Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Ό,τι θέλει κάνει η Μπάρτσα!!

Το... τρένο της Μπαρτσελόνα πέρασε και από τη Βασκονία, που επικράτησε 80-68 της Λαμποράλ Κούτσα και παραμένει αήττητη με 7x7 στο Top-16 της Ευρωλίγκας!

Ό,τι θέλει κάνει η Μπάρτσα!
Δεν καταλαβαίνει από έδρα, από αντίπαλο, από τίποτα η Μπαρτσελόνα!

Οι Καταλανοί πέρασαν και από την Βασκονία, επικρατώντας εύκολα της Λαμποράλ Κούτσα με 80-68 για την έβδομη αγωνιστική του top-16, συνεχίζοντας να οδηγεί την κούρσα και να παραμένει αήττητη!

Φοβερός ο Τόμιτς που σταμάτησε στους 24 πόντους (8/9 δίποντα, 8/11 βολές), ενώ Χουέρτας είχε 16 και ο Ναβάρο 15. Έξι λεπτά έπαιξε μόνο ο Παπανικολάου που είχε 2 πόντους.

Οι Βάσκοι που είχαν τον Λαμάρ Όντομ στις εξέδρες –και αποθεώθηκε- παραμένουν στον πάτο και σχεδόν βέβαια αποκλεισμένοι με 1-6 ρεκόρ.

Το ματς:

Ισορροπημένο το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά, όπου καμία από τις δύο ομάδες δεν μπορούσε να ξεφύγει στο σκορ. Η Μπαρτσελόνα προηγήθηκε για πρώτη φορά με 5 (8-13), ωστόσο η Λαμποράλ Κούτσα έμενε «κολλημένη» από πίσω (15-17). Ένα ξέσπασμα στο τελευταίο δίλεπτο της πρώτης περιόδου, ήταν αρκετό προκειμένου οι «μπλαουγκράνα» να τρέξουν σερί 10-2 και να κλείσουν την περίοδο με το υπέρ τους 27-17!

Κι αν το πρώτο δεκάλεπτο ήταν «καλό», το δεύτερο ήταν... σούπα. Οι δύο ομάδες σαν να διεκδικούσαν τον τίτλο της χειρότερης στο παρκέ, αφού δεν μπορούσαν να σκοράρουν εύκολα. Ωστόσο, ανέκαθεν, στους «τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος». Κι όπου μονόφθαλμος, βάλ’ τε τους Βάσκους. Διότι οι Καταλανοί έβαλαν μέσα σε δέκα λεπτά μόνο 6 πόντους(!!) κι έτσι οι γηπεδούχοι βρήκαν την ευκαιρία να ροκανίσουν τη διαφορά (29-29) και να πάνε βέβαια στα αποδυτήρια μόλις με το -2 (31-33).

Στο δεύτερο μέρος, η Μπαρτσελόνα μπήκε με άλλο... αέρα! Με άμυνα από «ατσάλι», με την επίθεση να βρίσκει ρυθμό, η διαφορά ανέβηκε γρήγορα-γρήγορα εκ νέου σε διψήφια επίπεδα (33-43). Όσο κι αν προσπαθούσαν οι γηπεδούχοι, οι παίκτες του Πασκουάλ ήταν... καβάλα στ’ άλογο, με αποτέλεσμα η τρίτη περιόδος να βρει άνετα τους «μπλαουγκράνα» στο +10 (49-59).

Το νερό είχε μπει στο... αυλάκι και δεν μπορούσε με τίποτα η Λαμποράλ να επιστρέψει. Το ματς άνοιξε και οι δύο έπαιξαν απελευθερωμένα και η Μπαρτσελόνα πήρε άνετα νέο ροζ φύλλο αγώνα με το τελικό 80-68.

Τα δεκάλεπτα: 17-27, 31-33, 49-59, 68-80Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: