Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Ηρακλής-Ξάνθη (Β' ημίχρονο)


Η επανάληψη ξεκίνησε από εκεί που... σταμάτησε. Ο Ηρακλής μπήκε δυνατά για να πετύχει ένα γρήγορο γκολ, να φέρει το ματς στα ίσα και να διεκδικήσει στη συνέχεια τη νίκη.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ήρθε στο 52' με τον Παπαστεριανό, όταν ο Λίμα εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, και ο μέσος του Ηρακλή σηκώθηκε στη μικρή περιοχή, έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι της Ξάνθης.




Η αποβολή:

Στο 57' λεπτό ήρθε ένα χαζό μαρκάρισμα στου Φλίσκα στο χώρο του κέντρου, με τον διαιτητή της αναμέτρησης να του δείχνει σωστά τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και να τον αποβάλει από το ματς.

Η αντίδραση του τεχνικού της Ξάνθης ήταν να περάσει τον Βάλλα στη θέση του Αντεφέμι, προκειμένου να καλύψει το κενό στην άμυνα.

Ο Ηρακλής προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημα και στο 67', ο Μάρα έχασε μια ακόμα καλή ευκαιρία, όταν βρέθηκε μέσα στην περιοχή, επιχείρησε το σουτ, αλλά η μπάλα κόντραρε και κατέληξε χωρίς ταχύτητα στην αγκαλιά του Γκσπούρνινγκ.

Στο 71ο λεπτό ο τερματοφύλακας της Ξάνθης για άλλη μια φορά, έσωσε την ομάδα του, καθώς σε επικίνδυνο γυριστό σουτ του Επαλέ, έδιωξε σε κόρνερ με τις άκρες των δαχτύλων του. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν την πολιορκία και στο 76' ο Μαχόπ, από αντικανονική θέση, έπιασε το σουτ, αλλά και πάλι ο Γκσπούρνινγκ έδιωξε σε κόρνερ.

Τα λεπτά περνούσαν με τον Ηρακλή να έχει στα πόδια του την μπάλα και να πιέζει για μια καλή ευκαιρία, αλλά η Ξάνθη είχε κλειστεί στα καρέ της και ήταν πολύ δύσκολο να βρεθεί κάποια "τρύπα".

Τελικά την λύτρωση έφερε ο Ντάνι, όταν ο Μπόατενγκ έπιασε το σουτ και η μπάλα κατέληξε στα πόδια του μέσου του Ηρακλή ο οποίος καλυπτόταν, πλάσαρε και έκανε το τελικό 1-1.


Δεν υπάρχουν σχόλια: