Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

«Κλειδώνει» τη δεύτερη θέση!

Ο Παναιτωλικός πέρασε νικηφόρα από τη Δράμα (1-0 τη Δόξα) και δείχνει ότι «κλειδώνει» εκτός απροόπτου τη δεύτερη θέση και την απευθείας άνοδο στη Super League!


«Τυχερό» προβάδισμα


Οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και ήταν πιο επιθετικοί στα πρώτα λεπτά, δεν μπόρεσαν όμως να απειλήσουν σοβαρά την εστία του Τζενάμο. Μετά τα πρώτα 15 λεπτά οι παίκτες του Παναιτωλικού ισορρόπησαν το παιχνίδι και έχασαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι στο 20’, όταν ο Παλαιολόγος επιχείρησε το σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής, όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα μακριά από δεξί αριστερό κάθετο δοκάρι του Τοπαλίδη.

Στο 30’ ο Κάπελ σούταρε στην κλειστή γωνία του Τζενάμο, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει την μπάλα, ενώ στο 40’ ο Γκονζάλες έκανε δυνατό μακρινό σουτ και ο Ιταλός τερματοφύλακας έδιωξε δύσκολα με γροθιές. Στο 45’ ο Βούκοβιτς έβγαλε την κάθετη μπαλιά στον Μπαϊκαρά, ο οποίος βρισκόταν στην αντίπαλη περιοχή, προσπάθησε να κάνει κοντρόλ, όμως η μπάλα τού έφυγε και αιφνιδίασε τον Τοπαλίδη, ο οποίος επιχειρούσε έξοδο εκείνη τη στιγμή, και κατέληξε στα δίχτυα του! Έτσι, με αυτόν τον τυχερό τρόπο οι παίκτες του Παναιτωλικού πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα μπροστά στο σκορ.


Με Τζενάμο και... τύχη κράτησε το μηδέν

Στο δεύτερο μέρος και πάλι οι Δραμινοί μπήκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και δημιούργησαν την πρώτη φάση μόλις στο 48’. Ο Μαρκόφσκι βρέθηκε μέσα στην περιοχή, όμως από πολύ καλή θέση πλάσαρε άστοχα στέλνοντας την μπάλα πολύ ψηλά άουτ… Στο 57’ οι φιλοξενούμενοι «απάντησαν», όταν ο Μουμίν έκανε εξαιρετική προσπάθεια στο ύψος της περιοχής και αφού ελευθερώθηκε, έκανε το σουτ, με την μπάλα να περνά ελάχιστα άουτ. Οι παίκτες της Δόξας στη συνέχεια ενέτειναν τις προσπάθειές τους για την ισοφάριση και στο δεκάλεπτο από το 70’ μέχρι το 80’ δημιούργησαν πολλές καλές φάσεις. Στο 70’ ο Μαρκόφσκι έπιασε δυνατό μακρινό σουτ και ο Τζενάμο έκανε μεγάλη απόκρουση διώχνοντας σε κόρνερ. Στο 73’ το σουτ του Χλωρού πέρασε ελάχιστα άουτ, ενώ στο 75’ την ίδια τύχη είχε η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μοσχάκη. Το καρέ των ευκαιριών των γηπεδούχων συμπλήρωσε στο 78’ ο Γκονζάλες, το σουτ του οποίου κόντραρε στα σώματα και κατέληξε σε κόρνερ.

Η τελευταία καλή στιγμή στο παιχνίδι ανήκε στους Αγρινιώτες, με τον Γκούρμα στο 90' να βγαίνει απέναντι από τον Τοπαλίδη στο 90', όμως να μη μπορεί να σκοράρει. Ο Παναιτωλικός πήρε τους τρεις βαθμούς σε μία πολύ δύσκολη έδρα, έδειξε ότι 10 αγωνιστικές πριν από το τέλος έχει «κλειδώσει» τη δεύτερη θέση, ενώ πλησίασε ξανά τον πρωτοπόρο ΠΑΣ, με τον οποίο θα παλέψει για το πρωτάθλημα, στους 2 βαθμούς.

Δόξα Δράμας (Μιχάλης Γρηγορίου): Τοπαλίδης, Χατζήζησης, Βέρτζος, Πακάλτσης, Γελαδάρης, Λίμα, Γκονζάλες, Σιάκκας (46' Μοσχάκης), Αλεξάντροβιτς (46' Nτε Φαρία), Κάπελ (69' Χλωρός), Μαρκόφσκι.

Παναιτωλικός (Μπάμπης Τεννές): Τζενάμο, Παλαιολόγος, Βούκοβιτς, Κούσας, Ετζενγκουέλε, Μουμίν, Δέντσας (80' Αναστασιάδης), Μπελεβώνης (50' Παππάς), Μπαϊκαρά (69' Μπουμάλ), Θεοδωρίδης, Γκούρμα


Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 24ης αγωνιστικής:

Σάββατο (26/02):

Δόξα Δράμας – Παναιτωλικός 0-1
(45' Μπαϊκαρά)

Κυριακή (27/02):

ΠΑΣ Γιάννενα – Βέροια (15:00)
Πιερικός – Αναγέννηση Καρδίτσας
Αγροτικός Αστέρας – Καλλιθέα
Τρίκαλα – Πανθρακικός
Ηλιούπολη – Ιωνικός
Διαγόρας – Εθνικός

Δευτέρα (28/02):

Λεβαδειακός – ΟΦΗ (18:00)
Θρασύβουλος – Εθνικός Αστέρας (19:00)


Η βαθμολογία:

1. ΠΑΣ Γιάννενα 54
2. Παναιτωλικός 52*
3. ΟΦΗ 43
4. Διαγόρας 42
5. Λεβαδειακός 41
6. Τρίκαλα 37
7. Δόξα Δράμας 34*
8. Πανθρακικός 30
9. Εθνικός 29
10. Βέροια 28
11. Ηλιούπολη 28
12. Εθνικός Αστέρας 27
13. Αγροτικός Αστέρας 26
14. Πιερικός 25
15. Θρασύβουλος 23
16. Ιωνικός 22
17. Αναγέννηση Καρδίτσας 20
18. Καλλιθέα 13

* Με παιχνίδι περισσότερο


Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος










Από τον Άγιο Θωμά... στη Μάλαγα

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς ξεκούρασε όποιους έπρεπε, ο Ίαν Βουγιούκας τον Μάικ Μπατίστ και με όλους να δίνουν από κάτι, ο Παναθηναϊκός έκανε απέναντι στο Μαρούσι (59-98) μία καλή «προπόνηση» εν όψει Ουνικάχα.

Με τον Νέστορα Κόμματο (13,5π., 6,5ρ.) να έχε μετακομίσει στην τούρκικη Μερσίν, τον Φέλιξ Κογιαντίνοβιτς (6,9π., 3,5ασ.) τραυματία, τον Αλεκσάνταρ Μπόγιτς (6,4π.) αποδεσμευμένο και τον νεοαποκτηθέντα Μάρκους Σούμπτερ (27χρ., 2,01μ.) να μην έχει δικαίωμα συμμετοχής, είχε ενδιαφέρον να φανεί πόσο το εντυπωσιακό και τρίτο στη βαθμολογία Μαρούσι θα είχε λύσεις για να αντέξει απέναντι στον Παναθηναϊκό, που ήθελε την καλή εμφάνιση για να αφήσει πίσω του την ήττα από τη Λιέτουβος Ρίτας και να κάνει μία καλή εμφάνιση πριν από τον «τελικό» με την Ουνικάχα (3/3). Η απάντηση ήρθε γρήγορα, μέσα σε οκτώ λεπτά. Σε εκείνο το σημείο ο Ντένις Κλεμέντε με ένα «τρελό» τρίποντο μείωσε σε 14-16, που έμελλε να είναι κι η μικρότερη διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες μέχρι τέλους.

Το «τριφύλλι» άρχισε με Tέπιτς, Σάτο, Καϊμακόγλου, Τσαρτσαρή και Βουγιούκα, ενδεχομένως σε μία προσπάθεια κάποιοι να «ανέβουν» ψυχολογικά κι ο Κώστας Καϊμακόγλου, που πριν από το τζάμπολ τιμήθηκε από την πρώην ομάδα του, αγωνιστικά, μια κι προερχόταν από τραυματισμό κι απουσία ενός μηνός. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν άργησε να περάσει στο παρκέ και τους «πενταδάτους» του, με τη διαφορά να μην έχει άλλη επιλογή από την ανηφόρα. Ο εξαιρετικός σε άμυνα κι επίθεση Περπέρογλου έκανε στο 10' το 14-24, πριν η διαφορά ανέβει μέσα σε τέσσερα λεπτά και πάνω από τους 20 πόντους (18-40 στο 14' με καλάθι από τον Ίαν Βουγιούκα). Το Μαρούσι με τα μισά ριμπάουντ (12 έναντι 21) και με 4/15 τρίποντα στο ημίχρονο απλώς... κοιτούσε, μην καταφέροντας να πάρει πόντους κι από τις βολές (10/18), τις οποίες οι διατητές τού τις έδιναν με... το στανιό παρότι η «ψαλίδα» στο σκορ είχε ανοίξει από νωρίς.

Ένα μικρό 5-0 στην τρίτη περίοδο κατέβασε τη διαφορά κάτω από τους 20 πόντους (38-57 στο 25), αλλά με τον Γιάννη Γκαγκαλούδη σε κακή ημέρα και τον Ντάλιμπορ Μπάγκαριτς να έχει περάσει off στον πάγκο, ήταν αδύνατον να μειωθεί ακόμη περισσότερο., τουλάχιστον όχι με τον Ίαν Βουγιούκα να παίζει... χωρίς αντίπαλο κάτω από το καλάθι και τους Περπέρογλου και Φώτση να ακολουθούν στο σκοράρισμα.

Το τελικό +41 (57-98 με φόλοου από τον Γιώργο Μπόγρη) ήταν κι η μέγιστη τιμή της διαφοράς, με τον Παναθηναϊκό να παίρνει ξεκούραστη νίκη, λίγα 24ωρα πριν ταξιδέψει στη Μάλαγα για τον «τελικό» με την Ουνικάχα...

Τα δεκάλεπτα: 17-24, 28-53, 41-73, 57-98

Μαρούσι (Αλεξανδρής): Νοέας 2, Μπάγκαριτς 3, Ακεψιμαΐδης 11 (2), Χουέρτας 8 (2), Χαριτόπουλος 6, Γκαγκαλούδης 9 (1), Κλεμέντε 15 (1), Σιαμανδούρας, Τσόντζος, Καλογιαννίδης, Καλογερόπουλος 3 (1)

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς 6, Περπέρογλου 14 (2), Μπατίστ 7, Φώτσης 10, Σάτο 7, Νίκολας 14 (4), Τσαρτσαρής 6, Διαμαντίδης, Βουγιούκας 21, Καλάθης 2, Μπόγρης 4, Καϊμακόγλου 7


Συνολική στατιστική:

Μαρούσι: 8/23δίπ., 8/13τρίπ., 17/27β., 18-7ρ., 10ασ., 3κλ., 2κοψ., 21λ.
Παναθηναϊκός: 32/50δίπ., 6/17τρίπ., 16/19β., 33-12ρ., 20ασ., 4κλ., 0κοψ., 8λ.

Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος










Κέρκυρα- Ολυμπιακός Βόλου 1-3

Για τα καλά σε ευρωπαϊκή τροχιά μπήκε ο Ολυμπιακός Βόλου. Η ομάδα του Μάκη Κατσαβάκη πέρασε από την Κέρκυρα επικρατώντας με 3-1 του ΑΟΚ και ανέβηκε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας με 35 βαθμούς.

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε η εποχή του Μάκη Κατσαβάκη στον Ολυμπιακό Βόλου. Οι "ερυθρόλευκοι" παίζοντας καλό ποδόσφαιρο κυρίως στο πρώτο ημίχρονο πέρασαν από την Κέρκυρα επικρατώντας με 3-1 του τοπικού ΑΟΚ και μπήκαν για τα καλά σε ευρωπαϊκή τροχιά, καθώς βρίσκονται πλέον στην τρίτη θέση της βαθμολογίας με 35 βαθμούς.


Οι Βολιώτες στα πρώτα τριάντα λεπτά της αναμέτρησης κατάφεραν να πετύχουν τρία γκολ με τους Σολάκη (2) και Μπρέσκα και να πάρουν το πολύτιμο "τρίποντο". Από την άλλη η Κέρκυρα που έκανε πολλά λάθη στο πρώτο μέρος, το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει σε 1-3 με τον Καλαντζή. Με την ήττα αυτή οι "Φαιάκες" παρέμειναν στους 30 βαθμούς.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν παράσταση για έναν ρόλο. Ο Ολυμπιακός Βόλου μπήκε δυνατά από το ξεκίνημα και στο πρώτο ημίωρο είχε καταφέρει να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα τρεις φορές. Από την άλλη, πολλά ήταν τα λάθη της αμυντικής γραμμής του ΑΟΚ με την ομάδα του Μπάντοβιτς να μην μπορεί να βρει τον ρυθμό της.


Στο δεύτερο ημίχρονο, η Κέρκυρα ανέβασε την απόδοσή της, κατάφερε να μειώσει και είχε τις ευκαιρίες να σημειώσει και άλλο γκολ, ωστόσο η ομάδα του Βόλου, κατάφερε να κρατήσει το υπέρ της αποτέλεσμα και να πάρει τρεις πολύ σημαντικούς βαθμούς που την βάζουν για τα καλά σε ευρωπαϊκή τροχιά.

Γήπεδο: ΕΑΚ Κέρκυρας
Διαιτητής/ Βοηθοί: Βοσκάκης/ Βασιλειάδης, Κωστάρας

Κέρκυρα (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Κωνσταντόπουλος, Κοντοδήμος, Μαϊστόροβιτς, Βενέτης, Γκουστάβο, Στολτίδης, Καλαντζής, Φλαβίνιο (73' Τσίγκας), Ρίκκα (46' Γιάντσης), Γραμμόζης, Μαζνόφ.

Ολυμπιακός Βόλου (Μάκης Κατσαβάκης): Γιακούποβιτς, Ζέλεσι, Ντολεζάι, Σανκαρέ, Ζαραδούκας Μητρόπουλος, Καπετάνος, Ουμπίντες, Μπρέσκα (55' Ρόκας), Μόνχε (80' Ακόστα), Σολάκης (69' Μάρτιν).

Κίτρινες κάρτες: Γραμμόζης (44', Κέρκυρα)- Ζαραδούκας (54', Ολυμπιακός Βόλου)

Σκόρερ: Καλαντζής (50', Κέρκυρα)- Σολάκης (5', 23', Ολυμπιακός Βόλου), Μπρέσκα (27', Ολυμπιακός Βόλου)


Βροχή τα γκολ στο πρώτο:


Ο Ολυμπιακός Βόλου μπήκε πολύ δυνατά με το ξεκίνημα τις αναμέτρησης και στο πρώτο ημίωρο είχε καταφέρει να σημειώσει όχι ένα, αλλά τρία γκολ. Μόλις στο 5ο λεπτό ο Ουμπίντες εκτέλεσε κόρνερ και ο Σολάκης με κεφαλιά έκανε το 0-1 για τους "ερυθρόλευκους".

Στο 8ο λεπτό, μετά από νέα εκτέλεση κόρνερ από τον Ουμπίντες, ο Καπετάνος έκανε το σουτ, ο Ντολεζάι με προβολή ακούμπησε την μπάλα η οποία σταμάτησε στο δοκάρι του Κωνσταντόπουλου.

Ο Ολυμπιακός Βόλου, συνέχισε να έχει την υπεροχή και στο 23', διπλασίασε τα τέρματά του. Ο Μπρέσκα γύρισε την κατάλληλη στιγμή στον Σολάκη ο οποίος σε κενό τέρμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να κάνει το 0-2. Οι αμυντικοί της Κέρκυρας είχαν σταματήσει νομίζοντας πως ο επιθετικός του Ολυμπιακού Βόλου ήταν οφσάιντ, ωστόσο δεν είχαν δίκιο.

Οι φιλοξενούμενοι δεν έριξαν τον ρυθμό τους στην συνέχεια και τέσσερα λεπτά αργότερα (27'), ανέβασαν τον δείκτη του σκορ. Ο Μπρέσκα έκανε ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα χτύπησε πρώτα στο αριστερό κάθετο δοκάρι των γηπεδούχων και κατέληξε στα δίχτυα για να γίνει το Κέρκυρα-Ολυμπιακός Βόλου 0-3.

Τρία λεπτά αργότερα (30'), μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Σανκαρέ έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.


Στο 38', ο Ουμπίντες εκτέλεσε φάουλ, ο Μόνχε έκανε την κεφαλιά-πάσα στον Σανκαρε, με τον Κοντοδήμο να διώχνει πριν η μπάλα περάσει την γραμμή του τέρματος.


Καλός ρυθμός και στο δεύτερο:


Στο δεύτερο μέρος η Κέρκυρα ανέβασε την απόδοσή της, θέλωντας να μπει εκ νέου στο ματς και πέντε λεπτά (50') μετά το ξεκίνημα κατάφερε να μειώσει σε 1-3 με κεφαλιά του Καλαντζή, μετά από σέντρα του Γκουστάβο.

Στο 60', ο ΑΟΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Στολτίδης έκανε ένα σουτ μέσα από την περιοχή, με τον Σολάκη να διώχνει πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Στο 70', οι Βολιώτες έφτασαν κοντά στο τέταρτο γκολ, όταν μετά από πάσα του Μάρτιν στον Μόνχε, ο τελευταίος έκανε το σουτ και η μπάλα έφυγε άουτ.

Έξι λεπτά αργότερα (76'), ο Γιάντσης έκανε την κεφαλιά, αλλά ο Γιακούποβιτς, ήταν σε καλή θέση και μπλόκαρε την μπάλα. Από εκεί και πέρα, ο ρυθμός του αγώνα σιγά σιγά άρχισε να πέφτει και μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή δεν άλλαξε κάτι, με την ομάδα του Βόλου να παίρνει μια πολύ μεγάλη εκτός έδρας νίκη να φτάνει στους 35 βαθμούς και στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.


Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος

 













 
















Ηρακλής-Ξάνθη (Β' ημίχρονο)


Η επανάληψη ξεκίνησε από εκεί που... σταμάτησε. Ο Ηρακλής μπήκε δυνατά για να πετύχει ένα γρήγορο γκολ, να φέρει το ματς στα ίσα και να διεκδικήσει στη συνέχεια τη νίκη.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ήρθε στο 52' με τον Παπαστεριανό, όταν ο Λίμα εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, και ο μέσος του Ηρακλή σηκώθηκε στη μικρή περιοχή, έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι της Ξάνθης.




Η αποβολή:

Στο 57' λεπτό ήρθε ένα χαζό μαρκάρισμα στου Φλίσκα στο χώρο του κέντρου, με τον διαιτητή της αναμέτρησης να του δείχνει σωστά τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και να τον αποβάλει από το ματς.

Η αντίδραση του τεχνικού της Ξάνθης ήταν να περάσει τον Βάλλα στη θέση του Αντεφέμι, προκειμένου να καλύψει το κενό στην άμυνα.

Ο Ηρακλής προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημα και στο 67', ο Μάρα έχασε μια ακόμα καλή ευκαιρία, όταν βρέθηκε μέσα στην περιοχή, επιχείρησε το σουτ, αλλά η μπάλα κόντραρε και κατέληξε χωρίς ταχύτητα στην αγκαλιά του Γκσπούρνινγκ.

Στο 71ο λεπτό ο τερματοφύλακας της Ξάνθης για άλλη μια φορά, έσωσε την ομάδα του, καθώς σε επικίνδυνο γυριστό σουτ του Επαλέ, έδιωξε σε κόρνερ με τις άκρες των δαχτύλων του. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν την πολιορκία και στο 76' ο Μαχόπ, από αντικανονική θέση, έπιασε το σουτ, αλλά και πάλι ο Γκσπούρνινγκ έδιωξε σε κόρνερ.

Τα λεπτά περνούσαν με τον Ηρακλή να έχει στα πόδια του την μπάλα και να πιέζει για μια καλή ευκαιρία, αλλά η Ξάνθη είχε κλειστεί στα καρέ της και ήταν πολύ δύσκολο να βρεθεί κάποια "τρύπα".

Τελικά την λύτρωση έφερε ο Ντάνι, όταν ο Μπόατενγκ έπιασε το σουτ και η μπάλα κατέληξε στα πόδια του μέσου του Ηρακλή ο οποίος καλυπτόταν, πλάσαρε και έκανε το τελικό 1-1.


Ηρακλής-Ξάνθη (Α' ημίχρονο)

18:05 45' + 2' Τέλος πρώτου ημιχρόνου.


18:04 45'+1' Κίτρινη στον Κομεσίδη

17:48 30' Κίτρινη στον Φλίσκα. Στο 28 ο Στιούαρτ ήταν ο παίκτης που πήρε κίτρινη.

17:48 30' Ο Ηρακλής έχει την υπεροχή, αλλά η Ξάνθη το γκολ.

17:46 27' Λάθος διώξιμο του Γκσπούρνινγκ, ο Λίμα έγινε δέκτης της μπάλας επιχείρησε το σουτ, αλλά ο τερματοφύλακας της Ξάνθης πρόλαβε να γυρίσει και να αποσοβήσει το γκολ.

17:45 Ο Ηρακλής έχει μεταφέρει το παιχνίδι στην εστία της Ξάνθης, προσπαθώντας να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα.

17:36 12' Ο Ηρακλής ζήτησε πέναλτι σε χέρι του Αντεφέμι!

17:33 9' Σημαντική στιγμή για τους γηπεδούχους! Ο Μάρα πέρασε τον Γκσπούρνινγκ, αλλά από πλάγια θέση δεξιά δεν μπόρεσε να κάνει το σουτ.

17:24 Ο Καζάκης έφτασε στο δεύτερό φετινό του γκολ. Το πρώτο του γκολ το είχε πετύχει στο 3-0 της Ξάνθης επί του Ατρομήτου.

17:23 Ο Κομεσίδης με σέντρα από τα δεξιά βρήκε τον Καζάκη μέσα στην περιοχή του Ηρακλή και εκείνος με εξαιρετική κεφαλιά έκανε το 1-0 για την Ξάνθη.

17:22 ΓΚΟΟΟΛΛΛ για την Ξάνθη με τον Καζάκη στο 3'.

17:18 1' Σέντρα στο ματς με την Ξάνθη να έχει την κατοχή.

17:18 Όλα έτοιμα για τη σέντρα...

16:46 Ο καιρός στο Καυτανζόγλειο δεν έχει... κέφια. Αν δεν μας πιστεύετε, δείτε τους ειδικούς.

16:44 Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

Ηρακλής (Παράσχος): Ελευθερόπουλος, Λίμα, Κατσαμπής, Χεσέμι, Αραμπατζής, Παπαστεργιανός, Ντάνι, Πίτου, Επαλέ, Ζερκά, Γιάκομπ.

Ξάνθη (Παπαδόπουλος): Γκσπούρνινγκ, Στιούαρτ, Κωστούλας, Κομεσίδης, Γκλέισον, Αντεφέμι, Φλίσκας, Μπόατενγκ, Κατόνγκο, Πόι, Καζάκης.

16:43 Και οι δυο αντίπαλοι έχουν από 28 βαθμούς.

16:42 Και οι δυο ομάδες θέλουν νίκη για να κάνουν ένα βήμα παραπάνω όσον αφορά στην παραμονή τους στη Superleague.

16:41 Σε λίγα λεπτά θα ξεκινήσει η αναμέτρηση Ηρακλής-Skoda Ξάνθη.



Υπερη-Χιτ-ικός Ουέιντ

Με τον Ντουέιν Ουέιντ να είναι κάτι παραπάνω από τέλειος έχοντας 41 πόντους, οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν εντός έδρας των Ουίζαρντς με 121-113.

Ο Ντουάιτ Χάουαρντ δάμασε τους... κεραυνούς πετυχαίνοντας 40 πόντους (15ρ./6 κλ. ) στην νίκη των Ορλάντο Μάτζικ επί των Οκλαχόμα Θάντερ, ενώ οι Σπερς χάλασαν το ντεμπούτο του Ντερόν Ουίλιαμς με τη φανέλα των Νετς. Οι Λος Άντζελες Λέικερς με ξέσπασμα του Κόμπι Μπράιαν στην τρίτη περίοδο επικράτησαν με 108-95 των Κλίπερς.

Οι Μπλέιζερς πήραν τη νίκη στην παράταση νικώντας στο Πόρτλαντ του Νάγκετς με 107-106, ενώ οι Χοκς με 26 πόντους από τον Τζον Σμιθ δε δυσκολεύτηκαν απέναντι στους Ουόριορς (95-79). Τέλος οι Νιου Γιορκ Νικς του Καρμέλο Άντονι δεν τα κατάφεραν απέναντι στους Κλίβελαντ Καβαλίερς, γνωρίζοντας την ήττα με 115-109.


Αναλυτικά τα αποτελέσματα:


Νιου Τζέρσεϊ Νετς - Σαν Αντόνιο Σπερς 96-106
Σπερς: Ντάνκαν 17, Τζέφερσον 2, Μπλερ 17, Πάρκερ 13, Τζινόμπιλι 26, Μπόνερ 6, Χιλ 19, Άντερσον 6
Νετς: Χάμφρις 12, Τζέιμς 7, Λόπεζ 13, Ουίλιαμς 14, Βούγιατσιτς 8, Ρος 2, Άουτλο 8, Φαρμάρ 5, Μόροου 25, Πέτρο 2

Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ - Ορλάντο Μάτζικ 88-111
Μάτζικ: Τούρκογλου 7, Μπας 6, Χάουαρντ 40, Ρίτσαρντσον 17, Νέλσον 14, Αρίνας 6, Ρέντικ 16, Άντερσον 2, Κλαρκ 3
Θάντερ: Ντουράντ 23, Ιμπάκα 5, Κόλισον 8, Ουέστμπρουκ 18, Άιβι 3, Κουκ 15, Μιούλενς 16

Νιου Όρλεανς Χόρνετς - Μινεσότα Τίμπεργουλφς 95-81
Τίμπεργουλφς: Μπίσλι 8, Λαβ 11, Μίλιτσιτς 5, Ρίντνουρ 22, Τζόνσον 22, Τόλιβερ 2, Χέιγουορντ 7, Πέκοβιτς 2, Ράντολφ 2
Χόρνετς: Αρίζα 18, Σμιθ 8, Οκαφόρ 10, Γκριν 12, Πολ 17, Τζακ 13, Γκρέι 4, Λάντρι 4, Μπελινέλι 5, Πόντεξτερ 4

Ουάσινγκτον Γουίζαρντς - Μαϊάμι Χιτ 113-121
Χιτ: Μπος 15, Τζέιμς 25, Νταμπίερ 7, Ουέιντ 41, Τσάλμερς 14, Ιλγκάουσκας 8, Τζόουνς 2, Ζάουζ 9
Γουίζαρντς: Lewis 5, Howard 9, McGee 18,Young 38, Wall 24, Evans 7, Jianlian 4, Booker 2, Crawford 2, Seraphin 4

Νιου Γιορκ Νικς - Κλίβελαντ Καβαλίερς 109-115

Κάβαλιερς: Τζέιμισον 28, Εγιένγκα 4, Χίκσον 24, Σέσιονς 22, Πάρκερ 16, Γκίμπσον 8, Γκι 11, Σάμιουελς 2
Νικς: Άντονι 27, Στουνταμάιρ 31, Τουριάφ 2, Μπίλαπς 26, Φιλντς 11, Ντάγκλας 2, Γουίλιαμς 2, Ουόκερ 8

Σακραμέντο Κινγκς - Σάρλοτ Μπομπκατς 98-110
Μπομπκατς: Τζάκσον 30, Ντιαό 2, Μπράουν 12, Χέντερσον 21, Αγκουστίν 23, Νατζίρα 3, Κάρολ 9, Λίβινγκστον 10
Κινγκς: Thompson 10, Casspi 10, Cousins 13, Udrih 11, Taylor 12, Dalembert 18, Jackson 4, Jeter 2, Greene 4, Thornton 14

Φοίνιξ Σανς - Τορόντο Ράπτορς 110-92
Ράπτορς: Τζόνσον 9, Τζόνσον 6, Μπαργκάνι 26, ΝτεΡόζαν 14, Μπαρμπόσα 15, Γουίμς 1, Μπέιλες 10, Ντέιβις 11
Σανς: Χιλ 8, Φράι 16, Λόπες 8, Νας 7, Κάρτερ 17, Τσίλντρες 2, Γουόρικ 12, Πιέτρους 14, Ντόουντελl 8, Σίλερ 1, Γκορτάτ 17

Ντιτρόιτ Πίστονς - Φιλαδέλφεια 76ers 94-110
76ers: Μπραντ 20, Ιγκουαντόλα 21, Χος 6, Μικς 5, Χόλιντεϊ 12, Ουίλιαμς 8, Γιανγκ 24, Σπιτς 12, Τέρνερ 2
Πίστονς: Βιλανουέβα 17, Σάμερς 10, Μονρό 16, Γκόρντον 16, Μπάινουμ, Μάξιελl 6

Γιούτα Τζαζ - Ιντιάνα Πέισερς 95-84
Πέισερς: Γκράνγκερ 17, ΜακΡόμπερτς 9, Χίμπερτ 14, Κόλισον 16, Ρας 5, Φόστερ 2, Τζόουνς 5, Πράις 9, Χάνσμπρο 3, Τζορτζ 4

Τζαζ: Κιριλένκο 14, Μίλσαπ 23, Τζέφερσον 30, Γουότσον 2, Χάρις 14, Μάιλς 4, Χέιγουορντ 2, Φέιβορς 6
Ντένβερ Νάγκετς - Τρέιλ Μπλέιζερς 106-107

Κλίπερς - Λέικερς 95-108

Ατλάντα Χοκς - Ουόριορς 95-79

Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος











Δεν προπονήθηκε ο Γκρέι

Τα προβλήματα τραυματισμών ταλαιπωρούν τον ΠΑΟΚ εν όψει του σημερινού αγώνα με τον Ίκαρο για την Α1 μπάσκετ. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του Τζάστιν Γκρέι να μην προπονηθεί, εξαιτίας ενοχλήσεων που ένιωσε στον αχίλλειο τένοντα.

Ο Αμερικανός πόιντ γκαρντ δεν πήρε μέρος στην προπόνηση της Παρασκευής, ωστόσο δεν τίθεται θέμα μη συμμετοχής του στο σημερινό παιχνίδι, εφόσον βέβαια αισθανθεί καλύτερα. Να θυμίσουμε πως, ο Δημήτρης Καλαμπάκας ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στους προσαγωγούς και η συμμετοχή του στην αποστολή των Θεσσαλονικιών θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή.

Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος



Τζαβέλλας: «Θέλω να αγωνιστώ σε μεγάλη ομάδα»

Την επιθυμία και το όνειρο του να αγωνιστεί σε μια από τις «μεγάλες» ελληνικές ομάδες εξέφρασε ο Γιώργος Τζαβέλλας μεταξύ άλλων με δηλώσεις του, στην εφημερίδα «Δημοκρατία».Ο αμυντικός της Άιντραχτ Φρανκφούρτης μίλησε επίσης για το ντέρμπι των αιωνίων, πρώην συμπαίκτες του αλλά και την Γερμανία.


Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του:

Είχες έρθει να παρακολουθήσεις το πρόσφατο ντέρμπι στο Φάληρο. Με ποια εικόνα επέστρεψες στη Γερμανία;
«Όποτε με την ομάδα μου αγωνιζόμαστε Παρασκευή, είναι μία καλή ευκαιρία να έρχομαι στην Ελλάδα να βλέπω φίλους μου, την οικογένειά μου και βέβαια αγώνες. Έτυχε το ντέρμπι να είναι Σάββατο, μπορούσα να είμαι στην Αθήνα και μαζί με δύο δικούς μου ανθρώπους το παρακολούθησα από κοντά. Και ο Πανιώνιος αν αγωνιζόταν εντός έδρας, θα τον παρακολουθούσα για ακόμη μία φορά ή και στο ΟΑΚΑ, αν γινόταν το ντέρμπι. Μου αρέσουν τα ντέρμπι και το πάθος που βγαίνει σε αυτά. Το πρόσφατο κάπου ξέφυγε. Με στεναχώρησε που είδα αυτή την κατάσταση. Ενώ στο καθαρά αγωνιστικό ήταν ένα συναρπαστικό παιχνίδι, οι τσακωμοί και τα επεισόδια, ακόμη και η διαιτησία χάλασαν την εικόνα. Στη Γερμανία, αν και δεν έχουμε και τις καλύτερες διαιτησίες, ουδείς ασχολείται με αυτό. Εκεί είναι η διαφορά».

Σχολιάστηκαν από τους συμπαίκτες σου και τον γερμανικό Τύπο όσα έγιναν στο Καραϊσκάκη;
«Πολλά με ρώτησαν, πολλά έμαθαν, πολλά είδαν, άκουσαν έτσι κι αλλιώς. Η βία ωστόσο στην Ελλάδα δεν προκάλεσε καμία εντύπωση στα γερμανικά Μέσα, αν και δεν διαβάζω τα γερμανικά κείμενα».

Πρόσφατα δήλωσες πως είναι τιμή σου να σε θέλει μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός…
«Δήλωσα πως είναι πραγματικά μεγάλη μου τιμή να με θέλει ο Ολυμπιακός. Κάποτε, όταν ξεκινούσα από τη Δόξα Βύρωνα και την Τερψιθέα, ούτε που φανταζόμουν ότι μπορεί μία μέρα το όνομά μου να συζητιέται για τις μεγάλες ομάδες. Οπότε από μόνο του το ενδιαφέρον π.χ. του Ολυμπιακού είναι τιμητικό, όπως και των άλλων μεγάλων ομάδων. Αυτό όμως δεν σημαίνει ούτε ότι θέλω, ούτε ότι δεν θέλω να αγωνιστώ αποκλειστικά στον Ολυμπιακό. Απλώς ο Τύπος στην Ελλάδα πλάθει τα πράγματα όπως θέλει. Παρερμηνεύτηκαν, εννοώ, οι δηλώσεις μου. Μπέρδεψαν το θέλω με το… είναι τιμή μου. Πάντα ήταν όνειρό μου να πάω σε μεγάλη ομάδα. Και μεγάλες ομάδες είναι και ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ. Δεν θα είχα πρόβλημα να αγωνιστώ εφόσον το επέτρεπαν οι συνθήκες σε κάποια από αυτές τις ομάδες».

Το καλοκαίρι, εκτός της ΑΕΚ, ενδιαφέρθηκαν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός για σένα;
«Με τιμά το ενδιαφέρον κάθε μεγάλης ομάδας. Όπως σαφώς και η πρόταση της ΑΕΚ το καλοκαίρι. Πέραν αυτού όμως υπήρξε ενδιαφέρον και από τις άλλες δύο μεγάλες ελληνικές ομάδες, όπως και από άλλες. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Μέσα σε μία μέρα πήρα τις αποφάσεις μου. Η Άιντραχτ μου είχε κάνει ήδη την πρόταση, εξέτασα τα δεδομένα και συμφώνησα. Το συμβόλαιό μου είναι τριετές. Θέλω να αγωνιστώ όσο περισσότερο μπορώ έξω. Αυτό είναι σκοπός μου. Τώρα, αν κάτι δεν πάει καλά, η ομάδα δεν με θέλει, κάτι στραβώσει κ.λπ., δεν μπορείς να προβλέψεις πού θα βρεθείς ξαφνικά».

Δίκαια παίρνει το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός;
«Ο Ολυμπιακός έχει την πιο σταθερή ομάδα φέτος και δίκαια φτάνει στον τίτλο. Ο Παναθηναϊκός είχε πολλά προβλήματα μέσα στη χρονιά αγωνιστικά και μη. Έχασε πολύ έδαφος, δεν ήταν ο περυσινός Παναθηναϊκός. Όλοι θα θέλαμε ένα πρωτάθλημα που θα κρινόταν στο τέλος. Αλλά και στη Γερμανία πάνω κάτω το ίδιο γίνεται, με την Ντόρτμουντ να έχει ξεφύγει από νωρίς. Απλά στην Μπουντεσλίγκα όλοι μπορούν να κερδίσουν όλους».

Με φίλους από την παλιά σου ομάδα, τον Πανιώνιο, επικοινωνείς;
«Και με τον κόσμο και με πολλούς παίκτες του Πανιωνίου έχω τακτική επικοινωνία. Ποτέ δεν έκρυψα ότι αγάπησα αυτή την ομάδα, με αγάπησαν και οι φίλαθλοί της και έφυγα με καλό τρόπο το καλοκαίρι. Έληξε αρμονικά μία συνεργασία δυόμισι ετών. Ενώ μπορούσα να επιλέξω μία ελληνική ομάδα να αγωνιστώ, εντούτοις ήθελα να παίξω στο εξωτερικό φεύγοντας από τον Πανιώνιο. Κάποτε ο Πανιώνιος θα είναι μία από τις πιθανές μου ομάδες, ώστε να αγωνιστώ ξανά. Είτε σε λίγα είτε σε πολλά χρόνια. Πάντως θα ήθελα να επιστρέψω κάποια στιγμή. Και θέλω να πω πως είναι άδικο να μάχεται για την παραμονή του. Θα τα καταφέρει όμως και θα βρει τον δρόμο του».

Δύο πρώην συμπαίκτες σου, Μανιάτης και Τζεμπούρ, βρίσκονται στον Ολυμπιακό. Συζητάτε μεταξύ σας;
«Με τον Γιάννη είμαστε φίλοι έτσι κι αλλιώς, όπως και με τον Ραφίκ. Ο Γιάννης ύστερα από πολλά χρόνια στον Πανιώνιο έπρεπε και ήθελε και εκείνος να αναζητήσει μία μεγαλύτερη πρόκληση στην καριέρα του. Η μεταγραφή του βοήθησε οικονομικά τον Πανιώνιο σε μία δύσκολη στιγμή. Ο Τζεμπούρ είναι ένα ιδιαίτερο παιδί, μεγάλος ποδοσφαιριστής και δείχνει ακόμη πιο συνεσταλμένος ειδικά τώρα στον Ολυμπιακό».

Την αντίδραση του Τοροσίδη στο φινάλε του ντέρμπι πώς την κρίνεις;
«Ο Βασίλης είναι ένα εκπληκτικό παιδί. Καμιά φορά μέσα στην ένταση του αγώνα ξεφεύγεις και χάνεις τον έλεγχο, βγαίνεις εκτός εαυτού. Συμβαίνουν αυτά και εκτός παιχνιδιού όλα είναι διαφορετικά. Καλό είναι βέβαια να είμαστε όσο πιο συγκρατημένοι μπορούμε όλοι μας. Γιατί το πάθος ενός αγώνα μας παρασύρει».

Τα πρόσφατα επεισόδια θα επηρεάσουν το κλίμα στην Εθνική Ελλάδος;
«Θέλω να πιστεύω ότι η Εθνική μένει έξω από όλα αυτά. Ακόμη και αν υπήρξαν σκέψεις ποδοσφαιριστών ή παροτρύνσεις οπαδών για αποχή παικτών από την Εθνική, ελπίζω όλα να ήταν η κακιά στιγμή. Εν βρασμώ τα πράγματα πάντα τα βλέπεις αλλιώς. Δεν νομίζω να διαταραχθεί το καλό κλίμα της Εθνικής. Τους παίκτες μας χωρίζουν μόνο τα 90? σε κάθε αγώνα. Στην Εθνική είμαστε όλοι ένα».

Γιατί χάνονται τα ταλέντα στην Ελλάδα;
«Πράγματι πολλοί παίκτες χάνονται στην Ελλάδα. Δεν βοηθάμε τους παίκτες και δεν παίρνουμε από αυτούς όσα μπορούν να δώσουν. Δεν παίρνουν ευκαιρίες. Σε ό,τι αφορά τον εαυτό μου, θέλω να δίνω πάντα ό,τι καλύτερο μπορώ και να φτάσω σε μία ηλικία και σε ένα επίπεδο κάποτε που να πω ότι είμαι πολύ ευχαριστημένος και γεμάτος από όσα προσέφερα. Να μη φτάσω ποτέ στο σημείο να αδικήσω τον εαυτό μου».

Έχεις πει πως πάνω από όλα είναι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας. Ήδη πάντως μετράμε αρκετές αποχωρήσεις (Γκέκας, Κυργιάκος, Αμανατίδης).
«Το να παίζω στην Εθνική είναι τα πάντα. Μπαίνει πάνω από συλλόγους, πάνω από όλα. Έχω ακολουθήσει την Εθνική σε όλα τα κλιμάκιά της και είναι η ύψιστη τιμή να φοράω το εθνόσημο. Από κει και πέρα είναι στο μυαλό και στη σκέψη του κάθε παίκτη πώς κρίνει την παρουσία του ή όχι στην Εθνική. Δεν μπορώ να σχολιάσω τις αποφάσεις των τριών παιδιών, αν και είμαι σίγουρος -επειδή είναι φίλοι μου- πως έχουν τους λόγους τους για να κάνουν κάτι τέτοιο και αυτό είναι σεβαστό. Αποτελούν μεγάλες απώλειες και οι τρεις».

Ποιες διαφορές έχεις διακρίνει ανάμεσα σε Ρεχάγκελ και Σάντος;
«Για μένα είναι ένα όνειρο η συμμετοχή μου με τα γαλανόλευκα. Σε ανύποπτο χρόνο πριν από το παιχνίδι στην Ουκρανία (Οκτώβριος 2009) ο Τάκης Φύσσας επικοινώνησε μαζί μου και άκουσα τα ευχάριστα. Θα συμπλήρωνα την αποστολή. Ήταν από τις πιο όμορφες στιγμές της ζωής μου. Για τον Ρεχάγκελ δεν χρειάζεται να πω πολλά πράγματα. Είναι αυτός που έφερε τη μεγαλύτερη στιγμή στο ποδόσφαιρό μας και μας έβγαλε στους δρόμους το 2004. Είχαμε πάντως πιο αμυντικό προσανατολισμό ως ομάδα. Με τον Σάντος κάνουμε περισσότερη δουλειά στην τακτική και έχουμε ένα πιο απελευθερωμένο στιλ παιχνιδιού. Έχουμε τους παίκτες ώστε να χτυπήσουμε κάθε ματς και κάθε διοργάνωση. Εγώ προσπαθώ στη θέση όπου αγωνίζομαι και δίνω ό,τι έχω και δεν έχω. Είναι θέμα του προπονητή ποιον πότε και πόσο εμπιστεύεται».

Από την θητεία σου σε όλα τα κλιμάκια της Εθνικής, ποια συνεργασία σού άφησε κάτι;
«Με τον Νιόπλια στην Ελπίδων κάναμε πολλά και επιτυχημένα πράγματα ως ομάδα. Ήταν μία συνεργασία που με βοήθησε πολύ. Βέβαια δεν ξέρω πώς αυτός ο προπονητής, από επιτυχημένος πέρυσι ως νταμπλούχος με τον Παναθηναϊκό, φέτος βρέθηκε τόσο απότομα εκτός ομάδας. Ήταν πιεσμένος από την αρχή της χρονιάς, αλλά σίγουρα δεν μπορείς να χαρακτηρίσεις το έργο του αποτυχημένο σε καμία περίπτωση. Το γιατί έφυγε δηλαδή είναι θέμα κάποιων ανθρώπων που γνωρίζουν καλύτερα».

Ύστερα από μία κακή εμφάνιση ή ήττα πώς αντιδράς;
«Στον αγωνιστικό χώρο κάθε παίκτης αντιδρά διαφορετικά. Και στην έξω ζωή του πάντα όλα είναι αλλιώς. Εγώ βγάζω πολλή ένταση και δείχνω νευρικός στον αγωνιστικό χώρο, αλλά αυτά όλα πρέπει να μένουν μέσα εκεί. Μετά απλά ηρεμείς και σκέφτεσαι το επόμενο ματς. Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει η πολυτέλεια να μένεις στο πίσω. Κοιτάς μπροστά».

Κατά πόσο έχουν στοιχίσει στην Άιντραχτ οι συνεχείς ήττες στον β' γύρο;
«Έχουμε κάνει πολύ κακό ξεκίνημα στον δεύτερο γύρο και ψάχνουμε οπωσδήποτε νίκες για να ανέβουμε ξανά βαθμολογικά και ψυχολογικά. Μέσα στη Νυρεμβέργη ήταν πολύ άσχημη η ήττα. Το 3-0 διαμορφώθηκε μέσα σε δέκα λεπτά. Μία ομάδα χρειάζεται μία νίκη για να πάρει τα πάνω της. Αυτό θέλουμε κι εμείς και ο Φάνης και όλοι στην Αϊντραχτ. Είχαμε ηρεμήσει και συνηθίσει όταν σκόραρε συνέχεια ο Γκέκας, αλλά τώρα όλοι μαζί πρέπει να βρούμε τις λύσεις. Πάντως δεν συμβαίνει το ίδιο με την Ελλάδα. Δεν θα ακούσουμε από τον κόσμο διάφορα. Ούτε καν από τις εφημερίδες θα διαβάσουμε πολλά. Υπάρχει μόνο μία εφημερίδα σε ολόκληρη τη Γερμανία».

Τί αντιμετώπιση έχετε οι ποδοσφαιριστές από τον γερμανικό Τύπο;
«Γενικότερα στη Γερμανία ο Τύπος δεν ασχολείται με το τι κάνεις έξω από το γήπεδο. Έρχονται παρακολουθούν την προπόνηση, τους αγώνες και αυτό είναι. Γράφουν ό,τι βλέπουν ως εκεί. Η προσωπική σου ζωή μένει για σένα».

Ποια ομάδα υποστηρίζεις;
«Μικροί όλοι ήμασταν με κάποια ομάδα. Μεγαλώνοντας αλλάζεις. Βλέπεις αλλιώς τα πράγματα, και ειδικά αν είσαι και επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Πάντα έχω δεθεί με όλες τις ομάδες στις οποίες αγωνίστηκα. Κυρίως με τον Πανιώνιο, όπου συνδέθηκα με ιδιαίτερη αγάπη και αφοσίωση».

Τί σου λείπει περισσότερο από την πατρίδα;
«Αλήθεια, πέραν της οικογένειάς μου, την οποία βλέπω όμως συχνά είτε όταν έρχομαι είτε όταν με επισκέπτονται, δεν μου λείπει κάτι. Είμαι συνειδητοποιημένος και έχω έρθει για έναν σκοπό στη Γερμανία. Όσο περισσότερο αντέξω θέλω να παίζω στο εξωτερικό».

Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος



 




 










 

 











 




 






Φιλομένο ο επαναστάτης!

Ο Φιλομένο ήταν ο πρωτεργάτης της χθεσινής απεργίας των παικτών του ΠΑΟΚ, καθώς ξεσήκωσε τους ξένους να μην πάρουν μέρος στην προπόνηση επειδή είναι απλήρωτοι! Όλα ξεκίνησαν όταν ο Παντελής Κωνσταντινίδης τους είπε ότι πήραν ένα μέρος των χρημάτων που τους οφείλονται, που ήταν μεγαλύτερο από τα μισά, ενώ τα υπόλοιπα θα τα έπαιρναν την Τρίτη. Τότε ο Φιλομένο εξοργίστηκε και άρχισε τις διαβουλεύσεις με τους υπόλοιπους ξένους παίκτες του ΠΑΟΚ.

Πάντως έγινε θέμα χωρίς να υπάρχει σοβαρός λόγος, καθώς στους λογαριασμούς των παικτών του ΠΑΟΚ, μπήκαν 420.000 ευρώ αντί για τα 600.000 που έπρεπε να πάρουν. Στους παίκτες του ΠΑΟΚ οφείλεται το πριμ κατάκτησης στόχων από τον Ιούνιο, το οποίο είναι περίπου 12.000 ευρώ για τον καθένα. Τα χρήματα που ζητάνε από το Σεπτέμβριο είναι τα πριμ για το Γιουρόπα Λιγκ, τα οποία βέβαια θα πάρουν όταν έρθουν τα χρήματα από την UEFΑ.

Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος








Γουνδουλάκης: «Για το καλύτερο με Ολυμπιακό»

Ο μέσος του Πανιωνίου Φανούρης Γουνδουλάκης με συνέντευξή του στο συνδρομητικό κανάλι τόνισε ότι η ομάδα του θα παλέψει με όλες τιςτης τις δυνάμεις για θετικό αποτέλεσμα απέναντι στον Ολυμπιακό.

Αποφασισμένοι για αποτέλεσμα απέναντι στον πρωτοπόρο Ολυμπιακό που θα ενισχύσει την προσπάθεια, που επιχειρούν για παραμονή στη Super League δηλώνουν στον Πανιώνιο. Χαρακτηριστικές του κλίματος που επικρατεί στην ομάδα της Νέας Σμύρνης παραμονές της αναμέτρησης με τους «ερυθρόλευκους» είναι οι δηλώσεις του Φανούρη Γουνδουλάκη στο συνδρομητικό κανάλι.


Αναλυτικά ο Γουνδουλάκης αναφέρθηκε:


Για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό:
«Εδώ που έχουμε φτάσει, για εμάς κάθε αγώνας είναι ίδιος. Δεν διαλέγουμε κανέναν αντίπαλο. Ο Ολυμπιακός σίγουρα έχει πάρει ένα σημαντικό προβάδισμα για τον τίτλο, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα καθησυχάσει τους παίκτες του Ολυμπιακού. Με τα αποτέλεσμα που έχουμε πάρει τον τελευταίο καιρό, εκτός από τη σημαντική βαθμολογική συγκομιδή, έχουμε αποκτήσει και καλή ψυχολογία και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».

Για το αν μπορεί ο Πανιώνιος να βάλει τέλος στο νικηφόρο σερί του Ολυμπιακού:
«Είναι μια περίεργη χρονιά για εμάς. Με τις μικρές ομάδες δεν τα καταφέρνουμε και τόσο καλά, ενώ με τις θεωρητικά μεγαλύτερες είμαστε καλύτεροι στον αγωνιστικό χώρο, αν και δεν γνωρίζω το γιατί. Ο Ολυμπιακός έχει ένα σερί νικών, όμως αυτά τα σερί κάποτε χαλάνε και ελπίζω να είμαστε εμείς αυτοί που θα χαλάσουμε το ρεκόρ του».

Για το δυνατό σημείο του Ολυμπιακού:
«Δεν θα ήθελα να μιλήσω συγκεκριμένα. Σίγουρα είναι μια καλή ομάδα, με καλούς παίκτες. Από εκεί και πέρα όμως και εμείς διαθέτουμε μια ομάδα με ποιότητα και θα προσπαθήσουμε να την βγάλουμε στο γήπεδο και να κάνουμε το καλύτερο για την ομάδα μας».

Για την αρνητική χρονιά του Πανιωνίου:
«Σίγουρα είναι μια πολύ δύσκολη χρονιά για τον Πανιώνιο. Η πιο δύσκολη από όλες σε αυτά τα 7 χρόνια που είμαι στην ομάδα. Έχουν αλλάξει πρόεδροι, προπονητές, παίκτες. Και όσο δεν έρχονται και τα αποτελέσματα αυτό δημιουργεί πρόβλημα στην ομάδα. Μέσα από τις δυσκολίες όμως φαίνονται και οι χαρακτήρες και η ποιότητα των ποδοσφαιριστών. Θα τα δώσουμε όλα στους αγώνες που απομένουν για να τελειώσει με αίσιο τρόπο η χρονιά για την ομάδα».

Για το προβάδισμα που έχει αποκτήσει ο Πανιώνιος από τους ανταγνωιστές της παραμονής:
«Οι τρεις βαθμοί δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι μεγάλη διαφορά. Σίγουρα έχουμε ένα μικρό βαθμολογικό προβάδισμα, αλλά και ψυχολογικό γιατί όταν είσαι κάτω από τη ζώνη είναι πολύ πιο δύσκολο. Απομένουν οκτώ παιχνίδια ακόμα. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας και πολλά δύσκολα παιχνίδια. Τα δύσκολα παιχνίδια για την ομάδα μου τώρα ξεκινάνε και τώρα πρέπει να δείξουμε τον πραγματικό μας εαυτό».

Για τον Τάκη Λεμονή:
«Σίγουρα ο προπονητής μας είναι ένας καταξιωμένος στον χώρο. Ξέρει πολλά πράγματα σχετικά με το ποδόσφαιρο. Στον Πανιώνιο είχε έρθει πριν καιρό για μικρό διάστημα. Είναι δεύτερη φορά τώρα. Νομίζω πως έδωσε πολλά στους παίκτες. Μα συμμάζεψε λίγο θα έλεγα. Και εμείς από την πλευρά μας προσπαθούμε να κάνουμε αυτό που μας ζητάει για να γινόμαστε καλύτεροι και αυτό νομίζω ότι το δείχνουμε σε κάθε αγώνα».

Για το συμβόλαιό του:
«Το τελευταίο που σκέφτομαι αυτή τη στιγμή είναι το συμβόλαιό μου. Το θέμα είναι να τελειώσει καλά η σεζόν για τον Πανιώνιο. Να σωθεί η ομάδα και μετά έχει Ο Θεός. Είμαι ικανοποιημένος στον Πανιώνιο».

Για το αν σκέφτεται τον εαυτό του να φοράει άλλα χρώματα:
«Σίγουρα έχω προσφέρει πολλά στην ομάδα και αυτή που έχει δώσει επίσης πολλά. Είμαι ευγνώμων. Δεν μπορούμε να μιλάμε υποθετικά. Αγαπάω τον Πανιώνιο. Ο κόσμος της ομάδας, όπως είπες και εσύ με αγαπάει. Τον ευχαριστώ πολύ. Όποτε αγωνίζομαι ποτέ δεν κορόιδεψα την ομάδα και τον κόσμο της. Νομίζω ότι αυτό είναι κάτι που έχουν εκτιμήσει. Και θα προσπαθήσω να δώσω όσα πιο πολλά μπορώ μέχρι το τέλος της σεζόν για να πετύχει η ομάδα τον στόχο της».

Για τον Φανούρη Γουνδουλάκη, εκτός των τεσσάρων γραμμών:
«Έχω φτιάξει μια οικογένεια. Ο Θεός μου έδωσε ένα παιδάκι. Είμαι ευχαριστημένος και ευλογημένος από Τον Θεό που έχω μια οικογένεια αγαπημένη».

Για τον ελεύθερο χρόνο του:
«Τις περισσότερες ώρες τις περνάω με την οικογένειά μου. Κάποιες φορές θα βρεθώ και με φίλους μου και από τον Πανιώνιο και από άλλες ομάδες. Θα συζητήσουμε διάφορα θέματα και για το ποδόσφαιρο».

Για τον «κολλητό» του:
«Θα αδικήσω κάποιους… Είναι πολλά παιδιά που κάνουμε παρέα. Θα αδικήσω πραγματικά. Εντάξει, κολλητός μου από το ποδόσφαιρο είναι ο Νίκος Σπυρόπουλος. Από τον Πανιώνιο είναι πολλά παιδιά. Ο Γιάννης Κοντοές, ο Λεωνίδας Παναγόπουλος, από τους πιτσιρικάδες, ο Αναστασόπουλος, ο Σάμαρης. Και με τον Σιόβα κάνω πολύ καλή παρέα και είμαι στο δωμάτιο στις αποστολές».


Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος













«Τελείωσε» την Τσέλσι ο Φέργκι

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Σερ Άλεξ Φέγκιουσον δήλωσε ότι η Τσέλσι και η Μάντσεστερ Σίτι δεν έχουν πλέον ελπίδες για τον τίτλο, ο οποίος είναι πλέον μια κούρσα ανάμεσα στην Γιουνάιτεντ και την Άρσεναλ.

Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον πιστεύει ότι οι παίκτες του Κάρλο Αντσελότι έχουν πολύ έδαφος να καλύψουν για να φτάσουν στην κορυφή και δεν πιστεύει ότι αυτό θα συμβεί.



Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Η Άρσεναλ ή εμείς θα κερδίσουμε τον τίτλο. Φτάνουμε κοντά στο τέλος και πάντα υπάρχουν δυο ομάδες που ξεχωρίζουν. Αυτός είναι ο τρόπος που μοιάζει αυτή τη στιγμή. Αλλά δεν είναι εύκολο για την Τσέλσι να επιστρέψει από μια τέτοια διαφορά πόντων. Ίσως 82 πόντοι να κερδίσουν το πρωτάθλημα. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να μαζέψουμε τόσους από τα παιχνίδια που έχουμε. Δεν μας ενδιαφέρει που θα τους πάρουμε. Είπα πριν από λίγο καιρό, ότι η ομάδα που είναι πιο σταθερή, θα κερδίσει το πρωτάθλημα. για αυτό τονίζω ότι πρέπει να διατηρήσουμε τις θετικές εμφανίσεις και να έχουμε αυτή την σταθερότητα».


Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος








Μουρίνιο: Γκουαρντιόλα από τους κορυφαίους

Ο Ζοσέ Μουρίνιο έκανε δηλώσεις για την αναμέτρηση της Ρεάλ Μαδρίτης με την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, που αποτελεί τον κακό δαίμονα της βασίλισσας, λέγοντας ότι η νίκη θα είναι δύσκολη, αλλά όχι ακατόρθωτη, ενώ εξήρε τον προπονητή της Μπαρτσελόνα.

Η Ρεάλ Μαδρίτης ανέκαθεν δυσκολευόταν να κερδίσει στο Ριαθόρ, εκτός από την περυσινή σεζόν και ο Μουρίνιο πιστεύει ότι οι Μερένχες μπορούν να επαναλάβουν το κατόρθωμα τους και φέτος. Μιλώντας στο επίσημο σάιτ της Ρεάλ Μαδρίτης ο πορτογάλος τεχνικός αναφέρθηκε στον αγώνα των Μπλάνκος με την Λα Κορούνια, αλλά και στον αντίπαλο του, Πεπ Γκουαρντιόλα.


Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για το παιχνίδι στο Ριαθόρ:

«Το Ριαθόρ είναι ένα δύσκολο γήπεδο. Η Ντεπορτίβο έχει χάσει εντός έδρας μόνο από την Μπαρτσελόνα και την Αλμερία. Ήταν πάντα δύσκολο για την Ρεάλ να κερδίσει εδώ, αλλά η ομάδα κατάφερε να κερδίσει πέρυσι μετά από πολλά χρόνια που δεν τα κατάφερνε».

Για τον Πεπ Γκουαρντιόλα:
«Έχουμε ένα πολύ καλό σερί στο πρωτάθλημα και δεν είμαστε στην κορυφή του πίνακα μόνο και μόνο εξαιτίας του Γκουαρντιόλα της Μπαρτσελόνα. Ο Πεπ είναι ένας προπονητής με μεγάλο πρεστίζ. Αυτά που έχουν σημασία είναι αυτά που πετυχαίνεις. Ο Γκουαρντιόλα έχει κάνει αρκετά για να θεωρείται ένας από τους κορυφαίους προπονητές στον κόσμο».

Για τις διαιτητικές αποφάσεις φέτος:
«Είναι πολύ εύκολο να δείξεις στους παίκτες μου μια κίτρινη κάρτα. Κάποιες ομάδες δεν παίρνουν ποτέ κάρτες για πανομοιότυπες φάσεις και άλλες προστατεύονται λιγότερες. Χρειάζεται να κοιτάξετε απλά τις τελευταίες δυο εβδομάδες στο Τσάμπιονς Λιγκ για να το καταλάβετε. Μια κίτρινη κάρτα, για εμάς θα ήταν κόκκινη».


Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος















Η ΕΠΟ "τελείωσε" τον Καλόπουλο

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία γνωστοποίησε με επίσημη ανακοίνωση πως ο Δημήτρης Καλόπουλος και οι δύο βοηθοί του στο ντέρμπι του "Καραϊσκάκης" δεν θα ξανασφυρίξουν μέχρι το τέλος της σεζόν. Υπενθυμίζεται ότι οι δύο άμεσοι συνεργάτες του Καλόπουλου στο ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός της περασμένης αγωνιστικής ήταν οι Σαραϊδάρης και Τρύφωνας, ενώ στο "ψυγείο" μπήκε και ο παρατηρητής αγώνα, Νταμπώσης.






Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΠΟ:

"Υστερα από συνάντηση της ΚΕΔ/ΕΠΟ και της ΔΑΔ/ΕΠΟ, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ, έπειτα από την εκπλήρωση διεθνών υποχρεώσεων των κυρίων Μπριάκου (παρατηρητής διαιτησίας στον αγώνα Champions League Λιόν-Ρεάλ Μαδρίτης), Βασάρα (παρατηρητής διαιτησίας στον αγώνα Europa League Βιγιαρεάλ-Νάπολι), από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, ανακοινώνονται τα εξής:

Όλοι οι ασχολούμενοι με το ποδόσφαιρο (φίλαθλοι, παράγοντες, ομάδες κ.λπ.) θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η ελληνική διαιτησία λειτουργεί σύμφωνα με την Σύμβαση Διαιτησίας της UEFA, την οποία έχει αποδεχθεί και συνυπογράψει η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εκδίδοντας και τον αντίστοιχο Ελληνικό Κανονισμό Διαιτησίας.

Μέχρι σήμερα η ΚΕΔ/ΕΠΟ τηρώντας τις αντίστοιχες οδηγίες και την εφαρμοζόμενη πρακτική της UEFA δεν δημοσιοποίησε ποινές διαιτητών για αγωνιστικά παραπτώματα κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου.

Όμως η ΚΕΔ/ΕΠΟ. λαμβάνοντας υπόψη όλα τα στοιχεία και τα σχετικά έγγραφα (video αγώνα, Φύλλο Αγώνα, έκθεση παρατηρητή αγώνα και διαιτησίας κ.λπ.) του αγώνα μεταξύ των Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και ΠΑΟ (Σάββατο 19.2.2011), επιβάλλει στους αξιωματούχους της διαιτησίας του αγώνα, τις δέουσες ποινές για κάθε αγωνιστικό παράπτωμά τους και λόγω της σοβαρότητας και της δημιουργηθείσας κατάστασης στο ποδόσφαιρο, ανακοινώνει κατ’ ελάχιστον τη μη χρησιμοποίηση τους έως το τέλος της αγωνιστικής περιόδου".

Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος
















Μάχες για τετράδα και... παραμονή

Ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής της Α1, καθώς θα δοθούν μάχες για την κατάληψη της τέταρτης θέσης, την είσοδο στα πλέι οφ, αλλά και την παραμονή.

Ο Αρης φιλοξενεί τον Κολοσσό Ρόδου στο «Αλεξάνδρειο», με τους «κίτρινους» να θέλουν την νίκη για να μπουν πάλι σε τροχιά τετράδας, ενώ στον αντίποδα οι «θαλασσί», που μετρούν τρεις διαδοχικές ήττες, ευελπιστούν να επιστρέψουν στις επιτυχίες, ώστε να έχουν ελπίδες για την είσοδό τους στα πλέι οφ.



Ο Παναθηναϊκός μετά την... απρόσμενη ήττα από την Λιέτουβος Ρίτας στο πλαίσιο του ΤΟΡ-16 της Ευρωλίγκα, φιλοξενείται στο κλειστό του Αγίου Θωμά από το αρκούντως ανταγωνιστικό Μαρούσι, με τους «πράσινους» να επιθυμούν να συνδυάσουν την απαιτούμενη νίκη με μία καλή εμφάνιση.

Ο φορμαρισμένος Πανιώνιος αναμετράται στη Νέα Σμύρνη με τον Ηλυσιακό, με τους «κυανέρυθρους» να στοχεύουν σε ακόμα μία νίκη, για να διατηρηθούν στην πρώτη οκτάδα. Η ομάδα των Ιλισίων θέλει να φτάσει την δεύτερη διαδοχική νίκη της, μετά από αυτή με την ΑΕΚ, για να διατηρήσει τις ελπίδες της για την παραμονή στην Α1.

Η ουραγός ΑΕΚ κοντράρεται με το Περιστέρι στο κλειστό της Ζωφριάς, ευελπιστώντας ότι με την συμπαράσταση του κόσμου της θα καταφέρει φτάσει στην επιθυμητή νίκη απέναντι στην ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη. Η ομάδα των δυτικών προαστίων προέρχεται από δυο σερί νίκες στο πρωτάθλημα και θα επιδιώξει να τις τριπλασιάσει.

Ο Ηρακλής που προέρχεται από την εντυπωσιακή εκτός έδρας νίκη επί του Κολοσσού Ρόδου φιλοξενεί την Καβάλα στο «Ιβανόφειο» και στοχεύει να διπλασιάσει τις επιτυχίες του, ώστε να παραμείνει ζωντανός στην μάχη που δίνει για την παραμονή.

Ο πρωτοπόρος και αήττητος Ολυμπιακός υποδέχεται την Κυριακή (27/2) τον Πανελλήνιο στο ΣΕΦ, φιλοδοξώντας να επεκτείνει το νικηφόρο σερί του στο πρωτάθλημα, ενώ την αυλαία της αγωνιστικής κλείνει η αναμέτρηση του Ικαρου Καλλιθέας με τον ΠΑΟΚ στο κλειστό της Γλυφάδας.

Οι νεοφώτιστοι θα προσπαθήσουν απέναντι στον τέταρτο στην βαθμολογία «Δικέφαλο του Βορρά» να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα, μετά από τέσσερις διαδοχικές ήττες.


Αναλυτικά το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής στην Α1:


Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου:

Αλεξάνδρειο 16.00 - Άρης-Κολοσσός Ρόδου, Γκόντας-Αφεντουλίδης-Κατραχούρας (Γκάτζος) NOVASPORTS

ΔΓ Ν. Σμύρνης - 17.00 Πανιώνιος-Ηλυσιακός, Τανατζής-Παπαπέτρου-Πουρσανίδης Κ. (Ντίνος)

Κλ. Αγ. Θωμά - 17.00 Μαρούσι-Παναθηναϊκός, Κορομηλάς-Ψαριανός-Θεωνάς (Κορασίδης) ΕΤ-1

3ο ΚΓ Άνω Λιοσίων - 19.00 ΑΕΚ-Περιστέρι, Αναστόπουλος-Σώμος-Ξενικάκης (Άκελ) NOVASPORTS

Ιβανώφειο - 19.00 Ηρακλής-Καβάλα, Σπυρίδωνος-Παναγιώτου-Βαρδάλος (Μούστος)


Κυριακή, 27 Φεβρουαρίου:

ΣΕΦ 12.30 - Ολυμπιακός-Πανελλήνιος, Μάνος-Μητσόπουλος-Νικολούλης (Παλάτος)

ΕΑΚ Γλυφάδας - 17.00 Ίκαρος Καλλιθέας-ΠΑΟΚ, Σχινάς-Φούφης-Ανδρικόπουλος (Μαύρος) ΕΤ-1



Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος






Ρόπαλο νίκης!

Επιτακτική είναι για τον Ηρακλή η νίκη στον σημερινό αγώνα με την Ξάνθη στο «Καυταντζόγλειο» προκειμένου να καθαρίσει με την υπόθεση παραμονή στην Σούπερ Λίγκα (17:15, NS2). Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου θέλει τη νίκη για να παραμείνει σε τροχιά σωτηρίας αλλά και να… δει λίγο πιο ψηλά για την βαθμολογία της Σούπερ Λίγκας.


Στα αμιγώς αγωνιστικά ο Έλληνας τεχνικός θα παρατάξει την ομάδα του με την καλύτερη δυνατή σύνθεση:
Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος ενώ το «καρέ» της άμυνας θα απαρτίζεται από τους Αραμπατζή, Χοσέμι, Κατσαμπή και Λίμα. Στα χαφ θα είναι οι Μάρα, Παπαστεριανός, Ντάνι και Ζερκά. Πίσω από τον προωθημένο Επαλέ θα αγωνιστεί ο Γκαρσία.

Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος







Το ντέρμπι αργεί να τελειώσει...

H επίθεση στον Σοφοκλή Πιλάβιο ήταν ο πιο πρόσφατος κρίκος στην αλυσίδα των «ντου» που έγιναν μετά το ντέρμπι  Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού.

Το ντέρμπι του περασμένου Σαββάτου ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό πυροδότησε έναν κύκλο τυφλής βίας που κανείς δεν ξέρει πως θα σταματήσει. Το θέμα είναι να σταματήσει όσο είναι νωρίς. Επιθέσεις στον επόπτη του ντέρμπι, τον Βασίλη Τοροσίδη, τον Βασίλη Γκαγκάτση αλλά και τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιου συνθέτουν ένα σκηνικό τρόμου που κανείς δεν έχει ανάγκη στις ήδη δύσκολες μέρες που περνάει ο ελληνικός λαός.

Κυριακή - 20/2: Τρύφωνας, ο πρώτος!
Ο βοηθός του Δημήτρη Καλόπουλου και επόπτης στο ντέρμπι Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού, ήταν αυτός που ακύρωσε γκολ του Κατσουράνη και κατά την επιστροφή του στην Κέρκυρα τον περίμεναν φίλαθλοι, οι οποίοι είχαν βρεθεί στο αεροδρόμιο με μηχανάκια και μόλις τον είδαν του έκαναν «ντου». Ο επόπτης Τρύφωνας έφαγε μερικές «ψιλές», καθώς για καλή του τύχη στο αεροδρόμιο ήταν και περίπου δέκα οπαδοί της Κέρκυρας, οι οποίοι περίμεναν την αποστολή μετά τη νίκη επί του Αστέρα στην Τρίπολη. Έτσι, ως αποτέλεσμα οι οπαδοί που περίμεναν τον Τρύφωνα συνεπλάκησαν με αυτούς της Κέρκυρας και ο επόπτης γλίτωσε τα χειρότερα.

Δευτέρα - 21/2: Επίθεση στο σπίτι του Τοροσίδη...
Αυτή τη φορά, θύμα επίθεσης από ανεγκέφαλους έπεσε το σπίτι του Βασίλη Τοροσίδη. Αυτό που δεν γνώριζαν οι δράστες είναι ότι ο Έλληνας μπακ βρισκόταν στην ιδιαίτερη πατρίδα του, εκμεταλλευόμενος το διήμερο ρεπό της ομάδας. Παρ' όλα αυτά, δεν δίστασαν να πετάξουν μολότοφ και μπογιές στο σπίτι του, ενώ μάλιστα προκάλεσαν φθορές σε αυτοκίνητα στην πιλοτή της πολυκατοικίας, καθώς νόμιζαν πως κάποιο από αυτά ανήκει στον παίκτη του Ολυμπιακού. Ωστόσο, έσπασαν λάθος αυτοκίνητα, μια και ήταν άλλων ενοίκων της πολυκατοικίας...

Τετάρτη - 23/2: Φραστική επίθεση σε Γκαγκάτση...
Ο Γκαγκάτσης δέχθηκε φραστική επίθεση από περίπου 20 με 30 άτομα στο Γουδή το βράδυ της Τετάρτης και έγινε έτσι ο τρίτος κατά σειρά άνθρωπος του ποδοσφαίρου που απειλήθηκε λόγω του ντέρμπι. Ο πρώην προέδρος της ΕΠΟ είχε πάει για να παίξει ποδόσφαιρο στα γήπεδα 5x5 που διατηρεί ο Νίκος Σαργκάνης και όταν έγινε αντιληπτός άκουσε ουκ ολίγα συνθήματα εναντίον του, αλλά και του Ολυμπιακού. Ο Γκαγκάτσης βρίσκεται συχνά στα γήπεδα Mini soccer, όπου παίζει ποδόσφαιρο και δέχτηκε φραστική επίθεση μετά το τέλος του αγώνα, αφού περίπου 30 άτομα εισέβαλαν στο χώρο και άρχισαν να τον βρίζουν. Ύστερα από περίπου δέκα λεπτά η κατάσταση εκτονώθηκε και ο νομικός σύμβουλος των «ερυθρόλευκων» αποχώρησε χωρίς περαιτέρω προβλήματα.

Παρασκευή - 25/2: Πέτυχαν στο... φαγητό τον Πιλάβιο!
Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος ήταν στο εστιατόριο «ΑΛΑΤΣΙ» του δημοσιογράφου Σταύρου Θεοδεωράκη όταν ξαφνικά άγνωστοι, φορώντας κράνη, μπήκαν και προσπάθησαν να έρθουν σε επαφή με τον ίδιο, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση στον χώρο. Ο επικεφαλής της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, πάντως, απέφυγε τα χειρότερα λόγω της προσωπικής του ασφάλειας. Οι οπαδοί που εισέβαλαν στο εστιατόριο δεν ήρθαν σε επαφή με τον Πιλάβιο αλλά του φώναζαν, μεταξύ άλλων, «γιατί έφαγες τον Δαλούκα και αυτούς τους αφήνεις ατιμώρητους;». Οι σωματοφύλακες του Πιλάβιου τον φυγάδευσαν στην κουζίνα του εστιατορίου, ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Ζουν με τον φόβο επίθεσης...
Τη συνδρομή της Αστυνομίας και τη φρούρηση της οικίας του ζήτησε o Αντώνης Νικοπολίδης, καθώς πληροφορήθηκε ότι άγνωστοι έψαχναν τη διεύθυνσή του. Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, σύμφωνα με πληροφορίες του Sentra Fm, έμαθε ότι άγνωστοι αναζητούν τη διεύθυνση της οικίας του και όπως γίνεται κατανοητό, άμεσα ενημέρωσε την Αστυνομία και ζήτησε την προστασία του σπιτιού του, τόσο για τον ίδιο όσο και για την οικογένειά του.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι την περασμένη Τετάρτη και Ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός ενημέρωσε την Αστυνομία ότι έχει δεχθεί απειλητικά τηλεφωνήματα από αγνώστους που προειδοποίησαν για επιθέσεις στα γραφεία στην Πλατεία Αλεξάνδρας και στα γραφεία του Ερασιτέχνη.

Παράλληλα, ιδωτική προστασία μετά το ντέρμπι των «Αιωνίων» ζήτησαν και αρκετοί ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, προκειμένου να προφυλάξουν την σωματική τους ακεραιότητα. Ανάμεσα σε αυτούς, οι Σεμπάστιαν Λέτο, Τζιμπρίλ Σισέ και Σωτήρης Νίνης.

Αυτό δεν είναι ποδόσφαιρο, το ωραιότερο δευτερεύον πράγμα στη ζωή, έχει γίνει πόλεμος στην χώρα που ζούμε...

Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος



Κατάντια...


του Βασίλη Μαυρόπουλου

Για δέκα χρόνια την περίοδο 1994-95 έως 2003-2004 οι αγώνες γινόταν σε μορφή final-four , όπου εκτός των ημιτελικών και τον τελικό διεξαγόταν και μικρός τελικός ανάμεσα στις ηττημένες ομάδες των δύο ημιτελικών. Τώρα το αν σκεφτεί κανείς, το πόσο έχει εκφυλιστεί ο θεσμός του Κυπέλλου Ελλάδας Μπάσκετ είναι για να... βαράει στον τοίχο το κεφάλι του.

Ήμουν κάπου στα 5-6 χρονών και θυμάμαι τον εαυτό μου να κάθεται κάθε χρόνο ένα Σαββατοκύριακο μπροστά στον καναπέ του σπιτιού του για να παρακολουθήσει το final-four του Κυπέλλου Ελλάδας στο Μπάσκετ. Ναι, το άθλημα θύμιζε τότε κάτι από γιορτή. Για μένα αναμφισβήτητα ήταν γιορτή. Ήταν μια διοργάνωση που έδινε την ευκαιρία και σε άλλες, θεωρητικά μικρότερες ομάδες να διεκδικήσουν έναν τίτλο στο μπάσκετ. Και αυτό γιατί όποια ομάδα έφτανε στο final-four ήταν ικανή για το καλύτερο, αλλά και για το χειρότερο. Πάντα, φυσικά χρειάζεται και το υπόβαθρο μιας καλής ομάδας, αλλά αν σκεφτεί κανείς ότι οι τέσσερις τελευταίοι τελικοί διεξάγονται ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό καταλαβαίνει κανείς για τι πράγμα συζητάμε. Και να είστε σίγουροι ότι όσο η πολιτεία είναι της λογικής "ποναέι δόντι, βγάζει δόντι", η κατάσταση δεν πρόκειται να διορθωθεί. Φέτος μάλιστα το άθλημα εκφυλίζεται ακόμη περισσότερο γιατί τον τελικό του κυπέλλου θα τον παρακολουθήσουν από κοντά μόνο μαθητές του Δημοτικού. Μετά και τα τελευταία έκτροπα στο "Καραϊσκάκη" είναι λογικό. Δε θα ήταν λογικό, αν ζούσαμε σε μία χώρα με καλύτερη οργάνωση.

Αφορμή για να καταργηθεί η διαδικασία του final-four στάθηκε ο τελικός της σαιζόν 2003-2004 ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Άρη που βρήκε νικητές τους Θεσσαλονικείς (73-70), αφού, όμως χρειάστηκε να γίνει διακοπή πολλών λεπτών για να εκκενωθεί το γήπεδο από τους ανεγκέφαλους φιλάθλους που προκάλεσαν την ταραχή. Ο θεσμός του Κυπέλλου Μπάσκετ, όμως, πέθανε. Να ζήσουμε να τον θυμόμαστε...

Υ.Γ. Όταν σε ενός αγώνα τα επεισόδια σμμετέχουν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού ή του Παναθηναϊκού και τα επεισόδια αυτά θεωρούνται εκτεταμένα, η μεγαλύτερη ποινή που μπορεί να επιβληθεί είναι η ποινή της μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών. Η μικρότερη; Ίσως θα ήταν να τους πουν και μπράβο και γιατί όχι να μην προσθέσουν και βαθμούς στη βαθμολογική τους συγκομιδή στο πρωτάθλημα...

Η Ευρώπη παίζει μπάλα

Γεμάτο ντέρμπι, τα αποτελέσματα των οποίων ενδέχεται να κρίνουν τις μάχες των τίτλων σε αρκετά πρωταθλήματα, είναι το ποδοσφαιρικό Σαββατοκύριακο ανά την Ευρώπη.

Στην Premiership (28η αγων.), την ίδια ώρα που Άρσεναλ και Μπέρμιγχαμ θα μάχονται για τον πρώτο τίτλο του 2011 παίζοντας στον τελικό του λιγκ καπ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα προσπαθεί να αυξήσει τη διαφορά από τους διώκτες της. Οι "κόκκινοι διάβολοι" έδωσαν δικαιώματα τις τελευταίες αγωνιστικές, αλλά αν φύγουν με τους τρεις βαθμούς από την έδρα της Γουίγκαν θα αποκαταστήσουν εν πολλοίς την τάξη. Εύκολο, θεωρητικά πάντα, έργο έχει η τρίτη Μάντσεστερ Σίτι, φιλοξενώντας την αδύναμη εκτός έδρας Φούλαμ, ενώ η Λίβερπουλ στην προσπάθειά της να εξασφαλίσει μια θέση στην πρώτη 6άδα αντιμετωπίζει την ουραγό Γουέστ Χαμ στο Λονδίνο.

Στην Primera Division (25η αγ.), η Μπαρτσελόνα καλείται να περάσει νικηφόρα από μια σκληρή έδρα όπως αυτή της Μαγιόρκα προκειμένου να διατηρήσει (αν όχι να μεγαλώσει) το +5 από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Όλα αυτά μάλιστα λίγες ημέρες πριν από τον επαναληπτικό με την Άρσεναλ, ο οποίος θα κρίνει το μέλλον των "μπλαουγκράνα" στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η "βασίλισσα" πηγαίνει σ' ένα αφιλόξενο γι' αυτήν έδαφος, καθώς εκδράμει στη Γαλικία για να παίξει με τη Λα Κορούνια. Η "Ντέπορ", μπορεί να μάχεται για την αποφυγή του υποβιβασμού, αλλά πάντα δυσκολεύει τους "μερένχες". Με εξαιρετικό ενδιαφέρον αναμένεται η κόντρα της Αθλέτικ με τη Βαλένθια στο Μπιλμπάο, ενώ η Βιγιαρεάλ που βρίσκεται ανάμεσά τους στη βαθμολογία, δοκιμάζεται στην Καντάμπρια απέναντι στη Σανταντέρ. Ατλέτικο Μαδρίτης και Σεβίλλη κοντράρονται μεταξύ τους για ένα τρίποντο που θα τις ξαναβάλει στο παιχνίδι της Ευρώπης.

Στη Serie A (27η αγ.), το δευτεριάτικο ντέρμπι στο "Σαν Σίρο" αναμένεται είτε να κρίνει είτε να φουντώσει τη μάχη του τίτλου. Η Μίλαν έχει το πλεονέκτημα του +3, αλλά η Νάπολι καραδοκεί. Οι "ροσονέρι" με νίκη θα κάνουν το αποφασιστικό βήμα για την ανάκτηση των πρωτείων στη γειτονική χώρα, μόνο που οι "παρτενοπέι" έχουν βάλει ψηλά τον πήχη και θέλουν να επαναλάβουν το θαύμα του 1990. Το Χ2 μοιάζει ιδανικό αποτέλεσμα για την Ίντερ, η οποία θα έχει ήδη παίξει με την Σαμπντόρια στη Γένοβα. Οι τρίτοι "νερατζούρι" έκλεισαν την ψαλίδα από την κορυφή, αλλά ακόμη υπολείπονται των πρωτοπόρων. Το... καρέ συμπληρώνει η Λάτσιο, η οποία έχει εξίσου δύσκολο έργο, μια και δοκιμάζεται στην Σαρδηνία απέναντι στην υπολογίσιμη Κάλιαρι.

Στην Bundesliga (24η αγ.), δεν αποκλείεται να μάθουμε αν η Ντόρτμουντ κατακτήσει τον τίτλο μετά από εννέα χρόνια. Η Μπορούσια φιλοξενείται στην "Αλιάντζ Αρίνα" από την Μπάγερν Μονάχου και σε περίπτωση που δεν χάσει, δύσκολα θα συναντήσει άλλα εμπόδια στο δρόμο προς την κορυφή. Σε διαφορετική περίπτωση τόσο η Λεβερκούζεν, που παίζει στη Βρέμη με την παραπαίουσα Βέρντερ, όσο και η ομάδα του Λουίς φαν Χαάλ θα εξακολουθούν να ελπίζουν στην ολική ανατροπή. Το Ανόβερο που παρακολουθεί τη μάχη από την τέταρτη θέση πηγαίνει να παίξει εκτός έδρας με τη Ζανκτ Πάουλι, ενώ η Χόφενχαϊμ υποδέχεται τη Μάιντζ, σε ένα παιχνίδι με άρωμα Ευρώπης.

Στo Championnat (25η αγ.), η πρωτοπόρος Λιλ καλείται να αντέξει στους κραδασμούς που επέφεραν η ήττα από τη Μονπελιέ κι ο αποκλεισμός στο Europa League από την Αϊντχόφεν. Το ντέρμπι με την ανεβασμένη Λιόν δεν έρχεται την κατάλληλη στιγμή, αλλά τώρα είναι που θα ξεχωρίσουν οι άνδρες από τα παιδιά. Η δεύτερη Ρεν υποδέχεται τη Λανς και καιροφυλακτεί για πιθανές απώλειες των "λιλουά", ενώ η Μαρσέιγ θα ψάξει τους τρεις βαθμούς στη Λοραίνη, αντιμετωπίζοντας τη Νανσί. Στην παρέα των διεκδικητών του τίτλου ανήκει και η Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία παίζει με την Τουλούζ στο "Παρκ ντε Πρενς".

Στην Scottish Premiership (28η αγ.), η Σέλτικ πήρε τα ηνία, μετά το θρίαμβο στο "old firm" της προηγούμενης Κυριακής, κι απέναντι στη Μάδεργουελ δεν θέλει να λαθέψει. Αν το κάνει, η Ρέιντζερς θα είναι εκεί για να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία, καθώς αντιμετωπίζει στο "Άιμπροξ" τη Σεντ Τζόνστον. Τη 10η εκτός έδρας νίκη της ψάχνει η τρίτη της βαθμολογίας Χαρτς, παίζοντας στο "Πίτοντρι" με την ανεβασμένη Αμπερντίν.

Στην Eredevisie (25η αγ.), η Αϊντχόφεν έχει τη δυνατότητα να κρατήσει το πλεονέκτημα έναντι της Τβέντε και ταυτόχρονα να... τελειώσει τον Άγιαξ από τη μάχη του τίτλου. Σε περίπτωση νίκης του "Αίαντα" η κατάσταση θα μπλέξει πολύ. Άλλωστε ούτε η πρωταθλήτρια ομάδα του Μισέλ Πρεντόμ έχει εύκολο έργο, παίζοντας εκτός έδρας με την Άλκμααρ.

Στην 1 Liga (21η αγ.), η Πόρτο εξακολουθεί να έχει το προβάδισμα. Αλλά θα κλειδώσει σε μεγάλο βαθμό τον τίτλο αν περάσει νικηφόρα από την απόρθητη έδρα της υπολογίσιμης Ολιανένσε. Η Μπενφίκα ποντάρει στους γηπεδούχους προκειμένου η διαφορά από την κορυφή να ψαλιδιστεί ακόμη περισσότερο. Άλλωστε το έργο τον "αετών" απέναντι στη Μαρίτιμο προμηνύεται απλό. Στη μάχη της τρίτης θέσης η Σπόρτινγκ έχει σαφώς πιο δύσκολη αποστολή, μια και δοκιμάζεται στα Νησιά Μαδέιρα, όμως η Γκιμαράες έπεσε στην παγίδα χάνοντας εντός από την Ακαδέμικα.

Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος




 




 
























Οι τέσσερις "εκλεκτοί" του Μανόλο

Ο Μανόλο Χιμένεθ έχει ήδη καταλήξει στους τέσσερις βασικούς στόχους της ΑΕΚ από την ελληνική αγορά για το καλοκαίρι, με δημοσίευμα να αναφέρει πως αυτοί είναι οι Γεωργιάδης, Φορτούνης, Σιόβας και Μαλεζάς.

Η ΑΕΚ έχει μπροστά της την πρόκληση της κατάκτησης του Κυπέλλου Ελλάδας αλλά και τον στόχο της εισόδου στα πλέι οφς του ελληνικού πρωταθλήματος, όμως αυτό δεν σημαίνει πως ο μεταγραφικός σχεδιασμός της ενόψει της νέας σεζόν δεν έχει ξεκινήσει. Ο Μανόλο Χιμένεθ έχει αντιληφθεί μετά τους πρώτους μήνες του στο τιμόνι του "Δικεφάλλου" τα κενά που υπάρχουν στο ρόστερ και τις ανάγκες της ομάδας του ώστε να εμφανιστεί πολύ πιο ανταγωνιστική από το καλοκαίρι του 2011 και έπειτα, και στην κατεύθυνση αυτή έχει ξεχωρίσει ήδη κάποιους παίκτες από την ελληνική αγορά που εκτιμάει ότι μπορούν να σηκώσουν το βάρος της φανέλας.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της "Sportday", ο πρώην τεχνικός της Σεβίλλης θεωρεί ότι τέσσερις παίκτες από Ελλάδα μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά την ΑΕΚ αλλά και να εγκλιματιστούν χωρίς προβλήματα στο νέο τους περιβάλλον, και αυτοί είναι οι Γιώργος Γεωργιάδης, Κώστας Φορτούνης, Δημήτρης Σιόβας και Στέλιος Μαλεζάς. Φυσικά, καμία από όλες αυτές τις περιπτώσεις δεν θα είναι εύκολες σε περίπτωση που οι "κιτρινόμαυροι" ενδιαφερθούν το καλοκαίρι, αφού ουδείς μένει ελεύθερος από την ομάδα του ενώ είναι δεδομένο πως θα χρειαστεί να μπει βαθιά το χέρι στην τσέπη για να "πειστούν" οι ομάδες τους να τους παραχωρήσουν.

Αυτό ισχύει ειδικά για τους Γεωργιάδη και Φορτούνη, με τον Χιμένεθ να έχει σχηματίσει πολύ καλή εντύπωση και για τους δύο νεαρούς μεσοεπιθετικούς (αμφότεροι πήγαν καλά κόντρα στην ΑΕΚ), αλλά τους Πανσερραϊκό και Αστέρα Τρίπολης να παρουσιάζονται αποφασισμένοι να μπουν σε διαδικασία πλειστηριασμού πριν τους αποχωριστούν. Όπως συμπληρώνει η εφημερίδα, ο Δημήτρης Σιόβας του Πανιωνίου είναι ένα όνομα που βρίσκεται ψηλά στη λίστα του Χιμένεθ όσον αφορά στο ελληνικό αίμα που έχει δηλώσει ότι είναι απαραίτητο για την ΑΕΚ, ενώ δεν αποκλείεται μετά την απόρριψη της πρώτης πρότασής της για Μαλεζά από τον ΠΑΟΚ (τον Ιανουάριο) να επιστρέψει η Ένωση με νέα προσφορά μέσα στους προσεχείς μήνες.

Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος














"Δεν θα προδώσω τον ΠΑΟΚ"

Με αφορμή τους αγώνες της Πόρτο με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ο Αντρέ Βιεϊρίνια, μίλησε στην «O’ Jogo» και μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στον ΠΑΟΚ και στο μέλλον του. Για άλλη μια φορά, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να παίξει σε άλλη ελληνική ομάδα…







Αναλυτικά, τα αποσπάσματα, που αφορούν τον ΠΑΟΚ :


Για το παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ:
«Είναι κρίμα που δεν προκριθήκαμε, γιατί θα ήταν μια ιδιαίτερη στιγμή. Όχι μόνο επειδή θα έπαιζα αντίπαλος με την Πόρτο, αλλά περισσότερο γιατί πιστεύω ότι η ομάδα μου άξιζε να συνεχίσει. Το ευρωπαϊκό όνειρο του ΠΑΟΚ τελείωσε και για μας πλέον έρχεται το στοίχημα του κυπέλλου».

Για το ενδεχόμενο μεταγραφής σε Παναθηναϊκό ή Ολυμπιακό:
«Έχω ακούσει για αυτό, αλλά το θεωρώ αδύνατο. Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, που είναι υπέροχοι, κάτι τέτοιο θα το θεωρούσαν προδοσία και για αυτό εάν φύγω θα φύγω σε άλλη χώρα».

Για το που θα ήθελε να παίξει:
«Αν και θα ήθελα να έχω την εμπειρία ενός πρωταθλήματος όπως το ισπανικό, το αγγλικό ή το ιταλικό, δεν πιστεύω και πολλά για αυτό το ενδεχόμενο και κυρίως δεν θέλω να ζω με αυταπάτες, αλλά με αυτό που έχω. Η πραγματικότητα μου είναι ο ΠΑΟΚ και είμαι χαρούμενος εδώ».

Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος

Tenorio - Στοίχημα ..

Επιμέλεια - Tenorio.


Την καλησπέρα μου σε όλη την παρέα.



Ελπίζω να είστε όλοι καλά στη υγεία σας καταρχήν, δεν έχω κάτι το ιδιαίτερο να σας πω, πάνω κάτω τα ίδια, <<πότε μήλα πότε φύλλα>>, τον τελευταίο καιρό μόνο φύλλα αλλά με επιμονή καί υπομονή θα έρθουν καί τα μήλα.

Πάμε ευθύς αμέσως να δούμε τι θα παίξει γιά σήμερα η στήλη.


Neustadt - Salzburg  (2)

Δεν φαίνεται να διεκδικεί κάτι από την ζωή της η Neustadt βάση της βαθμολογικής της θέσης.Ούτε προς τα πάνω κοιτά,αλλά ούτε καί προς τα κάτω έχει πρόβλημα.

Το βαθμολογικό κίνητρο αντίθετα το έχει η Salzburg η οποία με πιθανή νίκη της σήμερα πλησιάζει για τα καλά της πρώτες θέσεις.Σαφώς καί είναι ανώτερη ομάδα οι φιλοξενούμενοι η οποιοί μάλιστα διατηρούν καί ένα αήττητο σερί 11 αγώνων.

Επιλογή το διπλό της Salzburg σε απόδοση (2,20)


San Lorenzo  - Rasing Club   (1)

Σε καλή φάση φαίνεται να είναι η γηπεδούχος San Lorenzo, η οποία επέδειξε σοβαρότητα μέχρι στιγμής στα 2 πρώτα παιχνίδια πού έχει δώσει στο πρωτάθλημα.Η εκτιμήσεις των ειδικών αλλά καί φίλων μου καί γνωστών πού συνομιλώ, κάνουν λόγο ότι θα παλέψει μέχρι τέλους γιά την πρωτιά, καθώς διαθέτει σοβαρό σύνολο.

Επηρεασμένη από την απουσία τού καλύτeρου της παίκτη η Rasing υπέστει ήττα την περασμένη αγωνιστική από την τεράστια Boca Juniors.Η απουσία τού Μορένο γιά πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα λόγου τραυματισμού αναμένεται να φανεί καί στα υπόλοιπα παιχνίδια.

Δικαίως είναι το φαβορί η San Lorenzo καί θα της δώσω τύχη γιά την νίκη.

Επιλογή ο άσος της San Lorenzo σε απόδοση (2,15)


Jaguares - Chivas Guadalajara  (2)

Το μαύρο της το χάλι έχει η Jaguares η οποία ναι μέν πήγαινε καλά στο Liberdatores, αλλά και εκεί άρπαξε μιά ξυγηρησμένη 4άρα στον θεσμό μεσοβδόμαδα.Στο πρωτάθλημα δεν λέει να σηκώσει κεφάλι καθώς μετρά 5 σερί ήττες.Μία καί μοναδική νίκη στην πρεμιέρα καί από κεί καί πέρα το χάος.Αυτή την στιγμή διαθέτει την χειρότερη επίθεση καί άμυνα της κατηγορίας.

H Chivas από την πλευρά της δείχνει σιγά σιγά πως συνέρχεται μετά της σερι ισοπαλίες.Την περασμένη αγωνιστική όπου καί την προτιμήσαμε έπιασε πολύ καλή απόδοση σε όλη την διάρκεια τού ματς με αποτέλεσμα να φιλοδωρήσει με 4 γκόλ την Pachuca.

Σε αγωνιστική κάθοδο η Jaguares, σε αγωνιστικό ανέβασμα η Chivas.Λίγο η παράδοση τού αγώνα με ενοχλεί, αλλά θα το παλέψω καί θα προτιμήσω το καλοπληρωμένο διπλό της Chivas σε απόδοση (2,70)


Στη σούμα σε σειρά προτίμησης: San Lorenzo - Chivas Guadalajara - Salzburg



Καλά να είστε καί καλά να περνάτε , τα σέβη μου ...

Ντελ Πιέρο: "Υπογράφω και λευκό συμβόλαιο για τη Γιουβέντους"

Aιώνια πίστη στη Γιουβέντους ορκίστηκε ουσιαστικά ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο την Παρασκευή.
Με βιντεοσκοπημένο μήνυμα που "ανέβηκε" στην επίσημη ιστοσελίδα του ο μεγάλος σταρ της "Βέκια Σινιόρα" τόνισε ότι θα υπέγραφε και λευκό συμβόλαιο για να μείνει στην ομάδα της καρδιάς του.

Αναλυτικά τόνισε: "Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να μιλήσω απευθείας μαζί μας. Η κινητήριος δύναμη στην καριέρα μου ήταν πάντα η αγάπη μου για το ποδόσφαιρο, για την ομάδα της Γιουβέντους και για τους οπαδούς της. Δεν παίζω για τα χρήματα, έτσι και αλλιώς έχω κερδίσει πολλά στη ζωή μου. Θα μπορούσα να κερδίσω περισσότερα παίζοντας αλλού αλλά δεν το έκανα. Ακόμα και πρόσφατα αρνήθηκα προτάσεις. Θέλω να υπογραμμίσω ότι η φανέλα και οι οπαδοί μας δεν είναι πράγματα μετρήσιμα για μένα. Θα υπογράψω ακόμα και λευκό συμβόλαιο για να μείνω”.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, η δημοφιλία του Ντελ Πιέρο στις τάξεις των οπαδών της Γιουβέντους αναμένεται να "χτυπήσει" κόκκινο.

Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος




Ζαγοράκης: "Έχουν δίκιο οι παίκτες"

Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Θοδωρής Ζαγοράκης, με γραπτή του δήλωσε δικαιολόγησε την απόφαση των ποδοσφαιριστών να μην προπονηθούν την Παρασκευή (25/2). Παράλληλα, ο κύριος Ζαγοράκης τόνισε ότι θα προχωρήσει σε απολογιστική συνέντευξη, αναλύοντας τα οικονομικά θέματα της ΠΑΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ζαγοράκη:

"Αισθάνομαι την ανάγκη να τοποθετηθώ, όπως κάνω πάντα με απόλυτη διαφάνεια για τα οικονομικά θέματα της ομάδας, προκειμένου να ενημερωθεί ο κόσμος του Π.Α.Ο.Κ., σχετικά με την κίνηση των ποδοσφαιριστών να μην προπονηθούν σήμερα εξαιτίας των οικονομικών εκκρεμοτήτων της ΠΑΕ απέναντι τους. Καταρχήν, οι ποδοσφαιριστές έχουν απόλυτο δίκιο να δυσανασχετούν για τις καθυστερήσεις. Προσωπικά τους το αναγνωρίζω και τους κατανοώ απόλυτα. Το είπα εξάλλου και στους ίδιους από το ξεκίνημα της σεζόν, ότι θα είμαι μαζί τους. Εχω δεσμευτεί απέναντι τους σε ένα χρονοδιάγραμμα πληρωμών το οποίο -παρά τους αστάθμητους παράγοντες που προκύπτουν συνεχώς από το καλοκαίρι και μετά- τηρείται σχεδόν στον απόλυτο βαθμό.

Για περαιτέρω διευκρινήσεις και επιλύσεις επιμέρους προβλημάτων έχω καλέσει για τη Δευτέρα, μέσω του τεχνικού διευθυντή κ. Παντελή Κωνσταντινίδη, εδώ και δύο μέρες τους ποδοσφαιριστές στο γραφείο μου, καθώς πιστεύω ότι τα ζητήματα αυτά λύνονται σε οικογενειακό κλίμα, το οποίο έχουμε κατά γενική ομολογία στην ομάδα.

Εγγυώμαι προσωπικά ότι κανείς δεν θα χάσει ούτε ευρώ από τις γραπτές ή προφορικές μας συμφωνίες μέχρι την ολοκλήρωση της σεζόν. Ως εκ τούτω θεωρώ ότι τα μεταξύ μας ζητήματα λύνονται και θα λυθούν με καλύτερους και πιο αποδοτικούς τρόπους από ότι επέλεξαν σήμερα οι ποδοσφαιριστές προκειμένου και η ομάδα απρόσκοπτα να επιτύχει όσα αξίζει. Παρόλα αυτά πιστεύω ότι ούτε αυτό θα διαταράξει την καλή και ειλικρινή σχέση που έχω μαζί τους."

Θόδωρος Ζαγοράκης
Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος

ΥΓ. Σχετικά με όλους εκείνους που «ανησυχούν» σχετικά με την πορεία των οικονομικών θεμάτων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ δηλώνω ότι, με απόλυτη διαφάνεια όπως γίνεται εδώ και 3,5 χρόνια, θα ενημερωθούν στην επόμενη απολογιστική συνέντευξη Τύπου της ΠΑΕ. Για να μην έχουν κανένα άγχος...

Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος













Μαρινάκης: "Θέλω και τον Παναθηναϊκό"

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης τόνισε πως η Λίγκα συνεχίζει ενωμένη, μετά την απόρριψη της πρότασης μομφής, ενώ δήλωσε πως θέλει τον Παναθηναϊκό παρόντα στο επόμενο συμβούλιο, προκειμένου να λυθούν όλα τα προβλήματα.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού και της Superleague είπε χαρακτηριστικά: "Η πρόταση μομφής πήρε τρεις ψήφους. Η Λίγκα συνεχίζει κανονικά, έχουμε πολλά θέματα να επιλύσουμε, χρειάζεται ηρεμία για να προχωρήσουμε. Έγινε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση και πρέπει να συνεχίσουμε σε ήρεμο κλίμα ώστε να πάρουμε σωστές αποφάσεις για να λύσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν. Πιστεύω ότι σύντομα θα ληφθούν πολλά μέτρα. Θέλω στο επόμενο συμβούλιο να είναι παρών και ο Παναθηναϊκός. Η Λίγκα προχωράει ενωμένη, προχωράμε όλοι μαζί."

Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος



Δεδομένες... επιστροφές

Οι έξι απουσίες που έχει ο Ζεσουάλδο Φερέιρα κάνουν δεδομένη την ενδεκάδα του "τριφυλλιού" ενόψει του ματς με τον Ατρόμητο (26/2, 19:30) στο ΟΑΚΑ. Γκοβού, Σεϊταρίδης και Σιμάο φοράνε φανέλα βασικού. Σε αντίθεση με προηγούμενα ματς που μέχρι την ύστατη στιγμή υπήρχαν διλήμματα για τα πρόσωπα που θα επέλεγε ο Φερέιρα στο βασικό σχήμα, αυτό δεν ισχύει κόντρα στον Ατρόμητο. Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει κατασταλάξει στα αγωνιστικά του πλάνα αφού όπως είναι δεδομένες οι απουσίες έξι βασικών παικτών του έτσι είναι και δεδομένοι οι παίκτες που θα φορέσουν φανέλα βασικού.



Στα προβλήματα απουσιών λόγω τραυματισμών ανήκουν ακόμα οι Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ, Λουίς Γκαρθία αλλά και Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος. Σ' αυτά ήρθαν να προστεθούν και οι απουσίες των τιμωρημένων για το ματς με τον Ατρόμητο (όπως είχαν επιλέξει οι ίδιοι οι "πράσινοι") Σεμπαστιάν Λέτο, Λουκά Βύντρα και Ζιλμπέρτο Σίλβα.

Στο αρχικό σχήμα θα επιστρέψουν μετά από καιρό οι Σίντνεϊ Γκοβού, Γιούρκας Σεϊταρίδης και Σιμάο Μάτε Τζούνιορ. Συγκεκριμένα, ο Σεϊταρίδης θα πλαισιώσει την αμυντική τετράδα που συμπληρώνουν οι Σπυρόπουλος (αριστερά) και Σαριέγκι, Καντέ στο κέντρο. Την υπεράσπιση της εστίας θα έχει και πάλι ο ΑλέξανδροςΤζόρβας. Στην μεσαία γραμμή αντί του τιμωρημένου Ζιλμπέρτο, ο Σιμάο θα είναι ο παρτενέρ των Κατσουράνη και Καραγκούνη. Δεξιά στην επίθεση την θέση που είχε ο Νίνης στο Καραϊσκάκη θα πάρει ο Γκοβού με τον ταλαντούχο Ελληνα μέσο να πηγαίνει αριστερά λόγω της απώλειας του τιμωρημένου Λέτο. Στην κορυφή της επίθεσης και πάλι θα είναι ο Σισέ.

Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος