Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2014

Ποιος θα ξεμπερδέψει τον Στέφενς;

"Ο άνθρωπος δεν είναι στα καλά του. Η περίπτωση του προπονητή του ΠΑΟΚ με προβληματίζει. Προπονητικά; Κυρίως ιατρικά. Ψυχολογικά". Γράφει ο ένας και μοναδικός Αποδυτηριάκιας. Ο άνθρωπος δεν είναι στα καλά του. Κάτι πρέπει να έχει πάθει. Ειλικρινά η περίπτωση του προπονητή του ΠΑΟΚ με προβληματίζει. Προπονητικά; Κυρίως ιατρικά. Ψυχολογικά. Δεν βρίσκω, παρά τις προσπάθειές μου μία λογική εξήγηση σ' αυτά που κάνει. Και σ' αυτά που δεν κάνει.
Κατ' αρχήν, ο Ολλανδός ήταν στον πάγκο του ΠΑΟΚ, όμως στο παιχνίδι με την Μπενφίκα κυριάρχησε το φάντασμα του Φερνάντο Σάντος. Τόσο πολύ αμυντικό τον ΠΑΟΚ δεν τον έχω ξαναδεί. Ούτε και με Σάντος!
Φοβερά πράγματα. Η άμυνα, της άμυνας, ω άμυνα! Η απόλυτα πολυπρόσωπη άμυνα. Έβαλε τον Νίνη ο Στέφενς με την εντολή να μαρκάρει τον αριστερό οπισθοφύλακα της Μπενφίκα. Για όνομα! Παίκτης του είναι ο Νίνης. Δεν το ήξερε ότι ο μικρός ΔΕΝ θα μαρκάρει τον παίκτη από την πλευρά του οποίου ξεκινούσε όλο το παιχνίδι της πορτουγκέζικης ομάδας;
Τρεις αλλαγές έκανε ο Στέφενς. Έβαλε Λούκας, Στοχ, Σαλπιγγίδη. Ε, λοιπόν, μ' αυτούς τους τρεις ο ΠΑΟΚ θα ήταν περισσότερο αποτελεσματικός αμυντικά. Με άμυνα ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗ και πιο κοντά στο γκολ. Χωρίς τους τρεις που έβαλε ο ΠΑΟΚ έπαιξε ΠΑΘΗΤΙΚΗ άμυνα, αμυντική άμυνα.
Αυτός ο ΠΑΟΚ δεν είναι αυτός που θέλουμε. Οι ευθύνες είναι βαρύτατες. Κυρίως της ιδιοκτησίας, αλλά και του προπονητή που είναι σίγουρο ότι δεν θέλει να “μπει” στην ομάδα. Να παντρευτεί με τον ΠΑΟΚ. Είπαμε κάποιο πρόβλημα υπάρχει με τον Στέφενς, ο οποίος ο ίδιος είναι μπερδεμένος, και δεν θα μπερδέψει κι εμάς.

ΣΑΒΒΙΔΗ σεβάσου τον ΠΑΟΚ που είναι θρησκεία, γράφει ο apodytiriakias.gr

Απογοήτευση ο ΠΑΟΚ. Ακόμα κι αν δεν είσαι παοκτσής δύσκολα να αντέξεις τέτοιο πράμα. Ευρωπαϊκό ματς, μεγάλη ομάδα ο ΠΑΟΚ, κόσμος ατελείωτος, περιμένεις να φορέσει τα καλά του και να σου δείξει αυτό που δεν τον αφήνουν στην Ελλάδα.
Τίποτα! Ένας ΠΑΟΚ συνοικιακός. Ένας ΠΑΟΚ του ελληνικού πρωταθλήματος. Αλλοπρόσαλος αγωνιστικά. Οφσάιντ γκολ; Ναι, αλλά πιο οφσάιντ ήταν ο προπονητής Στέφενς.
Ο ΠΑΟΚ είναι θρησκεία. Για τον κόσμο του, για τον λαό του, είναι θρησκεία. Δεν είναι κίνημα λαού. Να παραμυθιάζει από δω κι από κει σαν τους πολιτικούς. Δεν θα γίνει καλύτερη η ζωή του, η καθημερινότητά του οπαδού αν η ομάδα το κάνει περήφανο.
Είναι θρησκευτικό το συναίσθημα που δένει τον οπαδό με την ομάδα. Αυτό δεν το σέβεται η διοίκηση, η ιδιοκτησία. Στα όρια της διαχρονικής βλασφημίας είναι η συμπεριφορά εδώ και δεκαετίες των εκάστοτε διοικούντων που διαφεντεύουν τον ΠΑΟΚ.
Μια ζωή τον κρατάνε φουκαρά, μικρό, της καρπαζιάς τον ΠΑΟΚ. Και δυστυχώς η ιστορία δεν φαίνεται να αλλάζει με τα ρούβλια από Ρωσία.

Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: