Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Το ντέρμπι αργεί να τελειώσει...

H επίθεση στον Σοφοκλή Πιλάβιο ήταν ο πιο πρόσφατος κρίκος στην αλυσίδα των «ντου» που έγιναν μετά το ντέρμπι  Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού.

Το ντέρμπι του περασμένου Σαββάτου ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό πυροδότησε έναν κύκλο τυφλής βίας που κανείς δεν ξέρει πως θα σταματήσει. Το θέμα είναι να σταματήσει όσο είναι νωρίς. Επιθέσεις στον επόπτη του ντέρμπι, τον Βασίλη Τοροσίδη, τον Βασίλη Γκαγκάτση αλλά και τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιου συνθέτουν ένα σκηνικό τρόμου που κανείς δεν έχει ανάγκη στις ήδη δύσκολες μέρες που περνάει ο ελληνικός λαός.

Κυριακή - 20/2: Τρύφωνας, ο πρώτος!
Ο βοηθός του Δημήτρη Καλόπουλου και επόπτης στο ντέρμπι Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού, ήταν αυτός που ακύρωσε γκολ του Κατσουράνη και κατά την επιστροφή του στην Κέρκυρα τον περίμεναν φίλαθλοι, οι οποίοι είχαν βρεθεί στο αεροδρόμιο με μηχανάκια και μόλις τον είδαν του έκαναν «ντου». Ο επόπτης Τρύφωνας έφαγε μερικές «ψιλές», καθώς για καλή του τύχη στο αεροδρόμιο ήταν και περίπου δέκα οπαδοί της Κέρκυρας, οι οποίοι περίμεναν την αποστολή μετά τη νίκη επί του Αστέρα στην Τρίπολη. Έτσι, ως αποτέλεσμα οι οπαδοί που περίμεναν τον Τρύφωνα συνεπλάκησαν με αυτούς της Κέρκυρας και ο επόπτης γλίτωσε τα χειρότερα.

Δευτέρα - 21/2: Επίθεση στο σπίτι του Τοροσίδη...
Αυτή τη φορά, θύμα επίθεσης από ανεγκέφαλους έπεσε το σπίτι του Βασίλη Τοροσίδη. Αυτό που δεν γνώριζαν οι δράστες είναι ότι ο Έλληνας μπακ βρισκόταν στην ιδιαίτερη πατρίδα του, εκμεταλλευόμενος το διήμερο ρεπό της ομάδας. Παρ' όλα αυτά, δεν δίστασαν να πετάξουν μολότοφ και μπογιές στο σπίτι του, ενώ μάλιστα προκάλεσαν φθορές σε αυτοκίνητα στην πιλοτή της πολυκατοικίας, καθώς νόμιζαν πως κάποιο από αυτά ανήκει στον παίκτη του Ολυμπιακού. Ωστόσο, έσπασαν λάθος αυτοκίνητα, μια και ήταν άλλων ενοίκων της πολυκατοικίας...

Τετάρτη - 23/2: Φραστική επίθεση σε Γκαγκάτση...
Ο Γκαγκάτσης δέχθηκε φραστική επίθεση από περίπου 20 με 30 άτομα στο Γουδή το βράδυ της Τετάρτης και έγινε έτσι ο τρίτος κατά σειρά άνθρωπος του ποδοσφαίρου που απειλήθηκε λόγω του ντέρμπι. Ο πρώην προέδρος της ΕΠΟ είχε πάει για να παίξει ποδόσφαιρο στα γήπεδα 5x5 που διατηρεί ο Νίκος Σαργκάνης και όταν έγινε αντιληπτός άκουσε ουκ ολίγα συνθήματα εναντίον του, αλλά και του Ολυμπιακού. Ο Γκαγκάτσης βρίσκεται συχνά στα γήπεδα Mini soccer, όπου παίζει ποδόσφαιρο και δέχτηκε φραστική επίθεση μετά το τέλος του αγώνα, αφού περίπου 30 άτομα εισέβαλαν στο χώρο και άρχισαν να τον βρίζουν. Ύστερα από περίπου δέκα λεπτά η κατάσταση εκτονώθηκε και ο νομικός σύμβουλος των «ερυθρόλευκων» αποχώρησε χωρίς περαιτέρω προβλήματα.

Παρασκευή - 25/2: Πέτυχαν στο... φαγητό τον Πιλάβιο!
Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος ήταν στο εστιατόριο «ΑΛΑΤΣΙ» του δημοσιογράφου Σταύρου Θεοδεωράκη όταν ξαφνικά άγνωστοι, φορώντας κράνη, μπήκαν και προσπάθησαν να έρθουν σε επαφή με τον ίδιο, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση στον χώρο. Ο επικεφαλής της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, πάντως, απέφυγε τα χειρότερα λόγω της προσωπικής του ασφάλειας. Οι οπαδοί που εισέβαλαν στο εστιατόριο δεν ήρθαν σε επαφή με τον Πιλάβιο αλλά του φώναζαν, μεταξύ άλλων, «γιατί έφαγες τον Δαλούκα και αυτούς τους αφήνεις ατιμώρητους;». Οι σωματοφύλακες του Πιλάβιου τον φυγάδευσαν στην κουζίνα του εστιατορίου, ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Ζουν με τον φόβο επίθεσης...
Τη συνδρομή της Αστυνομίας και τη φρούρηση της οικίας του ζήτησε o Αντώνης Νικοπολίδης, καθώς πληροφορήθηκε ότι άγνωστοι έψαχναν τη διεύθυνσή του. Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, σύμφωνα με πληροφορίες του Sentra Fm, έμαθε ότι άγνωστοι αναζητούν τη διεύθυνση της οικίας του και όπως γίνεται κατανοητό, άμεσα ενημέρωσε την Αστυνομία και ζήτησε την προστασία του σπιτιού του, τόσο για τον ίδιο όσο και για την οικογένειά του.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι την περασμένη Τετάρτη και Ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός ενημέρωσε την Αστυνομία ότι έχει δεχθεί απειλητικά τηλεφωνήματα από αγνώστους που προειδοποίησαν για επιθέσεις στα γραφεία στην Πλατεία Αλεξάνδρας και στα γραφεία του Ερασιτέχνη.

Παράλληλα, ιδωτική προστασία μετά το ντέρμπι των «Αιωνίων» ζήτησαν και αρκετοί ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, προκειμένου να προφυλάξουν την σωματική τους ακεραιότητα. Ανάμεσα σε αυτούς, οι Σεμπάστιαν Λέτο, Τζιμπρίλ Σισέ και Σωτήρης Νίνης.

Αυτό δεν είναι ποδόσφαιρο, το ωραιότερο δευτερεύον πράγμα στη ζωή, έχει γίνει πόλεμος στην χώρα που ζούμε...

Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος



Δεν υπάρχουν σχόλια: