Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Never, never, never!!!

Ούτε τώρα ούτε αύριο ούτε ποτέ! Στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός δεν χάνει από τον Ολυμπιακό, που ακόμα και σε ευρωπαϊκή διοργάνωση δεν βρίσκει τρόπο να κερδίζει μέσα στην έδρα των πράσινων. Το χειρότερο για τον Ολυμπιακό δεν είναι ότι έχασε το ματς, αλλά ότι πέταξε στο καλάθι των αχρήστων όλες τις δικαιολογίες που είχε στις εγχώριες διοργανώσεις.
Τι έλεγε ο Ολυμπιακός τόσο καιρό; Οτι ο Σπανούλης δεν μπορεί να παίξει καλά γιατί στην Ελλάδα οι διαιτητές δεν τον προστατεύουν στο ξύλο των αντιπάλων. Τι έκανε ο αρχηγός του Ολυμπιακού; Είχε 6 πόντους με 1/2 βολές και 2 στα 12 σουτ. Ναι, μόνο δύο βολές σούταρε. Συνολικά, εξαφανίστηκε από την άμυνα των γηπεδούχων.
Τι άλλο; Οτι στην Ευρώπη οι διαιτητές σφυρίζουν με διαφορετικά κριτήρια και τώρα οι βολές δεν θα έχουν διαφορά. Πόσες σούταρε ο Ολυμπιακός σε όλο το παιχνίδι; Μόλις 6. Και ο Παναθηναϊκός 18. Τριπλάσιες δηλαδή.
Οπως αντιλαμβάνεστε, το παιχνίδι δεν κρίθηκε ούτε από τη διαιτησία, ούτε από την αντιμετώπιση του Σπανούλη. Ή για να ακριβολογούμε από την αντιμετώπιση των διαιτητών στον Σπανούλη. Νίκησε ο τραγικός Παναθηναϊκός, γιατί και άμυνα έπαιξε στον αρχηγό του Ολυμπιακού - ειδικά ο Ούκιτς μιας και ο Γκιστ δεν ήταν 100% έτοιμος - και το ρυθμό του επέβαλε για άλλη μια φορά.
Στο τέλος βέβαια ο Παναθηναϊκός δεν είχε τι να κάνει την μπάλα, αλλά νίκησε γιατί ο Ολυμπιακός δεν είχε ψυχή στο κρίσιμο σημείο. Δεν έβαλε το σουτ που έπρεπε, δεν έκανε το βήμα παραπάνω. Ο δε Μπαρτζώκας, προτίμησε να ρίξει στο καθοριστικό σημείο τον Σπανούλη, αντί να κρατήσει το σχήμα με Μάντζαρη και Σλούκα, που έδειξε να γέρνει την πλάστιγγα υπέρ του Ολυμπιακού. Ο Μάντζαρης είχε εξαφανίσει τον Διαμαντίδη, αλλά ξαφνικά ο Μπαρτζώκας εξαφάνισε τον Μάντζαρη.
Στις μικρές λεπτομέρειες, σε δυο άμυνες και σε δύο επιθέσεις, κρίθηκε το παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε δύο αδυναμίες του Ολυμπιακού, ο Ολυμπιακός δεν έβαλε καλάθι με Σπανούλη και Λοτζέσκι. Εκεί τελείωσαν όλα. Επί του παρόντος φυσικά, γιατί υπάρχει δρόμος ακόμα μέχρι το τέλος του Top 16.
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: