντί ενός χαφ. Στη θέση τους, γι’ αυτό το τελευταίο δεκάλεπτο, θα σκεπτόμουν και τη λύση-Βούκιτς. Αλλ’ αυτό είναι μία μικρή λεπτομέρεια…
   
Θυμίζει λίγο, ο συσχετισμός τακτικής και αποτελέσματος, την εγχείριση που πέτυχε αλλ’ απεβίωσε ο ασθενής. Ένα είναι σίγουρο. Εάν ο ΠΑΟΚ αυτή την προσήλωση, να δουλεύουν το ματς σχολαστικά μες στον νου τους προτού βγουν να το παίξουν, την έδειχνε και στους ελληνικούς αγώνες, τότε ούτ’ η απόσταση απ’ τον Ολυμπιακό θα ήταν 20 βαθμοί ούτε το αβαντάζ έναντι του ανταγωνισμού (ενόψει των πλέι-οφ της Σούπερ Λιγκ) τόσο απειροελάχιστο. Σίγουρα έχει να κάνει, όλο αυτό, με τον τρόπο που οι ποδοσφαιριστές τα σκέπτονται. Αλλ’ υποτίθεται, πάνω απ’ τους ποδοσφαιριστές, για να τα σκέπτεται υπάρχει ο προπονητής. Ότι είναι ο «προπονητής του αιώνα» για τη Σάλκε, τούτο δοξάζει την καριέρα του, όμως δεν σημαίνει τίποτα για το πώς ετοιμάζει ένα ταξίδι στον Πλατανιά ή στην Τρίπολη. Εάν εγώ μεταναστεύσω στη Λευκωσία για να σχολιάζω στην κυπριακή TV αγώνες του πρωταθλήματός τους, δεν θα έχει καμία αξία ότι έχω σχολιάσει τόσα κλάσικο ή τελικούς Τσάμπιονς Λιγκ. Θα ‘μαι υποχρεωμένος να μάθω τον Ερμή Αραδίππου και τον Εθνικό Αχνας…
   
Και φυσικά, πάνω απ’ τον προπονητή, υποτίθεται πως υπάρχει η ηγεσία που εκπονεί τη στρατηγική. Στρατηγική δεν είναι οι ατελείωτες αγορές, χειμώνα-καλοκαίρι, δίχως διακριτό ειρμό. Εδώ, το ερωτηματικό είναι ένα. Αυτό που ήταν και για τον Παναθηναϊκό, την πρώτη χρονιά του Αλαφούζου. Αφού ο ΠΑΟΚ είναι τόσο δυνατός (με εξαιρετική δουλειά από τον Βαγγέλη Πουρλιωτόπουλο) στις μικρές ηλικίες, τι τους εμποδίζει να κάνουν, συνειδητά, κάτι παρεμφερές με αυτό που εφέτος κάνει ο Παναθηναϊκός; ‘Η, μήπως, αυτά τα κάνουν μόνον οι φτωχοί…ενώ στον ΠΑΟΚ νιώθουν, πλέον, ακατάδεκτοι (νεο)πλούσιοι;        
Πηγή: gazzetta.gr

Το πρόβλημα δεν είναι όλοι οι άλλοι!!

Ο Σπύρος Καβαλιεράτος συγκρίνει το «ευρωπαϊκό» ματς του ΟΑΚΑ με τα «ελληνικά», γράφει για το ρίσκο που δεν πήρε ο Μπαρτζώκας και ρίχνει μια ματιά στη συνέχεια...
Πέρα από το ματς στο ΟΑΚΑ, ο Ολυμπιακός έχασε και επιχειρήματα... Όμως από την επόμενη κιόλας μέρα, είναι υποχρεωμένος να κοιτάξει μπροστά, δίχως να μπει στην διαδικασία να ψάξει για δικαιολογίες. Και το σημαντικότερο που πρέπει να κρατήσει είναι ένα: εξακολουθεί να είναι εντός πλάνου στη μάχη για το αβαντάζ έδρας, αρκεί να μην κάνει περίεργη ήττα. Γιατί τότε κινδυνεύει να μείνει έξω.
Το θέμα για τον Ολυμπιακό δεν είναι η ήττα, αλλά η συνέπεια και η συνέχεια της ήττας. Το ζητούμενο είναι να συνέλθει γρήγορα και να αντιδράσει, αρχής γενομένης από το ματς με την Φενέρ στην Πόλη. Αν νικήσει εκεί, τότε θα είναι καβάλα στο άλογο. Αν όμως χάσει, θα βρεθεί στην ίδια μοίρα με τους υπόλοιπους και θα περιμένει ως την τελευταία αγωνιστική για να μάθει τι ακριβώς θα συμβεί. Τουλάχιστον έχασε μόνο με 4 πόντους στο ΟΑΚΑ και μέσα στο ΣΕΦ μπορεί να καλύψει τη διαφορά, αν και εφόσον υπάρξει ισοβαθμία στο τέλος. Αλήθεια, με τι μυαλό πήγε και έκανε φάουλ ο Ντάνστον; Ακόμα καλύτερα θα ήταν τα πράγματα αν η διαφορά είχε παραμείνει στους δύο πόντους.
Από κάθε άποψη, το ματς αυτό δεν ήταν κομβικό για τον Ολυμπιακό. Δεν ήταν τελικός, δεν έπαιζε με την πλάτη στον τείχο. Γι αυτό και ήταν πιο εύκολο σε σχέση με τα υπόλοιπα στο ΟΑΚΑ. υπήρχε και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα ότι στην Ευρώπη η αντιμετώπιση είναι διαφορετική, οπότε η ψυχολογία ήταν σαφώς καλύτερη. Μόνο που στην πράξη, αποδείχθηκε πως τα πράγματα δεν ήταν ακριβώς έτσι.
Γιατί και αυτό το παιχνίδι ήταν ακριβώς σαν όλα τα άλλα. Ο Παναθηναϊκός κράτησε το ρυθμό και πήγε το ματς εκεί που ήθελε. Στην άμυνα, εγκλώβισε και πάλι τον Σπανούλη, όχι όμως με τη συνταγή Γκιστ, αλλά με τον Ούκιτς να σταματά τον αρχηγό του Ολυμπιακού. Ο Σπανούλης ήταν χειρότερος από κάθε άλλη φορά στο ΟΑΚΑ και οι ερυθρόλευκοι το πλήρωσαν. Ειδικά στο τέλος, όταν και περίμεναν ότι ο ηγέτης της ομάδας θα κάνει τη διαφορά, αλλά τελικά ποτέ δεν πήρε τη σωστή απόφαση...  Ισως έπρεπε να ρισκάρει περισσότερο Μπαρτζώκας στο καθοριστικό σημείο. Μια χαρά ήταν ο Ολυμπιακός με Μάντζαρη και Σλούκα στο παρκέ. Ο Μάντζαρης - μακράν ο κορυφαίος των ερυθρολεύκων - είχεν εγκλωβίσει τον Διαμαντίδη, ο Σλούκας έβαλε το μεγάλο τρίποντο για το +4. Βγήκε χωρίς λόγο ο Μάντζαρης, ο Διαμαντίδης εκμεταλλεύτηκε το ότι ο Σλούκας δεν είναι εξίσου καλός αμυντικός και έγινε η ζημιά, αφού δεν υπήρξε και κέρδος στην επίθεση.
Αυτή ήταν ίσως η πιο σημαντική λεπτομέρεια του αγώνα, αλλά αν ο Μπαρτζώκας τελείωνε το ματς δίχως τον Σπανούλη, θα ήταν ήδη... κρεμασμένος στο Πασαλιμάνι. Θυμάστε τι έγινε πέρυσι στο τέταρτο ματς στην Πόλη, που τον κράτησε έξω και χάθηκε με απίθανο τρόπο το παιχνίδι... Τελικά ο αρχηγός επέστρεψε στο παρκέ και οι ευθύνες είναι πάνω του πλέον. Όσο για τον κόουτς, φταίει κυρίως γιατί... διαχειρίστηκε λάθος τον Περπέρογλου. Ξεκίνησε εντυπωσιακά, δεν είχε αντίπαλο και έμεινε 9 λεπτά στον πάγκο στο πρώτο ημίχρονο. Ε, μετά η... φωτιά είχε σβήσει.
Τέλος πάντων, ένα σουτ να είχε μπει όλα τώρα θα ήταν διαφορετικά για τον Ολυμπιακό (αλλά και για τον Παναθηναϊκό), που παραδόξως δεν φωνάζει καθόλου για τους Ιερεζουέλο, Ρίζικ και Ρότσα. Όχι φυσικά ότι έχασε από τη διαιτησία - μην τρελαθούμε κιόλας - αλλά γιατί η διαιτησία επηρέασε την εικόνα όσο και στο ματς Κυπέλλου... Οι βολές ήταν 18-6, ο Ολυμπιακός σούταρε μόνο μία στο πρώτο ημίχρονο, ο Σπανούλης μόνο δύο. Αν είχε σουτάρει 6 βολές ο Ολυμπιακός σε ελληνική διοργάνωση θα είχε χαλάσει τον κόσμο, στην Ευρωλίγκα δεν είπε κάτι, πέρα από τη φάση με το φάουλ που κέρδισε ο Διαμαντίδης στο τελευταίο λεπτό... Λεπτομέρεια σημαντική και αυτή. Όχι όμως και η ουσία.
Αυτό είναι και το δεύτερο σκέλος της ήττας του Ολυμπιακού. Θεωρούσε πως στην Ευρωλίγκα θα είναι διαφορετικά τα κριτήρια, οι διαιτητές, το μπάσκετ. Όμως και αυτό το ματς, ήταν ίδιο με εκείνα στην Α1 και το Κύπελλο. Ακριβώς ίδιο. Άρα το πρόβλημα δεν είναι όλοι οι άλλοι, είναι ο Ολυμπιακός, που έφτασε στην πηγή, αλλά πάλι νερό δεν ήπιε. Κι όμως, μπορεί να το κάνει, αρκεί να το πιστέψει ότι μπορεί να κερδίσει στο ΟΑΚΑ.
Βέβαια το επόμενο ραντεβού στην έδρα του Παναθηναϊκού θα είναι στους τελικούς της Α1, μέχρι τότε πρέπει να επικεντρωθεί στην Ευρωλίγκα... Κι εκεί το ζητούμενο είναι η πρόκριση και εν συνεχεία το αβαντάζ έδρας. Γι αυτό το λόγο, το ματς στο ΟΑΚΑ πρέπει να διαγραφεί αμέσως από τη μνήμη και να αρχίσει η προετοιμασία για το επόμενο ματς. Όσο για τους γνωστούς - άγνωστους που... πυροβολούν, ας περιμένουν λίγο. Είναι προφανές ότι οι ερυθρόλευκοι είχαν την ευκαιρία να βγουν από... πάνω - βαθμολογικά και όχι μόνο - με το διπλό στο ΟΑΚΑ και το αποτέλεσμα σκόρπισε απογοήτευση. Αλλά σε μια σεζόν γεμάτη αλλαγές συναισθημάτων και δεδομένων, η στήριξη είναι απαραίτητη από όσους πραγματικά αγαπούν την ομάδα μπάσκετ... Γιατί από κάθε άποψη, ο Ολυμπιακός είναι εντός στόχου στο Top 16.
Πηγή: gazzetta.gr

Απίστευτο: Προπονητής για 27 χρόνια σε μία ομάδα!!

Ποιος κορυφαίος προπονητής μπάσκετ είχε κατορθώσει το ασύλληπτο ρεκόρ να καθίσει στον πάγκο εθνικής ομάδας για 27 σερί χρόνια; Η "Σκυλίσια Μέρα" δίνει την απάντηση! Ήταν 21 Φεβρουαρίου 2000 όταν στα 66 του χρόνια έφευγε από τη ζωή, νικημένος από τον καρκίνο, ο Αντόνιο Ντιάζ Μιγκέλ.
Γεννημένος το 1933 έκανε καριέρα στη Ρεάλ Μαδρίτης και στη συνέχεια έγινε προπονητής. Κι εκεί μεγαλούργησε.
Έμεινε για 27 ολόκληρα χρόνια στον πάγκο της εθνικής Ισπανίας, κάνοντας ένα απίστευτο ρεκόρ παραμονής με 431 αγώνες. Έγινε ο πρώτος από τη χώρα του που μπήκε στο Hall of Fame.
Οδήγησε την Ισπανία σε έξι Oλυμπιακούς Aγώνες από το 1968 μέχρι κι το 1992, αλλά και σε 13 Eυρωπαϊκά, όπως και σε 4 Παγκόσμια.
Είναι μια από τις μεγαλύτερες μορφές του ισπανικού, αλλά και του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ο "Ντον Αντόνιο" του αθλήματος ήταν ο εμπνευστής της ισπανικής σχολής του μπάσκετ, με τον γρήγορο ρυθμό.
Κατέκτησε, τέλος, 3 αργυρά (ένα σε Ολυμπιακούς και δυο σε Ευρωπαϊκά), αλλά κι ένα χάλκινο στο Ευρωμπάσκετ 1991.

Πηγή: sportdog.gr

Τα επόμενα βήματα για το γήπεδο!!

Συνάντηση με στελέχη της «Δικέφαλος 1924» θα έχει ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο οποίος επέστρεψε στην Αθήνα και θα δώσει κατευθύνσεις για τις επόμενες κινήσεις που απαιτούνται για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ.

Τα επόμενα βήματα για το γήπεδο
Ένα από τα σημαντικότερα βήματα για την ανέγερση της «Αγια-Σοφιάς» στην Νέα Φιλαδέλφεια έγινε χθες με την ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ που ενημερώνει πως τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η νομοθετική ρύθμιση για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ.

Χθες το βράδυ επέστρεψε στην Ελλάδα ο Δημήτρης Μελλισανίδης, ο οποίος απουσίαζε αρκετό καιρό στο εξωτερικό και από σήμερα θα έχει αλλεπάλληλες συναντήσεις με επιτελικά μέλη της «Δικέφαλος 1924 ΑΕ», ώστε να ενημερωθεί και να συζητήσει τα δεδομένα που δημιουργούνται με την παραπάνω εξέλιξη.

Από σήμερα κιόλας ο διοικητικός ηγέτης της «Ένωσης» θα μιλήσει με τους Νίκο Στράτο, Θανάση Κυρατσού και Δημήτρη Ανδριόπουλο (άμεσοι συνεργάτες του στο θέμα του γηπέδου), στους οποίους θα δώσει τις απαραίτητες κατευθύνσεις για να μην υπάρξει η παραμικρή καθυστέρηση για την επιστροφή της ομάδας στην ιστορική της έδρα.

Πλέον στην ΑΕΚ αναμένουν το «πράσινο φως» για τον φάκελο που έχουν καταθέσει στη ΓΓΑ, ο οποίος προαπαιτείται για την εξασφάλιση της οικοδομικής άδειας από το ΥΠΕΚΑ.

Η «Ένωση», παράλληλα, θα καταθέσει στο αρμόδιο Υπουργείο και έναν συμπληρωματικό φάκελο, στον οποίο θα υπάρχουν και κάποιες ολοκληρωμένες μελέτες και κάποια έγγραφα, όπως εκείνα για τις δασικές υπηρεσίες και την εφορία αρχαιοτήτων.Πηγή: sport-fm.gr

Κοντοές και… Σταφυλλίδης!!

Στον Γιάννη Κοντοέ καταλήγουν στην ΑΕΚ για τον δεξιό μπακ ενόψει... Football League. «Παίζει» και του Κώστα Σταφυλλίδη, σύμφωνα με τη «SportDay», που ανήκει στη Λεβερκούζεν.

Κοντοές και… Σταφυλλίδης
Προβάδισμα για τη θέση δεξιού μπακ που αναζητεί η ΑΕΚ για την επόμενη σεζόν, έναντι του Γκάλο έχει πάρει αυτή τη στιγμή ο Γιάννης Κοντοές, του οποίου το συμβόλαιο με τον Αστέρα Τρίπολης λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι.

Πρόσφατα, υπήρξε νέα επαφή της Ένωσης με την Μπράγκα, στην οποία ανήκει ο 27χρονος παίκτης, αλλά ο πορτογαλικός σύλλογος δεν έριξε τις απαιτήσεις από το μισό εκατομμύριο ευρώ που είχε ζητήσει αρχικά, σύμφωνα με το «Goal». Με αυτά τα λεφτά δεν πρόκειται να αποκτηθεί ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται, όντας δανεικός στον Παναιτωλικό.

Ο Νίκος Λυμπερόπουλος συζήτησε ενδεχόμενο συνεργασίας σε διάφορους τομείς με τον γενικό διευθυντή των της Λεβερκούζεν, Μίκαελ Ρέσκε, όπως έχει γίνει γνωστό από προχθές.

Είναι πιθανό οι «κιτρινόμαυροι» να ενισχύσουν το ρόστερ τους μέσω της γερμανικής ομάδας και ένα από τα ονόματα που έπεσαν στον τραπέζι είναι του Κώστα Σταφυλλίδη, όπως αναφέρεται στον «Τρελό του χωριού» της εφημερίδας «SportDay».
O πρώην αριστερός μπακ του ΠΑΟΚ ανήκει στις «ασπιρίνες» από το 2012, ενώ την περασμένη σεζόν είχε παραχωρηθεί στον «Δικέφαλο» του Βορρά με τη μορφή δανεισμού. Φέτος έχει μία μόνο συμμετοχή στην Μπουντεσλίγκα και ίσως να δοθεί σε κάποια ομάδα για να πάρει παιχνίδια στα πόδια του, αλλά αυτή τη στιγμή δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες το ενδεχόμενο να συνεχίσει την καριέρα του στην ΑΕΚ. Πηγή: sport-fm.gr

Κόπα Λιμπερταδόρες: Πρώτη νίκη για Κλουμπ Νασιονάλ!! (videos)

Χάρη σε γκολ του Μάρκος Μελγκαρέχο στο δέκατο λεπτό, η Κλουμπ Νασιονάλ κέρδισε τη Σαμόρα με 1-0 σε παιχνίδι του τέταρτου γκρουπ της φάσης των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες.
Συνολικά οι Παραγουανοί εστίασαν την προσοχή στην άμυνά τους λόγω του γρήγορου γκολ του 27χρονου μέσου, αλλά με λίγη τύχη θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν προβάδισμα ασφαλείας κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με τον σύλλογο της Βενεζουέλας. Πρώτη νίκη στη φάση των ομίλων σημείωσε και η Δε Στρόνγκεστ της Βολιβίας με 1-0 σε βάρος της Ουνιβερσιτάριο του Περού και με τον Ντιέγκο Αγάρ να σημειώνει το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης «πυροβολώντας» εκτός της μεγάλης περιοχής.
Παρακάτω όλοι οι όμιλοι του Κόπα Λιμπερταδόρες:
Πρώτος Όμιλος
Δε Στρόνγκεστ-Ουνιβερσιτάριο 1-0
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ατλέτικο Παραναένσε (Βραζιλία) 3 (1 αγ.), Βελέζ (Αργεντινή) 3 (1 αγ.), Δε Στρόνγκεστ (Βολιβία) 3 (2 αγ.), Ουνιβερσιτάριο (Περού) 0 (2 αγ.).
Δεύτερος Όμιλος
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Μποταφόγκο 3 (1 αγ.), Ουνιόν Εσπανιόλα (Χιλή) 1 (1 αγ.), Ιντεπεντιέντε Ντε Βάλε (Εκουαδόρ) 1 (1 αγ.), Σαν Λορένζο (Αργεντινή) 0 (1 αγ.).
Τρίτος Όμιλος
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ο’ Χίγκινς (Χιλή) 4 (2 αγ.), Ντεπορτίβο Κάλι (Κολομβία) 3 (2 αγ.), Λανούς (Αργεντινή) 1 (1 αγ.), Σέρο Πορτένιο (Παραγουάη) 0 (1 αγ).
Τέταρτος Όμιλος
Κλουμπ Νασιονάλ-Σαμόρα 1-0
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ιντεπεντιέντε Σάντα Φε (Κολομβία) 3 (1 αγ.), Ατλέτικο Μινέιρο 3 (1 αγ.) , Κλουμπ Νασιονάλ (Παραγουάη) 3 (2 αγ.), Σαμόρα (Βενεζουέλα) 0 (2 αγ.).
Πέμπτος Όμιλος
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ντεφενσόρ (Ουρουγουάη) 3 (2 αγ.), Ουνιβερσιδάδ Ντε Τσίλε (Χιλή) 3 (1 αγ.), Ρεάλ Γκαρκιλάσο (Περού) 3 (2 αγ.), Κρουζέιρο (Βραζιλία) 0 (1 αγ.).
Έκτος Όμιλος
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Γκρέμιο (Βραζιλία) 3 (1 αγ.), Ατλέτικο Νασιονάλ (Κολομβία) 3 (1 αγ.), Νιούελς Ολντ Μπόις (Αργεντινή) 0 (1 αγ.), Νασιονάλ Μοντεβιδέο (Ουρουγουάη) 0 (1 αγ.).
Έβδομος Όμιλος
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Λεόν (Μεξικό) 4 (2 αγ.), Εμελέκ (Εκουαδόρ) 3 (1 αγ.), Μπολιβάρ (Βολιβία) 1 (2 αγ.), Φλαμένγκο (Βραζιλία) 0 (1 αγ.).
Όγδοος Όμιλος
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Σάντος Λαγκούνα (Μεξικό) 6 (2 αγ.), Ντεπορτίβο Ανσοατέγκι (Βενεζουέλα) 1 (1 αγ.), Πενιαρόλ (Ουρουγουάη) 1 (2 αγ.), Άρσεναλ Σαραντί 0 (1 αγ.).
Σημείωση: Οι πρώτοι δύο από κάθε όμιλο προκρίνονται στον επόμενο γύρο.






Πηγή: onsports.gr

Αργεντινή: Νέα ήττα και γκρίνιες για Μπόκα! (videos)

Ούτε στην τρίτη αγωνιστική του αργεντίνικου Final μπόρεσε η Μπόκα Τζούνιορς να «γευτεί» τη χαρά της νίκης και η απόλυση του Κάρλος Μπιάνκι μοιάζει πια ζήτημα χρόνου.
Στην προκειμένη έχασε με 1-0 στην έδρα της Ατλέτικο Ραφαέλα, η οποία πανηγύρισε το «τρίποντο» χάρη σε κεφαλιά του Ροντρίγκο Εραμούσπε στο 56ο λεπτό. Σε άλλο ματς, οι Νιούελς Ολντ Μπόις αρκέστηκαν σε εκτός έδρας 1-1 με την Μπελγκράνο Ντε Κόρντομπα, αν και προηγήθηκαν στο 62ο λεπτό με πέναλτι του Μάξι Ροντρίγκεζ, αφού στο 68ο διαμορφώθηκε το 1-1 με αυτογκόλ του Γκαμπριέλ Χάιντσε. Τέλος, η Ροζάριο Σεντράλ έμεινε πίσω με 1-0 στο 6ο λεπτό λόγω γκολ του Ματίας Γκαρσία, αλλά κέρδισε με 3-1 τη Χιμνάσια Λα Πλάτα χάρη σε γκολ των Αλεχάντρο Ντονάτι στο 25ο, Φεντερίκο Καρίζο στο 64ο και Ουόλτερ Ακούνια στο 89ο.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Μπελγκράνο-Νιούελς Ολντ Μπόις 1-1
Ροζάριο Σεντράλ-Χιμνάσια Λα Πλάτα 3-1
Ατλέτικο Ραφαέλα-Μπόκα Τζούνιορς 1-0
Και οι βαθμολογίες:
ΟΜΑΔΑ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
3
9
Βελέζ Σάρσφιλντ
3
7
Ατλέτικο Ραφαέλα
3
7
Ροζάριο Σεντράλ
3
7
Γοδόι Κρουζ
3
6
Σαν Λορένζο
3
6
Κολόν Σάντα Φε
3
6
Μπελγκράνο
3
5
Τίγκρε
3
5
Ρίβερ Πλέιτ
3
4
Ολίμπο
3
4
Ρασίνγκ Κλουμπ
3
3
Χιμνάσια Λα Πλάτα
3
3
Άρσεναλ Σαραντί
3
3
Αρχεντίνος Τζούνιορς
3
3
Νιούελς Ολντ Μπόις
3
2
Μπόκα Τζούνιορς
3
1
Λανούς
3
1
Ολ Μπόις
3
1
Κίλμες
3
0
Σημείωση: Ο πρωταθλητής του Final προκρίνεται στο Κόπα Λιμπερταδόρες του 2015 και θα αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια της Inicial, Σαν Λορένζο, στο τέλος της σεζόν. Ο υπερπρωταθλητής θα πάρει μέρος στο Κόπα Σουνταμερικάνα του 2014.
ΟΜΑΔΑ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Σαν Λορένζο
22
39
Βελέζ Σάρσφιλντ
22
38
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
22
36
Ατλέτικο Ραφαέλα
22
36
Μπελγκράνο
22
34
Νιούελς Ολντ Μπόις
22
33
Άρσεναλ Σαραντί
22
33
Ροζάριο Σεντράλ
22
33
Λανούς
22
32
Γοδόι Κρουζ
22
30
Τίγκρε
22
30
Μπόκα Τζούνιορς
22
30
Χιμνάσια Λα Πλάτα
22
29
Αρχεντίνος Τζούνιορς
22
28
Ολίμπο
22
27
Ρίβερ Πλέιτ
22
25
Ολ Μπόις
22
23
Κίλμες
22
21
Ρασίνγκ Κλουμπ
22
19
Κολόν Σάντα Φε
22
12
Σημείωση: Η συνολική κατάταξη του 2013-14 θα καθορίσει τις ομάδες που θα πάρουν μέρος στο Κόπα Σουνταμερικάνα του 2014, στο οποίο έχει προκριθεί η Λανούς ως κάτοχος. Πέντε ομάδες πλην του υπερπρωταθλητή και της Λανούς θα πάρουν «εισιτήριο».
ΟΜΑΔΑ
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ
Βελέζ Σάρσφιλντ
1.66
Μπόκα Τζούνιορς
1.60
Άρσεναλ Σαραντί
1.58
Νιούελς Ολντ Μπόις
1.58
Λανούς
1.57
Μπελγκράνο
1.51
Ροζάριο Σεντράλ
1.50
Ρίβερ Πλέιτ
1.48
Σαν Λορένζο
1.44
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
1.37
Ρασίνγκ Κλουμπ
1.34
Χιμνάσια Λα Πλάτα
1.32
Ατλέτικο Ραφαέλα
1.32
Τίγκρε
1.30
Ολίμπο
1.23
Ολ Μπόις
1.20
Κολόν Σάντα Φε
1.20
Γοδόι Κρουζ
1.19
Κίλμες
1.18
Αρχεντίνος Τζούνιορς
1.16
Σημείωση: Οι τρεις τελευταίες ομάδες της τριετής κατάταξης θα υποβιβαστούν στη δεύτερη κατηγορία.







Πηγή: onsports.gr

Δεν πούλησαν τον Στέφενς οι επιλογές του!

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει για το σωστό διάβασμα του αγώνα με τη Μπενφίκα από τον Στέφενς και  το... θαύμα που ψάχνει πλέον ο ΠΑΟΚ στη Λισσαβόνα.
Είναι μεγάλο ξενέρωμα να χάνεις έτσι και για έναν λόγο παραπάνω όταν βλέπεις για πρώτη φορά την ομάδα να διαβάζει τόσο καλά ένα παιχνίδι. Πάνω που πίστευα πως ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να ακυρώσει τον αντίπαλό του, το έκανε απέναντι στη καλύτερη ομάδα που συνάντησε με τον πλέον εμφατικό τρόπο.
Ο ΠΑΟΚ προφανώς και είχε μικρότερη τύχη άμα το πήγαινε στη λογική «όσα πάνε κι όσα έρθουν», κάτι που προφανώς αντιλήφθηκε και ο Στέφενς σε ένα παιχνίδι που όπως το διάβασε του πήγε. Για τον Στέφενς βέβαια, είναι η βραδιά του αν. Αν είχε ξεκινήσει τον Λούκας, αν είχε ξεκινήσει τον Στοχ, αν, αν, αν. Το αν όμως δεν παίζουν μπάλα.
Το σκέφτηκε φυσιολογικά, τρεις μέσοι με συνείδηση ανασταλτική κυρίως, δύο επιθετικά μπακ που θα είχαν κάλυψη όταν θα ανέβαιναν, δύο εξτρέμ που ακολουθούν τα μπακ τους που κάνουν 30 με 40 ανεβάσματα στο παιχνίδι και αυτό που χρειαζόμασταν ήταν να είναι σε καλή μέρα Ολίσε και Νίνης έτσι ώστε να βγάλουν συνεργασίες με τους μπακ και να ταϊστεί ο Κλάους. Κάπου εκεί, το χάσαμε. Ο Νίνης δεν τράβηξε δημιουργικά, ο Ολίσε ήταν καλύτερος αλλά δεν έκανε μεγάλη διαφορά και χάι λάιτ του ήταν το ότι έσβησε τον Μάξι Περέιρα.
Η Μπενφίκα είχε την κατοχή, αλλά πρώτο σουτ στην εστία ήταν του Μάρκοβιτς στο 82΄. Το γκολ εννοείται πως δεν το μετράω, αφού ο Λίμα είναι δύο μέτρα οφσάιντ. Ήταν ένα παιχνίδι που ακυρώθηκε ο ένας από τον άλλο, όμως ο ΠΑΟΚ έχει δύο τελικές στην εστία και οι Πορτογάλοι μία.
Το θέμα είναι πως του Στέφενς του πήγαινε μια χαρά, θα φόρτωνε τον ΠΑΟΚ μεσοεπιθετικά στο 70΄με Στοχ και Λούκας και θα μπορούσε να έχει αυτή τη στιγμή το δικό του 1-0. Στη χειρότερη για αυτόν, το 0-0 που εγώ το υπέγραφα αν μου το έλεγαν πριν το παιχνίδι. Με δεδομένο και το τι έγινε στο Τσάμπιονς Λιγκ με γηπεδούχους και φιλοξενούμενους, ο βοηθός τείνει να κρίνει μία σειρά, μπροστά στα μάτια του Μισέλ Πλατινί. Μάλλον επηρεάστηκε από αυτά του Σαρρή που δεν άκουσε και λίγα στη Τούμπα. Δεν πειράζει, η δουλειά του έχει και κακές στιγμές, τι να κάνεις. Τώρα πάμε για ακόμη μεγαλύτερο θαύμα στη Λισαβόνα. Άντε να σκοράρεις πρώτος, άντε να βγάλεις κι άλλες φάσεις. Αυτή τη φορά δεν μπορείς να το πας τακτικά το έργο.
Αν κάτι αρνητικό είδα στην Μπενφίκα, ήταν η αντίδρασή της στη πίεση. Αιφνιδιάστηκε όταν ο ΠΑΟΚ βγήκε κάπως μαζικά προς το τέλος αν και αυτό νομίζω πως στο Ντα Λουζ θα έχει το αντίθετο αποτέλεσμα. Ατομικά, δεν μπορώ παρά να βγάλω το καπέλο στον Κατσουράνη που σε μία περίοδο που τόσα ακούγονται και βρέθηκε εκτός ομάδας κάπως μυστήρια, μπήκε και ήταν αλάνθαστος. Εκπληκτικός Ινσαουράλδε, σωστές τοποθετήσεις, πολύ δυνατός, ξέρει τη θέση, νομίζω πως το καλοκαιράκι ο ΠΑΟΚ θα τον κρατήσει.
Επίσης, η τριάδα Κάτσε, Μαντούρο, Λάζαρ, με τον Νάτχο μπροστά τους και δύο φορ, νομίζω πως είναι η κατάλληλη για να πάρουμε μεγάλα παιχνίδια εντός Ελλάδος. Ανασταλτικά και οι τρεις σοβαροί, ο Ισραηλινός θα έχει χώρο να κινηθεί όπως και έξυπνα κάνει και θα υπάρχει ο τρόπος και να ταϊστούν οι μπροστινοί.
Συνεχίζουμε, το Γιουρόπα Λιγκ δεν θα το παίρναμε έτσι κι αλλιώς, όμως είναι κρίμα που ο διαιτητής έκρινε το παιχνίδι. Τέλος, η Τούμπα ήταν εκπληκτική, ήταν έδρα, είχε θετική ενέργεια, πίεσε τον αντίπαλο, έκανε αυτό που όφειλε να κάνει η φυσική έδρα του ΠΑΟΚ. Δε μου αρέσει να ευλογώ τα γένια της, όμως μου είχε λείψει αυτή η εικόνα.
ΥΓ Θα ξεκινήσει η κουβέντα πως ο προπονητής πρέπει να βάζει τους καλούς σε αυτά τα παιχνίδια. Και εγώ αυτής της λογικής είμαι. Αλλά νομίζω πως σήμερα τον Στέφενς δεν τον πούλησαν οι επιλογές του τόσο, όσο ο βοηθός. Και στο φινάλε, κυρίως ο Στοχ, αλλά και ο Λούκας τον τελευταίο μήνα, έδωσαν πολλά δικαιώματα.
Πηγή: gazzetta.gr

Μονομάχος στην... αρένα της αδειοδότησης!!

Ο Γιάννης Αλαφούζος παραμένει μοναχικός καβαλάρης στον Παναθηναϊκό, δίνοντας μάχη για την αδειοδότηση που θα κρίνει το μέλλον του «τριφυλλιού»!  
Στα δύο χρόνια που βρίσκεται στα ηνία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός έχει καταφέρει να συμμαζέψει οικονομικά το «μαγαζί» και φέτος να δημιουργήσει μία ομάδα πρότυπο, η οποία σκορπά ελπίδα για τα επόμενα χρόνια. Ο Γιάννης Αλαφούζος, με τα σωστά και τα λάθη του, βγήκε μπροστά την ώρα που το καράβι βυθιζόταν και αυτή την στιγμή παραμένει ο άνθρωπος που εγγυείτε το μέλλον του «τριφυλλιού». Αν δεν υπήρχε η παρουσία του, προφανώς ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και ο κάθε ενδιαφερόμενος που μπορεί να εμφανιστεί στο μέλλον, δεν θα περνούσαν ούτε απ' έξω από τα γραφεία των «πρασίνων».
Ο Γιαννακόπουλος αναμένεται να δώσει οικονομική ανάσα το καλοκαίρι στα ταμεία της ΠΑΕ και είναι ο μόνος που έχει δείξει ενδιαφέρον να βρεθεί στο πλευρό του Αλαφούζου στο οικονομικό κομμάτι. Οποιοδήποτε ποσό είναι ευπρόσδεκτο και είναι μεγάλη υπόθεση το να υπάρχουν άνθρωποι που θα βάλουν το χέρι στην τσέπη αυτή την εποχή.
Μέχρι το καλοκαίρι, όμως, ο Παναθηναϊκός παίζει κατά ένα πολύ μεγάλο βαθμό το μέλλον του. Την κατάσταση που θα βρίσκεται την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο. Την πιθανότητα αυτή η ομάδα, η φετινή, να γίνει ακόμη καλύτερη και το «τριφύλλι» να γίνει ακόμη πιο ανταγωνιστικό, επιστρέφοντας στα δικά του στάνταρ. Στην υποχρέωση του πρωταθλητισμού.
Όλα θα εξαρτηθούν από την αδειοδότηση. Στην «μάχη», την οποία δίνει και θα δώσει μέχρι τέλους ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός μαζί με το επιτελείο του. Αυτή την στιγμή δεν μπορεί να υπολογίζει στον «συμπαίκτη» Γιαννακόπουλο εκτός και αν αλλάξουν τα δεδομένα που υπάρχουν από σήμερα. Ο «mr. ΣΚΑΪ» παραμένει... μοναχικός καβαλάρης. Η ΠΑΕ δεν «βγάζει» τίποτα προς τα έξω σχετικά με το θέμα της αδειοδότησης αλλά μιλάμε για μία πραγματική «μάχη» μέχρι και την τελευταία ημέρα.
Ο Αλαφούζος γνωρίζει πολύ καλά πως σε περίπτωση που δεν έρθει η άδεια ούτε και φέτος, θα έχει πάει στράφι η προσπάθεια που γίνεται τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδων. Ό,τι θα χαθεί η ελπίδα που «γέννησε» ο Παναθηναϊκός μέσα στο γήπεδο, ότι δεν θα έρθουν τα έσοδα που είναι αναγκαία για να επιβιώσει και πάλι η ΠΑΕ στον δρόμο της εξυγίανσης.
Για αυτό και δεν αποκλείεται να κάνει την... έκπληξη. Αν δει ότι χάνεται η παρτίδα να κάνει αυτό που κάνει από την πρώτη μέρα. Δηλαδή να βάλει το χέρι στην τσέπη και να δώσει και πάλι την λύση...
Πηγή: gazzetta.gr