Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

ΠΑΟΚ- Μπένφικα: Δεν θα μάθουμε ποτέ κύριε Στέφενς!!

ΠΑΟΚ- Μπένφικα: Δεν θα μάθουμε ποτέ κύριε ΣτέφενςΑπογοητευτικά άτολμος και σχεδόν φοβισμένος απέναντι σε μια ομάδα που δεν θα μάθουμε ποτέ πως θα αντιδράσει αν τυχόν ο ΠΑΟΚ είχε πιέσει, μέσα στη γεμάτη Τούμπα.

Του Γιώργου Ζαχαριάδη

Ο Στέφενς προτίμησε να φτιάξει ενδεκάδα που θα ακολουθήσει το ρυθμό της Μπενφίκα, που όσο πιο ποιοτική κι αν είναι, δεν θα γνωρίσουμε πως θα μπορούσε να απαντήσει στο πρέσινγκ, στην αυτοπεποίθηση και στην ανάγκη του ΠΑΟΚ να κερδίσει κάτι περισσότερο από μια τυπική παρουσία στους «32» του Europa League.

Επίθεση χαμηλών απαιτήσεων, ομάδα που στήθηκε με τη λογική του «να αποτρέψουμε το γκολ» κι όχι να φτάσουμε κάποια στιγμή στην αντίπαλη περιοχή, κατέγραψε αρνητικό ρεκόρ με τέσσερις προσπάθειες σε εντός έδρας παιχνίδι.

Μια αυστηρή κριτική οδηγεί σε εύκολα συμπεράσματα και συνήθως καταδεικνύει την αδυναμία του πάγκου, της καθοδήγησης και της σωστής προετοιμασίας για ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι του ΠΑΟΚ, από το οποίο δεν θα είχε να χάσει τελικά περισσότερα από όσα με την ήττα του 0-1.

Ενδεχομένως, αν είχε ανοίξει το παιχνίδι, αν ο ΠΑΟΚ δεν είχε μείνει φοβισμένος στα μετόπισθεν, στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, θα είχαν σημειωθεί περισσότερα γκολ και το θέαμα θα ήταν πολύ πλούσιο για αυτούς που ενθουσιάστηκαν και γέμισαν την Τούμπα.

Ο ΠΑΟΚ του Στέφενς δεν μπορεί να λειτουργήσει όσο. ΠΑΟΚτζήδικα γίνεται σε μια ποδοσφαιρική γιορτή. Ο ΠΑΟΚ που θα είχε αντίστροφο πλάνο, επιθετική λογική, σχέδιο αιφνιδιασμού, ακόμη κι αν είχε χάσει με μεγαλύτερο σκορ, θα είχε ικανοποιήσει τον πόλυ κόσμο που θέλει να βλέπει θέαμα και -δεν αποκλείεται- να είχε ενισχύσει το ηθικό σε κόντρα με σπουδαίο αντίπαλο.

Όταν εμφανίστηκαν οι επιθετικοί στο τέλος του αγώνα, δημιουργήθηκαν δύο καλές φάσεις. Αν ήταν μέσα νωρίτερα, μπορεί να συζητούσαμε σε πολύ διαφορετική βάση.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: